Såkombination MSC Accord. Stor kapacitet høj præcision...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Såkombination MSC Accord. Stor kapacitet høj præcision..."

Transkript

1 Såkombination MSC Accord Stor kapacitet høj præcision...

2 Den mest moderne teknologi fra specialisten inden for pneumatiske såmaskiner Med såkombinationen MSC præsenterer Kverneland Accord den slagkraftige såteknik til den professionelle landmand. Pga. den kompromisløse opbygning er MSC klar til enhver anvendelse. Lige meget om det er efter pløjning, harvning eller direkte i stub. Med MSC vil De opleve et rentabelt udstyr, der passer til alle forhold.

3 Kravene til såteknik har ændret sig i mange landbrugsvirksomheder. Stramme tidsfrister stiller i dag store krav til kapaciteten. Varierende jordforhold kræver en tilpasset teknik, der opfylder alle moderne planteavlsstandarder. Med såkombinationen MSC tilbyder Kverneland Accord en såkombination i en højere klasse - med alt hvad den professionelle landmand har behov for. Forskellen ligger i udbyttet! Allerede under såningen lægges grundstenen for den nye høst. Krav til stor præcision og en præcis dybde er forudsætningerne for, at frøene udvikler sig til stærke planter og dermed er basis lagt for et stort udbytte. Disse krav omsættes teknisk på imponerende vis med såkombinationen MSC. Udsåningsenhed klarer effektivt alle størrelser af udsæd og sørger altid for et formidabelt resultat. MSC - såning med største produktivitet!

4 Kverneland Accord MSC Gennemtænkt kombination - funktionalitet til mindste detalje Det universelle udstyr giver afgrøden de bedste forudsætninger for en god start. I MSC s særlige opbygning ses den rentable forskel på at en komprimiløs etablering udvikler sig til stærke planter - grundstenen i Deres indtjening. Hjulpakker styrer dybden Kombination af forreste og bagerste dækpakker med lille akselafstand maksimerer maskinens jordsøgeevne og intensiver således disc-sektionens arbejde samt gør såmaskinen stabil på skrå marker. Vægtfordelingen over dækpakkerens samlede arbejdsbredde sørger for en perfekt jævnet og overfladebehandlet jordstruktur og fremmer samtidig den kapillære effekt. Frontdækpakkeren jævner jorden allerede inden disc-sektionens egentlige jordbearbejdning, sådan at store jordknolde bliver findelt. Samtidig garanteres en optimal ensartethed til en præcis kørsel af tallerkenharven. MSC 2-akselsystem sørger for, at maskinvægten fordeles jævnt på begge MSC s aksler, derved undgås en alt for stor vægtoverførsel til traktoren, som kan forårsage jordpakning og dybe kørespor. Derudover sørger dækpakkeren for en sikker vejtransport. Det er muligt at indbygge en pneumatisk eller hydraulisk bremse efter eget valg. Disc-sektion De store disc (460 mm eller 510 mm) er påsat enkeltvis, udstyret med en overbelastningssikring og er fuldstændig vedligeholdelsesfrie. Bearbejdsningsdybden på discsektionerne kan valgfrit indstilles hydraulisk fra traktoren. Disc-sektionerne skærer, smuldrer og jævner såunderlaget. De buede ståldisc er fremstillet af specielt produceret stål og er savtakkede for at undgå, at høstrester trykkes ned i jorden, men bliver findelt. Disc-sektionens aggressive vinkel sørger, også under svære forhold, for en optimalt forberedt jord.

5 CX-såskær med 160 kg. skærtryk Det patenterede CX-såskær arbejder med et konstant skærtryk på 160 kg via en bladfjeder. Dette skærtryk på såskiven er uafhængigt af fart og arbejdsdybde. CX-skæret består af en specielhærdet stålskive (Ø 410 mm) og en fleksibel plastskive (Ø 360 mm) som driver hinanden. Ved rotationen opnås en kontinuerlig selvrensende effekt, sådan at yderligere afstrygere er overflødige og de vedligeholdelsesfrie lejer forhøjer ydeevnen. Trykruller De 50 mm brede trykruller arbejder uafhængigt af CX-såskæret og kan på den måde indstilles individuelt. Trykrullerne presser kun indenfor sårillen, så der ved efterfølgende nedbør er rigelig med løs jord til rådighed. For at tilpasse trykrullerne til alle forhold kan valserne også afmonteres helt, f.eks ved sen såning. Strigle For en optimal dækning af såsæden har efterharven mange indstillingsmuligheder, fra trinløs justering af pres til fuldstændig afmontering. Derudover kan efterharven indstilles i 3 forskellige vinkler. Således kan efterharvens arbejdsintensitet ændres. Derudover kan man - alt efter jord- eller planteavlssystem, vælge mellem en såefterharve (Ø 10 mm) eller fingerefterharve (Ø 12 mm).

6 MSC fast eller foldning - Præcis som De ønsker! MSC fast - 3,0 og 4,0 m arbejdsbredde Den centrale sådybde indstilles enkelt og sikkert på begge hovedcylindere vha. spacere. Den store beholderåbning, der gør det nemt at fylde beholderen, åbnes og lukkes vha. en selvoprullende presenning. Doseringsprøveprocessen, som er meget brugervenlig, forenkles yderligere af den gode tilgængelighed til doseringsenheden. Et kig ind i såsædbeholderen viser det standard monterede trin samt såsædfordelerhovedets fornuftige indretning.

7 MSC 3000 og MSC 4000 imponerer ved deres kompakte opbygning - fordelagtigt både på vejen og i marken l Frøbeholder Enkel dybdeindstilling vha. spacere Langfingret strigle eller S-såstrigle Valser er uafhængige af skæret CX-såskær, 160 kg skærtryg Store Ø 800 mm hjul Disc-sektion Ø 460 eller 510 mm Dækpakker 2-akselsystem Teleskoptrækbom muliggør en styrevinkel med frontdækpakkeren på 90

8 MSC 4,0 og 6,0 m arbejdsbredde Den opklappelige MSC fra Kverneland Accord fås i arbejdsbredder på 4 og 6 m og byder på mange tekniske detaljer, som gør arbejdet nemmere. MSC er tilpasset landbrugets stigende krav, lige meget om der er tale om konventionel eller reduceret jordbearbejdning - også f.eks direkte til eftersåning af græs. På den måde giver MSC frihed til at vælge, hvilket dyrkningssystem, der passer bedst til bedriftens vilkår. MSC er hurtig klar til brug! Lige fra adgangen til doseringen over den lette justering af disc-sektionen til den enkle indstilling med afstandklodser. Trykrullerne kan forsynes med stort pres efter behov, sådan at såsæden får en god kontakt med jorden. DTrykrullerne kan dog også helt afmonteres for at forhindre, at jorden klæber sammen, under meget fugtige forhold. På MSC-modellerne sidder fordelerhovedet uden for såsædstanken. Beholderen på den opklappelige MSC rummer l såsæd, derved reduceres tidsforbruget til efterfyldning.

9 Enkel og sikker påfyldning gennem såsædstankens store åbning. Efter ønske udstyres MSC med Kverneland Accords Flow-tjeksystem til overvågning af udsåningen. Blæseren drives hydraulisk. På den måde kan luftstrømmen tilpasses præcist til de givne forhold. Disc-sektionens indstillingsskala tydelig at se fra traktoren og muliggør en optimal indstilling. For at forbedre driftsikkerheden i ekstreme situationer og ved mange sten, kan understellet udstyres med stenafvisere. Montering på traktorens lift (standardudstyr), lavt trækpunkt til optimal trækkraftoverførsel, bred styrevinkel til lille forager.

10 MSC+ - Jordbearbejdning, gødskning og såning To beholdere for mere fleksibilitet Opbygningen af Kverneland Accord MCS+ modelserie er identisk med MSC opbygning på nær såsædtanken og gødningsbeholderen. MSC+ leveres med en tankkapacitet på op til 4500 l. Tanken er opdelt i to (60/40), gødningen placeres i den bagerste disc-sektion så gødningen ligger mellem hvert andet såskær. Da gødningen bliver fuldstændig indarbejdet og dækket, kan planterne optage gødningsdepotet, der er lagt tæt på rødderne, hurtig og fuldstændigt. Gødningsplaceringens to systemer Alt efter de driftsmæssige forhold og forholdene for etableringen kan der vælges mellem udlægning direkte i sårillen eller et gødningsbånd mellem kornrækkerne. Gødningskær på disc-sektionen Gødningsskærene på disc-sektionen er sådan udformet, at det lagte gødningsbånd befinder sig præcist mellem to såriller. Alle planter har præcis den samme afstand til det indarbejdede gødningsdepot. Gødningsplacering i sårillen Gødninsplacering i sårillen sker med CX-såskæret. Gødningen blandes ved placeringen med såsæden og placeres i sårillen. Dette er særligt egnet til fosforholdig gødning, for at fremme planternes kimudvikling på den mest effektive måde. Såskærets særlige udformning med to udløb muliggør derudover en såning af to forskellige kulturer i en og samme arbejdsgang!

11 Præcision ved såudlægningen Indsåningspose og vægt leveres med som standardudstyr og findes i værktøjskassen. Pneumatisk system Det pneumatiske system er nok det mest kendte såsystem verden over, og med allerede solgte eksemplarer forener doserings- og fordelingssystemet afprøvet og robust teknik med yderste præcision. Recirkulation af såsæd I plejesporenes rækker fører kombiklappen såsæden fra fordeleren tilbage i beholderen. Dette fører til en besparelse af såsæd på op til 8%. En beholdervolumen på 3.700/3.900 l (> 3 big bags) står for største kapacitet. Combi ventil åben Combi ventil lukket (tilbageføring af såsæd til tanken) Fordelerhoved MSC fast Fordelerhoved MSC foldnings modeller Fordelerhoved til gødning på MSC+ CX-såskæret CX-såskæret med den gennemtestede Kverneland bladfjeder-overbelastningssikring sørger for en konstant sådybde under alle jordforhold. Med den patenterede kombination af en savtakket stålskive på Ø 410 mm i diameter og en konveks plastskive fungerer CXsåskæret uden afstryger og er udstyret med vedligeholdelsesfrie lejer. Den slanke profil og opstillingen i en vinkel af 3,5 muliggør en højere hastighed. En skærafstand på 555 mm sørger for tilstrækkelig gennemgang af planterester. Uafhængig af arbejdshastigheden og af presset fra pakkeren sikres et konstant skærtryk på 160 kg, idet den samlede vægt ganske enkelt overføres til skæret.

12 Fleksibel elektronik Individuelt justerbare trykhjul Trykhjulene arbejder fuldstændig uafhængig af såskærene. Hvis såskæret eller trykhjulet møder et objekt, løfter de ikke hinanden ud af position. Trykket på trykhjulene kan justeres individuelt. Under våde forhold kan trykhjulene løftes fra jordoverfladen.

13 MSC i overskifter... MSCs vigtigste kendetegn optimal nivellering via. dækpakkeren og disc-sektion foran såskærene stor såsædsbeholder på l stor kapacitet stor holdbarhed, også ved brug hvor der er mange sten, pga. stenafvisere lille venderadius pga. den korte afstand fra traktoren til pakkerhjulene god driftssikkerhed også under fugtige forhold, da pakhjulene kan løftes af konstant sådybde ved varierede jordforhold. MSC Arbejdsbreede (m) Sprøjtesporstyringssystem De mange arbejdsbredder, der står til rådighed, byder på en optimal tilpasning til Deres køresporssystem. Sprøjtesporsstyringssystem (m) ,0 4,0 6,0

14 Elektronik Kverneland Group - The ISOBUS Company IsoMatch Tellus Næste generation af intelligente ISOBUS terminaler IsoMatch Tellus Let tilgængelig ISOBUS genvejstast Stor 12,1 farve touch screen ISOBUS Shortcut Button (ICB) IsoMatch Tellus er den første ISOBUS terminal i verden, der er i stand til styre 2 forskellige maskiner/skærmbilleder gennem en terminal uden hele tiden at skulle vælge, hvilken skærm man vil arbejde på. Robust konstrueret aluminiumskabinet og ergonomisk gummigreb Ergonomisk korrekt design Ergonomisk design i kombination med let tilgængelige sensitive touch screens Elektronisk sprøjtesporskontrolsystem FGS Med det elektroniske sprøjtesporskontrolsystem FGS kan du vælge mellem forskellige sprøjtesporsrytmer. Ved anlæg af sprøjtespor får føreren en optisk anvisning. Også ved aktuel kørsel med radsåmaskinen foretages en optisk visning, så der kan foretages manuelle korrektioner efter behov. Desuden indeholder FGS tankmåler og spændingsovervågning 9 SIGNUS - Den elektroniske såmaskinestyring Signus har til formål at levere omfattende informationer, sikre enkel indtastning, håndtere mange funktioner og sikre en præcis styring. For præcis kørsel med sprøjte og gødningsspreder sikrer den elektroniske såmaskinestyring Signus optimal anlæg af sprøjtespor og optisk visning. Signus tilbyder yderligere en lang række funktioner: anlæg af specialrytmer, ændring af udsåningsmængde, overvågning af blæserhastighed osv. Dette indstilles nemt efter det aktuelle behov og kan hurtigt hentes frem under kørsel.

15 IsoMatch Shortcut Button (ICB) IsoMatch genvejstast (ICB) er en ny funktionen på ISOBUS terminalernes top. Ny, men stadig i overensstemmelse med de allernyeste ISO standardiseringer. Når piloten opdager en usikker situation og presser ISOBUS genvejsknappen (ICB), sendes der et sikkerhedssignal til det tilsluttede ISOBUS redskab. IsoMatch IsoMatch Tellus er fremtidens terminal som også kan anvendes til GEO Control på andre af Kvernelands produkter Med udviklingen og tilgængeligheden af 29 fuldt ud ISOBUS kompatible maskiner har Kverneland Group profileret sig som det førende ISOBUS selskab inden for landbrugs branchen. Kverneland har lagt utrolige mængder af resurser i udviklingen af ISOBUS teknologien, men hvorfor? For at være med helt fremme og være kundernes foretrukne leverandør / For at øge kundernes indtægter, da vi altid vil levere den bedste og nyeste teknologi / For at udbrede ISOBUS konceptet og produkterne på verdensplan (plug& play) Vi vil i fremtiden fastholde denne position, og derfor er Kverneland Group nød til at tage endnu et skridt og det gøres ved at introducer en ny ISOBUS terminal på markedet. Elektrisk såmaskinedrev (Focus 2) Med FOCUS 2 traktorterminal tilbyder Kverneland Group et prisgunstigt alternativ til styring af alle ISOBUS-compatible redskaber fra Kverneland Group. FOCUS 2 terminalen opfylder den samme funktionsstandard som Tellus-terminalen. Flow-Check Seed-flow monitoring På alle kvernelands pneumatik såmaskiner er det muligt at monter flow check. Dette er et individuelt system hvor en føler monteres på hver enkelt såslange og sikrer at man ikke kører med tilstoppede slanger. Skulle en slange stoppe får chaufføren anvist hvilken slange der er stoppet i terminalen. 10

16 Tekniske data Maskintype MSC MSC MSC + Arbejdsbredde (m) Antal såskær Skærafstand (cm) 12,5 12,5 12,5 Tankvolumen (l) Såtanksudbygning med 600 l til MSC+ Beholderafdækning med presenning Angivelse af tankvolumen Hydraulisk blæserfremdrift Ventilatordrev med akselmonteret pumpe Overvågning af blæser Antal doseringsapparater Mekanisk fremdrift i doseringsapparatet Elektronisk fremdrift i doseringsapparatet Overvågning af doseringsapparatet Såmængdejustering Mulig mængde af udsæd 2-380kg 2-380kg 2-380kg Mulig mængde af mineralsk gødning 1-350kg Sprøjtesporstyringssystem Signus Sprøjtesporstyringssystem ESA (ISOBUS) Max. antal magnetklapper med recirkulation(tilvalg) Forudgående opmærkning Halvsidet afbrydelse Discafstand på disc-sektion (mm) Disc diameter (460 mm. / 510 mm) / / / Disc rækkeafstand (cm) Disc-sektion justering mekanisk Disc-sektion justering hydraulisk CX-såskær Skærtryk (kg) Disc-diameter (mm) Trykruller (ø 360 x 50 mm) Efterharve / / / Frontdækpakker Dækpakker PU fyldt dækpakker Pneumatisk / hydraulisk bremse Teleskoptrækbom Vejtilladelse Trækkraft (HK / kw) Vægt (kg) 3 m: ,0 m: ,0 m: m: ,0 m: ,0 m: 8080 Standardudstyr Ekstraudstyr Fås ikke til denne type Information i denne brochure er beregnet som generel information til globalt brug. Vi har gjort vort yderste for, at de givne informationer er så korrekte som muligt, dog tager Kverneland Group forbehold for unøjagtigheder, fejl og forsømmelser som kan forekomme, hvilket også indebærer at den givne information ikke kan danne grundlag for en retssag imod Kverneland Group. Modeller, specifi kationer og ekstraudstyr kan variere fra land til land. Kontakt Deres lokale forhandler. Kverneland Group forbeholder sig retten til at foretage ændringer i konstruktion eller tilføjelse af nye funktioner uden at være forpligtet over for udstyr købt før eller efter sådanne ændringer er foretaget. Sikkerhedsafskærmninger kan være blevet fjernet fra de viste maskiner udelukkende af hensyn til illustrationen samt for at synliggøre specifi kke maskinfunktioner. For at undgå uheld må afskærmningen aldrig fjernes. Er det nødvendigt at fjerne afskærmning, f.eks. pga. vedligeholdelse, kontakt da nødvendig assistance eller en teknisk tilsynsførende ved Kverneland Kverneland Group Soest GmbH

17 Ekstraudstyr Stenafvisere mellem de bagerste dæk på pakkeren Hydraulisk dybdeindstilling på discsektionen Arbejdslygter Frontdækpakker 18" tallerkner som standardudstyr 20" tallerkner som tilvalg Afskærmningsplade til tallerkenharve højre PTO trukken blæser Mulighed for S tand Tankudvidelse 600 l for MSC+ Fysisk spormarkering Bremsesystem pneumatisk/hydraulisk Halvsidet afblænding

18 Kverneland Group Kverneland Group er en af de førende internationale producenter og leverandører af landbrugsmaskiner og serviceydelser. Fokusering på innovation gør os i stand til at levere et unikt og komplet sortiment af produkter i høj kvalitet. Kverneland Group tilbyder en unik pakke af løsninger til landbrugsbranchen. Sortimentet dækker jordbearbejdning, såning, græsudstyr, gødningsspredere samt sprøjter. Originale reservedele Kverneland Groups slid- og reservedele er udviklet til at sikre en pålidelig, sikker og optimal udnyttelse af redskabet og en omkostningsbevidst, lang holdbarhed. Kverneland Group har et bredt netværk af kompetente forhandlere, hvor du er sikker på at få en professionel service, originale dele samt et stort og kundetilpasset lager. Sammen med et stort centrallager placeret centralt i Europa giver det den bedste sikring mod driftstop. Kverneland Group Danmark AS Taarupstrandvej 25 DK-5300 Kerteminde, Danmark Tel , Telefax AC DK 08/2011 Accord

QUANTUM V/N/F 65-97 HK (48-71 KW) NOMINEL EFFEKT

QUANTUM V/N/F 65-97 HK (48-71 KW) NOMINEL EFFEKT QUANTUM V/N/F 65-97 HK (48-71 KW) NOMINEL EFFEKT Førende egenskaber: Optimal sikkerhed under kørslen. Let adgang, komfortabelt sæde, godt udsyn og logisk placerede betjeningsfunktioner giver optimal sikkerhed

Læs mere

LAD OS MØDES TIL EN GOD HANDEL

LAD OS MØDES TIL EN GOD HANDEL Tag den rigtige beslutning. NU. LAD OS MØDES TIL EN GOD HANDEL finansiering fra 0,0% rente 1 Afgrødeflowet er fremragende. Vi har mange opgaver for husdyrbedrifter, så stråkvaliteten skal være helt i top.

Læs mere

DRIVEN BY QUALITY DEN NYE EURO 6-SERIE TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM

DRIVEN BY QUALITY DEN NYE EURO 6-SERIE TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DEN NYE EURO 6-SERIE EN REN KVALITETSSERIE Den nye DAF Euro 6-produktserie. Splinternyt design giver maksimal effektivitet, optimal driftssikkerhed og størst mulig kørekomfort. De nye højteknologiske PACCAR

Læs mere

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser Danfoss varmepumper Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag 20+ år med energibesparelser Med en forventet levetid på mere end 20 år sikrer en investering i en Danfoss varmepumpe

Læs mere

gør energieffektivitet til din forretning

gør energieffektivitet til din forretning gør energieffektivitet til din forretning Smarte løsninger har deres egen farve Solar er en teknisk grossist inden for el, kommunikation, sikring, belysning, automation, vvs, ventilation og vedvarende

Læs mere

:PVS DBSHP PVS DPNNJUNFOU

:PVS DBSHP PVS DPNNJUNFOU Transport udover alle grænser Den stærkt stigende internationale samhandel skærper kravene til godssikring. Kravene til virksomhederne øges. Det handler om at undgå dyre transportskader, vel at mærke på

Læs mere

HORSCH Terrano 6-12 FG

HORSCH Terrano 6-12 FG 09/2008 Specialist i moderne jordbearbejdning og såteknik HORSCH Terrano 6-12 FG Art.: 80270602 da Brugsanvisning Skal læses omhyggeligt inden ibrugtagning! Brugsanvisningen skal opbevares! EU-overensstemmelseserklæring

Læs mere

4kommuner er. Én samlet styring af alle varme- og ventilationsanlæg. allerede i gang. varme.danfoss.dk

4kommuner er. Én samlet styring af alle varme- og ventilationsanlæg. allerede i gang. varme.danfoss.dk Én samlet styring af alle varme- og ventilationsanlæg ECL Comfort 310 er kommunernes stærke genvej til styring af varme,- brugsvandsog ventilationsanlæg i gamle såvel som nye bygninger. Det skyldes ikke

Læs mere

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Omkostningsreduktion ved horisontal transport Rejsen igennem forsyningskæden fra fabrik til slutbruger kan være lang, idet varer flyttes flere gange

Læs mere

FORUM. Løft en masse tons med en finger. DANMARK EFTERÅR 2012 nr. 26

FORUM. Løft en masse tons med en finger. DANMARK EFTERÅR 2012 nr. 26 FORUM DANMARK EFTERÅR 2012 nr. 26 Løft en masse tons med en finger Inde i førerhuset på Svetruck s trucks kan der meget vel sidde en lille boks med et lille rødt mini-rat monteret ved armlænet. Rattet

Læs mere

FORUM. Sikker drift på Hojums kraftværk. Alle lejer fortjener en god tætning side 2. Gode nyheder til fødevareindustrien. Et magasin fra SKF Nr 30

FORUM. Sikker drift på Hojums kraftværk. Alle lejer fortjener en god tætning side 2. Gode nyheder til fødevareindustrien. Et magasin fra SKF Nr 30 FORUM Et magasin fra SKF Nr 30 Alle lejer fortjener en god tætning side 2 Sikker drift på Hojums kraftværk side 4 Gode nyheder til fødevareindustrien side 6 FORUM Nr 30 Alle lejer fortjener en god tætning

Læs mere

Planlægning af it-undervisning

Planlægning af it-undervisning Planlægning af it-undervisning IT- & Telestyrelsen, juni 2009. Planlægning af it-undervisning Udgivet af: IT- & Telestyrelsen Publikationen kan hentes på IT- & Telestyrelsens hjemmeside: www.itst.dk ISBN

Læs mere

Den enkle løsning på en daglig udfordring. Danfoss Dynamic Valve. dynamic.danfoss.dk

Den enkle løsning på en daglig udfordring. Danfoss Dynamic Valve. dynamic.danfoss.dk MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Dynamic Valve Den enkle løsning på en daglig udfordring Optimal temperaturstyring og automatisk indregulering af 2-rørs varmesystemer alt sammen i én enkelt ventil.

Læs mere

SEG. Kildepladsoptimering. Udstillinger. Danish Crown. DSB værksted NYHED! SEG autoadapt. Kundeavis Nr. 38 14. årgang JUNI 2010.

SEG. Kildepladsoptimering. Udstillinger. Danish Crown. DSB værksted NYHED! SEG autoadapt. Kundeavis Nr. 38 14. årgang JUNI 2010. AUTOADAPT3 CIRKULATION Kundeavis Nr. 38 14. årgang JUNI 2010 SEG grinderpumpen der kan selv... SEG autoadapt NYHED! Danish Crown DSB værksted Kildepladsoptimering Udstillinger Store besparelser, se side

Læs mere

ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser.

ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser. ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser. Energien er jeres Vi har udviklet os gennem de sidste 100 år fra at være et kulselskab, til et benzin- og olieselskab

Læs mere

At-VEJLEDNING TEKNISKE HJÆLPEMIDLER B.1.3. Maskiner og maskinanlæg

At-VEJLEDNING TEKNISKE HJÆLPEMIDLER B.1.3. Maskiner og maskinanlæg At-VEJLEDNING TEKNISKE HJÆLPEMIDLER B.1.3 Maskiner og maskinanlæg Vejledning om konstruktion og opstilling af maskiner og maskinanlæg, der ikke er omfattet af Maskindirektivet Maj 2004 Erstatter At-anvisning

Læs mere

arbejde med motorsav avanceret vejledning i mere sikker og effektiv brug af en motorsav del 2 Husqvarna Performance series

arbejde med motorsav avanceret vejledning i mere sikker og effektiv brug af en motorsav del 2 Husqvarna Performance series arbejde med motorsav del 2 arbejde med motorsav avanceret vejledning i mere sikker og effektiv brug af en motorsav del 2 Husqvarna Skov & Have. Tlf. 70 26 47 70. Fax 45 87 72 25. www.husqvarna.dk Copyright

Læs mere

We move it all... så hvad kan vi gøre for jer...? E3-Spedition E3 Gruppen AS Tlf.: +45 74 67 15 13 mail: e3@e3spedition.com

We move it all... så hvad kan vi gøre for jer...? E3-Spedition E3 Gruppen AS Tlf.: +45 74 67 15 13 mail: e3@e3spedition.com We move it all... så hvad kan vi gøre for jer...? Dit gods - vores fornemmeste opgave...og længere er den ikke Vi vil være den transportvirksomhed, som vores kunder vælger at handle med. Det forpligter

Læs mere

Den store varmepumpebog Vejledning, information og inspiration til indkøb af en varmepumpe.

Den store varmepumpebog Vejledning, information og inspiration til indkøb af en varmepumpe. Den store varmepumpebog Vejledning, information og inspiration til indkøb af en varmepumpe. Indhold Velkomst 2 Varmepumpe en klog energiløsning 4 Tre afgørende spørgsmål ved valg af varmepumpe 6 Danfosss

Læs mere

Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse. Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket, Århus

Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse. Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket, Århus Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket, Århus Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse Forord 5 Slip brugerne

Læs mere

EUROPE PREMIUM EQUIPMENT KOMBINERET MED FØRSTEKLASSES UDSTYR BLIVER PALFINGER KRANEN ET MULTIFUNKTIONELT VÆRKTØJ

EUROPE PREMIUM EQUIPMENT KOMBINERET MED FØRSTEKLASSES UDSTYR BLIVER PALFINGER KRANEN ET MULTIFUNKTIONELT VÆRKTØJ EUROPE PREMIUM EQUIPMENT Lifetime excellence KOMBINERET MED FØRSTEKLASSES UDSTYR BLIVER PALFINGER KRANEN ET MULTIFUNKTIONELT VÆRKTØJ 1 lifetime excellence PALFINGER EQUIPMENT CENTER TILBYDER ET OMFATTENDE

Læs mere

Hvor ligger det gemte guld?

Hvor ligger det gemte guld? Hvor ligger det gemte guld? Du kan finde din virksomheds skjulte it-ressourcer med hjælp fra HP s it-eksperter [side 02] Tør du nytænke dit it-budget? [side 04] Spiller du stadig Commodore 64? [side 06]

Læs mere

Gymnasier til fremtiden. Parat til at læse videre

Gymnasier til fremtiden. Parat til at læse videre Gymnasier til fremtiden Parat til at læse videre December 2014 Gymnasier til fremtiden Parat til at læse videre December 2014 Gymnasier til fremtiden 5 Indhold Gymnasier til fremtiden... 7 Regeringens

Læs mere

Dyrkningsvejledning for juletræer dyrket efter tankegangen om Integreret Produktion (IP) PAF J.nr. 2005-0001

Dyrkningsvejledning for juletræer dyrket efter tankegangen om Integreret Produktion (IP) PAF J.nr. 2005-0001 Dyrkningsvejledning for juletræer dyrket efter tankegangen om Integreret Produktion (IP) PAF J.nr. 2005-0001 Claus Jerram Christensen, Anne Frahm, Bent K. Christensen, Ivan Damgaard, Kenneth Klausen, Kristian

Læs mere

Planlægning af nye arbejdspladser. Vejledning om planlægning af indretning af nye arbejdspladser og af indkøb

Planlægning af nye arbejdspladser. Vejledning om planlægning af indretning af nye arbejdspladser og af indkøb Planlægning af nye arbejdspladser Vejledning om planlægning af indretning af nye arbejdspladser og af indkøb Industriens Branchearbejdsmiljøråd Postbox 7777 1790 København V E-mail: ibar@ibar.dk www.ibar.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord...4. 1. Indledning...6

Indholdsfortegnelse. Forord...4. 1. Indledning...6 Vejledning til bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af eller adgang til oplysninger i slutbrugerens terminaludstyr, Cookie-bekendtgørelsen. 2. udgave, april 2013 Indholdsfortegnelse

Læs mere

12 V-MARKISER UDEN STØTTEBEN

12 V-MARKISER UDEN STØTTEBEN 12 V-MARKISER UDEN STØTTEBEN SOLBESKYTTELSE TIL CAMPINGBUSSER, AUTOCAMPERE OG CAMPINGVOGNE NYHED! Modeller til tagmontering! SKULDERLEDSOPHÆNG VINDSENSOR ET TRYK PÅ EN KNAP ER NOK: SKYGGE PÅ FÅ SEKUNDER

Læs mere

REDSKABSKATALOG Læssemaskiner/traktorer

REDSKABSKATALOG Læssemaskiner/traktorer REDSKABSKATALOG Læssemaskiner/traktorer Drivex Redskabskatalog Hver eneste detalje bidrager til totalløsningen Drivex har altid været forbundet med kvalitet og funktionalitet ned til mindste detalje samt

Læs mere

poseidon 5, 6 og 7 Næste generation koldtvandsrensere

poseidon 5, 6 og 7 Næste generation koldtvandsrensere 5, 6 og 7 Næste generation koldtvandsrensere Sådan skal en industriel højtryksrenser se ud! De industrielle koldtvandsrensere POSEIDON 5 PA/FA, 6 FA & 7 FA er udviklet til de mest krævende rengøringsopgaver,

Læs mere