Velkommen til Børnehaven Møllen. Møllens tlf: Adresse: Maglemølle Til vikarer, studerende og puljeflexjobber

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til Børnehaven Møllen. Møllens tlf: 55887100. Adresse: Maglemølle 10-12. Til vikarer, studerende og puljeflexjobber"

Transkript

1 Velkommen til Børnehaven Møllen Til vikarer, studerende og puljeflexjobber Møllens tlf: Adresse: Maglemølle 10-12

2 Nyansatte Der sættes tid af den første dag, så en pædagog fra stuen eller evt. Leder har god tid til samtale. Leder dækker ind så stuen kan køre. På den 1. arbejdsdag modtages den nyansatte og anvises skab og skuffe. Sygemeldning: Ved sygdom ringes der til Møllen inden kl og man raskmelder sig inden kl Hanne tager kontakt til den syge på 3. dagen. Sygdom hen over weekenden her skal man altid ringe til Møllen om fredagen. Der udleveres nøgler og den ansatte får tildelt et skab Som nyansat kan man senest efter 2 måneder forvente en samtale med lederen om, hvordan det går. Der orienteres om flg: - Personaleforhold og forældrebestyrelse - Daglig rytme - Mødeskema - Hvad sker der her og nu i institutionen - Information omkring møder og årsplan Husk: Opslag til forældre om den nyansatte (billede og en kort beskrivelse af den nyansatte).

3 Der gives en rundvisning med tjeklisten: Skal børn save og arbejde med økse er en anden voksen på de børn. Alle knive, save og økser er under opsyn og skal med ind, når de ansvarlige voksne forlader stedet. Husk at lægge knive, økser og save på deres rigtige plads. Lad være med at tage en hel kasse knive, save m.m. med ud, der står tilgængeligt for børnene Regler vedrørende snitning er vedtaget efterår Træklatring: Er tilladt i natur træerne. Barnet skal selv kunne klatre op. Voksne må ikke hjælpe op!! Nøgler Stamkort Falckkasse Telefonsystem Alarmsystem Brandmateriel og evakueringsplan Flag og fødselsdag Våben og våbenleg: Skydere og andre former for våben må der leges med uden for. Våben kan fremstilles frit i huset, dog ikke farlige og spidse våben. Hjemmelavede våben skal godkendes af en voksen, inden de tages i brug. Fælles fredag: Hver fredag der er der 2 der er ansvarlige for bål og forplejning. Se turnus skema på kontoret og i pauserum. Der er 2 andre der står for aktivitet. Resten søger for oprydning af legeplads og er ansvarlige for resten af børnene. Sygdom børn/voksne Mødeplan Postmappe Depotskabe - oprydning Velkomstmaterialer til nye børn

4 Afspadsering/ferie Kaffe/the ordning Pauser Tavshedspligt Legeplads/oprydning/regler Børn ude/inde Personalehåndbogen Procedurer ved udflugter Børn og forældre skal føle sig velkomne: Det er vores opgave at sikre, at børn og forældre føler sig velkomne hver dag, ved at: Sige godmorgen/goddag/hej og meget gerne navnet på barnet Præsentere dig for dem, du ikke har set før Stille dig til rådighed med ord og kropssprog, signaler tydeligt, at du er opmærksom på barnet og forældrene Tilbyde at vinke. Spørg forældrene, hvis du er i tvivl om, hvordan de foretrækker afskeden Når klokken er 8, skal der åbnes og stoles ned i alle rum, så det ser indbydende ud Arbejdspladsbrugeranvisninger og datablade Legepladstjek (Ses på mødeplanen) Introduktion til vikarer Tavshedspligt: Man må ikke, ude i byen, fortælle om børn og forældre ved navns nævnelse. Man må selvfølgelig gerne fortælle og snakke om, hvad vi laver og nævne børns navne i forbindelse med aktiviteter, men ikke noget som helst, der har den mindste smule med vanskeligheder eller andet svært, ubehageligt at gøre. Børnene: Man skal møde børnene med anerkendelse, rummelighed og forståelse. Ikke fordømme og skælde ud. Børnene skal opleve, at vi er med dem og ikke imod dem. Det betyder ikke, at de må alt, men det betyder, at vi opfører os med respekt, omsorg, varme og glæde overfor børnene og hinanden. Dagens gang i Møllen Åbning: Alle afkrydsningslister lægges på den høje reol i køkkenet. I fællesrummene i begge huse og Solsikkestuen sættes stolene ned. Telefonen i køkkenet og børnelisterne ajourføres. Tænd lyset i garderoberne. Morgenmad: Morgenbordet dækkes, gerne med børnehjælp. Der serveres rugbrød, knækbrød, smør, ost, havregryn, mælk, vand, kaffe og te.

5 Der sidder konstant en voksen ved morgenbordet. Børn sidder ned, mens de spiser, og som grundregel til de er færdige. Børn hælder selv op og smører selv rugbrød og knækbrød, hvis de kan. Vi lærer børn at spørge efter det, som de gerne vil have, og ligeledes at sende det, der bliver spurgt efter, hen til den, der spørger. Børnene tager tallerken og glas af bordet, når de er færdige med at spise og sætter det i opvaskemaskinen. Det brugte service sættes på et rullebord. Børnene må lege i køkkenet, tegne, spille og læse, rolige sysler stil gerne lidt indbydende frem på det runde bord. Måske særlige farver om morgenen eller andet særligt. Børn må lege i danserummet og på Solsikkestuen, tjek af og til hvordan det går. Klokken 8 går der personale i begge huse. En voksen og gerne nogle børn rydder køkkenet op. Klokken 8 skal stolene sættes ned på alle stuerne. Godmorgen og farvel og vinke: Personalet stiller sig til rådighed for børn og forældre med sprog og kropssprog. Det skal føles velkomment at komme i børnehave. Den voksne siger godmorgen og nævner barnets navn - også gerne forældrenes navn. Den voksne giver sig tid til en lille snak, hvis det føles ok for barn og forælder. Husk forældrene på at krydse barnet ind. Husk at spørge om man skal være med til at vinke. Vinkning foregår i vinduet i køkkenet. Husk en voksen ved morgenbordet, lad være med at rende begge to! Hvor må der leges indtil kl. 8?: Frokost: Vi spiser ca. kl. 11 og alle vasker hænder. En voksen fra hvert hus gør rullebordene klar til begge stuer i huset. På rullebordene sætter vi glaskander (to til hvert bord med vand), tallerkener, glas og skraldetallerkner.

6 Så vidt muligt sidder der en voksen ved hvert bord eller ved de 3-årige. Hver stue definerer sin spisekultur. Børnene må meget gerne deltage i borddækningen. Det skal være hyggeligt og fredeligt at spise sammen. Børnene pakker deres mad ud og lægger op på tallerkenen. Solsikken spiser ikke fra tallekner. De må meget gerne selv hælde fra kanderne. Efter måltidet sætter børnene deres tallerken og glas på rullebordet. De madder, som børnene ikke bryder sig om, eller som de ikke kan/vil spise, bliver lagt ned i madkassen igen. Børn og voksne skal rydde op efter sig. Husk affald på gulvet/på jorden. En voksen ordner begge stuerne i huset (rulleborde + feje gulve). Efter frokost aftales, hvem af de voksne, der tager sovevagten, garderoben, oprydning eller går ud. I høj sol (sommer) spiser vi inde. Frugtmåltidet om eftermiddagen: Kl : Der spises frugt stuevis. Der drikkes vand til frugt. Hvis vejret tillader det, kommer de øvrige børn først ind, når frugtbørnene kalder. Det gør de, når bordet er dækket, og de voksne er klar. Børnene og de voksne skal vaske hænder, inden de spiser frugt. Børnene skal spise noget frugt, inden de spiser brød. De voksne vurderer, hvornår børnene må rejse sig. Vær opmærksomme på sovebørnene. Når de kommer ud skal de hjælpes med at finde et sted at sidde og spise. Børn og voksne skal rydde op inden de rejser sig (husk også skræller på gulvet/ jorden). Når der spises frugt ude: Husk at vaske hænder! Der etableres plads til tre grupper udendørs, så børnene altid ved, hvilke borde de skal sidde ved, når de spiser frugt ude. Lukning: Kl. 16 (fredag kl. 15): Der serveres te og knækbrød kl. ca til børnene undtagen om fredagen. Stuerne lukkes og børnene er i fællesrum/køkken og puderum. Toiletter ordnes (bl.a. tømmes skraldeposer) med undtagelse af toilettet ved køkken. Alle vinduer, på nær i køkken og puderum, lukkes. Løs oprydning af garderober i Hus 2. Tage skraldeposer med ud i den store container. Kl. 17:

7 Der er kun åbent i køkken og puderum fra kl. 16. Alle afkrydsningslister lægges på køkkenbordet. Tjek at køleskabe er lukket. Der tjekkes op på opvask. Feje køkken, stole op, skraldespande, lukke vinduer, låse dørene i køkkenet. Slukke lys, lukke branddøre, mobil til opladning. Husk en voksen i køkken/ude på legepladsen. Lad være at rende begge to. Sæt alarmen til. Beslutninger angående børn vedrørende sikkerhed Bål: Tænding af bål må kun finde sted på bålpladsen og kun under voksenopsyn. Kan den ansvarlige ikke selv nå at afslutte bålet, må man have en anden voksen til at overtage eller slukke bålet. Alle gløder skal være slukket ved lukketid. Husk: En spand med vand Børnene må være med til at tænde og vifte, hvis den voksne giver lov Børnene må smide ting på bålet, hvis den voksne giver lov Børnene må ikke sidde/stå/løbe på ved bålpladesen/ildstedet Bare fødder: Bare fødder er tilladt overalt, når vejret tilsiger det. Det er ikke tilladt at køre på legecykler m.v. på bare fødder. Cykling på legepladsen: Der er cykelfrit område ved indgangspartiet og på den høje legeplads. Private cykler er forbudt på legepladsen. Brædder: Brædder med søm i, fjernes med det samme.

8 Hente bolde: Børn må kun, med voksentilladelse, gå udenfor hegnet for at hente bolde eller andet. Kælder: Børn må ikke lege i kælderen. Opsyn på legeplads: Børnene må ikke være alene på legepladsen Køkkenet: Få børn må være alene inde i køkkenet, efter aftale med en voksen. Regler ved snitte/hugge: Kun tre bør snitte på en gang. Børn sidder ned med spredte ben og snitter væk fra sig selv. Man går og står kun med en kniv i skede. Der er kun et sted i bålhuset, hvor børn må sidde og snitte. (Vi beslutter et velegnet sted). Andre børn går ikke ind foran de børn, der snitter. En voksen sidder ved de børn, der snitter og lærer dem snitte reglerne. En voksen holder styr på knivene/ alle knive. Skal børn save og arbejde med økse er en anden voksen på de børn. Alle knive, save og økser er under opsyn og skal med ind, når de ansvarlige voksne forlader stedet. Husk at lægge knive, økser og save på deres rigtige plads.

9 Lad være med at tage en hel kasse knive, save m.m. med ud, der står tilgængeligt for børnene Regler vedrørende snitning er vedtaget efterår Træklatring: Er tilladt i natur træerne. Barnet skal selv kunne klatre op. Voksne må ikke hjælpe op!! Sygemeldning: Ved sygdom ringes der til Møllen inden kl og man raskmelder sig inden kl Hanne tager kontakt til den syge på 3. dagen. Sygdom hen over weekenden her skal man altid ringe til Møllen om fredagen. Våben og våbenleg: Skydere og andre former for våben må der leges med uden for. Våben kan fremstilles frit i huset, dog ikke farlige og spidse våben. Hjemmelavede våben skal godkendes af en voksen, inden de tages i brug. Fælles fredag: Hver fredag der er der 2 der er ansvarlige for bål og forplejning. Se turnus skema på kontoret og i pauserum. Der er 2 andre der står for aktivitet. Resten søger for oprydning af legeplads og er ansvarlige for resten af børnene. Vikarseddel: Du skal udfylde en vikar seddel for at få løn på kontoret kan du se hvornår sedlen skal sendes til lønkontoret. Rygning og alkohol: I henhold til Næstved kommunes regler, er det ikke tilladt at ryge på matriklen. Der må ryges uden for Møllens legeplads. Det er forbudt at drikke alkohol i arbejdstiden.

BØRNEHUSET SNOGEBÆKSVEJ

BØRNEHUSET SNOGEBÆKSVEJ BØRNEHUSET SNOGEBÆKSVEJ MEDARBEJDERPJECE Redigeret Jan. 2015 1 De positive huskeregler: At det er de små skridt der tæller. At tænke et hus et dagtilbud. At positiv forventning udløser positiv energi.

Læs mere

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18 2 Garderoben 20 Mad og drikke 23 Fest 26 Ferie og fri 28 Sygdom 29 Forældresamarbejde

Læs mere

Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922

Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922 Velkomstfolder Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922 1 Velkommen i Lindehuset Vi vil gerne være et sted hvor alle, uanset færdigheder, kulturbaggrund eller tro føler

Læs mere

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt.

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt. Velkommen til Trekløveret Med denne pjece ønsker vi at give jer et billede af livet i Trekløveret samt nogle praktiske informationer. Trekløveret er en integreret institution med børn i alderen 0-6 år

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

Velkommen i Smilehullet

Velkommen i Smilehullet Velkommen i Smilehullet Vi ønsker kommende børn og deres forældre velkommen til Den Integrerede Institution Smilehullet Denne pjece vil give et lille indblik i Smilehullets hverdag, værdier, traditioner,

Læs mere

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave.

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave. Kære forældre Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til. Vi glæder os til at modtage jeres barn og til at samarbejde med jer. I prioriterer vi udelivet, legen og den motoriske udvikling højt.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den..

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Kære.. Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Vi vil gerne invitere jer til en samtale Samtalen vil vare ca. ½ time, hvor I

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR BØRNEBISSEN 2014-2016

VIRKSOMHEDSPLAN FOR BØRNEBISSEN 2014-2016 VIRKSOMHEDSPLAN FOR BØRNEBISSEN 2014-2016 2 Børnebissens personale Stina Maria Inge 3 VELKOMMEN TIL BØRNEBISSEN Her i vores Virksomhedsplan vil I finde en masse relevante oplysninger om hverdagen i Børnebissen.

Læs mere

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Josva og Børnehuset Kaleb Hasselvej 8 Lerpyttervej 25 7700 Thisted 7700

Læs mere

BØRNEHUSET UDSIGTEN Forældrefolder 2015 / 2016

BØRNEHUSET UDSIGTEN Forældrefolder 2015 / 2016 BØRNEHUSET UDSIGTEN Forældrefolder 2015 / 2016 1 2 Indholdsfortegnelse Velkommen i Børnehuset Udsigten side 3 Afslutning for skolebørn side 4 Andre informationer side 4 Bleer side 4 Beskeder side 4 Dagsrytme

Læs mere

Distriktet ved Tuse Næs

Distriktet ved Tuse Næs Distriktet ved Tuse Næs Årsplan 2014 I Distriktet ved Tuse Næs, udarbejder hver afdeling en gang om året en årsplan som følger skoleåret. Den er tænkt som et arbejdsredskab for os selv og en oversigt for

Læs mere

BØRNEHUSET Myretuen. Børnemiljøvurdering Oktober 2013

BØRNEHUSET Myretuen. Børnemiljøvurdering Oktober 2013 BØRNEHUSET Myretuen Børnemiljøvurdering Oktober 2013 1 Forord I 2006 blev der vedtaget en Børnemiljølov. Alle dagtilbud skal udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering, BMV. En børnemiljøvurdering er et

Læs mere

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus.

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus. D.I.I. Kælkebakken. 0 3 år Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79 Email: Hjemmeside: lrz@aarhus.dk www.dagtilbudaarhus.dk Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 Email: anda@bu.aarhus.dk

Læs mere

BØRNEHUSET BAVNEHØJ. Tranehavevej 15 2450 Københaven SV. Telefon: 33 66 38 01 www.bornehusetbavnehoj.dk

BØRNEHUSET BAVNEHØJ. Tranehavevej 15 2450 Københaven SV. Telefon: 33 66 38 01 www.bornehusetbavnehoj.dk BØRNEHUSET BAVNEHØJ Tranehavevej 15 2450 Københaven SV Telefon: 33 66 38 01 www.bornehusetbavnehoj.dk BØRNEHUSET BAVNEHØJ 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Normering...side 3 Lukkedage...side 4 Praktiske oplysninger

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Forældreguiden. KKFO Ørestad Skole afdeling Melodien

Forældreguiden. KKFO Ørestad Skole afdeling Melodien Forældreguiden KKFO Ørestad Skole afdeling Melodien KKFO Ørestad Skole afdeling Melodien Arne Jacobsens Allé 21, 2300 København S Tlf. 3530 2310 Telefontid mellem 6:30-8:00 og 12:30-17:00. Email: Ørestad

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2014-2015 naturinstitutionen BØRNEHUSET

VIRKSOMHEDSPLAN 2014-2015 naturinstitutionen BØRNEHUSET VIRKSOMHEDSPLAN 2014-2015 naturinstitutionen BØRNEHUSET Svinget 15 Fensmark 4684 Holmegaard 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord Side 3 Indledning Side 3 Faktaoplysninger Side 3-4 Idegrundlag Side 4 Værdier Side

Læs mere

Færgens folder til nye forældre 2015

Færgens folder til nye forældre 2015 Færgens folder til nye forældre 2015 Fakta Fritidshjemmet er en del af Østerbrogården der er en selvejende institution, der har eksisteret siden 1975. Østerbrogården består ligeledes af en udflytterbørnehave

Læs mere

Velkommen i Snaremosen

Velkommen i Snaremosen Velkommen i Snaremosen I 2015 har vi følgende fokus punkter: Relationer barn-barn og voksen-barn. Aktiviteter it/ipad og udeliv. Børnehaven Snaremosen Snaremosevej 220, 7000 Fredericia. Tlf.: 72 10 54

Læs mere

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution.

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution. Indhold Velkommen... 2 Tøjhushavens Børnehus... 2 Ansatte i Tøjhushavens Børnehus... 2 Åbningstider... 2 Økonomi... 2 Barnets start... 3 Aflevering og afhentning... 3 Forældresamtaler... 3 Samarbejde:...

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Sfo v/ Virum Skole Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Velkommen til Virum Skoles Sfo Med denne pjece ønsker vi børn og forældre velkommen til vores skolefritidsordning. Vi håber,

Læs mere

HOLMENS sogns Udflytterbørnehave 2005-2006

HOLMENS sogns Udflytterbørnehave 2005-2006 1 2 3 4 BILAG II HOLMENS sogns Udflytterbørnehave 2005-2006 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Indholdsfortegnelse: Velkommen. 3 Bestyrelse og formål 3 Adresse, normering og dagens rytme.. 4 Naturen

Læs mere

Velkomstpjece Den integrerede institution Krudtuglen

Velkomstpjece Den integrerede institution Krudtuglen Velkomstpjece Den integrerede institution Krudtuglen PRÆSENTATION AF KRUDTUGLEN... 2 Personalefordeling... 3 Pædagogik... 4 KRUDTUGLENS ABC... 5 PRAKTISKE OPLYSNINGER... 10 Betaling... 10 Skovhuset Stormfulde

Læs mere

HVORFOR VI GØR SOM VI GØR TANKER BAG NOGLE AF VALGENE I VORES PÆDAGOGISKE PRAKSIS.

HVORFOR VI GØR SOM VI GØR TANKER BAG NOGLE AF VALGENE I VORES PÆDAGOGISKE PRAKSIS. HVORFOR VI GØR SOM VI GØR TANKER BAG NOGLE AF VALGENE I VORES PÆDAGOGISKE PRAKSIS. Tilfredshedsundersøgelsen i 2013 viste nogle steder, hvor vi ikke har formået at informere vore forældre tilstrækkeligt

Læs mere

Du sidder nu med mange informationer om Århus Kommunale Vuggestue Silkeborgvej 88A.

Du sidder nu med mange informationer om Århus Kommunale Vuggestue Silkeborgvej 88A. Kære læser. Du sidder nu med mange informationer om Århus Kommunale Vuggestue Silkeborgvej 88A. Materialet er delt op i 2 hovedafsnit: Pædagogisk målsætning. Praktiske oplysninger. Hvert år bliver afsnittene

Læs mere

Idrætsbørnehaven Ta Fat Læreplan

Idrætsbørnehaven Ta Fat Læreplan 2011 Idrætsbørnehaven Ta Fat Læreplan Indholdsfortegnelse Fakta om Ta Fat Side 1 Værdier og pædagogisk målsætning Side 2 Læreplansmodel Side 3 Definition og det formelle og uformelle rum Side 4 Læsestrategi,

Læs mere