Frank Refsgaard. Højmarksvej 19, 8723 Løsning. Sendt pr. mail til:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frank Refsgaard. Højmarksvej 19, 8723 Løsning. Sendt pr. mail til: frank@refsgaard.dk"

Transkript

1 Frank Refsgaard Højmarksvej 19 Kragelund 8723 Løsning Sendt pr. mail til: Natur og Miljø Tjørnevej Uldum T: Bettina Lund Dir: Mob: Sagsnr P Tilladelse til etablering af jordvarmeboringer samt VVMafgørelse, Højmarksvej 19, 8723 Løsning Hedensted Kommune har d. 1. september 2014 modtaget ansøgning om etablering af op til 16 jordvarmeboringer på ejendommen matr. nr. 38 c, Kragelund By, Ø. Snede, beliggende Højmarksvej 19, 8723 Løsning. Supplerende oplysninger er modtaget d pr. tlf. af borefirmaet Sonicsoundcore A/S. Afgørelse Hedensted Kommune meddeler hermed tilladelse til at etablere 16 borringer a 25 m s dybde til jordvarmeanlæg på matr. nr. 38 c, Kragelund By, Ø. Snede, beliggende Højmarksvej 19, 8723 Løsning. Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgningen og oplysninger i sagen i øvrigt. Nedenstående vilkår er gældende. Afgørelsen er meddelt efter 19 i Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse, nr. 879 af 26. juni 2010 og Bekendtgørelse om jordvarmeanlæg nr af 21. november , stk. 3, samt efter bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land, nr af 28. oktober Vilkår 1. Generelt 1.1. Jordvarmeboringen og anlægget skal etableres og drives som beskrevet i ansøgningen med supplerende oplysninger, dog med de ændringer og tilføjelser, der fremgår af vilkårene nedenfor De vilkår, der omhandler driften af anlægget, skal være kendt af de personer, der er ansvarlige for eller udfører den pågældende del af driften. Et eksemplar af tilladelsen skal til enhver tid være tilgængeligt på adressen Hvis tilladelsen ikke er udnyttet inden 2 år fra afgørelsesdatoen, bortfalder den.

2 Inden borearbejdet for jordvarmeanlægget påbegyndes, skal ejer, entreprenør eller brøndborer undersøge anlægsarealet i LER (Ledningsejerregisteret) for evt. rør og ledninger Når det etablerede jordvarmeanlæg tages i brug, skal det anmeldes til Hedensted Kommunes miljøafdeling, hvorefter anlægget registreres i kommunens BBR-register. Dette kan ske via vedlagte skema til færdigmelding Sammen med færdigmeldingsskemaet skal fremsendes målfast tegning over anlæggets placering samt borejournal og dokumentation for forbrug af materialer og for tæthedsprøvning. Dette skal ske inden 14 dage efter, at anlægget er etableret. 2. Boringen 2.1. Boringernes formål er jordvarme til rumopvarmning Boringerne etableres på matr. nr. 38 c, Kragelund By, Ø. Snede, beliggende Højmarksvej 19, 8723 Løsning. (se kortbilag 1) Boringerne føres til en dybde af maksimum 25 m Boringerne skal placeres mindst 1,5 meter fra bygninger og naboskel Der må ikke anvendes eller udledes stoffer som f.eks. pesticider eller aftappede væsker, der kan forurene grundvandet, indenfor en afstand af 10 meter fra boringerne Kommunen skal underrettes om tidspunktet for borearbejdet mindst 10 dage før udførelsen Boringen skal etableres i overensstemmelse med bekendtgørelsen om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land nr af 28. oktober Borearbejdet skal udføres af en brøndborer med bevis i henhold til bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om uddannelse af personer, der udfører boringer på land Når jordvarmeslangerne er installeret i boringerne, skal boringerne fyldes ved pumpning fra bunden med en bentonit/cement-suspension, som er egnet til formålet og som ikke indeholder stoffer, der er skadelige for grundvandet Boringen skal indberettes til GEUS jf. reglerne i kapitel 5 i bekendtgørelsen om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land nr af 28. oktober Borejournalerne skal desuden sendes til kommunen jf. vilkår Indretning og drift 3.1 Plastslangen/sonden skal besidde tilstrækkelig styrke og holdbarhed til at kunne modstå mekaniske påvirkninger, erosion, korrosion mv.

3 3 Plastslangen/sonden skal som minimum være af typen PE100RC SDR11 (PN17) og opfylde kravene i DS/EN Som varmetransmissionsvæske må kun anvendes IPA-sprit, som ansøgt. Såfremt anden væske ønskes benyttet, skal dette først godkendes af kommunen Varmeoptagesystemet skal være tæt. I forbindelse med etableringen skal anlægget tæthedsprøves. Eventuelle samlinger fra boringerne og til varmepumpen skal være fritlagte under prøvningen. Der skal tæthedsprøves med rent vand. Prøvetrykket skal være 1,5 gange driftstrykket. Rørene pumpes op til prøvetrykket og efter 15 min. kontrolleres, om trykket er faldet. Er dette tilfældet, pumpes igen op til prøvetrykket. Dette gentages indtil trykket ikke er faldet efter 15 min. fra sidste oppumpning. Prøvetrykket skal nu kunne opretholdes i 1 time, uden at trykket falder. Under prøvningen må ingen dele af slangerne være udsat for direkte sol. Kopi af tæthedsprøvningen skal indsendes til Hedensted Kommune sammen med færdigmeldingsskemaet, jf. vilkår Varmeoptagesystemet skal være tæt og forsynet med et trykovervågningssystem, samt en alarm og en sikkerhedsanordning, der i tilfælde af lækage stopper anlægget Anlægget må ikke kunne genstartes automatisk Eventuelle samlinger af slanger fra boringerne og til varmepumpen skal etableres i samlebrønde og kunne inspiceres Ved aftapning af varmetransmissionsvæske skal væsken bortskaffes efter kommunens anvisninger. 4. Egenkontrol 4.1. Ejerne og brugerne af anlægget skal sikre, at anlægget er i en sådan vedligeholdelsesstand, at der ikke foreligger en åbenbar nærliggende risiko for, at der kan ske forurening af jord og grundvand. Der må ikke være synlige tæringer af rørsystemet Hvis ejerne eller brugerne af anlægget konstaterer eller får mistanke om, at anlægget er utæt, skal der straks træffes foranstaltninger, der kan bringe en eventuel udstrømning til ophør, f.eks. ved tømning af anlægget. Kommunen skal straks orienteres Jordvarmeanlægget skal mindst én gang årligt, på foranledning af anlæggets ejer, efterses af en sagkyndig i jordvarmeanlæg Resultatet af den årlige kontrol skal opbevares i mindst 10 år og efter anmodning forevises kommunen Hedensted Kommune kan til enhver tid kræve, at der foretages tæthedsprøvning eller anden kontrol af jordslangerne. Hvis det ved en tæthedsprøvning eller på anden måde viser sig, at jordslangerne er utætte,

4 4 skal disse straks tømmes for resterende indhold. Væsken behandles som farligt affald efter kommunens anvisning Et anlæg, der har været utæt, må ikke tages i brug før det er dokumenteret at jordslangerne er tætte. Kommunen skal godkende tæthedsprøvningen, som skal foretages som beskrevet i vilkår Sløjfning 5.1. Hvis jordvarmeanlægget ikke længere benyttes, skal det sløjfes efter de til enhver tid gældende regler, som oplyses af kommunen. Sløjfningen skal meddeles Hedensted Kommune og skal desuden indberettes til GEUS Ved sløjfningen skal anlægget tømmes for varmetransmissionsvæske, og væsken skal bortskaffes efter kommunens anvisninger. Miljøteknisk beskrivelse Baggrund Til rumopvarmning har ejer ansøgt om tilladelse til etablering af 16 jordvarmeboringer placeret i 2 cirkler. Der er ansøgt om i alt 400 løbende boremeter svarende til 16 stk. boringer med en dybde på 25 m. Udførelse af boringer Boringen udføres af firmaet Sonicsoundcore A/S, 7280 Sønder Felding, som er godkendt af By- og Landskabsstyrelsen som autoriseret brøndborer med A-bevis i Danmark. Boringerne udføres som lodrette A-boringer. Til tætning af boringen anvendes en bentonit/cement suspension. Ansøger har oplyst, at der anvendes produktet Thermal 200 og mikolit thermoseal. Jordvarmeslanger I borehullet installeres PE100RC, PN17, SDR11, Ø32. Anlægget påfyldes rent vand med tilsætning af 120 liter IPA-sprit som frostsikringsvæske (30 %). Vandforsyninger Jordvarmeboringerne placeres i et område udenfor almene vandværkers indvindingsoplande og udenfor områder med særlig drikkevandsinteresser. Der er mere end 300 m til nærmeste boring for både almen og ikkealment vandforsyningsanlæg og mere end 50 m til andre vandindvindingsanlæg ifølge Hedensted Kommunes oplysninger om vandforsyninger i området. Placeringen af anlægget lever således op til bekendtgørelsens afstandskrav. Ejendommen og naboejendommene er tilsluttet Kragelund Vandværk. Naturområder Hedensted Kommune har vurderet, at etablering af anlægget ingen påvirkning har på beskyttede naturområder.

5 5 Varmeforsyning Etablering af jordvarmeanlægget vil ikke være i strid med varmeplanlægningen for det pågældende område, idet lokalplanen tillader alternative opvarmningskilder som f.eks. jordvarme. Høring Der er ikke foretaget høringer. Gyldighed Tilladelsen er gyldig straks efter modtagelsen. Ved klage kan Natur- og Miljøklagenævnet dog bestemme, at klagen har opsættende virkning. Hvis tilladelsen udnyttes inden klagefristens udløb, er det på egen regning og risiko, idet tilladelsen kan påklages og eventuelt blive ophævet eller ændret i en klagesag. Retsbeskyttelse Kommunalbestyrelsen fører tilsyn med, at jordvarmeanlæg ikke forurener grundvandet. Under udøvelsen af dette tilsyn har kommunalbestyrelsen adgang til på offentlig og privat grund at foretage undersøgelser af forhold af betydning for miljøbeskyttelsen og vandforsyningen jf. miljøbeskyttelseslovens 87 og vandforsyningslovens 64 samt til at træffe de til forebyggelse eller fjernelse af forureningen nødvendige foranstaltninger. Tilladelser efter miljøbeskyttelseslovens 19 kan til enhver tid ændres eller tilbagekaldes af kommunen uden erstatning ved risiko for forurening af vandforsyningsanlæg eller ved risiko for miljøbeskyttelsen i øvrigt, jævnfør 20 i miljøbeskyttelsesloven. Klagevejledning Ovenstående afgørelse kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Eventuel klage skal indsendes til Hedensted Kommune og være kommunen i hænde senest 4 uger fra meddelelsen dvs. senest 30. oktober 2014 kl. 15. Klageberettiget er ansøgeren, og enhver, der har individuel væsentlig interesse i sagens udfald, samt visse landsdækkende organisationer. De vil blive underrettet fra Hedensted Kommune, såfremt afgørelsen påklages. Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af klagen, at der indbetales et gebyr på 500 kr. for private og 3000 kr. for andre. Natur- og Miljøklagenævnet vil sende en opkrævning på gebyret, når klagen er modtaget. Natur- og Miljøklagenævnet vil ikke påbegynde behandlingen af klagen, før gebyret er modtaget. Gebyret tilbagebetales, hvis der gives helt eller delvist medhold i klagen. Vejledning om klager og gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Afgørelsen vil blive annonceret på kommunens hjemmeside i uge 40/2014. De vil få besked, hvis andre klager over afgørelsen.

6 6 Hvis afgørelsen ønskes afprøvet ved domstolene, skal sagsanlæg være anlagt senest 6 måneder efter at afgørelsen er modtaget, eller hvis sagen påklages inden 6 måneder efter at endelig afgørelse foreligger, jf. 101 stk. 1 i Miljøbeskyttelsesloven. Vurdering af virkning på miljøet (VVM) Hedensted Kommune har truffet afgørelse om, at de ansøgte 16 jordvarmeboringer på Højmarksvej 19, 8723 Løsning ikke forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet. Etablering af boringerne til opvarmning fra undergrunden jf. ovenstående jordvarmetilladelse er således ikke omfattet af bestemmelserne om VVM-pligt. Yderligere om VVM- Screeningen ses i bilag 2. Hvis projektet ikke gennemføres indenfor 2 år, bortfalder denne VVMafgørelse, og derfor vil en ny VVM-screening være nødvendig, hvis projektet efterfølgende ønskes genoptaget. Hedensted Kommunes vurdering Hedensted Kommune har på baggrund af ansøgningen vurderet at den ansøgte jordvarmeboring kan etableres uden miljømæssige gener for omgivelserne. Der er lagt vægt på at boringen udføres korrekt, således at der ikke gennem boringen kan ske kortslutning af de vandførende lag. Såfremt der er spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte mig. Med venlig hilsen Bettina Lund Ingeniør Kopi til: Embedslægeinstitutionen Midtjylland (midt@sst.dk) Danmarks Naturfredningsforening (dn@dn.dk) Horsens Museum (horsensmuseum@horsens.dk) Glud Museum (lwh@gludmuseum.dk) Hauge s Smedie, Troldhøjvej 21, 8722 Hedensted (findsmed@gmail.com) Sonicsoundcore A/S, Jan Møller-Sørensen (jan@sonicsoundcore.dk)

7 Kortbilag 1 7

8 8 BILAG 2: Afgørelse om VVM-pligt Hedensted Kommune har truffet afgørelse om, at de ansøgte 16 jordvarmeboringer på Højmarksvej 19, 8723 Løsning ikke forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet. Etablering af boringerne til opvarmning fra undergrunden jf. ovenstående jordvarmetilladelse er således ikke omfattet af bestemmelserne om VVM-pligt. Afgørelsen er truffet efter 2 og 3 i bekendtgørelse nr. 764 af 23. juni 2014 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning. Da geotermiske boringer er medtaget på bilag 2 i ovennævnte bekendtgørelse om VVM, er der foretaget en VVM-screening. Screeningen, som er en gennemgang af en lang række miljømæssige forhold viste, at jordvarmeanlægget ikke forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet. Kommunens afgørelse om VVM-pligt vil blive offentliggjort på kommunens hjemmeside i uge 40/2014, og afgørelsen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet jf. klagevejledningen. Klagevejledning vedrørende afgørelser om VVM-pligt Afgørelser truffet i forbindelse med kommunens vurdering af, om et anlæg skal VVM-vurderes eller ej, kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet, jf. 58 stk. 1 nr. 3 og 4 i planloven (Lov nr. 587 af 27. maj 2013 om planlægning). Disse afgørelser kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet, uanset hvad der begrunder klagen, og hvad der klages over. Nævnet kan tage stilling til alle spørgsmål og vil kunne ændre den påklagede afgørelse, både hvis den er i strid med gældende retsregler, og hvis nævnet mener, at afgørelsen er urimelig eller uhensigtsmæssig. Klageberettiget er enhver med en individuel retlig interesse i sagens udfald, miljøministeren samt visse landsdækkende foreninger og organisationer, jf. 59, stk. 1 og 2 i planloven. Skriftlig klage indsendes til Hedensted Kommune, Teknik og Miljø, Tjørnevej 6, 7171 Uldum eller pr. til: miljo@hedensted.dk Klagen skal være modtaget hos Teknik og Miljø senest den 30. oktober 2014 kl. 15, jf. planlovens 60. Kun i det tilfælde, hvor der klages over afgørelsen, vil Natur- og Miljøklagenævnet, umiddelbart efter klagefristens udløb, rette henvendelse til ansøger. Klage over kommunens afgørelse har som udgangspunkt ikke opsættende virkning, men Natur- og Miljøklagenævnet kan bestemme, at afgørelsen ikke må udnyttes. Udnyttelse af afgørelsen sker på eget ansvar, da Natur- og Miljøklagenævnet kan ændre afgørelsen. Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af klagen, at der indbetales et gebyr på 500 kr. Natur- og Miljøklagenævnet vil sende en opkrævning på gebyret, når klagen er modtaget. Natur- og Miljøklagenævnet vil ikke påbegynde behandlingen af klagen, før gebyret er modtaget. Gebyret tilbagebetales, hvis der gives helt eller delvist medhold i klagen. Vejledning om klager og gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Hvis afgørelsen ønskes indbragt for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder efter, at afgørelsen er offentliggjort, jf. 62, stk. 1 i planloven.

9 9 Hedensted Kommune Natur & Miljø Skema til færdigmelding af jordvarmeanlæg 1. Ejer og beliggenhed af jordvarmeanlæg Navn: Adresse: Tlf.nr og evt. Hvor er installationen foretaget: Adresse: Matr. nr.: Installatør: Ejerlav: Adresse og tlf.nr: 2. Anlæg Varmeslanger: Målsat tegning over placering af jordslanger vedlægges. Boring: Målsat tegning af boringens placering samt dokumentation for boreprofil og boringens udbygning (tætning mv.) vedlægges. Kopi af dokumentation for tæthedsprøvning vedlægges. 3. Erklæring Undertegnede erklærer hermed, at jordvarmeanlægget er etableret i overensstemmelse med bekendtgørelse nr af 21. november 2013 om jordvarmeanlæg, samt vilkårene givet i meddelte tilladelse. Dato: Installatørs underskrift og stempel: Grundejers underskrift: Når kommunen har modtaget dette skema, registreres jordvarmeanlægget i BBR. Skemaet og bilag sendes til: Hedensted Kommune, Tjørnevej 6-10, 7171 Uldum

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgningen og oplysninger i sagen i øvrigt. Nedenstående vilkår er gældende.

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgningen og oplysninger i sagen i øvrigt. Nedenstående vilkår er gældende. Allan Bache Dorland Ørumvej 60 8721 Daugård Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: +4579755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk Sagsnr. 09.08.26-P19-27-16 9.6.2016 Tilladelse til etablering

Læs mere

Tilladelse til etablering af 2 jordvarmeboringer på adressen Kastaniestrædet 2, Herslev, 4000 Roskilde.

Tilladelse til etablering af 2 jordvarmeboringer på adressen Kastaniestrædet 2, Herslev, 4000 Roskilde. GeoDrilling ApS Skjoldbjergvej 2 6623 Vorbasse Att.: Marie Frøsig Ammitzbøll, adm@geodrilling.dk Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4599 H www.lejre.dk Helen Bovbjerg Sørensen

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg, Langagervej 32, 7171 Uldum

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg, Langagervej 32, 7171 Uldum Arly Gadstrøm Birthe Christensen Langagervej 32 7171 Uldum Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: 79755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk Sagsnr. 09.08.26-P19-11-15 30.4.2015 Tilladelse

Læs mere

Birthe Traun Falkenstrøm Nielsen Benny Juhl Nielsen Lilleskovvej 16 Glud 7130 Juelsminde

Birthe Traun Falkenstrøm Nielsen Benny Juhl Nielsen Lilleskovvej 16 Glud 7130 Juelsminde Birthe Traun Falkenstrøm Nielsen Benny Juhl Nielsen Lilleskovvej 16 Glud 7130 Juelsminde Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: 79755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk

Læs mere

Nicolaj Benjamin Thyssen Stevns Landevej 50 4660 Store Heddinge

Nicolaj Benjamin Thyssen Stevns Landevej 50 4660 Store Heddinge Nicolaj Benjamin Thyssen Stevns Landevej 50 4660 Store Heddinge 17. DECEMBER 2015 JOURNALNUMMER 09.08.26-K08-2939-15 TILLADELSE TIL JORDVARME Stevns Kommune meddeler hermed tilladelse til etablering og

Læs mere

Ejendomsoplysninger. Byggesag

Ejendomsoplysninger. Byggesag Martin Kjelgaard Rosengreen Slotsgården 14,st 3630 Jægerspris Dato 15. januar 2016 Sagsnr. 09.08.26-P19-3-16 BY OG LANDSKAB Meransletten 27, 3630 Jægerspris - Jordvarme Frederikssund Kommune meddeler tilladelse

Læs mere

samt afgørelse om ingen VVM-pligt. Kodallundvej

samt afgørelse om ingen VVM-pligt. Kodallundvej Verner Sørensen Kodallundvej 6 8763 Rask Mølle Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sune Mikkelsen Dir: 79755659 Mob: e-mail: Sune.Mikkelsen @Hedensted.dk Sagsnr. 13.02.01-P19-11-14 3.7.2014

Læs mere

Børnehavekolonien Løjert-huset Marienborg Allé 75 B 2860 Søborg

Børnehavekolonien Løjert-huset Marienborg Allé 75 B 2860 Søborg Børnehavekolonien Løjert-huset Marienborg Allé 75 B 2860 Søborg Dato Sagsbehandler J.nr. 18. oktober 2013 dmikk 018682-2013 Tilladelse til etablering af 2 stk. jordvarmeboringer på adressen Løjerthusvej

Læs mere

Jan Vraa Mikkelsen Studsdalvej 3 7000 Fredericia Jan.vraa.mikkelsen@arlafoods.com 26-11-2014 Sags id.: 14/11958 Sagsbehandler: Mette Schjødt

Jan Vraa Mikkelsen Studsdalvej 3 7000 Fredericia Jan.vraa.mikkelsen@arlafoods.com 26-11-2014 Sags id.: 14/11958 Sagsbehandler: Mette Schjødt Jan Vraa Mikkelsen Studsdalvej 3 7000 Fredericia Jan.vraa.mikkelsen@arlafoods.com 26-11-2014 Sags id.: 14/11958 Sagsbehandler: Mette Schjødt Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg på Studsdalvej 3,

Læs mere

Tilladelse til jordvarmeanlæg på Ganer Å Kær 7, 6900 Skjern

Tilladelse til jordvarmeanlæg på Ganer Å Kær 7, 6900 Skjern Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Povl Erik Hansen Sdr. Østerbyvej 10 6880 Tarm Sagsbehandler Steen Stokholm Direkte telefon 99741779 E-post steen.stokholm@rksk.dk

Læs mere

Tilladelse til jordvarmeanlæg på Halfdansvej 29, 5700 Svendborg

Tilladelse til jordvarmeanlæg på Halfdansvej 29, 5700 Svendborg Erik Jensen Rosengårdsvej 29 5230 Odense M Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 6223 3000 Fax 6222 8810 keu@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til

Læs mere

Tilladelse til etablering og drift af et jordvarmeanlæg i henhold til. 19 i Miljøbeskyttelsesloven, Brydegårdsvej 28, 2760 Måløv

Tilladelse til etablering og drift af et jordvarmeanlæg i henhold til. 19 i Miljøbeskyttelsesloven, Brydegårdsvej 28, 2760 Måløv MILJØ OG TEKNIK Benjamin og Jane Friis Bybækterrasserne 142 F 3520 Farum Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 12. marts 2014 Tlf. dir.: 4175 0125 E-mail: mt-miljo@balk.dk

Læs mere

1. Ansøgning. 2. Afgørelse. 3. Vilkår. GVL Entreprise A/S Oldvej 6 3520 Farum

1. Ansøgning. 2. Afgørelse. 3. Vilkår. GVL Entreprise A/S Oldvej 6 3520 Farum GVL Entreprise A/S Oldvej 6 3520 Farum Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Tilladelse til etablering af industrielt

Læs mere

Tilladelse til jordvarmeanlæg på Minervavej 2F, 6960 Hvide Sande

Tilladelse til jordvarmeanlæg på Minervavej 2F, 6960 Hvide Sande Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Bonnie Jensen og Christian Holm Nielsen Søndergade 21 6960 Hvide Sande Sagsbehandler Steen Stokholm Direkte telefon 99741779

Læs mere

1. anlægget placeres på matrikel nr. 6dz Filskov By, Filskov 2. anlægget omfatter 1 boring etableret til en dybde af 120 meter under terræn

1. anlægget placeres på matrikel nr. 6dz Filskov By, Filskov 2. anlægget omfatter 1 boring etableret til en dybde af 120 meter under terræn Kaj Petersen Stationsvej 13B, Filskov 7200 Grindsted Tilladelse til etablering af vertikalt jordvarmeanlæg med op til 2 boringer 11. nov. 2014 Hermed meddeles tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Kim Frigast Skovbakkevej 8a 4690 Haslev Postadresse: Natur & Miljø Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon 56 20 30 00 Telefax 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Industrivej

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Andreas Blindkilde Jeppesen Teestrup Overdr Vej 1 4690 Haslev Postadresse: Natur & Miljø Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax : 56 20 30 01 www.faxekommune.dk

Læs mere

Afgørelse Der meddeles hermed tilladelse efter Planlovens 35, stk. 1 til en ny bolig således som ansøgt jf. materiale af dato 26.03.2014.

Afgørelse Der meddeles hermed tilladelse efter Planlovens 35, stk. 1 til en ny bolig således som ansøgt jf. materiale af dato 26.03.2014. Bjarne Ross Pedersen Grundvej 3 7140 Stouby Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Christina Duedal Nielsen Dir: 79755682 Mob: e-mail: Christina.D.Nielsen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-72-14

Læs mere

Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 til etablering af varmeslanger i jord

Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 til etablering af varmeslanger i jord Jette og Niels Peder Greve Hedegårdsvej 17 Gatten 9670 Løgstør Sendt pr. mail til jetteogniels@hotmail.com Dato: 3. juni 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 09.08.26-P19-5-19

Læs mere

Ballerup Ejendomsselskab Vester Voldgade 17 1552 København V

Ballerup Ejendomsselskab Vester Voldgade 17 1552 København V Ballerup Ejendomsselskab Vester Voldgade 17 1552 København V MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 6. november 2012 Tlf. dir.: 4477 2249 Fax. dir.: 4477

Læs mere

Tilladelse til etablering af terrænnært jordvarmeanlæg. 1. Ansøgning. 2. Afgørelse. 3. Vilkår. SAMSØ KOMMUNE Tor Nørretranders Stauns 3

Tilladelse til etablering af terrænnært jordvarmeanlæg. 1. Ansøgning. 2. Afgørelse. 3. Vilkår. SAMSØ KOMMUNE   Tor Nørretranders Stauns 3 SAMSØ KOMMUNE www.samsoe.dk Tor Nørretranders Stauns 3 8305 Samsø 12. september 2018 Sagsnr. S2018-4404 Dok.nr. D2018-26283 Journalnr. 22486 Tilladelse til etablering af terrænnært jordvarmeanlæg 1. Ansøgning

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 9-3-2015 Jacob Nexgaard Andersen & Marie Østergaard Kristensen Agergårdvej 1, Vejrum 7600 Struer

Læs mere

Tilladelsen meddeles efter bestemmelserne i planlovens 35 og dispensation for å- beskyttelseslinjen efter 65, jf. 16 i naturbeskyttelsesloven.

Tilladelsen meddeles efter bestemmelserne i planlovens 35 og dispensation for å- beskyttelseslinjen efter 65, jf. 16 i naturbeskyttelsesloven. ARKITEKTFIRMAET BØGELUND ApS Tornsbjergvej 58 7120 Vejle Øst Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Anne Palmgren Juul Dir: 79755696 Mob: e-mail: anne.palmgren.juul @hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-158-14

Læs mere

Østervang Sjælland A/S

Østervang Sjælland A/S Østervang Sjælland A/S 19. august 2015 journalnummer 15/1958 KS AnniJJ Tilladelse til horisontalt jordvarmeanlæg Stevns Kommune meddeler hermed tilladelse til etablering og drift af jordvarmeanlæg. Tilladelsen

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Thomas Bøgh Hørvænget 8 4690 Haslev Thomas.boegh@lie.dk Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg på Kærsgårdvej 2, 4690 Haslev. Matr. nr. 1ac Troelstrup By, Haslev Afgørelse

Læs mere

Horsens Kommune har den 2. januar 2013 modtaget ansøgning om tilladelse til nedsivning fra jordoverfladen, af vaskevand fra vaskeplads.

Horsens Kommune har den 2. januar 2013 modtaget ansøgning om tilladelse til nedsivning fra jordoverfladen, af vaskevand fra vaskeplads. Tyrsted Vognmandsforretning v/niels Rasmussen Dallerupvej 15 8781 Stenderup tyrstedvf@mail.dk Teknik og Miljø Natur Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76292929 Telefax: 76292010 horsens.kommune@horsens.dk

Læs mere

Arne Schønberg Andersen Ulvsbjergvej 31, Svenstrup 5500 Middelfart. Dato: 16. august 2012 Sagsnr.:

Arne Schønberg Andersen Ulvsbjergvej 31, Svenstrup 5500 Middelfart. Dato: 16. august 2012 Sagsnr.: Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4872 Fax +45 8888 5501 Arne Schønberg Andersen Ulvsbjergvej 31, Svenstrup

Læs mere

VVM-afgørelse. Torben Clausen A/S Oksbølvej 14 6100 Haderslev. Att: Helge Godtfeldt hg@torbenclausen.dk

VVM-afgørelse. Torben Clausen A/S Oksbølvej 14 6100 Haderslev. Att: Helge Godtfeldt hg@torbenclausen.dk Torben Clausen A/S Oksbølvej 14 6100 Haderslev Att: Helge Godtfeldt hg@torbenclausen.dk Haderslev Kommune Teknik- og Miljøservice Miljø og Industri Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 post@haderslev.dk

Læs mere

Tilladelse til oprensning og udvidelse af sø, matr. nr. 12 a, Over Barrit By, Barrit

Tilladelse til oprensning og udvidelse af sø, matr. nr. 12 a, Over Barrit By, Barrit Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Dora og Jørgen Krebs Randvej 8 7150 Barrit Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.05.08-P19-16-15 18.6.2015 Tilladelse

Læs mere

Betinget tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg

Betinget tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 7-8-2015 Steen Tøtterup Mogensen Bakkedalvej 10 Borregård 7790 Thyholm JOURNALNUMMER 09.08.26-P19-2-15

Læs mere

Samtidig træffes afgørelse om, at etableringen af jordvarmeanlægget ikke kræver en særskilt VVMtilladelse.

Samtidig træffes afgørelse om, at etableringen af jordvarmeanlægget ikke kræver en særskilt VVMtilladelse. 14-03-2016 Sags id.: 15/10521 Sagsbehandler: Christian Bækgaard Jensen Tilladelse til etablering af vertikal jordvarme i 18 boringer Hermed meddeles tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg på matr.

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af sø, matr. 15l, Stouby By, Stouby, Rosenvoldvej 16, 7140 Stouby

Landzonetilladelse til etablering af sø, matr. 15l, Stouby By, Stouby, Rosenvoldvej 16, 7140 Stouby Peter Bo Bohsen Rosenvoldvej 16 7140 Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-156-15 20.4.2016 Landzonetilladelse

Læs mere

1. Anlægget skal udføres i overensstemmelse med ansøgningsmaterialet.

1. Anlægget skal udføres i overensstemmelse med ansøgningsmaterialet. Dan Klausen Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato: 13-06-2019 Billund Kommune meddeler tilladelse til etablering af et jordvarmeanlæg på ejendommen 7 AA, FILSKOV BY, FILSKOV beliggende Søvangvej

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 13-5-2014 Erik Søndergaard Holding ApS Gl landevej 4, Odby 7790 Thyholm JOURNALNUMMER 09.08.26-P19-3-14

Læs mere

#split# Landzonetilladelse til etablering af cykelbane på ejendommen Løkkenvej 196, 9700 Brønderslev, matr. nr. 25c Stenum By, Stenum

#split# Landzonetilladelse til etablering af cykelbane på ejendommen Løkkenvej 196, 9700 Brønderslev, matr. nr. 25c Stenum By, Stenum #split# Sisse Madsen & Niels Petersen Løkkenvej 196 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 30-09-2014 Sags. nr.: 02.34.00-P19-257-14 Sagsbeh.: Tine Astrup Jakobsen Lokaltlf.: +4599454621 Ny Rådhusplads 1

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg på Vangeledet 93, 2830 Virum, matr. 9ka, Virum By, Virum

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg på Vangeledet 93, 2830 Virum, matr. 9ka, Virum By, Virum Jan Varup, Varup Termiske Boringer Enghavevej 10 3400 Hillerød Send pr. mail til varup@hotmail.com Dato: 19-12-2014 Ref: SUSAG J.nr.: 20141030319 Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg på Vangeledet

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg, Tykmosevej 8, 7100 Vejle

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg, Tykmosevej 8, 7100 Vejle Søren Juul Horsensvej 3 Kalhave 7171 Uldum Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: +4579755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk Sagsnr. 09.08.26-P19-4-17 16.1.2017 Tilladelse til etablering

Læs mere

Torben Kristensen Møbjergvej Sønder Omme. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato:

Torben Kristensen Møbjergvej Sønder Omme. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato: Torben Kristensen Møbjergvej 73 7260 Sønder Omme Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato: 03-10-2017 Billund Kommune meddeler tilladelse til etablering af et terrænnært jordvarmeanlæg på ejendommen

Læs mere

1. Anlægget må først etableres når klagefristen på 4 uger efter meddelt tilladelse er udløbet, og der ikke er indkommet klager.

1. Anlægget må først etableres når klagefristen på 4 uger efter meddelt tilladelse er udløbet, og der ikke er indkommet klager. Hjørring Kommune Bente Pedersen Klarupvej 80 9870 Sindal TILLADELSE TIL JORDVARMEANLÆG Hjørring den 11-06-2019 Sagsnr.: 09.08.26-G01-74-19 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg, Stabelhjørnevej 20, 8721 Daugård

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg, Stabelhjørnevej 20, 8721 Daugård Runa-Elisabet Saabye Kim Egede Saabye Tirsbæk Søvej 85 7120 Vejle Øst Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: +4579755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk Sagsnr. 09.08.26-P19-43-17

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Vile Vestergårdvej 34D, Vile, 7870 Roslev.

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Vile Vestergårdvej 34D, Vile, 7870 Roslev. Hans Kurt Brandhøj Høgedal Gl. Åstedvej 52 Nøreng 7870 Roslev 16. september 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Vile Vestergårdvej 34D, Vile,

Læs mere

Kurt Germandsen Kirkebyvej Sønder Omme. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato:

Kurt Germandsen Kirkebyvej Sønder Omme. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato: Kurt Germandsen Kirkebyvej 108 7260 Sønder Omme Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato: 14-03-2017 Billund Kommune meddeler tilladelse til etablering af et jordvarmeanlæg på ejendommen 5 U, KIRKEBY

Læs mere

2. Varmeslanger, der er placeret mindre end 1,5 m fra bygninger og mindre end 1 m fra vand- og kloakrør, skal være isoleret mod kondens.

2. Varmeslanger, der er placeret mindre end 1,5 m fra bygninger og mindre end 1 m fra vand- og kloakrør, skal være isoleret mod kondens. Gitte Askær Jensen og Mikael Jensen Ågårdsvej 2 8740 Brædstrup Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato: 13-12-2016 Billund Kommune meddeler tilladelse til etablering af et jordvarmeanlæg på ejendommen

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Kære Christian Walsted Buch og Camilla Vadmand. Skellet Herlufmagle

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Kære Christian Walsted Buch og Camilla Vadmand. Skellet Herlufmagle Christian Walsted Buch og Camilla Vadmand Skellet 4 4160 Herlufmagle Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur www.naestved.dk Tilladelse til at etablere jordvarmeanlæg på ejendommen Skellet 4, 41 60

Læs mere

TILLADELSE TIL ETABLERING AF JORDVARMEANLÆG

TILLADELSE TIL ETABLERING AF JORDVARMEANLÆG POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK DATO: 02-07-2019 JOURNALNUMMER 09.08.26-P19-12-19 Knud Erik Villadsen Kongevejen 30 A 7790 Thyholm

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg, Kohavevej 21, 8721 Daugård

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg, Kohavevej 21, 8721 Daugård Rohden Plus ApS Rohdenvej 4 7140 Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: +4579755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk Sagsnr. 09.08.26-P19-28-18 10.7.2018 Tilladelse til etablering

Læs mere

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Sdr Feldingvej 18, 6933 Kibæk

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Sdr Feldingvej 18, 6933 Kibæk TEKNIK OG MILJØ Knud Rahbek Paarupvej 38 6933 Kibæk Email: hoejlyst@mail.tele.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf. 9628 806 bjgtg@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 13.02.01-P19-20-14

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg, Smedskærlund 8, 7140 Stouby

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg, Smedskærlund 8, 7140 Stouby Hanne Busekist Kjerkegaard Martin Busekist Kjerkegaard Smedskærlund 8 Smedskær 7140 Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Daniel Kvist Sørensen Dir: 79755676 Mob: e-mail: daniel.sorensen @hedensted.dk

Læs mere

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 ROHDEN A/S Rohdenvej 4 7140 Stouby 1. Meddelelse af Spildevandstilladelse Hedensted Kommune meddeler hermed Rohden Gods A/S tilladelse til afledning af

Læs mere

Tilladelse til jordvarmeanlæg - lovliggørelse

Tilladelse til jordvarmeanlæg - lovliggørelse POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK DATO: 07-01-2019 JOURNALNUMMER 09.08.26-P19-7-18 Claus Henry Hansen Broholmvej 5 7600 Struer RÅDHUSET,

Læs mere

Tilladelse til vertikal jordvarme på Vedbæk Strandvej 503

Tilladelse til vertikal jordvarme på Vedbæk Strandvej 503 Lars Thybo Gyvelvej 2 2942 Skodsborg Tilladelse til vertikal jordvarme på Vedbæk Strandvej 503 xx.xxxx 2014 På baggrund af ansøgning d. 23. april 2014 fra Max Weishaupt A/S meddeles hermed tilladelse etablering

Læs mere

Indvindingstilladelse

Indvindingstilladelse Per Nielsen Søndervej 63 5672 Broby Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Indvindingstilladelse Indvinding

Læs mere

Bodil Nielsen Thorlundvej 16 7361 Ejstrupholm. 4. april 2013

Bodil Nielsen Thorlundvej 16 7361 Ejstrupholm. 4. april 2013 Bodil Nielsen Thorlundvej 16 7361 Ejstrupholm 4. april 2013 Svarbrev på høring vedrørende skovrejsning på Thorlundvej 16, 7361 Ejstrupholm I har den 22. marts 2013 bedt Ikast-Brande om at vurdere den følgende

Læs mere

NJORD Åboulevarden 17 8000 Århus C. Att. Advokat Tina Toft

NJORD Åboulevarden 17 8000 Århus C. Att. Advokat Tina Toft NJORD Åboulevarden 17 8000 Århus C Att. Advokat Tina Toft Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Stegemejer Dir: +4579755683 Mob: e-mail: Lene.Stegemejer @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-51-15 11.8.2015

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Kære Mialouiise Petersen og Michael Hoff Clausen. Brinken Næstved

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Kære Mialouiise Petersen og Michael Hoff Clausen. Brinken Næstved Mialouiise Petersen og Michael Hoff Clausen Brinken 42 4700 Næstved Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Tilladelse til at etablere jordvarmeanlæg på ejendommen Eskeskoven 6, 4700 Næstved tidligere

Læs mere

Steen Vingborg Egebjerg Landevej Hejnsvig. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato:

Steen Vingborg Egebjerg Landevej Hejnsvig. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato: Steen Vingborg Egebjerg Landevej 130 7250 Hejnsvig Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato: 04-10-2016 Billund Kommune meddeler tilladelse til etablering af et jordvarmeanlæg på ejendommen 19d,

Læs mere

2. Varmeslanger, der er placeret mindre end 1,5 m fra bygninger og mindre end 1 m fra vand- og kloakrør, skal være isoleret mod kondens.

2. Varmeslanger, der er placeret mindre end 1,5 m fra bygninger og mindre end 1 m fra vand- og kloakrør, skal være isoleret mod kondens. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato: 15-03-2018 Billund Kommune meddeler tilladelse til etablering af et jordvarmeanlæg på ejendommen 2H, LØVLUND GDE., GRENE beliggende Utoftvej 10, 7190 Billund.

Læs mere

2. Anlægget må ikke placeres i fredsskovsarealet, og der må ikke fældes træer for at få plads til anlægget.

2. Anlægget må ikke placeres i fredsskovsarealet, og der må ikke fældes træer for at få plads til anlægget. Kirkebyvej 132 7260 Sønder Omme Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato: 03-09-2018 Billund Kommune meddeler tilladelse til etablering af et jordvarmeanlæg på ejendommen 6T, JUELLINGSHOLM HGD.,

Læs mere

Bernt Steen Hansen Hulegårdsvej Ringsted. Tilladelse til fire dybe jordvarmeboringer - Hulegårdsvej Ringsted. 1.

Bernt Steen Hansen Hulegårdsvej Ringsted. Tilladelse til fire dybe jordvarmeboringer - Hulegårdsvej Ringsted. 1. Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Bernt Steen Hansen Hulegårdsvej 9 4100 Ringsted Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Tilladelse til fire dybe jordvarmeboringer

Læs mere

TILLADELSE TIL ÆNDRING AF ILTNINGSANLÆG PÅ ØSTRE VAND-

TILLADELSE TIL ÆNDRING AF ILTNINGSANLÆG PÅ ØSTRE VAND- TREFOE Vand A/S Kokbjerg 30 6000 Kolding By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk TILLADELSE

Læs mere

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli.

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. 2015 Billund Kommune meddeler hermed Billund Vand A/S tilladelse til

Læs mere

1. Odense Kommunes afgørelse

1. Odense Kommunes afgørelse STENBOGÅRD ApS Volderslevvej 147 Volderslev 5260 Odense S By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Landbrug og Grundvand Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

Flemming Leth Jensen Pilehøjvej 8 Assenløse 4130 Viby Sjælland. Skovrejsning på matr. 3b og 3g Assendløse By, Dåstrup, er ikke VVM-pligtigt

Flemming Leth Jensen Pilehøjvej 8 Assenløse 4130 Viby Sjælland. Skovrejsning på matr. 3b og 3g Assendløse By, Dåstrup, er ikke VVM-pligtigt Flemming Leth Jensen Pilehøjvej 8 Assenløse 4130 Viby Sjælland Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf. 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Skovrejsning

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg på Fælledvej 5, 7171 Uldum

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg på Fælledvej 5, 7171 Uldum Lars G Gregersen Bygaden 13 Bøgballe 7171 Uldum Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Peter Svane-Knudsen Dir: +4579755693 Mob: e-mail: peter.svane @hedensted.dk Sagsnr. 09.08.26-P19-26-18 18.7.2018 Tilladelse

Læs mere

1 Skovrejsningsområde Ønsket: Uønsket: x Neutral: 6 Beskyttede naturtyper, jf. NBL 3 Ja: Nej: x. 9 Internationalt naturbeskyttelsesområde Ja: Nej: x

1 Skovrejsningsområde Ønsket: Uønsket: x Neutral: 6 Beskyttede naturtyper, jf. NBL 3 Ja: Nej: x. 9 Internationalt naturbeskyttelsesområde Ja: Nej: x Anders Obel Haxholmvej 80 8870 Langå Vurdering af skovrejsningsområder - Haxholmvej 80, 8870 Langå Projektet godkendes som ansøgt. Bemærk nedenstående detailbemærkninger. Distriktets journalnr. Ejeroplysninger

Læs mere

Tilladelse til horisontalt jordvarmeanlæg. 13o, Valløby By, Valløby. Tilladelsesdato: 19. august 2015

Tilladelse til horisontalt jordvarmeanlæg. 13o, Valløby By, Valløby. Tilladelsesdato: 19. august 2015 CASPAR HALL MØLLEHØJEN 1 4600 KØGE 15. SEPTEMBER 2015 JOURNALNUMMER 15/2392 Tilladelse til horisontalt jordvarmeanlæg Stevns Kommune meddeler hermed tilladelse til etablering og drift af jordvarmeanlæg.

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK DATO: 23-05-2017 FLOVLEV MASKINFORRETNING A/S Hovedvejen 73 7790 Thyholm JOURNALNUMMER 09.08.26-P19-4-17

Læs mere

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding TEKNIK OG MILJØ SØGÅRD ANDELSBRUG AMBA Blåbjergvej 1 7280 Sønder Felding E-mail: sa79@firma.tele.dk Att.: Ole Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding Byggeri,

Læs mere

Kamilla Pia Malmbæk Åstvej Billund. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato:

Kamilla Pia Malmbæk Åstvej Billund. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato: Kamilla Pia Malmbæk Åstvej 12 7190 Billund Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg Dato: 28-03-2017 Billund Kommune meddeler tilladelse til etablering af et jordvarmeanlæg på ejendommen 1 BX, PLOUGSLUND

Læs mere

Peter Puertas Granzow Trigegaard Toftehøj Skibby. Jordvarme på Toftevej 6, 4050 Skibby

Peter Puertas Granzow Trigegaard Toftehøj Skibby. Jordvarme på Toftevej 6, 4050 Skibby Peter Puertas Granzow Trigegaard Toftehøj 6 4050 Skibby Dato 3. juli 2017 Sagsnr. 09.08.26-P19-12-17 NATUR OG MILJØ Jordvarme på Toftevej 6, 4050 Skibby Tilladelse Klimadan har den 31. maj 2017 søgt om

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Jan Joensen Vestagervej 3B 2100 København Ø

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Jan Joensen Vestagervej 3B 2100 København Ø Jan Joensen Vestagervej 3B 2100 København Ø Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur www.naestved.dk Tilladelse til at etablere jordvarmeanlæg på ejendommen Størlingevej 42, 4733 Tappernøje Kære Jan

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 27-02-2018 KLIMADAN A/S Rømersvej 30 7430 Ikast JOURNALNUMMER 09.08.26-P19-2-18 RÅDHUSET, PLAN

Læs mere

Endelig tilladelse til indvinding af overfladevand fra vandhul på matr.nr. 4a Vile By, Vile til vanding af landbrugsafgrøder. AnlægsID: 779-40-170038

Endelig tilladelse til indvinding af overfladevand fra vandhul på matr.nr. 4a Vile By, Vile til vanding af landbrugsafgrøder. AnlægsID: 779-40-170038 Hans Kurt Brandhøj Høgedal Gl. Åstedvej 52 Nøreng 7870 Roslev 16. september 2015 Endelig tilladelse til indvinding af overfladevand fra vandhul på matr.nr. 4a Vile By, Vile til vanding af landbrugsafgrøder.

Læs mere

Det er en betingelse for tilladelsen, at anlægget etableres som ansøgt.

Det er en betingelse for tilladelsen, at anlægget etableres som ansøgt. Peter Winther Carlsen Aldrupvej 86 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Sommer 2007 skriver kommunerne i regionsjælland til Miljøstyrelsen angående bl.a. Øvrige kommuner i københavnsområdet har også henvendt sig til MST.

Sommer 2007 skriver kommunerne i regionsjælland til Miljøstyrelsen angående bl.a. Øvrige kommuner i københavnsområdet har også henvendt sig til MST. Jordvarme Historik Før kommunalreformen var det kommunerne som var tilladelsesmyndighed på jordvarme. Dog var amtet myndighed ved afvigelse fra bekendtgørelsen, f.eks IPA-sprit. Ved den gamle bekendtgørelse

Læs mere

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Afgørelsen er truffet i henhold til VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 2.

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Afgørelsen er truffet i henhold til VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 2. Kurt Nielsen Omfartsvejen 160 9490 Pandrup Omfartsvejen160@gmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 217 til solceller på ejendommene matr. nr. 7fu Klitterne, Ingstrup, beliggende Alexandravej 7, 9480 Løkken

Dispensation fra Lokalplan 217 til solceller på ejendommene matr. nr. 7fu Klitterne, Ingstrup, beliggende Alexandravej 7, 9480 Løkken Erik Aagaard Pr. mail: aagaard0605@gmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365 mss@jammerbugt.dk

Læs mere

3. Boringen må ikke uden særskilt tilladelse anvendes som vandforsyningsboring

3. Boringen må ikke uden særskilt tilladelse anvendes som vandforsyningsboring Naturstyrelsen, Vadehavet Skovridervej 3 6510 Gram Sendt pr. mail til : vad@nst.dk og kujak@nst.dk Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: 79755623 Mob: e-mail: bettina.lund

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er anvendt inden for 3 år fra dato for offentliggørelsen, jævnfør 56 i lov om planlægning.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er anvendt inden for 3 år fra dato for offentliggørelsen, jævnfør 56 i lov om planlægning. Dronninglund Civile Hundeførerforeningen v/flemming Wiederholt Vissehøj 6 92010 Aalborg SØ Byggeri, Planer, Trafik og Veje Dato: 23. april 2013 J. nr.: 68877-13 Sagsbeh.: Charlotte Hornemann Lokaltlf.:

Læs mere

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg.

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg. Dato: 23-11-2015 Sagsnr.: 09/21960 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Skodborg Vandværk Gejlager 6A 6630 Rødding Sendt pr. mail til: post@skodborgvandvaerk.dk Regulering af vandindvindingstilladelse

Læs mere

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse BØGBALLE MASKINSTATION A/S Uldum Hedevej 18 7171 Uldum Sendt via digitalpost Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Daniel Kvist Sørensen Dir: 79755676 Mob: e-mail: Daniel.Sorensen @Hedensted.dk

Læs mere

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Michael Damkjær Pedersen Hjortsvangen 80 B 7323 Give 14. december 2015 Tilladelse til etablering af ny boring til vandindvinding - Risbankevej 54 Ikast-Brande

Læs mere

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe ny haveboring på Sdr Karstoftvej 9

Læs mere

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 19. december 2013. kl. 15:30.

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 19. december 2013. kl. 15:30. Henrik Højer Lundergaardsvej 8 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 15-2-2016 Ole Møller Nielsen Klosterhadevej 27 7600 Struer JOURNALNUMMER 09.08.26-P19-1-16

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben

Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben Roskilde Genbrugsplads December, 2015 By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 43 7250 Hejnsvig Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Billund Kommune meddeler hermed tilladelse til

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Andy Michael Pedersen Jelgren Skaverupvej Vordingborg

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Andy Michael Pedersen Jelgren Skaverupvej Vordingborg Andy Michael Pedersen Jelgren Skaverupvej 31 4760 Vordingborg Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur www.naestved.dk Tilladelse til at etablere jordvarmeanlæg på ejendommen Jasminvej 16, 4700 Næstved

Læs mere

Carl Aage Jensen Grønnevej Svendborg

Carl Aage Jensen Grønnevej Svendborg Carl Aage Jensen Grønnevej 232 5700 Svendborg Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 keu@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til at etablere

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre en carport på ejendommen matr.nr. 4c Snekkerup By, Vigersted, beliggende Snekkerupvej 64, 4140 Borup.

Landzonetilladelse til at opføre en carport på ejendommen matr.nr. 4c Snekkerup By, Vigersted, beliggende Snekkerupvej 64, 4140 Borup. Morten Albrektsen Snekkerupvej 64 4140 Borup Sendt på mail: albrektsenmorten@gmail.com Landzonetilladelse til at opføre en carport på ejendommen matr.nr. 4c Snekkerup By, Vigersted, beliggende Snekkerupvej

Læs mere

Landzonetilladelse til at tilbygge stuehuset med en udestue på Højvej 2, 9490 Pandrup.

Landzonetilladelse til at tilbygge stuehuset med en udestue på Højvej 2, 9490 Pandrup. Thomas Brøndum Clemmensen Højvej 2 Moseby 9490 Pandrup Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer Hans Martin Risgaard Højmark Skovbrynet 1 C 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1644 jan.hansen@randers.dk www.randers.dk 05-08-2015 / 13.02.01-K08-3-15

Læs mere

Glenn Sandbeck Fjellebrovang 30 4100 Ringsted Sendt på mail: sandbeck@mail.com

Glenn Sandbeck Fjellebrovang 30 4100 Ringsted Sendt på mail: sandbeck@mail.com Glenn Sandbeck Fjellebrovang 30 4100 Ringsted Sendt på mail: sandbeck@mail.com Lovliggørende landzonetilladelse til opført garage- og udhusbygning på ejendommen matr.nr. 3ai Fjællebro, Kværkeby, beliggende

Læs mere

Ejendomsoplysninger. Byggesag

Ejendomsoplysninger. Byggesag Lars Rantov Hyggevej 12 3630 Jægerspris Dato Sagsbehandler J.nr. 13. august 2014 MFJEL 016085-2014 Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg på Hyggevej 12, 3630 Jægerspris Der meddeles hermed tilladelse

Læs mere

Ejendomsoplysninger. Byggesag

Ejendomsoplysninger. Byggesag MILTON HUSE A/S Plutovej 1 8700 Horsens Dato 15. december 2015 Sagsnr. 09.08.26-P19-33-15 BY OG LANDSKAB Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg på Gyldenstens Vænge 154, 3600 Frederikssund Frederikssund

Læs mere

Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring

Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring Plan og Byg T: 79755000 Dir: 79755698 Mob: e-mail: Sidse.Malling @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-137-14 26.9.2014 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

14-05-2013 13/11744 ks: tdah. Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41

14-05-2013 13/11744 ks: tdah. Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41 14-05-2013 13/11744 ks: tdah Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41 Sønderborg Kommune meddeler påbud til Danfoss A/S, Nordborgvej 81, matrikel nr. 19, Lunden,

Læs mere

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4).

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4). Bjarne Hansen Gøttrupvej 129 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Tilladelse til byggeri på Sandmosevej 486

Tilladelse til byggeri på Sandmosevej 486 AMU Nordjylland Sofievej 61 9000 Ålborg Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 09-07-2010

Læs mere

Tilladelse til etablering af et jordnært jordvarmeanlæg

Tilladelse til etablering af et jordnært jordvarmeanlæg Tilladelse til etablering af et jordnært jordvarmeanlæg 1. Ansøgning Samsø Kommune har d. 4. februar 2019 modtaget en ansøgning om etablering af et jordnært jordvarmeanlæg på Vesterløkken 21, 55b, Pillemark

Læs mere