Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 11. marts /10 SVØMMEPOSTEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 11. marts 2005 1/10 SVØMMEPOSTEN"

Transkript

1 Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 11. marts /10 Nummer 2, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 31. marts 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon: Fax: Hjemmeside: Generelt Forbedret udgave af på vej Dansk Svømmeunions hjemmeside har længe trængt til at blive shinet op og ikke mindst gjort mere brugervenlig, således sektioner og udvalg får lettere ved at opdatere med aktuelle nyheder og billeder direkte fra hjemme-pc en. Projektet har længe været undervejs, men grundet en del hindringer, har det først været muligt at iværksætte et samarbejde med en professionel IT-virksomhed ved årsskiftet. Der bliver ikke tale om en helt ny forkromet hjemmeside, men det er lykkedes for Dansk Svømmeunion i samarbejde med regionerne at finde midler til at løfte den nuværende hjemmeside i sådan en grad, at den bliver lettere at søge oplysninger på, mere brugervenlig og hurtigere opdateret med væsentlige nyheder og informationer generelt. Dansk Svømmeunion har modtaget input til den nye hjemmeside fra regionerne, sektionerne og udvalg. Det er på disse møder blevet understreget, at ikke alle ønsker kan opfyldes, men at der nødvendigvis må skelnes mellem nice to have og need to have. Disse personer indgår nu i en testgruppe, som inden længe vil blive præsenteret for de nye funktionaliteter med henblik på at justere og rette til, før hjemmesiden bliver offentliggjort. Hjemmesiden bygges op i et cms-system kaldet Webtool. Webtool består af en lang række moduler, man kan investere i alt efter behov. Det betyder, at der til enhver tid er mulighed for at bygge videre på det fundament, som nu etableres. Systemet består teknisk set af nogle rammer, som vi i stor udstrækning selv kan fylde ud og redigere i, således siden får det udtryk, som vi ønsker. Det er IT-virksomheden Time2web, som har fået opgaven at levere en bedre udgave af svoem.dk For de interesserede, kan man på se en række eksempler på hjemmesider, som virksomheden har udviklet. Den nye version af vil være i brug, når Dansk Svømmeunion afholder generalforsamling den 16. april. Nora Thomsen, informationsmedarbejder Telefon:

2 11. marts /10 Æresbevis til unionens aktive Som noget nyt kan man nu indstille de aktive i Dansk Svømmeunion til et æresbevis. Nedenfor fremgår kriterierne for at kunne komme i betragtning til et sådant bevis. SVØM aktives æresbevis SVØM aktives æresbevis er en særlig anerkendelse til aktive i Dansk Svømmeunion. Tildeles aktive på seniorniveau, som har opnået helt ekstraordinære flotte resultater i forbindelse med EM, VM eller OL. Det gælder for svømning: SwiMP3 - Makes Your Swim Rock 128 MB vandtæt MP3-afspiller Danmarks største udvalg af svømmetøj, klubtøj og svømmerekvisitter. DIFs Københavnerudvalg lancerer elektronisk nyhedsbrev DIFs Københavnerudvalg har netop udsendt første elektroniske version af nyhedsbrevet Københavneridræt, som du kan se HER. Københavnerudvalget arbejder på at forbedre vilkårene for idrætten i København og styrke den lokale forankring af idrætten i hovedstadsområdet. Guld-, sølv- og bronzemedalje ved OL Guld-, sølv- og bronzemedalje ved VM, langbane Guldmedalje ved EM, langbane Det gælder for vandpolo, udspring og synkro: Guld-, sølv- og bronzemedalje ved OL Guld-, sølv- og bronzemedalje ved VM Guldmedalje ved EM Dansk Svømmeunions bestyrelse kan udpege en aktiv subjektivt, der ikke opfylder ovenstående kriterier, men som har præsteret en lang række andre flotte resultater gennem en årrække. Indstillinger sendes til nedenstående kontaktperson enten pr. brev til Dansk Svømmeunion eller pr. . Pia Holmen, direktør Telefon: Ønsker du at tilmelde dig det elektroniske nyhedsbrev, kan dette ske ved elektronisk henvendelse til kontaktpersonen nedenfor: Camilla Tingleff, sekretær i DIF

3 11. marts /10 Søg støtte hos Lokale- & Anlægsfonden Lokale- & Anlægsfonden udvikler og støtter projekter, som udgør de fysiske rammer inden for idræts-, kulturog fritidslivet. Det vil sige, at der også kan ansøges om økonomisk tilskud til svømmehalsprojekter. For at et byggeprojekt overhovedet kan komme i betragtning til økonomisk tilskud, er der en række kriterier, som projektet skal leve op til: - projektet skal koste mellem kroner - fonden giver 1/3 dog max kroner - projektet må ikke vedrøre bolig-byggeri eller renovering Vi lever i en tid, som præges af en tiltagende fedme-epidemi, og hvor sundhed og velvære samtidig indtager en stadig vigtigere plads i vores hverdag. Dette skeler også Lokale- & Anlægsfonden til, som således er meget interesseret i projekter, der kan understøttes af den slags argumenter. Husk således på det, når I udformer jeres ansøgning. Læs meget mere om jeres muligheder på Lokale- & Anlægsfondens hjemmeside Ta på træningslejr på Bornholm Gudhjem svømmehal tilbyder: Træningsfaciliteter/kortbane Vi har alt i træningstilbehør Overnatning i seks-personers huse Forplejning efter eget ønske Transport til og fra færge Ring og hør nærmere Gudhjem svømmehal: Adresse: Sportsvænget 16, 3760 Gudhjem Se også hjemmesiden på: Vælg linket Indeks og dér linket Svømmehallen Ny hjemmeside om Tryg Idræt På DIFs hjemmeside er det nu muligt at læse mere om den nye forsikringsaftale tegnet mellem DIF, DGI og Tryg ved årsskiftet. På hjemmesiden kan du blandt andet hente skadeanmeldelser og policer. Hjemmesiden vil i den kommende tid blive udbygget med flere informationer og services. Willy Rasmussen, konsulent i DIF Telefon: Faktablad om den nye kollektive rejseforsikring Som idrætsudøver, leder (både lønnet og ulønnet), træner og instruktør er du i forbindelse med rejser og ophold i udlandet dækket af Idrætsrejseforsikringen tegnet mellem DIF, DGI og Tryg dog kun i sammenhænge, hvor du er tilmeldt arrangementer i foreningsregi som aktiv deltager eller er udsendt på en særlig opgave af foreningens ledelse. Tryg har udarbejdet et faktablad, som detaljeret beskriver Idrætsrejseforsikringen. Dette faktablad kan downloades ved at klikke HER. For yderligere information henvises til nedenstående kontaktperson. Willy Rasmussen, konsulent i DIF Telefon:

4 11. marts /10 Ny uddannelse om coaching DIF tilbyder en ny uddannelse, hvor målgruppen er trænere med eget forbunds højeste træneruddannelse, diplomtræneruddannelsen, Idrættens Træner Akademi eller tilsvarende. Formålet med uddannelsen er at uddanne træneren til at kunne bruge coaching i sit daglige virke som træner. Der vil blive vekslet mellem teori og praksis, og uddannelsen består af tre weekendsamlinger foruden træning og gruppearbejde mellem disse samlinger. Pris for deltagelse: kroner. Tilmeldingsfrist: mandag, den 28. marts Du kan læse flere informationer på DIFs hjemmeside hvor en folder om uddannelsen kan downloades. Camilla Kruse, uddannelsessekretær i DIF Telefon: SVØMMETEKNISK ANALYSE KONDITIONSTEST - TRÆNINGSRÅDGIVNING FYSIOTERAPEUTISK SCREENING S 68 Hjørring, KVIK Kastrup, Triton Ballerup og Lyngby har valgt SwimCON. Hvad kan SwimCON gøre for Jer?

5 11. marts /10 SVØMME TRÆNINGSLEJR OVERALT I EUROPA Blue Water tilbyder fremragende træningslejre mange steder i Europa. Lejrene er ledet af tidligere olympiske svømmere James Parrack og Matthew O Connor. Blue Water har kendskab til og erfaring i at organisere den perfekte lejr for din klub. Vi tilbyder faciliteter i Spanien, Frankrig, Slovenien, Italien, Australien, Amerika m. fl. For mere information eller se vores hjemmeside Lejre & Camps LivredderCamp 2005 LivredderCamp 2005 er for unge mellem år, som elsker at beskæftige sig med elementet vand og som samtidig er til fysiske udfordringer og et højt aktivitetsniveau. Du kommer til at beskæftige dig med: konkurrencelivredning, kystlivredning, almen livredning og førstehjælp. Derudover vil der være en masse spændende aktiviteter på land og i vand eksempelvis kajakroning, rappelling, natløb og madlavning over bål. For at kunne deltage på campen skal du kunne svømme 500 meter. Campen afholdes i uge 25 (mandag, den 20. juni torsdag, den 23. juni) i Store Heddinge. Overnatning finder sted på en skole. Undervisningen foreståes af uddannede livreddere og kystlivreddere. Prisen for fire spændende dage sammen med andre aktive unge er kun kroner. Tilmelding til LivredderCamp 2005 skal ske senest mandag, den 2. maj. Tilmeldingsblanket finder du HER. Har du spørgsmål til LivredderCamp 2005, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions konsulent, Sanne Høck oplysninger fremgår nedenfor. Sanne Høck, konsulent Telefon:

6 11. marts /10 Svømning - nyt fra Svømmesektionen Ny pointtabel Den Tyske Pointtabel udløb med udgangen af 2004, og vil ikke blive udgivet mere. Det internationale svømmeforbund FINA har besluttet, at en ny pointtabel Fina Point Scoring skal bruges ved alle deres stævner. Denne pointtabel anvender samme formel som tidligere, men tiden for 1000 point er ikke verdensrekordtiden. Derimod er det gennemsnittet af de 10 bedste tider nogensinde i den pågældende disciplin. FINAs pointtabel gælder - ligesom Den Tyske Pointtabel gjorde - for fire år ad gangen: fra sommer- OL til sommer-ol. Yderligere oplysninger om pointtabellen og et beregningsprogram findes på FINAs hjemmeside Dansk Svømmeunion har besluttet at anvende Fina Point Scoring fremover. Pointtabellen er blevet lagt i såvel Grodan programmerne som DO-data programmerne. Brugere af Wingrodan kan hente filen Tider1000- poengdenmark.dta på og indlæse den i fremtidige Wingrodan stævnedatabaser. Brugere af DO_DATA kan hente en ny udgave af programmerne på Grodan programmerne har i øjeblikket en afrundingsfejl, der bevirker, at der kan være 1 points forskel mellem Grodans og DO-datas resultat. Fejlen vil være rettet i næste udgave. De nuværende nåletider er fastlagt ud fra den tyske pointtabel og fortsætter uændret frem til september Fra dette tidspunkt vil FINAs pointtabel blive anvendt. Kvalifikation til DM-L, DJM-L, DM-K og DJM-K fra regionale mesterskaber Svømmesektionen har modtaget en del henvendelser vedrørende den nye regel om, at svømmere, der har placeret sig som nummer 1-10 ved de regionale mesterskaber, automatisk er kvalificeret til de tilsvarende nationale mesterskaber. De svømmere, der opnår kvalifikation på denne måde, er de 10 svømmere, der sammenlagt har opnået de 10 hurtigste tider i det pågældende løb altså enten er nummer 1-10 på den samlede resultatliste for løb med direkte finale eller nummer 1-10 sammenlagt efter afslutning af finale. DM på langbane den marts Svømmesektionen har opdaget endnu en lille fejl i Mesterskabsfolderen. Denne gang gælder det løb nummer 45, 400 m fri svømning. Den rigtige kravtid for piger er 4.51,19 altså den samme som for damer. De kravtids- og tilmeldingsfiler, der er tilgængelige på nettet - ER rettet. DM-B 2005 den marts Svømmesektionen kan nu bekræfte, at DM-B 2005 vil blive afviklet I Vollsmose Svømmehal. Lokal kontaktperson er Jimmy Andersen, der også er kontaktperson til DM på langbane. Jimmy Andersen kan kontaktes via adressen: DM for Hold, Åben klasse, 2005 den 2. og 3. april Svømmesektionen efterlyser fortsat en arrangør til fjerde division, gruppe tre. Deltagerne i gruppen er: Hillerød, Frederikssund, Frederiksværk, Trundholm, Ishøj, Herlufsholm, KVIK Kastrup 2, København og USG 2. Interesserede medarrangører bedes hurtigst mulig kontakte Lise Møller (se adresse under punktet DÅM næste side). Folderen er tilgængelig på Dansk Svømmeunions hjemmeside.

7 11. marts /10 DÅM 2005 den juni For både Gruppe 1 og Gruppe 2 gælder, at anmeldelser skal sendes til Lise Møller, Johannes V. Jensens Allé 18, 2000 Frederiksberg. Telefon: For Gruppe 1 er der fejlagtigt byttet om på løb 23 og 24. Det korrekte er: Løb 23 4 x 50 holdmedley Løb 24 4 x 50 holdmedley Piger Drenge Tilmeldingsfilerne på nettet ER rettet i overensstemmelse med dette. Kandidater til den ledige plads i Svømmesektionen På årets fagområdemøde den 17. april i Vejle afgår Lotte Jørgensen efter tur. Genvalg er ikke muligt, da Lotte den 1. marts tiltræder nyt job for EU og derfor flytter til Luxemburg. Der er p.t. to kandidater, som stiller op til posten. De to personer er Torben Jansen og Svend Sander. En kort præsentation af de to kandidater vil være at se i næste nummer af SvømmePosten. Fristen for indstilling af kandidater er mandag, den 4. april med morgenposten. Eliteafdelingen Ekstra kursus fra Team Danmark i basal sportsernæring Som nævnt i SvømmePosten nr. 1, 2005, har Team Danmarks diætister udarbejdet et udvidet kursus i basal sportsernæring. Grundet en massiv interesse for dette kursus, er det besluttet at afholde et ekstra kursus i København (Flæsketorvet 68, 1.) den 20. og den 27. april. Henvendelse og tilmelding til dette ekstra kursus i København skal ske til elitekoordinator, Thomas Bøgh, på telefon: eller pr. Dansk Svømmeunion anbefaler, at flest mulige aktive benytter sig af Team Danmarks tilbud, da deltagelse i disse kurser i fremtiden vil være en forudsætning for at kunne påbegynde et muligt individuelt vejledningsforløb hos Team Danmarks diætister. Læs meget mere om kurserne og om hvordan, du tilmelder dig i den reviderede folder HER. Du skal være opmærksom på, at der er en tilmeldingsfrist på 14 dage inden første undervisningsdag. Bliver du forhindret i at deltage, er det vigtigt, at du giver besked til den pågældende elitekoordinator i kommunen senest to dage inden kursusstart. Lars Sørensen, elitechef Telefon:

8 11. marts /10 EM på kortbane 2005 Nedenfor følger kravtiderne til EM på kortbane, som afholdes i Trieste, Italien, den december. Damer: Disciplin Distance Tid Fri ,35 Fri ,81 Fri ,93 Fri ,31 Fri ,39 Brystsvømning ,83 Brystsvømning ,79 Brystsvømning ,62 Butterfly ,04 Butterfly ,07 Butterfly ,50 Rygsvømning ,79 Rygsvømning ,83 Rygsvømning ,37 Individuel medley ,30 Individuel medley ,00 Individuel medley ,40 Fri 4 x ,14 Medley 4 x ,11 Herrer: Disciplin: Distance: Tid: Fri ,26 Fri ,75 Fri ,96 Fri ,45 Fri ,14 Brystsvømning ,79 Brystsvømning ,42 Brystsvømning ,18 Butterfly ,04 Butterfly ,00 Butterfly ,08 Rygsvømning ,03 Rygsvømning ,65 Rygsvømning ,30 Individuel medley ,32 Individuel medley ,12 Individuel medley ,17 Fri 4 x ,41 Medley 4 x ,16 Kvalifikationsperiode: 9. december oktober Såfremt kvalifikation til EM på kortbane 2005 sker før afslutningen af sæsonen 2004/2005 (senest den 1. juli), skal stabilitetskrav svømmes senest inden udløbet af kvalifikationsperioden. Stabilitetskravene er som følger: - opnå en tid, der ikke er mere end et halvt sekund pr. 50 m over den relevante kravtid. - hvis stabilitetskrav ikke klares, er kvalifikation til mesterskabet ikke godkendt. - i særlige tilfælde kan der dispenseres fra stabilitetskrav (eksempelvis ved sygdom/skader). Elitechef/landstræner kan alene dispensere. Lars Sørensen, elitechef Telefon:

9 11. marts /10 Nye holdledere til Eliteafdelingens bruttogrupper Grundet det støt stigende aktivitetsniveau i Eliteafdelingen, er der brug for nye holdledere til bruttogrupperne (senior, junior og årgang). Opgaverne omfatter blandt andet deltagelse ved stævner, træningslejre og træningsweekender i ind- og udland. Har du lyst til at være en del af teamet omkring bruttogrupperne, og har du mulighed for at bruge nogle fridage/forlængede weekender på dette arbejde, hører vi gerne fra dig. Du skal have erfaring som holdleder fra en svømmeklub medlem af Dansk Svømmeunion. Send en kort mail til elitechef Lars Sørensen - - hvor du fortæller lidt om dig selv, om tidligere holdlederopgaver fra en svømmeklub, samt en begrundelse for hvorfor, du har lyst til at være holdleder. Hvis du har brug for yderligere oplysninger omkring holdlederarbejdet eller andet, er du meget velkommen til at kontakte elitechef Lars Sørensen på telefon: eller formand for holdledergruppen, Hanne Nordentoft, på telefon: (efter 18.00). Internationalt Fem kandidater til VM på langbane 2009 Den 1. februar 2005 udløb fristen for at byde endeligt ind på VM langbane i 2009 hos FINA. Danmark (Dansk Svømmeunion, Wonderful Copenhagen og Idrætsfonden Danmark) overvejede i efteråret 2004 muligheden for at blive værtsnation for disse mesterskaber, men valgte senere at trække interessen tilbage. Fem nationer står nu tilbage som kandidater til mesterskaberne. De fem nationer er: Athen (Grækenland), Dubai (De forenede Emirater), Japan (værtsby endnu ikke besluttet), Moskva (Rusland) og Rom (Italien). Opdaterede regler og regulativer fra LEN I det europæiske svømmeforbund LEN arbejdes der på højtryk for at få LEN Håndbogen trykt og mangfoldiggjort. Imidlertid er det muligt at hente alle de seneste regler og regulativer på LENs hjemmeside. Søg på og vælg dér linket Regulations.

10 11. marts /10 Livredning Dommerkursus for kommende livredningsdommere Er du livredder, og ønsker du at uddannes til livredningsdommer, kræver det deltagelse på et dommerkursus. Et sådant dommerkursus afholdes den september 2005 på Vejle Idrætshøjskole. Ansøgningsskema kan rekvireres ved henvendelse til Dansk Svømmeunion på telefon: Dommerseminar 2005 for livredningsdommere Er du uddannet livredningsdommer, og er det ved at være ved den tid, hvor du skal på dommerseminar (skal ske hvert tredje år), kan du nedenfor se, hvad, der er tilbage af ledige pladser på årets resterende seminarer april: Uldum Højskole Ingen ledige pladser tilbage maj: Vejle Idrætshøjskole 17 pladser tilbage juni: Nørresundby Idrætscenter 15 pladser tilbage oktober: St. Heddinge Vandrerhjem Ingen ledige pladser tilbage november: Nørresundby Idrætscenter Ingen ledige pladser tilbage Tilmelding til ovenstående seminarer skal ske til Tina Sørensen se nedenfor. Tina Sørensen, sekretær Telefon: Masters-svømning Søren Rom ny webmaster på Søren Rom, tidligere elitesvømmer i Triton Ballerup og nu svømmende træner for klubbens boble-/mastershold, bliver ny webmaster på Dansk Svømmeunions officielle masters-site: I løbet af foråret lancerer Søren Rom et nyt layout og vil derefter varetage ansvaret for opdateringen af hjemmesiden. Mange vil sikkert nikke genkendende til efternavnet Rom, idet Sørens forældre, Marianne og Svend Rom, er kendte folk i svømmekredse. Eksempelvis er Marianne Rom i dag medlem af svømmesektionen i Dansk Svømmeunion. Ken Andersen, mastersudvalget Telefon: Søren Rom - ny webmaster på

Velkommen til: Generalforsamling i Dansk Svømmeunion

Velkommen til: Generalforsamling i Dansk Svømmeunion Velkommen til: Generalforsamling i Dansk Svømmeunion 2008 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 3. Forelæggelse og godkendelse af

Læs mere

Årsmagasin 2012 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF

Årsmagasin 2012 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Særnummer af Magasinet Kano & Kajak DANSK KANO & KAJAK FORBUND En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Hvorfor kano og kajak? Udviklingskonsulent, Michael Jakobson: Efter

Læs mere

Program 2007-2008. Svømning Livredning Synkro Udspring Vandpolo

Program 2007-2008. Svømning Livredning Synkro Udspring Vandpolo Program 2007-2008 Svømning Livredning Synkro Udspring Vandpolo 1 Svømme Region Øst E-mail: sroekontor@svoem.dk Hjemmeside: www.svoem.dk/t2w_375.asp Formand Arthur Brander Marienlyst Allé 30, 106 3000 Helsingør

Læs mere

Årsmagasin 2011 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF

Årsmagasin 2011 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Særnummer af Magasinet Kano & Kajak DANSK KANO & KAJAK FORBUND En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Personaleoversigt Direktør Christian Jacobsen. Tlf.: 4326 2099 christian.jacobsen@kano-kajak.dk

Læs mere

Nye tider. Bestyrelsen

Nye tider. Bestyrelsen Nye tider I 2014 blev Gentofte Svømme Klub udnævnt til talentudviklingsklub under Dansk Svømme Union, den højeste certificering mulig for en klub uden en bred seniorelite. Baggrunden for certificeringen

Læs mere

Årsrapport 2014. Gentofte Svømme Klub

Årsrapport 2014. Gentofte Svømme Klub CVR-nr. 26 48 74 12 Gentofte Svømme Klub Årsrapporten indeholder 23 sider Indhold Ledelsespåtegning... 3 Den uafhængige revisors erklæringer... 4 Ledelsesberetning... 6 Foreningsoplysninger... 6 Bestyrelse...

Læs mere

Pst!! 12/2008 København den 14. august 2008. Sommerferien overstået. Dansk Fægte Forum. Danmark har fået formandsposten i det nordiske forbund

Pst!! 12/2008 København den 14. august 2008. Sommerferien overstået. Dansk Fægte Forum. Danmark har fået formandsposten i det nordiske forbund Dansk Fægte-Forbund Pst!! 12/2008 København den 14. august 2008 Sommerferien overstået Pst!! er nu tilbage igen efter en dejlig sommerferie, hvor tiden er blevet brugt til at finde nye måder, hvor på information

Læs mere

Henning R. Jensen Torben Mogensen Erik S. Neergaard Allan Hansen

Henning R. Jensen Torben Mogensen Erik S. Neergaard Allan Hansen Nr. 11 december 2001 TEMA: Henning R. Jensen Torben Mogensen Erik S. Neergaard Allan Hansen Lørdag den 23. februar 2002 træder Poul Hyldgaard tilbage som formand for Dansk Boldspil-Union. Fire kandidater

Læs mere

At styrke udviklingen/medlemstallet i de danske billardklubber

At styrke udviklingen/medlemstallet i de danske billardklubber N Y T F R A D D B U O G K L U B B E R N E Nummer 4 April 2015 Nyt fra DDBU DDBU søger klubber Kunne du/din/jeres klub tænke sig at høre mere om/være med i dette projekt/udviklingsforløb Projekt + 10 Projekt

Læs mere

SKRIFTLIG BERETNING. Dansk Fodbolddommer-Union (Danske Fodbolddommere) 2013

SKRIFTLIG BERETNING. Dansk Fodbolddommer-Union (Danske Fodbolddommere) 2013 SKRIFTLIG BERETNING Dansk Fodbolddommer-Union (Danske Fodbolddommere) 2013 Dette dokument indeholder den skriftlige beretning for Dansk Fodbolddommer- Union (herefter blot benævnt DFU / Danske Fodbolddommere

Læs mere

Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen

Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen 1 FORÆLDREHÅNDBOG KONKURRENCEAFDELINGEN 1 Forord 4 Holdene i MK-31: 4 Talent 2 4 Talent 1 6 Konkurrence I 8 Konkurrence 2 10 Årets gang 12 Kommunikation i K-afdelingen

Læs mere

www.jbwu.dk Få del i en million Sidste chance for at få del i Gunnar Nu Fondens midler Ungdommen: JBwU s afgørelse af JM 2009 Se side 18

www.jbwu.dk Få del i en million Sidste chance for at få del i Gunnar Nu Fondens midler Ungdommen: JBwU s afgørelse af JM 2009 Se side 18 JBU INFO 26. ÅRGANG NUMMER 17 30. /31. maj 2009 En kendt Statsminister sagde en gang: Man har et standpunkt til man tager et nyt Denne udtalelse, kunne for en gang skyld også bruges af Redaktionen, vi

Læs mere

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside.

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Velkommen til Struer Svømmeklub Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Information, der løbende opdateres (fx kalender og events),

Læs mere

DANSK FALDSKÆRMS UNION S ORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2015

DANSK FALDSKÆRMS UNION S ORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2015 DANSK FALDSKÆRMS UNION S ORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2015 LØRDAG D. 14. MARTS 2015 KL. 10.00 15.00 SCANDIC HOTEL, HVIDKÆRVEJ 25 5250 ODENSE SV Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens

Læs mere

HOVEDSTADEN. Arbejdspladsen flytter 100 kilometer væk. 22. marts 2013 HK HANDEL

HOVEDSTADEN. Arbejdspladsen flytter 100 kilometer væk. 22. marts 2013 HK HANDEL 22. marts 2013 HK HANDEL HOVEDSTADEN Nordsjælland Bornholm Arbejdspladsen flytter 100 kilometer væk Peter Justesen Company A/S flytter fra Nordhavn til Slagelse. Det gav 25 lagermedarbejdere et svært valg:

Læs mere

Kursushåndbog. Om planlægning af kurser i egen organisation. - trin for trin

Kursushåndbog. Om planlægning af kurser i egen organisation. - trin for trin Kursushåndbog Om planlægning af kurser i egen organisation - trin for trin Kursushåndbog Om planlægning af kurser i egen organisation - trin for trin [ 4 ] Center for frivilligt socialt arbejde Redaktion

Læs mere

GISP. Nr. 155 September 2014

GISP. Nr. 155 September 2014 GISP Nr. 155 September 2014 GYMNASIESKOLERNES IDRÆTSLÆRERFORENING Idræt B ny udgave af papirbogen og nu også ibog Idræt B idrætsteori behandler teoretiske emner som den moderne idræts historie, idrætten

Læs mere

OSTED IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2011

OSTED IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2011 BESTYRELSENS BERETNING FOR 2011 Aflagt ved Osted Idrætsforenings ordinære generalforsamling fredag d. 13. april 2012 Beretningen indeholder følgende: TIDSPERIODER... 3 ÅR 2011... 3 AFDELINGERNE... 4 BADMINTONAFDELINGEN...

Læs mere

Time Out Elitesport Nyhedsbrev - Haderslev Kommune Nr. 3 december. TimeOut

Time Out Elitesport Nyhedsbrev - Haderslev Kommune Nr. 3 december. TimeOut Time Out Elitesport Nyhedsbrev - Haderslev Kommune Nr. 3 december 2008 TimeOut s Eliteidræt og uddannelse stås sådan, at man kun fokuserer halvhjertet på sin uddannelse. Derimod skal det forstås sådan,

Læs mere

Nr. 1, april, 2015, 35. årgang

Nr. 1, april, 2015, 35. årgang Nr. 1, april, 2015, 35. årgang Side 2 www.silkeborg-kajakklub.org Nr. 1, April 2015 Indhold Side Formanden har ordet 4 Årets Idrætsleder 6 Årets Talent 6 Nyt fra bådpladsudvalget 8 Husk at betale dit kontigent

Læs mere

VIP-mappe. En introduktion til aktive i foreningen

VIP-mappe. En introduktion til aktive i foreningen VIP-mappe En introduktion til aktive i foreningen Januar 2010 Praktisk mappe til aktive medlemmer af Adoption & Samfund Indhold: o Velkomstbrev o Praktiske oplysninger bl.a. vedr. brevpapir, udgifter,

Læs mere

El-nyhedsbrev - september 2014

El-nyhedsbrev - september 2014 El-nyhedsbrev - september 2014 Tak, fordi du læser EVU s nyhedsbrev. De seneste tre måneder har Det Faglige Udvalg for Elektrikeruddannelsen knoklet løs med at foretage en masse af de mellemregninger,

Læs mere

DBU Bulletin Aktuelle nyheder hele døgnet på www.dbu.dk

DBU Bulletin Aktuelle nyheder hele døgnet på www.dbu.dk DBU Bulletin Aktuelle nyheder hele døgnet på www.dbu.dk I Nyhedsbrev udgivet af Dansk Boldspil-Union I Nr. 4 I April 2008 Indhold Indhold Frem fratrækkes fem points 3 DBU til VM 3 Hjælp til klubbernes

Læs mere

Referat inkl bilag bestyrelses møde 030914. Onsdag den 3. sep. 2014 kl 15.00-20.00

Referat inkl bilag bestyrelses møde 030914. Onsdag den 3. sep. 2014 kl 15.00-20.00 Referat DKF Mødegruppe: Dato: Sted: Deltagere: Ansvarlige benævnes med initialer. Afbud: Referent: Bestyrelsen Onsdag den 3. sep. 2014 kl 15.00-20.00 Helnan Marselis Hotel Strandvejen 25 DK - 8000 Aarhus

Læs mere

DBU indfører rød tråd hele vejen op

DBU indfører rød tråd hele vejen op DBU Bulletin fra leg til landshold I Nyhedsmagasin udgivet af Dansk Boldspil-Union I Nr. 12 I December 200 I DBU indfører rød tråd hele vejen op Holdninger og handlinger den nye måde at tænke og spille

Læs mere

Kursuskatalog - efterår 2010. FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde

Kursuskatalog - efterår 2010. FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde Kursuskatalog - efterår 2010 FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde Indhold Drift & Økonomi Kurserne i dette spor er for dig, der sidder i bestyrelsen,

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund Brøndby den 4. november 2009 Referat REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2009 Comwell Roskilde a-s Vestre Kirkevej 12, 4000 Roskilde Søndag den 19. april 2009 kl. 10.00 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Willy

Læs mere

Børne- og Ungefolder 2015-16

Børne- og Ungefolder 2015-16 Børne- og Ungefolder 2015-16 Side 1 Børne- & Ungeudvalget i JHF Kreds 7 2015-2016 Klaus K. Svendsen Seminarievej 132 6760 Ribe Mobil: 28 83 35 67 Mail: klaussvendsen@icloud.com Ansvar: Høje Piger Flemming

Læs mere

DBU Bulletin. Et strejf af noget stort i Århus. I Nyhedsbrev udgivet af Dansk Boldspil-Union I Nr. 2 I Februar 2009

DBU Bulletin. Et strejf af noget stort i Århus. I Nyhedsbrev udgivet af Dansk Boldspil-Union I Nr. 2 I Februar 2009 DBU Bulletin Aktuelle nyheder hele døgnet på www.dbu.dk I Nyhedsbrev udgivet af Dansk Boldspil-Union I Nr. 2 I Februar 2009 Indhold Indhold Bordinggaard forlænger DBU til VM 3 3 14 millioner i underskud

Læs mere

JYSK FODBOLD. Banebryder med bankende. fodboldhjerte. Portræt af JBU-leder, Johanne Louise Møllere Berg. side 8. Juni 2010

JYSK FODBOLD. Banebryder med bankende. fodboldhjerte. Portræt af JBU-leder, Johanne Louise Møllere Berg. side 8. Juni 2010 JYSK FODBOLD Juni 2010 Banebryder med bankende fodboldhjerte. Portræt af JBU-leder, Johanne Louise Møllere Berg. side 8 Jysk Fodbold er Jydsk Boldspil-Unions officielle fodboldmagasin Kommentar Ud med

Læs mere