Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 02. marts 2015, kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 02. marts 2015, kl. 09.00-12.00."

Transkript

1 Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 02. marts 2015, kl Mødet afholdes i det røde værelse på Rådhuset. Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette Lützhøft, Ole Frithioff, Vagn Carlsen, Carsten Lind Olsen, Anne Lassen, Jens Guldberg Fraværende: Mødeleder: Jens Guldberg Referent: Lene Maria Nielsen 1. Gæster Formand for Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget og medlem af Kulturog Turisme- samt Økonomiudvalget Johannes Hecht-Nielsen. Anje bød velkommen til Johannes Hecht-Nielsen. Johannes Hecht-Nielsen fortalte blandt andet om følgende: Nye regler for parkering Der er besluttet nye regler for hvordan man må parkere på vejene. Det giver bedre vilkår for handicappede. Biler må ikke holde på fortovene, der skal være frit tilgængelige. Hastighedsbegrænsende foranstaltninger Havnegade er i gang med at blive omlagt. Der bliver markerede overgange og hastighedsnedsættelse på vejen. Nedlæggelse af busruter mv. På grund af besparelser fra det tidligere byråd er der skåret i de busruter, som i dag bliver anvendt mindst i kommunen. I byområdet er der ikke de store ændringer, mens der er flest ændringer i landområderne. På tværs af kommunen er der områder, hvor der er længere mellem busserne, specielt om aftenen og i weekenderne. Der er indført flextur, men man kan ikke bruge rejsekort til flextur og Hillerød er stadig ikke med. Der mangler en busplan for Helsingør. Det er mange ældre mennesker, der mangler en busplan at se på og som ikke kan se planen på en smartphone. Nogle busser har planen hængende inde i bussen, men ellers findes planen kun digitalt. Ældrerådet og Ældre Sagen ønsker en kommunal papirudgave af busplanen til de ældre medborgere.

2 Movia arbejder i øvrigt for øjeblikket med en form for shuttlebus-funktion. Mobilitetsplan En mobilitetsplan handler om at gøre ting på en anden måde, når man bevæger sig fra a til b. Der indkaldes til en ny workshop om ikke så lang tid, hvor man skal kvalitetsvurdere de forslag, som er blevet foreslået, inden man skriver den endelige plan. Cykelteket er feks. også en del af mobilitetsplanen. Der blev talt om, at Rickshaw-cyklerne evt. kan køres af gymnasieelever. De ældre i dag på plejehjemmene er skrøbelige og svage, så det kan være usikkert for frivillige at køre de ældre en tur på en rickshaw-cykel så det kræver en del af de frivillige af cykle tur med de ældre. Man kunne i Hjemmeplejen arbejde videre med om man kunne finde nogen til at køre cyklerne. Udbud af fritvalgsdelen i hjemmeplejen og et plejehjem Socialudvalget mv. har været på ekskursion til Greve Kommune for at se på hvordan det er lykkes med udlicitering af et plejehjem i Greve Kommune. Det var Johannes indtryk, at det er en god arbejdsplads og at de ældre har det godt. Høringssager til Ældrerådet Det er beklageligt at rådet får så lidt sager til høring som rådet gør. Rådet ønsker, at Johannes påtaler, at rådet skal have sager til høring især for så vidt angår tilgængelighed for ældre. Sundhedshus Beliggenhed af Sundhedshus diskuteres stadig og om kommunens administration skal flytte med sammen med Sundhedshuset. Huller i vej og fortov Man bør se på huller i fortovene og skæve fortove, da det ikke er sikkert for de ældre at gå på sådanne fortove, og derfor går de ældre ude på vejen. Man kan sende et billede eller anmelde på kommunes hjemmeside, hvis man ser et hul i vejen osv., så vil det blive ordnet. Der skal være bedre markering, når der bliver repareret på veje og fortove end der er idag. Det er i budgettet aftalt, at de penge, som ikke er brugt på snerydning bliver brugt til reparation af veje og fortove.

3 Ældrerådet spørger, om man ikke kan rydde bedre ved busstoppestederne, så folk med rollator kan komme op i busserne. 2. Danske Ældreråd samt orientering. Mailservice nr. 1/2015 DÆ. Skal Ældrerådet være med i FN s ældredag Carsten skriver til Anje, om Ældre Sagen vil være med til at markere dagen Mailservice nr Nyhedsbr. nr. 1 Madhuset Kommunen har nu 2 repræsentanter i Madhuset. Det er Bente Borg Donkin og Michael Mathiasen FNs ældredag Opdateret valginfo De kommunalt udpegede medlemmer i Madhuset: Bente Borg Donkin Michael Mathiesen. Orientering fra Jette L. Jette var til Frivilligcenterets workshop i onsdags om ensomme gamle - og vil gerne give et kort resumé på ældrerådets møde 02. marts. Orientering workshop Jette har været på workshoppen omkring ældre og ensomhed. Det blev drøftet hvad foreningerne kan gøre for at bryde ensomheden blandt ældre. Der var flere forskellige foreninger med til workshoppen. En idé kunne være at arrangere nogle sociale arrangementer, hvor man bare kunne mødes og drikke the og kaffe. Det er især i weekenderne at problemet med ensomhed er. I boligselskaberne gør man også noget for ensomme ældre. Mange gange handler det mest om samvær og ikke om at skulle gå til noget. Det var det mest savnede, og det der gjorde,at man kaldte sig ensomme, fordi man mangler samvær. Kan man evt. have sådanne kaffeklubber i foreningerne og i boligselskaberne? Essensen er, at man arbejder videre med tingene om at mødes socialt og bare have samvær og så mødes man igen i september måned 2015 for at se hvad der er sket af ændringer siden første møde. Spørgsmålet er også hvordan man finder de personer, som er ensomme, for det er ikke dem, som møder op til sådan en workshop, der er ensomme. Beboerformændene i boligområderne kunne evt. være en hjælp til at finde de ensomme. Det kunne også være, at beboerformændene kendte nogle der kunne være en hjælp i den anledning. Der er foreninger, som allerede gør en del for at finde de ensomme ældre. Det er også en udfordring hvordan man som ny bruger bliver modtaget i foreningerne. Jette deltager også i næste møde i september om ensomme og ældre. Brochuren AD-Media Ældrerådet: Man er ved at have hold på brochuren og man er i gang med at udarbejde et simpelt logo til ældrerådet. Brochure - Ældrerådet Der mangler kun logo for Ældrerådet, så er brochuren færdig til trykning.

4 Udbudssagen. Arrangement i Vapnagård Laden om Det gode ældreliv anden etniske. Flytteafregninger i almene plejeboliger. Vi har gennem Per Korup Lauritsen (jurist-kommunen) på baggrund af spørgsmål fra borgere - forespurgt omkring flytteafregninger i almene plejeboliger. PKLs svar: Udbudssagen Udbuddet er sendt tilbage til centret. Rådet skal være opmærksomt på sagen, hvis den starter op igen. Arrangement i Vapnagård Rikke Bach Jensen har meldt tilbage, at arrangementet på trods af det ringe fremmøde var en succes på flere måder. Flytteafregninger Der er svar fra Per Korup Lauritsen. Hører rådet om nogen, der får en stor faktura på flytning, så sig til det Anje, så gør hun videre med det Svar - flytteafregninger almene plejeboliger 3. Dagsordenspunkter til møderne med Helene B. Rasmussen og socialudvalgets formand og næstformand kl Tirsdag den 17. marts 2015, kl i det røde værelse. Hvad skal der ske med Oasen, når Oasen ikke længere kan være i Villa Helle på grund af planerne med kommunens grunde og ejendomme i Espergærde. Oasen en et vigtigt projekt i det forebyggende arbejde. Udbud: Hvor er vi nu? Effektmålinger af rehabilitering har vi haft det på dagsordenen Anvendelse af ældremilliarden Fordeling af sundhedsmillionerne (3,9 mio kr.). Der er bevilget 1,7 mio til Center for Sundhed og omsorg. Hvad skal pengene bruges til, hvor hvad skal de resterende 2,2 mio kr. bruges til? Sundhed og omsorg er største spiller i dette samarbejde. Forbedring af kommunikationen f.eks. i form at små brochurer, om kommunens tilbud udleveret ved hjemsendelsen fra sygehus. Ventetider, kørsel, henvendelsessteder osv. Regeringens Sundhedsudspil? - Nye kommunale opgaver i.f.t. det nye sundhedsudspil, som skal holde KRAM sygdommene ude af sygehusene? Ventelister på plejehjem og dagcentre. x 2 årligt juni og november/december. Forebyggende hjemmebesøg hvor meget er man bagud? Personaletilstedeværelse om natten Det ansattes tilfredshed med triageringsværktøj? Statistikker Fald i antal indlæggelser- Findes der statistisk materiale? Indførelse af klippekort til hjemmepleje kvalitetsstandard hvad bliver klippekortet anvendt til af de ældre? Taxaordning til genoptræning til HRT, v/per.

5 på plejehjem og i hjemmepleje i.f.t. antal beboere klienter? 4. Dagsordenspunkter til fællesmøde med Socialudvalget den 05. maj Forebyggende tilbud til syge og ældre indvandrere. Hvor er vi i forhold til de afsatte kr Hvis der er yderligere punkter til fællesmødet, må rådet skrive dem til Anje, så de kan komme med på mødet. Effekt af rehabilitering. Afventer lovet effektmåling. Det ansattes tilfredshed med triageringsværktøj? Statistikker Fald i antal indlæggelser- Findes der statistisk materiale? Udmøntning af sundhedsaftalerne: 3,9 mio kr. til forbedring af samarbejdet imellem sygehus og kommune. Budgetønsker. Hvad skal der ske med Oasen, når de ikke længere kan være i Villa Helle? 5. Ønsker til budgettet? Ingen udlicitering af hjemmepleje og plejehjem vi betragter disse to områder som kommunale kerneopgaver. Ikke flere nedskæringer. Indførelse af telesundhed på sukkersygeområdet i samarbejde med Regionen. Motionstilbud til de dårligst stillede (eks. Pt. der bør have motion pga. sygdomme, som vil have gavn af dette, men som ikke har kræfterne til selv at gennemføre det uden støtte (blinde, sukkersygept. Kol-pt. Gigt svækkede personer o.l.). Projekt omkring samarbejde med Regionen om, hvordan man forebygger, at patienter skal køres fra Herodes til Pilatus på flere hospitaler til undersøgelser og prøver af enhver art. (Koordinering på højt niveau). Gennemgang af høringssager. Sag nr. 14/28386 Idræts- og fritidspolitik Id Id ræts- og fritidspolitik-indstilling ræts-og fritidspolitikken Høringssvar Sag nr. 14/ Idræts- og Fritidspolitikken er et godt tiltag i Helsingør Kommune. Rådet tager politikken til efterretning. Sag nr. 15/3333 Revideret Sag nr. 15/3333.

6 politik for tilsyn med leverandører af hjemmepleje Revi Tils deret tilsynspolitik-leverandører-hjemmepleje ynspolitikken Tils ynspolitik-spørgeskema Sag nr. 14/25756 Embedslægens uanmeldte tilsyn Plejehjem E Montebello mbedslægens uanmeldte tilsyn 2014 Ældrerådet ønsker, at der under punkt 17 i spørgeskemaet også nævnes fødder. Spørgsmål 1 bør være; Ved du selv hvad du er visiteret til? Rådet ønsker også, at få tilsynsrapporterne tilsendt efterfølgende. Den reviderede politik tages i øvrigt til efterretning. Sag nr.14/ Embedslægens tilsyn viser, at der er større problemer på Grønnehaven og Montebello. Ældrerådet er bekymret for borgernes tilstand på disse to plejehjem. Ældrerådet er af den opfattelse, at Helsingør Kommune bør skærpe indsatsen for at få tingene bragt på plads Strandhøj Falkenberg Grønnehave n Poppelgård en Sag nr. 14/17040 Kommunens uanmeldte tilsyn Plejehjem K Bilag ommunens Uanmeldte tilsyn-plejehjem 1.-Tabel Sag nr. 14/17040 Det er bemærkelsesværdigt, at kun 1 ud af 7 plejehjem lever op til diverse lovkrav. Generelt fremstår det som om beboerne er tilfredse med den pleje der ydes, og rådet finder, at det er vigtigere, at personalet passer beboerne fremfor at bruge tiden på dokumentation Kristinehøj Birkebo Bøgehøjgår d Falkenberg Grønnehave n Montebello Strandhøj Sag nr. 15/1146-Orientering om Sag nr. 15/1146. Ældrerådet glæder sig over, at antallet af

7 magtanvendelse Ældreområde magtanvendelser indenfor ældreområdet er faldet Ori Opgørelse entering om Magtanvendelse over magtanv. Ældreområdet Opgørelse ove magtanv.-det specialiserede socialområde 6. Punkter til drøftelse og evt. beslutning. Plejetestamente kan Charlotte fortsætte med den endelige udformning? Charlotte skriver: Jeg har vedhæftet tre eksempler på plejeskabelonen, som I kan vælge imellem, eller fortælle mig hvad der skal laves om. Er plejetestamentet godkendt for så vidt angår det tekstmæssige, så det kan sendes videre til Kommunikation og endelig opsætning? Den er IKKE sat korrekt op, så I skal kun vurdere det tekstmæssige. Plejetestamente Brochuredelen er i orden. Skemaet og brochure skal helst være trykt og færdigt til borgermødet den 21. april. Det skal trykkes i 100 eksemplarer. Skemaet skal være en kombination af blå kant (bilag nr ) og den med åbne rammer (bilag ). Jeg har bare skrevet hele plejetestamentet og plejeskabelonen ind i Word dokumenter og tilpasset det til Helsingør Kommune, så der er ikke ændret så meget ved dem begge. Angående plejetestamentets orange boks; Der er intet på Helsingørs hjemmeside omkring plejetestamente, så jeg kunne ikke udfylde dette korrekt. Vi er ved at finde ud af, hvordan det skal ligges på hjemmesiden. Yderligere manglede der et billede indeni testamentet, som jeg foreslår, skal være det, jeg har sat ind. Kommunikation har for lang tid siden sagt godkendt det, som et billede man gerne måtte bruge frit. Rigtig god dag og jeg ser frem til at høre fra dig. Venlig hilsen Charlotte H. Rømer Kontorelev Center for Sundhed og Omsorg Pjejetestame nte Plejet. redigeret - u.kant Plejetm. redigeret Plejetm. mindre rammer Opfordring fra Helene B. Rasmussen. Helene skriver: Rådet vil gerne være med til at drøfte temaet i et andet møde, og ikke på et 1 times fællesmøde med Socialudvalget. Det kunne feks. være i en projektgruppe med 2-3 medlemmer fra Ældrerådet og 2-3 medlemmer fra Socialudvalget.

8 Kære Anje På næste Socialudvalgsmøde er der er sag på med opsamling fra temamødet på Kulturværftet med Mads Steffensen. Temamødet på Kulturværftet drøftes på næste fællesmøde med SO. Vi foreslår, at borgerinputtene fra de hvide kort borgeren udfyldte på mødet danner udgangspunkt for en drøftelse på det næste fællesmøde mellem Ældrerådet og Socialudvalget i maj. Hvad siger du til det? Tanken var, at vi kunne få en lidt bredere/mere holdningspræget debat på fællesmødet ift. hvordan vi indretter fremtidens ældrepleje. Præcis hvad og hvordan vi skal drøfte det, kunne vi så tage på vores møde den 17/3. Hilsen Helene Oplægget om ovenstående, som vil blive behandlet på næste møde i Socialudvalget: Sag nr. 14/ Sag nr. 14/ Opfølgning temamøde Borgernes kommentarer Hvor afholdes næste møde?? Invitation af gæster til vores næste møder: Line Brunvold Virtuel Træning Inviteret til 23. marts. Forslag Madhuset i april eller Maj måned. (ikke aftalt endnu). Næste møde Næste møde er mandag den 23. marts. Line Brunvold inviteres til mødet. Næste møde ønskes afholdt på Plejehjemmet Falkenberg. Ida Kock Møller inviteres til mødet i april om handleplan for sundhedsområdet. Rådet ønsker en rundvisning i Det Danske Madhus. Anje finder en dato til rundvisningen og aftaler med lederen af Madhuset. 7. Aktiviteter Dialogmøde om mobilitetsplan 11. marts 2015 kl , Toldkammeret, Helsingør. Rådets medlemmer tilmelder sig selv til dialogmødet den 11. marts 2015, kl hos Sidsel Birk Hjuler, sb02@helsingor.dk Invitation-M obilitetsplan Opsamling tidligere workshops Frivillighedskonference. Lørdag den 25. april 2015 kl. 10:00-16:00 På Konventum, Gl. Hellebækvej 70, 3000 Helsingør. Tilmelding til konferencen kan ske allerede nu på KIB@helsingor.dk Frivillighedskonferencen Rådets medlemmer tilmelder sig selv til konferencen. Den afholdes lørdag den , kl

9 Politikarbejdet fortsætter derefter på to workshops, hvor resultaterne fra konferencen bearbejdes, så der kan opstilles et politikforslag, der efter sommerferien kan sendes i bred høring hos alle relevante parter i frivilligheden. De to workshops finder sted tirsdagene den og kl. 17:00-20:00. Program kommer senere. V. Jens Abildgaard maj Repr.sk.møde + konference DÆ. Repræsentantskabsmøde 11. og 12. maj 2015 Anje, Vagn og Jens tager med til konferencen Repræsenta Ældrepolitis ntskabsmøde k konference Borgermøde: Der afholdes Borgermøde den 21. april kl formentligt i Toldkammeret med overskriften: Krav til pårørende hvor går grænsen. Program er under udarbejdelse. Borgermøde Birgitte Vølund holder et oplæg på borgermødet Stikord-krav til pårørende Birgitte Vølund-emne som oplægsholder 8. Orientering fra Ældrerådsmedlemmerne, herunder fra arbejdsgrupper m.v. Økonomiudvalget: Per Thordal Nyt Plejehjem i Hornbæk: Per Thordal Beskæftigelsesudvalget: Carsten Lind Olsen Børne- og Uddannelsesudvalget: Vagn Carlsen Sundheds- Idræts- og fritidsudvalget: Ole Frithioff Teknik, Klima og Miljøudvalget: Anne Lassen Kultur- og Turismeudvalget: Jette Lützhøft Socialudvalget: Alle Regionsældrerådet/Nordgruppen: Anje Holmstad/Vagn Carlsen Kostrådet: Vagn Carlsen og Anne Lassen ØU, BEU, BU, SIF, TKM, KTU, SO, Kostråd: intet nyt. Plejehjem i Hornbæk: Der tales om hvad der skal være med i udbuddet til opførelse af det nye plejehjem af tekniske foranstaltninger mv. Den 10. eller 11. marts er næste møde i projektgruppen. Nordgruppen: Der foreligger endnu ikke referat fra sidste møde. Bilag fra Nordgruppen: Dagsorden Navneliste Bilag fra Regionsældrerådet:

10 Dagsorden Økonomi. Regnskab 2014 v/per 10. Afgørelser i Ankestyrelsen vedr.: og 86 Kan vi få en opgørelse over antallet af ankesager i 2014, som indeholder emnet (eks: visitation til ældrebolig /rengøring/pleje osv. (Det der kan visiteres til) og tallene: Hvor mange ankesager Hvor mange vandt kommunen Hvor mange vandt borgerne. Anje har skrevet til Randi Svejstrup. Intet nyt. 11. Eventuelt. Intet. Randi Svejstrup har endnu ikke svaret på henvendelsen. 12. Valg af mødeleder til næste møde i Ældrerådet. Mødeleder til næste møde er Jette Lützhøft. Mødet slut: 12.00

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00. Mødet afholdes i Det Røde Værelse. Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Referat fra Ældrerådets møde mandag den 31. august 2015, kl. 09.00-12.00.

Referat fra Ældrerådets møde mandag den 31. august 2015, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 31. august 2015, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i det Røde værelse på Rådhuset. Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 01. Juni 2015, kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 01. Juni 2015, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 01. Juni 2015, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i det Røde værelse på Rådhuset. Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette

Læs mere

Referat fra møde til Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015, kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde til Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde til Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i Stengade 72, til gården. Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 01. februar 2016, kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 01. februar 2016, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 01. februar 2016, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i det blå værelse på Rådhuset Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 23. marts 2015, kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 23. marts 2015, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 23. marts 2015, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes på Plejehjemmet Falkenberg i mødelokale 2.1. Deltagere: Anje Holmstad, Per

Læs mere

Det blå værelse - Rådhuset

Det blå værelse - Rådhuset Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 30. maj 2016, kl. 09.00-12.00. Det blå værelse - Rådhuset Deltagere: Per Thordal, Vagn Carlsen, Carsten Lind Olsen, Anne

Læs mere

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Referat Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 05. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ib Kirkegaard (O) Duygu

Læs mere

Dagsorden Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Dagsorden Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Dagsorden Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 05. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ib Kirkegaard (O) Duygu A. Ngotho (A) Gitte

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 23. november 2015, kl. 10.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 23. november 2015, kl. 10.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 23. november 2015, kl. 10.00-12.00. Mødet afholdes i røde værelse på Rådhuset Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft, Vagn

Læs mere

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Referat Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 08. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ib Kirkegaard

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet den 24. februar 2014, kl. 09.00-12.00

Referat fra møde i Ældrerådet den 24. februar 2014, kl. 09.00-12.00 Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet den 24. februar 2014, kl. 09.00-12.00 Mødet afholdes på Plejehjemmet Grønnehaven, Sundtoldvej 6, Biblioteket Deltagere: Anje Holmstad,

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 27. april 2015, kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 27. april 2015, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 27. april 2015, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i det Røde værelse på Rådhuset. Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette

Læs mere

Det blå værelse - Rådhuset

Det blå værelse - Rådhuset Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 21. november 2016, kl. 10.00-12.00, med efterfølgende Julefrokost. Det blå værelse - Rådhuset Deltagere: Carsten Lind Olsen,

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 02. juni 2014, Kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 02. juni 2014, Kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 02. juni 2014, Kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i det røde værelse på Rådhuset Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet. Mødet afholdes på plejehjemmet Montebello - Pejsestuen

Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet. Mødet afholdes på plejehjemmet Montebello - Pejsestuen Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet onsdag den 30. april 2014, Kl. 09.00-12.00 Frokost fra kl. 12.00-ca. 12.30 herefter rundvisning v/plejehjemsleder Rie Luxhøi. Mødet

Læs mere

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Referat Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 05. april 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Marlene Harpsøe (O) Deltagere:

Læs mere

Rådhuset, Det Blå Værelse

Rådhuset, Det Blå Værelse Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 06. november 2017, kl. 09.00 12.00. Rådhuset, Det Blå Værelse Deltagere: Per Thordal, Anje Holmstad, Vagn Carlsen, Ole Frithioff

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 12. februar 2013. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 12. februar 2013. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.35 Fraværende: Anna Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 5 Planlægning af ældrerådsvalg

Læs mere

Seniorrådet Beslutningsprotokol nr. 10-13 Dagsorden og referat. Dato: 28. oktober 2013 Kl: 10-12 Sted: Hybyhus DAGSORDEN

Seniorrådet Beslutningsprotokol nr. 10-13 Dagsorden og referat. Dato: 28. oktober 2013 Kl: 10-12 Sted: Hybyhus DAGSORDEN Seniorrådet Beslutningsprotokol nr. 10-13 Dagsorden og referat Dato: 28. oktober 2013 Kl: 10-12 Sted: Hybyhus Deltagere: Seniorrådet, Mona Larsen og Pernille Fogtmann Fraværende: Grethe Rasmussen DAGSORDEN

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Social- og Handicapcentret 19-09-2013

Social- og Handicapcentret 19-09-2013 REFERAT Social- og Handicapcentret 19-09-2013 Deltagere: Ole Hjuler, Anne Madsen, Hans Behrendt, Jørgen Jørgensen, Steen Rosenquist, Hugo Hammel, Tina Præst Nielsen, Susanne Strandkjær, Erik Pedersen (Blå

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Poul Larsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 18 sprotokol fra sidste

Læs mere

BESLUTNING Der tilføres et ekstra dagsordenpunkt 3.4.a Dialogmøde med Sundheds- og Omsorgsudvalget den 7. april 2016. Dagsorden er godkendt.

BESLUTNING Der tilføres et ekstra dagsordenpunkt 3.4.a Dialogmøde med Sundheds- og Omsorgsudvalget den 7. april 2016. Dagsorden er godkendt. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 29. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskabet i Glesborg. den 6. juni 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskabet i Glesborg. den 6. juni 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bofællesskabet i Glesborg den 6. juni 2013. Juni 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Møllehjemmet. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Møllehjemmet. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Møllehjemmet Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 3 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

2.2 Meddelelser fra andre Jacob Thielsen har fået nyt telefonnummer, som er 2030 3607.

2.2 Meddelelser fra andre Jacob Thielsen har fået nyt telefonnummer, som er 2030 3607. Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 5. maj 2014 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådets møde mandag den 4. januar 2016, kl

Referat fra møde i Ældrerådets møde mandag den 4. januar 2016, kl Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådets møde mandag den 4. januar 2016, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i det blå værelse på Rådhuset Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013 Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

Dagsorden til Bruger- pårørenderådsmøde. Den 24. februar 2015 kl. 15.15-16.15 i Omsorgscenterets café

Dagsorden til Bruger- pårørenderådsmøde. Den 24. februar 2015 kl. 15.15-16.15 i Omsorgscenterets café Dagsorden til Bruger- pårørenderådsmøde Den 24. februar 2015 kl. 15.15-16.15 i Omsorgscenterets café Medlemmer: Kirsten Madsen (afd. 2), Leif Nielsen (afd.3), Birgit Kassow (pårørende afd. 3), Svend Holmlund

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 25. august 2014, kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 25. august 2014, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 25. august 2014, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i Det Røde Værelse. Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft, Vagn Carlsen,

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 17. august 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 17. august 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 17. august 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld X

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 20 37 91 61 Email: dal@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

ÅRSBERETNING 2009. Ældrerådet i Norddjurs Kommune

ÅRSBERETNING 2009. Ældrerådet i Norddjurs Kommune ÅRSBERETNING 2009 Ældrerådet i Norddjurs Kommune Møder: Ældrerådet har i 2009 holdt 12 ordinære møder. Herudover har de af ældrerådet nedsatte arbejdsgrupper holdt et antal møder: Arbejdsgruppe for sundhed

Læs mere

Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret

Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret Deltagere: Torben Larsen, Brian Lentz, Anders Sejerø, Brian Lind, Ole Svendsen, Helmer Støvelbæk, E. Stella Grün, Helle

Læs mere

Det blå værelse - Rådhuset

Det blå værelse - Rådhuset Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 31. oktober 2016, kl. 09.00-12.00. Det blå værelse - Rådhuset Deltagere: Carsten Lind Olsen, Anne Lassen, og Anje Holmstad,

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 21. september 2015 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) Vibeke Frej ( ) Lone Karakavuk ( ) Ella

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

Dato: 16.02.2015 Kl: 10.00-12.00 Sted: 620 DAGSORDEN

Dato: 16.02.2015 Kl: 10.00-12.00 Sted: 620 DAGSORDEN Seniorrådet Beslutningsprotokol nr. Dato: 16.02.2015 Kl: 10.00-12.00 Sted: 620 Deltagere: Seniorrådet, Mona Larsen og Janni Sadolin Hougaard Fraværende: Wagn 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse

Læs mere

Hvis du har brug for en plejebolig

Hvis du har brug for en plejebolig VI HJÆLPER DIG MED AT HJÆLPE DIG SELV DU BRUGER DINE RESSOURCER AKTIVT Hvis du har brug for en plejebolig Kvalitetsstandard for plejeboliger 2010/2011 Jeg er glad for at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandarder

Læs mere

Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Kulturhus Syd, Hovmarken 7, 3000 Helsingør.

Kulturhus Syd, Hovmarken 7, 3000 Helsingør. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde torsdag den 20. april 2017, kl. 10.00 12.00. Kulturhus Syd, Hovmarken 7, 3000 Helsingør. Deltagere: Jette Lützhøft, Per Thordal, Anje

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2013

Plejebolig Kvalitetsstandard 2013 Plejebolig Kvalitetsstandard 2013 Du kan blive visiteret til en plejebolig, hvis du på grund af væsentlig nedsat funktionsevne har brug for hjælp og støtte hele døgnet. Hvad er formålet? Hvad tilbydes

Læs mere

Det blå værelse - Rådhuset

Det blå værelse - Rådhuset Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 30. januar 2017, kl. 09.00 12.00. Det blå værelse - Rådhuset Deltagere: Carsten Lind Olsen, Jette Lützhøft, Per Thordal,

Læs mere

Referat af møde nr. 3. Mandag d. 29.02.2016 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 3. Mandag d. 29.02.2016 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 3. Mandag d. 29.02.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 29.02.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.7, Egedal Rådhus

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Bryggergården.

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Bryggergården. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Bryggergården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboernes udsagn, oplysninger fra plejepersonalet og gruppeleder, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen

Læs mere

Grundejerforeningen Skærbo

Grundejerforeningen Skærbo Grundejerforeningen Skærbo Referat fra Generalforsamlingen onsdag d. 27. februar 2013 Den årlige generalforsamling blev afholdt i Skæring Kirke. Følgende husstande var mødt frem: 21, 25, 27, 29, 33, 37,

Læs mere

Dagsorden. Møde Nr. 26 Mødetype Ordinært møde Dato Tidspunkt. 12. februar 2016 kl. 09.00-13.00

Dagsorden. Møde Nr. 26 Mødetype Ordinært møde Dato Tidspunkt. 12. februar 2016 kl. 09.00-13.00 Møde Nr. 26 Mødetype Ordinært møde Dato Tidspunkt 12. februar 2016 kl. 09.00-13.00 Sted Grønnegadecentret, 1. sal lokale Nellike Deltagere Alle med undtagelse af Regnar Berdiin Referent Birgit Vejby Afbud

Læs mere

Forord [2] Med venlig hilsen. Hanne Andersen, Formand for Ældrerådet

Forord [2] Med venlig hilsen. Hanne Andersen, Formand for Ældrerådet ÆLDRERÅDET ÅRSBERETNING 2015 Forord I 2015 har et af de store omdrejningspunkter for ældrerådsarbejdet været anvendelse af midlerne fra Ældremilliarden. I Ældrerådet har vi debatteret en lang række forslag

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Peder Poulsen, Formand. Hother Husted. Inge Lise Bech. Margurite

Læs mere

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe.

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2 2 Nibe Ældreboligselskab...

Læs mere

FALKEPOSTEN. December

FALKEPOSTEN. December FALKEPOSTEN December 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Velkommen til Struer Kommunes Plejeboliger

Velkommen til Struer Kommunes Plejeboliger Sundhed og Omsorg Østergade 11, 1. 7600 Struer Tlf. 96 84 84 84 www.struer.dk Velkommen til Struer Kommunes Plejeboliger Praktiske oplysninger Marts 2015 12 Indhold Egne notater Dit nye hjem.... 3 Din

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Møde slut: Kl. 13.30 Fraværende: Herluf Thomsen deltog ikke i punkt 119, 120, 121, 122, 123, 124,

Læs mere

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling.

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Referat generalforsamling 28.05.13 Gug plejehjem Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde taget

Læs mere

1. Dialog med Esben Vognsen og Erik Petersen. Bilag: Ref.: Div. drøftelser vedr. byggeri af Rådhus, Sundhedscenter og midlertidige boliger.

1. Dialog med Esben Vognsen og Erik Petersen. Bilag: Ref.: Div. drøftelser vedr. byggeri af Rådhus, Sundhedscenter og midlertidige boliger. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 5, Mandag d. 08.04.2013. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 8. april 2013 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Det store mødelokale i Vrå Fraværende: Laug Mathiasen, Ingrid Andreasen Bemærkninger

Læs mere

Ældrerådets temadag d. 1.10.2013 Ældres ønsker til fremtiden

Ældrerådets temadag d. 1.10.2013 Ældres ønsker til fremtiden Ældrerådets temadag d. 1.10.2013 Ældres ønsker til fremtiden Der deltog 142 mennesker i ældrerådets temadag, heraf var 13 kommunalt ansatte, foredragsholdere og medlemmer af ældrerådet. Af de 129 gæster

Læs mere

Plejehjemmet Birkebo. Helsingør Kommune

Plejehjemmet Birkebo. Helsingør Kommune Plejehjemmet Birkebo Helsingør Kommune 22-05-2012 1. Indledning.... 3 1.1 Læsevejledning... 3 1.2 Gennemførsel af tilsynet... 3 2. Konklusion af tilsynet.... 3 2.1 Lovmedholdelighed.... 3 2.2 Overordnet

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 2 plejepersonaler fra henholdsvis afdeling A og B og gruppeleder, samt gennemført dialogmøde

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30 REBILD KOMMUNE Handicaprådet Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Nørager Jernbanegade 13, 9610 Nørager Mødelokale: Mødelokale 1 Afbud: Fraværende: Annette Søegaard

Læs mere

Ældrerådet. Ordinært Møde. Dato 26. juni 2012. Tid 09:00. Sted. Ankermedet i Skagen NB.

Ældrerådet. Ordinært Møde. Dato 26. juni 2012. Tid 09:00. Sted. Ankermedet i Skagen NB. Referat Ældrerådet Ordinært Møde Dato 26. juni 2012 Tid 09:00 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Ankermedet i Skagen NB: Der vil være præsentation af ny pakkemaskine der anvendes til madservice.

Læs mere

Nyhedsbrev for klynge 6 Foråret 2015

Nyhedsbrev for klynge 6 Foråret 2015 Nyhedsbrev for klynge 6 Foråret 2015 Kære Jer, Hermed et nyhedsbrev fra alle os til alle Jer! Arrangementer forår/sommer 2015 Sædvanen tro er der i slutningen af foråret og starten af sommeren en række

Læs mere

Stine Bøgebjerg deltager under dette punkt for at orientere om Ældreanalysen. Pkt. 6. Orientering fra Nordgruppen, Regionsgruppen og Dansk Ældreråd.

Stine Bøgebjerg deltager under dette punkt for at orientere om Ældreanalysen. Pkt. 6. Orientering fra Nordgruppen, Regionsgruppen og Dansk Ældreråd. Møde Nr. 17 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 27. april 2015 10.00 13.00 Sted Hillerød Rådhus lokale Leen Deltagere Alle Referent Birgit Vejby Afbud Ingen Dagsorden. Pkt. 1. Godkendelse af dagsordenen.

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Social Omsorg. Mødedato: 13. april 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 2 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Social Omsorg. Mødedato: 13. april 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 2 Hedensted Rådhus. Refer Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 2 Hedensted Rådhus Deltagere:, Daniel Toft Jakobsen, Hanne Grangaard, Birgit Jakobsen, Bent Poulsen Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 17.45

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Solgården. Generelt er

Læs mere

MØDEDELTAGERE Formand: Lise Lotte Due Næstformand: Hanne Vedersø Rigmor Nielsen Vibeke Davids Hansen Erik Nielsen

MØDEDELTAGERE Formand: Lise Lotte Due Næstformand: Hanne Vedersø Rigmor Nielsen Vibeke Davids Hansen Erik Nielsen Ældrerådet Mandag den 13.04.2015 kl. 09:15 12:30 i lokale F2 på Rådhuset MØDEDELTAGERE Formand: Lise Lotte Due Næstformand: Hanne Vedersø Rigmor Nielsen Vibeke Davids Hansen Erik Nielsen Christian Heiberg

Læs mere

Beretning for perioden 1/1 31/12-2007. for. HANDICAPRÅDET i Kalundborg Kommune

Beretning for perioden 1/1 31/12-2007. for. HANDICAPRÅDET i Kalundborg Kommune Beretning for perioden 1/1 31/12-2007 for HANDICAPRÅDET i Kalundborg Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning Side 3 Høring af handicaprådet Side 3 Handicaprådet kan tage sager op af egen drift Side 3

Læs mere

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER 2014 VISITATION TIL PLEJEBOLIGER Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Lov grundlag Hvilket behov dækker ydelsen Hvad er formålet med ydelsen Hvem er berettiget til at modtage ydelsen Plejeboliger

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

Ældrerådet. Referat MØDEDELTAGERE. Mandag den 04.02.2013 kl. 09:15 12:30 i lokale F2 på Rådhuset

Ældrerådet. Referat MØDEDELTAGERE. Mandag den 04.02.2013 kl. 09:15 12:30 i lokale F2 på Rådhuset MØDEDELTAGERE Ældrerådet Mandag den 04.02.2013 kl. 09:15 12:30 i lokale F2 på Rådhuset Formand: Lise Lotte Due Næstformand: Hanne Vedersø Rigmor Nielsen Gunner Madsen (afbud) Erik Nielsen Christian Heiberg

Læs mere

Onsdag den 21. maj 2014 kl. 10:00-14:30 på Københavns Rådhus Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103

Onsdag den 21. maj 2014 kl. 10:00-14:30 på Københavns Rådhus Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Den 14. maj 2014 Kære Ældreråd I indkaldes hermed til møde i Ældrerådet: Onsdag den 21. maj 2014 kl. 10:00-14:30 på Københavns Rådhus Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Per Christensen, leder af Boligsekretariatet,

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2014 Strandmarkshave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2014 Strandmarkshave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2014 Strandmarkshave 1. Fakta om boenheden Boenhed Plejecenter Strandmarkshave Inkl. Bofællesskabet Torndalshave Adresse Tavlekærsvej 164 Tilsynsdato 28.oktober 2014

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Strandmarkshave med Torndalshave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Strandmarkshave med Torndalshave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Strandmarkshave med Torndalshave 1. Om boenheden Boenhed Plejehjemmet Strandmarkshave Inkl. Bofællesskabet Torndalshave Adresse Tavlekærsvej 164 Tilsynsdato 15.november

Læs mere

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Status på pulje til løft af ældreområdet 27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Norddjurs Kommune har modtaget midler fra den statslige pulje til løft af ældreområdet på 8,1 mio.

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar

Sammenskrivning af høringssvar 29/5-09 Nedenstående skal ses i sammenhæng med materialet Sammenskrivning af øvrige besparelsesforslag og statusbeskrivelser 12/5-09 Analyseområder Hjemmep lejen Pleje-cent re Højere BTP/ optimering Hjemmeplejen

Læs mere

Velkommen til Lokalcenter Bøgeskovhus

Velkommen til Lokalcenter Bøgeskovhus Velkommen til Lokalcenter Bøgeskovhus Denne folder indeholder de vigtigste informationer du som ny beboer og din familie har brug for om indflytning og dagligdagen på Lokalcenter Bøgeskovhus Du skal bo

Læs mere

Åben referat Handicaprådet Handicapsekretariatet

Åben referat Handicaprådet Handicapsekretariatet Åben referat Handicaprådet Handicapsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested: Sundhedscenteret, Banegårdspladsen 5, mødelokalet 2. sal. Fraværende:

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 Indledning Vi har på vegne af Skive Kommune aflagt tilsynsbesøg på Højslev Ældrecenter. Generelt

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Botilbuddet Skovsbovej.

Læs mere

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen.

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen. Danske Handicaporganisationer Kolding v/ formand Ida Merethe Jørgensen Mobil: 61867915 E-mail: idjo50@hotmail.com Hjemmeside: www.handicap.dk/lokalt/kolding Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 012. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 10. februar 2011 28 013.

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 19. august 2014 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 19. august 2014 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn den 19. august 2014 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne 1) Boligforhold Lejligheden er vidunderlig.

Læs mere

Ældre- og Handicapudvalget

Ældre- og Handicapudvalget Ældre- og Handicapudvalget Plejeboligerne er oprettet til ældre og handicappede med et stort behov for pleje, omsorg og tilsyn døgnet rundt. Personer med demens eller afvigende adfærd kan visiteres til

Læs mere

Bilag 6 c rapporten Idræt i udsatte boligområder

Bilag 6 c rapporten Idræt i udsatte boligområder Bilag 6 c rapporten Idræt i udsatte boligområder Instruktion til interviewerne på spørgeskemaundersøgelsen af voksne beboere i de udsatte boligområder 1 1. Indledning Det overordnede mål for spørgeskema-interviewene

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter Februar 2013. Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet

Husavis. Hvalsø Ældrecenter Februar 2013. Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

REFERAT AF MØDE I PÅRØRENDERÅDET

REFERAT AF MØDE I PÅRØRENDERÅDET REFERAT AF MØDE I PÅRØRENDERÅDET Munkehatten 6, mødelokale 1, 1. sal Pårørenderådet Deltagere: Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16.00-18.00 Vibeke Jensen, Kirsti Elsborg, Mette Hejesen, Edith Kraglund,

Læs mere

Mødereferat. Bestyrelsesmøde i Skovbørnehaven Søruphus Torsdag den 8. november 2007 kl. 19.00

Mødereferat. Bestyrelsesmøde i Skovbørnehaven Søruphus Torsdag den 8. november 2007 kl. 19.00 Deltagere: Marianne Olsen Mia Bent Franz Andersen Jock Skov Pedersen Carina De Fine Licht Marlene Engelmand Olsen Mødereferat Bestyrelsesmøde i Skovbørnehaven Søruphus Torsdag den 8. november 2007 kl.

Læs mere

1. Bemærkninger til referat den 12. marts 2014? Intet at bemærke

1. Bemærkninger til referat den 12. marts 2014? Intet at bemærke Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Onsdag d. 8. april kl. 16.00 18.00, Banegårdspladsen 1A. Uden afbud Bo Abildgaard. Udtrådt Noel Perning 1. Bemærkninger til referat den 12. marts

Læs mere

Sundheds- og Ældreområdet. Tilsynsrapporter. Solbjerghaven

Sundheds- og Ældreområdet. Tilsynsrapporter. Solbjerghaven Sundheds- og Ældreområdet Tilsynsrapporter Solbjerghaven 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE indholdsfortegnelse...2 Embedslægens tilsynsrapport...4 kommunalt uanmeldt tilsyn...26 kommunalt anmeldt besøg...31 2 3

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden 2. 2 Orientering om befordringsordning - Kl. 13:00 3. 3 Status på flextur ordningen ved Midttrafik - Kl.

1 Godkendelse af dagsorden 2. 2 Orientering om befordringsordning - Kl. 13:00 3. 3 Status på flextur ordningen ved Midttrafik - Kl. Referat Ældrerådet Mødedato: 18. august 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211 Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Orientering om befordringsordning - Kl. 13:00 3 3 Status på flextur ordningen

Læs mere

Endelige rapport på uanmeldt kommunalt tilsyn

Endelige rapport på uanmeldt kommunalt tilsyn Ældre og Sundhed Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf.: 63 51 62 30 Fax 63 51 61 20 Mail: post@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Endelige rapport på uanmeldt kommunalt tilsyn På Rudkøbing Plejehjem

Læs mere

Notat. Bilag: Samlet udspil til tættere opfølgning på frit valgs-området. Udvalget for Sundhed og Omsorg. Kopi: til: Århus Kommune. Den 5.

Notat. Bilag: Samlet udspil til tættere opfølgning på frit valgs-området. Udvalget for Sundhed og Omsorg. Kopi: til: Århus Kommune. Den 5. Notat Emne: Til: Kopi: til: Bilag: Samlet udspil til tættere opfølgning på frit valgs-området Udvalget for Sundhed og Omsorg Den 5. juni 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Bilag:

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ortved Plejecenter.

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. marts 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Marianne Jensen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. marts 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Marianne Jensen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Frank R. Taarup Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Bemærkning: Afbud

Læs mere

Jeg er rigtig glad for her på samrådet at få mulighed for igen at tilkendegive min holdning til vakuumpakket mad til ældre.

Jeg er rigtig glad for her på samrådet at få mulighed for igen at tilkendegive min holdning til vakuumpakket mad til ældre. Socialudvalget 2014-15 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 59 Offentligt Samrådstale om ældremad og ældremilliarden Den 4. november 2014 Jeg er rigtig glad for her på samrådet at få mulighed for igen

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2014

ARENDSE NYT Februar 2014 ARENDSE NYT Februar 2014 Indholdsfortegnelse Februar 2014 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Velkommen til nye beboer Fødselsdage i januar Nytårskur Invitation til pårørende aften Referat af

Læs mere