Studierejse til London (2.c)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studierejse til London (2.c)"

Transkript

1 Studierejse til London (2.c) Foråret 2010

2 Lørdag Til almindelig orientering har jeg indføjet mindre fejl i gennemgangen for at skærpe læserens opmærksomhed. Hvis man kan finde fejlene, kan man komme op på lærerværelset, så giver jeg et gratis glas postevand Klokken relativ tidligt var mellemårgangen af Cirkus BK fint opmarcheret i Terminal 2 (København Lufthavn). Alle matroser var fremmødt til den aftalte tid, hvilket gav håb om fremtiden. Skoleskibet BK skulle endelig ud på sin jomfrurejse, endda med en noget broget besætning af stærkt alkoholiserede matroser, hvis shoppegen var så veludviklet at pengene let blev brugt på en enkel landgang. Kaptajn Jessen var som altid i fint humør. Det var første-styrmand Bue også. Han kunne med stolthed melde, at han efter 1½ års hård træning af besætningen havde fået banket så meget Gudsfrygt ind i matroserne, at turen ville blive som en dans på roser. Aldrig nogensinde før har styrmand Bue taget så grueligt fejl. Check in foregik individuelt, hvor hver enkel passager tastede de ønskede oplysninger ind på en maskine og fik som tak et boardingkort. På den måde sparede Norweagen-personalet en masse tid. Sikkerhedstjekket foregik også gnidningsfrit. Tom og jeg fik dog ingen kop kaffe, før vi skulle til vores Gate (øv). Turen i rum sø gik uden de store problemer. De fleste elever (og lærere) fik lige lukket øjnene og slæbt sig en tur omkring drømmeland. Det var jo et temmelig ukristeligt mødetidspunkt, som man havde lagt ryg til. Selv havde jeg kun fået en nattesøvn på sølle tre timer. Flere elever havde endda fået endnu mindre!

3 Gatwick Lufthavn Med fødderne solidt plantet på engelsk jord, marcherede vi i samlet flok over til bagagebåndet, hvor vi lige skulle nappe vores kufferter og så i rask tempo til hotellet. Men troen på en hurtig afmarch led desværre skibsbrud. Fem af matroserne var som forstenet: Deres rejsegods var ikke kommet frem. Det der skulle være det mest simple i verden, var gået galt: Rejsegodset var simpelthen ikke kommet med flyveren. Kaptajn Jessen slæbte 5 x slukørede matroser til lufthavnsmyndighederne, så de kunne udfylde de papirer, der var nødvendige, når bagage udebliver. Imens holdte jeg moralen oppe hos resten af besætningen, samt forsøgte rutineret at rette fokus væk fra de fem besætningsmedlemmers skæbne. Blandt andet derfor introducerede jeg et meget sindigt opråbs-system, som jeg havde tillært mig engang for to somre siden, da jeg entrede Spaniens land: Hver matros fik et tal fra 1-20, og så skulle de råbe en andens navn op, når deres navn blev nævnt. Systemet er så kompliceret, at den begrænsede spalteplads ikke tillader mig at præcisere yderligere Mug, Frank- & Wulffenstein + Tom

4 Adresse Berjaya Eden Park London Hotel Inverness Terrace, Bayswater Berjaya Hotel Sømandshjemmet viste sig at være et rigtig pænt et af slagsen med centimeter-tykke tæpper på gulvene, egen bar og en stor personalestab. Der var også fjernsyn i kahytterne, så man kunne holde sig lidt ajour med dagens nyheder. Det var dog lidt bøvlet, at et tilfældigt antal elever skulle udfylde registreringspapirer for de enkelte værelser. Dernæst var fanden løs, da nogle af værelserne var opmagasineret med elever, der ikke havde udfyldt skemaet. Var vi i London eller det gamle Østeuropa? Desuden havde de ikke lige et værelse parat til Tom og jeg. Så vi måtte væbne os med lidt tålmodighed og indlogere os senere, efter besøget på Imperial War Museum. Det var til at overkomme.

5 Imperial War Museum Et par enorme britiske skibskanoner Britisk Mark V tank fra WW1

6 Imperial War Museum Efter en vellykket indkvartering på vores fine hotel, var dagens første og eneste faglige seance det berømte Imperial War Museum. Både lærere og elever så frem til det spændende besøg, da det altid er rart at komme lidt ud og strække benene og samtidig blive klogere. Vi tog metroen til museet. Og det gik over stok og sten. Alle elever havde fået udleveret et Travel Card, hvilket bare gjorde metro-transporten endnu mindre besværlig. Jeg holdte et kortfattet oplæg om museets historie og dets forskellige særudstillinger. Det kunne jeg vist godt havde sparret mig selv for, da elevernes koncentration var på nulpunktet. Men som en dreven nypædagogiske lærer, havde jeg selvfølgelig altid en plan B i baghånden. Plan B = Mindre lærerstyret undervisning: Frem med en række nedskrevne spørgsmål om ting og sager inde på museet. Dernæst en orientering om, hvornår vi skulle mødes. Og så af sted med eleverne og ind på se på museets mange herligheder.

7 Imperial War Museum Som skibsrotter, der forlader en synkende skude, pilede eleverne i alle retninger for at efterleve lærernes krav om punktligt at udfylde listen. Så kunne Tom og jeg stikke skruen i vandet og sætte kurs mod de mange forskellige våben, som var blevet anvendt under de to verdenskrige. Det var spændende og et sandt Eldorado i krudt og kugler. Og museet havde heldigvis ikke i en eller anden misforstået nationalpatriotisk ånd sparet på krigsmateriel fra den tyske værnemagt. Museet fortjener helt sikkert et genbesøg, når man har lidt mere tid. Nede i kælderetagen var der en en udstilling med titlen Holocaust, men som mere korrekt burde have heddet Jødeforfølgelserne i Nazi-Tyskland, da perioden fra Hitlers magtovertagelse og frem til krigsudbruddet også blev skildret på detaljeret vis. Et sneklædt landskab, som forestillede Auschwitz i en miniatureudgave, var meget gribende. Efter museumsbesøget fik besætningen lov til lade batterierne op, så man var grydeklar til morgendagens strabadser. Vi hoppede ned Londons velfungerende metrosystem med kursen hjemad. Tom i selskab med en tysk kampvogn Tysk Messerschmidt flyver foran tysk V2 raket

8 Transport Bare ikke flere museer, please Tom & Mathilde i metroen

9 Transport Efter en noget begivenhedsløs tur i metroen, kom der for alvor fest og farver ved det næstsidste stop. Her kom en af byens frie fugle rullende ind i metrotoget. I et meget højt toneleje fik han bekendtgjort, at han var veteran fra Golf-krigen. Kaptajn Tom s altid imødekommende natur, tiltrak sig naturligvis også mandens opmærksomhed. På den sidste del af turen foregik der derfor en lidt pinagtig forsøg på samtale mellem veteranen og kaptajnen. Tom havde jo nok mere nydt fortsat (pinagtig) tavshed. Jeg spidsede ører.

10 Fællesspisning Det var en lørdag aften Om aftenen var der en pæn håndfuld elever, som tog med Tom og jeg ud i byen for at spise med kniv og gaffel. Valget faldt på en italiensk restaurant. Tjeneren fik hurtig smækket nogle borde sammen, så der var plads til os alle. Lea kom tøffende lidt efter os andre, så straffen blev, at den stakkels pige måtte side for bordenden godt afskærmet af Tom og jeg. Men det tog Lea nu med ophøjet ro. Jeg har i forlængelse heraf fundet ud af, at der faktisk eksisterer elever, der er mere kræsne end mig. Interessant. Det viste sig, at restauranten var velvalgt. Maden var god og i et rimeligt prisleje. Den mandlige tjener udviste med en diskret professionalisme en kontinuerlig opmærksomhed på vores bord. Han var heller ikke for lille til at komme rendende med både krydderikværn og den dejlige parmasanost. Ja, en så god service kastede naturligvis drikkepenge af sig, også selvom visse elever (læs: Lea) sad tungt på pengepungen. Når katten er ude, danser musene på bordet Imens vi lagde penge i Londons restaurationsmiljø, dansede en hår-trimmer en lystigt vals på issen af nogle af drengenes hoveder. Resultat: Udseende som en flok voldsfascinerede skinheads. Det synes æggehovederne naturligvis ikke selv. Men det gjorde til gengæld mange af restaurantejerne. Så de blev simpelthen forhindret adgang til mange af lokalområdets spisesteder. Æggehovederne var meget, meget indignerede. Men man ligger jo ofte, som man selv har redt.

11 Søndag I dag skulle vi på Cabinet War Rooms, for at se, hvor den daværende premiereminister skjulte sig under Blitzen. På vejen til den indre by slog vi et smut forbi en af demokratiets små oaser, hvor det frie ord kunne komme til fuld udfoldelse. Stedet var Speakers Corner i Hyde Park. Kaptajn Tom lagde fra land med et lille oplæg om stedets historie. Dernæst blev søulkene bedt om at overvære nogle af de mange taler, som Speakers Corner lægger jord til. Alle og enhver kan nemlig tage en ølkasse og stille sig op på. Og så kan de jo bare håbe på, at der er nogle der gider lytte. Det ville vores elever gerne. Endda meget gerne.

12 Speakers Corner Det var ikke kun Maren-i-Kæret, da i dagens anledning underholdte pøblen med taler. Næ, vi var så heldige, at selveste satan havde fundet det besværet værd at beære os med hans djævelske tilstedeværelse. Som så mange af de andre talere på Speakers Corner havde satan meget klare og nogle vil sige unuancerede synspunkter på stort set alt. Han mente eksempelvis, at kvinder kun gik op i at pynte sig, imens mænd generelt knoklede som små heste på arbejdsmarkedet. Satan i en medrivende debat med Lea Hvad det præcist var for et kvindenedsættende bibelcitat, som satan havde trukket op af posen, ved jeg ikke. Men pludselig var vores egen Lea åbenbart blevet så tilstrækkelig provokeret, at hun ikke længere kunne holde tand for tunge. Og så udartede forestillingen sig så lige pludselig til en livlig debat mellem satan og Lea. Det blev en krig på ord. Satan var i øvrig ikke for fin til ikke at slå under bæltestedet: Lea blev kaldt for en heks og mange andre grimme ting. Lea og de fleste andre tilhørere, mente jo nok at satan i så fald var i samme boldgade. Det siges så smukt, at samtale fremmer forståelsen. Dette blev desværre ikke tilfældet på den smukke formiddag i Hyde Park.

13 Speakers Corner Selvom Lea og satan aldrig rigtig fandt sammen i en fælles forståelse af synet på mand og kvinde, så var der nu dømt god underholdning for alle pengene. Udover at vores egne elever fik en på opleveren, var der også utallige andre som fik sig et godt grin over forestillingen. Stærk bølgegang i diskussionen mellem Lea og satan

14 Speakers Corner Satan havde i dagens anledning udsmykket sig med 2 x fine røde horn, som strittede op oven på hans isse. Og det var mig, der gik og troede, at horn stak ud fra panden? Men satan var i hvert fald lidt svær at diskutere med, fordi han vist havde flere alter egoer. Han var for det meste en sand mester i bibelcitater. Men når han så blev stillet til regnskab for de enkelte citater, ville han ikke forsvare det, som han lige havde udtalt: Han var jo satan selv! Måske var satan slet ikke satan, men bare en glad provokatør? Hvem ved? Han var i hvert fald glat som en ål med et hav af søforklaringer. Lea i diskussion med en lidt tilbagelænet satan Camilla ville også være med i diskussionen

15 Speakers Corner Efter at diskussionen med satan og vores elever så småt var ved at gå i tomgang, trampede jeg videre i rækken af talere. Mine øjne faldt på en ældre herrer med et langt skæg. Han var jo nok islamisk fundamentalist, tænkte jeg fordomsfuldt. Det kan naturligvis godt være, at han var det. Men talerens fokus var nu ikke rettet så meget mod den hinsides. Næ, han var snarere bekymret for mere jordiske anliggender, såsom Vestens store eksport af krudt og kugler til den resterende verden, samt fordelingen af velstand i de vestlige lander (eller mangel på samme) Udover at taleren havde mange sympatiske tanker, var nok det mest fascinerende hans talegaver. Det var ikke sjov og ballade, som med den forrige taler. Det var helt tydeligt, at han havde noget på hjerte, og at han var vred. Han næsten tryllebandt sit publikum, hvoraf selvfølgelig ikke alle var enige med ham. Men derfor var det nu alligevel interessant. Det tror jeg også mange af eleverne syntes.

16 Tudekiksens lykkesagligheder

17 Fra A til B Speakers Corner havde været fortræffeligt. Yderst interessant og med mange fokuserede elever. Nu skulle der rides videre på bølgen, der skulle bringe os til Cabinet War Rooms i hjertet af det politiske London. Turen fra Speakers Corner til Cabinet War Rooms skulle foretages med syvmilestøvler, da tidsplanen var under pres. Heldigvis kunne man hænge sin hat på byens effektive metrosystem. Vel oppe af byens undergrund, skulle vi bare i lyntempo ned af Whitehall, så var vores lykke gjort. En stor streg i regningen var desværre det faktum, at vi skulle passere både Horse Guard og Downing Street 10. Det måtte jo nødvendigvis kaste nogle fotografier af sig. Og her lå jeg desværre heller ikke på den lade side. Resultatet blev, at vi blev noget forsinket. Det betød nu ikke det store, da vi ikke skulle have en rundvisning på Cabinet War Romms med en guide af kød og blod.

18 Horse Guards Den beredne kavalerist skal sørge for, at ingen andre end kongefamilien kan komme igennem den store midterbue. Gullasch-baronen & hr. Thomasen foran hestevagten Chriller, Line & Michaela

19 Downing Street 10 Gullasch-baronen & David F foran premiereministerens domicil

20 Cabinet War Rooms Et besøg i London, uden et besøg i det prægtige Cabinet War Rooms? Nej, det kan man vist ikke, vel? Efter et fint lille oplæg om seværdigheden af Christian, blev eleverne sendt ind på museet. Desværre havde flertallet af elever glemt deres spørgsmål i forbindelse med museumsbesøget. Så besøget blev også lidt derefter (øv). Hvad flertallet af elever ikke fik ud af besøget, fik Tom og jeg. Museet havde lavet en rimelig stor særudstilling om krigsikonet Winston Churchills liv og gerninger. Det var faktisk rigtig godt lavet. Sir Christian holder et lille oplæg om Cabinet War Rooms Udover en masse lyd- og filmklip om gamle Churchill, havde museet også fået opbygget en database, som fremviste nøglebegivenheder fra Churchills liv. Ved et par tryk på en Touch Screen, kunne man finde disse oplysninger. Den form for vidensformidling har jeg ikke set før.

21 Cabinet War Rooms Den berømte elfenbens-telefon, hvor Churchill foretog alle sine opkald fra Det berømte maleri af Churchill, hvor han sidder og grubler over krigens gru i sin berømte krigslænestol

22 Fodbold Bad girls! Uden mad og drikke dutter det ikke rigtig for helten. Så vi skulle lige have en burger, før vi listede ind på stadion. En eftertanke: Det er vigtigt, at man forsøger at indleve sig i de indfødtes kulturelle vaner. Og det krævede ikke en antropologs færdigheder for at forstå, at lidt godt spise absolut var en fast tradition for flertallet af de lokale øl-aber. Skik følge eller land fly, som man siger.

23 Fulham-Manchester City Vi kom desværre et par minutter for sent til kampstart. Men det skyldes først og fremmest, at Line som en anden hestepige lige skulle nusse med en af stedets mange politi-heste. Desuden blev Don Ø chikaneret af en City-fan, der godt beruset, dansede krigsdans foran en meget alvorlig Don Ø og råbte ham op i ansigtet: Fucking Smile!. Heldigvis ville Don Ø ikke involvere sig i en ond nævekamp, selvom chancen her bød sig.

24 Fodbold

25 Kampreferat Kampen mellem Fulham og Manchester City var måske ikke den mest sindsoprivende affære. Det meste af spillet var centraliseret midt på banen. Desværre skete der nemlig det uheldige for kampen, at City hurtigt kom foran. Ja, 0-2 stod det, da spillerne gik ned til pause-teen. Det lagde en naturlig dæmper på hjemmeholdets publikum. Til gengæld var der dømt fællessang og spontan glæde blandt udeholdets mange tilskuere. Og dem sad vi kun et stenkast fra. Det var imidlertid en tvivlsom fornøjelse, at lægge ører til den ene slagsang efter den anden fra et temmelig beruset mandekor af Citysupportere. Men sjovt var det nu alligevel. Og så er det altid en ud-af-kroppen-oplevelse at overvære alle udeholdets mange pingelinger af dyrt indkøbte stjernespillere, såsom Tevez, Toure, Viera & Bellamy. Vejret var også fortrinligt med forårssol over London. Og så er Fulhams hjemmebane jo nok et af de mest charmerende stadions i Storbritannien. Alt i alt en fornøjelig eftermiddag på Craven Cottage i godt selskab med nogle søde elever.

26 Resultat: Fulham-Man. City: 1-2 City har vundet kampen. Touré klapper af de entusiastiske City-supportere. Tevez & Given går og sludre, imens kontrollørerne danner menneskemur mellem publikum og banen.

27 Planlægning af morgendagen Tom & Bue blander sig med de lokale

28 Mandag Om morgen var der morgenmadsbuffet til hotellets gæster. Buffeten var stort set det samme hver morgen. Men der var lidt til enhver smag. Jeg skal i hvert fald være den sidste til at klage (så længe der var kaffe ad libitum). Det var ikke altid alle elever, der var lige friske ved morgenbordet. Eleverne havde desværre ofte den uskik, at de gik i byen til de sene timer. Og så skulle der som minimum et stort glas koldt mælk til, før de var grydeklar til dagens strabadser. Men det skal til matrosernes store ros anføres, at alle kom med på ekskursionerne. Må man i den anledning lette på kasketten! Chriller, Mathias & hr. Thomasen

29 Sherlock Holmes Museum Dagens første programpunkt var Sherlock Holmes museet. Det var også på høje tid, at vi fik gravet os ned i denne mandspersons gøren og laden. I hvert for den almene folkeoplysnings skyld. I de seneste par dage havde dele af matrosstanden udvist en begrænset eller decideret fejlagtig viden om denne berømte person. David F troede, at den gode detektiv boede på Downing Street 10, imens Julie lå inde med den interessante opfattelse, at hr. Holmes faktisk havde levet. Ja, det er det mest utrolige, som disse søfolk snuser op på de små havneknejper. Noget af den misinformation fik Lise & Sophie ryddet af vejen, da de holdte et fint oplæg om denne verdensberømte snushane. Elevoplæg af Lise & Sophie på Baker Street Sherlock Holmes museet på Baker Street

30 Sherlock Holmes Museum Monica som dr. Watson? Rebecca som Sherlock Holmes? Sir Christian som hr. mesterdetektiven? Sophie som tandfeen?

31 Kvarterbesøg Efter formiddagens oplevelsesrige museumsbesøg, skulle dele af besætningen gruppevis ud i nogle af Londons forskellige bykvarterer, hvor de skulle interviewe personer om, hvad der netop er kendetegnende for deres kvarter. Områderne var placeret vidt forskellige steder i Det indre London: Soho (centralt) Kensington (vest) Camden Town (nord) Docklands (øst) Brixton (syd)

32 Madame Tussaud s Så var dagens fælles faglige program vel afsluttet. Den ene halvdel af klassen skulle ud i den vestlige del af byen, hvor BBC lå til havn. Den anden halvdel af matroserne skulle ud på en ensom sejlads til en række forskellige bykvarterer i London City. De enkelte hold skulle mere præcist lave en kvarteranalyse, hvor de skulle finde ud af, hvilke forskellige forhold, der var kendetegnende for netop deres område af London. De unge matroser skulle med andre ord ud og stå på egne ben og selv sætte den rette kurs. Man kunne vel kalde det en dannelsesrejse. Imens alle andre havde forpligtelser, havde jeg mulighed for landgang og en fri eftermiddag. Da grønt jo er sundt for øjnene, valgte jeg tage en spadsertur i den tilstødende oase, Regent Park. På vejen kom jeg forbi det berømte Madame Tussaud s, som dog kun blev beskuet udefra.

33 Zoologisk Have I Regent Park slikkede jeg nogle stråler sol, men havde generelt svært ved at finde en bænk, hvor der var læ for vinden. Vinden havde taget til. Og den var kold. Zoologisk Have Til sidst fandt jeg en dejlig café, som lå på parkens højeste punkt. Kaffe blev drukket og Turen går til London blev studeret grundigt. Planen blev, at jeg ville tage til Camden Town, der kun lå et langt stenkast fra min grønne lille oase. Og så kunne jeg endda på vejen snige mig forbi byens zoologiske have. Udefra så dyre- reservatet lidt pudsigt ud. Men også meget hyggeligt.

34 Camden Town Camden Town var jo nok mest kendt for sit store friluftsmarked i weekenderne. Men man må også sige, at dele af området kunne sammenlignes med en myretue af mennesker på selv ganske almindelige hverdage. Masser af gadeliv og lidt skæve eksistenser. Langt mere interessant end de mere fashionable områder af London. Desuden var kvarteret mineret med et hav af forskellige etniske restauranter. Og om der ikke også var en indisk restaurant. Den stak jeg lige hovedet ind i for at snuse lidt rundt. Gadeliv i Camden Town Tom og jeg havde nemlig øjnene på stilke efter en restaurant i forbindelse med onsdagens fællesspisning. Det bedste jagtbytte ville være en god indisk restaurant, som kunne huse et selskab på i alt 22 mennesker. Det var ikke noget problem, sagde den venlige tjener. Velfornøjet sagde jeg farvel. Så var endnu en front lukket. Jeg havde ikke medbragt mine spenderbukser, så jeg orkede ikke at shoppe rundt i lokalområdets mange små butikker. Jeg ville heller være lidt finkulturel. Hvorfor så ikke tage på museum? Og hvad var mere fint end British Museum?

35 British Museum

36 British Museum Måske fordi jeg ingen forhåndsforventninger havde, blev oplevelsen så bjergtagende. British Museum var simpelthen et arkitektonisk mesterværk. Bare lyset, som kom fra den glastildækket overbygning, var imponerende. Og så var det endda gratis. Det største spørgsmål var, hvor man egentlig skulle begynde, da museet var så enormt. Jeg læste mig frem til nogle enkeltting, som jeg så ville gå efter. Der ville alligevel ikke blive tid til at se hele paletten af kunstværker. Så man måtte være selektiv. Valget faldt bl.a. på nogle af de tyvekoster, som briterne havde skrabet til sig, dengang de var verdens herrer (1800-tallet). Kongesværd (2 m) Skakbrikker af hvalrostand Rosetta-stenen Kaptajnen & Faraoen

37 British Museum Mumificeret ørn & 1 stk. Ibis Nogle meget berømte egyptiske sten Næsehorn skitse af Albrecht Dürer Jonas i selskab med 3 x mumie-kister

38 Fest & Farver Quiz: Hvem er ejeren af armen med den fesne gule farve?

39 Planlægning af morgendagen Tom prøvesmager mineralvand med citrus

40 Tirsdag Efter den obligatoriske ventetid på elever, der ikke kunne komme til tiden (læs: Line & Chriller), stod vi til søs med metro ind til midtbyen. Dagens program omhandlede et formiddagsbesøg på Shakespeare s Globe Theatre. Dernæst atter en opdeling af elevstanden i henholdsvis BBC og kvarterbesøg. Vi var kommet ud af køjerne i god tid, så vi havde ikke så travlt. Det var godt, da Camilla havde glemt sit Travel Card og derfor ville komme efter os andre. Det var ekstra ærgerligt, da det netop var Camilla, der skulle holde elevoplæg om seværdigheden. Ja, den ungdom Millenium Bridge Christian & Don Ø med Swiss Ree i baggrunden

41 Gruppebillede 2.c ved Millenium Bridge

42 Shakespeares Globe Theatre Vi havde bestilt en guidet rundtur på Shakespeare s gamle teater. Rundviseren var ganske udmærket med en herlig accent. Desuden fortalte hun mange gode historier om, hvilken rolle teateret havde i Shakespeares London. Rundvisningen endte i hhv. souvenirbutikken og cafeteriet, hvor folk så kunne spendere nogle dukater. Rundviseren siger pænt goddag til eleverne I forbindelse med teateret, var der også et museum, som vi også lige skulle besøge. Først gav Camilla en dejlig detaljeret orientering om Shakespeare. Dernæst fik eleverne fripas til at snuse rundt på museet, som viste sig at være et interessant bekendtskab

43 Shakespeares Globe Theatre

44 Besøg på BBC Efter et vellykket besøg på Shakespeares gamle teater, tog jeg de resterende elever med på en guidet rundtur på BBC. De andre elever havde været yderst begejstret, så forventningerne var store. Vi ankom lidt før besøgstid, så søulkene fik spisefrikvarter på den lokale Burger King. Inde på BBC fik jeg ordnet det således, at Camilla kunne komme med på rundturen, selvom hun ikke var blevet registreret (pga. sen tilmelding til studierejsen). Men det tog de to friske guider ikke så højtideligt. Om det var glæden over, at være blevet lukket ind i de hellige haller, ved jeg ikke. Men det lykkedes Camilla helt at glemme at notere sit navn på en rundsendt navneliste i forbindelse med sikkerhedskontrollen. Det var først efter, at begge guider to gange havde gjort vores gruppe opmærksom på det manglende navn, at Camilla vågnede op fra tornerosesøvnen. På vejen ind til sikkerhedskontrollen havde Camilla også det problem, at hun opbevarede sine gulddukater i sin BH. Men hun kom dog helskindet igennem tjekket. Men måske skulle en fin lille håndtaske stå øverst på næste juleønskeliste?

45 BBC Inde på BBC blev vi slæbt fra rum til rum. Vi så, hvordan man var i fuld gang med at gøre klar til et berømt engelsk talkshow, som var lige på trapperne til at blive skudt i gang. Desuden blev vi delagtiggjort i vejrprofeternes arbejdsdag. De står foran en blå skærm, som viser vejrkort og skysystemer. Det kan vejrprofeten bare ikke direkte se. Det kan kun ske ved, at vejrnissen betragter sig selv på en anden tv-skærm. Det var desuden vigtigt, at vejrprofeten ikke var iklædt tøj af en bestemt blå farve. I så fald ville den del af vejrprofetens krop blive usynliggjort for tv-seerne (magi). Det blev illustreret ved, at en fra rundvisningsgruppen blev bedt om at lege vejrprofet. Dernæst kom vi ind i The Green Room, som var en form for selskabslokale for de pingelinger, der skulle på skærmen. Lokalet havde badeværelse og en lille bar, så berømthederne kunne modtage audiens. BBC-guiderne var ikke for fine til lidt sladder: Mariah Carey ville bare have en kasse med hundehvalpe, som kunne hoppe rundt i lokalet (hundehvalpe = sjælefred) fortsætter på næste side.

46 BBC Madonna krævede en papfigur af selveste paven (det var i hendes katolske periode). BBC valgte derfor at kontakte Madame Tussauds, som altid havde en ekstra udgave af deres voksfigurer nede i kælderen. Dernæst opstillede man den meget virkelighedstro voksfigur inden i The Green Room. Madonna fik efter sigende noget af et chok, da hun gjorde sin entre. Og så var der Jennifer Lopez, som manisk krævede, at alt i The Green Room skulle være hvidt som nyfalden sne. Det vil sige både væge og alt inventar. Efter udført arbejde, fik hun alligevel et føl, da en stol ude på toilettet viste sig at være sort. Var der nogle, der sagde stjernenykker? Det skal afslutningsvis anføres, at alle disse ekstra-omkostninger fik de krævende berømtheder selv lov til at betale. Ikke BBC. Som en kuriøs afslutning var der redt op til en lille tv-quiz. Camilla smuttede ud i teknikerrummet. Og næsten inden guiden havde spurgt om frivillige til selve quizzen, stod Lea & Sir Christian kampklar på podiet. Hvilket engagement! Men så var der ellers også op ad bakke med at få den sidste person op på podiet (sjældent at opleve mine elever så tavse). En fyr fra Odense Katedralskole kunne til sidst ikke klare stilheden længere og meldte sig. På det tidspunkt pegede flaskehalsen ellers på mig, en lærer! Vor Herre bevares. Dette skulle jo være elevernes store dag! Oppe på podiet kæmpede Lea & Christian alt, hvad de havde lært. Men desværre overhalede fynboen indenom og kunne til sidst hæve pokalen. Præmien viste sig at være en kop med BBC-logo på. Men det gælder jo ikke altid om at vinde. Men om at være med. Og vi havde haft det sjovt.

47 Hovedbrud Studierejsen blev desværre ikke en helt problemfri sejlads for skoleskibets ledelse. For det første fortsatte problemerne med, at ikke alle eleverne fik deres bagage fra Norweagen. Tre af de fem elever fik deres vadsæk i løbet af et par dage. Selvom det naturligvis var træls, så er det trods alt noget, der sker i ny og næ. Mere ærgerligt var det for Lea & Don Ø, som frøken Fortuna i hvert fald ikke smilte til. Så kaptajn Tom havde derfor et fast punkt på dagens dagsorden, når det faglige program var slut: En telefonopringning til Gatwicks Luggage Handling Service, hvor han igen og igen blev spist af med den samme søde melodi om, at alt var i den fineste orden, og at bagagen ville komme, inden han nåede at tælle til ti. Det gjorde den bare ikke. Helt vildt ekstremt ærgerligt for eleverne. Havbunden blev ramt, da vi fik en formel klage fra hotellets ledelse over, at nogle af vores elever ikke kunne efterleve hotellets regler. Æggehovedernes værelse var bl.a. en af dagene så beskidt, at det havde krævet en ekstra rengøring. I gamle dage havde straffen været: 1) Skrælning af kartofler 2) Svinebinding til skibsmasten og dernæst nogle raske piskeslag med den nihalede kat. I dag anvendes økonomiske sanktioner. Pris: 50 pund, som vi skulle betale. Et beløb, som Tom og jeg på ingen måde havde et problem med at viderebringe til de involverede drenge. Selvom de fik lov til at betale for svineriet, er det alligevel ekstremt pinligt. Jeg håber bare ikke, at de involverede elever anså bøden, som en form for bodshandling, så de herved fik vasket tavlen helt og aldeles ren. I øvrigt første gang Tom og jeg har været ude for sådan noget på vores forskellige studierejser.

48 Forberedelse af morgendagen Om aftenen besøgte Tom og jeg Notting Hill området. Nu havde vi stort set vendt enhver sten i det meste af London City. Men vi havde slet ikke besøgt vores berømte nabolag. Og området lå kun et stenkast fra hotelområdet. Området bar præg af at være et mere fashionabelt område med mange flotte hvidskurede rækkehuse. Desværre var det blevet mørkt og regndråberne dansede på min glatte isse, så vi satte kursen mod et lille knejpe, hvor morgendagens program blev diskuteret. Morgendagens program var egentlig allerede sat på skinner. Samme eftermiddag havde vi nemlig draget til Camden Town og reserveret plads på den indiske restaurant. Vi havde endda fået lovning på, at vi ville få vores eget lokale. Så ville de andre gæster heller ikke få tandoori-kyllingen galt i halsen, når vi skruede op for taler, kåringer & fællessang. Budgettet åbnede endda op for, at søulkene kunne få stillet tørsten med en gratis genstand. Ja, det var et sprog, som enhver sømand forstod! Afslutningsvis skulle vi også lige flikke et par vers sammen til morgendagens restaurantbesøg, så 2.c fællessangen kunne løfte taget på spisestedet.

49 Onsdag Onsdag formiddag skulle foregå i den britiske højesteret, Royal Courts of Justice. Det var som at komme ind i en tidslomme, hvor intet havde ændret sig meget de sidste 500 år. Dommerstanden bar eksempelvis fortsat forskellige parykker, som hver især afspejlede deres placering i det arbejdsmæssige hierarki. Desuden var retssalene stort set i samme smukke stand, som da de oprindelig blev bygget (bl.a. flotte træudsmykninger). Tom og jeg trampede sammen med nogle elever ind og så en appelleret kriminalsag, som omhandlede en mand, der havde været involveret i en færdselsforseelse. Desværre havde han en smørebrødsliste af domsfældelser, hvoraf netop en række af sagerne havde været betinget. Appelsagen omhandlede en mulig strafnedsættelse fra 4 år til 3 år. En lidt usikker forsvarsadvokat, deltog i løjerne. Nogle af pigerne blev nød til at forlade retssalen, da den anklagedes forældre også kiggede forbi. Der var pladsmangel. Hr. Thomasen orienterer elevstanden om det britiske retssystem, imens Gullasch-baronen supplerer med intensiv SMS-skrivning En anden retssag omhandlede en appelsag, hvor forsvareren skulle begrunde, hvorfor hendes klient kun skulle have 6 år bag tremmer (og ikke 8 år). Denne sag handlede om ubevæbnet røveri.

50 Virksomhedsbesøg Dagens sidste programpunkt var et besøg på et af Storbritanniens legendariske bryghuse, Fuller s bryggeri. Eleverne fik alle en selvlysende vest på, hvorefter vi blev opdelt i to grupper, som hver især fik en guidet rundtur Glade havfruer Den venlige rundviser fremviser tørret humle på glas. Eleverne lyttede interesseret, også selvom lugtgenerne fra produktionen effektivt forhindrede eleverne i senere at stikke næsen for langt frem. Hvis man er glad for øl og generelt videbegærlig var der et ølhav af interessante oplysninger

51 Fuller s Brewery Øl-tanke i rustfrit stål De gamle øl-tanke, som skulle renses manuelt De forskellige ølmærker, som Fuller s producerer Klargørelse af brugte øl-fustager

52 Fuller s Brewery Robot, der var hovedansvarlig for fustage-distributionen Mathilde & Christian i souvenir-butikken Don Ø & Mathilde i souvenir-butikken Efter en for mig spændende rundvisning på bryggeriet, fik vi lov til at gå shop-amok i bryggeriets souvenir-butik. Flere elever var trukket i spenderbukserne og ofrede nogle skillinger på gaver til forældrene især gaver i flydende form. Andre elever købte også lidt godt til sig selv hovedsagelig den såkaldte honning-øl, som var en mere sød øl. Det var især en øl, der faldt i pigernes smag, havde den venlige rundviser orienteret os om. Jeg holdte mig selv på måtten

53 Fællesspisning Så kom den store aften, hvor vi skulle ud og spise på fin restaurant. Vi havde som sagt bestilt bord på en indisk restaurant i Camden Town (Masala Zone). Fordi de pyntesyge søulke aldrig kunne blive færdig med at lægge krigsmasken, kom vi en halv time for sent til vores destination. Men det viste sig at være det mindste problem: Da vi ankom til bestemmelses-stedet, blev vi til min store skræk mødt af et bælgmørkt spisested. Selv efter mange år på søen, kunne sådanne uforberedte situationer godt få en gammel erfaren søulks hjerte til at banke lidt hurtigere. En åbenlyst ærgerlig restaurant-ejer måtte fortælle, at strømmen simpelthen var forsvundet i hele blokken. Så ingen mad på hans restaurant. Heldigvis var spisestedet en del af en restaurationskæde, så han havde bestilt bord på en tilsvarende restaurant inde i midtbyen. Så af sted med os. På ildmarchen til den lokale metro glemte vi nogle af drengene, som havde travlt med at bestille shots på en bar overfor den lukkede restaurant. Æggehovederne måtte nu sejle deres egen sø. Min ellers så berømte tålmodighed var opbrugt. På den anden restaurant i Covent Garden kunne vi ikke få vores eget lokale. Det betød farvel til de forberedte taler, kåringer & den fælles sømandsvise. Desuden måtte 8 x elever sidde ved et tilstødende bord. Dog ikke længere væk, end vi stadig kunne hæve glassene til en fælles skål.

54 Fællesspisning Landet lå således, at eleverne til en vis grad selv kunne vælge, hvilken menu, som de gerne ville have. Nu var det jo ikke MakkeDonald, så eleverne var gerne ude på dybt vand, når de skulle vælge en hovedret. Wulff valgte en meget stærk hovedret med karry. Og indisk mad kan virkelig være stærkt. Men på trods af en venlig advarsel fra den indiske tjener, var der ingen slinger i valsen hos den unge verdensmand. Resultatet blev, at Wulff mere eller mindre nedsmeltede. Nede på badeværelset fandt jeg kort tid efter både Wulff & hr. Thomasen. Sidstnævnte forsøgte med delvis held at nedkøle Wulff med koldt postevand. Nu må man jo bare håbe, at Wulff tager ved lære af sine erfaringer. Oppe på restauranten fortsatte Wulff med de stærke varer. Nu var det dog mere i flydende form, da han og nogle af drengene for alvor forelskede sig i Jack-D drinx. Overophedning af Wulffensteins sarte smagssløjd Bue Tom

55 Fællesspisning i London Chriller spiser dessert (kulfi) Maden på indiske restauranter var nu engang noget af det bedste, som man kunne opdrive. Jeg tror også, at eleverne godt kunne lide maden. Desserten var en særlig indisk form for is, der til gengæld ikke faldt i alle elevers smag. Jeg fik selv is med karamel-smag. Og den fik i hvert fald hurtige ben at gå på. Men jeg har nu også altid været glad for is. Alt i alt var det en rigtig glimrende fællesmiddag. Det er altid dejligt at få snakket med eleverne under lidt mindre formelle rammer, end når jeg står ved tavlen. Don bølgehår Regnskabets time

56 Fællesspisning i London Flertallet af de kvindelige matroser satte kursen tilbage i kahytterne, evt. for at trække i danseskoene. Udenfor Masala Zone afholdte hr. Thomasen inden da en formodentlig improviseret tale, imens regnen faldt fra en mørk engelsk himmel. Der blev brugt så mange fine ord, at det kunne give selv en gammel styrmand, der har besejlet de syv verdenshave, en klump i halsen. Derefter var der flere andre matroser, der fik blod på tanden og fortsatte lovprisningen af vores studierejse. Ikke et øje var tørt. Og det var ikke kun regnens skyld Efter opfordringen fra de begejstrede besætningsmedlemmer, valgte kaptajn Tom at beære dem med sin fysiske tilstedeværelse på den nærmeste pub. Jeg fulgte som altid med, som det tynde øl. Inde på pubben stod folk, som sild i en tønde. Men vi fik smækket nogle stole sammen og bestilt noget godt at drikke. Hr. Thomasen var fortsat i et fortræffeligt humør, og mente at hr. kaptajnen og jeg fortjente en øl for ugens mange strabadser. Kun små mennesker har svært ved ikke modtage ros og gaver fra andre, så vi sagde ja tak. Det var dejligt, at de unge matroser stadig gad tage os ældre søulke med i byen. Men alt godt må jo have en ende. Og pludselig lød der en hidsig ringen fra pubbens skibsklokke, hvilket betød at man godt kunne begynde at finde overtøjet frem. Rebecca, Lea & Monica bryder op Nogle af drengene skulle sædvanen tro brænde penge af, som ellers kun fulde sømænd gør det. De tog en taxa tilbage til hotellet. Os andre dødelige nappede den altid pålidelige metro. Imens flere af eleverne senere blev blanket af på det lokale kasino, fandt Tom og jeg vores hotel. Det havde været en dejlig aften i godt selskab med eleverne

57 Hjemtur

58 Torsdag Ja, selvom det var den store hjemrejsedag, havde lærerne alligevel fundet endnu en spændende seværdighed, så sidstedagen ikke bare gik op i formålsløs dagdriveri og intetsigende powershopping. Imens David F & Wulff holder deres egen lille stilleleg, orienterer Mug de andre elever om Amnesty International Og splitte mine bramsejl så skete det alligevel! Så tæt på en fuldstændig uangribelig skibssejlads, smed den gamle pram for en gang skyld anker i den forkerte havn. Det viste sig, at vi havde en aftale med Amnesty International på deres britiske hovedkvarter. Det var i sig selv ikke noget problem. Altså lige bortset fra, at vi stod ved Amnestys internationale hovedkvarter (100 x øv). Så en slukøret besætning måtte tilbage i kanoerne og padle mod nye horisonter. Heldigvis lå Amnesty s nationale hovedkvarter ikke så langt væk. Så der var kun sporadiske tegn på mytteri hos en MEGET tålmodig besætning.

59 Amnesty International Good question Awful answer BJÆF! BJÆF! Dernæst anmodede han på det høfligste om eleverne ville synge en dansk børnesang for ham, som han ville optage på bånd. Jeg vil mene, at han efterfølgende ville anvende den i forbindelse med besøg af andre skoleklasser. Sangen blev Bro, bro, brille, og Lise fik lov til at synge for. Afslutningsvis fik eleverne lov til at stille en række spørgsmål i øvrigt rigtig gode spørgsmål, som Amnestymanden havde lidt svært ved at besvare. Efter en mindre forsinkelse ankom vi til Amnesty International s hovedkontor i Storbritannien. Her tog en ældre herrer imod os. Han havde deltaget aktivt i græsrodsorganisationens arbejde i en menneskealder. Seancen foregik mest med, at han holdte et overhead-baseret foredrag omhandlende Amnesty International s forskellige fokusområder rundt omkring i den store verden (fx børnesoldater, tortur & dødsstraf). Wulff & Sophie sov. Pinligt! Seancen blev livet op af, at stakkels Mathilde var blevet godt og grundig søsyg og sad og bjæffede under hans foredrag, hvilket gjorde, at Mathilde søgte ly på det nærmeste toilet. Ja, en dum forkølelse kan selv den bedste få.

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR AF KIT KJØLHEDE LAURSEN AUGUST 2006 DER VAR ENGANG TRE GODE VENNER: BETTEMAND, LANGØRE OG GRØNSKOLLING. EN DAG MØDTES DE FOR AT HYGGE SIG. SE HER

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove,

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove, MULIGHEDER Hvis der ikke var dyr, så ville min ko skrige højt. Hvis der fandtes superbabyer, så ville vi alle ikke kunne sove. Hvis Sevel Kirke var lyserød, så ville vi ikke spise citronmåne. Hvis citronmåne

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN

UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Studietur 2.a 2013 London Musik (PE) og Engelsk (LE) UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Fredag den 15 3 13 AT (opgave på rejsen). 12:00 Mødetid vi mødes under uret på Århus H 12:27 Afgang fra Århus H.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting.

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting. Velkommen til friluftsgudstjeneste i Byoasen. Vi har jo virkelig været heldige med vejret, og vi har også virkelig været heldige med musikken, for i dag har vi fornøjelsen af akkompagnement til salmerne

Læs mere

Rustursdigt. Lyrisk fortælling fra en matematisk rustur. Lyrik 9. Jonas Næbdyr Kyhnæb

Rustursdigt. Lyrisk fortælling fra en matematisk rustur. Lyrik 9. Jonas Næbdyr Kyhnæb Lyrik 9 Rustursdigt Lyrisk fortælling fra en matematisk rustur Jonas Næbdyr Kyhnæb Det var i august at russere engang, begyndte at drikke dagen lang og ej at forglemme fælles sang. Turen gik nemlig til

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013

Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013 Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013 Antal deltagere Afrejse Ankomst Berlin 15 kursister, 2 lærere (Jens og Steffen) og Mathilda. Søndag 06.10.13 kl. 07:55 med bus fra Nykøbing F. Station. Søndag 06.10.13

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE

DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE LEVENDE FORTÆLLING I M497 DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE Levende fortællinger er en opdigtet fortælling, hvor man møder Biblens personer live og ser den bibelske beretning ud fra en af hovedpersonernes

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000.

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. 2. interview Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. Briefing: Der er ikke nogen forkerte svar. Er du kunstinteresseret? Ja, meget. Jeg arbejder

Læs mere

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer Bårehold i felten Uddrag af noter fra observationer 1: Vi får et kald til Holst Camping-området, og springer i bilen. Det er en ung pige, de har svært ved at komme i kontakt med. Vi får et fix-punkt at

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Dagsorden: 1: Præsentation af program 2: Praktiske oplysninger 3: Metrogrupper: 4: Økonomi 5: Regler Evt:

Dagsorden: 1: Præsentation af program 2: Praktiske oplysninger 3: Metrogrupper: 4: Økonomi 5: Regler Evt: London 2015 Dagsorden: 1: Præsentation af program 2: Praktiske oplysninger 3: Metrogrupper: 4: Økonomi 5: Regler Evt: Program London 2015: Dolphin Hotel 32-34, Norfolk Square London W2 +44 020 7402 4943

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan:

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan: Skovkontrakten Skovkontrakten, den er vigtig! Alle dyr og nisser har skrevet under på den, og har lovet at holde den. Hvis der er en eller anden der bryder den, vil ingen af de andre have noget med dem

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

Sheik flytter ind, men...

Sheik flytter ind, men... Sheik flytter ind, men... - Heste burde ligge på en stegepande, driller far. - Det er da det dummeste, jeg nogensinde har hørt, fnyser Mia. - Du kan da selv ligge på en stegepande, og du skal slet ikke

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Af naturvejleder Villy K. Hansen, Naturstyrelsen Vendsyssel Da det kan være alt for sjældent at handicappede kommer ud i naturen, har Naturstyrelsen Vendsyssel

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter.

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter. ONKEL LEIF - Det er en dejlig hummersuppe. POUL (faderens logebror) - Det er en laksesuppe. ONKEL LEIF - Er det en laksesuppe? Jeg synes, den smager hen efter hummer. PREBEN (faderens logebror) - (høfligt

Læs mere

Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard)

Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard) Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard) På den allerførste skoledag fik de farver og papir. Den lille dreng farved arket fuldt. Han ku bare ik la vær. Og lærerinden sagde: Hvad er

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland StilladsInformation nr. 74 - februar 2005 side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland Navn: Jan Hugreffe Strand Bopæl: Aalborg Alder: 36 Start i branchen: 1994

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

Alt forandres LÆSEPRØVE

Alt forandres LÆSEPRØVE Alt forandres LÆSEPRØVE Joan Bach Ludvigsen LÆSEPRØVE Alt forandres Noveller To par Han vidste, hvad hun ville sige, så snart de var gået derfra. Når de var kommet ud af opgangen og havde gået et par minutter

Læs mere

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem.

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem. 7. Kapitel Lang tid efter landede Undo på toppen af et kæmpestort hus. Herfra, hvor hun sad, kunne hun se vidt omkring. Og dybt, dybt nede opdagede hun en masse vingeløse. Nogle for ud og ind af husene.

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere