Strande i Slagelse Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strande i Slagelse Kommune"

Transkript

1 Bademuligheder Publikumsfaciliteter Naturværdier Rekreative værdier Strande i Slagelse Kommune Drift og Anlæg Team Park, skov og strand 2010

2 Indledning Slagelse Kommune har 20 kommunale strande med meget forskellige udtryk. Der er noget for enhver smag og for enhver aldersklasse. Hvad enten man ønsker fred og ro på en dejlig naturstrand eller sjov, leg og aktivitet sammen med en masse andre mennesker, er der masser af muligheder. Badevandet ved de kommunale strande er af høj kvalitet, og derfor kan kommunen på baggrund af foregående års badevandsmålinger opnå Blå Flag-kvalitetsstemplet på de fleste badestrande. Men det blå flag kræver også mange faciliteter på land og derfor både større anlægs- og driftsinvesteringer. Derfor har vi i Slagelse Kommune valgt at klargøre et antal strande til Blå Flag-strande, mens andre strande er lidt mere ydmyge med hensyn til toiletfaciliteter og inventar. Alle strandene er dejlige badestrande, der har stor værdi. Et sådant potentiale i forskellighed, er der ikke mange kommuner, der kan tilbyde. I dette katalog er de kommunalt ejede badestrande langs Storebælt oplistet nordfra og sydover og inddelt i 3 kategorier: I: Strande med tilbud om højt niveau for fritidsaktiviteter II: III: Strande med højt naturniveau og lavt niveau for fritidsaktiviteter. Strande især beregnet for lokale beboere. Benyttelse og beskyttelse er nøgleordene for vores strande og kyststrækninger. Vi skal derfor sikre os, at naturområderne ikke bliver helt nedslidte eller ødelagte ved daglig brug og drift. Denne balancegang, hvor natur og fritid går hånd i hånd, kan bedst opretholdes ved at udforme målsætninger for den enkelte strand, som bygger på naturværdier, historiske værdier og rekreative interesser. Man skal forebygge, at der ikke sker store overgreb, som ændrer eller ødelægger kyststrækningens karakter. Til dette har vi heldigvis stor hjælp af lovgivningen i form at Strandbeskyttelseslinien, udpegning af EF-fuglebeskyttelsesområder, nationale beskyttelsesområder og planlægningsloven.

3 Oversigtsskema Strande Kategori Bildsø Strand Stillinge Strand Kongsmark Strand Kelstrup Strand Næsby Strand II I I og III III II og III Frølunde Fed Strand Svenstrup Strand Stibjerg Strand Musholm Bugt Strand Revkrogen Strand III I og III III I og III II Granskoven Strand Stranden ved værftet Strandvejen Strand Quistgårdsvej Strand Ceresstranden I III III III I Stranden ved Alhøjvænget Stranden ved Søskær Mose Skovstranden Kobæk Strand Bisserup Strand III II II I III I: Strande med tilbud om højt niveau for fritidsaktiviteter II: Strande med højt naturniveau og lavt niveau for fritidsaktiviteter III: Strande især beregnet for lokale beboere

4 Rekreative værdier og publikumsfaciliteter Sådan er vores strande I Slagelse Kommune findes der ingen brede, kilometerlange strandstrækninger med sandklitter eller voldsomt tidevand. Vores strande er talrige og små af udstrækning, men med sandbund de fleste steder og badevand af en vandkvalitet, der normalt er i top. På alle badestrande skal det være muligt at opholde sig og have nogle gode timer i sol og varme, hvad enten man ønsker fred og ro eller sjov og leg. Ønsker man naturoplevelser, findes der nok intet sted, hvor lys, himmel og hav året rundt danner så forskellige scenarier, som ved stranden. Og Sankt Hans-bålet skal naturligvis tændes på stranden, hvis traditionerne skal holdes i hævd. Vi har det hele: Der er strande, hvor der er plads til leg både i vandet og i sandet, og med tilbud om beach volley, strandhåndbold og petanque-spil. Der er gode muligheder for windsurfing, vandski, dykning og sejlads. Der er flere strande, hvor der kan dyrkes strandjagt og fiskeri. Strandene giver mulighed for at se på fugle, sten og fossiler. Der er andre strande, hvor man i fred og ro kan nyde havets brusen og den omgivende natur. Der er også strande, hvor man som handicappet kan komme helt ned til vandkanten i sin kørestol eller bade fra en dertil indrettet badebro. Derfor kan Slagelse Kommune også med rette markedsføre sig med sine mange små forskelligartede strande og en meget fin kvalitet for badevand. Udover de 20 kommunale badestrande har vi også adgang til dejlige naturstrande ved Egerup og på Glænø, der hører under godserne Espe-Bonderup og Holsteinborg. Desuden på Agersø og Omø.

5 Rekreative værdier og publikumsfaciliteter Blå Flag strande På de strande, der har Blå Flag, er der helt bestemte krav til publikumsfaciliteter. På disse strande vil der være forhøjet tilsyn og overvågning af vandkvalitet samt øget information gennem hele badesæsonen. Blå Flag er altså et kvalitetsstempel. Vandkvaliteten skal være i top, og den måles efter de gældende internationale krav for antal prøvetagninger. Antallet er bestemt af foregående års vandanalyser. Hvis prøverne har været dårlige, øges antallet af analyser. Har prøverne derimod har været fine, kan man klare sig med et mindre antal prøver. Man måler det totale indhold af coli-bakterier, det totale indhold af fækale colibakterier og indholdet af streptokokker. Hvis målingerne overstiger en bestemt grænseværdi, skal flaget tages ned, og antallet af målinger forøges efterfølgende. Sikkerhed skal være i orden på en Blå Flag-strand. Der skal være intakt redningsudstyr, førstehjælpskasser og telefonadgang, så der hurtigt kan sættes ind med hjælp. Toiletfaciliteter skal findes i et tilstrækkeligt antal og være af en vis standard. De skal naturligvis helst være handicapvenlige, men endnu er ikke alle strande klar til at blive udnævnt til handicapstrande. Toiletterne skal rengøres dagligt. Renholdelse af strandarealet er et krav til Blå Flag. Der skal renses for papir, glasskår, dåser, hundeefterladenskaber og andet affald, så sandet fremstår appetitligt. Information er en vigtig del af Blå Flag kampagnen. Der skal informeres om badevandskvalitet, Blå Flag-arrangementer, ordensregler på stranden og vigtige telefonnumre. Blå Flag-arrangementer. Ved tildeling af et blåt flag forpligter en kommune sig til at afholde mindst 5 arrangementer, der har med hav, strand, miljø eller blot natur at gøre. Vi har gennem årene afholdt en bred vifte af arrangementer, næsten alle med stor publikumssucces. Adgangsveje og parkeringsmuligheder. Også her stilles der krav til kommunerne. Adgangsvejene skal vedligeholdes, og hvis der ikke er mulighed for parkering af biler i tilknytning til stranden, kan man ikke opnå Blå Flag status. Har man fået tildelt et blåt flag, skal man regne med, at der i løbet af sommeren kommer en repræsentant fra Friluftsrådet og kontrollerer, om kommunen overholder de obligatoriske krav til at lade det Blå Flag vaje. Kontrolrapporten tilsendes kommunen. Blå Flag-sæsonen er i Slagelse Kommune fra 5. juni til 1. september.

6 Rekreative værdier og publikumsfaciliteter Strandtoiletterne Holdes åbne fra 1. maj til 1. oktober, men er låst om vinteren. Badebroerne Sættes op inden 5. juni, og tages ned senest 1. oktober. Badebroen ved Quistgårdsvej Strand nedtages ikke, da den fungerer som en vinterbadebro. Fjernelse af tang Opskyllet tang er en naturlig proces ved vore strande, og tangen indgår i strandenes opbygning og dynamik. Enkelte steder lejrer tangen sig gennem længere tid, og i varmt og stille vejr kan tangbunkerne blive generende for strandgæsterne på grund af lugtgener og give stranden et uæstetisk udseende. Ved lange, brede strande, som er store turistmagneter, vælger man maskinelt at harve stranden og fjerne generende tangaflejringer i badesæsonen. Hos os er det vanskeligere, da vi har meget små - og for maskiner vanskeligt tilgængelige - strande. Ønsker man alligevel at fjerne tang, skal man beregne en betydelig udgift til opsamling, bortkørsel og aflevering på komposteringsanlæg. Og hvem ved, næste dag er der måske skyllet nye mængder op, der i løbet af nogle få dage går i forrådnelse. Det vil også være en ærgerlig udgift, hvis den rådnende tang alligevel ville være blevet ført bort af havet den næste dag. Under alle omstændigheder er vandudskiftningen og strømændringen ved de fleste strande i kommunen så stor, at tangen normalt ikke ligger på stranden over en længere periode. Miljø-beredskab på strandene I tilfælde af forurening med fx olie træder kommunens beredskabsplan i kraft. Ved mindre forureninger tilkaldes den kommunale miljøvagt, som sammen med beredskabet vurderer forureningens karakter og omfang. Er der tale om større miljøsager eller ligefrem potentielle miljøkatastrofer, skal Søværnets Operative Kommando straks inddrages i opgaven. Heldigvis sker dette yderst sjældent, så normalt kan beredskabet selv klare problemerne.

7 Rekreative værdier og publikumsfaciliteter Turisme I 1916 gjorde Emma Gad, som jo nu er mest kendt for emnet Takt og Tone, et turistmæssigt fremstød for Korsør. Hun skrev: "Byen ved Store Belt burde have store Chancer for at blive et yndet Valfartssted for Turister - har formodentlig ogsaa gjort en god Begyndelse dertil, idet Omgivelserne falder lige i Tidens Smag. Der er frit, der er friskt og solrigt, der er Skrænt og Strand, Klint og Sand, der er Marehalm og Bølgeslag, Blæst og Blæretang - alt, hvad der forlanges lige nu for at give solbrændthed og Feriefornemmelser." Disse ord gælder stadig. Havudsigt og strande er med et godt nyt ord "trendy". Vi vil bo langs havnekajer, i sommerhuse - ja endog i husbåde. Turistmæssigt satses der stadig på vores beliggenhed ved Storebælt, når vi markedsfører kommunen. Med hensyn til bosættelsesstrategien i Korsør er Storebælt også en attraktion. Hvor mange danske kommuner kan i øvrigt markedsføre sig med at have 20 kommunale badestrande?

8 Kystens tilblivelse Langs Storebælt kommer man tæt på de store geologiske begivenheder, der har omformet det danske landskab efter istiden. Istiden Under sidste istid, hvor meget vand stadig lå bundet som indlandsis, var havspejlet over hele verden ca. 120 meter lavere end i dag, og efter istidens ophør var der stadig en del is igang med at smelte. Det var denne smeltende is, der var årsagen til den markante havstigning i Storebælt i tidsrummet fra til f.kr. Her blev store områder af et ellers sammenhængende skovklædt landområde oversvømmet ved stigningen af verdenshavene, og en mindre flod blev herved omdannet til Storebælt, og et fast sammenhængende land blev opdelt i de sunde, bælter og øer, vi kender i dag. Landhævning Landhævningen har også medvirket til vores landskab. Landhævning forekommer i de områder, der har været dækket af indlandsis. Når landjorden bliver aflastet for den bortsmeltede is, hæver den sig langsomt i de følgende årtusinder. Tilbage står nogle meget markante spor fra istiden: to kystskrænter ved Korsør, der i 2004 blev udnævnt til særlige bevaringsværdige kyststrækninger i Danmark. Der er dels tale om kysten ud for Korsør Lystskov med profil opbygget af moræneler med smeltevandssand fra sidste istid, dels Lejodden med et typisk vinkelforland med en aktiv klint. Vinkelforlandet omslutter et afspærringsforland med strandsøen Lejsø. Ved udgravningen i forbindelse med byggeriet over Storebælt blev der opdaget hele urskove på havbunden ud for Korsør af el, lind, elm og eg. Disse kan dateres tilbage til før havstigningen for år siden.

9 Hydrografi For at forstå, hvad der foregår på stranden, er det nødvendigt at vide lidt om vandet i bæltet. Lagdeling Da saltvand er tungere end ferskvand, opstår der en lagdelt vandprofil i Storebælt med et nedre salt lag, adskilt af en skilleflade fra et øvre brakt lag. De brakke og salte vandlag blandes gradvist med hinanden. Stærke vinde og strømme vil føre til stor opblanding mellem lagene. Opblandingen er mindst udbredt om sommeren, hvor vind og strømhastigheder er mindst og således resulterer i markant lagdeling. Skillefladen i Storebælt mellem overfladelaget og bundlaget ligger typisk mellem 10 og 20 meters dybde. Saltholdighed De største havområder omkring Storebælt er Nordsøen og Østersøen. Nordsøen har et saltindhold på omkring 33 o/oo, mens Østersøens overfladevand er brakvand på 7-8 o/oo. I Bælthavet og Kattegat mødes vandet fra de to have og vores saltholdighed er da omkring de 20 o/oo. Iltindhold Årsagen til at der kan opstå iltsvind, er en kombination af et stort iltforbrug i bundvandet pga. stor algeproduktion og følgende forrådnelse samt en ringe tilførsel af ilt på grund af en for lille opblanding. Perioder med iltsvind afsluttes, når efterårets storme sætter ind. I løbet af vinteren er tilførslen af ilt større end det biologiske forbrug, og iltkoncentrationen stiger, indtil tilførslen af ilt igen hæmmes om sommeren.

10 Hydrografi Strøm Strømmen i Storebælt bestemmes af vejrets skiften over Sydskandinavien. Vestenvind vil presse vand ind i Kattegat og hæve vandstanden, mens den samtidig vil blæse vand bort fra den vestlige del af Østersøen og derved sænke vandet i dette område og resultere i en sydgående strøm. Hvis der er østenvind, vil det omvendte ske, og vi får nordgående strømning gennem bæltet ud af Østersøen. Den gennemsnitlige strøm er nordgående som følge af det tilstrømmende ferskvand, men da der foregår en vedvarende drift af lavtryk ind over Skandinavien, resulterer det i en afvekslende strømning ud og ind af Østersøen. Det tunge salte vand fra Nordsøen synker ned under det brakke vand fra Østersøen. Strømmen i Storebælt skifter typisk hver dag, og vi får en påvirkning af såvel det varme østersøvand som det koldere nordsøvand langs vore kyster. Den hyppige vandudskiftning i Storebælt nyder vi godt af. Vi får sjældent dårlig vandkvalitet ved vores badestrande, og det tang, der skylles på land, får normalt ikke lov at ligge længe og rådne i havstokken, før det atter føres ud i bæltet af strømmen. Vandstand Tidevandet varierer typisk med 22 cm i Korsør, så en bred tidevandszone på stranden kan vi ikke registrere. Tidevandszonen kan vi til gengæld se med det blotte øje. Både dyr og planter afspejler højvands- og lavvandslinjen. I ekstreme situationer kan tidevandet dog stige voldsomt - fx i 1993 da vandstanden var 1,65 meter over normal vandstand i Korsør, og igen i december 2006 da den var 1,77 meter over. I det mere stille vand på Omø blev der målt vandstand på 1,80 meter.

11 Naturværdier - Planter Vores strande ligger ud mod Storebælt, og langs Storebælts kyst taler vi undertiden om et særligt klima og om særlige Storebælts-planter. Strandens planter Langt de fleste planter på strandene er dog almindeligt udbredte langs strandene i Danmark. Sandstrandens planter står med rødderne i mere eller mindre salt vand og er netop tilpasset disse vækstvilkår. Både på sandstrande og stenstrande vokser der planter under barske vilkår. Når den hvide sommerstrand rodes op af bølgerne på de tider af året, hvor klimaet er mere barskt, bliver de planter, der vokser nærmest havstokken, revet løs og ført bort i havet. Til gengæld blandes sandet med tang og andre rester af havets dyre- og planteliv. Dette bliver til gødning for en frodig bevoksning af én-årige planter, der i sommerens løb kan nå hele deres livscyklus fra spiring til frøsætning. Eksempler er Strandsennep, Sodaurt og Strand-Mælde. Længere inde på stranden, hvor bølgeslagets indvirkning er aftaget, kan flerårige planter som Marehalm og Strandarve begynde at gøre sig gældende. Storebæltsplanter Vores strande ligger ud mod Storebælt, og langs kysten taler vi om et særligt klima og om særlige storebæltsplanter. Klimaet beskrives ved at have flere solskinstimer og mindre nedbør end resten af landet, og derfor kan der vokse planter her, som har tilpasset sig netop disse forhold. Bevoksningen minder mest om en steppeagtig bevoksning af planter, der normalt har en langt østligere udbredelse såsom Svalerod (meget store bestande på Sprogø), Glat Rottehale, Grå Potentil og Dansk Astragel. Langs kommunens kyst er der dog også en rig bevoksning af nogle planter, som vokser i særlig stor mængde ved Storebælt i forhold til mange andre kyster i Danmark. Sådanne planter er fx Strand-Bede og Strandkål. De er karakteristiske for vores del af Storebæltskysten, selv om floraen angiver, at Strand-Bede kun findes ved det nordlige Kattegat, hist og her i Storebæltsområdet og i øvrigt er meget sjælden. Strandkål angives i floraen som temmelig almindelig i Østjylland og på øerne, men er i øvrigt meget sjælden og mangler næsten helt i Vest- og Nordjylland. Dens store runde luftfyldte frugter spredes med havstrømmen langs Storebælts kyst, og vi ser den stort set på alle vores strande også på de tre øer.

12 Naturværdier - Planter Invasive planter Invasive planter er planter, der er indvandret i Danmark i nyere tid, og som breder sig voldsomt på bekostning af andre hjemmehørende arter. Derfor skal vi være på vagt overfor disse planter. Langs strandene er det især Hybenrosen (Rosa rugosa), vi her i kommunen skal være opmærksom på, men også Kæmpe-Bjørneklo er visse steder ved at vinde indpas. Hybenrosen blev indført i 1800-tallet som prydplante fra det nordøstlige Asien og forvildede sig herefter ud i naturen. Især under de store sommerhusudstykninger i 1950'erne fik den for alvor fat i det danske kystlandskab. Den forbindes ofte med duft af sommer, men planten skygger for den normalt vilde og varierede bevoksning på kystområderne - og under hybenbuske dør alle andre planter. Derfor har Skov- og Naturstyrelsen sat den på listen over invasive arter i Danmark, som bør begrænses. Hybenrosen er heller ikke særligt velegnede til at vokse på dæmninger og klitter, da rodsystemet nemt ødelægger stabiliteten. De rigtige strandgræsser i form af Marehalm og Hjælme er her at foretrække til klit og digebevoksning. Kæmpe-Bjørneklo voksede oprindeligt kun i Kaukasus, hvor insekter, sygdomme og koldere klima holder den nede. Den kom til Danmark midt i 1800-tallet med leverancer til Botanisk Have i København. Først i 1960'erne begyndte den at sprede sig eksplosivt som en "Bo Bedre"-effekt. Man høstede dem flittigt og transporterede dem hjem til dekoration i stuerne, og på vejen kastede de frø og etablerede sig især på næringsrig fugtig bund på vejkanter, åbredder og baneskråninger på Sjælland, Fyn og i det østlige Jylland. Den er ikke til gavn for det samlede økosystem. Ingen dyr har glæde af den. Den udskygger med sin kæmpevækst andre planter - og så er den giftig. Dens saft kan give eksem, vabler og smertefulde sår.

13 Naturværdier - Planter Tang Tang er betegnelsen for en lang række større alger og enkelte blomsterplanter, der vokser i saltvand. Man kalder de store alger for makroskopiske alger. De mikroskopiske alger er bedre kendt som plankton, og de svæver rundt i vandmasserne. Langs vores strande bemærker vi året igennem de udstrakte volde af opskyllet tang. Undersøger man dette opskyl nærmere, opdager man ofte, at det for en stor dels vedkommende består af Ålegræs, Blæretang eller Savtang. Ålegræs er en blomsterplante, som vokser i tætte bælter langs stranden, mens Blæretang og Savtang er makroskopiske alger. Imellem disse arter findes mange andre alger med stor variation i form og farve. De enkelte arter af alger stiller forskellige krav til tilværelsen. I Danmark vokser de fra strandkanten og ned til 30 meters dybde, hvorefter der ikke længere er lys nok. Tangopskyllet er oftest en blanding af røde, brune og grønne alger, og tangen danner bælter under vandet svarende til disse farver. Grønalgerne træffes kun på lavt vand ned til ca. 1 meters dybde. Brunalgerne træffes på alle dybder, men dominerer mellem 0,5 meter til 7 meter. Rødalger træffes også på alle dybder, men dominerer på dybt vand, da de har mindst lyskrav. Udover lyspåvirkningen har også saltholdigheden indvirkning på algernes udbredelse under vandet. Nogle alger foretrækker høj saltholdighed, andre vokser bedst ved mindre saltholdighed. Endelig er der alger, der helst vokser i tidevandszonen, hvor de skiftevis er vanddækkede og tørlagte - kun påvirket af saltsprøjt og saltstøv. Den fastsiddende tang kan især studeres på stenstrande, bølgebrydere og badebroer. I tangen holder mange smådyr til. Den opskyllede tang langs kysten kan især efter stormvejr indeholde interessante alger, som er transporteret med strømmen gennem længere tid fra fjerne farvande for at havne på strandene i Slagelse Kommune. Langs kommunens kyster vokser der, så vidt det vides, ingen sjældne alger. Vi har ingen giftige tangarter. Tværtimod er de fleste spiselige og næringsrige og kan anvendes i madlavningen. De enkelte arter af tang stiller forskellig krav til tilværelsen. Problemerne i forbindelse med opskyllet tang er normalt lugtgener fra rådnende tang og følelsen af at stikke tæerne i noget ulækkert, når man skal hen over tangbunkerne.

14 Naturværdier - Planter Plankton En gang imellem oplever vi, at de mikroskopiske alger blomstrer op og giver farvede skyer i vandet. Når disse masseopblomstringer bevæger sig ind mod vores badestrande, må myndighederne nøje følge skyerne og vurdere, om der skal udstedes badeforbud. Vi er på vagt, fordi nogle af de små alger er giftige, og i store koncentrationer kan de være skadelige. Det er især blågrønalger og furealger, der kan skabe problemer. Opblomstringerne medfører æstetiske problemer og i visse tilfælde sundhedsmæssige problemer, hvis algerne udskiller giftstoffer. Det er især børn, der udgør en særlig risikogruppe, men også personer, der i forvejen er syge eller lider af overfølsomhed og allergi, kan være ekstra udsatte. Der er normalt tale om symptomer i form af hudirritation, øjenirritation, feber, mavepine, hovedpine og opkast. Blågrønalgerne i de danske have har aldrig forårsaget dødsfald blandt mennesker. Algeopblomstringen sker normalt efter perioder med langvarigt varmt og stille vejr, hvor iltkoncentrationen i vandet er faldet til kritisk niveau. Det er dog sjældent, at der er problemer med giftige alger her i kommunen, da vi har en stor vandudskiftning og strøm i Storebælt. Der kan dog opstå problemer på de mere beskyttede strande, hvor bølgepåvirkningen er moderat. Rav Rav, der er omdannet harpiks, som har ligget mange år i havet, skylles også op langs Storebælt. Harpiksen har ligget på bunden af havet, hvor den har gennemgået en forsteningsproces. De enorme nåleskove, der for lang, lang tid siden producerede harpiksen, havde deres udbredelse fra det nuværende Finland i nord til Sortehavet i syd og fra Norge i vest til Uralbjergene i øst. Især i årene, hvor brobyggeriet var i gang, kunne man finde mange gode ravforekomster langs strandene efter en kraftig pålandsvind.

15 Naturværdier - Dyr De dyr, som vi finder på stranden, er normalt skyllet op af bølgerne, og er derfor døde dyr. Det gælder såvel muslinger, bløddyr og krebsdyr som fisk. Disse dyr fjernes normalt igen af bølgerne sammen med tangbunkerne eller bliver spist af andre dyr. Engang imellem skylles der dog også pattedyr op på stranden. Som gæster på stranden har vi også adskillige fugle og flyvende insekter. Især mariehøns og blomsterfluer kan være en plage i kortere perioder ved strandene. Pattedyr Der skyller hvert år både døde marsvin og sæler ind på kommunens strande. Især i det år, hvor sælpesten ramte de danske farvande, var der mange rapporteringer om døde sæler. Rapportering skal i disse tilfælde ske til Statsskovvæsenets vildtforvaltningskonsulent, som registrerer den samlede dødelighed af dyrene langs kysterne. Polypdyr, krebsdyr, snegle og muslinger Antallet af opskyllede dyrearter bestemmes af, hvor mange forskellige arter der lever i havet ud for vores strande og af strøm og bølgekraft. Men som for planterne er saltholdigheden også afgørende for antallet af dyrearter. Der er langt flere arter i et hav med høj saltholdighed end i et hav med lavt saltindhold. Vandmænd og brandmænd ses om sommeren ofte i stort antal ved vore kyster. De udvikler sig fra polypper, der er flerårige, til meduser, der kun lever i ca. ½ år. Derfor kan der ofte ses en stor mængde halvt opløste gopler i opskyllet langs strandene i Storebælt. Krebsdyr i form af rurer, rejer, tanglopper og krabber for blot at nævne nogle, har vi masser af ved Storebælt - og det samme gælder for snegle og muslinger. Især Blåmuslingeskaller er karakteristiske for vores strandbredder. Vi har nemlig nogle meget store blåmuslingebanker i Storebælt ud for Korsør og Sprogø, og da den samlede blåmuslinge-biomasse omsættes hvert år, vil mange skaller havne på vore strande. Af levende dyr, som er knyttet til sten og sand i strandkanten, finder vi også et stort udbud af især insekter, orme, snegle, rurer, krabber og fugle.

16 Naturværdier - Dyr Fugle Ederfugle vil der kunne ses masser af fra januar til april, hvis man går tur langs stranden ved Storebælt. De befinder sig i store flokke (oftest mellem ) over muslingebankerne i Storebæltsområdet ud for Korsør og Sprogø. De er på vej mod ynglestederne ved Finland og Nordsverige, men fouragerer altså undervejs. Der er i alt i Danmark ca ederfugle i disse måneder. Strandjagten på vores strande koncentrerer sig især om ederfuglene og dykænder. Skarven er også blevet en hyppig og næsten uundgåelig gæst ved vore strande ligesom i de fleste kystegne i Danmark. De eksemplarer vi ser, er hovedsageligt bosiddende i en skarvkoloni på Ormø ved Skælskør, og fouragerer i Storebæltsområdet. I alt er der på nuværende tidspunkt en bestand på ynglende skarvpar i Danmark. I højsæsonen er skarvbestanden inklusive unger på fugle. Til sammenligning var der i 1970 i alt 250 skarvpar i Danmark. Mågerne har altid været en del af Korsørs vartegn, især da Storebæltsfærgerne endnu sejlede. På mange af kommunens strande er det dog stadig især mågerne, der finder føde i tangen, der skylles op. Vi ser de store Sildemåger med deres sorte ryg og de lysere Sølvmåger, men også de lidt mindre Stormmåger og Hættemåger er hyppige gæster langs vore strande. Digesvaler har vi pga. vores kystlandskabs struktur også en pæn bestand af. Digesvalen er den mindste af vore svaler. Det er den svale, der yngler længst mod nord. Vinterhalvåret tilbringer den i tropisk Afrika, men sidst i april kommer den hertil og begynder straks udgravning eller indretning af allerede udgravede rede-huller, bl.a. i vore kystskrænter ud mod Storebælt. Føden består af småinsekter, og jagten på dem foregår især over Storebælt.

17 Naturværdier - Fisk Kystvandet er rigt på fisk og skal man nævne nogle fisk, som lystfiskerne har stor glæde af at fange fra kysten, må det være Havørred, Hornfisk og fladfisk. Havørred træffes i alle vores farvande og trækker op i de fleste vandløb for at yngle. I yngledragt er den fredet i saltvand i november-december. Hornfisk er fisken med det irgrønne skelet, der i foråret vandrer i store stimer ind i vores farvande og yngler i maj-juni på lavt vand i ålegræsset. Den har en af sine vigtigste ynglepladser i Bælthavet, hvor æggene klæbes til ålegræsset. I august-oktober trækker hornfisken atter bort fra vores farvande ud til vinterkvartererne vest for Europa. Der fiskes langt flere hornfisk i danske farvande end i andre lande. Skrubber er meget almindelig på lavere vand i havet og i brakke fjorde, men yngler kun i saltvand i februar-april. Det er karakteristisk for skrubberne, at de enten er højrevendte (2/3) eller venstrevendte (1/3), mens andre fladfisk er enten 100 % højre- eller venstrevendte. Rødspætten er talrig i Bælthavet og findes ud til omkring 40 meters dybde. Den er venstrevendt. Den yngler i januar-marts og er fredet, mens den er med rogn.

18 Naturværdier - Fredede dyr og planter Mange dyr og planter er fredede i Danmark. At være fredet betyder, at dyrene ikke må samles ind elle slås ihjel, og at planterne ikke må fjernes fra det sted, de vokser op. Alle vilde pattedyr og fugle er fredede - nogle må jages en vis tid af året. Alle padder og krybdyr er fredede 10 insektarter er fredede Alle orkideer er fredede - i alt 35 arter En række hjemmehørende planter er fredede - ca. 30 arter Rødliste-arter Rødliste-arter er i fagsprog de dyr og planter, som indenfor et geografisk område er forsvundet i nyere tid. Disse arter skal man gennem målrettet naturforvaltning give mulighed for at genetablere sig eller konsolidere sig. Der skal i planlægningen og kommunen tages hensyn til dem, der skal overvåges og beskyttes, hvis det skal forhindres, at de forsvinder. Hvis de anses for forsvundet, skal de eftersøges. Gulliste-arter Gulliste-arter er de dyr og planter, der er i tilbagegang, men dog stadig er så hyppige, at de ikke er optaget på Rødlisten. Det er desuden de arter, vi i Danmark har et særligt ansvar overfor, uanset om de er optaget på den danske rødliste eller ej. Man skal ofre særlig opmærksomhed på gulliste-arterne ved forvaltning af naturen, fordi deres situation kan være et udtryk for væsentlige forandringer i det danske landskab. Såvel rødliste som gulliste skal revideres hvert 5. år på baggrund af den overvågning af arterne, der finder sted i den mellemliggende periode. Det tidligere Vestsjællands Amt har opstillet en regional liste over særligt ansvarskrævende arter. Heriblandt er Nikkende Kobjælde, der vokser ved Frølunde Fed Strand og Bildsø Strand. For kommunens strande gælder: Fredede arter: Alle pattedyr og fugle fredede. Rødliste-arter: Der findes, så vidt det vides, ingen rødliste-arter. Gulliste-arter: Planten Nikkende Kobjælde er en gulliste-art. Fuglene hættemågen, stormmågen, gråand, troldand, toppet skallesluger, gråstrubet lappedykker, ederfugl, gravand og knopsvane er alle gulliste-arter.

Fredericia Kommune, Natur og Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia Tlf. 7210 7000 E-mail:kommunen@fredericia.dk www.fredericia.dk

Fredericia Kommune, Natur og Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia Tlf. 7210 7000 E-mail:kommunen@fredericia.dk www.fredericia.dk Trelde Næs Strand (Blå Flag) Ansvarlig myndighed Fysiske forhold Beliggenhed/farvand Strandens udstrækning, beskrivelse og faciliteter Fredericia Kommune, Natur og Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bjerghuse Strand. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bjerghuse Strand. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Bjerghuse Strand. Ansvarlig myndighed: Holstebro Kommune Natur og Miljø Nupark 51 7500 Holstebro www.holstebro.dk Email: kommunen@holstebro.dk Tlf.: 96 11 75 00 Hvis

Læs mere

Fredericia Kommune, Natur og Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia Tlf. 7210 7000 E-mail:kommunen@fredericia.dk www.fredericia.dk

Fredericia Kommune, Natur og Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia Tlf. 7210 7000 E-mail:kommunen@fredericia.dk www.fredericia.dk Vejrmosegårds Strand Ansvarlig myndighed Fysiske forhold Beliggenhed/farvand Strandens udstrækning, beskrivelse og faciliteter Fredericia Kommune, Natur og Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia Tlf. 7210

Læs mere

Vadehavet. Navn: Klasse:

Vadehavet. Navn: Klasse: Vadehavet Navn: Klasse: Vadehavet Vadehavet er Danmarks største, fladeste og vådeste nationalpark. Det strækker sig fra Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk, og hele vejen ned til den tyske grænse. Vadehavet

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Lalandia, Rødby. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Lalandia, Rødby. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Lalandia, Rødby Ansvarlig myndighed: Lolland Kommune Jernbanegade 7 4930 Maribo www.lolland.dk Email: lolland@lolland.dk Tlf.: 54 67 67 67 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Hvide Sande Strand, Hvide Sande. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Hvide Sande Strand, Hvide Sande. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Hvide Sande Strand, Hvide Sande Ansvarlig myndighed: Ringkøbing-Skjern Kommune Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing www.rksk.dk Email: post@rksk.dk Tlf.: 99 74 24 24 Hvis der

Læs mere

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00 Badevandsprofil Badevandsprofil for Smørmosen, Thurø Ansvarlig myndighed: Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00 Hvis der observeres

Læs mere

Hofmansgave. Revideret 2016. Side 1 af 9

Hofmansgave. Revideret 2016. Side 1 af 9 Hofmansgave Side 1 af 9 Badevandsprofil Badevandsprofil for Hofmansgave, Østerballe Ansvarlig myndighed: Nordfyns Kommune Østergade 23 5400 Bogense Tlf.: 64 82 82 82 Email: post@nordfynskommune.dk Web:

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Spodsbjerg Drej, Spodsbjerg. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Spodsbjerg Drej, Spodsbjerg. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for, Spodsbjerg Ansvarlig myndighed: Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing www.langelandkommune.dk Email: post@langelandkommune.dk Tlf.: 63 51 60 00 Hvis der observeres

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Femø Havn. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Femø Havn. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Femø Havn Ansvarlig myndighed: Lolland Kommune Jernbanegade 7 4930 Maribo www.lolland.dk Email: lolland@lolland.dk Tlf.: 54 67 67 67 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Hestehovedet, Nakskov. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Hestehovedet, Nakskov. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Hestehovedet, Nakskov Ansvarlig myndighed: Lolland Kommune Jernbanegade 7 4930 Maribo www.lolland.dk Email: lolland@lolland.dk Tlf.: 54 67 67 67 Hvis der observeres

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Ristinge N, Ristinge. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Ristinge N, Ristinge. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for, Ristinge Ansvarlig myndighed: Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing www.langelandkommune.dk Email: post@langelandkommune.dk Tlf.: 63 51 60 00 Hvis der observeres

Læs mere

Skåstrup V. Revideret 2016. Side 1 af 9

Skåstrup V. Revideret 2016. Side 1 af 9 Skåstrup V Side 1 af 9 Badevandsprofil Badevandsprofil for Skåstrup V, Skåstrup Ansvarlig myndighed: Nordfyns Kommune Østergade 23 5400 Bogense Tlf.: 64 82 82 82 Email: post@nordfynskommune.dk Web: www.nordfynskommune.dk

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Asaa Strand, Asaa. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Asaa Strand, Asaa. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Asaa Strand, Asaa Ansvarlig myndighed: Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Tlf: 99 45 45 45 Email: Raadhus@99454545.dk www.bronderslev.dk Hvis der

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bramsnæs Strand, Ejby. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø www.lejre.dk Tlf.

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bramsnæs Strand, Ejby. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø www.lejre.dk Tlf. Badevandsprofil Badevandsprofil for, Ejby Ansvarlig myndighed: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø www.lejre.dk Tlf.: 46 46 46 46 Hvis der observeres uregelmæssigheder eller uheld på stranden (olieudslip,

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Rødvig Øst, Rødvig. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Rødvig Øst, Rødvig. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Rødvig Øst, Rødvig Ansvarlig myndighed: Stevns Kommune Postboks 83 4660 Store Heddinge stevns@stevns.dk sikkerpost@stevns.dk Tlf.: 56 57 57 57 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Knopsvane. Knopsvane han i imponerepositur

Knopsvane. Knopsvane han i imponerepositur Knopsvane Knopsvane han i imponerepositur Videnskabeligt navn (Cygnus olor) Udbredelse: Knopsvanen er udbredt fra Irland i vest, gennem Vest og Mellemeuropa (indtil Alperne) til det vestlige Rusland, og

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Gjellerodde strand. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Gjellerodde strand. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Gjellerodde strand Ansvarlig myndighed: Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig www.lemvig.dk Email: lemvig@lemvig.dk Tlf.: 96 63 12 00 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Badevandsprofil Sønderstrand Syd

Badevandsprofil Sønderstrand Syd Badevandsprofil Sønderstrand Syd Version 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Generelt... 3 Datablad... 3 Klassifikation... 5 Fysiske forhold... 5 Geografiske forhold... 5 Hydrologiske forhold...

Læs mere

Ærø Kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing www.aeroekommune.dk Email: post@aeroekommune.dk Tlf.: 63 52 5000

Ærø Kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing www.aeroekommune.dk Email: post@aeroekommune.dk Tlf.: 63 52 5000 Badevandsprofil Badevandsprofil for Vestre Strand, Ærøskøbing Ansvarlig myndighed: Ærø Kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing www.aeroekommune.dk Email: post@aeroekommune.dk Tlf.: 63 52 5000 Hvis der observeres

Læs mere

Hjørring Kommune Nørregade 2 9800 Hjørring www.hjoerring.dk Email: hjoerring@hjoerring.dk Tlf. 72 33 33 33

Hjørring Kommune Nørregade 2 9800 Hjørring www.hjoerring.dk Email: hjoerring@hjoerring.dk Tlf. 72 33 33 33 Badevandsprofil 2012 Badevandsprofil for Tversted Strand, Tversted Ansvarlig myndighed: Hjørring Kommune Nørregade 2 9800 Hjørring www.hjoerring.dk Email: hjoerring@hjoerring.dk Tlf. 72 33 33 33 Hvis der

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Holeby Østersøbad, Rødby. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Holeby Østersøbad, Rødby. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Holeby Østersøbad, Rødby Ansvarlig myndighed: Lolland Kommune Jernbanegade 7 4930 Maribo www.lolland.dk Email: lolland@lolland.dk Tlf.: 54 67 67 67 Hvis der observeres

Læs mere

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00 Badevandsprofil Badevandsprofil for Ballen Strand, Ballen Ansvarlig myndighed: Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00 Hvis der observeres

Læs mere

Badevandsprofil Åkrogen

Badevandsprofil Åkrogen Badevandsprofil Åkrogen Ansvarlig myndighed Aarhus Kommune Center for Miljø & Energi Grøndalsvej 1 8260 Viby J Tlf.: +45 8940 2213 www.aarhus.dk Medlemsstat Danmark Kommune Aarhus DKBW Nr. 1406 Station

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Avnsø, Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø www.lejre.dk Tlf.: 46 46 46 46. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Avnsø, Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø www.lejre.dk Tlf.: 46 46 46 46. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for, Hvalsø Ansvarlig myndighed: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø www.lejre.dk Tlf.: 46 46 46 46 Hvis der observeres uregelmæssigheder eller uheld på stranden (olieudslip,

Læs mere

Badevandsprofil Assens Næs Strand

Badevandsprofil Assens Næs Strand Badevandsprofil Assens Næs Strand Formål Badevandsprofilerne har til formål at informere brugere af strande om de forskellige badeområder. Badevandsprofilerne indeholder en beskrivelse af de fysiske, geografiske

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Tambohuse ved bro, Tambohuse. Ansvarlig myndighed: Struer Kommune

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Tambohuse ved bro, Tambohuse. Ansvarlig myndighed: Struer Kommune Badevandsprofil Badevandsprofil for Tambohuse ved bro, Tambohuse Ansvarlig myndighed: Struer kommune Østergade 11-15 7600 Struer www.struer.dk Email: struer@struer.dk Tlf.: 96 84 84 84 Hvis der observeres

Læs mere

Badevandsprofil. Langø Strand

Badevandsprofil. Langø Strand Badevandsprofil Langø Strand Ansvarlig myndighed: Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde www.kerteminde.dk Email: kommune@kerteminde.dk Tlf.: 65 15 15 15 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

NV Europa - 55 millioner år Land Hav

NV Europa - 55 millioner år Land Hav Fur Formationen moler og vulkanske askelag. Fur Formationen består overvejende af moler med op mod 200 tynde lag af vulkansk aske. Lagserien er ca. 60 meter tyk og forefindes hovedsagligt i den vestlige

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Kyndeløse Sydmark, Kirke Hyllinge. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø www.lejre.dk Tlf.

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Kyndeløse Sydmark, Kirke Hyllinge. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø www.lejre.dk Tlf. Badevandsprofil Badevandsprofil for Kyndeløse Sydmark, Kirke Hyllinge Ansvarlig myndighed: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø www.lejre.dk Tlf.: 46 46 46 46 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Vedsted Sø, Vedsted. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Vedsted Sø, Vedsted. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for, Vedsted Ansvarlig myndighed: Haderslev Kommune Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Email: post@haderslev.dk Tlf.: 74 34 34 34 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Gerå Strand, Gerå. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Gerå Strand, Gerå. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Gerå Strand, Gerå Ansvarlig myndighed: Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Tlf : 99 45 45 45 Raadhus@99454545.dk www.bronderslev.dk Hvis der observeres

Læs mere

Badevandsprofil Mariendal Strand

Badevandsprofil Mariendal Strand Badevandsprofil Mariendal Strand Ansvarlig myndighed Aarhus Kommune Center for Miljø & Energi Grøndalsvej 1 8260 Viby J Tlf.: +45 8940 2213 www.aarhus.dk Medlemsstat Danmark Kommune Aarhus DKBW Nr. 1061

Læs mere

Badevandsprofil. Ugerløse Strand. Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg Tlf.: +45 59 53 44 00 www.kalundborg.dk. Kalundborg Kommune. Station Nr.

Badevandsprofil. Ugerløse Strand. Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg Tlf.: +45 59 53 44 00 www.kalundborg.dk. Kalundborg Kommune. Station Nr. Badevandsprofil - Ugerløse Strand Ansvarlig myndighed: Kalundborg Kommune Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg Tlf.: +45 59 53 44 00 www.kalundborg.dk Medlemsstat Danmark Kommune Kalundborg Kommune DKBW Nr.

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bukkemose, Tryggelev. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bukkemose, Tryggelev. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for, Tryggelev Ansvarlig myndighed: Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing www.langelandkommune.dk Email: post@langelandkommune.dk Tlf.: 63 51 60 00 Hvis der observeres

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Kattinge Vig, Boserup Skov. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Kattinge Vig, Boserup Skov. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Kattinge Vig, Boserup Skov (Opdateret april 2016) Ansvarlig myndighed: Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk

Læs mere

Hjørring Kommune Nørregade 2 9800 Hjørring www.hjoerring.dk Email: hjoerring@hjoerring.dk Tlf. 72 33 33 33

Hjørring Kommune Nørregade 2 9800 Hjørring www.hjoerring.dk Email: hjoerring@hjoerring.dk Tlf. 72 33 33 33 Badevandsprofil Badevandsprofil for Tornby Strand, Hirtshals Ansvarlig myndighed: Hjørring Kommune Nørregade 2 9800 Hjørring www.hjoerring.dk Email: hjoerring@hjoerring.dk Tlf. 72 33 33 33 Hvis der observeres

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Stoense Havn, Stoense. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Stoense Havn, Stoense. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for, Stoense Ansvarlig myndighed: Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing www.langelandkommune.dk Email: post@langelandkommune.dk Tlf.: 63 51 60 00 Hvis der observeres

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Maribo Søbadeanstalt, Maribo. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Maribo Søbadeanstalt, Maribo. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Maribo Søbadeanstalt, Maribo Ansvarlig myndighed: Lolland Kommune Jernbanegade 7 4930 Maribo www.lolland.dk Email: lolland@lolland.dk Tlf.: 54 67 67 67 Hvis der observeres

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Egerup Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Egerup Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Egerup Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 001J Stationsnavn Egerup Strand DKBW navn Egerup Strand Hydrologisk reference M UTM X 642088 UTM Y 6128023

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Skovstranden

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Skovstranden Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Skovstranden Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 020A Stationsnavn Skovstranden DKBW navn Skovstranden Hydrologisk reference M UTM X 638293 UTM Y 6130924

Læs mere

Badevandsprofil for Dråby Strand

Badevandsprofil for Dråby Strand Badevandsprofil for Dråby Strand Badevandsprofil for Dråby Strand Ansvarlig myndighed Syddjurs Kommune Natur og Miljø Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft Kontakt: Telefon: 87 53 54 10 syddjurs@syddjurs.dk www.syddjurs.dk

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Klarskovgård Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Klarskovgård Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Klarskovgård Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 011A Stationsnavn Klarskovgård Strand DKBW navn Klarskovgård Strand Hydrologisk reference M UTM

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Klarskovgård Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Klarskovgård Strand Teknik og Miljø 2016 Badevandsprofil Klarskovgård Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 011A Stationsnavn Klarskovgård Strand DKBW navn Klarskovgård Strand Hydrologisk reference M UTM

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bork Havn Surfstrand, Bork. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bork Havn Surfstrand, Bork. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Bork Havn Surfstrand, Bork Ansvarlig myndighed: Ringkøbing-Skjern Kommune Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing www.rksk.dk Email: post@rksk.dk Tlf.: 99 74 24 24 Hvis der observeres

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Livbjerggård Strand, Hjerm. Ansvarlig myndighed: Struer Kommune

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Livbjerggård Strand, Hjerm. Ansvarlig myndighed: Struer Kommune Badevandsprofil Badevandsprofil for Livbjerggård Strand, Hjerm Ansvarlig myndighed: Struer kommune Vestergade 11-15 7600 Struer www.struer.dk Email: struer@struer.dk Tlf.: 96 84 84 84 Hvis der observeres

Læs mere

Strandbredder. En lang kystlinje

Strandbredder. En lang kystlinje Strandbredder Strandbredden er præget af et meget barsk miljø. Her er meget vind, salt og sol uden læ og skygge. Derfor har mange af strandbreddens planter udviklet særlige former for beskyttelse som vokslag,

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Skuldbøl Strand, Hemmet. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Skuldbøl Strand, Hemmet. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for, Hemmet Ansvarlig myndighed: Ringkøbing-Skjern Kommune Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing www.rksk.dk Email: post@rksk.dk Tlf.: 99 74 24 24 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Musholm Bugt Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Musholm Bugt Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Musholm Bugt Strand Medlemsstat Kommune Stationsnr. Stationsnavn DKBW navn Danmark Slagelse 013B Musholm Bugt strand Musholm Bugt strand M Hydrologisk reference UTM

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Kobæk Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Kobæk Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Kobæk Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 002G Stationsnavn Kobæk Strand DKBW navn Kobæk Strand Hydrologisk reference M UTM X 642658 UTM Y 6125923

Læs mere

Badevandsprofil for Holmens Camping Strand, Gudensø Ansvarlig myndighed

Badevandsprofil for Holmens Camping Strand, Gudensø Ansvarlig myndighed Badevandsprofil for Holmens Camping Strand, Gudensø Ansvarlig myndighed Skanderborg Kommune Knudsvej 34 8680 Ry Tlf. 87-947000 www.skanderborg.dk Fysiske forhold Holmens Camping Strand Stranden ligger

Læs mere

Badevandsprofil for Bønnerup Strand Vest Ansvarlig myndighed

Badevandsprofil for Bønnerup Strand Vest Ansvarlig myndighed Badevandsprofil for Bønnerup Strand Vest Bønnerup Strand Vest (apr. 2013) Bønnerup Strand Vest (apr. 2013) Badevandsprofil for Bønnerup Strand Vest Ansvarlig myndighed Norddjurs Kommune Natur og Miljø

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bøgeskoven, Præsteskov. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bøgeskoven, Præsteskov. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Bøgeskoven, Præsteskov Ansvarlig myndighed: Stevns Kommune Postboks 83 4660 Store Heddinge stevns@stevns.dk sikkerpost@stevns.dk Tlf.: 56 57 57 57 Hvis der observeres

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Stranden ved Søskær Mose

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Stranden ved Søskær Mose Teknik og Miljø 2016 Badevandsprofil Stranden ved Søskær Mose Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 019A Stationsnavn Søskær DKBW navn Søskær Hydrologisk reference M UTM X 637711 UTM Y 6131265

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Lalandia, Rødby. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Lalandia, Rødby. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Lalandia, Rødby Ansvarlig myndighed: Lolland Kommune Jernbanegade 7 4930 Maribo www.lolland.dk Email: lolland@lolland.dk Tlf.: 54 67 67 67 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Badevandsprofil 561 Furesøen, Fiskebæk Friluftsbad Revisionsdato: 24-03-2011

Badevandsprofil 561 Furesøen, Fiskebæk Friluftsbad Revisionsdato: 24-03-2011 Badevandsprofil 561 Furesøen, Fiskebæk Friluftsbad Revisionsdato: 24-03-2011 Medlemsstat Danmark Kommune Furesø Kommune DKBW Nr. DKBW45 Station Nr. D561 Station Navn Furesøen, Fiskebæk Friluftsbad DKBW

Læs mere

Badevandsprofil for Gjerrild Strand Ansvarlig myndighed

Badevandsprofil for Gjerrild Strand Ansvarlig myndighed Badevandsprofil for Gjerrild Strand Gjerrild Strand (apr. 2013) Gjerrild Strand (apr. 2013) Badevandsprofil for Gjerrild Strand Ansvarlig myndighed Norddjurs Kommune Natur og Miljø Torvet 3 8500 Grenå

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Vedbæk Nordstrand

Badevandsprofil. Øresund, Vedbæk Nordstrand Badevandsprofil Øresund, Vedbæk Nordstrand Badevandsprofil Øresund, Vedbæk Nordstrand Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf.: 46 11 24

Læs mere

Badevandsprofil. Reersø Nordstrand. Klosterparkvej 7 4400 Kalundborg Tlf.: +45 59 53 44 00 www.kalundborg.dk. Kalundborg Kommune. Station Nr.

Badevandsprofil. Reersø Nordstrand. Klosterparkvej 7 4400 Kalundborg Tlf.: +45 59 53 44 00 www.kalundborg.dk. Kalundborg Kommune. Station Nr. Badevandsprofil - Reersø Nordstrand Ansvarlig myndighed: Kalundborg Kommune Klosterparkvej 7 4400 Kalundborg Tlf.: +45 59 53 44 00 www.kalundborg.dk Medlemsstat Danmark Kommune Kalundborg Kommune DKBW

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Herslev Strand, Herslev. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø www.lejre.dk Tlf.

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Herslev Strand, Herslev. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø www.lejre.dk Tlf. Badevandsprofil Badevandsprofil for, Herslev Ansvarlig myndighed: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø www.lejre.dk Tlf.: 46 46 46 46 Hvis der observeres uregelmæssigheder eller uheld på stranden

Læs mere

Morsø Kommune Jernbanevej Nykøbing Mors Tlf DKBW Nr. 237.

Morsø Kommune Jernbanevej Nykøbing Mors    Tlf DKBW Nr. 237. Badevandsprofil Badevandsprofil for Østerstrand Ansvarlig myndighed: Morsø Kommune Jernbanevej 7 7900 Nykøbing Mors www.morsoe.dk Email: kommunen@morsoe.dk Tlf. 99 70 70 00 Medlemsstat Kommune Danmark

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Vedbæk Nordstrand

Badevandsprofil. Øresund, Vedbæk Nordstrand Badevandsprofil Øresund, Vedbæk Nordstrand Badevandsprofil Øresund, Vedbæk Nordstrand Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf.: 46 11 24

Læs mere

Strandenge. Planter vokser i bælter

Strandenge. Planter vokser i bælter Strandenge Strandenge er lavtliggende voksesteder, der delvist overskylles med havvand to gange i døgnet. Strandengen kan inddeles i flere zoner afhængig af, hvor hyppigt jorden oversvømmes af saltvand.

Læs mere

Markfirben, Lacerta agilis Rapport for 2014 ved Næsby Strand

Markfirben, Lacerta agilis Rapport for 2014 ved Næsby Strand Teknik og Miljø Markfirben, Lacerta agilis Rapport for 2014 ved Næsby Strand Monitering af markfirben ved Næsby Strand i forbindelse med konsekvensvurdering af evt. etablering af dige Forsidefoto af Markfirben

Læs mere

Miljøets indflydelse på fiskebestandene og deres sundhed

Miljøets indflydelse på fiskebestandene og deres sundhed Af Stig Mellergaard Afd. for Hav og Kystøkologi Fiskepatologisk Laboratorium Danmarks Fiskeriundersøgelser Miljøets indflydelse på fiskebestandene og deres sundhed Havmiljøet har stor betydning for fiskenes

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Bisserup Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Bisserup Strand Teknik og Miljø 2016 Badevandsprofil Bisserup Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 007H Stationsnavn Bisserup Strand DKBW navn Bisserup Strand Hydrologisk reference M UTM X 658916 UTM

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Bisserup Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Bisserup Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Bisserup Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 007H Stationsnavn Bisserup Strand DKBW navn Bisserup Strand Hydrologisk reference M UTM X 658916 UTM

Læs mere

2016 Blå Flag programmet

2016 Blå Flag programmet 2016 Blå Flag programmet 1. juni - 1. september Flaget tages ned i tilfælde af, at Blå Flag-kravene ikke opfyldes Oplevelser og sjov ved vandet Adventures and fun at the water Vil du med på tur? Vil du

Læs mere

Indsatsplan. Indsatsområde Indsatsområdet er hele Roskilde Kommune.

Indsatsplan. Indsatsområde Indsatsområdet er hele Roskilde Kommune. Vedtaget af Roskilde Byråd Marts 2010, revideret april 2011 Indsatsplan Hjemmel Roskilde Kommune kan i henhold til bekendtgørelse nr. 862 af 10. september 2009 om bekæmpelse af kæmpebjørneklo vedtage en

Læs mere

Badevandsprofil Sønderstrand Nord

Badevandsprofil Sønderstrand Nord Badevandsprofil Sønderstrand Nord Version 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Generelt... 3 Datablad... 3 Fysiske forhold... 5 Geografiske forhold... 5 Hydrologiske forhold... 5 Kilder og

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Quistgårdsvej Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Quistgårdsvej Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Quistgårdsvej Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 012F Stationsnavn Quistgårdsvej Strand DKBW navn Quistgårdsvej Strand Hydrologisk reference M

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Quistgårdsvej Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Quistgårdsvej Strand Teknik og Miljø 2016 Badevandsprofil Quistgårdsvej Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 012F Stationsnavn Quistgårdsvej Strand DKBW navn Quistgårdsvej Strand Hydrologisk reference M

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Revkrogen Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Revkrogen Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Revkrogen Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 014B Stationsnavn Revkrogen Strand DKBW navn Revkrogen Strand Hydrologisk reference M UTM X 633068

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Agersø Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Agersø Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Agersø Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 15 Stationsnavn Agersø Strand DKBW navn Agersø Strand Hydrologisk reference M UTM X 639798 UTM Y 6120698

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Struckmannparken

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Struckmannparken Badevandsprofil Øresund, Strand ved Struckmannparken Badevandsprofil Øresund, Strand ved Struckmannparken Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Skodsborg Strand

Badevandsprofil. Øresund, Skodsborg Strand Badevandsprofil Øresund, Skodsborg Strand Badevandsprofil Øresund, Skodsborg Strand Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf.: 46 11 24 00

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Enø Strand, Enø

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Enø Strand, Enø Badevandsprofil Badevandsprofil for Strand, Ansvarlig myndighed: Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved www.naestved.dk Email: naestved@naestved.dk Tlf.: 55 88 55 88 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Stine og Jens på opdagelse ved Roskilde Fjord

Stine og Jens på opdagelse ved Roskilde Fjord Stine og Jens på opdagelse ved Roskilde Fjord Perfekt, tænker Stine, da hun kigger ud af vinduet. Solen står højt på himmelen, og der er en let vind. En herlig forårsdag, der ikke kunne være bedre til

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Færgehavnen Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Færgehavnen Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Færgehavnen Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. DKBW 1631 Stationsnavn Færgehavnen DKBW navn Færgehavnen Hydrologisk reference M UTM X 633850 UTM

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Fjordvang Strand, Handbjerg. Ansvarlig myndighed: Struer Kommune

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Fjordvang Strand, Handbjerg. Ansvarlig myndighed: Struer Kommune Badevandsprofil Badevandsprofil for Fjordvang Strand, Handbjerg Ansvarlig myndighed: Struer kommune Vestergade 11-15 7600 Struer www.struer.dk Email: struer@struer.dk Tlf.: 96 84 84 84 Hvis der observeres

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Skodsborg Strand

Badevandsprofil. Øresund, Skodsborg Strand Badevandsprofil Øresund, Skodsborg Strand Badevandsprofil Øresund, Skodsborg Strand Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf.: 46 11 24 00

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Struckmannparken

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Struckmannparken Badevandsprofil Øresund, Strand ved Struckmannparken Badevandsprofil Øresund, Strand ved Struckmannparken Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Vedbæk Sydstrand

Badevandsprofil. Øresund, Vedbæk Sydstrand Badevandsprofil Øresund, Vedbæk Sydstrand Badevandsprofil Øresund, Vedbæk Sydstrand Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf.: 46 11 24 00

Læs mere

Natur og naturfænomener

Natur og naturfænomener Natur og naturfænomener Naturoplevelser i barndommen har både en følelsesmæssig, en kognitiv og en kropslig dimension. Naturfaglig dannelse for børn i dagtilbud handler om, at børnene får mangeartede naturoplevelser

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Granskoven Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Granskoven Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Granskoven Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 007F Stationsnavn Granskoven Strand DKBW navn Granskoven Strand Hydrologisk reference M UTM X 634118

Læs mere

Grundejerforeningen Klitrosebugten Plan for pleje af naturarealer

Grundejerforeningen Klitrosebugten Plan for pleje af naturarealer Grundejerforeningen Klitrosebugten Plan for pleje af naturarealer Silva Danica / Jørgen Stoltz, 5993 0216 silvadanica@msn.com Arealbeskrivelse og naturtilstand Strandarealet er karakteriseret som strandmark

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Ceresstranden

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Ceresstranden Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Ceresstranden Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 010A Stationsnavn Ceresstranden DKBW navn Ceresstranden Hydrologisk reference M UTM X 636515 UTM Y 6132501

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Strandvejen Strand

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Strandvejen Strand Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Strandvejen Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 008D Stationsnavn Strandvejen Strand DKBW navn Strandvejen Strand Hydrologisk reference M UTM X

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Lokeshøj

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Lokeshøj Badevandsprofil Øresund, Strand ved Lokeshøj Badevandsprofil Øresund, Strand ved Lokeshøj Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf.: 46 11

Læs mere

Ærø Kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing www.aeroekommune.dk Email: post@aeroekommune.dk Tlf.: 63 52 5000. DKBW Nr. 1609.

Ærø Kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing www.aeroekommune.dk Email: post@aeroekommune.dk Tlf.: 63 52 5000. DKBW Nr. 1609. Badevandsprofil Badevandsprofil for Risemark, Rise Ansvarlig myndighed: Ærø Kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing www.aeroekommune.dk Email: post@aeroekommune.dk Tlf.: 63 52 5000 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Teknik og Miljø. Badevandsprofil Glænø Strand

Teknik og Miljø. Badevandsprofil Glænø Strand Teknik og Miljø Badevandsprofil Glænø Strand Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 006H Stationsnavn Glænø Strand DKBW navn Glænø Strand Hydrologisk reference M UTM X 656038 UTM Y 6118273 Referencenet

Læs mere

Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø. DDO, Copyright COWI. Regionplan 2001. Tillæg nr. 56. Ændring af saltholdighed og målsætning for Ringkøbing Fjord

Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø. DDO, Copyright COWI. Regionplan 2001. Tillæg nr. 56. Ændring af saltholdighed og målsætning for Ringkøbing Fjord Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø S:\Kort og Geodata\Regionplan\2001\Tillaeg\_56\T_56_Salt i Ring_fjord.pub S:\TM\PDF-filer\Regionplan 2001\Vedtagede tillæg\t_56_salt i Ring_fjord.pdf DDO, Copyright COWI

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Kragenæs, Kragenæs. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Kragenæs, Kragenæs. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Kragenæs, Kragenæs Ansvarlig myndighed: Lolland Kommune Jernbanegade 7 4930 Maribo www.lolland.dk Email: lolland@lolland.dk Tlf.: 54 67 67 67 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Badevandsprofil. Søndre Strand

Badevandsprofil. Søndre Strand Badevandsprofil Søndre Strand Marts 2015 Badevandets beliggenhed Medlemsstat Danmark Kommune Køge DKBW nr. 140 Station nr. 489 Station Navn Søndre Strand DKBW Navn Kort 489,B,Søndre Strand Hydrologisk

Læs mere

Information om råger og rågekolonier i byer

Information om råger og rågekolonier i byer Naturforvaltning Den 18. januar 2016 Information om råger og rågekolonier i byer Indledning Råger og rågekolonier i byer er for nogle en glæde for andre en gene. Rågekolonier i byer medfører tit mange

Læs mere

Badevandsprofil for strandene ved Svinkløv og Klim Ansvarlig myndighed

Badevandsprofil for strandene ved Svinkløv og Klim Ansvarlig myndighed Svinkløv Strand (oktober 2010) Klim Strand (oktober 2010) Badevandsprofil for strandene ved Svinkløv og Klim Ansvarlig myndighed Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Tlf.: 7225 7777 www.jammerbugt.dk

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Sønderballe Strand, Sønderballe. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Sønderballe Strand, Sønderballe. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for, Sønderballe Ansvarlig myndighed: Haderslev Kommune Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Email: post@haderslev.dk Tlf.: 74 34 34 34 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Vores Haveklub. Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk )

Vores Haveklub. Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk ) Vores Haveklub Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk ) Plantning Ved plantning af roser er det vigtigste at få rosen sat så dybt, at podestedet er mindst 7 til 10 cm. under jorden, og at rødderne

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Stranden ved værftet

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Stranden ved værftet Teknik og Miljø 2018 Badevandsprofil Stranden ved værftet Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 018A Stationsnavn Værftet DKBW navn Værftet Hydrologisk reference M UTM X 634656 UTM Y 6134432

Læs mere

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Stranden ved værftet

Teknik og Miljø Badevandsprofil. Stranden ved værftet Teknik og Miljø 2016 Badevandsprofil Stranden ved værftet Medlemsstat Danmark Kommune Slagelse Stationsnr. 018A Stationsnavn Værftet DKBW navn Værftet Hydrologisk reference M UTM X 634656 UTM Y 6134432

Læs mere