DECEMBER JANUAR FEBRUAR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DECEMBER JANUAR FEBRUAR WWW.VEJLBYKIRKE.DK"

Transkript

1 DECEMBER JANUAR FEBRUAR 1 NYT FRA VEJLBY SOGN

2 2 KONTAKT TIL VEJLBY KIRKE REDAKTION Kåre Egholm Pedersen (ansv.) Lena Kjems Gra isk produktion: WERKs Gra iske Hus a s, werk.dk Distribuering: Lions Club Vejlby Risskov Deadline for næste nummer 1. februar 2016 FORSIDEN Kirken i hvidt set fra syd. Foto: Gerhard Thiele Kirkens logo: Mytologisk motiv fra romansk gravsten i granit indmuret i Vejlby Kirkes våbenhus. PRÆSTER Sognepræst Lena Kjems Vestre Strandalle 68, 8240 Risskov tlf , lekj@km.dk træffes ikke mandag. Sognepræst Kåre Egholm Pedersen Filosofgangen 1, 8240 Risskov tlf , mobil kep@km.dk træffes ikke mandag. KIRKENS PERSONALE Organist Claus Borch tlf , vejlbyorganist@mail.dk Kirkesanger Jacob Evald tlf jacobevald@hotmail.com Kirketjener Susanne Drebis tlf / vejlbykirketjener@mail.dk Kirkegårdsleder Peder Lundby Kirkegårdskontoret, Bredkildegade 7 tlf mobil: / privat-tlf vejlbykirkegaard@mail.tdcadsl.dk Træffetid: Mandag-torsdag kl , fredag kl KIRKEBIL Ældre og gangbesværede i sognet kan blive befordret gratis til og fra gudstjenester, koncerter, møder i højskoleforeningen og andre arrangementer i kirkeligt regi. KIRKENS KONTOR Kordegn Annie Skriver Larsen Vejlby Centervej 25, 8240 Risskov tlf Fax vejlby.sognaarhus@km.dk Åben: Mandag-fredag kl Torsdag tillige kl Henvendelse til kirkekontoret på tlf senest den pågældende dag kl Alle regninger til menighedsrådet sendes til kirkekontoret. Aftaler om kirkelige handlinger træffes normalt med kirkekontoret. LÆS MERE PÅ:

3 ET ORD PÅ VEJEN 3 TÆNK DIG OM! Følelsesstorme ruller hen over os for tiden, godt båret frem af medierne. Billeder vækker stærke følelser og moralsk indignation: En mand der angiveligt spytter efter en lygtning, eller affaldet i vejkanten, som de vandrende lygtninge lader bag sig på vej til det forjættede land. Og hvad med politikerne og ikke mindst deres fede ministerpensioner, som de får, uanset hvor længe de har siddet på taburetten. Det er for meget! For slet ikke at tale om præster, der ikke tror på Gud? Det er forargeligt! Jo, det er fast arbejde at være i sine følelsers vold. Kroppen er i konstant alarmberedskab, og hele tiden parat med sin dom. Og det er udmattende, så man kan rigtig nok have brug for ro til eftertanke og tid til re leksion. Men fortvivl ikke, nu er der mulighed for at lade de lygtige følelser tøjle af andres kloge tanker. Som det vil være mange bekendt, har Århus Universitet udgivet en lille serie, som hedder Tænkepauser. Små bøger med stort indhold, som kan læses og forstås af enhver med interesse for oplysning (og hver bog koster ikke mere end en pakke cigaretter, også i den forstand er projektet dybt demokratisk). Temaer er bl.a. Gud, universet, tid, lykke, erindring, korruption, sex. Men lige meget hvilket tema det er, kan man være sikker på, at det bliver fortalt og formidlet af en, hvis hjertesag det er. En som ved noget, og dermed også ved, at jo mere man tænker over en given sag, jo lere facetter og perspektiver toner der frem. At gøre her og nu følelser til overdommer rækker ikke. Forstand, fornuft og tækning må der også til. Sognepræst Lena Kjems Også Jesus havde brug for at tænke sig godt om ind imellem. Der var en gang (Johs. 8), hvor nogle mænd havde grebet i en kvinde i hor, og luften føg med domme: Det er for meget, det er forargeligt, sten hende! I stedet for at lade sig med rive med ind i de forargedes fællesskab, sætter Jesus sig ned og giver sig til at skrive på jorden med ingeren. Han venter til den kollektive følelsesstorm har lagt sig og tager sig tid til at lade eftertanken sætte ind. Efter en rum tid har han et velovervejet svar parat, et svar der viser, at han både tænker med hovedet men samtidig har hjerte for kvinden: Den der er ren kaster den første sten, siger han. Og så falder stenene til jorden, en for en. Vi er i adventstiden nu, forberedelsens og forventningens tid. Og kalendergavernes. Forær dig selv eller en anden du holder af en Tænkepause. Bliv lidt klogere på noget. Tag dig tid til at skrive på jorden med ingeren i stedet for at lade dig rive med af de følelsesstorme, som også denne juletid givetvis har i vente. Om ikke andet kan vi jo altid forarges over forbrugsvanviddet denne måned. Men når stormene løjer af, står det tilbage, at det mest værdifulde du kan give os andre i julegave er dig selv, din tid, dit nærvær og din ro. Glædelig tænksom adventstid!

4 4 FILM & TRO Film & Tro har vinteren over et farverigt og særdeles varieret bud på gode ilmoplevelser. Kort inden ilmen sætter sognepræst Kåre Egholm Pedersen publikum ind i ilmens baggrund, og tilblivelse. Efter visningen i sognegårdens mini-biograf, får vi en bid mad og en øl/vand. Derefter er der mulighed for at dele ilmoplevelsen med hinanden. Alle er velkommen. Pris 20, Torsdag den 14. januar kl ANNA KARENINA I dramaet Anna Karenina rejser den aristokratiske Anna Karenina i 1874 fra Sankt Petersborg til Moskva for at redde sin brors ægteskab, efter han har haft en affære med sin stuepige. Hendes eget ægteskab med den ældre Grev Alexei er mildest talt koldt, og da hun møder den unge of icer Vronsky på togturen, føler hun en øjeblikkelig tiltrækning. Men mens en gift mand sagtens kan have et sidespring, ser det pæne selskab knap så tilgivende på en gift kvinde i samme situation. Anna Karenina er baseret på Leo Tolstojs klassiske roman af samme navn, der blev skrevet i Onsdag den 3. februar kl WHIPLASH Dramaet Whiplash handler om den unge, talentfulde jazz-trommeslager Andrew Neyman, som er blevet optaget på et af de bedste musikkonservatorier i USA. Andrew vil gøre alt for at komme til tops inden for sin musiske genre, og da han skal undervises af den frygtede og respekterede dirigent, Fletcher, øjner han muligheden for at blive trænet af en ægte maestro. Vejen til succes koster dog i bogstavelig forstand blod, sved og tårer. Fletchers metoder er brutale, kontante og ofte uretfærdige, og snart opstår der et helt særligt forhold mellem det musikalske talent og hans lærermester. Torsdag den 17. marts kl FORTIDEN I den franske ilm Fortiden (Le Passé, 2014) mødes iranske Ahmad i lufthavnen med sin franske eks, Marie. Han er nemlig taget til Frankrig for endelig at ordne skilsmissepapirerne, så hun kan være sammen med sin nye kæreste, Samir. Samtidig beder Marie sin kommende eksmand om at undersøge, hvorfor hendes teenagedatter er så vred på hende. Men Ahmad behøver ikke at grave særlig dybt for at inde ud af, at familiemedlemmerne, unge som gamle, alle gemmer på hemmeligheder, og snart begynder skelletterne at vælte ud af skabet. Instruktøren Asghar Farhadi er en mester i at skabe fortættede dramascener, der via deres skarpe dialog og skuespil næsten tenderer en thriller.

5 VEJLBY HØJSKOLEFORENING 5 VEJLBY HØJSKOLEFORENING Det nye år byder på både folkelige og aktuelle foredrag i Vejlby Højskoleforening. ONSDAG DEN 20. JANUAR KL I VEJLBY SOGNEGÅRD Min barndom på Christian den X s Børnehjem ved Jan Bihrmann, tidl. brandmand ONSDAG DEN 16. MARTS KL I VEJLBY SOGNEGÅRD Winston Churchill mennesket, magten, myten ved sognepræst og ph.d. Leise Christensen TIRSDAG DEN 2. FEBRUAR KL I VEJLBY SOGNEGÅRD Nåde i narcissismens tid ved sognepræst og forfatter Sørine Gotfredsen Biskop Henrik Wigh-Poulsen (th.) og Anders Thyrring-Andersen (tv.) fortalte levende og engageret om Jakob Knudsen på Højskoledagen

6 6 MUSIK I KIRKEN TIRSDAG DEN 8. DECEMBER KL I VEJLBY KIRKE Julekoncert med Musikstuderendes Kor. Koret blev oprettet i 2004 som et klassisk blandet kor på højt niveau for studerende ved Afdeling for Musikvidenskab ved Aarhus Universitet på initiativ af kordirigent og komponist Erling Kullberg. Siden 2013 har den anerkendte dirigent Ole Faurschou stået for ledelsen af de 35 sangere. Ole Faurschou er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og i Wien. Han arbejder til daglig på OrkesterEfterskolen i Holstebro samtidig med et aktivt virke som dirigent for lere kor, som freelancedirigent i ind- og udland, og som korkonsulent i DAM (Dansk Amatørmusik). SØNDAG DEN 3. JANUAR KL I VEJLBY KIRKE Nytårskoncert med Henrik Knarborg Larsen, der ene mand leverer et sprudlende musikalsk festfyrværkeri med sit batteri af de mest forskelligartede slagtøjsinstrumenter. Kom og oplev aluphonen fylde rummet med kirkeklokkeklang, mærk marimbaens medrivende rytmer, og lad store og små trommer sparke gang i det nye år med manér. Musik af bl.a. Bach, Debussy, og selvfølgelig Champagnegaloppen af Lumbye udført i blæksprutteversion. Årets julekoncert vil bestå af musik af Heinrich Schütz, Knut Nystedt, Mendelssohn og P.E. Lange-Müller samt naturligvis korarrangementer af julesange og -salmer. Henrik Knarborg Larsen er til daglig leder af slagtøjsuddannelsen på Det Jyske Musikkonservatorium og en efterspurgt solist i udlandet og herhjemme. Fri entré.

7 MUSIK I KIRKEN 7 moristiske og underholdende bud på musik for netop den besætning (dvs. løjte, obo, klarinet, horn og fagot), og det er et udpluk af disse værker man får at høre ved koncerten i Vejlby Kirke. Det drejer sig om komponister som Flemming Weis (hans Serenade uden reelle hensigter fra 1938), Svend S. Schultz og Hans Abrahamsen, hvis blæserkvintet Walden (1978) er inspireret af bogen med samme titel af den amerikanske 1800-tals forfatter Henry David Thoreau. Og så er det vel kun rimeligt at vi også skal høre/genhøre Carl Nielsens kvintet, med alt hvad den har betydet for den klassiske musik i Danmark. Efter koncerten, som varer ca. 1 time, byder Vejlby menighedsråd publikum på et glas champagne i våbenhuset. Fri entré. Koncerten er lagt i hænderne på ensemblet Winds-on-demand, der består af professionelle musikere fra det århusianske musikliv, bl.a. Aarhus Symfoniorkester og Århus Sinfonietta: Charlotte Norholt løjte Henrik Husum obo Vibeke Lembcke klarinet Klaus Gottlieb horn Annemette Pedersen fagot Fri entré. SØNDAG DEN 28. FEBRUAR KL I VEJLBY KIRKE Den store danske komponist Carl Nielsens 150- års fødselsdag blev i 2015 fejret med mange koncerter over hele landet, og et af de musikværker der i den anledning er blevet spillet ganske ofte, er Nielsens kvintet for fem blæseinstrumenter fra Værket er kendt og elsket ikke mindst fordi den sidste sats består af en række variationer over melodien til salmen Min Jesus, lad mit hjerte få en melodi som Nielsen selv har komponeret og som stadig synges i gudstjenesten. I årenes løb har senere generationer af komponister taget tråden op og givet deres egne ofte hu- Komponisten Carl Nielsen ( ) portrættet er malet af Viggo Johansen i 1912.

8 8 FRA DET GAMLE VEJLBY JUL HOS DREJEREN Juleaften 1920 blev holdt hos Drejer Sørensen på kanten af lergraven i Vejlby Stjernen ledte vise mænd, til vor Herre Kristus hen; vi har og en ledestjerne, og når vi følger den gerne, kommer vi til Jesus Krist, kommer vi til Jesus Krist. Af Camilla Willesen Vejlby-Risskov Lokalhistoriske Arkiv Far må vi ikke ikke nok synge, nu er det jul igen? Dejlig er den himmel blå, er så lang. Den skal vi altid synge, kom det spørgende fra Alfred. Johannes sad ved klaveret og spillede stadig. Marie kiggede over på Peder som smilede. Han gav sig, selvom det var en vigtig salme for ham. Marie kiggede over på Alfred og derefter til Johannes, som tegn på det var okay. Alle børn ik hurtigt lavet en kæde, og rundt i huset gik det, imens de sang nu er det jul igen. Julen var noget helt specielt i ethvert hjem, og hos drejerens i Vejlby var der hygge og glæde. Marie havde travlt både med at passe hendes lille butik i den ene ende af huset og med at forberede sylte og småkager. De skulle også som alle andre familier have et juletræ. En tradition som også havde taget sit indtog i Vejlby. Kvinderne i husene havde mange forberedelser, og det var som regel mændene, der fandt ud af at få et træ hjem i stuen, som kvinden og måske børnene kunne hjælpe med at pynte med levende lys, æbler, bånd og sukkerstave. Noget nyt Marie havde fået i butikken, var englehår og julekugler. Det skulle selvfølgelig også på juletræet det år hos drejerens sammen med bånd og lys, som hun også havde i butikken. På bordet i stuen stod en in skål med alle de julekort, familien havde fået i december. Pigerne elskede at sidde og kigge på de ine billeder af de små mennesker med rød hue, og læse de kærlige hilsner fra nær og jern, med ønsket om en god jul og et godt nytår. Juleaften blev gåsen sendt til bageren på Nygade. Børnene glædede sig og legede med hinanden, spændte på, om der ville ligge en lille ting til dem ude fra Maries butik. Eller bedre endnu: om der var hentet noget specielt hjem. Eller som det også kunne være: hjemmestrikkede sokker, huer og vanter her til den kolde tid. De år, hvor sneen dalede ned fra himlen, var det ekstra hyggeligt. Så var ventetiden heller ikke så lang til om aftenen. For julefest var noget af det bedste. Der var en helt speciel stemning i huset, og pigerne hjalp Marie med at dække bord og gøre maden klar. Julen var en fest, så der skulle hvid dug på bordet, og det ine porcelæn. Johannes og Niels blev sendt til bageren med trækvognen for at hente julegåsen sidst på eftermiddagen. Nu skulle det blive godt at komme hjem i varmen igen og sætte sig til bordet. Juledag startede tidligt. Børnene vågnede og skulle straks lege med deres lille gave. Marie var glad. Det havde været en hyggelig aften, hun tænkte på den med ro i sindet, da hun gik afsted. Nu skulle hun i kirke og høre juleevangeliet.

9 9 FAKTA En drejer er en værktøjsmager. Peder Sørensen, drejer i Vejlby Marie Sørensen, butiksejer Boede ved lergraven i Vejlby Smedegade, der hvor Oasen er i dag sammen med deres børn. Nygade var det nuværende Vikærsvej.

10 10 JULEHJÆLP FRA VEJLBY SOGN Julehjælp fra Vejlby sogn går først og fremmest til børnefamilier i sognet, for hvem juleuddelingen i Vejlby sogn ganske enkelt er en betingelse for, at de kan holde en ordentlig dansk jul med gaver og alt, hvad der hører sig til. Ansøgningsskema kan a hentes på kirkekontoret fra 1. december og skal returneres senest 10. december. JUL I VEJLBY KIRKE JULEGUDSTJENESTE FOR SOGNETS ÆLDRE FAMILIEGUDSTJENESTE JULEAFTEN KL Torsdag den 10. december kl afholdes der i Vejlby kirke julegudstjeneste især med henblik på sognets ældre. Der vil være salmesang, orgelmusik og en kort prædiken. Vejlbykoret under ledelse af Lisbeth Frandsen medvirker. Efter gudstjenesten går vi i sognegården, hvor menighedsrådet byder alle på kaffe og juleknas. Vi synger selvfølgelig de gode gamle julesalmer, men i stedet for prædiken fortæller Lena Kjems med udgangspunkt i juleevangeliet en historie, som selv voksne kan forstå. PRAKTISK OPLYSNING: Gangbesværede og kørestolsbrugere tilbydes den nødvendige hjælp, når vi skal hen over kirkegården fra kirke til sognegård HØJMESSEN 2. JULEDAG H.A. Brorson har skrevet nogle af de dejligste julesalmer. Desværre er der sjældent plads til mere end et par stykker. Det råder vi bod på ved denne gudstjeneste, hvor vi udelukkende synger Brorson-salmer. GUDSTJENESTE NYTÅRSAFTENS DAG 4. SØNDAG I ADVENT DE NI LÆSNINGER Ved denne gudstjeneste er der hverken prædiken eller altergang. Vi hører læsninger fra Bibelen og synger julesalmer, danske såvel som engelske. Ved denne stemningsfulde gudstjenesten synger vi Grundtvigs verdslige version af Vær velkommen Herrens år. Efterfølgende byder menighedsrådet på et glas bobler m. kransekage i våbenhuset. Vi slutter naturligvis i god tid inden Dronningens nytårstale.

11 FOLKEKIRKELIGT 11 BRORSONS LIV OG SALMER Vejlby, Risskov, Ellevang og Skelager kirker fortsætter det gode samarbejde på tværs af sognegrænserne med rækken af foredrag om vores største salmedigtere. I efteråret handlede det om Thomas Kingo, og i løbet af vinteren og foråret forholder vi os til pietismens store digter H.A. Brorson. Programmet er som følger: 25. februar 2016 i Vejlby Sognegård kl : H.A. Brorson. Pietisme, meditation, erotik. Ved professor emeritus Erik A. Nielsen. Foredragsholderen har i mange år forsket og undervist ved Københavns Universitet. I sine tolkninger af litterære værker inddrager han historie og kunsthistorie såvel som teologi. KIRKEMINISTERENS KOMMENTAR...til undersøgelsen Dåb eller ej (København Universitet), der viser, at en voksende gruppe forælder fravælger barnedåben, fordi de mener, det er bedre at lade børnene vælge selv, når de bliver ældre: Det er ærgerligt, hvis forældre i dag er bange for at give deres børn en tilværelsestolkning med hjemmefra. At holde børn fra salmer og bibelhistorie er at holde dem fra noget af det mest værdifulde, dansk kultur har at byde på. Pointen her er ikke at gøre børn til gode kristne for min skyld kan viden om kristendommen sagtens føre til glødende ateisme. Det er fravalget af åndelig føde til ens børn, jeg ikke bryder mig om 3. marts 2016 i Risskov Kirke kl : Sangaften med fokus på Brorsons salmer. Kirkeminister, Bertel Haarder, i kronik i Berlingske 11. oktober FREDAG DEN 4. MARTS 2016 ER DET KVINDERNES INTERNATIONALE BEDEDAG Lokalt er vi også med! Her fejres Bededagen i Vejlby Kirke, hvor der begyndes med gudstjeneste kl Indbydere er kvinder fra forskellige kirkesamfund (Danmarks Økumeniske Kvindekomite), der sammen har tilrettelagt dagen. Sognepræst Lena Kjems vil prædike. Efter gudstjenesten er der fællesspisning maden vil bære præg af, at Cuba er i fokus (det koster 50 kr. at spise med) Velkommen! VEJLBY MENIGHEDSRÅD Jette Andersen Formand, kontaktperson Kantorvænget 2, lejl. 52 jet@bechbruun.com Mary Grønbak Bache Næstformand Kantorparken 7 bachema@mail.dk /mobil: Gunner Ove Rask Nielsen Kirkeværge Dråbyvej 16 grn@pc.dk /mobil: Carl-Otto Johansen Kasserer Kantorparken 39 carl-oj@hotmail.com Gerhard Thiele Kantorparken 11 captain.oyft2@gmail.com Henrik Klindt-Jensen Kantorvænget 4, lejl. 60 hklindt-jensen@live.dk Jytte Mose Thorsted Alsvej 1B jmt@alsvej@gmail.com Ellen Bente Schultz, Agerbækvej 3 ellenbente@tdcadsl.dk

12 12 PRÆDIKANTLISTE DECEMBER Søndag den 6. december 2.s. i advent (Kirkekaffe) Torsdag den 10. december Julegudstjeneste for sognets ældre Kl : Kjems & Egholm * Søndag den 13. december 3.s.i advent Kl : Hans Gravesen Søndag den 20. december 4.s.i advent De ni læsninger * Torsdag den 24. december Juleaften Kl : Kjems (Det for børn) * Kl : Egholm Kl : Egholm Fredag den 25. december Juledag Kl : Egholm Lørdag den 26. december 2. juledag * Søndag den 27. december Julesøndag Torsdag den 31. december Nytårsaften Kl : Egholm * JANUAR 2016 Søndag den 3. januar Hellig Tre Konger Søndag den 10. januar 1. s.e. HTK Kl : Egholm Søndag den 17. januar Sidste s.e. HTK Søndag den 24. januar Septuagesima Kl : Egholm (Kirkekaffe) Tirsdag den 26. januar Aftengudstjeneste Kl : Kjems Søndag den 31. januar Seksagesima Kl : Egholm FEBRUAR 2016 Søndag den 7. februar Fastelavn Søndag den 14. februar 1.s.i fasten Kl : Egholm Søndag den 21. februar 2.s.i fasten (Kirkekaffe) Tirsdag den 23. februar Aftengudstjeneste Kl : Egholm Søndag den 28. februar 3.s.i fasten Kl : Egholm MARTS 2016 Søndag den 6. marts Midfaste * Se omtale inde i bladet.

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg.

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg. Prædiken til sidste s. e. Hellig3konger 2011 Ved kyndelmisse som vi fejrede den 2. februar var vi halvvejs gennem vinteren. Og jeg tror, at længslen efter lys og forår gælder de fleste af os. Og netop

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Lindvig Osmundsen Bruger Side 1 05-10-2014 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Der er en vej som vi alle går alene. Teksterne vi har fået til 16. søndag efter trinitatis

Læs mere

Kirke & Sogn. aunslev bovense

Kirke & Sogn. aunslev bovense Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 1 december 2013 - marts 2014 Det kimer nu til julefest Synger vi juleaften i kirken så taget er nær ved at løfte sig. Juleaften skal vi synge de salmer vi kender.

Læs mere

17-12-2009. 5.klasse går Lucia til morgensang Tirsdag d.15 2.klasse Julemanden Onsdag d.16 9.klasse to vers Julegaver

17-12-2009. 5.klasse går Lucia til morgensang Tirsdag d.15 2.klasse Julemanden Onsdag d.16 9.klasse to vers Julegaver Dato Klasse Overskrift Tirsdag d.1 7.klasse to vers Advent Onsdag d.2 10.klasse December måned Torsdag d.3 0.klasse Julepynt Fredag d.4 1.klasse Nisser Mandag d.7 6.klasse Engle Tirsdag d.8 8.klasse to

Læs mere

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges September 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges Forårets konfirmander For gavernes skyld? 44 nye konfirmander tjekkede sammen med deres forældre ind

Læs mere

Der er gratis adgang til alle foredragene, som finder sted i Høje Kolstrup Kirke og begynder kl. 19.30. Undtaget er dog udflugten, som koster 50 kr.

Der er gratis adgang til alle foredragene, som finder sted i Høje Kolstrup Kirke og begynder kl. 19.30. Undtaget er dog udflugten, som koster 50 kr. Der er gratis adgang til alle foredragene, som finder sted i Høje Kolstrup Kirke og begynder kl. 19.30. Undtaget er dog udflugten, som koster 50 kr. og begynder kl. 18.30 Der er hver gang kaffe og te med

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2016 02-01-2016 side 1. Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2016 02-01-2016 side 1. Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20. 02-01-2016 side 1 Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20. På Helligtrekongers søndag kender vi alle historien om De tre vise mænd. Vi har set dem i julens krybbespil, og det at se

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4 ASKOV SOGN kirkeblad December 2013 - Februar 2014 Glædelig Jul Københavns tidligere biskop, Erik Norman Svendsen, udgav for nogle år siden en rigtig fin bog om vores danske salmebog:»syng for livet«. Han

Læs mere

Juleaften 2009 Herlev Hospital

Juleaften 2009 Herlev Hospital Juleaften 2009 Herlev Hospital Kom, Jesus, vær vor hyttegæst, Hold selv i os din julefest. Amen. Julen har med stemning at gøre. Vi vil så gerne i julestemning. Vi ønsker brændende, at den skal indfinde

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS MIN MINI KATEKISMUS kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN 1 2 Den bog, du sidder med nu, er en katekismus. Det betyder, at det er en bog, der helt enkelt fortæller

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Odense Valgmenighed nr. 5. OKTOBer/nOVemBer 2010

Odense Valgmenighed nr. 5. OKTOBer/nOVemBer 2010 Odense Valgmenighed Nr. 5. OKTOBER/NOVember 2010 FERNISERING - søndag den 12. september 2010 Søndag den 12. september havde Valgmenigheden høstgudstjeneste med et spændende tiltag, nemlig fernisering af

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

24. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 18. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 49/434/574/538//526/439/277/560 Uddelingssalme: se ovenfor: 277

24. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 18. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 49/434/574/538//526/439/277/560 Uddelingssalme: se ovenfor: 277 1 24. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 18. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 49/434/574/538//526/439/277/560 Uddelingssalme: se ovenfor: 277 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke på 24. søndag

Læs mere

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706)

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706) Advent I advent tager flere af teksterne fra Det Gamle Testamente udgangspunkt i det golde ørkenlandskab og forjættelsen af ny frugtbarhed. Hos Esajas hører vi til 3. søndag i advent om dette tørre land

Læs mere

Søndag septuagesima I. Sct. Pauls kirke 1. februar 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/30/599/170//365/439/743/752.

Søndag septuagesima I. Sct. Pauls kirke 1. februar 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/30/599/170//365/439/743/752. 1 Søndag septuagesima I. Sct. Pauls kirke 1. februar 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/30/599/170//365/439/743/752. Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Så blev det februar og farven

Læs mere

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 1 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 Åbningshilsen Efter højmessen i dag er der frokost i Sognehuset,

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 47. ÅRGANG NR. 3 JUNI - SEPTEMBER 2016 Kære konfirmander, kære faddere, familie, kære konfirmationsgæster Forårssolen skinner og fla get er hejst. Her ved kirken og rundt omkring

Læs mere

Juledag. Kristi fødsels dag II. Sct. Pauls kirke 25. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 112/100/102/108//110/439/125/118 Uddelingssalme: se ovenfor: 125

Juledag. Kristi fødsels dag II. Sct. Pauls kirke 25. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 112/100/102/108//110/439/125/118 Uddelingssalme: se ovenfor: 125 1 Juledag. Kristi fødsels dag II. Sct. Pauls kirke 25. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 112/100/102/108//110/439/125/118 Uddelingssalme: se ovenfor: 125 Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 1,1-14

Læs mere

Nytår II 2015 367 719 587-712

Nytår II 2015 367 719 587-712 Når børnene begynder i skolen om et par dage er noget af det første, de vil fortælle hinanden, hvad de fik i julegave. De vil måske prale og sammenligne størrelse og priser på gaverne, og når de har hørt

Læs mere

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30.

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30. Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30. Salmer: Hinge kl.9.00: 749-117/ 98-102- 118 Vinderslev kl.10.30: 749-117- 94/ 98-102- 118 Dette hellige evangelium

Læs mere

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. Sept. okt. 2014 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant: Rødhus kl. Prædikant: Den 28. september Høstgudstjeneste /15. søndag efter trinitatis Den 5. oktober 16. søndag efter

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 2,1-12

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 2,1-12 1 Helligtrekongers søndag I. Sct. Pauls kirke 6. januar 2013 kl. 10.00. Radiotransmission. Salmer: 749/434/138/136//362/439/111/356 Uddelingssalme: se ovenfor: 111 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie.

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie. Vi er en familie -1 Bed Jesus om at hjælpe din familie. Mål: Børn lærer om familiens værdi. De lærer, at familiemedlemmer står sammen, er der for hinanden, elsker hinanden og hjælper hinanden. Børn opmuntres

Læs mere

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud Et godt valg -4 Daniel vælger at søge Gud Mål: Børnene opmuntres til at søge Gud. Når vi søger ham, vil Gud vise sige for os, og vi vil få lov til at kende ham. Når vi kender ham, vil vi også stå fast

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke.

Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke. Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Korsvar Jesus tog de tolv til side og sagde til dem:»se, vi går op til Jerusalem, og

Læs mere

Med Jesus i båden -3

Med Jesus i båden -3 Med Jesus i båden -3 Jesus udfordrer Mål: Forklar børnene, at Jesus udfordrer dem, der vil leve med ham, så de kan lære at stole på ham. På denne måde kan Jesus gøre det umulige igennem os. Tekst: Matt.

Læs mere

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148 Alfabetisk register A Adventskransen nu vi tænder................................ 65 All night, all day.......................................... 226 Alle, både høj og lav......................................

Læs mere

4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30

4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30 4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30 Salmer: Vinderslev kl.9: 76-339/ 82-117 Hinge kl.10.30: 76-339- 77/ 82-87- 117 Tekst: Joh 3,25-36 Nu kom Johannes' disciple i diskussion med en

Læs mere

Forbemærkning: Mvh Torsten Dam-Jensen

Forbemærkning: Mvh Torsten Dam-Jensen Forbemærkning: Min udlægning til teksten til 5. søndag efter Trinitatis bringes i to udgaver. Den første udgave er den oprindelige. Den anden udgave Mark II er den, som faktisk blev holdt. Af forskellige

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos.

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 32,27 3. Herren din Gud går selv med dig, han lader dig ikke i

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Kære lærere. Rigtig go arbejdslyst!

Kære lærere. Rigtig go arbejdslyst! Kære lærere Vi glæder os til at spille koncerten Carls legende liv for jer i uge 17. Over hele landet i 2015 er Carl Nielsen 150 årsdag blevet fejret på alle mulige måder. Nu er det blevet så blevet tid

Læs mere

Bededag 1. maj 2015. Tema: Omvendelse. Salmer: 496, 598, 313; 508, 512. Evangelium: Matt. 3,1-10

Bededag 1. maj 2015. Tema: Omvendelse. Salmer: 496, 598, 313; 508, 512. Evangelium: Matt. 3,1-10 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Omvendelse Salmer: 496, 598, 313; 508, 512 Evangelium: Matt. 3,1-10 Store Bededag blev indført i 1686 for at slå mange forskellige bods- og bededage sammen til én dag. Meningen

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 31-05-2015 side 1 Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 3,1-15 På den sidste forårsdag, den sidste søndag i maj, kun med teltdugen mellem os og Kærmindehavens grønne natur, mødes vi af en moden

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Godt Nyt. Oktober 2005. Oktober 2005. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Oktober 2005. Oktober 2005. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Oktober 2005 Oktober 2005 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Hjemmesiden som opslagsbog Et lille tip til hvordan du og andre kan få ekstra stort udbytte af kirkens

Læs mere

Birgit Lundholm Jensen. Jytte Abildstrøm og Hune kirkes kor. Arne Mumgaard, domprovst. Søren Lodberg Hvas, biskop. Kl. 10.30 Kristian G.

Birgit Lundholm Jensen. Jytte Abildstrøm og Hune kirkes kor. Arne Mumgaard, domprovst. Søren Lodberg Hvas, biskop. Kl. 10.30 Kristian G. Nyhedsbrev fra Hunne sog Nr. 6. Juni-Juli 2014 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant: Rødhus kl. Prædikant: Den 22. juni 1. søndag 14.30, kl. ca. 16 sommermøde i Kirkeladen Birgit Lundholm Jensen Jytte Abildstrøm

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Salmer: DDS: 13 Måne og sol DDS: 448 Fyldt af glæde DDS: 674 Sov sødt barnlille

Læs mere

Prædiken til bededag, Matt 3,1-10. 1. tekstrække

Prædiken til bededag, Matt 3,1-10. 1. tekstrække 1 Nollund Kirke Bededag fredag d. 1. maj 2015 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til bededag, Matt 3,1-10. 1. tekstrække Salmer DDS 497: Jeg råber fast, o Herre (mel: Jeg ved, på hvem jeg bygger) DDS

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej for Sogn Her bor de... nternetadresser... 9, 9, tlf. 46 97 41 46 14 41 14 tlf. 97 jjs@km.dk jjs@km.dk Stoltenberg Stoltenberg Højgårdsparken 90, 90, Højgårdsparken tlf. 97 tlf. 46 97 50 46 52 50 52 aaserobert@gmail.com

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 01-05-2016 Prædiken til 5.s.e. påske 2016. Prædiken til 5. søndag efter påske 2016. Tekst: Johs. 17,1-11.

Lindvig Osmundsen Side 1 01-05-2016 Prædiken til 5.s.e. påske 2016. Prædiken til 5. søndag efter påske 2016. Tekst: Johs. 17,1-11. Lindvig Osmundsen Side 1 01-05-2016 Prædiken til 5. søndag efter påske 2016. Tekst: Johs. 17,1-11. Et smukt billede. Et herligt billede. Ordet herlighed er et centralt ord i Jesu bøn. Jesu bad om at blive

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 5,20-26

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 5,20-26 1 6. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 12. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 736/434/436/306//493/439/726/397 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Vi er denne sommersøndag

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS 289: Nu bede vi den

Læs mere

Så kom der en lille smule vintersne - midt i januar

Så kom der en lille smule vintersne - midt i januar Så kom der en lille smule vintersne - midt i januar Søndag den 22. februar får vi besøg af Patricia og Dan Kirk, som arbejder i projekt Faros. Et arbejde blandt uledsagede flygtningebørn i Grækenland.

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Helligånden oplyse sind og hjerte og velsigne ordet for os. Amen Opfordringen i denne søndags

Læs mere

Komponisten Gustav Mahler

Komponisten Gustav Mahler Mahlers 8. symfoni På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Gustav Mahler Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du

Læs mere

Hvad er dét, der gør, at vi går med. ...en nytårshilsen til Anna Sogn. n u - m K E R E T A D B L 2 K I 6

Hvad er dét, der gør, at vi går med. ...en nytårshilsen til Anna Sogn. n u - m K E R E T A D B L 2 K I 6 B L A D E T j a n u a r - m a j K E R 2 0 1 K I 6 Hvad er dét, der gør, at vi går med...en nytårshilsen til Anna Sogn I skrivende stund er vi stadig ikke færdige med at lave statistik for Anna kirke for

Læs mere

Kirkemusikhøjskole 2012-13. Storring-Stjær, Skivholme-Sjelle-Skørring, Skovby og Galten sogne.

Kirkemusikhøjskole 2012-13. Storring-Stjær, Skivholme-Sjelle-Skørring, Skovby og Galten sogne. Kirkemusikhøjskole 2012-13 Storring-Stjær, Skivholme-Sjelle-Skørring, Skovby og Galten sogne. Velkommen til endnu en sæson i Kirkemusikhøjskolen. Denne sæson vil være præget af variation, inspiration og

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag.

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag! Forside billede: Babara Meinel Jacops Illustrationer: Fleur Celeste/ Farvelægning: Naomi Skrevet

Læs mere

Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Beethoven I dette hæfte skal du arbejde med et musikværk, der hedder Eroica. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikværket Eroica er skrevet

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 59. årgang * december 2009 - februar 2010 Adventstiden - tid til forventning 1. søndag i advent De 9 læsninger Julen for skoler og børnehaver Basunerne skal

Læs mere

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen:

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen: Til jule-pynte-dagen var der som sædvanlig rigtig god opbakning. En af de dage, jeg altid ser frem til det er simpelthen bare så hyggeligt. Tusind tak til Bruger-/Pårørenderådet for et godt arrangement

Læs mere