STU-AVISEN APRIL MAJ JUNI 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STU-AVISEN APRIL MAJ JUNI 2015"

Transkript

1 STU-AVISEN APRIL MAJ JUNI 2015

2 Indholdsfortegnelse: Redaktionen 3 Opslagstavlen 4 Kalenderen 5 Madplan: April, Maj & Juni 6 Varde STU-Centers nye hjemmeside 8 Nisseløbet Nye elever på Varde STU-Center 10 Stemningsbilleder af forår og påske 12 Praktikanter på Varde STU-Center 13 Farhads Top 10: Fodboldhold 14 Varde STU-Center har fået ny minilæsser! 15 Fastelavnsfest 16 Månedens profil: Marie 18 Boglig undervisning 19 Blondinevitser 20 Marias artikel om håndbold 21 Vidste du at? 22 Virksomhedsbesøg: Hansens Bageri 23 Besøg på Avisen: Sebastian 24 Den kristne påske 25 Klumme om Påskeharen og gækkebreve 26 Bankoaften 27 Bankospil på Varde STU-Center 28 Virksomhedsbesøg hos Kageriet 29 Konkurrence 29 Fra skov til savværk til bålhus 30 Interessehold: På vej mod kørekortet 33 Interview af nye undervisere 34 Dirty Dancing 36 Interview med Steen om lejligheden 37 Brikby 38 Bagsiden 40 2

3 REDAKTIONEN 3

4 Opslagstavlen Påskeferie d. 28. marts 6. april Kr. Himmelfartsferie d maj Pinseferie d maj Fredag d. 5. juni har vi fri kl. 12 Sommerferie d. 27. juni 9. august HUSK: Åbent hus torsdag d. 16/4 kl Korte klubfredage: 10. april 8. maj Lange klubfredage: 29. maj Dimissionsfest torsdag d. 25/6 kl. 12:30-14:45 Studietur onsdag d. 20/5 til fredag d. 22/5 fredag d. 26. juni 4

5 April 2015 Kalenderen uge mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag Påskeferie Påskeferie Klub: AL-BB-MH Maj 2015 Joachim Klub: BB-LJ-MH Marie Klub: AL-BB-MH Klub: AL-BB-LJ Klub: AL-LJ-MH Klub: AL-KH-LJ Klub: AL-LJ-MH 2. Påskeferie 3. Påskeferie 4. Påskeferie Klub til 17: BB-MH-LD Fodboldgolf Åbent hus for alle kl Niklas Sune Klub til 21: AL-LD-MH-LJ GoCart tur 5. Påskeferie uge mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag Hejdi Diana Klub: MH-KH-BB Klub: AL-BB- MH Klub: BB-LJ-MH Pinseferie Klub: AL-BB-LJ Klub: AL-LJ-MH Studietur til Sønderborg Klub: AL-LJ-MH Morten Klub: MH-LJ-BB 14. Kristi Himmelfartsferie 21. Studietur til Sønderborg 15. Kristi Himmelfartsferie 22. Studietur til Sønderborg Klub til kl. 21: DR-KH-LD-BB Djurs sommerland 9. Martin H Pinseferie Juni 2015 Uge mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag Klub: BB-LJ-STA Temauge: Talent Klub: BB-LJ-KH Klub: BB-LJ-MH Klub: BB-MH-AL 2. Line 9. Temauge: Talent 3. Klub: AL-BB-LJ 10. Temauge: Talent Klub: AL-LJ-MH Klub: AL-BB-LJ 23. Skt. Hans Britta 24. Klub: AL-LJ-MH Alle har fri kl Temauge: Talent kl : Dimission 12. Temauge: Talent kl : talentshow kl. 17: grillfest m. netværk Daniella 26. Sidste skoledag Sommerferie 28. Sommerferie 5

6 Madplan for april, maj og juni: 7/4 Flæskestegsburger m. rødkålssalat og agurkesalat 14/4 Lammekølle m. spinatkartofler og salat 21/4 Lasagne m. salat 28/4 Sejkrebinetter m. marinerede kartofler 5/5 Pasta Cabonara m. salat 12/5 Tortillas m. kylling, salsa, guacamole og salat 6

7 19/5 Bagt laks m. nye kartofler og grøntsager 26/5 Spaghetti Bolognese m. tomatsalat 2/6 Tærte m. chorizo, chili og kartofler 9/6 Boller i karry m. ris og salat 16/6 Pizza 23/6 Tacoskaller m. oksekød, salsa, creme fraiche, guacamole og salat 7

8 Varde STU-Centers nye hjemmeside I starten af det nye år fik Varde STU-Center en ny hjemmeside. På hjemmesiden kan man fx se Varde STU-Centers kalender over arrangementer og mærkedage på Varde STU-Center. Derudover avisen og beskrivelser af hvilke grupper/hold, der findes på skolen. Hjemmesiden har et felt, der hedder Elevernes side her kan eleverne lave opslag til hjemmesiden. På forsiden er der et huske-felt til eleverne. Hvis I vil have de nyeste informationer, er det bedst I går dertil. Elevrådet har også fået sin egen kategori på hjemmesiden der vil elevrådet sørge for at opdatere med seneste nyt fra elevrådet. Du finder Varde STU-Centers hjemmeside her: 8

9 Nisseløbet 2014 Vi havde Nisseløb på skolen, inden vi gik på juleferie, hvor vi på tid skulle finde hvor Nissebamsen tidligere har været. Vinderne blev på 1. pladsen Farhad og Bella og 2. pladsen gik til Joachim. De heldige vandt biografbilletter. Stillingen blev således: 1 Delt: Bella og Farhad 5min 5sek 2 Joachim 6min 20sek 3 Daniella 6min 6sek 4 Niklas 7min 20sek 5 Henriette N. 7min 75sek 6 Emil S. 9min 5sek 7 Delt: Henriette K.P. & Sara 10min 55sek 8 Britta 11min 0sek 9 Stefanie 11min 20sek 10 Emil V.K. 12min 15sek 11 Mads 13min 5sek 12 Delt: Hejdi og Lasse 14min 9

10 Nye elever på Varde STU-Center Interview med Maria Hvad hedder du? Maria Sandberg Hansen Hvor gammel er du? 23 år Hvor kommer du fra? Jeg har boet lidt forskellige steder. Først boede jeg hos mine forældre i Vrøgum, så flyttede jeg i lejlighed i Oksbøl, og nu bor jeg i hus i Billum. Hvilke interesser har du? Være sammen med mine venner, hjælpe min far med hans hobbylandbrug og min familie. Hvad synes du om at være på STU-Center? Det er et hyggeligt sted at være med mange gode venner. 10

11 Interview med Sebastian Hvad hedder du? Sebastian Hvor gammel er du? 20 år Hvor bor du henne? Varde Hvilke interesser har du? Computerspil og musik Hvad synes du om de første dage på Varde STU-Center? Stille og rolig og kedelig 11

12 Stemningsbilleder forår og påske 12

13 Praktikant på Varde STU-Center Hej, jeg hedder Merle. Jeg bor Søvegårdvej 60, Janderup. Jeg er 16 år. Jeg går på Præstegårdsskolen i Esbjerg. Jeg har 6 søskende. Jeg interesserer mig for heste, hunde, svømning og at lave mad. Jeg elsker at lave mad. Det er min hobby! Jeg kan godt lide at lære nye folk at kende. 13

14 Farhads Top 10: Fodboldhold 1. FC Barcelona 2. EFB 3. Brasilien 4. Liverpool 5. PSG 6. Dortmund 7. Real Madrid 8. Manchester United 9. Arsenal 10. Chelsea 14

15 Varde STU-Center har fået en minilæsser! Hvad bruges minilæsseren til? Der er fire indstillinger: Greb, kost, græsklipper og skovl. Grebet er til at flytte fliser med. Kosten bliver brugt til at feje sneen væk med om vinteren. Græsklipperen bruges til at slå græsset og gør det pænt hos gederne. Skovlen bliver brugt til at fjerne møg med. Hvordan får man sit kørekort til den? Elever på Varde STU-Center kan tage kørekort til minilæsseren. Man skal køre slalomløb imellem nogle kegler, mens man skifter imellem at bruge de forskellige indstillinger, som man kan skifte på fra kontrolpanelet. Hvor længe har vi haft den? Siden November Af Michael Lund Hermansen Forside på kørekortet: KØREKORT TIL MINILÆSSER PÅ VARDE STU-CENTER Fornavn: Peter Efternavn: Petersen Udstedelsesdato: Udløbsdato: Udstedt af: Karl Hahr Kategorier: A, B, C, F, G Bagside på kørekortet Beskrivelse af kategorier: A. Grundkursus B. Kørsel med skovl C. Kørsel med greb D. Kørsel med trailer E. Bakke med trailer F. Kørsel med plæneklipper G. Kørsel med kost 15

16 Fastelavnsfest 16

17 Fastelavnsfest på skolen Fredag d. 27. februar havde vi fastelavn på Varde STU-Center, hvor vi slog katten af tønden. Tønde nr. 1 blev hurtigt slået ned. Ved tønde nr. 2 var det ikke tønden, der gik i stykker først, men køllen!! Der var masser af snolder i begge tønder og de to hold elever skulle selv fordele de gode sager mellem sig - det gik stille for sig. Efter det fik vi fastelavnsboller med chokolade og krymmel. Der blev uddelt præmier for de 3 bedste udklædte, og der var præmier til kattekongerne og kattedronningerne. Præmiere var noget godt slik, så vi fik en masse sukker den dag Bedste udklædning: 1. pladsen: Henriette KP 2. pladsen: Nikolaj Delt 3. plads: Sara, Lasse, Allan og Trine. Delt 4. plads: Margit og Hejdi. Kattekongerne blev: Henriette N og Sune. Kattedronningerne blev: Niklas og Emil S. Hvorfor har isterninger ingen arme og ben? Jo, det er fordi, de er vandskabte. Hvad har Rip Rap og Rup til fælles med Prins Christian? De har begge en Onkel Joachim Hvad er det, der er klar som glas, rund som en boldt og har alle regnbuens farver? SVAR: En sæbeboble 17

18 Månedens profil: Marie Hvad er dit navn? Inge-Marie Bek. Hvad er dit arbejde? Jeg er psykolog. Hvilken film kan du lide? Pulp Fiction. Hvilken sangere / musik kan du lide? Pink og Snow Patrol. Hvilket sted er godt at være? Ved havet. Hvad kan du lide du ved Varde STU-Center? Den gode energi. Hvilket blad/avis kan du lide at læse i? Information. Hvilken mad kan du lide? Boller i karry med ris. Hvad er du god til? At spise og møde nye mennesker. Hvis du vandt 10 millioner, hvad ville du gøre med dem? Jeg vil betale min gæld, købe eget hus og tage ud på en lille rejse. Hvorfor kommer du på Varde STU-Center? Jeg kommer på Varde STU-Center, fordi jeg er psykolog og jeg skal vejlede underviserne og snakke med de unge mennesker. 18

19 Hvor mange forskellige slags dyr, var der på Moses Ark? (Ingen. Det var Noahs ark) Hvorfor skulle den lille sky gå i skole? Den skulle lære at regne Boglig undervisning Her ude på Varde STU-Center kan man få boglig undervisning. Man kan få undervisning i dansk, matematik og engelsk. Man får individuel undervisning på det niveau, man ligger på og ikke på klassetrin. Nogle vil lære at læse og skrive, så de bedre kan klare sig i hverdagen, andre arbejder på at kunne tage en eksamen, for at kunne komme ind på en videregående uddannelse. Boglig undervisning har undervisningslokaler oven over køkkenet. Det er nogle store lokaler og fx har eleverne mulighed for at kunne sidde i sækkestole og læse. Ud af skolens 38 elever har de 17 af dem boglig undervisning her ude på Varde STU-Center. Man kan både få boglig undervisning hele dagen eller kun halvdelen af dagen og nogle har også boglig undervisning flere dage i ugen. Skrevet af Farhad & Maria 19

20 Blondine vitser Hvordan får du vinduespladsen fra en blondine, der er på vej til Roskilde? Fortæl hende at det kun er midtersæderne, der kører til Roskilde Hvorfor har blondinen blomster i hatten? Fordi hun har jord i hovedet Hvad kalder man en intelligent blondine? En golden retriever Hvad sagde blondinen da, hun gik ind i bussen? Av Hvad kan slå en blondine uden hun opdager det? En tanke Hvordan dræber blondiner fisk? De drukner dem Hvorfor ligger blondinen i vandkanten? Fordi hun vil have bølger i håret En blondine og en brunette hopper ud fra et højhus. Hvem når bunden først? Brunetten, blondinen skal stoppe og spørge om vej først Hvorfor er blondine-vitser så korte? For at brunetterne også kan forstå dem Hvorfor har blondiner vat i ørerne når de er i svømmehallen? Fordi de er bange for at blive hjernevasket. Hvorfor kravlede blondinen over glasmuren? Fordi hun ville se, hvad der var på den anden side. Hvorfor lister blondiner forbi apoteket? For ikke at vække sovepillerne Hvordan kan man f.eks. drukne en blondine? Man lægger et spejl på bunden af en swimmingpool 20

21 Marias artikel om håndbold Håndbold er en holdsport, hvor der på banen er 7 spillere (6 markspiller og 1 målvogter). Spillerne skal prøve at score, ved at kaste håndbolden i modstandernes mål. Sporten spilles på en 20x40 meter stor bane, med et mål på 3x2 meter i hver ende. En kamp varer 2x30 minutter (dog spiller de yngste alderstrin kortere tid). Dét hold, som i løbet af håndboldkampen har scoret flest gange i modstandernes mål, har vundet. De 7 spillere får inden, de på kommer på banen, tildelt en plads som fx målmand, back, fløj, playmaker eller streg. På banen er der en stregspiller, en målmand, to backspillere, to fløjspillere og en playmaker ad gangen. Målvogterens opgave er at beskytte målet og målvogteren er den eneste, der må røre bolden med fødderne - dette dog kun i målfeltet. De 6 markspilleres opgave er at forsvare holdets mål og score i modstandernes mål. Som markspiller skal man mestre forskellige forsvars- og angrebssystemer. Flere systemer giver et mere varieret og uforudsigeligt spil for modstanderne at spille mod. Den vigtigste rekvisit næst efter håndbolden er harpiks. Det bruges til at gøre bolden klistret, så den nemmere at holde fast på (dette bruges dog ikke på de yngste alderstrin). Skrevet af Maria 21

22 Vidste du at? Verdens tungeste insekt er goliatbillen fra Afrika, der kan veje 100 gram. Mennesket bruger i gennemsnit minutter på at kysse gennem livet. 36 % af besøgende, der har set en musikvideo på Youtube, har efterfølgende købt albummet. 35 % af alle verdens kvinder har kastet en sko efter en mand. I Finland er der lovgivning om, at børn skal lære at spille på fløjte. Den første fodboldklub i verden er Sheffield FC, som blev stiftet i I 1864 bestod et fodboldhold af spillere. Der findes over 1600 fodboldklubber i Danmark. 22

23 Virksomhedsbesøg ved Hansens bageri i Varde Mandag d. 2. februar var 7 elever og 2 undervisere på virksomhedsbesøg hos Hansen bageri, som ejes af Ditte og Mikael. Ditte står for alt på kontoret og Mikael styrer bageriet. Vi startede først i butikken, hvor Ditte fortalte lidt om butikken. Herefter gik vi videre ud i selve bageriet, hvor Mikael fortalte og viste frem. Vi så lidt på fryserne, køleskabene og ovnene. På bageriet laver de alle brødene selv - alt laves fra bunden og opskrifterne kan de så godt, at de har dem i hovedet. På bageriet i Varde har de 3 bagere og nogle flere på bageriet i Janderup. Bagerne møder ind på forskellige tidspunkter. Mikael møder ind klokken 2 om natten, for at tage det for lavede dej ud af køleren og begynder at bage alle brødene og sender nogle af brødene ud til Janderup. De andre bagere møder ind på forskellige tidspunkter og så laver de nyt dej til brød, som de fryser eller køler ned. På bageriet holder de ikke pause og heller spisepause. Deres elev, de har lige nu, går på et EGU forløb. Han er snart uddannet bager i Hansen Bageri. Han var på skole hele januar. Men han var glad for at komme tilbage på arbejde igen. Da vi sagde tak for besøget, fik vi to kager med hjem Maria 23

24 Besøg på Avisen: Sebastian Sebastian lidt om mig selv og mine interesser Jeg interesserer mig en del indenfor musik, produktion og instrumenter. Jeg bruger et program, der hedder FL Studio, som er det digitalt lydprogram. Jeg har lavet musik i en 6 års tid. Jeg har mit eget lille hjemmestudie, hvor jeg komponerer mit musik. Jeg spiller også en del computer, så som Counter Strike og Battlefield. Jeg interesserer mig også for psykologi, biologi og bare naturen. Jeg bor i midten af Varde by. Men når jeg kan, er jeg i Esbjerg og tilbringer min tid med familie og venner. Lidt om musikproduktion Musikproduktion afhænger meget af hvilke muligheder, du har, såsom hvis du lægger inde med studie eller sidder foran en computer. Eller om du lægger samples, som er lavet melodier eller baselines og hvilket styresystem, du bruger i computeren. Til Windows er der en del programmer at bruge fx FL Studio, Tracto og LinuxSampler. Til Mac er det nok GarageBand, Gtuner og Reaper. Hvis man vil have noget brugbart til få penge. Hvis man vil arbejde med samples, siger loven, at man ikke kan bruge mere end 30 sekunder af det originale musikstykke. Mix eller track? Hvis du vil lege DJ, vil jeg anbefale Virtual DJ, da der er gratis prøvetid på det. Virtual DJ viser hastihed i BPM, som betyder (Beats Per Minute) og selve lyden, sådan du kan se, hvornår dit drop kommer eller om der kommer en overgang. Men Mac er nok de bedste computere til musikproduktion. De virker perfekt til indspilning og instrumenter og vokal. Til Windows vil jeg stærkt anbefale FL Studio, da det er alt i en. Og der er gratis demo på programmet. Det virker perfekt til samples og selvkomponeret filer. Men hvis du leder efter instrumenter, vil jeg anbefale din nærmeste 4Sound forretning. Du har godt styr på deres instrumenter og på deres hjemmeside, er de gode til at give råd til, hvad der skal bruges og med god information til produkterne. 24

25 Den kristne påske Den kristne påske har sine rødder i den jødiske tradition, hvor man primært mindes befrielsen og udvandringen af fangeskabet i Ægypten. Til måltidet hørte slagtningen og tilberedningen af et mindre dyr, hvis blod skulle smøres på dørstolperne for at redde husstanden fra dødens engel, der skulle gå gennem byen og dræbe de førstefødte børn. Palmesøndag, Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag og 2. Påskedag. Palmesøndag er den dag hvor Jesus ridder ind i Jerusalem på et æsel. Jøderne hyldede ham som en konge, mens de viftede med palmegrene, deraf navnet palmesøndag. Skærtorsdag er aftenen, før Jesus bliver henrettet. Han spiser påskemåltidet sammen med sine disciple. Måltidet bliver til det vigtigste måltid for de kristne, nemlig nadveren. Ved måltidet tog Jesus et bæger, takkede Gud og sagde: Tag det og del det imellem jer. For jeg siger jer: Fra nu af skal jeg aldrig mere drikke af vinen, før Guds rige kommer. Derefter tog han brødet, takkede og delte det og gav dem det til disciplene og sagde: Dette er mit legeme, som gives for jer. Gør dette til ihukommelse af mig! Ligeså tog han bægeret efter måltidet og sagde: Dette bæger er den nye pagt ved mit blod, som udgydes for jer. Efter den sidste nadver gik Jesus og sine disciple ud til Oliebjerget. Han gik ind i Gethsemane have for at bede. Jesus bad tre gange til Gud, fordi han var bange for det, der skulle ske ham. Pludselig kommer en skare mænd. Da de er kommet nærmere, træder en mand frem og går helt hen til Jesus. Han kysser Jesus. Jesus spørger Judas: Hvorfor forråder du mig med et kys? Hans kys er et tegn. Det skulle fortælle soldaterne, hvem der er Jesus. Judas hang sig selv efter dette. Langfredag er dagen, hvor Jesus bliver taget til fange og dømmes til døden. Den kaldes langfredag fordi Jesus led så længe. Jesus hænges op på korset, og ved hans side hænger to forbrydere. Den ene gør nar af ham, mens den anden påpeger, at de har fået som fortjent, men at Jesus er uskyldig. Han beder Jesus huske ham i Paradis, hvorefter Jesus siger: Sandelig siger jeg dig, i dag skal du være med mig i Paradis. Lige før Jesus dør, siger han: Det er fuldbragt. Påskedag er den dag hvor Jesus Kristus, stod op af graven efter at have været død siden langfredag. Da kvinderne kom til graven om morgenen, mødte de englen, der viste dem det sted, hvor han havde ligget. 2. Påskedag er mandagen i påskeugen og dagen efter påskedag, hvor man i den danske folkekirke mindes, at den opstandne Kristus møder de 11 disciple. Skrevet af Sara 25

26 Klumme om Påskeharen og gækkebreve Påskeharen Påskeharen er en ret ny opfindelse i dansk tradition, den kom i begyndelsen af 1900-tallet. Den tradition kan spores endnu længere tilbage til hedenske ritualer. Man så at haren var god til at lægge æg. Påskeægget er et meget kendt og elsket påskesymbol, som siden hedensk tid har stået for frugtbarhed og forår. I dag forbinder mange påskeægget med tradition og hygge og er en fast bestanddel af højtiden. Ægget er et tegn på forår, nyt liv og varmen, der bryder igennem vinterens hårde skal. I dag er de fleste påskeæg af chokolade, og de gives typisk til børnene påskemorgen. Ofte er de gemt i haven af påskeharen. Det har ikke altid været børnenes slik. Ved påsketid er det er en fast tradition i mange hjem at male æg. Især familiens mindste plejer at være glade for kombinationen æg, farver og pensler. Man kan puste æggehvide og blomme ud, male skallen og hænge den op i grene. Mange opfatter de pyntede grene som en rigtig forårsbebuder. Andre maler på hårdkogte æg, som enten kan spises senere, eller leges med. Gækkebreve De første gækkebreve kan dateres tilbage til 1700-tallet, hvor det var en sød måde forelskede unge mennesker kunne vise hinanden ømme følelser på. Gækkebreve skrives i dag primært af børn, der nogle uger før påske sender et kunstfærdigt klippet stykke papir til især bedsteforældrene. Gækkebrevet er en dansk opfindelse. At gække betyder at drille. Hvis modtageren af et gækkebrev ikke kan gætte de prikker eller streger, man har sat som underskrift på sit gækkebrev, får den der har lavet gækkebrevet et påskeæg. Gætter modtageren hvem der har lavet gækkebrevet, skal han/hun give modtageren et påskeæg. Et kendt gækkevers: En vintergæk, en sommernar, en fugl foruden vinger En lille ven som har dig kær, en kærlig hilsen bringer Mit navn det står med prikker Pas på det ikke stikker. 26

27 Bankoaften 27

28 Bankospil på Varde STU-Center Fredag den 30. januar havde vi banko spil, hvor skolen stod åben for Gårde bys borgere og unge, som var i klub. Hallen var fyldt op med borde og stole til de mange mennesker, men der kom så mange, at vi måtte sætte flere borde og stole op! Ca. klokken 19 begyndte folk at komme og der blev solgt bankoplader de første 30 minutter. Ca. klokken 20 begyndte bankospillet. Der var præmier for 1, 2 og 3 rækker. Hvis der var flere end én der vandt, skulle man dele præmien. I pausen blev der solgt små lodder, så man kunne vinde små fine præmier. Præmierne var f.eks. vin, blomster og slik. Elever fra skolen stod i cafe og solgte hjemmebagt kage, slik og drikkevarer, både før, efter og i pausen. Klokken ca. 21 var vi færdige med at spille. Præmierne blev delt mellem vinderne og folk begyndte at rydde op. Kort efter var der rent og de sidste var klar til at tage hjem. 28

29 Virksomhedsbesøg ved Køkkensundhedsgruppen har været på besøg ved Kageriget, som ligger i Holsted. Kageriet er en lille fin butik, med mange flotte kager, lige fra bryllupskager og til festkager. Der var mange flotte kager og hun er rigtigt dygtig. Anita er uddannet som chefkonditor i København og har bl.a. lavet Kronprinseparrets bryllupskage. Siden er hun flyttet hun tilbage til Vestjylland og startet sin egen butik op. Vi var inde og se hendes flotte butik og se hendes flotte kager og så fik vi nogle smagsprøver, som hun selv har bagt og de smagte utroligt godt. Anita fortalte lidt om, hvad hun laver og hvordan hun startede butikken. Hun havde en skærm, hvor vi så alle hendes flotte kager, som hun har lavet. På Kageriet laver de mange forskelle kager, fx bryllupskager, fødselsdagskager og mange andre kager. Vi var ude i bageriet og se en kage, som hun skulle lave færdig til en, som skulle holde fødselsdag. Det var et meget spændende besøg, at se Kageriet og de kager, hun laver. Da vi skulle hjemad, fik vi nogle smagsprøver med hjem. Konkurrence Find så mange påskeæg du kan. Skriv dit svar på stregen, og læg den i lommen ved studierummet. Den, der kommer tættest på det rigtige tal, vinder en lille præmie. Kom med dit gæt inden onsdag d. 6. maj. Vinderen bliver offentliggjort fredag d. 8. maj Det skal ikke være nemt, For vi har påskeæggene gemt Tæl dem og kom med et gæt og du skal ramme det godt Så du kan vinde en gave så flot. OBS! Æggene på billederne s. 12 og 26 tælles ikke med i konkurrencen Navn: Antal: 29

30 Interview med Bjarne: Fra skov til savværk til bålhus Fælde træer i skoven 1. Hvem har i fået træet af? Vi har selv fældet træerne. 2. Hvordan har i fældet i træerne? De blev fældet med skolens kædesav. 3. Hvilken skov var i ude i? Ansager skov/plantage. 4. Hvordan hentede i træet? Vi hentede træet med bil og trailer. 5. Hvad hedder det træ i bruger? Gran- og lærketræer. 6. Hvor gamle er træerne? Trærene er mellem 20 og 25 år gamle. 7. Hvordan kunne i se, hvilke træer i måtte fælde? Trærene var mærket med lyserøde prikker. 8. Var eleverne med ude at hente træerne? Der var ca. 6 elever med ude at fælde træer og med på savværket. 9. Hvor lange var træstammerne før og efter? De var ca. 15 meter før de blev savet op. Bagefter var de ca. 5meter. På savværket 1. Hvilket savværk brugte i? Et savværk i Varde. 2. Hvordan ser der ud? Det er en stor hal, med en stor båndsav, som skar træerne op i planker. 3. Hvad skal træplankerne bruges til? Træplankerne skal vi bl.a. bruge til at bygge et nyt bålhus. Bålhuset 1. Hvad skal det bruges til? Det skal bruges til at holde brande og bænke tørre i regnvejr og så vi kan sidde i tørrevejr, når vi har bål. 2. Hvornår tror du at bålhuset kan stå færdigt? Det er ca. færdigt til sommerferien. 3. Hvilke dage arbejder I på bålhuset? Vi arbejder på bålhuset 3 gange om ugen - om tirsdagen, onsdagen og torsdagen. (Vi gør rent om mandagen) Andet vi bør vide? Snart holder vi rejsegilde. 4. Hvad er planen når det stå færdigt? Og det flis som kommer til at ligge i bunden af bålhuset, har træholdet købt 5. af Hvem udeholdet. må bruge det: 30

31 Fra skov til savværk til bålhytte Træerne fældes ude i skoven Og slæbes med videre hen til savværket 31

32 På savværket bliver stammerne skåret om til planker. Plankerne skal vi bruge til vores nye bålhus, som træ- og tømmerholdene bygger 32

33 Interessehold: På vej mod kørekortet På interesseholdet har vi lært om trafikregler og trafikskilte. Eleverne har prøvet at køre i en bil, fx på køreteknisk anlæg, hvor de prøvede 1. og 2. gear. Vi har besøgt et værksted og lært om bilens indretning og motorum. Vi har lært at tjekke sprinklervæske, olie, dæktryk og meget mere. Til sidst i forløbet kom en kørelærer på besøg, hvor vi kunne stille spørgsmål og vi prøvede at tage en teoriprøve for 33 sjov.

34 Interview af nye undervisere Navn: Line Uddannelse: Pædagog Hvad underviser du i på Varde STU-Center? Køkken og sundhedsgruppen, køkken om tirsdagen, madcafe og krea. Hvad kan du lide ved Varde STU-Center? Arbejde med unge og lave kreative ting sammen med eleverne og samarbejde med mine kolleger. Hvad har du været før Varde STU-Center? Jeg har været skolepædagog på Tistrup skole Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg laver kreative ting, underviser i glas på aftenskole, går til powerhoop og går til cykelløb med min søn. 34

35 Interview af nye undervisere Navn: Trine Uddannelse: Lærer i dansk og idræt Hvad underviser du i på Varde STU-Center? Jeg underviser i dansk, matematik og engelsk Hvad kan du lide ved Varde STU-Center? Jeg kan lide at arbejde med unge med særlig baggrund og mine gode kolleger Hvad har du været før Varde STU-Center? Jeg har været folkeskolelærer, efterskolelærer, handicaphjælper og frivillig lærer i Indien Hvad er dine fritidsinteresser? Jeg er spinninginstruktør og løber maraton (42,5 km) 35

36 På Varde Gymnasium og HF Kursus Onsdag d. 4. marts var bolig undervisning inde og se forpremiere på Varde Gymnasium, som opførte deres fortolkning af Dirty Dancing. Alle afgangselever fra byens folkeskoler var inviteret til en gang beskidt dans. På scenen blev der spillet, sunget og danset helt igennem, De er blevet inspireret af filmen, men har digtet videre og lavet deres helt egen fortolkning med nye musiknumre, arrangementer og personer. At dømme efter bifaldet sad forestillingen lige i skabet. Dirty Dancing - filmen: En sommer i begyndelsen af 1960 erne tager 17-årige Frances Houseman (Baby) på ferie på Hotel Kellerman med sine forældre og storesøster. Baby er fars pige og planlægger efter gymnasiet at læse medicin, så hun kan rejse ud med Læger uden grænser. Hoteldirektørens selvglade nevø, Neil, lægger voldsomt an på Baby, der dog i stedet får et godt øje til en af hotellets professionelle dansere, Johnny. Han lærer hende at danse, da hans faste dansepartner, Penny, er blevet gravid og derfor ikke kan danse til en vigtig opvisning. Baby og Jonny bliver forelsket og er meget sammen men en dag bliver Jonny fyret fordi, en af gæsterne mener han har stjålet en pung, så han må forlade hotellet før det er slut. Men til slut showet dukker han op og danser med Baby foran alle gæster. Men heldigvis bliver de rigtige tyve fundet og Jonny får sit job tilbage. Den tog alt og alle med storm og blev et hit overalt i verden. Den gode sang, I ve Had The Time Of My Life, har vundet en Oscar. Hovedrollerne er Patrick Swayze og Jennifer Grey. 36

37 Interview med Steen om lejligheden Hvad skal lejligheden bruges til? Lejligheden skal bruges til at holde møder og undervisning, til afslapning for elever og så skal den bruges, når elever skal overnatte her i forbindelse med botræning. Hvordan kommer botræning til at foregå? Det kan foregå på 3 måder: 1. Undervisning på skolen. 2. Hele botræningsholdet overnatter på skolen og laver mad. 3. En eller flere elever kan fx få træning i at bo selv i lejligheden i en uge. Hvor mange kan man bo i lejligheden ad gangen? Der er 3 værelser, men man kan godt gøre plads til flere. Har man adgang til hele skolen eller kun til lejligheden, når man overnatter i lejligheden? Man får en nøgle til, som man kan bruge til at låse yderdøren op med. Man har adgang til toiletterne, baderum og hallen, men nøglen kan ikke låse dørene op til resten af skolen. Hvad kan man få ud af botræning? Elever kan blive klogere på at bo selv og lære noget af det praktiske, fx prøve at lave mad og regne beløbet ud for, hvad måltidet koster. 37

38 Da Varde STU-Center var i Brikby En onsdag, torsdag og fredag var vi inviteret til Brikby ved Oksbøl, hvor vi skulle være statister. Vi skulle deltage i en øvelse, som gik ud på at træne tyske jægersoldater. Det endte med at det de tyske soldater angreb byen fredag nat mellem klokken Onsdag og torsdag var det kun de elever, som selv havde ønsket at komme med. Resten af skolen havde almindelig skoleprogram. Onsdag og torsdag blev eleverne klædt ud som afghanere. Fredag var det en aktivitet for hele skolen. De elever, som ikke var så vilde med det med krig, blev hjemme på skolen og lavede frokost, som de kørte ud med til alle de andre elever ude i Oksbøl. Da vi kom ud til Brikby fredag, fik nogle elever krismaling i hoved. Vi fik lov at gå rundt i husene og se dem indefra. Efter det fik en lille flok elever lov til at komme med ud at køre i GD (en slags Jeep) og lastbil i meget ujævnt terræn - ned i vandpytter og grøfter. Lastbilen sad lidt fast, men kom selv op igen. Dem, som ikke var med ude at køre, skulle se og prøve nogle farlige ting. De prøvede at sparke døre ind, holde våben og fik demonstreret, at en soldat skød forskelligt krudt af. Vi så noget der hedder en six-pack, som giver lyd og lys, kanonslag og en minihåndgranat. 38

39 Besøg i Brikby 39

40 Bagsiden 40

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Med Jesus i båden - påske

Med Jesus i båden - påske Med Jesus i båden - påske Jesus tilgiver Mål: Forklar børnene, at Jesus altid elsker os og ønsker at tilgive os alle vore fejl. Tekst: Joh. 21, 1-19 (Peter bliver tilgivet). Visualisering: Pynt rummet

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Nyhedsbrev - for Klub Sølyst april 2011

Nyhedsbrev - for Klub Sølyst april 2011 Nyhedsbrev - for Klub Sølyst april 2011 I dette nummer af nyhedsbrevet kan du læse mere om: Lektiecafe Fridas Psykologbureau Påskeferien PC-udvalg Street-Onsdag Lagkagekonkurrence Fastelavn Personalenyt

Læs mere

Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne.

Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne. Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne. Palmesøndag Kirkerummet Palmegrene til at vifte med/lægge foran Jesus Et æsel, palmer, en kappe til Jesus Fortæl

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011

MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011 MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011 ÅBNINGSTIDER I KLUBBEN: MANDAG 15.30-20.30 TORSDAG 15.30-20.30 FREDAGE I LIGE UGER 16.00-20.30 ENKELTE SØN OG HELLIGDAGE CAFÉ REGNBUEN, KONGENSGADE 43 A 3550 SLANGERUP

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044 UGEBREV nr. 23 uge 05 Årgang 6 Temauge I næste uge har vi temauge om farver. I må læse under lærernes indlæg, hvad der skal ske i løbet af ugen, men her er lidt praktiske informationer. Mandag er normal

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til årets første nummer af Heldagsnyt.

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til årets første nummer af Heldagsnyt. Februar 2009 Nyt fra Redaktionen Velkommen til årets første nummer af Heldagsnyt. HeldagsNyt er et blad med mange funktioner og en god mulighed for at finde ud af hvad der rør sig i heldagsskolen. Bladet

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge Fastelavn. Fredag den. 28. februar afviklede vi fastelavn i SFO. Det blev som vanligt en sjov, hektisk og hyggelig dag. Børnene er jo noget oppe og køre sådan en dag, men vi har fundet en god form (syntes

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

KONTAKT 11/12 nr. 6. Indhold: M A R T S

KONTAKT 11/12 nr. 6. Indhold: M A R T S KONTAKT 11/12 nr. 6 M A R T S Indhold: Aktuelt i s. 2 Siden sidst s.2 Fritternyt s. 3 Volleystævne s. 4 Fastelavnsfest s. 5 Stemningsbilleder s.7 Info s.8 Side 2 AKTUELT I MARTS Tirsdag 06 Ekskursion 8.

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig!

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig! Skærtorsdag Sig det ikke er mig! Matthæus 26, 17-30 fra DNA Disciplene har lige sat sig til bords med Jesus, for at spise et festmåltid sammen. Det er højtid. Alle er fyldt med festglæde. Jesus rejser

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er udviklingshæmmet. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed under Københavns kommune. Pulsen er et netværkstilbud,

Læs mere

Tid til tørt tøj. Glemt tøj og garderober. Drømmedynen. Fælles fødselsdag. Sildesmagning. Nyt fra afdelingerne. Varm din medbragte mad.

Tid til tørt tøj. Glemt tøj og garderober. Drømmedynen. Fælles fødselsdag. Sildesmagning. Nyt fra afdelingerne. Varm din medbragte mad. Tid til tørt tøj Glemt tøj og garderober Drømmedynen Fælles fødselsdag Sildesmagning Nyt fra afdelingerne Varm din medbragte mad Internet Kalender Tid til tørt tøj Vores legeplads er meget våd i øjeblikket,

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Goddagsang. Tekst og musik: Dorte Salling-Poulsen

Goddagsang. Tekst og musik: Dorte Salling-Poulsen Goddagsang Tekst og musik: Dorte Salling-Poulsen Tekst 1: Goddag, goddag, goddag og velkommen Goddag og velkommen til musik. Vi skal synge, vi skal spille, vi skal danse. Kom vær med, vi er ikke til at

Læs mere

Stofkarina Får Hjælp Af Giselle

Stofkarina Får Hjælp Af Giselle Onsdag den 14. januar 2015 Stofkarina Får Hjælp Af Giselle Avisen har så truffet Karina og Giselle og stillet dem et par spørgsmål. Alle Karinas søde små elever tager det rigtig seriøst, så hun er meget

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Dansk - Sisi og Pipins læsebog. Dansk - Sløjfeskrift - Højtlæsning Dansk

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Dansk - Sisi og Pipins læsebog. Dansk - Sløjfeskrift - Højtlæsning Dansk Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag - Fortællerunde - Ugens professor (efter efterårsferien) - Stjernestund Social læring - Massage - Klassemøde - Den varme stol - Sisi og Pipins læsebog (lektie) og opgaver

Læs mere

Fortsæt salmen Skriv dig, Jesus, på mit hjerte af Thomas Kingo. Fortsæt salmen Jesus lever, graven brast af Johan Nordahl Brun

Fortsæt salmen Skriv dig, Jesus, på mit hjerte af Thomas Kingo. Fortsæt salmen Jesus lever, graven brast af Johan Nordahl Brun Skriv dig, Jesus, på mit hjerte af Thomas Kingo a) du min konge og min Gud! b) du min herre og min Gud! c) du min frelser og min Gud! Jesus lever, graven brast af Johan Nordahl Brun a) han stod op med

Læs mere

Temauge og karakterer

Temauge og karakterer Kildeskolenyt! Temauge og karakterer I starten af november måned afholdt vi en temauge, der i år handlede om klodens klima. Ugen var fyldt med så mange opdagelser, at der blev skrevet en særudgave af Kildeskolenyt

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse i Regnbuen omkring skovture:

Spørgeskemaundersøgelse i Regnbuen omkring skovture: Skoleintra: Vi vil nu i gang med at bruge skoleintra lidt mere. Derfor vil vi fra denne måned, begynde at lægge Solstråleavisen ud på skoleintra. I første omgang, vil I forældre også få avisen i papir

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Prædiken til Skærtorsdag 2014. Tekster: Salme 116-1.Korinterbrev 11, 23-26 - Johannesevangeliet 13,1-15

Prædiken til Skærtorsdag 2014. Tekster: Salme 116-1.Korinterbrev 11, 23-26 - Johannesevangeliet 13,1-15 Prædiken til Skærtorsdag 2014. Tekster: Salme 116-1.Korinterbrev 11, 23-26 - Johannesevangeliet 13,1-15 Indledn før gudstj.: Skærtorsdag. Er det sådan, at et nederlag kan bære sejren i sig? = tanke, jeg

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Nyhedsbrev April Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Dalby Munkebo & Nymarken

Nyhedsbrev April Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Dalby Munkebo & Nymarken Nyhedsbrev April Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Dalby Munkebo & Nymarken Strandgård Påskeferie Klubben holder påskeferie fra mandag den 6. april mandag den 13. april. Svømmehal Hver onsdag tager

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Denne avis er til: Februar 2007 1

Denne avis er til: Februar 2007 1 Denne avis er til: Februar 2007 1 Indhold Vuggestueplads???... 3 Rokketænderne... 4 Lukkedage i Paletten... 5 Hjemmesiden... 5 Fastelavn i børnehaven... 6 Hørt i vuggestuen... 9 Fastelavn i vuggestuen...

Læs mere

Højmarkskolen KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2009/10 NR. 6

Højmarkskolen KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2009/10 NR. 6 www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 75 39 20 99 hoejmarkskolen@vejenkom.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2009/10 NR. 6 KALENDER FOR MARTS:

Læs mere

GPS 32-36. Sådan kan det bruges. I hjemmet. Evangelisk Børnemission. I klubben I kirken På ferien. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 32-36. Sådan kan det bruges. I hjemmet. Evangelisk Børnemission. I klubben I kirken På ferien. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 32-36 Sådan kan det bruges I hjemmet Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 32: David salves til konge Nøglesætning: Gud ser dig og kender dit

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31.

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Den bedste og den sværeste højtid. Pinse betyder 50. 50 dage efter påskedag. 50 dage efter Jesu opstandelse. Så længe tog det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Hvor stammer traditionen med påskeæg fra? Hvad symboliserer påskeæg oprindeligt?

Hvor stammer traditionen med påskeæg fra? Hvad symboliserer påskeæg oprindeligt? Hvor stammer traditionen med påskeæg fra? a) Fra Tyskland. b) Fra den tidligste kristendom. c) Fra USA. Hvad symboliserer påskeæg oprindeligt? a) Påskeæg er symbol på opstandelsen. b) Påskeæg er symbol

Læs mere

Bagside. 36.årg. Marts 2013 nr. 108. Foråret er endelig på vej

Bagside. 36.årg. Marts 2013 nr. 108. Foråret er endelig på vej Bagside. Foråret er endelig på vej 36.årg. Marts 2013 nr. 108 Det betyder skiftende vejr. og derfor er det en god idé at have regntøj og en varm trøje liggende hernede Billede: Zoo besøg i vinterferien.

Læs mere

3. kl. vil snart få en tilmeldingsseddel med hjem om klubtilbuddet, så vi kan se hvor mange der kunne tænke sig at starte der.

3. kl. vil snart få en tilmeldingsseddel med hjem om klubtilbuddet, så vi kan se hvor mange der kunne tænke sig at starte der. Til jeres orientering kan vi fortælle at vi nu er kommet til perioden i vores årshjul som hedder: Kulturelle udtryksformer Udeliv Markfestival Vi har valgt at vi vil lære nyt om bl.a. Indien, Nordamerika,

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014

Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014 Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Mest for seje børn Cirkus Model for en dag Rolllespil Restaurant Komediehuset Mavedans Bageri for

Læs mere

Kristi Himmelfart. Jesus tog hjem til sin far i himlen

Kristi Himmelfart. Jesus tog hjem til sin far i himlen Kristi Jesus tog hjem til sin far i himlen Mål: Børn hører om Jesus himmelfart og genkomst. De hører om den opgave, som Jesus gav sine disciple. De hører, at Jesus ikke har efterladt os, men stadigvæk

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 06/2017 Nyt fra Børnehuset. Fastelavn Nu er det snart fastelavn, og det vil sige fest og ballade-tid I uge 6+8 har vi emneuge Fastelavn, hvor vi vil lave fastelavnsris og andet fastelavnspynt.

Læs mere

I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, Amen. En fremmed kommer til byen.

I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, Amen. En fremmed kommer til byen. Påskesøndag, 31.marts, Domkirken, kl.10.00 Salmer: 224, 218, 239 // 236, 234; altergang 227 Tekster: Mark. 16,1-8 Ingen dåb; altergang rit c, O du Guds lam v.1 efter helligsang I Faderens og Sønnens og

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Prædiken til Skærtorsdag, Matt 26,17-30. 1. tekstrække

Prædiken til Skærtorsdag, Matt 26,17-30. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Skærtorsdag d. 2. april 2015 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Skærtorsdag, Matt 26,17-30. 1. tekstrække Salmer DDS 455: Mindes vi en fuldtro ven DDS 567: Jeg er fremmed, jeg

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge14_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 12.04

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC April 2011 Forår på vej

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC April 2011 Forår på vej Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC April 2011 Forår på vej For pokker, hvor er det rart når solen skinner. Vinteren har været lang og kold og det er som at alle er gået i dvale. Men nu er der forår på vej,

Læs mere

H E L E E Nr 3 marts 2015

H E L E E Nr 3 marts 2015 H E L E E Nr 3 marts 2015 HELENENYT Nr. 3 (marts årgang 26) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 27. juni 2014 Fredagsbrev nr. 787 Næste uge: 28. juni 10. august 12. august Baunen udlejet Kollegialt samvær I skole igen (søndag) Lærermøde Mærkedag: TILLYKKE TIL JER Kære forældre

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

Dvs. morgen fritter fra kl Og igen på det tidspunkt Jeres barn efter det normale skoleskemaet ellers ville have haft fri.

Dvs. morgen fritter fra kl Og igen på det tidspunkt Jeres barn efter det normale skoleskemaet ellers ville have haft fri. Vigtigt!! Hvis lærernes lockout bliver en realitet, skal I være opmærksomme på, at Jeres barn stadig kan komme hos os i SFo en. Men kun i det tidsrum som en almindelig skoledag. Dvs. morgen fritter fra

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Opgaveark 1. Palmesøndag

Opgaveark 1. Palmesøndag Opgaveark 1. Palmesøndag jeres gruppe skal I på gaden og dække palmesøndags begivenheder. Ø Læs Lukasevangeliet kap. 19 v 28-48 højt for hinanden Æsel- ejeren og hans kone En tilfældig person i mængden

Læs mere