Tylstrup Skoles Regelsæt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tylstrup Skoles Regelsæt"

Transkript

1 Tylstrup Skoles Regelsæt Revideret sommeren 2011.

2 Tylstrup Skoles Grundregler Hils på hinanden Vis hensyn Tal pænt Lad andres ting være i fred.

3 Adfærd på skolen indebærer: Brug indestemme. På gangen Gå roligt/brug indetempo. Vær stille i områder, hvor der også er arbejdsplads. På toilettet Brug toilettet til det, det er beregnet til. Luk døren. Skyl ud, og vask hænder. Ad andre være i fred, og find et andet toilet, hvis der er optaget. Tør op ved uheld. Med ansvar: Hjælp hinanden med at holde orden. Brug skolhylder knager og taskerum. Gå direkte hen, hvor du skal. Ophold dig kun på gangene efter aftale. Gå på toilettet en ad gangen. Brug kun den mængde papir, der er nødvendig. Brug papirkurven til papirhåndklæder. Hent hjælp, hvis det er nødvendigt. I klasseværelset Vær klar ved timens start. Mobiltelefoner skal være slukkede/lydløse og være i tasken. Arbejd roligt, og uden at forstyrre andre. Brug indestemme. Ræk hånden op, når du vil sige noget. Lyt, når andre taler. Prøv først selv, inden du beder om hjælp. Hjælp hinanden med at holde orden.

4 Adfærd på skolen indebærer: Med Ansvar: I faglokaler Brug indetempo Brug kun værktøj, redskaber og rekvisitter, som du har lært at bruge. Brug kun tingene til det, de er beregnet til. Læg tingene på deres rette plads. Spørg, hvis du er i tvivl. Hjælp hinanden med at rydde op. Ophold dig kun i faglokalerne efter aftale. Udnyt materialerne bedst muligt. På tur Lyt til beskeder, og følg dem. Vis hensyn overfor mennesker, natur, ting og omgivelser på de steder, du kommer. Mød til tiden og husk det, du skal have med. Vær passende påklædt. Overhold gældende regler på stedet. Herunder færdselsregler Hjælp hinanden, følg med og tjek, at andre også er med. Vis ansvar for medbragte og lånte ting. Repræsenter Tylstrup skole på en god måde.

5 Adfærd på skolen indebærer: På ude området I respekt: Kom hurtigt ind, når det ringer. Ophold dig kun, hvor du må. Følg aftalte regler i boldspil og leg. Vis hensyn overfor andres leg, og inviter dem med i dine lege. Tilbyd din hjælp til andre. Stil din cykel i cykelskuret, på anvist plads, hvis din cykel skal være under opsyn. Ellers efter aftale med en voksen. Med ansvar: Eneste adgang til og fra skoven er gennem lågen. Forlad kun skolens område efter aftale med en voksen på skolen. Hold orden og brug affaldsspandene. Sæt lånte ting på plads. Find ud af, om dit legetøj er tilladt. Snekast foregår på anvist plads. Søg hjælp hos en voksen på skolen, til konflikter I ikke selv kan klare.

6 Ønsket adfærd i Duslingen: I Alrum Brug indestemme og imdetempo. Ved spisning: Frokost starter samlet. Lad andre spise i fred. Med ansvar: Sid på stolen. Sæt dig der, hvor dein madkasse er. Efter spisning: Tag glas og tallerken i hver sin hånd, og sæt det på rullebordet. Sæt selv madkassen på hylden i gangen. I Dukkekrog & Legerum I computerrum Brug indestemme. Pas på tingene Ødelæg ikke andres leg. Vent, til det bliver din tur I Garderobe Lad andres ejendele være i fred. Hjælp hinanden med at holde orden. På Toilet Vent, til det bliver din tur. Er der optaget, så vent på den gule bænk i gangen. Rud op, når legen er slut, og anbring tingene på rette plads. Legetøjet skal blive i rummet. Bed en voksen om hjælp, hvis du gerne vil spille. Lad en voksen tænde og slukke og skifte spil for dig. Ryd op efter dig selv. Brug skohylderne. Brug vinkebænken Gå på toilettet en ad gangen. Ryd op efter dig selv ved håndvasken og toilette

7 Ønsket adfærd på i Duslingen: På Udeområdet Brug indestemme. Tilbyd din hjælp til andre. Cykler bruges på cykelbanen. På Tur Hjælp hinanden, og følg med. Med Ansvar: Ophold dig kun, hvor du må. Forlad kun børnehavens område sammen med en voksen og gennem lågen. Ryd op efter dig selv. Pinde bruges i skoven. Børnehavens ting bliver i børnehaven. Vil du grave, så gør det i sandkassen. Lyt til beskeder, og følg dem. Følg de givne regler.

8 Adfærd i Dus 2 indebærer: I Garderoben Ved Computerne Brug indestemme. Brug indetempo. Aben og luk døren forsigtigt. Lad andres ejendele være i fred. Brug udstyret til det, det er beregnet til. Med Ansvar: Hold gulvet ryddeligt. Sæt skoene pænt, og hæng dit tøj op på din plads. Sig til en voksen, hvis noget er gået i stykker. Skriv dig på PC sedlen, hvis du vil benytte computerne. Drik og spis kun i fællesrummet. Overhold aftalte regler ved brug af PC. Sig til en voksen, hvis noget ikke virker. Lad andre lege i fred. I Kælderen Gør dit til, at her er rart at være. Lever lånt udstyr tilbage. Brug udstyret til det, det er beregnet til. Tag vare på lokalet og tingene. De, der har taget et kørekort til diskoteket, kan frit benytte det. Sig til en voksen, hvis noget er i stykker. Kast skrald i skraldespanden.

9 Adfærd i Dus 2 indebærer: I Køkken & Fællesrum Hold hænder og fødder for dig selv. Brug indetempo. Accepter, at vi er forskellige og har forskellige meninger. Vis bordskik. Gør dit til, at her er rart at være. Lad andre lege i fred. Med Ansvar: Ryd op efter dig selv. Hør efter, og følg beskeder. Sig til en voksen, hvis noget er i stykker. Kast skrald i skraldespanden. Hjælp hinanden med at holde orden.

10 Adfærd i Dusseren indebærer: I Alrum Brug indestemme og indetempo. Pas på hinanden. Lad andre lege i fred. Med ansvar: Vær opmærksom, når klokken ringer. Ryd op efter dig selv, og hjælp andre. Sig til de voksne, hvis nogen har brug for deres hjælp. Specielle aktiviteter aftales med en voksen. I Hobbyrum Brug indestemme. Vær højst otte børn derinde. Brug altid forklæde, når den voksne skønner det nødvendigt. Fra 1. Kl. må man bruge hobbykniv og spids saks. Fra 2. Kl. må man bruge limpistol. Ovnen skal benyttes af en voksen. På Værkstedet Lad andre have deres ting i fred. Værktøjet på værktøjstavlen må bruges af børn. Der må bruges træ fra træaffaldskasserne. Brug fodtøj. Brænderne bruges efter aftale med en voksen. Ryd op efter dig selv. Brug af øvrige materialer og værktøj aftales med en voksen.

11 Adfærd i Dusseren indebærer: I TV- & Legerum Brug Indestemme. Tag hensyn til hinandens interesser. Med ansvar: Legetøjet skal blive i rummet. Ryd op efter legen, når den er færdig. I Spejl- & Scenerum. Her kan der optrædes og danses. Hør kun musik efter aftale med en voksen. Tag hensyn og pas på hinanden. Der skal være stille. I Stillerum Der må først og fremmest læses her. Tag hensyn, og giv ro til hinanden. Ryd op, inden rummet forlades. Madrasserne er til at sidde på, når der læses og spilles. Efter kl. 15 må der spilles Nintendo.

12 Ønsket adfærd på biblioteket: I Respekt Brug indestemme. Brug indetempo. Lad andre læse eller srbejde i fred. Med Ansvar Behandl bøger og andre materialer med forsigtighed. Behandl de udstillede ting varsomt. Sær ikke selv bøger på plads, men læg dem på bordet. Bøger til aflevering lægges i rette afleveringskasse. Bøger til hjemlån skal bibbes

13 Ønsket adfærd til morgensang: Vær klar ved samlingens start. Lyt, når den voksne taler. Vent med samtale til efter morgensang. Hold hænder og fødder for dig selv. Syng med, så godt du kan. Med Ansvar: Gå hurtigt og direkte til din klasses område i fællesrummet. Forlad fællesrummet sammen med din klasse.

14 Ønsket adfærd i hallen. Når undervisningen begynder med samling midt i hallen. Al leg foregår udelukkende i selve hallen. Lyt til, og følg den voksnes instruktion. Respekter og anerkend andres evner og færdigheder. Vis respekt for spilleregler og resultater. Med Ansvar: Drag omsorg for dig selv, og for andre. Ryd op efter dig selv, og hjælp andre. Behandl redskaber og rekvisitter ordentligt. Stop aktiviteten/legen, når den voksne fløjter. Ønsket adfærd i omklædningsrummet. Brug indestemme. Tag bad efter endt idræt. Giv plads til, og udvis respekt overfor endre. Med Ansvar: Klæd om til idrætstøj så hurtigt som muligt. Læg dit tøj på bænken, eller hæng det på knagen. Hold styr på dine egne ting. Aflever eventuelle ure/smykker til opbevaring Gå i hallen, så snart du er færdig til det.

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Familie. Nye ord læres lettere, hvis du relaterer til noget, barnet kender

Familie. Nye ord læres lettere, hvis du relaterer til noget, barnet kender Familie Snak om, hvem I er i familie med; morfar, kusine og onkel. Hvad hedder de, og hvor gamle er de? Hæng billeder op af mor, far, lillesøster, storebror eller andre familiemedlemmer. Under billedet

Læs mere

Når dit barn skal lære at læse

Når dit barn skal lære at læse Når dit barn skal lære at læse Gode råd til forældre Ishøj Kommune PPR 1 2 Velkommen til skolen Når dit barn begynder i skole, er det allerede godt i gang med at lære at læse og skrive. Det har måske gået

Læs mere

TYLSTRUP SKOLE EN PALS SKOLE

TYLSTRUP SKOLE EN PALS SKOLE TYLSTRUP SKOLE EN PALS SKOLE PALS, hvad er det? 1 PALS betyder Positiv Adfærd i Læring og Samspil. PALS er en udviklingsmodel, der omfatter hele skolen. Målene er at styrke børns sociale og skolefaglige

Læs mere

ER DU PARAT? Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang (hvis du ved det nu):

ER DU PARAT? Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang (hvis du ved det nu): Dit navn: Skole: Dato: Klasse: ER DU PARAT? Dit valg Efter 9.klasse regner jeg med at starte på (sæt kryds) Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang

Læs mere

Bilag 1: Introduktion i brug af dolk

Bilag 1: Introduktion i brug af dolk Bilag 1: Introduktion i brug af dolk Det er vigtigt, at pigerne lærer at håndtere og respektere dolken. Derfor disse regler: n er et redskab ikke legetøj. Snit altid væk fra dig selv. Brug aldrig dolk,

Læs mere

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den..

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Kære.. Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Vi vil gerne invitere jer til en samtale Samtalen vil vare ca. ½ time, hvor I

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk Udgivet af centerklasserne

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Leg med sproget. 0-3 år

Leg med sproget. 0-3 år Leg med sproget 0-3 år At du giver sprog og ikke kræver sprog. Børn lærer ikke sprog ved at blive spurgt: hvad er det? eller kan du sige det?. Det er dig som voksen, der skal fortælle og sætte ord på.

Læs mere

Læreplan Egernhuset 2012

Læreplan Egernhuset 2012 Læreplan Egernhuset 2012 Indholdsfortegnelse Indledning 3-4 Tema 1: Alsidig personlige udvikling 5-9 Tema 2: Sociale kompetencer 10-13 Tema 3: Sproglig udvikling 14-17 Tema 4: Krop og bevægelse 18-21 Tema

Læs mere

Det gode børneliv i dagplejen

Det gode børneliv i dagplejen Det gode børneliv i dagplejen Det gode børneliv i dagplejen beskriver de værdier og holdninger, som dagplejen i Silkeborg gerne vil kendes på. Det er værdier og holdninger, som vi tænker ind i alt arbejde

Læs mere

MIG SELV MIG SELV MIG SELV MIG SELV

MIG SELV MIG SELV MIG SELV MIG SELV MIG SELV Selvdisciplin: Jeg kan holde fokus på det, der skal gøres, og bliver ikke afledt af andet, der kunne være sjovere at lave Jeg kan sætte mål, lægge en plan og gennemføre den Jeg kan holde fokus,

Læs mere

Sidste skoledag... - en god fælles oplevelse

Sidste skoledag... - en god fælles oplevelse Sidste skoledag... - en god fælles oplevelse Til skolen... Sidste skoledag er et farvel til skolen, som har været rammen om en stor del af livet i 9 eller 10 år. Derfor er det vigtigt, at sidste skoledag

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Hjælp dit barn til at blive en god læser

Hjælp dit barn til at blive en god læser Hjælp dit barn til at blive en god læser Hvordan udvikler du dit barns læsning, og hvad kan I som forældre gøre for at understøtte skolens arbejde? Folkeskolerne i Lyngby-Taarbæk Kommune 1 Forældreinformation

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

SÅDAN KAN DU GØRE NÅR DU MØDER BEBOERE MED PSYKISK SYGDOM. EN GUIDE TIL ANSATTE I BOLIGSELSKABER

SÅDAN KAN DU GØRE NÅR DU MØDER BEBOERE MED PSYKISK SYGDOM. EN GUIDE TIL ANSATTE I BOLIGSELSKABER SÅDAN KAN DU GØRE NÅR DU MØDER BEBOERE MED PSYKISK SYGDOM. EN GUIDE TIL ANSATTE I BOLIGSELSKABER VI SKAL HJÆLPE DEM, SÅ GODT VI KAN. DE ER BEBOERE LIGESOM ALLE ANDRE. CARSTEN, varmemester 2 NÅR EN BEBOER

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Hund og børn. Lær hunden børnesprog

Hund og børn. Lær hunden børnesprog Hund og børn Hund og børn Ifølge Danmarks Statistik har ca. 450.000 danske familier hund, og i en stor del af disse familier er der børn. Der findes ikke nogen specielt børneegnede racer, men nogle racer

Læs mere

HVORFOR VI GØR SOM VI GØR TANKER BAG NOGLE AF VALGENE I VORES PÆDAGOGISKE PRAKSIS.

HVORFOR VI GØR SOM VI GØR TANKER BAG NOGLE AF VALGENE I VORES PÆDAGOGISKE PRAKSIS. HVORFOR VI GØR SOM VI GØR TANKER BAG NOGLE AF VALGENE I VORES PÆDAGOGISKE PRAKSIS. Tilfredshedsundersøgelsen i 2013 viste nogle steder, hvor vi ikke har formået at informere vore forældre tilstrækkeligt

Læs mere

Dit barns nye skole-ipad

Dit barns nye skole-ipad Dit barns nye skole-ipad Skolerne i Gladsaxe skal udfordre alle elever så de bliver så dygtige, de kan. De digitale værktøjer skal understøtte elevernes læring 1 Indhold Et pædagogisk redskab 3 Før dit

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid.

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid. 95 14 STØTTE OVER TID Det tager tid at erkende, at ægtefællen er død og indrette sig i det nye liv. Derfor ønsker efterladte støtte over tid, en vedholdende opmærksomhed og interesse fra omgangskredsen.

Læs mere

Gode råd til dig, der har en teenager

Gode råd til dig, der har en teenager Gode råd til dig, der har en teenager Indhold Vær enige... 3 Brug hinanden... 3 Alle de andre må!... 4 Sladder... 5 Rygter... 5 Nu vi taler om aftaler... 6 Aftaler mellem forældre i klassen... 6 Klasseaftaler

Læs mere

Overgange mellem tilbud

Overgange mellem tilbud Juli 2014 Overgange mellem tilbud Lyngby Taarbæk Kommune Center for Uddannelse og Pædagogik Retningslinjerne vil blive redigeret i skoleåret 2014/2015 i forhold til den nye skolereform Bindende retningslinjer

Læs mere

DEN FØRSTE TID MED HUNDEN

DEN FØRSTE TID MED HUNDEN DEN FØRSTE TID MED HUNDEN Tillykke med din nye hund. I denne pjece kan du læse om, hvordan du bedst muligt byder din nye hund velkommen i dit hjem. Det er en stor omvæltning for din hund at komme til et

Læs mere