Program for Nicolaifællesskabet ved Sct. Nicolai kirke, Aabenraa Sogn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Program for Nicolaifællesskabet ved Sct. Nicolai kirke, Aabenraa Sogn"

Transkript

1 Program for Nicolaifællesskabet ved Sct. Nicolai kirke, Aabenraa Sogn August 2015 Juni 2016

2 August Program for Nicolaifællesskabet Bibelundervisning ApG. 1,1-14 Optakt til den åndelige krig! Gudsriget kommer, og disciplene sendes som de første ud for at erobre verden. Det giver konflikt, både politisk og åndeligt. Kristne kender ikke tiden for kampens ophør. Derfor skal vi i dag føre kampen videre ved at våge, bede, være vidner. September Aktuelt emne Bibelundervisning ApG 1,15-26 og 2,42. Apostlenes lære som grundlag for kristentro dengang såvel som nu. Selv om Judas var én af Jesu nærmeste medarbejdere (discipel), svigtede han og endte med at tage sit eget liv i desperation. En anden blev valgt i hans sted. Hvorfor er det vigtigt, at der er tolv apostle? Hvorfor taler man stadig om apostlenes lære? Hvem er de og hvad betyder det konkret at bygge på deres lære? Ved biskop Karsten Nissen.

3 Oktober Stor opstandelse i folkekirken Hvordan skal vi forstå opstandelsen, og hvorfor er det vigtigt, at Jesus stod fysisk op af graven? Hør et spændende foredrag af sognepræst Henrik Højlund, der tager udgangspunkt i den debat, der opstod i medierne, da flere præster først på året benægtede troen på Jesu legemlige opstandelse Bibelundervisning ApG 2,1-13. At fyldes af Helligånden! Hvem er Helligånden? Hvad vil det sige at blive fyldt af Helligånden? November Aktuelt emne Bibelundervisning ApG 2, Menneskets ondskab & Guds frelsesplan! At Jesus brutalt blev dræbt på korset, var ikke noget, som kom bag på Gud. Det indgik på forunderlig vis i Guds frelsesplan for verden. Men Gud kan bruge menneskelig og dæmonisk ondskab til at føre sin gode vilje igennem. Ved læge Christian Mogensen

4 December Kristendomsforsvar Januar Forfølgelse af kristne - hvordan forsvarer vi vores tro mod indvendinger? Selvom kristendommen ikke er videnskab, kan det alligevel godt give mening at tro. Der har i den senere tid været rejst meget religionskritik. Hvordan kan man så alligevel bevare glæden og frimodigheden ved at tro på Gud? Mød stud. theol. Peder S. Jørgensen, som har beskæftiget sig med indvendinger og forsvar for troen. Mange steder i verden er det forbundet med livsfare at omvende sig til kristentroen. I områder af Irak og Syrien foregår der netop nu en systematisk forfølgelse og udryddelse af kristne. Hvem er de de kristne martyrer? Og hvordan kan vi støtte og hjælpe dem? Hør et spændende foredrag af Kim Hartzner, der er generalsekretær for Mission Øst Bibelundervisning ApG 2,37-3,11. Guds ord består ikke i ord, men i kraft! Hvilke tegn fulgte apostlene dengang, og hvilke tegn skal følge dem som tror i dag? Er der både medgang og modgang i en discipels liv?

5 Februar Lidelse og det ondes problem i 2016 Der er mange, som forfølges, mobbes, som er kede af det, som pines. Men hvor er Gud henne i alt dette? Hvis Gud virkelig har al magt i himmel og på jord, hvorfor er der så stadig ondskab i verden? Med udblik til debatten omkring Guds rolle i Utøyatragedien i Ferie-event Nærmere information følger! Marts Bibelundervisning ApG 3, Livets fyrste dræbte I! Hvad var det, som apostlene forkyndte? Hvem var Jesus? Hvilken rolle spiller han i Guds frelsesplan?

6 16.03 Bjolderup via Hemsedal og Fuller Den nye sognepræst i Bjolderup-Uge, Allan Madsen har været præst i den norske kirke i Hemsedal. Mens han var der, skrev han en afhandling ved Fuller Theological Seminary om bl.a. moderne menighedsformer. Hvad tænker han er en moderne menigheds største udfordring i det 21. århundrede? Ved sognepræst Allan Madsen Bibelundervisning ApG 4,1-22. Villighed til at lide. For alene i Kristus er der håb! Selvom apostlene ikke var præster, var de brændende og overbevisende i deres tale. Hvorfor? Hvilken betydning kan dette have i dag? Hvad betyder det, at der kun er frelse i Jesu navn? Ved læge Christian Mogensen. April Hvorfor gå i kirke om søndagen? Hvad betyder det, at disciplene på Jesu tid holdt fast i brødets brydelse? Har det nogen betydning for en discipel i 2016? Ved sognepræst Jørgen Jørgensen

7 26.04 Bibelundervisning ApG 4, Livet i menigheden Hvordan levede apostlene sammen dengang. Hvilke ligheder og forskelle er der til, hvordan kristne lever sammen i dag? Maj Han som har for mig et moderhjerte! Hvad er kvindernes rolle i Bibelhistorien? Og hvad skal vi tænke om de mere feminine lignelser, der bruges om Gud i Bibelen? Ved sognepræst Anke Krauskopf Bibelundervisning ApG 5. Ejendomsfællesskab & vi lader os ikke fængsle! Hvad kostede det, at være en del af apostelfællesskabet? Hvad koster det i dag? Juni Aktuelt emne

8 Lovsangsledere Torben Støjberg Callesen Torben er kirke- og kulturmedarbejder ved Sct. Nicolai Kirke. Han er en faglig kompetent og meget erfaren lovsangsleder. Lene Grube Hansen Lene er pædagog og pianist. Hun brænder både for mennesker og musik. Lene er tidligere medlem af lovsangsbandet og vant til at lede lovsang. Maria Rønne Maria brænder for musik og lovsang, som skaber glæde. Hun er meget opmærksom på, at lovsang er for alle - både børn, unge og ældre. Teknik Rasmus Rønne Rasmus er ingeniør og en meget kompetent tekniker. Som leder af teknikgruppen er musikken, lyden og øvrig teknik i kyndige hænder.

9 Ledere for børn og unge 0 - ca. 5 år Niels Lindhard Thomsen Niels er selv småbørnsforælder. Han brænder for, at børn skal have det godt, hygge sig og møde nye kammerater. Ca. 5 år 10 år klasse Teenagere Anne Sode Krab Anne er uddannet pædagog og en erfaren ungdomsleder. Hun mener ikke, kristendommen behøver at være kedelig og tør, selvom den er seriøs og sand. Torben Støjberg Callesen Torben er kirke- og kulturmedarbejder. Han brænder for at unge teenagere skal have det sjovt samtidig med, at de lærer Jesus at kende.

10 Undervisere Jørgen Jørgensen Sognepræst, som brænder for at nå ud med det glade budskab til folk. Det er vigtigt for Jørgen, at man bliver mødt af fællesskab og livsgivende forkyndelse uanset hvem man er og hvor gammel man er. Undervisningdatoer: 26.08, 21.10, 20.01, 03.02, 02.03, 13.04, og Christian Mogensen Christian er læge og samtidig en erfaren prædikant i Luthersk Mission. Han mener, at en god solid forkyndelse hænger sammen med et myndigt lægfolk. Undervisningsdato: Peder Skovbo Jørgensen Peder læser teologi og brænder for at forsvare kristentroen mod indvendinger. Han har i sin bacheloropgave beskæftiget sig med kristendomsforsvar på et højt akademisk niveau. Han vil både vise os nogle af disse argumenter, men samtidig også undervise os i, hvordan troen kan forsvares i hverdagslivet. Undervisningsdato: Kim Hartzner Generalsekretær i den danske hjælpeorganisation Mission Øst, som hjælper udsatte og forfulgte grupper i Østeuropa og Asien. Kim Hartzner har gennem flere rejser opnået et indgående kendskab til bl.a. forfulgte kristne. Undervisningsdato: 6.1

11 Karsten Nissen Karsten Nissen har været biskop i Viborg stift fra Han flyttede med sin kone til Aabenraa i efteråret Han har en omfattende erfaring som forkynder, foredragsholder og leder i kirken. Han har skrevet flere bøger og er en dygtig teolog. Undervisningsdato: Henrik Højlund Sognepræst i Løsning-Korning. Formand for Evangelisk Luthersk Netværk. Har skrevet flere bøger, heriblandt Mærk Gud (2014) og De overbeviste (2015) Undervisningsdato: Anke Krauskopf Anke er sognepræst ved Sct. Nicolai Kirke for den tyske del af menigheden. Hun har beskæftiget sig med de mere kvindelige træk i Gudsbilledet og set på kvindernes rolle i Bibelhistorien. Undervisningsdato: Allan Madsen Allan er sognepræst i Bjolderup-Uge sogne. Han er tidligere præst i den norske kirke og har beskæftiget sig indgående med moderne menighedsformer. Undervisningsdato:

12 Kontakt Organisator i Nicolaifællesskabet: Jane Schwartz Leonhardt Jane er projektsygeplejeske, gift med Klaus og mor til tre voksne børn. Hun har uddannet sig i projektledelse og brænder for ledelse og kristent fællesskab. Sognepræst ved Sct. Nicolai kirke Jørgen Jørgensen Kirkeplads Aabenraa Tlf.: Tid: Onsdage i ulige uger kl ca Sted: Sct. Nicolai kirke Kirkeplads Aabenraa Se mere på: