Himmelbjergegnens natur- og Idrætsefterskole. Løbende evalueringer af skolens samlede undervisning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Himmelbjergegnens natur- og Idrætsefterskole. Løbende evalueringer af skolens samlede undervisning"

Transkript

1 Himmelbjergegnens natur- og Idrætsefterskole Løbende evalueringer af skolens samlede undervisning På HNIE evaluerer vi løbende elevernes udbytte af deres efterskoleophold. Arrangementer, emneuger og særlige forløb evalueres altid lige efter at de har fundet sted. Disse evalueringer foretages altid af lærergruppen og ledelsen, og ofte inddrages eleverne via kontaktgruppemødet. Se nogle af disse evalueringer med tilknyttede opfølgningsplaner sidst i dette dokument. Med hensyn til elevernes trivsel, bliver der evalueret med den enkelte elev, når kontaktlæreren holder individuelle samtaler med denne. Dette bliver der fulgt op på via forældresamtaler i september og januar måned, hvor kontaktlæreren samtaler med elev og forældre om, hvordan det er gået hidtil. På HNIE evaluerer vi også elevernes udbytte af den faglige undervisning. Her har vi flere forskellige typer for evaluering. Eleverne skal hver uge aflevere en større skriftlig opgave, som vi fra årets start har lagt fast i kalenderen, således at det er en sprogaflevering hver anden uge, og så hhv. en dansk og matematikaflevering i de mellemliggende uger. Disse afleveringer bliver bedømt med en karakter, men også en skriftlig kommentar, og vi har hermed et redskab til at evaluere elevens udbytte men også udvikling inden for faget. I fagene har vi også indført vores egne terminsprøver, som udover at evaluere på elevens formåen i faget, også fungerer som en træning for eleven, i at sidde i en prøvesituation og være presset på tid osv. I november måned giver faglærerne en standpunktskarakter, og herefter inviteres forældrene til fagsamtaler. Generelt bliver forældrene løbende informeret, fx via nyhedsbreve eller breve/opkald fra den enkelte lærer. I forbindelse med skoleafslutningen bliver der igen givet standpunktskarakter. Ved skoleårets afslutning evaluerer vi også overordnet på elevernes udbytte af deres efterskoleophold. Der bliver igen holdt individuelle samtaler med eleverne, og kontaktgruppelæreren skriver en personlig udtalelse for hver enkelt elev. Hvert andet år udfylder eleverne også vores spørgeskema i forbindelse med undervisningsmiljøundersøgelsen, og herudfra evaluerer vi også på elevernes eventuelle konflikter mellem hinanden men også skoletrivsel generelt, både inden for de psykiske og fysiske rammer. Bestyrelsen udarbejder jævnligt yderligere spørgeskemaundersøgelser, som et led i skolens selvevalueringer. Her er det enten forældre eller elever, der hjælper med at evaluere skolens værdigrundlag. Opfølgningsplaner bliver lavet for hver eneste undersøgelse, og efter hver eneste evaluering, som er blevet udfærdiget på personale-møderne. Det bliver ført til referat, hvem der har ansvaret for at følge op på diverse forslag og ændringer.

2 Evaluering af Norgestur 2016 (elevernes): Evalueringer fra 15/16

3 Sammenskrivning af svar i norgesevaluering elever 2016: Norgesforberedelse: Fint nok for de fleste. Tenderer til at blive for lang tid. Mangel på mere tid ved symaskiner dog, men mindre tid på træning. Træning skal være enten fast ugentlig, så det giver noget, eller slet intet! Hytterne og hytteinddeling: Luksus-hytter. De fleste synes også at de var blevet godt blandet i hyttern

4 Det sociale og praktiske i hytten: Langt de fleste er positive her også. Nogle få skriver, at nogle lavede mere end andre, men at det gik alligevel. Fællesaftenerne: Positivt. De fleste skriver at det var sjovere end forventet. Ros til elevrådet. Kritikpunkter er at der blev for varmt, og at der var for lidt plads. Og at det måske kom til at tage for lang tid, men der måtte gerne blive vist billeder. Aller bedste: Alpin, hytten, fællesskabet bliver nævnt mest, derefter adventurerace, ekspediton, kælk og snehule.derefter skiture, naturen osv Så mange positive ting Det værste: Dårligt vejr, skadet, bagglid, mere fritid, men det der bliver nævnt,mest er den lange bakke op til hytterne. Fortrudt: Lidt forskelligt bliver nævnt, bl.a røvkælkning, snehuletur og andet. Hvad kan lærerne gøre bedre: Mere samvær med elever ude i hytterne, bedre samstemmende information om udvalget af ture Vierli: Super tilfredshed med stedet, minus er den lange bakke igen, og ankomstaftenen, og så nævner mange at alpin er meget bedre i Rauland end Vierli! Evaluering af værelsesrokade: Evalueringer fra 14/15 Lærernes evaluering - Pæd. møde d. 27/ a. LS: postivt: KH: Uheldige konstellationer er brudt op, f.eks. underdirektøren b. Fordele AL: mulighed for at splitte områder op og få elever lidt væk fra hinanden. Ny energi i at skulle etablere sig et nyt sted. Eleverne har brug for hjælp til at møde nye mennesker. Rent praktisk er det godt at få ryddet op og gjort rent. SB: Elev ME har fået en ny rolle. Fra at være en belastning på værelset er han blevet meget mere afslappet. Positivt at eleverne kan få en ny rolle.

5 AB: hvis eleverne flytter området helt, så hænger unoderne ikke ved. TM: naturlig måde at bryde noget op på. Så enkelt episoder bliver ikke så synlige. c. Ulemper: BKA: ligesom nogle negative konstellationer kan være brudt op, kan også nogle af de positive være brudt op. Elev JA havde en hård start, men har nu også fundet flere at tale med. AL: vi skal være bedre til at få skabt et nyt godt sammenhold d. Praktisk: KN: hvem bor hvor nu? Og hvordan er det lige man ændrer værelsesnummer. AM: weekendsedlen er opdateret med nye numre GI: vi skal være bedre til at få opdateret skilte ved dørene AM: for lang tid til rengøring KN: huslærerfunktionen skal have en anden struktur for at vi få kontakt med vores huselever. AM: huslærerfunktionen tages op til evaluering på et andet tidspunkt KH: tidspunktet kan måske være allerede i november, for at få stoppet nogle ting som er f.eks. urolige, bliver reguleret med en værelsesrokade. AM: nøgleind- og udlevering skal lige gentænkes AL: hvordan sikrer vi os de ting som er ødelagt bliver noteret og fulgt op på. TM: indføres en synsrapport for værelses-status e. Eleverne: De er meget positive. De vidste nok inden. De har fået flere at snakke med. De synes også det skal gøres næste år. Nogle elever oplevede de kunne ønske, mens andre ikke gjorde. Så de synes ikke det var helt retfærdigt. Afsked med boområder gik i vasken fordi de nye numre blev offentlige for tidligt. Elevernes evaluering af værelsesrokade: Sammenskrivning af svarene er ikke med i denne udgave af evalueringer, men findes på skolens intranet!

6

7 Evaluering af forældredag i november (forældreevaluering): Udover dette spørgeskema, findes der også en sammenskrivning af svar, som ikke er med her.

8

9 Evalueringer fra 13/14 Evaluering af forældredagen i september (2013) Lyn-evaluerings-skema: (lærerne pæd. møde) Spørgsmål Hvad er det gode ved denne forældredag, sådan overordnet? Svar - Forældre er aktive og ser og oplever elevernes hverdag - Eleverne er stolte ved at vise skolen frem - Samtalerne med k-lærerne, og at forældre får ansigter på lærerne generelt - Forældre mager køkkenets gode mad - Personalet for set samspillet mellem forældre og barn Hvad gik godt og hvorfor? Tænk gerne både overordnet og detaljeret - Samtaler over 2 halvdele, + tilmeldingen over intra - Skolen var ren - Flot præsentation af maden - Gode samtaler med elev og forældre (godt at have ark som udg.pkt) - Aktiviteterne - Programmet gik fint, tiderne passede - Mange positive tilbagemeldinger Hvad kan med fordel udvikles? Tænk gerne både overordnet og detaljeret - Ingen samtaler i samme halvdel som stå-kaffe, samt ingen sidste samtaler for tæt ved aktivitetsstart - Kortere spisepause - Mere sang - Mere mad (og mælk til kaffen) - Alle skal have mikrofon på og teknikken skal virke (også mørklægning powerpoint??) - Mere elevinvolvering, fx vise vej til feltstation, turledere, sangkor eller? - Flere aktiviteter, og personale på (fx v heste og svampe) og evt. leje flere kajakker evt. forældreforhåndstilmelding (mange har søskende mm med) Hvordan så jeg gerne denne forældredag udviklede sig? - Mere elevinvolvering - Mere skarphed i fælles informationer - Kan tale/velkomst afspejle skolens idegrundlag bedre? - Kontaktgruppetid med forældreflokken, til værelsessnak? - Evt 15 min af til hver samtale - Mini-k-gruppeløb? Det, der er mange der har nævnt, som kunne være interessant at arbejde videre med, er ELEVINVOLVERING, hvordan kan vi gøre det bedre, og måske dermed hvordan flere/bedre aktiviteter?

10 Evaluering af Norgesturen: Evalueringer fra 12/13 PDF-fil, spørgeskema eleverne, kommer på senere! Evaluering og planer for opfølgning af Showugen: Opstramning af grupperingerne. Fx at scene og lysgruppen har 8-10 elever, der er på/faste, er der så flere, så har de fx et dobbelt fokus: først scene og lys opsætning, dernæst gourmemad. Mål for gruppering: at alle elever føler, at de har deres flig af at showugen lykkes. Ved præsentation på en fortælletime, bør alle showugelærere være tilstede. Eleverne skrives på de store grupper: skuespillere, musik, scene og lys, kostumer og kulisser og dansere og mediegruppe. Derudover bør vi have tillægsopgaver noteret, som de elever, der har flair og lyst, kan springe på. Fx sceneskiftere, ressisør, gourmetmad, sminkestue, Såfremt der er nok gengangere blandt showugelærerne, så vil vi gerne prøve at sætte stykket op uden en ekstern instruktør. I stedet vil vi hellere være en lærer mere. Der skal også være lidt mere hjælp til det logistik-mæssige (fx AM), så showuge-formanden har fokus på selve show-strukturen, mere end rengørings- og køkkenplaner). Udstyret fra grejbank Skanderborg amatørteater fungerer, og vi kan få alt samme sted. Vi bør opbygge en teatergarderobe Ide til næste års show: ungdomsoprøret, hippitiden Vagter i ugen bør i videst muligt omfang besættes af ikke-showuge-lærere. Evaluering og planer for opfølgning af introperioden: Der skal være et kontaktgruppemøde mere i 2. uge, her kan man uddele telefoner, MEN telefoner må gerne blive uddelt før 2. uge, evt klørdag efter en svømmeprøve så god ide at flytte svømmeprøven til lørdag (men hvad siger køkkenet til det?) Så evt. uddel mobiler mandag, og her et almind k møde. Rengør intro mødet og valgfagsintro (hvor alle lærere skal møde ind) kunne så holdes i forbindelse med p-mødet. Hvor alle er der alligevel (som måske først skal ligge i stedet for 13.) Forkort noget af det ikke vigtige: rengøring, samarbejde, de faglige introer, evt. læg dem over 2 gange. Også træning kunne fordeles over 2 gange Køkkenet især om eftermiddagen kan også gøres kortere. Så kunne der være træning der bagefter. Når noget forkortes bliver der plads til andet, fx intro til hvad en pc kan, og hvordan vi forventer den bliver brugt i timerne!(halve eller hele hold?)

11 Bare vigtigt at alle når kajak igennem, man kan evt, inddrage mere af weekenden til dette? Cykelinfo også vigtigt at få ind, ikke obli for alle, men Simon ekstra timer til en aften at gennemgå noget med dem (for at undgå skader) Det samme med ekstra ridning, timer til fx Stine /Kira Så vidt muligt faglærere på fagene, som også skal have dem resten af året. Fredagsaktivitet, god ide med udlevere elevhæfter, labels, vise adgang elevintra, og de kan lave deres værelsessedler der. Timer sættes af i programmet til at Henrik kan lægge billeder på hjemmeside, onsd formid fre form- +uge 2, derfor ikke vagt til henrik søndag aften (har også elevbilleder) eller i weekenden? Godt at grønhøjdage ligger der til sidst i uge 2, hvor de er ved at være trætte. Overveje at indføre stilletime fra uge 2, for at gi dem rum, afslapning? Overveje at forlænget weekend er torsdag-søn, i stedet for fre-mand? Skema husk fredag fri (ikke 15) Vi bruger ikke kontaktgruppefotoet til noget! Derfor kunne Henrik evt ta de individuelle billeder der, og så holde fri til postløbet, for at lægge dem på intra der. (vi er alligevel 1 ekstra lærer til postløbet, da Gitte + Lars P er med) Inden ankomst søndag: Lars pedel sætter skilte op hvor der står velkommen vær. 3, osv, han kunne ligeså godt få mine skabeloner hvor der står værelsesnummer + navne, så var de klar til at blive dekoreret, og læreren kan se hvem der bor hvor, fra starten af, hvor der er brug for det. Stikordssedlen ved mødet med kontakgruppen, sortere den, så kun det vigtigste kommer med, undgå opremsning, noget kan evt skrives i brochuren til forældrene? Husk med: gult sygesikringsbevis til barnet. Evalueringer fra 2010/11 Plan for opfølgning på undervisning og evaluering, fra p. møde 7. dec 2010: Kommende eksamener/terminsprøver v. AM Eleverne er informerede om de kommende terminsprøver. AM har sendt papir med procedure ud til os. Tjek det. Sidehoved til opgaverne er sendt ud via Elevintra. Eleverne skal downloade det inden prøverne. Eleverne må ikke have musik i ørene!

12 Det kan ses i kalenderen hvilke klasser der har prøver, læsedag og alm. undervisning i kalenderen. AM sørger for at der er lukket for nettet under terminsprøverne. NB: Fra vores vedtægter om prøver står bl.a. følgende: Vi evaluerer løbende på elevernes udbytte af undervisningen, ved hjælp af skole-hjemsamtaler, elevsamtaler med kontaktgruppelæreren og karaktergivning. Derudover går eleverne op til afgangsprøven, men vi har også valgt at indføre terminsprøver i fagene dansk, matematik, engelsk, og tysk. Målet med terminsprøven er, at eleverne får afprøvet en prøvesituation/får en tidsfornemmelse i forhold til det de skal nå/ at få afprøvet deres computer/printer/usb-stik o.l. Derfor giver det mening at gennemføre terminsprøven under samme vilkår som den rigtige eksamen. Det eneste man godt kan se bort fra, fordi det er en terminsprøve er fx det med elevnumrene, og det med at tilsynsførende ikke må have eleverne til samme fag, som prøven er i. Derudover er målet med prøven også, at faglærerne får mulighed for at bedømme elevens standpunkt, halvvejs i forløbet, for derved bedre at kunne vejlede eleven videre gennem det sidste af undervisningsforløbet. Forældredagen sep 2010: Evaluering: En forældre var noget frustreret over det koncept der blev lagt op til omkring elevfester. Lars ringer til hende. Måske et punkt på pædagogisk dag. Programmet skred, og der er ikke tid nok til elevsamtalerne. Aktiviteterne om formiddagen er noget pressede. Det er ikke et krav på kontaktgruppedagen at dagen foregår hjemme hos den enkelte kontaktlærer. Forslag om at programmet for kontaktgruppedagen taget op som et punkt. Søskende og bedsteforældre er også velkomne på disse dage. Plan for opfølgning: Til forældredagen i Januar er oplægget (pga evalueringen) således: 22. januar: forældredag for nuværende elever. i. Der skal være ro på, så der er tid til hygge. ii. Kontaktlærerkonsultationerne udvides til 15. min. Her er der fokus på trivsel. iii. Det er vigtigt at vejlederne får karakterer inden, så de har noget at gå ud fra. Det er disse nye karakterer eleverne søger optagelse på baggrund af.

13 iv. Stine og Simon kontakter os evt. om udtalelser hvis der er elever der bliver erklæret ikke studieegnede og det skal underbygges. v. Vejlederne efterspørger fagsamtaler til afklaring inden studievalg. Det er der ikke plads til i år, og det har vi også lige haft i november. En del nåede det ikke den dag, pg.a. vejrkaos, så der vil være forældre der efterspørger det. Det bliver der ikke åbnet op for, da forældrene er blevet opfordret til at kontakte os telefonisk. Vi må tage det der kommer på dagen hvis der er tid. vi. Anne foreslog at eleverne kommer ind over aktiviteterne. De enkelte lærere håndplukker elever, der vil være relevante til aktiviteterne. Lars pointerede at det er vigtigt at forældrene møder os, og vi præsenterer en del af hverdagen og efterskolelivet og det vi står for. Aktiviteterne bliver både for forældre og elever. vii. Louise Lundsgård, som skal overtage Annes kontaktgruppe når hun går på barsel (indtil sommerferien), kommer og hilser på. Mere om hende senere. Evaluering af juleklippedag onsdag d. 1. dec: Det var første gang den lå en onsdag, og der var 4 lærere på i stedet for 1 en søndag! Vi har brug for skole-boglige-timer, specielt som året har været i år med to ugers temauger (OSO og show). En fin dag hvor dem der var med hyggede sig. Socialt god dag. Dagen skal ikke ligge i undervisningstiden, men om aftenen eller i weekenden så det bliver mere frivilligt. Plan for opfølgning: Næste år 2011/12 placeres juleklippedagen på en søndag, så det bliver frivilligt for eleverne. Evaluering af Showugens placering i skoleåret: (evaluering foretaget i december) Det er måske ikke så heldigt at oso/brobygningsugen og showuge ligger lige op ad hinanden. Der gik for meget lejrskole i det, og for det personale, der var på begge dele, var perioden hård. At der så kom sne samtidig gjorde ikke situationen bedre. Vi ermåske ikke forpligtet til at have projektuge med 9. klasse, men oso/brobygning skal vi have. I næste års kalender skal show og brobygning skilles ad. Plan for opfølgning: Næste år placeres showugen i uge 4, hvor brobygning stadig ligger i uge 45/46 Evaluering af forældredage i januar måned 2011:

14 Lørdag med nuværende elever: Mange forældre mener, at de får valuta for pengene nogle mente dog, at det kan være svært at komme i telefonisk kontakt med os. Er det smart at aktiviteterne ligger som det sidste mange tager nok bare hjem i stedet for. Aktiviteternes formål: Vise skolen lærerne Samtalerne: Samtalerne: Ikke kun uproblematisk, når der er noget, der skal på plads. måske skal vi ikke have print af elevjournalen på intra med. Søndag med kommende elever: Eleverne lover godt. Senzone-indslaget kan vi nok lave lige så godt selv. Kost vigtigt hvordan med sengetiderne skal de justeres? Hvor meget skal vi gå ind i at vejlede i et evt. fravalg af stedet efter at have observeret nogle problemer i forhold til vores tilbud. Der indkaldes måske til møde med nogle af eleverne og deres forældre. Fin og afslappet stemning på forældredagen. Aflever oplysningsskemaer snarest til Gitte. Der er for lidt tid til de individuelle elev-forældresamtaler, hvis man har en af de store kontaktgrupper. Nogle af forældrene og de kommende elever nåede at blive meget sultne inden de kom til samtalerne. Claus mener, at der kan serveres frokost på, hvis det ønskes. Måske skulle vi prøve tøjet fra Udeliv kontaktgruppevis. Næste år kommer dagene ikke til at ligge sammen. Plan for opfølgning på forældredagen for kommende elever (den om søndagen): Køkkenet sørger for mad til senere. Vi melder ud til forældrene at man først kan forventes at tage hjem senere (18.30 i stedet for 17.30). Næste år deler vi de to forældredage ad, så det ikke er samme weekend, og dermed kan dagen for kommende elever også blive en lørdag. Norgesturen set i lyset af de elever, vi har i år? Diskussionspunkt rejst på p. møde jan 2011: AM: Er der nogle elever vi særligt skal tage hensyn til det er et anderledes hold vi har i år, ikke aktivitetesniveau på samme højde som sidst? Punktet tages op igen næste tirsdag. Eleverne M og M blev vendt. Begge er alvorligt skadede og har allerede misset andre ture. Kan vi give dem nogle andre roller i Norge? (mediefolk..overnatning i sæterhytte)lærer L vil gerne gøre noget for skadede elever. Plan for opfølgning, norgesturen, marts 2011: Norgesprogram: Der er lavet nogle ændringer, så det ikke skulle blive så hårdt for eleverne. Gæt din tid droppet men noget langrendssprint i stedet for (også frivilligt om man vil deltage her) Hyttekonkurrence og mesterskab er slået sammen i år. Nærlæs programmet og kom evt. med kommentarer til norgesplanlægningsgruppen. Køkkenleder informerer Lærer L om, hvad der skal med hjem af rester af mad. Fodposer tjekkes af LX inden hjemrejse. Sports pharma-tasken tjekkes

15 af LX inden afgang til Norge. Alle lærerne har en godnatrunde + en fri formiddag (med ansvar for frokosten). Evalueringer fra 2009/10 Evaluering af introugerne 2008/09: Målene for ugen: - Eleverne skal lære deres ansvar og at samarbejde (skal ske gennem øvelser og leg): Alle oplever målet opfyldt, bedre end ved tidligere introforløb. - Vi skal lære hinanden at kende( kontaktgruppe og klasse, elev-elev, elev-lærer): Godt med kontaktgruppen hele mandagen. Alle fik hurtigt en fornemmelse for hinanden. Det virkede rigtigt godt med introturen allerede i 1. Uge. bedre udbytte end tidligere, selvom det umiddelbart kunne være lidt hektisk for lærerne. At turen ligger så tidligt giver mulighed for at forme eleverne/ fællesskabet i en god retning. At dele aktiviterne op i halve klasser en god ide. Mindre hold, = kendskabet til kammeraterne etableres allerede fra starten. Rigtig godt med intro kajak kun med 12 personer. Klassedannelsen blev lidt hektisk, fordi det var svært at nå at få indsamlet fornødent data om hver elev. Udfaldet ser dog ud til at være landet godt kun få byt. - De skal lære skolen og faciliterne at kende, så de kan benyttes i fritiden: Gruppeløbet var rigtig godt, sjovt. Men det kan videreudvikles mere og resultatlisten i højere grad bruges. Nøgleudlevering/underskrift ret vanskelig når holdene er bundet sammen. Tidsplanene holdt næsten, måske skal der lægges 15 min til. Er absolut brugbar igen. At kontaktgrupperne opkrævede penge for skoledragter mm virkede ikke optimalt. Det skal gennemtænkes inden opstart næste år. Punktet sættes på dagsordenen senere. - Der skal (næsten) være fuldt program på hele perioden: Ideen er helt rigtig, men der skal tænkes lufthuller ind. Ikke obl. Aktivitet om aftenen, det bliver for massivt. Opfordring til at obl. Aftener følges op resten af året. Det er ikke den bedste løsning at syge/skadede er med på kajakholdene. Det bør revurderes til næste år. Lærerbelastningen opleves forskelligt i introugerne. Kan måske planlægges bedre, hvis vagtplanen i disse uger medtænkes i den øvrige planlægning. Introweekenden kan evt. deles op i 3-holdsskift, for at fordele belastningen. Det er en god løsning at der er vagtskifte nat/morgen på introturen. - Struktur, overskueligt og genkendelighed (ligehd med hverdagen i semestrene): Bedre end tidligere. Godt at skemaet bliver gennemgået hver dag i starten. Mindre forvirring. Morgensamlingen bør introduceres inkl. sangbog næste år.

16 - at ingen kommer bagud socialt (obl weekend): super at første weekend er obli, det skal fastholdes. - vi skal grine og have det sjovt: der har været højt humør over hele linjen, også når der skulle gøres rent. Der skal udarbejdes andre navne til fag-introerne, fx kan dansktemadag hedde grønhøjdag! Evaluering af Skolevejledning 2008/09:

17

18 Evaluering af forældredag nye elevers dag maj 2009: Det var godt vi havde lavet skuespillet det virkede inspirerende på de kommende elever. Bliv ved med det. Det er for svært at løbe med 2 kontaktgrupper, det skal vi lave op på til næste år. Hesteinteresserede elever skal have en snak med Kira, som skal være aftalt på forhånd. Det skal ind i programmet, og ikke bare være i pausen. Kan enkeltsnakkene med eleverne ligge tidligere på dagen? Evt. i længere tid, og i mere private rum? Evaluering af forældredag, januar 2010: 1. gang med tilmelding over intra! - Kontaktgruppesamtaler: Der var (som altid) problemer med at ikke alle forældre havde tilmeldt sig til tiden, ellers fungerer det rigtigt godt med forældreintra. Forældrene har givet positiv feedback på tilmeldingssystemet. - Vejledningssamtaler: Overordnet fungerede det godt, men de sidste forældre tager hjem uden samtale, de gider ikke at vente så længe. Måske skal der lægges samtaler efter frokosten også. Det er vigtigt at få fortalt at Simon og Stine sidder på vejlederkontoret til forældrene. Stine oplevede til en vejledningssamtale at XXs mor var rasende på barnet ang. sygemeldninger, dovneri mm. Vi skal passe lidt på hende, for hun er blevet bedre. - Eftermiddagstilbud: Både lærere og forældre havde en rigtig god oplevelse, trods stor forskel på holdstørelsen. Gerne mere tid, vigtigt at holde fast i tilbud de kan springe til på dagen. - Tidsplanen: Fungere fint. - Oprydning: Fantastisk at det bare skete og alle hjalp til. Der ligger endnu nogle småting, Hans sørger for at de bliver ryddet op i aften. Mette G sørger for at samle det tøj sammen der tilhører skolen. Indtil videre er der teatergarderobe på et værelse i undervandrehytten. - Forældremøde: Lars deltog i forældrenes møde. Nogle forældre er meget mod elevernes fester, andre ser ikke noget problem i at der holdes fester med hvad det indebærer. Forældrene var meget delte, men mødet blev godt. Der blev nedsat et udvalg m 5 forældre. Vi er nu som skole udenfor festplanlægningen som vi ønsker det. - Andet: Et godt show - ros fra forældrene. Standpunktkarakterene manglede, fordi Gitte har været på ferie og opgaven ikke var blevet givet videre. Det bliver sendt ud til forældrene snarest.

Himmelbjergegnens natur- og Idrætsefterskole. Løbende evalueringer af skolens samlede undervisning

Himmelbjergegnens natur- og Idrætsefterskole. Løbende evalueringer af skolens samlede undervisning Himmelbjergegnens natur- og Idrætsefterskole Løbende evalueringer af skolens samlede undervisning På HNIE evaluerer vi løbende elevernes udbytte af deres efterskoleophold. Arrangementer, emneuger og særlige

Læs mere

Himmelbjergegnens natur- og Idrætsefterskole. Løbende evalueringer af skolens samlede undervisning

Himmelbjergegnens natur- og Idrætsefterskole. Løbende evalueringer af skolens samlede undervisning Himmelbjergegnens natur- og Idrætsefterskole Løbende evalueringer af skolens samlede undervisning På HNIE evaluerer vi løbende elevernes udbytte af deres efterskoleophold. Arrangementer, emneuger og særlige

Læs mere

Keld har ordet.. Så nærmer turen til Idre Fjäll sig med hastige skridt. Skole/hjemsamtaler

Keld har ordet.. Så nærmer turen til Idre Fjäll sig med hastige skridt. Skole/hjemsamtaler Indholdsfortegnelse side 2: Skolelederen har ordet side 3: En hilsen fra Miljøministeriet side 5-6: Fastelavnsbilleder side 7: Turen går til Idre Fjäll side 8: Kalenderen side 9: Indkaldelse til Forældrekredsmøde

Læs mere

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN Ballevej 57 7182 Bredsten Kontor tlf. 75 88 12 05 Lærerværelse tlf. 20 91 85 99 Ledelse, Dorthe og Jan Fredsted 20 45 25 05 info@balle-efterskole.dk www.balle-efterskole.dk

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

VESTERGÅRDENS. nyhedsbrev

VESTERGÅRDENS. nyhedsbrev VESTERGÅRDENS nyhedsbrev november nyt Kære Forældre og børn på Vestergården Så blev det tid til et nyt nyhedsbrev. Vi vil starte med at ønske Dorte velkommen tilbage fra barsel. Dorte starter i o.y, og

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

SOMMER hold øje 2014 - uge 26

SOMMER hold øje 2014 - uge 26 SOMMER hold øje 2014 - uge 26 Kære alle. Så er det slut med skoleåret 2013-2014. Vi glæder os nok ALLE til ferien, men inden længe glæder vi os også til igen at se vore venner og de andre bøffer. Så er

Læs mere

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044 UGEBREV nr. 23 uge 05 Årgang 6 Temauge I næste uge har vi temauge om farver. I må læse under lærernes indlæg, hvad der skal ske i løbet af ugen, men her er lidt praktiske informationer. Mandag er normal

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Fælles info: Ingen særlig fællesinfo i denne uge. Håber I alle får en god weekend! På indskolingens vegne Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 46 Malou

Læs mere

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler.

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler. Fredag d. 6. marts, var det national trivselsdag. 8 PALS-skoler i kommunen valgte at markere denne dag samlet. PALS-tovholderne havde overordnet planlagt dagen sammen, og der var valgt nogle aktiviteter,

Læs mere

Nyhedsbrev. Efteråret 2 0 1 5. Kære medlemmer og forældre. Aktiviteter: Fra Kontoret. Side 1

Nyhedsbrev. Efteråret 2 0 1 5. Kære medlemmer og forældre. Aktiviteter: Fra Kontoret. Side 1 Side 1 Nyhedsbrev Efteråret 2 0 1 5 Kære medlemmer og forældre. Efteråret er over os, og der begynder at være ro på hverdagen efter en hektisk start i fritids- og ungdomsklubben. Vi har været igennem en

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE Kundby d. 11. juni 2012 Kære forældre Endnu et skoleår går mod sin afslutning, og den dejlige sommerferie venter forude. I år strækker skoleåret sig helt hen imod juli måned,

Læs mere

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014 Kære alle nye, gamle og kommende Tiger Forældre Først vil vi sige tusind tak for en fantastisk familiefest med alle jer nye Tigerfamilier. Det var en stor fornøjelse at møde så mange af jer. Vi kan hver

Læs mere

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013 Nyhedsbrev Hammerum, den 11. april 2013 Det er ved at være længe siden, I sidst har modtaget et nyhedsbrev, og derfor bliver dette i høj grad en opsummering af nogle af de aktiviteter, der har fundet sted

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Opsummering af trivselsundersøgelsen

Opsummering af trivselsundersøgelsen Opsummering af trivselsundersøgelsen Den første tid på KG Kun 6% af eleverne oplevede IKKE, at de blev modtaget godt ved skoleårets begyndelse. I kommentarfeltet er det særlig introturene, som bemærkes

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 46. Lockout. Afsked. Fra skolen. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 8. marts 2013

Nyhedsbrev nr. 46. Lockout. Afsked. Fra skolen. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 8. marts 2013 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 8. marts 2013 Nyhedsbrev nr. 46 Fra skolen Lockout Som det sikkert er de fleste forældre bekendt, har Kommunernes Landsforening varslet lockout af de overenskomstansatte

Læs mere

Del 2. Den årlige etablering af fundament for teamets arbejde og samarbejde.

Del 2. Den årlige etablering af fundament for teamets arbejde og samarbejde. Del 2. Den årlige etablering af fundament for teamets arbejde og samarbejde. Indhold: Årshjul Fælles årsmål og årsplan for klassen Årsplan for fag Den individuelle undervisningsplan og statusrapport Rolleafklaring

Læs mere

Selvevaluering 2010/2011

Selvevaluering 2010/2011 Selvevaluering 2010/2011 Fokus på individualisme og fællesskab 1. Indledning Selvevalueringen på Vejstrup har, som loven kræver, de seneste år været rettet mod det værdigrundlag, som både definerer bestyrelsens

Læs mere

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup skole En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Skolereform år 2 I august 2015 tager vi hul på år 2 med skolereformens ændringer og tiltag. Vi

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015 4. februar 2015 Skolelederen Skolelederen Kære alle. I december skrev jeg, at sneen nok ville komme mellem jul og nytår, og der kom faktisk et lille drys de fleste steder, men nu er det for alvor blevet

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

Jeg skal ikke med på VIA, så jeg er på skolen. I må meget gerne selv aftale det med læreren.

Jeg skal ikke med på VIA, så jeg er på skolen. I må meget gerne selv aftale det med læreren. UGEBREV nr. 28 uge 11 Årgang 6 Tidlig Sfo Efter påskeferien, nærmere bestemt fredag den 1. april, kommer der nye børn på friskolen. Der starter 9 børn i Tidlig SFO, som selvfølgelig bliver til den nye

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Tur til Hesteskoen. www.mellervangskolen.dk. Nyhedsbrev November. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst

Tur til Hesteskoen. www.mellervangskolen.dk. Nyhedsbrev November. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst Tur til Hesteskoen Nyhedsbrev November Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

GLAMSBJERG FRI- OG EFTERSKOLE

GLAMSBJERG FRI- OG EFTERSKOLE GLAMSBJERG FRI- OG EFTERSKOLE Realkompetencer Efterskolens selvevaluering 2008/2009 06-06-2009 Selvevaluering: Realkompetencer Indledning Emnet for dette skoleårs selvevaluering er Realkompetencer og den

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Julefest på BØF. Torsdag d. 4. december Fra 15.30-17.30 Slår frits dørerne op for Årets julefest

Julefest på BØF. Torsdag d. 4. december Fra 15.30-17.30 Slår frits dørerne op for Årets julefest Hold øje uge 47 Sidste efterårsmåned er ved at rinde ud. En enkelt uge har vi tilbage, før julemåneden og dermed vinteren er over os. På den ene side er der stadig lang tid til årsskiftet, og samtidigt

Læs mere

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk Kære børn og forældre. Den 3.september 2012 Katrinedalskolen er en realitet og vi er bestemt kommet godt fra start her i Kundby.

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

FORÆLDREBESTYRELSENS NYHEDSBREV

FORÆLDREBESTYRELSENS NYHEDSBREV Kære Forældre! FORÆLDREBESTYRELSENS NYHEDSBREV Vi håber I alle er kommet godt i gang med det nye år! Dette er nyhedsbrevet fra forældrebestyrelsen for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Som noget nyt

Læs mere

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling Sankt Helene Skole SkoIestart og indskoling På Sankt Helene Skole har vi rullende skolestart og aldersblandet undervisning i indskolingen. Formålet er at skabe bedre læring og trivsel. Indskolingen omfatter

Læs mere

Christianshavns Gymnasium. Evaluering af grundforløbet i skoleåret 2014-2015

Christianshavns Gymnasium. Evaluering af grundforløbet i skoleåret 2014-2015 Christianshavns Gymnasium Evaluering af grundforløbet i skoleåret 2014-2015 Hensigt Hensigten med evalueringen er at få et helhedsbillede af 1.g-elevernes opfattelse af og tilfredshed med grundforløbet

Læs mere

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige er eller støtte NOTAT 19. september 2013 I forbindelse med arbejdet med inklusion i Frederikssund kommunes skoler, er det besluttet at der på alle kommunens

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse i 3g og 2./3.hf, Greve Gymnasium 2008 Undersøgelsens hovedresultater, sammenskrevet af skolens kvalitetsstyregruppe.

Spørgeskemaundersøgelse i 3g og 2./3.hf, Greve Gymnasium 2008 Undersøgelsens hovedresultater, sammenskrevet af skolens kvalitetsstyregruppe. Spørgeskemaundersøgelse i 3g og 2./3.hf, Greve Gymnasium 2008 Undersøgelsens hovedresultater, sammenskrevet af skolens kvalitetsstyregruppe. I april/maj 2008 gennemførte skolen for femte gang en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Skolepatrulje uge 18

Skolepatrulje uge 18 Logbog som lektier Det ligger sådan nu, at man i Grøn, Lysegul og kommende Gul skal arbejde med Logbog i mine timer, som tæller matematiktimerne og naturfagstimerne Denne logbog er lektier til hver uge,

Læs mere

Ugebrev 37 Indskolingen 2015

Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære alle sammen. Så er det ved at være tid til forældremøde. På tirsdag kl. 19.00 mødes vi i Baunen og starter fælles. Hvis I ikke allerede har set indbydelsen/dagsordenen,

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Inklusion i Hadsten Børnehave

Inklusion i Hadsten Børnehave Inklusion i Hadsten Børnehave Et fælles ansvar Lindevej 4, 8370 Hadsten. 1. Indledning: Inklusion i Hadsten Børnehave Inklusion er det nye perspektiv, som alle i dagtilbud i Danmark skal arbejde med. Selve

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Jeg sidder her en torsdag aften og skal skrive mit indlæg til månedsnyt hvad skal jeg skrive??? De forskelige teams har skrevet om februar måneds begivenheder, jeg har fyldt huller

Læs mere

Gentofte Kommune. Børn, Unge og Fritid Sociale Institutioner og Familiepleje. Uanmeldt tilsyn 2013 Tilsynsrapport. Broen, Gladsaxevej

Gentofte Kommune. Børn, Unge og Fritid Sociale Institutioner og Familiepleje. Uanmeldt tilsyn 2013 Tilsynsrapport. Broen, Gladsaxevej Gentofte Kommune Børn, Unge og Fritid Sociale Institutioner og Familiepleje Uanmeldt tilsyn 2013 Tilsynsrapport Broen, Gladsaxevej Center for Anbringelse og Forebyggende Arbejde (CAFA) gennemfører i 2013

Læs mere

1. årgang nr. 9. April 2009/10. Teamteatrets forestilling MÆRKELIG. Brobygningsprojekt i 7. årgang

1. årgang nr. 9. April 2009/10. Teamteatrets forestilling MÆRKELIG. Brobygningsprojekt i 7. årgang 1. årgang nr. 9 April 2009/10 Teamteatrets forestilling MÆRKELIG Brobygningsprojekt i 7. årgang Nyt fra ledelsen side 2 Af Thomas Henten, skoleleder Tiden flyver af sted og inden vi ser os om er skoleåret

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg C Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt 19.09.12 kl.16.50. Hvem har aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell S K O L E N Y T Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen Oliver Cromwell Vildbjerg Skole September 2011 September 2011 1. Forældremøde 0.A, 0.B og 9.E Biologitur 8.B og 8.D 2. Biologitur

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

teknikker til mødeformen

teknikker til mødeformen teknikker til mødeformen input får først værdi når det sættes ift. dit eget univers Learning Lab Denmarks forskning i mere lærende møder har vist at når man giver deltagerne mulighed for at fordøje oplæg,

Læs mere

Der var gang i april!

Der var gang i april! ildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Der var gang i april! April blev en meget travl og spændende måned med massevis af aktiviteter for både elever og lærere: Sæsonens svømmeundervisning blev afsluttet med

Læs mere

SFO NYT MAJ og JUNI 2016

SFO NYT MAJ og JUNI 2016 SFO NYT MAJ og JUNI 2016 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og som allerede meldt ud ser sommerferien således ud Uge 26 er vi i vores egen SFO i Lynge i det Gl. Hus Uge 27 har vi sampasning med Engholm og

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

Evalueringsrapport. Fleksible åbningstider i dagplejen

Evalueringsrapport. Fleksible åbningstider i dagplejen Evalueringsrapport Fleksible åbningstider i dagplejen Indholdsfortegnelse Resume... 3 Indledning og baggrund... 3 Metodisk tilgang... 3 Resultater... 3 Kendskab til ordningen om fleksible åbningstider

Læs mere

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon S K O L E N Y T Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes Francis Bacon Vildbjerg Skole November 2011 November 2011 1. Åbent hus for forældre 3.A skole/hjem

Læs mere

Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 2012-13

Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 2012-13 Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 12-13 Selvevalueringen tager sit udgangspunkt i skolens værdigrundlag. Hovedsigtet i dette skoleårs evalueringsrunde har sit fokusfelt omkring: at undersøge de

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Så er vi i gang med sidste SFO måned for 3. klasserne, inden de skal starte i klubben 1. juni. 2. klasserne får lov at komme

Læs mere

Fredensborg gæstelokale

Fredensborg gæstelokale Fredensborg gæstelokale Dagplejens karakteristika bibeholdes i det daglige Fra projektets start ønskede dagplejerne, at gæstelokalet skulle ligge i deres legestue, hvilket blev imødekommet. Det kan konstateres,

Læs mere

PROJEKTIDEÈ: 1. Nimtofte og Omegns Aktivitetscenter. 2. Målgrupper. 3. Aktiviteterne. 4. Struktur overordnet og praktisk. 5. Åbningstider. 6.

PROJEKTIDEÈ: 1. Nimtofte og Omegns Aktivitetscenter. 2. Målgrupper. 3. Aktiviteterne. 4. Struktur overordnet og praktisk. 5. Åbningstider. 6. PROJEKTIDEÈ: 1. Nimtofte og Omegns Aktivitetscenter 2. Målgrupper 3. Aktiviteterne 4. Struktur overordnet og praktisk 5. Åbningstider 6. Lokaler 7. Støtte/Opbakning 8. Tidsplan Hvor starter vi... 1. Nimtofte

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri?

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri? Nytårsaften uden fyrværkeri? Efter år 1900 blev det almindeligt at fyre fyrværkeri af. Før hen var det kun soldater og jægere der skød op i luften for at markere årsskiftet. Dengang var det også skik at

Læs mere

AUGUST-NYT. fra Kundby Skole

AUGUST-NYT. fra Kundby Skole AUGUST-NYT fra Kundby Skole D. 14. august 2009 Kære børn og forældre. Hermed dette skoleårs første månedsnyt. I onsdags bød vi for første gang velkommen til vores nye børnehaveklasse og deres forældre,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. Skolernes motionsdag og Elevparlamentet. Et lille tilbageblik

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. Skolernes motionsdag og Elevparlamentet. Et lille tilbageblik Indholdsfortegnelse side 2: side 6: side 7: side 8: side 9: side 10: side 11: side 12:! Skolelederen har ordet Kalenderen Bag for en sag Nyt fra Klubben Skolernes motionsdag og Elevparlamentet Den kommende

Læs mere

25. april 2013. Kære Alle Forældre i Hjerm Dagtilbud. Hermed et nyhedsbrev med stort som småt

25. april 2013. Kære Alle Forældre i Hjerm Dagtilbud. Hermed et nyhedsbrev med stort som småt 25. april 2013 Kære Alle Forældre i Hjerm Dagtilbud Hermed et nyhedsbrev med stort som småt Personalesituationen For dagplejen er alt uændret. I Vuggestuen har vi frem til sommerferien fået Inger i løntilskud.

Læs mere

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse:

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse: Juni 2009 Nyhedsbrev Artikler af særlig interesse: ForældreIntra2 Profilanalyse Tilbageblik på et fantastisk skoleår Indhold: Tines leder side 1 ForældreIntra side 2 Profilanalyse side 3 Datoer side 4

Læs mere

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Det er meget, meget sjovere her end i min almindelige skole. Man leger med dansk i stedet for bare at

Læs mere

Nyt fra LightChannel.dk

Nyt fra LightChannel.dk Kære venner, Nyt fra LightChannel.dk Først vil vi gerne sige tak for jeres støtte! Nu er LightChannel.dk blevet en realitet og vi glæder os til at optage de første programmer i det ny indviede studie.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for E - klassen, Næstved Ungdomsskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 31.12.

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for E - klassen, Næstved Ungdomsskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 31.12. UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for E - klassen, Næstved Ungdomsskole Dato: 31.12.2010. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 31.12.2011 UMV en indeholder de fire faser, som

Læs mere

Kerneydelser. Hvis der er vikarer skal de udføre det praktiske arbejde, såsom ordne vogn, servere mad, rydde op.

Kerneydelser. Hvis der er vikarer skal de udføre det praktiske arbejde, såsom ordne vogn, servere mad, rydde op. Kerneydelser Aflevering: Skal være tryg for forældre og børn. Barnet skal altid mødes af et pædagogisk personale, der er specielt forholder sig til barnet i denne situation. Det pædagogiske personale skal

Læs mere

OBS: Vi afholder den årlige sommerfest, hvor alle er hjerteligt velkomne tirsdag d. 21.6.16 kl. 17 ca 19. (mere om det senere)

OBS: Vi afholder den årlige sommerfest, hvor alle er hjerteligt velkomne tirsdag d. 21.6.16 kl. 17 ca 19. (mere om det senere) Ugebrev 27. maj 2016 Der er godt nok rigtig mange meddelelser mv. i dag -- God weekend fra redaktøren. OBS: Vi afholder den årlige sommerfest, hvor alle er hjerteligt velkomne tirsdag d. 21.6.16 kl. 17

Læs mere

Nyhedsbrev for vuggestuen

Nyhedsbrev for vuggestuen Nyhedsbrev for vuggestuen Januar 2015 Kære forældre Fastelavn Mandag den 16. februar fejrer vi fastelavn. Arrangementet foregår om formiddagen, og det er kun børnene, der deltager. Børnene må meget gerne

Læs mere

Kære forældre! Kære alle. Hej SFO-forældre. Hej forældre i 0.klasse. Fredag den 6. januar 2012

Kære forældre! Kære alle. Hej SFO-forældre. Hej forældre i 0.klasse. Fredag den 6. januar 2012 Kære forældre! Fredag den 6. januar 2012 Kære alle Velkommen tilbage til et nyt halvår på friskolen. Jeg håber, at I alle har haft en god juleferie også dem af jer, som har skullet arbejde nogle af dagene

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

Evaluering af FrivilligBørs 2014 deltagerne

Evaluering af FrivilligBørs 2014 deltagerne Evaluering af FrivilligBørs 2014 deltagerne I alt 43 har svaret på evalueringen af FrivilligBørs 2014. Det er ikke alle der har svaret på alle spørgsmål (men næsten). Der er over 90 % tilfredshed på alle

Læs mere

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6 UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6 Tusind tak Til alle for en fantastisk hyggelig julefest i lørdags. Det var rart igen igen at opleve den gode stemning, når vi samles på friskolen for at fejre julen og hygge

Læs mere

Nyhedsbrev Klub Viadukten, marts 2014

Nyhedsbrev Klub Viadukten, marts 2014 Nyhedsbrev Klub Viadukten, marts 2014 www.klubviadukten.dk Instagram #viadukten https://www.facebook.com/#!/fritidsklubben.viadukten.7 Til Medlemmerne Sommerkoloni Bornholm uge 32 Der er nu godt på vej

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage Indholdsfortegnelse side 2: Keld har ordet side 4: Brugerundersøgelse side 5: Kalenderen side 6: Skøjtedag side 7: Billeder fra fødselsdagen side 8: Terminsprøver for 9. og 10. side 9: Billeder fra juledagene

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter August 2014 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til en ny klubsæson. Flere af jer deltog

Læs mere

Forældretilfredshed skolestart 2012

Forældretilfredshed skolestart 2012 Information (junimøde og skriftlig information): Meget informativt Godt at mødes tæt på skolestart så man kan få afklaret praktiske spørgsmål. Undgå gentagelser fra januarmødet. Frustrerende at det på

Læs mere