AFTALE MELLEM VARDE KOMMUNE OG MUSEET FOR VARDE BY OG OMEGN 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AFTALE MELLEM VARDE KOMMUNE OG MUSEET FOR VARDE BY OG OMEGN 2015"

Transkript

1 AFTALE MELLEM VARDE KOMMUNE OG MUSEET FOR VARDE BY OG OMEGN 2015 MUSEETS RAMMER Museet for Varde By og Omegn er en selvejende institution, hvis hovedbidragsyder er Varde Kommune. Desuden modtager museet et statstilskud og har en stor indtægtsdækket virksomhed. Museet indgår i flere sammenhænge. Fra lokalt til kommunalt og videre til nationalt og internationalt. MUSEETS MISSION, VISION OG VÆRDIGRUNDLAG MISSION Museet er en servicevirksomhed, der skal: - Indsamle og skabe ny viden om egnens historie - Forvalte kommunens fortidsminder forsvarligt - Levere vedkommende, engagerende og aktuel formidling af kulturhistorien såvel til kommunens borgere i alle aldre som til egnens turister. VISION Museet for Varde By og Omegn skal være kendt som en åben og engagerende kulturaktør i kommunen, som en turistattraktion på internationalt niveau og i det danske museumslandskab som en attraktiv og udviklende arbejdsplads. VÆRDIGRUNDLAG Museet for Varde By og Omegn skal være en rummelig og uformel arbejdsplads, der skaber faglig stolthed og imødekommende medarbejdere. Museets formidling skal være modig og forundringsskabende. DE POLITISKE RAMMER: STAT OG KOMMUNE MUSEUMSLOVEN Den overordnede ramme for museets virke er beskrevet i Museumsloven. Her er beskrevet museernes opgaver, forpligtelser og myndighed. Heraf fremgår, at museerne har pligt til at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle de dele af den danske natur- kulturarv, som det respektive museum har ansvaret for. For Museet for Varde

2 By og Omegn drejer det sig om den kulturhistorie, der knytter sig til Varde Kommune, herunder kulturmiljøer og fortidsminder i landskabet. Det fremgår også, at museet har pligt til at passe på den samling, museet råder over, at stille denne til rådighed for offentligheden og at indgå i samarbejde med andre museer om den overordnede opgavevaretagelse. Museet indgår i et tæt samarbejde med de øvrige danske museer og er i stadig dialog med Kulturministeriet via Kulturstyrelsen om museets opgavevaretagelse i forhold til de nationale samlinger og registre, samt omkring regler for myndighedsbetjening og forvaltning af museumslovens bestemmelser. VARDE KOMMUNES FRITIDS-, IDRÆTS- OG KULTURPOLITIK Varde Kommune har formuleret en politik for museumsområdet. Målene med museumsområdet er at sikre en fortsat indsamling, bevarelse og formidling af den kulturelle arv at der foregår en levende formidling af museernes samlinger baseret på aktiv deltagelse og sanseoplevelse at museernes udadvendte aktiviteter er målrettet alle alders- og befolkningsgrupper, herunder turister at der på sigt bliver oprettet en skoletjeneste at fastholde og udvikle den folkelige opbakning f.eks. gennem støtteforeninger at bevare og forske i kulturarven at formidle resultaterne og museets samlinger til såvel borgere som turister at udadvendte aktiviteter er målrettet alle aldersgrupper at museet er en aktiv medspiller i egnens kulturliv MUSEETS ORGANISERING OG ØKONOMI Den overordnede ledelse af museet varetages af en bestyrelse, der er sammensat af lokale og kommunale repræsentanter. Bestyrelsen lægger og godkender de overordnede rammer for museets drift og udvikling Ansvaret for den daglige drift er placeret ved museumsdirektøren. BESTYRELSE : Lisbet Rosendahl, formand, udpeget af Varde Byråd Mads Sørensen, næstformand, udpeget af Varde Byråd Niels Christiansen, udpeget af Varde Byråd Ingvard Ladefoged, udpeget af Varde Byråd Per Rask Jensen, udpeget af Varde Byråd Julie Gottschalk, udpeget af Varde Byråd Peder Thygesen Nielsen, formand for Museumsforeningen for Varde By og Omegn. Sonja Pedersen, formand for Ølgod Museumsforening Knud Andreasen, udpeget af Arkivsamvirket for Varde Kommune Jørn Nielsen, medarbejderrepræsentant. Lisbet Rosendahl, Niels Christiansen og Ingvard Ladefoged udgør museets forretningsudvalg.

3 MUSEETS STRUKTUR Ledelse Publikums betjening Direkte kundekontakt Teknik og drift Vedligehold af bygninger Rengøring IT Administration Økonomi Personale Markedsføring Vidensproduktion og formidling Indsamling, forskning og formidling Ølgod Ølgod Museum Hjedding Hodde Nymindegab Nymindegab Museum Varde Varde Museum Artillerimuseet Oksbøl Ravmuseet Blåvand Tirpitz Blåvand- Museum Nyere Tid Forskning Samling Kulturmiljøer Formidling Arkæologi Forskning Udgravning Formidling Forskning Samling Formidling Formidling Koordinering af udstillinger, udgivelser Skoletjeneste Hver blok for enden en streng løser en række forskellige opgaver, der kan involvere en eller flere af de andre grupper. De 56 medarbejdere fordeler sig på 28 årsværk således: Ledelse: direktør og souschef (2 årsværk). Administrative medarbejdere: 3 medarbejdere til regnskab, sekretariatsfunktion, arkivering m.v. (2,5 årsværk) Museumsinspektører og projektansatte: 11 fordelt på arkæologi, nyere tid og formidling. (11 årsværk) Teknisk personale (vedligehold, rengøring): 10 medarbejdere (6 årsværk) Kustoder: 30 personer fordelt på stillinger af meget vekslende timetal (6 årsværk) Skoletjeneste: Foreløbig 4 personer, der også har andre opgaver (1 årsværk)

4 MUSEETS BUDGET FOR 2015 INDTÆGTER 60 Entre Renter - 82 Kioskvirksomhed, salg Kommunetilskud, ordinært Kommunetilskud, ref. Løn Ikke offentlige tilskud Ikke offentlige tilskud, indtægtsdækket virksomhed Statstilskud, ordinært Statstilskud, øvrige + lønref Indtægter i alt Kr Udgifter 22 Personale Lokaler Samlinger Erhvervelser Konservering Udstillinger Anden formidling Administration Arkæologi Lokaler ikke tilskudsberettigede Renter Kioskvirksomhed, køb Udgifter i alt Kr Kr Til grund for budget 2015 ligger en forventning om et besøgstal på ca , hvilket er en del lavere en de foregående år. Det skyldes at både Tirpitz og Ravmuseet vil være lukket henover vinteren, hvilket ingen af dem plejer at være. Den forholdsvis høje forventning til indtægtsdækket virksomhed skyldes dels et forventet højt aktivitetsniveau på arkæologiske udgravninger, dels frikøb af en del af museets medarbejdere til arbejdet med Tirpitz og Flygtningemuseet.

5 MUSEETS OPGAVER I PRAKSIS På nedenstående figur er skematisk angivet museets arbejdsområde og opgaver: Fundamentet er vores samling, fortidsminderne i landskabet og kulturmiljøerne. Det er det, vi skal passe på, forske i og formidle til omverdenen. Forskning, formidling og udstillingsstederne er derfor placeret i midten som de mest synlige opgaver, og som et tag over det hele er vores administration og drift. BASIS Til fundamentet hører en meget stor samling af museumsgenstande, som museet har ansvaret for at passe på. Det medfører at samlingerne skal gennemgås og oplysningerne revideres, ligesom samlingerne i de kommende år rent fysisk skal flyttes fra mange små til tre store magasiner. Ligeledes findes der i Varde Kommune et meget stort antal fortidsminder, kulturmiljøer og bevaringsværdige huse, som vi er med til at forvalte bevaringen af. Det medfører et omfattende administrativt arbejde i forbindelse med lokalplaner, byggesager, jordvarmesager, vindmølleplaner o. lign., ligesom museet hvert år har ansvaret for en række udgravninger af truede fortidsminder og udarbejder kulturmiljøbeskrivelser for kommunen.

6 DET SYNLIGE OG DET FORANDERLIGE Museets forpligtelse til at forske er indskrevet i museumsloven, og er et område, der i disse år vies ekstra stor opmærksomhed fra Kulturstyrelsen. Der er således netop formuleret præcise krav til den mængde forskning, museerne fremover skal præstere indenfor det arkæologiske område, for at leve op til de kvalitetsvurderinger, Kulturstyrelsen gennemfører med jævne mellemrum. Disse kvalitetsvurderinger afgør de fremtidige statstilskud. Forskningen er dog ikke bare en forpligtelse, men også en nødvendig forudsætning for, at museet kan levere ny og vedkommende formidling til egnens borgere og turister. Til formidlingen hører museets ti udstillingssteder, hvor vi gennem skiftende udstillinger og omvisninger formidler egnens historier til lokale borgere og turister. Museet udgiver hvert år flere bøger, ligesom museets medarbejdere holder foredrag og forelæsninger og skriver artikler til nationale og internationale tidsskrifter. De mange udstillingssteder, som er spredt udover kommunen, er en styrke i forhold til at nå ud til mange borgere og i forhold borgernes engagement i museerne. Men de kræver også mange ressourcer at holde åbne og udvikle, så derfor må der hele tiden foretages en vurdering af fordele og ulemper ved de mange udstillingssteder. Det er et centralt element i museets udviklingsplan for ADMINISTRATION OG DRIFT I snævreste forstand dækker administrationen at holde styr på personale, økonomi og teknik. Det vil i korteste form sige 56 medarbejdere, 16 adresser og at få udgifter og indtægter til at stemme overens. I lidt længere form er det personaleledelse og personaleudvikling, løn og regnskab, bygningsvedligeholdelse, teknik og rengøring, markedsføring, PR, virksomhedsudvikling, fundraising og relationerne til Kommune, Stat og øvrige samarbejdspartnere. De administrative opgaver har været stærkt stigende de seneste fem år. Det gælder både de basale opgaver som regnskab og afrapportering til styrelser og ministerier, og de bredere administrative opgaver i forhold til fortidsminderne i landskabet og samlingen. Og der er en række administrative opgaver, der har været nedprioriteret i en årrække, som nu presser sig på for at blive løst, nemlig en magasinrevision og gennemgang af hele museets samling ikke mindst en ajour føring af de digitale registre, ligesom der er nødt til at blive afsat flere midler til personaleledelse og personaleudvikling, PR og fundraising.

7 Opgaverne i praksis Forvaltning af fortidsminder og kulturmiljøer: Forvaltning af samlingen Formidling Forskning Administration og drift og deres omfang årligt Beskrivelse af 6-8 kulturmiljøer Behandling af lokalplaner Behandling af byggetilladelser Behandling af tilladelser efter natur- og planloven. Afgive høringssvar Gennemføre udgravninger Løbende registrering af gravminder i området museumsgenstande malerier Løbende modtage eller afvise tilbudte gaver til samlingen Drift og udvikling af 9 udstillingssteder Mellem og besøgende 100 omvisninger eller guidede ture 2-4 bogudgivelser pr. år Desuden 4-8 artikler i andre skrifter end årbogen årligt Levere indhold til formidling på skilte i landskabet efter nærmere aftale med Kommunen P.t er museet engageret i 4 større forskningsprojekter indenfor supertemaet Jernalder-vikingetid i Vestjylland, 3 forskningsprojekter indenfor temaerne 2. Verdenskrig i Vestjylland og Vestjysk Kultur menneske og landskab. Personaleforhold for 56 medarbejder fordelt på 28 årsværk 10 udstillingssteder + administration og magasiner, der skal drives Derfor bliver en væsentlig udfordring i de nærmeste år at sikre de nødvendige ressourcer både til udvikling af udstillingerne, til forskning og samlingsvaretagelse og til udvikling af de administrative opgaver. Og dermed også at foretage en hård prioritering af opgaverne i forhold til de tilgængelige ressourcer.

8 Museet er desuden engageret i: Projekt NaturKulturSundhed i Varde Kommune Vadehavets Formidlerforum Grønt Råd, Varde Kommune Naturpark Vesterhavet (Naturparkråd, arbejdsgruppe, formidlingsgruppe mm) Oplevelser i Naturpark Vesterhavet Bestyrelsesplads i NaturKulturVarde Bestyrelsesplads i Konserveringscenter Vest Indgår i Den udvidede ledergruppe i plan-kultur-teknik Styrelsesplads i Varde Lokalarkiv Bestyrelsespost i Bevaringsforeningen for Varde By og omegn (inkl kassererpost) Bestyrelsespost i Historisk Atlas for Syddanmark LAND (Luftarkæologisk Netværk). Kulturstyrelsens Museumsudvalg Arkæologisk arbejdsgruppe for Kulturstyrelsen Jysk Arkæologisk Selskabs Styrelse Det Kongelige Nordiske Oldskriftsselskabs redaktion Aftagerpanel for Syddansk Universitet Aftagerpanel for Århus Universitet Det landsdækkende censorkorps for Forhistorisk Arkæologi

9 SAMARBEJDET MED RINGKØBING-SKJERN MUSEUM I 2010 indledte Museet for Varde By og Omegn et tæt, strategisk samarbejde med Ringkøbing-Skjern Museum. Det fælles udgangspunkt var, at kommunerne Varde og Ringkøbing-Skjern ligner hinanden meget, både historisk, kulturelt og i forhold til natur, landskab og bydannelse. Endvidere er begge kommuner (og museer) meget afhængige af turismen. Vi så nogle muligheder i at markedsføre os i fællesskab overfor de turister, som er langs den jyske vestkyst, men som ikke interesserer sig for kommunegrænser. Vi så også muligheder i at samarbejde på en lang række andre områder, fra magasiner til forskning. I det vestjyske museumssamarbejde har vi formuleret fire supertemaer indenfor hvilke vi vil arbejde med forskning og formidling på tværs af kommunegrænserne. Supertemaerne er: Jernalder-Vikingetid i Vestjylland Anden Verdenskrig i Vestjylland Vestjysk kultur landskab og identitet Vestkystturisme Vi ser alle fire supertemaer som fællesgods, og ønsker i fællesskab at udvikle dem. Men det er også klart, at vi kan have forskellige roller at spille i de enkelte temaer. Således er Ringkøbing-Skjern Museum med Bork Vikingehavn og Dejbjerg Jernalder naturligt førende på formidlingen af Jernalder-Vikingetids-temaet. Tilsvarende har Museet for Varde By og Omegn gennem en årrække satset på forskning og formidling af Anden Verdenskrig, og vil med et nyt museum ved Tirpitz-stillingen og et Danmarks Flygtningemuseum ved Flygtningelejren i Oksbøl naturligt være førende på dette supertema. Men selvfølgelig fylder Anden Verdenskrig også på Ringkøbing-Skjern Museum ikke mindst i forbindelse med formidlingen på Vedersø Præstegård. Og selvfølgelig fylder jernalder og vikingetid også meget i forskning og formidling på Museet for Varde By og Omegn, hvor vi i skrivende stund er engageret i forskningsprojekter omkring Lønnepigens dragt, om jernaldergravene ved Årre, om jernalderbebyggelsen i Vestjylland og om vikingerne ved Fiilsø. Det nye er, at vi vil koordinere vores arbejde på disse emner, for at løfte dem og kvalificere både forskning og formidling. På mange måder lå lignende intentioner i de gamle amtsmuseumsråd, men de har altid været svære at praktisere indenfor de tvungne amtsgrænser. Denne gang er samarbejdet opstået på tværs af administrative grænser, men drevet af lyst og fælles historie og mål. Der arbejdes på at finde den rigtige model for dette samarbejde på tværs af kommuner og regioner. Men et muligt scenario i 2016 er, at der er etableret et "Museum Vestjylland" som en paraply over de to museer, Museet for Varde By og Omegn og Ringkøbing-Skjern Museum, hvorunder en lang række fælles projekter, initiativer og afdelinger er placeret. Fra 2014 har der været en fælles arkæologisk enhed, ligesom der arbejdes på at skabe en fælles skoletjeneste; Der undersøges mulighederne for at etablere et fælles bogholderi og en fælles markedsføringsenhed.

10 MÅL FOR UDVIKLING I 2015 ADMINISTRATION OG FORVALTNING OVERORDNET ORGANISATION OG VISION Museets bestyrelse har valgt at igangsætte arbejdet med en ny vision for museet. Baggrunden er tosidet: Dels synes den vision, der blev formuleret i 2008 (og som fremgår af begyndelsen på dette papir) nu opfyldt, dels vil museet med åbningen af det nye Museumscenter Blåvand og Danmarks Flygtningemuseum i Oksbøl ganske enkelt blive en anden organisation. Dette vil stille nye krav til både ledelse og organisation, og derfor opfattes det som rettidig omhu, at sætte gang i arbejdet med en vision Visionsarbejdet forventes afsluttet medio 2015, og det vil naturligvis få indflydelse på planerne for de kommende år. SAMARBEJDET MED RINGKØBING-SKJERN MUSEUM Den nye fælles arkæologiske enhed begyndte sit virke 1. januar 2014 og det første år er gået godt. Der har naturligvis været en del nye praktikker og systemer, der har skullet finde sin form, men ordrebogen for 2015 er fuld, og det forventes at mange praktiske ting vil glide lettere i 2015 end i det første år Der arbejdes desuden på at trække en Kulturturismesatsning fra Kulturstyrelsen til Vestjylland. NY ADMINISTRATIONSBYGNING Det gamle Varde Museum på Lundvej i Varde er under ombygning til administration for hele Museet for Varde By og Omegn. I løbet af efteråret er kontorerne taget i brug, til stor glæde for alle. Henover vinteren 2014/15 vil arbejdet fortsætte med renovering af mødelokalerne i bygningen for museets egne midler. SAMLINGEN Der arbejdes fortsat på en samling af museets magasiner på det nye magasin på Industrivej i Oksbøl. I den forbindelse tages de første skridt til en egentlig revision af selve museets samling. STORE ANLÆGSPROJEKTER MUSEUMSCENTER BLÅVAND 2015 bliver det store byggeår for Museumscenter Blåvand. Første spadestik tages 16. december 2014 og fra 5. januar går anlægsarbejdet for alvor i gang. Det forventes, at råhuset er lukket inden december 2015, og at hele byggeriet er færdigt til forsommeren 2016.

11 FLYGTNINGEMUSEUM OKSBØL I 2014 afsluttedes forprojektet til det kommende flygtningemuseum. Der arbejdes nu på fundraising, og de første ansøgninger vil være afleveret inden årsskiftet. Det er håbet, at renoveringen af bygningerne kan begynde medio 2015, men det vil naturligvis afhænge af at de nødvendige midler findes. Der arbejdes på en aftale mellem Varde Kommune og Museet om en overgangsordning for første halvdel af 2015 vedr. driften af bygningerne. SÆRUDSTILLINGER OG ARBEJDE MED UDSTILLINGER 2014: Efter et meget aktivt udstillingsår 2014 med stor Frello-udstilling, Tyrrestrup-udstilling, ny udstilling i Ølgod Vandtårn og børneudstilling på Varde Museum, koncentreres udstillingsarbejdet i 2015 om et enkelt stort projekt, nemlig udstillingerne til det nye Museumscenter Blåvand. Alene udstillingerne her har et budget på 32 mio, og derfor vil det være meget begrænset, hvad der kommer til at ske på særudstillingsområdet. Men der er alligevel tre andre udstillingsprojekter, der også kommer til blive gennemført: Nymindegab Museum: Arbejde med ankomstområdet og ændringer af udstillinger Ølgod Museum: Open Access: Vi udvider åbningstiden, så den følger Bibliotekets. Børneudstilling 2015: Varde Museum oktober Vi forsøger at lave et værksted i tilknytning, hvor børn kan komme og lave workshops. 100 året for grundloven af 1915, der gav valgret til kvinder og fattige, markeres. Når Varde Museums særudstillingslokale ikke bruges af museet, er det stillet til rådighed for Varde Kunstforening for et symbolsk beløb. Aftalen gælder foreløbig de næste tre år, hvor vi har travlt med de store udstillingsprojekter i Blåvand og Oksbøl. Det er aftalen, at Varde Kunstforening selv står for annoncering og alt det praktiske ved udstillingerne. UDGIVELSER: Årbogen Opdatering 2014 Robert Thomsen: En meget mærkelig mand (ingeniør ved Varde Stålværk og ledende forsker internationalt indenfor forhistorisk jernudvinding). Manuskriptet er skrevet af lektor Henriette Lyngstrøm, Københavns Universitet og skal udgives på museet SKOLETJENESTE Der arbejdes fortsat på at etablere en fælles skoletjeneste med Ringkøbing-Skjern Museum, ligesom museets engagement i Varde Kommunes skoleprojekter som Natur-Kultur-Sundhed og En endnu bedre folkeskole i Varde Kommune fylder meget i museets arbejde. Det forventes at der i første halvår af 2015 kommer en afklaring på opgavefordeling og økonomi i forhold til museets ydelser til skolerne efter folkeskolereformen.

AFTALE MELLEM VARDE KOMMUNE OG MUSEET FOR VARDE BY OG OMEGN

AFTALE MELLEM VARDE KOMMUNE OG MUSEET FOR VARDE BY OG OMEGN AFTALE MELLEM VARDE KOMMUNE OG MUSEET FOR VARDE BY OG OMEGN MUSEETS RAMMER Museet for Varde By og Omegn er en selvejende institution, hvis hovedbidragsyder er Varde Kommune. Desuden modtager museet et

Læs mere

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse KRAV OG ANBEFALINGER I det næste gives kort svar på, hvordan Forstadsmuseet opfylder eller har planer om at opfylde Kulturstyrelsens krav og anbefalinger til de statsanerkendte museer. Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer Vedtægter for Sydvestjyske Museer Vedtaget den 25. oktober 2011 1 Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 3 2. Hjemsted, adresse og afdelinger 3 3. Formål og ansvarsområde 3 4. Samarbejde med

Læs mere

Museum Vestjylland Levende Historie fremtidens museumslandskab set fra Vestjylland Kim Clausen & Claus Kjeld Jensen

Museum Vestjylland Levende Historie fremtidens museumslandskab set fra Vestjylland Kim Clausen & Claus Kjeld Jensen Museum Vestjylland Levende Historie fremtidens museumslandskab set fra Vestjylland Kim Clausen & Claus Kjeld Jensen Der arbejdes netop nu på at tegne konturerne af et nyt museumslandskab i Danmark. Fra

Læs mere

vision 2020 for VejleMuseerne

vision 2020 for VejleMuseerne vision 2020 for VejleMuseerne Det vi gør Vi skaber ny viden om kunst- og kulturarven, bevarer den og formidler den for at skabe identitet og selvforståelse. Det vi vil Vi vil være et museum, der er førende

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers.

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers. Vedtægter for Museum Østjylland Randers/ /Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1..1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en

Læs mere

At balancere mellem turistattraktion og lokalmuseum

At balancere mellem turistattraktion og lokalmuseum At balancere mellem turistattraktion og lokalmuseum Af Claus Kjeld Jensen I samleskriftet Kulturel nordisme i hundrede år, der er udgivet i anledning af Skandinavisk Museumsforbunds hundredeårs jubilæum,

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER 2013 2014 Dialogmøde med Børne-, Fritids- og Kulturudvalget for Dragør Kommune Onsdag den 3. september 2014 i caféen på Amagermuseet DAGSORDEN 1. Mission og vision for Museum

Læs mere

BYFOs bidrag til en ny arkitekturpolitik

BYFOs bidrag til en ny arkitekturpolitik Bygnings Frednings Foreningen Sammenslutningen af ejere, administratorer og brugere af fredede ejendomme Association of Owners of Historic Houses in Denmark BYFOs bidrag til en ny Bygnings Frednings Foreningen,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven Oktober 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om forvaltning af kulturarven (beretning nr. 13/06) 24. september

Læs mere

Begyndelsen. 12 Kim Clausen & Claus Kjeld Jensen

Begyndelsen. 12 Kim Clausen & Claus Kjeld Jensen Museum Vestjylland muligheder og udfordringer Om samarbejdet mellem Ringkøbing-Skjern Museum og Museet for Varde By og Omegn Kim Clausen & Claus Kjeld Jensen Begyndelsen Det er nu snart to år siden, vi

Læs mere

Esbjerg Kommune Biblioteker

Esbjerg Kommune Biblioteker 1 Esbjerg Kommune Biblioteker Virksomhedsplan 2016 Virksomhedsplanen omfatter ekstraordinære tiltag. Almindelig hverdagsopgaver med åbningstid, udlånsvagter, brugerkurser m.v. er naturligvis fundamentet

Læs mere

Fortidens ansigter projiceret levende formidling

Fortidens ansigter projiceret levende formidling Rapport: Fortidens ansigter projiceret levende formidling Et samarbejdsprojekt mellem Ringkøbing-Skjern Museum og Museet for Varde By og Omegn. Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.42-03-0025 Kontaktperson:

Læs mere

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117119 Formularens ID: 494 Sendt til: kunstmuseum@horsens.dk Sendt: 15-12-2010 16:19 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA

VEDTÆGTER. for NATURAMA VEDTÆGTER for NATURAMA Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december 2006

Læs mere

Et bæredygtigt museum - en udviklingsplan for Museet for Varde By og Omegn

Et bæredygtigt museum - en udviklingsplan for Museet for Varde By og Omegn Et bæredygtigt museum - en udviklingsplan for Museet for Varde By og Omegn 2012-2016 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 4 2. Mål... 6 3. Museets rammer... 7 3.1. De politiske rammer: Stat og Kommune...

Læs mere

Ansøgning om øget driftsbevilling til Frederiksbergmuseerne

Ansøgning om øget driftsbevilling til Frederiksbergmuseerne Ansøgning om øget driftsbevilling til Frederiksbergmuseerne Frederiksbergmuseerne søger hermed Frederiksberg Kommune om øget driftsbevilling; 1.1 mio. kr. til hhv. efterlevelse af museumslovens krav og

Læs mere

Vedtægter for Middelfart Museum

Vedtægter for Middelfart Museum Vedtægter for Middelfart Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status Middelfart Museum er en selvejende institution og et statsanerkendt kulturhistorisk museum med lokalhistorisk arkiv. 2. Museets

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. UDKAST 10. januar 2007 VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske

Læs mere

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet 1. Indledning Politimuseets formelle status er noget uklar. Henhører det under Politihistorisk Selskab, eller må det på baggrund

Læs mere

HK erne på DTU. i forhold til Strategi 2003-08

HK erne på DTU. i forhold til Strategi 2003-08 HK erne på DTU i forhold til Strategi 2003-08 FORORD DTU formulerede omkring årsskiftet 2002-2003 en strategi for årene 2003-2008. Strategien gælder naturligvis for al aktivitet på DTU i perioden og er

Læs mere

S T R AT E G I 2016-2019

S T R AT E G I 2016-2019 STRATEGI 2016-2019 INDHOLD 03 HVEM ER VI? HVAD VIL VI? 04 STRATEGI LANGSIGTEDE SIGTELINJER 06 STRATEGI PRIORITERINGER FOR 2016-2019 08 ÅBENHED. SAMARBEJDE. DIALOG 10 NATURFONDEN OM 10 ÅR 12 FAKTA 14 FONDENS

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske Museum. 2 Naturama

Læs mere

Stillings- og personprofil Skoleleder

Stillings- og personprofil Skoleleder Stillings- og personprofil Skoleleder Maglegårdsskolen Marts 2015 Generelle oplysninger Adresse Maglegårdsskolen Maglegård Skolevej 1 2900 Hellerup Telefon: 39 98 56 00 Stilling Skoleleder Reference Ansættelsesvilkår

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

bidrage til at formulere langsigtede strategier for det internationale kultursamarbejde

bidrage til at formulere langsigtede strategier for det internationale kultursamarbejde NOTAT Den offensive strategi for den internationale kulturudveksling 2007-2011 D. 5. november 2007/lra 1. Baggrund Kulturministeriet og Udenrigsministeriet har siden 2000 haft en samarbejdsaftale om Danmarks

Læs mere

Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014

Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014 Dok.nr. 152655-14 Sagsnr. 11/12126 Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014 Sted: Årre Kantinen Tid: 1. december 2014 kl. 14.00 16.00 Deltagere: Preben Friis-Hauge,

Læs mere

Job- og personprofil. Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune Job- og personprofil Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune 1 1. Indledning Vores nuværende afdelingschef i Natur og Miljø gennem de sidste godt otte år er blevet ansat som forvaltningsdirektør

Læs mere

Vedtægter for Frederiksbergmuseerne (Arbejdstitel)

Vedtægter for Frederiksbergmuseerne (Arbejdstitel) Vedtægter for Frederiksbergmuseerne (Arbejdstitel) Senest revideret 6. juli 2012 Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 3 2. Formål og ansvarsområde 4 3. Samarbejde med andre museer og offentlige

Læs mere

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune Vores fundament Miljø og Teknik Randers Kommune I efteråret 2009 har vi arbejdet med at skabe et nyt fælles fundament for Miljø og Teknik. Ambitionen har været at skabe en klar retning for vores fremtidige

Læs mere

Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster Museum Lolland-Falster Forskningsstrategi Version: Oktober 2014 Indledning Museum Lolland-Falster er Guldborgsund og Lolland Kommunes statsanerkendte kulturhisto-riske museum med forskningsforpligtelse

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK).

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK). Partnerskabsaftalen

Læs mere

Museet for Varde By og Omegn

Museet for Varde By og Omegn Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Museet for Varde By og Omegn 2004 Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk 2 Museet for Varde By og Omegn Lundvej 4 6800 Varde Indholdsfortegnelse

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Januar 2013 Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 J. nr. 00.01.00P22 1 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 1. marts 2013 På vegne af Byrådet, Borgmester Karin Søjberg

Læs mere

KONCERNPOLITIK FOR GOD LEDELSE I INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET

KONCERNPOLITIK FOR GOD LEDELSE I INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET KONCERNPOLITIK FOR GOD LEDELSE I INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET 1 Forord Den offentlige sektor står over for store omlægninger - ikke mindst på grund af den igangværende kommunalreform. Samtidig stilles

Læs mere

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016 Lovgrundlag: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse af museumsloven. Bekendtgørelse af 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

2.2. Museets ansvarsområde er kvinders liv og virke i den danske kulturhistorie i nyere tid.

2.2. Museets ansvarsområde er kvinders liv og virke i den danske kulturhistorie i nyere tid. VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK 1. Museets navn og ejerforhold, art og status. 1.1. Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk specialmuseum, som ejes og drives af Kvindemuseumsforeningen.

Læs mere

Varde Kommune Plan, Kultur og Teknik Rekruttering af chef til Teknik og Miljø

Varde Kommune Plan, Kultur og Teknik Rekruttering af chef til Teknik og Miljø 28.09.2012. Varde Kommune Plan, Kultur og Teknik Rekruttering af chef til Teknik og Miljø Job- og personprofil Baggrund Varde Kommune søger en ny chef til Teknik og Miljø. Varde Kommune - et godt sted

Læs mere

ANSØGNING TIL FRILUFTSRÅDET. Fra Skjoldungeland til Nationalpark

ANSØGNING TIL FRILUFTSRÅDET. Fra Skjoldungeland til Nationalpark Oktober 2012 ANSØGNING TIL FRILUFTSRÅDET Fra Skjoldungeland til Nationalpark På de sidste bestyrelsesmøder i nationalparkprojekt Skjoldungelandet er det vurderet, at fortsat udviklings- og forankringsarbejde

Læs mere

Aftale mellem Frivilligcenter Næstved (Futuracentret) og Næstved Kommune

Aftale mellem Frivilligcenter Næstved (Futuracentret) og Næstved Kommune Aftale mellem Frivilligcenter Næstved (Futuracentret) og Næstved Kommune Indledning. Mellem Næstved Frivilligcenter og Næstved Kommune indgås denne aftale med virkning fra 1. januar 2011 indtil 31. december

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Marts 2014

Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Marts 2014 Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven Marts 2014 BERETNING OM STATSANERKENDTE MUSEERS SIKRING AF KULTURARVEN Indholdsfortegnelse 1. Introduktion og konklusion...

Læs mere

HK erne på DTU i forhold til Strategi 2008-13

HK erne på DTU i forhold til Strategi 2008-13 HK erne på DTU i forhold til Strategi 2008-13 Forord: I 2008 er DTU s strategi blevet revideret og gælder nu for årene 2008-2013. HK-klubberne for kontor/laborant på DTU ønsker også denne gang at forholde

Læs mere

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Det Radikale Venstres folketingsgruppen juni 2004 Det Radikale Venstre opfordrer til, at strukturreformen

Læs mere

Notat. Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Ballerup Kommunes dagtilbud, skoler og klubber

Notat. Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Ballerup Kommunes dagtilbud, skoler og klubber SKOLER OG INSTITUTIONER Dato:22. april 2015 Tlf. dir.: 4477 2106 E-mail: bau@balk.dk Kontakt: Bibi Baunkilde Notat Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Kommunes dagtilbud, skoler og klubber

Læs mere

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen.

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen. Forligstekst Der er mellem partierne Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået budgetforlig, som danner rammerne for udviklingen af Varde Kommune for de kommende

Læs mere

Vision og strategiplan

Vision og strategiplan Vision og strategiplan 2018-2023 Indhold 1 Indledning... 3 2 Mission for Museum Thy... 4 3 Vision... 5 4 Indsatsområder... 6 4.1 Synlighed... 6 4.2 Fortælling, levendegørelse, oplevelser... 7 4.3 Samarbejde,

Læs mere

Favrskov Kommune 12. juni 2013. Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel

Favrskov Kommune 12. juni 2013. Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel Favrskov Kommune 12. juni 2013 Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel 1. Indledning Borgmester Nils Borring Socialdemokraterne Erling Kvist Andersen Venstre Anders G. Christensen

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN I VOLLSMOSE 2016-2020 1/15

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN I VOLLSMOSE 2016-2020 1/15 BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN I VOLLSMOSE 2016-2020 1/15 HELHEDSPLAN VOLLSMOSE 2016-2020 En kommende helhedsplan i Vollsmose skal gennem lokale indsatser understøtte de politiske udviklingsmål, som stat, kommune,

Læs mere

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

Mål: At udvikle Nyborg Slot og By til en værdig kandidat til UNESCO s verdensarvsliste.

Mål: At udvikle Nyborg Slot og By til en værdig kandidat til UNESCO s verdensarvsliste. Mål: At udvikle Nyborg Slot og By til en værdig kandidat til UNESCO s verdensarvsliste. Samarbejde mellem Østfyns Museer, Nyborg Kommune, Udvikling Fyn, Nyborg Handelsstandsforening, kirke, bibliotek m.fl.

Læs mere

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden 2013-2016 1 Aftalens formål: Formålet med denne aftale er med baggrund i samdriftsaftalen

Læs mere

Rudersdal Museer. Udstillings- og aktivitetsplan medio 2013 2014. Mothsgården

Rudersdal Museer. Udstillings- og aktivitetsplan medio 2013 2014. Mothsgården Rudersdal Museer Udstillings- og aktivitetsplan medio 2013 2014 Mothsgården 23. april 2013 januar 2014 Efterår 2013 9. juni 2013 samt efterår 2013, forår 2014 og efterår 2014 To før sommer 2013, tre efter

Læs mere

Jobbeskrivelse for kultur- og fritidschef i Billund Kommune

Jobbeskrivelse for kultur- og fritidschef i Billund Kommune Jobbeskrivelse for kultur- og fritidschef i Billund Kommune 10. juli 2014 Indledning Billund Kommune søger en kultur- og fritidschef. Der er tale om en nyoprettet stilling, som følge af en organisationsændring.

Læs mere

Øhavsmuseet Faaborg Status og fremtid

Øhavsmuseet Faaborg Status og fremtid Øhavsmuseet Faaborg Status og fremtid Dialogmøde med Kultur- og Lokalsamfundsudvalget 22. august 2018 Vinder af Fornyelsesprisen Emner Signaturprojektet det ny landskabsmuseum Overordnede oplysninger om

Læs mere

Formandens beretning 2014-2015

Formandens beretning 2014-2015 Formandens beretning 2014-2015 Forretningsudvalget (FU) Forretningsudvalget har i denne periode været konstitueret således: John Månson DDS - sekretær Gregers Holse FDF - kasserer Claus Johnsen DUI beregning

Læs mere

Job- og personprofil til stillingerne som afdelingsledere ved. Kultur- og Sundhedscenter InSide og Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Job- og personprofil til stillingerne som afdelingsledere ved. Kultur- og Sundhedscenter InSide og Hinnerup Bibliotek & Kulturhus Job- og personprofil til stillingerne som afdelingsledere ved Kultur- og Sundhedscenter InSide og Hinnerup Bibliotek & Kulturhus 1 1. Baggrund To afdelingsledere har valgt at gå på pension, og derfor søger

Læs mere

Varde Kommune Kystturisme

Varde Kommune Kystturisme Varde Kommune Kystturisme Indhold Strategisk grundlag for udvikling af kystturisme Udviklingsplaner for Kystbyer Turismeudviklingen fremadrettet Udvikling af det strategiske grundlag Udviklingsstrategi

Læs mere

Vedtægter for Museum Østjylland

Vedtægter for Museum Østjylland Vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en fusion

Læs mere

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

BILLUND KOMMUNES MUSEERS MISSION OG VISION 2021

BILLUND KOMMUNES MUSEERS MISSION OG VISION 2021 BILLUND KOMMUNES MUSEERS MISSION OG VISION 2021 Indledning I foråret 2017 samledes bestyrelsen og senere alle medarbejderne ved Billund Kommunes Museer til et visionsseminar, Her vi arbejdede grundigt

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

Geodatastyrelsens strategi 2013 2016

Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsen er en del af Miljøministeriet og har som myndighed ansvaret for infrastruktur for geografisk information, opmåling, land- og søkortlægning samt matrikel-

Læs mere

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum.

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum. Vedtægter for Billund Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status 1.1 Billund Museum ejes og drives af Billund Kommune. Billund Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. 2. Formål og

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Allerød Kommune Job- og personprofil for planchefen

Allerød Kommune Job- og personprofil for planchefen Allerød Kommune Job- og personprofil for planchefen Om Allerød Kommune Allerød Kommune har i dag ca. 25.000 indbyggere, og flere er på vej. Kommunen ligger centralt i Nordsjælland, og har en veludviklet

Læs mere

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune I tilknytning til dagsordenspunktet om ny kultur- og fritidspolitik 2015-2019 har administrationen udarbejdet et notat om styrker

Læs mere

1. Hvad er en vision?

1. Hvad er en vision? 1. Hvad er en vision? EFQM definition: Vision = Erklæring som beskriver, hvorledes virksomheden ønsker at fremstå og blive opfattet i fremtiden. Visionen er det ønskede og forestillede billede, som vi

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

29. maj Administrationschef Greve Museum Jobprofil og ansættelsesproces

29. maj Administrationschef Greve Museum Jobprofil og ansættelsesproces 29. maj 2013 Administrationschef Greve Museum Jobprofil og ansættelsesproces 1 Indledning Greve museum er et kommunalt statsanerkendt museum med lokalhistorisk arkiv med store nye udfordringer i den nærmeste

Læs mere

Vedtægter for Østsjællands Museum

Vedtægter for Østsjællands Museum Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Kulturarvsstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001,

Læs mere

Erhvervs- og turismestrategi

Erhvervs- og turismestrategi Januar 2016 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Erhvervs- og turismestrategi Introduktion Beskæftigelses-og erhvervsudvalget har i 2015 indsamlet input til en ny erhvervs- og turismestrategi. Erhvervs-

Læs mere

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune.

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune. Forslag til nye VEDTÆGTER FOR VIBORG STIFTSMUSEUM 1. Navn og ejerforhold, art og status Viborg Stiftsmuseum ejes og drives af Viborg kommune. Viborg Stiftsmuseum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum.

Læs mere

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer Oktober 2015 Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer 1. Indledning Samarbejde, systematisk vidensdeling, koordination og gensidig forpligtelse er centrale elementer

Læs mere

Ansøgning til kommunepuljen cirkulær økonomi, Region Midtjylland

Ansøgning til kommunepuljen cirkulær økonomi, Region Midtjylland Ansøgning til kommunepuljen cirkulær økonomi, Region Midtjylland Titel: Full Circle Island Samsø som levende laboratorium og udstillingsvindue for cirkulær økonomi (CØ). Vision: Samsø skal være det første

Læs mere

Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune

Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune Revideret maj 2016 Indholdsfortegnelse Politik... 3 Strategi... 4 Lokalrådene... 4 Nærdemokratiudvalget... 5 Administrationen... 6 Samarbejde og dialog

Læs mere

Bestyrelsesmødereferat Bestyrelsen 9. juni 2015

Bestyrelsesmødereferat Bestyrelsen 9. juni 2015 Bestyrelsesmødereferat Bestyrelsen 9. juni 2015 Dato 09.06.2015 Tid 17.00-19.00 Sted Kirkepladsens skole, Sct. Peders Kirkeplads 14, 4700 Næstved Deltagere Torben Nielsen, Formand Ole Madsen Ib Poulsen

Læs mere

Holbæk Arkæologiklub. Mejerigården oktober 2015

Holbæk Arkæologiklub. Mejerigården oktober 2015 Holbæk Arkæologiklub Mejerigården oktober 2015 Nyhedsbrev vinter 2016 Generalforsamlingen Den 17. november 2015 var det tid at afholde den ordinære generalforsamling. Der var denne gang et fremmøde på

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN JANUAR 2015 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN DEN ÅBNE SKOLE 3 NY ROLLE TIL KULTURINSTITUTIONER OG FORENINGER Hvis du som kulturinstitution, idrætsklub, frivillig

Læs mere

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3 Dagtilbudspolitik 2011-2014 Indhold Indledning.................................... 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune........... 6 Det anerkendende dagtilbud...................... 7 Visioner for

Læs mere

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 1 of 5 Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 Syddjurs som Kulturkommune Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015. Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik. Visionen

Læs mere

BEVARING - STATUS KUNST

BEVARING - STATUS KUNST ARBEJDET MED GENSTANDE BEVARING - STATUS VejleMuseerne råder over magasiner på følgende steder: Fællesmuseumsmagasinet på Lysholt, Kunstmuseet på Flegborg og magasinet på Vandel Skole. Hvad samlingerne

Læs mere

Vedtægter for Det Danske Institut i Rom

Vedtægter for Det Danske Institut i Rom Vedtægter for Det Danske Institut i Rom Navn og hjemsted 1 Det Danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom (Accademia di Danimarca) er en selvejende institution under Kulturministeriet. Instituttet er

Læs mere

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer September 2013 Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 3 Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse... 5 Arbejdsgrundlag... 5 Organisation & ledelse... 6 Ressourcer

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Ringsted Kommune marts 2012 Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes Borgere og foreningsliv Indhold 1. Kort om papir og proces

Læs mere

Vedtægter for Museum Mors

Vedtægter for Museum Mors Vedtægter for Museum Mors CVR-nr. 52346517 I henhold til Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

3 Et synligt og dynamisk museum i øjenhøjde, der beskæftiger sig med de lange linjer i kulturlandskabets udvikling i Vestjylland.

3 Et synligt og dynamisk museum i øjenhøjde, der beskæftiger sig med de lange linjer i kulturlandskabets udvikling i Vestjylland. 1 MUSEERNES 4 - ÅRIGE ARBEJDSPLANER 2011 2014 MUSEETS FORMÅL Hvad er museets mission (opgave og ansvarsområde) og vision? Vision Det er Ringkøbing-Skjern Museums vision at markere sig som et stærkt vestjysk

Læs mere

Museum Vestfyn Vedtægter 2016

Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Vedtægter for Museum Vestfyn cvr-nr. 25762355 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

Stillings- og personprofil. Direktør. By- og Pendlercykel Fonden

Stillings- og personprofil. Direktør. By- og Pendlercykel Fonden Stillings- og personprofil Direktør By- og Pendlercykel Fonden December 2015 Opdragsgiver By- og Pendlercykel Fonden Adresse By- og Pendlercykel Fonden Bredgade 36B, 3. sal 1260 København K Stilling Direktør

Læs mere

Oplæg med scenarier for de lokalhistoriske arkiver

Oplæg med scenarier for de lokalhistoriske arkiver Opfølgning på besøg hos de lokalhistoriske arkiver Oplæg med scenarier for de lokalhistoriske arkiver Indledning: Lokalhistoriske arkiver er det lokale samfunds fælles hukommelse arkiverne indsamler og

Læs mere

Notat om museumsprojekt på Hundested havn. Stærk folkelig opbakning

Notat om museumsprojekt på Hundested havn. Stærk folkelig opbakning Notat om museumsprojekt på Hundested havn Stærk folkelig opbakning Det har længe været ønsket i Hundested, at kunne etablere et museum for Knud Rasmussen. I 1990erne arbejdede stærke, lokale kræfter for

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster 1. Navn, hjemsted og stiftelse 1.1 Den selvejende institutions navn er Museum Lolland-Falster (i nærværende vedtægt kaldet museet). 1.2 Museets

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Allerød Kommune Job- og personprofil for Familiechef

Allerød Kommune Job- og personprofil for Familiechef Allerød Kommune Job- personprofil for Familiechef Om Allerød Kommune Allerød Kommune har i dag ca. 24.500 indbyggere, flere er på vej. Kommunen ligger centralt i Nordsjælland, har en veludviklet infrastruktur

Læs mere

Kulturarven som ressource i den strategiske og fysiske planlægning i kommunerne

Kulturarven som ressource i den strategiske og fysiske planlægning i kommunerne Hvordan arbejder museerne med at sikre vores kulturarv for eftertiden? Overinspektør Edith Marie Rosenmeier, Museerne.dk Vordingborg. 18. juni 2008 Målgruppe Kommunerne teknik miljø natur kultur fritid

Læs mere