Af Anders Berg Mortensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Af Anders Berg Mortensen"

Transkript

1 Af Anders Berg Mortensen Den næste fodboldklub jeg vil skrive om er den engelske storklub Arsenal FC som spiller i Premier League. Klubben hører hjemme i London og spiller på det topmoderne Emirates Stadium med plads til tilskuere. Skotten David Danskin vil oprette en fodboldklub Arsenals historie begynder med at skotten David Danskin i 1880 erne rejste fra Skotland til bydelen Woolwich i det sydlige London for at arbejde på våbenfabrikken The Arsenal. David Danskin havde i forvejen oprettet en fodboldklub i Skotland, og da han erfarede at der i det sydlige London kun blev spillet cricket og rugby besluttede han at oprette en fodboldklub i Woolwich. Klubben spiller sin første kamp I begyndelsen havde David Danskin dog store problemer med at samle folk til sin klub. Ingen havde lyst til noget så primitivt som fodbold. Senere lykkedes det dog at få samlet 15 mænd. Man havde dog hverken klubnavn, spilledragter eller spillested. I første omgang kaldte man klubben for Dial Square og der blev arrangeret en kamp mod et hold kaldet Eastern Wanderes. Kampen blev spillet 11.december 1886 på en pløjemark på Isle of Dogs i det østlige London. Klubben får navnet Royal Arsenal Efter kampen mod Eastern Wanderes mødtes spillerne fra Dial Square på pubben Royal Oak i Woolwich. Ved den lejlighed blev det

2 besluttet at klubben skulle have et nyt og bedre navn. Navnet man fandt på var en kombination af pubbens og våbenfabrikkens navne. Dermed var navnet Royal Arsenal en kendsgerning. Royal Arsenal skifter spillested flere gange Klubben havde store problemer med at finde et sted at spille kampe. Det eneste sted hvor det kunne lade sig gøre var på det for alle tilgængelige område Plumstead Common i nærheden af Woolwich. Dette område var dog helt umuligt at spille fodbold på, da det var en stenet, ujævn græsmark som oven i købet også blev brugt af militæret til øvelser. I 1887 flyttede Royal Arsenal sine kampe til Sportsman Ground ved Plumstead Marshes. Heller ikke denne bane var god, fordi den ofte var oversvømmet af vand. I 1888 rykkede man så til Manor Field, også beliggende i Plumstead. Klubben deltager i forskellige pokalturneringer I 1889 nåede Royal Arsenal semifinalen i den prestigefyldte London Semor Cup, hvor det dog blev til et 0-2 nederlag til Clapton. Samme år havde London klubben tilmeldt sig FA Cuppen, som på det tidspunkt var den vigtigste turnering i England. Royal Arsenal nåede til 4. runde hvor modstanderen var den daværende storklub Swifts og Royal Arsenal tabte da også kampen. Royal Arsenal vinder sine første trofæer I 1890 kom klubbens første trofæer i hus. Først vandt Royal Arsenal pokalturneringen Kent Senior Cup, derefter blev Kent Junior Cup vundet og til sidst vandt klubben London Charity Cup. Til finalen i denne turnering var modstanderen Old Westminster og Royal Arsenal vandt med 3-1 foran tilskuere på Manor Field. Royal Arsenal henter flere spillere De pokalturneringer London klubben deltog i var for amatører, men Royal Arsenal var så småt ved at bevæge sig mod professionelle tilstande, og man forstærkede sig med nye

3 spillere. Våbenfabrikken i Woolwich tiltrak mange unge mænd, hvoraf en hel del havde talent for fodbold, så de blev med det samme hentet til Royal Arsenal. Klubben var nu også blevet så etableret at man kunne købe soldater fri af deres kontrakter med hæren. Royal Arsenal stod nu godt rustet til fremtiden. Klubben fra det sydlige London bliver dominerende Trods kun at have eksisteret i få år var Royal Arsenal hurtigt blevet den dominerende klub i det sydlige London. I 1891 vandt klubben for første gang pokalturneringen London Senior Cup og de blev tiljublet af flere tusinde mennesker. Året før havde Royal Arsenal lejet sig ind på et ordentligt fodboldstadion, nemlig Invicta Ground. En opvisningskamp mod det skotske hold Hearts tiltrak tilskuere. London klubben bliver professionel og ændrer navn Som andre sydengelske klubber hørte Royal Arsenal under Londons Fodboldforbund som afskyede professionel fodbold. Denne holdning hos forbundet var et stort problem for Royal Arsenal som risikerede at miste en masse spillere til de professionelle nordengelske klubber. John Humble som var medlem af Royal Arsenals bestyrelse mente at der burde gøres noget, så han indkaldte til generalforsamling. På generalforsamlingen blev man enige om at indfører betalt fodbold. Derudover blev det besluttet at klubben fremover skulle hedde Woolwich Arsenal. Klubben smides ud af fodboldforbundet Lederne i Londons Fodboldforbund blev meget rasende da de hørte om Woolwich Arsenal. Klubben blev øjeblikkeligt smidt ud af forbundet, og de øvrige sydengelske klubber fik forbud mod at spille kampe mod Woolwich Arsenal.

4 Woolwich Arsenal forsøger at starte en ny liga Sammen med 11 andre sydengelske klubber ønskede Woolwich Arsenal at oprette en ny liga med start i Dette fik Londons Fodboldforbund nys om, og de tordnede mod de 11 klubber og truede dem med at blive smidt ud af fodboldforbundet. På grund af disse trusler blev den nye liga ikke til noget og Woolwich Arsenal så ud til at måtte lukke, hvilket fik klubben til i desperation at søge optagelse i den nationale 2.division. Klubben bliver optaget i 2.division Det var yderst usandsynligt at Woolwich Arsenal ville blive optaget i 2.division, men heldet var i den grad med London klubben. Det blev besluttet at 2.division skulle udvides fra 12 til 15 hold, og da to af de andre hold trak sig kom Woolwich Arsenal med i 2. divison. Woolwich Arsenal tvinges tilbage til Manor Field Straks efter optagelsen i 2.division fik London klubben nye problemer. Ejeren af stadionet Invicta Ground valgte pludselig at forhøje huslejen med 100 procent, hvilket klubledelsen naturligvis ikke ville være med til, og dermed var Woolwich Arsenal tvunget tilbage til de primitive forhold på Manor Field, som senere fik navnet ændret til Manor Ground hvilket dog ikke ændrede på at det var en ren pløjemark uegnet til fodbold. London klubben rykker op i 1. division I 1904 lykkedes det så for Woolwich Arsenal at rykke op i den bedste række, 1.division. Der var klubben i ni år inden det blev til nedrykning i Samme år fik klubben sit nuværende navn Arsenal Football Club og flyttede til sit helt nye stadion, som fik navnet Arsenal Stadium. For de fleste fodboldinteresserede er det mest kendt under navnet Highbury efter den bydel hvor det blev opført. I 1919 rykkede Arsenal igen op i den bedste række.

5 Herbert Chapman bliver manager for Arsenal FC I 1925 blev Herbert Chapman ansat som manager for London klubben. Han havde i de to foregående sæsoner haft stor succes med Huddersfield Town, og han fik også stor succes hos Arsenal. Han ændrede på taktikken til kampene og på træningsmetoderne, samt hentede to nye spillere til klubben. Disse nye tiltag var med til at Arsenal FC i perioden var totalt dominerende. Klubben fra London vandt i denne periode ligaen 5 gange og FA Cuppen 2 gange. Herbert Chapman nåede dog ikke at opleve alle triumferne idet han døde af lungebetændelse i Han blev erstattet af George Allison. Arsenal Football Club vinder igen trofæer Under 2. verdenskrig lå fodboldturneringerne i England stille, men efter krigens afslutning fik Arsenal FC under ledelse af manager Tom Whittaker igen succes. Ligaen blev vundet i sæsonen 1947/1948, samt i sæsonen 1952/1953. FA Cuppen blev vundet i sæsonen 1949/1950. London klubben i en række trofæløse sæsoner Mesterskabet og Charity Shield pokalen i 1953 blev de sidste trofæer til Arsenal i flere år. I resten af 1950 erne samt i 1960 erne vandt klubben ingen trofæer. I hele denne periode formåede London klubben ikke at tiltrække de rigtig gode spillere, og resultaterne var derefter. Arsenal vinder sit første Europa Cup trofæ I 1966 blev Arsenals fysioterapeut Bertie Mee højst overraskende udnævnt til ny manager for klubben. Det viste sig at være en god idé. I sæsonen 1969/1970 vandt London klubben den daværende Messeby Cup turnering. Det var klubbens første sejr i en af de europæiske cupturneringer.

6 I den efterfølgende sæson blev det igen til succes for Arsenal. Klubben vandt både det engelske mesterskab og FA Cuppen. Arsenal FC har begrænset succes I resten af 1970 erne vandt klubben med en enkelt undtagelse ingen trofæer. I sæsonen 1972/1973 blev det kun til en 2. plads i ligaen. Derudover tabte Arsenal FA Cup finalerne i 1972, 1978 og i Den eneste titel der blev vundet i den periode var FA Cuppen i 1979, hvor Manchester United blev besejret 3-2 i finalen på Wembley i London. Sejrsmålet blev scoret i sidste minut. George Graham bliver ny Arsenal manager og han får succes I 1986 blev den tidligere Arsenal spiller George Graham ansat som ny manager for klubben. Det indledte en ny succesperiode for London klubben. I sæsonen 1986/1987 vandt Arsenal Liga Cup turneringen. To år senere vandt klubben det engelske mesterskab. Arsenal og Liverpool havde lige mange point, men London klubben blev mestre på en bedre målscore. Arsenal fortsætter succesen I 1990 erne fortsatte Arsenal FC med at have stor succes. I sæsonen 1990/1991 vandt storklubben fra London igen det engelske mesterskab. I hele sæsonen tabte Arsenal kun en kamp. Før sæsonen 1992/1993 blev danskeren John Faxe Jensen hentet til London klubben fra Brøndby IF. Han spillede for Arsenal indtil I 1993 vandt Arsenal både Liga Cuppen og FA Cuppen. I FA Cup finalen på Wembley i London var modstanderen Sheffield Wednesday, og kampen endte 1-1. Nogle dage senere spillede de to klubber så omkamp og der vandt Arsenal 2-1. Året efter vandt klubben så Europa Cuppen for pokalvindere. I finalen som blev spillet i Parken i København blev italienske Parma besejret med 1-0. I 1995 kvalificerede klubben sig igen til finalen i pokalvindernes Europa Cup. Arsenal formåede dog ikke at gentage triumfen fra året før. Real Zaragoza vandt nemlig med 2-1.

7 George Graham bliver fyret I 1995 kom det frem at Arsenals manager George Graham havde modtaget bestikkelse af den norske fodbold agent Rune Hauge mod at skrive kontrakter med visse spillere. Arsenal valgte naturligvis øjeblikkeligt at fyre George Graham. Han blev erstattet af Bruce Rioch som dog kun var Arsenal manager i et år. Han blev så erstattet af den nuværende manager, franskmanden Arsené Wenger. London klubben vinder mange trofæer Under Arsené Wenger fik Arsenal stor succes. Han startede med at ændre taktikken fra kedeligt defensivt fodbold til en mere underholdende spillestil. Resultaterne udeblev ikke. I sæsonen 1997/1998 vandt Arsenal både mesterskabet og FA Cuppen. I år 2000 kvalificerede London klubben sig til UEFA Cup finalen i Parken i København. Modstanderen var tyrkiske Galatasaray og Arsenal tabte efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Sæsonen 2001/2002 blev endnu en succesfuld sæson. Endnu engang vandt klubben både mesterskabet og FA Cuppen. Året efter vandt Arsenal igen FA Cuppen. 2003/2004 sæsonen blev en kæmpesucces for klubben. Arsenal vandt det engelske mesterskab suverænt. I hele sæsonen tabte London klubben ikke en kamp. I den efterfølgende sæson sluttede klubben på 2. pladsen i Premier League, men vandt dog FA Cup turneringen. Arsenal kommer i Champions League finalen I 2006 lykkedes det for Arsenal at kvalificere sig til sin første og eneste Champions League finale. Undervejs til finalen blev bl.a. Real Madrid, Juventus og Villareal besejret. I finalen på Stade de France i Paris var

8 modstanderen FC Barcelona og Arsenal tabte 1-2. I store dele af finalen måtte London klubben spille med 10 mand efter at målmanden Jens Lehmann blev udvist. I Premier League sluttede Arsenal på en 4. plads. Klubben når langt i Champions League I sæsonen 2008/2009 lykkedes det for Arsenal FC at komme i semifinalerne i Champions League. Her var Manchester United modstanderen og Arsenal endte med at ryge ud. I 2009/2010 sæsonen kom klubben i kvartfinalerne i Champions League. Der var modstanderen FC Barcelona. Den første kamp i London endte 2-2, men i returkampen i Barcelona var der klasseforskel. Arsenal blev spillet ud af banen af et suverænt FC Barcelona hold som vandt år i træk uden titler til Arsenal Den netop afsluttede sæson 2010/2011 endte igen i store skuffelser. For 6. år i træk endte det med ingen trofæer til Arsenal. I Premier League var klubben længe med i mesterskabskampen, og helt godt så det ud da Arsenal i 4. sidste spillerunde hjemme på Emirates Stadium slog Manchester United med 1-0 og dermed vakte mesterskabshåbet til live. Dette håb blev dog ødelagt i den følgende runde, da Arsenal kvajede sig med et 1-3 nederlag ude til Stoke City. Den direkte plads i Champions League blev også sat over styr i de to sidste kampe med nederlag til Aston Villa og kun uafgjort 2-2 i lokalopgøret mod Fulham.. I Liga Cuppen nåede Arsenal finalen på Wembley. Men det resulterede i en enorm skuffelse, da Birmingham City vandt 2-1. I FA Cuppen blev det til nederlag mod Manchester United og i Champions League nåede klubben 1/8-finalerne og igen var modstanderen FC Barcelona. En 2-1 sejr til Arsenal hjemme i London viste sig ikke at være nok. Returkampen på Camp Nou endte fortjent 3-1 til FC Barcelona.

9 Nicklas Bendtner har ikke den store succes i Arsenal Danske Nicklas Bendtner havde ikke en særlig god sæson for Arsenal. Han var ofte skadet og når han så endelig var klar var han ikke med i startopstillingen til kampene, men måtte nøjes med en plads på bænken hvorfra han så blev skiftet ind i nogle af kampene. Det ser ud til at Nicklas Bendtners tid i Arsenal er slut og at han skal finde en ny klub at spille for. Af profiler på Arsenals hold kan nævnes Robin Van Persie, Cesc Fabregas, Theo Walcott, Samir Nasri samt Emmanuel Eboué. Faktaboks Arsenal: Mesterskaber: , 1934, 1935, 1938, 1948, 1953, 1971, 1989, 1991, 1998, 2002, FA Cup: , 1936, 1950, 1971, 1979, 1993, 1998, , Liga Cup: , Charity Shield: , 1931, 1933, 1934, 1938, 1948, 1953, 1998, 1999, 2002, Messeby Cup: Europa Cup for pokalvindere:

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling Formandens beretning 1999 Blovstrød IF Fodboldafdeling Endnu et fodboldår er passeret. Det er en lidt speciel situation for mig at stå i her til denne generalforsamling og aflægge beretning da det er mit

Læs mere

Seriebold. i udkanten af rampelyset

Seriebold. i udkanten af rampelyset Seriebold i udkanten af rampelyset AaB er andet og mere end et højt profileret SAS Liga-hold. Amatørafdelingen i den nordjyske traditionsklub råder bl.a. over et hold i Serie 2 og tre hold i Serie 5, og

Læs mere

Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg

Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg Formandens Beretning 2014 i Fortuna- Svendborg Så er det endnu engang blevet tid til en beretning i Fortuna Svendborg Først vil jeg fortælle lidt om vores hold. U10 Piger Det har egentlig været to vidt

Læs mere

Læs og lær om. Ballon D or. Verdens bedste fodboldspillere

Læs og lær om. Ballon D or. Verdens bedste fodboldspillere Læs og lær om Ballon D or Verdens bedste fodboldspillere Hvad er Ballon D or? Ballon D or er en pris. Det er en fodboldpris. Den bliver givet til den spiller, der har været den bedste spiller i løbet

Læs mere

I NUGF Viborg spiller vi sammen

I NUGF Viborg spiller vi sammen Program F-SPORT TOP CUP Stævneprogram I NUGF Viborg spiller vi sammen VELKOMMEN NUGF Boldklub og U8 teamet samt sponsorer byder velkommen til 1. udgave af: F-SPORT TOP CUP. 25. maj 2013 Vi ser frem til

Læs mere

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor Årsberetning 2011 Året startede rigtig godt. På generalforsamlingen fik vi valgt 3 nye medlemmer ind, som dækkede områder i bestyrelsen, vi hidtil nok ikke havde været tæt nok på. Leif Boddi som primært

Læs mere

S: Først og fremmest hvad arbejder du med og hvad hedder du?

S: Først og fremmest hvad arbejder du med og hvad hedder du? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Interview med Ketil Forsé Staal del 1. Sted: The Bleak House Dato: 13/04/2014 Jeppe=J Simon=S Informant=I S: Først

Læs mere

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling Formandens beretning 2000 Blovstrød IF Fodboldafdeling Et fodboldår har igen fundet sin vejs ende, og vi er gået ind i et nyt årtusinde. Jeg vil i det følgende redegøre for væsentlige hændelser i fodboldklubben,

Læs mere

Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC

Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC FORTY INFO? --- generalforsamling Medlem af Dansk Cricket-Forbund siden 1963 Kære medlem af Dansk XL Cricket Club 17.september 2015 Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC lørdag den 10.oktober

Læs mere

Ungdomsarbejde i Aalestrup IF gav 2 Danske mestre

Ungdomsarbejde i Aalestrup IF gav 2 Danske mestre Ungdomsarbejde i Aalestrup IF gav 2 Danske mestre Mikkel Høgh og Søren Mortensen blev Jysk og Dansk mester.. med en Aalestrup træner ved roret. Stregspilleren Mikkel Høgh og bagspilleren Søren Mortensen

Læs mere

Respekt Kvinder der vinder Fodboldhistorie 1887-2013 Lennart Weber

Respekt Kvinder der vinder Fodboldhistorie 1887-2013 Lennart Weber Respekt Kvinder der vinder Fodboldhistorie 1887-2013 Lennart Weber Respekt Kvinder der vinder Fodboldhistorie 1887-2013 Lennart Weber 1 Illustrationskilder Foto på omslag: Anders Kjærbye. Desuden har Scanpix

Læs mere

Regionsmesterskab Indefodbold 2015/16

Regionsmesterskab Indefodbold 2015/16 Indefodbold 2015 Vejledning Puljeoversigt Kampprogram U15 Piger B Søndag den 14. februar 2016 Flauenskjold Hallen DBU Jylland Region 1 byder velkommen til dette Regionsmesterskab. Det er den regionale

Læs mere

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2015 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 5 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 6 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

i Skanderborg Kommune

i Skanderborg Kommune 2010 Rettet : 17.2: 6. klasse Uøvet, 8. klasse Øvet / Uøvet i Skanderborg Kommune Rettet : 22.2: 6. klasse Uøvet, 6. klasse Øvet Rettet: 24.2: 8. klasse Uøvet Rettet 25.2 7. klasse Øvet Program for indefodboldstævnet

Læs mere

Nyt fra TPI Fodboldafdelingen. Sommerhilsen fra ungdomstrænerne

Nyt fra TPI Fodboldafdelingen. Sommerhilsen fra ungdomstrænerne Nyt fra TPI Fodboldafdelingen Sommerhilsen fra ungdomstrænerne I disse dage har mange startet bilerne og kørt mod syd eller sommerhus. Nogle vælger også at tage i skole; fodboldskole. Om du nu er i nord,

Læs mere

Den 9. - 11. august 2013

Den 9. - 11. august 2013 Den 9. - 11. august 2013 Måløv Idrætspark Måløv Hovedgade 48, 2760 Måløv Indhold Velkommen.. Side 3 Reglement og præmier.. Side 4 Puljeinddeling. Side 5 Program.. Side 6 De sidste 10 års vindere.. Side

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Året 2014 har været et godt år for RB 1906. Vi har fået en del flere medlemmer i alle årgange, både piger og drenge. Det har givet et pres på omklædningsforholdene i klubben,

Læs mere

TUSSENEWS VIGTIG INFO. Nr. 45 Januar 2016 Denne avis tilhører: FODBOLD QUIZ HOT NEWS!!!!! SE NAVNENE DER SPIL- VULKANER 2016!!!!!!

TUSSENEWS VIGTIG INFO. Nr. 45 Januar 2016 Denne avis tilhører: FODBOLD QUIZ HOT NEWS!!!!! SE NAVNENE DER SPIL- VULKANER 2016!!!!!! TUSSENEWS Nr. 45 Januar 2016 Denne avis tilhører: HOT NEWS!!!!! SE NAVNENE DER SPIL- LER PÅ VILDE VULKANER 2016!!!!!! FODBOLD QUIZ VIGTIG INFO Chefens Spalte Info fra Klubben Kalenderen Månedens opskrift

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

GENERALFORSAMLING Mandag d. 21. marts 19.30 ÅRSBERETNING for 2015

GENERALFORSAMLING Mandag d. 21. marts 19.30 ÅRSBERETNING for 2015 GENERALFORSAMLING Mandag d. 21. marts 19.30 ÅRSBERETNING for 2015 Fodboldåret 2015 var et meget spændende år. Mange af vores hold var med i toppen, og for mange af dem lykkedes det at sikre en oprykning,

Læs mere

Delårsrapport 1. halvår 2004 for Aalborg Boldspilklub A/S.

Delårsrapport 1. halvår 2004 for Aalborg Boldspilklub A/S. Københavns Fondsbørs Børsmeddelelse nr. 2004/17 Aalborg den 26.august 2004 for Aalborg Boldspilklub A/S. Hovedkonklusionerne for første halvår 2004: - Resultatet før skat (EBT) for 2. kvartal 2004 er et

Læs mere

KBs julefrokost afholdes 21. nov.

KBs julefrokost afholdes 21. nov. KBs julefrokost afholdes 21. nov. Tilmelding skal ske i Tutten OBS begrænset antal pladser først til mølle! Så hvis du vil være sikker på en plads, så skynd dig at tilmelde og betale hos Hanne i Tutten!

Læs mere

FODBOLD. Marts 2012 afsnit 3.9. Jernbanefritid

FODBOLD. Marts 2012 afsnit 3.9. Jernbanefritid FODBOLD Marts 2012 afsnit 3.9 FODBOLD JERNBANEMESTERSKAB, indendørs fodbold. SENIOR OLDBOYS ÆLDRE OLDBOYS VETERANER DAMER MIX Turneringerne afvikles hvert år. Turneringerne afvikles i princippet efter

Læs mere

Årsberetning 2016. Omstruktureringer i DDI

Årsberetning 2016. Omstruktureringer i DDI Årsberetning 2016 Omstruktureringer i DDI Allerede efter repræsentantskabsmøde den 25. april 2015 med en ny hovedbestyrelse, og en ny formand, kunne DDI sætte sig nye mål mod fremtiden. 10 ud af 11 klubber

Læs mere

Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Svar på Spørgsmål 139 Offentligt

Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Svar på Spørgsmål 139 Offentligt Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Svar på Spørgsmål 139 Offentligt Kulturministeren Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf : 33 92

Læs mere

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen.

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7 Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. Han har med stor ihærdighed forsøgt at skabe lidt mere diciplin på holdet, så nu

Læs mere

FINAL 4-2016 GRATIS ENTRÉ GYMNASIEHALLEN I SKANDERBORG U15, U17 OG U19 DRENGE: LØRDAG DEN 5. MARTS FRA KL. 10.00

FINAL 4-2016 GRATIS ENTRÉ GYMNASIEHALLEN I SKANDERBORG U15, U17 OG U19 DRENGE: LØRDAG DEN 5. MARTS FRA KL. 10.00 FUTSAL FINAL 4-2016 GYMNASIEHALLEN I SKANDERBORG GRATIS ENTRÉ U15, U17 OG U19 DRENGE: LØRDAG DEN 5. MARTS FRA KL. 10.00 U15 OG U17 PIGER: SØNDAG DEN 6. MARTS FRA KL. 11.00 SE KAMPPROGRAMMET PÅ WWW.DBU.DK/FUTSAL

Læs mere

Herrer. Danske. Af Anders Schardelmann, DPIF håndboldudvalg. Fotos Jens Trads, Fyns Politi

Herrer. Danske. Af Anders Schardelmann, DPIF håndboldudvalg. Fotos Jens Trads, Fyns Politi Chefpolitiinspektør John Jacobsen bød velkommen til Fyn. Danske politimesterskaber Herrer Af Anders Schardelmann, DPIF håndboldudvalg. Fotos Jens Trads, Fyns Politi Efter sidst års kval-stævne med 5 hold

Læs mere

Regionsmesterskab Indefodbold 2015/16

Regionsmesterskab Indefodbold 2015/16 Indefodbold 2015 Vejledning Puljeoversigt Kampprogram U14 Drenge A & U15 Drenge A Lørdag den 13. februar 2016 Arena Himmerland DBU Jylland Region 1 byder velkommen til dette Regionsmesterskab. Det er den

Læs mere

Formandens beretning af klubbens virksomhed i 2012. Nå, men tilbage til beretningen, og for at citere en gammel julerap.

Formandens beretning af klubbens virksomhed i 2012. Nå, men tilbage til beretningen, og for at citere en gammel julerap. Beretning for året 2012 Formandens beretning af klubbens virksomhed i 2012. Hvad er året gået med? Når man skruer beretningen sammen er det jo ikke så meget hvad vi som bestyrelse egentlig skal berette.

Læs mere

Europa Cup - rangerings- og seedningssystem

Europa Cup - rangerings- og seedningssystem Europa Cup - rangerings- og seedningssystem Informationsmateriale: Rangering og seedning gældende fra 2002/2003 Baggrund Tilbage i 2002/2003 blev større ændringer implementeret hvad angår Champions League

Læs mere

Brøndby IF Vision 2013-2018

Brøndby IF Vision 2013-2018 Brøndby IF Vision 2013-2018 Strategi Knowhow Ressourcer Ledelse Agenda Ledelse Præstationskultur Talentudvikling Kommunikation Ledelse Min filosofi arbejdsgang Staben Topspillerne Krav Konsekvens - Kærlighed

Læs mere

Cup 2015. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen

Cup 2015. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen Cup 2015 Stævneprogram Indefodboldstævne i Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen 20. 22. februar 2015 Velkommen Til Sparekassen Vendsyssel Cup 2015. Det er en fornøjelse, at vi igen

Læs mere

Af: Anders Berg Mortensen

Af: Anders Berg Mortensen Af: Anders Berg Mortensen Den næste fodboldklub jeg vil skrive om er den italienske Serie A klub Internazionale som i daglig tale kaldes Inter. Klubben hører hjemme i Milano og spiller ligesom ærkerivalen

Læs mere

Vedr. Målaktie. I 2014 deltog ungdomsafdelingen i IFA fodbold med 16 pige / drengehold i enten DBU eller i DGI regi.

Vedr. Målaktie. I 2014 deltog ungdomsafdelingen i IFA fodbold med 16 pige / drengehold i enten DBU eller i DGI regi. Vedr. Målaktie Endnu et fodbold år er ved vejs ende. 2014 blev et år, hvor alle hold lige fra sandkasseholdet til Old Boys, gjorde deres bedste for at sætte IF. Alliancen Fodbold på landkortet via flotte

Læs mere

Kun et langt. Lokalopgør TEMA

Kun et langt. Lokalopgør TEMA TEMA Kun et langt indkast Lokalopgør Intensive nærkampe hører et ægte lokalopgør til. Og der blev da også gået til den i dagens opgør mellem Nr. Kongerslev og Kongerslev. 24 mellem venner og fjender Kongerslev

Læs mere

Om Brøndby Supporters Trust

Om Brøndby Supporters Trust Om Brøndby Supporters Trust Aktive ejere af Brøndbyernes IF Fodbold A/S Brøndby Supporters Trust (BST) er en forening for alle, der interesserer sig for, hvordan Brøndby IF ledes i dag og udvikles i fremtiden.

Læs mere

Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs Fodbold

Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs DGI Midtjylland fodbold - Koncept for Indendørs Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse i DGI Midtjylland... 3 Terminer... 3 Rækker... 4 Puljenummerering... 6 Puljeinddeling... 6 Placeringer...

Læs mere

SUPERBRUGSEN HAR ÅBEN LØRDAG OG SØNDAG FRA 08.00 TIL 18.00. BANE FORDELING

SUPERBRUGSEN HAR ÅBEN LØRDAG OG SØNDAG FRA 08.00 TIL 18.00. BANE FORDELING SUPERBRUGSEN HAR ÅBEN OG FRA 08.00 TIL 18.00. BANE FORDELING PROGRAM OG INFORMATIONER VEDR. SUPERBRUGS CUP 2013. : 14.00-20.00: Indkvartering. 17.30-20.00: aftensmad. KUN for dem som har forud bestilt.

Læs mere

Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj. Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk

Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj. Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk KØBENHAVNS BOWLING UNIONS STÆVNEHÅNDBOG FOR UNGDOMSAKTIVITETER Håndbog for stævner i KBU side 1 af 15 INDHOLD KBU

Læs mere

Ham skal du kende. Lionel Messi

Ham skal du kende. Lionel Messi Ham skal du kende Lionel Messi Lionel Messi var 11 år, da en læge sagde til hans forældre, at deres søn ikke ville vokse. Han havde ikke det hor-mon i kroppen, der får os til at vokse. Derfor ville han

Læs mere

Sådan gør du: Turneringsstruktur Hvad får man? Krav for deltagelse

Sådan gør du: Turneringsstruktur Hvad får man? Krav for deltagelse Sådan gør du: Du har modtaget en 4-cifret kode i e-mailen fra Bet25. Den kode skal du dele ud til dine 6 holdkammerater, som de skal taste ind på deres Bet25-konto under menuen, som vist på billedet: Turneringsstruktur

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

CANASTAKLUBBEN. stiftet 20. januar 1995. For at fremme kammeratlig sammenvær og hygge, for klubbens medlemmer og ikke mindst deres børn.

CANASTAKLUBBEN. stiftet 20. januar 1995. For at fremme kammeratlig sammenvær og hygge, for klubbens medlemmer og ikke mindst deres børn. CANASTAKLUBBEN stiftet 20. januar 1995 For at fremme kammeratlig sammenvær og hygge, for klubbens medlemmer og ikke mindst deres børn. Canasta er et ungt spil, hvori man finder ideer fra flere kortspil.

Læs mere

Træningslejr Camp Ballroom

Træningslejr Camp Ballroom Træningslejr Camp Ballroom Bredde skal på træningslejr i weekenden fra fredag d. 14. marts til og med søndag d. 16. marts 2014. Program Fredag: 17:00 Indkvartering i Camp Ballroom 18:00 Aftensmad i Cafe

Læs mere

- Sponsoroplæg - Horsens Stallions. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - Horsens Stallions. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Horsens Stallions 8700 Horsens Amerikansk fodbold - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Se komplet sponsorprofil: sponsordb.dk/horsens-stallions Intro

Læs mere

Viborg Ultras. Viborg FF - Lyngby, 16/9 2007, Årgang 3 No. 2 FANZINE

Viborg Ultras. Viborg FF - Lyngby, 16/9 2007, Årgang 3 No. 2 FANZINE Viborg Ultras Viborg FF - Lyngby, 16/9 2007, Årgang 3 No. 2 FANZINE OP OG STÅ! Så skete det. Efter mange sæsoners uafbrudt appel til VFF og kommunen om at fjerne sæderne fra fansektionen på Sydtribunen,

Læs mere

Rema 1000 Marienlund Pige Cup 2014

Rema 1000 Marienlund Pige Cup 2014 Rema 1000 Marienlund Pige Cup 2014 Stævneprogram Lørdag og søndag den 16-17. august 1 Rema 1000 Pige Cup 2014 Stor tak til vores sponsorer Hovedsponsor Præmiesponsor 2 Rema 1000 Pige Cup 2014 Praktiske

Læs mere

Fodbold FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

Fodbold FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? _ På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Den Store Sorte Hævner og alle gode gange tre. Af Niels O. Hansen

Den Store Sorte Hævner og alle gode gange tre. Af Niels O. Hansen Den Store Sorte Hævner og alle gode gange tre Af Niels O. Hansen Årets individuelle DM i keglebillard gav den anden titel til Ole Nymark fra Vejby hos herrerne, mens Marianne Mortensen tog den tredje titel

Læs mere

ULTIMATE DM. Datoer. Tilmeldingsfrister. Kampprogram og struktur. Afbud. Udendørs

ULTIMATE DM. Datoer. Tilmeldingsfrister. Kampprogram og struktur. Afbud. Udendørs ULTIMATE DM Datoer Datoer for udendørssæsonen meldes ud i december. Datoer for indendørssæsonen meldes ud i juni. Dato for Mix meldes ud i marts/april. Tilmeldingsfrister Udendørs 15. marts. Indendørs

Læs mere

B1960 sensationelt til finalen i inde-dm 1994

B1960 sensationelt til finalen i inde-dm 1994 B1960 inde-dm 1994 1 B1960 sensationelt til finalen i inde-dm 1994 DBU havde vedtaget, at der fra 1994 skulle være et officielt danmarksmesterskab i indefodbold. Kulturen omkring indefodbold var stor på

Læs mere

FONDSBØRSMEDELELSE NR. 17/2002

FONDSBØRSMEDELELSE NR. 17/2002 Københavns Fondsbørs Nicolaj Plads 6 1067 København K Brøndby 8. august 2002 FONDSBØRSMEDELELSE NR. 17/2002 Halvårsrapport 2002 Hovedkonklusionerne for første halvår af 2002: Økonomi: Sportsligt: - Indtægterne

Læs mere

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev April 2013

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev April 2013 U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev April 2013 Dato: 31/3 2013 Forårssæson 2013. Efter en lang men herlig opstart, med træning på vores lækre kunststofbane, og et par rigtig gode sociale arrangementer, med højt

Læs mere

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling I Aalborg Bowling Team Tirsdag d. 26. april 2011 kl. 19.30

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling I Aalborg Bowling Team Tirsdag d. 26. april 2011 kl. 19.30 Nørresundby d. 12. april 2011 Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling I Aalborg Bowling Team Tirsdag d. 26. april 2011 kl. 19.30 I Løvvang Bowling Center, Stort mødelokale Dagsorden 1. Mandaternes

Læs mere

- Sponsoroplæg - FC Odense. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - FC Odense. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! FC Odense 5250 Odense SV Fodbold - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Se komplet sponsorprofil: sponsordb.dk/fc-odense Intro FC Odense er en mindre

Læs mere

Generalforsamling Beretning for Fortuna 2012

Generalforsamling Beretning for Fortuna 2012 Generalforsamling Beretning for Fortuna 2012 Velkommen alle sammen, - en speciel velkomst til vores gæst fra DBU Thomas Jensen, samt Jørgen Dahl, der for andet år skal overrække Ries mindelegat. Jeg vil

Læs mere

KB Olympiaden er 8. august! Tilmeldingen kan ske i Tutten eller direkte til Hanne. Turneringsprogrammerne er online på DBUs hjemmeside.

KB Olympiaden er 8. august! Tilmeldingen kan ske i Tutten eller direkte til Hanne. Turneringsprogrammerne er online på DBUs hjemmeside. KB Olympiaden er 8. august! Tilmeldingen kan ske i Tutten eller direkte til Hanne. Turneringsprogrammerne er online på DBUs hjemmeside.!kb DAGEN BLIVER 19/9! Husk der hver torsdag i juli er fælles sommertræning

Læs mere

Danske. Han kom, han så, han sejrede. Af Lars Jacobsen, København, formand for bowlingudvalget Foto: Gunnar Andersen, næstformand

Danske. Han kom, han så, han sejrede. Af Lars Jacobsen, København, formand for bowlingudvalget Foto: Gunnar Andersen, næstformand Danske Politimesterskaber Af Lars Jacobsen, København, formand for bowlingudvalget Foto: Gunnar Andersen, næstformand Fyns Politi, ved Odense Politis Idrætsforening, var vært ved årets Danske Politimesterskaber

Læs mere

Odense Boldklub 1887 2012

Odense Boldklub 1887 2012 Holdet som rykkede op to år i træk fra 3. division til 1. division - 1945/46 og 1946/47. Forreste række: Svend Hugger, Jørgen Leschly Sørensen, Frode Nygaard. Bageste række: Træner Harry Conradsen, Arndt

Læs mere

Sammendrag fra U-18 pigernes tur til Veronello Cup 2012

Sammendrag fra U-18 pigernes tur til Veronello Cup 2012 Sammendrag fra U-18 pigernes tur til Veronello Cup 2012 Efter at have været til GØTEBORG CUP i Sverige eet par gange havde pigerne ønsket en større udlandstur til de sydlige himmelstrøg og det har vi arbejdet

Læs mere

Sports efteruddannelse New York City

Sports efteruddannelse New York City Sports efteruddannelse New York City Baggrund og formål Initiativet til turen kom fra Frits Nielsen, tidligere ishockeyspiller og medlem af Dansk Ishockeyunions Hall of Fame samt tidligere journalist hos

Læs mere

Fankoordinator Brian Sørensen fremhæver bl.a. den fantastiske støtte og sang, der var til bronzekampen mod AaB i Aalborg.

Fankoordinator Brian Sørensen fremhæver bl.a. den fantastiske støtte og sang, der var til bronzekampen mod AaB i Aalborg. Lyden skal komme fra Nord! En fantastisk sæson er netop overstået, vi står med bronze om halsen og en Europa League kval-billet i hånden. Kan vi ønske os mere end det? ja da, en guld medalje og en CL-plads,

Læs mere

Community avis. -Nyheder, hver mandag! Undervandsbyen: stor rundtur! Skrevet af AoE Redaktion REKLAME:

Community avis. -Nyheder, hver mandag! Undervandsbyen: stor rundtur! Skrevet af AoE Redaktion REKLAME: Community avis -Nyheder, hver mandag! Skrevet af AoE Redaktion Undervandsbyen: stor rundtur! Det startede med at vi kørte ind på stationen og blev modtaget af Mallar, (ingame navn: Relgus) som så vidste

Læs mere

Ny Turneringsstruktur til sæson

Ny Turneringsstruktur til sæson Niveaustævne for U-18 pige og drenge 1. division Niveaustævne for U-18 pige og drenge A: Der tilbydes niveaustævner for hold som tilmeldes i A-rækken, disse Turneringen for U-18 pige og drenge 1. division.

Læs mere

Tilpasset dansk mesterskab i 11-

Tilpasset dansk mesterskab i 11- Tiderne skifter og som ofte nævnt gennem det sidste halvandet år, er der sket mange store forandringer i den danske politisport. Det traditionsrige politifodboldmesterskab blev desværre, pga af et sent

Læs mere

U6 - U7 3 mands kampe

U6 - U7 3 mands kampe U6 - U7 3 mands kampe Sommer Cup 16.. august ugust 2014 Velkommen til de yngste Vi er glade for at kunne byde de yngste årgange velkommen til, for nogens vedkommende, deres første stævne. Det er vigtigt

Læs mere

Næsbjerg Andelskasse Cup Så skal julemaden væk 4 dage med masser af fodbold!

Næsbjerg Andelskasse Cup Så skal julemaden væk 4 dage med masser af fodbold! Næsbjerg Andelskasse Cup Så skal julemaden væk 4 dage med masser af fodbold! Varde Fritidscenter Torsdags den 27/12 u10 piger årg. 03/yngre* u13 piger årg. 00/01 u15 piger årg. 98/99 Fredag den 28/12 u11

Læs mere

Så er det tid til at tilmelde ungdomshold til KBUs pokalturneringer for 2009/10. I lighed med sidste sæsons pokalfodbold spilles der efterår/forår.

Så er det tid til at tilmelde ungdomshold til KBUs pokalturneringer for 2009/10. I lighed med sidste sæsons pokalfodbold spilles der efterår/forår. KBU Ved Sporsløjfen 10, 2 2100 København Ø. Tlf.: 3927 7144 FAX.: 3927 7244 Mail: kbu@kbu.dbu.dk Hjemmeside: www.kbu.dbu.dk Telefontid: Man Tors kl. 12:00 16:00 Fre kl. 12:00 15:00 Kontortid: Man Tors

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

Danske. Af Bjørn Bæk Nielsen og Gunnar Nørager DPIF fodboldudvalg Fotos: Gunnar Andersen og Robert Hansen, DPIF

Danske. Af Bjørn Bæk Nielsen og Gunnar Nørager DPIF fodboldudvalg Fotos: Gunnar Andersen og Robert Hansen, DPIF Danske politimesterskaber Fredericia Forenede Fodboldklubbers baner ved Madsbyparken var atter skueplads for et dansk politimesterskab i fodbold. Sidste år blev 11-mands afholdt på de selvsamme baner.

Læs mere

Årsberetning. Medlemmer: Resultater: 2. Division

Årsberetning. Medlemmer: Resultater: 2. Division Årsberetning Medlemmer: Medlemstal 84 aktive, betalende via klubmodul Derudover har vi haft et dame hyggehold og der er blevet brug 26 spillere på damer serie 2 og 36 spillere på herre serie 3, indtil

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2009

Bestyrelsens beretning for 2009 Bestyrelsens beretning for 2009 Indledning. Den nye struktur er nu fuldt gennemført og der har været både fordele samt ulemper. Især opstarten af den nye sæson til august er problematisk, idet der ikke

Læs mere

Bestyrelsens Beretning 2013

Bestyrelsens Beretning 2013 Bestyrelsens Beretning 2013 Spørg ikke hvad din klub kan gøre for dig, spørg hvad du kan gøre for Klubben! Nu skal vi jo ikke i krig, men ordlyden passer jo godt til stort set alle klubber/foreninger.

Læs mere

Referat af personalemøde torsdag den 1. oktober 2015 på Forbundskontoret

Referat af personalemøde torsdag den 1. oktober 2015 på Forbundskontoret Viby J., den 7. oktober 2015 Referat af personalemøde torsdag den 1. oktober 2015 på Forbundskontoret Deltagere: Kreds 1 og 2: Kreds 3: Kreds 4: Kreds 5: Kreds 6: Kreds 7: Kreds 8: Forbundskontoret: Edvard

Læs mere

Bryderegler, på 5 minutter

Bryderegler, på 5 minutter Med denne folder, ønsker vi at gøre dig klogere på brydning, samt gøre det lettere for dig at følge med i brydekamp. Hvad er brydning? Brydning er en kampsport. Der kæmpes på en madras der er 12 x 12 meter,

Læs mere

Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81

Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81 I I / Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81 En beretning kan opbygges på mange måder. Jeg har denne gang valgt at opbygge ungdomsafdelingens beretning for året 1981 kronologisk

Læs mere

Læs og lær om. Christian Eriksen

Læs og lær om. Christian Eriksen Læs og lær om Christian Eriksen Fakta om Christian Eriksen Christian Danneman Eriksen blev født i Middelfart 14. februar 1992. 1992 var for øvrigt det år, hvor det danske fodboldlandshold blev Europamestre,

Læs mere

SYDMORS I.F. S Indefodboldstævne

SYDMORS I.F. S Indefodboldstævne PROGRAM SYDMORS I.F. S Indefodboldstævne 27. - 28. - 29. december 2015 Hvidbjerg Hallerne, Næssundvej 325, 7960 Karby. Hal 1 & 2 Sydmors hovedsponsor: 2 Sydmors I.F. s 44. juleturnering Velkommen til Sydmors

Læs mere

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT BIF-CUP BRANDE International u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli 2015 NYT NYT NYT - udvides med U-8 drenge og U-8 piger - Nu med 8 mands i alle

Læs mere

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U18) 30/6 3/7 2016

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U18) 30/6 3/7 2016 BIF-CUP BRANDE International u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer (Drenge U8 U17 / Piger U8 U18) 30/6 3/7 2016 2016 - Mini BIF-CUP for U8+U9 drenge og U8+U9+U10 piger (Mini BIF-Cup afholdes

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016 19-06-2016 side 1. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016. Matt. 5,43-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016 19-06-2016 side 1. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016. Matt. 5,43-48. 19-06-2016 side 1 Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016. Matt. 5,43-48. Klokken seks gik alt dødt, og der var helt stille, skrev en anonym engelsk soldat i avisen The Times 1. januar 1915. Han var ved fronten

Læs mere

5-mands & Turnering 2010-11

5-mands & Turnering 2010-11 5-mands & Stævner Jyske 3-bold 2006 Turnering 2010-11 Fodbold for alle hele året www.jbu.dbu.dk Turnering 5-mands & Jyske 3-bold 2010-11 Dette hæfte indeholder en oversigt over de rækker, som Region 3

Læs mere

VANDPOLOSEKTIONEN. 2. Vandpolosektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 2 6

VANDPOLOSEKTIONEN. 2. Vandpolosektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 2 6 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Vandpolosektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 2 6 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen 4. Orientering om sektionens

Læs mere

Danske Politimesterskaber i håndbold for herrer Politiidræt

Danske Politimesterskaber i håndbold for herrer Politiidræt Danske Politimesterskaber i 6 håndbold for herrer Det er igen blevet tirsdag i uge 10, kl. er 08.30 og rammerne er dette år en halvkold Helsingør hal. De to første hold står klar på banen og dommeren har

Læs mere

Turneringsreglement, Flag Nationalligaen 2009

Turneringsreglement, Flag Nationalligaen 2009 Turneringsreglement, Flag Nationalligaen 2009 Referat af FNL-møde 1/11 2008 Alt der er skrevet med kursiv er refereret fra mødet d. 01-11-08. Der vil efter flagudvalgsmødet d. 15/11-08 blive sendt et færdigt

Læs mere

Pytlicks piger på sporet

Pytlicks piger på sporet Pytlicks piger på sporet Billedforslag: Et jublende kvindelandshold, der løfter OL- pokalen, mens guldkonfettien regner ned over dem. Billedtekst: Sådan så det ud i 2004, da holdet vandt guld til OL. Ni

Læs mere

Efter det samlede DMU møde om fredagen samles de enkelte grene halvanden time om aftenen.

Efter det samlede DMU møde om fredagen samles de enkelte grene halvanden time om aftenen. BMX Bilag til klublederseminar Fredag den 31. oktober, kl. 20.30 22.00 Efter det samlede DMU møde om fredagen samles de enkelte grene halvanden time om aftenen. BMX dagsordenen for fredagens møde er: 1.

Læs mere

TINGSTED BOLDKLUB'S FORÆLDRE OG VENNEFORENING. PROGRAM TIL JULESTÆVNE I TINGSTED HALLEN. Den 27. - 30. december 2013

TINGSTED BOLDKLUB'S FORÆLDRE OG VENNEFORENING. PROGRAM TIL JULESTÆVNE I TINGSTED HALLEN. Den 27. - 30. december 2013 TINGSTED BOLDKLUB'S FORÆLDRE OG VENNEFORENING PROGRAM TIL JULESTÆVNE I TINGSTED HALLEN. Den 27. - 30. december 2013 Tingsted hallens Cafeteria Tingsted Hallen, Stationsvej 63, Tingsted, 4800 Nykøbing F.

Læs mere

Dagens kamp: 29/04-2006. Christiansbjerg IF vs. Aarhus 1900

Dagens kamp: 29/04-2006. Christiansbjerg IF vs. Aarhus 1900 Dagens kamp: 29/04-2006 Christiansbjerg IF vs. Aarhus 1900 Århus CHRISTIANSBJERG I.F. BYDER VORE MODSTANDERE OG TILSKUERE VELKOMMEN TIL DAGENS HJEMMEKAMP Christiansbjerg IF PIPI Døgnkiosk VIDEOUDLEJNING

Læs mere

Marienlyst Pige Cup 2012

Marienlyst Pige Cup 2012 Stævneprogram lørdag den 18. august 1 Stor tak til vores sponsorer Hovedsponsor Præmiesponsor 2 Praktiske informationer Velkommen Det er med stor glæde og lidt sommerfugle i maven at vi kan byde velkommen

Læs mere

Sommer Cup 16.. august

Sommer Cup 16.. august U11 8 mands kampe Sommer Cup 16.. august ugust 2014 Velkommen til de ældste Vi er glade for at kunne byde de ældste drenge velkommen til, for nogens vedkommende, deres første stævne med 8 mands fodbold.

Læs mere

Velkommen til Brøndbyernes I.F. Jubilæums Stævne

Velkommen til Brøndbyernes I.F. Jubilæums Stævne Velkommen til Brøndbyernes I.F. Jubilæums Stævne U10, U11, U12 og U13 Velkommen til Jubilæumsfodbold Det er mig en stor glæde at kunne byde velkommen til Brøndby IF Jubilæums Cup 2014. Ungdomsfodbold og

Læs mere

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold.

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. En anden måde at spille fodbold på Fair Fodbold er et

Læs mere

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1 Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013 Rejsebrev 1 Søndag var der afrejse til Junior Cup 1, som i år bliver afholdt i Ljubljana, Slovenien. Dagen startede kl. 6 i Kastrup hvor Stephan Hansen og Kasper

Læs mere

BERETNING FOR ÅRET 2012

BERETNING FOR ÅRET 2012 BERETNING FOR ÅRET 2012 De fleste Brøndbyfolk vil uden tvivl betegne året 2012 som et forfærdeligt år. Store sportslige og økonomiske problemer i prof.afd., og dertil tilskueruroligheder, dette har ført

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

VELKOMMEN TIL MINI SKAW CUP 2015

VELKOMMEN TIL MINI SKAW CUP 2015 KAMPPROGRAM SPILLERÆKKER: VELKOMMEN TIL MINI SKAW CUP 2015 U6 / 5 mands, pige og drenge (max. 8 spillere) U7 / 5 mands, pige og drenge (max. 8 spillere) U8 / 5 mands, pige og drenge (max. 8 spillere) U9

Læs mere

Kolding Boldklub ERINDRINGSGAVER 0. KLASSE: Erindringsgave til ALLE i 0.klasse fra Smurfit Kappa

Kolding Boldklub ERINDRINGSGAVER 0. KLASSE: Erindringsgave til ALLE i 0.klasse fra Smurfit Kappa Kolding Boldklub byder VELKOMMEN til Smurfit Kappa Cup - Skoleturneringen 2015 Vi glæder os meget til at se jer på Mosevej Sportsplads SØNDAG DEN 21 JUNI - hvor der bliver rigtig gang i den. Der deltager

Læs mere

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23 tiger En på spring TIGER * Som en rigtig købmand startede Lennart Lajboschitz med at sælge paraplyer på et kræmmermarked. Siden blev det til en rigtig butik og så til flere. I dag står han bag den ekspanderende

Læs mere