PARIS GUIDE Paris fra vest til øst

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PARIS GUIDE Paris fra vest til øst"

Transkript

1 PARIS GUIDE Paris fra vest til øst En guide til dig der drømmer om at slentre de helt rigtige steder i Paris. Shop alt fra Chaneløreringe til loppefund, spis søde macarons, gå tur langs Seinen, dvæl ved fine kunstværker, tag i operaen til minipris, se byens arkitektoniske vartegn, drik champagne i Moulin Rouge, nyd solen i en park, oplev forskellige kvarterer og synk ned i gadernes skønne stemning Paris er omsluttet af en bred boulevard, kaldet Periferiquen. Inden for periferiquen er Paris inddelt i 20 arrondissementer. Det første arrondissement ligger midt i byen nær Louvre og Seinen (floden som strækker sig tværs igennem hele byen). Herfra løber arrondissementerne som et sneglehus hele vejen rundt med uret. Således er Paris inddelt i områder, men kvartererne har også navne, bl.a. le Marais, Latinerkvarteret, Montmartre osv. Denne guide gennemgår kvartererne fra vest til øst først nord for Seinen, så syd for Seinen, og nogle områder overlapper således hinanden.

2 NORD FOR SEINEN, VEST TIL ØST: Området omkring avenue Victor Hugo og Trocadero: Forfatteren, der har lagt navn til gaden, er mest kendt for Les Miserable og Klokkeren fra Notre Dame. I dag er navnet synonym med en fin shoppinggade, som strækker sig fra Triumfbuen på Champs-Elysées i 8. arr. og vest på mod 16. arr. omkring Trocadero pladsen. Dyre butikker, lækre specialiteter og luksus-genbrug kan findes her. Områdets bygninger er i den fine Hausmann-stil med franske altaner og træer langs gaderne. Her er på ingen måde turistet, det er det ægte Paris. Avenue Victor Hugo: Starter man på venstre side af vejen fra Triumfbuen kommer man forbi et utal af eksklusive mærker, bl.a. Celine, Zadig & Voltaire, Apostrofe, Sandro, Ba&sh m.fl. Der ligger ligeledes en Monop (Irma-version af indkøbskæden Monoprix). Hos Patrick Roger kan du købe lækker chokolade til 3 euro. På Place Victor Hugo ligger en fin fontæne i midten, og hele vejen rundt er der små cafeer og et hyggeligt boulangerie (bageri); A la Petits Marquise. Fortsætter du langs av Victor Hugo på venstre side, kommer du forbi en boghandel, en vinbutik, endnu en chokoladebutik (Dragées Martial, lidt billigere), en strømpeforretning af høj kvalitet og skobutikken Jonak (ca. 100 euro for et par støvler), undertøjsbutikker, sushi og Traitor; en delikatesseforretning med alt til din frokost. Drej herfra til venstre ned af Rue de la Pompe: Her finder du butikker som American Retro, Sandro, Paul & Joe m.fl. Desuden finder du grønthandlere, cafeer og bagere, bl.a. den kendte À la mere de famille med hjemmelavede specialiteter. Vintage: Reciproque (nr ) er en stor haute couture genbrugsbutik (dépôtvente) med en stor kælder, hvor man kan bruge meget tid, priser omkring 100 euro. Occaserie (nr. 16) huser vintage med mærker som CHANEL, med både tøj, tasker og smykker. Herfra kan du f.eks. gå ned ad Avenue Georges Mandel for at komme til Trocadero pladsen, hvor der er en god udsigt til Eiffeltårnet tværs over Seinen, nyd evt. en dessert på café du Trocadero (ca. 8 euro).

3 Museer: Har du god tid kan du besøge de to nærliggende museer: Musée d Art Moderne de la ville de Paris (11 Av. Du President Wilson), et moderne kunstmuseum med Paris som tema (særudstillinger: under 26 år: halv pris, permanent udstilling: gratis). Tæt herpå ligger den gyldne frihedsflamme, mindesmærket til ære for Lady Diana som døde efter bilulykken i tunnellen ved Place de l Alma. Et andet fint museum i nærheden er Musée Galliera de la Mode de la ville de Paris (10 Av. Pierre 1er de Serbie), et ægte modepalads (under 26 år: 4 euro). Gå tilbage på Victor Hugo og kryds gaden, så du får den anden side med på vej tilbage til Triumfbuen. Her finder du bl.a. Starbucks, American Apparel, boligforretninger, Zara home og længere nede Zara women, antikviteter hos Brandicourt, undertøj, flere kagebutikker med lækre, franske macarons, en vinbutik, Maje (Sandros søstermærke), sko hos Ann Tuli, eksklusivt dametøj hos Episode mm. Du ender tilbage ved Triumfbuen (unge under 26 år med europæisk pas kan komme gratis op på toppen af Triumfbuen og nyde udsigten). Obs: Man kan også starte ruten med at gå op i buen og krydse gaden i løbet af av Victor Hugo og rue de la Pompe, så man ender ved Eiffeltårnet ved at krydse broen Pont d Iéna fra Trocadero. Området omkring Champs-Elysées: (1. og 8. arr.) Champs-Elysées: Ruten starter ved Triumfbuen, et mindesmærke for faldne soldater, som kan bestiges af en stejl, smal trappe. Fra taget har du en udmærket udsigt over byen (har du europæisk pas og er under 26 kan du komme gratis op). Fra Triumfbuen kan du udforske Paris mest kendte gade, Champs- Elysées, hvor de sidste meter i Tour de France bliver kørt. I nr. 75 finder du bl.a. det famøse kageparadis Ladurée, hvis macarons og kager bestemt kan anbefales! Desuden findes en Louis Vuitton hvis vinduesudsmykning altid er et kig værd, bøssediskoteket Le Queen, cabaretstedet Le Lido, Virgin Megastore, Abercrombie & Fitch med letpåklædte herremodeller og mange

4 andre butikker og dyre cafeer, for ikke at tale om alle de turister (suk), der hver dag bevæger sig op og ned ad gaden. Syd for Champs-Elysées ligger mondæne Triangle d Or, de tre gader hvor Paris dyreste, fineste forretninger ligger side om side: Av. Montaigne, rue Francois 1er og Av. George V. Her afholdes desuden Vogue Fashion Night af og til, hvor gaderne vrimler med fashionistaer, modeller og presse. På den nærliggende plads, Place d Alma ligger tunnelen med guldflammen, som i dag symboliserer stedet, hvor Lady Dianas tragiske biluheld fandt sted. Lige i nærheden finder man Musée d Art Moderne de la ville de Paris (11 Av. du President Wilson), et moderne kunstmuseum med Paris som tema (særudstillinger: under 26 år: halv pris, permanent udstilling: gratis). Herfra er der god udsigt til Eiffeltårnet. Champs-Elysées knap 2 km strækker sig fra triumfbuen og helt ned til Concordepladsen, som også er et besøg værd, kendetegnet ved en høj, ægyptisk obélisque midt i rundkørslen. Går du her fra sydpå ned til Seinen (floden der strækker sig gennem Paris), har du et godt udsyn til bl.a. Musée d Orsay i den gamle banegård på modsatte side af floden på venstre hånd, den smukt udsmykkede bro, Pont Alexandre III til højre (en af Paris mest brugte locations til at fri), guldkuplen på Invalidekirken og ikke mindst Eiffeltårnet. Kommer du op fra metroen ved Concorde er det meget tydeligt at du er havnet i Paris! Fra Concorde pladsen kan man mod vest se de to buer i forlængelse, Triumfbuen og yderligere nede ad avenuen den nye triumfbue, en moderne kontorbygning, Grande Arche de la Defense, som ligger i finanskvarteret med højhuse og mænd i jakkesæt. Området omkring Louvre: Går man videre øst på, støder man på den hyggeligste have, Jardin des Tuileries med fine blomsterbede, springvand og grønne havestole, perfekt til en pause i smukke omgivelser. Ved Jardin des Tuileries ligger Musée de l Orangerie, hvor Monets åkander er udstillet som vægmalerier i fine, ovale rum. Gratis adgang for unge og studerende.

5 Det kan anbefales at nøjes med at gå ind og se åkanderne og gå ud igen med det smukke indtryk, uden at lade sig forstyrre af andre kunstværker på orangeriet. Fortsætter man gennem haven ender man ved det verdensberømte museum, Louvre, der, uanset om man vil ind og besigtige Mona Lisa og de andre kendte kunstværker eller ej, er et must at kigge forbi. Slotsbygningen Palais Royal er fin, fransk arkitektur, og den nye hovedindgang, glaspyramiden der er opført midt på slotspladsen er en noget omdiskuteret kontrast. Om sommeren står her altid et gigantisk pariserhjul. Langs Seinen ved Louvre starter dét, som om sommeren forvandles til Paris Plage, en kunstig sandstrand, hvor man kan nyde solen og spise en is. (OBS: du kan ikke bade i Seinen). Rue Saint-Honoré er også en af de dyre, luksusshoppegader med bl.a. Colette (nr. 213, som bl.a. Politiken herhjemme har givet en del omtale), Jean-Paul Hévin (nr. 231, verdensberømt chokolade), Sandro og Maje ( ), Repetto (de kendte balletsko) m.fl. Drej til højre fra Rue Saint-Honoré op ad rue Cambon, hvor den første CHANEL ligger. Her drev Coco Chanel haute couture butikken og afholdt modeshows på den karakteristiske trappe i butikken. Det myldrer med ansatte, og fristes man til at gøre et vaskeægte chanel-køb, koster et par perleøreringe f.eks. omkring 150 euro. Nær rue Saint-Honoré ligger også Galerie Véro-Dodat, indendørs fornemme, gamle shoppinggader med marmorgulve og glastag (mest antikvitetsforretninger). Du kan også bevæge dig op ad Av. de l Opera, som ender ved den gamle, guldbefængte Opera Garnier, hvor unge/studerende kan få last minute billetter til både ballet og opera, sat ned fra f.eks. 100 euro til 15 euro, hvis man kommer omkring 30 min 1 time før en forestilling. Bare dét at komme ind i den smukke bygning med lysekroner, spejle og eksklusivt interiør er en finkulturel oplevelse for sig, find program på Desuden er der tit gadeoptræden på trappen uden for operaen og en skøn, livlig stemning.

6 Drej til højre fra operaen op af Rue Halévy og fortsæt mod det berømte shoppingcenter, Galerie Lafayette, med legendarisk udsmykning i vinduerne og en smuk kuppel midt i centret. Shoppingcenteret har bl.a. en gigantisk lingerie-afdeling og i december har de altid en fantastisk juleudsmykning. Kvarteret Montmartre: 18. arrondissement nordpå var i sin tid kunstnernes bohème-kvarter og cabaretens hjemsted med letpåklædte damer hos Moulin Rouge. I dag finder man også kunstnere med staffeli og malerpensel på torvet, Place du Tertre, men det er ikke længere talenter som Picasso eller Van Gogh, og selv om nogen synes det stadig er hyggeligt, virker det mere som en turistfælde med karikaturtegninger og kopi-agtige landskabsmalerier. Cabaretstemningen har desuden bredt sig til lange gader med stripklubber side om side. På trods af det lidt forfaldne Montmartre, er der stadig en særlig stemning i de snævre gader og går man uden om turistboderne, er Montmartre et dejligt sted. Sacré Coeur, den enorme, hvide basilisk tårner sig op på Paris højeste punkt, og går man hele vejen op ad trappen, kan man tage en pause for foden af kirken og nyde udsigten over Paris, spise en lun crêpes fra en af de mange pandekageboder, og ofte optræder gademusikanter med lækker sang og guitarspil. Pas dog på tiggere og stumme sigøjnere der ønsker din underskrift eller vil sælge armbånd hold dig langt væk fra dem og hav styr på dine værdigenstande! Dalí museet på Montmartre er et besøg værd, hvis man er til surrealisme (adresse: 11 rue Poulbot). Montmartre er også kendt for gourmetmad, bl.a. gaden rue Lepic bugner af specialitetsforretninger med fisk, grønt, slagtere og bagere. Moulin Rouge: Historisk cabarat. Hvis man er til show, cancan, imponerende danseforestillinger, livemusik, breath-taking artister, bare bryster og fjerkostumer, så har Moulin Rouge det hele og lidt til. Book din billet i god tid, dress up og drik

7 masser af boblende champagne - du er garanteret et forrygende festfyrværkeri af en aften (ca. 90 euro pr. person, og det er bestemt pengene værd). Man går ud derfra med et stort smil på læben. Er du til dans, er det til at blive helt høj af! Du kan evt. fortsætte i byen til cocktails på en af Montmartres mange skønne barer. Place des Abbesses er en anden fin plads i Montmartre med en gammel karrusel. I de nærliggende gader er udmærkede tøjbutikker, antikviteter, vintage og outlets. Bl.a. tøjbutikken Les Petites stock (outlet med gode priser) på rue des Martyrs. Gå på opdagelse i området vest for Sacre Coeurs små, fine, kringlede gader. Marché aux puces de St. Ouen: kæmpe loppemarked nord for Montmartre, søndag Giv dig god tid til at lede det hele igennem, der er masser af skrammel og discountvarer, men også fine ting og sager, møbler og tøj. Du finder også en kæmpe antik boghandel i en af gaderne i markedsområdet. Du kan gøre et godt kup, hvis du er heldig. I markedet ligger Chez Louisette, et frokoststed med chanseuses. Châtelet Les Halles (1. arr.): Fra Louvre og østpå løber hovedgaden, Rue de Rivoli med mainstreambutikker. Blvd. de Sébastopol krydser Rivoli og også i denne brede gade findes mainstreambutikker, en starbucks mm.

8 Omkring krydset mellem disse 2 gader ligger området Châtelet-Les Halles (stor metrostation). Les Halles er en gammel markedsplads omdannet til et shoppingcenter. Nord for Les Halles ligger den enorme kirke, St. Eustache, og på pladsen foran kirken er der ofte gademusikanter og masser af liv. Desuden ligger her skulpturen l Ecoute, lytteren, der forestiller et hoved og en hånd. Paris er smuk i regnvejr, men man kan få lyst til at søge ind og hygge dette kan man f.eks. gøre i den store biograf, Le Grand Rex (den store konge), hvor biografsalens loft er en smuk stjernehimmel og man kan se både internationale og franske film. (1 blvd Poissonnière, nord for Les Halles). Tag evt. rue Monterguel derop, en snæver gade med mange delikatesseforretninger. Gaderne omkring rue Pierre Lescot øst for Les Halles er hyggelige, her ligger bl.a. Au Père Fouettard, en fortorvscafé med lækker brunch om søndagen, en lille biks med modebøger (Design Librairie), en rodebutik med film og cd er til ingen penge, en masse klassiske postkort mm. Går du i stedet lidt sydpå ned ad rue de Rivoli kommer du forbi metrostoppet Châtelet (opkaldt efter pladsen lige syd for med bl.a. en fontæne, en bevinget guldkvinde på en piedestal og et teater). Videre ad rue de Rivoli kommer du ned til rådhuset, Hotel de Ville, en imponerende bygning. I krydset mellem rue de Rivoli og rue du Temple ligger shoppingcentret BHV, som ofte har gode tilbud og flere forskellige afdelinger. I denne ende af rue du Temple finder du også nogle skønne barer, f.eks. Café Voulez-Vous, som laver lækre cocktails eller bøssebaren RAIDD bar lidt længere nordpå. Området grænser op til kvarteret Le Marais (også beskrevet), og er præget af et homoseksuelt natteliv. Fra Hotel de Ville kan du enten gå sydpå og sætte dig nede ved Seinen eller kigge i de små grønne kasser med bøger mm langs floden.

9 Her fra er udsigt til øen i Seinen, Île de la Cité, hvor den berømte kirke, Notre Dame ligger. Der er ofte gudstjenester i kirken (kendt fra tegnefilmen) med de to tårne og gargoyles en masse. Gå f.eks. over broen Pont d Arcole nær Hotel de Ville, så kommer du lige til Notre Dame. Området omkring Seinen her er hyggeligt og hvis du har smag på mere liv langs vandet, så gå over broen Pont des Arts, noget nær en terrasse midt i byen, (tidligere) udsmykket af kærestepar med hængelåse som symbol på deres kærlighed. Tag også et smut forbi øens anden kirke, Sainte Chapelle med det imponerende glasmosaik. Her kan du nogle aftener komme til klassisk koncert, en meget smuk oplevelse (ca. 16 euro for unge, program: Når man nu er på øen, kan man lige slå et slag over på den anden side (syd for Seinen), hvor den berømte boghandel, Shakespeare & Co. ligger. Hvis du går nordpå fra Hotel de Ville op ad rue du Renard, kommer du op til det moderne kunstmuseum Pompidou centret, hamsterburet med de roterende kunstgenstande i det lille bassin og trapperne foran hovedindgangen med gadegøglere og musikanter. Museets permanente udstilling er gratis for unge/studerende. Museet er fedt at besøge tæt på lukketid (omkring 20-22), hvor du kan nyde tagterrassens udsigt over byen (inkl. Sacre Coeur på højre hånd, Hotel de Ville, Operaen mm), badet i rødt lys ved solnedgang. Er du heldig, begynder Eiffeltårnets festfyrværkeri af et blinkshow, mens du står deroppe - fantastisk udsigt! Snig evt. din aftensmad med derop. Der er desuden mange fine, moderne kunstværker på museet. Marais kvarteret (omkring 3. og 4. arr.): Bøssernes og jødernes kvarter; et up-coming shoppeparadis med hyggelige kringlede gågader og fortovscafeer. Her holder de chikke parisiennes til. Kvarterets arkitektur er ikke klassisk fransk (Hausmann), men et net af smalle, charmerende gader med farvestrålende, gamle butiksfacader og hyggelige caféer og bagerier. Et must-visit kvarter, hvis du skal shoppe i Paris. Kvarteret starter omkring Rue du Temple, hvor der ligger en udmærket mexicansk restaurant, The Studio i nr. 41. De omkringliggende bygninger i gården er et

10 dansestudio, hvor man i øvrigt nemt kan få et titurskort til lektioner. I den nordlige ende af rue du Temple ligger jødernes engros butikker, her kan du ikke handle! På hovedgaden rue Vieille du Temple ligger butikker som American Vintage, Maje, Sandro, American Apparel, Arts (rigtig fin, unik butik med enkelt tøj), les Petites, The Kooples, Fragonard (parfume fra den franske by, Grasse), Surface to Air og mange flere. Her ligger desuden den hippe café, La Perle, hvor Diors tidligere chefdesigner, John Gallianos Hitler-skandale fandt sted. Går man længere nordpå, kommer man til gaderne omkring rue Poitou og rue Charlot. I denne ende ligger de dyre butikker, unikke mærker, kvalitets-vintage mm. Der er også et madmarked, Les enfants rouges, med lækre delikatesser, hvor du kan nyde en frokost. For dem der har god tid, kan man tage endnu længere nordpå, op til Canal Saint- Martin, et hyggeligt åndehul i byen, med gader som rue de Marseille og rue Beaurepaire, hvor man finder mange vintagebutikker (bl.a. i nr. 26, 27 og 29). I sidegaden til rue Vieille du Temple, rue des Rosiers finder man fabelagtig falafel, prøv f.eks. maden hos Chez Marianne eller nogle af to go-boderne. I gaden ligger bl.a. også en Kusmi the-butik, en Minelli skobutik og en stor Cos. Gå på opdagelse i kvarterets gader, bl.a. også rue du Roi de Sicile, Rue Saint-Antoine og rue de Sévigné, og bliv forelsket i Marais-kvarteret. Du finder lækre, billige macarons hos Larnicol (14 rue du Rivoli). Genbrug: En anden gade i kvarteret, lidt gemt væk er Rue de la Verrerie. Her finder man ultrabillig genbrugsbutik, FreePstar, gå endelig ovenpå og rod i deres kasser, der er bl.a. masser af fine, hvide skjorter med broderie anglaise til 1 euro pr. stk! I samme gade finder du også vintage-pelse og lædertasker. Du finder også hippe bøssebarer omkring rue du Renard. Museer i området er bl.a. Musée Picasso (5 rue de Thorigny) og Maison de Victor Hugo (6 places des Vosges). Bastille: Rue de Rivoli bliver til hyggelige rue Saint-Antoine, som fortsætter helt til Bastille pladsen. På pladsen lå engang fængslet, hvor stormen på Bastillen fandt sted. Nu står der et monument midt i rundkørslen. Området har desuden et godt natteliv med barer. Gaderne øst for Bastille-pladsen omkring rue de Charonne er superhyggelige og med en meget lokal stemning. Her er masser af butikker og fortovscaféer, som er værd at besøge. Opéra Bastille: På pladsen ligger den nye opera i moderne arkitektur. Tjek desuden butikken Merci med kvalitetsvarer, boligudstyr og tøj, overskuddet går til velgørenhed (111 blvd Beaumarchais).

11 Markeder i området: Marché Bastille: madmarked langs blvd Richard Lenoir, tors+søn Marché aux puces d Aligre: et mindre, men rigtig hyggeligt og lokalt udendørs loppemarked lidt længere øst på fra Bastillepladsen. Place d Aligre tirs-søn SYD FOR SEINEN, VEST TIL ØST: 7. arrondissement: Eiffeltårnet Eiffeltårnet er Paris varemærke. Der er 3 etager, det koster 3 euro at gå op til 2. etage, hvor der er 360 trin pr etage. Vil man helt op, må man med elevator. Tårnet er 324 meter højt og blev oprindeligt bygget til verdensudstillingen i Der er en udmærket udsigt fra Eiffeltårnet, men når man er tæt på, ser det lidt skrumlet ud, og med gratis udsigt over byen fra f.eks. Pompidou (som ligger mere centralt), hvor selve Eiffeltårnet er en del af udsigten, behøver man ikke tage helt over til/op i Eiffeltårnet, med mindre man har god tid. Området er desuden meget turistet og fyldt med gadesælgere! Hvis man vil op i tårnet kan det anbefales at nøjes med at gå op til 2. etage. Du finder en bar, hvor du kan købe en kølig drink, du kan sidde i en af gyngerne og nyde, mens du ser ud over Paris badet i solnedgang. Museer: Musée d Orsay: impressionisme udstillet i en gammel stationsbygning ud mod Seinen. Kunstnere som Monet, Degas, Renoir mm. (5,5 euro) Musée Rodin: skulpturen, Le Penseur (grubleren) der står i haven ved Rodins palæ er nok det mest kendte her. De mange skulpturer, både inde i det smukke byhus og ude i haven er en fryd for øjet. (77 rue de Varenne). Les Invalides: Louis d. 14. fik bygget et hotel til de invalide krigsveteraner i Desuden fik han bygget Église du Dôme, kirken med guldkuplen der kendetegner les Invalides og kan ses på lang afstand. Der ligger også et hærmuseum, og også her skød oprørerne om sig under revolutionen (14. juli 1789) inden de stormede Bastille fængslet. Le Bon Marché: et retro shoppingcenter bygget af Gustave Eiffel. 24 rue de Sèvres. 6. arrondissement: St. Germain-des-Prés er Paris ældste kirke og lægger navn til området.

12 De legendariske caféer: Les Deux Magots og Café de Flore var stamsted for 20 ernes forfattere og kunstnere (Hemingway, Picasso, Oscar Wilde, Fitzgerald, Sartre, Camus, Simone de Beauvoir m.fl.). Caféerne ligger side om side på Place St. Germain-des-Prés. Overfor ligger det kendte Brasserie Lip. Har man læst Hemingways klassiker A moveable feast, vil man næsten føle sig hjemme i kvarteret. St. Sulpice: kirke med smukke orgelmorgenkoncerter, kendt fra Da Vinci mysteriet. Luxembourghaven: En kæmpemæssig park i 5. og 6. arrondissement, et impressionistisk maleri bragt til live, med en stor sø, masser af blomsterbede mm. Det er også i 6. arrondissement at man finder Paris gamle, underjordiske catacombes, hvis man er til den slags. 14. arrondissement: Puces des Vanves: udendørs gadeloppemarked lidt billigere end st. Ouen og mere overskueligt. Fine krystalglas, gamle knapper, pelse, møbler mm. Familiær stemning, akkompagneret af en ægte, fransk lirekassemand. Lørdag-søndag metro: port de Vanves. Bestemt et besøg værd, hvis man vil have antikviteter med hjem fra Paris! 5. arrondissement: Latinerkvarteret: Muslimsk område, litterære boghandlere og studentermiljø. Mosquée de Paris: Arabisk moské med gårdhave, frodige planter, hvide, store rum med blå mosaik, alt i alt dejlig atmosfære. Klæd dig med omtanke, og gå ikke ind i bederummene. (2, bis place du puits de l Ermite). Går man rundt om moskéen, er der en lille café med mellemøstlige lækkerier i lige så fine omgivelser. Institut du Monde Arabe: bazar. Udstillinger og arabiske ting, bibliotek, café på 9. etage mm. (1 Rue des Fossés Saint-Bernard). La Sorbonne: Universitetet i Paris. Latinerkvarteret er præget af studerende, med boghandlere, highstreet butikker, caféer og barer. Området omkring Saint Michel er stedet, hvor de unge fester. I området ligger kirken Pantheon, bygningen er smuk og gammel, klassisk bestående af kuplen i midten og søjler på fronten. Rue Mouffetard: kendt, hyggelig gade med marked tirs-søn og natteliv. Shakespeare & Co.: Kultboghandel der gav ly til fattige forfattere, bl.a. var det her James Joyce udgav Ulysses, og stedet var

13 meetingpoint for Hemingways Lost Generation. De sælger både brugte bøger og verdensklassikere, husk at få et stempel i bøgerne du køber. Foredrag mandag kl. 19. Adresse: 37 rue de la Bûcherie (ud mod Seinen, lige overfor Notre Dame) UDKANDTS PARIS: Spa: I 19. arrondissement (43-45 rue Petit) ligger Hammam Medina Center. For 55 euro får du adgang til de tyrkiske bade (dampbad, sauna mm), en peeling, en lavendelolie bodymassage og en lille forfriskning, når du er færdig. Det er sand selvforkælelse, din hud er silkeblød og du er fuldstændig afslappet, når du kommer ud fra dette lille spa-paradis. Der er afslappende musik, stearinlys og oprindelig, tyrkisk indretning i marmor og blå mosaik. Du får udleveret håndklæde, badekåbe, skrubbehandske og tøfler, samt en bodymaske, der skal bruges før gommage -peelingen. Versailles: Tag på udflugt til Louis d. 14., Solkongens prestigefyldte slot. Spadser rundt i solskinsvejr i den store park fuld af beskårede hække, skulpturer, labyrinter, springvand mm. og nyd omgivelserne mens klassisk musik, á la det franske hof, toner ud fra højtalerne. Lej en robåd og padl rundt på søen ved det berømte heste-springvand. Det kolossale slot er imponerende ude fra, med de mange vinduer og guldbefængte udsmykninger. Indenfor er slottet indrettet som på Marie Antoinettes tid, med spisesal, soveværelser, rød velour og lysekroner, store malerier af kongefamilien og den kendte spejlsal (hvor Versailles-traktaten blev underskrevet), med udsigt over haven. How to get there:

14 Ting du skal købe when in Paris : - The little, black dress - Vintage pelse, tasker mm - Lingerie (f.eks. fra Princesse TamTam eller Huit, stort udvalg hos Galerie Lafayette, eller en vintage underkjole/natkjole) - Chanelsmykker - Antikviteter fundet på loppemarked, eksempelvis smukke krystalglas eller gamle billeder i fine rammer - Klassisk, rød læbestift eller neglelak (f.eks. hos Sephora på rue de Rivoli) - Søde sager som macarons (fra klassiske LaDuree på Champs-Elysees eller hos lidt billigere Gregory Renard), flødeskumskager eller crêpes - Klassikere eller brugte bøger fra Shakespeare & co. - Blå/hvid stribet bluse - Fødevaredelikatesser - Ikoniske Paris-plakater (kan bl.a. købes i Montmartre) - Hvide, gamle skjorter med broderie anglaise (1 euro hos FreePstar, rue de la Verrerie) - Lækkert, fransk tøj fra f.eks. Sandro, Maje, the Kooples, Comptoir des Cotonniers, Zadig et Voltaire, les Petites..., Surface to air eller minimalistiske ARTS på rue vielle du temple. Er man til lækre læderstøvler eller sandaler i god kvalitet, er Minelli også et besøg værd! Film du skal se med scenes from Paris : - Midnight in Paris - De urørlige - Da Vinci Mysteriet - Marie Antoinette - Amélie - Moulin Rouge - French Kiss - Sherlock Holmes: skyggespillet - Coco før Chanel - Spurven - Les Miserable - Phantom of the Opera - Manden med jernmasken - De tre musketerer - Veronikas to liv - Hugo - Klokkeren fra Notre Dame - Aristocats - Ratatouille De bedste museer i Paris: Louvre (Mona Lisa, Venus af Milo m.fl.) l Orangerie (Monets åkander) MNAM Centre Pompidou (moderne kunst)

15 Musée d Orsay (impressionisme) Musée d art moderne de la ville de Paris (moderne kunst fra Paris) Musée Galliera (modemuseum) Picasso museet (kubisme) Dalì museet (surrealisme) Rodin museet Har man kun begrænset tid til museer på turen, vil jeg foreslå, at man går ind og ser Monets fine åkander på Orangeriet (fri entre for unge/studerende) og dernæst nøjes med at se Louvre udefra. Derudover foreslår jeg, at man går på Pompidou (fri entre for unge/studerende) for at få en flot udsigt over byen om aftenen. Paris must see: Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Sacre Coeur, Notre Dame, Seinen, Moulin Rouge, Opera Garnier, Versailles, pladsen foran St. Eustache eller Pompidou. Paris must do: Spis fransk (crepes, macarons, moules frites el.l.), gå på museum (se listen med museer), se cabaret (Moulin rouge), gå i operaen, slentre langs Seinen, gå på marked (madmarked eller loppemarked), shoppe (i et af de mange kvarterer eller storcentre beskrevet), slap af i en af haverne (Jardin des Tuileries eller Luxembourg) Au pair: Drømmer du om at rejse til Paris som au pair i dit sabbatår? Så opret en gratis profil på siden: Du får som regel kost, logi og lommepenge (ca dkk), og skal ellers passe børn, lave mad og den slags, men har ellers meget fritid til at udforske byernes by. Man kan være au pair fra få måneder op til flere år. De fleste vælger dog et ophold på et år. Det er ikke et must hos alle familier at kunne fransk, men de fleste tager dog fransk undervisning, mens de er i byen. Når du er ankommet kan du opsøge dansker-fællesskabet hos den danske kirke i Paris. De holder adskillige arrangementer for alle danske au pairs i Paris, et hyggeligt julearrangement mm og det er en nem måde at få venner i et fremmed land på. Besøg blot siden:

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

Paris - Byernes by. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Paris - Byernes by. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Paris - Byernes by Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.995,- Højdepunkter Montmartre med Sacré-Coeur Eiffeltårnet Slottet i Versailles Sejltur på Seinen Vi bor på solsiden af Montmartre

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan LØRDAG 23.APRIL skrevet af Allan Tidligt op og med flyet til Melbourne. Vi lander midt på formiddagen og finder den gratis turist-sporvogn som bringer os frem til hotellet hvor vi efterlader bagagen og

Læs mere

App. Rue Mouffetard PARIS

App. Rue Mouffetard PARIS App. Rue Mouffetard LATINERKVARTERET - 5. arrondissement PARIS Oplev stemningen i byernes by. Intet sted i Paris er mere charmerende end Latinerkvarteret i det 5. arrondissement. Lejligheden er beliggende

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Sunday, February 23, 14

Sunday, February 23, 14 Billedserie om Paris - Højre Seinebred med fotos af bl.a.: Operaen - Folies-Bergere - Kanal St. Martin - Modehuse - Montmartre - Picasso-museet - Place Igor Stravinsky - Pompidou-centret Sunday, February

Læs mere

En guide til ungdommelige og festlige Paris

En guide til ungdommelige og festlige Paris En guide til ungdommelige og festlige Paris Føler du, at Paris udelukkende består af kunstmuseer, fortorvscafeer og kærlighedsbroer? Vil du gerne opleve Paris på en ungdommelig og festlig måde? Så læs

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Fly SAS København Paris (CDG) Paris (CDG) København Fly Air France Billund Paris (CDG) Paris (CDG) Billund 08:25 10:15 SK0565 15:20 17:05 SK0568 07:30

Læs mere

Champs-Elysées & Triumfbuen... 5. Sacré Coeur & Montmartre... 7. Eiffeltårnet... 9. Les Invalides... 11. Notre Dame... 13. Versailles...

Champs-Elysées & Triumfbuen... 5. Sacré Coeur & Montmartre... 7. Eiffeltårnet... 9. Les Invalides... 11. Notre Dame... 13. Versailles... 2 Indholdsfortegnelse Champs-Elysées & Triumfbuen... 5 Sacré Coeur & Montmartre... 7 Eiffeltårnet... 9 Les Invalides... 11 Notre Dame... 13 Versailles... 15 Louvre &... 17 Parc de Prinses... 19 3 4 Champs-Elysées

Læs mere

til refugium Fra kirke

til refugium Fra kirke Fra kirke til refugium I den historiske by Arles i Sydfrankrig har parret Anne-Laurence og Phillippe Schiepan omdannet en tidligere kirke til et utroligt hjem, hvor de selv bor på toppen. Resten af kirken

Læs mere

Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre

Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre I samarbejde med Steen Koerner Studio & Tasso Hvis du ønsker intelligente børn læs eventyr for dem Hvis du ønsker mere intelligente børn læs flere eventyr

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Billedserie om Paris - til inspiration eller gensynsglæde - om bl.a.:

Billedserie om Paris - til inspiration eller gensynsglæde - om bl.a.: Billedserie om Paris - til inspiration eller gensynsglæde - om bl.a.: Louvre - Tuilerihaven Concordepladsen Champ Élysée - Napoleons Triumfbue - La Defence 1 P A R I S DEN HISTORISKE AKSE Inspiration Gensynsglæde

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør Telefon- og Turtjenestens program for Dragør marts - december 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige oplevelser

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof BW Nordic Hotel Lübecker Hof er perfekt i forhold til at opleve Lübeck Introduktion Det 4-stjernede Nordic Hotel Lübecker Hof ligger lige udenfor den charmerende

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Ferietur til Dresden Dag for dag

Ferietur til Dresden Dag for dag Ferietur til Dresden Dag for dag Søndag den 22. maj 2016 går turen til Dresden i Tyskland. Afgang fra Vamdrup er kl. 7.50 i 5 stjernet bus med Christian som Chaufføren Anne Lise som rejseleder 34 deltager

Læs mere

Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991

Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991 Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991 I dag står mange op hver morgen for sammen at hæve standarden for dialog, smag og sanselighed AXELBORG OSER AF STEMNING og inviterer

Læs mere

Vi ankom sent om aftenen til vores hotel, Novum Hotel Aldea. Herefter gik vi trætte i seng.

Vi ankom sent om aftenen til vores hotel, Novum Hotel Aldea. Herefter gik vi trætte i seng. Berlintur 2015 -Vi tog flyet til Berlin d. 22. marts 2015. Vi ankom sent om aftenen til vores hotel, Novum Hotel Aldea. Herefter gik vi trætte i seng. d. 23. : Efter en god morgenmad, blev vi mødt af vores

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter August 2014 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til en ny klubsæson. Flere af jer deltog

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Dette er uden tvivl en fantastisk smuk rejse med naturen i fokus. Andre rejser til Færøerne og Island

Dette er uden tvivl en fantastisk smuk rejse med naturen i fokus. Andre rejser til Færøerne og Island Klassiske Færøerne & Island 8 dage fra kr. 17.998,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger m.m. På denne spændende 8-dages rejse vil I opleve den unikke natur på Færøerne og i Island. Rejsen er skræddersyet

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

1. Spørgeskemaundersøgelse om Blå Kors Genbrug

1. Spørgeskemaundersøgelse om Blå Kors Genbrug 1. Spørgeskemaundersøgelse om Blå Kors Genbrug I Blå Kors Genbrug vil vi gøre, hvad vi kan for at give vores kunder den bedste service. Vi vil gerne være på forkant, så vi kan imødekomme nye behov hos

Læs mere

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. Rejseplan Dag Bes krivels e 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Dubai 2 Byrundtur i Dubai 3 Dubai 4 Udflugt til Abu Dhabi 5 Dinner Dhow cruise

Læs mere

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup...

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Vindeltrappen Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Jo. Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Så længe de svupper, knækker de

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal I dag er en god dag. Det kan Sille mærke lige så snart, hun vågner. Solen skinner nemlig, og hvis der er noget, Sille kan lide, så er det solskinsvejr. Så kan man nemlig komme ud og lege, og man kan blive

Læs mere

SLOTSBYEN FREMTIDENS FREDENSBORG

SLOTSBYEN FREMTIDENS FREDENSBORG SLOTSBYEN FREMTIDENS FREDENSBORG november 2014 introduktion Chaloup Kongebroen Orangeriet Fredensborg slot Visitorcenter Langedam Slotsalléen Jernbanegade Busholdepladsen Stationen Fredensborg er en enestående

Læs mere

isabellas Forny Forårsmenu Vild med hverdagen Besøg et paradis af roser bag med ny inspiration pandekager og godt brød

isabellas Forny Forårsmenu Vild med hverdagen Besøg et paradis af roser bag med ny inspiration pandekager og godt brød Vild med hverdagen isabellas Nr. 1 13. FEBRUAR 25. MARTS 2012 kr. 59,95 Besøg vores shop på isabellas.dk Haven Forny Dyrk de dejligste kartofler Tiltræk sommerfuglene Anlæg et bed i skyggen isabellas fylder

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Fly Norwegian København Paris Orly Paris Orly København 19:05 21:05 DY3638 21:35 23:35 DY3639 Hotel - Saint James & Albany ****+ 202 Rue de Rivoli Paris,

Læs mere

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov Events Oplevelser, fællesskab og sjov RETRO Nørrebro nonprofit café I vores nonprofit café får du unikke, kreative oplevelser i lokaler som er evigt hyggelige og i konstant forandring. Du mødes af glade

Læs mere

Skøn Penthouselejlighed med fantastisk udsigt i Kargicak ved Alanya

Skøn Penthouselejlighed med fantastisk udsigt i Kargicak ved Alanya N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Skøn Penthouselejlighed med fantastisk udsigt i Kargicak ved Alanya Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk 209.000 Euro N Ndr. Strandvej

Læs mere

Holmegaard Høj Den perfekte bolig

Holmegaard Høj Den perfekte bolig Holmegaard Høj Den perfekte bolig SMUKKE RÆKKEHUSE I NATURSKØNT OMRÅDE Billeder af bygningerne er ikke rigtige fotografier, men 3D-visualiseringer, da de ikke er færdigbygget. Der tages forbehold for ændringer

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Færøerne på kryds og tværs 8 dage - Fra kr. 11.698 pr. person Inkl. fly, overnatning & dansktalende guide Oplev de skønne færøske øer På denne rejse vil I med lokalguide, som snakker dansk, opleve de fantastiske

Læs mere

Velkommen til Ferie Hotel Südharz.

Velkommen til Ferie Hotel Südharz. Ferien Hotel Südharz Velkommen til Ferie Hotel Südharz. Introduktion Bygningen, hvor hotellet er indrettet, har aner tilbage til 1900-tallet og indbyder til en hyggelig og charmerende atmosfære i grønne

Læs mere

Bangkok Asiens New York

Bangkok Asiens New York Bangkok Asiens New York Bangkok er Asiens centrum for de seneste trends og nyheder og er i den senere tid blevet kaldt for Asiens New York. Byen kombinerer eksklusiv shopping med lokale aftenmarkeder,

Læs mere

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Festens vært - en glad og spændt sølvbrudgom byder velkommen, mens hans dejlige sølvbrud smilende og glad lytter med Min dejlige, blide, varme,

Læs mere

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow.

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow. Doubletree by Hilton Krakow Dette luksuriøse 4-stjernede hotel ligger i hjertet af den smukke polske by Krakow og lige ved siden af den smukke park Lotnikow Polskich. En dejlig byferie og enestående mulighed

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

Eguisheim, Alsace, Frankrig

Eguisheim, Alsace, Frankrig Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 2. del Eguisheim, Alsace, Frankrig (fortsat fra 1. del) Typisk landskab i Alsace: Vinmarker så langt øjet rækker. Billedet her er taget ved Hunawihr mellem

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Den klassiske rundrejse på Færøerne 8 dage fra kr. 11.398 pr. person Inkl. fly, hotel & billeje En fantastisk kør- selv- ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve

Læs mere

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch RETREAT I THAILAND med sparring og mentoring til din kreative proces - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch AFREJSE : 10-18. november 2016-9 dage PRIS: DKK 13.900 kr.

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Ukraine 6 dage / 5 nætter

Ukraine 6 dage / 5 nætter Ukraine 6 dage / 5 nætter Dette seks-dages tur byder på et besøg til de vigtigste destinationer i Ukraine: Kiev, Lviv og Odessa perlen af Sortehavet". Kiev, i Oldtiden kaldet Kievan Rus, der nåede sin

Læs mere

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder.

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Seværdigheder. Tower Bridge & Tower of London Tate museum of Modern Art British Museum Big Ben

Læs mere

Kapitel 3 1:ANDRE MENNESKER

Kapitel 3 1:ANDRE MENNESKER Lege på legepladsen Kapitel 3 1:ANDRE MENNESKER Rytmik Gå tur Rytmik Spise i frokoststuen Aktiv Spille spil INTRODUKTION Offentlig Intimitet Privat Aktivitet Se på legeplads Passiv Alene Lytte Fællesskab

Læs mere

En rundtur i Lyset på godt og ondt

En rundtur i Lyset på godt og ondt En rundtur i Lyset på godt og ondt Inden for de seneste 5-7 år er der sket en kolossal udvikling i Lyset. Der er blevet solgt rigtig mange huse, og det har blandt andet betydet at nye ejere er gået i gang

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

RUM, NÆRHED OG UBEGRÆNSET FRIHED

RUM, NÆRHED OG UBEGRÆNSET FRIHED RUM, NÆRHED OG UBEGRÆNSET FRIHED I Aarhus Ø går drømmen om by og natur lige uden for hoveddøren i opfyldelse. Her leves livet side om side med havet, skoven og byen. Her er du i gåafstand til alt. Her

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2013. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2013. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2013 Læs inde i bladet: SØRUP HAVNS BÅDELAV I TV SE ÅRETS ARRANGEMENTSKALENDER RENOVERING AF YDERMOLEN SÆTTES IGANG 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV

Læs mere

Det Gode Liv. Grøn og Mad

Det Gode Liv. Grøn og Mad Det Gode Liv Grøn og Mad Hvordan går(d) det? I flere af gårdene er der rigtig gode og varme sammenhold. Der afholdes jævnligt fællesarrangementer og fester. I andre gårde er fællesskabet endnu ikke blevet

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de?

Restaurant Petit. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de? OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de? 3. Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem?

Læs mere

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!!

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! Turdatoer med rideture på islandske heste! d. 5.5. - 12.5.2016...Pris ca. 5,900 kr. (indkvartering dobbeltværelser. ) Der kan mod ekstra betaling fås enkeltværelser.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk

Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk Christianshavn den 22. juli 2009 Frank Jensen Socialdemokraterne Artillerivej 34 2300 København

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2011

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2011 FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2011 Alle ved hvor vigtigt det er at holde formen ved lige og evt. forbedre den i løbet af sommerferien. Mange af jer er kommet i en rigtig fin form især i den sidste tid

Læs mere

Frederiksgade 19-21, 1265 København K

Frederiksgade 19-21, 1265 København K Frederiksgade 19-21, 1265 København K Ledige kontorlejemål i størrelser fra 362 til 709 m² Fakta - kort Smukke arealer med fleksible indretningsmuligheder Flot palæejendom i Frederiksstaden Enestående

Læs mere

Grand Hotel Bernardin

Grand Hotel Bernardin Grand Hotel Bernardin Velkommen til Grand Hotel Bernardin! Introduktion På den slovenske sydvestkyst finder I en oase af velvære, fantastisk natur og spændende mad. Med udsigt over Middelhavet har Grand

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN Smukke, historiske rammer med udsigt til park og fjord Hotel Strandparken er beliggende i Holbæks smukke, historiske park, der skråner lige ned til Holbæk Fjord. Det velrenommerede

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del)

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

REJSEBREV 12. FORÅR 2013.

REJSEBREV 12. FORÅR 2013. REJSEBREV 12. FORÅR 2013. Tirsdag den 23. april. Vi trænger til at hvile ørerne i lidt landlige omgivelser efter indtrykkene i Lourdes. Det finder vi i den lille landsby Gimont lidt vest for Toulouse.

Læs mere

Velkommen til Ungdomsskolens. Un peu. Tur til Paris 2015

Velkommen til Ungdomsskolens. Un peu. Tur til Paris 2015 Velkommen til Ungdomsskolens Un peu Tur til Paris 2015 Personale Arne Houmøller Jan Maigaard Inger Nielsen Lene Svenningsen Kontakttelefon: +45 99 70 62 81 Rejseplan Mødetid på Tranevej 2, Onsdag den 13.maj

Læs mere

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jul Sang og musik i haven To Ja Jo Tor 7. Jul Bowling i Haslev Ca To Tir 12. Jul Musikquiz med Leif To Ki Ca Tor 14. Jul Eventyr ved bålet Ki Ca Ti Tir 19. Jul Udendørslege

Læs mere

Johannes Larsen, Svanemøllen set fra forhaven, 1937. Johannes Larsen Museet. Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen. Opgaveark ...

Johannes Larsen, Svanemøllen set fra forhaven, 1937. Johannes Larsen Museet. Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen. Opgaveark ... Johannes Larsen, Svanemøllen set fra forhaven, 1937. Johannes Larsen Museet Opgaveark Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen Navn: Klasse:... Møllebakken Johannes og Alhed Larsen, ca. 1900 Ægteparret

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

Los Angeles Nuuanu Pali lookout Honolulu Pearl Harbor Polynesian Cultural Center. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf.

Los Angeles Nuuanu Pali lookout Honolulu Pearl Harbor Polynesian Cultural Center. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. Los Angeles & Oahu - Storby og paradis 12/13 dage fra 12.498,- pr. prs. Denne stopover-pakke kombinerer Los Angeles og Honolulu. Los Angeles er mere end bare en by. Her finder man filmenes højborg, Hollywood,

Læs mere

Tag med på en forlænget weekend til færøerne og smag på det færøske køkken. Oplev hyggelige Tórshavn, som er Færøernes største by.

Tag med på en forlænget weekend til færøerne og smag på det færøske køkken. Oplev hyggelige Tórshavn, som er Færøernes største by. Det Færøske Køkken 4 dage fra kr. 10.898,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger m.m. Oplev det spændende færøske køkken og T órshavn Tag med på en forlænget weekend til færøerne og smag på det færøske

Læs mere

EN GOD DAG I BANGKOK. Tur 1 - Chinatown. What to do in Bangkok

EN GOD DAG I BANGKOK. Tur 1 - Chinatown. What to do in Bangkok EN GOD DAG I BANGKOK Tur 1 - Chinatown What to do in Bangkok Vi kender mange som bruger Bangkok som transitby, for at komme videre ud i Asien, thailandske øer og verden. Mange er der ofte kun 1-2 dage.

Læs mere

BAGERI & SANDWICH BAR

BAGERI & SANDWICH BAR Udgangspunktet er at skabe de 2 individuelt fungere butikskoncepter, der ved at eksistere i sammen rum kan skabe nogle overlap imellem Bageriet og en både materielt, stedsspecifikt og konceptuelt, for

Læs mere

DET SKER PÅ LANGELAND. Januar 2015. Koncerter, guidede ture og meget mere. Museer, seværdigheder, spisesteder LANGELAND - KOM OG VÆR TIL

DET SKER PÅ LANGELAND. Januar 2015. Koncerter, guidede ture og meget mere. Museer, seværdigheder, spisesteder LANGELAND - KOM OG VÆR TIL DET SKER PÅ LANGELAND Januar 2015 Museer, seværdigheder, spisesteder Koncerter, guidede ture og meget mere LANGELAND - KOM OG VÆR TIL Museer Østergade 25 Tullebølle Bygaden 51 Brovej 12 Da Rocken Kom Over

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Velkommen til Hotel Tiffany's!

Velkommen til Hotel Tiffany's! Hotel Tiffany's Hotel Tiffany's ligger under 150 m. fra stranden og tilbyder privat strand med liggestole og parasol. Der er desuden en dejlig pool ved hotellet samt mange aktiviteter for børnene. Hotellet

Læs mere

firsttimers travel guide NEW YORK

firsttimers travel guide NEW YORK firsttimers travel guide NEW YORK PARKER & MUSEER Central Park High Line 2 Den 3,5 km store park midt på Manhattan er en fredfyldt oase i storbyen - og et must at besøge, når man er i New York. I parken

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

REJSEBREV 8. FORÅR 2013.

REJSEBREV 8. FORÅR 2013. REJSEBREV 8. FORÅR 2013. Figueira da Foz er ikke noget at skrive hjem om. Badeby, casino og kulørte lamper. Vi lå lidt udenfor byen, og blev ikke fristet af de tilbud. Og i øvrigt havde vi vores egen strand,

Læs mere

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder Hotel Cristina Introduktion Hotel Cristina ligger i Limone, i den nordlige del af Gardasøen og kun 500 meter fra Gardasøen. Hotellet er placeret på en bakke, hvilket giver en smuk udsigt fra hotellet af,

Læs mere