Kom i gang kursus august

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom i gang kursus 2015. 21.-23. august"

Transkript

1 Kom i gang kursus august Fredag d. 21/8 fra vil vi få fornøjelsen af Gotvedbevægelse med Lars Persson. Her skriver Lars lidt om sig selv: Jeg er 59 år og uddannet bevægelsespædagog på Gotvedskolen i Jeg har undervist på fuld tid, siden jeg blev uddannet. Det har været både på aftenskoler, sportsforeninger, ældreforeninger og i kommunalt regi. Jeg er pt. ansat i Københavns Kommune som underviser for psykisk sårbare unge og nyder mit arbejde- hver dag. Mit program vil indeholde en buket af alle de blandede blomster, jeg har lært på uddannelsen og som jeg dagligt bruger i min undervisning. Lørdag d. 22/8 fra er det Claus Damgård, der byder ind: Det må leves forlæns Kierkegaard i BEVÆGELSE Siden 2001 har Kierkegaard-praktiker Claus Damgaard eksperimenteret indgående med Søren Kierkegaards forfatterskab i kropslig praksis. Ifølge CD er der kun en ting, der er konstant i Søren Kierkegaards forfatterskab: bevægelserne. I dette fysisk aktive forløb får du mulighed for at opleve disse modsatrettede men gensidigt berigende bevægelser på egen krop. Kierkegaards forfatterskab skal ikke forstås. påstår CD det skal leves! Det er ganske sandt, hvad Philosophien siger, at Livet maa forstaaes baglænds. Men derover glemmer man den anden Sætning, at det maa leves forlænds (Søren Kierkegaard, JJ:167) Læs mere på ENTEN-ELLER.dk

2 Og så er det blevet tid til den årlige generalforsamling fra og fra er det tid til informationsmøde omkring optagelse i DAP. Repræsentanter fra DAP kommer og informerer om, hvad det indebærer for os som bevægelsespædagoger at blive tilknyttet DAP. Vi sender information ud fra DAP, når vi nærmer os august måned. Søndag d. 23/8 fra fortsætter fysioterapeut Elin Solheim. Her vil sidste ny evidens vedrørende fasciens anatomi, fysiologi, plasticitet og trænbarhed præsenteres, og du får lejlighed til selv at erfare Fysio Flow træning. Foredraget giver dig indblik i hvordan viden om fascier kan integreres i nuværende praksis og træning. Elin har bygget dagen op på følgende måde Velkommen og introduktion : Fysio Flow Masterclass 40 minutter time : Teoretisk gennemgang af Fascie vævets anatomi og fysiologi : FROKOST : Fortsat gennemgang anatomi og fysiologi : Fysio Flow Masterclass 30 minutter : Introduktion til anatomy trains og træningsmuligheder for fascievævet : Opsamling Elin kommer fra Team Fysio Flow Team Fysio Flow er et partnerskab mellem Pernille Thomsen og Elin Solheim, som begge to er fysioterapeuter.

3 Om Elin Solheim Elin er født og uddannet Fysioterapeut i Norge, og har boet i Danmark siden Elin har en lang og varieret fysioterapeutisk erfaring og baggrund fra arbejde med bevægelse, træning og sundhed. Hun har allerede udviklet og driver SOLHEIM Bevæg Dig Stærk (www.elinsolheim.dk ). Hun har desuden et 4 årigt studie i bevægelseskommunikation/danseterapi, og mange års yogaundervisning bag sig. Elin har en funktionel tilgang til bevægelse og træning, og hun ser bevægefunktion meget tæt knyttet til kroppens æstetik og bevægeerfaring. I 2014 blev hun en del af Team Fysio Flow, og den videre udvikling og udbredelse af træningsmetoden. Jeg brænder for at arbejde med bevægelse, og at undervise i en bevægepraksis som udvikler både den funktionelle, sanselige og æstetiske kvalitet i bevægeopgaven. Fysio Flow er et unikt evidens-baseret træningskoncept der arbejder med hele kroppen i bevægelse, samtidigt som det parasympatiske nervesystem fasciliteres. At arbejde med Fysio Flow udfordrer fysioterapeuten til at arbejde med egen krop og bevægelse som indgang til det neurofysiologiske ro- og hvile system." Praktiske oplysninger: Kurset er kun for medlemmer af Gotvedgruppen. Pris for medlemmer: 1000 kr. for hele kurset. Fredag: 300,00 kr. Lørdag 600,00 kr. Søndag 650,00 kr.

4 Pris for passive medlemmer: 1450kr for hele kurset. Fredag 600,00 kr. Lørdag 900,00 kr. Søndag 900,00 kr. Bankkonto: Merkur Bank Reg.nr Konto nr Tilmeldingsfrist: NB! Du er tilmeldt når du har indbetalt pengene. Kursuslederen tager ikke imod tilmeldinger. I bedes overholde tilmeldingsfristen, da det ellers kan betyde unødvendige aflysninger. Der modtages ikke betaling på selve kurset. Der kan ikke refunderes kursusgebyr efter tilmeldingsfristen, heller ikke ved sygdom. Det er muligt at købe p-billet. Den koster 35 kr. pr dag. Du kan bestille, ved at indbetale beløbet på kontoen sammen med kurset, husk blot også at skrive parkering. Det er muligt at få transportgodtgørelse ved deltagelse på kurser af minimum 2 dages varighed. Spørgsmål om betaling kan rettes til kasser Karen Gurli på eller Vi håber at se rigtig mange. Kh. Bestyrelsen Kom i gang kursus 2014

5 August Så prøver vi igen. Fredag d. 15/8 fra kommer Lars Storck og underviser. Den intelligente krop...den glade krop.. Kroppen som kommunikationsmiddel... humor og begejstring Efter ønske fra flere af jer medlemmer kommer Lars Storck igen på Gotvedskolen. Så nogle skal have fornøjelsen af at danse med Lars Storck for første gang andre igen. Lars Storck har gennem sit arbejde som docent på Rytmisk Musikkonservatorium og gennem sin barndom i Afrika udviklet sit eget fag - RYTMETRÆNING. Man træner rytmesansen med kroppen og får derved fri passage uden om intellektet Denne træning er efterhånden blevet omformuleret til brug for hvor som helst en gruppe mennesker er samlet..for at øge glæden og begejstringen. for at mærke øjeblikkets magi, tilstedeværelse og kommunikationen med andre. Trin, klap, stamp stemme og humor er udgangspunktet, men mulighederne er ubegrænsede. Alle mennesker har et latent behov for at udtrykke sig og alle mennesker er musikalske. Denne metode har ikke instrumentets tekniske barriere og herved udfolder musikaliteten sig mere spontant og uden besvær.. Musik som deltagerkultur...på alle niveauer... Lars er professionel musiker spiller pt. med Zididada og trommegruppen Drums Across Lørdag fra bliver endnu et ønske fra flere af gruppens medlemmer opfyldt, her kommer Helle Winther og underviser.

6 Kroppens sprog i professionel praksis Kroppens sprog er menneskets første og vigtigste sprog. Kroppens sprog har derfor stor betydning for autenticitet, nærvær, empati, lederskab, relationskompetence og krisehåndtering i professionel praksis. Ordenes strøm kan stoppes, men kroppen er altid i bevægelse - altid kommunikerende. Alligevel er kroppen og ikke mindst bevægelsen ofte overset i professionel træning. Gennem øget opmærksomhed på den sanselige kontakt og kommunikation kan den professionelle udvikle sit lederskab og sin medmenneskelige indsigt. Gennem et kalejdoskop af forskningsbaseret teori, praksisnære fortællinger, kropslige øvelser og elementer fra dans sætter vi på dette kursus lys på kropslighedens, sanselighedens og personlighedens betydning for undervisning og professionel kommunikation. Gennem dagen styrkes opmærksomheden på, hvilken betydning kroppens sprog har for kontakt, nærvær, lederskab og den enkelte deltagers professionspersonlige udvikling. Kurset tager udgangspunkt i bogen "Kroppens sprog i professionel praksis - om kontakt, nærvær, lederskab og personlig kommunikation "og foregår i en vekselvirkning mellem teori, bevægelse og dialog. Helle Winther er: Lektor, Phd. i bevægelsespsykologi, dans og kroppens sprog i professionel praksis. Institut for Idræt og Ernæring Københavns Universitet. Helle Winther er en erfaren foredragsholder og underviser. Hun har modtaget tre underviserpriser, herunder som årets underviser på Københavns Universitet. Hun er desuden danse- og kropspsykoterapeut samt forfatter og redaktør på fem bøger og mange både danske og internationale artikler. Efter en lille pause er det tid til den årlige generalforsamling fra kl Søndag står der Gotvedbevægelse på programmet.

7 Flere medlemmer har ønsket mere Gotvedbevægelse så man direkte kan lade sig inspirere til egen undervisning på hold. Søndag fra skal vi bevæge os sammen med: Liselotte Le Dous som vil lave noget Gotved-Pilates med os. Liselotte skriver: Gotved-Pilates er en perfekt blanding af bløde rytmiske bevægelser fra Gotvedgymnastikken med det formål at opvarme kroppen og skabe kropsbevidsthed. Pilates er den rolige og effektive grundtræning fra inderst til yderst. Vi vil arbejde med stående øvelser og øvelser på måtter, hvor vi styrker centreret af kroppen, som er vigtig for en stærk og funktionel krop. Åndedrættet er en del af alle øvelser, og dét vil vi "lege" en del med. Med dette fokus vil I få en fornemmelse af, hvordan min undervisning tager sig ud i en dobbeltlektion under aftenskolen. Og så lidt om mig: Jeg blev færdig med bevægelsespædagoguddannelsen i sommeren 2012 og har siden undervist ca. 18 timer om ugen, mest under aftenskolerne. Derudover arbejder jeg også som massør i egen klinik nogle timer om ugen. Inden jeg begyndte på uddannelsen på Gotvedskolen, tog jeg DGI s Pilatesuddannelse og sidenhen også en kostvejlederuddannelse hos Proacademy. Jeg er nu også blevet forhandler af økologiske aloe vera produkter, som nu mest er hobbyvirksomhed, men jeg synes, det er fantastisk, når det hele går op i en højere helhed. Efter frokost fra skal vi traditionen tro møde nogle af de nyuddannede kolleger. Vi skal her møde både Tshina og Raisa som sammen vil give os deres bud på Gotvedbevægelse. Raisa Castro skriver:

8 Jeg blev født i Havanna Cuba d. 15. september 1975 og kom til Danmark i Jeg har megen erfaring som underviser og har bl.a. undervist på Rytmisk Musikkonservatorium i Kbh., Odense og Esbjerg, samt ved stævner, MGK kurser og workshops. Det er vigtigt for mig, at eleverne har det sjovt og får rørt sig på en naturlig måde. Jeg bruger mine afrocubanske rødder til at udfordre dem på det rytmiske plan. Tshina Mosendane: Jeg har danset ballet og moderne dans, da jeg var ung og har altid dyrket meget sport - både svømning, tennis, squash og løb. I de senere år blev det til aerobic og til sidst yoga. Jeg har undervist unge i idræt og nu bliver det jo så voksne i Gotvedbevægelse. Jeg er 41 år gammel og har 3 børn. Praktiske oplysninger: Kurset er kun for medlemmer af Gotvedgruppen. Pris for medlemmer: 900 kr. for hele kurset. Fredag: 400,00 kr. Lørdag 600,00 kr. Søndag 500,00 kr. Pris for passive medlemmer: 1350kr for hele kurset.

9 Fredag 600,00 kr. Lørdag 900,00 kr. Søndag 750,00 kr. Bankkonto: Merkur Bank Reg.nr Konto nr Tilmeldingsfrist: NB! Du er tilmeldt når du har indbetalt pengene. Kursuslederen tager ikke imod tilmeldinger. I bedes overholde tilmeldingsfristen, da det ellers kan betyde unødvendige aflysninger. Der modtages ikke betaling på selve kurset. Der kan ikke refunderes kursusgebyr efter tilmeldingsfristen, heller ikke ved sygdom. Det er muligt at købe p-billet. Den koster 35 kr. pr dag. Du kan bestille, ved at indbetale beløbet på kontoen sammen med kurset, husk blot også at skrive parkering. Det er muligt at få transportgodtgørelse ved deltagelse på kurser af minimum 2 dages varighed. Spørgsmål om betaling kan rettes til kasser Karen Gurli på eller Vi håber at se rigtig mange. Kh. Bestyrelsen KOM I GANG kurset august 2013: Fredag d. 16/8 fra Den intelligente krop...den glade krop.. Kroppen som kommunikationsmiddel... humor og begejstring Efter ønske fra flere af jer medlemmer kommer Lars Storck igen på Gotvedskolen. Så nogle skal have fornøjelsen af at danse med Lars Storck for første gang andre igen. Lars Storck har gennem sit arbejde som docent på Rytmisk

10 Musikkonservatorium og gennem sin barndom i Afrika udviklet sit eget fag - RYTMETRÆNING.. Man træner rytmesansen med kroppen og får derved fri passage uden om intellektet Denne træning er efterhånden blevet omformuleret til brug for hvor som helst en gruppe mennesker er samlet.. for at øge glæden og begejstringen. for at mærke øjeblikkets magi, tilstedeværelse og kommunikationen med andre. Trin, klap, stamp stemme og humor er udgangspunktet, men mulighederne er ubegrænsede. Alle mennesker har et latent behov for at udtrykke sig og alle mennesker er musikalske. Denne metode har ikke instrumentets tekniske barriere og herved udfolder musikaliteten sig mere spontant og uden besvær.. Musik som deltagerkultur...på alle niveauer... Lars er professionel musiker spiller pt. med Zididada og trommegruppen Drums Across Lørdag d. 17/8 fra Vil osteopaten DO og fysioterapeuten Meriem Josevski, give et bud på, hvordan man hurtig finder ind til kernen af et kropsligt problem ved hjælp af nogle simple "lytte"/bindevævs-undersøgelser og teknikker. Efter en god frokost og et lille bad er det tid til den årlige generalforsamling fra kl Husk motionen og styrk hukommelsen. Søndag d.18/8 fra er der et foredrag med Ph.d. studerende fra Institut for Idræt -Kasper Skriver. Kasper forsker i motions betydning for hukommelsen. Ved at få pulsen op, hjælper du din hjerne til at huske bevægelserne bedre og mere præcist. Det viser ny forskning fra Institut for Idræt på Københavns Universitet, udført af post Doc Marc Roig sammen med ph.d.- studerende Kasper Skriver. I kan evt. læse mere her:

11 Dyk ned i krop og sind med Karina Folsing: Søndag d. 18/8 fra Karina er fra det sidst uddannede hold og nyt medlem i Gotvedgruppen. Hun vil søndag eftermiddag give sit bud på Gotvedbevægelsen. Karina skriver: "Et møde med os selv og vores krop" Lad os dykke ned i vores krop og sind via Gotvedgymnastikken, kontaktimprovisation og fysisk berøring. Hvad vil det egentlig sige "at øge kropsbevidstheden"? Som bevægelsespædagog underviser vi blandt andet vores deltagere/kursister i at skærpe deres kropsbevidsthed. Men hvordan og hvorfor? Vi vil gennem dans, bevægelse, leg, tale og stilhed tydeliggøre, hvordan vi kan øge kropsbevidstheden og belyse, hvorfor det er så vigtigt for vores velbefindende, at vi har en god bevidsthed omkring vores krop. Praktiske oplysninger: Kurset er kun for medlemmer af Gotvedgruppen. Pris for medlemmer: 900 kr. for hele kurset. Fredag: 400,00 kr. Lørdag 500,00 kr. Søndag 600,00 kr. Pris for passive medlemmer: 1350kr for hele kurset. Fredag 600,00 kr. Lørdag 750,00 kr. Søndag 900,00 kr. Bankkonto: Merkur Bank Reg.nr Konto nr Tilmeldingsfrist:

12 NB! Du er tilmeldt når du har indbetalt pengene. Kursuslederen tager ikke imod tilmeldinger. I bedes overholde tilmeldingsfristen, da det ellers kan betyde unødvendige aflysninger. Der modtages ikke betaling på selve kurset. Der kan ikke refunderes kursusgebyr efter tilmeldingsfristen, heller ikke ved sygdom. Det er muligt at købe p-billet. Den koster 35 kr. pr dag. Du kan bestille, ved at indbetale beløbet på kontoen sammen med kurset, husk blot også at skrive parkering. Det er muligt at få transportgodtgørelse ved deltagelse på kurser af minimum 2 dages varighed. Spørgsmål om betaling kan rettes til kasser Karen Gurli på eller Vi håber at se rigtig mange. Kh Bestyrelsen

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

At række efter det umulige udvider grænserne for det mulige

At række efter det umulige udvider grænserne for det mulige At række efter det umulige udvider grænserne for det mulige Kitt Johnson i en samtale med Stig Jarl Det var ikke mindst på grund af hendes såkaldte anatomiske trilogi forestillingerne Aortas Partitur (2003),

Læs mere

Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige. - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling

Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige. - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling Rammeplanen er udarbejdet med udgangspunkt i Børnepolitikken og det fælles værdigrundlag for

Læs mere

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud Den lille Prins og Ræven I Antoine de Saint-Exupérys eventyr om Den lille Prins, der forlader sin asteroide for at finde nogle venner på de andre planeter, møder

Læs mere

Hvad motiverer dig? De færreste ved det gør du?

Hvad motiverer dig? De færreste ved det gør du? Når chefen også skal være mor og far. - De unge kan være besværlige men uundværlige! Møder himmel eller helvede? Fusionen skal vendes til succes! - Og hvordan gør man så lige det? Magasinet for Medarbejdernes

Læs mere

Kick Off 2014 i Middelfart søndag den 16. & mandag den 17. marts Der er absolut sidste tilmelding onsdag den 12. marts 2014 kl.

Kick Off 2014 i Middelfart søndag den 16. & mandag den 17. marts Der er absolut sidste tilmelding onsdag den 12. marts 2014 kl. Kick Off 2014 i Middelfart søndag den 16. & mandag den 17. marts Der er absolut sidste tilmelding onsdag den 12. marts 2014 kl. 12:00 Det er med stor fornøjelse vi kan byde velkommen til et par dage som

Læs mere

Find din type. før du søger job. Find din type, før du søger job. Fredi Falk Vogelius

Find din type. før du søger job. Find din type, før du søger job. Fredi Falk Vogelius Find din type, før du søger job Fredi Falk Vogelius Find din type før du søger job > Kend dit talent og dine skjulte ressourcer > Vælg det job, der passer til dig > Prøv en personlighedstest på Facebook

Læs mere

Hvordan fortælle sine børn om Gud?

Hvordan fortælle sine børn om Gud? Hvordan fortælle sine børn om Gud? Carsten Hjorth Pedersen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Det vigtigste er faktisk ikke, hvad vi fortæller vores børn om Gud, men hvad vi viser dem

Læs mere

»Som lærer får lov man til at dele liv med liv«

»Som lærer får lov man til at dele liv med liv« »Som lærer får lov man til at dele liv med liv«i ægte forkyndelse tilbyder man tilhøreren muligheden for at tage imod eller at forkaste. Det andet er manipulation eller indoktrinering; det kan jeg ikke

Læs mere

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder?

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder? 1 Hvilken forandring skal vi gennemføre? 1 Hvordan skaber vi som ledere engagement? 1 Hvordan får vi sat læringen i system? 2 3 Hvilke vilkår er der for forandringen? Hvordan gør vi? 2 3 Hvordan anerkender

Læs mere

TEMA Tilbage til arbejde

TEMA Tilbage til arbejde DepressionsForeningens medlemsblad Nr. 2-2012 TEMA Tilbage til arbejde»det er helt igennem tosset at der er så mange barrierer for sygemeldte borgere«5 gode råd for tilbagevenden s. 17 Søg råd hos socialrådgiverlinje

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD

SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD KOLOFON SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER

Læs mere

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid.

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid. 95 14 STØTTE OVER TID Det tager tid at erkende, at ægtefællen er død og indrette sig i det nye liv. Derfor ønsker efterladte støtte over tid, en vedholdende opmærksomhed og interesse fra omgangskredsen.

Læs mere

ANERKEND DIN MEDARBEJDER

ANERKEND DIN MEDARBEJDER PERSONALESTYRELSEN DANSKE REGIONER KL DECEMBER 2009 ANERKEND DIN MEDARBEJDER INSPIRATION TIL ENGAGEMENT OG ARBEJDSGLÆDE udmøntning af kvalitetsreformen Kære leder Dine medarbejdere er grundlæggende meget

Læs mere

Sådan gør vi på Hillerødsholmskolen

Sådan gør vi på Hillerødsholmskolen Sådan gør vi på Hillerødsholmskolen - En vejledning i, hvordan læringsreformen kan blive til virkelighed på Hillerødsholmskolen 2. udgave oktober 2014 1 Indledning På de følgende sider kan du læse om,

Læs mere

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom DU ER IKKE ALENE Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Indhold DEL 1 Reaktioner 4 Nye tanker og følelser 4 Om oplevelser, tanker og følelser ved hjertekarsygdom At huske alt det praktiske

Læs mere

DAVID G. BENNER. At åbne sig for Gud. Lectio divina som ramme for et liv i bøn

DAVID G. BENNER. At åbne sig for Gud. Lectio divina som ramme for et liv i bøn DAVID G. BENNER At åbne sig for Gud Lectio divina som ramme for et liv i bøn 5 Indhold Introduktion: Forvandlende åbenhed over for Gud 7 1. Mere end du kan forestille dig 11 2. Forberedelse til det guddommelige

Læs mere

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter tilbereder hver dag sund, lækker, velsmagende og ernæringsrigtig mad. Mad, som gør en stor forskel for dem, som spiser

Læs mere

Medicinpædagogik - så meget mere end medicin

Medicinpædagogik - så meget mere end medicin P A R K V Æ N G E T Der sker noget særligt, når mennesker sætter sig sammen og begynder at tale med hinanden. Dét der før var andres påstande, bliver til nye måder at forstå og erkende hverdagen på. I

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

Gør dig klar til Google AdWords Workshop

Gør dig klar til Google AdWords Workshop Gør dig klar til Google AdWords Workshop Nu er du snart klar til at komme på workshop og blive ekspert i AdWords. Du skal inden kursusstart have oprettet din AdWords konto. Vi hjælper dig i gang med denne

Læs mere

Hvordan fremmer jeg mit barns sproglige udvikling?

Hvordan fremmer jeg mit barns sproglige udvikling? Hvordan fremmer jeg mit barns sproglige udvikling? - vejledning til tosprogede forældre Indhold Side Kære forældre 2 Flersprogethed som nøgle til verden barnemad? 3 Hvordan kan vi stimulere vores barn

Læs mere

Pædagogiske læreplaner

Pædagogiske læreplaner Pædagogiske læreplaner hvad er nu det for noget? F O A F A G O G A R B E J D E En pjece til pædagogmedhjælperne fra Pædagogisk sektor i FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side

Læs mere

Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet

Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet Hvad er brugerinddragelse i sundhedsvæsenet? VIDENSCENTER FOR BRUGERINDDRAGELSE i sundhedsvæsenet

Læs mere

Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor

Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor - En informationsmappe for lektiehjælpere ved Dansk Flygtningehjælp Lektiehjælpen er etableret i samarbejde med Brug for alle unge - en kampagne ved Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

KAPITEL 3 SKAB DIN EGEN HVERDAG

KAPITEL 3 SKAB DIN EGEN HVERDAG KAPITEL 3 SKAB DIN EGEN HVERDAG Det er svært at være uden arbejde, men det blev lettere, da jeg satte arbejdsløsheden i system og blev jobjæger fra 8-16. Knap halvdelen af arbejdsstyrken går gennem livet

Læs mere

At skrive sig ind i læsningen

At skrive sig ind i læsningen At skrive sig ind i læsningen af Marianne Borup Langhøjskolen, Hvidovre Eksamensopgave til Læsevejlederuddannelsen, 1. modul: Indsigt i børns sproglige udvikling, læsning og skrivning herunder læse- og

Læs mere

Gør dig klar til Google AdWords Workshop

Gør dig klar til Google AdWords Workshop Gør dig klar til Google AdWords Workshop Nu er du snart klar til at komme på workshop og blive ekspert i AdWords. Du skal inden kursusstart have oprettet din AdWords konto. Vi hjælper dig i gang med denne

Læs mere