Reduktion af energiforbruget og forbedring af CO 2 regnskabet ved køling. Indvinding: DGU nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Reduktion af energiforbruget og forbedring af CO 2 regnskabet ved køling. Indvinding: DGU nr. 95.2764"

Transkript

1 SIEMENS WIND POWER A/S Borupvej Brande 3. august 2012 Fornyelse og justering af tilladelse til grundvandskøling Siemens Wind Power A/S, Borupvej 9B, Brande Formål Reduktion af energiforbruget og forbedring af CO 2 regnskabet ved køling. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken Brande Tlf.: Fax: stste@ikast-brande.dk Beliggenhed 5o Borup By, Brande Ejend. reg. nr Anlægsnr JupiterID Indvindingssted: Borupvej 9B, Brande Boringer Indvinding: DGU nr Reinjektion: DGU. nr: , , , og Sagsbehandler: Stephan Steenberg Direkte telefon: Sags ID: 2012/24712 UTM Euref89: , og , Omfang Formål Tilsyn Tidsfrist Indvinding af optil m 3 grundvand pr. år. Vandet skal anvendes til grundvandskøling med reinjektion til samme grundvandsmagasin. Tilsynsmyndighed er Ikast-Brande kommune. Denne tilladelse bortfalder den 31. december Hvis indvindingen og reinjektion til den tid ønskes fortsat, skal der inden tidsfristens udløb søges om og opnås en fornyet tilladelse.

2 Indholdsfortegnelse: Ikast-Brande Kommunes afgørelse... 2 Vilkår for tilladelsen... 3 Temperaturforhold... 3 Årsrapport... 3 Kontrol og rapportering... 4 Moniteringsboring... 5 Eftersyn og vedligehold... 5 Indvinding og reinjektionsboringer... 5 Lovgrundlag... 6 Ikke VVM pligt... 7 Tilbagekaldelse af tilladelsen... 7 Erstatningsregler... 7 Ikast-Brande Kommunes bemærkninger og vurdering... 8 Reinjektion... 8 Geologi og hydrogeologi... 8 Naturområder Recipientpåvirkning Natura Indvindingsoplande og OSD Aktindsigt og klagevejledning Oversigts kort Ikast-Brande Kommunes afgørelse Teknik- og Miljøudvalget har tidligere behandlet sagen på mødet den , hvor der blev meddelt tilladelse dateret til Siemens Wind Power A/S til etablering og drift af grundvandskøleanlæg. Den foreløbige tilladelse var tidsbegrænset til 2 år, og nærværende tilla- delse er en justering og fornyelse af tilladelsen til grundvandskøling. Tilladelsen omfatter indvinding af optil m 3 grundvand pr. år og efterfølgende nedpumpning (reinjektion) til samme magasin, der er beliggende meter under terræn. Grundvandsmagasinet ligger under et ca. 20 meter tykt sammenhængende lag af smeltevandsler. Grundvandskøleanlægget påvirker et grundvandsmagasin, som har væsentlig nedsat hydraulisk kontakt til overfladen, terræn nært grundvand og dybere liggende grundvandsmagasiner. Natur og miljø i området vurderes ikke at blive påvirket ved driften af grundvandskøleanlægget, og der er ikke vandindvindingsinteresser, der kan blive påvirket. Ikast-Brande Kommune vurderer, at indvindingen ikke vil påvirke omgi- velsernes kvalitet væsentligt, og at grundvandskølingen er natur- og mil- jømæssig forsvarlig.

3 Ikast-Brande Kommune meddeler hermed tilladelsen på nedenstående vil- kår: Vilkår for tilladelsen 1. Ikast-Brande Kommune fastsætter tidsfristen for etablering af moniteringsboringer og kemiske analyser af grundvandet. 2. Vilkårene i tilladelsen skal være kendt af driftsansvarlig for grund- vandskøleanlægget. Anlægsejeren (herefter benævnt virksomheden) skal oplyse Ikast-Brande Kommune, hvem der er kontakt person vedrørende drift af grundvandskøleanlægget. 3. I tilfælde af uheld, herunder udslip af stoffer til kølevandet, skal Ikast-Brande Kommune underrettes uden unødigt ophold. Virksomheden skal altid alarmere kommunens beredskab (telefon 112 og telefon ), hvis der sker lækage af stoffer, der kan medføre en forurening af grundvandet, som er til fare for miljøet eller på anden måde kan medføre en miljømæssig risiko. 4. Hvis Ikast-Brande Kommune finder det påkrævet skal virksomheden udarbejde og indsende rapport over uhelds hændelsen. 5. Ejeren og brugeren af anlæggetget skal sikre, at anlægget er i en sådan vedligeholdelsesstand, at der ikke foreligger en åbenbar, nærliggende risiko for, at der kan ske forurening af jord og grundvand. Temperaturforhold 6. Ved afledning fra grundvandskøleanlæg via boring til grundvandsmagasinet må afløbstemperaturen ikke overstige 25 grader celcius, og gennemsnitligt over en måned må afløbstemperaturen maksimalt ligge på 20 grader celcius. 7. Grundvandskøleanlægget skal være forsynet med temperaturmålere ved indløbet af grundvandet og når vandet forlader de opvarmede afkølede komponenter (ind og udløb). Afledningsboringerne skal være forsynet med temperaturmålere med automatisk dataopsamling. Den elektroniske dataopsamling af målingerne skal være tilgængelig for kommunen i forbindelse med tilsyn. 8. Hvis ejeren eller brugeren konstaterer eller får begrundet mistanke om, at anlægget er utæt, eller at vandets afledningstemperatur er overskredet, skal Ikast-Brande Kommune straks underrettes. Årsrapport 9. En gang årligt skal anlæggets ejer rapportere de automatisk opsamlede temperaturmålinger, som foretages. Rapporten skal omfatte maksimal temperaturen, samt gennemsnits temperaturen for hver

4 dag og hver måned f.eks. som fraktil diagram. Kommunen kan stille yderligere krav til rapporten. 10. Årsrapporten skal endvidere indeholde en beskrivelse af driftshændelser, der kan have en miljømæssig betydning, herunder perioder med driftsstop, vedligeholdelse af anlægget og affaldsmængder. 11. Tilsvarende skal alle foretagne målinger og analyser gengives i års rapporten, herunder også stikprøve temperaturmålinger, pejledata, vandmængder og udførte kemiske analyser af ind- og udløbsvandet, samt udførte kemiske analyser for de 2 moniteringsboringer. 12. Årsrapporten skal sendes til kommunen senest 1. februar det efterfølgende år. 13. Vandmængderne skal måles med måle - ur eller flowmåler. Hvert år inden den 1. februar skal virksomheden sende oplysning til kom- munen om den oppumpede vandmængde det foregående kalenderår. 14. Virksomheden skal opbevare alle måle- og analyseresultaterne i mindst 10 år. Herunder skal alle temperaturmålinger, pejledata, vandmængdemålinger og kemiske analyser opbevares. Målinger, der er registreret elektronisk skal opbevares på en sådan måde og under en sådan sikkerhed, at der ikke er risiko for at data bortkommer. Alle ovennævnte data være tilgængelig for tilsynsmyndigheden i forbini det omfang de er udført, herunder i relation til vil- delse med tilsyn kår. Kontrol og rapportering 15. En gang årligt skal virksomheden efter kommunalbestyrelsens anvisning foretage en analyse af det vand, der afledes fra anlægget, for indhold af de stoffer, der kan opløses fra de vandberørte dele af an- lægget. 16. Virksomheden skal efter kommunalbestyrelsens anvisning, foretage analyser af grundvandets kemiske sammensætning ved hhv. ind- og udløb fra grundvandskøleanlægget, samt i begge moniteringsboringer. Det vil sige i alt 4 analyser. Analysen skal udføres som boringskontrol defineret i bilag 8 i bekendtgørelse 1024 af om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg. Temperaturmåling skal indgå i programmet. Endvidere skal kim - tallet bestemmes. Prøvetagning og analyserne skal udføres af laboratorier eller institu- tioner, der er akkrediteret af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond eller et tilsvarende akkrediteringsorgan. Prøvetagning og analyser skal være i overensstemmelse med bekendtgørelse nr. 900 af 17. august 2011 om kvalitetskrav til miljømålinger.

5 Kommunen kan kræve, at analysen gentages, dog højest 1 gang år- ligt. 17. Temperaturen skal måles og Ro - vandstanden skal pejles i alle boringerne mindst 1 gang årligt i forbindelse med planlagt driftsstop af anlægget. Pejlingen skal foregå efter kommunens anvisning. 18. Ved eventuelt entuelt påkrav fra Ikast-Brande Kommune skal temperaturen i moniteringsboringerne måles med større hyppighed og vandspejlet pejles, dog højest 1 gang hvert kvartal. 19. Resultatet af alle målinger, analyser og pejlinger skal fremgå af års- rapporten. Resultaterne e skal endvidere være tilgængelige for kommunen i forbindelse med tilsyn. Moniteringsboring 20. Virksomheden skal etablere mindst 1 moniteringsboring opstrøm reinjektionsboringerne. Moniteringsboringen skal filtersættes i samme magasin som grundvandskøleanlæggets boringer. Desuden skal virksomheden etablere mindst 1 moniteringsboring filtersat i det terrænnære magasin i nærheden af reinjektions borin- gerne. 21. Alle boringer skal indmåles af Landinspektør med kote på pejlings- punkter. Eftersyn og vedligehold 22. Et varmeindvindings- eller grundvandskøleanlæg skal en gang årligt ved virksomhedens foranstaltning efterses af en sagkyndig i varme- indvindings- og grundvandskøleanlæg efter kommunens nærmere bestemmelser. 23. Virksomheden skal sikre, at anlægget er i en sådan vedligeholdelsesstand, at der ikke foreligger en åbenbar, nærliggende risiko for, at der kan ske forurening af jord og grundvand. Indvinding og reinjektionsboringer 24. Der meddeles tilladelse til at anvende boring til indvinding af grundvand til køling, samt tilladelse til at anvende boring , , , og til reinjektion af kølevandet. De nævnte boringer er filtersat i samme grundvandsmagasin. 25. Projektet vedrørende etablering og drift af grundvandskøleanlægget skal ske i overensstemmelse med ansøgningsmaterialet. 26. Et område indtil 5 meter fra enhver boring er fastsat som fredningsbælte i medfør af miljøbeskyttelseslovens 24.

6 Der må ikke opblandes gødning eller gødes i fredningsbæltet. Der må ikke opblandes eller bruges bekæmpelsesmidler i fredningsbæltet. Opbevaring af bekæmpelsesmidler, herunder tømt emballage, samt andre stoffer, der kan forurene grundvandet, er heller ikke tilladt i fredningsbæltet. 27. Boringerne skal være indrettet efter reglerne i Miljøministeriets bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land nr af 26. juli 2007 (reglerne for kategori A-boringer). Omkring boringerne skal der indrettes en fritliggende let tilgængelig overbyg- ning, der ikke må anvendes til andre formål end at beskytte boringen og de tilhørende pumpe- og elinstallationer. Overbygningen skal indrettes efter reglerne i Miljøministeriets bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land. Herunder skal indvindingen være beskyttet mod forurening fra omkringliggende forureningskilder, og boringen skal til stadighed være let tilgængelig for eftersyn og vedligeholdelse. 28. Boringerne må ikke ændres, udbedres eller erstattes af nye boringer, uden at der først er opnået tilladelse fra Ikast-Brande Kommune. 29. Driften af anlægget må ikke genere naboer. 30. Udover ovennævnte vilkår gælder de vilkår, der står på tilladelsens side 1. Anlæggets indretning 31. Det skal sikres ved anlæggets tekniske udformning, at der ikke ved afledning er risiko for grundbrud. 32. Anlægget skal være et lukket system uden vandbehandling og uden mulighed for indtrængning af atmosfærisk luft. 33. Der må ikke ske blanding af grundvand og væske i forbrugskredslø- bet (kølekredsløbet). 34. Grundvandskøleanlægget skal være forsynet med et trykovervåg- ningssystem. 35. Grundvandskøleanlægget skal være forsynet med sikkerhedsanordninger, som stopper grundvandsindvindingen og grundvandsafledningen i tilfælde af lækage i varme- eller køleveksleren. 36. Grundvandskøleanlægget skal være forsynet med en hane til udtagning af prøver af det vand, der indvindes og afledes. Lovgrundlag Denne tilladelse er givet i henhold til 19 i bekendtgørelse af lov nr. 879 af om miljøbeskyttelse (Miljøbeskyttelsesloven) jævnfør be-

7 kendtgørelse nr af om varmeindvindingsanlæg og grundvandskøleanlæg (grundvandskølebekendtgørelsen). Grundvandskølebekendtgørelsen fastsætter i 5 stk. 2, at tilladelsen skal indeholde vilkår i overensstemmelse med bekendtgørelsens regler i 8 14 og 16 22, jf. dog 15 og 23. De nævnte bestemmelser indeholder driftsvilkår og enkelte kontrolvilkår, men ikke direkte krav til moniteringsboringer. Tilladelsen er endvidere meddelt i henhold til 20 i bekendtgørelse af lov nr. 635 af om vandforsyning m.v. (Vandforsyningsloven). Ikke VVM pligt Der er truffet afgørelse dateret den om, at der ikke er pligt til at udarbejde VVM - redegørelse med tilhørende kommuneplantillæg i forbin- at grundvandkøleanlæggets påvirk- delse med projektet. Det er vurderet i VVM - screeningen, ning af naturen og miljøet er lille, og at påvirkningen ikke må antages at være væsentlig. Justeringen af tilladelsen omfatter alene en forenkling og justering af kontrolprogrammet, samt opstilling af vilkårene på en mere overskuelig måde. Nærværende tilladelse er en fortsættelse af den tidligere meddelte tilladelse på uændrede driftsvilkår. Justeringen af tilladelsen indebærer således ikke en ændring af natur og miljøforholdene og er derfor ikke omfattet af 3 stk. 2 i bekendtgørelse nr af 15. december 2010 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i med- før af lov om planlægning. Tilbagekaldelse af tilladelsen Tilsidesættes de stillede vilkår til indvindingen, kan tilladelsen tilbagekaldes uden erstatning, jfr. vandforsyningslovens 34. Tilladelser meddelt efter 19 kan til enhver tid og uden erstatning ændres eller tilbagekaldes ved påbud af hensyn til fare for forurening af vandforsyningsanlæg eller miljøbeskyttelsen i øvrigt. Erstatningsregler Som ejer af anlægget er du erstatningspligtig for skader, der under anlæggets udførelse og drift voldes i bestående forhold ved ændring af grundvandsstanden, vandføringen i vandløb eller vandstanden i søer, jfr. vandforsyningslovens 23. Hvis der ikke kan opnås forlig om eventuel erstatning, afgøres spørgsmå- let af Taksationsmyndighederne.

8 Ikast-Brande Kommunes bemærkninger og vurdering I følge lokalplanen er der en byggelinie på 50 meter omkring omfartsvejen regnet fra vejmidten. I 2011 er der indvundet m 3 grundvand i forbindelse med grundvandskølingen. Reinjektion Der etableres 5 injektionsboringer med en indbyrdes afstand. Der afledes optil ca m 3 vand pr år til undergrunden svarende til m 3 pr døgn. Grundvandskøleanlægget er et lukket system, der sikre at vandet ikke il-tes. Der udfældes således ikke okker i forbindelse med processen. COWI har foretaget modelberegninger af tryk og temperaturforholdene i grundvandsmagasinet. Potentialforholdene og temperatur i magasinet er modeleret. Oppumpningen og tilbagepumpningen til magasinet vurderes kun at give anledning til en begrænset lokal trykændring. Temperaturen i grundvandsmagasinet antages at være 9 o C. Vandet der pumpes ned i magasinet har højest en gennemsnitstemperatur på 20 o C,- som månedsgennemsnit. Ifølge grundvandskølebekendtgørelsen må kølevandet maksimalt have en temperatur på 25 o C. Geologi og hydrogeologi Grundvandskøleanlæggets boringer ligger i område med drikkevandsinte- resser, men ikke særlige drikkevandsinteresser, og udenfor indvindingsopland for vandværker eller anlæg med krav til drikkevandskvalitet. Området nord for Brande By er ikke omfattet af grundvandskortlægningen i forbindelse med indsatsplanen for Brande. Datagrundlaget er derfor relasparsomt og er begrænset til boredata fra GEUS Borearkiv, samt tivt GEUS modeldatabase. Det vurderes, at der er en svag opad rettet gradient fra nedpumpningsmagasinet i Bastrup sandet til det terrænnære grundvand. Analysen af grundvandet foretaget viser lavt indhold af arsen og ud fra de andre parametre vurderes det, at grundvandsmagasinet ikke er påvirket af stoffer fra jordoverfladen. Analysen er fremsendt i forbindelse med ansøgning fra COWI dateret om SWP Brande - Grundvandskøling. Ansøgningen i forbindelse med den foreløbige tilladelse omfattede data for de 2 undersøgelsesboringer, der blev etableret, samt data fra borerapporter for omkringliggende boringer med videre. Efterfølgende er der indkommet data fra yderligere 4 reinjektionsboringer, som er etableret i forbindelse med grundvandskøleanlægget.

9 Borerapporterne fra de 4 nye boringer bekræfter de geologiske og hydrogeologiske oplysninger, der indgik i ansøgningen og afgørelsen, og de nye data giver således ikke anledning til ændringer af tilladelsen. GEUS har udarbejdet en Palynologisk undersøgelse af boringen DGU nr Heraf fremgår bl.a., at prøvens litologi (sand med slirer af brunt glimmerler), samt selskabet af fersk-vandsalger indikerer at prøven skal henføres til enten Bastrup Formationen eller Odderup Formationen. Nærmeste indvindingsboring er DGU nr med anlægsnavnet Houlberg Ejendomme ApS, der er filtersat med filtertop 78 meter under terræn i et underliggende magasin. Dette magasin er dybere liggende end det grundvandsmagasin, der anvendes til grundvandskøling, og magasinet for er ikke truffet eller identificeret ved etablering af de 2 prøveboringer etableret på arealet i forbindelse med projektet. Prøveboringerne har DGU nr og Indvindingsboringen DGU nr ligger udenfor det område, hvor grundvandsmagasinet påvirkes af temperaturstigningen ifølge de termiske beregninger i COWI s ansøgning. Der er ikke andre indvindingsanlæg til drikkevand eller andet formål i grundvandets strømningsretning fra grundvandskøleanlæggets injektionsboringer. Herunder er der ikke ejendomme med egen drikkevandsforsyning. Der er således ikke vandindvindingsanlæg, der vil blive påvirket af grundvandskøleanlægget termisk eller på anden måde, og tilladelsen er herunder i overensstemmelse med 7 i grundvandskølebekendtgørelsen. Siemens Windpower A/S' boring DGU. nr er etableret opstrøms grundvandskøleboringerne og er antageligt filtersat i samme grund- vandsmagasin. Rådgiveren COWI har opstillet hen hydrostratigrafiske model ud fra data fra de etablerede boringer. Denne anvendes til at anskueliggøre grundvandsstrøm og trykforhold i magasinet, samt videre til beregning af tem- peraturforholdene i magasinet. Ud fra boringer i området antages følgende lagfølge: De øverste 10 meter er dæklag, hvorunder der træffes et lag af ler med en mægtighed på ca. 20 meter bestående af smeltevandsler og glimmerler. Boringen er filtersat i i intervallet meter under terræn i grund- vandsmagasin benævnt Bastrup Sand. Herunder træffes lag af glimmerler af stor mægtighed med indslag af sand, herunder kvartssand. Boring DGU nr viser dog en anden og mere sammensat geologisk lagfølge. Dæklaget har tilsvarende mægtighed, men fra meter under terræn træffes en sammensat lagfølge af moræne og glimmerler med indslag af glimmersilt, kvartssand og brunkul. Laget af kvartssand er

10 truffet i intervallet 19,4-22,5 meter under terræn. I intervallet 39,8-54,4 meter under terræn træffes fes glimmersand. Tilsvarende antyder boringer beliggende i retning mod Elværks sø, at det overliggende lerlag aftager i retning mod søen. Der kan således forventes en øget hydraulisk kontakt til overfladen neden strøms injektionsboringer- ne i et område optil Elværks Sø. Moniteringsboringer Med henblik på at sikre kontrol med grundvandets strømning og tætheden af de overliggende lerlag over indvindingsmagasinet fastsættes vilkår om etablering af en moniteringsboring til indvindingsmagasinet og en til det øverste terrænnære magasin. Moniteringsboringen til indvindingsmagasinet skal etableres opstrøms grundvandsstrømmen på virksomhedens egen grund for at kontrollere, at der ikke sker en væsentlig termisk påvirkning af grundvandet i sydlig strømningsretning. Moniteringsboringen medfører, at grundvandets udvikling kan følges i i alt 3 sæt boringer til samme magasin. Det vil sige moniteringsboringen, indvindingsboringen og de 5 reinjektionsboringer. Grundvandskemi De miljømæssige påvirkninger ved grundvandskøling kan være følgende:: Risiko for bakterievækst Opløsnings og udfældningsprocesser, (kvarts og kalk, med clogging af boringer og formation til følge). Ukontrolleret spredning af opvarmet vand Afgasning af CO 2 og CH 4 (ved trykfald) Ionbytning ved blanding af forskellige vandtyper Redoxprocesser med opløsning og udfældning af Fe og Mn Risiko for mobilisering af nikkel og arsen, som er sporstoffer i jernsulfider Anlægget er tæt og grundvandet iltes ikke i forbindelse med grundvands- kølingen. Grundvandet tilføres ikke stoffer. Det ændrer ikke kemisk karakter i væsentligt omfang. Grundvandets strømningsretning er i nordlig retning, dvs. grundvandet strømmer i modsat retning af områder, hvor der er indvindingsinteresser. Der kan indtræffe problemer med opløsning/udfældning af jern, mangan og tungmetaller som følge af redoxprocesser. Problemerne er imidlertid primært af driftsteknisk karakter, idet udfældninger af jern- og manganoxider hurtigt vil resultere i, at pumpe- og injektionsboringer vil bliver uanvendelige.

11 Overordnet kan det konkluderes, at de grundvandskemiske reaktioner først og fremmest vil give anledning til driftstekniske problemer for grundvandskøleanlægget, og at de miljømæssige problemer elimineres ved at sikre, at der ikke må ske sammenblanding af forskellige vandkvaliteter. Der må ikke foretages vandbehandling. Recirkulationssystemet skal være absolut lufttæt. Mikroorganismer I IEA s (det internationale energiagentur) arbejde med både høj og laver der påpeget følgende mulige påvirkninger af mikroorganismerne ved en temperaturstigning: Ændring af overlevelsesevnen for den oprindelige population af mikroorganismer. Forstyrrelse af de oprindelige mikroorganismers evne til at ned- bryde forureningskomponenter - såvel naturlige som miljøfremmede. Reduktion af de oprindelige mikroorganismers evne til at udkonkurrerer patogene bakterier (bakterier og vira). Introduktion af en for grundvands- magasinet fremmed mikroflora/-fauna fauna - eksempelvis patogene bakterier temperaturvarmelagring som Legionella. Hvis temperaturen er under 25 C, når anlægget er lukket, og der ikke foretages vandbehandling, så er der ikke risiko for vækst af patogene mikroorganismer eller for ukontrolleret vækst af. Årsagen er mangel på næ- ringsstoffer. Speciering af bakterier i relation til den bakteriologiske grundvandskvalitet er afhængigt af grundvandsmagasinet og kan først vurderes efter anlægget er i drift. Kimtallet skal dog bestemmes i forbindelse med de kemiske analyser for at følge temperaturens påvirkning af den mikrobielle aktivitet. En analyse kan omfatte bakterieklasser eller -grupper, herunder gramfarvning efter en konkret vurdering. Naturområder Der er ikke naturområder herunder områder beskyttet af Naturbeskyttelseslovens 3 i nærheden af grundvandskøleanlæggets boringer. Grundvandets strømningsretning er mod nord mod Elværks Sø. Ved den sydlige bred af søen er 2 lavmoser omfattet af 3. Grundvandskøleanlægget giver ikke anledning til ændring af grundvandskemi, men kan medføre en mindre temperaturstigning på ca. 2 o C i det grundvand, der strømmer til moserne. Denne eventuelle temperaturstigning på ca. 2 o C er meget lille i forhold til årstidsvariationen og årsvariationen, der udgør den temperaturmæssig påvirkning af det biologisk aktive lag (mosebunden) af mosen. Herunder vil det mosebunden i vinterperioder nedfryse og tilsvarende opvarmes i sommerperioder afhængigt af vejret i året.

12 En temperaturstigning i grundvandet i størrelsesorden på ca. 2 o C vurdeat påvirke mosernes flora eller fauna. Den eventuelle påvirkning vurderes således ikke at ændre den fysiske eller biologiske tilstanden af moserne. res ikke Recipientpåvirkning Grundvand fra grundvandskøleanlægget strømmer i retning mod Elværk søen, der er stærkt modificeret vandløb/sø. Der er i projektet for grundvandskøleanlægget redegjort for en eventuel påvirkning af søen, som er robust sø med stor vandgennemstrømning, idet Skjern Å strømmer igennem med en medianminimumsvandføring på l/s. Til sammenligning grundvandskøleanlægget nedpumper 12 l vand pr. sekund, der efter 10 år medfører en temperatur på omkring 12 o C i området ved Elværks sø. Grundvandskøleanlægget vil give anledning til en mindre temperaturstigning ved søbredden. På grund af den store vandføring i Skjern Å vil grundvandskøleanlæggets drift ikke medføre en temperaturstigning i vandløbet eller generelt søen, idet temperaturstigningen højest vil være 0,1 o C ved medianminimumsvandføring. Der er udarbejdet særskilte notater om temperatur påvirkningen i forbindelse med tilladelsen dateret til grundvandskøleanlægget, og ovennævnte tal og beregninger fremgår af notaterne på sagen. Vandløbet og søen generelt vil således ikke blive påvirket af grundvands- køleanlægget. I relation til Statens vandplaner vil anlægget ikke medfører påvirkning af vandløb i forbindelse med indvinding, idet grundvandet føres til samme magasin igen, idet magasinet ligger under lerlag og idet der er en stor afstand på omkring 600 meter til nærmeste vandløb og sø. Natura 2000 Grundvandskølingen finder sted i stor afstand fra nærmeste Natura 2000 område, som er området omkring Skjern å i en afstand af ca. 10 km fra arealet. Grundvandskøleanlægget indvinder vand fra et grundvandsmagasin, der har lille hydraulisk kontakt med jordoverfladen og dybereliggende grundvandsmagasiner. Anlægget medfører en termisk påvirkning af et grundvandsmagasin, der har strømningsretning mod Elværkssøen og Skjern Å. Påvirkningen medfører en meget lille temperaturstigning med tiden i kanten af Elværkssøen og i Skjern Å lokalt, og påvirkningen er således lokalt afgrænset til undergrunden mellem grundvandskøleanlæggets boringer og søen. Det vurderes derfor, at projektet i sig selv, eller i forbindelse med andre planer og projekter, ikke vil kunne påvirke et Natura 2000-område væ- sentligt.

13 Der er således ikke pligt til at foretage en nærmere konsekvensvurdering af projektets virkninger på Natura 2000-området jf. 7 i bekendtgørelse nr. 408 af 01/ om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter. Indvindingsoplande og OSD Tilladelse til afledning fra varmeindvindingsanlæg og grundvandskøleanlæg må kun gives, hvis det ud fra en forud foretaget modellering vurde- res, at 1. den enkelte afledning i forbindelse med tidligere tilladte afledninger fra grundvandskøleanlæg til samme grundvandsmagasin ikke medfører en sådan opvarmning af grundvandsmagasinet, at grundvandstemperaturen i de bestående anlæg til vandindvinding til brug for vandforsynings- eller grundvandskøleanlæg stiger med mere end 0,5 grader Celcius, og 2. grundvandsressourcen i områder med særlige drikkevandsinteresser, skal efter en periode på 10 år efter driftsstop, være anvendelig til vandindvinding til brug for vandforsyning. Grundvandskøleanlægget placeres udenfor OSD og i relativt stor afstand fra indvindingsoplande til almene vandværker og aktive vandforsyningsanlæg. Ovenstående betingelser vil derfor være opfyldt. Aktindsigt og klagevejledning Afgørelsen annonceres i FOCUS og på den Hvis du har ønske om at se sagens akter, så skal du kontakte Ikast- Brande Kommune. Afgørelsen kan tages i anvendelse ved modtagelsen ifølge 78 stk. 3 i vandforsyningsloven modsætningsvis og 96 i Miljøbeskyttelsesloven. Denne afgørelse kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Eventuel klage skal være skriftlig og skal sendes til Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande. Klagen vil herfra blive sendt videre. Klagen skal være Ikast-Brande kommune i hænde senest den 12. sepinden kontortids ophør. Du vil herfra få besked, hvis andre klager over afgørelsen. skal den skriftlige klage Gebyr på klager til Naturklagenævnet Det er en betingelse for Natur- og Miljølagenævnets behandling af din kla- tember 2012 ge, at du indbetaler et gebyr på 500 kr. Nævnet vil efter modtagelsen af klagen sende dig en opkrævning på gebyret. Naturklagenævnet vil ikke påbegynde behandlingen af klagen, før gebyret er modtaget. Betales ge- byret ikke inden for den fastsatte frist på 14 dage, afvises klagen fra be-

14 handling. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøkla- genævnets hjemmeside Retslig prøvelse Ønskes afgørelsen prøvet ved domstolene, skal sagen jf. Miljøbeskyttelsesloven 101, være anlagt inden 6 måneder efter afgørelsen er meddelt. Hvis der er spørgsmål til denne tilladelse, kan I kontakte Miljøafdelingen på tlf. nr Med venlig hilsen Stephan Steenberg Kopi sendt til Bente Villumsen, COWI <BEVI@cowi.dk> "Groenhoej, Mikael Skov" <mikael.groenhoej@siemens.com> "Boisen, Henning <heb@siemens.com> "Rosenkrantz, Trine" <trine.rosenkrantz@siemens.com> "Embedslægeinstitutionen Midtjylland" <midt@sst.dk> "Danmarks Naturfredningsforening" <dn@dn.dk> "DN lokalafdeling" <ikast-brande@dn.dk> "Danmarks Sportsfiskerforbund" <post@sportsfiskerforbundet.dk> "Danmarks Fiskeriforening" <mail@fiskeriforening.dk> "Ferskvandsfiskeriforeningen" <info@ferskvandsfiskeriforeningen.dk> "Friluftsrådet" <fr@friluftsraadet.dk> "Herning Museum" <herningmuseum@herningmuseum.dk> "Forbrugerrådet" <fbr@fbr.dk>

15 Oversigts kort

2025 eller indtil dambrugets miljøgodkendelse. eller revideres, hvor der skal søges igen, hvis tilladelsen ønskes opretholdt.

2025 eller indtil dambrugets miljøgodkendelse. eller revideres, hvor der skal søges igen, hvis tilladelsen ønskes opretholdt. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HALLESØ-VRADS DAMBRUG ApS Halle Søvej 5 Boest 8766 Nørre Snede 18. december 2015 Tilladelse til indvinding af overfladevand og grundvand til dambrug fra

Læs mere

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Michael Damkjær Pedersen Hjortsvangen 80 B 7323 Give 14. december 2015 Tilladelse til etablering af ny boring til vandindvinding - Risbankevej 54 Ikast-Brande

Læs mere

www.ikast-brande.dk Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015

www.ikast-brande.dk Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU. nr. 95.2348

Læs mere

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012 Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande 1. november 2012 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra oplags- og behandlingsplads Brande Metalkøb, Vejlevej 102, Brande Preben Poulsen

Læs mere

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe ny haveboring på Sdr Karstoftvej 9

Læs mere

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg.

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg. Dato: 23-11-2015 Sagsnr.: 09/21960 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Skodborg Vandværk Gejlager 6A 6630 Rødding Sendt pr. mail til: post@skodborgvandvaerk.dk Regulering af vandindvindingstilladelse

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til indvinding af grundvand Miljø og Natur Jens Laurids Sørensen Ullerupvej 91 6780 Skærbæk Direkte tlf.: +4574929202 Mail: lbk1@toender.dk Sags id.: 13.02.01-P19-103-15 Ks: NOB 09-11-2015 Tilladelse til indvinding af grundvand Husholdning,

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Vile Vestergårdvej 34D, Vile, 7870 Roslev.

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Vile Vestergårdvej 34D, Vile, 7870 Roslev. Hans Kurt Brandhøj Høgedal Gl. Åstedvej 52 Nøreng 7870 Roslev 16. september 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Vile Vestergårdvej 34D, Vile,

Læs mere

Endelig tilladelse til indvinding af overfladevand fra vandhul på matr.nr. 4a Vile By, Vile til vanding af landbrugsafgrøder. AnlægsID: 779-40-170038

Endelig tilladelse til indvinding af overfladevand fra vandhul på matr.nr. 4a Vile By, Vile til vanding af landbrugsafgrøder. AnlægsID: 779-40-170038 Hans Kurt Brandhøj Høgedal Gl. Åstedvej 52 Nøreng 7870 Roslev 16. september 2015 Endelig tilladelse til indvinding af overfladevand fra vandhul på matr.nr. 4a Vile By, Vile til vanding af landbrugsafgrøder.

Læs mere

Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring.

Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring. Dato: 6. marts 2015 Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring. Du har den 15. januar 2015, indsendt ansøgning om tilladelse til etablering af boring og indvinding af grundvand til drikkevandsboring

Læs mere

Torsten Delcomyn Hansen Bjødstrupmarken 4 Hammerum 7400 Herning 8. april 2014

Torsten Delcomyn Hansen Bjødstrupmarken 4 Hammerum 7400 Herning 8. april 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Torsten Delcomyn Hansen Bjødstrupmarken 4 Hammerum 7400 Herning 8. april 2014 Tilladelse til at indvinde grundvand til markvanding fra DGU-nr. 85.1915

Læs mere

skal tilbagepejles efter pumpestart, flere gange de første 10 minutter og derefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet

skal tilbagepejles efter pumpestart, flere gange de første 10 minutter og derefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Jens Studsgaard Jensen Vejlevej 54 7330 Brande 1. april 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe en ny boring - Vejlevej 54, Brande Boringens beliggenhed

Læs mere

Indvindingstilladelse

Indvindingstilladelse Per Nielsen Søndervej 63 5672 Broby Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Indvindingstilladelse Indvinding

Læs mere

Peter Bjerregård Jørgensen Bogholdervej 13 6623 Vorbasse. Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 8. juli 2014

Peter Bjerregård Jørgensen Bogholdervej 13 6623 Vorbasse. Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 8. juli 2014 Peter Bjerregård Jørgensen Bogholdervej 13 6623 Vorbasse Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 8. juli 2014 Tilladelse og vilkår. Billund Kommune giver hermed tilladelse til indvinding

Læs mere

Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted

Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted Tilladelse til grundvandssænkning i forbindelse med råstofindvinding under grundvandsspejlet Billund Kommune meddeler hermed Sdr.

Læs mere

Torben Søgård Eva Kirstine Kristensen Søgårdvej 115 Mejerigården 42,2 7250 Hejnsvig 7200 Grindsted

Torben Søgård Eva Kirstine Kristensen Søgårdvej 115 Mejerigården 42,2 7250 Hejnsvig 7200 Grindsted Torben Søgård Eva Kirstine Kristensen Søgårdvej 115 Mejerigården 42,2 7250 Hejnsvig 7200 Grindsted Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 4. juli 2014 Tilladelse og vilkår Billund Kommune

Læs mere

Vandindvindingstilladelse efter vandforsyningsloven gældende indtil den 26. november 2043.

Vandindvindingstilladelse efter vandforsyningsloven gældende indtil den 26. november 2043. TEKNIK OG MILJØ GLADE GROENSAGER A/S Søndergade 61 5450 Otterup Sendt pr. mail: mk@gladegroensager.dk Dato: 4. december 2013 Sagsnr. 480-2013-12130 Dok.nr. 480-2013-165935 8217 Indvinding af grundvand

Læs mere

samt afgørelse om ingen VVM-pligt. Kodallundvej

samt afgørelse om ingen VVM-pligt. Kodallundvej Verner Sørensen Kodallundvej 6 8763 Rask Mølle Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sune Mikkelsen Dir: 79755659 Mob: e-mail: Sune.Mikkelsen @Hedensted.dk Sagsnr. 13.02.01-P19-11-14 3.7.2014

Læs mere

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding TEKNIK OG MILJØ SØGÅRD ANDELSBRUG AMBA Blåbjergvej 1 7280 Sønder Felding E-mail: sa79@firma.tele.dk Att.: Ole Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding Byggeri,

Læs mere

Løvbjergvej 23B, 7361 Ejstrupholm. 10au, Hallundbæk gde., Ejstrup

Løvbjergvej 23B, 7361 Ejstrupholm. 10au, Hallundbæk gde., Ejstrup EJSTRUPHOLM DAMBRUG A/S Løvbjergvej 23 Hallundbæk, 7361 Ejstrupholm 25. januar 2011 Indvindingstilladelse - Ejstrupholm Dambrug Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til dambrugsdrift Beliggenhed

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til indvinding af grundvand Holger Toft Nielsens Planteskole Tevringvej 22 6780 Skærbæk Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929203 Mail: nib@toender.dk Sags id.: 13.02.01-P19-48-14 Ks: LBK 08-07-2015 Tilladelse til indvinding af grundvand

Læs mere

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Sdr Feldingvej 18, 6933 Kibæk

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Sdr Feldingvej 18, 6933 Kibæk TEKNIK OG MILJØ Knud Rahbek Paarupvej 38 6933 Kibæk Email: hoejlyst@mail.tele.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf. 9628 806 bjgtg@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 13.02.01-P19-20-14

Læs mere

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 43 7250 Hejnsvig Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Billund Kommune meddeler hermed tilladelse til

Læs mere

med en ydelse på mindst 80 m 3 /t.

med en ydelse på mindst 80 m 3 /t. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Leif Søndergaard Adr. Baldershave Førstballevej 45 Lindeballe 7321 Gadbjerg 10. marts 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe en ny boring Boringens

Læs mere

1. Boringen må placeres på matr. nr. 1 Eldrup, Gjesing, jævnfør ansøgningsmateriale. Se kortbilag 1.

1. Boringen må placeres på matr. nr. 1 Eldrup, Gjesing, jævnfør ansøgningsmateriale. Se kortbilag 1. Løvenholmfonden l Løvenholmvej 66, Gjesing 8963 Auning Byg og Miljø Dato: 22. november 2013 Reference: Per V. Misser Direkte telefon: 89 59 40 20 E-mail: pvm@norddjurs.dk Sagsnr.: 13/18760 Boretilladelse

Læs mere

Per Ivarsen Grønbæk Fynslundvej 41 6064 Jordrup. Tilladelse til indvinding af grundvand til erhvervs- og husholdningsformål

Per Ivarsen Grønbæk Fynslundvej 41 6064 Jordrup. Tilladelse til indvinding af grundvand til erhvervs- og husholdningsformål Per Ivarsen Grønbæk Fynslundvej 41 6064 Jordrup By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

fornyet indvindingstilladelse fra anlæg beliggende Kastbjergvej 9A

fornyet indvindingstilladelse fra anlæg beliggende Kastbjergvej 9A Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 23-05-2016 Reference: Peter Thastum Tlf.: 41815608 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 13/6263 fornyet indvindingstilladelse

Læs mere

Jørn Neigaard Pedersen Agerskovvej 3, 7441 Bording 4. april 2014

Jørn Neigaard Pedersen Agerskovvej 3, 7441 Bording 4. april 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Jørn Neigaard Pedersen Agerskovvej 3 7441 Bording 4. april 2014 Tilladelse til at indvinde grundvand til markvanding fra DGU-nr. 76.1224 Beliggenhed Agerskovvej

Læs mere

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli.

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. 2015 Billund Kommune meddeler hermed Billund Vand A/S tilladelse til

Læs mere

Jens Studsgaard Jensen Vejlevej 54, 7330 Brande 11. august 2016

Jens Studsgaard Jensen Vejlevej 54, 7330 Brande 11. august 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Jens Studsgaard Jensen Vejlevej 54 7330 Brande 11. august 2016 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU-nr. 104.2951 Ansøger har

Læs mere

Nicolaj Benjamin Thyssen Stevns Landevej 50 4660 Store Heddinge

Nicolaj Benjamin Thyssen Stevns Landevej 50 4660 Store Heddinge Nicolaj Benjamin Thyssen Stevns Landevej 50 4660 Store Heddinge 17. DECEMBER 2015 JOURNALNUMMER 09.08.26-K08-2939-15 TILLADELSE TIL JORDVARME Stevns Kommune meddeler hermed tilladelse til etablering og

Læs mere

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer Hans Martin Risgaard Højmark Skovbrynet 1 C 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1644 jan.hansen@randers.dk www.randers.dk 05-08-2015 / 13.02.01-K08-3-15

Læs mere

SIEMENS WIND POWER A/S Borupvej Brande 20. december 2016 Tilladelse til at etablere og renpumpe ny moniteringsboring

SIEMENS WIND POWER A/S Borupvej Brande 20. december 2016 Tilladelse til at etablere og renpumpe ny moniteringsboring Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande SIEMENS WIND POWER A/S Borupvej 16 7330 Brande 20. december 2016 Tilladelse til at etablere og renpumpe ny moniteringsboring Boringens placering Boringen

Læs mere

Tilladelse til indvinding af overfladevand fra Smedebæk til opbevaringsdam på Midtjysk Lystfiskercenter

Tilladelse til indvinding af overfladevand fra Smedebæk til opbevaringsdam på Midtjysk Lystfiskercenter Midtjysk Lystfiskercenter v/svend Jøker Hansen Bakkedraget 9 7163 Ejstrupholm Bygge og Miljøafdelingen Centerparken 1 7330 Brande Den 3. november 2014 Sags.ID 2014/24410 Sagsbeh.: Lenny Stolborg Tlf. direkte.

Læs mere

Billund Vand A/S (Billund Bio Refinery) Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted

Billund Vand A/S (Billund Bio Refinery) Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Billund Vand A/S (Billund Bio Refinery) Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 65.000 m³ grundvand 4. august 2014 Billund Kommune meddeler hermed Billund

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 7. august 2015

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 7. august 2015 Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 7. august 2015 Tilladelse og vilkår Billund Kommune giver hermed tilladelse til indvinding af indtil 16.000 m³ grundvand pr. år til markvanding

Læs mere

Vandforsyningsplanlægning - Savhøjvej 2, 9240 Nibe - Tilladelse til indvinding af 10.000 m 3 grundvand pr. år samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Vandforsyningsplanlægning - Savhøjvej 2, 9240 Nibe - Tilladelse til indvinding af 10.000 m 3 grundvand pr. år samt afgørelse om ikke VVM-pligt #BREVFLET# Click here to enter text. Indvindingstilladelse, Ålykkevej 1, 9280 Storvorde Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Svend Åge Antonsen Karlsvej 22, Skovbo 9500 Hobro Vandforsyningsplanlægning

Læs mere

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret.

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret. BESTSELLER A/S Fredskovvej 5 7330 Brande 3. november 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpning ny boring Fredskovvej 20, 7330 Brande Boringens beliggenhed Fredskovvej 20, 7330 Brande (se bilag 2)

Læs mere

Tilladelse til etablering af 2 jordvarmeboringer på adressen Kastaniestrædet 2, Herslev, 4000 Roskilde.

Tilladelse til etablering af 2 jordvarmeboringer på adressen Kastaniestrædet 2, Herslev, 4000 Roskilde. GeoDrilling ApS Skjoldbjergvej 2 6623 Vorbasse Att.: Marie Frøsig Ammitzbøll, adm@geodrilling.dk Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4599 H www.lejre.dk Helen Bovbjerg Sørensen

Læs mere

Tilladelsen er meddelt i henhold til 1. Lov om vandforsyning, lovbekendtgørelse nr. 1199 af 30. september 2013, 20 og 21.

Tilladelsen er meddelt i henhold til 1. Lov om vandforsyning, lovbekendtgørelse nr. 1199 af 30. september 2013, 20 og 21. Erik Fallesen Ravn Grønnebækvej 5 6230 Rødekro Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 01-12-2015 Sagsnr.: 15/33450 Dok.løbenr.: 320448/15 Kontakt: Lone Marie Thomsen Direkte tlf.: 73767151

Læs mere

Frank Refsgaard. Højmarksvej 19, 8723 Løsning. Sendt pr. mail til: frank@refsgaard.dk

Frank Refsgaard. Højmarksvej 19, 8723 Løsning. Sendt pr. mail til: frank@refsgaard.dk Frank Refsgaard Højmarksvej 19 Kragelund 8723 Løsning Sendt pr. mail til: frank@refsgaard.dk Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: 79755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk

Læs mere

Fornyet tilladelse til vanding med grundvand fra anlæg beliggende Rougsøvej 186, 8950 Ørsted

Fornyet tilladelse til vanding med grundvand fra anlæg beliggende Rougsøvej 186, 8950 Ørsted Lone Foged Bertelsen Rougsøvej 186 8950 Ørsted Byg & Miljø Dato: 15.01.2015 Reference: Mai Hansen Direkte telefon: 89 59 40 09 E-mail: maih@norddjurs.dk Journalnr.: 07/21230 Fornyet tilladelse til vanding

Læs mere

Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding

Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding Indholdsfortegnelse: Side: 1 Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår... 2 1.1

Læs mere

Det vandede areal udgør ca. 20 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen.

Det vandede areal udgør ca. 20 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Anders Hornbech Mortensen Fløvej 8 7330 Brande 28. januar 2015 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU. Nr. 95.1748 Boringens beliggenhed

Læs mere

Erik Bech Ramten Hedevej 23 8586 Ørum Djurs

Erik Bech Ramten Hedevej 23 8586 Ørum Djurs Erik Bech Ramten Hedevej 23 8586 Ørum Djurs Byg & Miljø Dato: 10.12.2014 Reference: Mai Hansen Direkte telefon: 89 59 40 09 E-mail: maih@norddjurs.dk Journalnr.: 10/13957 Endelig tilladelse til vanding

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg, Langagervej 32, 7171 Uldum

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg, Langagervej 32, 7171 Uldum Arly Gadstrøm Birthe Christensen Langagervej 32 7171 Uldum Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: 79755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk Sagsnr. 09.08.26-P19-11-15 30.4.2015 Tilladelse

Læs mere

Vandindvindingstilladelse havevanding - Skalstrupvej 61

Vandindvindingstilladelse havevanding - Skalstrupvej 61 Solveig Fabricius Nielsen Skalstrupvej 72 Skalstrup 7570 Vemb 18. oktober 2016 Vandindvindingstilladelse havevanding - Skalstrupvej 61 Beliggenhed Skalstrupvej 61, Vemb Ejend. nr. 6650077667 Indvindingssted

Læs mere

IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Europavej Ikast 31. maj 2016 Tilladelse til indvinding af grundvand fra DGU-nr. 86.

IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Europavej Ikast 31. maj 2016 Tilladelse til indvinding af grundvand fra DGU-nr. 86. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Europavej 2 7430 Ikast 31. maj 2016 Tilladelse til indvinding af grundvand fra DGU-nr. 86.2145 Ansøger har søgt om en tilladelse

Læs mere

Enhver ændring af boring, dens overbygning, formål og tilladelsens størrelse kræver en tilladelse fra kommunen.

Enhver ændring af boring, dens overbygning, formål og tilladelsens størrelse kræver en tilladelse fra kommunen. DE JYDSKE KULTØRVFABRIKKER A/S Mosevej 13 Blåhøj 7330 Brande 3. august 2015 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU-nr. 104.2090 Ikast-Brande Kommune giver hermed tilladelse til

Læs mere

Kirkbi A/S Koldingvej 2 7190 Billund

Kirkbi A/S Koldingvej 2 7190 Billund Kirkbi A/S Koldingvej 2 7190 Billund Tilladelse til indvinding og returledning af grundvand til køleformål samt tilladelse til etablering af indvindingsboringer og moniteringsboring 2. juli 2015 Hermed

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Henrik Jespersen Møllesvinget 6 2690 Karlslunde Den 11. august 2017 Ref. rje Direkte telefon: 56182324 Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde 1.

Læs mere

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt,

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt, Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Martin Alstrup Jensen Toftlundvej 11 7430 Ikast 17. august 2015 Tilladelse til oppumpning af grundvand til markvanding fra DGU. Nr. 95.2573 Boringens beliggenhed

Læs mere

Niels Bjerregaard Holbækgårdsvej 20 8950 Ørsted

Niels Bjerregaard Holbækgårdsvej 20 8950 Ørsted Niels Bjerregaard Holbækgårdsvej 20 8950 Ørsted Byg & Miljø Dato: 06. marts 2014 Reference: Per V. Misser Direkte telefon: 89 59 40 20 E-mail: pvm@norddjurs.dk Journalnr.: 10/3081 Fornyet og udvidet tilladelse

Læs mere

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte 7257 7847 hpo@jammerbugt.dk 10-07-2014 Sagsnr.: 13.02.01-P19-5-14

Læs mere

Det vandede areal udgør ca. 57 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen.

Det vandede areal udgør ca. 57 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Jens K S Andersen Sandfeldvej 19 7330 Brande 5. februar 2015 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU-nr. 95.2429 Boringens beliggenhed Sandfeldvej 19, 7330 Brande (Se bilag 2) Koordinater

Læs mere

Kommunale cases: Generel sagsbehandling med fokus på miljøpåvirkning

Kommunale cases: Generel sagsbehandling med fokus på miljøpåvirkning Kommunale cases: Generel sagsbehandling med fokus på miljøpåvirkning Morten Ejsing Jørgensen Vand og VVM, Center for Miljøbeskyttelse Københavns Kommune Den kommunale håndtering af grundvandskøling og

Læs mere

Fornyet tilladelse til vanding med grundvand fra anlæg beliggende Glesborg Bygade 48 Jupiter ID: 79.069 VV-nr.: 725.40.0084.00 DGU nr.: 71.

Fornyet tilladelse til vanding med grundvand fra anlæg beliggende Glesborg Bygade 48 Jupiter ID: 79.069 VV-nr.: 725.40.0084.00 DGU nr.: 71. Gdr. Eigil Albæk Henriksen Glesborg Bygade 48 8585 Glesborg Byg og Miljø Dato: 5. September 2013 Reference: Peter Thastum Direkte telefon: 89 59 40 06 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 10/9347 Fornyet

Læs mere

Tilladelse til at indvinde overfladevand fra Lindenborg Å til voldgraven ved Lindenborg Slot, Aalborgvej 63, 9260 Gistrup

Tilladelse til at indvinde overfladevand fra Lindenborg Å til voldgraven ved Lindenborg Slot, Aalborgvej 63, 9260 Gistrup Center Natur og Miljø Lindenborg Slot v/den Schimmelmannske Fond Østergade 32 9510 Arden Sendt til Henrik Thorlacius-Ussing via htu@lindenborg.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk

Læs mere

1. Odense Kommunes afgørelse

1. Odense Kommunes afgørelse STENBOGÅRD ApS Volderslevvej 147 Volderslev 5260 Odense S By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Landbrug og Grundvand Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

FELDT HOLDING ApS Brogrenen Ishøj 4. oktober 2016

FELDT HOLDING ApS Brogrenen Ishøj 4. oktober 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande FELDT HOLDING ApS Brogrenen 10 2635 Ishøj 4. oktober 2016 Tilladelse til at etablere og prøvepumpning ny boring Dørslundvej 82, 7330 Brande Ansøger har

Læs mere

Anette Juel Nielsen Anette Juel Nielsen Sagsbehandler

Anette Juel Nielsen Anette Juel Nielsen Sagsbehandler Tommy Petersen Fogderupvej 17 6372 Bylderup-Bov Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 28. april 2017 Sagsnr.: 16/37288 Kontakt: Anette Juel Nielsen Direkte tlf.: 73767110 E-mail: ajni@aabenraa.dk

Læs mere

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Peter Holdt Direkte 7257 7566 pho@jammerbugt.dk Dato: 30. juni 2014x Sagsnr.: 13.02.01-P19-4-14

Læs mere

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Brandstrup Østre Vandværk Att.: Bjarne Brinch Lihn Dybdal 3 8840 Rødkærsbro dek@viborg.dk Tilladelse til indvinding af vand til

Læs mere

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt,

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt, Jan Hedegaard Hygildvej 6 Hallundbæk 7361 Ejstrupholm 29. september 2014 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU-nr. 96.1876 Boringens beliggenhed Hygildvej6, 7361 Ejstrupholm (Se

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til vandindvinding Jan Larsen Valbyvej 57 3200 Helsinge Sag: 13.02.01-P19-4-18 8. november 2018 Tilladelse til vandindvinding Der er søgt om tilladelse til fortsat indvinding af 14.000 m 3 grundvand årligt til markvanding

Læs mere

TILLADELSE. Thomas W. Lundgaard Krog

TILLADELSE. Thomas W. Lundgaard Krog Thomas W. Lundgaard Krog Søborgvej 2 Floutrup 7870 Roslev 27. maj 2015 TILLADELSE Endelig tilladelse til indvinding af grundvand til husdyrfarm og husholdning på Søborgvej 2, Floutrup, 7870 Roslev. AnlægsID:

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby.

TILLADELSE. Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby. Jesper Thomsen Intrupvej 2 Lyby 7800 Skive 17. september 2015 TILLADELSE Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby. AnlægsID: 779-V85-64315

Læs mere

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt,

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt, Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Steen Bak Tøttrup Buelundvej 37 Blåhøj 7330 Brande 28. maj 2015 Tilladelse til oppumpning af grundevand til markvanding fra DGU. Nr. 104.1402. Boringens

Læs mere

Ejendomsoplysninger. Byggesag

Ejendomsoplysninger. Byggesag Martin Kjelgaard Rosengreen Slotsgården 14,st 3630 Jægerspris Dato 15. januar 2016 Sagsnr. 09.08.26-P19-3-16 BY OG LANDSKAB Meransletten 27, 3630 Jægerspris - Jordvarme Frederikssund Kommune meddeler tilladelse

Læs mere

5. Indvindingen foregår fra gravesø i grusgrav på matr. 15cp, Vindinge By, Vindinge,

5. Indvindingen foregår fra gravesø i grusgrav på matr. 15cp, Vindinge By, Vindinge, Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til indvinding af overfladevand,

Læs mere

Tilladelse til boring af 10 overvågningsboringer

Tilladelse til boring af 10 overvågningsboringer GEO, Helle Hansen Sødalsparken 12 8220 Brabrand 8. juni 2015 Tilladelse til boring af 10 overvågningsboringer Beliggenhed Thyborøn. Placeringen fremgår af kortbilaget AnlægsID Boringer 10 boringer til

Læs mere

Tilladelse til etablering af markboring, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand.

Tilladelse til etablering af markboring, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 30. januar 2014 Tilladelse til etablering af markboring, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand. Du har den 20. januar 2014, ansøgt om tilladelse til etablering af markboring, samt

Læs mere

Vejledning. Til indretning af boringer. September 2014. TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1 af 8

Vejledning. Til indretning af boringer. September 2014. TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1 af 8 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Vejledning Til indretning af boringer September 2014 TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1

Læs mere

Lisbeth Husum Skærlund Filskovvej 5, 7330 Brande 11. januar 2016 Fornyelse af tilladelse til varmeinjektionsanlæg på Filskovvej 5,

Lisbeth Husum Skærlund Filskovvej 5, 7330 Brande 11. januar 2016 Fornyelse af tilladelse til varmeinjektionsanlæg på Filskovvej 5, Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Lisbeth Husum Skærlund Filskovvej 5 Blåhøj 7330 Brande 11. januar 2016 Fornyelse af tilladelse til varmeinjektionsanlæg på Filskovvej 5, 7330 Brande Ikast-Brande

Læs mere

Tilladelse til etablering af. samt. Ansøgning. Afgørelse. Kaj D. Bugge. Bærsholmvej 23 Bærsholm. 7800 Skive. 26. maj 2015

Tilladelse til etablering af. samt. Ansøgning. Afgørelse. Kaj D. Bugge. Bærsholmvej 23 Bærsholm. 7800 Skive. 26. maj 2015 Kaj D. Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive 26. maj 2015 Bærsholmvej 23 - Foreløbig tilladelse til vandindvinding Foreløbig tilladelse til etablering af 1 boring til vanding og foreløbig tilladelse

Læs mere

Børnehavekolonien Løjert-huset Marienborg Allé 75 B 2860 Søborg

Børnehavekolonien Løjert-huset Marienborg Allé 75 B 2860 Søborg Børnehavekolonien Løjert-huset Marienborg Allé 75 B 2860 Søborg Dato Sagsbehandler J.nr. 18. oktober 2013 dmikk 018682-2013 Tilladelse til etablering af 2 stk. jordvarmeboringer på adressen Løjerthusvej

Læs mere

KLAKS MØLLE VANDVÆRK Klaks Møllevej 24 8700 Horsens. Sendt pr. mail til: p.kjaer@pc.dk. Renovering af Klaks Mølle Vandværk

KLAKS MØLLE VANDVÆRK Klaks Møllevej 24 8700 Horsens. Sendt pr. mail til: p.kjaer@pc.dk. Renovering af Klaks Mølle Vandværk KLAKS MØLLE VANDVÆRK Klaks Møllevej 24 8700 Horsens Sendt pr. mail til: p.kjaer@pc.dk Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: 79755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk

Læs mere

PRIMO DANMARK A/S Jernbanegade Tistrup. Att.: Ronni Sørensen. Varde Kommune giver endelig tilladelse til ATES anlæg.

PRIMO DANMARK A/S Jernbanegade Tistrup. Att.: Ronni Sørensen. Varde Kommune giver endelig tilladelse til ATES anlæg. PRIMO DANMARK A/S Jernbanegade 11 6862 Tistrup Att.: Ronni Sørensen Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Varde Kommune giver endelig tilladelse til ATES anlæg. 11. juli 2017 Tilladelse Varde

Læs mere

Tilladelse til at indvinde grundvand til forsyning af husholdning og husdyrbrug på Røde Møllevej 18, Oplev, 9520 Skørping

Tilladelse til at indvinde grundvand til forsyning af husholdning og husdyrbrug på Røde Møllevej 18, Oplev, 9520 Skørping Center Natur og Miljø Niels Moes Røde Møllevej 18,st., Oplev 9520 Skørping Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-K08-51-14 Ref.: Grethe Andreasen

Læs mere

AnlægsID: 779-V

AnlægsID: 779-V Steen Sørensen Majgårdvej 7 Majgårde 7840 Højslev 11. juli 2016 Majgårdvej 7, Majgård, 7840 Højslev - TILLADELSE TIL INDVINDING AF GRUNDVAND TIL MARKVANDING AnlægsID: 779-V40-62625 AFGØRELSE Skive Kommune

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V Jens Frederik Jensen Kisumvej 31 Kisum 7800 Skive 20. maj 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V90-62715

Læs mere

Legalisering af tilladelse til at indvinde grundvand til husholdning og husdyrbrug på Gammelholmvej 8, Sønderup, 9541 Suldrup

Legalisering af tilladelse til at indvinde grundvand til husholdning og husdyrbrug på Gammelholmvej 8, Sønderup, 9541 Suldrup Center Natur og Miljø Per Møller Kristiansen Gammelholmvej 8 Sønderup 9541 Suldrup Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-14182-10 Ref.: Grethe

Læs mere

Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift på Tingkærvad Dambrug på Dalen 20, 7183 Randbøl

Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift på Tingkærvad Dambrug på Dalen 20, 7183 Randbøl PSVARPOSTKASSE:[4638] SVAREMNE:[13735] DESTINATION:[EBOKSKMDPRINT] POST:[B] FORM:[1 Alm brev duplex S/H] DIALOG[1] Jens A Howard Gejlvangvej 3 6623 Vorbasse Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift

Læs mere

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt,

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt, Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Jens Peter Sivert Kristensen Husumvej 20 7330 Brande 15. juni 2015 Indvindingstilladelse til oppumpning af grundvand til vanding fra DGU. Nr. 104.1403

Læs mere

Kristian Møller Sørensen Christianshedesvej 23, 7441 Bording 2. februar 2016

Kristian Møller Sørensen Christianshedesvej 23, 7441 Bording 2. februar 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Kristian Møller Sørensen Christianshedevej 21 7441 Bording 2. februar 2016 Tilladelse til oppumpning af grundvand til markvanding fra DGU.nr. 86.2204 Ikast-Brande

Læs mere

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af gartneriafgrøder og fyldning af marksprøjte for:

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af gartneriafgrøder og fyldning af marksprøjte for: Endelig tilladelse til indvinding af 25.000 m³ grundvand pr. år til vanding af gartneriafgrøder og fyldning af marksprøjte for: Oreby Gods Orebygaard 16 4990 Sakskøbing Sags id. 17/20267 Gyldighedsperiode:

Læs mere

Carsten Sangild Nielsen Ruskærvej Bording 17. maj 2016

Carsten Sangild Nielsen Ruskærvej Bording 17. maj 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Carsten Sangild Nielsen Ruskærvej 20 7441 Bording 17. maj 2016 Tilladelse til oppumpning af grundvand til markvanding fra DGU. Nr. 75.1189 Ikast-Brande

Læs mere

Harry Sand Kristensen Rishedevej 4 Rishede 8765 Klovborg 9. august 2016

Harry Sand Kristensen Rishedevej 4 Rishede 8765 Klovborg 9. august 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Harry Sand Kristensen Rishedevej 4 Rishede 8765 Klovborg 9. august 2016 Tilladelse til indvinding af grundvand fra boring med DGU-nr. 97.1090 Ansøger har

Læs mere

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret.

skal tilbagepejles flere gange de første 10 minutter og herefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet er genetableret. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Kristian Sørensen Christianshedevej 21 7441 Bording 25. august 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpning ny boring Christianshedevej 23, 7441 Bording

Læs mere

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Side 1 Philip Prince Skramvej 2 9881 Bindslev Hjørring den 28-03-2019 Sagsnr.: 13.02.01-P19-15-18 Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding 1. Afgørelse giver tilladelse

Læs mere

MICHAEL G. PROPERTIES ApS Julsøvej Silkeborg 16. december 2016

MICHAEL G. PROPERTIES ApS Julsøvej Silkeborg 16. december 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande MICHAEL G. PROPERTIES ApS Julsøvej 100 8600 Silkeborg 16. december 2016 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe en ATES-boring på Silkeborgvej 14 Borestedets

Læs mere

Martin Arvad Nielsen Hygildvej 28 Harrild 7361 Ejstrupholm 21. juni 2016

Martin Arvad Nielsen Hygildvej 28 Harrild 7361 Ejstrupholm 21. juni 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Martin Arvad Nielsen Hygildvej 28 Harrild 7361 Ejstrupholm 21. juni 2016 Tilladelse til oppumpning af grundvand til markvanding fra DGU. Nr. 96.1668 Ikast-Brande

Læs mere

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding.

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Bjarke Werner Kudahl Drivvejen 10 Lundø 7840 Højslev 27. juli 2018 Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62540 i perioden 27.07.2018

Læs mere

TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Lundøvej 115, Svenstrup, 7840 Højslev.

TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Lundøvej 115, Svenstrup, 7840 Højslev. Jan Lundsby Lundøvej 115 Svenstrup 7840 Højslev 26. oktober 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Lundøvej 115, Svenstrup, 7840 Højslev. AnlægsID:

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding Korporalskroen, Tåstrupvej 4, 2690 Karlslunde

Tilladelse til vandindvinding Korporalskroen, Tåstrupvej 4, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Korporalskroen Tåstrupvej 4 2690 Karlslunde Att.: Rikke Gorm korporalskroen@mail.dk Den 20. januar 2017 J.nr. 13.02.00-K08-5-16 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse

Læs mere

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Tilladelse til nedsivning af regn- og overfladevand i faskiner og overløb til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1 til Lejre Kommuneplan 2013 for et parkeringsareal ved Hvalsøhallen

Kommuneplantillæg nr. 1 til Lejre Kommuneplan 2013 for et parkeringsareal ved Hvalsøhallen Kommuneplantillæg nr. 1 til Lejre Kommuneplan 2013 for et parkeringsareal ved Hvalsøhallen Kommuneplantillæg nr. 1 omfatter følgende matrikelnumre: Del af 7y og 6h, begge Kirke Hvalsø By, Kirke Hvalsø.

Læs mere

Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde. Munck Asfalt a/s Att.: Peter Miklos Slipshavnsvej 12 5800 Nyborg

Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde. Munck Asfalt a/s Att.: Peter Miklos Slipshavnsvej 12 5800 Nyborg Munck Asfalt a/s Att.: Peter Miklos Slipshavnsvej 12 5800 Nyborg Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk

Læs mere

Det vandede areal udgør ca. 20 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen.

Det vandede areal udgør ca. 20 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Simon Felthaus Fyhn Engebækvej 79 7330 Brande 10. september 2014 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU-nr. 104.1774 Boringens beliggenhed Engebækvej 79, 7330 Brande (Se bilag 2)

Læs mere

Johannes Enevold Pedersen Stakrogevej 8 Blåhøj 7330 Brande 27. april 2016

Johannes Enevold Pedersen Stakrogevej 8 Blåhøj 7330 Brande 27. april 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Johannes Enevold Pedersen Stakrogevej 8 Blåhøj 7330 Brande 27. april 2016 Tilladelse til oppumpning af grundvand til markvanding fra DGU. Nr. 2102 Ikast-Brande

Læs mere