Leksikon. Independent Shirtmakers since 1937

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Leksikon. Independent Shirtmakers since 1937"

Transkript

1 A E M R V D L P U Å

2 A B 02 ACCESSORIES (fransk for tilbehør ) Tilbehør til pynt af beklædningen, f.eks. knapper, tørklæder, manchetknapper, butterfly og slips. APPLIKATIONER Applikationer er syede eller limede dekorationer på tøjet. ALLOVER PRINT Et print eller broderi, som fuldt dækker beklædningsstykket. BABYFLØJL Fløjl er et vævet stof med rillet luv. Wales tallet angiver rillens bredde. Bredriflet fløjl er fløjlsstof med wales-tal fra 0 til 10, jernbanefløjl ligger mellem 11 og 15 og den fine babyfløjl med wales-tal på 16 til 21. BESÆTNINGER En dekoreret eller påsyet kant f.eks. som piping eller belægning.

3 B B 03 BIESE LÆG Et syet læg i presfoldkanten på bukser eller en påsyet plisse på forstykket af en skjorte. BIRD EYE Et vævet mønster som ligner et fugleøje. Findes både som en vævet og strikket metervare som er karakteriseret ved et geometrisk mønster med et centrum lignende et fugleøje. En flot og eksklusiv metervare. BLEND Blend eller melange er navnet for et blandingsgarn eller stof. Ved at blande forskellige farvede fibre fremkommer et meleret udtryk. Blend kan også være en blanding af forskellige fibre med forskelligt ophav f.eks. polyester/bomuld. Ved at blande en naturlig fiber med en syntetisk fiber opnås gode egenskaber i metervaren ved at fibrene understøtter hinanden. BLUSE Skjorte til kvinder med en mere feminin form. BOMULD Bomuld er en naturlig fiber, der er udvundet fra frøene og fibrene af bomuldsplanten. Bomuld er meget absorberende, åndbart og slidstærkt. Bomuldsbeklædning kan let vaskes i vaskemaskinen og tåler ofte høje temperaturer i vask samt ved strygning.

4 B B 04 BROKADE Navn for et mønstret stof ofte brugt på veste. Navnet stammer fra italiensk og betyder broderet. BUTTON-DOWN FLIP Flippernes spids holdes nede med en knap. BUTTERFLY (FORBUNDET OG SELVBINDER) Accessories til smoking og kjole. En butterfly, også kaldet bow tie eller blot sløjfe, er et smalt stykke stof, som bindes om halsen som en sløjfe. En butterfly bliver traditionelt båret til smoking. Både forbundne og bind-selv butterfly er at finde i Bosweel s sortiment. Den traditionelle opfattelse er, at en butterfly bruges til smoking og kjole, men i dag ses den mere casual butterfly ofte i modebilledet som tilbehør til outfits som et smart alternativ til slips. BÆK OG BØLGE Seersucker er det engelske ord for bæk og bølge. Det er et tyndt bomuldsstof, hvor garnet væves på en speciel måde for at give stoffet dets typiske ujævne karakter. Stoffet anvendes ofte i sommertøj, sports- og casual beklædning. Bosweel har ofte bæk og bølge kvaliteter i sommerkollektionen. BÆRESTYKKE Bærestykket er den øverste, selvstændigt klippede del af fx en skjorte. På en Bosweel herreskjorte er den i dobbelt stof som understøtter pasformen.

5 C C 05 CANVAS Et hårdt og groft vævet bomuldsstof. CASUAL MODE Casual mode står for afslappet komfort i en sporty, afslappet og moderne stil. Modsætningen til formel stil er casual stil. CHAMBRAY Oxford Chambray metervarer væves med farvet kædegarn og et hvidt undergarn. Oxford Chambray er et stof med større tyngde end poplin. Det er et blødt, stærkt stof vævet i en kurv vævning med to kædegarner parallelt og med et tungere og blødere suppleringsgarn i undergarnet. CHANGERENDE Et flot materiale, der changerer afhængigt af lys og vinkler i to eller flere farver. Denne effekt er forårsaget af kontrast-farvede garner i kæde og skud. Ofte anvendt i foer-stoffer. CRINKLE / KRØL Stoffer, som har permanent fine rynker og/eller virker krøllet. Ofte anvendt i mere casual beklædning.

6 C D 06 CUTAWAY FLIP Flip med spredte koniske hjørner. En klassisk flip som fungerer både med og uden et slips. DENIM Typisk en denim twill. Bruger hvide skudgarner og blå eller sort farvede kædetråde. Denim tåler kraftig vask og er meget holdbart. Vaske og slid bruges ofte som en casual effekt på denim, hvorved der forekommer lyse områder i metervaren. DENIM-LOOK En lettere metervare ofte i bomuld som vaskes knap så hårdt som almindelig denim. DOBBELT FACE Dobbelt face er betegnelsen for metervarer, som kan have en overflade med retside på begge sider. Kan også bestå af 2 sammenføjede metervarer.

7 D E 07 DOBBY En dobby vævning er sædvanligvis en avanceret konstruktion for at skabe en mønstret overflade i stoffet. Ofte indeholder dobby vævninger flere forskellige garntykkelser og væve teknikker, f.eks. små twill kanter på en enkelvævning eller et zigzag mønster. DYP FARVNING Farvespil som laves ved gradvist at dyppe beklædningen i farvebadet. Dette resulterer i en gradient effekt på det færdige produkt. EASY CARE Pleje eller behandling af krøl dæmpende eller smudsafvisende egenskaber af beklædningsgenstanden. ELASTAN Elastan er en syntetisk og elastisk fiber, der er yderst fleksibel og formstabil. Det bruges primært i badetøj og lingeri, men det hjælper også pasform og komfort af hverdagstøj i form af stretch effekt. ENZYM VASK En blødgørende vask med enzymer som nedtoner farverne i metervaren en anelse. En efterbehandling som ofte ses i casual beklædning.

8 F F 08 FIL Á FIL Fil-á-fil stof væves med to forskellige tråde, hvilket giver en uregelmæssig effekt i metervaren. Det er et tyndt og bekvemt materiale, som egner sig til ensfarvede skjorter med struktur. FLANNEL Flannel er et klassisk vævet stof, som væves som enten to skaft- eller twillvævning. Det fremstilles af løst spundne garner og er børstet på den ene eller begge sider. Det er derfor meget blødt og varmt. Flannel findes i både ensfarvet og mønstret. FLAP LOMME En lomme hvor åbningen er dækket af en klap. En lomme som ses på Bosweel s uniformskjorte. FLIPPEN En flip er det stykke stof på en skjorte, kjole, frakke eller bluse, der fæstner omkring halsen. Stand og flip udgør sammen flippen. Der findes et utal af variationer på flipper, hvor flipspidsernes længde og vinkel er forskellige.

9 G H 09 GARN Garnet er defineret, som den tråd en metervare er vævet af. Garnet består af fibre, og det er fibrene som ved forarbejdning danner garnet. Naturfibre findes i mange forskellige længder, og kemofibre skæres i de ønskede længder. Fiberens overflade og form er af stor betydning for udseendet af metervaren, og en kruset fiber med ru overflade er lettere at spinde end en lige og glat fiber. Ved spinding snos fibrene, så de bliver stærkere og kan bruges til at væve metervarer af. En dobbelttrådet garn kaldes en 2-ply og disse garner snos sammen til at skabe et stærkt og holdbart garn. Skjortemetervarer kan være 2-ply og afhængigt af retningen på snoningen /twistet, vil garnet enten være S-twistet eller Z-twistet. Twist retningen af et garn kan påvirke de endelige egenskaber af metervaren og kombineringen af de to twistretninger kan ophæve skævvridningen i et strikket stof. Metervaren bliver ikke bedre end garnet, der er brugt, og det er ofte garnet, som har den største betydning for metervarens kvalitet og egenskaber. HERRINGBONE Herringbone er en variation af twill vævning, og den eneste forskel er at mønstret ligner benene på en fisk. En smuk og effektfuld vævning. HOUNDSTOOTH Houndstooth, hundetands tern også kendt som dogstooth. Houndstooth er et duotonet tekstilmønster præget af brudte tern eller abstrakte fire spidse former, ofte i sort og hvid, selv om andre farver også kan anvendes.

10 H J 10 HØR Fiberen er lavet af hørplanten og er kendetegnet ved høj trækstyrke. Hør er den stærkeste plantefiber, som bruges til tekstiler. Det er to til tre gange så stærkt som en bomuldsfiber. Hørfibre er helt glatte, og det betyder, at hørfibre ikke fnugger. Samtidig har hørfibre den egenskab, at de bliver blødere og mere fleksible, jo mere de vaskes. Hørmetervarer er bløde og behagelige med en kølig fornemmelse at have på og krøller naturligt i brug. Hør kan efterbehandles f.eks. med enzym vask hvorved det fremstår casual og ekstra blødt. INDLÆG Indlæg findes som et fast og strikket materiale. Det er ofte en ensfarvet metervare, som bruges til at stabilisere metervaren på beklædningen. Indlæg findes i flipper, manchetter og på knapstolpen og limes på bagsiden af metervaren. Bosweel bruger udelukkende indlæg fra firmaet Wendler i Tyskland. JACQUARD Navnet på vævede og strikkede stoffer med store, ofte gentagne mønstre. Ofte en eksklusiv metervare. JERSEY Jersey er en samlet betegnelse for alle typer af strikkede varer fremstillet af forskellige materialer.

11 J K 11 KINAFLIP Kinaflip er en kort opretstående stand på en skjorte uden flip. Kinaflippen starter ved stolpen og har typisk en højde på 2-5 centimeter. Stilen stammer fra jakker/ kjoler båret af mandariner befolkningen i Kina. En kinaflip har enten lige eller afrundede forkanter. Forkanterne på standen kan mødes midt foran eller overlappe hinanden. KJOLE Kjole og hvidt er en festlig påklædning for herrer. Kjolen består af åbentstående jakke med svalehale og dertil bruges lange bukser. Under kjolen bruges hvid skjorte gerne med stivet bryst og knækflip, hvid vest, hvid sløjfe. Sløjfe og vest er ofte i pique-vævet stof. På engelsk kaldes gallapåklædningen White tie pga. den obligatoriske hvide sløjfe og bruges blandt andet ved bryllupper og større fester efter kl. 18. Visse loger bruger kjole og sort vest i stedet for den hvide. KNÆKFLIP Stiv skjorteflip med ombukkede flipper. Denne flip ses ofte på kjole og smoking skjorter. Knækflip fås i forskellig størrelse. KONTRASTER En kontrast er en effekt - typisk i en anden farve eller metervare. Hos Bosweel har vi på nogle modeller kontrast indvendig i manchet, stand, forkant, bærestykke eller knap. Der kan også være et kontrastbånd på forkanten eller kontrastfarvet tråd i knapper eller knaphuller. En kontrast kan også være en dekoration som stikninger, broderi eller print. LÆG Et læg er en fold mellem to sammenfoldede stykker stof. Et læg giver mere bevægelsesfrihed og forbedrer pasform. Der kan forekomme læg på ryggen, i ærmer og ved lommer.

12 L M 12 LÆRRED Et stærkt, ensartet og lidt stift stof, alt efter garnernes karakter. De vigtigste er lærred og skjortepoplin. Metervarer, der har samme antal tråde og samme garnkvalitet i kæde og skud, er kvadratiske og strækkes ikke skæve i vask. MERCERISERET BOMULD Mercerisering er en forædling af bomuld. Ved behandling af stoffet med natronlud vil det krympe ca. 10 % og derved blive stærkere, men bliver samtidig mat. Hvis man holder varen udspændt eller strækker den yderligere samtidig med natronlud behandlingen, vil bomuldsfibrene rette sig ud (de er nemlig flade og spiralformede, hvilket kun kan ses i et mikroskop). I denne opstramning forandres fibrenes bygning, så de bliver glatte og blanke. Ved mercerisering får bomuld glans, som holder sig i vask og brug. Den glatte overflade modstår bedre slid, ligesom stoffet tager bedre imod farve og bliver mere holdbart. Man opnår kun smuk glans ved de bedre bomuldsarter. MANCHET Manchet er betegnelsen for afslutningen af ærmet, og manchetten holdes lukket af knapper. Der findes adskillige former på manchetten ligesom manchettens højde varierer. På den finere skjorte, findes der som regel en dobbeltmanchet (fransk manchet), der er foldet bagover, således at indersiden bliver synlig. På dobbeltmanchetten findes der manchethuller i stedet for knapper. I disse huller indsætter man i stedet sine manchetknapper for at lukke ærmet. Disse købes som et separat tilbehør. Bosweel s manchet har et ekstra knaphul og kan bruges med en manchetknap, hvis det ønskes. MICROFIBER Micro fibre er meget fine spundne fibre af polyamid eller polyester. Metervarerne fremstillet deraf er lette, bløde, åndbare, vind- og vandtætte og lette at rengøre.

13 M N 13 MODAL Modal f.eks. Polynosic Modalfibre er også cellulosefibre, men med en anden indre opbygning end viskosen. Cellulose molekylerne er længere, ligger tættere sammen og er mere parallelle. NAKKE-LABEL Label eller nakke-etiket. Etiket med brandnavn og/eller logo ofte placeret indvendig i bærestykket af skjorten. NATTÉ Natté er det franske ord for vævet, og stoffet er luftigt, da det er vævet løsere, hvilket giver større åbninger, som også gør metervaren åndbar. Væveteknikken gør, at metervaren er glansfuld og flot. Et eksklusivt stof til den elegante skjorte. NATURLIGE FIBRE Alle naturlige forekommende fibre, såsom bomuld, hør, silke og uld. OXFORD Metervareren har fået sit navn fra den britiske universitetsby, og vævningen ser lidt større ud, fordi dobbelttråde altid er vævet sammen. Man væver farvede og ufarvede tråde sammen, og derved fås det karakteristiske udseende. Oxford metervaren er blød og åndbar og derfor en favorit blandt mange til både formelle skjorter samt til de mere casual udseende skjorter.

14 O P 14 PAISLEY Et dråbeformet mønster af persisk oprindelse. PASPEL Smalle stofkanter til lommeåbninger, kanter eller slidser. PEACH FINISH En efterbehandling på metervaren hvor denne børstes eller rues og der fremkommer en lodden og meget blød overflade og deraf navnet peach finish. PERLEMOR Perlemor kommer fra det indre lag af muslingeskaller fra havet. Perlemor anvendes til fremstilling af knapper og smykker og er kendetegnet ved en strålende changerende glans. Perlemorsknapper er eksklusive og varierer fra knap til knap med deres eget unikke udseende. De indgår i Bosweel s sortiment som tilbehør til kjoleskjorten.

15 P P 15 PETIT FLEURS (Fransk: små blomster). Printede små blomster spredt ud på metervaren. PIGMENT DYE En indfarvning som giver metervaren en slidt og casual udseende og som bliver mere og mere forvasket i brug og vask. PIMA COTTON Den højeste kvalitet af bomuld. Oprindelig dyrket af Pima indianerne i Sydamerika. Det er en lang og meget fin bomuldsfiber, som er blød og stærk samt nem at indfarve. PINSTRIPE Kontraststribede fine striber på en ensfarvet baggrund. PIPING Piping er et smalt bånd ofte i kontrast isyet kanten af et andet emne f.eks i kanten af standen.

16 P P 16 PIQUE Stof med en relief-lignende vævning, der har en vaflet struktur. PLISSERET (fransk: Fold) Små rynker eller folder der er presset under indvirkning af varme i stoffet. Plisser kan også være syede læg f.eks. på smoking skjorter. POLYAMID Polyamid har i store træk de samme egenskaber som polyester. Af alle kunstfibre har polyamid den højeste trækstyrke og slidbestandighed. Polyamid fibre er meget udbredt i bade- og sportstøj. POLYESTER Fibrene er en kategori af polymerer, som indbefatter den gruppe som kaldes ester i hovedkæden. Selvom der er mange forskellige typer af polyester, bruges termen polyester ofte til at betegne det specifikke materiale polyethylentereftalat (PET). Det er meget slidstærk, formstabilt og let at vedligeholde. Polyester er forskelligartet, og bruges især blandet med andre fibre, og anvendes til stort set alle beklædningsgenstande. Polyesterfibre krøller ikke så meget som naturfibre og har stor brudstyrke. Derudover har polyester evne til at skifte form ved udsættelse for varme og dette gør polyester-blandingsmetervarer egnede til plissé, hvor formen skal bibeholdes.

17 P R 17 POLYNOSIC Polynosic er et andet ord for modal, der er en modificeret viskoseart. Nogle typer af Polynosic kan merceriseres. Polynosic modalfibre er også cellulosefibre, men med en anden opbygning i kernen end viskosen. Cellulose molekylerne er længere, og de ligger tættere sammen samt er mere parallelle. POPLIN Poplin er en tæt vævet metervare, som er alment anvendt til skjorter. En stram vævet skud og kædetråd går over og under hinanden, og det giver den glatte og ensartede overflade. Poplin kan have en elegant glans, som gør den velegnet til skjorter. Forskellen til en enkeltvævning er, at kædegarnet er tættere sammensat- og ofte dobbelt så tæt som undergarnet. PRINCE OF WALES Et vævet ternmønster som har sit navn fra engelsk efter et skotsk distriktstern. Et vævemønster, der beror på farveeffekt i både skud og kæde og anvendes især til uld og bomuldsmetervarer. RAPPORT Rapporten er en del af det overordnede mønster, som altid gentager sig. Det kaldes også mønster rapport. REPS Stof med langsgående og tværgående ribber. Dette udseende er skabt ved anvendelse af forskellige tykkelser kæde- og skudtråde.

18 S S 18 SATIN Satin er en betegnelse for alle slags atlask vævede stoffer af silke, uld og bomuld. Det specielle ved satinvævningen er, at skudtråden løber over 3-5 kamtråde, før det går under 1 kamtråd. Den næste skudtråd er forskudt. Denne teknik gør, at stoffet/ metervaren bliver helt glat, og vævningen bliver meget svær at se. Er kamtråden én farve og skudtråd en anden, bliver stoffet changerende, dvs. det skifter farve efter, hvordan det vender. Satinvævningen kan bruges til alle fibre/tråde, men bruges mest til silke, bomuld og diverse kunstfibre. Satin er en tæt metervare med en glat og skinnende overflade. SLIPS Et slips er et langt, foret, sammenfoldet stykke stof, som går fra flippen og ned til bukselinningen. Et slips bæres normalt med en skjorte og jakke eller blot skjorte. Slips fås i mange bredder, som varierer efter moden. Slips laves i mange materialer. Slipset er en videreudvikling af kravatten (tørklæde) og kan spores tilbage til midten af 1600-tallet. Udover at være et accessory bruges slipset også til at vise et bestemt tilhørsforhold, eksempelvis militæret, til en bestemt klub, en skole eller en loge. SILKE Naturlig fiber udvundet fra kokoner af silkelarvens spind (silkeorme). Den har en lav tæthed, hvilket gør den til en af de behageligste metervarer. Den er eminent til at holde formen. Silke er varmt om vinteren og køligt om sommeren. Det kan have et let, changerende og skinnende udseende. Et eksklusivt naturligt materiale. SKÆRF (SMOKING) Et skærf er et beklædningsstykke, der fungerer som et bælte-stykke og bæres ofte til smoking. Britiske officerer bragte skærfet til Englang fra Indien. I Indien kaldes det et Kamarband; som blev til det engelske ord Cummerbund. Det blev i 1920 erne meget populært i den form, vi kender i dag. Skærfet bæres, så folderne vender opad, oprindelig tænkt, så man kunne have en billet i folderne.

19 S S 19 SMOKING En smoking er et formelt jakkesæt med revers i satin. Smokingen er normalt sort, men kan forekomme i andre farver. En smoking kan være enkelt- eller dobbeltradet, og man bærer en hvid skjorte til smoking gerne med knækflip. En smoking bæres til festlige lejligheder efter kl. 18. Smokingen ligger stilistisk mellem et mørkt jakkesæt og kjole og hvidt. Smokingen stammer fra slutningen af 1800-tallet, hvor H. Poole fra Londons legendariske skræddergade, lavede en kort fløjlsjakke til brug ved rygning efter middagen. Det er heraf navnet smoking jakke kommer. I USA blev jakken døbt Tuxedo efter New York området Tuxedo park. STRETCH Når en metervare tilføres elastiske garner kombineret med uelastiske garner bliver metervaren strækbar og giver tøjet en behagelig bevægelighed samt god komfort. STRYGEFRI Ingen skjorter er 100 % strygefri, men kombinationen af fibre, garner, bindinger, vævningen, metervaren og efterbehandlingen giver forskellige muligheder og grader af et strygefrit udtryk. Strygefri behandling kan opnås både af garnets beskaffenhed, mekanisk (vævning) og kemisk (efterbehandling). Det er individuelt, hvad kunden opfatter som strygefrit, og hos Bosweel bruger vi metervarer med en speciel finish, således at metervaren har minimalt krøl og bliver mest mulig strygefri og tåler mange gange vask. Det anbefales at vaske skjorterne i en mindre fyldt vaskemaskine, og straks efter maskinen er færdig at hænge de vaskede skjorter op til tørring.

20 T V 20 TRÅD En sytråd er et særlig robust garn, der er snoet sammen fra flere tråde og derved bliver stærkere. Tråd bruges til sammensyning af sømme samt til stikninger og knaphuller. Hos Bosweel bruger vi udelukkende tråd fra firmaet Amann, som er et europæisk kvalitets tråd. TWEED Oprindeligt et håndvævet, groft tekstil fra byen Tweed i Skotland. I dag er det kendt som et groft tweedstof i et tungere garn. Tweed er ofte brugt til overtøj, jakker eller habitter. TWILL Twill er en vævemetode, som skaber et diagonalt mønster i stoffet. Kæde og skud tråde følges af mindst to andre tråde. Det giver det typiske diagonale twill udseende. Disse stoffer er ofte mere bløde. VELOUR (Fransk = velvet) Stof eller strikket stof med en fløjlsagtig overflade. VEST En vest er en ærmeløs beklædningsgenstand, der normalt bæres over skjorten og under en jakke. En vest anses som det tredje stykke beklædning af et tredelt jakkesæt. En vest har en lodret åbning foran, som ofte lukkes med knapper. Man kan både finde enkeltradede og dobbeltradede veste. Veste kan også have revers. Undertiden praktiseres det stadig at lade den nederste knap stå åben. Vesten bæres under kjolejakke.

21 V V 21 VISKOSE Viskose er en regenereret fiber, der er fremstillet eller genopbygget fra andre materialer som træ, bomuldsaffald eller andre plantedele med et højt indhold af cellulose. Viskose har en god absorberingsevne og er god til at lede varme væk fra kroppen og har en acceptabel trækstyrke. Det er samtidigt let at indfarve, tåler rens og vask og er et billigt råmateriale, hvorfor det er et ret populært materiale til fremstilling af tekstiler. WIENER LÆG Et dobbelt læg (uniforms præget) i midten af ryggen eller i en lomme. Lægget giver mere bevægelsesfrihed og rørlighed. VÆVET PLISSÉ Special metervarer med indvævet plissé-effekt. Bruges om indsats på eksklusive smokingskjorter.

22 U U 22 ULD Uld er hovedsageligt fra fårs hår. Andre spindbare animalske fibre betegnes også ofte uld i forbindelse med dyrets navn. Dyr, som leverer fibre, der minder om uld, er alpaka, lama, vicunja, kashmir- og angora fra ged eller kanin. Fra naturens hånd er uld et materiale med stor variation. Fibrenes (hårenes) kvalitet varierer fra dyr til dyr og afhænger desuden af klima samt dyrets kost, helbred og race. Uldprodukter har en mere eller mindre vandafvisende overflade grundet indholdet af lanolin, men er stadig fugtabsorberende. På grund af det naturlige krøl, der er i håret, er uld elastisk og et fantastisk varmt materiale til beklædning. Der findes et utal af betegnelser for kvaliteter af uld her kan nævnes nogle få: Cool wool som er en betegnelse for meget let stof fremstillet af ren ny uld. Cool wool kvaliteter er kølige og er let krøl resistente. Lambswool er den bløde uld fra den første klipning af 6-måneder gamle lam. Denne uld er meget fin og blød. Merino uld er meget fin uldkvalitet fra Merino får. Ulden er fin og meget stærkt krøllet.

Almindelige vævninger

Almindelige vævninger Skyttevævning Almindelige vævninger Lærredsgruppen Lærred er den simpleste og tætteste vævemetode. Lærred har flest mulige bindepunkter, hvilket gør den meget fast og stærk. Lærred er ens på ret og vrang

Læs mere

Uldfi ber Lambswool Klippet uld

Uldfi ber Lambswool Klippet uld Merinofår Uldfi ber Lambswool Klippet uld Uld Isoleringsevne Opsugningsevne Meget god. Fine, glatte garner indeholder mindre luft end tykke og lodne garner. Her får uldfi brene lov til at kruse, og skaber

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER Tekst: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer Foto: Birger Lund Redaktion: Dragtgruppen 2 SY-VEJLEDNING TIL KNÆBUKSER 1700-tallets mandsbukser var knæbukser. Bukserne var forholdsvis snævre og blev lukket foran

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK 1 Syvejledning: Anette K vist Nielsen - Redigering: Dragtgruppen Ideoplæg: H anne Dyhr og K am m a G udm and - H øyer 2 SY-VEJLEDNING TIL SÆRK De gamle særke var alle håndsyede i hvidt hørlærred. En del

Læs mere

Wolf Camper herre Forår 2012

Wolf Camper herre Forår 2012 kr 699,00 Når kun det bedste er godt nok! Wolf Campers membran regntøj sætter nye standarder for hvad du skal forvente af et letvægtsregnsæt. Materialet er meget blødt og med stræk, der betyder at man

Læs mere

Efterårskampagne 2014

Efterårskampagne 2014 Efterårskampagne 2014 L.Brador workwear autumn/winter 2014 Tilbud Ved køb af L.Brador-tøj for 1500 kr. ekskl. moms fra udvalgt sortiment i efterårets trendkollektion får du en weekendtaske samt et års

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS 1 Syvejledning / syprøver: Anette Kvist Nielsen Redigering: Dragtgruppen Idèoplæg: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer 2 SY-VEJLEDNING TIL LANGE BUKSER 1800-tallets mandsbukser var hovedsageligt lange bukser.

Læs mere

VELKOMMEN TIL BACKTEE S KOLLEKTION 2016

VELKOMMEN TIL BACKTEE S KOLLEKTION 2016 VELKOMMEN TIL BACKTEE S KOLLEKTION 2016 En mix og match golfkollektion i friske farver BACKTEE s kollektioner er bygget op omkring golf tøj til alle vejrforhold, så man kan yde sit bedste i al slags vejr.

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Når skellettet er klar til beklædning, dvs. skelettet er høvlet så der ikke er nogle skarpe kanterskelettet er lakeret med fortyndet lak

Læs mere

Produktkatalog DTF - Dansk Tinker Forening. v.1

Produktkatalog DTF - Dansk Tinker Forening. v.1 Produktkatalog DTF - Dansk Tinker Forening v.1 ID ZIP N MIX Skaljakke Eksklusiv funktionel jakke i ID Tech kvalitet med hætte og let, blødt polyester-for. Jakken er også velegnet til påtryk og logo-broderi

Læs mere

Wolf Camper dame Forår 2012

Wolf Camper dame Forår 2012 kr 699,00 Når kun det bedste er godt nok! Wolf Campers membran regntøj sætter nye standarder for hvad du skal forvente af et letvægtsregnsæt. Materialet er meget blødt og med stræk, der betyder at man

Læs mere

BEMÆRK, PÅ ALLE STØRRELSER OVER XXL (2 XL) TILLÆGGES KR.

BEMÆRK, PÅ ALLE STØRRELSER OVER XXL (2 XL) TILLÆGGES KR. I samarbejde med JKL Design v/ Sven Gert Loberg, tilbydes tøj kollektion med klublogo. Tekst efter eget ønske (mod merpris) Klublogo udføres i flere farver efter eget ønske. Salgs og leveringsbetingelser,

Læs mere

I 2005 blev Simons kunstnerisk direktør hos Jil Sander, som under hans ledelse blev kendt for sin vitale og sofistikerede modernisme.

I 2005 blev Simons kunstnerisk direktør hos Jil Sander, som under hans ledelse blev kendt for sin vitale og sofistikerede modernisme. Accessory-kollektion Med accessory kollektionen fra Kvadrat/Raf Simons føres designerens sans for æstetik videre til de detaljer som effektfuldt fuldender hjemmets indretning. I det nøje udvalgte sortiment

Læs mere

Over 1 million solgte!

Over 1 million solgte! 2 Over 1 million solgte! God fugttransport Behagelig og blød pasform NY FARVE 100% funktionel polyester 1560 NY FARVE 1440 1462 1390 1335 1325 1639 1606 1900 1980 1999 HERRE 199205 Str.: S-3XL (1390, 1440,

Læs mere

BEKLÆDNINGSGENSTANDE OG TILBEHØR TIL BEKLÆDNINGSGEN- STANDE, UNDTAGEN VARER AF TRIKOTAGE

BEKLÆDNINGSGENSTANDE OG TILBEHØR TIL BEKLÆDNINGSGEN- STANDE, UNDTAGEN VARER AF TRIKOTAGE Kapitel 62 BEKLÆDNINGSGENSTANDE OG TILBEHØR TIL BEKLÆDNINGSGEN- STANDE, UNDTAGEN VARER AF TRIKOTAGE Bestemmelser 1. Dette kapitel omfatter kun konfektionerede varer af tekstilstof af enhver art, undtagen

Læs mere

FLEECE KOLLEKTION 2015

FLEECE KOLLEKTION 2015 132 FLEECE FLEECE 0804 MIKROFLEECECARDIGAN Fleececardigan i bedste kvalitet. Der er udvalgt de fineste polyesterfibre i den tætteste konstruktion. Antipillingbehandlet på både for-og bagside. Blød og isolerende.

Læs mere

Vejledninger vedrørende den etniske stil

Vejledninger vedrørende den etniske stil Vejledninger vedrørende den etniske stil www.mybernette.com Vejledninger vedrørende den etniske stil Etnisk kjole Størrelse one size Du skal bruge: - 2,10 m taftstof rosa (stofbredde mindst 0,9 m) - stofrester

Læs mere

Sydtrafik kræver atdu skal bære slips eller tørklæde fra 1. oktober til 31. marts.

Sydtrafik kræver atdu skal bære slips eller tørklæde fra 1. oktober til 31. marts. Bilag 14 - Uniformsreglement Regler for brug af Sydtrafiks uniform (uddrag fra chaufførhåndbogen) Når du kører for Sydtrafik, har du pligt til at have den uniform på, som Sydtrafik har godkendt. Pligten

Læs mere

Spektrum. Forårsprogram 2016. the art of textiles & colour. Uniprint. Procion-MX. Textiltryk. Art Cloth. Lag på lag. Deconstructed screen printing

Spektrum. Forårsprogram 2016. the art of textiles & colour. Uniprint. Procion-MX. Textiltryk. Art Cloth. Lag på lag. Deconstructed screen printing Spektrums Forårsprogram 2016 Uniprint Procion-MX Textiltryk Art Cloth Lag på lag Deconstructed screen printing Hvid- og farveætse Indfarvning Sun printing Shibori Indigo Eco-farvning og -tryk Deconstructed

Læs mere

Model 8302 Hvid m. Rød/ Hvid trim Kval. 100 % cotton. NON IRON Str. 37/38 49/50

Model 8302 Hvid m. Rød/ Hvid trim Kval. 100 % cotton. NON IRON Str. 37/38 49/50 2 8309 Two - Face Denim m. hvide stikninger. 100% cotton. 49/50 8308 Rød/ Blå/ Hvid tern 60 % cotton, 40 %. 49/50 8302 Hvid m. Rød/ Hvid trim 100 % cotton. NON IRON 49/50 8307 Two Face Denim m. ternet

Læs mere

Over 1 million solgte! PRIME TEE

Over 1 million solgte! PRIME TEE Over 1 million solgte! PRIME TEE 2 God fugttransport Behagelig pasform 100% funktionel polyester OBS! Art. nr.: 198842 fås kun i damemodel NY FARVE NY FARVE 1900 1576 1570 1440 1469 1462 1390 1335 1336

Læs mere

Mayflower Cotton 8/4 Merceriseret. 100 % Bomuld Merceriseret.

Mayflower Cotton 8/4 Merceriseret. 100 % Bomuld Merceriseret. 514: Mayflower Pigekjole i Cotton 8/4 Merceriseret. Størrelse mdr./år: 6 9 12 15 18 21 Jakkens Overvidde cm: 39 44 50 54 59 64 Længde cm: 26 27 29 30 32 33 Kjolens Overvidde cm: 36 41 47 52 57 62 Længde:

Læs mere

PIACENZA & PADOVA. Style 8591/8581

PIACENZA & PADOVA. Style 8591/8581 SKJORTER En skjorte er det mest tidløse og klassiske stykke tøj af alle. En skjorte skal være velsiddende, slidstærk, behagelig og komfortabel at have på. I tillæg er skjorten både moderne og praktisk.

Læs mere

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove Made to move L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove At flytte grænserne har været en af vores ledestjerner længe. Det var næsten symbolsk,

Læs mere

UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV!

UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV! UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV! OPSKRIFTER PÅ LIDT AF HVERT TIL DEN NYFØDTE. Jeg håber at du må få glæde af dette udpluk af OPSKRIFTSBOGen og ønsker dig god fornøjelse. Med venlig hilsen JETTE STEEN

Læs mere

WORK WEAR MED FOKUS PÅ KOMFORTEN, DETALJERNE OG HOLDBERHEDEN.

WORK WEAR MED FOKUS PÅ KOMFORTEN, DETALJERNE OG HOLDBERHEDEN. NÅR DAGLIGDAGEN FORDRER LIDT MERE OG KRAVENE TIL TØJET ER MANGE, PRAKTISK, BEHAGELIGT OG MODERNE. MED FOKUS PÅ KOMFORTEN, DETALJERNE OG HOLDBERHEDEN. WORK WEAR > WORK WEAR ID 0300 PRO wear T-shirt O ID

Læs mere

-Tryk på tøj fra dag til dag

-Tryk på tøj fra dag til dag -Tryk på tøj fra dag til dag 50 hvide t-shirts med et tryk i 1 farve for eller bag: 1499,- kr. ex. moms og fragt Overnite Textiltryk har siden marts 1994 betjent og serviceret ca. 6500 danske og internationale

Læs mere

Kontraktbilag 4 Kvalitetsforskrifter for uniformer og artikler

Kontraktbilag 4 Kvalitetsforskrifter for uniformer og artikler 1 Kontraktbilag 4 Kvalitetsforskrifter for uniformer og artikler Ver. 6. september 2012 1. GENERELLE KVALITETSFORSKRIFTER... 2 2. SPECIFIKKE KVALITETSFORSKRIFTER... 4 2.1. BABYSVØB... 4 2.2. BABYTØJ: BODYSTOCKING,

Læs mere

TEE JAYS be inspired

TEE JAYS be inspired TEE JAYS 2015 be inspired TEE JAYS 2015 Amsterdam TEE JAYS producerer tøj af høj kvalitet til den stilbevidste mand og kvinde. Tøj, der er rigt på detaljer og behageligt at leve i. Med inspiration fra

Læs mere

the ultimate polo collection

the ultimate polo collection the ultimate polo collection BY TEE JAYS Hos TEE JAYS har vi lavet poloer så længe, vi kan huske, og sammen med T-shirts udgør de kernen i vores kollektioner. Vi arbejder hele tiden på at forbedre både

Læs mere

dintojmand.dk. Vi ses i din lokale DIN TØJMAND: BRÆDSTRUP: Bredgade 16 8740 Brædstrup KJELLERUP: Søndergade 10 8620 Kjellerup

dintojmand.dk. Vi ses i din lokale DIN TØJMAND: BRÆDSTRUP: Bredgade 16 8740 Brædstrup KJELLERUP: Søndergade 10 8620 Kjellerup Vi ses i din lokale DIN TØJMAND: BRÆDSTRUP: Bredgade 16 8740 Brædstrup KJELLERUP: Søndergade 10 8620 Kjellerup MASSER AF IDÉER TIL MANDENS ØNSKESEDDEL GALTEN: Nørregade 3 8464 Galten HAMMEL: Torvegade

Læs mere

Montering. Pres arb fra vrangen, Sy og pres sømmene. Søm bukserne op forneden og i taljen. Træk elastik i taljesømmen.

Montering. Pres arb fra vrangen, Sy og pres sømmene. Søm bukserne op forneden og i taljen. Træk elastik i taljesømmen. 184 Drenge- og pigetøj i Mayflower Cotton 8/4. Str. år: 6 (8) Barnets højde i cm: 120 (130) Lange bukser. 7 (7) Bukserne har søm på indersiden af benene samt midt for og bag og der begyndes forneden på

Læs mere

Køb arbejdstøj igennem M-Sport og støt din lokale idrætsforening

Køb arbejdstøj igennem M-Sport og støt din lokale idrætsforening Køb arbejdstøj igennem M-Sport og støt din lokale idrætsforening Standard/ensfarvet 5 5 8 8 0 0 40 40 jakke 4-780 buks -785 Ensfarvet jakke med lynlås. Viddelæg i ryg. Ærmer med justerbare manchetter.

Læs mere

Thermo Function kvalitets undertøj

Thermo Function kvalitets undertøj Thermo Function kvalitets undertøj Thermo Function kvalitetsundertøj Bevar din normale kropstemperatur i kolde og fugtige vejrforhold med Thermo Function. Thermo Function er en serie isolerende termoundertøj

Læs mere

83 Odense Bys Museer nr. 1979/95 Hjemsted: Drejø Beskrivelse: Korsklæde, snip. Det består af en trekant af fint lærred, dertil er syet et 10 cm bredt stykke fint mønstret bomuld med en 5 cm bred kant af

Læs mere

Valg af slibemiddel Til slibeskiver, der anvendes til slibning af værktøjer til træbearbejdning, kan slibemidlet være:

Valg af slibemiddel Til slibeskiver, der anvendes til slibning af værktøjer til træbearbejdning, kan slibemidlet være: Valg af slibemiddel Til slibeskiver, der anvendes til slibning af værktøjer til træbearbejdning, kan slibemidlet være: A = aluminiumoxid (elektrokorund) C = siliciumkarbid CBN = bornitrid D = naturlig

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN Del- Og slutmål Håndarbejde 1. 8. klasse

UNDERVISNINGSPLAN Del- Og slutmål Håndarbejde 1. 8. klasse UNDERVISNINGSPLAN Del- Og slutmål Håndarbejde 1. 8. klasse Der undervises i håndarbejde på 1-8 klassetrin. Formålet med undervisningen i håndarbejde er, at eleverne ved skabende håndværksmæssigt arbejde

Læs mere

Quilt med mange cirkler

Quilt med mange cirkler Det skal du bruge: PFAFF creative 3.0 sy- og broderimaskine PFAFF creative QUILTERS HOOP 200x200 (820940096) PFAFF forlængerbord med justerbar guide (821031096) PFAFF 0A standardtrykfod til IDT -system

Læs mere

Ca 54(58)62(64)66(70) cm. Modellens mål over bryst. Ca 19(21)25(29)33(37) cm. Ærmelængde under arm inkl. ombuk. Ca 17½(22)26½(26½)31(31) cm

Ca 54(58)62(64)66(70) cm. Modellens mål over bryst. Ca 19(21)25(29)33(37) cm. Ærmelængde under arm inkl. ombuk. Ca 17½(22)26½(26½)31(31) cm 91360 nova Version 1 91360 Jakke og kjole med hæklede firkanter GARNKVALITET Nova (100% Bomuld. Nøgle ca 50 g = 170 m) GARNALTERNATIV Mio, Baby Pascal, Gästrike 2 tr, Järbo 8/4, Skrållan, Mini Bomull STØRRELSE

Læs mere

Stof / metervarer - efterår 2014. KreStoffer. Stof / garn / mønstre / tilbehør / syskole METERVARER

Stof / metervarer - efterår 2014. KreStoffer. Stof / garn / mønstre / tilbehør / syskole METERVARER KreStoffer Stof / garn / mønstre / tilbehør / syskole METERVARER Efterår 2014 1 Bomuld - ensfarvet denim look En lækker metervare i bomuld, polyester og lycra i ensfarvet denim look - strækstof - God til

Læs mere

hurtige juleideer ı dekoration

hurtige juleideer ı dekoration hobby ı dekoration 10 hurtige juleideer Står du og mangler en hurtig venindegave? En dekoration til første søndag i advent? Eller har du glemt at købe kalenderlys? Læn dig tilbage, og lad dig inspirere

Læs mere

METERVARER FORÅR 2012

METERVARER FORÅR 2012 KreStoffer METERVARER FORÅR 2012 Flot tynd viscose med blomsterprint er en lækker metervare i en dejlig blød kvalitet, jersey med 5% stræk - God til tunika, bluser, t-shirt, kjoler og overdele Dess nr.

Læs mere

Reparation af glasfiberkajakker

Reparation af glasfiberkajakker Reparation af glasfiberkajakker Denne beskrivelse er fremstillet som en opsummering af et kursus i reparation af glasfiberkajakker af Leif Romsø i Kerteminde Kajakklub Oktober 2008. Glasfiberkajakker er

Læs mere

Inspiration AUTUMN 2015

Inspiration AUTUMN 2015 Inspiration AUTUMN 2015 Vores kollektion af high-end profilbekædning er designet til at matche de trends, vi ser i modebilledet. Alle materialer er i de bedste kvaliteter og alle produkter er designet

Læs mere

NEW STYLE 1834 LILLE DUFFELTASKE

NEW STYLE 1834 LILLE DUFFELTASKE TASKER 1832 TOILETTASKE STYLE 1834 LILLE DUFFELTASKE STYLE Smart toilettaske lavet i vandafvisende og slidstærkt materiale. Robust og rummelig model. Kraftig og slidstærk lynlås. 500D PVC Tarpuilin. Bund:

Læs mere

Profil beklædning 2007

Profil beklædning 2007 Profilbeklædning 2007 HURRICANE har siden 1990 været et stærkt varemærke i Danmark indenfor basic tekstil. Vi ved at glæden ved et stykke flot tøj gerne skal holde længere end til første vask meget længere!

Læs mere

Brug af maskinen. Sortér vasketøjet efter vaskemærker. Forberedelse af vasketøjet. Fyldning af tørretumbleren. Valg af program

Brug af maskinen. Sortér vasketøjet efter vaskemærker. Forberedelse af vasketøjet. Fyldning af tørretumbleren. Valg af program Brug af maskinen Yderligere oplysninger (inklusive fejlfinding og service) findes i de enkelte afsnit i brugervejledningen. Sortér vasketøjet efter vaskemærker Må ikke tørres i tørretumbler Egnet til tørring

Læs mere

NOVA Basismodeller: Baby 38-86 cl 18-05

NOVA Basismodeller: Baby 38-86 cl 18-05 NOVA Basismodeller: Baby 38-86 cl 18-05 Version 3 18-05 BASISMODELLER MED RAGLAN I NOVA TIL BABY GARNKVALITET Nova (100% Bomuld. Nøgle ca 50 g = 170 m) GARNOPLYSNING STØRRELSE 38(44)50(56-62)68-74(80-86)

Læs mere

I NV4000 Som broderimaskine.

I NV4000 Som broderimaskine. Hvis du kun ønsker at sætte et broderi på. Sådan påbegynder du et broderi: 1. Løft nålen ved at aktivere knappen på maskinen (billede nr. 1). 2. Tryk på knappen for at skifte til anden trykfod (billede

Læs mere

T-shirts 4 Polo Piqué 14 Sweatshirts 18 Fleece 22 Softshells 24 Caps 28 Håndklæder 29 Poser 30

T-shirts 4 Polo Piqué 14 Sweatshirts 18 Fleece 22 Softshells 24 Caps 28 Håndklæder 29 Poser 30 DK Siden 1990 har Hurricane været et af de stærkeste varemærker inden for basic tekstiler. Alle produkter i programmet er skabt med ét mål for øje, nemlig at kvaliteterne og de enkelte designs kan danne

Læs mere

Optiform modulhegn. Skab dit eget hegn

Optiform modulhegn. Skab dit eget hegn Optiform modulhegn Skab dit eget hegn SKAB DIT EGET HEGN Et Optiform Modulhegn kan bruges til mange formål: læ, afskærmning, adskillelse, opdeling, hygge, dekoration, osv. Og du vælger selv, hvilket udtryk

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Hvis dokumentet SOFbyg skin1 er fulgt, har vi nu en kajak beklædt med stof og imprægneret med epoxy, slebet og klar til forstærkningen med

Læs mere

Hvis bortkommet, venligst retunér til:

Hvis bortkommet, venligst retunér til: Hvis bortkommet, venligst retunér til: Navn: Adresse: Indhold: Mindnotes historie 8-9 Blødt omslag med papir 10-13 Blødt omslag med PU 14-17 Hårdt omslag med papir 18-21 6 Hårdt omslag med PU 22-25 Hårdt

Læs mere

Æblenøgle. Sådan undersøger du et æble med udgangspunkt i en æblenøgle.

Æblenøgle. Sådan undersøger du et æble med udgangspunkt i en æblenøgle. Æblenøgle Sådan undersøger du et æble med udgangspunkt i en æblenøgle. Er du rigtig dygtig, kan du bruge denne metode til at bestemme, hvilken sort det er. 1. Ydre egenskaber 5. Egenskaber for træet 2.

Læs mere

Garnforståelse Blandingsgarnet Bomuld og syntetiske fibre Bomuld og hør Uld og syntetiske fibre Uld og viskose

Garnforståelse Blandingsgarnet Bomuld og syntetiske fibre Bomuld og hør Uld og syntetiske fibre Uld og viskose Garnforståelse Blandingsgarnet Der kan være flere grunde til at blande forskellige typer af fiber i enten garner eller metervare. 1. Ved at blande syntetiske fibre med naturfibre supplerer de forskellige

Læs mere

Instruktionsbog DK: HZL-27Z, HZL-29Z

Instruktionsbog DK: HZL-27Z, HZL-29Z Instruktionsbog DK: HZL-27Z, HZL-29Z 1 Indholdsfortegnelse Side Indhold Side Indhold 3 Sikkerhedsforeskrifter 21 Nål skiftes 4-6 Maskinens detaljer 22 Zigzag-søm 7 Tilbehør 23 3-punkts zigzag 8 Spolepinde

Læs mere

KLASSISK SWEATSHIRT. 0600 Den velkendte GAME sweatshirt med rund hals. Dobbeltstikninger og rib ved hals, ærme og bund. Blød, børstet inderside.

KLASSISK SWEATSHIRT. 0600 Den velkendte GAME sweatshirt med rund hals. Dobbeltstikninger og rib ved hals, ærme og bund. Blød, børstet inderside. KLASSISK SWEATSHIRT 0600 Den velkendte GAME sweatshirt med rund hals. Dobbeltstikninger og rib ved hals, ærme og bund. Blød, børstet inderside. 290 g 198,75 KLASSISK POLOSWEATSHIRT 0601 Den velkendte GAME

Læs mere

Levende detaljer til dit hjem

Levende detaljer til dit hjem Gode rum Levende detaljer til dit hjem Paneler Trægulve 2016/2017 www.moelven.dk Træ en del af naturen Tag et stykke af naturen, og skab nye, gode rum med et levende materiale. Interiørprodukter i massivt

Læs mere

Nordic Summer Vibes Billederne i dette års katalog er taget i Stockholms gader og den smukke Skærgård. Steder, der matcher det enkle design og den

Nordic Summer Vibes Billederne i dette års katalog er taget i Stockholms gader og den smukke Skærgård. Steder, der matcher det enkle design og den Summer Vibes Nordic Summer Vibes Billederne i dette års katalog er taget i Stockholms gader og den smukke Skærgård. Steder, der matcher det enkle design og den rene kvalitet, som kendetegner TEE JAYS produkter.

Læs mere

SPRING//SUMMER INSPIRATIONSKATALOG

SPRING//SUMMER INSPIRATIONSKATALOG SPRING//SUMMER INSPIRATIONSKATALOG 2014 2 Luxury Tee Vores nye Luxury Tee er uden sammenligning den bedste single jersey T-shirt i vores kollektion. Den unikke pasform og lækre kvalitet i langfibret bomuld

Læs mere

Active Geyser. Challenge your identity

Active Geyser. Challenge your identity Active Geyser Challenge your identity ID ACTIVE WEAR TIL SPORT OG FRITID ID Identity Active Wear er funktionelt løbetøj og træningstøj til al slags vejr. Et helt særligt træk ved Active Wear er ID Tech.

Læs mere

HØRINGSMATERIALE. Instruktion til udfyldelse af tilbudsliste vedrørende levering af arbejdsbeklædning

HØRINGSMATERIALE. Instruktion til udfyldelse af tilbudsliste vedrørende levering af arbejdsbeklædning Instruktion til udfyldelse af tilbudsliste vedrørende levering af arbejdsbeklædning Version: 0.11.2014 Dette faneblad er en instruktion til, hvordan skal udfyldes. består af følgende faneblade: Instruktion

Læs mere

Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/?

Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/? Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/? Da JEG FØRSTE GANG BLEV FARMOR, købte jeg en vaskekurv i plastik og fyldte den med lidt købt og en masse hjemmelavet. Det hjemmelavede blev forsynet

Læs mere

KOMPRESSIONS STRØMPER

KOMPRESSIONS STRØMPER KOMPRESSIONS STRØMPER TAG HÅND OM DINE BEN THERAPIES. HAND IN HAND. PROBLEMER MED VENERNE? Raske ben har vener med glatte og elastiske vægge, som er perfekte med hensyn til at tilpasse sig forandringer

Læs mere

Vigtig viden om reflekstøj Komplet guide om reflekstøjs opbygning og funktion

Vigtig viden om reflekstøj Komplet guide om reflekstøjs opbygning og funktion by BERENDSEN Vigtig viden om reflekstøj Komplet guide om reflekstøjs opbygning og funktion Lær mere om reflekstøj. Indhold Vi ved at alle regler om reflekstøj kan være meget komplicerede. Hvordan fungerer

Læs mere

Kyndbøl Symaskiner. Kolbe. G Nålens. Nålens. tykkel. længde. Skaft. Indsnævring for griberspids. Nåle øje. Nålespids. 23.

Kyndbøl Symaskiner. Kolbe. G Nålens. Nålens. tykkel. længde. Skaft. Indsnævring for griberspids. Nåle øje. Nålespids. 23. 23. januar 2008 Generelle sy-tips fra Kyndbøl Symaskiner i Odense Nålen: Nålen er en af de vigtigste sy organer. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige nål til det det sy arbejde som skal fortages.

Læs mere

Inspiration Forår 2013

Inspiration Forår 2013 Inspiration Forår 2013 Ash Kit Olive *Red Sof-Tee // 185 gr. En af markedets bedste heavy t-shirts i moderigtig pasform. Produceret af langfibret ringspundet bomuld, som giver en finish, der er perfekt

Læs mere

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Politiken Kultur KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Gunnar Aagaard Andersen formåede at kombinere billedkunst og design SLIDT. Skumsofaen har

Læs mere

Mikrofiber. SUS, Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg

Mikrofiber. SUS, Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg SUS, Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg Vibeke Bang Olsen December 2013 Undervisningsministeriet. (December 2013). Materialet er udviklet af Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg i samarbejde

Læs mere

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og 46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og ryg af sort glittet hørlærred. Mønstrede metalknapper.

Læs mere

A. Steen Nielsensvej 1 4930 Maribo Tlf. 5478 3472 Fax 5478 4654 www.ksv.dk - E-mail: ks@ ksv.dk

A. Steen Nielsensvej 1 4930 Maribo Tlf. 5478 3472 Fax 5478 4654 www.ksv.dk - E-mail: ks@ ksv.dk A. Steen Nielsensvej 1 490 Maribo Tlf. 5478 47 Fax 5478 4654 www.ksv.dk - E-mail: ks@ ksv.dk /-farvet jakke 1601-40 buks 701-45 -farvet jakke med brystlommer og mobiltelefonlomme. Ærmer med justerbare

Læs mere

Terrasse og facade. www.keflico.com

Terrasse og facade. www.keflico.com Terrasse og facade i hårdttræ www.keflico.com Miljø FSC certificeret terrasse og facade Miljøet er vigtigt for os alle og derfor er efterspørgslen på miljøcertificeret træ stigende. Keflico ønsker at tilbyde

Læs mere

- Ergonomisk pasform. - Super kølende effekt. Materiale: C101, C102. Str.: XS-XXL. Pris: 240,- - Ergonomisk pasform. - Bred og behagelig nakke.

- Ergonomisk pasform. - Super kølende effekt. Materiale: C101, C102. Str.: XS-XXL. Pris: 240,- - Ergonomisk pasform. - Bred og behagelig nakke. STAY COOL 193678 COOL TEE MED MESH HERRE Det avancerede fugttransporterende materiale og mesh panelerne i siderne og under armene sikrer en fantastisk kølende effekt. - Blødt og behageligt materiale. -

Læs mere

LØBESÆSON. Profil er ikke noget man har det er noget man skaber

LØBESÆSON. Profil er ikke noget man har det er noget man skaber LØBESÆSON 2015 Profil er ikke noget man har det er noget man skaber Over 1 million solgte! PRIME TEE 2 God fugttransport Behagelig pasform 100% funktionel polyester OBS! Art. nr.: 198842 fås kun i damemodel

Læs mere

Tørklæder Udstillingsnr.: 137

Tørklæder Udstillingsnr.: 137 Tørklæder Tørklædet blev brugt af både mænd og kvinder. Hos mændene blev det bundet omkring skjortekraven som halsklud, og hos kvinderne blev det lagt over skuldrene og puttet ned i bullens åbning foran.

Læs mere

V A R E F A K T A. Kemikalier i tekstiler og forbrugerprodukter. Ellen ter Haar Hansen. Laboratorietekniker.

V A R E F A K T A. Kemikalier i tekstiler og forbrugerprodukter. Ellen ter Haar Hansen. Laboratorietekniker. Kemikalier i tekstiler og forbrugerprodukter Ellen ter Haar Hansen Laboratorietekniker. KEMIKALIER: Dem der forventes at være der. Dem ingen ved hvor kommer fra??? Juridiske krav: Bromerede flammehæmmere

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. Ærmetrøje og skørt 90. SÆM 5817. Hjemsted: Ukendt. Ærmetrøje og skørt af blåt, glittet ulddamask foeret med ubleget hørlærred. Trøjen har skjult snøring med 5/4 forskudte huller. Smal ryg med søm. Snøret

Læs mere

Amy og Alice Design Ilse Funch

Amy og Alice Design Ilse Funch Amy og Alice Design Ilse Funch Dukkerne Sidse og Amy er strikket efter samme opskrift: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Gule nuancer garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet

Læs mere

Opskrift på en blokmink (Rationel metode) af Sofie Odgaard Chr. sep.2001

Opskrift på en blokmink (Rationel metode) af Sofie Odgaard Chr. sep.2001 side 1 Opskrift på en blokmink (Rationel metode) af Sofie Odgaard Chr. sep.2001 -Dette er en vejledning til, hvordan man laver en minkkåbe der ikke er rykket, altså en blokkåbe. På mit 4. skoleophold har

Læs mere

A Nyttesømme Sømme til syning og reparation af tøj.

A Nyttesømme Sømme til syning og reparation af tøj. Sømme Nyttesømme Sømme til syning og reparation af tøj. Søm Sømnavn/nvendelse Trykfod 1, 2, 3 Ligesøm, venstre, midterste og højere nåleposition Til alle typer syning. Tryk på stingbredde og vandret spejlvending

Læs mere

Style PLU Intermezzo EURO DKK #120 0 14012028140 Strikbukser 17,07 128,00 #838 0 140838xx140 Strik tricot, acryl 16,80 126,00 #866 0 1408660xxxx

Style PLU Intermezzo EURO DKK #120 0 14012028140 Strikbukser 17,07 128,00 #838 0 140838xx140 Strik tricot, acryl 16,80 126,00 #866 0 1408660xxxx Style PLU Intermezzo EURO DKK #120 0 14012028140 Strikbukser 17,07 128,00 #838 0 140838xx140 Strik tricot, acryl 16,80 126,00 #866 0 1408660xxxx Tricot, nylon m/lycra 9,60 72,00 #872 0 1408720xxxx Nylontricot,

Læs mere

Brugs- og boligtekstiler. December 2008. Materialelære: Fibre og fiberidentifikation

Brugs- og boligtekstiler. December 2008. Materialelære: Fibre og fiberidentifikation Brugs- og boligtekstiler December 2008 Materialelære: Indholdsfortegnelse: Fibre... 3 Naturfiber... 4 Animalsk... 4 Uld... 4 De andre animalske fibre... 5 Naturfiber... 6 Vegetabilsk... 6 Bomuld:... 6

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

SPRING//SUMMER INSPIRATIONSKATALOG

SPRING//SUMMER INSPIRATIONSKATALOG SPRING//SUMMER INSPIRATIONSKATALOG 2014 Luxury Tee Vores nye Luxury Tee er uden sammenligning den bedste single jersey T-shirt i vores kollektion. Den unikke pasform og lækre kvalitet i langfibret bomuld

Læs mere

2013/14. ACODE - er funktionelt profiltøj i sporty skandinavisk design

2013/14. ACODE - er funktionelt profiltøj i sporty skandinavisk design 2013/14 ACODE - er funktionelt profiltøj i sporty skandinavisk design Acode har i en årrække produceret funktionelt profiltøj i et sporty skandinavisk design. Det skandinaviske klima kan være både vådt,

Læs mere

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk BELÆGNINGSSTEN www.rc-beton.dk RC Beton er en af landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til vores

Læs mere

Bevare hvidhedsgraden i hvidt tøj og farveintensiteten i farvede og printede varer.

Bevare hvidhedsgraden i hvidt tøj og farveintensiteten i farvede og printede varer. INDHOLD 1. Formålet med vask 2. Vejledning for varer med min. 50% polyester 3. Vejledning for varer med min. 50% bomuld 4. Stof med besætning i kontrastfarve 1 1. Formålet med vask Fjerne snavs og pletter.

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve www.cinas.dk/morom Få prøver tilsendt til din hoveddør Bestil på www.holseogwibroe.dk/prøver eller scan QR-koden og bestil direkte fra din smartphone Bambus Bambus er et produkt,

Læs mere

HOLKER.DK Præsentation 2016

HOLKER.DK Præsentation 2016 HOLKER.DK Præsentation 2016 v/ Birgitte Ruth Larsen og Peter Schrøder E-Mail: holker@holker.dk Telefon: 3178 7871 GEN Y HÅNDVÆRKERBUKSER ART. ID: 110313-940 Formskårne knæ / Kontrastsømme / 2 løsthængende

Læs mere

KAMPAGNER Alle priser er ex. moms

KAMPAGNER Alle priser er ex. moms KAMPAGNER 2017 Alle priser er ex. moms KN1 ULDJAKKE Klassisk jakke i uldblanding, der yder fremragende varme og vejrbeskyttelse. Fremstillet i 3-lags materiale med vandtæt og åndbar membran. Jakken holder

Læs mere

Hængelamper Copyright "dukkehussiden 2010 kun til privat brug

Hængelamper Copyright dukkehussiden 2010 kun til privat brug Hængelamper Copyright "dukkehussiden 2010 kun til privat brug Pic. 01 Pic. 01 Som I ser på formen af lamperne, er de runde, ovale, paddehat formet. OBS. De bedste steder, hvor man kan finde ting, man kan

Læs mere

AF IKASTETIKET.DK I SAMARBEJDE MED SKABERLYST.DK SÅDAN FÅR DU SUCCES MED DIN SYNING. få de 10 bedste tips fra en professionel skrædder

AF IKASTETIKET.DK I SAMARBEJDE MED SKABERLYST.DK SÅDAN FÅR DU SUCCES MED DIN SYNING. få de 10 bedste tips fra en professionel skrædder AF IKASTETIKET.DK I SAMARBEJDE MED SKABERLYST.DK SÅDAN FÅR DU SUCCES MED DIN SYNING få de 10 bedste tips fra en professionel skrædder INDHOLD 3. 4. 5. 7. 9. 11. 13. 15. 17. 19. 21. 23. Om Signe Eriksen

Læs mere

Side Prisliste 2007 Sehested Broderi Aps Bemærkninger Box Game Active 1 stk 10 stk 100 stk 29 0570 Game Active T-shirt 89,89 85,39 83,14 20 29 0571

Side Prisliste 2007 Sehested Broderi Aps Bemærkninger Box Game Active 1 stk 10 stk 100 stk 29 0570 Game Active T-shirt 89,89 85,39 83,14 20 29 0571 Side Prisliste 2007 Sehested Broderi Aps Bemærkninger Box Game Active 10 stk 100 stk 29 0570 Game Active T-shirt 89,89 85,39 83,14 20 29 0571 Game Active T-shirt, lady 89,89 85,39 83,14 20 10 stk 30 stk

Læs mere

Mini-overflødighedshorn

Mini-overflødighedshorn Mini-overflødighedshorn 10 pers. (9 ringe) Ingredienser Kransekagemasse 150 g flormelis 30 g past. æggehvider 500 g ren, rå marcipan Sprøjteglasur 75 g sigtet flormelis ca. 30 g past. æggehvider Pynt 200

Læs mere

Brødrene Hartmann A/S - Lærervejledning

Brødrene Hartmann A/S - Lærervejledning Brødrene Hartmann A/S - Lærervejledning Dette er lærervejledningen til det virtuelle virksomhedsbesøg på Brødrene Hartmann A/S (herefter Hartmann), som du finder på. Lærervejledningen er skrevet til undervisere

Læs mere

Beklædningsprogram 2012 / 2013

Beklædningsprogram 2012 / 2013 Beklædningsprogram 2012 / 2013 T-time t-shirt 0510-100% bomuld Kæmmet og forkrympet bomuld. Rund hals. Rib i hals. Nakkebånd. Grøn Grafit melange Point 1 Model: 9050-41 Behagelig ensfarvet T-shirt med

Læs mere

100% kreativ ferie. efterårsferie 10// børn. efterårsferie//10

100% kreativ ferie. efterårsferie 10// børn. efterårsferie//10 børn efterårsferie 10// 100% kreativ ferie efterårsferie//10 Er du også ramt af ugle-mania? Så find nål, tråd og masser af stoffer frem og brug efterårsferien på kreative sysler med ungerne. Vi har samlet

Læs mere

SLAGELSE MTB KLUBTØJ 2014-15

SLAGELSE MTB KLUBTØJ 2014-15 SLAGELSE MTB KLUBTØJ 2014-15 Her følger en beskrivelse af klubbens nye kollektion fra og med 2014. Slagelse, april 2014 Leverandør Der er indgået et samarbejde med firmaet HumanSpeed ApS som leverandør.

Læs mere

WE DON T. Some have very strict rules how they are allowed to move. Our basic idea:

WE DON T. Some have very strict rules how they are allowed to move. Our basic idea: Some have very strict rules how they are allowed to move. WE DON T Our basic idea: Lige fremad. Diagonalt, til siden. Regler for hvordan man må bevæge sig det må blive en sag for Kasparov og de andre.

Læs mere

Tina Benfeldt Levring. Mode ne gen rug. Sy nemt dine egne tasker og tilbehør af nyt og brugt. muusmann forlag

Tina Benfeldt Levring. Mode ne gen rug. Sy nemt dine egne tasker og tilbehør af nyt og brugt. muusmann forlag Tina Benfeldt Levring Mode ne gen rug Sy nemt dine egne tasker og tilbehør af nyt og brugt muusmann forlag Indhold Forord 6 Lidt om glæden ved at sy tasker 10 Modeller med lynlås 13 Grundmodel 14 Model

Læs mere