Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (67)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (67)"

Transkript

1 Februar 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (67) Sund fornuft på nordjysk Rejsebureauet Folketinget har flere forskellige butikker. Vi har bl.a. en stylist (det, vi i Nordjylland vil kalde en frisør ). Vi har en lille købmandsforretning, og vi har også et rejsebureau. Rejsebureauet har haft samme mand siddende fast i flere år her på Christiansborg. Michael er noget af det mest servicemindede, man kan forestille sig. Det er der også brug for, for hans virke består hovedsagelig af at ombooke den billet, som man bestilte for et par timer siden. Ingen ved, hvornår debatterne i Folketingssalen er overstået nogle talere kan sludre i timevis og stille sofistikerede spørgsmål til ministeren, hvilket alt sammen kan betyde, at en forventet afgang hjem skal udskydes både én og to gange. Som folketingsmedlem rejser man gratis med tog eller fly fra hjemmet til Christiansborg (og ikke andre steder) samt retur, og det giver således mindst et par ture

2 om ugen. Skal medlemmerne på udvalgsrejser o.l., er det ligeledes Michael, der involveres. Til gengæld kan han træffes 24 timer i døgnet, når der er problemer. Super service! Min mandag Mandag er rejsedag for folketingsmedlemmer. Sådan har det altid været. Vi har så nok lige glemt at fortælle befolkningen, at man kan rejse hurtigere til København end med hest. Det betyder, at mandag i dag er til folketingsmedlemmernes arbejde i valgkredsen, herunder besøg på arbejdspladser, hos foreninger, aftenmøder eller almindelig hjemmearbejde. For mit eget vedkommende møder jeg typisk mandag formiddag i retten som beneficeret forsvarsadvokat. Mødet med dommere, anklagere, advokater og ikke mindst klienter, giver en ualmindelig god praktisk baggrund for at være folketingsmedlem, herunder ikke mindst retsordfører. Ganske få folketingsmedlemmer har været selvstændig erhvervsdrivende og blandt de, der har haft et job, er der kun ganske få, der har været ansat i det private erhvervsliv. (Det er dog ikke til hinder for, at et skole-job som piccolo-afløser på et kontor på CV et kan fremstå som en længerevarende ansættelse i det private erhvervsliv). EU-valg Den 26. maj er der valg til Europa-Parlamentet. Parlamentet vil efter valget bestå af 705 medlemmer, heraf 14 fra Danmark. Af disse 14 vil 2 eller 3 sandsynligvis være fra Venstre. 3 ud af 705 medlemmer er desværre ikke en majoritet(!), og man kan da også sætte spørgsmålstegn ved vor reelle indflydelse på de mange regler, der vedtages i EU, og som i øvrigt direkte eller indirekte er gældende i Danmark. Vi er dog i Parlamentet medlem af den partisammenslutning, der hedder ALDE og får bl.a. her igennem vore synspunkter og indflydelse bragt frem.

3 En af favoritterne til at blive valgt blandt de 2-3 Venstre-folk er nordjysk opstillede Søren Gade. Han har de sidste par år rejst land og rige rundt og har de allerbedste kvalifikationer til det job. Ham stemmer jeg på. Riskær Der var engang ( ), hvor Venstres medlem af Europa-Parlamentet var en iværksætter ved navn Klaus Riskær Pedersen. Han blev efterfølgende smidt ud af Venstre og har prøvet en del, herunder at blive dømt 3 gange for økonomisk kriminalitet med en samlet fængselsstraf op over 10 år samt en personlig konkurs i 2010 med en samlet gæld på 170 millioner kr. Efter et forgæves forsøg på at blive opstillet for Alternativet har Riskær nu stiftet sit eget parti, der netop er blevet opstillingsberettiget til det kommende folketingsvalg (dvs. har indsamlet underskrifter). Det lyder besynderligt, men parti-taktisk kunne man faktisk håbe, at Riskær kommer i Folketinget. Hans politik er ren nonsens, men fra borgerlig side kan vi sandsynligvis vælge mellem to scenarier: indvalg af Riskærs parti (4 mandater) eller spild af eksempelvis 1,7 % af stemmerne (hvis partiet ikke kommer over spærregrænsen på 2 %). Sammen med et forventet stemmespild via partiet Kristendemokraterne på eksempelvis 0,8 %, vil der alene på disse partier være spildt 2,5 %, hvilket er en særdeles kritisk andel af stemmerne, der sandsynligvis vil medføre, at et blåt flertal vil være endog meget vanskeligt at fremskaffe. Så derfor og kun derfor (!) kunne man håbe på, at Riskærs parti kommer i Folketinget, hvor mærkeligt det end lyder. Men lad venligst københavnerne sørge for det.

4 Pension I 2006 indgik S, R, V, K, DF eller i alt 70 % af Folketinget Velfærdsforliget, hvis hovedelement var at lade pensionsalderen følge levealderen. Med den stadig stigende levealder ville der alt andet lige blive et misforhold mellem antallet af personer på pension og det antal, der var tilbage på arbejdsmarkedet. Velfærdsforliget er vel nok det vigtigste og økonomisk tungeste forlig siden Staunings Kanslergadeforlig i Velfærdsforliget betød, at Danmark fremover ville have orden i økonomien og dermed råd til udbygning af velfærd m.v. modsat lande som Grækenland, Italien og Spanien, hvor man pensioneres umiddelbart efter konfirmationen. Disse landes økonomiske problemer taler for sig selv. På trods af forliget og det økonomiske fundament, der ligger heri har Socialdemokratiet valgt at spille ud med, at pensionsalderen skal fremrykkes med 3 år af hensyn til de nedslidte. Det lyder tilforladeligt og meget sympatisk. Dog har man på vanlig vis undladt at oplyse detaljerne. Det skal arbejdsmarkedets parter finde ud af, siger man. Hvorfor de skal det, ved jeg ikke. Som det fremstår nu, indebærer forslaget vistnok, at en håndværker skal have ret til den førtidige pension, men ikke en HK er. En SOSU-assistent skal ligeledes have ret, men ikke en sygeplejerske osv. Man skal vistnok have været 40 år på arbejdsmarkedet som håndværker hvordan ens arbejdsforhold i 1979 så skal kunne dokumenteres vides heller ikke, og hvordan man stilles, hvis man efter 30 år går over og bliver værkfører eller HK er er heller ikke oplyst. Det er helt ok at fremsætte forslaget, men det er ikke rimeligt, at man ikke vil oplyse detaljerne, men alene vil sole sig i valgflæsket. Noget helt andet er så, at vi i dag allerede har en seniorførtidspensions-ordning for nedslidte. Den er imidlertid så bureaukratisk, at stort set ingen bruger den. Om ikke andet, så har socialdemokraternes idé trods alt fået regeringspartierne og DF til at se på, hvordan denne ordning kan forbedres, så de nedslidte også reelt får krav på at kunne gå på pension tidligere end os andre. Det ønske deler jeg.

5 Idømt straf og straframmer vi stikker folk blår i øjnene I dansk strafferet opererer vi med straframmer altså det, den tiltalte risikerer at få i straf og så den straf, den tiltalte i virkeligheden får. Der er himmel til forskel. Denne forskel har eksisteret i en årrække og har den logiske baggrund i, at domstolene skal have en skønsmulighed ud fra sagens samlede omstændigheder, således at den lussing, der blev smækket i ophidselse mellem to personer, der måske i dag er venner (eks dages fængsel), ikke takseres på samme måde, som den lussing, der helt tilfældigt tildeles en person i en kørestol. Gennem den seneste tid er der imidlertid afsagt flere domme, der på himmelråbende måde illustrerer en vanvittig forskel på straframmer og den faktisk idømte straf. I forgangne uge fik en spirituspåvirket fører (1,46) sin afregning. Med en hastighed på 146 km/t, hvor 80 var tilladt, var han skyld i 3 personers død. Straframmen var 8 år. Resultatet blev 3 år i øvrigt helt i overensstemmelse med retspraksis. På Fyn forsøgte 4 personer at kratte et øje ud på et sagesløst offer, skar øret delvist af og tilføjede offeret 28 læsioner bl.a. med en hobbykniv. Også her blev dommen for hovedmanden på 33 % af den mulige straf. Man må derfor spørge: Hvad er det, der yderligere - skal skæres af, eller hvor mange flere skal man dræbe ved vanvidskørsel, før straffen kommer eksempelvis op på bare 50 % af straframmen? Domstolene ligger bortset fra mord, brand og narko på ca. en tredjedel af mulig straf, selv i de groveste tilfælde. Det er derfor på tide, at Folketinget evt. via en straffelovskommission foretager et 360 graders eftersyn af vor straffelovgivning, herunder ikke mindst ser på forholdet mellem de straframmer, som Folketinget vedtager (og som er blår i øjnene på befolkningen), og den straf, som rent faktisk idømmes.

6 Det bør være den primære opgave for den næste regering på det retspolitiske område. Valg Lanceringen af sundhedsreformen gav lidt bølgeskvulp i Venstre og sammen med de ikke alt for gode meningsmålinger for blå blok pt, så vil mit bedste bud på en valgdato nu være den 26. maj. Det går op, og det går ned i målingerne, og jeg skulle kende statsministeren dårligt, hvis ikke han venter med valgudskrivelsen, indtil solen står bedre på den politiske himmel. Megen lovgivning vil også være på plads til den tid, og flotte regeringsresultater (beskæftigelsestal, ledighedstal, asyltal osv.) vil forhåbentlig have plantet sig endnu tydeligere i folks sind. For mit eget vedkommende kan jeg oplyse, at jeg er ved at være klar, bl.a. takket være rigtig mange hjælpere, der igennem længere tid har været i gang med de praktiske forberedelser. Mht. valgdatoen kan den 26. maj måske også være en smule praktisk. Denne dag er der som nævnt valg til Europa-Parlamentet, så folk kan få det hele overstået i en omgang. Indsatsen hjælper Grænsekontrol, terrorindsats og bandeproblemer har i den grad tappet politiet over de seneste 4 år. En massiv indsats fra regeringens side med et væsentligt mer-optag på Politiskolen, med uddannelse af politikadetter, med hjemmeværnet og med militærets assistance, har imidlertid medført, at betjentene nu har kunne vende hjem til Nordjylland faktisk i endnu større antal end tidligere.

7 Det kan ses på, at sigtelses-procenten (den andel af anmeldelser, der opklares) er steget markant. Og vi kan se det på, at politiets udrykningstid ( responstiden ) er fortsat faldende i Danmark og i Nordjylland. Det er rart at se, at indsatsen virker. Men der er fortsat nok at tage fat på. Til efteråret fastlægges politiets forhold for de næste fire år, og her skal vi bl.a. i højere omfang sikre politiets tilstedeværelse i landdistrikterne (efter at vi begik fejlen med af at nedlægge landpolitiet uden at sætte noget i stedet). Også opklaringen af økonomisk kriminalitet vil blive et centralt emne. Med venlig hilsen Preben Bang Henriksen

DR Ligetil Opgaver til tema om folketingsvalg 2019

DR Ligetil Opgaver til tema om folketingsvalg 2019 Opgave 1: Quiz om læseforståelse I denne opgave skal du læse en artikel. Derefter skal du svare på nogle spørgsmål. Artiklen kommer frem, når du klikker på dette link: Folketingsvalget afgør, hvem der

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (72)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (72) Juni 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (72) Sund fornuft på nordjysk TAK! Hermed en stor tak til alle, der på den ene eller anden måde har hjulpet mig i forbindelse med folketingsvalget

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62) September 2018 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62) Sund fornuft på nordjysk Så kom den: Kuverten fra Hofmarskallatet Nok havde vi fået et forvarsel, men nu kom indbydelsen: Hendes Majestæt

Læs mere

Det er både med lidt vemod og en masse forventnings-glæde, at jeg skal aflægge denne beretning.

Det er både med lidt vemod og en masse forventnings-glæde, at jeg skal aflægge denne beretning. Beretning 2019 Det er både med lidt vemod og en masse forventnings-glæde, at jeg skal aflægge denne beretning. Lidt vemod, fordi det bliver den sidste i Idom-Råsted regi, hvis bestyrelsens forslag om at

Læs mere

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER NOTAT 24. november 2015 TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 19 15 bjm@thinkeuropa.dk Kommunikationschef, Malte Kjems +45 39 56 57 mkj@thinkeuropa.dk

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (70)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (70) Maj 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (70) Sund fornuft på nordjysk Valg-udskrivelse Tirsdag den 7. maj begyndte som enhver anden tirsdag. Afgang 6.20 fra Aalborg og derfor stort set 1.

Læs mere

Tables BASE % 100%

Tables BASE % 100% Her er hvad 194 deltagere på Folkehøringen mener om en række spørgsmål - før og efter, at de har diskuteret med hinanden og udspurgt eksperter og politikere. Før Efter ANTAL INTERVIEW... ANTAL INTERVIEW...

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 176 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 176 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 176 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 4. februar 2016 Kontor: Strafferetskontoret

Læs mere

NYT FRA: KF-formanden Folketingsmedlem. KOMMENDE ARRANGEMENTER: Valg-Debatmøde i Gråsten (4. juni)

NYT FRA: KF-formanden Folketingsmedlem. KOMMENDE ARRANGEMENTER: Valg-Debatmøde i Gråsten (4. juni) V-Mail juni 2019 LÆS I DENNE UDGAVE: NYT FRA: KF-formanden Folketingsmedlem KOMMENDE ARRANGEMENTER: Valg-Debatmøde i Gråsten (4. juni) NYT FRA KOMMUNEFORENINGEN Karsten Schøn formand 1. valg er vundet

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om skærpede straffe for seksuelle overgreb mod børn

Forslag til folketingsbeslutning om skærpede straffe for seksuelle overgreb mod børn 2011/1 BSF 32 (Gældende) Udskriftsdato: 9. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 25. januar 2012 af Peter Skaarup (DF), Pia Adelsteen (DF), Kim Christiansen (DF), Kristian Thulesen

Læs mere

Borgerforslag - støtterblanket

Borgerforslag - støtterblanket Borgerforslag - støtterblanket Du kan bruge denne blanket til at støtte et borgerforslag på www.borgerforslag.dk Støtten er anonym, således forstået at der ikke offentliggøres nogen personoplysninger om

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2) Januar 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14) Juni 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

Retsudvalget L 50 endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt

Retsudvalget L 50 endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 50 endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 9. december 2014 Kontor: Strafferetskontoret

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR. Overordnet om retsforbeholdet og tilvalgsordningen

SPØRGSMÅL OG SVAR. Overordnet om retsforbeholdet og tilvalgsordningen SPØRGSMÅL OG SVAR Overordnet om retsforbeholdet og tilvalgsordningen Hvorfor har Danmark et retsforbehold? Baggrunden for det danske retsforbehold er den danske folkeafstemning om den såkaldte Maastricht-Traktat

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 12/04/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 12/04/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 12/04/19 Sundhedsreformen Vores regering har præsenteret en aftale om en sundhedsreform, der skal give vores sundhedsvæsen et stort løft. Vel og mærke hvis vi får en Venstre-ledet

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (71) Valgekstra - en sidste hilsen?

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (71) Valgekstra - en sidste hilsen? Juni 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (71) Valgekstra - en sidste hilsen? Så går det løs Da jeg blev valgt første gang for 8 år siden, bemærkede en af mine (nu forhenværende) venner,

Læs mere

GRÆNSEBOMME ER MEST POPULÆRE I JYLLAND

GRÆNSEBOMME ER MEST POPULÆRE I JYLLAND BRIEF GRÆNSEBOMME ER MEST POPULÆRE I JYLLAND Kontakt: Kommunikationschef, Malte Kjems +45 23 39 56 57 mkj@thinkeuropa.dk Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 19 15 bjm@thinkeuropa.dk RESUME Skal Danmark genindføre

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

3 FORSKELLIGE SLAGS FORSTYRRELSER OG HVORDAN DU HÅNDTERER DEM

3 FORSKELLIGE SLAGS FORSTYRRELSER OG HVORDAN DU HÅNDTERER DEM 3 FORSKELLIGE SLAGS FORSTYRRELSER OG HVORDAN DU HÅNDTERER DEM Indledning Tak fordi du har valg at downloade guiden 3 forskellige slags forstyrrelser og hvordan du håndterer dem. Jeg går ud fra, at du har

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

DANSKERE: INDRE MARKED ER AFGØRENDE FOR VELSTANDEN

DANSKERE: INDRE MARKED ER AFGØRENDE FOR VELSTANDEN DANSKERE: INDRE MARKED ER AFGØRENDE FOR VELSTANDEN Kontakt: Kommunikationschef, Malte Kjems + 23 39 7 mkj@thinkeuropa.dk RESUME Langt de fleste danskere anerkender det indre markeds og EU s positive bidrag

Læs mere

Kapløbsspil. Elementer: informationssøgning, samarbejde

Kapløbsspil. Elementer: informationssøgning, samarbejde Kapløbsspil Elementer: informationssøgning, samarbejde Kursisterne inddeles i grupper. Spørgsmålene udleveres. Grupperne søger på internettet og finder svarene på de spørgsmål, de ikke umiddelbart kan

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (69) Det er en underlig tid i Folketinget lige nu. Travl og i den grad alligevel total uproduktiv.

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (69) Det er en underlig tid i Folketinget lige nu. Travl og i den grad alligevel total uproduktiv. April 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (69) Sund fornuft på nordjysk Mens vi venter på valg Det er en underlig tid i Folketinget lige nu. Travl og i den grad alligevel total uproduktiv.

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (66) Efter halvandet års byggearbejde er den renoverede plads foran Christiansborg nu indviet.

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (66) Efter halvandet års byggearbejde er den renoverede plads foran Christiansborg nu indviet. Januar 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (66) Sund fornuft på nordjysk Ansigtsløftning til Christiansborg Efter halvandet års byggearbejde er den renoverede plads foran Christiansborg

Læs mere

Ny meningsmåling: Flertal af vælgere siger farvel til retsforbeholdet

Ny meningsmåling: Flertal af vælgere siger farvel til retsforbeholdet BRIEF Ny meningsmåling: Flertal af vælgere siger farvel til retsforbeholdet Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 191 15 bjm@thinkeuropa.dk RESUME Et stigende flertal af vælgerne ønsker enten at afskaffe

Læs mere

Kommissionen fremsætter forslag om fælles strafferegler i miljøsager

Kommissionen fremsætter forslag om fælles strafferegler i miljøsager Europaudvalget EU-note - E 40 Offentligt Folketinget Europaudvalget, Retsudvalget Miljø- og Planlægningsudvalget Christiansborg, den 15. februar 2007 EU-konsulenttjenesten Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere

Læs mere

Socialdemokratiet i Rudersdal

Socialdemokratiet i Rudersdal Socialdemokratiet i Rudersdal A -Nyt 19. maj 2019 Valg Hvor mange mandater får Socialdemokratiet ved valget d. 5. juni? Morten Østergaard (R) en sand Lars Løkke ven 2 Stem personligt på Miki Dam Larsen

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 15/05/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 15/05/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 15/05/19 Frit skolevalg også i landdistrikterne Jeg er stor fortaler for varierede skoletilbud i hele landet. Derfor er jeg også stor fortaler for vores frie skoler. Børn er

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (36)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (36) December 2015 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (36) Sund fornuft pa nordjysk Bertels julesang Modtagelsen af Bertel Haarders julesang er for et folketingsmedlem som at se det første udkast

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Eksempel på brug af Molins model. Historisk efterlønsreform er på plads

Eksempel på brug af Molins model. Historisk efterlønsreform er på plads Eksempel på brug af Molins model Forårets 2011 blev et af de mest hektiske og dramatiske i dansk politik i adskillige år. Regeringens havde indkaldt til vigtige forhandlinger om den kriseramte danske økonomi

Læs mere

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder --

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder -- Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30 Karsten Dybvad -- Det talte ord gælder -- Tak for ordet, Claus. Tak for at slå fast, at det europæiske samarbejde

Læs mere

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti 1 Cristian Juhl, Enhedslisten 1. maj 2012 Første maj er arbejdernes INTERNATIONALE dag Den nyliberale bølge, der hærger verden, betyder: At færre står i fagforening At der bliver større forskel på rig

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 7 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 7 Offentligt Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del EU Note 7 Offentligt Europaudvalget og Retsudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 5. november 2015 Suverænitet, tilvalgsordning og folkeafstemninger

Læs mere

2/2017. Østjylland. Unge talenter til forbundet. OK 2017: Sådan kommer vi videre. Høj pensionsalder kræver bedre rammer

2/2017. Østjylland. Unge talenter til forbundet. OK 2017: Sådan kommer vi videre. Høj pensionsalder kræver bedre rammer 2/2017 Østjylland Unge talenter til forbundet OK 2017: Sådan kommer vi videre Høj pensionsalder kræver bedre rammer Flemmings leder Tilbagetrækningsalderen er stadig for høj Da det i slutningen af maj

Læs mere

til brug for besvarelsen tirsdag den 12. januar 2016 af samrådsspørgsmål M-O fra Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg

til brug for besvarelsen tirsdag den 12. januar 2016 af samrådsspørgsmål M-O fra Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 85 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dok.: 1808738 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen tirsdag den 12. januar

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2009-10 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 1411 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 15. september 2010 Kontor: Lovafdelingen Sagsnr.: 2010-792-1407

Læs mere

Endeligt svar på Europaudvalgets spørgsmål nr. 81 af 20. januar 2009 (alm. del).

Endeligt svar på Europaudvalgets spørgsmål nr. 81 af 20. januar 2009 (alm. del). Folketingets Europaudvalg Christiansborg Finansministeren 16. marts 2009 Endeligt svar på Europaudvalgets spørgsmål nr. 81 af 20. januar 2009 (alm. del). Spørgsmål: Ministeren bedes fremsende et notat,

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York.

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York. Juli 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Sund fornuft på nordjysk Verdensfreden sikret! Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York.

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2008-09 REU alm. del Svar på Spørgsmål 976 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 8. november 2009 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2009-792-0971

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 494 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 494 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 494 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 4. maj 2016 Kontor: Strafferetskontoret

Læs mere

DS Sjælland Midt & Syd. Generalforsamling den 12. april

DS Sjælland Midt & Syd. Generalforsamling den 12. april En beretning er faktisk et tilbage blik på året der er gået. Og det er også sådan min beretninger er. Desværre har jeg hver gang talt om den der ting der bliver kaldt krise. Det er også noget jeg vil komme

Læs mere

2019 LÆS I DENNE UDGAVE:

2019 LÆS I DENNE UDGAVE: V-Mail juli 209 LÆS I DENNE UDGAVE: NYT FRA: KF-formanden NYT FRA KOMMUNEFORENINGEN Karsten Schøn formand Folketingsvalget et godt valg for Venstre og vores kandidat Folketingsvalget den 5. juni blev et

Læs mere

Indfødsretsprøven af 2015

Indfødsretsprøven af 2015 Indfødsretsprøven af 2015 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Onsdag den 6. juni 2018 kl. 13.00-13.45 Indfødsretsprøven af 2015

Læs mere

Infrastruktur, der skal få danskerne fremad

Infrastruktur, der skal få danskerne fremad ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 14/03/19 Infrastruktur, der skal få danskerne fremad Vores regering og DF har netop indgået en historisk ambitiøs infrastrukturaftale. Med aftalen afsætter vi ikke mindre end

Læs mere

H Ø R I N G O V E R U D K A S T T I L L O V F O R S L A G O M

H Ø R I N G O V E R U D K A S T T I L L O V F O R S L A G O M Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark E-mail: strafferetskontoret@jm.dk W I L D E RS PLA D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F ON 3 2 6 9 8 8 8 8 M OB I L +45913 2 5626 C BA @

Læs mere

STOP HØJERE PENSIONSALDER

STOP HØJERE PENSIONSALDER STOP HØJERE PENSIONSALDER Foto: Weekend Images Inc.-iStoc GODT SENIORLIV TIL ALLE Alle skal have ret til et godt seniorliv, hvor der er kræfter og overskud. Men det bliver sværere og sværere at opnå for

Læs mere

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Igennem de sidste fire år har Socialdemokraterne sikret en fornuftig balance i udlændingepolitikken. På den ene side påtager

Læs mere

Faggruppernes troværdighed 2015

Faggruppernes troværdighed 2015 Faggruppernes troværdighed 2015 Radius Kommunikation November 2015 Troværdighedsanalysen 2015 Radius Kommunikation har undersøgt den danske befolknings holdning til forskellige faggruppers troværdighed.

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Svar på Spørgsmål 840 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 19. april 2010 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2010-792-1270

Læs mere

Har du været udsat for en forbrydelse?

Har du været udsat for en forbrydelse? Har du været udsat for en forbrydelse? Denne pjece indeholder råd og vejledning til dig En straffesags forløb Når politiet f.eks. ved en anmeldelse har fået kendskab til, at der er begået en forbrydelse,

Læs mere

Vejledning til mandatfordeleren

Vejledning til mandatfordeleren Vejledning til mandatfordeleren Til brugere af beregningsmodellen Denne beregningsmodel er udviklet i samarbejde mellem Økonomi- og Indenrigsministeriet og Danmarks Statistik. Beregningsmodellen kan bruges

Læs mere

Betingede domme ( 56-61)

Betingede domme ( 56-61) Betingede domme ( 56-61) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: betinget dom;samfundstjeneste; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 1.5.2015 Status: Gældende Udskrevet: 20.12.2016 Betingede domme ( 56-61) RM

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (33)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (33) Juli 2015 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (33) Sund fornuft på nordjysk Valget Så er valget overstået. Selvom Venstre vandt regeringsmagten, sprang champagne propperne ikke just efter et

Læs mere

retssikkerhed AdvokAtrådets program 2009

retssikkerhed AdvokAtrådets program 2009 retssikkerhed Advokatrådets program 2009 BEHOV FOR ØGET RETSSIKKERHED Balancen mellem hensynet til at beskytte borgerne mod overgreb fra staten og hensynet til terrorbekæmpelse har ændret sig markant.

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1 DECEMBER 2015 VENSTRE I SKANDERBORG KOMMUNE

NYHEDSBREV NR. 1 DECEMBER 2015 VENSTRE I SKANDERBORG KOMMUNE Kære medlem. Fremover bliver nyhedsbrevet udsendt til alle, som er medlem af Venstre i Skanderborg kommune. Vi vil forsøge at have lidt nyt fra alle Lokalforeningerne samlet på et sted. Vi er også ved

Læs mere

Betingede domme ( 56-61)

Betingede domme ( 56-61) Betingede domme ( 56-61) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: betinget dom;samfundstjeneste; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 1.5.2015 Status: Gældende Udskrevet: 18.1.2018 Indholdsfortegnelse 1. Overblik

Læs mere

Indfødsretsprøven af 2015

Indfødsretsprøven af 2015 Indfødsretsprøven af 2015 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Onsdag den 28. november 2018 kl. 13.00-13.45 Indfødsretsprøven

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 Overskrifter Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 - Støjberg afviser bredt forlig om udlændingepolitikken - DF vil afsætte en halv million til at optælle indvandrere - Regeringen og Dansk Folkeparti lander

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (6)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (6) August 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (6) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

UDKAST TIL TALE til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AT-AW (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg Torsdag den 24. maj 2012 kl. 14.

UDKAST TIL TALE til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AT-AW (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg Torsdag den 24. maj 2012 kl. 14. Retsudvalget 2011-12 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 804 Offentligt Dato: 21. maj 2012 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Esben Haugland Sagsnr.: 2012-0035-0073 Dok.: 371880 UDKAST TIL TALE

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 2. december 2010. Prøvenummer

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 2. december 2010. Prøvenummer Indfødsretsprøven 2. december 2010 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en

Læs mere

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] --

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- -- AKT 96807 -- BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- Til: Cc: Fra: Titel: Kommuneliste (Distributionsliste) Valg@frederiksberg.dk (valg@frederiksberg.dk), Valgpost - Lyngby Kommune (valg@ltk.dk), Valgpost Herlev

Læs mere

Iværksætterlyst i Danmark

Iværksætterlyst i Danmark Iværksætterlyst i Danmark Danskeres lyst til at stifte egen virksomhed er faldet ASE har spurgt ca. 2500 lønmodtagere om deres forhold til at stifte egen virksomhed. Undersøgelsen viser generelt ringe

Læs mere

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden.

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden. Bag borgen Tirsdag den 6. maj havde vores lokale folketingsmand Finn Thranum, inviteret Grundejerforeningen Askelunden/Fyrrevænget med ind bag borgen for at få et indblik i hans arbejde som folketingsmand,

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (55)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (55) Januar 2018 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (55) Sund fornuft på nordjysk Så kom den! Så kom den: Invitationen fra H.M. Dronningen. Hvert 4. år inviterer Dronningen folketingsmedlemmerne

Læs mere

Nyt fra Christiansborg August 2018 NI MATTHIESEN ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 22/08/18

Nyt fra Christiansborg August 2018 NI MATTHIESEN ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 22/08/18 Nyt fra Christiansborg August 2018 ANNI MATTHIESEN NI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 22/08/18 1 Tilbage i arbejdstøjet Sommerferien er slut. Arbejdstøjet er fundet frem. Og gangene på Christiansborg begynder så

Læs mere

Nyt fra Borgen. Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005. Kære læser af mit nyhedsbrev

Nyt fra Borgen. Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005. Kære læser af mit nyhedsbrev Nyt fra Borgen Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005 Kære læser af mit nyhedsbrev Efterårsferien kom på et meget tiltrængt tidspunkt efter en kanonhård periode

Læs mere

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf.

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf. Juli 2015 / side 1 af 5 På vej mod ny hovedorganisation Følgende notat baseret på informationer, kommentarer og spørgsmål til Bente Sorgenfrey, formand for FTF, og Kent Petersen, næstformand for FTF og

Læs mere

00580 ø E B 01< ~ /0, POLITI. Kurt Kristian Pedersen Ølsvej Hobro.

00580 ø E B 01< ~ /0, POLITI. Kurt Kristian Pedersen Ølsvej Hobro. NORDJYLLANDS Jyllandsgade 27 Postboks 161 9100 Aalborg POLITI 00580 ø E B 01

Læs mere

Statsborgerskabsprøven

Statsborgerskabsprøven Statsborgerskabsprøven Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Onsdag den 2. december 2015 kl. 13.00-13.45 Spørgsmål til statsborgerskabsprøven

Læs mere

DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR

DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR Folkeafstemning om at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning 3. december 2015 3. FOLKE AFSTEMNING HVAD SKAL VI STEMME OM? HVORFOR SKAL VI STEMME? Den 3. december 2015

Læs mere

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og 1 af 5 05-02-2014 13:03 Kære Generalforsamling! I dag markerer vi endnu et Konservativt arbejdsår. Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om afdækning af de økonomiske konsekvenser forbundet med indvandringen

Forslag til folketingsbeslutning om afdækning af de økonomiske konsekvenser forbundet med indvandringen 2012/1 BSF 72 (Gældende) Udskriftsdato: 18. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 28. februar 2013 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Marie

Læs mere

Bilag 1: Sværhedsgraden og diskriminationsgraden for de enkelte spørgsmål i Indfødsretsprøven af 2015 afholdt den 6. juni 2018

Bilag 1: Sværhedsgraden og diskriminationsgraden for de enkelte spørgsmål i Indfødsretsprøven af 2015 afholdt den 6. juni 2018 Bilag 1: Sværhedsgraden og diskriminationsgraden for de enkelte spørgsmål i Indfødsretsprøven af 2015 afholdt den 6. juni 2018 Sværhedsgraden for de enkelte spørgsmål beskriver, hvor mange procent af prøvedeltagerne

Læs mere

Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage.

Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage. Formand Dorit Dühring har ordet på bestyreslen vegne. Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage. Hvad fik vi i hus og hvor er der stadig faglige udfordringer

Læs mere

råd og vejledning Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet

råd og vejledning Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet råd og vejledning Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet Indhold Denne pjece gennemgår, hvad der sker, når du har været udsat for personfarlig

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (54) Her på Christiansborg bor der en frisør. I København hedder en frisør typisk en

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (54) Her på Christiansborg bor der en frisør. I København hedder en frisør typisk en December 2017 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (54) Sund fornuft på nordjysk En make-up til julefrokosten Her på Christiansborg bor der en frisør. I København hedder en frisør typisk en make

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Overskrifter - Støjberg: Ekstraordinær europæisk situation retfærdiggør ændring af Schengen-regler - Løkke gør parallelsamfund og udlændinge til prioritet - Venstre

Læs mere

Velkomstkomiteen

Velkomstkomiteen Velkomstkomiteen Velbekomme Formand og Stifter af Fælleslisten Leif Hornshøj Lukker Generalforsamlingen Formandsberetningen Generalforsamlingen 2 april 2011 Side1 Det har igen været et utroligt

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (46)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (46) Marts 2017 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (46) Sund fornuft på nordjysk Samrådsnonsens Et samråd er et møde i et af Folketingets udvalg, hvor en minister af et folketingsmedlem er indkaldt

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet RÅD OG VEJLEDNING Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet Indhold Denne pjece gennemgår, hvad der sker, når du har været udsat for personfarlig

Læs mere

Hver anden dansker: Stop stigningen i pensionsalderen - UgebrevetA4.dk. NEDSLIDNING Hver anden dansker: Stop stigningen i pensionsalderen

Hver anden dansker: Stop stigningen i pensionsalderen - UgebrevetA4.dk. NEDSLIDNING Hver anden dansker: Stop stigningen i pensionsalderen NEDSLIDNING Hver anden dansker: Stop stigningen i pensionsalderen Af Thomas Bro Sæhl @ThomasSaehl Fredag den 7. september 2018 Alderen for folkepension skal ikke hæves til 67 år. Det siger hver anden dansker

Læs mere

Liu Tianlong fremvises

Liu Tianlong fremvises Foto:Scanpix/AFP Liu Tianlong fremvises for tilskuerne på et stadion i Chengdu, inden han henrettes for mord og røveri. Nakkeskud er den mest udbredte henrettelsesmetode i I flere år har der været rapporter

Læs mere

Lokal- og regionskonference. Den 15. januar 2015

Lokal- og regionskonference. Den 15. januar 2015 Lokal- og regionskonference Den 15. januar 2015 Status på Dansk Byggeris strategi Claus Bering, næstformand i Dansk Byggeri På kant med konkurrenceloven 25 virksomheder fik i okt. 2014 bødeforlæg på samlet

Læs mere

Kandidater ved Folketingsvalget 5. juni 2019

Kandidater ved Folketingsvalget 5. juni 2019 29. maj 2019 Kandidater ved Folketingsvalget 5. juni 2019 Tabel 1. Opstillede kandidater fordelt efter partier, køn og storkredse ved folketingsvalget den 5. juni 2019 A B C D E F I K O P V Ø Å Uden for

Læs mere

Færdsel - Hensynsløs kørsel (fl 118, stk. 5)

Færdsel - Hensynsløs kørsel (fl 118, stk. 5) Færdsel - Hensynsløs kørsel (fl 118, stk. 5) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: Tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden;særlig hensynsløs kørsel; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato:

Læs mere

Gallup til Berlingske. om Venstre og Søren Gade. Gallup til Berlingske. TNS Dato: 8. maj 2015 Projekt: 61927

Gallup til Berlingske. om Venstre og Søren Gade. Gallup til Berlingske. TNS Dato: 8. maj 2015 Projekt: 61927 om Venstre og Søren Gade Feltperiode: Den 7. 8 maj. 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte venstre vælgere ved Folketingsvalget 2011 Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.008 personer

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 24. oktober 2011

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 24. oktober 2011 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 24. oktober 2011 Sag 110/2011 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Gunnar Homann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Helsingør den 28. juni

Læs mere

Beretning var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere.

Beretning var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere. Beretning 2015 2015 var bestemt ikke noget godt Radikalt år. Mere herom senere. 2015 var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere. 2015 var året, hvor vi senest den 15. september

Læs mere

Dato: 1. juni 2012, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer

Dato: 1. juni 2012, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer Dato: 1. juni 2012, kl. 13.00 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Spørgsmål til Indfødsretsprøven er en prøve, der skal bestås

Læs mere

Nye standpunkter og 2020-forlig

Nye standpunkter og 2020-forlig En kommentar fra Kritisk Debat Nye standpunkter og 2020-forlig Skrevet af: Bent Gravesen Offentliggjort: 15. april 2011 Man kan ikke tage patent på bevingede ord. Det gælder også politikere. Derfor behøver

Læs mere

Fremsat den 15. april 2007 af Christian Mejdahl (V), Svend Auken (S), Poul Nødgaard (DF), Helge Adam Møller (KF) og Niels Helveg Petersen (RV)

Fremsat den 15. april 2007 af Christian Mejdahl (V), Svend Auken (S), Poul Nødgaard (DF), Helge Adam Møller (KF) og Niels Helveg Petersen (RV) Udvalget for Forretningsordenen UFO alm. del - Bilag 39 Offentligt Lovforslag nr. L 300 Folketinget 2006-07 Fremsat den 15. april 2007 af Christian Mejdahl (V), Svend Auken (S), Poul Nødgaard (DF), Helge

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (15)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (15) August 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (15) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. april 2011

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. april 2011 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. april 2011 Sag 364/2010 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Jacob Kiil, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Århus, 4. afdeling, den 13.

Læs mere

Überbesserwisser konkurrence foråret 2017

Überbesserwisser konkurrence foråret 2017 Überbesserwisser konkurrence foråret 2017 1. VALG: Bliver der udskrevet Folketingsvalg inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse fredag den 23. juni, 2017? 2. PENSIONSALDER: Indgår et flertal i Folketinget

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der har været udsat for tyveri, indbrud, hærværk eller lignende

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der har været udsat for tyveri, indbrud, hærværk eller lignende RÅD OG VEJLEDNING Til dig, der har været udsat for tyveri, indbrud, hærværk eller lignende Indhold Denne pjece gennemgår, hvad der sker, når du har været udsat for tyveri, indbrud, hærværk eller lignende.

Læs mere

DANSK EUROPAPOLITIK VEDTAGES OFTE I ENIGHED

DANSK EUROPAPOLITIK VEDTAGES OFTE I ENIGHED DANSK EUROPAPOLITIK VEDTAGES OFTE I ENIGHED Kontakt: Jurist, Nadja Schou Lauridsen +45 21 54 87 97 nsl@thinkeuropa.dk RESUME Den danske europapolitiske linje fastlægges af et solidt og bredt flertal af

Læs mere