FORMANDENS BERETNING VED GENERALFORSAMLINGEN 27 FEBRUAR 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORMANDENS BERETNING VED GENERALFORSAMLINGEN 27 FEBRUAR 2017"

Transkript

1 FORMANDENS BERETNING VED GENERALFORSAMLINGEN 27 FEBRUAR 2017 Igen har RØDE KORS haft et meget travlt år, hvor der har været behov for støtte og hjælp. Især har den fortsatte flygtningekrise med samlet omkring 60 mio flygtninge givet store udfordringer, og herhjemme har vi oplevet flere sociale behov og vækst i både vores sociale og indtægtsgivende aktiviteter. Og der er kommet flere frivillige med i Røde Kors fællesskabet. I dag er vi nu mere end frivillige, der i 214 lokalafdelinger yder en stor indsats. Røde Kors organisationen er nu så omfattende, at det ikke er muligt på en generalforsamling at gennemgå alle områder, men nogle områder skal fremhæves i den internationale indsats: Svært at være nødhjælpsarbejder Den største katastrofe i 2016 var fortsat konflikten i Syrien, som har haft enorme menneskelige konsekvenser og drevet millioner af mennesker på flugt og skabt store behov for nødhjælp. Det er mennesker som os her i salen, der er på flugt, i Syrien er over 12 mio på flugt, 8 mio er internt fordrevne og 4,5 mio er flygtet til de nærliggende lande Jordan, Libanon og mange andre. I Røde Kors har vi 109 delegater, som er udstationerede i mange af konfliktområderne, hvor vi hjælper primært med sundhed, psykisk førstehjælp og kapacitetsopbygning. Men desværre har vi i stigende grad oplevet, at det er blevet sværere at være nødhjælpsarbejder. Krigens regler bliver ofte brudt, og vi oplever en stærk begrænset tilgang til belejrede områder, fx tragedien i Aleppo, hvor vi først efter en markant indsats i det politiske miljø lykkedes at få tilladelse til at igangsætte nødhjælpskonvojer. Det var og er igen vores værdigrundlag med princippet om, at vi altid er neutrale og upartiske, der skaffede os adgangen til at bringe nødhjælpen frem, men krigen raser stadig, hospitalerne er sønderbombede, de menneskelige omkostninger er ubeskrivelige, og hjælp dertil står øverst på listen i vort internationale arbejde.

2 Flugten over Middelhavet Det er lykkedes nogle at flygte, men turen ofte over Middelhavet et meget farlig. Vi har alle set billederne på tv skærmen med overfyldte gummibåde, men desværre omkom mere end 4000 mennesker på vejen. Vi har sat redningsskibet The Responder i søen for at hjælpe, og på billedet kan vi se Christian Jensen der som Røde Kors medarbejder er ved at helbredsundersøge en flygtning. Til daglig er Christian praktiserende læge i Præstø, men i efteråret 2016 arbejdede han på Røde Kors skibet, og var med til at redde mange mennesker op fra de elendige både. Mange af flygtningene har været på flugtrejsen i lang tid og undervejs været udsat for vold, tvangsarbejde, afpresning, og er naturligvis ekstremt traumatiserede. Beskyttelse i Danmark Nogle af flygtningene kommer igennem til Danmark, og her har de brug for hjælp. Hjælp til at lære det danske samfund at kende, til at etablere sig, til at skabe sig et liv her. Lad os prøve at forestille os alle her, at pludselig er vi efter en lang flugt kommer til et andet land, langt væk, kender ikke sproget, ved ikke hvorlænge vi skal være her, har mistet familie, venner, job mm. Og her kan Røde Kors hjælpe med til at genskabe et håb om en fremtid. Vi møder mange af dem i asylcentrene, hvor vi per januar 2017 driver og har ansvaret for 18 asylcentre i Danmark. For et år siden var tallet 32 centre og antallet ændrer sig løbende, nærmest fra den ene dag til den anden, i takt med at antallet af asylansøgere går op og ned. I 2016 søgte personer om asyl i Danmark, mod i 2015 og per december 2016 var godt personer indkvarteret på landets asylcentre, og flere end 1300 Røde Kors frivillige hjælper med opgaverne i et asylcenter. Og hvor får vi indtægterne fra til vores indsats?

3 Og hvordan fordeler vores udgifter sig? Røde Kors Helsingør I 2016 fortsatte den gode udvikling fra 2015 og flere aktiviteter blev udviklet over forventning, men vi er også i 2016 blevet klogere og mere vidende om mulighederne for andre aktiviteter, lad os gå de enkelte aktiviteter igennem. Besøgstjenesten Udvikler sig i 2016 mere end godt. Der er kommet flere besøgsvenner til, og aktiviteten støttes fortsat af Helsingør Kommunes fordeling af + 18 midler. Den gode udvikling ved Lene og Ellen's indsats har betydet, at også Gå-Tur-Venner er kommet godt igang og flere og flere har interesse for at være med. Tak til Frederikke for indsats og gå på mod. Omtalen af de gode initiativer har også betydet, at en gruppe på helt op til 30 unge har meldt for at være med i indsatsen for at afhjælpe ensomheden især på plejehjemmene. De første møder er lige holdt og vi er spændte på udviklingen. Ferielejr Igen i 2016 har vi haft mulighed for at give 4 unge ophold i en ferielejr, som drives af Ungdommens Røde Kors. Det er glædeligt, at vi har økonomiske muligheder for at kunne yde denne indsats, som vi også planlægger for Førstehjælp Er i en meget positiv udvikling, hvor vi har fået endnu en instruktør uddannet, som med sin baggrund som praktiserende læge, opstarter førstehjælpskurser til mødre med børn. Dette tiltag er blevet særdeles godt modtaget af sundhedsplejesker i Helsingør Kommune. Vi har nu 4 instruktører, vi er tilmeldt det landsdækkende tilmeldingssystem Docas, og vi har allerede nu flere fyldte kurser.

4 Røde Kors har vedtaget en strategi om, at alle frivillige i organisationen skal have et kursus, og når vi er tager det lidt tid, men udviklingen er i gang, således vil flere af butikkens frivillige komme på kursus meget snart. Ved butikken vil der udenfor blive opsat en hjertestarter, og med bidrag fra Tips og Lotto midler har vi netop fået øvelsesdukker og andet nødvendigt undervisningsmateriel. Da en af vore instruktører taler arabisk, skal vi også bruge aktiviteten ved integrationsmæssige tiltag. Det bliver et godt år for Førstehjælp, og vi er glade for at Bjarne, også med sin lægelige baggrund, fastholder og udbygger den positive udvikling. Genbrugsbutik Butikken har i 2016 fortsat sin særdeles gode udvikling og givet et flot økonomisk resultat, som er grundlaget og sikkerheden for, at vi kan skabe nye aktiviteter og fastholde disse. Der er nu 38 medarbejdere i butikken, som sammen med butiksledelsen Hanne Worm, Viva og Minna har skabt en dejlig, og meget ofte rost butik med en altid god stemning. Og det at alle i butiksaktiviteten er glade for opgaven, og har det godt i dagligdagen skaber netop den stemning, der bringer smilet frem og gør, at vores mange kunder glæder sig til at besøge butikken. Vi har fået mange returkunder, og gæsterne fra broderlandet på den anden af Øresund har altid et besøg på programmet. Vi er også begyndt at tømme containere, først i Hornbæk og er spændte på kvaliteten af tøjet, men vores nyindkøbte bil er i fart med opgaven. 2 containerne derfra er helt fyldt hver uge. I 2016 opgav vi forsøget med en Ting og Sager afdeling og nyindrettede lokalet til en Ung Butik. Denne forøgelse af salgsområdet har kunder og medarbejdere taget godt imod og det har været med til at løfte omsætningen. I 2017 vil hjertestarteren også blive opsat, måske i samarbejde med nogle af de nærliggende butikker, og flere af medarbejderne vil deltage i et hjerte/lunge førstehjælpskursus. Integration Vi har haft flere overvejelser og tiltag om særlige integrationstiltag, fx sprogundervisning, men flere af vores kolleger i den humanitære verden, yder en dækkende indsats herved. Både Frivillignet og Venligboerne har ugentligt møder og sprogundervisning. Der er stadig et behov for en etableret drengeklub og en pigeklub for flygtninge/asylansøgere, og måske kan vi opstarte en aktivitet i samarbejde med URK. Vi vil gerne, og har både økonomi og lokaler til rådighed.

5 Kommunikation Arbejdet med den nye hjemmeside har været vanskeligt og systemet ret så indviklet. Berit Vedelsby har gjort en stor indsats og er kommet i mål med et godt resultat. Desværre må Berit nu bruge al sin tid på sit nystartede firma, men Ernst Kirstein er allerede igang med opgaven. Men vores erfaring er nu, at hjemmesider kun bruges som en faktuel grundflade med en række oplysninger om formål og virke, kontaktpersoner, hvorimod særlige hændelser nu kun lægges på FaceBook. Vi er i overvejelser om at finde den rige balance, hvortil kommer de mange nyhedsmails, der er sendt ud til medlemmer og frivillige. Og udviklingen i de sociale medier går meget hurtigt, og flere peger på, at også FaceBook vil blive afløst af nye medier. Julehjælp I 2016 var der langt flere ansøgere end året før, og vi uddelte julehjælp til 93 ansøgere, som vi havde fundet frem til i samarbejde med Kommunen. Hos os er det kun og alene Doris Dahl Hansen, der har kendskab til ansøgerne og deres begrundelser. Vi er opmærksomme på et stigende behov, og er parate hertil. Lundegade Behovet for yderligere lokalemuligheder har i 2016 været stigende. Til undervisningsbrug, til foredrag, til nye tiltag på integrationsområdet i samarbejde med URK, og især til afholdelse af førstehjælpskurser rettet til Mødre med Børn, som klart skal finde sted i dagtimerne, er der brug for en mulighed udover de tidsafgrænsede muligheder i Svingelport. Med stor velvilje fra Helsingør Kommune har vi nu lejet et stort meget anvendeligt lokale med plads til ca. 25 tilhørere i Det Blå Hus i Lundegade, og kan bruge lokalet hver onsdag i tidsrummet 09:00-17:00. Med assistance fra en ung maler er lokalet blevet malet og klargjort. Lejeomkostningen andrager kr årligt. Huset anvendes iøvrigt også af Venligboerne. Vi tager lokalet i brug i fra den 8 marts.

6 Q-Net I 2016 indstillede vi denne aktivitet efter næsten hver uge at have tilbudt rådgivning og hygge i Svingelport. Aktivitetslederne Ditte Maria og Anette har gjort et stort arbejde, uddelt brochurer og gjorde alle relevante indenfor området med at hjælpe sårbare og voldsramte kvinder opmærksom på også denne mulighed, men vi fik ingen henvendelser overhovedet, og må konstatere at Røntofte, særdeles godt fuldt ud, dækker behovet her i Helsingør. Aktiviteten er derfor indstillet. Røde Kors Landsindsamling Resultatet er stort, kr men væsentlig mindre end 2015 hvor vi fik hele kr i bøsserne. Årsagerne var mange, dårligt vejr, mange andre indsamlinger, ingen umiddelbare katastrofer mm. Når der sker en stor katastrofe som fx jordskælvet i Haiti, tsunamien i Asien er det umiddelbart på nethinden, der kommer flere indsamlere og der bliver lagt flere penge i bøsserne, men vi er glade og glæder os til opgaven den første søndag i oktober. Togo I de sidste 4 år har vi støttet Togo projektet med kr årligt. Togo er et af Røde Kors Venskabsprojekter og er med til at skabe en god udvikling for sårbare mennesker i Røde Kors samarbejdslande gennem katastrofeforebyggelses-,sundheds og/eller sociale indsatser. Togo er rettet til at hjælpe lokalbefolkningen til bedre sundhed, blandt andet ved hygiejne læring. Vi vil fortsat støtte Togo med samme beløb i de næste 4 år. Nogle kan fra sidste års generalforsamling huske Bjarne's fortælling og hvordan vi alle lærte at råbe Tutti Fratelli. Turtjeneste Denne nye aktivitet er er planlagt i 2017, hvor vi med vores bil kan tilbyde at køre især plejehjemsbeboere en tur rundt i Nordsjælland. Ideen kommer fra Hovedstadens Røde Kors, der har hele 10 busser og har en stor erfaring med opgaven. Doris Dahl Hansen har tilbudt sig som aktivitetsleder, og vi glæder os til at sammensætte gode programmer for udflugterne. Vi har allerede kontakt med Bøgehøjgaard, som gerne vil samarbejde om opgaven, og har et godt samarbejde med HRK.

7 PLANCHE Fremtiden tegner lys for Røde Kors Helsingør. Vi har en god økonomi, flere velfungerende aktiviteter, og vil gerne gøre en indsats ved flere aktiviteter. * ET LETTERE LIV hedder et projekt som starter i samarbejde med Kommunen og URK, som har fokus på at forbedre børn og unges trivsel. * FÆLLESVÆRK er et samarbejde med URK om en drenge/ pigeklub også i samarbejde med URK * TELTUDFLUGT er en aktivitet målrette til integration, hvor udflugter i naturen er den bærende ide, vi har tilsagn fra Tips og Lottomidler om støtte til indkøb af telte etc. * VÆRKET er en ny Røde Kors aktivitet, hvor ensomme mænd i alderen mødes og bistår hinanden i drøftelser om livets opgaver. * SKOLETJENESTEN har vi prøvet nogle gange, men vil gerne udvide denne aktivitet. Vi har de relevante foredrag liggende, og kan opstarte i løbet af året. * NØRKLEGRUPPE er en stor Røde Kors aktivitet. Måske også igen for Helsingør afdeling. Der kan komme flere ideer og tiltag, men et vigtigt element er at tilsikre, at vore nuværende aktiviteter fortsat udvikles og fastholdes som den grundflade og fyrtårne, som udviklingen i Røde Kors Helsingør kan stå på.

Flygtninge i Danmark og Verden. 20 marts 2014

Flygtninge i Danmark og Verden. 20 marts 2014 Side 1 Flygtninge i Danmark og Verden 20 marts 2014 Foreningen for tosprogede børns vilkår 27.03.2014 AK/Flygtningedebat Side 2 Side Dansk Flygtningehjælp Den største danske NGO Hvor: Vi arbejder i 36

Læs mere

Velkommen til Røde Kors Aalborg

Velkommen til Røde Kors Aalborg Marts 2017 Velkommen til Røde Kors Aalborg I denne folder kan du læse lidt om afdelingen og dens mange aktiviteter. Måske er du allerede med i en aktivitet, eller måske overvejer du at komme det. Uanset

Læs mere

Det begyndte med Oldemor i Vestervig

Det begyndte med Oldemor i Vestervig Det begyndte med Oldemor i Vestervig Bodil Hilligsøe er den fjerde kvinde i familien, der er engageret i Røde Kors, og siden 2003 har hun været formand for afdelingen i Hurup, som hvert år skaffer organisationen

Læs mere

Røde Kors Odense nyhedsbrev

Røde Kors Odense nyhedsbrev AUGUST 2017 Røde Kors Odense nyhedsbrev I dette nummer Nyt fra bestyrelsen Nye ansigter og frivillige Kommunikationsprojekt Hvem er Røde Kors Odense? Projektet i Malawi Smid tøjet 2017 Nyt fra Værket Nyt

Læs mere

STRATEGI Røde Kors Hovedstadens sociale arbejde

STRATEGI Røde Kors Hovedstadens sociale arbejde STRATEGI 2015-17 Røde Kors Hovedstadens sociale arbejde I Røde Kors Hovedstaden arbejder vi pro-aktivt for Indsatser i det sociale arbejde skabe inkluderende fællesskaber måle nytteværdien af vores indsats

Læs mere

Beretning til KRK-Nuuk s generalforsamling 2018

Beretning til KRK-Nuuk s generalforsamling 2018 Sidste generalforsamling blev afholdt den 22. marts 2017, hvor der skulle vælges 4 bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter. 3 medlemmer modtog genvalg mens Lissi Olsen, der efter 7 år i Nuummi Kalaallit

Læs mere

VENSKABSPROJEKT. Frivilligprojekt og støtte til de mest sårbare i det Sydlige Kaukasus,

VENSKABSPROJEKT. Frivilligprojekt og støtte til de mest sårbare i det Sydlige Kaukasus, VENSKABSPROJEKT 14. APRIL 20153 Frivilligprojekt og støtte til de mest sårbare i det Sydlige Kaukasus, 2012-2018 Projektnummer 20340 Sydlige Kaukasus (Georgien, Armenien og Azerbaijan) Maria Gullestrup

Læs mere

Det gode liv. Med døden til kaffe. Pårørende til syge. Sct. Michaels Nat. Ny protektor for Røde Kors. Røde Kors-indsamlingen. Sundhedsugen i Slagelse

Det gode liv. Med døden til kaffe. Pårørende til syge. Sct. Michaels Nat. Ny protektor for Røde Kors. Røde Kors-indsamlingen. Sundhedsugen i Slagelse Nyhedsbrev fra Røde Kors Slagelse. Nyhedsbrevet udkommer omkring den 20. hver måned undtaget juli. Det vil indeholde informationer om, hvad der sker i Røde Kors Slagelse s mange aktiviteter. Der vil være

Læs mere

NYHEDSBREV Røde Kors Odense

NYHEDSBREV Røde Kors Odense Røde Kors Odense August 2014 HUSK: Har du lyst til at modtage nyhedsbrevet per mail fremover? Så skriv til odense @rodekors.dk Send dine gode historier og billeder til os på odense @rodekors.dk. Formanden

Læs mere

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark For millioner af mennesker på vores klode er livet nærmest håbløst: Når et jordskælv smadrer ens hjem og dræber ens familie, synes alt håb ude. Det så vi på TV, da Haiti blev ramt. Eller når børn fødes

Læs mere

Røde Kors Hørsholm. Bestyrelsens Årsberetning 2016

Røde Kors Hørsholm. Bestyrelsens Årsberetning 2016 Røde Kors Hørsholm Bestyrelsens Årsberetning 2016 Overordnet udvikling i 2016 2016 blev endnu et travlt og aktivt år for Røde Kors Hørsholm. Det ekstraordinært store antal flygtninge, som året før kom

Læs mere

VELKOMMEN. til kursus for aktivitetsledere i Røde Kors sociale arbejde oktober 2016 RØDE KORS / OKTOBER 2016 / AKTIVITETSLEDERKURSUS

VELKOMMEN. til kursus for aktivitetsledere i Røde Kors sociale arbejde oktober 2016 RØDE KORS / OKTOBER 2016 / AKTIVITETSLEDERKURSUS VELKOMMEN til kursus for aktivitetsledere i Røde Kors sociale arbejde 8.- 9. oktober 2016 Tid Dagens Indhold program 09.30-10.00 Ankomst og morgenkaffe 10.00-10.40 Velkomst og program 10.40-11.50 (Pause

Læs mere

NÅR KASTASTROFEN RAMMER. Jonas Gratzer/Red Barnet. Vejledning til temaer og elevaktiviteter

NÅR KASTASTROFEN RAMMER. Jonas Gratzer/Red Barnet. Vejledning til temaer og elevaktiviteter NÅR KASTASTROFEN RAMMER Jonas Gratzer/Red Barnet Vejledning til temaer og elevaktiviteter indhold 3 4 5 6-7 8-9 10 11-12 BØRN I KATASTROFER FLUGT jordskælv og tsunamier epidemien ebola sult ORKAN krig

Læs mere

Generalforsamling i Røde Kors Grenaa afdeling den 20. februar 2019

Generalforsamling i Røde Kors Grenaa afdeling den 20. februar 2019 Grenaa, den 21. februar 2019 Generalforsamling i Røde Kors Grenaa afdeling den 20. februar 2019 Formand Kirsten Ladefoged bød velkommen og glædede sig over det store fremmøde, hvor 51 deltog. 1. Valg af

Læs mere

KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS

KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS GENBRUGSKUNDEN I CENTRUM I Røde Kors tjener vi mange penge på at sælge genbrug. Penge som vi bruger på at hjælpe både i Danmark og ude i verden. Og behovet for Røde Kors indsats

Læs mere

NYHEDSBREV Røde Kors Odense

NYHEDSBREV Røde Kors Odense NYHEDSBREV Røde Kors Odense Maj 2012 HUSK: Har du lyst til at modtage nyhedsbrevet per mail fremover? Så skriv til odense@rodekors.dk Har du en god historie der skal med i næste nyhedsbrev? Så skriv til

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Temamøde om frivillighed

Temamøde om frivillighed Temamøde om frivillighed Katrine Marie Dahl Pedersen Poul Erik Tulstrup Kronprinsparrets Sociale Pris Viborg Internationale Forenings»årets frivillighedspris«. Røde Kors har 150 års jubilæum i 2014 Det

Læs mere

VENSKABSPROJEKT. Et bedre liv for konfliktramte familier på landet. Venskabsprojekt i Etiopien MAJ 2019

VENSKABSPROJEKT. Et bedre liv for konfliktramte familier på landet. Venskabsprojekt i Etiopien MAJ 2019 VENSKABSPROJEKT MAJ 2019 Et bedre liv for konfliktramte familier på landet Venskabsprojekt i Etiopien Marie Sjødin Græsholm, Afdelingernes Internationale Arbejde rødekors.dk 1 INDHOLD 1 Baggrund om Etiopien...

Læs mere

NYHEDSBREV: April 2017

NYHEDSBREV: April 2017 NYHEDSBREV: April 2017 Nye mennesker, spændende projekter og stor ros er blandt nyhederne i april og det er ikke en aprilsnar. DE NYE ANSIGTER & FRIVILLIGE I slutningen af februar blev der afholdt generalforsamling,

Læs mere

LOKAL INDSATS. gør en verden til forskel

LOKAL INDSATS. gør en verden til forskel LOKAL INDSATS gør en verden til forskel Røde Kors Hovedstadens arbejde 2014 Indholdsfortegnelse 03 FORORD 6 16 Endnu et år er gået, og det er gået rigtig godt. 04 RØDE KORS HOVEDSTADEN 06 NETVÆRK 08 ensomhed

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Uddelte midler Opslag 2016/3

Uddelte midler Opslag 2016/3 11 projekter har fået tilskud Uddelte midler Opslag 2016/3 Rådet for Offerfonden har på rådsmøde den 29. november 2016 taget stilling til ansøgningerne på opslag 2016/3. Rådet havde modtaget i alt 20 ansøgninger,

Læs mere

RØDE KORS Skive Afdeling

RØDE KORS Skive Afdeling Marts 2014. RØDE KORS Skive Afdeling Beretning for 2013 INDLEDNING: Velkommen til generalforsamling i 2014! Det er dejligt at kunne byde velkommen til generalforsamling efter et arbejdsomt år med nye frivillige,

Læs mere

Røde Kors Hovedstaden/2013

Røde Kors Hovedstaden/2013 årsrapport Røde Kors Hovedstaden/2013 Bestyrelsens beretning v/ formanden Indholdsfortegnelse Et rigtigt 03 Indledning 04 røde kors hovedstaden 4 godt år 06 Netværk 08 Ensomhed Allerførst skal der lyde

Læs mere

Travlt og begivenhedsrigt år, som afspejler det vi som Frivillighus befinder os i.

Travlt og begivenhedsrigt år, som afspejler det vi som Frivillighus befinder os i. Generalforsamling i Kontakt mellem Mennesker Mandag den 14. marts 2016 Referat. Dagsorden: 1) Valg af dirigent: Frances valgt. 2 Stemmetællere: Helen og Birgithe valgt. Referent: Erwin valgt. 2) Formandens

Læs mere

Referat af møde i Frivilligudvalget

Referat af møde i Frivilligudvalget Referat af møde i Frivilligudvalget Dato: 13. november 2013 Tid: 16.00 18.30 Sted: Borgergade 10, 1300 København K, mødelokale 5. sal Mødeleder: IF Referent: HMJ Deltagere: Frivilligudvalget Afbud: Dagsorden

Læs mere

Bestyrelsesmødet. Røde Kors på måtten. Unge mødre i gang igen. Det Blå Værksted. Sct. Michaels Nat. Røde Kors indsamling den 2.

Bestyrelsesmødet. Røde Kors på måtten. Unge mødre i gang igen. Det Blå Værksted. Sct. Michaels Nat. Røde Kors indsamling den 2. Nyhedsbrev fra Røde Kors Slagelse. Nyhedsbrevet udkommer omkring den 20. hver måned undtaget juli. Det vil indeholde informationer om, hvad der sker i Røde Kors Slagelse s mange aktiviteter. Der vil være

Læs mere

Bestillig og oversigt

Bestillig og oversigt Bestillig og oversigt Til arbejdet med rekruttering i Røde Kors butikkerne findes her en oversigt over materialerne. Nogle materialer kan kopieres og anvendes direkte, mens andre skal have tilpasset lokale

Læs mere

B. Hovedbestyrelsens beretning om Røde Kors' virksomhed i de tre forudgående

B. Hovedbestyrelsens beretning om Røde Kors' virksomhed i de tre forudgående Bilag 4 B. Hovedbestyrelsens beretning om Røde Kors' virksomhed i de tre forudgående år Indstilling Hovedbestyrelsen indstiller, at landsmødet tager hovedbestyrelsens beretning til efterretning. Kommentarer

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af udlændingeloven (Ny kvoteordning).

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af udlændingeloven (Ny kvoteordning). Til Udlændinge- og Integrationsministeriet DANSK FLYGTNINGEHJÆLP Borgergade 10, 3.sal DK-1300 København K Tlf: 3373 5000 www.flygtning.dk 09.10.2017 Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af

Læs mere

RØDE KORS Skive Afdeling

RØDE KORS Skive Afdeling Februar 2015. RØDE KORS Skive Afdeling Beretning for 2014 INDLEDNING: Velkommen til generalforsamling i 2015! Det er dejligt at kunne byde velkommen til generalforsamling efter et arbejdsomt år med nye

Læs mere

Det handler om håb Landsmøde 2018

Det handler om håb Landsmøde 2018 Det handler om håb Landsmøde 2018 Bestyrelsesformand Paul Mollerup Kasserer Søren Christian Madsen Nyborg - 2 2017 et godt år Fire-årig rammeaftale med DANIDA gav 193 mio. kr. i 2018 Flere penge kom ud

Læs mere

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 8. nov. 2013 Solglimt på en grå og regnfuld onsdag

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 8. nov. 2013 Solglimt på en grå og regnfuld onsdag Solglimt på en grå og regnfuld onsdag 1 Merete hjælper børn og voksne hver dag, RØD gruppe er alvorlige og koncentrerede på én gang, Josephine fra 1. kigger ind på kontoret med en fin tegning, Daniel fra

Læs mere

DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI).

DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI). Ansøgninger april 2014-18 Ansøger 2014 Aktivitet Ansøgt beløb DH Hørsholm DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI). 20.000 kr. Ja De 32 medlemsorganisationer i DH har tilsammen

Læs mere

Er du mand eller kvinde? Mand ,3. Kvinde ,9. Ved ikke/vil ikke svare 13 0,8. I alt ,0. Hvad er din alder?

Er du mand eller kvinde? Mand ,3. Kvinde ,9. Ved ikke/vil ikke svare 13 0,8. I alt ,0. Hvad er din alder? Er du mand eller kvinde? Mand 623 50,3 Kvinde 590 48,9 Ved ikke/vil ikke svare 13 0,8 Hvad er din alder? 16-29 år 120 24,2 30-59 år 664 51,7 60 år eller derover 440 23,8 Ved ikke/vil ikke svare 2 0,2 Hvilken

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Året 2017 har budt på mange spændende og givende oplevelser og arbejdsopgaver for foreningen Frivilligcenter

Læs mere

Ved ikke/vil ikke svare

Ved ikke/vil ikke svare Er du mand eller kvinde? Mand Kvinde Antal Pct. Pct. Pct. 1.226 50,3 48,9 0,8 1. Mænd 633 98,6 0,2 1,2 2. Kvinder 593 0,4 99,2 0,4 16-29 år 132 53,2 46,8 0 30-59 år 656 50,1 49,6 0,4 60-74 år 438 47,6

Læs mere

Du kan også kontakte Røde Kors Informationen, skrive en til

Du kan også kontakte Røde Kors Informationen, skrive en  til Besøgstjenesten Vågetjenesten Fængelsesbesøgstjenesten Primus Motor Samaritterne Nørklerne Førstehjælpskurser Det Sociale Køkken Skoletjenesten Integration Sjanel-Klubben Ungdommens Røde Kors Qnet Genbrugsbutikkerne

Læs mere

RØDE KORS Skive Afdeling

RØDE KORS Skive Afdeling Februar 2017. RØDE KORS Skive Afdeling Beretning for 2016 INDLEDNING: Velkommen til generalforsamling i 2017! Det er dejligt at kunne byde velkommen til generalforsamling efter et arbejdsomt år med nye

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Lektiehjælp for 0-9 klasse Vi har oprettet lektiehjælp for de mindste på Hovedbiblioteket i Birkerød. Med den nye skolereform troede de fleste børn, at de kunne nøjes med skolens

Læs mere

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011.

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Region Hovedstaden Årsberetning 2011. Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Regionsårsmødet i kreds Vestegnen fredag den 23. marts 2012. Så har Region Hovedstaden været i gang

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

AFDELINGSMØDE. Sted Cafeen, Østergade 22, 6950 Ringkøbing

AFDELINGSMØDE. Sted Cafeen, Østergade 22, 6950 Ringkøbing AFDELINGSMØDE Møde tidspunkt Onsdag den 1. marts 2016 kl. 19.00 Sted Cafeen, Østergade 22, 6950 Ringkøbing Indkaldte mødedeltagere Dagsorden Thorkild Sloth Petersen Niels Andersen Mie Hansen Susanne Rystok

Læs mere

AFDELINGSMØDE. Møde tidspunkt Onsdag den 9.9 kl Cafeen, Østergade 22, 6950 Ringkøbing

AFDELINGSMØDE. Møde tidspunkt Onsdag den 9.9 kl Cafeen, Østergade 22, 6950 Ringkøbing AFDELINGSMØDE Møde tidspunkt Onsdag den 9.9 kl. 17.45 Sted Indkaldte mødedeltagere 1.Bekæmpelse af ensomhed; Oplæg v. Laila Askou, projektmedarbejder i "Aktiv Ældreliv/Ensomme ældre" v. Rkb.- Skjern Kommune

Læs mere

Røde Kors Odense Nyhedsbrev

Røde Kors Odense Nyhedsbrev Røde Kors Odense Nyhedsbrev DECEMBER 2018 I dette nummer Nye ansigter og frivillige Røde Kors en verden til forskel Julehjælp Nye aktiviteter i RK Odense Invitation til Nytårskur Butikkerne fejrer jubilæer

Læs mere

Velkommen til Røde Kors Aalborg

Velkommen til Røde Kors Aalborg februar 2018 Velkommen til Røde Kors Aalborg I denne folder kan du læse lidt om afdelingen og dens mange aktiviteter. Måske er du allerede med i en aktivitet, eller måske overvejer du at komme det. Uanset

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 1 Bedre Psykiatri Foreningens formål er at skabe bedre vilkår for psykisk syge og deres pårørende igennem rådgivning, information og støtteaktiviteter. 62.500 April: 12.000 2 Blixen Klub

Læs mere

Generalforsamling i Røde Kors Grenaa afdeling den 23. februar 2017

Generalforsamling i Røde Kors Grenaa afdeling den 23. februar 2017 Referat 24. februar 2017 Generalforsamling i Røde Kors Grenaa afdeling den 23. februar 2017 Formand Kirsten Ladefoged bød velkommen og glædede sig over det store fremmøde, hvor 43 deltog og flere havde

Læs mere

Esbjerg Krise- og Aktivitetscenter

Esbjerg Krise- og Aktivitetscenter Esbjerg Krise- og Aktivitetscenter Vold er enhver magtmisbrugende handling rettet mod en anden person, som gennem at denne handling skader, smerter eller krænker, får personen til at gøre noget mod sin

Læs mere

Ordførertale på Sundheds- og Omsorgsområdet v. Lise Thorsen (A)

Ordførertale på Sundheds- og Omsorgsområdet v. Lise Thorsen (A) Ordførertale på Sundheds- og Omsorgsområdet v. Lise Thorsen (A) Budget 2014 Borgerrepræsentationens 1. budgetmøde, 2. september 2013 Da jeg startede i skole for snart mange år siden, fortalte min mor mig

Læs mere

Referat Ordinær generalforsamling for Mødrehjælpens lokalforening for Nørrebro/Nordvest

Referat Ordinær generalforsamling for Mødrehjælpens lokalforening for Nørrebro/Nordvest Referat Ordinær generalforsamling for Mødrehjælpens lokalforening for Nørrebro/Nordvest Tidspunkt: Tirsdag den 17. februar 2015 kl. 19:00. Sted: Generalforsamlingen afholdes i beboerlokalet Hans Eges Gade

Læs mere

Årsberetning for Røde Kors Slagelse

Årsberetning for Røde Kors Slagelse Årsberetning for Røde Kors Slagelse 2018 Røde Kors Slagelse har haft et år med mange udfordringer. Integrationsarbejdet er en af de helt store aktiviteter. De frivillige i gruppen har ydet en fantastisk

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Røde Kors Hovedstaden

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Vestsjællandske formænd i Ubby. Ved livets afslutning - Ekstra nummer. Røde Kors socialstrategi. Smid tøjet.

Bestyrelsesmøde. Vestsjællandske formænd i Ubby. Ved livets afslutning - Ekstra nummer. Røde Kors socialstrategi. Smid tøjet. Nyhedsbrev fra Røde Kors Slagelse. Nyhedsbrevet udkommer omkring den 20. hver måned undtaget juli. Det vil indeholde informationer om, hvad der sker i Røde Kors Slagelse s mange aktiviteter. Der vil være

Læs mere

AFDELINGSMØDE. Meld venligst afbud til Frank Knudsen: Mødetidspunkt Mandag den 9. oktober 2017 kl. 19.

AFDELINGSMØDE. Meld venligst afbud til Frank Knudsen: Mødetidspunkt Mandag den 9. oktober 2017 kl. 19. AFDELINGSMØDE Meld venligst afbud til Frank Knudsen: frank_knudsen01@hotmail.com Mødetidspunkt Mandag den 9. oktober 2017 kl. 19.00 Sted Indkaldte mødedeltagere Cafeen, Østergade 22, 6950 Ringkøbing Thorkild

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

Ansøgers stamoplysninger.

Ansøgers stamoplysninger. Ansøgers stamoplysninger Foreningens navn Ældre Sagen, Frederiksberg Adresse Howitzvej 1, 1.sal. Postnr. 2000 CVR P.nr P.nr. 1017871052 Formand Finn Madsen Tlf. 6054 3507 Email madsen.finn@hotmail.com

Læs mere

HeForShe, Ankestyrelsen 16. november 2016 Flygtninge, integration og ligestilling Mads Ted Drud-Jensen, Center for Udsatte Flygtninge

HeForShe, Ankestyrelsen 16. november 2016 Flygtninge, integration og ligestilling Mads Ted Drud-Jensen, Center for Udsatte Flygtninge HeForShe, Ankestyrelsen 16. november 2016 Flygtninge, integration og ligestilling 17-11-2016 DFH Integration 17-11-2016 Side 2 Når ligestilling bliver et spørgsmål om integration Når integration bliver

Læs mere

Modtagelse af flygtninge i Danmark Boligkontoret Danmark Nyborg 13. april 2016 Maiken Lundgreen Rasmussen, Center for Udsatte Flygtninge Dansk

Modtagelse af flygtninge i Danmark Boligkontoret Danmark Nyborg 13. april 2016 Maiken Lundgreen Rasmussen, Center for Udsatte Flygtninge Dansk Modtagelse af flygtninge i Danmark Boligkontoret Danmark Nyborg 13. april 2016 Maiken Lundgreen Rasmussen, Center for Udsatte Flygtninge Dansk Flygtningehjælp Dagens program > Flygtninges ankomst til Danmark

Læs mere

RØDE KORS FUNDRAISING RØDE KORS / 2014 1

RØDE KORS FUNDRAISING RØDE KORS / 2014 1 RØDE KORS FUNDRAISING 2014 RØDE KORS / 2014 1 FUNDRAISING Fundraising kan defineres på mange måder, men handler grundlæggende om at skaffe midler til det projekt, som du eller din organisation har påtaget

Læs mere

AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE

AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE 2018-2021 Fællesskaber i hovedstaden Mange mennesker i hovedstaden lever et godt liv. De er en del af fællesskaber, har tætte venner, gode kolleger

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE April 2015 Fars køkkenskole har fået vokseværk Med 3,5 millioner i støtte fra Nordea-fonden, er Fars køkkenskole klar til at hjælpe andre kommuner i gang, så flere fædre

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen Telefon- og Turtjenestens program for Vesterbro/Sydhavnen December 2018, januar, februar og marts 2019 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk

Læs mere

Velkommen som medlem. i lokalafdelingen Viborg-Skive Dansk Folkehjælp.

Velkommen som medlem. i lokalafdelingen Viborg-Skive Dansk Folkehjælp. Velkommen som medlem i lokalafdelingen Viborg-Skive Dansk Folkehjælp viborgskive@afdeling.folkehjaelp.dk Har du også lyst til at være medlem af en forening, der i løbet af året kan træde til, når uheldet

Læs mere

Udkast til tale til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AF fra Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget.

Udkast til tale til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AF fra Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget. Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 720 Offentligt Talepapir Arrangement: Samrådsspørgsmål AF Hvornår: Onsdag d. 15. juni 2016 kl. 13.00-14.30 DET

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

Referat af generalforsamling tirsdag den 28. februar 2017

Referat af generalforsamling tirsdag den 28. februar 2017 Røde Kors Odense Referat af generalforsamling tirsdag den 28. februar 2017 Pkt. 1 Valg af dirigent Regionskonsulent Per Torsten Sørensen blev valgt som dirigent. Han konstaterede, at generalforsamlingen

Læs mere

79 - tilskud til ældre aktiviteter 2018

79 - tilskud til ældre aktiviteter 2018 79 - tilskud til aktiviteter 2018 Fordeling af 79-puljen til aktiviteter 2018 Nr Forening Projekt Målgruppe Projekts hovedformål 1 Aktivitetscentret VOC Aktivitetscenter for Udsatte, ITsvage, Pårørende

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Enggården

Telefon- og Turtjenestens program for. Enggården Telefon- og Turtjenestens program for Enggården Juni, september, oktober og december 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre medborgere med svækket socialt netværk muligheden for at få dejlige

Læs mere

FOTO: AP/POLFOTO HYUNG MIN-WOO I SAMARBEJDE MED RØDE KORS

FOTO: AP/POLFOTO HYUNG MIN-WOO I SAMARBEJDE MED RØDE KORS FOTO: AP/POLFOTO HYUNG MIN-WOO I SAMARBEJDE MED RØDE KORS VIDSTE DU, AT... #1 Røde Kors er verdens største humanitære organisation. Vi er til stede i 189 lande med 17 millioner frivillige. I Danmark er

Læs mere

RØDE KORS HISTORIE. 24. juni 2011. Internationalt Røde Kors historie kort fortalt:

RØDE KORS HISTORIE. 24. juni 2011. Internationalt Røde Kors historie kort fortalt: 24. juni 2011 RØDE KORS HISTORIE Internationalt Røde Kors historie kort fortalt: 1828 Schweizeren Henry Dunant fødes 8. maj. 1859 Slaget ved Solferino. Henry Dunant etablerer en upartisk og neutral hjælpetjeneste.

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

Tidlig indsats og Åbent børnehus. et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent

Tidlig indsats og Åbent børnehus. et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent Tidlig indsats og Åbent børnehus et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent Hvad har været i fokus fra start Fokus på familier med særlige behov heraf isolerede familier Metodeudviklingsprojekt

Læs mere

Politikerpraktik. Alle praktikker aftales med Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn. Kontakt Christina Bülow

Politikerpraktik. Alle praktikker aftales med Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn. Kontakt Christina Bülow Politikerpraktik I hele uge 39 markerer vi Frivillig Fredag, og kommunalpolitikere kan her få direkte kontakt med borgere og frivillige inden for det frivillige sociale område. Kig i kataloget og bliv

Læs mere

Flygtningene kommer fra fra hele verden

Flygtningene kommer fra fra hele verden Nyankomne flygtninge forudsætninger og baggrund Konference: Traumer og overgreb i sårbare familier og hos flygtninge Tirsdag d. 5 september 17 Mette Blauenfeldt, Center for Udsatte Flygtninge, Dansk Flygtningehjælp

Læs mere

BESTYRELSESMØDE. Afbud bedes meldes til Møde tidspunkt mandag den 9. januar 2017 kl

BESTYRELSESMØDE. Afbud bedes meldes til Møde tidspunkt mandag den 9. januar 2017 kl BESTYRELSESMØDE Afbud bedes meldes til frank_knudsen01@hotmail.com Møde tidspunkt mandag den 9. januar 2017 kl. 19.00 Sted Indkaldte mødedeltagere Cafeen, Østergade 22, 6950 Ringkøbing Thorkild Sloth Pedersen

Læs mere

Røde Kors Hovedstaden

Røde Kors Hovedstaden Røde Kors Hovedstaden Nyhedsbrev april 2013 Indhold Indtryk fra Generalforsamlingen 2013 Børn samler ind Nyt samarbejde med Københavns Brandvæsen Venskabsfamilier Kære læser Til dette nummer har vi fundet

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 Punkt 3. Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 2014-34040 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender at foreninger m.v. der har ansøgt om økonomisk

Læs mere

Oversigt - 18 ansøgninger forår 2012

Oversigt - 18 ansøgninger forår 2012 Oversigt - 18 ansøgninger forår 2012 Farvekode: Grøn = Patientforening Lilla= Aktivitet i lokalområdet Blå = Ældreforening Alm. 18 Projekter Orange = Sårbare og udsatte grupper Brun= Misbrugsområdet Rød=Aktiviteter

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden Orientering fra formanden I denne sommer har Dansk Folkehjælp fået mange budskaber ud i pressen. Jeg tænker bl.a. på TV2 s Go morgen DK / Go Folkehjælp, hvor danskerne blev opfordret af Dansk Folkehjælp

Læs mere

Skabelon for handlingsplan 2012

Skabelon for handlingsplan 2012 Skabelon for handlingsplan 2012 Navn på aktivitetsområde Landsstyrelsen Formål med aktiviteten Landsstyrelsen er URK s øverste ledelse og vil således iværksætte og følge initiativer, som har bred betydning

Læs mere

09/2015. Røde Kors modeblog - Mode med omtanke LANDSINDSAMLINGEN: DANMARK MOD KATASTROFER. Foto: Rikke Clausen

09/2015. Røde Kors modeblog - Mode med omtanke LANDSINDSAMLINGEN: DANMARK MOD KATASTROFER. Foto: Rikke Clausen 09/2015 Røde Kors modeblog - Mode med omtanke KarriereguideN viser vej i den danske jobjungle LANDSINDSAMLINGEN: DANMARK MOD KATASTROFER Foto: Rikke Clausen / 2 Kære læser Den årlige Landsindsamling løber

Læs mere

butiksvant, vi ansatte Winnie fra juni md. og det har vi ikke fortrudt, hun er faldet godt til i butikken. Det er nu Winnie og Karina der er de faste

butiksvant, vi ansatte Winnie fra juni md. og det har vi ikke fortrudt, hun er faldet godt til i butikken. Det er nu Winnie og Karina der er de faste 4. november 2015 Beretning Fjelstervang Kvik Spar APS 1-7 2014-30-06 2015 Jeg sagde med vilje Kvik Spar APS, for det hedder den stadigvæk, vi burde have haft navneændring på generalforsamlingen sidste

Læs mere

Integrationsrådets høringssvar og forslag til fordeling af integrationspuljen med forvaltningens bemærkninger

Integrationsrådets høringssvar og forslag til fordeling af integrationspuljen med forvaltningens bemærkninger Bilag 1 Integrationsrådets høringssvar og forslag til fordeling af integrationspuljen med forvaltningens Indsats Ansøgt beløb 2019 Rådets anbefaling 2019 Integrationsrådets Forvaltningens Aktive på arbejdsmarkedet

Læs mere

svendborg 2011 Politikere i praktik

svendborg 2011 Politikere i praktik svendborg 2011 Politikere i praktik A- Klubben Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 1 Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 2 Folkekirkens Nødhjælp Kirkens Korshærs Varmestue Frivilligcenter

Læs mere

Godt at vide som frivillig. Kære frivillig

Godt at vide som frivillig. Kære frivillig Kære frivillig Vi er glade for, at du har valgt at blive frivillig på vores asylcenter. Vi har samlet dette materiale for at klæde dig på til at indgå i hverdagen på asylcentret, for som frivillig er det

Læs mere

Bestyrelsesberetning 2018

Bestyrelsesberetning 2018 Bestyrelsesberetning 2018 1 Bestyrelsens beretning 2018 En vigtig del af Mødrehjælpens arbejde varetages af frivillige i lokalforeninger rundt om i landet. Køge lokalforening blev stiftet den 29. november

Læs mere

BESTYRELSESMØDE. Meld venligst afbud til Frank Knudsen: Møde tidspunkt mandag den 9. maj 2016 kl. 19.

BESTYRELSESMØDE. Meld venligst afbud til Frank Knudsen: Møde tidspunkt mandag den 9. maj 2016 kl. 19. BESTYRELSESMØDE Meld venligst afbud til Frank Knudsen: frank_knudsen01@hotmail.com Møde tidspunkt mandag den 9. maj 2016 kl. 19.00 Sted Indkaldte mødedeltagere Mødedatoer for 1. halvår af 2016 1. Orientering

Læs mere

Årsberetning for Mødrehjælpens lokalforening i Aalborg 2016

Årsberetning for Mødrehjælpens lokalforening i Aalborg 2016 Årsberetning for Mødrehjælpens lokalforening i Aalborg 2016 2016 har igen været et meget aktivt år i lokalforeningen. Vi har oplevet en endnu større efterspørgsel end tidligere år, om hjælp til sårbare

Læs mere

Er der så noget specielt, vi kan fejre på vores generalforsamling i år. Det er der.

Er der så noget specielt, vi kan fejre på vores generalforsamling i år. Det er der. Generalforsamling 9. februar 2016 Ved generalforsamlingen sidste år mindedes vi 150 året for slaget ved Dybbøl, hvor den internationale Røde Kors for første gang sendte udsendinge, der skulle overvåge,

Læs mere

Bilag 2: Forslag til initiativer udarbejdet af projektarbejdsgruppen. Boligsocial helhedsplan

Bilag 2: Forslag til initiativer udarbejdet af projektarbejdsgruppen. Boligsocial helhedsplan Bilag 2: Forslag til initiativer udarbejdet af projektarbejdsgruppen Endelig Boligsocial helhedsplan 2011-2115 SB SOCI ALT B OLIGBYGGERI I SKIVE, AFDELING 4, 18 OG 19 Udarbejdet af: SB Socialt Boligbyggeri

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

Sagsnr. Dokumentnr. Mark Pelle Noppen. (Det talte ord gælder) Økonomiforvaltningen

Sagsnr. Dokumentnr. Mark Pelle Noppen. (Det talte ord gælder) Økonomiforvaltningen Økonomiforvaltningen 29-08-2017 Sagsnr. Dokumentnr. Mark Pelle Noppen (Det talte ord gælder) Overborgmesteren Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR salen Budgettale

Læs mere

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1 FORMANDSBERETNING FOR 2015 Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig Side 1 Formandsberetning for 2015 Så er vi kommet igennem 2015, hvilket må siges at have været endnu et rigtigt godt

Læs mere

DFUNK. www.dfunk.dk. Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk

DFUNK. www.dfunk.dk. Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk DFUNK Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk I DFUNK kan du sammen med andre unge gøre en forskel for flygtninge i Danmark og internationalt. Læs mere i denne folder om vores formål og aktiviteter. www.dfunk.dk

Læs mere

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør Referat af bestyrelsesmøde afholdt den 16. august 2012 kl. 19.00 hos Søren Simonsen, Engerødvej 13, 3200 Helsinge.

Læs mere

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 9. nov. 2012. Flittige hænder, rappe fødder og én i kassen!

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 9. nov. 2012. Flittige hænder, rappe fødder og én i kassen! Århus Friskoles Fredagsbrev d. 9. nov. 2012 Flittige hænder, rappe fødder og én i kassen! 1 Kære børn, forældre og øvrige venner af Friskolen. Efter mange grundige overvejelser, har jeg i dag fortalt skolens

Læs mere