Introfolder Organisatorisk Kommunikation. Tilvalg. International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Introfolder 2015. Organisatorisk Kommunikation. Tilvalg. International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK"

Transkript

1 Introfolder 2015 Tilvalg Organisatorisk Kommunikation International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK

2 Velkommen til nye studerende på tilvalgsuddannelsen i Organisatorisk Kommunikation på Syddansk Universitet, Odense 2 Introfolder Tilvalg Organisatorisk Kommunikation 2015

3 Du er blevet en del af vores fællesskab, fordi du har valgt at læse en uddannelse under Studienævn for International Virksomhedskommunikation Du er blevet IVKer. Vi håber, du falder godt til på IVK og får et stort udbytte af de mange sociale og faglige muligheder, som studiet og universitetet tilbyder dig. I denne folder finder du information om programmet for introduktionsdagen og efterfølgende (næsten) alt, hvad der er værd at vide om livet som IVK-studerende. Derfor er det en god idé at gemme denne folder sammen med din studieordning, da de tilsammen giver svar på de fleste spørgsmål. Mange hilsner Dine faglige vejledere Linette Jørgensen og Lars Høyer Vinter Wolgast

4 Program for introduktionsdagen Mandag den 31. august i lokale U141 09:00-09:15 09:15-09:30 09:30-09:45 09:45-10:00 10:00-10:15 10:15-10:30 10:30-10:45 10:45-11:00 11:00-11:15 11:15-11:30 11:30-11:45 11:45-14: :30 - Velkomst ved studieleder Flemming Smedegaard At være OK er en tidligere studerende fortæller om sine erfaringer Præsentation af IVK-fagråd, IVK-festudvalg mv. ved fagrådsformand Rasmus Groth Præsentation af faglig vejledning ved Linette Jørgensen Pause Introduktion til Organisation og Kommunikation v. Christina Clarson Meiland Introduktion til Tekstanalyse og Tekstproduktion v. Anne-Christine Rosfeldt Lorentzen Introduktion til til Interaktivitet og kognition i organisationer v. Sune Vork Steffensen Introduktion til Visuel Analyse og Design v. Morten Boeriis Introduktion til Innovation, Projektledelse og Teamsamarbejde v. Tine Lynfort Jensen Introduktion til casesamarbejde om en kommunikationsopgave for en virksomhed samt inddeling i grupper Casesamarbejde inkl. frokost Præsentation af caseløsninger samt diskussion heraf Spise og hygge i Danmarks største universitetsbar, Nedenunder. Tilmelding og betaling sker ved at købe billet på events/kandidatspisning senest d. 20/ Billetten medbringes på dagen og inkluderer buffet og leje af Nedenunder til den nette sum af 130 kr. Drikkevarer til meget studentervenlige priser kan købes i baren.

5 Din tilvalgsgruppe på Facebook Facebook For at du kan få sat ansigt på dine kommende medstuderende på tilvalget i Organisatorisk Kommunikation, har vi oprettet en facebookgruppe til jer. Find den via følgende link: Du kan desuden melde dig ind i IVKs officielle facebookgruppe, som blot hedder IVK.

6 Din kontaktperson på IVK Den faglige vejleder Du kender garanteret allerede til faglige vejledere fra din grunduddannelse. På IVK er der to faglige vejledere, der sammen dækker bacheloruddannelserne, tilvalget og kandidatuddannelsen. Dine faglige vejledere hedder Linette Jørgensen og Lars Høyer Vinter Wolgast, og de står klar, hvis du har spørgsmål til studiet generelt. Hvis du undervejs i studiet bliver i tvivl om bl.a. eksamen, klagesager, dispensationer osv., står de til rådighed for at hjælpe dig videre på den bedst mulige måde. Hvis du har brug for en sparringspartner, inden du beslutter dig for valgfag, praktik, elitemodul eller udlandsophold, er døren også åben. faglige vejledere selv er studerende, kender de til de udfordringer, man støder på i løbet af studietiden. Linette og Lars har hver en ugentlig træffetid, hvor de sidder på faglig vejleder kontoret i Lysningen. I træffetiden er du altid velkommen til at komme forbi. Du kan også sende dem en og aftale et særskilt møde, hvis du ikke har mulighed for at møde op i træffetiden. Træffetid og kontaktinformationer kan du se nedenfor samt uden for faglig vejleder kontoret og på hjemmesiden under din uddannelse. Som du måske ved, har en faglig vejleder tavshedspligt, og du kan derfor altid trygt gå til dem med dine tanker og overvejelser. Ingen spørgsmål er for dumme, og da de Linette Jørgensen ivk-fagligvejledning@sdu.dk Træffetid: Torsdag kl Lars Høyer Vinter Wolgast ivk-fagligvejledning@sdu.dk Træffetid: Onsdag kl Link til Faglig vejledning på Facebook På Facebooksiden og på Blackboard gør vi opmærksom på, hvis vi ændrer træffetiden.

7

8 IVKs organer på universitet IVK Fagråd IVK Fagråd består af en række nuværende studerende på tværs af studieretninger og årgange på IVK, som arbejder for konstant at gøre studiet bedre, så alle studerende er tilfredse med deres uddannelse og med studiemiljøet. Hvert semester er Fagrådet med til at udgive IVK-bladet, arrangere RUStur, afholde workshops for de studerende og arrangere den årlige IVK-dag samt meget andet, der skabet et godt studiemiljø på IVK. Alle IVK-studerende er velkomne i Fagrådet, og selvom du ikke ved alt om studiet, er det ingen hindring bare du har et synspunkt, er der brug for dig for at vedligeholde IVK som et godt studium. Ved at engagere dig i Fagrådet, kan du også få værdifulde point til CV et, som du ikke kan hente andre steder. På Fagrådets Facebookside (IVK Fagråd Syddansk Universitet) kan du følge med i, hvad der sker i Fagrådet, og du kan også bruge siden til at komme i kontakt med Fagrådet, hvis du ligger inde med spørgsmål eller forslag til, hvad der kan blive bedre på dit studie. Fagrådet kan også altid fanges på ivk_fagraad@language. sdu.dk. IVK Studienævn Studienævnet holder møde ca. en gang om måneden, og det er på studienævnsmøderne, at størstedelen af de studerendes ansøgninger bliver behandlet. De studerende ansøger om mange forskellige emner primært modtager studienævnet dog ansøgninger om forhåndsgodkendelse, meritoverførsel, dispensation til ekstra eksamensforsøg og forlænget tid til eksamen. Disse former for ansøgninger vil nu kort blive gennemgået med information omkring, hvad de skal indeholde. Alle ansøgninger skal sendes digitalt senest 14 dage før et studienævnsmøde til ivk-od-studienaevn@sdu.dk med udfyldt forside. Forsiden finder du på IVKs hjemmesideunder Studienævn. Forhåndsgodkendelse Hvis du falder over et spændende fag, som ikke er udbudt af IVK, eller hvis du vil have et selvstuderet emne overført som valgfag, så skal du ansøge om en forhåndsgodkendelse. I ansøgningen om forhåndsgodkendelsen skal du vedlægge en kort kursusbeskrivelse af det/ de fag, du søger, og oplyse, hvor mange ECTS det enkelte fag er på. Denne forhåndsgodkendelse skal dog ikke forstås som den endelige merit. Meritoverførsel af forhåndsgodkendt fag skal du søge om, efter du har været til eksamen og bestået faget.

9 Merit Som nævnt ovenfor søger du om merit, efter at du har bestået et forhåndsgodkendt fag. Du kan også søge om merit for et fag, du har bestået på et tidligere studium, der indholdsmæssigt minder om et fag, du har på din IVK-uddannelse. Til denne ansøgning skal vedlægges en kort beskrivelse af det tidligere fag, du søger merit om, og du skal oplyse, hvor mange ECTS det er på. Fælles for begge ansøgninger er, at du skal vedlægge en karakterudskrift fra den uddannelsesinstitution, hvor du har bestået faget. Dispensation til ekstra eksamensforsøg Har du nogle særlige forhold såsom sygdom hos dig selv eller i nærmeste familie, der gør, at du har brugt alle dine tre eksamensforsøg, har du mulighed for at få dispensation til et ekstra forsøg. Du sender en ansøgning til Studienævnet, hvor du forklarer, hvilke forhold der har hindret dig i at bestå dine eksaminer, samt hvad du vil gøre bedre ved det næste forsøg. I denne sammenhæng er det vigtigt, at du indgår i en dialog med din underviser og finder ud af, hvad du skal forbedre til næste eksamen, og hvordan du bør forberede dig. Forlænget tid til eksamen Hvis du som studerende har en dokumenteret permanent psykisk eller fysisk lidelse, har du mulighed for at søge om forlænget tid til eksamen. I din ansøgning skal du redegøre for, hvordan din funktionsnedsættelse påvirker dig i eksamenssituationen. Det kan f.eks. være, at du er ordblind og ønsker længere forberedelsestid til mundtlig eksamen. Studienævnet vil herefter komme med en faglig vurdering af, hvor meget ekstra tid der kan tildeles. Specialpædagogisk Støtte (SPS) på SDU tilbyder hjælp og vejledning i at udforme en ansøgning, da den kan være svær at udforme. SPS kan kontaktes på adressen: sps@sdu.dk og telefonnummer: Dette er blot et udsnit af de ansøgninger Studienævnet modtager. Du kan have nogle helt andre forhold, som du mener, kan give dispensation fra studieordningens regler. Hvis blot der vedlægges en udfyldt forside, fyldig begrundelse og evt. relevant dokumentation, så kan du til enhver tid sende din ansøgning til ivk-od-studienaevn@sdu.dk.

10 10 Introfolder Tilvalg Tilvalg Organisatorisk Kommunikation

11 IVKs festudvalg IVK har sit helt eget top-tunede festudvalg, som udelukkende består af udadvendte studerende, der sætter gang i IVK til diverse fester og torsdagsbarer. I festudvalget lærer man en masse mennesker at kende på tværs af årgangene, og man skaber sig derved et godt netværk på studiet. Udover at holde fester for IVK laver festudvalgsmedlemmerne også deres egne arrangementer for at feststemningen internt i gruppen altid er på et højt plan, så denne glæde kan spredes til resten af studiet. Festudvalget har altid brug for nye medlemmer, så meld dig ind og få det fulde udbytte af det at studere på IVK! Festudvalget kan kontaktes på: ivkfu@hotmail.dk

12 Aktiviteter SDS semesterstartsfest Dato: lørdag, 26. september Sted: Syddansk Universitet Syddanske Studerende kickstarter det nye semester med et brag af en fest, hvor alle studerende får lov til at møde hinanden på kryds og tværs af studier og årgange. Festen er en af de største af sin slags i Odense, og der kommer fantastiske kunstnere. Tidlgiere har vi haft besøg af Suspekt, Infernal, DJ Aligator og Barcode Brothers. Så der er garanti for et brag af en fest! Følg med på SyddanskeStuderende Årsfesten 2015 Dato: fredag, 30. oktober Årsfesten er universitetets årlige fødselsdagsfest, som afholdes sidste fredag i oktober. Det er en gigantisk fest med spisning for et par tusinde mennesker (hold øje med tilmeldingsdatoerne, da spisebilletter bliver revet væk). Der er som regel omkring deltagere ved selve festen om aftenen. I løbet af dagen er der forskellige arrangementer, hvor bl.a. Årets Undervisningspris uddeles. Årsfesten er et MUST!, der er uoverskuelig, larmende, festlig og absolut værd at deltage i. Kun inviterede gæster, ansatte og studerende ved Syddansk Universitet har adgang til Årsfesten. IVK-dagen 2015 Dato: fredag, 2. oktober Hvert år arrangerer studienævnet i samarbejde med fagrådet en dag udelukkende for alle IVK ere. Dette er IVK s helt egen festdag, hvor du vil kunne opleve foredragsholdere, hvis oplæg alle har relevans for dit studium og måske din fremtid. Der vil være en case competition, hvor du kan prøve kræfter med en spændende case, netværksmøder der passer til enhver ambition og om aftenen vil der være fællesspisning og fest. De faglige aktiviteter er gratis og kun festen kræver betaling og tilmelding. Hold øje med opslag på IVK info på BlackBoard og på Facebook-siden. Information om spise- og dansebilletter kommer på Facebook i måneden op til festen.

13 2015 Organisatorisk Kommunikation Tilvalg Introfolder 13

14 Værd at vide... I alfabetisk rækkefølge finder du herunder forskellige fænomener ved universitetet, som vil gavne dig at kende lidt til. Akademisk kvarter betyder, at undervisningen altid begynder kvart over hel. Det vil sige, at hvis der f.eks. står, at du skal møde kl. 10, så er det først Dog skal du være opmærksom på, at visse arrangementer ikke bruger det akademiske kvarter, så begynder et arrangement f.eks. kl , er det kl Akvariet er IVKs studenterrum, som vi deler med Negot og Tysk. Her kan du sidde og læse, drikke en kop kaffe og ellers bare hænge ud, som du vil. Det kan ind imellem være svært at finde et sted, hvor man kan læse i fred eller arbejde i grupper, men Akvariet åbner for disse muligheder for alle IVKere. Biblioteket Grundet ombygning er biblioteket inddelt i udlån og information og vejledning. Udlån ligger tæt ved indgang B på Gydehutten og information og vejledning er at finde i Bøgene, tæt ved indgang A på Gydehutten. Dette link illustrerer bibliotekets beliggenhed på Campus.Åbningstider, låneregler m.m. kan findes her. til undervisningen, pensumoversigter og meddelelser om ændrede eller aflyste timer. Du bør derfor gøre det til en vane at checke BlackBoard ofte: Dagsedlen er de studerendes tosiders informationsavis. Den udkommer dagligt og giver informationer om foredrag, fester, eksamenstilmelding og meget andet for hele universitetet. Dagsedlen er tilgængelig i kantinerne og mange andre steder på uni. Hvis du har noget, som skal sættes på Dagsedlen, skriver du til dagsedlen@sdu.dk. Retningslinjer finder du her Kopiering og print er nemt på universitetet, og kopikort kan let optankes via følgende guide Herefter kan du anvende dit studiekort i en af de mange kopimaskiner, der står på gangene. Du køber print via denne side Fredagsbaren Se afsnittet Nedenunder. Blackboard/E-learn er din personlige opslagstavle. Når du er tilmeldt et fag, er du automatisk oprettet som bruger af faget på BlackBoard (BB). På din personlige portal har du en oversigt over alle de fag, du er tilmeldt. På BlackBoard kan du blandt andet finde uploadet litteratur

15 Værd at vide... IVK info er IVKs egen opslagstavle på BB, hvor du kan læse om nyt fra fagrådet, jobopslag, fælles nyt for uddannelsen osv. Hold derfor øje med det, for der er mange vigtige informationer at hente. Lysningen ligger nede ad en sidegang til Gydehutten, skråt over for Kantine IV. Her ligger sekretariatet, de faglige vejlederes kontor og studenterrummet Akvariet. Har du spørgsmål, er du altid velkommen i Lysningen, Stuen, hos sekretærerne Anne, Louise, Marian og Ole. Anne Traun Ulriksen, ivk-sek@sdu.dk Undervisning og skemalægning, samt specialer Louise Vinter Andersen, ivk-sek@sdu.dk Eksamensplanlægning Marian Pedersen, ivk-sek@sdu.dk Eksamensplanlægning og studienævn Ole Lansø, ivk-sek@sdu.dk Reeksamen og BA-projekter Forsøg dog først at finde svar i din studieordning eller via din faglige vejleder. Eksamensdatoer, skemaer og andre relevante informationer findes primært på SDU s hjemmeside, og her finder du også træffetider og kontaktinformation. Nedenunder er universitets fredagsbar, og er for alle universitetets studerende og arrangeres af studerende. Nedenunder rummer bar, sofagrupper, fladskærme og ikke mindst en scene hvor arrangementer med bands, standup m.m. kan underholde. Nedenunder er at finde ved indgang C i kælderetagen. Se mere på Facebook Rum til fordybelse er stedet, hvor du kan hengive dig til bøn eller stille fordybelse. Det er åbent for troende såvel som ikke-troende. Der kræves studiekort for at kunne benytte lokalet, som ligger ved indgang B henne om hjørnet. SDUmail er en konto, som du får i forbindelse med din optagelse på studiet, og hvortil der sendes vigtige informationer. Du bør tjekke den hyppigt, for ikke at gå glip af vigtige oplysninger om eksamenstilmeldinger m.v. SDU.dk er universitetets webside, hvor du finder en stor del af den information, som du får brug for. Du kan desuden tjekke læseplaner og den virtuelle opslagstavle, hvor der bliver opslået vigtige informationer. Du finder IVK s side på www. sdu.dk under Information til > Studerende ved SDU > Din uddannelse > Tilvalg/ sidefag > Organisatorisk Kommunikation

16 ServiceZonen - For at skabe ét sted for alle henvendelser etableres en front-officefunktion, der i dag huser Internationalt Kontor, SU, Elite & Support, Efter- og Videreuddannelse, Karriere- og Vejledningscenteret. Ideen er et åbent studenterrettet servicecenter, hvor det kendte kontor- og skranke-koncept er brudt ned og erstattet af et åbent Jyske Bank - koncept med fokus på ligeværdighed. Studenterboghandlen har som regel de bøger, du skal bruge ved semesterstart. Du får 10 % studierabat! Der er ligeledes mulighed for at lave en afdragskonto. Så afdrages boggælden over nogle måneder, hvor du så til gengæld ikke får rabatten på de 10 %. Det er ikke altid boghandlen har bøgerne hjemme, og de kan have svært ved at skaffe dem, så køb eventuelt dine bøger på internettet. På eksempelvis pensum.dk kan du søge efter de forhandlere, der har de billigste nye og brugte bøger. Husk at vise kortet rundt omkring i byen sammen med indskrivningsbekræftelsen, da der gives studierabat mange steder i Odense. Studievejledningen på Humaniora Studievejledningen på Humaniora er dem som kender de overordnede forhold på din uddannelsen, til regler, dispensation, studiefremdriftsreform, særlige omstændigheder, konsekvenser af missede eksamener og forsinkelse, specifikt for humanioras studerende. Du finder Studievejledningen på Humaniora på første sal i Lysningen. Vejlednings- og Karrierecenteret er det overordnede vejledningsorgan på universitetet, er det overordnede vejledningsorgan på universitetet, som Studiekortet kan bruges til at åbne universitetets døre døgnet rundt. Første gang du kører kortet igennem for at åbne universitetets døre, skal du indtaste en selvvalgt kode, som du skal bruge fremover.

17 Universitetets terminologi Universitetet bygget op som det danske samfund Danmark Hovedstaden Statsministeren Etisk råd Folketinget Region Kommune Skoledistrikt Skoleleder Skolebestyrelse Lærer Elevråd Elev Klasse Frikvarter Undervisningstime At læse lektier Skal vi lege? 13 ugers undervisning Studievejleder Syddansk Universitet Campus Odense Rektor Akademisk Råd Universitetsbestyrelsen Fakultet Institutter Studienævn Studieleder Studienævn Underviser Fagrådet Studerende Hold Pause Lektion At studere Vil du være i min læsegruppe? Semester Studievejleder eller faglig vejleder

18

19 Kodeks for god undervisning på IVK Vores forventninger og krav til hinanden På de næste fire sider kan du læse det kodeks for god undervisning på IVK, der er blevet vedtaget af Studienævnet den 30. maj I visionen for IVK har vi besluttet os for tre vigtige nøgleord, vi arbejder på grundlag af på IVK, nemlig kvalitet innovation fleksibilitet. Vi definerer i visionen nøgleordene således: Kvalitet Ved kvalitet forstår vi, at der skal være kvalitet i alle led af, hvad vi gør. Vores undervisere skal være optaget af levere forskningsbaseret faglig og pædagogisk kvalitet i al undervisning og vejledning. Vores studerende skal brænde efter ny viden og søge det fagligt ypperste. Vores ledelse og administration skal skabe de bedste rammer for, at undervisere og studerende kan præstere kvalitet i alt arbejde. Vores aftagere skal synes, at vores kandidater er de højest kvalificerede og mest attraktive. Innovation Ved innovation forstår vi, at vi skal sætte nye standarder inden for uddannelse og undervisning på universitetet. Vi skal ikke kun uddanne efter, hvad markedet efterspørger, men også bidrage til at skabe markedet ved at udvikle nyskabende uddannelser og uddannelseskombinationer. Vi skal løbende udvikle eksisterende fag og skabe nye fag, så fagene hele tiden er tidssvarende, relevante og interessante for vores studerende. Vi skal eksperimentere med, udvikle og forny vores pædagogiske praksisser.

20 Fleksibilitet Ved fleksibilitet forstår vi, at ser muligheder frem for begrænsninger. Vi spørger ikke, om der er en regel, der tillader en beslutning, men om der en regel, der forbyder det. Vi lader os ikke begrænse af bureaukrati og uhensigtsmæssige procedurer, men søger i hvert enkelt tilfælde den løsning, der fagligt og personligt er optimal for den enkelte studerende. På IVK er de studerende altid i centrum. IVK s nøgleord understøtter og konkretiserer således Syddansk Universitets overordnede strategiske projekt, De studerende i centrum, hvor målene er, at alle studerende på universitetet skal opleve inspirerende læring, kompetent service og motiverende miljø. Det er først og fremmest i den daglige undervisning, at de overordnede mål skal realiseres. Vi har derfor en række konkrete forventninger og krav til hinanden på IVK, som gælder for alle IVK-uddannelser og alle kurser udbudt af IVK i Odense og Slagelse.

21 Kodeks for god undervisning på IVK Vores forventninger og krav til hinanden Medstuderende og underviser forventer af dig som studerende på IVK: At du forvalter dit studium som et fuldtidsstudium og ser dette som dit hovedjob, hvis du er indskrevet på et fuldtidsstudium. At du møder op og deltager aktivt i alle timer, uanset hvornår timerne er placeret på dagen og ugen, og uanset hvor du bor medmindre du er syg eller lignende. At du møder til tiden, og at du bliver, indtil undervisningen er slut. Hvis du helt undtagelsesvist bliver forhindret i at være fremme i rette tid, så forventer vi, at du enten venter med at gå ind, indtil der er pause, eller lister dig ind og undgår at forstyrre undervisningen. At du er klar i lokalet, når undervisningen starter, og at du har de materialer og hjælpemidler klar, som du skal bruge (papirer, bøger, PC, osv.) At du et forberedt, lytter efter, tager notater, stiller spørgsmål og indgår i diskussioner. At du ikke forstyrrer undervisningen, din egen og dine medstuderendes læring ved at småsnakke med medstuderende, spille spil, tjekke SMS, Facebook, nyheder, kampresultater e.l. At du ikke indtager større måltider i undervisningen. At du ved gruppearbejder i undervisningen yder dit bedste bidrag. At du overholder aftaler med underviser og medstuderende og at du melder fra så tidligt som overhovedet muligt, hvis du af tvingende årsager ikke kan overholde en indgået aftale. At du ved oplæg og fremlæggelser er velforberedt og gør, hvad du kan, for at både du selv og dine medstuderende får størst mulig udbytte heraf. At du kommunikerer ordentligt, respektfuldt og høfligt til medstuderende og undervisere.

22 Studerende forventer af dig som underviser på IVK: At du har din kursusplan klar senest første undervisningsgang, at du følger planen i videst mulige udstrækning, og at du informerer klart og i så god tid som muligt, når der forekommer ændringer. At du lægger undervisningsmateriale, som skal være forberedt til undervisningen, på Blackboard tids nok til, at de studerende har gode muligheder for at forberede sig. At du er klar til at påbegynde undervisningen til tiden og har eventuelle materialer og hjælpemidler klar. At du engagerer dig i de studerendes faglige udvikling. At du efter bedste evne praktiserer Syddansk Universitets principper for aktiverende undervisning. At du har en løbende dialog med de studerende om læringsprocessen og din facilitering af deres læringsproces. At du tilstræber en god atmosfære i undervisningen, hvor de studerende føler sig trygge. Vedtaget af Studienævn for International Virksomhedskommunikation 30. maj 2013.

23 SYDDANSKUNIVERSITET.DK

Introfolder Organisatorisk Kommunikation. Tilvalg. International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK

Introfolder Organisatorisk Kommunikation. Tilvalg. International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK Introfolder 2016 Tilvalg Organisatorisk Kommunikation International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK Velkommen til nye studerende på tilvalgsuddannelsen i Organisatorisk Kommunikation på

Læs mere

Introfolder 2015. International Virksomhedskommunikation. Bachelor. International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK

Introfolder 2015. International Virksomhedskommunikation. Bachelor. International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK Introfolder 2015 Bachelor International Virksomhedskommunikation International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK Velkommen til nye studerende på bacheloruddannelsen i International Virksomhedskommunikation

Læs mere

Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag

Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag Hvad kan du bruge et projektorienteret forløb til? Studieordningen giver mulighed for at tage et

Læs mere

MINILEKSIKON - NYTTIGE OPLYSNINGER OG INTERNETADRESSER. Adresseændring: Universitetets centrale administration får automatisk

MINILEKSIKON - NYTTIGE OPLYSNINGER OG INTERNETADRESSER. Adresseændring: Universitetets centrale administration får automatisk MINILEKSIKON - NYTTIGE OPLYSNINGER OG INTERNETADRESSER Adresseændring: Universitetets centrale administration får automatisk besked fra Folkeregistret, så du skal ikke foretage dig noget. Aflysninger:

Læs mere

Vejledning for studerende under Åbent Universitet Udarbejdet af Studievejledningen

Vejledning for studerende under Åbent Universitet Udarbejdet af Studievejledningen Vejledning for studerende under Åbent Universitet Udarbejdet af Studievejledningen Revideret november 2014 Velkommen som studerende under Åbent Universitet. Denne pjece er en introduktion til studiet på

Læs mere

Velkommen til Design og Innovation!

Velkommen til Design og Innovation! Kære nye studerende Rigtig hjertelig velkommen til Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og til dit kommende studium på bachelorretningen Design og Innovation. Der kommer rigtig mange breve ind ad døren

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I BIOLOGI biologi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i biologi. Her er en beskrivelse

Læs mere

Informationsvidenskab

Informationsvidenskab Informationsvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 INFORMATIONSVIDENSKAB INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 VELKOMMEN PÅ INFORMATIONSVIDENSKAB!

Læs mere

VELKOMMEN TIL INTERNATIONAL VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION. Indholdsfortegnelse VELKOMMEN!...2 PROGRAM FOR INTRODUKTIONSUGEN...3 RUSTUR!!!...

VELKOMMEN TIL INTERNATIONAL VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION. Indholdsfortegnelse VELKOMMEN!...2 PROGRAM FOR INTRODUKTIONSUGEN...3 RUSTUR!!!... VELKOMMEN TIL NYE STUDERENDE PÅ BACHELORUDDANNELSEN I INTERNATIONAL VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION MED: ET FREMMEDSPROG OG KOMMUNIKATION ARABISK OG KOMMUNIKATION ET FREMMEDSPROG OG MEDIER OG TO FREMMEDSPROG

Læs mere

HUSK AT MELDE DIG IND I FACEBOOKGRUPPEN: Tysk2013. Her kan du se blive venner med dine nye medstuderende og os

HUSK AT MELDE DIG IND I FACEBOOKGRUPPEN: Tysk2013. Her kan du se blive venner med dine nye medstuderende og os Velkommen, nye tyskstuderende! Tiden nærmer sig, hvor du skal begynde på tyskstudiet ved Københavns Universitet. Lige nu har du sikkert en masse spørgsmål, og vi vil her og naturligvis også i introdagene

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Fransk Sprog, Litteratur og Kultur

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Fransk Sprog, Litteratur og Kultur US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Fransk Sprog, Litteratur og Kultur Navn på universitet i udlandet: Université Paris Ouest Nanterre la Défense Land: Frankrig Periode: Fra:04.02.13

Læs mere

Pædagogisk psykologi

Pædagogisk psykologi PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2019 Campus Aarhus D. 29.-30. august, 2019 Aarhus Universitet 8000 Aarhus VELKOMMEN TIL DPU Kære nye studerende, Tillykke med din optagelse og velkommen til pædagogisk psykologi

Læs mere

Velkommen til Aalborg Universitet 2013

Velkommen til Aalborg Universitet 2013 Velkommen til Aalborg Universitet 2013 God morgen alle sammen. Og rigtig hjertelig velkommen til Aalborg Universitet, og vores smukke campus her i Sydhavnen. Det er en stor dag i dag både for os og for

Læs mere

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB VELKOMMEN TIL! Hvem er vi?! Studievejledningen på Health! Mentorordningen! Strukturen på uddannelsen! Jeres studieprogram (kassogram)! Det faglige indhold, eksamensformer, 1.

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

VALG UNDERVEJS. Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser

VALG UNDERVEJS. Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser VALG UNDERVEJS Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser 2016 DIN GUIDE TIL VALG UNDERVEJS 2016 UDGIVES AF SYDDANSK UNIVERSITET Spørgsmål om valg undervejs tlf. 65 50 10 50 eller sdu.dk/spoc

Læs mere

Rushåndbog Idræt og Sundhed 2010

Rushåndbog Idræt og Sundhed 2010 Rushåndbog Idræt og Sundhed 2010 For de få rå, der er blevet lukket ind på Idræt og Sundhed anno 2010 Side 1 Rushåndbogen for Idræt og sundhed 2010. I redaktionen: Rasmus Nygaard Christensen Maja Lynderup

Læs mere

DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET

DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 VELKOMMEN TIL DRAMATURGI! Du kan nu se frem til din kommende tid som dramaturgistuderende

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

På danskfagets vegne, Anna Vibeke Lindø Fagleder

På danskfagets vegne, Anna Vibeke Lindø Fagleder Kære nye studerende ved Dansk/Nordisk i Odense. Vi indleder rusintroduktionsforløbet tirsdag d. 31. august kl. 10. Her vil I blive budt velkommen fra forskellig side. I vil også komme til at møde fagets

Læs mere

HÅNDBOG TIL STUDERNDE PÅ CAND.LING.MERC. I KOMMUNIKATIONSDESIGN SØNDERBORG

HÅNDBOG TIL STUDERNDE PÅ CAND.LING.MERC. I KOMMUNIKATIONSDESIGN SØNDERBORG HÅNDBOG TIL STUDERNDE PÅ CAND.LING.MERC. I KOMMUNIKATIONSDESIGN SØNDERBORG 1 INDHOLDSFORTEGNELSE EKSAMEN OG ADMINISTRATION... 3 HOLDTILMELDING... 3 BLACKBOARD... 3 E-MAIL... 3 EKSAMENSTILMELDING... 3 EKSAMENSFRAMELDING...

Læs mere

INTROFORLØB Folkesundhedsvidenskab

INTROFORLØB Folkesundhedsvidenskab INTROFORLØB Folkesundhedsvidenskab September 2015 Velkommen på det fedeste studie Til de nye folkesundhedsvidenskabsstuderende på Syddansk Universitet. Stort tillykke med optagelsen på folkesundhedsvidenskab.

Læs mere

UDDANNELSESVIDENSKAB. Uddannelsesvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS AARHUS

UDDANNELSESVIDENSKAB. Uddannelsesvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS AARHUS Uddannelsesvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS AARHUS UDDANNELSESVIDENSKAB Kære studerende, Tillykke med din optagelse og velkommen til Uddannelsesvidenskab 2017 på, Campus

Læs mere

2015-2016. Velkommen. Laborant- og miljøteknologuddannelsen

2015-2016. Velkommen. Laborant- og miljøteknologuddannelsen 2015-2016 Velkommen Laborant- og miljøteknologuddannelsen Velkommen Velkommen til Cphbusiness Laboratorie og Miljø Velkomstfolderen er en praktisk guide i alfabetisk orden, hvor du kan finde generelle

Læs mere

Undervisnings- og eksamensregler ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret 2015-16 (September 2015)

Undervisnings- og eksamensregler ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret 2015-16 (September 2015) Undervisnings- og eksamensregler ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret 2015-16 (September 2015) De overordnede rammer for disse regler er fastlagt i nedenstående love, bekendtgørelser

Læs mere

Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET

Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 VELKOMMEN PÅ DIGITAL

Læs mere

E F T E R U D D A N N E L S E

E F T E R U D D A N N E L S E 2016 EFTERUDDANNELSE S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T A L T K A N L A D E S I G G Ø R E F O R S K N I N G S B A S E R E T E F T E R U D D A N N E L S E REDAKTIO N Michael Dichow Lund, fuldmægtig Anne

Læs mere

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN DIGITAL DESIGN Program for studiestarten 2019 Digital Design VELKOMMEN PÅ DIGITAL DESIGN! Tillykke! Du er nu studerende på Digital Design! Det betyder, at nu kan se frem til at starte på et af de bedste

Læs mere

Lektionskatalog. 7. semester moduler

Lektionskatalog. 7. semester moduler Lektionskatalog 7. semester moduler Rummets sociologi - Rum, mobilitet og sted Critique and counter critique - Sociological time-diagnoses Recognition, respect and redistribution Biographical method Forløbsanalyse

Læs mere

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet Studiestaten 2019 Klassiske studier AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet 2 Velkommen fra jeres tutorer! 3 VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen

Læs mere

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN DIGITAL DESIGN Program for studiestarten 2017 Digital Design VELKOMMEN PÅ DIGITAL DESIGN! Tillykke! Du er nu studerende på Digital Design! Det betyder, at nu kan se frem til at starte på et af de bedste

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig Klassisk Filologi, Klassisk Arkæologi, Latin,

Læs mere

hvem, hvad, hvornår og hvordan?

hvem, hvad, hvornår og hvordan? Studieophold i udlandet hvem, hvad, hvornår og hvordan? Studievejledningen Psykologi, Øster Farimagsgade 5, 5.1.26, 1353 København K Tlf. 35 32 48 16 studievejl@psy.ku.dk Det er på mange måder givende

Læs mere

Studiestart 2015. Velkommen til Syddansk Universitet campus Kolding

Studiestart 2015. Velkommen til Syddansk Universitet campus Kolding Studiestart 2015 Velkommen til Syddansk Universitet campus Kolding Program 09.00 Velkomst v. leder af Studieservice Ann Marie Sindt Lauridsen 09.05 Tale v. campusleder Per Krogh Hansen 09.15 Musikalsk

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of Wisconsin-Madison Land: USA Periode: Fra: 17. januar 2013 Til: 18. maj

Læs mere

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år 2010 Indholdsfortegnelse: Forord Diverse praktiske oplysninger Eksamensreglement Øvrige regler ved mundtlig eksamen Vilkår for anvendelse

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Spansk og Spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Spansk og Spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Spansk og Spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Universidad de Alicante Land: Spanien Periode: Fra: 01/02-2013

Læs mere

Guide til UDLANDSOPHOLD International Virksomhedskommunikation At tage på udlandsophold er en kæmpe oplevelse - både socialt, kulturelt og fagligt.

Guide til UDLANDSOPHOLD International Virksomhedskommunikation At tage på udlandsophold er en kæmpe oplevelse - både socialt, kulturelt og fagligt. Guide til UDLANDSOPHOLD International Virksomhedskommunikation At tage på udlandsophold er en kæmpe oplevelse - både socialt, kulturelt og fagligt. Indhold Hvor kan du komme hen?... 3 Hvornår kan du komme

Læs mere

Kære filosofistuderende anno 2016!

Kære filosofistuderende anno 2016! Kære filosofistuderende anno 2016! Velkommen på Filosofistudiet! I denne ruspjece finder du de relevante informationer om dit skema for Rus-ugen, vigtige telefonnumre og alle de praktiske oplysninger,

Læs mere

TILFREDSHED STUDERENDE 2013

TILFREDSHED STUDERENDE 2013 beelser: 11.329 TILFREDSHED STUDERENDE 2013 Svarprocent: 28% SVARPROCENT 01 På denne og næste side fremgår procenten opdelt på fakultet, uddannelsesniveau og alder. HUM 11.692 25 JURA 4.573 20 SAMF 6.495

Læs mere

LOKAL GUIDE for studerende. Institut for Geoscience

LOKAL GUIDE for studerende. Institut for Geoscience LOKAL GUIDE for studerende Institut for Geoscience 1. udgave, september 201 Velkommen som studerende på Institut for Geoscience Denne lokale guide har til formål at give dig et overblik over instituttet,

Læs mere

Medievidensk VELKOMMEN PÅ MEDIEVIDENSKAB! PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015

Medievidensk VELKOMMEN PÅ MEDIEVIDENSKAB! PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 Medievidensk VELKOMMEN PÅ MEDIEVIDENSKAB! PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 ab INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET HELSINGFORSGADE 14 8200 AARHUS N 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015

Læs mere

Hvad er en bachelor?

Hvad er en bachelor? 8 hvad er en bachelor? Hvad er en bachelor? En universitetsuddannelse kan sammensættes på flere måder, men består typisk af to dele en bacheloruddannelse på tre år og en kandidatuddannelse på to år. Bacheloruddannelsen

Læs mere

Program for studiestarten 2017 Klassiske Studier

Program for studiestarten 2017 Klassiske Studier Program for studiestarten 2017 Klassiske Studier Klassiske studier Au INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ikke rigtig der var kun lige et generelt orienteringsmøde om Erasmusophold.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ikke rigtig der var kun lige et generelt orienteringsmøde om Erasmusophold. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Italiensk sprog, litteratur og kultur (2010-2013) Navn på universitet i udlandet: Università degli Studi di Siena Land: Italien Periode: Fra:

Læs mere

VELKOMMEN. Denne Powerpoint kommer på FB-gruppen

VELKOMMEN. Denne Powerpoint kommer på FB-gruppen VELKOMMEN HH1C Denne Powerpoint kommer på FB-gruppen Lidt om HH1C S T U D I E R E T N I N G : I N T E R N A T I O N A L & Ø K O N O M I 2. F R E M M E D S P R O G : T Y S K K L A S S E L Æ R E R : C A

Læs mere

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier Campusvej 55 5230 Odense M Tlf.: 6550 1475 E-mail: katan@ifpr.sdu.dk 20. oktober 2015 Ref.: HT/katan Møde med aftagerpanel for Masteruddannelsen i børne-

Læs mere

Version august 2012 Side 1 af 7

Version august 2012 Side 1 af 7 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 7. Valgmuligheder ved skriftlige prøver... 3 8.Generelle regler vedrørende skriftlige prøver... 3 9. Specifikke regler vedrørende elektronisk aflevering

Læs mere

Program for studiestarten 2018 Klassiske studier

Program for studiestarten 2018 Klassiske studier Program for studiestarten 2018 Klassiske studier Au INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET KLASSISKE STUDIER Side 1 af 7 VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med

Læs mere

Kære kommende filosofistuderende anno 2017

Kære kommende filosofistuderende anno 2017 Kære kommende filosofistuderende anno 2017 Først og fremmest: Hjerteligt velkommen til filosofistudiet på Aarhus Universitet! Denne ruspjece vil sætte dig ind i, hvad det vil sige at starte som filosofistuderende

Læs mere

Meritlæreruddannelsen

Meritlæreruddannelsen Meritlæreruddannelsen Læreruddannelsen i Skive 2010 Meritlæreruddannelsen Læreruddannelsen i Skive udbyder meritlæreruddannelsen med start i august 2010. Uddannelsen udbydes under Lov om Åben Uddannelse

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK matematik I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematik. Her er en beskrivelse

Læs mere

hf - EP Vejledning til eksamensprojekt

hf - EP Vejledning til eksamensprojekt hf - EP Vejledning til eksamensprojekt 2016 Voksenuddannelsescenter Frederiksberg Falstersvej 3-5, 2000 F Lindevangs Allé 8-12, 2000 F tlf. 3815 8500 Huskeliste: Gå-i-gang-møde om eksamensprojektet: i

Læs mere

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN DIGITAL DESIGN Program for studiestarten 2018 Digital Design VELKOMMEN PÅ DIGITAL DESIGN! Tillykke! Du er nu studerende på Digital Design! Det betyder, at nu kan se frem til at starte på et af de bedste

Læs mere

Plan for evaluering af undervisningen

Plan for evaluering af undervisningen SYDDANSK UNIVERSITET Studienævnet ved Det Tekniske Fakultet December 2007 Plan for evaluering af undervisningen Baggrund I henhold til element 3.3 i Delpolitik for Evaluering udøver Studienævnet det formelle

Læs mere

Videregående uddannelser og eliteidræt. Fleksible vilkår for eliteidrætsudøvere på de videregående uddannelser i Esbjerg Kommune

Videregående uddannelser og eliteidræt. Fleksible vilkår for eliteidrætsudøvere på de videregående uddannelser i Esbjerg Kommune Videregående uddannelser og eliteidræt Fleksible vilkår for eliteidrætsudøvere på de videregående uddannelser i Esbjerg Kommune Aalborg Universitet Aalborg Universitet Esbjerg udbyder ingeniør og IT-relaterede

Læs mere

INDHOLD - HA-studiet 2012 HA Erhvervsøkonomi, studiestart 2012

INDHOLD - HA-studiet 2012 HA Erhvervsøkonomi, studiestart 2012 INDHOLD - HA-studiet 2012 HA Erhvervsøkonomi, studiestart 2012 INDLEDNING... 2 UDDANNELSENS OPBYGNING... 7 REGLER OG FAGLIGE PROGRESSIONSBESTEMMELSER... 9 1. DEL - UNDERVISNING... 10 1. DEL - PRØVER...

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: City University London.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: City University London. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie Navn på universitet i udlandet: City University London Land: UK Periode: Fra:September 2012 Til:Januar 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Statskundskabsstuderende i Odense (SIO)

Statskundskabsstuderende i Odense (SIO) Møde i bestyrelsen for Statskundskabsstuderende i Odense (SIO) Tirsdag den 5. februar 2008 Mødet finder sted i: Mødelokalet ved Institut for Statskundskab (http://vejviser.sdu.dk/opslag?lid=2420) Til stede:

Læs mere

Arabisk- og Islamstudier

Arabisk- og Islamstudier Arabisk- og Islamstudier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET MARHABA! VELKOMMEN TIL ARABISK- OG ISLAMSTUDIER Tillykke med din optagelse på Arabisk og Islamstudier!

Læs mere

KA i Uddannelsesvidenskab

KA i Uddannelsesvidenskab KA i Uddannelsesvidenskab INSTITUT FOR UDDANNELSES OG PÆDAGOGIK (IUP) ARTS AARHUS UNIVERSITET PROGRAM FOR INTRODAGENE 2013 UDDANNELSESVI- DENSKAB Pro civitate de humane via litteras - for samfundet, ved

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 24. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 Tilstedeværende: Ole Friis, Christian Kronborg, Per Andersen, Bent Jørgensen, Andreas Vestermark,

Læs mere

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N 2013 Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer Årets Rusprogram Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N Velkomst fra tutorteamet Kære alle dejlige, nye studerende

Læs mere

TILFREDSHED STUDERENDE 2013

TILFREDSHED STUDERENDE 2013 HUM beelser: 147 Svarprocent: 23% TILFREDSHED STUDERENDE 2013 SVARPROCENT 01 På denne side fremgår procenten opdelt på uddannelsesniveau og alder. Bachelor 480 21 Kandidat 172 26 0 25 50 75 100 Inviterede

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin Land: Tyskland Periode: Fra: Sebtember 2011 Til: Februar 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg var meget tilfreds med mit ophold og kan varmt anbefale det til alle, der overvejer et semester i udlandet.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg var meget tilfreds med mit ophold og kan varmt anbefale det til alle, der overvejer et semester i udlandet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Antropologi Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague Land: Tjekkiet Periode: Fra:19.02 2014 Til:27.06 2014 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Skolevangen 45 9800 Hjørring Tlf.: 72 69 60 00 E-mail: sv@ucn.dk

Skolevangen 45 9800 Hjørring Tlf.: 72 69 60 00 E-mail: sv@ucn.dk Skolevangen 45 9800 Hjørring Tlf.: 72 69 60 00 E-mail: sv@ucn.dk 2 Velkommen l University College Nordjylland, Skolevangen. Vi glæder os l at starte det nye undervisningsår sammen med jer og ser frem l,

Læs mere

Rapport fra Klasserumskulturudvalget:

Rapport fra Klasserumskulturudvalget: Sankt Annæ Gymnasium September 2010 Rapport fra Klasserumskulturudvalget: Baggrunden: Klasserumskulturudvalget blev nedsat som et ad hoc udvalg i skoleåret 2009/10 i forlængelse af en pædagogisk dag i

Læs mere

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? Jeg vil gerne booste mit cv samtidig med, at jeg trængte til at få luft under vingerne

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? Jeg vil gerne booste mit cv samtidig med, at jeg trængte til at få luft under vingerne US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Gent Land: Belgien Periode: Fra: 6/2 2013 Til: 13/7 2013 Udvekslingsprogram: Erasmus Hvorfor har du valgt

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelse i matematik didaktik

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelse i matematik didaktik US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelse i matematik didaktik Navn på universitet i udlandet: Universitetet i Agder Land: Norge Periode: Fra:03.01.12 Til: 30.05.12

Læs mere

for studerende Campus Odense SAMFUNDSVIDENSKAB

for studerende Campus Odense SAMFUNDSVIDENSKAB Kontaktbog Miljøplanlægning for studerende Campus Odense SAMFUNDSVIDENSKAB 2 Velkommen til din fremtid Vi er glade for at byde dig velkommen til Syddansk Universitet, hvor vi sætter en ære i at have den

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

STUDIEORDNING FOR TYSK. Studieordning sept., 2015

STUDIEORDNING FOR TYSK. Studieordning sept., 2015 Vejledende gennemgang af STUDIEORDNING FOR TYSK Studieordning sept., 2015 1-faglig Kandidat 1 Indledning Denne folder er en vejledende gennemgang af studieordningen for den 1-faglige kandidatuddannelse

Læs mere

Referat fra årsmøde for kliniske undervisere den 5/9-2014

Referat fra årsmøde for kliniske undervisere den 5/9-2014 Referat fra årsmøde for kliniske undervisere den 5/9-2014 Arrangører: Ergoterapeutuddannelsen i Holstebro Referent: Ergoterapeutuddannelsen Odense 1) Bestyrelsen præsenteres og årsrapporten bliver gået

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Retningslinjer og alkoholpolitik for rusugen på Arts, Aarhus Universitet

Retningslinjer og alkoholpolitik for rusugen på Arts, Aarhus Universitet Retningslinjer og alkoholpolitik for rusugen på Arts, Aarhus Universitet Baggrund Med fusionen af tre tidligere fakulteter til Arts er der opstået behov for at skabe en fælles ramme med fælles retningslinjer

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Metropol. Brug folderen til at få overblik over din uddannelse og de mange tilbud på Professionshøjskolen Metropol.

Sygeplejerskeuddannelsen Metropol. Brug folderen til at få overblik over din uddannelse og de mange tilbud på Professionshøjskolen Metropol. 1 Studiefolder Sygeplejerskeuddannelsen Metropol Brug folderen til at få overblik over din uddannelse og de mange tilbud på Professionshøjskolen Metropol. 2 Kære læser Hvis du læser denne folder i papirudgaven

Læs mere

SPS. SpecialPædagogisk Støtte. Robert Schunck UU København

SPS. SpecialPædagogisk Støtte. Robert Schunck UU København SPS SpecialPædagogisk Støtte Robert Schunck UU København SPS Specialpædagogisk Støtte SPS skal sikre, at elever og studerende med en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, uanset funktionsnedsættelsen

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Sabanci University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Sabanci University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Sabanci University Land: Tyrkiet Periode: Fra: 01.09.12 Til: 15.01.13 Udvekslingsprogram: Erasumus

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK-ØKONOMI MATEMATIK-ØKONOMI I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematikøkonomi.

Læs mere

HA(jur.)-studiet 2012

HA(jur.)-studiet 2012 HA(jur.)-studiet 2012 Indhold Indledning... 2 Kvalifikationsmål... 3 Uddannelsens opbygning... 4 1. del - undervisning... 7 1. del prøver... 8 Oversigt over prøverne... 8 Prøvebeskrivelser... 9 Bedømmelse...

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår.

Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår. SORØ PRIVATSKOLE Information om kommende skoleår 1 Kære elever og forældre, Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår.

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

STORE FORVENTNINGER. Salg-, service- og markedsføringsuddannelserne på Erhvervsakademi Aarhus

STORE FORVENTNINGER. Salg-, service- og markedsføringsuddannelserne på Erhvervsakademi Aarhus STORE FORVENTNINGER Salg-, service- og markedsføringsuddannelserne på Erhvervsakademi Aarhus 1 Indhold Velkommen... 3 Vores værdier... 4 Din studiestart... 5 At studere hos os... 6 Støtte til dig under

Læs mere

Svømmebadsassistentuddannelsen Elevhåndbog

Svømmebadsassistentuddannelsen Elevhåndbog Svømmebadsassistentuddannelsen Elevhåndbog 1 Indhold VELKOMMEN TIL SVØMMEBADSASSISTENTUDDANNELSEN... 3 UDDANNELSEN... 4 Introforløb...4 Bøger og undervisningsmateriel...4 Uddannelsesmappe/logbog...4 FAG

Læs mere

Program for studiestarten 2016 Klassiske studier Klassiske studier

Program for studiestarten 2016 Klassiske studier Klassiske studier Program for studiestarten 2016 Klassiske studier Klassiske studier Au INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på

Læs mere

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende.

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Hej SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Du skal starte i Stjernehuset Vest. De voksne i Stjernehuset Vest hedder: Hanne, Majken,

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD Børnehavens Værdigrundlag. Børnehavens pædagogiske arbejde tager sit udgangspunkt i Kolding kommunes målsætning på daginstitutionsområdet. I forhold til de livs-/ og

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of East Anglia. Land: United Kingdom

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of East Anglia. Land: United Kingdom US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of East Anglia Land: United Kingdom Periode: Fra: 1. sept. 2011 Til: 31 dec. 2011 Udvekslingsprogram:

Læs mere

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Master of Business Administration Telefon: 9940 8255 Email: mba@aaumba.dk september 2015 MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Aalborg Universitet udbyder

Læs mere

På dansk ser det underligt ud hvis et substantiv står helt»bart«uden nogen form for bestemmer. Se for eksempel:

På dansk ser det underligt ud hvis et substantiv står helt»bart«uden nogen form for bestemmer. Se for eksempel: 9. undervisningsgang 13. december Samtale II Gennemgang af opgaverne *Jeg læser ved Sofia Universitetet Jeg læser ved universitetet i Sofia Jeg læser ved Sofia Universitet Det er lidt uhøfligt at skrive

Læs mere

Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016

Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016 Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Til- og framelding til eksamen... 3 2. Mødetidspunkter... 3 3. Prøvens start... 3 4. Konsekvenser af at komme for sent...

Læs mere

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER 2016 DINE RETTIGHEDER OPSIGELSESVARSLER I FUNKTIONÆRLOVEN HAR DU VÆRET ANSAT: ER DER ET VARSEL PÅ: OPSIGELSE SKAL SENEST GIVES VED: Under 6 måneder 1 måned

Læs mere

Sikkerhed og risikostyring

Sikkerhed og risikostyring Ny, international uddannelse Sikkerhed og risikostyring 2-årig Cand.scient.techn. uddannelse ESBJERG Bliv ekspert i sikkerhed og risikostyring Drømmer du om at blive ekspert i at rådgive virksomheder om

Læs mere

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Den 21. august 2015 Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Studieregler På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. - Du møder til tiden til

Læs mere

Ruspjece 2015. Information til nye studerende på Eskimologi og Arktiske studier på ToRS

Ruspjece 2015. Information til nye studerende på Eskimologi og Arktiske studier på ToRS institut for tværkulturelle og regionale studier københavns universitet Ruspjece 2015 Information til nye studerende på Eskimologi og Arktiske studier på ToRS Kære nye studerende! Velkommen til Institut

Læs mere