Langt de fleste af os har enten altan eller have til lejligheden. Nogle gør så meget ud af haven eller altanen, lægges mærke til det. fra gård 2.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Langt de fleste af os har enten altan eller have til lejligheden. Nogle gør så meget ud af haven eller altanen, lægges mærke til det. fra gård 2."

Transkript

1 BEBOERBLADET FRØSPIREN AUGUST 2011 Langt de fleste af os har enten altan eller have til lejligheden. Nogle gør så meget ud af haven eller altanen, at der lægges mærke til det. Her er 2 eksempler begge fra gård 2. Haver og altaner er udvidelse af boligarealet om sommeren. Men udestuerne og altanerne kan også bruges på solskinsdage om vinteren. I dette nummer bl.a.: Bestyrelse og Formandsklumme 2 Beboerrådgiver 3 Information fra Beboerrådgiver 4 Sommeraktiviteter billeder mm. 5 7 Grøn Event 8 Frøgårdens fødselsdag 9 I dette nummer bl.a.: Nyt fra Aktivitetsudvalg 11 Markedsdag billeder mm Nyt fra Lokalinspektør 15 Nyt køkken? 16 Lidt om affaldshåndtering 17 Aktivitetskalender 19

2 FRØSPIREN Frøgårdens Afdelingsbestyrelse Side 2 Beboerhenvendelser: 1. tirsdag kl tirsdag kl i gavlen nr. 20. Du er altid velkommen til at kigge ned forbi, komme med forslag og gode ideer. Vi træffes ikke i juli = sommerferie. Udenfor træffetid: Du kan lægge brev i postkassen v/nr. 20, gavlen eller send en mail: froegaarden@hotmail.com Formandens klumme: Dette nummer af Frøspiren er fyldt med billeder fra de mange aktiviteterne i juli måned: 3 dages sommeraktiviteter, 1 Store Legeaften og Markedsdagen. Disse aktiviteter ville slet ikke blive til noget, hvis det ikke var for de mange frivillige, som gav en hånd med. Har du tænkt på det? Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at i 2 mdr. efterlyste vi frivillige til aktiviteter for børn under 6 år, fordi flere har udtrykt utilfredshed over, at der ikke er aktiviteter for denne aldersgruppe. Der kom 1 tilmelding. Så kan det være svært at lave sådanne aktiviteter. Har du tænkt på det? Hvordan vil Frøgården være uden Tordenskjolds soldater. Der vil ikke være fastelavnsfest, Halloweenarrangement, juleværksteder eller juletræsfest eller nogle af Formand Inge Ejsing Frøgårdsvej 19, 2. tv tazaru@haslevnet.dk Næstformand Søs Rasmussen Frøgårdsvej 20, 1. th anette2690@hotmail.com Referent Doris Christiansen Frøgårdsvej 5, st th dorischristiansen@haslevnet.dk Jan Rasmussen Frøgårdsvej 11, 1. th heljan@haslevnet.dk Dennis Løvenfald Frøgårdsvej 9, st th dennislesiow@hotmail.com de andre aktiviteter, som Tordenskjolds soldater står for. Hvordan mon Frøgårdens unger vil synes om det? Har du tænkt på det? Omvendt kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvor meget mere, der kan sættes i gang, hvis bare vi har hænder og tovholdere nok. Har du tænkt på det? Det er jo ikke fordi Frøgårdens beboere skal lave frivilligt arbejde mange timer om ugen året rundt. En eftermiddag eller aften 1 2 gange om året er alt rigeligt, hvis bare vi er mange nok. Har du tænkt på det? Støt op om Frøgårdens aktiviteter til glæde for mange. Har du tænkt på det? Næste arrangement vil være Grøn Event, som holdes lørdag den 3. september sammen med Frøgårdens fødselsdag. Mød og deltag i hele arrangementet og gør dagen festlig. Har du tænkt på det?

3 Beboerrådgiveren Beboerrådgiver Berit Pallesen Tlf Mail: FRØSPIREN Side 3 KIG IND I SKURVOGNEN (v/ejendomskontoret) Du er altid velkommen til at kigge ind, når jeg er på kontoret der er ikke faste åbningstider. Kom ind med dine gode ideer, spørgsmål eller bare til en lille sludder! Skulle jeg ikke være på kontoret, så kan du læggen en besked på mobilen/i postkassen eller sende en mail. Beboerrådgiverens rolle: Beboerrådgiveren er ansat af Lejerbo som projektleder i forbindelse med det boligsociale projekt, der er støttet af Landsbyggefonden. Projektet løber til udgangen af 2013 og har til formål at skabe øget trivsel og engagement hos beboerne ved at styrke det sociale liv gennem fælles aktiviteter. Frøgården skal gøres til et levende sted med aktiviteter for alle aldersgrupper arrangeret i fællesskab med beboere, afdelingsbestyrelse og aktivitetsudvalg. Aktiviteter: Der er en række aktiviteter, som er fast på programmet og nogle af dem arrangeres i samarbejde med Faxe Kommune. Af faste aktiviteter kan nævnes: Lommepengeprojektet for 10 af Frøgårdens unge Lektiecafé som er åben for alle børn i Haslev Sommeraktiviteter som også er åben for alle børn og unge i kommunen Forældredialog/undervisning Øvrige aktiviteter: Planlægges i samarbejde med aktivitetsudvalget samt afdelingsbestyrelsen og gerne med gode ideer fra beboerne. Her kan bl.a. nævnes: Fastelavn Halloween Karaoke Juletræsfest Juleværksted Grill aftener Kulturarrangementer GIV EN HÅND MED Hvis det boligsociale projekt skal blive en succes, er det vigtigt, at beboerne giver en hånd med omkring aktiviteterne det kan være i bestyrelse, aktivitetsudvalg eller bare ved den enkelte aktivitet!

4 FRØSPIREN Information fra Beboerrådgiver Berit Side 4 SØS RASMUSSEN ANSAT I FLEXJOB 1. juli blev Søs Rasmussen ansat i 15 timers flexjob i forbindelse med det boligsociale projekt. Søs har været i virksomhedspraktik her i Frøgården i 4 mdr., så hun er ikke ubekendt med arbejdsopgaverne i projektet. Søs skal være med til at arrangere og afvikle aktiviteter for jer beboere, så nu kan der komme kog på kedlerne, hvis I beboere kommer ud af hulerne med gode ideer og arbejdskraft! Søs skal også være behjælpelig med arkivering på ejendomskontoret. Udover ansættelsen i flexjob vil Søs fortsat være aktiv som frivillig i forhold til afdelingsbestyrelse og aktivitetsudvalg, da disse hverv ikke indgår i flexjobbet. Hjertelig velkommen i jobbet! Berit Pallesen beboerrådgiver tlf Som afslutning på 3 hektiske aktivitetsdage blev der torsdag aften afholdt store legeaften for børn og voksne fra kl med 2 instruktører fra Gerlev Legepark i gård 2. De, som mødte op og havde medbragt deres indre legebarn, havde et par sjove og gode timer, hvor de bl.a. oplevede, hvor mange lege et stykke reb kunne bruges til. Der blev også hygget og grillet. Alt i alt en hyggelig sommeraften med skønt solskin.

5 FRØSPIREN Side 5 I uge 27 lagde Frøgården atter rammer til den stribe sommeraktiviteter for børn og unge fra hele kommunen og det blev 3 rigtig dejlige dage! Vi var forrygende heldige med vejret, da vejrguderne valgte at vande om natten og lade solen skinne om dagen så der var gang i parasoller og solcreme! Der var mellem 7580 aktive deltagere hver dag, som forlystede sig med parcour (jo man kan gå på væggene her i Frøgården!), zumba, gpsskattejagt, kreativt værksted og bålværksted med snobrød og popcorn! Der var også godt besøg i kaffeteltet, hvor forældre, beboere og andet godtfolk kunne få sig en kop kaffe eller te og ikke mindst en sludder med hinanden! En stor tak til de beboere som gav en hjælpende hånd omkring aktiviteterne samt til Nordea for sponsering af vandflasker og til Peter Maler for æbler. Aktiviteterne blev arrangeret af Frøgården, SSP, OPSteam Haslev, Klub Tingvej samt Faxe Kommunes naturvejleder. Berit Pallesen beboerrådgiver OBS: På kan du også se billeder mm. fra aktivitetsdagene.

6 Side 6 FRØSPIREN Der var stor interesse for tirsdagens parcour. Der blev varmet op i gård 1 og derefter gik det nærmest over stok og sten, hvor naturlige forhindringer i Frøgården blev udnyttet. Imponerende så skrappe de alle var. Teltet Kreativt værksted blev flittigt besøgt alle 3 dage. Her kunne der laves smykker, ting i filt og badges. Sidst men ikke mindst var der mulighed for ansigts og håndmaling. Det var kun fantasien, som satte grænser for udfoldelserne.

7 Onsdag var der zumba med flere hold i løbet af eftermiddagen. De gik til den i varmen. Det samme må siges om alle dem, som spillede fodbold både onsdag og torsdag. Gårdmændene spillede flere kampe og slog lommepengebørnene med 4 mål flot, flot. FRØSPIREN Side 7 Torsdag blev der afhold gps skattejagt. De mange hold blev sendt af sted i et stjerneløb, hvor de hele tiden skulle tilbage til dommerbordet med resultaterne.

8 Side 8 FRØSPIREN Som led i Frøgårdens miljøkampagne afholdes der GRØN EVENT lørdag d. 3. september i gård 2. Her vil der være repræsentanter fra SEAS/NVE, Affald+, Faxe Forsyning, Go Energi, Hold Danmark Rent, Faxe Kommunes klimaudvalg m.fl., som giver gode råd og information om

9 FRØSPIREN Side 9 FRØGÅRDEN FYLDER 42 ÅR OG DET SKAL FEJRES.. SÅ DERFOR INVITERES I TIL FØDSELSDAGSFEST I gård 2 PROGRAM: KL tilmelding er ikke nødvendig..! KL Der er lagt lækre pølser og hotwings på grillen medbring selv en salat til det fælles salatbord. Der vil være levende musik om aftenen. tilmelding til Beboerrådgiver Berit Pallesen senest mandag d. 29.august! DET ER GRATIS AT DELTAGE I BEGGE ARRANGEMENTER

10 Side 10 FRØSPIREN Frøgårdens aktiviteter mm. Kl Klubben er åben for alle, der vil møde nye borgere fra andre lande. Kom ned og besøg os, så vi kan lære hinanden at kende. Her får alle hjælp til at læse og forstå breve fra kommunen, banker m.fl., som sender breve, der kan være svære at forstå. Hilsen Jette Schmidt Haslev Frivilliggruppe Disney Madklub holder sommerferie! I stedet er der Grillaftener 12/8 26/8 kl Du medbringer selv mad og drikke. Ved dårligt vejr aflyses grillaften. Genkælderen åbner igen dørene lørdage i lige uger kl I kælderen v/nr. 26 Kig ind og gør et kup eller aflever dine brugbare ting til glæde for andre. Vi glæder os til at se dig/jer Hilsen Brian og Jeanett Kl sidste lørdag hver måned Selvhjælpscykelværksted i kælderen v/nr. 24. Din cykel har fladt baghjul ærgerligt! Din cykel skramler irriterende! Cykelkæden er igen røget af møgcykel! Kig ned og få gjort noget ved den. Reservedele betaler du selv. Jeg glæder mig til at se dig /jer Hilsen Jens Erik Frøgårdens Banko holder stadig sommerferie Yderligere info: Søs Rasmussen tlf Beboerrådgiver Berit tlf Vi glæder os til at se dig/jer igen lørdag den 1. oktober Hilsen Søs & Inge

11 FRØSPIREN Side 11 Miljøkampagne: Grøn Event/Frøgårdens fødselsdag den 3. september En markedsdag med infoboder om energi, varme, miljø mm., hvor beboerne kan få gode sparetips. Kaffe/te og kagemand. Miljøløb. Grill og musikalsk underholdning. Kulturnat: Kulturnat med bod i Jernbanegade den 30. september Er der nogen, der har lyst til at være med omkring Miljøkampagnen? Meld jer på banen til Berit/Søs/Bestyrelsen. Kommende arrangementer: Kanotur på Susåen lørdag den 6. august Klarsynsaften en gang i efteråret Rundtur i Haslev & Omegn september Faxe Kalkbrud familietur september Næste møde i aktivitetsudvalget: Mandag den 15. august kl i Café 13 Sprudler du af gode ideer? Kom og del dem med os! Herfra skal der lyde en stor tak til vores sponsorer, som gjorde det muligt at lave andedam og amerikansk lotteri til Markedsdagen den 9. juli: Candy Shop Sigga Tønden LiUna Godiva Five Stars Pizzahouse og Malermester Peter B. Nielsen Også en stor tak til alle Frivillige Faldivandet mand og piger Kagebagere Lommepengebørn Varmemester Tobias Aktivitetsudvalgsmedlemmer Uden jeres hjælp havde det ikke været muligt at gennemføre Frøgårdens Markedsdag Søs Rasmussen Formand for aktivitetsudvalget

12 Side 12 FRØSPIREN Lørdag den 9. juli blev Frøgårdens Markedsdag afholdt for 2. år i træk i dejligt sommervejr. Som sidste år kunne man købe te, kaffe, kage, slushice og grillede pølser med brød og som sidste år var der hoppeborg. Nyt i år var arabisk kaffe, andedam for de små, amerikansk lotteri, tovtrækningskonkurrencer, hvor holdene blev indvejet, levende musik i teltet samt faldivandmand en kæmpesucces! Nyt var også, at aktiviteterne kostede penge, så Berit havde travlt med at sælge billetter til aktiviteterne.

13 FRØSPIREN Side 13

14 Side 14 FRØSPIREN Ejendomskontoret Tobias Rindom Karsten Sørensen Bjarne Hansen Henrik Bilsgaard Varmemester Tobias Rindom Ejendomskontoret nr Træffetid: mandag torsdag kl samt fredag kl Eller på telefon i samme tidsrum. Hjælp uden for ejendomskontorets åbningstid Uden for træffetid kan du indtale telefonbesked eller sende en mail: Afdeling.0910@net.lejerbo.dk Ved pludselig opstået akut skade, som ikke kan afvente ejendomskontorets åbningstider uden at medføre større skade, kan følgende tlf.nr. benyttes: Falck: Elektriker: Jørgen Larsen Vvsinstallatør: Jens Lassen eller Låsesmed: SLAGELSE LÅSESERVICE Døgnservice Låsesmed: Mogens DillingHansen Låsesmed: Låsepartner Næstved Døgnservice Nyt nr. Smækker du dig ude af din lejlighed, skal du altid selv betale for tilkald af låsesmed! VIGTIGT: Hvis du tilkalder hjælp unødvendigt, hæfter du selv for regningen! Du skal som tommelfingerregel henvende dig til Ejendomskontoret personligt eller pr tlf eller mail, når der er opstået en defekt i din lejlighed. Har du ikke mulighed for at være hjemme i dagtimerne, når håndværker kommer, lægger du din nøgle i postkassen ved Ejendomskontoret. Din nøgle returneres efter endt reparation. Du kan også lave en aftale med en anden beboer og give ejendomskontoret besked om, hvor nøglen kan afhentes. Ved driftsforstyrrelser af enhver art f.eks. vedrørende vand, varme eller ventilation: kontakt ejendomskontoret Problemer i vaskerierne: ÅBNE KÆLDERDØRE For at hindre uvedkommende adgang til vores kældergange bedes du Altid lukke dørene efter dig. Ser du en åben dør, så luk den. VIGTIGT! VIGTIGT! Mener du, du har skimmelsvamp i din lejlighed? Kontakt ejendomskontoret kontakt ejendomskontoret Problemer i kældrene: kontakt ejendomskontoret Tal med dine børn om, det er vigtigt, at kælderdørene altid er lukkede. Opdager du en defekt dør, som ikke kan låse, så meld det straks til ejendomskontoret Ønsker du at installere vaskemaskine, tørretumbler eller opvaskemaskine i din lejlighed Kontakt ejendomskontoret

15 Lokalinspektør Lejerbo, Faxe Jesper Atkinson Pedersen er lokalinspektør for alle Lejerbo afdelinger i Haslev og Rønnede. FRØSPIREN Side 15 Jesper Atkinson Pedersen Nyt fra Lokalinspektøren Jesper kan kontaktes på mail: Jesper.AtkinsonPedersen@net.lejerbo.dk En stor tak til beboerne i Frøgården Der er ikke noget, der varmer mere, end når der bliver lagt mærke til det, man laver og man så endda for ros for det. Der er derfor med den største fornøjelse, at jeg vil viderebringe en stor tak til beboerne i Frøgården fra Tobias, Bjarne, Karsten og Henrik for de roser de har fået i den senere tid. Intelligent elmålere fra SEAS NVE I foråret fik alle beboerne i Frøgården nye intelligente elmålere. Med den intelligente elmåler kan du få rigtigt mange oplysninger om dit elforbrug. Du kan blandt andet se, hvor meget el du bruger i timen og hvornår på døgnet, du bruger mindst og mest el. Jeg vi i de næste numre af Frøspiren give nogle tips til, hvordan du bruger de mange muligheder, der er i den intelligente elmåler. Eksemplet viser el forbruget pr. døgn for en familie med 2 voksen og 2 børn over en periode på en måned. Lejerbo, Næstved Regionskontor Tlf Ringstedgade 76 Fax Næstved naestved@lejerbo.dk Driftsleder Steen Andersen Træffetid: mandag torsdag & fredag Kontakt Næstved hvis du ønsker parabol, hegn i din have, carport eller ekstra kælderrum

16 Side 16 FRØSPIREN Nyt køkken? Nyt køkken? Nyt køkken? Nyt køkken? Nyt køkken? Vælg mellem 3 bordplader 3 greb 3 skabe og sammensæt dit nye køkken, som du har lyst til. Du har også mulighed for at vælge skuffeskabe i stedet for underskabe mod ekstra betaling forud. Bordplade 183 Decor Stars Køkkenlåger 239 White Soft Matt Greb type 137 Bordplade 081 Turmalin Decor Køkkenlåger 206 Ivory Soft Matt Greb type 183 Bordplade 105 Brasil Køkkenlåger 243 Platinum Ash Greb type 167 Du kan nu også vælge Soft Lock til lågerne, så lågerne ikke kan smækkes, men lukker stille og roligt. Husk du skal bruge 15 l affaldsposer til almindeligt stativ, ellers kan du opleve, at lågen ikke vil lukke. 15 l affaldsposer er 3 ruller poser i 3 farver i én pakning. Ønsker du opvaskemaskine så kontakt ejendomskontoret for tilladelse og syn. Et eksempel på skuffeindretning Underskab Tilmeldingsblanketter, tegninger mm, Café 13 Det nye køkken pålægges huslejen, når det er færdigmeldt. Umiddelbart efter skal der afholdes en afleveringsforretning mellem lejer, Lejerbo og Vordingborg køkken, hvor evt. fejl og mangler påtales samt laves en tidsplan for evt. udbedring. Nyt: Soft Lock lågedæmper = 1 pr låge. Pris: 10 stk. 335,00 kr. Findes kun som 10pak. Dæmpning reguleres på hjulet på hængslet. Mod ekstrabetaling kan man få skuffeskab i stedet for almindeligt underskab Skab over emhætte

17 Lidt om affaldshåndtering FRØSPIREN Molokkerne er et underjordisk affaldssystem, hvor man kun ser 40 % af systemet over jorden. Jordens ensartede temperatur på 67 grader er med til at afkøle affaldet og forhindre lugtgener selv på en varm sommerdag. Vores molokker er unikke på den måde, at rotter ikke bliver tiltrukket, fordi affaldet er under jorden. Brug almindelige affaldsposer, som kan gå ned gennem åbningerne og ned i molokkerne (restaffald) uden problemer. Stil aldrig dit affald ved siden af molokkerne. Der er billeder på lågene med glad smiley for det, der må komme ned i molokken, og med sur smiley for det, der ikke må komme ned i molokken. Det er vigtigt at overholde reglerne. Gør vi det forkert, får vi store ekstraregninger for tømning, som påvirker vores husleje negativt. Vi har 3 forskellige molokker: Side 17 Øvrigt affald pap og storskrald: I containergården ved nr. 1 og ved nr. 48 placeres pap og storskrald. Papkasser slås sammen og stilles pænt. Det gælder også for diverse storskrald. Jo pænere tingene stilles, jo mindre tid skal gårdmændene bruge på at rydde op efter os! Gårdmændene kan i stedet bruge tid på andre ting til gavn og glæde for os beboere. Tænk lidt over det! Det er slet ikke så svært at placere dit affald rigtigt første gang. Smid altid dit affald op i den rigtige molok

18 Side 18 FRØSPIREN Frøspirens redaktion: Redaktion og ansvarshavende: Afdelingsbestyrelsen Layout: Afdelingsbestyrelsen Tryk: Frøgårdens eget tryk Fotograf i dette nr.: Inge Ejsing Oplag: 300 stk., som omdeles til alle beboere i Frøgården samt til andre med interesse i Frøgården. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere artikler, indlæg og læserbreve selvfølgelig så det ikke går ud over mening og indhold. Artikler, indlæg og læserbreve modtages under navn. Du må gerne være anonym, men redaktionen skal dog kende dit navn og din adresse. Indlæg sendes til vores mail: froegaarden@hotmail.com eller brug vores postkasse nr. 20, gavl. Næste nummer udkommer sidste onsdag i august. Deadline for indlæg til september nummeret af Frøspiren er den 15. aug. kl Det er kun dig som beboer, der kan gøre en forskel i Frøgården. Det gør du ved at komme med din mening, holdninger og ideer. FRØSPIREN er en nem og hurtig måde at blive hørt på! Beboernes mening Her kan du skrive alt, hvad du har lyst til. Det kan være ris, ros, forslag og gode ideer. Intet emne er helligt, så fat pennen og kom med dit indlæg. Du kan sende dit indlæg på mail: froegaarden@hotmail.com eller lægge dit indlæg i vores postkasse v/nr. 20, gavlen. Indlæg om livet i Frøgården Har I et specielt godt sammenhold i jeres opgang? Gør I meget ud af at pynte og hygge i opgangen med planter? Eller vil du fortælle om noget helt andet? Send dit indlæg til vores mail: froegaarden@hotmail.com eller læg dit indlæg i vores postkasse nr. 20, gavl. Til salg fra beboer til beboer og din bedste opskrift Send dit indlæg til vores mail: froegaarden@hotmail.com eller læg dit indlæg i vores postkasse nr. 20, gavl.

19 FRØSPIREN Side tirsdag i måneden: Beboerhenvendelser kl , nr. 20, gavl 2. august er 1. gang efter sommerferien Tirsdage og torsdage: Lektiecafé kl. 1517, nr. 20, gavl Onsdage: Klub 13 kl i Café 13 Første lørdag i måneden: BørneBanko kl nr. 35 Ferie juli/aug/sep Første lørdag i måneden: VoksenBanko kl nr. 35 Ferie juli/aug/sep Lørdage i lige uger: Sidste lørdag i måneden: Genkælder kl. 1012, nr. 26, kld. Cykelværksted kl. 1012, nr. 24, kld. Berit er tilbage efter ferie mandag den. 8. august Lørdag den 6. august : KANOTUR PÅ SUSÅEN kl Fredag den 12. august: Grill på terrassen Fredag den 26. august: kl. 1820, Café 13 Medbring selv mad & drikke Aflyses i tilfælde af dårligt vejr! Mandag den 15. august: Aktivitetsudvalgsmøde kl i Café 13 Har du gode ideer? Kom og del dem med os! Mandag den 29. august Sidste tilmelding til GRILLPARTY OG FØDSELSDAGSFEST

20 Side 20 FRØSPIREN OVERSIGT OVER FRØGÅRDEN BØRNEHAVE 43 Ejendoms kontor 43 Boldbane M M M M Trailere og M campingvogne M Gård til stor skrald Containergård 13 GAVLEN FRØGÅRDENS AKTIVITETSLOKALE 20 GAVLEN FRØGÅRDENS BESTYRELSE NETCAFÉ LEKTIECAFÉ 35 GAVLEN FRØGÅRDENS FESTLOKALE 43 + SKURVOGN FRØGÅRDENS EJENDOMSKONTOR FRØGÅRDENS BEBOERRÅDGIVER STORSKRALD PLACERES HER F R Ø G Å R D S V E J 48 til 74 VIGTIGT VIGTIGT AFFALD I MOLOKKERNE! M Hus til stor skrald PÅ OVERSIGTEN HUSK AT BÆRE DIT STORSKRALD OG PAPKASSER OP TIL STORSKRALDSRUMMENE VED NR. 1 OG 48 DET ER IKKE GÅRDMÆNDENE, DER SKAL GØRE DET FOR DIG! VIGTIGT VIGTIGT M

AKTIVITETSBLADET. Så derfor vil det være super godt, hvis I vil lægge jeres skemaer i min postkasse på skurvognen v/ejendomskontoret.

AKTIVITETSBLADET. Så derfor vil det være super godt, hvis I vil lægge jeres skemaer i min postkasse på skurvognen v/ejendomskontoret. AKTIVITETSBLADET DECEMBER 2011 Kære Beboere Vi har nu været rundt med skemaer til alle lejemål nogle er afleveret personligt andre er kommet via brevsprækken, da vi ikke har truffet nogen hjemme. Vi har

Læs mere

Læs mere om de kommende aktiviteter på side 7. BEBOERBLADET FRØSPIREN MAJ 2011. I dette nummer bl.a.: I dette nummer bl.a.:

Læs mere om de kommende aktiviteter på side 7. BEBOERBLADET FRØSPIREN MAJ 2011. I dette nummer bl.a.: I dette nummer bl.a.: BEBOERBLADET FRØSPIREN MAJ 2011 Afdelingsbestyrelsen har besluttet at gøre Frøgården lidt grønnere ved at sætte fokus på både fælles og individuelt forbrug af el, vand, varme og på affaldshåndteringen.

Læs mere

MØD OP - og tag din nabo med! GODT NYTÅR 2013 FRØSPIREN. Kære Beboere. Tirsdag d. 12. februar kl. 19.00

MØD OP - og tag din nabo med! GODT NYTÅR 2013 FRØSPIREN. Kære Beboere. Tirsdag d. 12. februar kl. 19.00 FRØSPIREN F R Ø G Å R D E N S B E B O E R B L A D Nr. 1-2013 Kære Beboere Frøgårdens afdelingsbestyrelse ønsker alle Frøgårdens beboere GODT NYTÅR 2013 Tirsdag d. 12. februar kl. 19.00 Det boligsociale

Læs mere

BESTYRELSEN INFORMERER

BESTYRELSEN INFORMERER FRØSPIREN NR. 4 - august 2014 BESTYRELSEN INFORMERER Kære beboere skære ned på informationerne til beboerne. Fremover vil Frøspiren være på 8 sider inkl. billeder af forskellige aktiviteter. Lige nu sidder

Læs mere

FRØSPIREN. Skybrud over Frøgården den 14. juli. Nr. 7-2012

FRØSPIREN. Skybrud over Frøgården den 14. juli. Nr. 7-2012 FRØSPIREN Nr. 7-2012 F R Ø G Å R D E N S B E B O E R B L A D Skybrud over Frøgården den 14. juli Lørdag den 14. juli stoppede regn Markedsdagen før tid. Senere på eftermiddagen kom der et regulært skybrud,

Læs mere

Blandt skemaerne til børn og unge trækkes der lod om 3 kasser sodavand (husk at udfylde sedlen!) Med venlig hilsen Berit Pallesen -beboerrådgiver-

Blandt skemaerne til børn og unge trækkes der lod om 3 kasser sodavand (husk at udfylde sedlen!) Med venlig hilsen Berit Pallesen -beboerrådgiver- BEBOERBLADET NOVEMBER 2011 Kære beboere..! Vi vil rigtig gerne vide, hvad I synes om at bo i Frøgården hvad er godt, hvad er skidt og hvad kunne I godt tænke jer, der skete i Frøgården. Vi vil også gerne

Læs mere

I CAFÉ 13 (gavlen v/nr. 13)

I CAFÉ 13 (gavlen v/nr. 13) BEBOERBLADET FRØSPIREN SEPTEMBER 2011 HVAD SKAL DER GANG I? HAR DU NOGLE GODE IDEER? KAN VIL TØR DU? KOM OG SIG DIN MENING!!!! I dette nummer bl.a.: I CAFÉ 13 (gavlen v/nr. 13) I dette nummer bl.a.: Bestyrelse

Læs mere

Velkommen til Viruplund

Velkommen til Viruplund Velkommen til Viruplund Afdelingsbestyrelsen i Viruplund byder dig hermed velkommen. Vi har skrevet dette velkomstbrev som en hjælp til nye beboere, og det er vores håb, at du vil tage dig tid til at læse

Læs mere

FRØSPIREN FRØGÅRDENS BEBOERBLAD 03.03.2013. I dette nummer bl.a.: Har Hobbyklubben en fremtid? Klub MatadorMix Varmemester. Referat bestyrelsesmøde

FRØSPIREN FRØGÅRDENS BEBOERBLAD 03.03.2013. I dette nummer bl.a.: Har Hobbyklubben en fremtid? Klub MatadorMix Varmemester. Referat bestyrelsesmøde FRØSPIREN Nr. 6 4-2013 FRØGÅRDENS BEBOERBLAD 03.03.2013 Så fik de nye parkeringsarealer også striber. Der er nu en bedre udnyttelse af alle 6 arealer og ved de røde rækkehuse er der et helt nyt parkeringsmønster.

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Nyhedsbrev for Tangebo

Nyhedsbrev for Tangebo Nyhedsbrev for Tangebo E S B J E R G K O M M U N E Juni 2014 Tabulex og ferie Kære Forældre Så er det igen tid til lidt nyheder fra Tangebo. Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og vi skal alle

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

GUNDERSTED BORGERFORENING

GUNDERSTED BORGERFORENING GUNDERSTED BORGERFORENING PROGRAM 2016 Velkommen til en ny sæson for nye og gamle medlemmer Vi søger frivillige.. Hjemmeside Har du lyst til at være med til at holde hjemmesiden opdateret så kontakt Åse

Læs mere

De største kendte Galakser indeholder Millioner af små stjerner.

De største kendte Galakser indeholder Millioner af små stjerner. Å r s p l a n 2 0 1 5 De største kendte Galakser indeholder Millioner af små stjerner. Kære Forældre. Hermed den nye årsplan for de fælles aktiviteter der vil være i løbet af året 2015 i Galaksen. Årsplanen

Læs mere

Sejltur på Esrum sø for hele familien. Søndag d. 3. august 2014 - kl.14.00-16.00

Sejltur på Esrum sø for hele familien. Søndag d. 3. august 2014 - kl.14.00-16.00 Nyhedsbrev nr. 35 Sejltur på Esrum sø for hele familien. Søndag d. 3. august 2014 - kl.14.00-16.00 En rundtur ned MS Viking eller Rolf er blevet en tradition for lokalafdelingen, så kom og vær med til

Læs mere

BEBOERBLADET FRØSPIREN JUNI I dette nummer bl.a.: I dette nummer bl.a.: Efterlysning af aktive beboere 13 Sommeraktiviteter uge 27 14

BEBOERBLADET FRØSPIREN JUNI I dette nummer bl.a.: I dette nummer bl.a.: Efterlysning af aktive beboere 13 Sommeraktiviteter uge 27 14 BEBOERBLADET JUNI 2011 Stop for udlejning af festsal og gæsteværelse Bestyrelsen har siden lukning af festsalen sidste sommer tænkt mange tanker, hvordan vi i januar 2011 kunne åbne festsalen igen til

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk. Beboerblad for. november 2012. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej

På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk. Beboerblad for. november 2012. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej HER PÅ BAKKEN februar 2012 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej november 2012 På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk Side 2 HER PÅ BAKKEN november 2012 Redaktionen

Læs mere

Velkommen til Fritidsklubben i Gjessø, Stjernekasteren, som er for dig, der går i 4-6. klasse!

Velkommen til Fritidsklubben i Gjessø, Stjernekasteren, som er for dig, der går i 4-6. klasse! Velkommen til Fritidsklubben i Gjessø, Stjernekasteren, som er for dig, der går i 4-6. klasse! HEY VÅGN OP! Her er et super tilbud til dig, dine klassekammerater og venner. Det er noget, som I kan dele

Læs mere

FRØSPIREN. ENDELIG! Så kan der gynges igen! Nr.43- -2013 FRØGÅRDENS BEBOERBLAD

FRØSPIREN. ENDELIG! Så kan der gynges igen! Nr.43- -2013 FRØGÅRDENS BEBOERBLAD FRØSPIREN Nr.43- -2013 2014 Nr. FRØGÅRDENS BEBOERBLAD ENDELIG! Så kan der gynges igen! Der gik også kun et halvt år, fra orkanen Allan den 29. oktober 2013 væltede et træ ned over gyngestativet i gård

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2011 Siden sidst. Jeg glæder mig i denne Tid; Nu falder Julesneen hvid, Og så må julen komme! Sådan starter fortællingen om Peters jul. Sneen mangler endnu, men

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -4 I Guds hånd er jeg velsignet. Mål: At lære børnene, at Gud velsigner dem, når de holder sig tæt til ham. Gud holder hånden over deres liv, så der altid vil komme noget godt ud af alt. Tekst:

Læs mere

Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder.

Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Martin Lindved 2065 9320 Børne diskotek - Jan

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse.

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Indhold 1 Mobning er et udbredt problem 2 Tegn på dit barn bliver mobbet 3 Vær opmærksom

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Posterne på løbet til Agitationskampagnen:

Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Pigerne: de nye piger på besøg Pigespejderne: de gamle piger Eventyrverdenen omkring posterne For at redde pigespejderne og perlerne skal pigerne igennem otte

Læs mere

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang På jagt efter historiske spor i Den Fynske Landsby 3.- 4.årgang Velkommen Velkommen til Den Fynske Landsby. Den Fynske Landsby ser ud på samme måde, som mange landsbyer gjorde på Fyn i 1800-tallet. Her

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé Hjertelig velkommen til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang Vestervold Hedevang Sønderallé Kære forældre Denne pjece fortæller lidt om alt det, der er fælles for børnehaverne

Læs mere

Sundhedsklinikken i Brønderslev Kommune

Sundhedsklinikken i Brønderslev Kommune Sundhedsklinikken i Brønderslev Kommune Juli 2013 2 VELKOMMEN TIL SUNDHEDSKLINIKKEN I Sundhedsklinikken kan du modtage den sygepleje, som du er blevet henvist til af din læge eller blevet bevilget i Visitationen.

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2014 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS RENOVERINGSBOLIGER

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS RENOVERINGSBOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS RENOVERINGSBOLIGER KÆRE BEBOER Denne folder handler om Helhedsplanen for Moldeparken. Den fortæller det, som blev fremlagt på Orienteringsmøde 1 i DGI Centeret den 4. April

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Godt at vide, når man skal i 3. klasse

Godt at vide, når man skal i 3. klasse Godt at vide, når man skal i 3. klasse Kære forældre. Med denne folder vil vi gerne fortælle jer, om de holdninger, ønsker og tanker vi har, når det drejer sig om dit/jeres barns skolegang. Vi stiller

Læs mere

FRØSPIREN. Frøgården fyldte 43 år lørdag d. 1. september. Nr. 8-2012

FRØSPIREN. Frøgården fyldte 43 år lørdag d. 1. september. Nr. 8-2012 FRØSPIREN Nr. 8-2012 F R Ø G Å R D E N S B E B O E R B L A D Frøgården fyldte 43 år lørdag d. 1. september Det blev fejret med kaffe, te, sodavand og ikke mindst dejlige kagemænd og - koner i Café 13.

Læs mere

KOMFORT BOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS KOMFORTBOLIGER

KOMFORT BOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS KOMFORTBOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS KOMFORTBOLIGER 1 KÆRE BEBOER Denne folder handler om Helhedsplanen for Moldeparken. Den fortæller om det, som blev fremlagt på orienteringsmøde 1 i DGI Centeret den 4. april

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

Solstrålen. Velkommen til. Solstrålens integrerede daginstitution

Solstrålen. Velkommen til. Solstrålens integrerede daginstitution Solstrålen Sct. Jørgens Park 28-32 Børnehaven tlf. nr. 5588 7160 Vuggestuen tlf. nr. 5588 7161 http://net.naestved.dk/solstraalen.aspx Velkommen til Solstrålens integrerede daginstitution I Solstrålen

Læs mere

Vi passer på hinanden

Vi passer på hinanden Vi passer på hinanden Sammen kan vi lege os til forståelse, sjov og fællesskab. For voksne og børn, de vilde og de stille. Aktiviteter for både born og forældre Forældreaften Side 6-7 Vind en sjov fest

Læs mere

Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret. Marts 2016. Åbent fælleshus

Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret. Marts 2016. Åbent fælleshus Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Marts 2016 Åbent fælleshus Mandag den 29. februar fra kl. 15.00-17.00 inviterer det boligsociale team til en kop kaffe og et stykke kage. Vi håber at se en masse

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1 side 1 Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2016 Tekst. Lukas. 12,13-21. Kærmindeparken. Nu har vi hørt nogle stærke tekster fra Bibelen, som alle taler om penge, om rigdom, ja om griskhed. Nu var vi

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

December nyheder. Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever

December nyheder. Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever December nyheder Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever Kære Forældre og børn November måned synger på sidste vers og julemåneden nærmer sig med alt, hvad det indebærer af glæde

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog Judoens dag Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog 1 Indhold 3 4 5 6 7 8 11 12 15 16 18 19 Forord Inspiration Hvordan kommer vi i gang? Planlægning og inspiration

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014 Nu er det sommer Og hvor det herligt. Så er der gået en måned siden alle I nye begyndte i klubben og jeg oplever at I faldet godt til. Har du spørgsmål

Læs mere

God jul og godt nytår

God jul og godt nytår FRITIDSKLUBBEN God jul og godt nytår Sæt X ved 16. januar 2016 Stor nytårsfest! KÆRE MEDLEM AF FRITIDSKLUBBEN Her får du programmet for november og december måned. Som altid er der både arrangementer/aktiviteter

Læs mere

TILGÆNGELIGHEDS BOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER

TILGÆNGELIGHEDS BOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER 1 KÆRE BEBOER Denne folder handler om Helhedsplanen for Moldeparken. Den fortæller om det, som blev fremlagt på Orienteringsmøde 1 i DGI Centeret den

Læs mere

Motorik og sprog regler

Motorik og sprog regler Motorik og sprog regler Introduktion Regler indrammer børns liv i dagpleje og vuggestue, og skaber et trygt og rart miljø. Men regler er ikke bare regler. De er en del af den pædagogiske praksis, fordi

Læs mere

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement?

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement? Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvilken motorvej skal man tage? 2. Hvornår har regnskoven åbent torsdag d. 24/5? 3.

Læs mere

SFO Grønnemose. Velkomstfolder

SFO Grønnemose. Velkomstfolder SFO Grønnemose Velkomstfolder SFO GRØNNEMOSE GRØNNEMOSE SKOLE SKOLESVINGET 8 2860 SØBORG TLF:NR.: Henning: 39573243 Kontor: 39573244 0/1. kl. afdeling 39573245 2/3. kl. afdeling 39573226 Personale og ledelse.

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 13. maj 2016 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 863 Næste uge: Mærkedag: 16. maj 19. maj 20. maj 21. maj 2. pinsedag skolen lukket Helle kursus kl. 8-16 Spireloppen dyredag Henrik - Fri Spireloppen

Læs mere

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen Cup 2016 Stævneprogram Indefodboldstævne i Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen 19. 21. februar 2016 Velkommen Til Sparekassen Vendsyssel Cup 2016 for 8. år i træk. Det er en stor fornøjelse,

Læs mere

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M. BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. AFFALD BRANDDØRE DØRSKILTE ALTANER

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M. BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. AFFALD BRANDDØRE DØRSKILTE ALTANER «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ALTANER... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, KNALLERTER M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M. V.... 3 BRANDDØRE... 3 DØRSKILTE...

Læs mere

Karina Abildgaard Jensen. 1017273@ucn.dk. 3. praktikperiode 01.08.2014-31.01.2015. Esther Børnehave

Karina Abildgaard Jensen. 1017273@ucn.dk. 3. praktikperiode 01.08.2014-31.01.2015. Esther Børnehave 2. Rejsebrev 3.praktik i Esther Børnehave på Grønland Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens

Læs mere

SFO NYHEDSBREV JUNI 2015

SFO NYHEDSBREV JUNI 2015 SFO NYHEDSBREV JUNI 2015 Ferie Ferie Ferie!!! slap nu af, du har fri, og syng en glad melodi. Op mod solen ler vi, den vil skinne, til ferien er forbi. 1. august 2015 ny distriktsskole i Frederikssund

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Hilsen til Helene. Sabotør-slottet, 2

Jørgen Hartung Nielsen. Hilsen til Helene. Sabotør-slottet, 2 Jørgen Hartung Nielsen Hilsen til Helene Sabotør-slottet, 2 Hilsen til Helene Sabotør-slottet, 2 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2010 Illustrationer: Preben Winther Tryk: BB

Læs mere

Institutionsprogram forår 2015

Institutionsprogram forår 2015 Institutionsprogram forår 2015 Kære Daginstitutioner i Ballerup Kommune Velkommen til forårets arrangementstilbud fra Ballerup Børnebibliotek, Kulturhus Måløv og Skovlunde Kulturhus. Vi håber, I vil tage

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

SSP tilbud i skoleåret 2016 / 2017

SSP tilbud i skoleåret 2016 / 2017 0. - 2. klasse Forældreaftaler/forældrenetværk Forældrearrangement (ca. 45 min.) SSP konsulenten laver et oplæg, der skal styrke sammenholdet blandt elever og forældre. Undgå mobning og optimere elevernes

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G Th. Langs skole Profilanalyse 2016 Om analysen Svargrupper Indkomne svar Forældre 0-2 kl. Forældre 3-10 kl. Medarbejdere 36 201 30 Elever 3-6 kl. Elever 7-10 kl. 164 168 I alt 599 Flotte resultater!! Samlet

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) Resultat 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt, lille overvægt af piger.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) Resultat 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt, lille overvægt af piger. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) Resultat 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt, lille overvægt af piger. Det første tal i hvert felt er 9.årg. Det andet tal i hvert fald er 10 årg. På Nøvlingskov

Læs mere

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75%

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Meld dig til en af årets 6 temadage - og bliv inspireret omkring eget køkkenbord! I anledning af kampagneåret for 75%

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2016 vil vi gerne

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Velkommen til KRÜGERHAVEN. Afd. 62 Georg Krügers Vej

Velkommen til KRÜGERHAVEN. Afd. 62 Georg Krügers Vej Velkommen til KRÜGERHAVEN Afd. 62 Georg Krügers Vej Med denne folder vil vi gerne byde dig/jer velkommen til vores afdeling. Hvis du har spørgsmål, forslag til nye tiltag eller ideer, er du altid velkommen

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO VELKOMMEN TIL Elverdamsskolen Tølløse SFO Velkommen til Elverdamsskolen Tølløse SFO. Her er en lille folder om SFO en. Den indeholder en række forskellige oplysninger, som vi mener kan være gode at have

Læs mere

Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne.

Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne. Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne. Ankomst og afhentning af gymnaster Ankomst fredag Når I ankommer

Læs mere

Mærkedag: 02. juni 04. juni 06. juni 07. juni

Mærkedag: 02. juni 04. juni 06. juni 07. juni Vallekilde-Hørve Friskole. 1. juni 2012 Fredagsbrev nr. 701 Næste uger: 04. juni 05. juni 06. juni 07. juni 08. juni Mundtlig prøve dansk Grundlovsdag Skolen lukket SFO åben til kl. 12.00 Førstehjælpskursus

Læs mere

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare.

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Værestedet For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Hvad er Værestedet Laicos? Værestedet er et tilbud/fristed for alle over 18 år, som er psykisk sårbare. Vi holder

Læs mere

Nyhedsbrev Pedersborg Børnehus

Nyhedsbrev Pedersborg Børnehus Nyhedsbrev Pedersborg Børnehus Forår 2013 Sikke et dejligt vejr det er blevet Efter en dejlig lang og kold vinter Vi mærker også på børnene at foråret er kommet. Kondiskoene er kommet frem, ligeledes er

Læs mere

Månedsinformation. Karup skole og SFO

Månedsinformation. Karup skole og SFO Månedsinformation Karup skole og SFO Januar 2015 Siden sidst Så fik vi taget hul på både et nyt kalenderår og den sidste halvdel af dette skoleår. Dette sker blandt andet med en lidt anderledes besætning.

Læs mere

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, INDKØBS- VOGNE M.M. AFFALD BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE ALTANER

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, INDKØBS- VOGNE M.M. AFFALD BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE ALTANER Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ALTANER... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, INDKØBSVOGNE M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M. V.... 3 DØRSKILTE... 3 FODRING AF FUGLE M.V.... 4 FORSIKRING...

Læs mere

Hvordan kan forældrene

Hvordan kan forældrene Dialogkort Hvordan kan forældrene Vise interesse for fagene og skolearbejdet? Være aktive i skole-hjem-samarbejdet? Tale elever, klasse, lærere og skolen op? Tage ansvar for hele klassen alle elever? Åbne

Læs mere

Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund?

Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT 01 Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 01 Mig og mine vaner fakta Hænderne er den mest almindelige smittevej for almindelige

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES VELKOMMEN TIL NOVEMBER!

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES VELKOMMEN TIL NOVEMBER! Åbningstider i Ruder Es Mandag: 14 21 Tirsdag: 14 21 Torsdag: 14 21 Fra 1. januar 2016: Åbent hver anden fredag! NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES November 2015 VELKOMMEN TIL NOVEMBER! I dette nummer:

Læs mere

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider Holte, den 19. juli 2013 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Orienteringsmøde for forældre 3 Priser 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer 4 Forældre og spilleres rolle i klubben Kære

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland

Hugin og Munin Klubben Midtjylland Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 22 september - december 2011 SILKEBORG KULTURHISTORISKE MUSEUM Hovedgårdsvej 7, DK-8600 Silkeborg Praktiske oplysninger: Program: I bladet finder du klubbens program

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole INKLU I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e fællesskab og mangfol digh ed VI BYGGER FÆLLESSKABER Inklusion på Korup Skole Citater fra elever på Korup Skole Inklusion betyder, at der skal være

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Marts 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Marts 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Marts 2014 Forår på vej... Det er ganske vist. Dagene bliver længere, lyset får flere nuancer og vi kan mærke, at der er forår på vej. Til jer, der har tænkt på

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1 Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET Side 1 Siden sidst... På baggrund af en fondsdonation fra Det Obelsk Familiefond har Aalborg Kommune oprettet to nye stillinger i Ungecenter Skuret i Nørresundby.

Læs mere