Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 4 September 2018 ISSN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 4 September 2018 ISSN"

Transkript

1 Dansk Model Jernbane Klub Nyhedsbladet Nr. 4 September 2018 ISSN

2 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Dansk Model Jernbane Klub Stiftet 25. marts 1938 DMJK har til formål at udbrede kendskabet til og interessen for jernbaner og sporveje samt modeller heraf. Dette formål søges fremmet blandt andet ved: o Oprettelse og drift af modeljernbaneanlæg. o Afholdelse af møder, foredrag og udflugter. o Opretholdelse af et bibliotek, et tegningsarkiv og et fotoarkiv. o Indsamling af oplysninger og effekter med tilknytning til formålet o Samarbejde med tilsvarende organisationer i ind- og udland. Postadresse: Dansk Model - Jernbane Klub, Roskildevej 16A, 2620 Albertslund dmjk@dmjk.dk, Website: Facebook: Bank: Reg.nr Kontonr.: Overførsel fra udlandet: SWIFT-BIC: DABADKKK, IBAN: DK Modelbaneanlæg i størrelse 0 ( nul 1:45): Albertslund, Rørvang 2: Tirsdag fra kl skinnedrift med dcc. Nørrebro Station: Torsdag fra kl skinnedrift, analog. Kontingenter: Indskud ved optagelse: Kr. 25,00. Alle medlemmer betaler grundkontingent: Kr. 145,00 halvårligt. Desuden betaler de, der benytter modelbaneanlæggene, byggekontingent: Kr. 320,00 halvårligt. Formand: formand@dmjk.dk Jan Bertelsen, Åstoftevej 63, 4550 Asnæs Tlf.: Næstformand: naestformand@dmjk.dk Christian Wiinholt, Plantagevej 14, 2640 Hedehusene Tlf.: Sekretær: sekretaer@dmjk.dk Erik M. Ravn, Sigynsgade 24, 1.th., 2200 København N Tlf.: Kasserer: kasserer@dmjk.dk Poul Lindbjerg, Møllebovej 5, 2640 Hedehusene Tlf.: Suppleant: suppleant@dmjk.dk Andreas Rasmussen, Drejøgade 27, 3. th., 2100 København Ø Tlf.: Bibliotek: bibliotek@dmjk.dk Poul Lindbjerg, Møllebovej 5, 2640 Hedehusene Tlf.: Fotoarkiv: fotoarkiv@dmjk.dk Søren Monies, Pile Allé 29, 2000 Frederiksberg Tlf.: Tegningsarkiv: tegningsarkiv@dmjk.dk Preben Pedersen, Farendløsevej 118, 4100 Ringsted Tlf.: Nyhedsbladet: nyhedsbladet@dmjk.dk Jens H. Bondesen, Brydes Allé 70, 1.tv., 2300 København S Tlf.: Redaktionen af dette nummer er afsluttet den 9. september 2018 Nyhedsbladet er trykt af Poul Lindbjerg Deadline for Nyhedsblad nr : Torsdag den 8. november 2018 (Nyhedsbladet forventes udsendt ca. 2 uger efter deadline)

3 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Redaktørens pift Velkommen til efterårets første Nyhedsblad, der udkommer senere end nogle forventede, hvilket jeg beklager. Deadline blev i sidste øjeblik udskudt en uges tid for at give bidragyderne bedre tid, da jeg på grund af arbejde alligevel ikke ville få tid til at redigere materialet tidligere. Men jeg er nødt til at beregne mig et par uger fra den annoncerede deadline til afslutning af redaktionen. For de trykte udgaver gælder desuden, at der yderligere går en uges tid (eller mere) til trykning og udsendelse. Også af den årsag kan det varmt anbefales at tilmelde sig modtagelse af Nyhedsbladet som pdf-fil via (det gøres hos kassereren). Ved redaktionens slutning er der desværre kun et par dage til Hyg og Byg mødet i Albertslund (se side 5) og tilmeldingsfristen til Spor0-træf i Kalundborg (se side 4). Det er jo næsten fast punkt i Nyhedsbladet, at der slås på tromme for at skaffe nye medlemmer. Der er heldigvis sket noget. DMJK er nemlig kommet på FaceBook med egen gruppe: Nogle vil sikkert vrænge på næsen, men det er svært at komme udenom FaceBook, når det nu er blevet så populært et kommunikationsmedie. Jeg kender mennesker over 40 år, der stort set ikke kan håndtere s og almindelige internetsider, men til gengæld færdes de hjemmevandt på FaceBook. I sommer var flere af klubbens medlemmer med til at vise vores sporvejsmodulanlæg frem ved en udstilling på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ( Den slags er også med til at bringe modelbanehobbyen frem i lyset selv i denne solrige sommer. Og der er mere på trapperne, idet der arbejdes på et arrangement i forbindelse med Modeljernbanens dag, søndag den 2. december. Modeljernbanens dag er introduceret som PR for hobbyen af den europæiske model jernbane organisation MOROP, og det er fast den 2. december. Jeg håber virkelig, at vi formår at skabe opmærksomhed omkring et arrangement, og at vi så også ved den lejlighed formår at vise, hvad vi går og hygger os med i Dansk Model - Jernbane Klub, så vi kan få flere ind i flokken. Og husk: Det kan både dreje sig om at få nye til at interessere sig for modeltog, og om modelbanefolk, der hidtil har gået og hygget sig med kun noget derhjemme. Vi er også ved at tage fat på en ny modelbanesæson, hvor energien og lysten til modelbane forhåbentlig vender tilbage til et normalt leje (gerne højere) efter sommerens gloende hede, der bestemt ikke var til aktiviteter i små lukkede rum. Tilbage er nu blot at ønske Velkommen til den ny modelbanesæson og rigtig god arbejdslyst! Jens H B Forsidefoto: RailPools Siemens Vectron lokomotiv med tog for DB Regio Bayern i Coburg. Netop Siemens Vectron lokomotiver har DSB valgt til at køre med dobbeltdækkervogne, når Elektrificerings Programmet får elektrificeret flere af Banedanmarks strækninger. Foto: Olaf M Hermansen i foråret 2018.

4 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Formandens klumme I skrivende stund er den stegende hede, der har ligget over Dannevang de seneste mange uger, forvandlet til mere naturligt dansk sommervejr, køligt og blæsende. Det stod der at læse i sidste udgave af formandens klumme, men det må siges, at den stegende hede fortsatte i lang tid endnu, og det var endog overordentligt varmt i klublokalerne i Albertslund. Vi havde endda investeret i rullegardiner til solafskærmning, og det har muligvis også hjulpet, men varmt har det nu godt nok været. Fremmødet (som han jo ustandseligt jamrer over) har været ret ringe sommeren igennem, men til gengæld har mange af medlemmerne fået en mørkere kulør end normalt. Årets sommerudflugt gik til Sporvejmuseet på Skjoldenæsholm, hvor der var en modelsporvejsudstilling, som DMJK deltog i. Derudover var det også medlemmernes dag for SHS; så der var rigtig mange 1:1 sporvogne i drift til stor glæde for de mange fremmødte medlemmer. Desværre var fremmødet fra DMJK ret ringe, og de, der ikke deltog, gik glip af rigtig mange flotte tyske modelsporvejsanlæg i adskillige skalaer og størrelser samt selvfølgelig også, vort eget anlæg. DMJK's deltagelse blev arrangeret primært af Morten og Søren K. og der skal herfra lyde en stor tak til de involverede for deres store indsats. På Nørrebro er sommerlukningen et overstået kapitel, og vi er der som vanligt igen hver torsdag med køreplanskørsel som hovedregel den anden torsdag i måneden. Vi var meget tæt på at sætte strøm på Term kort før sommerferien, så der bliver nok i den nærmeste fremtid et indvielsestog... Jan Bertelsen Spor0-træf den 22. september 2018 Som nævnt i sidste nummer af Nyhedsbladet er der Spor 0 træf hos KMJK lørdag den 22. september. Træffet starter kl med kørsel på anlægget, og der vil være kaffe og kage. Kl er der spisning på restaurant Den Tykke Kok på Kalundborg station, hvor menuen er Skinkeschnitzel med tilbehør. Pris 125,00 kr. Efter spisningen er der mere kørsel og snak på anlægget. Der må gerne medbringes hjemmebyggede godsvogne og andre spændende ting. DMJK laver en samlet tilmelding, både for deltagere der ønsker middag og dem der ikke ønsker middag. Beløbet for spisning bedes indbetalt på DMJK s konto eller til undertegnede. Tilmelding til undertegnede senest onsdag den 12. september. Poul Lindbjerg

5 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Hyg og Byg Så er vi ved at være klar til start på Hyg og Byg, alle samlesættene af Cu-vogne er kommet i hus. Og for dem der har købt og betalt dem, så er det bare at komme i gang. Vi starter tirsdag den 11. september klokken i mødelokalet i Albertslund. Her vil der den første gang blive set på, hvad mere man skal bruge for at bygge sin Cu-vogn. Det vi har købt fra JMJK er jo kun vognkassen, så vi ser på, hvad der skal bruges for at lave en undervogn. Denne dag laver vi også bestillingen på diverse dele, der videre skal bruges. Vi håber, at dem der har købt Cu-vognene er afklaret med hvilken vogn, der skal blive af deres samlesæt. Hvis der er andre, der vil bygge noget helt andet, det kan være vogne, lokomotiver, huse eller andre dele til modelbanen, er de selvfølgelig også velkomne. De to første møder i Hyg og Byg, har handlet om at lave DMJK koblingen, så nu er vi klar på det punkt, og der er kommet en vogn ud af det nu, se foto. Vognen er en Brawa godsvogn, som nu er klar til at komme ud at køre. Næste Hyg og Byg bliver derefter den 9. oktober, den 13. november og den 11. december, hvis der ikke er julemøde den dag. Vi glæder os, til at se Jer alle til nogle hyggelige byggeaftener. Richard og Søren K.

6 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Køreplanssøndage i Albertslund Efter sommerperioden vil der igen være søndagskøreplan i Albertslund. Der er indtil videre planlagt følgende køreplanssøndage i 2018: Søndag den 30. september Søndag den 28. oktober Søndag den 30. december Bemærk: Ingen søndagskøreplan i november, idet det er Modeljernbanens dag søndagen efter (se nedenfor). Vi starter kl. 11, og når vi er sultne, spiser vi en bid brød (samme selvbetalte arrangement som om tirsdagen). Derefter kører vi så videre, til vi ikke orker mere. Alle er velkomne til intens køreplanskørsel. Sidste vinter var søgningen til søndagskøreplanerne lidt svingende. Det er ærgerlig at møde op, hvis der ikke kommer tilstrækkeligt mange til at kunne køre. Derfor bliver køreplanen i denne sæson kun tillyst, hvis der er tilmeldt mindst 5 deltagere senest kl fredagen forinden. Jan Bertelsen Nørrebro På Nørrebro har vi genoptaget møderne om torsdagen efter sommerpausen og har planlagt køreplanskørsler: Torsdag den 4. oktober Torsdag den 8. november Torsdag den 6. december Erik Ravn Modeljernbanens dag, søndag den 2. december Dette har været afholdt i Danmark de seneste par år, men uden deltagelse fra DMJK. I år falder dagen på en søndag, og vi har derfor i bestyrelsen gået med tanker om at holde et åbent hus arrangement denne dag fra f.eks. kl Planerne er stadig ret løse, og det kommer også an på hvor mange medlemmer, vi kan få til at stille op den dag. Vi kan formentlig få en artikel i Albertslundposten tirsdagen før, og det kunne bevirke et stort fremmøde fra lokalområdet. Det stiller så tilsvarende større krav til bemandingen. Dels skal vi have medlemmer til at køre nogle tog, dels skal vi have nogle til at byde gæsterne velkomne og vise dem til rette og rundt, og vi skal have nogle til at holde øje med eventuelle pilfingre, store som små. Vi plejer også at servere kaffe og småkager, så alt i alt skal vi nok være en 8-10 stykker, gerne flere, og vi hænger jo så også på den obligatoriske oprydning og rengøring inden (men så bliver det jo gjort).

7 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Slå derfor allerede nu kryds i kalenderen søndag den 2. december. I løbet af efteråret snakker vi om det i klubben og beslutter os for, om vi kan skrabe folk nok sammen til at vi kan gennemføre et sådant arrangement. DMJU Fotokonkurrence 2018 Jan Bertelsen Igen i år afholder DMJU en fotokonkurrence. Temaet i år er Langs skinnelegemet, jf. nedenstående konkurrenceregler. Så hvis du har mod på at være med, så få kameraet frem og tag et billede eller to på et af klubbens anlæg og send til mig senest den 13. oktober. Vi vil så vælge de bedste tre billeder fra DMJK og indsende dem til DMJU. Der er penge at vinde til klubben, både for bedste foto og blot for at deltage... Jan Bertelsen

8 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Hjemtur fra Jylland med FRICHS-My februar 1958 Hjemturen fra Aalborg fandt - i det mindste fra Aarhus til Fredericia (Odense?) - sted med den dengang rimeligt nye My 1201, eller 1201½, som man spøgefuldt kaldte den, fordi der var lånt så utrolig mange dele (som reservedele) fra den ikke driftsklare My Her gik det imidlertid godt (oplevet fra passagersæderne). My 1201 i spor 2 på Århus H My 1201 var hørbart meget mere lydsvag end sine amerikansk/svenske søskende. Som jeg selv husker det - ikke lyden, men de tanker jeg selv havde dengang - så var det som en noget mere hørbar Mo-er. Det var en helt anden "lyd" end de amerikanske. I øvrigt kom vi til Odense ganske uden problemer. Her var der arrangeret besøg i nogle af værkstederne nord for banen og stationen. Dels var der forevisning af reparation/vedligeholdelse af f.eks. de - for en DSBmand - noget specielle fhv. sydfynske bogiemotorvogne litra Mdf, overtaget fra Sydfynske Jernbaner i Herlige vogne med en løs motorbogie, kørende mellem og skubbende på vognens to løbebogier og

9 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September med dieselmotoren stikkende op i passagerafdelingen. Herlige gamle køretøjer, set med mine datidige øjne - og det er de tilbageværende/bevarede i øvrigt stadig. Øverst: My 1201 i Fredericia spor 9. Nederst: OMB Md 5 i værkstedet

10 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September En af disse herlige gamle motorvogne med en "løs" motorbogie. Rent faktisk kørte denne motorbogie rundt inde under vognkassen og skubbede - via et par særlige

11 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September puffere - på den af bogierne, der var forrest i den øjeblikkelige, ønskede køreretning. Den var dog - naturligvis - i forbindelse med førerrummets betjeningshåndtag. Meningen var, at man ved reparationer/vedligehold hurtigt kunne løfte vognkassen op, skubbe motorbogien ud, skubbe en anden motorbogie - repareret/renoveret - ind, og atter sænke vognkassen ned, hvorefter motorvognen "rimelig hurtigt" kunne komme i drift igen. Skulle man være i den situation, at man ikke havde en brugbar motorbogie parat, kunne man blot sænke vognkassen ned på sine egne, almindelige løbebogier, og benytte vognen som almindelig personvogn, indtil en motorbogie atter kunne rulles ind under vognkassen. En af de ting vi også fik forevist, var en servicevogn, der - som det kan ses af billederne - både var beregnet for landevejskørsel samt kørsel på jernbanespor.

12 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September I et lille udendørs gårdrum, var der forevisning af det lille nyindkøbte amfibiekøretøj, en lille trolje beregnet til kørsel på både skinner og landevej. Ad landevejen kunne eventuelt køres til et sted i nærheden af et uheldssted, og fra nærmeste vejskæring videre ad skinnerne eller omvendt, ad skinnerne til et sted nær uheldsstedet og eventuelt videre over markerne til selve uheldsstedet alt efter forholdene. Midt under køretøjet var monteret en stor fodplade, som - f.eks. i en vejoverskæring - kunne sænkes ned på asfalten og løfte køretøjet op, hvorefter det kunne drejes f.eks. 90 grader og fortsætte ad landevejen/jernbanen hvad der nu var aktuelt. Jernbanehjul / landevejshjul under montering. Man skal her tænke sig køretøjet komme kørende - ad landevejen - til nærmeste overkørsel ved et evt. uheldssted. Her anbringes bilen midt i overkørslen / overskæringen med jernbanen, hvor "gummihjulene" udskiftes med jernbanehjul, og kørslen kan fortsættes ad jernbanen til uheldsstedet. Hele udskiftningen skulle kunne foretages på nogle få minutter, og kørslen fortsættes ad sporet til uheldsstedet. Erik V. Pedersen PS: Bygningerne i Odense rummer i dag Danmarks Jernbanemuseum.

13 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Uzbekistan Et par opstillede lokomotiver ved jernbanemuseet i Tashkent, fotograferet af redaktøren i april Samlermarked i Valby kulturhus Søndag den 7. oktober 2018 kl Så er der jernbane og sporvejssamlermarked igen. Og igen holdes dette i teatersalen i Valby kulturhus på toftegårds plads. Valgårdsvej Valby. Der er igen spændende samlereffekter på bordene. Sporvognsskilte. Sporvejseffekter. jernbaneskilte. Emaljeskilte. Gl. sjældne billetter. Bøger. Kasketter. køreplaner. Modeltog. Plakater. gl. og nye postkort og mange flere andre jernbane og sporvejshistoriske samlereffekter. Her finder du det måske som du har ledt efter i lang tid. Har du selv noget spændende du kunne tænke dig at sælge, så kan du bestille en stadeplads til pr. bord, dog max 4 borde. stadeplads kan bestilles på: Overstormesteren@hotmail.com med antal af borde samt kontakt tlf.nr. Der er kun er begrænset antal borde til rådighed, så det er om at være hurtig med bestilling. Der vil som i de forrige år være et bord hvor man kan lægge sine ting til salg, såfremt at man kun har enkelte ( 1-2 ) effekter. DJK- Hovedstadsområdet påtager sig at sælge disse mod et gebyr på 20 %, ikke solgte effekter er gebyrfrie. Mød op til dette hyggelige arrangement, det er 18. gang det afholdes, og der dukker stadig nye ting op. Koner, kærester og mødre er velkommen. Valby kulturhus ligger 7 min. gang fra Valby st. hvor der både stopper regionaltog og S- tog. Der er flere buslinier som stopper på Toftegårds plads. Yderligere information kan fås på Overstormesteren@hotmail.com. Velkommen til en rigtig hyggelig samlereftermiddag i selskab med gode venner! Sakset fra DJK Hovedstadsområdet

14 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Sporvogne i mange størrelser Under denne overskrift udsendte Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm i juli 2018 en pressemeddelelse: Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har sporvogne og busser i mange størrelser. Ud over vognsamlingen i størrelse 1:1, hvoraf en stor del kan opleves i trafik, har museet i tidens løb samlet såvel fabriksfremstillede som privatfremstillede modeller af sporvogne i mange størrelser og materialer. De små sporvogne og busser indgår i udstillingerne i museets værkstedsremise (Remise 1) og den historiske bindingsværks-remisebygning, Valby Gamle Remise. Men i dagene juli bliver der endnu mere at se på i lille skala. Både danske og tyske kørende modelsporvejsanlæg kan i den nævnte periode beundres i Sporvejsmuseets nye busudstillingshal. Anlægget fra Dansk Modeljernbaneklub er i størrelse 1:43 (størrelse nul/0), mens de tyske anlæg viser sporvejsmateriel i størrelse 1:87, bedre kendt som størrelse halvt nul/h0. På det danske modelsporvejsanlæg kan man nyde sporvognsmodeller, som kører på museumssporvejen udenfor i fuld skala, men der er også omhyggeligt udførte modeller af bygninger, som museumsgæster måske genkender fra deres hjemby. Nordre Fasanvej 109 A og 109 B og Allégade 20 A og 20 B på Frederiksberg er eksempler. Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup mellem Roskilde og Ringsted. Der kan læses mere om nyheder og populære traditioner i Sporvejsmuseets sæson 2018 og hentes mange andre oplysninger på Dette sporvejsanlæg skulle med på udstillingen, hvilket krævede planlægning.

15 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Og alt skulle testes på forhånd. Det var en alvorlig sag. Ville det mon virke?

16 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Ja, selvfølgelig! Nedenfor: På udstillingen, foto: Søren K

17 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Et tysk anlæg på udstillingen, fotos Søren K

18 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Igen fra det velkendte anlæg, fotos Olaf M Hermansen

19 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September DMJK-anlæggets fornemme placering i bushallen, fotos Olaf M Hermansen

20 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Lidt friskt fra Albertslund den 4. september 2018: Fjerntogsperronen på Valby. Over støttemuren ses S-togsperronens forkant. Ved Frihavn nedenfor Nordhavn station er der et udløb med stigbord, hvor spejderne øver bygning af tømmerflåde. Synker den mon? Lidt længere henne er der en nydelig om end lidt stenet badestrand, der benyttes til både solbadning og boldspil. Fotos: Jens H B

21 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Bestyrelsesmøde den 15. august 2018 hos Poul Deltagere: Jan, Poul, Christian og Erik Mødet skulle have været hos Jan, men blev flyttet. 1. Godkendelse af referat fra forrige møde Ok 2. Økonomi Gennemgang af klubbens økonomi, som blev godkendt. 3. Nørrebro Intet nyt på grund af ferielukning. 4. Albertslund Sporvognsmodulerne har været på Skjoldenæsholm til udstilling. Ved hjemkomsten er de blevet lagt over på deres nye plads ved Nørrebro station, og der er påbegyndt tilpasning og skinnelægning til sporvognsstrækningen bag Nørrebro Station. Det går også fremad med landskabsdelen samt spordelen på Nørrebro Station. Der er lavet hjertestykkeisolation med plastic på store dele af Østerbro. Der er blevet opsat rullegardiner i vores opholdslokale i forsøg på at holde varmen ude. Der er ved at blive anlagt perron på Valby Nær. Det er på Albertslundmødet besluttet, at flytte centralenhederne i cirklen ud, så de bliver mere tilgængelige. 5. Idekatalog Idekataloget gennemgået. Jan hænger snarest idekataloget op i klubben. Facebook gruppen er nu åben og offentlig tilgængelig. 6. Arkiver Der vil igen blive sorteret tegninger på Nørrebro til afhændelse samt til vores egen beholdning/arkiv. Biblioteket skal fremefter lave mere reklame for nye bøger, eventuelt i klubbladet.

22 7. Moduler Alt el-arbejdet er næsten færdigt. DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Men med den nuværende arbejdsindsats, bliver vi nok ikke klar med et færdigt modulanlæg til næste DMJU-udstilling. 8. DMJU Jan rykker DMJU for de gavekort, vi har vundet i fotokonkurrencen. 9. Arrangementer Sommerudflugten til Sporvejsmuseet blev gennemført med begrænset tilslutning. Spor 0 træf er den 22. september i Kalundborg. På Modeljernbanens dag den 2. december arbejder vi med at lave et åbent hus arrangement, men det vil vi arbejde videre med på mødet i november. 10. Årsplanen og bestyrelsens fordeling af arbejdsopgaver Arbejdsopgaverne er blevet fordelt som vi plejer. 11. Eventuelt Jan køber skumgummi til at fore transportkasser til materiale, når vi skal på udstillinger. 12. Næste møde Hos Jan 7. november Referent Erik

23 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Husk: Se efter rabatbilletter på

24 DMJK Nyhedsbladet nr. 4 September Tirsdag 11/ Alb Kolonnen, kl. 19 klubaften Alb Hyg & Byg: Cu-vogne Torsdag 13/ Nø Køreplanskørsel Lørdag 15/ Modeljernbane Træf på Danmarks Tekniske Museum Søndag 16/ Fabriksvej 25 i Helsingør. Tirsdag 18/ Alb Kolonnen, kl. 19 klubaften Torsdag 20/ Nø Klubaften Lørdag 22/9 Kb Spor 0 træf hos KMJK Tirsdag 25/ Alb Kolonnen, kl Køreplanskørsel Torsdag 27/ Nø Klubaften Søndag 30/ Alb Køreplanssøndag Husk tilmelding inden fredag kl. 18 Tirsdag 2/ Alb Kolonnen, kl. 19 klubaften Torsdag 4/ Nø Køreplanskørsel Søndag 7/10 10:30-16 Jernbane- og sporvejssamlermarked i Valby Kulturhus. Arrangør: DJK Hovedstadsområdet Tirsdag 9/ Alb Kolonnen, kl. 19 klubaften Alb Hyg & Byg Torsdag 11/ Nø Klubaften Tirsdag 16/ Alb Kolonnen, kl. 19 klubaften Torsdag 18/ Nø Klubaften Søndag 21/ Store Byttedag / Hobbyudstilling i Tømmerup Hallen Tømmerupvej 20, 4400 Kalundborg. Tirsdag 23/ Alb Kolonnen, kl. 19 klubaften Torsdag 25/ Nø Klubaften Søndag 28/ Alb Køreplanssøndag Husk tilmelding inden fredag kl. 18 Tirsdag 30/ Alb Kolonnen, kl Køreplanskørsel Torsdag 1/ Nø Klubaften Lørdag 3/ Hobbymesse i Rødovre Hallen, Rødovre Parkvej 425, Søndag 4/ Rødovre. Tirsdag 6/ Alb Kolonnen, kl. 19 klubaften Deadline for Nyhedsblad nr Torsdag 8/ Nø Køreplanskørsel Tirsdag 13/ Alb Kolonnen, kl. 19 klubaften Alb Hyg & Byg Alb Albertslund- og modulmøde Torsdag 15/ Nø Klubaften Tirsdag 20/ Alb Kolonnen, kl. 19 klubaften Torsdag 22/ Nø Klubaften Tirsdag 27/ Alb Kolonnen, kl Køreplanskørsel Torsdag 29/ Nø Klubaften Søndag 2/ Fb Samlertræf for gammelt legetøj i Frederiksberghallen, Jens Jessens Vej 16, 2000 Frederiksberg Alb Modeljernbanens dag (se side 6)

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 4 September 2017 ISSN

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 4 September 2017 ISSN Dansk Model Jernbane Klub Nyhedsbladet Nr. 4 September 2017 ISSN 1601-9229 2 DMJK - Nyhedsbladet Dansk Model Jernbane Klub Stiftet 25. marts 1938 DMJK har til formål at udbrede kendskabet til og interessen

Læs mere

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 1 Januar 2016 ISSN 1601-9229

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 1 Januar 2016 ISSN 1601-9229 Dansk Model Jernbane Klub Nyhedsbladet Nr. 1 Januar 2016 ISSN 1601-9229 2 DMJK - Nyhedsbladet Dansk Model Jernbane Klub Stiftet 25. marts 1938 DMJK har til formål at udbrede kendskabet til og interessen

Læs mere

I kælderen har vi døjet med vand fra loftet. Det ser ud til at dette nu er stoppet og bordene er tørre. Der kommer dog stadig vand ind ved væggen!

I kælderen har vi døjet med vand fra loftet. Det ser ud til at dette nu er stoppet og bordene er tørre. Der kommer dog stadig vand ind ved væggen! 1 Formanden har ordet Nu er efteråret kommet, hækken er klippet og haven gjort vinterklar, så hvad skal vinteren nu gå med. Det er selvfølgelig modeltog, at vi nu har de mange aftner til rådighed. Der

Læs mere

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 3 Juni 2012 ISSN Sporvognskavalkade. Foto: Olaf Hermansen

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 3 Juni 2012 ISSN Sporvognskavalkade. Foto: Olaf Hermansen Dansk Model Jernbane Klub Nyhedsbladet Sporvognskavalkade. Foto: Olaf Hermansen Nr. 3 Juni 2012 ISSN 1601-9229 DMJK - Nyhedsbladet Dansk Model Jernbane Klub Stiftet 25. marts 1938 Postadresse: Dansk Model

Læs mere

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon.

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon. Struer jernbaneklub Januar 2005 Mh 304 ved Struer MR center vest d.2004-09-18 samt formanden Egon. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen 97407433 Kasserer: Erik Linaa 97840687 Bestyrelsesmedlemmer: Kim Hansen

Læs mere

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 5 November 2014 ISSN 1601-9229

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 5 November 2014 ISSN 1601-9229 Dansk Model Jernbane Klub Nyhedsbladet Nr. 5 November 2014 ISSN 1601-9229 2 DMJK - Nyhedsbladet Dansk Model Jernbane Klub Stiftet 25. marts 1938 DMJK har til formål at udbrede kendskabet til og interessen

Læs mere

VMJK Klubblad 2. kvartal 2013

VMJK Klubblad 2. kvartal 2013 VMJK Klubblad 2. kvartal 2013 1 NU er foråret kommet og de kolde aftner ser ud til at være slut, men derfor fortsætter klub livet i VMJK. Der er kørt køreplans kørsel nogle gange, for at se hvordan det

Læs mere

Nyhedsbrev fra DMJU.

Nyhedsbrev fra DMJU. Nyhedsbrev fra DMJU. 2. årgang nr. 6 december 2011 Billedet vises med tilladelse fra my1287 I denne søde juletid: Vi ønsker os nye tog under træet og på skinnerne.. Kontaktperson nyhedsbrev: Gert Frikke

Læs mere

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 2 April 2017 ISSN

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 2 April 2017 ISSN Dansk Model Jernbane Klub Nyhedsbladet Nr. 2 April 2017 ISSN 1601-9229 2 DMJK - Nyhedsbladet Dansk Model Jernbane Klub Stiftet 25. marts 1938 DMJK har til formål at udbrede kendskabet til og interessen

Læs mere

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 3 juni 2014 ISSN 1601-9229

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 3 juni 2014 ISSN 1601-9229 Dansk Model Jernbane Klub Nyhedsbladet Nr. 3 juni 2014 ISSN 1601-9229 2 DMJK - Nyhedsbladet Dansk Model Jernbane Klub Stiftet 25. marts 1938 DMJK har til formål at udbrede kendskabet til og interessen

Læs mere

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Stjernebrevet SFO1 Pavillonen sommer 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Juni måned står for døren og dermed kan vi både byde på kulturel aften, bedsteforældredag og gamle

Læs mere

Så er vi startet op efter sommerferien, hvor det på grund af ferie har været en begrænset medlemsskare der mødte frem de forskellige dage.

Så er vi startet op efter sommerferien, hvor det på grund af ferie har været en begrænset medlemsskare der mødte frem de forskellige dage. 1 Nyt for medlemmer af Mjk. Puffen - september 2017 Så er vi startet op efter sommerferien, hvor det på grund af ferie har været en begrænset medlemsskare der mødte frem de forskellige dage. Vi havde fået

Læs mere

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 1 Januar 2012

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 1 Januar 2012 Dansk Model Jernbane Klub Nyhedsbladet Baggrund og perroner ved Køge er ved at være klar medio januar 2012.. Sporentreprenøren mangler muligvis nogle justeringsarbejder og så skal der fejes ballast fra

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette.

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette. Formanden skriver Nu når bladene snart gulnes og falder af, blæsten kommer, altså den kolde blæst er det bedst at være inden dørs. Så er det godt vi har vores model tog og vores klub at mødes i. Der er

Læs mere

Velkommen til det 6 nyhedsbrev fra HK Rådighedslønsforeningen..

Velkommen til det 6 nyhedsbrev fra HK Rådighedslønsforeningen.. Velkommen til det 6 nyhedsbrev fra HK Rådighedslønsforeningen.. Kære Rådighedslønnere Så er vi halvvejs henne i året og mange ting er sket syntes vi lever både i DSB og BaneDK i en tid hvor de holder os

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang

Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang Medlem af Dansk Model Jernbane Union Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang Denne fine jernbanelampe har Lisbeth skænket klubben. MJK Limfjorden Nyhedsbrev 1 af 7 14/11 2015 Vores deltagelse i DMJU

Læs mere

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 2 April 2015 ISSN 1601-9229

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 2 April 2015 ISSN 1601-9229 Dansk Model Jernbane Klub Nyhedsbladet Nr. 2 April 2015 ISSN 1601-9229 2 DMJK - Nyhedsbladet Dansk Model Jernbane Klub Stiftet 25. marts 1938 DMJK har til formål at udbrede kendskabet til og interessen

Læs mere

Maj Årgang Nr. 1

Maj Årgang Nr. 1 Maj 2014 15. Årgang Nr. 1 Formanden har ordet Per Thomsen Så starter en ny sommer med vores faste arrangementer, bl.a. vores mandags sejladser. Vi mangler stadig det sidste malerarbejde, så Marna kan se

Læs mere

Velkommen til et solrigt Nyhedsbrev nr 19..

Velkommen til et solrigt Nyhedsbrev nr 19.. Velkommen til et solrigt Nyhedsbrev nr 19.. Solen skinner og det ser endelig ud til at vi får lidt sommer.også i Rådighedslønsforningen. Bestyrelsen har holdt 2 halvår s første bestyrelsesmøde med mange

Læs mere

Nyhedsbrev fra DMJU.

Nyhedsbrev fra DMJU. Nyhedsbrev fra DMJU. 2. årgang nr. 5 september 2011 DJK fylder 50 år - her fejret ved et arrangement på MHVJ. M1210 ved maskindepotet i Mariager Kontaktperson nyhedsbrev: Gert Frikke gf@mjk.limfjorden.dk

Læs mere

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck Bryrup Vrads Thailandsk jernbane truck 1 Kære medlemmer i VMJK. Nu står sommeren for døren, dog er der problemer med sommer varmen, der er nok derfor, at vejret fra forårsmånederne genudsendes. I det sidste

Læs mere

Nyhedsbrev oktober 2015 Nr årgang

Nyhedsbrev oktober 2015 Nr årgang Medlem af Dansk Model Jernbane Union Nyhedsbrev oktober 2015 Nr. 78 8. årgang Vores stand på Hobbymessen i Nørresundby. Det var første gang vi prøvede det! MJK Limfjorden Nyhedsbrev 1 af 7 16/10 2015 Oktober

Læs mere

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Program Foråret 2016 for Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Kontakt oplysninger Formand Børge K. Lund Egemosen 3 6200 Aabenraa Tel. 3162 8272 bkl@aabenraafotoklub.dk Næstformand

Læs mere

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet.

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Side 1 af 6 FORMANDENS INDLÆG Nu når vi alle er kommet godt

Læs mere

Nr 917 P. Nr 3 - December måned Årgang. Slagelse Model-Jernbane Klub

Nr 917 P. Nr 3 - December måned Årgang. Slagelse Model-Jernbane Klub Nr 917 P Nr 3 - December måned 2018-41. Årgang Slagelse Model-Jernbane Klub Internet: HTTP:... www.smjk.dk Email:...postchef@smjk.dk Slagelse Model-Jernbane Klub Slagelse Model-Jernbane Klub arbejder med

Læs mere

Arkiv: www.danskmodel.dk

Arkiv: www.danskmodel.dk DWA Hobby Nyhedsbrev januar 2008 Foto: Olaf Skov TKVJ åben godsvogn K 1710 m/ bremseplatform Lakeret i original brun farve med hvidt tryk. Passer perfekt til Hobbytrade s Q-vogne. Kan kun købes hos DWA

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

D H F V E S T E G N E N B L A D N R. 2 M A J

D H F V E S T E G N E N B L A D N R. 2 M A J DHF VESTEGNEN BLAD NR. 2 MAJ 2016 AKTIVITETSOVERSIGT Onsdag den 25. maj FOLKETINGET Onsdag den 8. juni ZOO Lørdag den 9. juli HANDICAP STRAND Lørdag den 30. juli SKOVTUR Torsdag den 25. august LØVFALDSTUR

Læs mere

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 4 September 2014 ISSN 1601-9229

Model Jernbane Klub. Nyhedsbladet. Nr. 4 September 2014 ISSN 1601-9229 Dansk Model Jernbane Klub Nyhedsbladet Nr. 4 September 2014 ISSN 1601-9229 2 DMJK - Nyhedsbladet Dansk Model Jernbane Klub Stiftet 25. marts 1938 DMJK har til formål at udbrede kendskabet til og interessen

Læs mere

Nr 917 P. Nr 1 - Marts måned Årgang. Slagelse Model-Jernbane Klub

Nr 917 P. Nr 1 - Marts måned Årgang. Slagelse Model-Jernbane Klub Nr 917 P Nr 1 - Marts måned 2016-39. Årgang Slagelse Model-Jernbane Klub Slagelse Model-Jernbane Klub Slagelse Model-Jernbane Klub arbejder med og driver modeljernbaneanlæg i skalastørrelse 0 (1:45) på

Læs mere

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar I FORENINGEN - SPOR 0 Nr.17 Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar Den Københavnske S-bane har fra 1. oktober overtaget de 2 MJ rangerlokomotiver fra DSB.

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra Generalforsamling i SVOO Tirsdag den 21.marts 2017 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Frank Gamsbøl blev valgt til dirigent, og fastslog at generalforsamlingen var lovligt indkaldt

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner.

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. December 2014 Kære medlemmer og familie. 2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. Det har været et godt år for

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

AFTER DARK. Billeder og Tekst kender vi intet til på Redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar.

AFTER DARK. Billeder og Tekst kender vi intet til på Redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar. AFTER DARK Billeder og Tekst kender vi intet til på Redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar. Skinner. DMJK har nu besluttet at gå over til 2 skinne drift. Allerede der vil vi på After Dark så gerne

Læs mere

VMJK klubblad 1. kvartal 2012

VMJK klubblad 1. kvartal 2012 VMJK klubblad 1. kvartal 2012 Side 1 Nu er vi kommet godt ind i 2012, og jeg ønsker alle har haft en god jul med mange gode tog gaver og er kommet godt ind i 2012. På klubplan er vi kommet et godt stykke

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling Onsdag den 26. marts Formand Per Sørensen bød velkommen kl. 19. - Vi var 25 fremmødte. Ad. 1: Valg af dirigent, referent og stemmetællere Klaus Roos blev valgt til dirigent

Læs mere

NETVÆRK DANYARD. Januar Kære medlemmer og familie. Godt Nytår! Med venlig hilsen NETVÆRK DANYARD. Jens Lyngby Hansen Formand

NETVÆRK DANYARD. Januar Kære medlemmer og familie. Godt Nytår! Med venlig hilsen NETVÆRK DANYARD. Jens Lyngby Hansen Formand Januar 2018 Kære medlemmer og familie. Der har i den forløbne uge været afholdt bestyrelsesmøde i vores lille forening, og jeg kan herfra sende jer alle en hilsen og ønsket om et godt og på alle måder

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Medlemsbrev januar 2014

Medlemsbrev januar 2014 Medlemsbrev januar 2014 KLUBAFTENER TEKNIK OG MEKANIK SOCIALT SAMVÆR ARRANGEMENTER Vi ses i 2014. Hobbyaften - 5. februar 2014: Mødested: klublokale, Vårskovvej 2, Bandholm Vi har igen i år kaldt årets

Læs mere

Landsbyliv Prisen for medlemskontingentet er 50 kr. pr. person over 18 år. Kontingentet dækker hjemmeboende børn under 18 år.

Landsbyliv Prisen for medlemskontingentet er 50 kr. pr. person over 18 år. Kontingentet dækker hjemmeboende børn under 18 år. 2018-2019 Landsbyliv 2018-2019 Prisen for medlemskontingentet er 50 kr. pr. person over 18 år. Kontingentet dækker hjemmeboende børn under 18 år. Pengene kan enten betales på vores konto Reg. nr. 9266

Læs mere

Referat for generalforsamlingen den 12. marts 2014

Referat for generalforsamlingen den 12. marts 2014 Anledning Generalforsamlingen 12-03-2014 Klokken 19.00 Sted Klubbens klublokale. Kristensen Mail psk@live.dk Helmer Hansen Mail shelmerh@gmail.com Eg sen Mail peder@egpedersen.dk Erling Møller sen Mail

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court Årgang 7 Udgave 7 20. august 2010 FYLDER 60 ÅR... SIDSTE NYT Sidste runde i holdturneringen nærmer sig og de afgørende kampe skal spilles, god vind alle sammen. INDHOLD Jubi-fest

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

Velkommen til markering af Sporvejsmuseets 40-års jubilæum!

Velkommen til markering af Sporvejsmuseets 40-års jubilæum! Velkommen til markering af Sporvejsmuseets 40-års jubilæum! Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm blev indviet 26. maj 1978 og har gennemgået en rivende udvikling siden da. Der er derfor alt mulig grund til at

Læs mere

SFO1 Pavillonen april 2013. Tlf. nummer: 36 37 83 41

SFO1 Pavillonen april 2013. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Stjernebrevet SFO1 Pavillonen april 2013 Tlf. nummer: 36 37 83 41 I april måned holder støttebenet børnebanko i Pavillonen for alle medlemmer af støttebenet. Fra personalets side vil vi gerne benytte lejligheden

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN juli kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk at

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

REFERAT FRA KELLERSMINDE d. 26 juni 2014. tilstede: Trine, Jens, Kirsten, Laila, Hanne F. Jens (Basse), Anne-Dorthe

REFERAT FRA KELLERSMINDE d. 26 juni 2014. tilstede: Trine, Jens, Kirsten, Laila, Hanne F. Jens (Basse), Anne-Dorthe REFERAT FRA KELLERSMINDE d. 26 juni 2014. tilstede: Trine, Jens, Kirsten, Laila, Hanne F. Jens (Basse), Anne-Dorthe 1: Godkendelse af dagsorden. godkendt uden tilføjelse 2: opfølgning af referatet fra

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 1, 2015

Nyhedsbrev nr. 1, 2015 Så er vinteren slut hos MY veterantog. Vi er i fuld gang med at planlægge årets ture og sørge for, at materiellet er køreklart. Så blev det tid til at udsende vores første nyhedsbrev i 2015. Vi regner

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 26. ÅRGANG 2012 1 Maj Juni 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Bestyrelsen søger stadig... (med) arrangører til D

Bestyrelsen søger stadig... (med) arrangører til D NR. 134 November 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Bestyrelsen søger stadig... (med) arrangører til D. 24.3.2007 Er der medlemmer som kunne tænke sig at stå for

Læs mere

Struer jernbaneklub. Oktober 2005

Struer jernbaneklub. Oktober 2005 Struer jernbaneklub Oktober 2005 Så er Ag 68 kommet ud af remisen efter den har fået lavet rust i vognkassen og på taget samt blevet malet op og har fået DSB litrering med nummer 50 86 17-44 0 50-0. Bestyrelsen:

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået SOMMERPROGRAM Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået SOMMERPROGRAM Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået SOMMERPROGRAM 2016 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og socialt fællesskab

Læs mere

Nyhedsbrev fra DMJU.

Nyhedsbrev fra DMJU. Nyhedsbrev fra DMJU. 2. årgang nr. 6 december 2011 Billedet vises med tilladelse fra my1287 I denne søde juletid: Vi ønsker os nye tog under træet og på skinnerne.. Kontaktperson nyhedsbrev: Gert Frikke

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

KLUB SVANEN STEDET FOR ET AKTIVT FRITIDS- OG VOKSENLIV. Dag Dato Aktivitet Personale. Tir 2. jul Ansigtsmaling + Klubrådsmøde Ki Ti Ta Lo

KLUB SVANEN STEDET FOR ET AKTIVT FRITIDS- OG VOKSENLIV. Dag Dato Aktivitet Personale. Tir 2. jul Ansigtsmaling + Klubrådsmøde Ki Ti Ta Lo KLUB SVANEN STEDET FOR ET AKTIVT FRITIDS- OG VOKSENLIV Dag Dato Aktivitet Personale Tir 2. jul Ansigtsmaling + Klubrådsmøde Ki Ti Ta Lo Tor 4. jul Madbix Pølser fra grillen Ki Ti Ca Lo Tir 9. jul Rundbold

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Januar Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå.

Januar Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå. Januar 2019 Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå. Postadresse: Poul Lund Pedersen, Parkvej 11, 8870 Langå. Museets hjemmeside: www.museumilangå.dk Mailadresse.: pouloglilli@gmail.com eller roarolesen@mail.dk

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Sommerferien 2017 Så står vi overfor dette års sommerferie, eller mere korrekt skolernes sommerferie, da det jo kun er børnene der har fri fra skole i 7 uger!! Børnehuset,

Læs mere

Projekt FS22 og FS31

Projekt FS22 og FS31 Projekt FS22 og FS31 Restaurering af to sporvogne fra Frederiksberg SPORVEJSMUSEET SKJOLDENÆSHOLM Frederiksberg-vognenes historie Frederiksberg Sporvejs- og Elektricitets Aktieselskab, FSEA, var det første

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret Hovergården Maj 2019 Dato Tid Arrangement Uge 19 Mandag d. 6/5 Kl. 13.30 Banko Tirsdag d. 7/5 Kl. 13.30 Seniordanserne Onsdag d. 8/5 Kl. 13.30 Gudstjeneste Torsdag d. 9/5 Frisør Sanne er i huset, ring

Læs mere

Nr. 4, Oktober 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 4, Oktober 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 4, Oktober 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Vi holder LAN Party 2.-3. november 2012! 2 OZ6HR nyt, Oktober 2012 OZ6HR nyt Nr. 4, Oktober 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

Støt op om vores arbejde meld dig ind i Foreningen Nyhedsbrevet 4534

Støt op om vores arbejde meld dig ind i Foreningen Nyhedsbrevet 4534 4 5 3 Sommersæsonen i Bøgelunden startede med børneloppemarked og cirkusunderholdning d. 27. maj. I juli er der sommersjov i Bøgelunden hver søndag fra kl. 14 16 4 Juni / Juli 2018 Nyhedsbrevet 4534 Udgives

Læs mere

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Aabenraa Veteranbane Historie Aabenraa Veteranbane blev hjemmehørende i Aabenraa 16. august 1999 og opstod på resterne af Tønder-Tinglev

Læs mere

VIGTIGT : KORSLØKKE AFDELING JULI KVARTAL AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M

VIGTIGT : KORSLØKKE AFDELING JULI KVARTAL AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 4 NOVEMBER 201 4

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 4 NOVEMBER 201 4 DHF VESTEGNEN BLAD NR. 4 NOVEMBER 201 4 AKTIVITETSOVERSIGT 2014 Lørdag den 6. december Julebanko 2015 Lørdag den 10. januar Nytårsfest Tirsdag den 13. januar Politi-aften Lørdag den 7. februar Fødselsdagsfest

Læs mere

VIGTIGT : AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M MØDETIDER: MEDARBEJDERE:

VIGTIGT : AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M MØDETIDER: MEDARBEJDERE: AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12

Læs mere

Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport

Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport Foreningens historie Søllerød Senior Sport er en fremragende forening, når vi selv skal sige det. Vi har eksisteret i 13 år, og kommunen har levet op til sin

Læs mere

4. Der blev desværre ingen undervisningshold her i efteråret, der var ikke mange tilmeldte. Vi håber på, at det lykkes igen til næste efterår.

4. Der blev desværre ingen undervisningshold her i efteråret, der var ikke mange tilmeldte. Vi håber på, at det lykkes igen til næste efterår. Referat af bestyrelsesmøde mandag den 7. oktober 2019 Tilstede: Tina Høg Lind, Niels-Peter Meldgaard, Lisbeth Steninge, Inger Mortensen, Hanne Caspersen, Charlotte Stig og Solveig Kirkedal 1. På vores

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 06. 2011.

Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Nyt fra sidste klubaften d. 7. september 2011. Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Vi nåede op på at blive 28 medlemmer, som deltog på denne klubaften. Vi nød Randi og Carstens fine kager, jeg nåede selv at spise

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 5/2013.-8 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 2. maj 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Dukketøj, sko, hatte m.v. NB. Hvis

Læs mere

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2013

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2013 Velkommen Herreklubben Nivå Golf Klub Generalforsamling 2013 NCC 2013-04-18 1 Agenda Velkommen & Indskrivning Generalforsamling Spisning NCC 2013-04-18 2 Dirigent / Beretning 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Nyhedsbrev fra MIK fodbold

Nyhedsbrev fra MIK fodbold Nyhedsbrev fra MIK fodbold Sommeren er i fuld gang og for en stund er fodbolden erstattet af ferie og afslapning. Dette skal dog ikke forhindre MIK fodbold i at gøre status over forårets bedrifter og kigge

Læs mere

Udfordring at bygge, med mange spor.

Udfordring at bygge, med mange spor. Udfordring at bygge, med mange spor. Udfordring at bygge, med få spor og en vej. 1 Nu når sommeren går på hæld, eller kalenderen siger, at vi er inde i efterårsmånederne, er det igen tid at gå indendørs

Læs mere

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 Meld dig ind i den lukkede Facebook-gruppe Scleroseforeningen Nordvestsjælland - og del DINE idéer til kommende arrangementer! Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

HK SENIOR. Program for efterår 2018 Udgivet af: HK Hovedstaden. / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Tilmeld dig de nyeste arrangementer

HK SENIOR. Program for efterår 2018 Udgivet af: HK Hovedstaden. / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Tilmeld dig de nyeste arrangementer HK SENIOR 1 Program for efterår 2018 Udgivet af: HK Hovedstaden KLAR T IL NYE OPLEV ELSER? Nye arr / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Tilmeld dig de nyeste arrangementer angem enter til dig

Læs mere

Medlem af dansk Model Jernbane Union. Nyhedsbrev januar 2015 Nr. 70 8. årgang

Medlem af dansk Model Jernbane Union. Nyhedsbrev januar 2015 Nr. 70 8. årgang Medlem af dansk Model Jernbane Union Nyhedsbrev januar 2015 Nr. 70 8. årgang Køkkenet skrider godt fremad og når de våde installationer er overstået, kan vi få lavet det sidste med bordplade, vask e.t.c.

Læs mere

Struer jernbaneklub. Juli 2005. Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet.

Struer jernbaneklub. Juli 2005. Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet. Struer jernbaneklub Juli 2005 Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen (ewp) 97407433 mobil nr.: 29820125 Kasserer:

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

NYHEDSBREV Røde Kors Odense

NYHEDSBREV Røde Kors Odense Røde Kors Odense August 2014 HUSK: Har du lyst til at modtage nyhedsbrevet per mail fremover? Så skriv til odense @rodekors.dk Send dine gode historier og billeder til os på odense @rodekors.dk. Formanden

Læs mere

Program Efterår 2019

Program Efterår 2019 Program Efterår 2019 Alle arrangementer holdes i Struer Aktivitetscenter, Med mindre andet annonceres. Der kan arrangeres samkørsel fra Lemvig, det er gratis. Adressen: Skolegade 5A, 7600 Struer Side 1

Læs mere

Klubben har siden sidst fået 5 aktive medlemmer og 1 passivt medlem. VMJK byder velkommen til:

Klubben har siden sidst fået 5 aktive medlemmer og 1 passivt medlem. VMJK byder velkommen til: Så begynder udstillingen i Plantorama 2015 1 Så er efteråret på sit højeste, med gode varme dage og de regnfulde. Så er det jo godt vi har vores model bane hobby, som vi kan hygge os med indendørs. I klubben

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere