BEFORDRINGS GODTGØRELSE GRUNDSKOLEN Der kan ikke søges befordringsrefusion i grundskolen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BEFORDRINGS GODTGØRELSE GRUNDSKOLEN Der kan ikke søges befordringsrefusion i grundskolen."

Transkript

1 ADRESSEÆNDRING Adresseændring, nye arbejdstelefonnumre samt adresser bedes meddelt kontoret. Grundskoleforældre kan indtaste ændringer på Forældreintra. ALKOHOL OG RUSMIDLER Skolens alkoholpolitik forefinde på hjemmesiden, ligesom der foreligger en plan for oplysning og undervisning om misbrug af alkohol og rusmidler. BEFORDRINGS GODTGØRELSE GRUNDSKOLEN Der kan ikke søges befordringsrefusion i grundskolen. BEFORDRINGSGODTGØRELSE GYMNASIET Gymnasieelever kan søge om befordringstilskud hos Statens Uddannelsesstøtte. Administreres af sekretær Mette Angel, kontoret. BESTYRELSEN Bestyrelsen består af 5 medlemmer. 3 medlemmer vælges af forældre, 1 medlem udpeges af bestyrelsen som juridisk sagkyndig og 1 medlem udpeges af Elevsamfundet. Se skolens vedtægter på hjemmesiden. BEVILLINGSRÅDET Bevillingsrådet består af 3 forældrevalgte repræsentanter, et bestyrelsesmedlem og formanden for gymnasiets elevråd. Samtidig deltager en ledelsesrepræsentant, dog uden stemmeret. Bevillingsrådet varetager uddelingen af økonomiske midler efter ansøgning. Der opkræves kr. 20,- pr. måned pr. barn sammen med skolepengene. Se Retningslinjer for Bevillingsrådet på hjemmesiden. BIBLIOTEK GRUNDSKOLEN Biblioteket er et værested for elever og lærere. Her kan man benytte sig af bibliotekets mange muligheder: låne bøger, læse tegneserier, spille eller skrive på computere, få råd og vejledning, snakke, hygge osv. Åbningstider: mandag torsdag kl , fredag dog kl DATALOKALET GRUNDSKOLEN Skolen råder over 2 datalokaler, Store data og Lille data med i alt ca. 45 pc ere til brug for undervisningen. Eleverne kan benytte grundskolens datalokaler i 10-frikvarteret og i spisepausen. EFTERMIDDAGSTILBUD Skolen tilbyder elever i klasse frivillig undervisning om eftermiddagen i musik, madlavning, drama og naturvidenskab. Brochurer på skolens kontor. ELEVRÅD Skolen har 3 elevråd: klasse klasse 10. klasse og gymnasiet ELEVSAMFUNDET Forening for skolens tidligere elever. Henvendelse om medlemskab til kasserer Nina Borum, tlf eller mail ninabo@gmail.com. Elevsamfundets mailadresse er elevsamf@hotmail.com.

2 Se også skolens hjemmeside. ELEVSKABE Skolen tilbyder elever fra 7. klasse 3.g et aflåseligt skab til opbevaring af bl.a. laptop, bøger m.v. FERIER OG FRIDAGE Fremgår af ferieplanen, som ligger på skolens hjemmeside under Planer samt aktivitetsplan i Forældreintra. FORSIKRING Forældrene henvises til dækning gennem egne forsikringer. FORÆLDREFONDEN Fonden bestyres af rektor. Fondens indtægter fremkommer ved, at der hver måned opkræves kr. 10,- pr. elev sammen med skolepengene. Indtægterne anvendes fortrinsvis som tilskud til lejrskoleophold, studierejser m.v. Ansøgningsskema udleveres på kontoret. FORÆLDREINTRA Se SkoleIntra. FRAVÆR GRUNDSKOLEN Ved sygefravær medbringer eleven på første skoledag efter fraværet skriftlig besked fra hjemmet i kontaktbogen eller på Forældreintra. Kontoret mailer gerne sygemeldinger til klasselærerne for elever i bh.kl.-3. klasse. For elever i 4.klasse 3.g er telefonisk meddelelse om fravær ikke nødvendig. Ved smitsomme sygdomme anmoder vi om underretning så hurtigt som muligt. FRAVÆR GYMNASIET I gymnasiet orienterer rektor ved skoleårets begyndelse om skolens ordensregler og fraværsregler. Regler for fravær og aflevering af skriftlige arbejder fremgår af Studie- og ordensreglerne, som udleveres til eleverne og forefindes på skolens hjemmeside. FRIPLADS For grundskolen gælder: Ansøgningsskema kan afhentes på kontoret fra skoleårets begyndelse. Frist for ansøgning er 1.9. Det skal dog bemærkes, at skolen kun råder over begrænsede midler til dette formål samt at hel eller delvis friplads ikke bevilges det første år, barnet er elev på skolen. For god ordens skyld gør vi opmærksom på, at der skal betales skolepenge, indtil der foreligger svar fra skolen. Svar kan ikke forventes før i december måned. For gymnasiet gælder: Elever under 18 år: Ansøgningsskema kan afhentes på kontoret fra skoleårets begyndelse. Frist for ansøgning 1.9. Det skal dog bemærkes, at skolen kun råder over begrænsede midler til dette formål. For god ordens skyld gør vi opmærksom på, at der skal betales skolepenge, indtil der foreligger svar fra skolen. Svar kan ikke forventes før i december måned. Elever over 18 år: Kan søges 2 gange årligt, i august og i januar. Ansøgningsskema kan afhentes på kontoret. For god ordens skyld gør vi opmærksom på, at der skal betales skolepenge, indtil der foreligger svar fra skolen. Svar kan ikke forventes før i december og juni måned.

3 FRITAGELSE FOR UNDERVISNING/GRUNDSKOLEN Ønskes en elev undtagelsesvis fritaget for undervisningen, må hjemmet i god tid anmode skolen skriftligt herom. Drejer det sig om en enkelt dag eller to, skal henvendelsen ske til klasselæreren, men er der tale om længere tid, er det viceafdelingsinspektøren (for bh.kl kl.) og viceafdelingsinspektøren (for kl.), der giver denne tilladelse. FRITIDSORDNINGEN LARVEN Skolen kan tilbyde alle børn i børnehaveklasserne plads i Larven. Åbningstiden er fra kl og fra kl Larven er lukket fra 1. juli og frem til skoleårets start samt i skolens juleferie, men åben alle øvrige ferie- og fridage. GLEMTE SAGER Glemte sager opbevares på skolens kontor. Ved jule- og sommerafslutningerne fremlægges de glemte effekter, hvorefter det uafhentede doneres til en humanitær organisation. IDRÆTSTØJ Til idræt bedes eleverne medbringe bekvemt tøj (gymnastikdragt eller shorts og T-shirt) og lette sko samt håndklæde. Alt naturligvis forsynet med navn og i en pose med navn. KANTINEN Kantinen byder hver dag på sund og veltillavet mad til absolut rimelige priser. Kantinen er åben alle skoledage for frokost til eleverne fra 10.klasse 3.g. Eleverne i 9. klasse kan købe frokost i kantinen. Bemærk at kantinen er lukket mellem kl KOMPETENCECENTERET, GRUNDSKOLEN I Kompetencecenteret har vi samlet ekspertise, der tilsammen kan undervise, rådgive og vejlede elever, forældre og lærere, med det formål, at den enkelte elevs potentiale udvikles optimalt. Kompetencecenteret består af skolepsykolog, læsevejleder, matematikvejleder, dysleksikyndig, to-sprogslærer og to AKT-lærere. Derudover en stab af specialundervisningslærere med særlig interesse og kompetence indenfor dette undervisningsområde. Det er vores mål at erkende behovet for en særlig indsats så tidligt som muligt, og derfor prioriterer vi den forebyggende indsats hos de yngste elever, som således påbegyndes allerede i børnehaveklassen. Den følges op af bl.a. morgenmatematik for elever i 1. klasse og morgenlæsning for elever i 2. klasse, der har brug for særlig træning. Vi har endvidere valgt at have et obligatorisk testprogram for at understøtte lærernes muligheder for at differentiere undervisningen mest hensigtsmæssigt. Undervisningen tilrettelægges individuelt og primært for små hold med særlige behov i dansk eller matematik. KONTANTER OG VÆRDIGENSTANDE Skolen kan ikke påtage sig erstatningsansvar for kontanter, værdigenstande m.v., som eleverne medbringer på skolen. Derfor opfordrer vi til, at elever, der medbringer penge eller værdigenstande, lader disse opbevare på skolens kontor i skoletiden. KONTORET Kontoret er åbent alle skoledage fra kl , fredag dog kl Der er lukket for telefoniske henvendelser efter kl KRISE- OG OMSORGSPLAN Skolens krise- og omsorgsplan forefindes på skolens hjemmesider.

4 LECTIO Lectio er gymnasiets administrationssystem og benyttes af elever og lærere. I Lectio ses alle relevante oplysninger såsom lektier, skemaændringer, skriftlige opgaver, forsømmelser og årsplanen. Eleverne får kode til systemet ved henvendelse til inspektor Anne Lehmann-Nielsen. LEJRSKOLE, TURE, STUDIEREJSER OG EKSKURSIONER Der afholdes obligatorisk lejrskole i bh.kl., 2. klasse, 4. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 9. klasse og 10. klasse. Udgiften hertil afholdes af forældrene. For kortere ture, studierejser og ekskursioner betales udgifterne til transport, ophold og kost tillige af hjemmene. Lærernes udgifter dækkes af skolen. MORGENSAMLING Afholdes for elever i gymnasiet og 10. klasse ca. 1 gang om måneden. Afholdes for elever i klasse ca. 4 gange om året. MORGENSANG Afholdes for indskolingen hver morgen kl MUSIKSKOLEN Musikskolen tilbyder instrumentalundervisning, kor, sammensang, sammenspil samt musik og bevægelse. Musikskolens brochure uddeles til eleverne i begyndelsen af skoleåret. Musikskolen ledes af Michala Thygesen (mt@ijg.dk). Henvendelser angående betaling bedes rettet til skolens bogholderi MÆLK Bestilles ved skoleårets begyndelse og betales 2 gange om året via Mejeriernes Skolemælksordning Evt. spørgsmål bedes derfor rettet hertil tlf kl ORDENSREGLER Der er udarbejdet et sæt ordensregler for henholdsvis grundskolen og gymnasiet. Se venligst skolens hjemmesider. PAPIR Hæfter til skriftligt arbejde og papir i øvrigt udleveres i grundskolen til og med 6. klasse. Fra og med 7. klasse og i gymnasiet skal eleverne selv købe papir. RINGETIDER Indskolingen: kl. Gymnasiet (Spisepause) (Spisepause) RYGNING Skolen er røgfri. Rygning er forbudt på skolens område. For elever i grundskolen er rygning forbudt uden for skolens område i skoletiden.

5 SKATEBOARDS Skateboards, rulleskøjter o.lign. må ikke bruges på skolens område. I gården forefindes en stald til skateboards/løbehjul. Parkering sker på eget ansvar. SKOLEBØGER Alle lærebøger m.v. stilles til rådighed for eleverne som lån. Bøgerne er skolens ejendom, og forældrene er økonomisk ansvarlige for de lånte bøger, indtil eleven fylder 18 år, hvorefter eleven selv er ansvarlig. Bøgerne skal være forsynet med omslag og navn. Bortkommer en bog, er der pligt til at betale fuld pris for en ny. Ved indmeldelsen betales et kombineret bog- og skolepengedepositum på kr ,-. SKOLEINTRA/GRUNDSKOLEN Skriftlig kommunikation mellem skole og hjem foregår primært via Forældreintra. Forældre, der endnu ikke er på Forældreintra, kan tilmelde sig således: Gå ind på adressen Klik på Forældreintra (i venstre side) og herefter på log ind. Brugernavn er: PRIVAT TLF.NR. efterfulgt af a for mor og b for far., f.eks a Adgangskode er: Vælg derefter egen kode. Forældre, der har problemer med at logge på Forældreintra, bedes kontakte grundskolens itvejledere på mail: Christian Zangenberg cz@ijg.dk og Søren Sander Henriksen ssh@ijg.dk. SKOLEPENGE Skolepengene betales månedsvis forud d. 1. i måneden fra august til juli måned inklusive. BEMÆRK SKOLEPENGE BETALES I 12 MÅNEDER. Ved indmeldelsen betales desuden et kombineret skolepenge- og bogdepositum på kr ,-, som tilbagebetales ved udmeldelsen. Det forventes, at skolepenge betales via NETS (PBS). Ved anden form for betaling opkræves et administrationsgebyr på kr. 50,- pr. måned. I tilfælde af betalingsrestance opkræves et administrationsgebyr på kr. 100,- pr. rykker. Udmeldelse i løbet af skoleåret skal varsles skriftligt med 2 måneder, således at der betales for den måned, hvor udmeldelsen varsles og for de 2 efterfølgende måneder. Udmeldelse ved skoleårets afslutning betales for hele skoleåret, det vil sige inkl. juli måned, uanset hvornår udmeldelsen er varslet. SKOLEPSYKOLOG Skolen har ansat egen psykolog, Kamilla Meyer, som har kontor i Opgang C, annekset på 2. sal. Skolepsykologen træffes mandag, tirsdag og onsdag. SKOLEVEJLEDNING I GRUNDSKOLEN Skolevejleder Deia Vejby har kontor i Opgang C, 3. sal. SPECIALUNDERVISNING I GRUNDSKOLEN Se under Kompetencecenter. STATENS UDDANNELSESSTØTTE Rådgivning varetages af gymnasiets studievejledere, og administration af ansøgninger varetages af sekretær Mette Angel, kontoret. STUDIEMODUL, GYMNASIET I gymnasiet gives hjælp til lektier i et studiemodul tirsdag formiddag samt i studiecafé om eftermiddagen på fastsatte dage.

6 STUDIERUM, GYMNASIET Gymnasieelever har adgang til gymnasiets studierum i åbningstiden, som er: mandag - torsdag kl , fredag kl STUDIETURE, GYMNASIET Der afholdes obligatorisk studietur til udlandet i 2.g. Udgift til studieture afholdes af eleven. Lærernes udgifter dækkes af skolen. STUDIEVEJLEDNING I GYMNASIET Studievejlederne Karen Marie Ellegaard Hansen (kh@ijg.dk), Astrid Lakjær (al@ijg.dk) og Sven Lok (sl@ijg.dk) som er studievejleder for GSK - har kontor i Opgang C, 3. sal i gymnasiefløjen. SUNDHEDSPLEJERSKER Sundhedsplejersker Dorthe Bruun og Lotte Riisgaard har kontor i Kompetencecenteret opgang C, 2. sal og har træffetid mandag kl , onsdag kl og torsdag kl SYGEEKSAMEN Elever, der på grund af sygdom ikke er i stand til at møde til eksamen, prøve, årsprøve eller terminsprøve, skal meddele skolen dette inden eksamens- eller prøvestart klasse: Til folkeskolens afgangsprøver kan man indstille sig til sygeprøve, når man har afleveret en lægeerklæring til skolen. Gymnasiet: Hvis man på grund af sygdom bliver ude af stand til at møde til en eksamen, skal man straks kontakte skolen. Endvidere kræves en lægeerklæring. Sygeeksamen afholdes i august / september efter samme regler, som gælder for den ordinære eksamen. TALE-HØREPÆDAGOG Skolens tale-hørepædagog Birgitte Spelling træffes i Kompetencecenteret torsdage kl eller på mail bs@ijg.dk. TANDPLEJE Elever i 1. klasse 10. klasse / 1.g med bopæl i Københavns kommune har ret til gratis tandpleje og er tilknyttet Panum, tlf Elever med bopæl i andre kommuner har ret til gratis tandbehandling efter regler, der er forskellige fra kommune til kommune. Oplysning fås ved henvendelse til skoletandplejen i bopælskommunen. TELEFONBESKED Vi gør opmærksom på, at skolens kontor kun i ganske særlige tilfælde har mulighed for at viderebringe telefonbesked direkte til eleverne. Sædvanligvis vil en telefonbesked bibringes eleven via en mail til klasselæreren. TRÅDLØST NETVÆRK Skolen råder over trådløst netværk overalt i bygningen. Koden til netværket er: 11gadeIJG ÅRSPLAN For grundskolen - Se i forældreintra under Information Aktivitetskalender For gymnasiet årsplanen fremgår af kalenderen i Lectio.

BEFORDRINGSGODTGØRELSE GRUNDSKOLEN

BEFORDRINGSGODTGØRELSE GRUNDSKOLEN ABC 2016 ADRESSEÆNDRING Adresseændring, nye arbejdstelefonnumre samt e-mailadresser bedes meddelt kontoret. Grundskoleforældre kan indtaste ændringer på Forældreintra, dog ikke adresseændring, den bedes

Læs mere

BEFORDRINGS GODTGØRELSE GRUNDSKOLEN

BEFORDRINGS GODTGØRELSE GRUNDSKOLEN ADRESSEÆNDRING Adresseændring, nye arbejdstelefonnumre samt E-mailadresser bedes meddelt kontoret. Grundskoleforældre kan indtaste ændringer på forældreintra. ALKOHOL OG RUSMIDLER Skolen har en formuleret

Læs mere

BEFORDRING GYMNASIET Gymnasieelever kan søge om befordringstilskud hos

BEFORDRING GYMNASIET Gymnasieelever kan søge om befordringstilskud hos ABC 2017 ADRESSEÆNDRING Adresseændring bedes meddelt kontoret pr. ijg@ijg.dk eller på tlf. 3526 3622. Grundskoleforældre kan rette mobiltelefonnumre, arbejdstelefonnumre samt e-mailadresser på Forældreintra,

Læs mere

Studie- ordensregler 2015/16- ændringer

Studie- ordensregler 2015/16- ændringer Studie- ordensregler 2015/16- ændringer Motivationen for at ændre studie- ordensreglerne har først og fremmest været ønsket om at fokusere vores indsatsområder: Skriftlighed og fravær. Der har i arbejdet

Læs mere

Velkommen til Overlund Skole

Velkommen til Overlund Skole Velkommen til Overlund Skole Overlundskole er distriktsskole for Overlund-området. Skolens leder hedder Peter Rasmussen. På Overlund Skole går der ca. 750 elever. Der er ansat ca. 60 lærere og 20 pædagoger.

Læs mere

Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd

Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd 1: Elevrådets navn Rådets navn er Ribe Katedralskoles Elevråd, forkortet RKE. 2: Elevrådets formål Elevrådets formål er at varetage elevernes interesser, fagligt

Læs mere

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse Til kommende elever og forældre - en 3-årig ungdomsuddannelse Hvad er STU - Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse? STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som henvender sig til dig, der ikke kan gennemføre

Læs mere

FAABORG GYMNASIUMs. Forældrehåndbog. www.faaborg-gym.dk. Vigtige datoer i dette skoleår. I dette skoleår frigives karaktererne på følgende datoer:

FAABORG GYMNASIUMs. Forældrehåndbog. www.faaborg-gym.dk. Vigtige datoer i dette skoleår. I dette skoleår frigives karaktererne på følgende datoer: Vigtige datoer i dette skoleår Ons d. 12. august Tors d. 13. august Fre d. 21. august Fre d. 4. september Ons d. 16. september Lør d. 10. oktober Ons d. 28. oktober Ons d. 4. november Tors d. 19. november

Læs mere

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet)

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) juni 2016/mrl Lokal studieordning for adgangskursus og suppleringskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) Gældende fra august

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

0. klasse på Zahles: 0. klasse 2015-2016

0. klasse på Zahles: 0. klasse 2015-2016 0. klasse på Zahles: 0. klasse 2015-2016 Informationsmøde om 0. klasse 2016/17 er den 5/11 kl. 19.30 N. Zahles Gymnasieskole er en privat gymnasieskole, der har et sammenhængende forløb fra 0. klasse til

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU alm. del Bilag 6 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Samråd tirsdag den 25. september 2012 Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Åbent

Læs mere

Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en. Den gode skole skaber vi sammen

Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en. Den gode skole skaber vi sammen Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en skoleuge Den gode skole skaber vi sammen Indledning Kære forældre Vi har nu orienteret eleverne fra 3. klasse og op om næste skoleår, og har gennemgået

Læs mere

Skriftlige prøver. Alle eksaminer starter kl. 9.00. og årsprøver starter kl. 8.35. undtagen skr. musik: kl. 8.00. www.nordfyns-gym.

Skriftlige prøver. Alle eksaminer starter kl. 9.00. og årsprøver starter kl. 8.35. undtagen skr. musik: kl. 8.00. www.nordfyns-gym. Skriftlige prøver Alle eksaminer starter kl. 9.00 undtagen skr. musik: kl. 8.00 og årsprøver starter kl. 8.35 Før prøven Mød i god tid sygdom og forsinkelse meldes til kontoret! Hjælpemidler er eget ansvar

Læs mere

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl.

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl. ABC for 3.-6.kl. april 2013 ADRESSEÆNDRING ANSVAR BESTYRELSE BIRKEN BOLDBANER BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD FERIEPLAN FORSIKRING Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Skolereform på Hjallerup skole

Skolereform på Hjallerup skole Skolereform på Hjallerup skole Velkommen til en skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Maj 2014 PÅ SKOLEREFORM HJALLERUP SKOLE 1 Hensigt Hensigten med den nye folkeskolereform er at

Læs mere

Ved indskrivning af en elev ved Prins Henriks Skole gælder disse betalingsforpligtelser.

Ved indskrivning af en elev ved Prins Henriks Skole gælder disse betalingsforpligtelser. BETALINGSBETINGELSER PRINS HENRIKS SKOLE Ved indskrivning af en elev ved Prins Henriks Skole gælder disse betalingsforpligtelser. Følgende betalingsbetingelser er gældende fra 1. august 2016 og indtil

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? OM DIN overenskomst FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre Ansgarskolen skoleåret 2014/2015 -information til forældre Forord Når Ansgarskolen onsdag d. 13. august slår dørene op, venter der alle en helt ny skole. Dels er Ansgarskolen en helt ny skole, som er opstået

Læs mere

DII Stennehøjen. Velkomstpjece til DII Stennehøjen. Dii Stennehøjen

DII Stennehøjen. Velkomstpjece til DII Stennehøjen. Dii Stennehøjen DII Stennehøjen Velkomstpjece til DII Stennehøjen Dii Stennehøjen Stennehøjallé 202a 8270 Højbjerg Velkommen til Stennehøjen. Stennehøjen åbnede d. 1 januar 1989. Institutionen er aldersopdelt med 2 børnehavegrupper

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

STIL Styrelsen for It og Læring. Praktisk vejledning til skolerne

STIL Styrelsen for It og Læring. Praktisk vejledning til skolerne STIL Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skolerne Grundskolekarakterer 2016 Side 2 af 8 Indhold Ændringer siden sidste år... 3 PRAKTISK:... 3 Hvilken indberetning handler det om?... 3 Hvilke

Læs mere

Velkommen i praktik på Gistrup Skole

Velkommen i praktik på Gistrup Skole Velkommen i praktik på Gistrup Skole Gistrup Skole Gistrup skole gennemgik en større renovering for 2 år siden og fremstår som en moderne skole med plads til mange arbejdsformer. På Gistrup Skole har vi

Læs mere

Guide: Sådan søger du om folkepension

Guide: Sådan søger du om folkepension Guide: Sådan søger du om folkepension Log ind med NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Log ind med NemID Find dit nøglekort, og skriv nummeret, der står

Læs mere

SFO Grønnemose. Velkomstfolder

SFO Grønnemose. Velkomstfolder SFO Grønnemose Velkomstfolder SFO GRØNNEMOSE GRØNNEMOSE SKOLE SKOLESVINGET 8 2860 SØBORG TLF:NR.: Henning: 39573243 Kontor: 39573244 0/1. kl. afdeling 39573245 2/3. kl. afdeling 39573226 Personale og ledelse.

Læs mere

TERMINSPRØVEORIENTERING

TERMINSPRØVEORIENTERING TERMINSPRØVEORIENTERING HF 2016 TERMINSPRØVEORIENTERING HF 2016 Kære HF-kursist ved Horsens HF & VUC. I denne folder finder du en lang række praktiske oplysninger vedrørende terminsprøverne. Hvis du har

Læs mere

Velkommen til Fritidsklubben i Gjessø, Stjernekasteren, som er for dig, der går i 4-6. klasse!

Velkommen til Fritidsklubben i Gjessø, Stjernekasteren, som er for dig, der går i 4-6. klasse! Velkommen til Fritidsklubben i Gjessø, Stjernekasteren, som er for dig, der går i 4-6. klasse! HEY VÅGN OP! Her er et super tilbud til dig, dine klassekammerater og venner. Det er noget, som I kan dele

Læs mere

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Kapitel 1: Generelt 1.1 Elevrådets navn er Næstved Gymnasium og HF s Elevråd, forkortet NGH s Elevråd. Herefter omtalt som Elevrådet. 1.2 Elevrådets tilhørssted

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Indholdsfortegnelse 1. Det konstituerende møde.... 1 2. Mødevirksomhed... 1 3. Beslutningsdygtighed og afstemning... 2 4. Beslutningsprotokol/referat...

Læs mere

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé Hjertelig velkommen til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang Vestervold Hedevang Sønderallé Kære forældre Denne pjece fortæller lidt om alt det, der er fælles for børnehaverne

Læs mere

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere.

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere. Virksomhedsplan Hillerød Vest Skolen 2011 / 2012 Hillerød Vest Skolen består af 2 matrikler: Alsønderup, med ca. 400 elever og Ålholm med ca. 590 elever. Begge matrikler har børn fra 0. til 9. klasse.

Læs mere

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3.

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. Kvalitetsstandard Levering af til borgere i eget hjem 1. januar 2012 1. Overordnede rammer Levering af til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. 1.2 Politiske målsætninger

Læs mere

DALMOSE SKOLE. Valg og profilfag

DALMOSE SKOLE. Valg og profilfag DALMOSE SKOLE Valg og profilfag Skoleåret 2015-2016 Tysk er obligatorisk fra 5. klasse til 9. klasse. Det er kun i helt særlige tilfælde, at en elev kan fritages for tysk. Det kan kun ske ved skriftlig

Læs mere

Vild med film? Film efteråret 2016. 21. september 2016 kl. 19.00 Youth USA 2015, Drama (spilletid 2 timer og 4 min)

Vild med film? Film efteråret 2016. 21. september 2016 kl. 19.00 Youth USA 2015, Drama (spilletid 2 timer og 4 min) Film efteråret 2016 Vild med film? 21. september 2016 kl. 19.00 Youth USA 2015, Drama (spilletid 2 timer og 4 min) 19. oktober 2016 kl. 19.00 Room Italien 2015, Drama (spilletid 1 time og 58 min) 16. november

Læs mere

Pjece vedr. barselsorlov

Pjece vedr. barselsorlov Ringkøbing Skjern Telefon 97 32 46 40 Nørregade 22 A E-mail: 122@dlf.org 6950 Ringkøbing www.dlf122.dk April 2016 Pjece vedr. barselsorlov (Gælder for fødsler, der finder sted fra og med 1. april 2015)

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

Manual til teams forsømmelseshåndtering

Manual til teams forsømmelseshåndtering Manual til teams forsømmelseshåndtering... 1 Fraværskontrol i Ludus... 1 Ved forsømmelser... 5 Ved vedvarende forsømmelser... 6 Sanktionsmuligheder... 6 Opret en sag i Ludus... 7 Manual til teams forsømmelseshåndtering

Læs mere

Indledning. At lære at være på nettet

Indledning. At lære at være på nettet Indledning Et pædagogisk redskab Gladsaxe Byråd har besluttet, at alle elever i kommunen skal have en ipad. ipad en skal understøtte elevernes læring, give mulighed for større variation og differentiering,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Version 2013-08-01 Vedtægt for styrelsen af folkeskolen i Horsens Kommune. Som vedtaget af Horsens Byråd den 24. april 2007 med de ændringer, der følger

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Velkommen. Praktiske oplysninger

Velkommen. Praktiske oplysninger Velkommen I sidder nu med Herstedlund skoles velkomst folder. Det er vores håb, at I med denne folder vil få svar på nogle af de spørgsmål, som melder sig i dagligdagen på skolen. I er selvfølgelig altid

Læs mere

Studie- og ordensregler på Langkaer Gymnasium STX/HF/IB World School

Studie- og ordensregler på Langkaer Gymnasium STX/HF/IB World School Studie- og ordensregler på Langkaer Gymnasium STX/HF/IB World School Formålet med studie- og ordensreglerne Studie- og ordensreglerne for Langkaer Gymnasium STX / HF / IB World School er udarbejdet i overensstemmelse

Læs mere

Godt at vide, når man skal i 3. klasse

Godt at vide, når man skal i 3. klasse Godt at vide, når man skal i 3. klasse Kære forældre. Med denne folder vil vi gerne fortælle jer, om de holdninger, ønsker og tanker vi har, når det drejer sig om dit/jeres barns skolegang. Vi stiller

Læs mere

Velkommen til Dagafsnittet

Velkommen til Dagafsnittet Til patienter og pårørende Velkommen til Dagafsnittet Vælg farve Børne- og Ungdomspsykiatri, Esbjerg Når du opstarter i psykiatrisk dagafsnit Velkommen i afsnittet: I afsnittet er der plads til 6-8 patienter

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i Halsnæs Kommune 1.runde i 2015

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i Halsnæs Kommune 1.runde i 2015 Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i Halsnæs Kommune 1.runde i 2015 Ansøgning sendes til: Halsnæs Kommune Social Service og Familier Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Ansøgningsfrist:

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO VELKOMMEN TIL Elverdamsskolen Tølløse SFO Velkommen til Elverdamsskolen Tølløse SFO. Her er en lille folder om SFO en. Den indeholder en række forskellige oplysninger, som vi mener kan være gode at have

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM!

VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM! VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM! Kære kommende elev! Efter sommerferien vil du møde et stort gymnasium, der vil spille en vigtig rolle i dit liv i de kommende 2-3 år. Greve Gymnasium vil gøre indtryk på

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Side 1 Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Kapitel 1 Skolebestyrelsens sammensætning. 1 Skolebestyrelsen består af mindst 7 forældrerepræsentanter, mindst 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Sprog og læsning 2016

Sprog og læsning 2016 Sprog og læsning 2016 I Ørsted Børneby er målet at leve op til den kommunale handleplan for læsning, som sigter mod, at 90 % børnene skal være sikre læsere. Den sproglige udvikling er en vigtig del af

Læs mere

FOA: A-kasse AG OG ARBEJDE FOA F

FOA: A-kasse AG OG ARBEJDE FOA F F A G O G A R B E J D E F O A FOA: A-kasse Vil du med i i kassen? Vil du med i kassen? Er udgivet af Fag og Arbejde FOAs a-kasse. Pjecen henvender sig til ansatte, som arbejder inden for kassens faglige

Læs mere

Vejen Kommunale Tandpleje

Vejen Kommunale Tandpleje Vejen Kommunale Tandpleje 1 - sunde tænder hele livet Indhold Praktiske informationer... 3 Værd at vide... 4 Førstegangs besøg 1½ år... 5 2½ - 5 år... 6 6-8 år... 7 9-15 år... 8 16-18 år... 9 Tandregulering...

Læs mere

Brugervejledning - kommuner

Brugervejledning - kommuner Brugervejledning - kommuner Testsystemet De nationale test UNI Login Teststatus Testresultater Version: 1 (april 2012) 2 UNI C, 26. april 2012 1 INDLEDNING... 4 1.1 OM DENNE VEJLEDNING... 4 1.2 DE NATIONALE

Læs mere

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 De to musiktimer om ugen, har jeg valgt at dele op i moduler,

Læs mere

Indledning. Det betyder bl.a.:

Indledning. Det betyder bl.a.: Den Røde Tråd - Skolestart i Halsnæs Natur og Udvikling Indledning I Halsnæs Kommune ønsker vi, at børn og forældre oplever en god overgang mellem kommunens tilbud. Den røde tråd skal være med til at sikre

Læs mere

H U S O R D E N for Skolen for Gastronomi, Musik & Design 2016/2017

H U S O R D E N for Skolen for Gastronomi, Musik & Design 2016/2017 H U S O R D E N for Skolen for Gastronomi, Musik & Design 2016/2017 KONTORTID: Skolens kontor har åbent for elever: Mandag torsdag: kl. 12.30 13.30, fredag kl. 12.30 13.00, hvor skolens forstander for

Læs mere

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER for Børns Voksenvenner København 1. Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Børns Voksenvenner København, stiftet den 4. oktober 1993. Foreningens

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

ServiceNyt 5 2016 30. maj 2016

ServiceNyt 5 2016 30. maj 2016 ServiceNyt 5 2016 30. maj 2016 Fordelingssekretariatet: Deltag i Fordelingssekretariatets og Undervisningsministeriets orienteringsdage Friplads- og opholdsstøtte: Forældreansøgningsskema og fordelingsnøgle

Læs mere

Indstilling til pædagogisk - psykologisk vurdering af et SKOLEBARN Januar 2015

Indstilling til pædagogisk - psykologisk vurdering af et SKOLEBARN Januar 2015 Indstilling til pædagogisk - psykologisk vurdering af et SKOLEBARN Januar 2015 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Rådhusparken 2, 2600 Glostrup Tlf. 43 23 65 50 ppr@glostrup.dk Følgende spørgsmål bedes

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

AT STØTTE ET BARN I SORG KRÆVER IKKE, AT DU ER ET OVERMEJNNESKE- BLOT AT DU ER ET MEDMENNESKE.

AT STØTTE ET BARN I SORG KRÆVER IKKE, AT DU ER ET OVERMEJNNESKE- BLOT AT DU ER ET MEDMENNESKE. Introduktion AT STØTTE ET BARN I SORG KRÆVER IKKE, AT DU ER ET OVERMEJNNESKE- BLOT AT DU ER ET MEDMENNESKE. Delt smerte er halvt smerte Når vi står overfor et menneske, der har oplevet et alvorligt tab,

Læs mere

Ansøgning om ungdomsbolig

Ansøgning om ungdomsbolig Ansøgning om ungdomsbolig Ønsker du at søge ungdomsbolig igennem Herlev Kommunes boliganvisning, skal du udfylde ansøgningsskemaet og aflevere det til Borgerservice sammen med evt. dokumentation eller

Læs mere

2011 1år Studieordning. STUDIEORDNING for det etårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg

2011 1år Studieordning. STUDIEORDNING for det etårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg 2011 1år Studieordning STUDIEORDNING for det etårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg Gældende fra februar 2011 1. Fællesbestemmelser. I henhold til bekendtgørelse nr. 1204 af

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi ved Indhold: 1. Formål 2. Orientering om reglerne 3. Ordensregler 4. Skolehverdagen, møde- og aktivitetspligt 5. Elevtilstedeværelse 6. Skolens IT-udstyr og IT-støttet læring 7. Undervisningsmidler 8.

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

TIDLIG SFO START. Sennels Skole - Sennelsvej 122-7700 Thisted 99173410/SFO 99173420. www.sennels-skole.skoleintra.dk mail: sennels.skole@thisted.

TIDLIG SFO START. Sennels Skole - Sennelsvej 122-7700 Thisted 99173410/SFO 99173420. www.sennels-skole.skoleintra.dk mail: sennels.skole@thisted. TIDLIG SFO START Sennels Skole - Sennelsvej 122-7700 Thisted 99173410/SFO 99173420 www.sennels-skole.skoleintra.dk mail: sennels.skole@thisted.dk Kære forældre Hensigten med denne lille skrivelse er at

Læs mere

Velkommen til Hals skoles DUS

Velkommen til Hals skoles DUS Velkommen til Hals skoles DUS Skovsgårdsvej 1 9370 Hals Tlf. 99 82 40 38 På siden finder du information om: Ledelsen Åbningstider Takster DUS tilbuddet Personalegruppen Lidt om Dussen En dag i DUS Årsplaner

Læs mere

Få mere synlighed! Vejledningshæfte

Få mere synlighed! Vejledningshæfte Få mere synlighed! Vejledningshæfte Vejledning Sådan kommer dit arrangement på OplevRudersdal.dk Dit arrangement kommer nemt og enkelt på www.oplevrudersdal.dk ved at du opretter dit arrangement på hjemmesiden.

Læs mere

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Du kan søge om støtte til køb af bil, hvis du, som følge af et varigt handicap, ikke kan få dækket dit kørselsbehov på anden måde end ved brug

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst Information om hf Indhold 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF 2. Introduktionskurset 3. Værkstedsundervisning 4. NF og KS 5. Musik og billedkunst 6. Niveaudeling i matematik og engelsk 7. Idræt

Læs mere

Velkommen til Skovparkens Børnehus

Velkommen til Skovparkens Børnehus Velkommen til Skovparkens Børnehus Et nyt kapitel er startet i jeres liv. For at I får den bedste start her i Skovparkens Børnehus, har vi nogle erfaringer og forventninger, vi her vil give videre til

Læs mere

Stk. 3 Optagelse som passivt medlem sker ved henvendelse til bestyrelsen eller ved ændring af medlemskab jf. 3.

Stk. 3 Optagelse som passivt medlem sker ved henvendelse til bestyrelsen eller ved ændring af medlemskab jf. 3. VEDTÆGTER FOR TOLO ROKLUB (Tolo Rowing Club) 1 NAVN OG FORMÅL. Foreningens navn er TOLO ROKLUB (Tolo Rowing Club). Foreningens formål er at fremme rosport, herunder muligheden for at dyrke roning i udstationerede

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler for HHX og HTX på Erhvervsgymnasiet Grindsted Revideret juni 2015. Udarbejdet august 2014 på baggrund af BEK nr. 1222 af 4.12.2006 Bekendtgørelse om studie- og ordensregler i de

Læs mere

VELKOMMEN TIL SYDDANSK ERHVERVSSKOLE PÅ BOULEVARDEN 19. Vi håber, du bliver glad for at gå på Syddansk Erhvervsskole

VELKOMMEN TIL SYDDANSK ERHVERVSSKOLE PÅ BOULEVARDEN 19. Vi håber, du bliver glad for at gå på Syddansk Erhvervsskole VELKOMMEN TIL SYDDANSK ERHVERVSSKOLE PÅ BOULEVARDEN 19 Vi håber, du bliver glad for at gå på Syddansk Erhvervsskole Vi er glade for at byde dig velkommen på Syddansk Erhvervsskole. Vi har samlet et par

Læs mere

Forældrepjece om specialundervisning til elever i folkeskolen

Forældrepjece om specialundervisning til elever i folkeskolen Forældrepjece om specialundervisning til elever i folkeskolen 2015 SPECIALUNDERVISNING Det kaldes specialundervisning, når en elev får støtte i mindst 9 undervisningstimer ugentligt i den almindelige klasse

Læs mere

K ære deltager & forældre

K ære deltager & forældre K ære deltager & forældre 1. Velkommen til Explorer Camp 2. Til dig som deltager særlige hensyn/behov 3. Til forældrene særlige hensyn/behov 4. Camp kontoret telefonnummer & adresse 5. Pakkeliste 6. HUSK:

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution

Vedtægt for den selvejende institution Vedtægt for den selvejende institution AFUK s Produktionsskole Navn, hjemsted og formål Kapitel 1 1 AFUK s Produktionsskole er en selvejende institution, der i sit virke er uafhængig. Skolen har hjemsted

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Kost- og ernæringspolitik

Kost- og ernæringspolitik Kost- og ernæringspolitik Sommersted skole Forord 1 På Sommersted Skole har kostudvalget, pædagogisk råd og skolebestyrelsen udarbejdet en politik for kost- og ernærings området, der kan læses i denne

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015 EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER Kommunomuddannelsen på akademiniveau Gældende fra august 2015 Kommunomuddannelsen www.cok.dk 04-06-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen... 3 1.1 Eksamensformer...

Læs mere

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Skabelon for opfølgning på aftale 2010-12 1. Hvilke udviklingsmål har I arbejdet med i 2010-12? På Gjerlev-Enslev skole og i Børnehuset

Læs mere

1. Procedurer i forbindelse med sygemeldinger

1. Procedurer i forbindelse med sygemeldinger Notat Afdeling/enhed Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Oprettelsesdato 20-06-2016 Udarbejdet af TRIO/FOKUS råd. Journalnummer Dokumentnavn Sygemeldinger Dokumentnummer TS-1078636 1. Procedurer i forbindelse

Læs mere

Sundhedsklinikken i Brønderslev Kommune

Sundhedsklinikken i Brønderslev Kommune Sundhedsklinikken i Brønderslev Kommune Juli 2013 2 VELKOMMEN TIL SUNDHEDSKLINIKKEN I Sundhedsklinikken kan du modtage den sygepleje, som du er blevet henvist til af din læge eller blevet bevilget i Visitationen.

Læs mere

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 Bloggen er et online medie for både de store og de små, høje og lave, lange og brede. Bloggen er for alle på nettet også de andre. En blog, også kaldet

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Velkommen til Viruplund

Velkommen til Viruplund Velkommen til Viruplund Afdelingsbestyrelsen i Viruplund byder dig hermed velkommen. Vi har skrevet dette velkomstbrev som en hjælp til nye beboere, og det er vores håb, at du vil tage dig tid til at læse

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 7.-9. KLASSE 2016/17

BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 7.-9. KLASSE 2016/17 BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 7.-9. KLASSE 2016/17 Kære lærere Her er ernes tilbud til 7.-9. klasse i skoleåret 2016/17. Tilbuddene understøtter dansk, historie, samfundsfag samt IT og medier. Mål:

Læs mere