Promenade. Naturstrand

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Promenade. Naturstrand"

Transkript

1 STRUKTURPLAN INDSATSOMRÅDER 11 Strandeng 1 Grøn tæt by Vej til strand Park 15 Kyststi 2 3 Promenade SIGNATURFORKLARING Landskab med aktiviteter 14 Landskab med natupræg Indsatsområder 0m Naturstrand Maritimt aktivitetsområde 10 Hasløv & Kjærsgaard, UDKAST

2 IDEKATALOG - se placering på plantegningen Plejehjem Trappen op til Portalen og stationen Skoven Promenaden Iskiosk og cafe Fodgængerfelt Nyt torv set mod plejehjemmet Strandcentret, Portalen og stationen 1. Portalen Afledning af regnvand og opsamlingsbassiner ved ekstreme regnskyl behøves ikke at formes til tekniske anlæg. Promenaden fra Portalen til Fyrtårnet i strandparken kan startes ved en lille vandrende med en sti, der føres helt frem til strandparken, og som kan understøtte det rekreative liv i området. Kiosk som nyt udflugtsmål ved Hundige Strandvej ud for campingpladsen 2. Hundige Strandvej Stiens krydsning af Hundige Strandvej bliver et særligt fokussted. Ud over at løse de trafiksikkerhedsmæssige udfordringer vil det være fint, hvis mødet i sammenhæng med de mange sommeraktiviteter, som fortsat præger Strandvejen, her giver mulighed for en lille kiosk, der i hvert fald i sommermånederne skaber et møde imellem stiens aktiviteter og udflugtskørslen på Hundige Strandvej.

3 Skoven campingplads Boligområde Strandparken Havnen Strandenge Offentlig side Privat side Promenade Ny promenade med kik mod strandparken i det fjerne. Fra Hundige Strandvej vil der åbnes en ny udsigt mod vandet. 3. Sti til kysten Forbindelsen fra Portalen til kysten er i dag kun delvis eksisterende som en smal trampesti. Den kan udvikles til en bredere, men ikke for stor sti, som kan bruges af både gående, cyklende, handicappede mv. og få følgeskab af et vandmotiv. Et lavtliggende strøg, som kan anvendes til afvanding i forbindelse med ekstreme vandskyl, og kombineres med en pumpestation ud til Køge Bugt. I skovbrynet kan udvikles et picnicområde. Her er der udsigt over kysten og Hundige Havn 4. Picnic Den daglige rekreative brug af Hundige Havns sydvestmole ville få et kvalitetsløft og en bedre tilgængelighed, hvis der bag området indpasses en lille parkeringsmulighed. Den kan kombineres med et picnicsted i skovbrynet, hvor læ og udsigt bliver en særlig kvalitet. Picnicpladsen vil også give kvaliteter til promenaden fra Portalen til Fyrtårnet. Men allervigtigst er, at der skabes spændende og indholdsrige lokalmiljøer, som understreger forbindelsen fra Portalen og ud til kysten. Stien mellem Hundige Strandvej og og kysten vil også skabe en ny udsigtskile fra Strandvejen mod vandet.

4 Madpakke hytter Toiletter Havnen Rullende kiosk Havets hus Torv Trækfærge Promenade, forbindelse til Portalen Ny torv set mod plejehjemmet Strandcentret, Portalen og stationen 5. Moletorvet Der, hvor de nuværende toiletbygninger er placeret, kan indrettes et lille torveområde, som giver mulighed for at samle og støtte et livfuldt sted med ell. møde mellem færdslen på molen, strandens motionister, badegæster og det maritime liv. Her kan der som det eneste sted på passagen igennem Strandparken, indrettes et lille bygningsanlæg sammen med toiletbygningerne, som kan rumme en madpakkehytte / overdækning og en lille varmestue, som kan bruges af børneinstitutioner, skoler og nogle af de foreningsfaciliteter, som fx kan udvikles og knyttes til vinterbadning og morgenbadning. Strandtorvet kan udformes med en fast belægning, og om sommeren af mobile aktiviteter og serveringsmuligheder, fx en lille café / isvogn. Imod det velbeskyttede havnebassin indrettes igen anløbspladser for småbåde og sikre legesteder for børn, hvor fisk og krabber kan iagttages. Færgeforbindelse fra kyst til kyst i den yderste del af Hundige Havn 6. Trækfærge En bådforbindelse i havneindsejlingen vil kunne forbinde stier og promenader langs strandene. Det vil være en stor kvalitet for den rekreative brug af strandparken og havnen. Hvordan færgen skal fungere er helt åbent - en mulighed er en trækfærge, som bruges mange steder i Skandinavien og Nordeuropa. Den skal bevare den fri besejling ind og ud af havnen. Skitsen viser hvordan adgangen til øen og Havets Hus med trækfærgen vil blive understøttet som en særlig attraktion i strandparken.

5 Skjul for omklædning Solbænke og grill Trappe Lave broer Promenade Promenade Den yderste del af SV-molen på Hundige Havn 7. Toppen af molen Molen, der i dag er svær at færdes på, kan få en glat overside enten med opbygning af et trædæk eller støbning af en sammenhængende betonbane. Det giver adgang til molen for alle også handicappede, barnevogne m.m. Undervejs kan der indrettes steder med solbænke, grillpladser mv., hvorfra natur og maritime aktiviteter kan opleves. Den midterste del af SV-molen på Hundige Havn med ny badebro 8. Badested På molens yderside, hvor vanddybden er passende, kan indrettes en badetrappe i træ med skjul omkring omklædning, en let overdækning som et opspændt sejl, bruser og trappe / adgangsmuligheder til vandet. Badestedet bliver et mødested året rundt for mange badeaktiviteter, hvor vinterbadere og morgenbadere vil blive faste brugere.

6 Fyr Mole med promenade på toppen Bænke Anløbstrappe Promenade Den yderste del af SV-molen med lave broer for kanoer og kajakker 9. Indersiden af molen Selve molen bliver indrettet, så man kan færdes på den og med steder, hvor man kan slå sig ned, sole sig, lege, kigge på fisk, krabber mv. Ind mod havnen kan indrettes anderledes opholdsterrasser i tæt kontakt med vandet. Her kan også indrettes anløbspladser for kajakker og andre småbåde. Molen bliver et attraktivt sted til solnedgang. Broer og trapper er lavet i træ. Fyrtårnet for enden af promenaden med siddemuligheder mod syd 10. Fyrtårnet Hundige Havns sydvestlige mole markeres med et fyrtårn yderst mod havet. Fyret kan udformes som et stort eller lille klassisk fyr, med en underdel med mulighed for servering, eller som et kunstværk/ en skulptur. Omkring fyret kan indrettes en moleplads med bænke. Bænkene kan beskyttes af en bølgeskærm. Stedet vil være spændende at opleve i storm og højvande. I det varme sommervejr bliver molehovedet et lege- og opholdslandskab, hvor stensætningerne også inddrages. Ind mod havnebassinet kan der laves en anløbstrappe. Stedet vil give et fantastisk møde mellem land og vand, hvor man kommer tæt på trafikken ind og ud af havnen.

7 Leg og motion De våde enge Økobro Nye stier over strandengene 11. Strandengene De eksisterende våde strandenge rummer store naturkvaliteter. De er samtidig en barriere imellem de mange små stier, der forbinder baglandet med kysten. Der er mulighed for at skabe enkelte, nye passager over strandengene udformet som smalle økobroer på plankedæk - en spang. Man kan færdes gennem det spændende naturområde, som opleves tæt på og som er forbundet med baglandet og boligerne i strandkanten. Legemuligheder på udlagte træstammer og store sten 12. Naturstierne Langs naturstierne er der flere steder mulighed for at bruge legeredskaber i som kan bruges som balancebom, vippe, stylter, vægtløftning, til armhævninger, en bukkebrusebro og evt. nogle få shelters til kortere eller længere ophold. Det nye motions- og legeudstyr for både børn, voksne og pensionister udformet i naturmaterialer supplerer naturoplevelserne knyttet til strandene med nye rekreative udfoldelsesmuligheder - endnu en grund til at gå en tur og få vind i håret.

8 Køge Bugt Lave klitter Nye klitrækker bag fremrykket kyst Natursti Natursti Ny lagune En sammenhængende natursti langs kysten Bag en evt. fremrykket kyst SV for Hundige Havn 13. Kyststien Igennem naturområdet og med respekt for de store beskyttelsesinteresser, der er knyttet til den menneskeskabte kyst, etableres en natursti. Den kan i strandområdet lægges ind i sammenhæng med klitlandskabet og give vekslende oplevelser imellem strand, klitter, strandsøer, enge mv. 14. Tang Kysten, sydvest for Hundige Havn er lavvandet og samler i særlig grad tang, ålegræs og alger. Tangproblemet skal løses - mulighederne for at reducere tangproblemet skal undersøges - fra en afgravning af de lavvandede områder ud for kysten - til en fremrykning af kysten til det nye revlesystem, som længe har været under opbygning. En evt. frembygning af stranden, med inspiration fra den eksisterende del af Køge Bugt Strandpark, giver mulighed for at der bag klitrækken kan et mere varieret, rekreativt naturlandskab med sammenhængende laguner, hvor en højvandssikring kan indtænkes.

9 P-pladsen P-pladsen P-pladsen Køge Bugt Klit Lille Vejlesø Anløbsplads Nyt slæbested Grønning Sti Hundige Havnevej Ny anløbsplads og slæbested ved Lille Vejlesø 15. Hundige Havnevej Hundige Havnevej har et smukt landskabeligt forløb, hvor oplevelsen af kystens enestående natur i endnu højere grad kan gøres nærværende. Ved Lille Vejlesø kan indrettes et bedre overgangssted/ slæbested, som kan fremme småbådssejladsen på langs i Strandparken med en overbæringsmulighed, som både roere og kajakroere kan bruge. Det kan samtidig udvikles til endnu et livfuldt lille sted i Strandparken, som understøtter promenader og oplevelsesmuligheder. Nyt havkik fra Hundige Havn 16. Havkik Strandparken, er et menneskeskabt landskab, som er blevet hjemsted for frodige beplantninger, men som efterhånden også lukker udkigget mod vandet. Mange steder langs Hundige Havnevej er der mulighed for gennem en nænsom justering af beplantningen at åbne for oplevelsen af laguner og Køge Bugt. Her et kik imellem de to parkeringsområder bag stranden, hvor klitter og sejlbåde i horisonten skal gøres nærværende. Inde i baglandet åbnes udsigtskiler også op - således at der i fremtiden er endnu flere udsigter og kik fra strandvejen til kystlandskabet.

10 Træning med sejl Havneindsejling Havneindsejling Legepladsen Dykkerudstyr Promenaden Havets hus - multihus Det nye havnetorv for enden af Hundige Havnevej 17. Havnetorvet Hundige Havnevej kan få en torveplads som afslutning ved havn, strand og kyst. Mange vil have fornøjelse af dette oplevelsessted. For ældre og gangbesværede vil det være stedet, hvor kontakten til vandet kan opleves let tilgængelig. Det vil også være her, hvor de mange maritimt orienterede friluftsaktiviteter, som kræver udstyr og biltilgængelighed, kan få deres base. Det vil dykkere, windsurfere, kitesurfere, lystfiskere mv. være glade for. I forbindelse med torvet indarbejdes en sansebane et spor, nogle felter med nedfældede materialer og spor i betonen, som gør det interessant for synshandicappede, børn og barnlige sjæle at udforske pladsens overflade. Havneøen i Hundige Havns indsejling 18. Havets hus på øen Siden Strandparkens fødsel har det været en drøm, at der yderst i Hundige Havn kunne skabes et helt særligt sted, som er åbent og nærværende for manges færdsel. Hvor sydvestsiden af Hundige Havn er præget af naturoplevelser og fred og ro, er der her mulighed for at trække flere aktiviteter til, som også kræver en let bebyggelse. Her kan der etableres en badeanstalt med toiletter og omklædningsrum, forsamlingsrum, solterrasser - et multihus - integreret i havnens østlige mole. Her kan der skabes et aktivitetssted, hvor bæredygtighed og oplevelsen af vind, naturens kræfter giver helt særlige muligheder. Måske er det her, der kan bygges et væksthus, som tænker bæredygtighed ind i stedet og giver et unikt samlingssted, som kan bruges til arrangementer og fester. Aktiviteterne opstår under et stort udspændt sejl, under hvilket der er indrettet en eller flere pavilloner, der fremstår i glas og stål. Pavillonerne kan både fungere som opvarmede eller som uopvarmede konstruktioner.

Greve Kommune. Endelig udgave, 7. august 2012 Idekatalog for Hundige Strand. Hundige Strand

Greve Kommune. Endelig udgave, 7. august 2012 Idekatalog for Hundige Strand. Hundige Strand Greve Kommune Endelig udgave, 7. august 2012 Idekatalog for Hundige Strand Hundige Strand 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Visioner for Hundige Strand...3 Borgerinddragelse...4 Studietur og to borgermøder...4 Borgerønsker...6

Læs mere

Greve Kystplan. - om en plan der er mere end klimatilpasning

Greve Kystplan. - om en plan der er mere end klimatilpasning Greve Kystplan - om en plan der er mere end klimatilpasning Proces og borgerinddragelse Greve Kommune og kystplanlægning Udfordringer og potentialer Processen i Greve Strandvandring og workshops og ønsker

Læs mere

KM KYST KM MULIGHEDER

KM KYST KM MULIGHEDER KM KYST KM MULIGHEDER KØBENHAVNS KOMMUNE Tårnby kommune Dragør kommune M VALBY M AMAGER FÆLLED SYDHAVN M SUNDBY M ØRESTAD KASTRUP M AVEDØRE M TÅRNBY KØBENHAVNS LUFTHAVN KALVEBOD FÆLLED DRAGØR KONGELUNDEN

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE 360 HAVN OG BÆLT

PROJEKTBESKRIVELSE 360 HAVN OG BÆLT 13.04.2015 PROJEKTBESKRIVELSE 360 HAVN OG BÆLT Projektet, 360º Havn og Bælt, handler om, at skabe bedre mulighed for at opleve kvaliteter der allerede findes: At skabe en attraktiv oplevelse ved at gentænke

Læs mere

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT - Havneomdannelser gennem de sidste 15 år - De gode eksempler - Hvad skaber den gode havn? Visionsskitser og anbefalinger Holbæk DEN GODE HAVN Havneomdannelser gennem de sidste 15 år De gode eksempler

Læs mere

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND FREDERICIA Fredericias bynære strande, Østerstrand og Hyby Lund Strand, giver byens borgere og gæster helt unikke udfoldelses- og oplevelsesmuligheder. Strandene har derfor rigtig mange besøgende året

Læs mere

Københavns Tømrerlaug

Københavns Tømrerlaug Københavns Tømrerlaug tømrerprisen 2010 Grøn og blå storby København skal være en grøn og blå storby. Så vi har sat det mål for 2015, at 90 procent af alle københavnere skal kunne gå til en park, en strand,

Læs mere

HASLE OMRÅDEFORNYELSE

HASLE OMRÅDEFORNYELSE HASLE OMRÅDEFORNYELSE REVITALISERING AF HASLE FÆLLED SKITSEFORSLAG FOR BØRNE/UNGE GRUPPEN 9.SEPTEMBER 2009 ALGREEN ARKITEKTER MAA OVERSIGTSKORT HASLE FÆLLED M.M. Overordnet for område skal man være varsom

Læs mere

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20 Holbæk Havn Visionsplan Kontaktgruppen for havnens beboere Visioner, idéer og forslag. Juni 2013 Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 2 af 20 Krags Brygge bør føres igennem.

Læs mere

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE:

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: Områder hvor Friluftsrådet har været aktivt med: 1: NATURRASTEPLADSEN VED HALSSKOV: Efter bygning af broen, var der et museum om byggeriet og spændende

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand Middelfart Kommune Båring d. 2/4-2013 Att.: Jacob Kloch Østergade 21 5580 Nr. Åby Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand På vegne af foreningen Båring Vig Kystaktiviteter

Læs mere

Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km

Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km Ruterne er ved at blive kortlagt til GPS, smartphones og tablets. Disse kort vil efterhånden kunne hentes på nettet. Søg Den danske

Læs mere

Sti over Bagges Dæmning

Sti over Bagges Dæmning Sti over Bagges Dæmning Projektbeskrivelse 17. september 2010 En sti over Bagges Dæmning vil skabe en enestående mulighed for at færdes tæt på Ringkøbing Fjord og opleve landskabet og naturen uden at forstyrre

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger Grøn Strukturplan - En rekreativ plan for Hillerød Kommune - 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Det åbne land og de rekreative værdier 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger 4. Grøn Strukturplan

Læs mere

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune Friluftsliv i sø-landskabet Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune 1 Antal Spørgeskema om friluftsliv Respondenter 43 personer, 29 mænd,

Læs mere

NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009

NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009 Velkommen til strækningen Næstved til Harrested Å NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009 1 Indledning Utallige forslag undervejs - har forsøgt at samle så mange som muligt af dem. Formålet med Fodsporet er Motion

Læs mere

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Rapport/konklusion fra gruppemøder, sommeren 2012. Førstehåndsindtryk Fra Siversbjerg : Flot udsigt! En fin og fartdæmpende chikane af den lange, lige, landevej. Derefter

Læs mere

Odense Å ud i det blå

Odense Å ud i det blå Odense Å ud i det blå Myndighedsprojekt 4 projekter langs Odense Å 1. Ellesumpen 2. Munke Mose 3. De hemmelige haver 4. Kulturbotanisk Have De hemmelige haver 10. oktober 2015 Charlotte Skibsted Landskabsarkitekter

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst Tårnby

Læs mere

Nyhedsbrev 27. januar 2014

Nyhedsbrev 27. januar 2014 Nyhedsbrev 27. januar 2014 Det grønne partnerskab om Kyststien ved Hov Det er længe siden, at det grønne partnerskab bag kyststien ved Hov har informeret om de planer og idéer, som partnerskabet gerne

Læs mere

Lokalplan 1.05. Ishøj Havn

Lokalplan 1.05. Ishøj Havn Lokalplan 1.05 Ishøj Havn Ishøj Kommune 2003 ISHØJ KOMMUNE-LOKALPLAN 1.05 Lokalplanens indhold. Lokalplan 1.05 fastlægger retningslinier for Ishøj havns (havn nr. 3 f s) udformning og udnyttelse som lystbådehavn.

Læs mere

Steen Paldan * Bøgeløkken 15 3700 Rønne * 5695 4938 & 4014 4995 www.kajaksteen.dk steen@paldan.info

Steen Paldan * Bøgeløkken 15 3700 Rønne * 5695 4938 & 4014 4995 www.kajaksteen.dk steen@paldan.info Steen Paldan * Bøgeløkken 15 3700 Rønne * 5695 4938 & 4014 4995 www.kajaksteen.dk steen@paldan.info Rutebeskrivelse Bornholm Bornholms lange hvide sandstrande Balka Arnager i alt ca. 30 km. RUTEBESKRIVELSE:

Læs mere

Bagenkop Nedslag - færgehavn

Bagenkop Nedslag - færgehavn DGI Faciliteter & Lokaludvikling Bagenkop Nedslag - færgehavn Juni 2015 DGI Faciliteter og Lokaludvikling Indledning DGI Faciliteter & Lokaludvikling er en afdeling i DGI, som har en fælles profil med

Læs mere

Århus Kommune Borgerpanelundersøgelse: Borgernes holdning til det åbne land og grønne områder

Århus Kommune Borgerpanelundersøgelse: Borgernes holdning til det åbne land og grønne områder Århus Kommune Borgerpanelundersøgelse: Borgernes holdning til det åbne land og grønne områder Bilagsrapport - Epinion A/S 12. marts 2007 Indholdsfortegnelse 1 Kort om Epinion A/S...3 2 Baggrund...4 3 Frekvenstabeller...5

Læs mere

oplevelsesværdier en ny metode til rekreativ planlægning Ole Hjorth Caspersen Skov og Landskab Kbh. Universitet ohc@life.ku.dk

oplevelsesværdier en ny metode til rekreativ planlægning Ole Hjorth Caspersen Skov og Landskab Kbh. Universitet ohc@life.ku.dk Udpegning g af oplevelsesværdier en ny metode til rekreativ planlægning Ole Hjorth Caspersen Skov og Landskab Kbh. Universitet ohc@life.ku.dk Baggrund I Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen

Læs mere

Friluftspolitik. Inspiration fra 3 kommuner. Herning kommune. Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans.

Friluftspolitik. Inspiration fra 3 kommuner. Herning kommune. Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans. Friluftspolitik Inspiration fra 3 kommuner Herning kommune Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans. Den nationale friluftspolitik har sat fokus på at styrke vores sundhed og livskvalitet.

Læs mere

Kommissorium for Gl. Havn

Kommissorium for Gl. Havn Trafik- og Vejafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Dato: 12. maj 2010 Sagsnr.: 201001613-15 Kommissorium for Gl. Havn Indledning I forbindelse med budgetforhandlinger

Læs mere

SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT

SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT Udarbejdet af Absolut Landskab i samarbejde med Mist+grassat. Projektet er udarbejdet i forbindelse med Turismepotentialeplaner i Søndervig og, Erhvervsmæssig

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

KØGE BUGT STRANDPARK Vision og nye muligheder

KØGE BUGT STRANDPARK Vision og nye muligheder Køge Bugt Strandpark - Den visionære historie - Tilgængelighed - Strandparken - et landskab for alle - Særlige steder i strandparken - Havnene KØGE BUGT STRANDPARK Den visionære historie Den visionære

Læs mere

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen Informationsmateriale til ekstraordinære afdelingsmøder november 2015 1 NAVNE OG BEGREBER MØDEDATOER HP4: HelhedsPlan del 4 også navnet på hele projektet med

Læs mere

Uderum for alle og til alle

Uderum for alle og til alle Uderum for alle og til alle Udearealer skal have forskellige rum Udearealerne skal (ligesom vi gør i vores boliger) indrettes i forskellige rum alt efter vores behov for ophold, aktivitet og opbevaring.

Læs mere

Prioritering af havnearbejder Dato: 10/4 2014

Prioritering af havnearbejder Dato: 10/4 2014 9 4 7b Bagenkop havn 9 6 8 7a Ristinge havn 9 Strynø havn 1+2 5 310 9 Oplæg til Prioritering af havnearbejder Dato: 10/4 2014 1. Grillhytter (kr 250.000,-) 2. Solceller på Grillhytter (tænkes betalt via

Læs mere

Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015

Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015 Oversigt over ideer og forslag fra workshop på Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015 alfabetisk med navn og kontaktoplysninger Ideer / forslag Kontaktperson m.m. Adgangsveje / stier, Rørvig

Læs mere

VEJ- OG STIKATALOG. Boligvænge. Boligvej. Boligvej. Boligvænge. Boligvej med plads mål 1:300

VEJ- OG STIKATALOG. Boligvænge. Boligvej. Boligvej. Boligvænge. Boligvej med plads mål 1:300 S Ø N D E R G Å R D VEJ- OG STIKATALOG Boligvej Boligvænge Boligvænge Boligvej Boligvej med plads mål 1:300 1 HAVEBOLIGOMRÅDET mellem Søndergårds Allé og søen SØNDERGÅRDS ALLE (fordelingsvej) Sydvest for

Læs mere

3. gårdgruppemøde Gl. Kalkbrænderivej 10. oktober 2011. Charlotte Skibsted landskabsarkitekt mdl.maa

3. gårdgruppemøde Gl. Kalkbrænderivej 10. oktober 2011. Charlotte Skibsted landskabsarkitekt mdl.maa 3. gårdgruppemøde Gl. Kalkbrænderivej 10. oktober 2011 DIAGRAMMER SKITSEFORSLAG SK02 1 1. Ny samlende belægning langs niveaukant og vandrende 3 2 Gårdens 3 niveauer 2. Skure fortrinsvist til cykler indpasses.

Læs mere

Turismeområde. Agersø - ændring af campingmulighederne. Planlægning

Turismeområde. Agersø - ændring af campingmulighederne. Planlægning Turismeområde Agersø - ændring af campingmulighederne Planlægning Januar 2013 Indledning Slagelse Kommune har i forbindelse med Kommuneplan 2013 udarbejdet Turismepolitiske overvejelser, og på baggrund

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune 11. november 2009

Faaborg-Midtfyn Kommune 11. november 2009 Faaborg-Midtfyn Kommune 11. november 2009 Fagsekretariatet for Plan og Kultur j. nr. 01.00.00-P20-1-08 Natur og parker cpalu / svepe Redegørelse Strandpark/havnebad i Faaborg Indledning I og omkring Faaborg

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING DISPOSITIONSFORSLAG TIL NYT IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014

DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING DISPOSITIONSFORSLAG TIL NYT IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014 DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING DISPOSITIONSFORSLAG TIL NYT IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014 DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014

Læs mere

Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte

Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte Baggrund for Byrumsplanen Kvarterplan by havn Vision Odense: at lege er at leve Trafik- og Mobilitetsplan Bylivsundersøgelse 2008 Baggrund for Byrumsplanen

Læs mere

OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI

OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI Resen ligger nord for Skive i umiddelbar forlængelse af Skive by. Området skiller sig således ud fra de andre caseområder ved ikke at være en landsby men en bydel på

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byfortætning og byomdannelse Mål Silkeborg Kommune vil: Skabe mulighed for yderligere byggeri i bymidten gennem fortætning og byomdannelse.

Læs mere

Christiansminde set fra anløbsbroen (tv) og fra den offentlige sti (th).

Christiansminde set fra anløbsbroen (tv) og fra den offentlige sti (th). kulturmiljø - beskrivelse og fotos 2011 Christiansminde set fra anløbsbroen (tv) og fra den offentlige sti (th). NATURGRUNDLAG OG LANDSKAB Området ligger ned til Svendborg Sund med udsigt til Vindebyøre,

Læs mere

KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012

KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012 KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012 27-04-2012 INTRODUKTION Området for Klubøen er i dag vand og den pælebårede ø, som bærer bygningen placeres, så den danner

Læs mere

Projektbeskrivelse: Jolle- og kajakhus

Projektbeskrivelse: Jolle- og kajakhus NAPPEDAM BÅDELAUG Projektbeskrivelse: Jolle- og kajakhus Side!1 NAPPEDAM BÅDELAUG NAPPEDAM BÅDELAUG BYGGER NYE KLUBFACILITETER FOR JOLLE- OG KAJAKAFDELING Baggrundsinformation en bådehavn for foden af

Læs mere

VALSETORVET FREDERIKSVÆRK

VALSETORVET FREDERIKSVÆRK VALSETORVET FREDERIKSVÆRK Revideret Dispositionsforslag Juni 2015 SLETH A/S ERIK BRANDT DAM Arkitekter INDHOLD Beskrivelse Opgaven Analyse Projekt Materialer BESKRIVELSE Set fra oven er Frederiksværk

Læs mere

GÅRDHAVE Otto Mallings Gadekarréen Otto Mallings Gadekarréen

GÅRDHAVE Otto Mallings Gadekarréen Otto Mallings Gadekarréen Beslutning beslutning FÆLLES FÆLLES GÅRDHAVE Otto Mallings Gadekarréen Otto Mallings Gadekarréen Otto Mallings Gade 2-12, Lange Müllers Gade 20- Otto 22, Landskronagade Mallings Gade 2-12, 57-67 Lange

Læs mere

Borgernes holdning til åbent land og grønne områder I Århus og på landsplan

Borgernes holdning til åbent land og grønne områder I Århus og på landsplan Borgernes holdning til åbent land og grønne områder I Århus og på landsplan Århus Kommune 26. marts 2007 Indholdsfortegnelse 1 Indledning og sammenfatning... 4 1.1 Resumé... 4 2 Brug og værdisætning af

Læs mere

Mosede og Karlslunde Strand

Mosede og Karlslunde Strand Greve Kommune Udkast, 29. oktober 2012 Idekatalog for Mosede og Karlslunde Strand Mosede og Karlslunde Strand 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Vision for Mosede og Karlslunde Strand...3 Borgerinddragelse...4 Strukturplan...12

Læs mere

Af Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent 37

Af Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent 37 36 Nyt klubhus samler sejlere og surfere Vandkultur I Sejlere og surfere kommer fra vidt forskellige idrætskulturer, men alligevel kan de finde sammen om fælles foreningsliv i et nyt klubhus. Et eksempel

Læs mere

VINTERBADESTED I HUNDIGE HAVN Udbudsmateriale

VINTERBADESTED I HUNDIGE HAVN Udbudsmateriale VINTERBADESTED I HUNDIGE HAVN Udbudsmateriale 10.04.2014 Perspektiv af vinterbadested Med dette materiale ønsker Greve Kommune at indhente tilbud på et vinterbadested i Hundige Havn. Vinterbadestedet anlægges

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

Greve Marina, Strand & NaturPark

Greve Marina, Strand & NaturPark Greve Marina, Strand & NaturPark Greve Marina & Udsigtsmole Greve Strand & Havbad Greve NaturPark & Villa Sitka Idékatalog Vision Kultur, natur, havne- og badetur - nye oplevelser hver gang! Greve kommune

Læs mere

Badevandsprofil. Søndre Strand

Badevandsprofil. Søndre Strand Badevandsprofil Søndre Strand Marts 2015 Badevandets beliggenhed Medlemsstat Danmark Kommune Køge DKBW nr. 140 Station nr. 489 Station Navn Søndre Strand DKBW Navn Kort 489,B,Søndre Strand Hydrologisk

Læs mere

Om Natur- og friluftsstrategien side 3. Vision. side 3. 6 indsatsområder. side 3. 1. Beskyttelse af naturen.. side 4. 2. Adgang til naturen.

Om Natur- og friluftsstrategien side 3. Vision. side 3. 6 indsatsområder. side 3. 1. Beskyttelse af naturen.. side 4. 2. Adgang til naturen. 1 INDHOLD Om Natur- og friluftsstrategien side 3 Vision. side 3 6 indsatsområder. side 3 1. Beskyttelse af naturen.. side 4 2. Adgang til naturen. side 5 3. Bynære rekreative områder. side 6 4. Formidling

Læs mere

Køges Kyster, Køge Kommune Koncentrat af Visionsseminar den 08.11.2014 (udkast)

Køges Kyster, Køge Kommune Koncentrat af Visionsseminar den 08.11.2014 (udkast) Køges Kyster, Køge Kommune Koncentrat af Visionsseminar den 08.11.2014 (udkast) Sag nr. KØK 11.1 12.11.2014 Med afsæt i at gøre Køge mere kystnært afholdtes et visionsseminar i Teaterbygningen d. 8/11

Læs mere

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Natur- og miljøpolitik 2015 // Plads til alle Side 3 Indhold Visionen... 7 Strategisporene... 8 Naturen skal benyttes og beskyttes... 10 Planer og programmer

Læs mere

Idekatalog Masterplan for Sæby

Idekatalog Masterplan for Sæby IDEKATALOG MASTERPLAN FOR SÆBY Idekatalog Masterplan for Sæby Idekatalog fra Sæby Havns Beboerforening for området Sæby Havn, Strandgade, Klostergyden, Den gamle fabriksgrund, Nordstranden og Søndre strand

Læs mere

7. Bilag. Delområde 1A - Eksisterende forhold. DELOMRÅDE 1 A Eksisterende forhold NORD. Delområde 1A - Eksisterende forhold. Prøvestenen.

7. Bilag. Delområde 1A - Eksisterende forhold. DELOMRÅDE 1 A Eksisterende forhold NORD. Delområde 1A - Eksisterende forhold. Prøvestenen. Delområde 1A - forhold røvestenen Lille Bedding Institution Strand Forening Forening Forening Fritløbsområde for hunde midlertidigt boldbur toiletbygning Adgangsvej Kolonihaver Kolonihaver Kolonihaver

Læs mere

ESTER. Skitseforslag 02.09.2010

ESTER. Skitseforslag 02.09.2010 ESTER Skitseforslag 02.09.2010 BY Udarbejdet af og NORD arkitekter TRAFIKSANERING AF SVENDBORGVEJ I VESTER AABY Skitseforslag Udarbejdet af Vejdirektoratet og NORD Arkitekter 02.09.2010 Yderligere oplysninger:

Læs mere

VISIONSPLAN VISIONSPLAN FOR DANNEBROGSPLADSEN I ULSTRUP - AUGUST 2014

VISIONSPLAN VISIONSPLAN FOR DANNEBROGSPLADSEN I ULSTRUP - AUGUST 2014 VISIONSPLAN VISIONSPLAN FOR DANNEBROGSPLADSEN I ULSTRUP - AUGUST 2014 Eksisterende forhold: INDLEDNING: Som en del af byfornyelsen af Ulstrup og gudenåen, foreslås her en etablering af rekreative arealer

Læs mere

Lokale Grønne Partnerskaber

Lokale Grønne Partnerskaber Projektets titel: Rekreativt friluftsområde i Bøvlingbjerg Hvem er ansøger = den økonomisk ansvarlige part i projektet Organisation: Adresse: Tlf: Evt. webadresse: Bøvling Fri- og Idrætsefterskole, Høvsørevej

Læs mere

ÅDALEN - BOLIGBEBYGGELSE PÅ CAMPINGPLADSEN

ÅDALEN - BOLIGBEBYGGELSE PÅ CAMPINGPLADSEN ÅDALEN - BOLIGBEBYGGELSE PÅ CAMPINGPLADSEN SØNDERRIS BÆK HJERTING STRANDVEJ STRANDEN GUDENÅ VEJ SÆDDING STRANDVEJ Inter Homes DK A/S Edison Park 4, 6715 Esbjerg N UDDRAG FRA LOKALPLANEN 1992 Kystnærhedszonen

Læs mere

Kitesurfing begynderkursus. Windsurfing

Kitesurfing begynderkursus. Windsurfing Windsurfing Kitesurfing begynderkursus Eastwind Surf School. Intro eller begynderkursus Intro 3 timer/ Begynder 3 timer pr. dag, 3 dage. Balka Strand v. livreddertårnet. Alle dage kl. 10.00-13.00 og 14.00

Læs mere

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011 Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011 Lokalrådet December 2011 1 Kilde. Kms/Hillerød kommune 2 Baggrund Sommeren 2011 afholdt lokalrådet for Alsønderup sogn en visionsdag på Kulsviergården i Alsønderup,

Læs mere

NATURLEGEPLADS PÅ BAKKEGÅRDS ALLÉ.

NATURLEGEPLADS PÅ BAKKEGÅRDS ALLÉ. NATURLEGEPLADS PÅ BAKKEGÅRDS ALLÉ. Man bliver aldrig for gammel til at lege I Langeskov by er der 2 små offentlige legepladser, samt 1 på hver skole. Der findes også 3 andre mindre, som ejes/varetages

Læs mere

Bilag 1 Visuelle forhold

Bilag 1 Visuelle forhold Nuværende forhold Det nuværende kystlandskab på Østamager er lavt med kun små højdevariationer. Amager Strandvej ligger ca. 2 m over daglig vande, og de åbne græs-, sand og klitflader ud mod vandet ligger

Læs mere

Byggeri og anlæg på Klitten. anbefalinger til bevaring og forbedring

Byggeri og anlæg på Klitten. anbefalinger til bevaring og forbedring Byggeri og anlæg på Klitten anbefalinger til bevaring og forbedring 1 Grundens indretning Områdets naturpræg bevares ved at vælge elementer med mindst mulig villapræg og ved at minimere belægningerne,

Læs mere

Badevandsprofil Assens Næs Strand

Badevandsprofil Assens Næs Strand Badevandsprofil Assens Næs Strand Formål Badevandsprofilerne har til formål at informere brugere af strande om de forskellige badeområder. Badevandsprofilerne indeholder en beskrivelse af de fysiske, geografiske

Læs mere

Eksisterende forhold med lokalplangrænse. s.1 / 13.08.12

Eksisterende forhold med lokalplangrænse. s.1 / 13.08.12 Eksisterende forhold med lokalplangrænse s.1 / 13.08.12 Overordnet disponering og programmering af nye byrum KTIVPRK NORDENS PLDS KTIVPRK TGPRK BYRUM SYD s.2 / 13.08.12 ROSKILDEVEJ FORPLDS TIL TRPPE TGHVE

Læs mere

IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING STEDET NU

IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING STEDET NU IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING Århus er en by hvor pulsen er høj. Her er byens stemningsfulde kvarterer og ældre bygninger med til at skabe et grundlag for en by der er i udvikling og har blikket rettet

Læs mere

LOKALPLAN 3-16 Søndre Strand

LOKALPLAN 3-16 Søndre Strand LOKALPLAN 3-16 Søndre Strand KØGE KOMMUNE 1984 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-16 SØNDRE STRAND LOKALPLANOMRÅDET. Søndre strand er et værdifuldt rekreativt område for hele Køge by, og som strand er den besøgt

Læs mere

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og foto: frost Ideen med at skrive lidt om Lillebælts Nordlige del er at fortælle om de oplevelser og muligheder der er her, og så er det også mit farvand her har jeg sejlet i 60 år men der er stadig noget

Læs mere

Forslag til ny bebyggelse bag det Gl. Varmeværk i Odder

Forslag til ny bebyggelse bag det Gl. Varmeværk i Odder Forslag til ny bebyggelse bag det Gl. Varmeværk i Odder Udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur samt Miljøforeningen i Odder, marts 2005 Alle byens

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Notat om belægningstyper på Fodsporet

Notat om belægningstyper på Fodsporet Notat om belægningstyper på Fodsporet Indledning I dette notat gennemgås 11 forskellige løsningsmodeller, som enten er fremkommet i den offentlige debat og/eller er foreslået af projektgruppen. Modellerne

Læs mere

HelNÆS BUGT. Af Anders Høgh Post

HelNÆS BUGT. Af Anders Høgh Post venlig og smuk bugt ved Sydfyn HelNÆS BUGT Den store bugt inde bag Helnæs med den hyggelige faldsled Havn og flere ankerpladser giver et dejligt pusterum fra sommertrængslen lige udenfor i det sydfynske

Læs mere

Blå Flag program 2016

Blå Flag program 2016 Blå Flag program 2016 Mød os på Facebook og Instagram under navnet Blå Flag Center Sønderborg. Her kan du følge med i hvad der sker på centeret og få oplysninger om de enkelte aktiviteter. Aktivitetskalender

Læs mere

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 1 Indholdsfortegnelse Præsentation og historie... 3 Banjen... 4 Lohals / Hou... 5 Lohals Havn i dag... 6 Projektet... 7 Fremtidsønsker...

Læs mere

Thisted Kommune Januar 2012. FORUNDERSØGELSER AF HAVBADE Udviklings- og programmeringsarbejde for havbade ved den jyske vestkyst

Thisted Kommune Januar 2012. FORUNDERSØGELSER AF HAVBADE Udviklings- og programmeringsarbejde for havbade ved den jyske vestkyst Thisted Kommune Januar 2012 FORUNDERSØGELSER AF HAVBADE Udviklings- og programmeringsarbejde for havbade ved den jyske vestkyst INDHOLD Indledning 3 Generelle forhold 4 Forskellige typer af havbade: -

Læs mere

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat!

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat! TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015 Kursen er sat! LEMVIG 23.-25. MAJ 2015 TEMA: FISK & FISKERI - FØR OG NU Fisk og fiskeri har altid fyldt meget i Lemvig og derfor har vi valgt dette tema for Pinsestævne

Læs mere

BORGERNES VISION FOR FREMTIDENS HAVN I KERTEMINDE

BORGERNES VISION FOR FREMTIDENS HAVN I KERTEMINDE BORGERNES VISION FOR FREMTIDENS HAVN I KERTEMINDE Indhold Forord Processen - Borgernes VISION Havnens udvikling Borgernes vision for havneområdet Borgernes VISION 3 4 7 9 Konceptuel plan for Kerteminde

Læs mere

Kyststi Springforbi. Helhedsplan og fase 1 Borgermøde 13. januar 2015. Fotograf Anne Prytz Schaldemose

Kyststi Springforbi. Helhedsplan og fase 1 Borgermøde 13. januar 2015. Fotograf Anne Prytz Schaldemose Kyststi Springforbi Helhedsplan og fase 1 Borgermøde 13. januar 2015 Fotograf Anne Prytz Schaldemose Kyststi Springforbi Borgernes input Jeg er enig i projektet fordi: fint at lave sti oppe på strækningen

Læs mere

- En cykellegebane i byen med fokus på leg og læring. Cirkuspladsen i Varde

- En cykellegebane i byen med fokus på leg og læring. Cirkuspladsen i Varde - En cykellegebane i byen med fokus på leg og læring Cirkuspladsen i Varde Koncept: Cirkuspladsen fyldes ud med forskellige brikker med hvert sit indhold. Alle brikkerne behøves ikke at lægges på een gang

Læs mere

Produkt Katalog Skjern / Gården

Produkt Katalog Skjern / Gården KompetenceCenter Skjern Kontakt info Produkt Katalog Skjern / Gården KompetenceCenter Gården Numitvej 8 6960 Hvide Sande Tlf. 97 313639 Holdleder Henrik Vilhelmsen Mob. 51 501719 Holdleder Steen E. Nielsen

Læs mere

Fyns Hoved. er toppen af Fyn. Fyns Hoved. Vikinger brugte Korshavn og den lave Pughavn bag strandvolden Tornen i lagunen Fællesstrand.

Fyns Hoved. er toppen af Fyn. Fyns Hoved. Vikinger brugte Korshavn og den lave Pughavn bag strandvolden Tornen i lagunen Fællesstrand. 28 Fyns Hoved Vikinger brugte Korshavn og den lave Pughavn bag strandvolden Tornen i lagunen Fællesstrand. Fyns Hoved er toppen af Fyn Korshavns stemningsfulde bugt med mange ankerliggere og solen på vej

Læs mere

Ikke desto mindre mener vi, at der er et stort uudnyttet potentiale for både borgere og brugere.

Ikke desto mindre mener vi, at der er et stort uudnyttet potentiale for både borgere og brugere. Projekttitel: Madpakkehus og Naturstier ved Faxe Kalkbrud - Optimering af rekreativ infrastruktur i og omkring Faxe Kommunes største turistattraktion Ansøger: Center for Udvikling, Faxe Kommune ved Centerchef

Læs mere

Badning i Svanemøllebugten oktober Idéoplæg udarbejdet af Hasløv & Kjærsgaard, arkitekter m.a.a. for Københavns Kommune, Vej og Park

Badning i Svanemøllebugten oktober Idéoplæg udarbejdet af Hasløv & Kjærsgaard, arkitekter m.a.a. for Københavns Kommune, Vej og Park Badning i Svanemøllebugten oktober 2006 Idéoplæg udarbejdet af Hasløv & Kjærsgaard, arkitekter m.a.a. for Københavns Kommune, Vej og Park Badning i Svanemøllebugten Som inspiration til den videre udvikling

Læs mere

Vedbæk Havn 11. november 2010 Udbygning af havnen og tilhørende faciliteter på land

Vedbæk Havn 11. november 2010 Udbygning af havnen og tilhørende faciliteter på land Vedbæk Havn 11. november 2010 Udbygning af havnen og tilhørende faciliteter på land - Kort beskrivelse af omfanget af udbygningsplanerne Udvidelsen af Vedbæk Havn omfatter fl ere elementer: En havneudvidelse.

Læs mere

LOKALPLANENS INDHOLD. Anvendelse Lokalplanen fastlægger området til rekreativt formål.

LOKALPLANENS INDHOLD. Anvendelse Lokalplanen fastlægger området til rekreativt formål. Rettelsesblad Lokalplan 055 EU 29.09.2014 Naturbeskyttelse Der er langs lokalplanområdets sydlige afgrænsning et vandløb, som er beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3. Trafikale forhold Lokalplanområdet

Læs mere

Screening af naturhistorien med henblik på de gode historier. Fortælle om hvorfor Espe skov er lavet og hvorfor der skal laves mere skov i Danmark.

Screening af naturhistorien med henblik på de gode historier. Fortælle om hvorfor Espe skov er lavet og hvorfor der skal laves mere skov i Danmark. Ideer og ønsker til naturstien fra borgerne ved offentlig møde 6. oktober Lokalitet Friluftsliv og motion (herunder faciliteter, som understøtter benyttelsen, samt adgangsforhold) Koordinering med Masterplan

Læs mere

KULTUR OG BORGERSER- VICE Sport & Fritid Aarhus Kommune

KULTUR OG BORGERSER- VICE Sport & Fritid Aarhus Kommune Detailplan for Vestsiden af FTL-havnen Side 1 af 11 Baggrund for detailplanen Juni 2012 vedtog byrådet Dispositionsplan for Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen samt arealerne mellem Grenaabanen og Skovvejen/

Læs mere

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00 Badevandsprofil Badevandsprofil for Ballen Strand, Ballen Ansvarlig myndighed: Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00 Hvis der observeres

Læs mere

Badevandsprofil for stranden ved Broager Strand Camping i Sønderborg Kommune

Badevandsprofil for stranden ved Broager Strand Camping i Sønderborg Kommune Strandens navn Adresse Stationsnummer Stations-ID Koordinater for kontrolstation Hydrologisk ref. Strandtype Klassifikation af badevandet Klassifikationen bliver bestemt ud fra indholdet af E. Coli bakterier

Læs mere

Mejeriet et stykke med grønt!

Mejeriet et stykke med grønt! Mejeriet et stykke med grønt! Mejeriet - et stykke med grønt Et multifunktions område, et stykke af en sløjfe, en sti, en skolehave, et vindue for lokale producenter, en åbning mod landet, men også en

Læs mere

Kommuneplantillæg. Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2009-2021 N.B.10 N.R.1 N.R.1. Kort over nye rammer - kommuneplantillæg nr.

Kommuneplantillæg. Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2009-2021 N.B.10 N.R.1 N.R.1. Kort over nye rammer - kommuneplantillæg nr. Kommuneplantillæg Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2009-2021 N.O.3 N.L.1 T.L.1 N.R.1 N.B.10 N.B.2 N.R.1 N.B.1 Kommuneplanrammer Signaturer: N.B.1 Kommuneplan ramme Område der overgår til N.R.1 Kort over nye

Læs mere

Workshop: Input til bestyrelsens udviklingsarbejde

Workshop: Input til bestyrelsens udviklingsarbejde Referat [Vælg datoen] Workshop: Input til bestyrelsens udviklingsarbejde Ørestad Syd, Robert Jacobsens Kollegiet, den 26. november 2014 kl. 18.30 21.30 Velkomst: Oplægsholdere: Facilitator: Antal deltagere:

Læs mere

Prøvestien. - Amager Øst Bydelsplan 2012

Prøvestien. - Amager Øst Bydelsplan 2012 Prøvestien - Amager Øst Bydelsplan 2012 2 Projektet Prøvestien indgår i Amager Øst Bydelsplan 2013. Du kan finde meget mere materiale om bydelsplanen og dens projekter på: www.aølu.dk Prøvestien En aktivitetssti

Læs mere