5 års avis-jubilæum. Vinter Tak. 21. Nummer 5. årgang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "5 års avis-jubilæum. Vinter 1999. Tak. 21. Nummer 5. årgang"

Transkript

1 VANGEDE BYCENTRUM Vinter Nummer 5. årgang 5 års avis-jubilæum Vangede Avis udgives af AU-Kommunikation i samarbejde med Vangede Bycentrum. Layout, sats og tryk: AU-Kommunikation. Journalister: Camilla Møller Olsen, Henning Bonde Annoncekonsulent: Peter Bech Andersen. Redaktør: Allan Andersen (AU-Kommunikation) Tak for at I fulgte os, al Jeres ros har fået os til at glemme de mange trætte nattetimer, der går med at fremstille avisen. Det er berigende at få indblik i vangedeborgernes hverdagsliv og kunne viderebringe disse herlige fortællinger i avisen, vi glæder os til at modtage flere, både små og store. Vi kan stadig bruge nogle skribenter, der vil fortælle om Vangede eller nogen som vil fortælle om deres liv. Ring, og vi finder én til at skrive Jeres historie. I jubilæumsudgaven har vi tilføjet nogle flere farver, for at kunne give Jer en mere farvestrålende oplevelse. Forsidetegningen er en jubilæumsgave fra Oscar Fiehn, jeg takker for gaven som er kommet i glas og ramme, men jeg synes også at læserne skal have glæde af Oscar Fiehns dejlige illustration af Vangede Bygade. Sammen med avisen får I denne gang en Vangedekalender, med navne og telefonnr. til medlemsbutikkerne af Vangede Bycentrum, samt diverse mærkedage specielt for Vangede. Jeg håber I vil tage kalenderen til Jer og bruge den i hverdagen, så den også kan vise familiens mærkedage. Den gamle boghandel, kan vi desværre ikke fortælle mere om lige nu, men vi har hørt at der skulle komme en VVS-butik, selvom det ikke lige var det I ønskede Jer, så tror jeg det vil spare os for nogle køreture til Lyngby eller Søborg. Glædelig jul og godt nytår Allan Andersen

2 2 Nyhedsbrev fra GVI Så er sæsonen 1999 ved at rinde på hæld. En sæson som har budt på mange oplevelser, lige fra de helt små microputter til de gamle drenges kampe. På den sportslige front var vi desværre ikke i stand til at spille os til endnu en sæson i Danmarksserien for vores 1. senior, men vi er ved godt mod, og håber at vores nye ophold i Københavnerserien ikke bliver langvarigt. Vi kan til næste år se frem til hele 3 lokalopgør mod HIK, Jægersborg og KFUM. På ungdomssiden blev det til turneringsvindere for vores 2. ynglinge og i vores superafdeling. Lilleput til 1. pladser til både 1., 2. og 3. Lilleput. Tillykke. De øvrige ungdomshold har også haft en god sæson og ikke mindst bredden har været stor, hvilket giver os en fortrøstningsfuld fremtid. På pige/damesiden er vores målsætning om minimum et hold i hver række også gået i opfyldelse. Her er også stor aktivitet at spore. På resultatfronten fik vi lidt uventet en oprykning for vores 1. senior, som blev nr. 3 i deres række. Det betyder, at de næste år skal spille i Københavnerserien, hvilket er meget flot. Et stort tillykke til alle omkring holdet. Vinsmagning Vores lokale Skjold Burne vil hver fredag i hele december tilbyde kunderne at smage på udvalgte vine. Derudover vil man hele december kunne smage på Skjold Burnes specielle juleportvin, en vintage character fra huset Nieport. Artikler og annoncer afleveres eller sendes til: Vangede Avis v/ AU-Kommunikation, Snogegårdsvej 49, Postboks 11,, Telefon Optagne artikler og indlæg dækker ikke nødvendigvis redaktionens mening. Aktivitetsfronten har budt på mange af slagsen. Det er altid en stor glæde at se den store indsats som både børn, trænere, ledere og ikke mindst forældrene ligger for dagen, for at alting skal gå op i en højere enhed. Vores baneudvidelse er også ved at være færdig, der mangler nu kun at banen bliver gødet og sået til foråret, så den er klar til indvielse den 1. april Vintersæsonen står nu for døren, og den vil blive brugt til indendørstræning på vores omkringliggende skoler, samt træning på vores grusbane og den nye kunstgræsbane på Gentofte Stadion. Sæsonen 2000 står allerede for døren, atter en spændende sæson for os alle. Til slut vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige tak for året 1999 til alle medlemmer, ledere, trænere og forældre, ja alle med tilknytning til GVI. Ligeledes vil jeg ønske alle borgere i Vangede en rigtig god jul og et godt og lykkebringende nytår, det sidste i dette årtusinde. På gensyn i år 2000 også hos GVI i Nymosen Venlig hilsen Jeg har nået den alder, hvor mine børn forlader mig, et efter et - for at komme tilbage to og to. Steen Nellemann ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår Vangede Bygade Tlf Pris til Matas Vangede Hos Matas i Vangede går Christian, Birte og Helle rundt i øjeblikket og er meget stolte. De har netop modtaget Matas A/S hædersbevising, den forsølvede Luksusshampoo, for at være bedste til at sælge de stribede fra Matas. Striberne er jo ikke kun cremer og shampoo, men efterhånden en hel række af naturlægemidler og kosttilskud. Matas Vangede er den butik i hele kæden der har haft den største fremgang på salg af striberne i 1999, så man kan vist roligt sige at de lever op til Matas motto: Vi vil gerne hjælpe vores kunder til at have det godt, se godt ud og blive i godt humør, for rimelige penge. Udover den flotte pris var Matas Vangede også nomineret i kategorien årets Matas-butik 1999, men måtte nøjes med andenpladsen. Der skal jo også være noget at stræbe efter til næste år fortæller Christian. Nye dufte hos Matas Frankrigs bedste duft nu i Danmark - kåret som vinder af Cosmetique News OSCAR 1997" Rue Pergolese -en klassiker er født - en skøn blomsterduft bl.a. sammensat af fresia, lilje, jasmine med en undertone af en anelse musk. En duft der understreger alle nuancerne i en kvindes personlighed og gør hende tiltrækkende, Rue Pergolese er indhyllet i en skøn flacon - dyr? - nej, dejlig. Fås i Eau de Parfume Natural spray 25 ml. for kr, 59,50-50 ml. kr. 89,50 og i Perfumed deodorant nataural spray 125 ml. kr, 39,50. Hos MATAS i Vangede får man ovenikøbet et specialtilbud i en gaveæske: Eau de parfume natural spray 50 ml. / Perfumed deodorant natural spray 125 ml, til kun kr. 98,50. FYRVÆRKERI KUN TIL PERSONER OVER 18 ÅR

3 Julevandringen Mange gavekort som præmier med en 1. præmie på kr ,- og mange 2. præmier fra 200, ,- Søndag den 19. dec. kl Vangedes traditionsrige julevandring, gentages i år med samme rute som tidligere, måske bliver det den sidste. Trænger vi til en ny idé? eller hvad synes du. Hvis du vil være med til at bevare denne tradition så bak op inviter hele familien til denne hyggelige tur, der kan afsluttes med indkøb i Vangede Der er jo også en god mulighed for at vinde et gavekort til en af Vangedes butikker. Vi starter med morgenkaffe på Munketorvet klokken , derfra til GVI i Nymosen, hvor der bydes på en gang varm gløgg og æbleskiver. Når vi har fået varmen fortsætter turen gennem mosen til D.U.I.-hytten, her kan vi igen varme os, denne gang med kaffe/the og småkager. Herefter skulle vi være varmet op til den sidste del af turen som afsluttes ved Biblioteket/Café Rhina, hvor julemanden trækker lod blandt de afleverede vandrekort kl Husk legitimation Husk at få alle 3 stempler Vi starter kl men kom når du kan turen tager ca. 1-1½ time. For at deltage i lodtrækningen skal du have stempler fra alle posterne og være personligt til stede ved lodtrækningen kl Husk legitimation Vandrekort koster kr. 10,- pr.stk.ogkøbesiforvejen i medlemsbutikkerne Vangede på internettet 12 postkort fra det gamle Vangede Vi har etableret et brohoved for Vangede mod fremtiden, og gjort os synlige ude i den ganske verden på vores egen hjemmeside Vi vil nemlig være med til at Vangede også er med når det gælder den nye tekniks muligheder for kommunikation. Vangedes hjemmeside skal være for Vangedeborgere og for alle over hele verden der er interesseret i hvad der sker i Vangede. Siden vil løbende blive udviklet, efterhånden som fantasien og tenikken giver os nye muligheder for at give Vangedeborgerne en service som kan bruges i hverdagen. Siden er allerede nu meget spændende med mange muligheder: Du kan sende et af Oscar Fiehn s postkort med tilhørende musik, til en god ven eller kæreste hvorsomhelst på jorden, dog skal modtageren også have adgang til internettet. Du kan skrive i gæstebogen, her kan lægges diverse hilsner eller oplysninger til alle interessere. Vi tømmer jævnligt ud i antallet. Du kan følge med i diverse aktiviteter på Vangede kalenderen; Her kan foreninger, institutioner, klubber m.v. får lagt oplysninger om aktiviteter her i Vangede og omegn. Kik jævnligt på denne side for at være på forkant med vore nye tiltag ideerne er mange, men vi vil ikke fortælle om dem før de er en realitet så følg med på siden. Du er velkommen med ideer til nye tiltag, skriv til os på evt. send telefax på vangede.dk altid et besøg værd Oscar Fiehn har tegnet efter gamle fotografier og farvelagt som han husker Vangede glæd familie og venner med disse postkort som er trykt efter Oscar Fiehns tegninger. Det er et kulturhistorisk minde fra Vangede. Postkortene kan købes i Vangede bl.a. hos Skjold Burne. alle 12 kort for 39, Det er de samme kort som er til fri brug på internettet. Mænd har flere problemer end kvinder blandt andet kvinder. Francoise Sagan (1935 )

4 4 DERES LOKALE RENSERI RENSERI Alt i fineste rens & pres Skind & pelsrens samt opbevaring Gardin Dynevask Møbelbetræk & tæpper Bemærk ekstra service Færdigrens & pres fra dag til dag Kig ind Altid et godt tilbud COMET RENS Vangedevej Gentofte tlf Står De for at skulle sælge bolig, udarbejder vi gratis et salgsbudget for Dem. Vi har 22 års erfaring som statsautoriserede ejendomsmæglere og med vores store lokalkendskab er De sikker på den største faglige kompetence. Som lokale ejendomsmæglere i Gentofte Vest, er vores placering i Vangede Bycentrum den bedst tænkelige, og vi når med vores annoncering, og Internetpræsentation, ud til alle købere. Vi rådgiver personligt og individuelt gennem hele salgsforløbet i samarbejde med banker, kreditforeninger og forsikringsselskaber, efter Deres ønsker. Ringer De til os nu, vil De indenfor 2 dage have modtaget et fuldstændigt grundlag for Deres beslutning om salg, med indtægter, udgifter samt størrelsen af Deres kontante overskud. S om boligrådgivere med vurderingskompetence for B G-bank og B G-k redit, kan vi give Dem tilbud på en fordelagtig financiering uden ventetider på kredit-vurdering og godkendelse af låneansøgning. Så går De i salgstanker, ring eller kig forbi Statsaut. ejendomsmæglere MDE - Valuarer Brich & Wørmer VangedeBygade114 Telefon Vi har p.t. rigtig mange henvendelser fra køber-emner, som ønsker at bo omkring VANGEDE! K valiteten i Højsædet Alle former for gulvbehandling udføres for boligs els kaber, ejendomme og private Vi kommer og går til tiden og s amarbejder gerne med andre håndværkere Vi klarer ogs å trapper på forsvarlig vis og rydder s elvfølgelig op efter os VIST I's GU LVS E R VICE R ing for uforpligtende tilbud Mobiltlf Fax Interview med Edith Carlsen Carl og Edith Edith er født i 1905 som én i en søskendeflok på 8. Faderen var ansat ved banen, og Ediths mor vaskede og gjorde rent i private hjem. Familien boede i et lille hus i Hjortekær. Huset blev købt med 84 kroner i udbetaling i Familien havde høns og en gris, og selvfølgelig en stor køkkenhave med kartofler og grøntsager, til at mætte de mange munde med. Huset lå tæt ved Rådvadskoven, hvor Ediths mor samlede brænde til komfuret - brændet blev bundtet ved hjælp af friske grene, og båret hjem på ryggen (billedet viser virkelig Ediths mor). Alle 8 børn kom ud at tjene efter konfirmationen. Edith blev konfirmeret den 19. april, og begyndte i sin første plads den 1. maj. Det var hos en familie, der boede i et stort hus i Ordrup. Der blev holdt mange fester, Tine Gram som varede til langt ud på natten, og Edith husker, at hun bl.a. gik rundt og samlede bajerflasker sammen, som hun bar i forklædet. Ediths ophold der blev kortvarigt, ikke p.g.a. festerne, men p.g.a. husets store søn - han var uartig overfor Edith, og da hun fortalte det til sin mor, blev det bestemt, at hun skulle væk hurtigst muligt! Edith fandt selv en ny plads, men der var nu ikke meget bedre. Husets frue var forfærdelig nærig, bl.a. skulle Edith og den anden pige dele værelse, selvom der var mange tomme værelser i resten af huset. De fik ikke nok at spise, og maden var låst inde i et fadebur med tremmer for - Edith husker, at de to piger fiskede mad ud mellem tremmerne, ved hjælp af ildrageren. Edith rendte fra den plads i utide, fordi hun ikke kunne holde ud at være der. Vangede Bygade 41 Vi ønsker hermed alle vores kunder en god jul og et godt nyt hår Anette Grevad Vi holder lukket d. 24/12-31/12 og 3/1-2000

5 Mary B. COLLECTION Jule/Nytårsfestsko 5 Hun havde fået udleveret et forklæde, som var blevet lagt et stort stykke op - Edith er jo ikke så høj -det lagde hun ned igen og efterlod det rent og nystrøget i skabet. Hun fik aldrig løn for den tid, hun havde været der. - Men det var også lige meget, bare hun kom væk. Endelig fandt Edith en god plads. Det var i Klampenborg hos en familie med to små piger. Nu skulle Edith gå tur med barnevogn og det ku hun lide. Det hændte, at hun mødte familien, som hun var rendt fra, og så knejsede hun med nakken og hilste ikke på dem! Edith mødte Carl Da Edith var 16 år gammel, mødte hun Carl. Han var ude at spadsere med en kammerat, og Edith gik sammen med en veninde. Alle fire var ude på sjov - venindens øjne faldt først på Carl, men da Edith ikke ville have kammeraten, blev det omvendt, og det var godt for tæller Edith, for ellers havde Carl fået lus. Edith og Carl blev forlovet i 1922, da Edith var 16 ½ år. På det tidspunkt skulle Ediths yngre bror konfirmeres. Edith ville selvfølgelig gerne have Carl med til festen, men det fik hun ikke lov til. Ediths mor havde en storesøster, som hed Marie. Tante Marie var skrap, og alle i familien var bange for hende. Så fordi tante Marie ikke ville synes om det, blev Carl ikke inviteret. Men Edith gjorde oprør - hun blev væk fra festen, og tog istedet til Roskilde sammen med Carl, her besøgte de Carls søster og svoger. Edith blev ringforlovet med Carl da hun var 17 år, og de blev gift da hun var 19. Dengang skulle man have forældrenes tilladelse til at gifte sig, når man var under 21 år. Ediths far mente det var for tidligt, så han ville ikke skrive under på papirerne, og det ende med at Edith tog sagen i egen hånd, og skrev under i faderens navn, kordegnen undrede sig lidt over, at de to underskrifter lignede hinanden så meget, men Edith og Carl blev dog gift, og der blev også holdt bryllup, somforældrene deltog i. Carl og Edith kom til Vangede Efter brylluppet flyttede Edith og Carl ind i to lejede værelser ved Olsens Enke på Vangedevej. Det var under primitive forhold, med en lillebitte kumme til al slags vask samt et primusapparat til madlavning. De boede der fra november til juni, så blev den lille lejlighed på første sal i Ediths forældres hus ledig, og de flyttede ind i den. På den måde fik de også barnepige til sønnen, som var blevet født i mellemtiden. Mormor passede ham, mens Edith var på arbejde. Edith arbejdede bl.a. på Dyrehavegårds marker med at tage kartofler, gulerødder og kålrabi op. Edith har både taget kartofler op efter plov, og senere efter en maskine. Edith har også arbejdet på Skodsborg Hattefabrik. Her havde hun en ganske bestemt funktion som hedder at tviste: Stoffet blev dyppet i et syrebad, og efterfølgende viklet om en pind - datidens metode til hærdning mod vind og vejr. Edith arbejdede fra 6 morgen til 6 aften for 42 kroner om ugen. Carl var ufaglært, og derfor indimellem uden arbejde. Understøttelsen var dengang på 12 kroner ugentlig, så der skulle spares, og så serverede Edith havregrød og spegesild for familien. Efter nogle år blev familien forøget med en lille pige, og Edith og Carl fik en 2-værelsers lejlighed i Gladsaxe. Edith var glad for at flytte fra forældrenes hus. Det var ikke så nemt at leve under samme tag som forældrene, bl.a. blandede Ediths mor sig i Ediths og Carls uoverensstemmelser, og holdt altid med Carl, men sådan har det altid været, mindes Edith. Da hun var barn, holdt moderen altid med brødrene! Edith mindes vinteren 1929 som usædvanlig skrap og hård. Folk sneede inde, og kunne ikke komme på arbejde i flere dage. Den vinter gik Carl arbejdsløs, så Edith måtte ud at tjene til familiens ophold. På fæstekontoret anviste man hende arbejde på Søllerød Sanatorium. Her lå folk bl.a. med tuberkulose, og fordi Edith havde små børn, mente forstanderinden, at hun (fortsætter næste side...) Din lokale Tømmerhandel Buddinge Trælasthandel A/ S Buddingevej Søborg v/ Buddinge Hovedbanegård Stor julebuffet Søndag 19. dec. kl kr. 129,- (Tilmeldning nødvendig) Tlf Vangede Bygade 45 Model ,50 Model ,50 Model ,50 Danni Sko ønsker God jul og Godt Nytår Åbningstider Tor. Fre. og Lør Søn. - Ons Mellem 9-12 rundstykker med kaffe Kr. 15,- Tlf.:

6 6 (...Carl og Edith fortsat) skulle holde sig udenfor sygestuerne og smittefaren, så Edith vaskede gange og trapper - det var hårdt og et kedsommeligt arbejde. I 1936 hørte Carl om en nybygget ejendom i Vangede, hvor man kunne leje lejligheder, og det lykkedes dem at få den lejlighed Edith stadig bor i: en hyggelig stor 2-værelsers lejlighed lige i nærheden af Nymosen. Carl var alle dage bidt af køretøjer på hjul. Da Edith mødte ham havde han en motorcykel, og det blev til mange siden. Da børnene var små, var det motorcykel med sidevogn, så hele familien kunne komme ud at køre sammen. - Selv da Edith var højgravid sad hun på bagsædet! En gang var det nær gået galt. På en søndagstur til Ganløse kørte en cyklist lige ud foran motorcyklen, så Edith og Carl havnede i hækken - heldigvis kom de ikke noget til, men Edith blev så vred, at hun stak cyklisten en øretæve. Det brød Carl sig ikke om, så fra da af, ville han ikke køre til Ganløse mere. FODKLINIKKEN Vangedevej 129 (ved Vangede station) JONNA B UCH Afl indlæg: Neglebøjle behandling Udebehandling Kompres. Strømper De kom langt omkring Senere afløstes motorcyklerne af biler. Den første blev købt for den arv, Edith fik efter sine forældre. Egentlig var det mest til glæde for Carl, men Edith vidste, at det var hans mest brændende ønske, og det ville hun gerne opfylde! Til bilen blev der nogle år efter også købt en campingvogn. Det blev til dejlige ferier i Tyskland, men ellers stod den fast i Lynæs, hvor også datteren og svigersønnen camperede. Edith og Carl fik mange gode venner på campingpladsen, og selvom de ikke længere har vognen stående, besøger Edith stadig venner der. Nu kører hun dertil med HT s handicapservice. I 1978 rejste Edith og Carl på deres livs tur til Texas. Carls bror emigrerede som ung og Carl havde hele livet ønsket sig at besøge ham. I hemmelighed havde Edith sparet sammen af sin løn og husholdningspengene, og en dag kunne hun overraske Carl med flybilletter til ham og datteren - selv ville hun ikke med, da hun var bange for at flyve. Hun blev heldigvis overtalt, og det endte med, at de tog afsted sammen med datteren og svigersønnen. I det hele taget har Edith og Carl haft et langt og dejligt liv sammen. De nåede at holde jernbryllup sammen i 1994, hvor de bl.a. fik fint besøg af borgmester Hans Toft. Edith har fem fine kjoler hængende i skabet - en for hvert bryllup: sølv-, Jørgen Friis ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår guld-, diamant-, krondiamantog jernbryllup. I slutningen af 1995 blev Edith syg og måtte indlægges på hospitalet - Carl var på det tidspunkt afhængig af Ediths pasning, så han blev indlagt sammen med hende. Det endte med at Edith kom sig, men Carl blev mere og mere sløj, og måtte til sidst flytte på Plejehjemmet Egebjerg. Her besøgte Edith ham hver dag - undtagen tirsdag, hvor hun går på Tværbommen. Jeg husker, at når jeg dengang mødte Edith i Netto, så havde hun altid sherrytomater og en bajer i kurven til Carl, for begge dele var han meget glad for. I slutningen af 1996 døde Carl, og det er ikke let for Edith at leve videre uden ham. Det er svært at miste en, man holder så meget af, og Edith har sine svære stunder. Heldigvis kan hun også live op og blive glad, når hun fortæller om sit liv og sin Carl, for hun har trods alt så meget dejligt, sjovt og værdifuldt at tænke tilbage på. Birgitte Halved ÅRETS JULEPORTVIN I hele december Normalpris 1 fl Tilbud - 1fl Spar 10,00 Vangede Bygade 77 Tlf.: Krop & Sjæl v/ Lægeexam & aut. Kosmetolog & negletekniker Marianne Meinert Glædelig Jul Godt Nytår Årets julegave Hudpleje & Make-up Manicure & pedicure Aromaterapi- & alm. massage Kunstige negle Urtebaseret kosttilskud Vægtkontrol (tage på/tabe sig) Gaveartikler til ham & hende Unik tandpleje Jeg forhandler og handler kun med naturprodukter Månedens tilbud! December: Januar: Februar: VANGEDE BYGADE 4 Klinik Mobil finder du hos os. Vi har mere end 100 forskellige modeller i butikken Klar til år 2000 kr. 500,- Aromaterapi kr. 250,- Kunstige negle kr. 350,- Gem denne kupon og få 10 % rabat Festkjoler Toppe Nederdele Blazerjakker Fjerboa Strudsefjer Undertøj Nattøj Morgenkåber flot udvalg i smykker julegaverne finder du let hos os, og vi bytter med et smil. Julegaver der lunerdet største udvalg i STRIK (-månedens tilbud) Vi ønsker alle en god jul og et godt nytår Bente og Bente Statsaut. fodterapeut Vangede Bygade Tlf

7 Personlige julegaver til priser, som glæder alle. Få det hele i din Matas Matas gaveæske med j ojoba/mango Indeholder Bodyshampoo 200 ml og Bodylotion 250 ml samt en skrubbehandske Julepris Route 66 3 duftvarianter - Mystic Road, den sorte Route 66 eller Colorado Rain Deo Spray 150 ml eller Shower Gel 250 ml Frit valg Juletilbud S PAR 10,- Plaisirgaveæske Med Shower Gel 220 ml og Bodycream 200 ml Julepris 99,- 7 Bagerne i det gamle Vangede Der lå en bager på hjørnet af Snogegårdsvej og Sognevej, og så lå der en på Lyngbyvej, og en på det sted, hvor Diligencen ligger idag, det var bager Fläckenstein og endelig var der Bager Dennig på Bygaden. En af vore gode vejer hed Chr. Hulvej, og han var mægtig fuld, om igen han var fuldmægtig ved KTAS. En dag stod han sammen med sin svigermor og mange mennesker i bagerbutikken på Sognevej. Så kom en af datidens kendte skuespillere, Mogens Davidsen, ind ad døren, og han troede han kunne blive ekspederet med det samme før alle de andre, bare fordi han var en kendt skuespiller. Frøken jeg skal have et franskbrød og 3 linser sagde han, og så skal jeg have... - du skal ha, og du skal ha sagde Hulvej til ham, du skal ha et par på tuden. Fra 1938 til 1940 boede jeg oppe på 1. sal ovenover omtalte bager. Jeg var dengang 1-3 år gammel, og en dag var jeg kommet ud på altanen og her lykkedes det mig elegant at vippe en lille skovl ud over rækværket, lige ned i hovedet på en politibetjent. Han bandede stygt og fløj op ad trappen til min mor, som fik en mægtig omgang, og det var sgu lige før at jeg blev anholdt. Man skulle tro, at der i mig var en spire til en kommende slumstormer eller anarkist, men det var der nu ikke. Jeg har en ren straffeattest. Erik F. Jensen Elaniq Dag- eller natcreme 50 ml Frit valg Juletilbud S PAR 10,- Er i julehumør Se flere gode tilbud i Matas' julebrochure Åbent til kl. 18 alle hverdage lørdag til kl Kom og se mine julevinduer v/vibeke Bertrand Vangede Bygade 39 Tlf

8 8 Vangede I 1897 skriver min fars fætter i én af sine dagbøger, at han under et ophold på Brogård havde besøgt Stolpegården, som dengang var fattiggård. Her havde han talt med nogle af idioterne, som han betegnede gårdens beboere, de fortalte ham følgende: En kone som var så fornuftig, at hun var kommet til den slutning, at havde de haft ordentlig pollerti dengang, var Jesus ikke blevet korsfæstet. En skrædder mente, at havde Odin og Thor ikke været sådanne nogle fjolser, som de var, da de drak øl til flæsk, men derimod havde drukket den danske kornbrændevin, så kunne de have været Guder endnu. Den lokale præst fortalte, at han under et besøg havde spurgt en kone om hun havde fundet Vorherre. Hun havde spændt spurgt: Er han rendt væk? Selv slap hun nemlig væk, når hun kunne komme afsted med det, og dømte således ganske naturligt sig selv. Fra 1917, det år der bragte mange til fortvivlelse, fortælles der, at en Vangedeborger en morgen havde indfundet sig i Brugsen og der lagt sine 94 øre til sin daglige pægl brændevin. Brugsuddeleren beklagede og meddelte ham, at den nu kostede 11 kroner. Den stakkels kunde stod lammet et øjeblik og uden et ord forlod han butikken. Senere kom han tilbage, købte 4 meter reb og gik hjem og hængte sig. BienogBlomsten Hjerter og jul nisser i skjul Vi byder hver gæst til hjerternes fest v/ Charlotte Jørgensen Vangede Bygade 77 Tlf.: Min. 10 stk incl. foto og kuvert kr. 5,95 pr. stk. Huskatkøbefilm til jul & nytår Fuji3stk36billeder 200 ISO kr. 99,- Gentoftegade 66 T lf Forstørrelser 20 x 30 cm, fra 24x36 negativer normalpris 34,- juletilbud ved 1 stk. 15,- 10 stk. og derover pr. stk. 12,- FOTOKÆDEN

9 9 portrætter Diamant-Beck logerede i et lille rum under taget i gavlen på en af Brogårdens længer. Lejen var 8 kroner om måneden. Hvordan han var endt her, ved jeg ikke. Men han fortalte min far fantastiske historier om at han havde været i Zarens Rusland, hvor han havde handlet med diamanter og senere været i fangelejr under 1. Verdenskrig. Familie havde han vist ikke og slog sig igennem tilværelsen ved tilfældig småhandel. Ved hans død blev Falck tilkaldt for at rydde hans rum, ingen andre havde mod på den opgave. I hans seng fandt man 5 gamle overfrakker. De andre beboere på gården fortalte, at han med års mellemrum skiftede sin gamle overfrakke ud med en mindre slidt, som han tiltuskede sig hos venlige mennesker. Men da han ikke nænnede at smide de gamle og udtjente frakker væk, brugte ham dem som underlag i sin seng. Falckfolkene måtte låne høtyve til at kaste sengetøjet ud af vinduerne, hvor det sammen med resten af den fattige bohave blev kørt bort og brændt. Jens Persson Klein køber jord i Vangede i Han var som han selv har fortalt, kommet som ung fra Sverige med sin trillebør og havde arbejdet sig op til entreprenør og havde nu flere anlægsarbejder for kommunen, og anlagde i 1936 Søbredden for min farfar. Engang fortalte han min far, at han til daglig, lidt nedsættende, blev kaldt svenske Per af sine folk, men fortalte han grinende, at dagen efter lønningsdagen, stod der som regel nogle af de værste på hans kontor, og med hatten i hånden spurgte de ydmygt om Hr. Persson Klein kunne yde et lille forskud på næste uges løn, da de aftenen før havde haft uforudsete udgifter, og nu var konen gal og ville ha penge til mad! Lille Pral og Store Pral havde også et tilhørsforhold til Vangede i 30 erne og 40 erne. Hvad deres rigtige navne var og hvor de boede, ved jeg ikke. Lille Pral kørte Kapervogn i Dyrehaven og på Dyrehavsbakken, og havde sin hest og vogn opstaldet på Brogård. Han var til min fars ærgrelse ikke særlig god ved hesten. Flere gange i sommerens løb, især mandag morgen, kunne man finde vogne med hesten forspændt udenfor stalden, og med Lille Pral sovende på bagsædet. Hesten havde hverken fået vådt eller tørt, hvorimod Lille Pral havde fået rigeligt af det våde. Det siges at hesten flere gange af sig selv, havde fundet hjem til stalden. Landevejens farende svende indlogerede sig jævnligt i laden på Brogård, hyppigst om foråret, når de forlod deres vinterkvarterer i København for at drage nordpå til de mere givtige områder i det velstående Nordsjælland. De spurgte altid pænt om forlov, men nogle gange kom de i flok og sendte så en talsmand ind. Derfor var man ikke altid sikker på, hvor mange der var indlogerede. Så da der engang udbrød brand i laden, ja så blev det en fast regel, at de henvendte sig enkeltvis og afleverede deres tændstikker, som blev lagt på en lille hylde i entreen i hovedbygningen, hvor de så kunne hente dem næste morgen. Efterhånden blev det til, at de fast tilbagevendende af sig selv, gik ind og lagde deres æsker på hylden, samtidig med at de holdt selvjustits med de nyankomne, at de også gjorde det samme. Så kunne vi om aftenen altid se, hvor mange der havde indlogeret sig. Velkommen i Folkekirkens Nødhjælps genbrugs butik Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Folkekirkens Nødhjælp Genbrugs butik Vangede Bygade 88 BLIKKENSLAGERFIRMA A/S Fax Kontor & værksted Mesterlodden 30 A.A.C.N.S-Service ApS Vi ønsker alle en god (h)jul og et godt og lykkebringende år 2000 Tak for godt samarbejde i det forløbende år Ferielukket 19/ /1-00 begge dage incl. N.B. Gratis pumpe på gaden. Betjen dig selv eller 10 kr. for hjælp. A.A.C.N.S-Service ApS Vangede Bygade ÅRETS JULEVIN 1999 Château Camail 1996 Premères Côtes de Bordeaux FRANKRIG Normalpris 1 fl. 64,75 Tilbud 1 fl. 59,75 Spar 5,00 Gentofte Badmintonklub Majken Vange, GKB med VM-Bronzemedaljen. Fot: Per Lissa. GKB på vej i slutspillet. Gentofte Badminton Klub er godt på vej til at kvalificere sig til slutspillet i elitedivisionen. GKB er placeret som nr. 1 efter sejre over Lillerød, Hvidovre, Triton, Horsens og et enkelt nederlag til Danmarksmestrene Kastrup-Magleby. I Kampen mellem GKB og Horsens, der blev afviklet i tirsdags, blev 1. Damedouble spillet mellem Majken Vange/Camilla Martin GKB, og Xu Li/Quin Hong, Horsens. GKB erne vandt meget overbevisende i to sæt, og parret er indtil nu ubesejret i holdturneringen i år. Den 24 årige Majken Vange er en af de tre GKB ere, der vandt medalje ved VM i Brøndby-Hallen i maj måned. Sammen med Ann Jørgensen, Lillerød blev det til bronzemedalje i damedouble. Majken begyndte at spille badminton som 7 årig i Højbjerg. I 1996 skiftede hun til GKB, hvor hun har været med til at vinde 1 guld og 2 sølvmedaljer ved DM for hold. Hun deltager i mange af de store internationale turneringer rundt om i verden. I øjeblikket er hun på vej til Grand Prix finalerne i Burnei. Majken Vange er også med i GKB s PRog bladudvalg. Fredag den 10. December tager Skovshoved Idræts Forening imod GKB i hallen på Krøyersvej. Der er altid garati for stemning, dramatik og god badminton når de lokale rivaler dyster.

10 10 Besøg os på Et varmt tilbud til en kold tid... Jaquard sweat-shirt og kvalitets US t-shirt. Begge dele Tænk på julen allerede nu... Nærbutikken Stolpehøj Morgenbrød avis er blade tobaksvarer Udbringning af øl og vand, bestilling 1 dag før Vi åbner kl. 7:00 Nærbutikken Stolpehøj Stolpehøj Tlf ,- Frisørkunst Vangede Station Vangedevej NM Alt mekanisk arbejde udføres - Pladearbejde - Lakering - Forsikringsskader Stolpegårdsvej 16 Tlf Læserbrev... Vejbump/skilte Jeg skriver til Vangede Avis vedrørende generende problemer med stigende trafik på Vesterbyvej i Vangede og tilstødende villaveje. Vesterbyvej er en villavej som er belastet med tung trafik, fordi lastbiler og tankbiler skal levere varer til Fakta og OK-Benzin. Mange som handler i Vangede Bygade, der jo ligger parallelt med Vesterbyvej, kører derfor retur omkring Vesterbyvej, og farten er meget høj fordi det er en bred villavej med god asfalt. Bilerne bliver mere komfortable og mere lydløse, og man mærker ikke den høje hastighed, som tit er omkring km/timen. Vi har også pludselig fået problemer med stigende trafik om søndagen, fordi Fakta holder åbent om søndagen, og dermed kunder som kommer langvejs fra. Vi har dagplejemødre, 4 børneinstitutioner, ældreboliger samt spejderhytte omkring Vesterbyvej. Vi har også børn på vej til skole, til fodbold i GVI eller i klubben i kirken, og vi oplever jævnligt farlige krisesituationer. Vi har også gående og cyklende trafik fra beboere fra Stolpehøj og Vangedehuse, som går over Vangede Batteri og ad Horsevej som er sidevej til Vesterbyvej. Der er en for øjeblikket kraftig udskiftning af beboerne i villaerne i Vangede, hvor børnefamilier flytter ind, og vi må passe på kvarterets børn og ældre, med vejbump og skilte. Det vil også være noget kommende huskøbere vil bemærke som en fordel ved at købe hus på en stillevej, da der i fremtiden vil komme flere børnefamilier i Vangede, generationsskiftet er på vej! Vi håber meget at Gentofte Kommune og -grundejerforening vil gøre noget i en fart, inden trafikken koster invaliditet eller død. Med venlig hilsen Anonym beboer på Vesterbyvej redaktionen er bekendt med beboerens adresse.

11 11 GIK Gentofte Idræts Klub NYT TILTAG!!! Friske piger og drenge fra 10 år søges til Idrætsgymnastik i spring. Er du interesseret i at dyrke alsidige spring (f.eks. kraftspring, flyvespring eller saltomortale) inde om vinteren og /eller ude om sommeren. Kontakt GIK ved undertegnede og få flere oplysninger ligesom du er velkommen med dine ønsker. Spørgsmålet er Vil du være med til, at få et antal med samme interesse samlet, så giver GIK dig mulighed for at være med til at oprette et specielt (evt. opvisnings) springhold. Se i øvrigt: GIK s Stangsprings tilbud fra maj md Gentofte Idræts Klub yderligere oplysninger Leif Helsted, Helst mellem kl Ejnar Schüsler Snedker- og tømrerfirma Mesterlodden Reparation og vedligeholdelse Specialitet: Inventar Nymose Dyreklinik Fodersalg. Sommerminder Solsortens sang aftenen lang fylder min have med fred. Snegle på tur over en mur vandrer fra sted til sted. Månens magi tyst trylleri edderkops florlette spind. Blomsternes duft sommernats luft køler min brunede kind. Tankernes strøm former en drøm møder det velkendte gys: Glemmer hver pligt skriver et digt nyder, at natten er lys. Wiener Salonen for ham og hende klip krøl Kirsten Ankerstjerne v/margit Winsløw Vangede Bygade 92 telefon Dyrlæge Fawzy Morcous Døgnogweekendvagttlf Kunst i Vangede Ung atlet med målerlarve Carl Mortensen Kunstværket er udført i bronze og var oprindelig opstillet ved Hellerup Havn. Værket blev flyttet til Dyssegårdsparken i 1959 (Knud Rasmussens Vej). Billedhuggeren Carl Mortensen var udlært billedskærer. Han er kendt for sine naturalistiske statuer af sportsfolk. F.eks. En kapgænger i start (Kunstmuseet) og En fodboldspiller (Københavns Idrætspark). EE Nyt fra kirken Pas på udsolgt! Det er ikke tit, at kirker kan melde udsolgt, men det kan vores kirke som regel når der inviteres til fastelavn og til julefest. Derfor gælder det om at være i god tid og sikre sig billetter til sig og børnene i tidsrummet 9. til 16. december, hvis man vil med til juletræsfesten søndag den 20. Kl. 15. I øvrigt er gudstjenesterne juleaften kl. 15 og børn og en krybbe Tirsdag den 7. december kan man i Vangede se rigtig mange små flyverdragter med indhold bevæge sig mod kirken lidt før klokken 10. Det er fordi det er dagen for den årlige børnehave-og-kirke-jule-komsammen. Og de små synger af fuld hals de kendteste julesalmer og hører Jakob Rönnow fortælle om den første jul. Voksne, der har tid, må gerne snige sig ind og sætte sig bagerst og være med. Tak for basaren Da Vangede kirke holdt sin helt specielle basar den 14. og 15. November, besøgtes den atter af tæt ved 2000 mennesker på de to eftermiddage. Det betød en gevaldig sum penge til at hjælpe ude i verden og i Vangede og tilskud til de mange spændende møder, ture og arrangementer, der venter os i løbet af næste år. En stor tak til dem, der kom og ikke mindst til de ca 120 frivillige, der gjorde basaren mulig. Det er nogle dage, som de fleste kirker i Danmark misunder os! Trækningslister for lodderne hænger på kirkens opslagstavler eller kirkens kontor kan fortælle, om du har vundet. Jakob Rönnow Sognepræst ved Vangede Kirke

12 12 Jule-åbnings tider i S uper B rugsen L ørdag 18/12 kl S øndag 19/12 kl Mandag 20/12 kl T irs dag 21/12 kl Ons dag 22/12 kl Tors dag 23/12 kl Fredag 24/12 L U K K E T God Jul L ørdag 25/12 L U K K E T S øndag 26/12 L U K K E T Mandag 27/12 kl T irs dag 28/12 kl Ons dag 29/12 kl Tors dag 30/12 kl F redag 31/12 kl Godt nytår Lørdag 1/1 LUKKET Søndag 2/1 LUKKET Klip ud og gem! Vangede B ygade 61 T lf Fax Åbent hverdage 9-19, lørdage 8-16

13 13 Trafikhensyn efterlyses En hurtigere og sikrere afvikling af trafikken med enkle midler Som både cyklist og bilist vil jeg gerne pege på, at trafikken kunne afvikles både hurtigere og mere sikkert, hvis vi var flinkere til at markere med blinklysene, hvor vi agter os hen og så gøre det i rette tid. Her to eksempler her fra Vangede illustrere, hvad jeg mener. Jeg har lagt mærke til, hvor lidt der markeres med blinklysene i den nye rundkørsel på Brogårdsvej/Søbredden. Mange bilister der kommer vestfra ad Brogårdsvej, glemmer eller gider ikke eller det skyldes måske manglende overblik at markere dette med blinklysene. Det betyder, at andre trafikanter, må holde tilbage. En klar melding havde givet en bedre afvikling af trafikken. Et andet eksempel i rundkørslen. Bilister der kommer østfra ad Brogårdsvej og skal fortsætte ad Brogårdsvej, skal markere dette med blinklyset, fordi det giver bilister, der kommer vestfra mod rundkørslen, mulighed for hurtigere at komme ind i rundkørslen. Vangede apoteks uds alg Vangede B ygade 77 tlf Genvejen til et godt liv Recept hentetider Der må ikke køres mere end 50 km/timen. Der er faktisk bilister, der farer igennem rundkørslen med mere end 50 km/timen. Det skal jo gå galt! Et andet sted hvor der irriterende tit ikke sker en markering eller at denne markering kommer alt for sent til at give en hensigtsmæssig placering for øvrige bilister er krydset Vangedevej/Ved Bommen. Mange af de bilister der kommer vestfra ad Ved Bommen og stopper for rødt lys ved Vangedevej, markerer ikke, hvilken vej de skal. Man må derfor tro, at de vil ligeud, så man bliver pænt bagved, men enten drejer de så til venstre uden at blinke af, eller også begynder de først at blinke i det øjeblik, trafiklyset skifter. Havde han/hun markeret i tide, havde jeg naturligvis placeret mig i højre kørebane, så jeg kunne fortsætte lige ud, med den deraf følgende bedre afvikling af færdslen. Skulle vi ikke prøve at forbedre den slags? I det mindste i Vangede. Venlig hilsen Finn Bech Mandag-Fredag Recepter afleveret før kl kan afhentes samme dag kl Recepter afleveret før kl kan afhentes næste dag kl Lørdag Recepter afleveret før kl kan afhentes Mandag dag kl Parisersalonen v/ Anne Lise Bronke Brogårdsvej Tlf Åben Fre Lør Lukket mandag Besøg... Pølsevognen i Vangede City Åben: Mandag - Fredag Kl Kvalitetsrens udføres Eksklusiv kemisk rens & pres - Kilorens - Alm. Rens - Skjortevask - Ruskind & Pelse - Gardinrensning - Pelsopbevaring Vangede Bygade Tlf Vandreblokke i Vangede I forrige nummer af Vangede Avis omtaltes Baunehøj ved Vangedevej. Som omtalt stammer højen fra Bronzealderen, ca f.kr. Hvis man går fra Baunehøj over Vangedevej, foretager man et spring ca år tilbage i tiden, idet der ved indgangen til Nymosen ligger 4 isskurede vandreblokke i granit. De er bragt hertil af istidens gletschere fra Skandinaviens fjelde. Stenene dukkede frem i forbindelse med vejarbejdet i Under isens bevægelse blev indefrosne sten slidt imod underlaget, derved opstod skurestriberne. Ved vore kyster finder man andre vandreblokke, der fortæller om isen og dens vandring. F.eks. er det meget almindeligt at finde den såkaldte Rombeporfyr (granit med firkantede aftegninger), som stammer fra egnen syd for Oslo. EE Åbningstid mandag-fredag lørdag Vi har desuden et stort varesortiment, der ikke kræver recept. Gentofte apotek, Gentoftegade 35, Tlf

14 14 Munketorvet Parkeringspladser foran butikkerne Vangede Slagteren Grønt og Frugt Den Danske Bank Munkegrillen Dennigs Konditori Munkekiosken Frisk brød hver dag fra eget bageri Køb Deres julesmåkager og Nytårskransekage hos Vangedevej 142 Tlf Vangede Slagteren, Kendt for sin gode mad Jul efr ok os t 1999 Flere forskellige buffeter fra 115,- til 165,- f.eks. Buffet nr. 3 Marinerede sild Gravad laks med rævesauce Rejesalat Rewelsben med rødkål Leverpostej med bacon og champignon Oksehøjreb med pickles, peberrod og perleløg Brie med druer Ris a la mande med kirsebærsauce Brød, smør og fedt Minimum 10 couverter Husk også vores kvalitetsvare Nytårsaften K r. 145,- Få en brochure, ring til os eller besøg os på internettet Kantinedriftservice Ring for uforbindende konsulentbesøg VANGEDE SLAGTEREN Dinér Transportable Munketorvet Vangedevej Søborg Tel Fax Mobil MUNKETORVETS FRUGT OG BLOMSTER Juletræer Bestil og vi skaffer Alt til julen Dekorationer Gran Ring og bestil Vangedevej 144 A 2860 Søborg Tlf Byens bedste burger Altid friske råvarer Alt i kinesiske spec. M unke-grillen Vangedevej Søborg Tlf Tagdækning m/icopal Overstrygning af tage m/asfalt Rep. & vedligehold af paptage Frikke's Tagdækning Aps Dalstrøget Søborg Telefon Telefax Mobil Juletilbud Tips og Lotto 3 Fl. Charcot Rødvin Stor flot buket blomster 35,- 110,- Fornyelse af HT Abonnementskort GR AT IS udbringning af varer MunkeKiosken Vangedevej Søborg Tlf Nyt fra Vangede Filialbibliotek Lørdag den 12. februar 2000 kommer Det Ripensiske Teaterselskab forbi Vangede Filialbibliotek med forestillingen Nielsen og Fisk. Det er en eventyrlig verden, hvor daglige ting optræder i nye roller - f.eks. deltageren støvsugeren i en drabelig strid, som kun får en lykkelig udgang, fordi andre rekvisitter kommer den til hjælp. Forestillingen, der er for de 3-8 årige, starter kl og varer ca. 45 minutter. Gratis billetter til børnene kan afhentes på biblioteket fra lørdag den 5. februar Mange hilsener Jørgen Ram Pedersen børnebibliotekar

15 Herdis og Nymosen Herdis Nielsen har boet i et hus i Vangede med have helt ned til mosen siden Desværre blev opgaven med at holde hus og have for uoverkommelig, så hun måtte flytte derfra for nogle år siden, men Vangede og Nymosen står stadig hendes hjerte meget nær, og gennem denne artikel vil hun give noget af sin viden og nogle af sine historier om mosen videre til os andre. I begyndelsen af dette århundrede forelskede Herdis svigerfar, grosserer I. Georg Nielsen sig i det idylliske, landlige område omkring Nymosen. Vangede var på det tidspunkt en landsby omgivet af marker, og spredte firelængede, stråtækte bindingsværksgårde. Gårdenes navne går stadig igen i mange af Vangedes stednavne: Stolpegård, Fuglegård, Bakkegård, Brogård, Ellegård, Munkegård og Mosegård. I en stor del af det forrige århundrede havde bønderne skåret tørv i mosen. Dette ophørte, og i takt hermed opkøbte Herdis svigerfar deres lodder, og endte således med at eje hele mosen. Selv bosatte han sig i et hus beliggende på den nuværende Ericavej, og i begyndelsen af 30 erne forærede han sin søn og svigerdatter en grund på den modsatte side af mosen (mellem Mosebuen og Mosegårdsvej). På det tidspunkt var der så åbent i mosen, at man kunne kigge fra svigerfars hus over til Herdis og hendes mand. Mosen var nu lukket og i privat eje. Ved Mosegårdsvej var der en stor port ind til mosen, porten var låst, men det var dog ikke alle, der respekterede dette. Herdis husker, at en af konerne fra byen gik rundt i mosen med en barnevogn og sankede brænde. Hun nøjedes dog ikke med at sanke, hun brækkede også grene og kviste af træerne! Samme kones ægtemand tog sig efter sigende af dage, ved at drukne sig i mosen. Det tog konen sig dog ikke så nært, - onde tunger citerer hende for at have sagt : han tog heldigvis ikke hunden med. Mosen var også en yndet legeplads for Vangedes børn. En dag manglede Herdis pludselig bordpladen til familiens havebord! Der blev sat en eftersøgning igang, og bordpladen dukkede op hos en familie på Mosegårdsvej - indsmurt i tjære, fordi familiens børn havde brugt den til tømmerflåde. Selvom bordpladen var Herdis, var det ikke problemfrit at få den igen. Hun sendte sine sønner afsted efter den, men i kampens hede blev der smurt tjære på de andre børns tøj, og Herdis, som jo er et fredsommeligt menneske, endte med at måtte betale en rensning af tøjet til 5 kroner. Tøjet blev imidlertid aldrig renset, men pengene brugt til kager, og efterfølgende kom så hele besværet med at rense bordpladen for tjære. Men det endte da med, at der igen blev spist ved bordet. Det hændte også at der kom cirkus til Vangede. Teltene blev slået op på plænen ud mod Mosegårdsvej, og Herdis og familien fik fribilletter som tak for husly. Jo - der var stemningsfuldt og idyllisk i Vangede i gamle dage: Storken gik i enge dér hvor GVI s fodboldbaner nu ligger, og i rækkehusene Nymosehuse er bygget på jordbærmarkerne, fra et af områdets mange gartnerier, som bl.a. leverede grøntsager til Københavnerne. Under 2. verdenskrig var der jo knaphed på næsten alt, så da fik flere af Vangedes beboere et stykke jord i mosen, hvor de dyrkede grøntsager - indimellem manglede folk endda vand, som så også blev hentet i mosen. I slutningen af 2. verdenskrig besluttede svigerfaderen at sælge mosen til Gentofte Kommune, som udlagde den til rekreativt formål. Siden har Nymosen været meget brugt og et elsket åndehul for børnefamilier, hundeluftere, kondiløbere, fodboldspillere og mange andre, som nyder de grønne og frie omgivelser, fuglelivet og det yndige vandhul. Jo, Nymosen er i sandhed et dejligt sted, som bruges af rigtig mange mennesker hver eneste dag året rundt, så det er let at forstå Herdis store glæde ved og kærlighed til området. Birgitte Halved Tandlægerne 15 RUBRIK SØJLEN Snedkermester Tom Christiansen Mesterlodden 30 Tlf Bil DØRE OG VINDUER MASKINSNEDKERI INDBRUDSSKADER MØBELRESTAURERING LARS HANSEN A/S Kongelysvej 6 Dansk Karosserifabrik Autoopretning Lakering Rustrep. Mekanisk Arb. Bil i rep. tiden 10/Kr/Dg. Tlf: Mesterlodden 26 JAN KRONSTRØM & JØRN SCHIFTER-HOLM ApS Vangede Bygade 63, 1 Tlf: SNEDKERMESTER John Petersen Agertoften 20 Tlf Bil Løsningskupon til Vangede Avis nr. 21 Præmie: 3 gavekort á 200,- KONTAKTEN aut. EL-installatør Anders Panduro Petersen Nymose Huse 2 Tlf.: Billedindramning i træ og aluminium Opspænding af broderier Spejle efter ønske Kunstplakater Tlf.: VangedeBygade39 Navn Adresse By : : : Kuponen afleveres i kontaktkassen hos Café Rhina eller i Munkekiosken senest den 10. januar 2000

16 18 16 Brogårdsvej Nybrovej Stolpegårdsvej P Vesterbyvej Vangedevej Bibliotek 27 5 Posthus 29 Charlotteklubben D.U.I. Horsevej 6 Munketorvets Speicialbutikker Vangedevej Vangede Bygade 1 P 20 Ved Bommen Snogegårdsvej Snogegårdsvej 49 2 Kildebakkegårds Allé P P Vangede Bygade Vangedevej 30 Vangede St. Munketorvet Mosegårdsvej 15 Nymosen Du kan kende medlemsbutikkerne på dette mærke VI ER MEDLEM AF VANGEDE BYCENTRUM Det lokale indkøbscenter mærket sidder i alle medlemmernes ruder 1) 2) 4) 5) 7) 8) 11) 15) 16) 17) 18) A.A.C.N.S. Service AU -K ommunikation Brdr.Torp Café R hina Danni S ko Den Dans ke B ank Freilev Farve Tapet Kontakten Matas Netto Pariser Salonen Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf. Tlf ) 21) 22) 23) 24) 25) 26) 27) 28) 29) 30) BienogBlomsten Donum SkjoldBurne Statoil S uper B rugs en S w eetie Mode Vangede Apoteksudsalg Vangede B ibliotek Vangede H erremagas in B G B ank c/o P osthuset E jendoms mægleren Tlf Tlf. Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf ) 32) 33) 36) 37) 38) 39) 40) 41) Villabyernes Grill Wieners alonen Floristen Munkekios ken Vangede S lagteren Munketorvets Frugt og Grønt Den Dans ke B ank Munketorvet Dennigs konditori Munkegrillen Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf Tlf ** Find 5 fejl ** Mød os også på internettet År ets b utik! Der var 2 butikker der fik lige mange stemmer, så vi udråber både Café Rhina og Matas til Årets butik Vi takker for at I var med på idéen og har udtrukket Susanne Beck Ulla Wendt E. Larsen Præmierne bliver sendt. Vi vil senere bringe uddrag af kommentarene på kuponerne De ringer Vi bringer LA SPEZIA PIZZA & GRILL VANGEDEVEJ GENTOFTE RING & BESTIL ELLER FÅ MADEN BRAGT FRISK & VARM udbringning fra kørsel kr. 15,- Åbningstider: mandag til lørdag søn & helligdage fra 11 til 22 fra 12 til 22 Find 5 fejl på billede nr. 2, og sæt en ring omkring dem. Anja og Willy Arpe KLINISK TANDTEKNIKER Ordrupvej Chalottenlund Allan Reinicke ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår Behandling på plejehjem, hospital og klinik Konsultation efter aftale Tilskudsordning med Kommunen Vangede Bygade Tlf

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Opgaver til Den dag tyskerne kom

Opgaver til Den dag tyskerne kom Opgaver til Den dag tyskerne kom 1 Når de voksne frygter krig Knuds mor og far talte tit om, at der var krig i Europa, og at krigen kunne komme til Danmark. Hvad taler dine forældre om? Hvad er de bange

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2011 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338 Side 1 Christian Petersen Anna Rasmussen Ingrid Petersen 1. Marts 25. Marts 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Test din viden om Præpositioner

Test din viden om Præpositioner Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Præpositioner 9 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 3 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Dejligt mange havde tilmeldt sig vores påskefrokost, som blev en god oplevelse. Der var pyntet fine påskeborde, og maden var som sædvanlig vellykket (og

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse Materialer Vis, hvad du kan Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse INDHOLD Aktivitet 1, 2 og 3 Samtalebillede: Idrætslektion Aktivitet 4. Skønlitterær tekst 3.-4. klasse: Fablen Løven og musen (version

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Juni 2015

Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn ÅRETS BYFEST 2015 Den 23. 27. juni afholdes der byfest i Krejbjerg. Tirsdag den 23. juni kl. 18.30 Cykeltur til Nymølle kl. 20.00

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Hypotetisk datid/førdatid betinget og kontrafaktisk virkelighed

Hypotetisk datid/førdatid betinget og kontrafaktisk virkelighed Hypotetisk datid/førdatid betinget og kontrafaktisk virkelighed Når man vil fortælle, hvad man ville gøre i en hypotetisk situation, gør man stort set som på engelsk: Man bruger datid om en hypotetisk

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

3. Hvorfor fangede man nogle kvinder, tog tøjet af dem og klippede alt håret af dem på gaden?

3. Hvorfor fangede man nogle kvinder, tog tøjet af dem og klippede alt håret af dem på gaden? Før læsning: Introduktion til årtiet Gruppearbejde: Se på billederne i bogen side 3. Hvad kender I? Hvad tænker I? Hvad tror I kapitlet handler om? Hvad ved I om dette årti i jeres eget hjemland / verden

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Kampagnemagasin nr. 3-2008

Kampagnemagasin nr. 3-2008 Kampagnemagasin nr. 3-2008 Tønder kommune deltager i Virksomhedsdysten - og planlægger at vinde TV2 holdt formen ved lige i Af Jakob Thøger Michelsen, Konsulent MpA Tønder kommune deltager i virksomhedsdysten

Læs mere

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form 1983 Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form Hans og Anna Pedersen VEJEN: Selv om det sner, stormer eller regner kan man hver dag træffe ægteparret Anna og Hans Pedersen, Præstevænget

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden:

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden: Den sidste rejse. af Hans Høilund-Carlsen Når en nær slægtning dør, henvender vi os i dag til en bedemand, der mod betaling hjælper de efterladte med at få løst de mange opgaver, der er knyttet til den

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen Spritteren Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen med at gøre rent efter formiddagens arbejde. Det bliver gjort grundigt og der

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 Redaktionen: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Stilladsinformation nr. 64 - december 2001 side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Navn: Ib Hansen Bopæl: albertslund Alder: 55 Start i branchen: 1975 Firma: Tillidspost: Herlev Stilladser Fanebærersuppleant

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Nyhedsbrev, marts 2013

Nyhedsbrev, marts 2013 Nyhedsbrev, marts 2013 Klubnyt Kære venner Årets første Nyhedsbrev er just tikket ind i din mailboks, og hvad skal du så bruge det til? Jo - vi bringer sidste nyt fra klubben til aktive og passive, og

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække Salmer DDS 68: Se, hvilket menneske DDS 649: Skal fri og frelst

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Det har gjort noget ved min sjæl

Det har gjort noget ved min sjæl Det har gjort noget ved min sjæl Mariann Østergaard Bomholt er vokset op i Lyngby nord for København. Hendes far var skattesagkyndig ved kommunen, og hendes mor var hjemmegående. De var begge amatørdansere

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

Evaluering af DM i Fladfisk 2011

Evaluering af DM i Fladfisk 2011 Nyhedsbrev 211/8 Danmarks næststørste fiskestævne 1 Onsevig Havn www.onsevighavn.dk Evaluering af 211 www.gadusn.dk Selv om har høstet mange roser, kan alt gøres bedre, derfor har vi i lighed med efter

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Nyhedsbrev DcH Næstved

Nyhedsbrev DcH Næstved Nyhedsbrev DcH Næstved Oktober 2014 Velkommen til DcH Næstved s nyhedsbrev Første nummer af DcH Næstved s nyhedsbrev blev sendt ud til 50 medlemmer, denne gang er der kommet flere på, men sørg for at fortælle

Læs mere

Oktober 2010. Oktober 2010. Oktober 2010. Bliver indhentet af fortiden. besøgte vi selvfølgelig også Højerup Gamle Kirke, den lokale

Oktober 2010. Oktober 2010. Oktober 2010. Bliver indhentet af fortiden. besøgte vi selvfølgelig også Højerup Gamle Kirke, den lokale Oktober 2010 Oktober 2010 Oktober 2010 Bliver indhentet af fortiden. Da Kirsten R. og Bliver jeg var indhentet på rekognoscering, af fortiden. sommerturen 2010, besøgte vi selvfølgelig også Højerup Gamle

Læs mere

om at være pårørende Af: Mai-Britt Gammelgaard, København

om at være pårørende Af: Mai-Britt Gammelgaard, København StilladsInformation nr. 80 - august 2006 om at være pårørende Af: Mai-Britt Gammelgaard, København Det lyder, som om det drejer sig om en sygdom men mine tanker går i helt andre retninger - nemlig at være

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Vinnyt nr.2, august 2010

Vinnyt nr.2, august 2010 Vinnyt nr.2, august 2010 Hej vinklubmedlem. Så er der lidt ny information. Håber ikke vi har opbrugt al jeres tålmodighed. Der er virkelig meget, som skal falde på plads, når man starter noget nyt op.

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere