Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme"

Transkript

1 Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Rudersdal Kommune 2014 Registrant Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen Navn Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen Registrering udført juni 2014 Sted Nærum Bibliotek Lokalitet Nærum Bibliotek Adresse Biblioteksalleén 3 Postdistrikt 2850 Nærum Telefon Hjemmeside

2 1. Parkering Side 2 af 17 Illustration Spørgsmål Uddybning 1.1 Angiv det totale antal parkeringspladser: 14 stk. Angiv antal af handicapparkeringspladser 1 stk. Et antal parkeringspladser skal reserveres til handicappede, så tæt på indgangen som muligt. Reserverede pladser med plads til at komme ind og ud af bilen er vigtige for mange kørestolsbrugere og gangbesværede. 1.2 Mål hvor langt der er ca. fra handicapparkeringspladsen til indgangen. Mål: 24 m. Vejledende max. afstand er 30 m. Især gangbesværede kan have vanskeligt ved at gå længere strækninger uden at hvile. 1.3 Er parkeringspladsen udført i en jævn og fast belægning?, (asfalt ), delvist (savede chaussésten og granitsten, klinker eller fast grus), slet ikke (huggede chaussésten og brosten, armeret græs eller løst grus) For kørestolsbrugere og dårligt gående er det afgørende med en jævn, fast og skridhæmmende belægning. 1.4 Mål bredde x længde på handicapparkeringspladser. Bredde: 3,5 m. Længde: 5 m. Handicapparkeringspladser skal have et brugsareal på 3,5 x 5 m. Mindst én handicapparkeringsplads bør dog have et brugsareal på 4,5 x 8 m af hensyn til minibusser med lift bag på.

3 Illustration Spørgsmål Uddybning 1.5 Er der udført en kantstensudligning mellem fortov og parkeringsplads? Side 3 af 17 For kørestolsbrugere eller dårligt gående er niveauspring på over 2,5 cm svære at forcere. Kanthøjden på 2,5 cm bør bevares af hensyn til synshandicappede, som kan følge den med den hvide stok, fx langs en kantsten.

4 2. Adgangsarealer Side 4 af 17 Nr. Illustration Spørgsmål Uddybning 2.1 Angiv hældning af evt. rampe eller gangareal, angivet i % Mål hvor meget terrænet omtrent stiger på en meter. Hvis stigningen f.eks. er 4 cm på en meter, skriver du 4 % i rubrikken nedenfor. Mål: For kørestolsbrugere og dårligt gående er svage hældninger på både ramper og naturlige stigninger på stier afgørende for adgang. 2.2 Mål bredden på adgangsvejen fra vej/parkeringsplads til indgang. Adgangsvej fra vej til indgang skal være mindst 1,3 m bred. Mål: 2,45 m 2.3 Er adgangsvejen udført i en fast og skridhæmmende belægning? For kørestolsbrugere og dårligt gående er det afgørende med en jævn, fast og skridhæmmende belægning., delvist (eks. savede chaussésten og granitsten, klinker eller fast grus), slet ikke (eks. huggede chaussésten og brosten, armeret græs eller løst grus)

5 Side 5 af Er der udført en følbar adskillelse til andre adgangsarealer for andre trafikformer?, hvilken type: (GRANITPULLER- TER) 2.5 Er adgangs- og tilkørselsarealer forsynet med belysning? Adgangsvejen skal være forbeholdt gående trafik Af hensyn til synshandicappede skal der være en adskillelse i form af en græsrabat, kantsten eller andet følbart mellem gangbanen og andre trafikformer, f.eks. en cykelsti. For synshandicappede er belysning en god hjælp at finde indgangen. 2.6 Er belysningen frem mod indgangen retningsgivende? Belysning anbragt med relativ kort afstand i den ene side af adgangsvejen, kan give en god retningsorientering.

6 Ramper og trapper, frem til bygningen Side 6 af 17 Nr. Illustration Spørgsmål Uddybning 2.7 Er der niveaufri adgang frem til bygningen? 2.8 Er adgangen til bygningen suppleret med trin? Mål trinhøjde og trinflade. Mål: trinhøjde: 18 cm Mål, trinflade: 30 cm Niveauforskelle i adgangsarealet skal udlignes i terræn eller ved rampe. Det skal være muligt at komme rundt på de ubebyggede arealer og til alle offentlige indgange i stueplan, uden at møde trin eller niveauspring. Ramper kan suppleres med trin. Synshandicappede foretrækker at gå på trapper frem for ramper. Trin er ikke et krav, men udføres de, skal mål på trinhøjde (højst 15 cm) og trinflade (mindst 30 cm) overholdes. Trinfladen måles ved at den øverste trinforkant projiceres ned på nedenstående trin. Fra dette punkt måles vandret ud til trinfladen. 2.9 Er der skift i belægningens farve og følbarhed 0,9 m før trappens begyndelse?, i farve og følbarhed, kun i farve, kun i følbarhed Af hensyn til synshandicappede skal der oven for trapper i adgangsveje udføres et belægningsskift i farve og følbarhed 0,9 m før trappens begyndelse og i hele trappens bredde. Hvis der et følbart belægningsskifte, er det så lagt i hele trappens bredde?

7 Nr. Illustration Spørgsmål Uddybning 2.10 Er trinforkanter markeret med kontrastfarve?, på alle trapper, på øverste og nederste trappetrin Side 7 af 17 For blinde og svagsynede er det en hjælp at kunne orientere sig om trinnenes placering på trapper ved hjælp af farvemarkering af trinforkanter. (FORKANTER PÅ GRANITTRIN ER MALEDE HVIDE MEN TRÆNGER TIL OPMALING) 2.11 Angiv hældning af evt. rampe, angivet i % 2.12 Rampen ved indgang til bygninger skal være mindst 1,3 m bred. Ramper må ikke udføres med større hældning 1:20 (= 5 %, 5 cm pr. m). Terrænets hældning pr. meter måles ved at måle 1m vandret langs sokkel, mur el. lign. og måle afstanden ned til terræn. Hvis hældningen f.eks. er 4 cm på en meter, skriver du 4 % i rubrikken. Mål rampens bredde. Mål: 2.13 Der skal være en vandret plads på min. 1,3x1,3m mindst 1,3 m x 1,3 m for hver ende af rampen. Den vandrette plads sikrer, at personer i de fleste manuelle kørestole er i stand til at vende. Mål den korteste side af den vandrette plads: Mål, korteste side :

8 Side 8 af 17 Nr. Illustration Spørgsmål Uddybning 2.14 Ved meget lange ramper med en hældning på mere end 1:25 (= 4 cm) skal der være vandrette pladser for hver 12 m/0,6m stigning. Hvis der er ramper med en stigning på mere end 4 % (= 1:25): er der da udført reposer for hver 12m/0,6m stigning? Det er nødvendigt for personer i manuelle kørestole at hvile på vej op ad lange rampeforløb., delvist. Men ikke for hver 12 m/0,6m stigning 2.15 Har ramper og trapper håndlister i begge sider?, i begge sider (TRAPPER), kun i denne ene side, slet ikke Gribeegnede håndlister øger sikkerheden for dårligt gående og synshandicappede 2.16 Gribeegnede håndlister opsættes i en højde på mindst 0,8 m. Håndlister skal være nemme at gribe om og holde fast i. Mål højden på håndlisterne over trappen/rampen. Mål: 0,85 m Er håndlisterne nemme at gribe om? 2.17 Er ramper med hældning mellem 1:25 (= 4 %) og 1:20 (= 5 cm) sikret med værn og/eller terrænudligning til siden? Ramper med hældning mellem 4 % (= 1:25) og 5 % (= 1:20) kan i stedet for håndlister forsynes med hjulværn eller udføres som en terrænudligning uden fare for fald til siderne.

9 Side 9 af 17 Nr. Illustration Spørgsmål Uddybning 2.18 Er evt. fritstående trapper i adgangsveje Fritstående trapper udgør en kollisi- afskærmede på siden/undersiden? onsrisiko for blinde og svagsynede.

10 3. Niveaufri indgange til bygningen Side 10 af 17 Illustration Spørgsmål Uddybning 3.1 Kan man komme ind i bygningens stueetage uden at skulle forcere trin foran døren? Det skal være muligt at komme ind af alle døre til offentlige tilgængelige rum uden at skulle forcere trin., gennem hovedindgangsdør, gennem anden/andre dør(e) Skriv hvilken/hvilke: 3.2 Højde af trinnet må ikke overstige 2,5 cm. Mål dørtrinet ved indgangen: Mål: 1,5 cm Mål fra belægningen og op til overkanten af trinnet, dvs. den højde en kørestol skal over. 3.3 Uden for yderdøre skal der være et vandret, fast og plant areal på 1,5 x 1,5 m målt fra dørens hængselside. Åbner døren udad, skal der være yderligere 0,2 m langs bygningsfacaden. Mål den korteste side af den vandrette plads foran indgangsdøren: Mål: 3,5 m (AUTOMATISK DØR SOM IKKE ER HÆNGSLET) 3.4 Er indgangen markeret følbart og/eller med farveskift?, både taktilt og med farve, taktilt, med farve Ændret belægning foran indgangsdøre giver blinde og svagsynede mulighed for lettere at finde indgangen.

11 3.5 Døre skal have en fri bredde på mindst 0,77 m. Mål dørens bredde. Mål: 1,0 m (YDERDØR TIL DET FRI) Mål: 1,0 m (INDVENDIG ENTREDØR) Side 11 af 17 Dørbredden måles mellem døren åbnet 90 grader og den modstående karm (se billede). Den frie åbning er afgørende for, om kørestolsbrugere har mulighed for at passere. 3.6 Er der mindst 0,5 m fri plads ved siden af døren? Mål: 1,0 m (VED YDERDØR TIL DET FRI) Mål: 0,8 m (INDVENDIG ENTREDØR) Der skal være ekstra plads langs væggen modsat hængselsiden til at åbne døren, hvis man sidder i kørestol. 4. Fælles adgangsveje i bygningen Nr. Illustration Emne & Spørgsmål Uddybning 4.1 Er der niveaufri adgang til alle etager i bygningen? 4.2 Bredde af fælles adgangsveje skal være mindst 1,3 m. Mål gangens bredde Mål: 1,49 m i gang (STUEPLAN) Mål: 0,83 m (VED KONTROLZONE) Mål: 1;75 m i gang (FØRSTE SAL) Mål: 0,87 m (TRAPPELØB) Fælles adgangsveje skal give niveaufri adgang til alle enheder på hver af bebyggelsens etager. Eventuelle niveauspring og højdeforskelle skal udlignes med ramper. Bestemmelsens formål er at give alle mulighed for at bevæge sig rundt på hver etage til alle enheder i en bygning. Gange skal have en bredde, der passende i forhold til deres brug og de tilstødende lokalers anvendelse. 4.3 Døre skal have en fri bredde på mindst 0,77 m. Mål dørens bredde. Mål: 1,0 m (I STUEPLAN) Mål: 0,84 m (PÅ FØRSTE SAL) Bestemmelsen omfatter døre i fælles adgangsveje, herunder mindst en dør til hver enhed på hver af bygningens etager.

12 5. Elevatorer Side 12 af 17 Illustration Spørgsmål Uddybning 5.1 Er der installeret elevator i bygningen? UDVENDIG LØFTEPLATFORM I bygninger med 3 etager og derover skal der installeres mindst en elevator, der kan betjene hver etage. En bygning med stueplan, 1. og 2. sal regnes for en bygning på 3 etager. 5.2 Mål og noter elevatorens bredde og dybde samt dørbredde. (IKKE RELEVANT) Bredde: 0,92 Dybde: 1,52 Dørbredde: 0,92 I bygninger, hvor der installeres elevator, skal mindst én elevator have størrelse og udføres som en type 2 elevator. En type 2 elevator måler indvendigt 1,4 m i dybden og 1,1 m i bredden, og har en dør på 0,8 m anbragt i en kort side. 5.3 Er elevatoren forsynet med en: (IKKE RELEVANT) Automatisk dør? Manuel, sidehængslet dør?

13 Side 13 af 17 Illustration Spørgsmål Uddybning 5.4 Mål og noter højde af betjeningsknapper samt afstand fra udvendig hjørne. (IKKE RELEVANT) Udvendige etageknapper og anden betjening skal sidde i højden 0,9-1,1 m samt i en afstand fra udvendigt hjørne på mindst 0,5 m. Højde af betjeningsknapper 1,1 Afstand fra udvendig hjørne Er betjeningsknapperne følbare? Denne placering af betjeningsknapperne sikrer, at de fleste personer i kørestol kan nå knapperne. Oplyser en stemme hvilken etage, der stoppes på? IKKE RELEVANT 5.5 Mål og noter højde af betjeningsknapper samt afstand fra indvendig hjørne. (IKKE RELEVANT) Højde af betjeningsknapper 1,1 Afstand fra indvendig hjørne Er betjeningsknapperne følbare? Af hensyn til synshandicappede. Indvendige etageknapper og anden betjening skal sidde i højden 0,9-1,2 m samt i en afstand fra indvendige hjørner på mindst 0,4 m. Denne placering af betjeningsknapperne sikrer, at de fleste personer i kørestol kan nå knapperne. Af hensyn til synshandicappede. Oplyser en stemme hvilken etage, der stoppes på? IKKE RELEVANT

14 Side 14 af Handicaptoiletter Nr. Illustration Emne & Spørgsmål Uddybning 6.1 Er der niveaufri adgang til wc-rum for handicappede? Det skal være muligt at komme frem til wc-rummet uden at skulle forcere trin eller trapper. 6.2 Er der indrettet et offentligt tilgængeligt handicaptoilet i bygningen? 6.3 Døre skal have en fri bredde på mindst 0,77 m. Mål dørens frie bredde. Mål: 0,82 Dørbredden måles mellem døren åbnet 90 grader og den modstående karm (se billede). Den frie åbning er afgørende for om kørestolsbrugere har mulighed for at passere. 6.4 Er placering af håndvask og wc over et hjørne? (IKKE RELEVANT) Nogle kørestolsbrugere foretrækker at kunne bruge vaskens blandingsbatteri siddende på wc'et. 6.5 Der skal være en fri afstand på mindst 0,9 m ved den side af wc'et, der vender bort fra håndvask. IKKE RELEVANT Mål afstanden fra wc til væggen modsat håndvasken. Den frie afstand på mindst 0,90 m betyder, at sideforflytning kan ske med kørestolen holdende ved siden af wc'et, eller at en hjælper kan assistere stående på denne side. Mål:

15 Side 15 af 17 Nr. Illustration Emne & Spørgsmål Uddybning 6.6 Der skal være et frit manøvreareal med en diameter på 1,5 m foran wc'et og fri af dørens opslagsareal. Det frie areal foran wc et giver plads til, at de fleste kørestole kan vende rundt, eller at kørestolen kan placeres ved overflytning til wc. Mål det fri areal foran wc'et 1,5 m Mål, korteste side: Mål, længste side: m m 6.7 Toiletsædet skal placeres i en højde på 0,48 m. Mål højden fra gulv op til overkanten af toiletsædet: Mål: 0,47 m 6.8 Der skal være opklappelige armstøtter i en højde 0,8 m på begge sider af wc. (IKKE RELEVANT) Armstøtterne på begge sider af wc'et, er en forudsætning for at kunne flytte sig eller sætte sig/rejse sig fra wc'et. Er toilettet forsynet med opklappelige armstøtter på begge sider af wc'et? Kun én armstøtte (Etableres sommer 14) 6.9 Håndvask skal placeres i en højde på ca. 0,8 m med afløb under vask trukket tilbage. (IKKE RELEVANT) Gør det muligt for en person i kørestol at komme ind under håndvasken med benene. Er håndvask placeret i en højde på ca. 0,8 m? 0,85 m

16 7. Kørestolspladser i offentlige lokaler Side 16 af 17 Nr. Illustration Emne & Spørgsmål Uddybning 7.1 Er der faste bænke- eller stolerækker i lokalet/hallen/salen? Er der indrettet publikumspladser for kørestolsbrugere? (KØRESTOLSBRUGER HAR INGEN MU- LIGHED FOR AT KOMME IND I OG RUNDT I BYGNINGEN) I offentligt tilgængelige lokaler og anlæg med fastmonterede publikumspladser skal der indrettes et passende antal publikumspladser for kørestolebrugere. 7.2 Er der pladser til kørestolsbrugere placeret spredt mellem øvrige pladser? Angiv antallet af siddepladser i lokalet og antallet af pladser til kørestolsbrugere. Angiv det totale antal sæder Publikumspladser for kørestolebrugere bør være fordelt blandt de øvrige tilskuerpladser og med mulighed for at sidde sammen med ledsager(e). Et passende antal pladser til kørestolsbrugere er 1 % af det samlede antal pladser, dog minimum to pladser. Angiv antal pladser til kørestolsbrugere stk.

17 8. Teleslynge Side 17 af 17 Nr. Illustration Emne & Spørgsmål Uddybning 8.1 Er der en fast installeret teleslynge?, teleslynge, anden installation, hvilken: I forsamlingslokaler, herunder i rum, der er indrettet til fælles aktiviteter såsom koncerter, foredrag og anden underholdning, skal der være fast installation af teleslyngeanlæg eller lignende installation målrettet hørehandicap på minimum samme niveau som teleslyngeanlæg. Løsninger baseret på infrarød kommunikation eller FMradiobølger kan være alternativer til et fast teleslyngeanlæg.

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Rudersdal Kommune 2010 Registrant ANDERS KLARSKOV PETERSEN Navn E-mail Registrering udført oktober 2010 Sted Rundforbi Idrætsanlæg

Læs mere

Registrering af tilgængelighed til offentlige tilgængelige, kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentlige tilgængelige, kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentlige tilgængelige, kommunale ejendomme Rudersdal Kommune 2010 Registrant Anders Klarskov Petersen Navn Birkerød Idrætscenter, ny bygning E-mail ANPE@rudersdal.dk

Læs mere

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kounale ejendoe Rudersdal Koune 2010 Registrant Navn Per Rasussen E-ail pra@rudersdal.dk Registrering udført oktober 2010 Sted Birkerød Byidte

Læs mere

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kounale ejendoe Rudersdal Koune 2010 ændret 2014 Registrant Navn Anne Marie Gottlieb E-ail ag@rudersdal.dk Registrering udført oktober 2010 sat

Læs mere

Registrering af tilgængelighed til offentlige tilgængelige, kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentlige tilgængelige, kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentlige tilgængelige, kounale ejendoe Rudersdal Koune 2010 Registrant Navn Peter Froh Petersen E-ail pefp@rudersdal.dk Registrering udført d. 7/10 2010 Sted Birkerød

Læs mere

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Rudersdal Kommune 2010 Registrant Navn Anders Klarskov Petersen E-mail Registrering udført oktober 2010 Sted Birkerød Idrætscenter

Læs mere

Registrering af tilgængelighed til offentlige tilgængelige, kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentlige tilgængelige, kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentlige tilgængelige, kommunale ejendomme Rudersdal Kommune 2010 Registrant ANPE Navn Anders Klarskov Petersen E-mail anpe@rudersdal.dk Registrering udført d. 20.07.2010

Læs mere

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kounale ejendoe Rudersdal Koune 2010 Registrant Navn Anders Klarskov Petersen E-ail Registrering udført oktober 2010 Sted Rudegaard Idrætsanlæg

Læs mere

Tilgængelighed en oplevelse af teori i praksis

Tilgængelighed en oplevelse af teori i praksis Tilgængelighed en oplevelse af teori i praksis Lone Sigbrand, arkitekt maa, rådgiver Afdelingen for by, bolig og ejendom, SBi Aalborg Universitet www.sbi.dk Program Tilgængelighedsbegreber Handicapgruppers

Læs mere

Høringssvar vedrørende BR10 Vedr. mangler i Bygningsreglementet (BR) I forhold til FN-konvention om rettigheder for personer med handicap

Høringssvar vedrørende BR10 Vedr. mangler i Bygningsreglementet (BR) I forhold til FN-konvention om rettigheder for personer med handicap Center for Byg og Bos høringspostkasse: hoeringbb@ebst.dk. Kopi til min@kemin.dk Lykke Friis, Klima- og energiminister og minister for ligestilling min@oem.dk Brian Mikkelsen, Økonomi- og erhvervsminister

Læs mere

Jeg modtog med breve af 19. december 2003 og 6. april 2004 kommunens udtalelser. Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg modtog med breve af 19. december 2003 og 6. april 2004 kommunens udtalelser. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. september 2003 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 13. juni 2003 af rådhuset i Sorø Kommune. I rapporten bad jeg kommunen om udtalelser og om underretning

Læs mere

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse.

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. november 2005 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 15. september 2005 af handicaptilgængeligheden på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. I rapporten bad jeg

Læs mere

Spejderhytten Græstedgård, Græstedgårdsvej 1C, 2980 Kokkedal. 1. Parkeringspladser

Spejderhytten Græstedgård, Græstedgårdsvej 1C, 2980 Kokkedal. 1. Parkeringspladser Spejderhytten Græstedgård, Græstedgårdsvej 1C, 2980 Kokkedal 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange handicapparkeringsplad

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning...2

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning...2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 3. Generelle forhold vedrørende Odense Isstadion...5 4. Tilgængelighedsforholdene...6

Læs mere

Humlebæk Tennisklub, Bjerrehus, Gl. Strandvej 77, 3050 Humlebæk. 1. Parkeringspladser

Humlebæk Tennisklub, Bjerrehus, Gl. Strandvej 77, 3050 Humlebæk. 1. Parkeringspladser Humlebæk Tennisklub, Bjerrehus, Gl. Strandvej 77, 3050 Humlebæk 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange handicapparkeringsplad

Læs mere

KÆRE BYGHERRE/RÅDGIVER

KÆRE BYGHERRE/RÅDGIVER KÆRE BYGHERRE/RÅDGIVER Tilgængeligt byggeri - hvordan? Handicaprådets Tilgængelighedsudvalg ved Hjørring Kommune VEJLEDNING I TILGÆNGELIGHED Kære ejer/bygherre/rådgiver Du har søgt byggetilladelse eller

Læs mere

Bygningsreglementet (http://www.ebst.dk/bygningsreglementet.dk/br10_00/0/42)

Bygningsreglementet (http://www.ebst.dk/bygningsreglementet.dk/br10_00/0/42) Page 1 of 23 Bygningsreglementet (http://www.ebst.dk/bygningsreglementet.dk/br10_00/0/42)» 3. Bygningers indretning (http://www.ebst.dk/bygningsreglementet.dk/br10_00_id49/0/42) 3. Bygningers indretning

Læs mere

MØLLER & ROSENØRN Byggerådgivning Logistik Arkitektgruppe

MØLLER & ROSENØRN Byggerådgivning Logistik Arkitektgruppe 3. Bygningsreglement 2015 (med Bygningers indretning 01.01.2016) MØLLER & ROSENØRN Byggerådgivning Logistik Arkitektgruppe 3.1 Generelt 3.2 Adgangsforhold / Tilgængelighed 3.3 Boliger 3.4 Andre bygninger

Læs mere

1. Parkeringspladser

1. Parkeringspladser Teaterhuset, Kalvehaven 6, 2990 Nivå 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange handicapparkeringsplad ser af

Læs mere

Spørgeskema. Tilgængelighed til Folkebibliotekerne

Spørgeskema. Tilgængelighed til Folkebibliotekerne Spørgeskema Tilgængelighed til Folkebibliotekerne Bibliotekets navn og adresse: Kommune : Angiv venligst om biblioteket er et (sæt kryds): Centralbibliotek Kommunebibliotek / hovedbibliotek Filial Spørgeskema

Læs mere

Fredensborg-Humlebæk Motor Cross Klub, Humlebækvej 64 B, 3480 Fredensborg. 1. Parkeringspladser

Fredensborg-Humlebæk Motor Cross Klub, Humlebækvej 64 B, 3480 Fredensborg. 1. Parkeringspladser Fredensborg-Humlebæk Motor Cross Klub, Humlebækvej 64 B, 3480 Fredensborg 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 x 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor

Læs mere

1. Parkeringspladser

1. Parkeringspladser Foreningshus, Broengen 2 B, 2980 Kokkedal 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 x 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange handicapparkeringsplad

Læs mere

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet. 25.08.2008 Case: Egå Gymnasium Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/8 Egå Gymnasium Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Læs mere

1. Parkeringspladser

1. Parkeringspladser Kokkedal CafeBibliotek, Holmegårdsvej 101, 2980 Kokkedal 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 x 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1. Parkeringspladser 1.2

Læs mere

Aarhus Projektnr Ref. SIE/Simon Enevoldsen Dato

Aarhus Projektnr Ref. SIE/Simon Enevoldsen  Dato 1. Administrative bestemmelser xx BR15 01.01.2016 UNDERSØGES 2. Bebyggelsesregulerende bestemmelser BR15 01.01.2016 2.1 Generelt Beregning af bebyggelsesregulerende forhold BR15 2.1 Kapitel 2 s gyldighed

Læs mere

1. Parkeringspladser

1. Parkeringspladser Fredensborg Bibliotek, Jernbanegade 3, 1. sal, 3480 Fredensborg 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 x 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange

Læs mere

1. Parkeringspladser

1. Parkeringspladser Nivå Bibliotek, Nivå Center 30, 2990 Nivå 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 x 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange handicapparkeringsplad

Læs mere

1. Parkeringspladser

1. Parkeringspladser Humlebæk Roklub, Havnevej 9, 3050 Humlebæk 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange handicapparkeringsplad

Læs mere

1. Parkeringspladser

1. Parkeringspladser Nivå Musiklaug, Åvej 2, 2990 Nivå 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange handicapparkeringsplad ser af 4,5

Læs mere

Flytteskema for klinikker i praksissektoren

Flytteskema for klinikker i praksissektoren Flytteskema for klinikker i praksissektoren Oplysninger om nuværende og kommende kliniks indretning og adgangsforhold for bevægelseshæmmede 1. Hvad er klinikkens navn og adresse? Ydernummer: Ydernummer:

Læs mere

Branchevejledning. distribution. af varer. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

Branchevejledning. distribution. af varer. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Branchevejledning distribution af varer Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros branchevejledning om distribution af varer Indhold Indledning... 1 Transport- og adgangsveje.... 2 Parkering...

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang. Institut for Menneskerettigheder

Mærkeordningen God Adgang. Institut for Menneskerettigheder Mærkeordningen God Adgang Institut for Menneskerettigheder Frederiksberg, 07-05-2012 Indholdsfortegnelse 1. Velkommen 2. Tildeling af mærker 3. Sådan læser du rapporten 4. Krav, der forudsættes opfyldt

Læs mere

BR08 og SBi 216 om udearealer fokus på synshandicappede

BR08 og SBi 216 om udearealer fokus på synshandicappede BR08 og SBi 216 om udearealer fokus på synshandicappede Annette Bredmose, ingeniør M.IDA, tilgængelighedskonsulent, rådgiver By, bolig og ejendom Statens Byggeforskningsinstitut, SBi Alborg Universitet,

Læs mere

Hytter og lejrpladser Tilgængelighed

Hytter og lejrpladser Tilgængelighed Hytter og lejrpladser Tilgængelighed Skal i bygge ny hytte. Bygge om eller til. Renovere. Har i en lejrplads. Så se her, hvordan og hvor lidt der skal til for at der bliver adgang for alle. Formålet med

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning...2. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning...2. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 3. Generelle forhold vedrørende Musikhuset Aarhus...5 4. Tilgængelighedsforholdene...6

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang

Mærkeordningen God Adgang Mærkeordningen God Adgang Kildehuset Anbefalinger vedrørende tilgængeligheden til institutionen 1 Opgavens formål Furesø Kommune har bedt God Adgang gennemgå Børnehaven Kildehuset med henblik på at afdække

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning...2. Retsgrundlag mv...3. Socialcenter Brønshøj-Husum-Vanløse, Linde Allé...4. Ydelsesservice København, Ørnevej...

Indholdsfortegnelse. Indledning...2. Retsgrundlag mv...3. Socialcenter Brønshøj-Husum-Vanløse, Linde Allé...4. Ydelsesservice København, Ørnevej... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Retsgrundlag mv....3 Socialcenter Brønshøj-Husum-Vanløse, Linde Allé...4 Ydelsesservice København, Ørnevej...9 Københavns Kommunes Borgerservice

Læs mere

Bilagsmateriale til rapport. om tilgængelighed til folkebiblioteker.

Bilagsmateriale til rapport. om tilgængelighed til folkebiblioteker. Bilagsmateriale til rapport om tilgængelighed til folkebiblioteker. 1 Bilagstabeller. Kapitel 2. Svarprocent. Bilagstabel 2.1. Spørgeskemabesvarelser fordelt på bibliotekstype. Antal Procent Procentbasis

Læs mere

Læreruddannelsen Hjørring Skolevangen 45 9800 Hjørring 30-09-2015

Læreruddannelsen Hjørring Skolevangen 45 9800 Hjørring 30-09-2015 Læreruddannelsen Hjørring Skolevangen 45 9800 Hjørring Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang

Mærkeordningen God Adgang Mærkeordningen God Adgang Farum Vejgård Anbefalinger vedrørende tilgængeligheden til institutionen 1 Opgavens formål Furesø Kommune har bedt God Adgang gennemgå Farum Vejgård med henblik på at afdække

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang

Mærkeordningen God Adgang Mærkeordningen God Adgang Børnehaven Røde Sol Anbefalinger vedrørende tilgængeligheden til institutionen 1 Opgavens formål Furesø Kommune har bedt God Adgang gennemgå Børnehaven Røde Sol, som p.t. er tom

Læs mere

VEJ- OG STIKATALOG. Boligvænge. Boligvej. Boligvej. Boligvænge. Boligvej med plads mål 1:300

VEJ- OG STIKATALOG. Boligvænge. Boligvej. Boligvej. Boligvænge. Boligvej med plads mål 1:300 S Ø N D E R G Å R D VEJ- OG STIKATALOG Boligvej Boligvænge Boligvænge Boligvej Boligvej med plads mål 1:300 1 HAVEBOLIGOMRÅDET mellem Søndergårds Allé og søen SØNDERGÅRDS ALLE (fordelingsvej) Sydvest for

Læs mere

VEJLEDNING TIL REGISTRERING. Almene boligers tilgængelighed for handicappede

VEJLEDNING TIL REGISTRERING. Almene boligers tilgængelighed for handicappede VEJLEDNING TIL REGISTRERING Almene boligers tilgængelighed for handicappede 27 VEJLEDNING TIL REGISTRERING Almene boligers tilgængelighed for handicappede Udgivet af Landsbyggefonden Studiestræde 50, 1554

Læs mere

Side 1 Maj 2009 Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Region Syddanmark

Side 1 Maj 2009 Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Region Syddanmark Center for Kommunikation og Hjælpemidler (CKHM) er et regionalt videnscenter for handicappede borgere og personale i kommunerne og på regionens institutioner. Centrets indsatsområder omfatter kompenserende

Læs mere

Appendix. Tilgængelighed. - i forbindelse med ombygninger

Appendix. Tilgængelighed. - i forbindelse med ombygninger Appendix Tilgængelighed - i forbindelse med ombygninger 1 Indhold Forord...................................... 3 Indledning.................................... 4 Bygningsreglementets ombygningsbestemmelser

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang. Thorvaldsens Museum

Mærkeordningen God Adgang. Thorvaldsens Museum Mærkeordningen God Adgang Thorvaldsens Museum Genbesøg december 2017 1 Tåstrup, 31-05-2018 Indholdsfortegnelse 1. Opdatering af oplysninger om tilgængelighed 2. Tildeling af mærker 3. Sådan læser du rapporten

Læs mere

ENDELIG RAPPORT 1/18. Indholdsfortegnelse

ENDELIG RAPPORT 1/18. Indholdsfortegnelse ENDELIG RAPPORT 1/18 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger... 3 3. Generelle forhold vedrørende SvømmeCenter Falster... 5 4. Tilgængelighedsforholdene...

Læs mere

Kirker, kirkelige bygninger og kirkegårde

Kirker, kirkelige bygninger og kirkegårde Checkliste Denne checkliste kan anvendes til at registrere tilgængelighedsæssige forhold i eksisterende bygninger og anlæg. Checklisten kan både anvendes i forbindelse ed enighedsrådenes årlige syn og

Læs mere

Sunde Boliger i en Sund By. Boligen for alle

Sunde Boliger i en Sund By. Boligen for alle Sunde Boliger i en Sund By Boligen for alle Indholdsfortegnelse: FORORD... 3 INDLEDNING... 4 BOLIGENS INDRETNING M.V... 4 4.3. ADGANGS- OG TILKØRSELSFORHOLD... 5 4.3.1. REKREATIVE UDEAREALER... 6 4.3.2.

Læs mere

LOKALPLAN 4-01 Samsøvej, boliger

LOKALPLAN 4-01 Samsøvej, boliger LOKALPLAN 4-01 Samsøvej, boliger KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 4-01 SAMSØVEJ REDEGØRELSE. LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆG- NING FOR OMRÅDET Områdets beliggenhed Dispositionsplan Nærværende

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger 3

Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger 3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger 3 3. Generelle forhold vedrørende Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet

Læs mere

Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser 2. udgave marts 2008

Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser 2. udgave marts 2008 Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser 2. udgave marts 2008 Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser 2. udgave Marts 2008

Læs mere

Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser

Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser December 2004 Indholdsfortegnelse: I. Byggesagsbehandling af tilgængelighedskrav 1. Materiale til ansøgning om byggetilladelse

Læs mere

Hvad er tilgængelighed?

Hvad er tilgængelighed? Statens Byggeforskningsinstitut, SBi Aalborg Universitet Afd. for By, Bolig og Ejendom Dr. Neergaardsvej 15 2970 Hørsholm +45 4586 5533 www.sbi.dk Lars S. Pedersen, Arkitekt MAA, Tilgængelighedsrådgiver

Læs mere

Jeg modtog med brev af 6. marts 2006 kommunens udtalelser.

Jeg modtog med brev af 6. marts 2006 kommunens udtalelser. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. november 2005 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 15. september 2005 af handicaptilgængeligheden på Esbjerg Rådhus. I rapporten bad jeg kommunen om udtalelser

Læs mere

Den 31. januar 2005 udsendte jeg opfølgningsrapport (nr. 1) om inspektion af handicaptilgængelighed på rådhuset i Århus Kommune den 27. april 2004.

Den 31. januar 2005 udsendte jeg opfølgningsrapport (nr. 1) om inspektion af handicaptilgængelighed på rådhuset i Århus Kommune den 27. april 2004. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. januar 2005 udsendte jeg opfølgningsrapport (nr. 1) om inspektion af handicaptilgængelighed på rådhuset i Århus Kommune den 27. april 2004. Jeg har herefter modtaget breve

Læs mere

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 229 For en daginstitution ved Ålholmparken Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1. 1. Indledning

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1. 1. Indledning FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 1. Indledning Efter ombudsmandslovens 18 kan ombudsmanden undersøge enhver institution eller virksomhed samt ethvert tjenestested der hører under ombudsmandens virksomhed. Folketingets

Læs mere

Til brug for min opfølgningsrapport (nr. 1) modtog jeg herefter amtets og sygehusets udtalelser.

Til brug for min opfølgningsrapport (nr. 1) modtog jeg herefter amtets og sygehusets udtalelser. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 6. august 2003 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 13. juni 2003 af Sygehus Vestsjælland, Ringsted Sygehus. I rapporten bad jeg amtet om udtalelser og om underretning

Læs mere

06-01-2016. Til ØU. Sagsnr. 2015-0219451. Dokumentnr. 2015-0219451-4. Svar fra Movia om handicaptilgængelighed i busserne

06-01-2016. Til ØU. Sagsnr. 2015-0219451. Dokumentnr. 2015-0219451-4. Svar fra Movia om handicaptilgængelighed i busserne KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til ØU Svar fra Movia om handicaptilgængelighed i busserne Økonomiudvalget havde den 25. august 2015 møde med kommunens Handicapråd.

Læs mere

Stolelifte til lige trapper. Handicare 1000 Simplicity serien

Stolelifte til lige trapper. Handicare 1000 Simplicity serien Stolelifte til lige trapper Handicare 1000 Simplicity serien Fordelene ved en Handicare stolelift til lige trapper Overvejer du at installere en stolelift, kan Handicare tilbyde dig en sikker og pålidelig

Læs mere

Øvelse 2. Lig på ryggen med armene ned langs siden. Gør nakken lang, pres skuldrene ned i madrassen i ca. 10 sek.

Øvelse 2. Lig på ryggen med armene ned langs siden. Gør nakken lang, pres skuldrene ned i madrassen i ca. 10 sek. Øvelseskatalog A. Øvelse 1 Lig på ryggen. Læg rask sides hånd lige under kravebenet på opererede side. Hvil i stillingen i nogle minutter. Gentag på samme måde med hånden på arret samt under arret. A Øvelse

Læs mere

Fleksible køkkensystemer

Fleksible køkkensystemer Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende køkken. Store, enkle

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang

Mærkeordningen God Adgang Mærkeordningen God Adgang Thurø Bibliotek Tilgængelighedsrapport 1 Tåstrup, 20-10-2017 Indholdsfortegnelse 1. Velkommen 2. Tildeling af mærker 3. Sådan læser du rapporten 4. Kriterier, der forudsættes

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang

Mærkeordningen God Adgang Mærkeordningen God Adgang Himmelbjerget Tilgængelighedsrapport 1 Tåstrup, 20-09-2018 Indholdsfortegnelse 1. Velkommen 2. Tildeling af mærker 3. Sådan læser du rapporten 4. Kriterier, der forudsættes opfyldt

Læs mere

TJEKLISTE for tilgængelighed på friareal, i offentligt byggeri og offentlig støttet byggeri

TJEKLISTE for tilgængelighed på friareal, i offentligt byggeri og offentlig støttet byggeri TJEKLISTE for tilgængelighed på friareal, i offentligt byggeri og offentlig støttet byggeri Vedtaget af Viborg Byråd den 23. april 2008 - Revideret januar 2009 Indholdsfortegnelse Indledning Udearealer

Læs mere

Parkbohusene 6 energi-0 boliger i ét plan til familier med handicappede børn.

Parkbohusene 6 energi-0 boliger i ét plan til familier med handicappede børn. Lejerbos første Energi-0 boliger ligger i Taastrup Parkbohusene 6 energi-0 boliger i ét plan til familier med handicappede børn. Afdeling 61-1 Lejerbo Høje Taastrup Forvaltningsgruppe Storkøbenhavn Gl.

Læs mere

Jeg modtog med brev af 17. november 2003 amtets udtalelser.

Jeg modtog med brev af 17. november 2003 amtets udtalelser. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. august 2003 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 13. juni 2003 af Amtsgården i Vestsjællands Amt. I rapporten bad jeg amtet om udtalelser og om underretning

Læs mere

Jeg modtog i den anledning brev af 12. marts 2007 med bilag fra Menighedsrådet ved Holmens Kirke. Ydre adgangsforhold, herunder handicapparkering

Jeg modtog i den anledning brev af 12. marts 2007 med bilag fra Menighedsrådet ved Holmens Kirke. Ydre adgangsforhold, herunder handicapparkering FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. januar 2007 afgav jeg endelig rapport vedrørende min inspektion den 26. oktober 2006 af Holmens Kirke. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende nærmere angivne

Læs mere

AluLet Elevatorlift HC325PVKi

AluLet Elevatorlift HC325PVKi AluLet Elevatorlift HC325PVKi ELEVATORLIFT FOR PERSONTRANSPORT! 4 PERSONER AluLet HC325PVKi kan leveres med løftehøjde efter ønske op til 20 meter. Denne Elevatorlift kan monteres direkte oven på eksisterede

Læs mere

Inspektion af Mariagerfjord Kommunes rådhus i Hadsund den 23. marts 2010

Inspektion af Mariagerfjord Kommunes rådhus i Hadsund den 23. marts 2010 7. september 2011 Inspektion af Mariagerfjord Kommunes rådhus i Hadsund den 23. marts 2010 OPFØLGNING J.nr. 2010-0521-1601/PK3 1/12 Indholdsfortegnelse Ad 4.1 Kommunens hjemmeside... 2 Ad 4.2.1 Handicapparkering...

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang. Tapeten

Mærkeordningen God Adgang. Tapeten Mærkeordningen God Adgang Tapeten Frederiksberg, 11-02-2013 Indholdsfortegnelse 1. Velkommen 2. Tildeling af mærker 3. Sådan læser du rapporten 4. Krav, der forudsættes opfyldt snarest 5. Krav, der i dag

Læs mere

Sådan følges I ad. når den ene er blind eller svagsynet. Af Lisbeth Hallestad, Instituttet for Blinde og Svagsynede

Sådan følges I ad. når den ene er blind eller svagsynet. Af Lisbeth Hallestad, Instituttet for Blinde og Svagsynede Sådan følges I ad når den ene er blind eller svagsynet Af Lisbeth Hallestad, Instituttet for Blinde og Svagsynede Udgivet af: Instituttet for Blinde og Svagsynede Videncenter for Synshandicap Udgivet af:

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

LEMVIG MUSEUM. Tegn. nr.: Side 0. Sag: Om- og tilbygning. Tegn. nr.: Side 0. Checker. Kontr.: 06-12-12. Int.:

LEMVIG MUSEUM. Tegn. nr.: Side 0. Sag: Om- og tilbygning. Tegn. nr.: Side 0. Checker. Kontr.: 06-12-12. Int.: Side 0 LEMVIG MUSEUM Til- og ombygningen skal sikre adgang for alle til hele museet og øge kvaliteten af oplevelsen og omfatter: Nyt indgangsparti Ny butik/cafe - med glaspartier mod haven Nyt elevatortårn

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

Jeg modtog kommunens udtalelse i brev af 13. september 2007.

Jeg modtog kommunens udtalelse i brev af 13. september 2007. Retsudvalget REU alm. del - Bilag 63 Offentligt FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. januar 2007 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 26. oktober 2006 af handicaptilgængeligheden på Københavns Rådhus.

Læs mere

22 nyopførte rækkehuse til salg & udlejning

22 nyopførte rækkehuse til salg & udlejning 22 nyopførte rækkehuse til salg & udlejning Trankær Mosevej 31-73, 8310 Tranbjerg Etape 1 - Salg Fakta Type A: Antal Boligareal Grundareal Carport Udhus Indflytning Energimærke Pris 7 stk. 136 m2 min. 200

Læs mere

Tilgængelighed på vejarealer

Tilgængelighed på vejarealer Tilgængelighed på vejarealer Indholdsfortegnelse Forord... 3 Gangbaner... 4 Byudstyr...4 Udformning af gangbaner...5 Fortovshjørner...6 Ledelinjer...8 Opmærksomhedsfelter...8 Adgangsforhold til ejendomme...9

Læs mere

Ansøgningsskema TILGÆNGELIGHEDSPULJE 2015. ALLE felterne i ansøgningsskemaet skal udfyldes, med mindre andet fremgår.

Ansøgningsskema TILGÆNGELIGHEDSPULJE 2015. ALLE felterne i ansøgningsskemaet skal udfyldes, med mindre andet fremgår. Ansøgningsskema TILGÆNGELIGHEDSPULJE 2015 ALLE felterne i ansøgningsskemaet skal udfyldes, med mindre andet fremgår. Ansøgningsskemaet skal udfyldes og underskrives inden det sendes til Energistyrelsen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning...3. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning...3. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 3. Generelle forhold vedrørende Århus Kommune og rådhuset...5 4. Tilgængelighedsforholdene...9

Læs mere

Vejledning om. Pladsfordelingsplaner og Flugtvejsplaner

Vejledning om. Pladsfordelingsplaner og Flugtvejsplaner Vejledning om Pladsfordelingsplaner og Flugtvejsplaner 1 Indhold HVORFOR SKAL DER LAVES FLUGTVEJSPLANER M.V.? Flugtvejsplaner, etageplaner, pladsfordelingsplaner, inventarplaner og belægningsplaner udgør

Læs mere

BYGST Vejledning i Tilgængelighed August 2014

BYGST Vejledning i Tilgængelighed August 2014 BYGST Vejledning i Tilgængelighed August 2014 Sag: Programfase: Sagsnr.: Dispositionsfase: Bygning: Projektfase: Firma: Initialer: Udførelsesfase: Rev.: Dato: 1-års eftersyn: Indhold Forord... 4 2 Ubebyggede

Læs mere

BYGST Vejledning i Tilgængelighed August 2014

BYGST Vejledning i Tilgængelighed August 2014 BYGST Vejledning i Tilgængelighed August 2014 Sag: Programfase: Sagsnr.: Dispositionsfase: Bygning: Projektfase: Firma: Initialer: Udførelsesfase: Rev.: Dato: 1-års eftersyn: Indhold Forord... 4 2 Ubebyggede

Læs mere

LOKALPLAN NR. 227. For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 227. For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 227 For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Pat. Pend. Pa 2004 00634 Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende

Læs mere

Rederiernes standard for tilgængelighed på passagerskibe

Rederiernes standard for tilgængelighed på passagerskibe Taastrup, 4. august 2014 Rederiernes standard for tilgængelighed på passagerskibe Kommentarer fra s bygge- og trafikpolitisk udvalg (BTPU) Tjekliste / overskrift Emne (fra tjekliste) Oprindelig tekst Forslag

Læs mere

Lone Sigbrand, arkitekt MAA, rådgiver

Lone Sigbrand, arkitekt MAA, rådgiver Fysiske rammer, plads og indretning for svært overvægtige personer 1 Lone Sigbrand, arkitekt MAA, rådgiver Afdelingen for by, bolig og ejendom Statens Byggeforskningsinstitut, SBi Aalborg Universitet www.sbi.dk

Læs mere

Udarbejdelse af udbudsmateriale

Udarbejdelse af udbudsmateriale Checkliste til udbydere Udarbejdelse af udbudsmateriale ved transport af patienter og handicappede Indledning Checklisten kan bruges ved udarbejdelsen af udbudsmateriale for patient- og handicaptransport.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning Generelle forhold vedrørende Odense Fodboldstadion og forholdet til Odense Kommune...5. Opfølgning...

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning Generelle forhold vedrørende Odense Fodboldstadion og forholdet til Odense Kommune...5. Opfølgning... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...4 3. Generelle forhold vedrørende Odense Fodboldstadion og forholdet til

Læs mere

2.6.2. stk. I vejledningsteksten anbefales tilføjet henvisning til Vejdirektoratets vejregel: Færdselsarealer for alle.

2.6.2. stk. I vejledningsteksten anbefales tilføjet henvisning til Vejdirektoratets vejregel: Færdselsarealer for alle. 28. juni 2007 Til: Erhvervs- og Byggestyrelsen Att. Camilla Springborg Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø cas@ebst.dk Hans Knudsens Plads 1A 2100 København Ø tlf. 39 29 35 55 fax 39 29

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...3. 4.1. Ydre adgangsforhold, herunder handicapparkering...

Indholdsfortegnelse. 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...3. 4.1. Ydre adgangsforhold, herunder handicapparkering... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Det retlige grundlag for Folketingets Ombudsmands vurderinger...3 3. Generelle forhold vedrørende Fiskeri- og Søfartsmuseet og forholdet

Læs mere

Bent Ove Pedersen [bop@bentove.dk] Roar Haack Jørgensen [roar@eslimfjorden.dk];morten Merrild [morten@eslimfjorden.dk] Kopi:

Bent Ove Pedersen [bop@bentove.dk] Roar Haack Jørgensen [roar@eslimfjorden.dk];morten Merrild [morten@eslimfjorden.dk] Kopi: 1. BOP svarer på notat fra mødet den 18.12 VS: Sønder Fra: Bent Ove Pedersen [bop@bentove.dk] Til: Roar Haack Jørgensen [roar@eslimfjorden.dk];morten Merrild [morten@eslimfjorden.dk] Kopi: Henning Uth

Læs mere

Kantsten og Trappetrin

Kantsten og Trappetrin En stærk dansk belægningsløsning Kantsten og Trappetrin - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Albertslundkantsten. Forside: Fortovskantsten. Rabatkantsten. Bagside: Albertslundkantsten. IBF

Læs mere

Ansøgningsskema TILGÆNGELIGHEDSPULJE 2013. ALLE felterne i ansøgningsskemaet skal udfyldes, med mindre andet fremgår.

Ansøgningsskema TILGÆNGELIGHEDSPULJE 2013. ALLE felterne i ansøgningsskemaet skal udfyldes, med mindre andet fremgår. Ansøgningsskema TILGÆNGELIGHEDSPULJE 2013 ALLE felterne i ansøgningsskemaet skal udfyldes, med mindre andet fremgår. Ansøgningsskemaet skal udfyldes og underskrives inden det sendes til Energistyrelsen

Læs mere

Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Rammeområde OF12 og B16 Offentligt område ved Fuglsang Toft og Boligområde ved Fuglsang Sø 1. Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Da lokalplanen

Læs mere

P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1

P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1 P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1 Forord P-normen indeholder retningslinier for administration af bestemmelserne vedrørende parkeringsarealer.

Læs mere

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s M2 Tip Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk M2 Tip bade/toiletstole Giv ældre og handicappede en bedre og mere værdig pleje med M2 Tip bade/toiletstole. M2 Gas-Tip Standard sæde:

Læs mere