Prøvebase Alpha Til pilte og væbnere og deres ledere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prøvebase Alpha Til pilte og væbnere og deres ledere"

Transkript

1 Prøvebase Alpha Til pilte og væbnere og deres ledere Agenttest Lederfolder

2 Hej Leder! Forårets nummer af Prøvebase Alpha er en spændende agenthåndbog. En samling af agentfærdigheder og forbryderalbums samt sjove vittigheder og mysterier. Agenthåndbogen uddanner børnene til at klare de sjove lege og aktiviteter, der er her i lederfolderen. I lederfolderen vil der derfor ofte blive henvist til metoder, der er beskrevet i agenthåndbogen. Når I skal i gang med aktiviteterne her fra lederfolderen, er det vigtigt at I har agenthåndbogen ved hånden. I kan afholde jeres møde på to måder 1. I starter på de aktiviteter der er i lederfolderen og lærer agenthåndbogens færdigheder undervejs. 2. Lederen udvælger inden mødet de aktiviteter og lege, som I har tid til, og I bruger nu den første del af mødet til at lære agentfærdighederne fra agenthåndbogen og derefter laver I de aktiviteter og lege fra dette hæfte, der passer til. Samtidig udsender vi også her i lederfolderen et færdigt løb med trykte poster, der er lige til at hive ud af folderen og sætte op. Det er et agentløb, hvor I skal bruge jeres mobiltelefon. På A.FDF.dk kan du downloade endnu et løb om koder - fikst og færdigt. Praktisk Information Vi gør i denne folder også brug af mobiltelefoner, både med SMSer (tekstbeskeder) og MMSer (billedbeskeder). Alle SMSer og MMSer skal sendes til FDFs SMS-robot, altid det samme nummer: SMSerne man sender koster kun den almindelige SMS takst fra telefonens eget teleselskab, der er ikke nogen ekstra gebyrer. Vær dog opmærksom på at det kan koste det mangedobbelte at sende en MMS, så der er det smart at lave en aftale om hvordan den slags betales, måske sendes der kun MMS fra lederens telefon. Her i lederfolderen er der også en andagt. Denne gang handler den om hemmelige kodeord. Med andagten er der også en leg. Hvis I vælger at lave hele andagten inkl. legen, tager det i alt ca. 20 min. Sidst men ikke mindst er der en MMS-foto aktivitet. Du kan finde beskrivelsen af denne aktivitet på bagsiden af lederfolderen. På næste side kan du se en samlet oversigt over de aktiviteter der er her i lederfolderen, samt en kort beskrivelse af dem. På selve aktivitetsbeskrivelserne inde i lederfolderen kan du se en henvisning til den side i agenthåndbogen, hvor agentfærdighederne er beskrevet. God fornøjelse med det hele! FDF Eksperimentarium Er jeres mobiltelefon ikke sat op til at sende MMSer, kan du på Prøvebasens hjemmeside finde en vejledning til at komme i gang. I er selvfølgelige velkommen til at finde på andre aktiviteter, som I synes passer bedre til jeres hold. Gode idéer og konstruktive kommentarer er meget velkomne på landsdel6@fdf.dk DE NÆSTE UDGIVELSER Her kan du se temaerne for de næste udgivelser fra Prøvebase Alpha: Dragetesten (juli) GPS-testen (september) Kemitesten (oktober) Tekst, ide og layout: Tue Fabricius, Lars Sass Jensen, Morten Krogsgaard, Søren Løgstrup. Udgiver: FDF, Rysensteensgade 3, 1564 København V, FDF 2008

3 Oversigt Andagten: Sig kodeordet! (ca. 20 min.) Andagten indeholder denne gang en Vagn og Viggo fortælling og noget lederen kan fortælle. Find fingeraftrykket (ca. 45 min) I agenthåndbogen finder I en beskrivelse af, hvordan man finder fingeraftryk. Brug det til at finde ud af hvem der har flyttet på glasset! Snigeskolens eksamensprøve En leg hvor agenterne bliver testet i deres snigefærdigheder ved at passere en laserforhindringsbane. Cola-koden (ca. 20 min.) En morsekode hvor prikker og streger er erstattet af to forskellige slags cola. Kan I finde ud af hvad, der er hvad? MMS-opgaven (Ca 10 min.) I bedste 007-stil skal I tage et billede igennem skudløbet på en revolver. Alt, hvad I skal bruge, finder I her i lederfolderen. Den store kodeleg I agenthåndbogen kan I se mange forskellige måder at sende koder på. Skriv koder til hinanden og se hvem der løser dem først. Lommelygten (ca. 30 min) Lav en lommelygte af en tændstikæske. Origamiflyveren (Ca 30 min.) Den ultimative papirsflyver der kan sende beskeder gennem de højere himmelstrøg. Kodeløb Et løb med poster klar til at hænge op. Løbet er et kodeløb med originale kodeposter. Du skal kun lave et kort og printe posterne fra A.FDF.dk. Agentløb med SMS Frem med mobilen! For at tage på agentløb skal børnene bruge deres mobiltelefoner, så de kan komme i kontakt med Prøvebasens SMS-robot. Løbet er klar til at hænge op.

4 Test 1 - Fingeraftryk Agenthåndbogen side: Tid ca. 20 min I denne test kan børnene bruge de færdigheder om fingeraftryk, som de har fået i Agenthåndbogen. I skal bruge: stempelpude tape talkum en fin pensel et stykke sort karton et glas pr. hold, vasket fri for fingeraftryk hvidt papir Inddel børnene i grupper på 4-5 Begynd med at lave et minikartotek over børnenes fingeraftryk med stempelpuden. Afsæt aftrykkene på et stykke papir, og skriv navn ud for hvert aftryk. Når I har alle fingeraftryk og skrevet hvilke aftryk der høre til hvem, sendes én fra hvert hold uden for døren. Der vælges nu en anden fra holdet, som sætter sit fingeraftryk på det rene glas. Nu er opgaven for den første at finde ud af, hvem der har sat aftrykket på glasst. Aflæs aftrykket som beskrevet i Agenthåndbogen, og sammenlign aftrykket med aftrykkene i kartoteket. Test 2 - Snigeskolen Agenthåndbogen side: 14 Tid ca. 30 min. I kan bygge en forhindringsbane af krydsende fiskesnøre, så det ligner en bankboks med laserbeskyttelse. På snøren sidder der små klokker, som ringer, hvis trådene bliver berørt. I skal bruge: fiskesnøre små metalklokker tegnestifter eller tape et trofæ eller en skat, f.eks. en flødebolle Sådan gør du: 1. sæt en masse fiskesnøre på kryds og tværs fra væg til væg. Gør det evt. i en smal gang, for så kan banen blive smallere med længere. Sæt snøren fast med tegnestifter eller tape. Gør plads mellem snorene til at børnene kan komme igennem banen. Det skal ikke være umuligt, men det må godt være lidt svært. 2. Rundt på fiskesnøren sætter du nu de små klokker. Fordel klokkerne jævnt. Jo flere klokker jo bedre. 3. Sæt en skat, et trofæ, en flødebolle eller andet for enden af banen, så børnene har noget at kæmpe for. Introduktion til børnene: Som agent er det vigtigt at kunne bevæge sig lydløst og ubemærket. Det skal I få lov til at bevise, at I kan, nu. I er nu kommet ind i den store bankboks, og skal nå hen til skatten. Men pas på! Direktøren har lige fået sat det nye lasersystem op, så det er endnu sværere for uindbudte gæster at komme frem. OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS Hvis I falder over et tilbud på laserpointere, så bliver det endnu sjovere stk. er rigeligt, sæt dem op så det er svært at kravle forbi deres strålenet. Lån en røgmaskine eller lave en røgbombe som beskrevet i agentfolderen. Med røg bliver det nemmere at se laserlyset. Hvis nogen rammer en laser stråle tænder lederen en stor spot - og ringer med en klokke... tilbage til start - God fornøjelse! (Kan prøves i DGI-byen, København)

5 Test 3 - cola morseri Agenthåndbogen side: 33 TID: ca. 15 min. Mange siger, at det er let at smage forskel på Coca Cola, Pepsi Cola, Harboe Cola osv. Test det og lav en morsekode med cola. Du skal bruge: To slags cola (Coca Cola, Coca Cola Light, Pepsi, Pepsi Max, Haboe Cola osv.) Plastikkrus Sugerør Sådan gør du: 1. Udvælg hvilken cola der skal betyde prik og hvilken der skal betyde streg. 2. Find nu på en kode og oversæt den til morsekodetegn. 3. Opstil en lang række glas og fyld cola i dem i den rigtige rækkefølge. 4. Nu kan I prøve at se, om I kan løse koden ved at smage jer frem til, hvilken Cola der står hvor. BØVS BØVSLIGHT B ØVS BØVS BØVSLIG Agenthåndbogen side: 4 Tid ca. 10 min I kan lave jeres helt eget super professionelle agentkort. Kortet indeholder agentnavn og nummer, kontrolkoder, foto og fingeraftryk. I skal bruge: Sort vandfast tusch Lamineringsmaskine med ark eller koldlamineringslommer Foto Stempelpude til fingeraftryk Saks Limstift TOP SECRET Test 4 - Agentkort Sådan gør I: 1. Indsæt foto og fingeraftryk i de rigtige felter 2. Når I skal skrive jeres agentnummer, dæknavn, kontrolkode (se agenthåndbogen side 5) og arbejdsgiver i det sorte felt med ottetallerne skal I bruge den sorte tusch. Ved at tegne de dele af de hvide ottetaller, væk som I ikke skal bruge, står der hvide bogstaver og tal tilbage. Skal I skrive et ettal, så fjerner I de dele af ottetallet som ikke skal bruges netop for at lave et ettal præcis som på et gammelt digitalur. 3. Slut af med at laminere kortet. I kan enten bruge en lamineringsmaskine eller koldlamineringslommer.

6 Test 5 - Røgbomben Agenthåndbogen side: 3 Tid ca. 15 min I Agenthåndbogen bringer vi en opskrift på hvordan man laver en røgbombe. Bomben laver ikke nogen eksplosion, og er derfor ikke farlig. Vær dog opmærksom på sikkerhedsafstand alligevel. I skal bruge: Metalbægere fra fyrfadslys 1 g kaliumnitrat (KNO3) pr. bombe 1 g sukker pr. bombe Gode lange tændstikker Sådan gør I: 1. Bland 1 g sukker og 1 g kaliumnitrat i metalbægeret. De to stoffer kan ikke brænde for sig demonstrer evt. dette først. 2. Tænd blandingen med tændstikken Brug ikke en lighter, da du kan komme for tæt på bomben og brænde dig 3. Bomben udvikler nu en masse røg. Røgen har farve fra kalium og er pink eller lilla. Test 6 - Agentfly Agenthåndbogen side: 22 TID CA. 20 MIN I Agenthåndbogen er der en opskrift på et fly i papirfoldning. Hvis du synes den er for svær eller for nem - så er der timevis af sjov ved at besøge og se sjoveopskrifter på papirfoldning eller det man også kalder origami. I skal bruge: A4 papir Opskrifter på papirfoldning (papirfolning.dk) Test 7 - Diodelygte TID CA. 30 MIN I Agenthåndbogen er der en opskrift på en diodelygte i en tændstikæske. Det er sjovest med tordenskjoldæsker - så lyser hans øje. Brug de medfølgende dioder eller køb selv, man kan f. eks. få med uv virkning fra ca. kr. 2,5 pr. stk. I skal bruge og gøre: Se instruktionsark. Jørgen Clevin - High Tech!

7 Diodelygte Du skal bruge tape lim tændstikæske 2 AAA batterier 3V diode sølvpapir Skil tændstikæsken ad. Prik øjet på Tordenskjold ud med en tændstik. Fold sølvpapir til det har bredde på æske. Fold det sammen til en flad pakke på 1 cm. Sæt et stykke tape på langs, inden sidste fold. Fold helt sammen. Sæt pakken fast med tapen i den ene ende. Marker længste ben. Buk diodens ben 90 Bøj diodeben til et V. Buk de sidste 9mm i 90 Pres dioden igennem øjet fra bagsiden. Benene skal vende opad mod Tordenskjolds hår. Fold sølvpapir til 1 x 1 cm pakke på min. 8 lag. Fastgør med ét smalt stykke tape på batteri. HUSK: et med + polen og et andet - polen. Mas langt ben i pakken på + polen Sæt batteriet godt fast med tape. Ikke på enden. Lad tape løbe over pakke og mellem diodeben. Mas - polen på. Sølvp. må KUN røre eget ben. Sølvpapir mod frie batteriender. Fold kassen sammen. Lim i siden. Pres sammen Tryk op i bunden - og Tordenskjold lyser! Ide og tekst: Tue Fabricius Foto: Christoffer Rasmussen

8 Kodeandagt Den hemmelige kristendom Af Morten Krogsgaard Sig kodeordet! Sang: M&L nr. 17: Aftensolens sidste stråler Hver eneste onsdag tog Viggo med Vagn hjem fra skole. De skulle til FDF om aftenen, og så legede de sammen indtil de skulle af sted. Sådan gjorde de sidste onsdag, onsdagen før og i dag var heller ingen undtagelse. - Vi bygger en hule! sagde Viggo Det synes Vagn var en herlig idé, så det gjorde de. Vagns mor fandt nogle tæpper til dem, og Vagns far havde nogle store papkasser i garagen, som de kunne få. - Hvad skal I bruge kasserne til? spurgte far - Ikke til noget, svarede Viggo hemmeligt. Det blev en fed hule. Der var masser af plads, så de kunne sagtens spille spil derinde, bare ligge og flyde. Der var også plads derinde til at lave lektier, men den slags synes Viggo man skal passe på med - man risikerer at blive noget der hedder intellektuel. - Shh! sagde Viggo. Der kommer nogen! - Det er min mor, sagde Vagn. Lig helt stille! Det var Vagns mor, som man kunne høre trampe på trappen. - Må man komme ind? spurgte mor. Der var intet svar fra hulen. Da mor forsøgte at trække tæppet for indgangen til udbrød Vagn: - Sig kodeordet! Viggo kiggede undrende på Vagn, for han kunne ikke huske at de havde fundet på et kodeord. - Pst! Øhh... kodeord? spurgte Viggo - Ja, man skal da have et kodeord, hviskede Vagn. Mor var stille et øjeblik indtil hun sagde: - Kan kodeordet måske være: Der er saftevand og kage i køkkenet? Og det kodeord det var helt okay syntes Vagn og Viggo.

9 De hemmelige tegn Da det havde været påske og Jesus var blevet korsfæstet var der en flok mennesker i Jerusalem som var ret bange. Det var Jesu disciple. Det havde været hårdt at følge Jesus det sidste stykke tid, for nu var Jesus blevet dømt for at være en løgner og en fupmager, og henrettet for at kalde sig Guds søn. Disciplene vidste ikke rigtigt, hvad de skulle tro og gøre ved dem selv. De var sikre på at Jesus ikke var en fupmager, for efter at de havde set ham dø på korset, så kom han en aften tilbage til dem, og disciplen Thomas havde mærket spydsåret i siden og hullerne i hænderne hvor sømmene havde siddet på Jesus. Jo, Jesus han var ikke nogen fupmager. Problemet var bare, at det vidste resten af byen ikke. De havde ikke set Jesus genopstå eller haft besøg af ham efter hans død. Så de og byens politi mente stadig at det var ulovligt at være kristen. Heldigvis stoppede disciplene og de andre der havde kendt Jesus ikke med at være kristne, men det var klart, at de ikke kunne gå rundt i gaderne og fortælle om det. I stedet mødtes de hos hinanden og holdt små gudstjenester. Når man i dag holder gudstjeneste så kan man læse alt om det i avisen: Hvornår det er, hvem præsten er osv. Det kunne man bare ikke dengang. Det var alt for farligt, for hvis politiet fandt ud af, at der var en kristen gudstjeneste, så ville de komme og anholde alle sammen. Derfor fandt man på et hemmeligt tegn. Præcis som når Vagn og Viggo har et kodeord til hulen, så var der hemmelige ord og tegn for at være kristen. Tegnet var en fisk. Så havde man tegnet en fisk på døren eller måske på tøjet, ja så vidste de, som kendte tegnets betydning, at de havde mødt en kristen. På den måde var det muligt for de kristne at mødes og dele tanker og holdninger uden at blive straffet for det. Samme aften mødtes disciplene. De havde låst døren fordi de var bange for jøderne. Pludselig stod Jesus midt imellem dem og hilste på dem Johannes fortælling om Jesus, kap Kære Gud Det er nu blevet aften og solen skinner nu andre steder på din jord. Vi takker dig for dagen i dag og beder for at dagen i morgen bliver god. Tak at vi i dag ikke bliver straffet for at tro på dig og på Jesus. Fadervor.. Leg: Find fiskene Til lederen inden andagten... Gå en tur rundt om kredshuset og tegn hemmelige tegn (fisk) på murene, eller belægning med kridt gerne farvet. Tegn både store og små, nemme og svære at se. Hold selv styr på hvor mange I tegner. Lad Børnene finde de hemmelige tegn og tælle dem. Legen kan udvides med flere tegn, ugyldige tegn osv. Legen kan være en andagt i sig selv.

10 LØB 1 - kodeløb Kodeløbet På a.fdf.dk finder du færdige poster til et originalt FDF kodeløb. Et hurtigt løb der er sjovt for piltene og væbnerne. Lav evt. løbet for væbnerne på tid det giver løbet en ekstra dimension. Forberedelser før løbet Gå ind på A.FDF.dk under agenttema Print løbet Du skal lave et kort og hænge posterne op på de steder du har indtegnet på kortet. Posterne er helt færdige og klar til at putte i en plastiklomme og blive sat op. Du kan enten lave løbet som et løb i jeres kredshus, eller du kan sætte det op i området udenfor. Sæt i gang Inddel børnene i hold. Du kan også vælge at lade dem arbejde alene. Det er sjovest med tidsdimensionen, hvis børnene arbejder alene. Udlever kort og start uret. LØB 2 - SMSløb Agentløb med SMS Agent SMSløbet er et løb, hvor I kan få testet alle jeres agentfærdigheder. På løbet skal I huske jeres agenthåndbog og en mobiltelefon. Ide og tekst: Morten Krogsgaard Selve løbet Løbet er et løb til jeres kredshus. Vi har tænkt seks steder som altid er at finde i et kredshus, som fx. toilet, bord og vask, og brugt stederne til at være steder for poster. På den måde er løbet klar til et hvert FDFmøde i Danmark. Nogle af poststederne findes måske flere steder i huset, men så kan I bare vælge det sted, I synes er bedst. Grunden til at vi har valgt stederne ud er, at når svaret på en post er fundet, skal dette svar sendes i en SMS til Prøvebasen. Retur kommer der så et nyt sted, hvor den næste post er gemt. Alle poster til løbet er klar og vedlagt her i lederfolderen - du skal kun sætte dem op på de angivne steder. Fordelingsopgaver For at fordele børnene på posterne er der lavet tre fordelingsopgaver. I kan derfor lave op til tre hold ad gangen. Fordelingsopgaverne er en kode som skal løses, og svaret skal sendes i en SMS til Prøvebasen. Svaret giver dem stedet på den første post for deres hold. Inden løbet: Opsæt de seks poster rundt i kredshuset på flg. steder: - ved en vask - bag på en dør - under et bord - på en lampe - uden for på huset - på toilettet Klar, parat, start Opdel børnene i hold. I kan lave ét, to eller tre hold. Udlever en fordelingspost til hvert hold. Når holdet har fundet svaret på fordelingsposten, skal de sende det på en SMS til 1231.

11 SMS løb Fordelingspost A Løs koden og send jeres svar til Prøvebasen.-./---./--./...-/./-./-.././.-./ Skriv: FDF AGENTA LØB + jeres svar Send det til 1231 Fordelingspost b Løs koden og send jeres svar til Prøvebasen -.-/-./---/..-././-../-/ Skriv: FDF AGENTB LØB + jeres svar Send det til 1231 Fordelingspost c Løs koden og send jeres svar til Prøvebasen.-./.-/..-./-/./..-./---/.-./.-../.-.-/-./--././.-./ Skriv: FDF AGENTC LØB + jeres svar Send det til 1231

12

13 POST VASK Hvilke dele høre ikke hjemme i en politiers taske? håndjern stav patroner walkie talkie pistol røgbombe mobiltelefon Skriv: FDF AGENTVASK LØB + jeres svar Send det til 1231 POST DØR Kan I finde forbryderen? Kig i jeres fantomkartotek Hver forbryder har tre koder. En for hår, en for øjne og næse og en for munden. En forbryder kunne have koden: 2a6b4c Skriv koden for forbryderen. Sørg for at tallet kommer først og derefter bogstavet, ligesom på eksemplet ovenfor. Send jeres svar i en SMS til Skriv: FDF AGENTDØR LØB + jeres svar

14

15 POST BORD: Løs koden:./..-./-/./.-./.-././-/-./../-./--./.../-/.---/./-././.../-/./ Send jeres svar i en SMS til Skriv: FDF AGENTBORD LØB + jeres svar POST LAMPE Kan I finde forbryderen? Kig i jeres fantomkartotek Hver forbryder har tre koder. En for hår, en for øjne og næse og en for munden. En forbryder kunne have koden: 6a5b4c Skriv koden for forbryderen. Sørg for at tallet kommer først og derefter bogstavet, ligesom på eksemplet ovenfor. Send jeres svar i en SMS til Skriv: FDF AGENTLAMPE LØB + jeres svar

16

17 POST UDENFOR PÅ HUS Pia Pilt har lige oplevet en forbrydelse. Hør hendes vidneudsagn og kig i jeres fantomkartotek og find det billede der ligner bedst. Banken er blevet røvet. Under røveriet havde røveren en sort elefanthue på, så det var ikke muligt at se hans ansigt på overvågningsbåndene. Udenfor banken fandt man elefanthuen, og politiet formoder derfor at røveren har taget huen af inden han kørte fra gerningsstedet. Pia Pilt, som tilfældigt kom fobi, har set det hele. - Jeg kom gående ned af gaden og pludselig ser jeg en mand løbe ud fra banken og springe ind i sin bil, sagde Pia der var meget forskrækket. - Kan du sige noget om forbryderen, spurgte politimanden. - Ja, sagde Pia Pilt. Han kørte i en blå bil. Politimanden måtte forklare Pia Pilt, at det ikke var en bestemt type mennesker, der kørte i blå biler. Man kunne ikke sige, at dem der kører i blå biler har store næser, eller altid går i shorts. - Men hans næse var stor, sagde Pia. Den var ret bred og så hang hans pande ned oven i den. Det så vildt dumt ud. - Ja, sagde politimanden begejstret. Sig noget mere! - Dummere så hans tænder nok ud, fortsatte Pia. Hans tænder lignede vampyrtænder - bare den forkerte vej. - Godt Pia! Nu er vi der næsten. Hvad med hans hår? - Han havde ikke noget, sagde Pia. - Manden var altså skaldet? - Nej, nu husker jeg det. Alt hans hår var i nakken. Men fordi han ikke havde noget oven på hovedet, havde han klistret det frem i panden, helt ovre fra nakken. Hvilken farve havde det? - Det var sort. Helt klart - det var sort! Sammenlign nu Pia Pilts udsagn med fantomkartoteket. Hver forbryder har tre koder. En for hår, en for øjne og næse og en for munden. En forbryder kunne have koden: 2a6b4c Skriv koden for forbryderen. Sørg for at et tal kommer først og derefter et bogstav, ligesom på eksemplet ovenfor. Send jeres svar i en SMS til Skriv: FDF AGENTHUS LØB +jeres svar POST TOILET -/--././-./-/-.-/.-../..-/-.../-..././-./ Løs koden og send jeres svar i en SMS til 1231 Skriv FDF AGENTTOILET LØB + jeres svar

18

19 MMS - Agenttest Til Alle Testonauter! Lav et James Bond billede af en eller flere af jer Brug skabelonen på bagsiden eller en hjemmelavet - og hold op foran kameraet. Tag foto MMS det med teksten: FDF Agentfoto til 1231 Husk efterfølgende at skrive i MMS en hvilken kreds i kommer fra. Se jeres eget og de andres billeder på God forklædelse Overtestonaut G. Rönost

20

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og turde tro det altid! Amen.

Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og turde tro det altid! Amen. 1 Konfirmationer 2012. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: Sl. 8 og Joh. 10.11-16.... Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev 1 Prædiken til Kr. Himmelfart 2014 på Funder-siden af Bølling Sø 723 Solen stråler over vang 257 Vej nu dannebrog på voven 392 Himlene Herre 260 Du satte dig selv Er du der? Er der sommetider nogen, der

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Kære patruljeleder Forberedelser inden mødet: Fif

Kære patruljeleder Forberedelser inden mødet: Fif Kære patruljeleder Velkommen til temamødet spionskolen. På temamødet får dine patruljemedlemmer stiftet bekendtskab med nogle af de mest bruge koder. Det er både smart generelt, og i VM specifikt. Mødet

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Vi har hørt, at alt det der er sort igen kan blive hvidt. Det er kun Jesus som kan gøre det. I biblen læser vi, at alt igen kan blive hvidt som sne.

Vi har hørt, at alt det der er sort igen kan blive hvidt. Det er kun Jesus som kan gøre det. I biblen læser vi, at alt igen kan blive hvidt som sne. Post 1 Guld er meget værdifuldt. I Guds øjne er vi noget fantastisk værdifuldt. Vi er faktisk meget mere værd for ham end guld! I bibelen står der:.du er dyrebar i mine øjne, højt agtet, og jeg elsker

Læs mere

Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb

Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb 240 - Dig være ære 448 Fyldt af glæde 236 - Påskeblomst 224 Stat op min sjæl Nadververs: 245 v, 5 Opstandne herre du vil gå 218 Krist stod op af døde Jeg

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen Aktivitetsark 1 Skeletter Sort karton (så stort som muligt), Kopipapir, Limstift, Blyant og viskelæder, Saks, Limpensel 1. Tegn de enkelte knogler fra et skelet

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

[ MØRKLÆGNING ] Introduktion til denne aften. Formålet med aftenen. !ce breaker Sort er det nye sort. 5 minutter. Materialer. Forberedelse.

[ MØRKLÆGNING ] Introduktion til denne aften. Formålet med aftenen. !ce breaker Sort er det nye sort. 5 minutter. Materialer. Forberedelse. 312 / MØRKLÆGNING / Side 1 af 6 [ MØRKLÆGNING ] Introduktion til denne aften Denne aften er opbygget om lyset og mørket, der vil være en anderledes atmosfære i nogle dele af aftenen, fordi der er helt

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

FLERE TIMERS UNDERHOLDNING ANDRE AKTIVITETER

FLERE TIMERS UNDERHOLDNING ANDRE AKTIVITETER FLERE TIMERS UNDERHOLDNING ANDRE AKTIVITETER // Vil du gerne have at dit arrangement strækker sig over flere timer, giver vi her en række forslag til aktiviteter der kan laves før eller efter selve CRIMEbuster

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året Tro og etik Omsorg Målgruppe: Spejder Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Omsorg - niveau 3 - trin for trin Omdrejningspunktet for mærket Omsorg er i høj grad sladder. Idéen med at beskæftige

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

Post 1. Kig godt på billedet. Ved næste post skal I svare på nogle spørgsmål om billedet.

Post 1. Kig godt på billedet. Ved næste post skal I svare på nogle spørgsmål om billedet. Post 1 Ved næste post skal I svare på nogle spørgsmål om billedet. Post 2 Var der en engel på det første billede -og hvis der var, hvilken farve var den? Hvilken farve var sommerfuglen? Post 3 Ved sidste

Læs mere

salmer:252,251,259,257, Helligånd tag mig v. hånden sandhedens ånd, som udgår fra Faderen, skal han vidne om

salmer:252,251,259,257, Helligånd tag mig v. hånden sandhedens ånd, som udgår fra Faderen, skal han vidne om Livet og troen er ikke for fastholdere Prædiken til 6. søndag efter påske 2013 salmer:252,251,259,257, Helligånd tag mig v. hånden Jesus sagde; Når talsmanden kommer, som jeg vil sende til jer fra Faderen,

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25)

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 4 Nu kan jeg se! Ugens tekst og referencer: Joh 9,1-38. Den store Mester, kap. 51. Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) Hovedformålet er,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge14_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 12.04

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

TOBIAS For helvede da! Pludselig får TOBIAS øjenkontakt med SANKT PETER. SANKT PETER smiler, ser inviterende ud. TOBIAS går over til ham.

TOBIAS For helvede da! Pludselig får TOBIAS øjenkontakt med SANKT PETER. SANKT PETER smiler, ser inviterende ud. TOBIAS går over til ham. Tobias og Tragedien Manuskript 1. Int. Venteværelse Dag træder ind i et fremmed venteværelse. Han kigger sig undrende omkring. I rummet er der mange døre. Over dørene hænger skilte. På dem står der navnene

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl. 10.00. Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 Åbningshilsen Fastelavns søndag. Vi skal ikke slå katten af tønden i formiddag, det sker efter

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

HippHopp. Uge 18. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Emne: Familie og arbejde side 1

HippHopp. Uge 18. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 18 Emne: Familie og arbejde Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge18_familie.indd 1 06/07/10 12.07 Uge 18 l Familie og arbejde Hipp og Hopp

Læs mere

April 2010 21. ÅRGANG

April 2010 21. ÅRGANG April 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne Eriksen...75

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015.docx 30-08-2015 side 1. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015.docx 30-08-2015 side 1. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37. 30-08-2015 side 1 Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37. En kollega sagde engang noget, som jeg kom til at tænke på, da jeg skulle forberede prædikenen til i dag over den barmhjertige

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

studie Kristi genkomst

studie Kristi genkomst studie 14 Kristi genkomst 81 Åbningshistorie En aften, mens jeg gik i gymnasiet, sad jeg og spiste sammen med en af mine klassekammerater, og vi talte om Jesu genkomst. Som teenager havde jeg mange spørgsmål

Læs mere

Fang en krabbe. Husk redningsvest!

Fang en krabbe. Husk redningsvest! Fang en krabbe Prøv at fang en krabbe med: madding (små stykker fisk, et fiskeskellet eller muslinger) net, snor eller fiskesnøre klemme spand eller akvarium med vand Sådan fanger du en krabbe Få fat i

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Hvad Guds er Evangelium: Matt. 22,15-22 Salmer: 745, 367, 448; 728, 266 Her er en 20'er. [Vis en 20 krone-mønt frem!] I ved hvordan den ser ud, selv om I ikke kan se den ordentligt

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE I tirsdags lige efter påske, stod jeg og ventede på toget på Ålborg Station. Jeg havde forinden gået igennem Kildeparken og set en flok dranker

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: Vi skaber forventning i børnene - forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder Jesus, og

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord.

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord. 1 Gale Streger Forfatter: Helle S. Larsen Illustration: Lars Hornemann Forfatteren og Furesø Museer, 2013 Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-24-2 Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger

Læs mere

Mon ikke, der er andre end mig, der kan huske det særlige slidstærke betræk, der var på sæderne i sådan en bus. Det var i

Mon ikke, der er andre end mig, der kan huske det særlige slidstærke betræk, der var på sæderne i sådan en bus. Det var i PRÆDIKEN SØNDAG DEN 28.APRIL 2013 4.SEP AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Es.36,26-28; Jak.1,17-21; Joh.16,5-15 Salmer: 408,305,600,294,725 Kærligheds og Sandheds Ånd Jord og Himmels hjertebånd

Læs mere

4 trin + en dag REDOK

4 trin + en dag REDOK Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en dag Udfordringen Formålet I dette mærke bliver pigerne udfordret på deres kommunikationsevner, kreative tænkning og logiske sans. Pigerne vil lære om skjulte

Læs mere

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim.

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim. Indbydelseskort Send indbydelsekort ud, der er formet som et skjold. Du kan jo lave dem forskellige, så det bliver din gæsts våbenskjold. Det samme mønster skal så gå igen på det store skjold, spændet

Læs mere

Med Jesus i båden - påske

Med Jesus i båden - påske Med Jesus i båden - påske Jesus tilgiver Mål: Forklar børnene, at Jesus altid elsker os og ønsker at tilgive os alle vore fejl. Tekst: Joh. 21, 1-19 (Peter bliver tilgivet). Visualisering: Pynt rummet

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til 12. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Mark. 7,31-37. Kan du høre mig? Jeg kan ikke høre dig. Når man bliver over 60 så får lyden på fjernsynet en ekstra streg eller

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj:

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj: Lav selv: lysende julepynt Det skal du bruge Lav et juletræ af karton og få det til at lyse med en lysdiode, et batteri og lidt kobbertape. Følg denne trin-for-trin vejledning og lav lysende julepynt som

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne.

Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne. Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne. Palmesøndag Kirkerummet Palmegrene til at vifte med/lægge foran Jesus Et æsel, palmer, en kappe til Jesus Fortæl

Læs mere

Puste- og sugeøvelser

Puste- og sugeøvelser Puste- og sugeøvelser Ishøj Kommune 1 Det er en god idé at lave mange af øvelserne foran et spejl. 2 Puste- og sugeøvelser Pusteøvelser træner både tungens bevægelighed og evne til at forandre form og

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

GPS 12-16. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt.

GPS 12-16. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt. GPS 12-16 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m.fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 12: Josef - yndlingsbarnet Nøglesætning: Gud har en plan for dit

Læs mere

Den store tyv og nogle andre

Den store tyv og nogle andre Den store tyv og nogle andre Kamilla vidste godt, hvordan tyve så ud. De var snavsede og havde skæg og var uhyggelige og mystiske, det sagde alle, der havde forstand på sådan noget. Kamilla havde hørt,

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

TIDSREJSEN. Ruth fortæller

TIDSREJSEN. Ruth fortæller TIDSREJSEN Ruth fortæller Find det lille gebis i garderobeskabet frem og sæt jer på gulvet foran garderobeskabet. Børnene må gerne se og røre ved gebisset. Husk at lægge det tilbage efter brug. Historieformidling:

Læs mere

Tro og etik. Ærlighed

Tro og etik. Ærlighed Tro og etik Ærlighed Målgruppe: Spejdere Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Ærlighed - niveau 3 - trin for trin Idéen med at beskæftige sig med ærlighed, og ikke mindst uærlighed, er at

Læs mere