STU-AVISEN APRIL MAJ JUNI 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STU-AVISEN APRIL MAJ JUNI 2015"

Transkript

1 STU-AVISEN APRIL MAJ JUNI 2015

2 Indholdsfortegnelse: Redaktionen 3 Opslagstavlen 4 Kalenderen 5 Madplan: April, Maj & Juni 6 Varde STU-Centers nye hjemmeside 8 Nisseløbet Nye elever på Varde STU-Center 10 Stemningsbilleder af forår og påske 12 Praktikanter på Varde STU-Center 13 Farhads Top 10: Fodboldhold 14 Varde STU-Center har fået ny minilæsser! 15 Fastelavnsfest 16 Månedens profil: Marie 18 Boglig undervisning 19 Blondinevitser 20 Marias artikel om håndbold 21 Vidste du at? 22 Virksomhedsbesøg: Hansens Bageri 23 Besøg på Avisen: Sebastian 24 Den kristne påske 25 Klumme om Påskeharen og gækkebreve 26 Bankoaften 27 Bankospil på Varde STU-Center 28 Virksomhedsbesøg hos Kageriet 29 Konkurrence 29 Fra skov til savværk til bålhus 30 Interessehold: På vej mod kørekortet 33 Interview af nye undervisere 34 Dirty Dancing 36 Interview med Steen om lejligheden 37 Brikby 38 Bagsiden 40 2

3 REDAKTIONEN 3

4 Opslagstavlen Påskeferie d. 28. marts 6. april Kr. Himmelfartsferie d maj Pinseferie d maj Fredag d. 5. juni har vi fri kl. 12 Sommerferie d. 27. juni 9. august HUSK: Åbent hus torsdag d. 16/4 kl Korte klubfredage: 10. april 8. maj Lange klubfredage: 29. maj Dimissionsfest torsdag d. 25/6 kl. 12:30-14:45 Studietur onsdag d. 20/5 til fredag d. 22/5 fredag d. 26. juni 4

5 April 2015 Kalenderen uge mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag Påskeferie Påskeferie Klub: AL-BB-MH Maj 2015 Joachim Klub: BB-LJ-MH Marie Klub: AL-BB-MH Klub: AL-BB-LJ Klub: AL-LJ-MH Klub: AL-KH-LJ Klub: AL-LJ-MH 2. Påskeferie 3. Påskeferie 4. Påskeferie Klub til 17: BB-MH-LD Fodboldgolf Åbent hus for alle kl Niklas Sune Klub til 21: AL-LD-MH-LJ GoCart tur 5. Påskeferie uge mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag Hejdi Diana Klub: MH-KH-BB Klub: AL-BB- MH Klub: BB-LJ-MH Pinseferie Klub: AL-BB-LJ Klub: AL-LJ-MH Studietur til Sønderborg Klub: AL-LJ-MH Morten Klub: MH-LJ-BB 14. Kristi Himmelfartsferie 21. Studietur til Sønderborg 15. Kristi Himmelfartsferie 22. Studietur til Sønderborg Klub til kl. 21: DR-KH-LD-BB Djurs sommerland 9. Martin H Pinseferie Juni 2015 Uge mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag Klub: BB-LJ-STA Temauge: Talent Klub: BB-LJ-KH Klub: BB-LJ-MH Klub: BB-MH-AL 2. Line 9. Temauge: Talent 3. Klub: AL-BB-LJ 10. Temauge: Talent Klub: AL-LJ-MH Klub: AL-BB-LJ 23. Skt. Hans Britta 24. Klub: AL-LJ-MH Alle har fri kl Temauge: Talent kl : Dimission 12. Temauge: Talent kl : talentshow kl. 17: grillfest m. netværk Daniella 26. Sidste skoledag Sommerferie 28. Sommerferie 5

6 Madplan for april, maj og juni: 7/4 Flæskestegsburger m. rødkålssalat og agurkesalat 14/4 Lammekølle m. spinatkartofler og salat 21/4 Lasagne m. salat 28/4 Sejkrebinetter m. marinerede kartofler 5/5 Pasta Cabonara m. salat 12/5 Tortillas m. kylling, salsa, guacamole og salat 6

7 19/5 Bagt laks m. nye kartofler og grøntsager 26/5 Spaghetti Bolognese m. tomatsalat 2/6 Tærte m. chorizo, chili og kartofler 9/6 Boller i karry m. ris og salat 16/6 Pizza 23/6 Tacoskaller m. oksekød, salsa, creme fraiche, guacamole og salat 7

8 Varde STU-Centers nye hjemmeside I starten af det nye år fik Varde STU-Center en ny hjemmeside. På hjemmesiden kan man fx se Varde STU-Centers kalender over arrangementer og mærkedage på Varde STU-Center. Derudover avisen og beskrivelser af hvilke grupper/hold, der findes på skolen. Hjemmesiden har et felt, der hedder Elevernes side her kan eleverne lave opslag til hjemmesiden. På forsiden er der et huske-felt til eleverne. Hvis I vil have de nyeste informationer, er det bedst I går dertil. Elevrådet har også fået sin egen kategori på hjemmesiden der vil elevrådet sørge for at opdatere med seneste nyt fra elevrådet. Du finder Varde STU-Centers hjemmeside her: 8

9 Nisseløbet 2014 Vi havde Nisseløb på skolen, inden vi gik på juleferie, hvor vi på tid skulle finde hvor Nissebamsen tidligere har været. Vinderne blev på 1. pladsen Farhad og Bella og 2. pladsen gik til Joachim. De heldige vandt biografbilletter. Stillingen blev således: 1 Delt: Bella og Farhad 5min 5sek 2 Joachim 6min 20sek 3 Daniella 6min 6sek 4 Niklas 7min 20sek 5 Henriette N. 7min 75sek 6 Emil S. 9min 5sek 7 Delt: Henriette K.P. & Sara 10min 55sek 8 Britta 11min 0sek 9 Stefanie 11min 20sek 10 Emil V.K. 12min 15sek 11 Mads 13min 5sek 12 Delt: Hejdi og Lasse 14min 9

10 Nye elever på Varde STU-Center Interview med Maria Hvad hedder du? Maria Sandberg Hansen Hvor gammel er du? 23 år Hvor kommer du fra? Jeg har boet lidt forskellige steder. Først boede jeg hos mine forældre i Vrøgum, så flyttede jeg i lejlighed i Oksbøl, og nu bor jeg i hus i Billum. Hvilke interesser har du? Være sammen med mine venner, hjælpe min far med hans hobbylandbrug og min familie. Hvad synes du om at være på STU-Center? Det er et hyggeligt sted at være med mange gode venner. 10

11 Interview med Sebastian Hvad hedder du? Sebastian Hvor gammel er du? 20 år Hvor bor du henne? Varde Hvilke interesser har du? Computerspil og musik Hvad synes du om de første dage på Varde STU-Center? Stille og rolig og kedelig 11

12 Stemningsbilleder forår og påske 12

13 Praktikant på Varde STU-Center Hej, jeg hedder Merle. Jeg bor Søvegårdvej 60, Janderup. Jeg er 16 år. Jeg går på Præstegårdsskolen i Esbjerg. Jeg har 6 søskende. Jeg interesserer mig for heste, hunde, svømning og at lave mad. Jeg elsker at lave mad. Det er min hobby! Jeg kan godt lide at lære nye folk at kende. 13

14 Farhads Top 10: Fodboldhold 1. FC Barcelona 2. EFB 3. Brasilien 4. Liverpool 5. PSG 6. Dortmund 7. Real Madrid 8. Manchester United 9. Arsenal 10. Chelsea 14

15 Varde STU-Center har fået en minilæsser! Hvad bruges minilæsseren til? Der er fire indstillinger: Greb, kost, græsklipper og skovl. Grebet er til at flytte fliser med. Kosten bliver brugt til at feje sneen væk med om vinteren. Græsklipperen bruges til at slå græsset og gør det pænt hos gederne. Skovlen bliver brugt til at fjerne møg med. Hvordan får man sit kørekort til den? Elever på Varde STU-Center kan tage kørekort til minilæsseren. Man skal køre slalomløb imellem nogle kegler, mens man skifter imellem at bruge de forskellige indstillinger, som man kan skifte på fra kontrolpanelet. Hvor længe har vi haft den? Siden November Af Michael Lund Hermansen Forside på kørekortet: KØREKORT TIL MINILÆSSER PÅ VARDE STU-CENTER Fornavn: Peter Efternavn: Petersen Udstedelsesdato: Udløbsdato: Udstedt af: Karl Hahr Kategorier: A, B, C, F, G Bagside på kørekortet Beskrivelse af kategorier: A. Grundkursus B. Kørsel med skovl C. Kørsel med greb D. Kørsel med trailer E. Bakke med trailer F. Kørsel med plæneklipper G. Kørsel med kost 15

16 Fastelavnsfest 16

17 Fastelavnsfest på skolen Fredag d. 27. februar havde vi fastelavn på Varde STU-Center, hvor vi slog katten af tønden. Tønde nr. 1 blev hurtigt slået ned. Ved tønde nr. 2 var det ikke tønden, der gik i stykker først, men køllen!! Der var masser af snolder i begge tønder og de to hold elever skulle selv fordele de gode sager mellem sig - det gik stille for sig. Efter det fik vi fastelavnsboller med chokolade og krymmel. Der blev uddelt præmier for de 3 bedste udklædte, og der var præmier til kattekongerne og kattedronningerne. Præmiere var noget godt slik, så vi fik en masse sukker den dag Bedste udklædning: 1. pladsen: Henriette KP 2. pladsen: Nikolaj Delt 3. plads: Sara, Lasse, Allan og Trine. Delt 4. plads: Margit og Hejdi. Kattekongerne blev: Henriette N og Sune. Kattedronningerne blev: Niklas og Emil S. Hvorfor har isterninger ingen arme og ben? Jo, det er fordi, de er vandskabte. Hvad har Rip Rap og Rup til fælles med Prins Christian? De har begge en Onkel Joachim Hvad er det, der er klar som glas, rund som en boldt og har alle regnbuens farver? SVAR: En sæbeboble 17

18 Månedens profil: Marie Hvad er dit navn? Inge-Marie Bek. Hvad er dit arbejde? Jeg er psykolog. Hvilken film kan du lide? Pulp Fiction. Hvilken sangere / musik kan du lide? Pink og Snow Patrol. Hvilket sted er godt at være? Ved havet. Hvad kan du lide du ved Varde STU-Center? Den gode energi. Hvilket blad/avis kan du lide at læse i? Information. Hvilken mad kan du lide? Boller i karry med ris. Hvad er du god til? At spise og møde nye mennesker. Hvis du vandt 10 millioner, hvad ville du gøre med dem? Jeg vil betale min gæld, købe eget hus og tage ud på en lille rejse. Hvorfor kommer du på Varde STU-Center? Jeg kommer på Varde STU-Center, fordi jeg er psykolog og jeg skal vejlede underviserne og snakke med de unge mennesker. 18

19 Hvor mange forskellige slags dyr, var der på Moses Ark? (Ingen. Det var Noahs ark) Hvorfor skulle den lille sky gå i skole? Den skulle lære at regne Boglig undervisning Her ude på Varde STU-Center kan man få boglig undervisning. Man kan få undervisning i dansk, matematik og engelsk. Man får individuel undervisning på det niveau, man ligger på og ikke på klassetrin. Nogle vil lære at læse og skrive, så de bedre kan klare sig i hverdagen, andre arbejder på at kunne tage en eksamen, for at kunne komme ind på en videregående uddannelse. Boglig undervisning har undervisningslokaler oven over køkkenet. Det er nogle store lokaler og fx har eleverne mulighed for at kunne sidde i sækkestole og læse. Ud af skolens 38 elever har de 17 af dem boglig undervisning her ude på Varde STU-Center. Man kan både få boglig undervisning hele dagen eller kun halvdelen af dagen og nogle har også boglig undervisning flere dage i ugen. Skrevet af Farhad & Maria 19

20 Blondine vitser Hvordan får du vinduespladsen fra en blondine, der er på vej til Roskilde? Fortæl hende at det kun er midtersæderne, der kører til Roskilde Hvorfor har blondinen blomster i hatten? Fordi hun har jord i hovedet Hvad kalder man en intelligent blondine? En golden retriever Hvad sagde blondinen da, hun gik ind i bussen? Av Hvad kan slå en blondine uden hun opdager det? En tanke Hvordan dræber blondiner fisk? De drukner dem Hvorfor ligger blondinen i vandkanten? Fordi hun vil have bølger i håret En blondine og en brunette hopper ud fra et højhus. Hvem når bunden først? Brunetten, blondinen skal stoppe og spørge om vej først Hvorfor er blondine-vitser så korte? For at brunetterne også kan forstå dem Hvorfor har blondiner vat i ørerne når de er i svømmehallen? Fordi de er bange for at blive hjernevasket. Hvorfor kravlede blondinen over glasmuren? Fordi hun ville se, hvad der var på den anden side. Hvorfor lister blondiner forbi apoteket? For ikke at vække sovepillerne Hvordan kan man f.eks. drukne en blondine? Man lægger et spejl på bunden af en swimmingpool 20

21 Marias artikel om håndbold Håndbold er en holdsport, hvor der på banen er 7 spillere (6 markspiller og 1 målvogter). Spillerne skal prøve at score, ved at kaste håndbolden i modstandernes mål. Sporten spilles på en 20x40 meter stor bane, med et mål på 3x2 meter i hver ende. En kamp varer 2x30 minutter (dog spiller de yngste alderstrin kortere tid). Dét hold, som i løbet af håndboldkampen har scoret flest gange i modstandernes mål, har vundet. De 7 spillere får inden, de på kommer på banen, tildelt en plads som fx målmand, back, fløj, playmaker eller streg. På banen er der en stregspiller, en målmand, to backspillere, to fløjspillere og en playmaker ad gangen. Målvogterens opgave er at beskytte målet og målvogteren er den eneste, der må røre bolden med fødderne - dette dog kun i målfeltet. De 6 markspilleres opgave er at forsvare holdets mål og score i modstandernes mål. Som markspiller skal man mestre forskellige forsvars- og angrebssystemer. Flere systemer giver et mere varieret og uforudsigeligt spil for modstanderne at spille mod. Den vigtigste rekvisit næst efter håndbolden er harpiks. Det bruges til at gøre bolden klistret, så den nemmere at holde fast på (dette bruges dog ikke på de yngste alderstrin). Skrevet af Maria 21

22 Vidste du at? Verdens tungeste insekt er goliatbillen fra Afrika, der kan veje 100 gram. Mennesket bruger i gennemsnit minutter på at kysse gennem livet. 36 % af besøgende, der har set en musikvideo på Youtube, har efterfølgende købt albummet. 35 % af alle verdens kvinder har kastet en sko efter en mand. I Finland er der lovgivning om, at børn skal lære at spille på fløjte. Den første fodboldklub i verden er Sheffield FC, som blev stiftet i I 1864 bestod et fodboldhold af spillere. Der findes over 1600 fodboldklubber i Danmark. 22

23 Virksomhedsbesøg ved Hansens bageri i Varde Mandag d. 2. februar var 7 elever og 2 undervisere på virksomhedsbesøg hos Hansen bageri, som ejes af Ditte og Mikael. Ditte står for alt på kontoret og Mikael styrer bageriet. Vi startede først i butikken, hvor Ditte fortalte lidt om butikken. Herefter gik vi videre ud i selve bageriet, hvor Mikael fortalte og viste frem. Vi så lidt på fryserne, køleskabene og ovnene. På bageriet laver de alle brødene selv - alt laves fra bunden og opskrifterne kan de så godt, at de har dem i hovedet. På bageriet i Varde har de 3 bagere og nogle flere på bageriet i Janderup. Bagerne møder ind på forskellige tidspunkter. Mikael møder ind klokken 2 om natten, for at tage det for lavede dej ud af køleren og begynder at bage alle brødene og sender nogle af brødene ud til Janderup. De andre bagere møder ind på forskellige tidspunkter og så laver de nyt dej til brød, som de fryser eller køler ned. På bageriet holder de ikke pause og heller spisepause. Deres elev, de har lige nu, går på et EGU forløb. Han er snart uddannet bager i Hansen Bageri. Han var på skole hele januar. Men han var glad for at komme tilbage på arbejde igen. Da vi sagde tak for besøget, fik vi to kager med hjem Maria 23

24 Besøg på Avisen: Sebastian Sebastian lidt om mig selv og mine interesser Jeg interesserer mig en del indenfor musik, produktion og instrumenter. Jeg bruger et program, der hedder FL Studio, som er det digitalt lydprogram. Jeg har lavet musik i en 6 års tid. Jeg har mit eget lille hjemmestudie, hvor jeg komponerer mit musik. Jeg spiller også en del computer, så som Counter Strike og Battlefield. Jeg interesserer mig også for psykologi, biologi og bare naturen. Jeg bor i midten af Varde by. Men når jeg kan, er jeg i Esbjerg og tilbringer min tid med familie og venner. Lidt om musikproduktion Musikproduktion afhænger meget af hvilke muligheder, du har, såsom hvis du lægger inde med studie eller sidder foran en computer. Eller om du lægger samples, som er lavet melodier eller baselines og hvilket styresystem, du bruger i computeren. Til Windows er der en del programmer at bruge fx FL Studio, Tracto og LinuxSampler. Til Mac er det nok GarageBand, Gtuner og Reaper. Hvis man vil have noget brugbart til få penge. Hvis man vil arbejde med samples, siger loven, at man ikke kan bruge mere end 30 sekunder af det originale musikstykke. Mix eller track? Hvis du vil lege DJ, vil jeg anbefale Virtual DJ, da der er gratis prøvetid på det. Virtual DJ viser hastihed i BPM, som betyder (Beats Per Minute) og selve lyden, sådan du kan se, hvornår dit drop kommer eller om der kommer en overgang. Men Mac er nok de bedste computere til musikproduktion. De virker perfekt til indspilning og instrumenter og vokal. Til Windows vil jeg stærkt anbefale FL Studio, da det er alt i en. Og der er gratis demo på programmet. Det virker perfekt til samples og selvkomponeret filer. Men hvis du leder efter instrumenter, vil jeg anbefale din nærmeste 4Sound forretning. Du har godt styr på deres instrumenter og på deres hjemmeside, er de gode til at give råd til, hvad der skal bruges og med god information til produkterne. 24

25 Den kristne påske Den kristne påske har sine rødder i den jødiske tradition, hvor man primært mindes befrielsen og udvandringen af fangeskabet i Ægypten. Til måltidet hørte slagtningen og tilberedningen af et mindre dyr, hvis blod skulle smøres på dørstolperne for at redde husstanden fra dødens engel, der skulle gå gennem byen og dræbe de førstefødte børn. Palmesøndag, Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag og 2. Påskedag. Palmesøndag er den dag hvor Jesus ridder ind i Jerusalem på et æsel. Jøderne hyldede ham som en konge, mens de viftede med palmegrene, deraf navnet palmesøndag. Skærtorsdag er aftenen, før Jesus bliver henrettet. Han spiser påskemåltidet sammen med sine disciple. Måltidet bliver til det vigtigste måltid for de kristne, nemlig nadveren. Ved måltidet tog Jesus et bæger, takkede Gud og sagde: Tag det og del det imellem jer. For jeg siger jer: Fra nu af skal jeg aldrig mere drikke af vinen, før Guds rige kommer. Derefter tog han brødet, takkede og delte det og gav dem det til disciplene og sagde: Dette er mit legeme, som gives for jer. Gør dette til ihukommelse af mig! Ligeså tog han bægeret efter måltidet og sagde: Dette bæger er den nye pagt ved mit blod, som udgydes for jer. Efter den sidste nadver gik Jesus og sine disciple ud til Oliebjerget. Han gik ind i Gethsemane have for at bede. Jesus bad tre gange til Gud, fordi han var bange for det, der skulle ske ham. Pludselig kommer en skare mænd. Da de er kommet nærmere, træder en mand frem og går helt hen til Jesus. Han kysser Jesus. Jesus spørger Judas: Hvorfor forråder du mig med et kys? Hans kys er et tegn. Det skulle fortælle soldaterne, hvem der er Jesus. Judas hang sig selv efter dette. Langfredag er dagen, hvor Jesus bliver taget til fange og dømmes til døden. Den kaldes langfredag fordi Jesus led så længe. Jesus hænges op på korset, og ved hans side hænger to forbrydere. Den ene gør nar af ham, mens den anden påpeger, at de har fået som fortjent, men at Jesus er uskyldig. Han beder Jesus huske ham i Paradis, hvorefter Jesus siger: Sandelig siger jeg dig, i dag skal du være med mig i Paradis. Lige før Jesus dør, siger han: Det er fuldbragt. Påskedag er den dag hvor Jesus Kristus, stod op af graven efter at have været død siden langfredag. Da kvinderne kom til graven om morgenen, mødte de englen, der viste dem det sted, hvor han havde ligget. 2. Påskedag er mandagen i påskeugen og dagen efter påskedag, hvor man i den danske folkekirke mindes, at den opstandne Kristus møder de 11 disciple. Skrevet af Sara 25

26 Klumme om Påskeharen og gækkebreve Påskeharen Påskeharen er en ret ny opfindelse i dansk tradition, den kom i begyndelsen af 1900-tallet. Den tradition kan spores endnu længere tilbage til hedenske ritualer. Man så at haren var god til at lægge æg. Påskeægget er et meget kendt og elsket påskesymbol, som siden hedensk tid har stået for frugtbarhed og forår. I dag forbinder mange påskeægget med tradition og hygge og er en fast bestanddel af højtiden. Ægget er et tegn på forår, nyt liv og varmen, der bryder igennem vinterens hårde skal. I dag er de fleste påskeæg af chokolade, og de gives typisk til børnene påskemorgen. Ofte er de gemt i haven af påskeharen. Det har ikke altid været børnenes slik. Ved påsketid er det er en fast tradition i mange hjem at male æg. Især familiens mindste plejer at være glade for kombinationen æg, farver og pensler. Man kan puste æggehvide og blomme ud, male skallen og hænge den op i grene. Mange opfatter de pyntede grene som en rigtig forårsbebuder. Andre maler på hårdkogte æg, som enten kan spises senere, eller leges med. Gækkebreve De første gækkebreve kan dateres tilbage til 1700-tallet, hvor det var en sød måde forelskede unge mennesker kunne vise hinanden ømme følelser på. Gækkebreve skrives i dag primært af børn, der nogle uger før påske sender et kunstfærdigt klippet stykke papir til især bedsteforældrene. Gækkebrevet er en dansk opfindelse. At gække betyder at drille. Hvis modtageren af et gækkebrev ikke kan gætte de prikker eller streger, man har sat som underskrift på sit gækkebrev, får den der har lavet gækkebrevet et påskeæg. Gætter modtageren hvem der har lavet gækkebrevet, skal han/hun give modtageren et påskeæg. Et kendt gækkevers: En vintergæk, en sommernar, en fugl foruden vinger En lille ven som har dig kær, en kærlig hilsen bringer Mit navn det står med prikker Pas på det ikke stikker. 26

27 Bankoaften 27

28 Bankospil på Varde STU-Center Fredag den 30. januar havde vi banko spil, hvor skolen stod åben for Gårde bys borgere og unge, som var i klub. Hallen var fyldt op med borde og stole til de mange mennesker, men der kom så mange, at vi måtte sætte flere borde og stole op! Ca. klokken 19 begyndte folk at komme og der blev solgt bankoplader de første 30 minutter. Ca. klokken 20 begyndte bankospillet. Der var præmier for 1, 2 og 3 rækker. Hvis der var flere end én der vandt, skulle man dele præmien. I pausen blev der solgt små lodder, så man kunne vinde små fine præmier. Præmierne var f.eks. vin, blomster og slik. Elever fra skolen stod i cafe og solgte hjemmebagt kage, slik og drikkevarer, både før, efter og i pausen. Klokken ca. 21 var vi færdige med at spille. Præmierne blev delt mellem vinderne og folk begyndte at rydde op. Kort efter var der rent og de sidste var klar til at tage hjem. 28

29 Virksomhedsbesøg ved Køkkensundhedsgruppen har været på besøg ved Kageriget, som ligger i Holsted. Kageriet er en lille fin butik, med mange flotte kager, lige fra bryllupskager og til festkager. Der var mange flotte kager og hun er rigtigt dygtig. Anita er uddannet som chefkonditor i København og har bl.a. lavet Kronprinseparrets bryllupskage. Siden er hun flyttet hun tilbage til Vestjylland og startet sin egen butik op. Vi var inde og se hendes flotte butik og se hendes flotte kager og så fik vi nogle smagsprøver, som hun selv har bagt og de smagte utroligt godt. Anita fortalte lidt om, hvad hun laver og hvordan hun startede butikken. Hun havde en skærm, hvor vi så alle hendes flotte kager, som hun har lavet. På Kageriet laver de mange forskelle kager, fx bryllupskager, fødselsdagskager og mange andre kager. Vi var ude i bageriet og se en kage, som hun skulle lave færdig til en, som skulle holde fødselsdag. Det var et meget spændende besøg, at se Kageriet og de kager, hun laver. Da vi skulle hjemad, fik vi nogle smagsprøver med hjem. Konkurrence Find så mange påskeæg du kan. Skriv dit svar på stregen, og læg den i lommen ved studierummet. Den, der kommer tættest på det rigtige tal, vinder en lille præmie. Kom med dit gæt inden onsdag d. 6. maj. Vinderen bliver offentliggjort fredag d. 8. maj Det skal ikke være nemt, For vi har påskeæggene gemt Tæl dem og kom med et gæt og du skal ramme det godt Så du kan vinde en gave så flot. OBS! Æggene på billederne s. 12 og 26 tælles ikke med i konkurrencen Navn: Antal: 29

30 Interview med Bjarne: Fra skov til savværk til bålhus Fælde træer i skoven 1. Hvem har i fået træet af? Vi har selv fældet træerne. 2. Hvordan har i fældet i træerne? De blev fældet med skolens kædesav. 3. Hvilken skov var i ude i? Ansager skov/plantage. 4. Hvordan hentede i træet? Vi hentede træet med bil og trailer. 5. Hvad hedder det træ i bruger? Gran- og lærketræer. 6. Hvor gamle er træerne? Trærene er mellem 20 og 25 år gamle. 7. Hvordan kunne i se, hvilke træer i måtte fælde? Trærene var mærket med lyserøde prikker. 8. Var eleverne med ude at hente træerne? Der var ca. 6 elever med ude at fælde træer og med på savværket. 9. Hvor lange var træstammerne før og efter? De var ca. 15 meter før de blev savet op. Bagefter var de ca. 5meter. På savværket 1. Hvilket savværk brugte i? Et savværk i Varde. 2. Hvordan ser der ud? Det er en stor hal, med en stor båndsav, som skar træerne op i planker. 3. Hvad skal træplankerne bruges til? Træplankerne skal vi bl.a. bruge til at bygge et nyt bålhus. Bålhuset 1. Hvad skal det bruges til? Det skal bruges til at holde brande og bænke tørre i regnvejr og så vi kan sidde i tørrevejr, når vi har bål. 2. Hvornår tror du at bålhuset kan stå færdigt? Det er ca. færdigt til sommerferien. 3. Hvilke dage arbejder I på bålhuset? Vi arbejder på bålhuset 3 gange om ugen - om tirsdagen, onsdagen og torsdagen. (Vi gør rent om mandagen) Andet vi bør vide? Snart holder vi rejsegilde. 4. Hvad er planen når det stå færdigt? Og det flis som kommer til at ligge i bunden af bålhuset, har træholdet købt 5. af Hvem udeholdet. må bruge det: 30

31 Fra skov til savværk til bålhytte Træerne fældes ude i skoven Og slæbes med videre hen til savværket 31

32 På savværket bliver stammerne skåret om til planker. Plankerne skal vi bruge til vores nye bålhus, som træ- og tømmerholdene bygger 32

33 Interessehold: På vej mod kørekortet På interesseholdet har vi lært om trafikregler og trafikskilte. Eleverne har prøvet at køre i en bil, fx på køreteknisk anlæg, hvor de prøvede 1. og 2. gear. Vi har besøgt et værksted og lært om bilens indretning og motorum. Vi har lært at tjekke sprinklervæske, olie, dæktryk og meget mere. Til sidst i forløbet kom en kørelærer på besøg, hvor vi kunne stille spørgsmål og vi prøvede at tage en teoriprøve for 33 sjov.

34 Interview af nye undervisere Navn: Line Uddannelse: Pædagog Hvad underviser du i på Varde STU-Center? Køkken og sundhedsgruppen, køkken om tirsdagen, madcafe og krea. Hvad kan du lide ved Varde STU-Center? Arbejde med unge og lave kreative ting sammen med eleverne og samarbejde med mine kolleger. Hvad har du været før Varde STU-Center? Jeg har været skolepædagog på Tistrup skole Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg laver kreative ting, underviser i glas på aftenskole, går til powerhoop og går til cykelløb med min søn. 34

35 Interview af nye undervisere Navn: Trine Uddannelse: Lærer i dansk og idræt Hvad underviser du i på Varde STU-Center? Jeg underviser i dansk, matematik og engelsk Hvad kan du lide ved Varde STU-Center? Jeg kan lide at arbejde med unge med særlig baggrund og mine gode kolleger Hvad har du været før Varde STU-Center? Jeg har været folkeskolelærer, efterskolelærer, handicaphjælper og frivillig lærer i Indien Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg er spinninginstruktør og løber maraton (42,5 km) 35

36 På Varde Gymnasium og HF Kursus Onsdag d. 4. marts var bolig undervisning inde og se forpremiere på Varde Gymnasium, som opførte deres fortolkning af Dirty Dancing. Alle afgangselever fra byens folkeskoler var inviteret til en gang beskidt dans. På scenen blev der spillet, sunget og danset helt igennem, De er blevet inspireret af filmen, men har digtet videre og lavet deres helt egen fortolkning med nye musiknumre, arrangementer og personer. At dømme efter bifaldet sad forestillingen lige i skabet. Dirty Dancing - filmen: En sommer i begyndelsen af 1960 erne tager 17-årige Frances Houseman (Baby) på ferie på Hotel Kellerman med sine forældre og storesøster. Baby er fars pige og planlægger efter gymnasiet at læse medicin, så hun kan rejse ud med Læger uden grænser. Hoteldirektørens selvglade nevø, Neil, lægger voldsomt an på Baby, der dog i stedet får et godt øje til en af hotellets professionelle dansere, Johnny. Han lærer hende at danse, da hans faste dansepartner, Penny, er blevet gravid og derfor ikke kan danse til en vigtig opvisning. Baby og Jonny bliver forelsket og er meget sammen men en dag bliver Jonny fyret fordi, en af gæsterne mener han har stjålet en pung, så han må forlade hotellet før det er slut. Men til slut showet dukker han op og danser med Baby foran alle gæster. Men heldigvis bliver de rigtige tyve fundet og Jonny får sit job tilbage. Den tog alt og alle med storm og blev et hit overalt i verden. Den gode sang, I ve Had The Time Of My Life, har vundet en Oscar. Hovedrollerne er Patrick Swayze og Jennifer Grey. 36

37 Interview med Steen om lejligheden Hvad skal lejligheden bruges til? Lejligheden skal bruges til at holde møder og undervisning, til afslapning for elever og så skal den bruges, når elever skal overnatte her i forbindelse med botræning. Hvordan kommer botræning til at foregå? Det kan foregå på 3 måder: 1. Undervisning på skolen. 2. Hele botræningsholdet overnatter på skolen og laver mad. 3. En eller flere elever kan fx få træning i at bo selv i lejligheden i en uge. Hvor mange kan man bo i lejligheden ad gangen? Der er 3 værelser, men man kan godt gøre plads til flere. Har man adgang til hele skolen eller kun til lejligheden, når man overnatter i lejligheden? Man får en nøgle til, som man kan bruge til at låse yderdøren op med. Man har adgang til toiletterne, baderum og hallen, men nøglen kan ikke låse dørene op til resten af skolen. Hvad kan man få ud af botræning? Elever kan blive klogere på at bo selv og lære noget af det praktiske, fx prøve at lave mad og regne beløbet ud for, hvad måltidet koster. 37

38 Da Varde STU-Center var i Brikby En onsdag, torsdag og fredag var vi inviteret til Brikby ved Oksbøl, hvor vi skulle være statister. Vi skulle deltage i en øvelse, som gik ud på at træne tyske jægersoldater. Det endte med at det de tyske soldater angreb byen fredag nat mellem klokken Onsdag og torsdag var det kun de elever, som selv havde ønsket at komme med. Resten af skolen havde almindelig skoleprogram. Onsdag og torsdag blev eleverne klædt ud som afghanere. Fredag var det en aktivitet for hele skolen. De elever, som ikke var så vilde med det med krig, blev hjemme på skolen og lavede frokost, som de kørte ud med til alle de andre elever ude i Oksbøl. Da vi kom ud til Brikby fredag, fik nogle elever krismaling i hoved. Vi fik lov at gå rundt i husene og se dem indefra. Efter det fik en lille flok elever lov til at komme med ud at køre i GD (en slags Jeep) og lastbil i meget ujævnt terræn - ned i vandpytter og grøfter. Lastbilen sad lidt fast, men kom selv op igen. Dem, som ikke var med ude at køre, skulle se og prøve nogle farlige ting. De prøvede at sparke døre ind, holde våben og fik demonstreret, at en soldat skød forskelligt krudt af. Vi så noget der hedder en six-pack, som giver lyd og lys, kanonslag og en minihåndgranat. 38

39 Besøg i Brikby 39

40 Bagsiden 40

Hvor stammer traditionen med påskeæg fra? Hvad symboliserer påskeæg oprindeligt?

Hvor stammer traditionen med påskeæg fra? Hvad symboliserer påskeæg oprindeligt? Hvor stammer traditionen med påskeæg fra? a) Fra Tyskland. b) Fra den tidligste kristendom. c) Fra USA. Hvad symboliserer påskeæg oprindeligt? a) Påskeæg er symbol på opstandelsen. b) Påskeæg er symbol

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel. Derfor flygter hans forældre med ham til 1) Ægypten X) Jordan 2) Nazaret

Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel. Derfor flygter hans forældre med ham til 1) Ægypten X) Jordan 2) Nazaret Tip rigtige om Menneskesønnen kapitel - Hvad er kristendommens symbol? ) slangen X) lyset ) korset Jesus bliver født i ) Jerusalem X) Betlehem ) Nazaret Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel.

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011

MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011 MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011 ÅBNINGSTIDER I KLUBBEN: MANDAG 15.30-20.30 TORSDAG 15.30-20.30 FREDAGE I LIGE UGER 16.00-20.30 ENKELTE SØN OG HELLIGDAGE CAFÉ REGNBUEN, KONGENSGADE 43 A 3550 SLANGERUP

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Nyhedsbrev - for Klub Sølyst april 2011

Nyhedsbrev - for Klub Sølyst april 2011 Nyhedsbrev - for Klub Sølyst april 2011 I dette nummer af nyhedsbrevet kan du læse mere om: Lektiecafe Fridas Psykologbureau Påskeferien PC-udvalg Street-Onsdag Lagkagekonkurrence Fastelavn Personalenyt

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L KONTAKT 12/13 nr. A P R I L Indhold: Aktuelt i april s. 2 Fritternyt s. 3 4.a syr slanger s. 3 Besøg af Vejen Musiksko le s. 4 8.årgang i Odense s. 4 A-dage i E 3 s. 5 Foredrag med forfatter s. 6 Skolefest

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Februar 2011

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Februar 2011 Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Februar 2011 Kom i klub det er snart vinterferie! Før jul var der rigtige mange medlemmer i klub, så der er måske ikke noget at sige til, at du tager en slapper. Men, men,

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik.

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et MEGA godt emne det har været sjovt! Patrick Stistrup 6. klasse Indhold - Hvad har vi

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV SÆSON AVISEN 2012 VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV Artikler Jonas stopper Jonas stopper i morgen Og på mandag kommer Martin Jensen herover Og er fast hver dag. Mad uger Der er mad uger

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Denne drejebog er ment som en hjælp til Ungdomsudvalget.

Denne drejebog er ment som en hjælp til Ungdomsudvalget. Denne drejebog er ment som en hjælp til Ungdomsudvalget. Det er ikke altid let at komme ind i et nyt udvalg, og især ikke Ungdomsudvalget som i SAR har for vane at lave en masse gode, spændende og sjove

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Alle kan lave musik I kontakt med din egen musikalitet. Inspirationshæfte

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Alle kan lave musik I kontakt med din egen musikalitet. Inspirationshæfte Alle kan lave musik I kontakt med din egen musikalitet Inspirationshæfte Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Indledning...

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

10. klasse har haft stor fokus på tysk og fysik/kemi.

10. klasse har haft stor fokus på tysk og fysik/kemi. OB-NYT April 2014 Overblik Fra bog til film I uge 14 og 15 har hele overbygningen været i gang med forskellige projekter. 7. og 8. klasse har arbejdet sammen på kryds og tværs i begge uger. Den første

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

U- TURN UGANDA kassen Leder beskrivelse

U- TURN UGANDA kassen Leder beskrivelse UTURN UGANDA kassen Leder beskrivelse Kære leder Denne kasse er lavet for at hjælpe FDF ledere rundt i landet med at fortælle og forklare deres børn og unge om Uganda. Materialet kan bruges på flere forskellige

Læs mere

Bibelløb med spørgsmål

Bibelløb med spørgsmål Bibelløb med spørgsmål Ved gennemførelsen af dette bibelløb bliver der et spørgsmål til hvert kapitel i Børnebibelen. Ubemandede poster Løbet lægger op til poster uden bemanding, hvor børnene i stedet

Læs mere

Hjælp Julemanden. Lærerark

Hjælp Julemanden. Lærerark Hjælp Julemanden Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 60 min. I bliver budt velkommen af Tivolis underviser, der viser jer til rette i julemandens stue. Eleverne får at vide,

Læs mere

Test din viden om Præpositioner

Test din viden om Præpositioner Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Præpositioner 9 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 3 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 1 Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 336 Vor Gud han er så fast en borg 698 Kain hvor er din bror 495 Midt i livet er vi stedt 292 Kærligheds og sandheds Ånd 439 O, du Guds lam 412 v. 5-6 som brød

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Fars hjælper. Huskevers: Også en dreng kendes på sine gerninger. (Ordsp 20,11) Vi tjener Gud når vi gør vores bedste.

Fars hjælper. Huskevers: Også en dreng kendes på sine gerninger. (Ordsp 20,11) Vi tjener Gud når vi gør vores bedste. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 9 Fars hjælper Ugens tekst og referencer: Matt 13,55. Mark 6,3. Den Store Mester, kap. 7. Huskevers: Også en dreng kendes på sine gerninger. (Ordsp 20,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Karlslunde Strandsogn. Januar - april 2015

Karlslunde Strandsogn. Januar - april 2015 Karlslunde Strandsogn Januar - april 2015 Tilværelsens to poler af sognepræst Gerhard Jónsson Mikkelsen Julen ligger bag os. Nytåret er også snart en gammel nyhed. Men så får vi lov til at se frem mod

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Netavis. Introduktion af Netavis. Formand: Siv L..J. 8.B. Sekretær: Nikolaj F..H. 8.B

Netavis. Introduktion af Netavis. Formand: Siv L..J. 8.B. Sekretær: Nikolaj F..H. 8.B Introduktion af Netavis Netavis Vi, elevrådet, er gået sammen om at lave en avis. I avisen har vi tænkt os at skrive om, hvad der sker på skolen. Vi skriver om de arrangementer og aktiviteter, som foregår

Læs mere

Nr. 39, skoleåret 2014-15. 05-06-2015. Dette ugebrev har ikke en redaktør. Alle har bidraget med det, de har været involveret i.

Nr. 39, skoleåret 2014-15. 05-06-2015. Dette ugebrev har ikke en redaktør. Alle har bidraget med det, de har været involveret i. Ugebrev Nr. 39, skoleåret 2014-15. 05-06-2015 Dette ugebrev har ikke en redaktør. Alle har bidraget med det, de har været involveret i. Så er de mundtlige prøver i gang! Eleverne samler point ind til deres

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

Nyhedsbrev fra Klynge 2

Nyhedsbrev fra Klynge 2 Nyhedsbrev fra Klynge 2 Vi begynder at arbejde med nyhedsformidling fra Klynge 2 til forældre/pårørende. Vi har gjort os mange tanker i forhold til, hvad der er vigtigt at berette om. I klynge 2 mener

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet.

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet. KNU Juni DEN 2013 Sct. Georgs Gildet Sct. Georgs Gildet Ølstykke Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361 Side 1 Lisbeth Christensen Lis Larsen Ruth Pedersen Peter Hovgaard-Jensen Poul

Læs mere

1.1. Opgavesæt B. FVU-læsning. 1. januar - 30. juni 2009. Forberedende Voksenundervisning

1.1. Opgavesæt B. FVU-læsning. 1. januar - 30. juni 2009. Forberedende Voksenundervisning 1.1 Opgavesæt B FVU-læsning 1. januar - 30. juni 2009 Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 45 minutter til opgavesæt 2 Prøvedeltagerens navn Prøvedeltagernummer Prøveinstitution

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00 Læs, lyt og se klip om: Den nye skole-reform På besøg i Den gamle

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

UGEBREV nr. 48 uge 41

UGEBREV nr. 48 uge 41 UGEBREV nr. 48 uge 41 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Miniby Vi har haft en rigtig fin uge med vores miniby tema. Jeg håber at alle har fået lært lidt om, hvordan samfundet fungerer med job, løn,

Læs mere

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 27-31 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 27: Moses og Josva Nøglesætning: Gud har en plan for dit liv Bibelvers

Læs mere

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag Appetizer: Simon Spies blev engang spurgt om han foretrak at være fattig eller rig, og han svarede: Ja, livet kommer jo ikke an på penge, og jeg har prøvet begge dele, men jeg vil til enhver tid foretrække

Læs mere

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Kurset var min fødselsdags gave fra Tom sidste år. De har tidligere kun kørt begynder kursus, men jeg mente det ville være for nemt så jeg blev glædeligt

Læs mere

Lektion 1 VENSKAB (Den barmhjertige samaritaner)

Lektion 1 VENSKAB (Den barmhjertige samaritaner) Lektion 1 (Den barmhjertige samaritaner) MÅL Børnene skal vide, hvad et venskab er, hvordan det dobbelte kærlighedsbud lyder, og hvem der er deres næste. TIL LEDEREN Dette efterår starter vi med 4 lektioner

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud N t y d t å o r G Januar Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud Sidste måneds vinder af konkurrencen blev Tugba og Rikke 9.a tillykke! 2 Løsning: 1. Den

Læs mere

Tylstrup Skoles Regelsæt

Tylstrup Skoles Regelsæt Tylstrup Skoles Regelsæt Revideret sommeren 2011. Tylstrup Skoles Grundregler Hils på hinanden Vis hensyn Tal pænt Lad andres ting være i fred. Adfærd på skolen indebærer: Brug indestemme. På gangen Gå

Læs mere

Observationer i vuggestuen

Observationer i vuggestuen 1 Observationer i vuggestuen 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Lotte = Mommy Maria = Mor Mille og Ida= Ida og Marias døtre Institutionen: Vuggestuen er en del

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

UGEBREV nr. 11 uge 44

UGEBREV nr. 11 uge 44 UGEBREV nr. 11 uge 44 Årgang 4 Kære alle børn og forældre! Der har godt nok været en del syge børn og voksne i denne uge. Der har været mandefald pga. opkast og dårlig mave, og det er åbenbart ret smitsomt.

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 79 96 51 60 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 KALENDER FOR : NOVEMBER

Læs mere