K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL Mod. Forsyningssekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL Mod. Forsyningssekretariatet"

Transkript

1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL Gørlev Vandforsyning a.m.b.a. Mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelse af 22. august 2014 fastsat prisloftet for 2015 for Gørlev Vandforsyning a.m.b.a. (herefter Gørlev Vandforsyning). Gørlev Vandforsyning har den 14. september 2014 indbragt afgørelsen for Konkurrenceankenævnet. For Konkurrenceankenævnet drejer klagen sig om, hvorvidt det generelle effektiviseringskrav er i overensstemmelse med prisloftbekendtgørelsens 14, stk. 1, og om effektiviseringskravet på kr. i prisloftet for 2013 fortsat skal indregnes i de korrigerede driftsomkostninger for Gørlev Vandforsyning har endvidere klaget over, at Forsyningssekretariatet i sin afgørelse har medtaget forhold, der ikke er relevante for selskabet, at det udsendte materiale om benchmarking for 2015 er uforståeligt, og at Forsyningssekretariatet ikke har levet op til sin vejledningspligt. Forsyningssekretariatet har påstået afgørelsen stadfæstet. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse.

2 - 2 Parternes påstande Gørlev Vandforsyning har nedlagt påstand om, at Forsyningssekretariatet skal anerkende, at ændringen i det generelle effektiviseringskrav ikke er korrekt og derfor ikke har virkning for selskabet. Gørlev Vandforsyning har endvidere nedlagt påstand om, at effektiviseringskravet på kr. for prisloft for 2013 ikke skal indregnes i de korrigerede driftsomkostninger for Gørlev Vandforsyning har tillige nedlagt påstand om, at Forsyningssekretariatet skal anerkende, at der skal udsendes et specifikt udkast til prisloftet for 2015 til selskabet, der ikke indeholder forhold, der ikke har betydning for selskabet. Endelig har Gørlev Vandforsyning påstået, at Forsyningssekretariatet skal anerkende, at det udsendte materiale for benchmarking for 2015 er uforståeligt, og at Forsyningssekretariatet har tilsidesat sin vejledningsforpligtelse. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om stadfæstelse af afgørelsen af 22. august Den påklagede afgørelse I afgørelse af 22. august 2014 fastsatte Forsyningssekretariatet i medfør af vandsektorlovens 6, stk. 2, Gørlev Vandforsynings prisloft til 7,60 kr. pr. m 3. Af afgørelsen fremgår bl.a.: Korrektion for generelt effektiviseringskrav Det generelle effektiviseringskrav fastsættes på baggrund af den gennemsnitlige produktivitetsudvikling i overensstemmelse med prisloftbekendtgørelsens 14, stk. 1. Forsyningssekretariatet har foretaget en beregning af produktivitetsudviklingen, som fremgår af bilag 1. Beregningen viser, at det generelle effektiviseringskrav i prisloftet for 2015 er på 0,44 procent Høringssvar Selskabet angiver i dets høringssvar af den 14. august 2014, at det ikke kan acceptere det generelle effektiviseringskrav. Selskabet stiller spørgsmålstegn til den anførte begrundelse for ændringerne af de tidligere anvendte tal. Forsyningssekretariatet er opmærksomt på, at der er sket ændringer i de tidligere anvendte tal, som ligger til grund for beregningen af det generelle effektiviseringskrav.

3 - 3 Ændringerne skyldes revisioner i tallene fra Danmarks Statistik, hvorfor ændringerne, og omfanget af disse, er ude af Forsyningssekretariatets hænder. Jf. ovenstående afsnit, er det generelle effektiviseringskrav fastsat i overensstemmelse med prisloftbekendtgørelsens 14, stk. 1. Forsyningssekretariatet fastholder dermed det generelle effektiviseringskrav på 0,44 procent. Korrektion for individuelt effektiviseringskrav Ved fastsættelsen af selskabets individuelle effektiviseringspotentiale foretages en række trin for at sikre, at effektiviseringspotentialet er retvisende. Der tages blandt andet hensyn til selskabets eventuelle særlige forhold samt om selskabets sammensætning af costdrivere har betydning for selskabets effektiviseringspotentiale. For en nærmere beskrivelse af benchmarkingmodellen henvises til papiret Resultatorienteret benchmarking for 2015, som ligeledes er offentliggjort på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside. Særlige forhold Selskabet har ikke angivet særlige forhold. Høringssvar Selskabet angiver i høringssvaret, at selskabet finder udkastet svært gennemskueligt. Primært er det frembringelsen af det individuelle effektiviseringskrav, der er svært at gennemskue. Forsyningssekretariatet er klar over, at især beregningen af det individuelle effektiviseringskrav er kompliceret og derfor mindre gennemskuelig. Forsyningssekretariatet henviser til hovedpapiret Resultatorienteret benchmarking for 2015 med tilhørende bilag for en nærmere redegørelse for beregningen af selskabets effektiviseringskrav. Forsyningssekretariatet bemærker, at en gengivelse af beregningerne ikke er mulig, da DEA-modellen er baseret på lineær programmering. Denne metode fungerer som iterativ proces, og det er derfor ikke muligt at opstille en konkret beregning for selskabet. Selskabet angiver i høringssvaret, at det forventer at de private forbrugerejede vandforsyninger vil udgå fra fremtidige indberetninger til benchmarkingen, idet disse selskaber er fravalgt i forbindelse med benchmarking. Forsyningssekretariatet bemærker, at de private vandselskaber er inkluderet i benchmarkingen. De kan blot ikke udgøre et frontselskab. Der henvises i den forbindelse til afsnit 3.1. i Resultatorienteret benchmarking for Da de private vandselskaber bliver benchmarket, skal de fortsat indberette til dette formål.

4 - 4 Selskabet udtrykker i høringssvaret utilfredshed med, at selskabets effektiviseringskrav fra prisloftet for 2013 indgår i de korrigerede driftsomkostninger til brug for prisloft I den forbindelse henvises til prisloftbekendtgørelsen 5, stk. 1, hvor det er angivet, at driftsomkostninger i prisloftet, fastsættes som driftsomkostningerne i det seneste prisloft, korrigeret for prisudvikling og effektiviseringskrav. Selskabet stiller sig uforstående overfor, hvordan det kan gå fra et positivt effektiviseringskrav i prisloftet for 2013 og 2014, til at have et individuelt effektiviseringskrav på 0 kr. i prisloftet for 2015, uden at have ændret på driften. I forbindelse med benchmarkingen, ses der på størrelsen af selskabets driftsomkostninger i prisloftet i forhold til størrelsen af selskabets nettovolumenmål. Dette holdes op imod frontselskabernes faktiske driftsomkostninger, samt deres nettovolumenmål. Såfremt der er sket ændringer i en af disse faktorer, vil dette kunne påvirke selskabets individuelle effektiviseringskrav. For en nærmere uddybning af, hvordan det individuelle effektiviseringskrav beregnes, henvises til Resultatorienteret benchmarking for Supplerende sagsfremstilling Forsyningssekretariatet har i forbindelse med klagen af 14. september 2014 udarbejdet notat af 17. september 2014, der er fremsendt til selskabet. Vedrørende det generelle effektiviseringskrav henviser Forsyningssekretariatet til sin afgørelse af 22. august 2014, idet det tilføjes: Forsyningssekretariatet påtænker ikke at rette tallene tilbage i tiden, da sådanne revisioner af data altid vil kunne forekomme. Det ville være meget ressourcekrævende at genbehandle prislofter, hver gang der kommer revisioner af tidligere anvendte tal fra Danmarks statistik. Forsyningssekretariatet bemærker derudover, at selskaberne ikke ville kunne stilles bedre, uanset om tallene blev rettet bagud eller ej, idet selskabet i tidligere år har fået stillet et generelt krav på 0 kr. Da selskaberne ikke får et negativt krav i tilfælde af negative produktivitetsændringer, ville en eventuel ændring af de reviderede tal alligevel ikke kunne stille selskabet bedre, da det generelle krav i forvejen var på 0 kr. for de tidligere år. I den forbindelse skal det bemærkes, at Konkurrenceankenævnet i flere sager har stadfæstet, at et negativt generelt effektiviseringskrav ikke medfører, at selskaberne skal have penge tilbage, jf. bl.a. Konkurrenceankenævnets kendelse af 31. maj 2012 vedrørende DANVA. Vedrørende det individuelle effektiviseringskrav har Forsyningssekretariatet henvist til sin afgørelse og yderligere anført:

5 - 5 Forsyningssekretariatet bemærker yderligere, at selskabet tidligere har haft op til flere muligheder for at indsende det manglende materiale til brug for prisloft Dette omfatter to rykkere sendt til selskabet henholdsvis den 18. april 2012 og den 3. maj 2012, som følge af, at selskabet ikke havde indberettet de nødvendige oplysninger til brug for prisloft I disse rykkere fremgik i øvrigt en beskrivelse af proceduren ved manglende indberetning. Selskabets udkast blev efterfølgende sendt i høring den 2. november 2012 frem til den 16. november Grundet fremsendelse af korrigeret udkast den 9. november 2012 forlængedes selskabets høringsfrist til den 23. november Slutteligt modtog selskabet dets afgørelse den 8. februar 2013, med efterfølgende 4 ugers frist for at indgive klage over prisloftet for Det skal hertil bemærkes, at selskabet på intet tidspunkt har benyttet muligheden for at indberette de manglende oplysninger til brug for benchmarking til prisloft Endelig skal Forsyningssekretariatet henvise til kendelsen af den 23. juni 2014, hvor Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets behandling af dette punkt. Det bemærkes, at der ikke er anledning til at genoptage tidligere prisloftafgørelser. Ad d) Forsyningssekretariatet anvender begreber, som til dels er defineret i prisloftbekendtgørelsen og til dels anvendes i benchmarkingmodellen. En del af begreberne er forklaret i sekretariatets vejledninger. Såfremt der skulle være behov for det, er selskabet velkommen til at kontakte Forsyningssekretariatet med en liste over de begreber, som selskabet er i tvivl om betydning af. Så vil vi derefter komme med en uddybning heraf. Om begrebet effektiv ekstraordinær effektiviseringsgevinst har Forsyningssekretariatet anført: En ekstraordinær effektiviseringsgevinst opgøres efter reglerne i prisloftbekendtgørelsens 26. Her fremgår det, at gevinsten opstår, hvis selskabets faktiske driftsomkostninger i år givent år er mindre end driftsomkostningerne i prisloftet. Det vil sige en situation, hvor selskabet har været mere effektiv end det krav, som Forsyningssekretariatet har fastsat. Gevinsten kan bruges inden for fire år efter opnåelsen, og den kan alene anvendes til investeringer og takstnedsættelse. Selskabet vælger selv, hvornår gevinsten skal anvendes. Såfremt gevinsten ikke er anvendt inden 4 år, vil den automatisk blive indregnet som takstnedsættelse. I notatet er endelig indsat links til vejledning om vand- og spildevandsselskabers prislofter for 2014, vejledning om vand- og spildevandsselskabers prislofter for 2015 og guide til indberetning til prisloft 2015.

6 Parternes argumentation - 6 Gørlev Vandforsyning har inddelt sin klage i 5 punkter. Pkt. 1 og 4: Overflødige forhold i afgørelsen Gørlev Vandforsyning har anført, at Forsyningssekretariatet har medtaget forhold i sin afgørelse, der ikke er relevante for selskabet. Det fremgår således af afgørelsen, at vandselskaber, som både driver vand- og spildevandsforsyning, får fastsat et prisloft for hver forsyningsart, ligesom der er medtaget et afsnit om tillæg for planlagte investeringer i 2014 og Disse forhold er irrelevante for Gørlev Vandforsyning, og Forsyningssekretariatet burde i lyset af de tildelte ressourcer fremsende et specifikt udkast til selskabet, der alene omfatter forhold af relevans for selskabet. Pkt. 2: Korrektion for generelt effektiviseringskrav Gørlev Vandforsyning har vedrørende dette punkt anført, at de nye tal fra Danmarks Statistik ikke kan verificeres, og at der derfor må stilles spørgsmålstegn ved den anførte begrundelse for de store ændringer i de tidligere anvendte tal. Selskabet kan derfor ikke acceptere det generelle effektiviseringskrav. Pkt. 3: Korrektion for individuelt effektiviseringskrav og uforståelig sprogbrug Gørlev Vandforsyning har vedrørende dette punkt anført, at det udsendte materiale for benchmarking for 2015 er uforståeligt, og at Forsyningssekretariatet burde fremsende en nærmere beskrivelse af de angivne forhold. Endvidere er sproget i den af Forsyningssekretariatet fremsendte korrespondance meget kompliceret. Det anvendte effektiviseringskrav på kr. for prisloft 2013 er fortsat indregnet i de korrigerede driftsomkostninger for 2015, selvom beløbet var en straf for manglende indberetning af oplysninger i Forsyningssekretariatets beregning af det individuelle effektiviseringskrav er uden hold i virkeligheden, idet det individuelle effektiviseringskrav for prisloft 2015 er fastsat til 0 kr., selvom der ikke er foretaget ændringer i den daglige drift. Gørlev Vandforsyning ønsker en nærmere forklaring på dette punkt, og det tilbydes at fremsende de manglende oplysninger for Det er ikke rimeligt, at selskabet i al fremtid skal straffes for ét års manglende oplysninger.

7 - 7 Pkt. 5: Manglende vejledning Det er ikke angivet, hvordan ekstraordinær effektiviseringsgevinst skal anvendes. Der mangler således en tydelig forklaring på dette punkt, hvilket må anses som en mangel ved afgørelsen. Gørlev Vandforsyning har endelig anført, at det af Forsyningssekretariatet fremsendte notat ikke indeholder den fornødne vejledning Forsyningssekretariatet har vedrørende pkt. 1 og 4 navnlig anført, at Forsyningssekretariatet årligt træffer afgørelse om prislofter for 331 vandselskaber, og at der anvendes en fast skabelon for at skabe en så ensartet behandling som muligt. Der henvises endvidere til Konkurrenceankenævnets kendelse af 23. juni 2014 vedrørende Gørlev Vandforsyning, hvoraf fremgår, at nævnet ikke har kompetence til at behandle spørgsmål, der omhandler Forsyningssekretariatets generelle arbejde. Pkt. 2: Korrektion for generelt effektiviseringskrav Forsyningssekretariatet har navnlig gjort gældende, at det generelle effektiviseringskrav på 0,44 procent i prisloftet for 2015 er fastsat i overensstemmelse med prisloftbekendtgørelsens 14, stk. 1, på baggrund af den gennemsnitlige produktivitetsudvikling i dansk erhvervsliv. Forsyningssekretariatet har i prislofterne for 2015 foretaget en beregning af produktivitetsudviklingen, som er nærmere beskrevet i bilag 1 for afgørelsen. Beregningen foretages som et rullende gennemsnit af produktivitetsudviklingen i de ti seneste år, som er tilgængelige på tidspunktet for fastsættelsen af prisloftet. Tallene, der stammer fra Danmarks Statistik, kan derfor være ændrede i forhold til tidligere år, hvilket er tilfældet for beregningen af det generelle effektiviseringskrav i prisloftet for Selskabet ville ikke blive bedre stillet, uanset om tallene blev rettet bagud eller ej. Pkt. 3: Korrektion for individuelt effektiviseringskrav og uforståelig sprogbrug Forsyningssekretariatet har vedrørende dette punkt gjort gældende, at selskabets driftsomkostninger er opgjort korrekt og i overensstemmelse med prisloftbekendtgørelsens 5, stk. 1. Driftsomkostningerne skal således fastsættes som driftsomkostningerne i vandselskabets seneste prisloft korrigeret for prisudvikling og effektiviseringskrav. Driftsomkostningerne for 2014 blev fastsat som driftsomkostningerne i 2013 korrigeret for prisudvikling og effektiviseringskrav. Selskabets driftsomkostninger i prisloft 2013 indeholdt

8 - 8 et individuelt krav, hvilket derfor afspejler sig i driftsomkostningerne for 2014 og videre i Et fastsat effektiviseringskrav reducerer således driftsomkostningerne varigt. Det fastsatte individuelle effektiviseringskrav i prisloftet for 2013 var ikke en straf for manglende indberetning af oplysninger for Selskabets individuelle krav og potentiale blev fastsat på baggrund af de indsendte oplysninger og den resultatorienterede benchmarking. Forsyningssekretariatet anerkender, at beregningen af især det individuelle effektiviseringskrav er kompliceret og kan være svært at forstå. Sekretariatet har derfor flere steder i afgørelsen henvist til papiret Resultatorienteret benchmarking for 2015 for en nærmere uddybning af de enkelte elementer. Det er først i klagen, at selskabet har oplyst de konkrete begreber, der er ukendte for selskabet, og disse forklares alle i hovedpapiret. Selskabet er velkomment til at kontakte sekretariatet telefonisk eller skriftligt for en forklaring af begreberne. Pkt. 5: Manglende vejledning Forsyningssekretariatet har vedrørende dette punkt anført, at spørgsmålet først er rejst i klagen, og at begrebet er nærmere forklaret i notatet af 17. september Afgørelsens begrundelse og resultat Ad pkt. 1 og 4: Overflødige forhold i afgørelse Konkurrenceankenævnet har i medfør af 1 i bekendtgørelse nr. 175 af 22. februar 2013 om Konkurrenceankenævnet, vandsektorlovens 26 og 33 i bekendtgørelse nr. 122 af 8. februar 2013 om prisloftregulering m.v. af vandsektoren kompetence til at behandle klager over afgørelser truffet af Forsyningssekretariatet. Konkurrenceankenævnet har ikke kompetence til at behandle spørgsmål, der omhandler Forsyningssekretariatets generelle arbejde, herunder Forsyningssekretariatets anvendelse af standardiserede afgørelser. Ad pkt. 2: Korrektion for generelt effektiviseringskrav Ifølge 14, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 122 af 8. februar 2013 om prisloftregulering m.v. af vandsektoren fastsættes det generelle effektiviseringskrav som et vægtet gennemsnit af produktivitetsudviklingen i dansk erhvervsliv, som indgår med 70 procent, og produktivitetsudviklingen i bygge- og anlægssektoren, som indgår med 30 procent. Det vægtede gennemsnit beregnes ud fra de oplysninger for de seneste ti år, som er tilgængelige

9 - 9 på tidspunktet for fastsættelse af prisloftet. Konkurrencenævnet finder, at det generelle effektiviseringskrav er fastsat i overensstemmelse med denne bestemmelse, og der er derfor ikke grundlag for at ændre det i afgørelsen anførte. Det forhold, at der er sket ændringer i tallene fra Danmarks Statistik kan ikke føre til et andet resultat. Forsyningssekretariatets afgørelse stadfæstes derfor på dette punkt. Ad pkt. 3: Korrektion for individuelt effektiviseringskrav Efter 5, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 122 af 8. februar 2013 om prisloftregulering m.v. af vandsektoren fastsættes driftsomkostningerne i prisloftet som driftsomkostningerne i selskabets seneste prisloft med korrektion for prisudvikling og effektiviseringskrav. Forsyningssekretariatet har oplyst, at driftsomkostningerne for 2015 er fastsat på baggrund af driftsomkostningerne for 2014 korrigeret for prisudvikling og effektiviseringskrav, og at driftsomkostningerne for 2014 tilsvarende blev fastsat på baggrund af driftsomkostningerne for Driftsomkostningerne for 2013 indeholdt et individuelt effektiviseringskrav, der er fastsat på baggrund af de indsendte oplysninger og den resultatorienterede benchmarking. Forsyningssekretariatets afgørelser om prisloftet for henholdsvis 2013 og 2014 er den 23. juni 2014 stadfæstet af Konkurrenceankenævnet. Konkurrenceankenævnet tiltræder herefter, at driftsomkostningerne er fastsat i overensstemmelse med 5, stk. 1, i prisloftbekendtgørelsen, og Konkurrenceankenævnet stadfæster derfor denne del af Forsyningssekretariatets afgørelse. Ad pkt. 4 og 5: Uforståelig sprogbrug og manglende vejledning Vedrørende det af Gørlev Vandforsyning anførte om uforståelig sprogbrug bemærkes, at Konkurrenceankenævnet som anført under pkt. 1 ikke har kompetence til at behandle klager over Forsyningssekretariatets generelle arbejde. Det bemærkes endvidere, at Forsyningssekretariatet har en vejledningspligt i henhold til forvaltningslovens 7. Forsyningssekretariatets vejledning kan ske i form af udsendelse af generelle vejledninger, f.eks. via hjemmesiden. Det fratager imidlertid ikke sekretariatet fra pligten til at yde individuel vejledning, hvis der konkret er grund hertil. Konkurrenceankenævnet finder imidlertid, at Forsyningssekretariatet har vejledt Gørlev

10 - 10 Vandforsyning tilstrækkeligt, og der er derfor heller ikke af denne årsag grund til at hjemvise sagen til fornyet behandling. Herefter B E S T E M M E S Forsyningssekretariatets afgørelse af 22. august 2014 stadfæstes. Klagegebyret tilbagebetales ikke. Palle Bo Madsen Claus Berg Birgitte Sloth John Christensen Jon Stokholm Udskriftens rigtighed bekræftes. Konkurrenceankenævnet, den 6. marts Sign. af Erhvervsstyrelsen Tina Delvig Fuldmægtig

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030 Hjørring Vandselskab A/S (Spildevand) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Andelsselskabet Gørlev Vandforsyning Att.: Erling Rasmussen Kirkestien 3 A 4281 Gørlev Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03846 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL og VFL Vejle Spildevand A/S. Mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL og VFL Vejle Spildevand A/S. Mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-1-2014 og VFL-3-2014 Vejle Spildevand A/S Mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelser

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2018 i sag nr. VFL mod 1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2018 i sag nr. VFL-5-2017 Vejle Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. december

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-029 og VFL-2013-023. Forsyning Helsingør Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume Forsyningssekretariatet har

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes Vej 16 3460 Birkerød Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03985 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

KENDELSE. mod. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse af 27. oktober 2010 af de af sekretariatet nævnte grunde.

KENDELSE. mod. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse af 27. oktober 2010 af de af sekretariatet nævnte grunde. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 27/6 2013 i sag nr. 2010-0023426 Ringkøbing-Skjern Vand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Ringkøbing-Skjern Vand A/S har ved brev af 26.

Læs mere

- 2. Forsyningssekretariatet har påstået stadfæstelse.

- 2. Forsyningssekretariatet har påstået stadfæstelse. K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023439 Slagelse Kommune mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 27. oktober 2010

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-21-2017 Vandforsyningen Brovst og Omegn mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023444 Stevns Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. oktober

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-22-2017 Lindholm Vandværk A.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 12.

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-5-2013. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-5-2013. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-5-2013. Gladsaxe Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelse af

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-17-2017 Assens Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 13. oktober

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Støvring Vandværk a.m.b.a. Att.: Kurt Rasmussen Højdedraget 107 9530 Støvring Den 22. august 2014 Sag nr. 14/04301 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Bornholms Vand A/S Att.: Tommy Jensen Industrivej 1 3700 Rønne Den 10. september 2014 Sag nr. 14/03991 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Borup Vandværk Att.: Willy Larsen Stenhøjparken 41 4140 Borup Den 26. august 2014 Sag nr. 14/03992 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Lejre Spildevand A/S Att.: Lars Thaulow Højbyvej 19 4320 Lejre Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03779 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Verdo Vand A/S Att.: Jesper S. Sahl Agerskellet 7 8920 Randers NV Den 26. august 2014 Sag nr. 14/04385 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Svendborg Spildevand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02455 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-016 og VFL-2013-012. Vejle Spildevand A/S. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-016 og VFL-2013-012. Vejle Spildevand A/S. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-016 og VFL-2013-012 Vejle Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for FORS Spildevand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13891 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Galten Vandværk Att.: Astrid Vølund-Regnskabsfører Låsbyvej 1 8464 Galten Den 10. september 2015 Sag nr. 15/02261 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Mariagerfjord Vand a/s Att.: Ida Jørgensen Islandsvej 7 9560 Hadsund Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02391 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Hørsholm Vand ApS (Vand) Att.: Gitte Benner Storm Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04229 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Syddjurs Spildevand A/S Att.: Søren Lynge Pedersen Tyrrisvej 14 8410 Rønde Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03825 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Sønderborg Vandforsyning A/S Att.: Erik Renner Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Den 12. december 2013 Sag nr. 13/11776 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Energi Viborg Spildevand A/S Att.: Mette Urup Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03730 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Kalundborg Vandforsyning A/S Dokhavnsvej 15 4400 Kalundborg Den 29. august 2018 Sag nr. 18/13970 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringsted Vand A/S Att.: Catharina Schulz Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02421 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Nybrovejens Vandværk a.m.b.a. Att.: Max M. Christensen Nybrovej 15 3550 Slangerup Den 19. september 2014 Sag nr. 14/04263 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Kerteminde Forsyning Vand A/S Att.: Lisa Larsen Kohaven 12 5300 Kerteminde Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/ 04240 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015 Andelsselskabet Marielyst Vandværk Att.: Neel Ploug Olsen Cypresvej 20 4873 Væggerløse Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03971 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Herning Vand A/S (Spildevand) Att.: Poul Schlosser Ålykkevej 5 7400 Herning Den 24. februar 2015 Sag nr. 14/03754 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Hadsten Vandværk a.m.b.a. Att.: Bjarne Larsen Granvej 12a 8370 Hadsten Den 10. september 2014 Sag nr. 14/04191 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Kolding Spildevand A/S Att.: Niels Mandøe Kolding Åpark 1. st.tv 6000 Kolding Den 17. december 2013 Sag nr. 13/11854 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Herning Rens A/S Att.: Lene Bach Kjær Ålykkevej 5 7400 Herning Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02567 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Frederikshavn Vand A/S Att.: Lone Pedersen Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Den 10. september 2014 Sag nr. 14/04173 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/6 2013 i sag nr. 2010-0023320 Andelsselskabet Vejgaard Vandværk mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Andelsselskabet Vejgaard Vandværk har ved

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Sydals Øst Vandforsyning Att.: Ejvind Thorstensen Gammelhave 14 B 6470 Sydals Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02458 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Esbjerg Spildevand A/S Att.: Flemming Andersen Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03731 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Holbæk Spildevand A/S Att.: Mette Hauge Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03763 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Kloak A/S Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13920 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S Ånumvej 28 6900 Skjern Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13935 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023391 Kalundborg Overfladevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15.

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske ramme for 2018 efter fusion

Korrigeret afgørelse om økonomiske ramme for 2018 efter fusion Din Forsyning Vand A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 7. juni 2018 Sag nr. 18/06947 Korrigeret afgørelse om økonomiske ramme for 2018 efter fusion Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Gribvand Spildevand A/S Holtvej 18 C 3230 Græsted Den 14. september 2018 Sag nr. 18/13889 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Hedensted Vandværk Att.: Gitte Markussen Årupvej 16 8722 Hedensted Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02312 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Silkeborg Spildevand A/S Att.: Anders Mosegaard Jensen Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00299 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2021 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023273 Andelsselskabet Gørlev Vandforsyning mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Fonden Djurs Vand Att.: Tonny Sædam Frandsen Hans Winthers Vej 13 8400 Ebeltoft Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02247 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 30/ i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 30/ i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 30/1 2014 i sag nr. VFL-3-2013 Kværndrup Vandværk ved Foreningen af Vandværker i Danmark mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Ishøj Vand A/S Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Den 10. august 2018 Sag nr. 18/13969 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber, der

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Tønder Vand A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Den 2. oktober 2018 Sag nr. 18/07289 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Odder Spildevand A/S Att.: Michael Lind-Frandsen Rude Havvej 9 8300 Odder Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02407 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Hadsund Vandværk a.m.b.a. Att.: Dorthe Revsbæk Bonde Vandværksvej 17 9560 Hadsund 7. september 2012 Sag 12/10206 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Att.: Erik Renner Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02460 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HORSENS VAND A/S Alrøvej 11 8700 Horsens Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07014 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Solrød Vandværk a.m.b.a. Att.: Carsten Tornbo Engvangen 14 2680 Solrød Strand Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02445 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Frederikshavn Spildevand A/S Att.: Karsten Nellemann Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Den 12.december 2013 Sag nr. 13/11715 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Samsø Spildevand A/S Att.: Per Even Rasmussen Slagterivej 28 Brundby Mark 8305 Samsø Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02430 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for FORS Vand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07154 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I

Læs mere

KENDELSE. Lolland Vand A/S. mod. Forsyningssekretariatet. (Fuldmægtig Mette Clausen)

KENDELSE. Lolland Vand A/S. mod. Forsyningssekretariatet. (Fuldmægtig Mette Clausen) 1 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 31. maj 2012 i sag nr. 2011-0025977 Lolland Vand A/S mod (Fuldmægtig Mette Clausen) 1. Resume af afgørelsen har den 14. oktober 2011 truffet afgørelse i en

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Sønderborg Vandforsyning A/S Att.: Erik Renner Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Den 17. september 2015 Sag nr. 15/02461 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 4 ------ ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 Den 2. oktober 2018 9700 Brønderslev Sag nr. 18/07065 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringsted Centralrenseanlæg A/S Att.: Catharina Schulz Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02419 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Hjørring Vandselskab A/S Att.: Bjarne Træholt Sørensen Åstrupvej 9 9800 Hjørring Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02319 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Ringkjøbing-Skjern Vand A/S Att.: Søren Jakobsen Østergade 130 6900 Skjern 14. september 2012 Sag 12/10270 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HOFOR Spildevand Herlev A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 10. august 2018 Sag nr. 18/13923 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Rudersdal Forsyning A/S (Vand) Att.: Jane Britta Madsen Skovlytoften 27 2840 Holte Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04281 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RINGKØBING-SKJERN RENSEANLÆG A/S Att.: Mads Kjærstrup Østergade 130 6900 Skjern Den 9. oktober 2017 Sag nr. 17/00415 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Solrød Spildevand A/S Att.: Jeanette Berg Fasanvej 18 2680 Solrød Strand Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03820 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 HOFOR Vand København A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 19. december 2013 Sag nr. 13/11730 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Thisted Drikkevand A/S Silstrupvej 12 7700 Thisted Den 20. december 2018 Sag nr. 18/19599 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 efter fusion KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej

Læs mere

K E N D E L S E. Om opsættende virkning. afsagt af Konkurrenceankenævnets formand den 11/ i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. Om opsættende virkning. afsagt af Konkurrenceankenævnets formand den 11/ i sag nr. VFL mod K E N D E L S E Om opsættende virkning afsagt af Konkurrenceankenævnets formand den 11/7 2013 i sag nr. VFL-3-2013 Kværndrup Vandværk mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge af spaltningen af det tideligere Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S gældende for Ringkøbing-Skjern Renseanlæg

Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge af spaltningen af det tideligere Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S gældende for Ringkøbing-Skjern Renseanlæg Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S Att.: Hans A. Schmidt Østergade 130 6900 Skjern Den 20. april 2015 Sag nr. 14/05486 Deres ref.rlj/pmo Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge af spaltningen af det tideligere

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Odsherred Spildevand A/S Att.: Trine Gaarde Hovedgaden 39 4571 Grevinge Den 9. oktober 2017 Sag nr. 17/00271 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/ i sag nr og mod

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/ i sag nr og mod KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/7 2013 i sag nr. 2010-0023428 og 2010-0023429 Rudersdal Forsyning A/S (advokat Line Markert) mod Forsyningssekretariatet (fuldmægtig Mette Clausen) Resume

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 NK-Spildevand A/S Att.: Peter Hougaard Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03803 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Ishøj Vand A/S Att.: Erik Friis Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Den 19. december 2013 Sag nr. 13/11737 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Vandcenter Djurs a.m.b.a. Att.: Henrik Harregaard Jordalen Teknologivej 2 8500 Grenaa Den 3. september 2014 Sag nr. 14/04376 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Kerteminde Forsyning Spildevand A/S Att.: Lisa Larsen Kohaven 12 5300 Kerteminde Den 17. december 2013 Sag nr. 13/11853 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Hillerød Spildevand A/S Att.: Alf Johansen Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 17. december 2013 Sag nr. 13/11842 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HILLERØD VAND A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 10. oktober 2018 Sag nr. 18/07133 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Afløb Ballerup A/S Att.: Frank Bennetsen Ågerupvej 84-86 2750 Ballerup Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02187 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Brønderslev Spildevand A/S Att.: Thorkil Neergaard Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 21. december 2015 Sag nr. 15/02566 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for NK-Vand A/S Att.: Peter Hougaard Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00209 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 19. november 2018 Sag nr. 18/14295 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 efter fusion Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod 1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr. 2010-0023449 Struer Forsyning Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet (Kontorchef Carsten Smidt) Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Syddjurs Spildevand A/S Att.: Torben Grønlund Andersen Tyrrisvej 14 8410 Rønde Den 9. oktober 2017 Sag nr. 17/00334 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Skovlund/Ansager Vandværk Att.: Svend Aage Maden Lundvej 14 - Skovlund 6823 Ansager Den 29. januar 2016 Sag nr. 15/02441 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Stevns Spildevand A/S Att.: Jesper Koziara Fægangen 8 Bjælkerup 4660 Store Heddinge Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02449 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Odder Vandværk a.m.b.a. Att.: Lars Overgaard Lisberg Skovsdalsvej 8 8300 Odder 28. september 2012 Sag 12/10267 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HALSNÆS VAND A/S Att.: Ivor Jørgensen Gjethusparken 3 1 3300 Frederiksværk Den 11. september 2015 Sag nr. 15/02307 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Kloak A/S Att.: Frank steen Pedersen Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 13.oktober 2017 Sag nr. 17/00103 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Spildevand Albertslund A/S Att.: Dennis Erboe Nielsen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00161 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

KENDELSE. mod. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om, at afgørelsen af 15. oktober 2010 vedrørende Støvring Vandværk skal stadfæstes.

KENDELSE. mod. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om, at afgørelsen af 15. oktober 2010 vedrørende Støvring Vandværk skal stadfæstes. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/7 2013 i sag nr. 2010-0023454 Støvring Vandværk a.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. oktober 2010

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RUDERSDAL FORSYNING A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07242 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Aarhus Vand A/S Att.: Asbjørn Vagner Rasmussen Bautavej 1 8210 Aarhus V Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02514 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere