Så lakker det mod enden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Så lakker det mod enden"

Transkript

1 Så lakker det mod enden Efter en veloverstået eksamen valgte jeg at køre ned langs vestkysten af Sydøen, se the Deep South, afslutte i Dunedin og så rejse hjem. Da der er mange steder har jeg valgt at opdele indlægget en del mere end normalt. Franz Josef Glacier Desværre var Fox Glacier lukket pga. stenskred, da jeg var der, så det var ikke muligt at komme i nærheden af. Til gengæld brugte jeg to dage på Franz Josef og Lake Matheson. Franz Josef er meget flot og omgivelserne omkring gletsjeren giver bestemt området et fint finish. Der er gode vandrestier hele vejen op til Gletsjerens start. Udsigten er dog lidt den samme uanset hvor du er i området, men det er da meget sjovt at stå 5 m fra en gletsjer. Hvis du tager Franz Josef vil jeg anbefale et smut forbi Peters Pool. Peters Pool er en lille sø, som Franz Josef spejler sig i og den ligger små 15 min gåtur fra parkeringspladsen. 30 minutters kørsel fra Franz Josef ligger Lake Matheson og søen er virkelig så flot som billederne af den viser. Tag derud tidligt om morgenen(før kl.7). I solopgang er det fantastisk. Specielt fordi alperne og Fox Glacier spejler sig i søen. Der er ingen andre end dig selv på den tid af dagen og roen og fuglenes kvidren gør det til en rigtig dejlig stemningsoplevelse. Turen rundt om søen varer kun lidt under en time, hvor der flere steder er muligheder for rigtig gode billeder og udsigt til søens spejl.

2 Wanaka Vejen fra Franz Josef til Wanaka gennem Mt. Aspiring National Park er vildt flot og kræver flere stop blandt andet ved Blue Pools og de tre vandfald på vejen. Har du mulighed for det, er det værd at bruge lidt tid på det. Og generelt en god opvarmning for hvad der er i vente i Wanaka. Wanaka er uden tvivl et af de flotteste steder jeg har været i NZ. Byen i sig selv er utrolig tilbagelænet og jeg forstår overhovedet ikke hvorfor folk sammenligner den med Queenstown? Dertil er Wanaka ikke nær så turistpræget og jeg har haft samme oplevelse af byen, som jeg har haft af Raglan, hvilket tidligere er beskrevet. Af aktiviteter er der mange. Jeg valgte at spendere mine dage ved at se naturen omkring byen. Se dette billede over Lake Wanaka taget fra Mt Roy (ca.1600 m).

3 Det eneste jeg kan sige er, at det er kønnere når du selv er der! Udsigten fra Mt. Roy er ubeskrivelig. Utrolig smuk. Selv på en skyet dag kan man se den anden ende af Lake Wanaka og de sneklædte bjerge i baggrunden. Det er kun en 5 timers gåtur tur/retur og kan kun anbefales. Et andet hike jeg vil anbefale er Rob Roy Valley tracket. Det tager godt nok lidt tid at komme dertil men landskabet ud gennem Mt. Aspiring National park får tiden til at gå lidt hurtigere. Selve tracket er nemt at gå og tager ca. 3 timer tur/retur. Udover vidunderlige udsigter til Rob Roy dalen, hvor en flod smyger sig igennem, er der ved enden af tracket en fantastisk udsigt. Man står i en dal (ca m højde) omkranset af bjerge og en enkelt gletsjer. Det er virkelig et godt spot for en picnic! Udover dette er det da absolut også værd at bestige Rocky Mountain, kajake på Lake Wanaka, som er skøn i solskinsvejr og generelt bare lade tiden gå i stå. Queenstown Jeg indrømmer som det første, at jeg ikke er den største fan af Queenstown. Der er alt for mange turister. Byen summer konstant, priserne er højere her end i resten af landet, og butikkerne har åbent som var det i en storby som Auckland, trods det at der kun bor 8500 mennesker (turisterne er ikke medregnet). Det er et godt sted at gå i byen og der er gode tilbud på øl, drinks osv. Hvis jeg skal anbefale et sted skal det være Vinnie s (ligger i hovedgaden). Her serveres drinks i tepotter til forholdsvis billige priser. Pudsigt lille sted, der er et visit værd. Der er også en masse tilbud for adrenalin junkier til overpriser selvfølgelig. Selv ville jeg gerne have paraglidet men vejret var ikke til det så endte med en tur i en jetbåd (Kawarua jets), hvor man styrer direkte mod klipper, broer etc. og derefter drejer båden 360 grader. Meget sjovt de første par gange båden spinder om sig selv, men jeg synes ikke at det var 95 $ værd, da det ikke fik mig op at køre. En anden og mere stille seværdighed er Gondolerne(22 $). De bringer dig op på toppen af bakken, som Queenstown hviler ved foden af. Udsigten heroppefra er ganske udmærket. På toppen er der yderligere mulighed for både bungy jump og gokarts.

4 Fiordland Fiordland var det billede jeg havde inde i hovedet af New Zealand inden jeg tog af sted. Men det slog stadig benene væk under mig. Jeg brugte Te Anau som base for både udflugt til Milford og Doubtful Sound. Folk snakker ofte om, hvilket Sound, der er det flotteste og igen (ligesom med Wanaka og Queenstown) synes jeg det er lidt ligesom at sammenligne pære med banan. Doubtful Sound er 10 gange større end Milford. Faktisk har Milford kun størrelse som en af armene(der er 3) på Doubtful Sound. Samtidig er Doubtful Sound meget grønnere og langt mindre turistpræget. Til gengæld er der ingen tramping track i området og Milford Sound er meget mere dramatisk i sin fremtræden med hundreder af klippeskrænter. Blandt andet Mitre Peak, der er verdens største klippeskrænt mod havet. Til trods for at Milford Sound er turistpræget og overfyldt med mennesker, hvilket jeg virkelig hader, synes jeg det var den bedste oplevelse. Måske fordi køreturen fra Te Anau til Milford (2 timers kørsel) er utrolig flot med flere udsigtspunkter. Her var det virkelig en kæmpe fordel at have egen bil, så du kan stoppe, hvor du vil og ikke bare drøne forbi stederne i en bus. Jeg endte i Milford ved solnedgang, hvilket er en oplevelse. Klippernes spejling i vandet, man er omkranset af skoven og fuglenes kvidren. Det er lidt af en stemningsoplevelse. En anden rigtig dejlig ting ved Milford er tramping tracks ene i området omkring Milford. Lake Marian tracket er vanvittig flot når man når enden. Indtil da er det bare bush, men enden af en times gåtur er enestående. Lake Marian er en sø i en meget lille dal mellem de sneklædte bjerge. Igen et rigtig godt sted for en picnic eller i hvert fald bare det at sidde og nyde udsigten.

5 Et andet meget anbefalet track i området er op til Key Summit. Hvis du skulle have haft det i tankerne vil jeg anbefale dig at lade være og finde et andet track i stedet for! Key summit tracket er ikke imponerende men stadig flot. Det er stejl og højden stiger hurtigt, der er en god udsigt, men har du været på Routeburn-, Kepler- eller Milford tracket har du set det før. Har du ikke gået på nogle af disse er det en fin måde at slå et par timer ihjel. Milford Tracket er i øvrigt imponerende flot og det er ganske forståeligt, hvorfor man fra DOC s side begrænser antallet af turister her. Den første dag er igen bare en meget kort, 11 km, gåtur i bushen med få gode spots. De andre dage er præcis så fantastiske som billederne i brochurer, internetsider etc. vil vise dig. Har du kun en dag ville jeg tage tracket bagfra. Således kommer du lidt op i højden og får lidt bedre udsigt Du kan vende om, når du ikke gider mere og ende i Sandy Bay igen. En lille notits er, at eneste operatør på markedet (Real Journey) kun sælger guidede gåture fra Lake Te Anau til Clinton Hut, hvilket som tidligere nævnt bare er bushwalk. The Catlins The Catlins er af folk i syden ofte beskrevet som NZ som det var for 50 år siden. Jeg tror dem gerne. The Catlins er et stort område bestående af enge, marker, kyst og dyreliv i udstrakt grad. De få mennesker, der bor her, er landmænd. Byerne er uddøde eller meget små og det er langtfra alle byer, der har en tankstation. Det giver Catlins et lidt øde image. Men ikke mindre skønt af den grund. Southern Scenic Route, som vejen gennem Catlins, kaldes tager dig forbi nogle mindre kendte og spændende seværdigheder. Specielt vil jeg fremhæve Curio Bay, hvor der er rig mulighed for at se søløver, pingviner og sæler. Ydermere er det et godt sted at surfe. Er du i egen bil vil jeg anbefale at sove på campingpladsen i Purpoise bay 1 km derfra. Den er noget helt for sig selv! Pladserne ligger inde i Petrified Forest så man er gemt lidt væk eller man kan vælge en parkeringsplads med udsigt til begge bugter og havet. Jeg valgte parkeringspladsen. Bugterne er virkelig smukke i solopgang! En ting jeg noterede mig var, at sandet langs denne kyst lidt ligner sandet i Abel Tasman. Eller er det bare mig? Udover strandene er der en del vandfald, der er værd at kigge nærmere på. De ligner meget hinanden, men specielt var jeg vild med Matai Falls. Man går lidt gennem bushen for at komme indtil vandfaldet. Ved Matai Falls var alt grønt. Ikke bare grønt men så grønt så det skinner! Heldigvis stod det ned i stænger, da jeg var der så vandet væltede nedover de 28meters fald. Det var utrolig flotog vådt - var gennemblødt bagefter.

6 Er du ikke til vandfald, strande og dyreliv er der altid Cathedral Caves og mange tramping tracks i området. The Catlins er et super sted at spendere et par dage, men pas på, to dage bliver hurtigt til fem. Dunedin For at nu være ærlig. Der er i mine øjne ikke meget at komme efter i Dunedin. Det er uden tvivl en rigtig hyggelig by og mange kan sikkert lide den. Arkitekturen er victoriansk eller i stil med huse man havde fra kolonitiden. Vejret her er omskifteligt og det har regnet dagligt mens jeg har været her. Samtidig er her væsentlig koldere, end der er længere nordpå - det er sommer og der er 15 grader. Det giver naturligvis et lidt andet indtryk af byen. Navnene på alting i Dunedin er opkaldt efter noget skotsk og jeg har indtrykket af, at man gør meget for at bibeholde det faktum at det var her skotterne bosatte sig. Men som sagt der er ikke alverden at lave her. St. Clairs strand og togstationen er byens største seværdigheder. I den forbindelse vil jeg komme med et surt opstød. St. Clair strand er udmærket at surfe ved, vandet er dog ret koldt. Men har man ikke bil er et umuligt at komme derud med surfboard, da man ikke må have dem med i bussen. Havde solgt min bil efter 4 dage i Dunedin så jeg havde ikke mulighed for at komme til stranden, da hostels ene her alle ligger i centrum. Eneste mulighed for at bo tæt på stranden er top 10 Holiday Park, hvilket ikke er stedet, hvis du rejser på et budget. Ved St. Clairs er der i øvrigt lavet opvarmede pools, der kun koster 5 $. Så hvis vandet også er for koldt for dig er det da en mulighed. Udover det synes jeg også at den botaniske have, verdens stejleste gade(baldwin street), Public Gallery of Art og Otago Museum i Dunedin er værd at kigge på. Desuden har Speight s bryggeriet billige rundvisninger (19$). I Dunedin har jeg boet på Jolly Poacher hostel. Et enestående hostel, da det nærmest fungerer som et kollegium. Det koster kun 19$ pr. nat og er egentlig bare et hus, men der er ingen reception (receptionen er i Elm Lodge på den anden side af gaden), ingen medarbejdere og derfor utrolig frit. Samtidig er vaskeriet gratis, hvilket jeg aldrig har set andre steder. Jeg har været heldig at møde nogle rare mennesker her, så det har føltes som da jeg boede på kollegium og det har gjort det rigtigt hyggeligt her. I skrivende stund sidder jeg i Dunedin og gør mig parat til at vende hjem til Danmark. Generelt vil jeg sige at New Zealand virkelig har været et besøg værd. En vidunderlig natur og jeg har mødt en masse gæstfri og åbne mennesker, der virkelig har sat deres præg på min tur. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger om at tage til NZ, hvis du vil se landet som turist. Noget helt andet er at rejse til landet for at bosætte sig og arbejde. I den henseende ser jeg overhovedet ikke New Zealand som et attraktivt valg. Blandt andet fordi den almindelige arbejder har nogle elendige løn og vilkår. Lønnen hernede er som oftest 13 $ i timen (i skrivende stund 39 kr pt. time). Det gælder i hvert fald, hvis man tilhører grupper som bygningsingeniører og ufaglærte. Hvad vilkår angår, mener jeg heller ikke, der er meget at komme efter. Da baren jeg arbejdede i, i sin tid lukkede, blev alle kaldt på arbejde og fik besked på at de nu var fyret og de havde 10minutter til at pakke deres grej. Ingen udover ejeren vidste åbenbart at stedet skulle lukkes.

7 Dagen efter stod folk med hus, bil og børn uden løn. Ville man i Danmark ikke have haft krav på, at vide noget sådant med nogle dages forskud? Det satte en skræk i livet på mig på mine kollegaers vegne. Jeg kunne da sådan set være ligeglad, da jeg havde min SU at leve for. Men havde jeg været kiwi med kone og børn havde verden nok set lidt anderledes ud! Men alt i alt har jeg været meget glad for min tur til NZ. Jeg har lært en masse og set en masse, som man nok ikke ser andre steder i verden. Men nu glæder jeg mig til at komme hjem til Danmark og fejre jul. Jeg håber du som læser har fået noget ud af mine indlæg og takker for den tid du har brugt på disse indlæg. God Jul og godt nytår! Steffen

Sydøen i autocamper. Kontakt os. 20 dage. Ring

Sydøen i autocamper. Kontakt os. 20 dage. Ring Sydøen i autocamper Med start i Christchurch går turen til Picton og Nelson ved Queen Charlotte Sound og Tasman Bay. Her byder området på gode muligheder for fantastiske vandreture og kajakture. Kaikoura

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Nyt fra New Zealand. Milford Sound 1. marts 2006 Brev nr. 2

Nyt fra New Zealand. Milford Sound 1. marts 2006 Brev nr. 2 Nyt fra New Zealand Milford Sound 1. marts 2006 Brev nr. 2 I dette brev: GreyMouth, Franz Josef Glacier, Lake Matheson, Wanaka, Queenstown, Te Anau, Glowworms og Mirror Lake. 26. februar 2006. Vi sov virkelig

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Rocky Mountains til fods

Rocky Mountains til fods Rocky Mountains til fods En rejse hvor I skal vandre i den smukke Canadiske natur Tag med på en aktiv rejse, hvor I kommer helt tæt på den Canadiske natur i Rocky Mountains. På denne aktive rejse får I

Læs mere

Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme.

Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme. Besked nr. 1. Kære drenge og piger. Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme. Det er derfor jeg sender denne besked til jer, og jeg tror I kan hjælpe mig. Jeg

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

GOODFELLOW SYMPOSIUM AUCKLAND / 18. - 20. MARTS 2016

GOODFELLOW SYMPOSIUM AUCKLAND / 18. - 20. MARTS 2016 GOODFELLOW SYMPOSIUM AUCKLAND / 18. - 20. MARTS 2016 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C * tlf.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

New Zealand i autocamper

New Zealand i autocamper New Zealand i autocamper New Zealand byder på noget af verdens smukkeste natur og mest imponerende naturfænomener. På denne rejse vil I opleve det bedste af New Zealand fra nord til syd, når I rejser rundt

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 New South Wales i autocamper 16 dage fra 11.698 kr pr. person når 2 voksne og 2 børn rejser sammen Bag vinmarker og kystbyer Denne korte tur tager jer med gennem det bedste af New South Wales. Med udgangspunkt

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til Norge: Navn: Charlotte Lilbæk Meldgaard Hjem-institution: VIA University College Viborg Holdnummer: 164939 Værts-institution/Universitet: Høgskolen Gjøvik Praktikplads/Hospital:

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle.

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle. Benediktes dagbog Australien var to fantastiske måneder. Jeg oplevede så meget også bare i de små ting at jeg hver aften var helt smadret når jeg gik i seng. Før jeg tog afsted kaldte folk det en oplevelse

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig

Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig slutningen på dette eventyr. Det har været så fantastisk,

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Halvvejs gennem mit ophold

Halvvejs gennem mit ophold Halvvejs gennem mit ophold Hængekøjer og sand mellem tæerne Hovedmålet med mit ophold i New Zealand er jo at studere, så jeg har brugt meget tid på studiet og arbejdet et par weekender. Men der har alligevel

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup...

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Vindeltrappen Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Jo. Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Så længe de svupper, knækker de

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ikke rigtig der var kun lige et generelt orienteringsmøde om Erasmusophold.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ikke rigtig der var kun lige et generelt orienteringsmøde om Erasmusophold. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Italiensk sprog, litteratur og kultur (2010-2013) Navn på universitet i udlandet: Università degli Studi di Siena Land: Italien Periode: Fra:

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Luksus bolig i Thailand - Ref:

Luksus bolig i Thailand - Ref: Luksus bolig i Thailand - Ref: Praktfulde huse og lejligheder i Thailand sælges udlejes Husene og lejlighederne er lokaliseret i et luksus resort ved navn "The Oriental Beach Village" hvor man virkelig

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Sydøen i autocamper 20 dage fra 14.748 kr pr. person inkl. fly, hotel, autocamp erleje mm. Rejsen gennem alpelandet Sydøen er høj, sneklædte bjerge og gletsjere, gennemskåret af dybe fjorde såvel som lange

Læs mere

1. R E J S E B R E V

1. R E J S E B R E V 1. R E J S E B R E V Dato: 18/9 2012 Pernille Larsen Studie nr. HS10047 Email: 1004861@ucn.dk Mit 5 semester på Monash Peninsula University I Frankston, Melbourne, Australien I perioden 7/7 2012 15/12

Læs mere

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus ved skoleafslutninger i Skorup kirke skrevet af Brian Iversen Kejser Augustus (A) er i våbenhuset. Ærkeenglen Gabriel (G) står i koret

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

Velkommen på Julemærkehjem

Velkommen på Julemærkehjem Velkommen på Julemærkehjem Hvad er et Julemærkehjem? Et Julemærkehjem er et tilbud til børn, der i løbet af et 10-ugers ophold får hjælp til at få styrket selvværdet, en sundere livsstil og muligheden

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos Program til: Destination: Galapagos øerne Varighed: 3 uger Ankomst til: * Hjemrejse: * *Ankomst dato og hjemrejsedato er de dage, hvor man ankommer til Galapagos øerne og forlader dem igen. Der skal altså

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Den 1. februar 2017 med Celebrity Solstice. Pris fra kr. 32.990,-

Den 1. februar 2017 med Celebrity Solstice. Pris fra kr. 32.990,- Den 1. februar 2017 med Celebrity Solstice Pris fra kr. 32.990,- 20 dage inklusive rejseleder, fly, hotel og udflugt i Sydney og Auckland, transfers, byvandringer, afskedsmiddag, drikkepenge, drikkevarepakke*

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

En dag på sommerlejr med Polyfemos!

En dag på sommerlejr med Polyfemos! En dag på sommerlejr med Polyfemos! Vi bliver vækket præcis kl. 7:00 - undtagen dagen efter natdyk, hvor vi får lov til at sove længe - til kl. 8:00. Så skal vi være friske og ned og morgenbade. Efter

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Kapitel 1 1. Hvem hjælper Lulu? Svar: Bob, side 4 2. Hvem tager støvlen på? Svar: Læsefidusen, side 5 3. Hvem siger: av! Av min tå! Svar: Læsefidusen

Læs mere

PIRLS 2011. Kodevejledning. for hæfte 10

PIRLS 2011. Kodevejledning. for hæfte 10 PIRLS 2011 Kodevejledning for hæfte 10 Flyv ørn, flyv bedømmelsesvejledning Teksttype: Skønlitterær tekst Formål: Læse for at opleve Klassifikation af Multiple Choice spørgsmål Spm. Proces Rigtigt Internat.

Læs mere

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er campingpladsen et hjem og naturen en livsstil. Campist på fuld

Læs mere

Red Hill Special School

Red Hill Special School Red Hill Special School 72 Waterworks Road Red Hill QLD 4059 Email: admin@redhillspecs.eq.edu.au Område: Børn og unge med nedsat funktionsevne 1. Rejsebrev fra Brisbane, Australien Så er der allerede gået

Læs mere

Nogle af vores andre rejser til New Zealand:

Nogle af vores andre rejser til New Zealand: New Zealand i autocamper og badeferie i Fiji 32 dage fra kr. 32.148,- pr. person inkl. fly, hotel, autocamp erleje m.m. Tag med BENNS på denne skønne rejse i New Zealand og Fiji En spændende kombination

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

DANSK STUDIE CENTER NEW ZEALAND

DANSK STUDIE CENTER NEW ZEALAND DANSK STUDIE CENTER NEW ZEALAND Højskole i udlandet TILFREDSHED I 2012: 9,8 UD AF 10 2 C SHØJSKOLE I UDLANDET UDNYT DIT SABBATÅR PÅ BEDSTE VIS! Dansk Studie Center har specialiseret sig i højskoleophold

Læs mere

Rundrejse og deltagelse i Unicon15

Rundrejse og deltagelse i Unicon15 DGI Unicykling New Zealand Rundrejse og deltagelse i Unicon15 Turleder og ansvarlig leder på turen Dennis Olesen Målgruppe Unicyklister der skal deltage i Unicon 15 og som ønsker at benytte sig af muligheden

Læs mere

Eguisheim, Alsace, Frankrig

Eguisheim, Alsace, Frankrig Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 2. del Eguisheim, Alsace, Frankrig (fortsat fra 1. del) Typisk landskab i Alsace: Vinmarker så langt øjet rækker. Billedet her er taget ved Hunawihr mellem

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Californien rundt 10 dage - fra 9.998,- pr. person Afrejse fra 1. april 2015 San Francisco er byen de fleste efterlader deres hjerte i. Det er byen man bare må tilbage til. De stejle gader med sporvogne,

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014

Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014 Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014 Andreas Lose Min praktik og deres pædagogik Nu er jeg næsten færdig med min praktik, og det går godt. Jeg er i en børnehave, som hedder DaDi kindergarten of Changzhou

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Østlige Canada i autocamper

Østlige Canada i autocamper Canadas Rocky Mountains i autocamper 16 dage fra 8.348 kr. pr. person når 2 voksne og 2 børn rejser sammen Tag med på et betagende eventyr i autocamper gennem Canada og Rocky Mountains imponerende natur

Læs mere

C-Licens Evaluering. 23. november 2013. Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF.

C-Licens Evaluering. 23. november 2013. Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF. 23. november 2013 C-Licens Evaluering Forløb fra 19. april 2013-12. november 2013 (Online Eksamen - 25 spørgsmål indenfor en time) Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF. December 2012 startede

Læs mere

2. rejsebrev Rise Above Foundation Cebu City - Filippinerne

2. rejsebrev Rise Above Foundation Cebu City - Filippinerne 2. rejsebrev Rise Above Foundation Cebu City - Filippinerne Studerenes navn: Signe Høyrup Christensen Studienummer: HV12017 E-mail: signec89@hotmail.com Praktik periode: 3. praktikperiode Praktik fra og

Læs mere

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab?

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Kursets fokus er ikke tab 10 kg på 10 uger, men at slutte fred med kroppen og maden. Derigennem

Læs mere

Borgerhenvendelse 1. Til Ringsted kommune TU. Vedr. kørsel til Kilden i store Bøgeskov.

Borgerhenvendelse 1. Til Ringsted kommune TU. Vedr. kørsel til Kilden i store Bøgeskov. Borgerhenvendelse 1 Til Ringsted kommune TU Vedr. kørsel til Kilden i store Bøgeskov. Vi er mange borgere, som primært bor i Sorø kommune, der færdes i vore skove og andre rekreative områder Bl. a. i Store

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Tur til Hallandsåsen 31. maj

Tur til Hallandsåsen 31. maj Tur til Hallandsåsen 31. maj Maj måned 2015 har ikke været en af de lune og tørre, og forventningerne til vejrliget den 31. maj var derfor ikke de mest positive, men DMI lovede tørvejr det meste af dagen,

Læs mere

DAVID OG SAUL BESØG. Bibeltime 4 DUKKETEATER I M500. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK

DAVID OG SAUL BESØG. Bibeltime 4 DUKKETEATER I M500. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK DUKKETEATER I M500 DAVID OG SAUL Af: Hanne Hebsgaard Tekst: 1 Sam 19,9-24 Rekvisitter Dukketeater med små dukker (se nedenfor). Tøj til dukkerne harpe til David (eller evt. guitar mundharmonika eller andet)

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Vi gør det sammen -4

Vi gør det sammen -4 Vi gør det sammen -4 Sammen med Gud bliver det umulige muligt Kun sammen med Gud. Mål: Livet byder på mange udfordringer. Vi må lære børnene, at Gud ikke giver os udfordringer, som vi ikke kan klare men

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Kære 9. klasse kære dimittender.

Kære 9. klasse kære dimittender. 1 Kære 9. klasse kære dimittender. Vores dimissionsfest i eftermiddag blev indledt med den LIP DUP, som I fornylig har en stor del af æren for, og som jeg tror på en eller anden måde vil minde jer om Th.

Læs mere

Hvor er det dog en overvældende følelse, at stå her med eksamensbeviserne i. hænderne, huerne på hovedet - og formentligt en gang god sprit i blodet!

Hvor er det dog en overvældende følelse, at stå her med eksamensbeviserne i. hænderne, huerne på hovedet - og formentligt en gang god sprit i blodet! Kære alle sammen. Kære lærere, kære forældre og kære studenter. Hvor er det dog en overvældende følelse, at stå her med eksamensbeviserne i hænderne, huerne på hovedet - og formentligt en gang god sprit

Læs mere

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus.

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus. Side 1 Ulvens børn historien om romulus og remus Side 2 Personer: Numitor Amulius Rea Romulus Remus Side 3 Ulvens børn historien om romulus og remus 1 Tronen 4 2 Guden Mars 6 3 To sønner 8 4 Romulus og

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046

Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046 Lu Brisbane sign - skyline Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046 Diving - Great Barrier Reef Kænguru Australia Zoo Så blev det tid til, at jeg skal

Læs mere

New Zealand. New Zealand Sydøens ansigter. Telefon Koncentreret rejse på New Zealands utroligt smukke sydø

New Zealand. New Zealand Sydøens ansigter. Telefon Koncentreret rejse på New Zealands utroligt smukke sydø New Zealand Koncentreret rejse på New Zealands utroligt smukke sydø Rejsegarantifonden 1571 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening Koncentreret rejse på New Zealands utroligt smukke sydø New Zealands

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Krogstenshave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Krogstenshave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Krogstenshave 1. Om boenheden Boenhed Plejecentret Krogstenshave Adresse Krogstenshave Alle 47, Karise Alle 29 og 31. Tilsynsdato 26.november 2012 Antal pladser

Læs mere

Togrejse tværs over Rocky Mountains. Mountains

Togrejse tværs over Rocky Mountains. Mountains Togrejse tværs over Rocky Mountains En fantastisk togrejse der tager jer tværs over Rocky Mountains På denne 9-dages rejse skal I fra Calgary til Vancouver i tog. Udover en helt fantastisk udsigt undervejs

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Det svære liv i en sportstaske

Det svære liv i en sportstaske Det svære liv i en sportstaske Konference: "Når man skal dele ansvaret for et barn Christiansborg, den 31. marts 2011 Formand Peter Albæk, Børns Vilkår Hvordan deler man et barn? Svært at bo to steder

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere