Boligorganisationen Tårnbyhuse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Boligorganisationen Tårnbyhuse"

Transkript

1 Boligorganisationen Tårnbyhuse Tryghed & Trivsel

2 ÅRET DER GIK Tak for deltagelsen ved arrangementerne og tak for jeres engagement i Boligorganisationen Tårnbyhuse og de respektive afdelinger. Vi ser frem til et spændende år Boligsocial medarbejder: Malene Pedersen startede som boligsocial medarbejder i Tårnbyhuse den 1. november Malene skal i første omgang være i organisationen 1 år. Malene er uddannet sygeplejerske og har arbejdet i psykiatrien i mange år. Endvidere har hun erfaring som projektleder. Malene vil være den person, man skal henvende sig til, hvis man har brug for hjælp til at få aktiviteter i gang i sin afdeling eller på tværs af afdelingerne. Endvidere kan Malene tilbyde anonym rådgivning og hjælp. Det kan omfatte økonomi, ensomhed, sygdom og dødsfald, sorg og krise, konfliktløsning, manglende rengøring i hjemmet, personlig hygiejne og/eller kontakt til myndigheder (kommune, sygehus eller lignende). Malene har indledt samarbejde med SundhedsCenter Tårnby blandt andet omkring ensomhed. Endvidere er Malene i dialog med SSP medarbejdere med henblik på hjælp og støtte til unge og deres familier. Hvis du har ideer til aktiviteter eller har brug for støtte/hjælp, er du velkommen til at kontakte Malene mandag fredag og torsdage for både telefonisk og personlig henvendelse. Læs endvidere i nyhedsbrevet, hvilke aktiviteter der vil blive udbudt i nærmeste fremtid. Bagning på tværs af generationer Der blev bagt julekager til den store guldmedalje i december. 24 personer deltog med stort engagement. Alle havde stor glæde ved arrangementet, hvor man mødtes store og små.

3 Biograftur: Den 1. december afholdt Boligorganisationen Tårnbyhuse et stort arrangement i Kastrup Bio. Det var forpremieren på Hella Joofs film ALL INCLUSIVE. Vi var så heldige, at Hella Joof kom og sagde et par ord omkring filmen og dens budskaber. Det var en dejlig aften, hvor vi håber, I fik grinet og hygget med jeres familie og naboer. Vi har taget hul på 2015 Advokataften ved advokatfirmaet Molt Wengel: Vi har afholdt advokataften den 28. januar. Her var det muligt at få gratis råd og vejledning af advokater, advokatfuldmægtige og jurastuderende Rådgivningen kunne eksempelvis omhandle: Dialog med det offentlige Familie- og arveret (f.eks. skilsmisse og forældremyndighed, arv og særeje) Inkasso og gæld De fremmødte gav udtryk for stor tilfredshed med rådgivningen, og vi vil derfor arbejde på endnu en aften til efteråret. Seniorsurf Vi følger op på succesen omkring Seniorsurf. Vi har i samarbejde med AOF udbudt nye hold med nye undervisere. Holdene er startet medio januar. Seniorsurf bliver afholdt mandage og onsdage i Tårnbyparken samt tirsdage i Vægterparken. Efter 1. november 2014 er stort set alt kommunikation med offentlige instanser blevet digitalt. Seniorsurf er en god mulighed for, at blive mere fortrolig med computeren, så det er muligt at blive digital. Seniorsurf er pc-kursus for begyndere og tager udgangspunkt i netop dit behov. Er du interesseret i at lære om IT, tilbyder Tårnby Bibliotek mange forskelligartede kurser.

4 Zumba Det er så sundt at røre sig. Det får vi hele tiden at vide. Når man så kan have det sjovt samtidig bliver det ekstra godt. Zumba er for den danseglade person, som elsker at bevæge sig til god og humørfyldt musik. Du danser og bevæger dig til forskellig musik, som sammen med lette trinkombinationer gør, at du får sved på panden, pulsen op og et kæmpe smil på læben. Zumba er et koncept, hvor alle kan være med - uanset erfaring. Vi har hyret en erfaren Zumbainstruktør, som vil sørge for, at alle kan følge med. Der er etableret 2 hold på grund af den store tilslutning. Zumba starter den 18. februar 2015 og afholdes onsdage og torsdage frem til juni i Tårnbyparkens festsal. Info-café Et nyt tiltag bliver Tårnbyhuses Info-café. Et sted hvor man kan komme og få en snak med andre beboere i Tårnbyhuse og/eller Malene. Malene vil endvidere kunne tilbyde hjælp til, at gå på internettet (netbank, Borger.dk, sundhed.dk) samt rådgivning og hjælp som tidligere beskrevet. Caféen vil i første omgang holde til i Tårnbyparkens lektiecafé, Tårnbypark Alle 22.

5 Nærgymnastik Der udbydes fortsat nærgymnastik til ældre borgere i samarbejde med Tårnby kommune. Det afholdes i Vægterparken 129 onsdage kl Tårnby Park Alle 24 (festsalen) tirsdage kl og onsdage kl For tilmelding eller yderligere info kontaktes fysioterapeut tirsdage mellem 8.00 og 9.30 på telefon eller på mail: Tårnbyhusedag 2015 I år bliver Boligorganisationen 5 år. Det bliver fejret på den årlige Tårnbyhusedag, som afholdes fredag den 10. december. Vi arbejder på, at der i forbindelse med Tårnbyhusedag kan afholdes organisationens første julemarked. Der vil komme yderligere information senere på året. Økonomisk rådgivning Samarbejdet med Arbejdernes Landsbank fortsætter. Det giver dig/jer mulighed for at få gratis økonomisk rådgivning. Det kan omhandle ændringer i forsørgelsesgrundlaget, store uforudsete udgifter eller hjælp til at blive opmærksom på uhensigtsmæssige forhold i økonomien. Rådgivningen varer en time og kan hjælpe dig til overblik og eventuelt mulige løsninger. At modtage rådgivning er ikke ensbetydende med at det hele løser sig, men en mulighed for, at få løsningsforslag og professionelle øjne på tingene. Du kan henvende dig til Arbejdernes Landsbank på telefon for at aftale tid. Du skal oplyse, at du er beboer i Tårnbyhuse. Du er også velkommen til at henvende dig til Malene på telefon for råd og vejledning omkring økonomiske forhold. Boligorganisationen arbejder endvidere på et samarbejde med BRF Kredit med henblik på endnu en mulighed for økonomisk rådgivning.

6 Tårnbyhuse skaber elev- og arbejdspladser Boligorganisationen har i forbindelse med renoveringsprojekterne skabt lokale arbejdspladser. Udskiftning af køkkener i Vægterparken, fortages af lokalt forankret firma JKE-Design, der får materialer produceret i Danmark. Alene i JKE-Design har projektet skabt 11 lokale arbejdspladser. Projektet i Tårnbyparken har givet arbejde til 6 tømrersvende samt 2 lærlinge. Endvidere har der i projekteringen været en praktikant med fra ingeniørfirmaet DOMINIA, som efterfølgende er blevet fastansat. I Bredagergården har virksomheden Anker Hansen og Co 2 elever med i projektet. I Tårnbyparken/Randkløvehuse har det - i samarbejde med Tårnby Jobcenter, været muligt at ansætte en driftslederassistent i flexjob. Dette med henblik på, at hjælpe vedkommende tilbage på arbejdsmarkedet. Endvidere har vi ansat to ejendomsserviceteknikker elever, som er rundt i de forskellige afdelinger som led i deres uddannelse. De er begge på deres andet år.

7 Du kan være med til at gøre en forskel Tårnbyhuse er med sine 8 afdelinger og ca boliger en del af Danmarks almene boligsektor. En enestående boligform, der ikke findes andre steder i verden. Man har ikke skøde på sin bolig, men til gengæld har man fuld råderet i et boligsocialt fællesskab. Samlet set er der ca. 1 million mennesker der deles om godt ½ million almene boliger. Det betyder at næsten hver 5. dansker bor i Danmarks almene boliger. Alligevel er der mange, og måske også dig selv, der ikke ved, hvordan tingene er skruet sammen og hvor stor indflydelse, du kan få på dit eget hjem og hverdag. Der er mange muligheder, når man bor i Tårnbyhuse. Det er kun fantasien, hvad man vil/kan betale i husleje samt gældende love, der begrænser mulighederne for at skabe hvad der giver mening, livskvalitet og velvære for beboerne. En meget vigtig del af hvad der skal til, for at få det optimale ud af at bo i den almene sektor, er beboerdemokratiet og det frivillige arbejde der lægges i afdelingerne og organisationen. Bestyrelserne udfører et stort stykke arbejde, for at afdelingerne kører som de skal. Men uden beboernes engagement, er det en udfordring at skabe visioner, der lykkes. Det er derfor vigtigt som beboer at deltage i møder og stille spørgsmål. Endvidere kan man som afdeling tale om: Hvordan skal vi fremtidssikre vores afdeling? Hvordan kan vi sørge for det fortsat er attraktivt at bo i vores afdelinger/tårnbyhuse? Vil vi gerne stå for noget bestemt hos os og i så fald hvad? Hvordan kan vi skabe en medejerfølelse hos børnene og de unge, og hvordan kan vi engagere dem? Snak med din nabo og din bestyrelse og få den konstruktive dialog i gang. Der er Spisecafe er, Billardklubber, bankospil og meget mere, der drives af frivillige kræfter. Aktiviteter, der skaber fællesskab og godt naboskab. Noget mange sætter stor pris på og ønsker mere af. For at kunne fastholde mængden af tilbud og få flere tilbud, er det vigtigt med de som arbejder frivilligt, både til bestyrelsesarbejde og aktiviteter. Det gør en forskel. Hvis du vil være med som frivillig i din afdeling eller på tværs i Boligorganisationen Tårnbyhuse, kan du kontakte din afdelingsbestyrelse eller Malene.

8

Frivillighåndbogen FRIVILLIGES ABC. Albertslund Boligsociale Center, 2011 i samarbejde med et frivillighedsudvalg. Sidst redigeret oktober 2013

Frivillighåndbogen FRIVILLIGES ABC. Albertslund Boligsociale Center, 2011 i samarbejde med et frivillighedsudvalg. Sidst redigeret oktober 2013 Frivillighåndbogen de FRIVILLIGES ABC Albertslund Boligsociale Center, 2011 i samarbejde med et frivillighedsudvalg. Sidst redigeret oktober 2013 Frivillighåndbogen Denne håndbog er til dig, der gør en

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 13. Beskæftigelse. Uddannelse. Trivsel. Sport Og Motion. Sundhed. Børn/Unge. Beboernetværk. Familie. Inddragelse Og Demokrati.

Nyhedsbrev nr. 13. Beskæftigelse. Uddannelse. Trivsel. Sport Og Motion. Sundhed. Børn/Unge. Beboernetværk. Familie. Inddragelse Og Demokrati. Læs hvad der bl.a. sker i Sønder - og Korskærparken Nyhedsbrev nr. 13 Beskæftigelse Og Uddannelse Trivsel Og Sundhed Sport Og Motion Børn/Unge Og Familie Beboernetværk Inddragelse Og Demokrati Kultur Og

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

CORPORATE VOLUNTEERING. Tryghedsopkald

CORPORATE VOLUNTEERING. Tryghedsopkald CORPORATE VOLUNTEERING Tryghedsopkald Vejledning til samarbejde mellem virksomheder og Røde Kors om tryghedsopkald foretaget af virksomhedsfrivillige. RødeKors.dk 1 INTRODUKTION OG FORMÅL Denne vejledning

Læs mere

NYHEDSBREVET SØNDERGIEN

NYHEDSBREVET SØNDERGIEN NYHEDSBREVET SØNDERGIEN Om helhedsplanen i Sønderbro-området 2008-2013 Nr. 4 maj 2010 Side 2: Her Er Vi Igen Helhedsplan For Sønderbro - Området Side 3: Det kreative værksted - Opkvalificerer Karina IT

Læs mere

Det er også din boligforening. Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed

Det er også din boligforening. Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed Det er også din boligforening Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed Vi bor i forening Vidste du, at de almene boliger tilhører dem, der bor der? Der sidder ingen ejere, aktionærer

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

DET SPIRER I GADEHAVEGÅRD STATUS 2014

DET SPIRER I GADEHAVEGÅRD STATUS 2014 DET SPIRER I GADEHAVEGÅRD STATUS 2014 INDLEDNING Gadehavegårds boligsociale helhedsplan har nu kørt siden 1. januar 2014, og derfor får du nu en status på de resultater, som vi har opnået sammen med beboere

Læs mere

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED Læs her i folderen om de muligheder du har som bruger med ledsageordningen hos Bruger - Hjælper Formidlingen DET ER DINE ØNSKER, DER TÆLLER Er du mellem 12

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

DET SOCIALE LANDSKAB UNDER FORANDRING side 2. FOKUS PÅ CSR-PARTNERSKABER side 3. SYNLIGHED OG SAMARBEJDE side 4. KOFOEDS SKOLE FYLDER 85 ÅR!

DET SOCIALE LANDSKAB UNDER FORANDRING side 2. FOKUS PÅ CSR-PARTNERSKABER side 3. SYNLIGHED OG SAMARBEJDE side 4. KOFOEDS SKOLE FYLDER 85 ÅR! Marts 2013 DET SOCIALE LANDSKAB UNDER FORANDRING side 2 FOKUS PÅ CSR-PARTNERSKABER side 3 SYNLIGHED OG SAMARBEJDE side 4 KOFOEDS SKOLE FYLDER 85 ÅR! side 9 Det sociale landskab under forandring Det sociale

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Frivilligcenter Hillerød

Frivilligcenter Hillerød A NYHEDSBREV om det frivillige sociale arbejde og aktiviteter fra frivilligcentret, Foreningslivet, kommunen og landsorganisationerne Februar 2009, nr. 1 Nyt fra Frivilligcentret CENTERLEDEREN Så er vi

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

Kirkens Korshær i Aarhus

Kirkens Korshær i Aarhus Billederne stammer fra fem kunstplakater, der kan købes hos Kirkens Korshær i Aarhus. Alt overskud fra salget går til Kirkens Korshærs arbejde i Aarhus. Fotos: Mette Thorsen. Layout: Pia Darfelt Tryk:

Læs mere

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk Lærdansk Velkommen til Lærdansk 2 Kære kursist Vi er glade for at byde dig velkommen hos Lærdansk, og vil gøre vores til, at du får et godt forløb hos os. Pjecen her indeholder en række informationer,

Læs mere

Bestyrelsens beretning april 2013

Bestyrelsens beretning april 2013 Bestyrelsens beretning april 2013 Aflagt ved den ordinære generalforsamling mandag d. 29. april 2013 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. I år har det været lidt underligt at skrive beretning,

Læs mere

Årsrapport 2011 for Café Parasollen

Årsrapport 2011 for Café Parasollen Årsrapport 2011 for Café Parasollen Et socialt og alkoholfrit værested tilknyttet KFUM s Sociale Arbejde Lavgade 5, 6100 Haderslev Tlf. 74 53 58 93 www.parasollenhaderslev.dk Udfordringer, smil og latter

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, 8 & 9

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, 8 & 9 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, 8 & 9 Jan René Petersen Ellebæk, Svogerslev Kandidat til posten som formand Jeg kan bidrage med mit engagement og min viden om vores boligselskab og den almene

Læs mere

Frivilligstrategi. Samarbejdet med de frivillige

Frivilligstrategi. Samarbejdet med de frivillige Frivilligstrategi Samarbejdet med de frivillige Albertslund Boligsociale Center Sidst redigeret november 2011 Frivilligstrategi Denne frivilligstrategi er en del af ABC s frivilligpolitik. Strategien er

Læs mere

0110110010ÆRLIG101000110010 01100100000DIGITALT11011101

0110110010ÆRLIG101000110010 01100100000DIGITALT11011101 Aktiv Nyt 1. halvår 2014-42. årgang 0110110010ÆRLIG101000110010 01100100000DIGITALT11011101 TEMA-NUMMER OM DIGITALISERINGEN Også i dette nummer: NYE VISIONER GENERALFORSAMLING SØNDAGSFROKOST TELEFONKÆDER

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

til dig TITEL RENOVERING OG BYGGERI BEBOERDEMOKRATI BEBOERE Beboerbladet for Boligselskabet Fruehøjgaard / nummer 35 / August / 2014

til dig TITEL RENOVERING OG BYGGERI BEBOERDEMOKRATI BEBOERE Beboerbladet for Boligselskabet Fruehøjgaard / nummer 35 / August / 2014 hjem til dig TITEL RENOVERING OG BYGGERI BEBOERDEMOKRATI BEBOERE Beboerbladet for Boligselskabet Fruehøjgaard / nummer 35 / August / 2014 Af Steen Jonassen formand Boligselskabet Fruehøjgaard Boligselskabet

Læs mere

Samarbejdsrammer for frivillighed i Center for Sundhed og Omsorg

Samarbejdsrammer for frivillighed i Center for Sundhed og Omsorg Samarbejdsrammer for frivillighed Indholdsfortegnelse Hvorfor samarbejde?... 2 Hvorfor samarbejdsrammer?... 3 Muligheder... 4 Det særlige ved frivillighed... 5 Kommunikation og fælles mål... 6 Anerkendelse

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning Hjerneskadeforeningen Lokalforeningen Sydfyn Nyhedsblad for januar & februar Mød os på Facebook Julebowling Hjerneugen Selvhjælpsgrupper Bestyrelsesberetning Referat fra Generalforsamlingen Hovedtropperne

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

Nyheder fra Titanparken November/ December 2014

Nyheder fra Titanparken November/ December 2014 Nyheder fra Titanparken November/ December 2014 Vinteren er ved at nærme sig, og det er derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken,

Læs mere

Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening

Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening Nyt fra Juni 2014 Nr. 13 Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening Organisationsbestyrelserne for Padborg Boligforening og Aabenraa Almene Boligselskab Aabenraa Almene Boligselskab Kallemosen

Læs mere