Nyhedsbrev for Frivillige September 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev for Frivillige September 2016"

Transkript

1 Kære Frivillige i Region Østjylland Som I sikkert allerede har indtryk af, ser vi at få søger asyl i Danmark i sammenligning med de foregående år. Indrejsetallet har været nedadgående de sidste måneder, og det betyder ledig kapacitet på både Røde Kors centre og hos de kommunale operatører. Det betyder også at Udlændingestyrelsen nu er i gang med en række justeringer, så pladserne på landets asylcentre matcher behovet. Sidste uge meldte Udlændingestyrelsen af landets teltlejre afvikles. Regionalt betyder det, som I allerede ved, at Center Ebeltoft lukkes ned ved månedens udgang. Centret er nu nede på 55 beboere, som i de kommende uger vil overgå til andre centre (såfremt det giver mening flyttes de til de øvrige centre på Djursland). Med færre asylansøgere i regionen er et par medarbejdere i den Pædagogiske Enhed, der varetager børne- ungeområdet, på både Samsø og Djursland desuden blevet afskediget. Udlændingestyrelsen varsler flere tilpasninger, så vi afventer de kommende udmeldinger mens hverdagens gøren og laden fortsætter på vanlig vis. Jeg ved, I som frivillige allerede har et indblik i asylsystemet, hvor tilpasninger ift. behovet både når det stiger og falder er et grundvilkår. Nyhedsbrevet i overskrifter: En beboers indtryk og oplevelser med de frivillige i Ebeltoft Deltag i Røde Kors Landsindsamling sammen med en asylansøger Fællesspisninger på Djursland: chauffører søges Mit Røde Kors og kursustilbud Temamøde i oktober: Asylansøgerens vej igennem systemet En beboers indtryk og oplevelser med de frivillige i Ebeltoft Afvikling af Center Ebeltoft er allerede undervejs. Jeg spurgte for et par uger siden om Farhoud, der har boet på centret ville dele, hvad de frivillige har betydet for ham. Indlægget er oversat til dansk. Tak til et helt igennem fantastisk frivillig-hold i Ebeltoft, der som Farhouds indlæg vidner om, gør en forskel for de mennesker de er i kontakt med på centret (Indlægget er oversat fra engelsk til dansk). D. 9. September 2014 var dagen hvor jeg mødte Palle og Aase første gang som frivillige i Ebeltoft. De plejede at undervise i dansk/holde lektiecafé på brandstationen i Ebeltoft. Det kunne jeg bedre lide en Røde Kors' danskkursus, fordi vi her lærer mere fra de frivillige end bare et sprog. Jeg tror på at der er nogle ting som indvandrere ikke kan lære direkte fra en lærer. Der er forskel på landes normer, sociale spilleregler og kulturer, og den bedste måde at lærer dette på er indirekte via landets indfødte. De frivillige er de indfødte som hjælper indvandrere med at lærer dette. Som en flygtning har jeg lært en masse som f.eks. sociale relationer, civile rettigheder og meget mere fra de frivillige. Jeg har mødt mange frivillige i Ebeltoft, som er mine venner nu: Palle, Bodil, Birgit, Lisbeth, Lillian, Hans, Birthe, Aase, Ruth, Kirsten og Thorkild. Nu efter snart to år er de blevet mine venner og nogle gange føler jeg nu, at jeg selv er en af de frivillige i Ebeltoft!

2 (Ovenfor) Farhouds egne billeder: Sammen med Palle fra Dansk caféen // I Den Gamle By hvor Farhoud var med som frivillig hjælper på asylbørnenes sommerlejr. Asylansøgere og frivillige samler ind til Røde Kors indsamlingen d. 2. oktober Den 2. oktober samler hele Røde Kors ind til katastrofearbejdet i verdens brændpunkter. Syrien er igen en sikker modtager af en stor del af de indsamlede midler. I samarbejde med den lokale Røde Kors afdeling i Grenaa søges frivillige, som har lyst til at deltage i indsamlingen sammen med en asylansøger. Vi sørger for at matche en frivillig med en asylansøger, der ligeledes er frisk på at deltage i indsamlingen. Indsamlingsteamet fra Afdelingen komme ud på Voldby Skole d september og fortælle asylansøgerne om landsindsamlingen og hvordan de kan blive en aktiv del af dagen. Så planlægger du at være med til at samle ind, så slå følgeskab med en asylansøger og støt den gode sag. Indsamlingsparrene samles på Lyngbygård og Center Grenaa, hvor frivillige fra afdelingen vil sørge for et rundstykke, uddele materiale og introducere til dagen. Efter alle huse på ruten er besøgt afleveres bøtterne i Sparekassen Djursland, evt. på centret hvis de deltagende har svært ved at komme ind i byen. Børn er meget velkomne sammen med deres voksne. Har du lyst til at være med, så skriv en mail til Dorte (dope@redcross.dk) med "Landsindsamling" i emnefeltet. Noter om du har mulighed for at cykle eller køre bil til (og evt. på) ruten, så vi sørger for dig og din makker (som muligvis også skal have cykel) får en rute som passer. Er der en beboer, du gerne vil gå sammen, så skriv det også i mailen (så sørger vi for match, hvis beboeren også melder sig). Da en indsamling førte en god ven med sig: Udklip fra en gammel avisartikel fra 2005: "Dette er kort historie om Claude og Dorte, der mødte hinanden gennem VeryWe. Det var flygtninges problemer, der første gang bragte 24-årige Claude fra Rwanda sammen med 23-årige Dorte fra Nørrebro. De mødtes i forbindelse med en indsamling til Dansk Flygtningehjælp. Indsamlerne gik parvis med en anden person, som blev tilfældigt udvalgt, og Dorte og Claude blev "indsamlings-makkere" ( ) De føler begge, de har fået meget ud af bekendtskabet, som faktisk har udviklet sig til et venskab. De mødes nu en gang om ugen hjemme hos Dorte for at lave Claudes lektier." Jeg kan ikke love man får en ligeså fin ven ud af deltage i indsamlingen d. 2. oktober sammen med en asylansøger, som jeg gjorde med Claude, men jeg er overbevist om, alle parter kan få et par hyggelige timer med penge i indsamlingsbøtterne til fordel for nødhjælpsarbejdet.

3 Fællesspisninger for danskere og flygtninge på Djursland: Chauffører søges Forsamlingshuset Las Vegas Djurs (hjemmeside her) som ligger i Allingåbro, har fællesspisninger hver anden torsdag. De har fået midler fra frivilligpuljen i Norddjurs Kommune til at inviterer flygtninge som er kommet til Djursland og har i den forbindelse kontaktet os, for at inviterer asylansøgere og frivillige med til de hyggelige fællesspisninger. Det er et åbent tilbud, som kan benyttes i det omfang vi har frivillige der vil hjælpe til med transporten, men i udgangspunktet handler det om samvær omkring mad mellem danskere og flygtninge. Jena er kontaktperson på stedet, og har tidligere arbejdet som netværker og frivilligkoordinator på Asylcenter Grenaa, og kender derfor asylansøgere og frivillige indgående. Så, vil du slippe for at svede over aftensmaden én gang hver anden uge, vil give asylansøgerne et frisk pust væk fra centret med mulighed for at møde flere danskere og er du klar på at køre en minibus med 8 passagerer, så send en mail til Dorte (dope@redcross.dk) for videre planlægning. Det er primært Center Grenaa, der kunne have glæde af et sådant (fast) tilbud, men det gælder alle centre, og kan også benyttes af Jer, der er tilknyttet de andre centre, og som har lyst til at deltage i fællesspisninger indimellem. Frivillig-tip: mitrodekors.dk og kursustilbud Kender I mitrodekors.dk? Det er den centrale elektroniske platform for informations- og erfaringsdeling for frivillige i hele Røde Kors. Vi arbejder på at skabe aktive netværk på asylsiden, som både tæller center-sider (Regionalt: Samsø, Voldby, Lyngbygård, Grenaa og Ebeltoft) og aktivitetsbaseret erfaringsudveksling (outlet, ASIG, sproghjælp osv). På mitrodekors.dk kan du få inspiration og viden om hvad asylfrivillige laver andre steder i landet. Har du gode erfaringer, sjove oplevelser eller søger du gode råd, så del dem mitrodekors.dk. Referater, oversigter mv. ligges fremover ligeledes op på centersiderne.

4 Kursuskatalog for 2016 findes også på siden ( Alle frivillige kan tilmelde sig medmindre der er en specifik målgruppe som f.eks. fængselstjenesten el.lign. Der arbejdes desuden på at "Medmenneskelighed i Praksis", et kursus til frivillige om psykosocial støtte til mennesker på flugt, udbydes både til Jer på Samsø og Jer tilknyttet centrene på Djursland. Mere information herom følger. Vedhæftet til mailen med nyhedsbrevet finder I en manual til brug af Mit Røde Kors. Temamøde Djursland: Asylansøgerens vej igennem systemet Kom til et spændende frivillig-foredrag, når Røde Kors medarbejder Svenn Strunk gør os klogere på asylansøgerens vej igennem systemet. Svenn har arbejdet som netværker, hjemrejserådgiver og voksenunderviser og vil gøre os klogere på asylretslige perspektiver. Hvad er processen fra ankomst til Danmark til udrejse fra Danmark eller overgivelse til kommune. Hvad sker der når en asylansøger får et afslag? Hvorfor går sagsbehandlingen hurtigt for nogle og meget langsomt for andre? Hvilke reaktioner ser vi ifm. ventetiden? Til mødet serveres en sandwich og der vil være plads til erfaringsudveksling i den sidste halvdel af mødet. Temamødet afholdes på skolen i Voldby (Sangstrupvej 32, 8500 Grenaa) d. 11. oktober kl Tilmelding til temamødet er nødvendigt. Skriv en mail til mig på dope@redcross.dk. Familier fra Lyngbygård deltog i Høstfest ved økolandsbyen i Hjortshøj arrangeret af frivillige Katrine Faber. De besøgte også det lokale bageri, fordi Firas - en af fædrene - har været bager i 20 år i Syrien. Han blev begejstret og glad, da han kom ind i bageriet og Erling, lederen af bageriet, gav ham bagerforklædet og hat og så lavede han rask væk et par lækre syriske brød. Tak for al Jeres fantastiske arbejde! Jeg siger det hver gang, men det er vigtigt I ved det: Husk jeg står til rådighed for sparring og problemløsning om stort og småt, således aktiviteterne fungerer og I er glade for at komme. Og jeg deler rask væk high fives og skulderklap ud for alt

5 det I udretter uge efter uge. Del gerne jeres aktiviteter med os andre her i nyhedsbrevet som rundsendes til frivillige og ansatte tilknyttet de østjyske asylcentre. Dorte Pedersen, Frivillighedskoordinator Østjylland dope@redcross.dk //

Nyhedsbrev for Frivillige August 2016

Nyhedsbrev for Frivillige August 2016 Kære Frivillige i Region Østjylland Jeg håber I alle har haft en afslappende sommer, hvor batterierne er blevet ladet op, således I er klar på at tage fat på det frivillige arbejde og alt det andet, som

Læs mere

Nyhedsbrev for Frivillige November 2015

Nyhedsbrev for Frivillige November 2015 Kære Frivillige i Region Østjylland Vi fortsætter med at have travlt både regionalt og på landsplan, hvor indrejsetallet til Danmark fortsat lægger højt. Vi har fyldt pladserne på centrene i regionen.

Læs mere

Godt at vide som frivillig. Kære frivillig

Godt at vide som frivillig. Kære frivillig Kære frivillig Vi er glade for, at du har valgt at blive frivillig på vores asylcenter. Vi har samlet dette materiale for at klæde dig på til at indgå i hverdagen på asylcentret, for som frivillig er det

Læs mere

NYHEDSBREV Røde Kors Odense

NYHEDSBREV Røde Kors Odense Røde Kors Odense August 2014 HUSK: Har du lyst til at modtage nyhedsbrevet per mail fremover? Så skriv til odense @rodekors.dk Send dine gode historier og billeder til os på odense @rodekors.dk. Formanden

Læs mere

Frivillige hjælper flygtninge

Frivillige hjælper flygtninge SOLRØD KOMMUNE Aktivitets og Frivilligcenter Frivillige hjælper flygtninge - i samarbejde Solrød Kommune Information om frivillige tilbud og aktiviteter til flygtninge bosiddende i Solrød Kommune Fællesspisning

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Lektiehjælp for 0-9 klasse Vi har oprettet lektiehjælp for de mindste på Hovedbiblioteket i Birkerød. Med den nye skolereform troede de fleste børn, at de kunne nøjes med skolens

Læs mere

Frivillige hjælper flygtninge

Frivillige hjælper flygtninge SOLRØD KOMMUNE Aktivitets og Frivilligcenter Frivillige hjælper flygtninge - i samarbejde Solrød Kommune Information om frivillige tilbud og aktiviteter til flygtninge bosiddende i Solrød Kommune Fællesspisning

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

skanderborg-ungdomsskole.dk

skanderborg-ungdomsskole.dk SKOLEPAKKER skanderborg-ungdomsskole.dk Forord Ungdomsskolen har med skolepakkerne sammensat en række aktive tilbud til skolerne i Skanderborg Kommune. Alle skolepakker gælder for 7.-9. klasse med undtagelse

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

D. 28. FEBRUAR 2015 I KØBENHAVN

D. 28. FEBRUAR 2015 I KØBENHAVN >> Kom og oplev en dag fyldt med faglig inspiration og socialt samvær med dine medfrivillige fra hele RBU. Uddannelsesdagen er en mulighed for dig som frivillig i RBU at netværke og videndele med frivillige

Læs mere

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Odense Lokalgruppe Referat af grupperådsmøde den 21. september 2005 Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Referent: Karina

Læs mere

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober FrivilligCenter Lolland Nyhedsbrev 25 / September 2012 Kære alle sammen Efterårets flotte farver er ved at gøre sit indtog og der er stor aktivitet på FrivilligCenter Lolland og i foreningslivet lokalt.

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Jammerbugt Asylafdeling

Jammerbugt Asylafdeling Jammerbugt Asylafdeling Frivillig voksenven søges Vi er glade for, at du har valgt at blive Voksenven på vores børnecentre ( Børnecenter Vester Thorup og Børnecenter Vester Hjermitslev). Vi har samlet

Læs mere

Præsthøjgården. Program 1/8-31/ VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige

Præsthøjgården. Program 1/8-31/ VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige Præsthøjgården Program 1/8-31/12 2017 VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige 2 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRET Det åbne aktivitetscenter er for selvhjulpne brugere. Aktivitetscentret er et tilbud til

Læs mere

Nyhedsbrev nr Generalforsamling. Jette Staldgaard. Farvel til Michèle.

Nyhedsbrev nr Generalforsamling. Jette Staldgaard. Farvel til Michèle. Nyhedsbrev nr.2 2018 Generalforsamling Vi har afholdt den årlige generalforsamling. Der var ikke de store emner på programmet. Desværre har vi måtte sige farvel til Michèle i bestyrelsen. Da Michèle først

Læs mere

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare.

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Værestedet For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Hvad er Værestedet Laicos? Værestedet er et tilbud/fristed for alle over 18 år, som er psykisk sårbare. Vi holder

Læs mere

Kære børn og forældre

Kære børn og forældre Kære børn og forældre Så nærmer sommerferien sig med hastige skridt. Vi synes selv maj er fløjet af sted, måske er det alle de ekstra fridage, vi har haft. Og de er fortsat ind i juni, så derfor kommer

Læs mere

UGEBREVET. Glemt tøj fjernes efter vinterferien! Tjek om du har noget liggende. Vi sender det til velgørenhed lige efter vinterferien.

UGEBREVET. Glemt tøj fjernes efter vinterferien! Tjek om du har noget liggende. Vi sender det til velgørenhed lige efter vinterferien. UGEBREVET DATO: 13. februar 2015 NR.: 23. 19. årgang ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kære forældre, personale og elever Friske

Læs mere

Scleroseforeningen Randers Nyhedsbrev nr. 1/2019

Scleroseforeningen Randers Nyhedsbrev nr. 1/2019 Scleroseforeningen Randers Nyhedsbrev nr. 1/2019 Kære medlemmer Godt nytår 2019. Så er vi allerede langt henne i det nye år, og hvis du undrer dig over, hvor Nyhedsbrevet er blevet af, så er det her nu.

Læs mere

Harmonikaspil. Torsdags dans

Harmonikaspil. Torsdags dans Det sker i Harmonikaspil Hver uge har Digterparkens beboere mulighed for at lade sig underholde af Grenaa Harmonikaklub, som spiller i Digterparkens Café. Her har du mulighed for at nyde det gode selskab

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Nyhedsbrev Okt. 2012.

Nyhedsbrev Okt. 2012. Nyhedsbrev Okt. 2012. Nyt fra Konkurrenceudvalget. DcH s DM den 22-23. september Artikel fra Års Avis. Den 22-23. september deltog DcH Vesthimmerland i DM i Grindsted/Billund med 4 deltagere; Karl Erik

Læs mere

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark Ved kontorchef Thomas Mortensen, Udlændingestyrelsen, den 17. marts 2015 i Kulturhus Trommen, Hørsholm Indhold Baggrund og rammer for udrejsecenteret

Læs mere

Samarbejdsaftale om flygtningemodtagelse

Samarbejdsaftale om flygtningemodtagelse Flygtningevenner Fredensborg Samarbejdsaftale om flygtningemodtagelse Flygtningevenner Fredensborg & Fredensborg Kommune 1. Indledning Flygtningevenner Fredensborg og Fredensborg Kommune indgår et samarbejde

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse Ballerup c/o Heidi Lorentzen, Harens Kvarter 35, Ballerup, CVR-nummer 33 34 42 95

Kræftens Bekæmpelse Ballerup c/o Heidi Lorentzen, Harens Kvarter 35, Ballerup, CVR-nummer 33 34 42 95 Kræftens Bekæmpelse Ballerup c/o Heidi Lorentzen, Harens Kvarter 35, Ballerup, CVR-nummer 33 34 42 95 Referat af lokalbestyrelsesmøde tirsdag den 3. majl 2011, kl. 19 21. Tilstedeværende: Heidi, Bodil,

Læs mere

Skriv de rigtige ord under billederne. Der er flere ord under hvert billede. Nogle af ordene kan passe flere steder.

Skriv de rigtige ord under billederne. Der er flere ord under hvert billede. Nogle af ordene kan passe flere steder. Sundhedsdansk At have det godt Her kan du lære danske ord, som beskriver, hvordan du selv og andre har det. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre for, at du og andre får det godt. NYE ORD Hvordan har

Læs mere

At have det godt. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk At have det godt. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Hvordan har de det?

At have det godt. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk At have det godt. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Hvordan har de det? ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk At have det godt Her kan du lære danske ord, som beskriver, hvordan du selv og andre har det. Du kan også få viden

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2017

GUIDE Udskrevet: 2017 GUIDE 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige Udskrevet: 2017 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige I kender det måske. I har sat opslag op og holdt informationsmøder for interesserede

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling mandag d. 11/ kl.17 Solbakken (det gamle Bakkegården ), Nørreport 18, 8400 Ebeltoft.

Indkaldelse til generalforsamling mandag d. 11/ kl.17 Solbakken (det gamle Bakkegården ), Nørreport 18, 8400 Ebeltoft. Indkaldelse til generalforsamling mandag d. 11/3-2019 kl.17 Solbakken (det gamle Bakkegården ), Nørreport 18, 8400 Ebeltoft. Dagsorden ifølge vedtægterne. Se hjemmesiden: http://www.gigtskolensyddjurs.dk/

Læs mere

Godkendelse af handleplan for modtagelse af uledsagede mindreårige flygtninge

Godkendelse af handleplan for modtagelse af uledsagede mindreårige flygtninge Punkt 3. Godkendelse af handleplan for modtagelse af uledsagede mindreårige flygtninge 2015-062390 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender at Der igangsættes

Læs mere

CORPORATE VOLUNTEERING. Tryghedsopkald

CORPORATE VOLUNTEERING. Tryghedsopkald CORPORATE VOLUNTEERING Tryghedsopkald Vejledning til samarbejde mellem virksomheder og Røde Kors om tryghedsopkald foretaget af virksomhedsfrivillige. RødeKors.dk 1 INTRODUKTION OG FORMÅL Denne vejledning

Læs mere

Børn på flugt. Projektbeskrivelse

Børn på flugt. Projektbeskrivelse Børn på flugt Et heldagsarrangement den 15. september 2013 i VerdensKulturCentret for børn, unge, deres familier og alle interesserede personer fra asylcentrene på Sjælland, fra Nørrebro og resten af København

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

Odder Kommunale Musikskole

Odder Kommunale Musikskole Odder Kommunale Musikskole Brugerundersøgelse 2006 Denne undersøgelse er sat i gang på initiativ af Odder Kommunale Musikskole. Formålet er at måle tilfredsheden med musikskolens ydelser og holdningen

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Bølle er meget interesseret i at studere Violhusets fisk Holbergcentrets månedsnyt for marts 2015 Kære beboere, pårørende og personale Velkommen til marts måned. Når

Læs mere

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart April 2019 N Y H E D S B R E V fra Frivilligcenter Middelfart Første kvartal 2019 afrundes så småt og vi kan se tilbage på 3 begivenhedsrige måneder, hvor vi både har afholdt Åbent hus og Fotoudstilling,

Læs mere

Inspirationspjece til aktiviteter for kvinder

Inspirationspjece til aktiviteter for kvinder Inspirationspjece til aktiviteter for kvinder DANSK FLYGTNINGEHJÆLP GIV FLYGTNINGE EN FREMTID INSPIRATIONSPJECE TIL AKTIVITETER FOR KVINDER SIDE 2 Erfaringerne i denne pjece stammer fra frivillige i Dansk

Læs mere

NYHEDSBREV 10. marts 2014

NYHEDSBREV 10. marts 2014 NYHEDSBREV 10. marts 2014 Kære alle sammen Så er foråret på vej med hastige skridt og derfor skal vi jo have gang i nogle skønne forårsoplevelser. Derudover er der et tilbud, som ikke kommer fra os men

Læs mere

imod nye Tag godt Citat Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening?

imod nye Tag godt Citat Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening? Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening? imod nye Tag godt Det er nok det med, at de fleste af os i bestyrelsen er gode til lige at gå hen og lige sige hej, hvis

Læs mere

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1 FALKEPOSTEN Januar 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Røde Kors Hovedstaden Cykeltræning

Røde Kors Hovedstaden Cykeltræning Røde Kors Hovedstaden Cykeltræning Evaluering af cykeltræning på Nordens Plads på Frederiksberg forår og efterår 2018. Evalueringen beskriver væsentlige pointer og overvejelser ift. cykeltræning 2018 som

Læs mere

Ansøgning til integrationspuljen

Ansøgning til integrationspuljen Ansøgning til integrationspuljen Baggrund: Danmark har igennem en længere periode oplevet en stigning i antallet af flygtninge. Det stigende antal flygtninge skaber behov for en forøget integrationsindsats.

Læs mere

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk Referat Netværksmøde for jyske familienetværk Aarhus, den 29. august 2015 Program Mit/mine vigtigste emner Udslusning af familier - hvornår og hvordan? Emne fra familienetværk i Kolding Udslusning af familier

Læs mere

Præsthøjgården. Program 1/1-31/ VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige

Præsthøjgården. Program 1/1-31/ VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige Præsthøjgården Program 1/1-31/7 2018 VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige VELKOMMEN TIL DET ÅBNE AKTIVITETSCENTERS PROGRAM FOR FORÅRET 2018 Det åbne aktivitetscenter er for selvhjulpne brugere, og er

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Vejen tilbage til arbejdsmarkedet Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Juni Kære alle i Jobbanken i Aarhus Sommeren er begyndt og vi ønsker alle

Læs mere

Frivilligpolitik. Det Grønlandske Hus i Odense

Frivilligpolitik. Det Grønlandske Hus i Odense Frivilligpolitik Det Grønlandske Hus i Odense 1 Formål med frivillighed i Det Grønlandske Hus i Odense Det Grønlandske Hus arbejde med frivillighed sigter mod: At bidrage til de herboende socialt udsatte

Læs mere

(Øster) Højst Aktiv Uge 36

(Øster) Højst Aktiv Uge 36 (Øster) Højst Aktiv Uge 36 Sommeren er snart ved at gå på hæld, vi går mod mørkere tider, og snart bliver aktivt udeliv erstattet af flere og flere indendørs aktiviteter. Men...inden vi tager definitivt

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted (navn/adresse) Josephine Schneiders Hus, Rostrupvej 3, 2000 Frederiksberg Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt (dato/tidspunkt) Den 19.9. 2012 kl. 17.00.

Læs mere

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK. Hvorfor tage i innovationspraktik? Bliv vært eller praktikant og lær noget nyt om din egen og andres arbejdsplads

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK. Hvorfor tage i innovationspraktik? Bliv vært eller praktikant og lær noget nyt om din egen og andres arbejdsplads Hvorfor tage i innovationspraktik? #ipraktik Innovationspraktik er en genvej til innovation, for når offentlige arbejdspladser bytter medarbejdere, vil værdifuld viden vandre fra ét sted til et andet.

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

CYKLING UDEN ALDER HÆRVEJTUREN. 11.-13. september 2015 ALLE HAR RET TIL GODE MADOPLEVELSER

CYKLING UDEN ALDER HÆRVEJTUREN. 11.-13. september 2015 ALLE HAR RET TIL GODE MADOPLEVELSER CYKLING UDEN ALDER HÆRVEJTUREN 11.-13. september 2015 ALLE HAR RET TIL GODE MADOPLEVELSER INDHOLD HVORFOR CYKELREJSER UDEN ALDER? ODENSE-HAMBORG 2014 RØNDE-ARENDAL 2015 HÆRVEJSTUREN 2015 TILMELDING OG

Læs mere

Bliv frivillig chauffør på Fjordklyngens delebus

Bliv frivillig chauffør på Fjordklyngens delebus Bliv frivillig chauffør på Fjordklyngens delebus Måske kommer den nye bus til at se sådan ud. Det afsløres først på tirsdag kl. 1630 ved Kulturcenter Værestedet i Låstrup. Fjordklyngens fælles bus er nu

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk Kære børn og forældre. Den 3.september 2012 Katrinedalskolen er en realitet og vi er bestemt kommet godt fra start her i Kundby.

Læs mere

Program 1/1-31/7 2016

Program 1/1-31/7 2016 Program 1/1-31/7 2016 Præsthøjgården DE ÅBNE AKTIVITETSCENTRE 1 2 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM 2016 Det åbne aktivitetscenter på Præsthøjgården er for selvhjulpne brugere. Aktivitetscentret

Læs mere

Retningslinjer for indkvartering af mindreårige asylansøgere, som har indgået ægteskab eller er samlevende med en person, som opholder sig i Danmark

Retningslinjer for indkvartering af mindreårige asylansøgere, som har indgået ægteskab eller er samlevende med en person, som opholder sig i Danmark Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del Bilag 220 Offentligt 1. juli 2016 Retningslinjer for indkvartering af mindreårige asylansøgere, som har indgået ægteskab eller er samlevende

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 30. august 2018 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 30. august 2018 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Torsdag den 30. august 2018 kl. 17.30 til 20.00 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Frivilliggruppen. Kontaktpersoner. Frivillig - er det dig?

Frivilliggruppen. Kontaktpersoner. Frivillig - er det dig? Frivilliggruppen Skanderborg Lektiecafe Kontaktpersoner Genbrug Netværksfamilie Vesterskovvej Baunegården Handyman Udflugter Fællesspisning 1:1 dansk Frivillig - er det dig? Denne folder fortæller dig

Læs mere

Nyhedsbrev Efterår 2012

Nyhedsbrev Efterår 2012 Nyhedsbrev Efterår 2012 Kære medlem Vi er klar med efterårets program. Vi har prøvet at sammensætte et varieret program med motion, hjertecaféer og som noget nyt : hjertestarterkurser Det har længe været

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

Nyt i Frivilligcenteret

Nyt i Frivilligcenteret Nyt i Frivilligcenteret Nye medarbejdere Projektkoordinator for projekt Selvhjælp Vores nye projektkoordinator for selvhjælp Anders B. Jeppesen har mange spændende tanker om selvhjælp og glæder sig til

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

OSTEN P FALKE maj 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE maj 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN maj 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE Aktivitet centrets ÅBNINGSTIDER: Mandag fra 9.00-16.00 Tirsdag Fra 9.00-16.00 Onsdag fra 9.00-16.00 Torsdag fra 9.00-16.00

Læs mere

Anbefalinger til integrationsprogrammet

Anbefalinger til integrationsprogrammet Anbefalinger til integrationsprogrammet Frivilligrådet og Rådet for Etniske Minoriteter Tidlig indsats er essentiel og kan ske gennem inddragelse af civilsamfundet Rådet for Etniske Minoriteter og Frivilligrådet

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE. Samarbejdsaftale mellem. Røde Kors Frederikssund. Frederikssund Kommune

SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE. Samarbejdsaftale mellem. Røde Kors Frederikssund. Frederikssund Kommune SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE Samarbejdsaftale mellem Røde Kors Frederikssund og Frederikssund Kommune Røde Kors 1. Data vedrørende samarbejdspart i kommunen Afdelingens/kontorets navn: Social Service

Læs mere

ADHD-FORENINGEN UDBYDER NU FORÆLDREPROGRAMMET

ADHD-FORENINGEN UDBYDER NU FORÆLDREPROGRAMMET ADHD-FORENINGEN UDBYDER NU FORÆLDREPROGRAMMET SKANDERBORG HJALLERUP ROSKILDE KÆRLIGHED I KAOS (KIK) SKANDERBORG HJALLERUP ROSKILDE Kærlighed i Kaos (KiK) er et evidensbaseret forældretræningsprogram for

Læs mere

Ringe d. 25/ Evaluering af projekt Dagplejesalmesang i Faaborg- Midtfyn Kommune (Vedr. Dokument nr.: /16)

Ringe d. 25/ Evaluering af projekt Dagplejesalmesang i Faaborg- Midtfyn Kommune (Vedr. Dokument nr.: /16) Ringe d. 25/6-2018 Evaluering af projekt Dagplejesalmesang i Faaborg- Midtfyn Kommune (Vedr. Dokument nr.: 153541/16) Navn: Dagplejesalmesang og mødet med kirkerummet musik, sang og bevægelse for børn

Læs mere

HK Senior Djursland Program 2018

HK Senior Djursland Program 2018 HK Senior Djursland Program 2018 Praktiske oplysninger Seniorklubben bestyrelse 2017 Formand: Ruth Nyhus, tlf. 86325881 mail: jephus@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 30225530 mail:

Læs mere

nyhedsbrev nr. 45

nyhedsbrev nr. 45 E-mail nyhedsbrev nr. 45 Da vi på årsmødet måtte sige farvel til Mette og Christian har vi brug for et par stykker, som kunne tænke sig at være med i bestyrelsen. Sune er indtrådt som bestyrelsesmedlem,

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

TEMA AFTEN FRA BARN TIL VOKSEN MED HANDICAP

TEMA AFTEN FRA BARN TIL VOKSEN MED HANDICAP TEMA AFTEN FRA BARN TIL VOKSEN MED HANDICAP Målgruppe: Forældre med barn med handicap i alderen 15-18 år. Sted: Bymose Hegn, Bymosegårdvej 11, 3200 Helsinge, T: 86 39 61 11, Dato: 15. september fra kl.

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

HK Senior Djursland Program 2015

HK Senior Djursland Program 2015 HK Senior Djursland Program 2015 Praktiske informationer Seniorklubben bestyrelse 2014: Formand: Hanna Rasmussen, tlf. 86321620 Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 86363640 Sekretær: John Ole Rasmussen,

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Nyhedsbrev marts 2016

Nyhedsbrev marts 2016 Nyhedsbrev marts 2016 Siden sidst Fastelavn Mandag den 8. februar holdt vi fastelavn for hele huset. Det var rigtig hyggeligt med flot udklædte børn, sang og tøndeslagning. Mange tak til dem der havde

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

Fredagsbrev d uge 33.

Fredagsbrev d uge 33. Fredagsbrev d.18-8-2017 uge 33. Der var lige nogle friske elever, der hjalp med at rydde op, og så fandt vi en pose med stænger og presenning. Det var de lige nød til at få sat skik på. Og det lykkedes

Læs mere

Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne:

Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne: Årsplan 4. klasse Dansk 2017/18 Trine Person Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne: Deltage aktivt i undervisningen Samarbejde på flere planer Blive medansvarlige

Læs mere

Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 22. september 2014 Tid: Kl. 16.30 18.30 Sted: Østergade 36, Grenaa Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Thyge Traulsen, praktiserende læge Søren Dujardin, praktiserende

Læs mere

Verdensborger. Hjem. Målgruppe: Spejdere og seniorer. Varighed: 4 trin + et engagement

Verdensborger. Hjem. Målgruppe: Spejdere og seniorer. Varighed: 4 trin + et engagement Verdensborger Hjem Målgruppe: Spejdere og seniorer Årstid: Hele året. Evt. i forbindelse med Spejderhjælpsugen Varighed: 4 trin + et engagement Hjem - niveau 1 og 2 - trin for trin Danske pigespejdere

Læs mere

Forudsætninger for indlæg om erfaringer i NAB og samarbejde med kommunen.

Forudsætninger for indlæg om erfaringer i NAB og samarbejde med kommunen. Forudsætninger for indlæg om erfaringer i NAB og samarbejde med kommunen. Ikke et politisk indhold i indlægget Der tages ikke stilling til tidligere eller nugældende lovgivning på området Alene tale om

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 Redaktionen: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven

Læs mere

PIXIBOG: Information og guides til Åben Dagtilbud

PIXIBOG: Information og guides til Åben Dagtilbud PIXIBOG: Information og guides til Åben Dagtilbud Indholdsfortegnelse Åben Dagtilbuds portalen... 3 Link til portalen... 3 Hvad kan Åben Dagtilbuds portalen?... 3 Gratis tilbud til institutionerne... 3

Læs mere

Præsentation af projekt og metode MindSpring

Præsentation af projekt og metode MindSpring Side 1 Præsentation af projekt og metode MindSpring for og med forældre og unge 7. marts 2013 04.04.2013 Side 2 Hvilken udfordring sigter metoden på at løse I integrationsarbejdet F.eks De særlige eksilproblematikker,

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE April 2015 Fars køkkenskole har fået vokseværk Med 3,5 millioner i støtte fra Nordea-fonden, er Fars køkkenskole klar til at hjælpe andre kommuner i gang, så flere fædre

Læs mere

Lindehøj. Åbent Aktivitetscenter

Lindehøj. Åbent Aktivitetscenter Lindehøj Åbent Aktivitetscenter Program 1/7 31/12 2019 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRET LINDEHØJ ÅBBENT CENTER Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere

Hvad er projektets baggrund og idé? Indførelse af Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast-brande Kommune.

Hvad er projektets baggrund og idé? Indførelse af Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast-brande Kommune. Projektkontrakt Dato og versionsnr.: 3-2 juni 2015 Socialpsykiatrisk Center Syd Socialpsykiatrisk Center Nord Projekt: Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast- Brande kommune 2015 Projektejer: Claus Hejlskov

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere