Beskrivelse af nogle færdselsregler gældende for landbrug. Ved Per Hedetoft Dansk Maskinhandlerforening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af nogle færdselsregler gældende for landbrug. Ved Per Hedetoft Dansk Maskinhandlerforening"

Transkript

1 Beskrivelse af nogle færdselsregler gældende for landbrug. Ved Per Hedetoft Dansk Maskinhandlerforening

2 Hvad er en traktor? Den maksimale tilladte hastighed ved kørsel på færdselslovens område er dog stadig 30 km/t. Det er derfor op til føreren at overholde denne hastighedsbegrænsning. En overskridelse af denne hastighed på mere end 30%(39km/t) kan medfører klip i kørekortet. En overskridelse af denne hastighed på mere end 60 %(48km/t) kan medføre en betinget frakendelse af kørekortet.

3 Formand Jens Aage Jensen fra Dansk Maskinhandlerforening opfordrer medlemmerne til, at se sig meget for inden traktorer tages i bytte! Der bør være en typeplade hvorpå man kan se om traktoren er EU godkendt, hvis der ikke er sådan en typeplade, så kan det være nødvendigt at spørge leverandøren af mærket, om hvilken hastighed denne traktor er konstrueret til. Mærkeleverandøren kan undersøge dette ved fabrikken ud fra stelnummeret. Det vil være meget træls, for nu at sige det på godt jysk, hvis man får sådan en traktor i bytte ved en handel, den er jo ikke ret meget værd, når den kun må færdes på markerne udenfor færdselslovens område. Hermed eks. på typeplader, det er på linjen med EEC number, hvor man se om den er godkendt.

4 Hvad må en traktor med og uden nummerplader anvendes til? 2. Godkendt traktor (traktor med hvid nummerplade med sort kant) Traktorer, der tilhører ejeren af en landbrugs-, gartneri- eller skovbrugsejendom, kan anvendes som godkendte traktorer. Ældre godkendte traktorer kan være forsynet med en rund, grøn nummerplade med hvid kant.

5 Hvad må en traktor med og uden nummerplader anvendes til? Husk at montere nummerpladerne korrekt Et medlem har gjort opmærksom på, at en kunde med en godkendt traktor, er blevet afkrævet en bøde, for ikke at have sin nummerplade monteret korrekt, selvom denne var monteret i den af traktorfabrikanten bagud monterede nummerpladeholder med lys. Korrekt montering er som følger: Registreret traktor skal være forsynet med nummerplade (sorte bogstaver og tal med rød ramme) foran og bagpå. Godkendt traktor skal være forsynet med nummerplade (sorte bogstaver og tal samt sort ramme) foran. Nummerpladen skal anbringes på et synligt sted lodret eller næsten lodret stilling og i et plan, der er vinkelret på traktorens længderetning. Det er således ikke lovligt at anbringe nummerpladen på siden af motorhjelmen, så den ikke kan aflæses lige forfra.

6

7 Arten af produkter: Efter færdselsloven er det en betingelse, at produkterne enten stammer fra en Landbrugs-, gartner-, eller skovbrugsvirksomhed eller skal benyttes i en sådanne virksomhed. Fra ejendommen: Produkter eller biprodukter for en almindelig landbrugsvirksomhed (bemærk til industriel produktion f.eks. roer maks. 10km fra ejendommen) Opsamlet tang som transporteres til nærmeste jernbanestation med henblik på eksport falder under transport, da det ikke skønnes at være normal produkt eller biprodukt. Ligeledes bedømmes sand fra grusgravning på ejendommen, eller indsamlede sten på ejendommen, som værende ikke typiske produkter. Til ejendommen: Foderstoffer, gødning, såsæd, men også brændsel og varer til husholdningen. Det er dog en betingelse, at der foreligge en egentlig transport. Kørsel efter tobak med en godkendt traktor er ikke godkendt. Endvidere kan der transporteres byggematerialer til udvidelse eller reparation af virksomhedens bygninger, grus til reparation af markveje etc. Det forudsættes dog at materialerne indgår i den færdige bygning(forskallingsbrædder og lign. som ikke indgår i den færdige bygning, må ikke transporteres med godkendt traktor).

8 3. Traktor, der ganske overvejende anvendes uden for vejene som træk- eller drivkraft for arbejdsredskaber(der er ikke fastsat særlige ejerforhold), skal hverken være godkendt eller registreret(dvs. Uden nummerplader), og de må anvendes på vejene i følgende situationer: Egentransport til og fra arbejdssted (max. 2,55m). Kørsel til og fra arbejdssted(landbrugsarbejde over 3,3m) og reparatør(max. 2,55m). med arbejdsredskaber, der ved deres anvendelse trækkes eller drives fra traktoren. Under kørsel til arbejdsstedet kan der i et vist omfang medbringes materialer, der er nødvendige for arbejdet. Er traktoren forsynet med ammoniaknedfælder, gødningsspreder eller marksprøjte, kan ammoniak, gødning eller sprøjtevæske medbringes. En gyllevogn, der spreder gylle på marken, regnes for et arbejdsredskab og må derfor anvendes efter en sådan traktor. Almindelige aflæsservogne og universalvogne betragtes ikke som arbejdsredskaber. Kørsel til og fra arbejdssted eller reparatør med påhængsvogne, der er tomme, eller som medfører arbejdsredskaber, der er knyttet til traktorens funktion. Det er en betingelse, at det arbejdsredskab, der transporteres på vognen, på arbejdsstedet skal trækkes eller drives af den traktor, der trækker vognen. Det er dog også tilladt at transportere andre redskaber, herunder håndredskaber, hvis de skal benyttes i en arbejdsproces i tilknytning til traktoren. Det gælder også transport af værktøj til reparation og vedligeholdelse af traktor og redskab. Visse former for vejarbejde/snerydning samt anden kørsel, hvor der er opnået særlig tilladelse fra politiet. Hvis man som reparatør skal køre med et sådanne køretøj, f.eks. i forbindelse med aflevering/afhentning eller prøvekørsel, så skal der monteres prøveskilte.

9 Højden må ikke overstige 4,0m. Føreren har altid pligt til at sikre sig at kørslen kan foretages uden fare og ulempe. Længden på en traktor må ikke overstige 12 m. Heri medregnes redskaber der er ophængt eller monteret på traktoren. Max. 15 km/t. Totalvægt - for 2 akslet traktor med luftgummiringe må totalvægten ikke overstige kg. - For 3 akslet traktor med luftgummiringe må totalvægten ikke overstige kg. - For 4 eller flere akslede køretøjer må totalvægten ikke overstige kg, med mindre der er to styrende foraksler med en indbyrdes aksel afstand på højest 2,5m så må totalvægten være kg. Bæltekøretøjer køretøjer som er helt eller delvist forsynet med Bælter, må totalt ikke overstige kg. og vægten må ikke overstige 4.000kg pr. m. mellem forreste og bageste løberulle. Miljøzoner traktorer, landbrugsmaskiner og entreprenørmaskiner er ikke underlagt disse regler.

10 Bredde et køretøj må hverken i belæsset eller ubelæsset stand have en bredde, der overstiger 2,55 m.(efter 1. juli (4) Traktor og traktorpåhængsvogns bredde må nu overstige 2,55 m og være op til 3,00 m, hvis breddens overskridelse af 2,55 m alene skyldes hjulmontering samt hjulafskærmning.) Ved kørsel med løst læsset hø, halm eller utærsket sæd eller med motorredskab, arbejds- eller påhængsredskab til landbrugs- eller vejarbejde kan bredden overstige 3,3m. Såfremt der køres mellem mark og avlsgård, mellem ejendomme, der har redskabet i fælleseje, eller imellem en maskinstation og dennes kunder. Hvis køretøjet har en transportstilling som kan gøre denne smallere ved transport, så skal denne benyttes. På en traktor, må dobbeltmonterede baghjul eller særligt brede bagdæk medføre en større bredde end 2,55m. under forudsætning af, at traktoren samtidigt er trækkraft for et arbejdsredskab eller påhængsredskab til landbrugs- eller vejarbejde. Støj ved std. typegodkendelse Traktorer med totalvægt på ikke over 1500kg må maks. støje med 85dB(A) ved kørsel. Traktorer med totalvægt på over 1500kg, må støjen ikke overstige 89dB(A) ved kørsel.

11 Vægt på styrende hjul Det er et krav, at mindst 20% af traktorens eller motorredskabets faktiske totalvægt - vægten incl. overført vægt fra arbejdsredskab eller påhængskøretøj - skal ligge på styrende hjul. Det påhviler altså føreren at sikre, at der hviler mindst 20% på forakslen. Tryk på drivhjul I vogntog der trækkes af registreringspligtig traktor, skal mindst 20% af vogntogets faktiske totalvægt falde på traktoren drivhjul. Dette gælder dog kun hvis påhængskøretøjet er registreret. Som drivhjul medregnes forhjulene på en firehjulstrukket traktor, også selvom disse kan frakobles. Vogntogs længde Total vogntogslængde(traktor med en eller 2 efterhængte vogne, eller mejetærsker med skærebordsvogn) må ikke overstige 18,75m. (efter 1. juli (2) Længden af traktorvogntog med en eller to påhængsvogne må nu overstige 18,75 m, men ikke 22,00 m, ved kørsel mellem mark og avlsgård m.v. Totalvægt For traktorvogntog må den samlede totalvægt ikke overstige 44t. (48t.disp.) Der skal dog tages hensyn til traktorens tilladte bagakseltryk og totalvægt(typeplade) ikke overskrides Og der skal være tilstrækkeligt forakseltryk(20%) samt tryk på drivhjul(registreret kørsel).

12 Bremser på vogntog På traktorvogntog skal mindst 50% af den samlede, faktiske vægt hvile på de bremsende hjul. I figurerne nedenfor er vist tilfælde, hvor bestemmelsen netop er opfyldt. De bremsende hjul er angivet med et "B". Driftsbremsen for traktorpåhængsvogn Driftsbremsen skal kunne give en samlet bremsekraft på mindst 30% af påhængsvognens totalvægt, for påhængsvogn med stiv trækstang dog 30% af det samlede akseltryk eller bogietryk. Driftsbremsen skal være tilsluttet traktorens driftsbremse eller være en påløbsbremse, og den skal virke på hjulene på mindst én aksel.

13 For traktorpåhængsvogn taget i brug før , kan driftsbremsen alternativt aktiveres fra førersædet med mindst én hånd på rattet, d.v.s.med et separat håndtag.

14 Udsyn og spejle m.m. En traktor skal være således indrettet, at der fra førersædet er det fornødne, direkte udsyn fremad og til siderne. Hvis førerværnet er forsynet med ruder, skal forruden være af hærdet eller lamineret glas. De øvrige ruder herunder evt. små ruder i forvæggen i gulvhøjde skal være af hærdet eller lamineret glas eller af splintsikker plastmateriale. Der skal være et udvendigt førerspejl af kategori 1 på venstre side og et udvendigt førerspejl kategori 1 på højre side, når et påmonteret arbejdsredskab eller påhængskøretøj hindrer føreren direkte udsyn bagud.

15 Arbejdsredskaber og udragende udstyr, herunder tvillingedæk, SKAL være afmærket med: 1. En fremadvendende refleksanordning og en bagudvendende refleksanordning i den eller de sider, hvor arbejdsredskabet m.v. rager mere end 15cm ud fra siden af traktoren. 2. To fremadvendende refleksanordninger og en side refleksanordning på hver side, såfremt arbejdsredskabet rager mere end 1m. frem. 3. To bagudvendende refleksanordninger og en side refleksanordning på hver side, såfremt arbejdsredskabet rager mere end 2m. Bagud. 4. En traktor SKAL desuden være forsynet med en afmærkningslygte(r)(rotorblink) hvis der kræves en af ovnen nævnte afmærkninger.

16 Hvad er et motorredskab? Et motorredskab er et motordrevet køretøj, der hovedsagelig er indrettet som arbejdsredskab, og som er konstrueret til at køre højst 30 km i timen og kun med væsentlig konstruktiv forandring kan bringes til at køre hurtigere. Som eksempel kan nævnes: selvkørende mejetærskere, gyllevogne, rendegravere og lignende. Teleskoplæssere Anses normalt som motorredskab, og kan derved ikke anvendes som trækkraft for uregistrerede påhængsvogne ved transport af egne produkter, på samme måde som med godkendt traktor. Færdselsstyrelsen har derfor tilladt, at en synsvirksomhed, efter kundens ønske, kan omklassificere en teleskoplæsser til godkendt traktor(skov landbrug og gartneri). Det skal bemærkes, at en teleskoplæsser aldrig kan omklassificeres til registreret traktor.

17 Ombyggede traktorer Ved permanent ombygning, f.eks. ved påbygning af grave eller læsseredskaber, kan en traktor betragtes som et motorredskab. Som motorredskab anses traktor med f.eks. - Skrabeskovl foran og en hydraulisk rendegraver bagpå. - Læssegrab(permanent monteret frontlæsser). - Kran. - Sprøjteaggregat. - Hydraulisk gaffelløfter(byggelift). - Graveskovl. Teleskoplæssere Anses normalt som motorredskab, og kan derved ikke anvendes som trækkraft for uregistrerede påhængsvogne ved transport af egne produkter, på samme måde som med godkendt traktor. Færdselsstyrelsen har derfor tilladt, at en synsvirksomhed, efter kundens ønske, kan omklassificere en teleskoplæsser til godkendt traktor(skov landbrug og gartneri). Det skal bemærkes, at en teleskoplæsser aldrig kan omklassificeres til registreret traktor.

18 Pallegafler og halmspyd er udragende udstyr. Disse bør enten som her, kunne slås op til transport stilling, eller afmonteres for transport. Hvis ikke, så skal de afmærkes ifølge reglerne for udragende udstyr.

19 Akseltryk På aksel med luftgummiringe må akseltrykket ikke overstige kg På bogie med 2 aksler må det samlede akseltryk ikke overstige: A) kg (20t disp.) hvis den indbyrdes akselafstand er under 1,8m men over 1,3m. Overstiger det samlede akseltryk kg må den enkelte aksel ikke trykke over 9.000kg. B) kg hvis den indbyrdes akselafstand er under 1,3m men over 1,0m. Den enkelte aksel ikke trykke over 8.000kg. C) kg hvis den indbyrdes akselafstand er under 1,0m. Den enkelte aksel ikke trykke over 8.000kg. På bogie med 3 aksler må det samlede akseltryk ikke overstige: A) kg (30t disp. Med tvangsstyret 1. og 3. aksel.) hvis den indbyrdes akselafstand er under 1,8m men over 1,3m. B) kg hvis den indbyrdes akselafstand er under 1,3m men over 1,0m. C) kg hvis den indbyrdes akselafstand er under 1,0m. Det samlede tilladte akseltryk skal være ligeligt fordelt på de enkelte aksler. Det er ikke tilladt at have mere end 3,6m imellem forreste og bageste aksel.

20 Bagkofanger Hvis vognladets bageste, nederste punkt er mere end 0,4 meter bag baghjulene, skal vognen sikres bagtil mod underkøring. Det gælder dog ikke vogne, der er taget i brug eller registreret før 1. oktober Hvad er et påhængsredskab? Et påhængsredskab er ethvert påhængskøretøj, der ikke er beregnet til transport af personer eller gods. Det kan være grønthøstere og andre bugserede redskaber.

21

22 22m fra den 1.juli

23 Traktor og traktorpåhængsvogns bredde må fra den 1. juli overstige 2,55 m og være op til 3,00 m, hvis breddens overskridelse af 2,55 m alene skyldes hjulmontering samt hjulafskærmning

24

25 Skovarbejde er med fra den 1. juli

26

27

28

29 Midlertidig dispensation for op til 10t pr aksel, max Total 48t.

30 Midlertidig dispensation. For selvkørende gyllenedfældere (motorredskab) tillades 11,5 t aksel-tryk, på betingelse af, at køretøjet er forsynet med mindst 1,0 m brede dæk hvor arealet af dækribberne udgør mindst 1/3 af dækkets overflade, og dæktrykket højst er 3 bar. For selvkørende gyllenedfældere (motorredskab) tillades totalvægt op til 23 t på toakslede, og op til 34,5 t på tre-akslede (vogntog).

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ

REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ Gefion den Henning Sjørslev Lyngvig Specialkonsulent Markteknik REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ DER VIL JEG FORTÆLLE OM! Hvad må traktortyperne bruges til (registrerede godkendte

Læs mere

REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ. Hvad må traktortyperne bruges til (registrerede godkendte ikke godkendte ikke registrerede)

REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ. Hvad må traktortyperne bruges til (registrerede godkendte ikke godkendte ikke registrerede) Gefion den Henning Sjørslev Lyngvig Specialkonsulent Markteknik REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ DER VIL JEG FORTÆLLE OM! Hvad må traktortyperne bruges til (registrerede godkendte

Læs mere

Længde. Nuværende bestemmelser

Længde. Nuværende bestemmelser Længde Ifølge dimensionsbekendtgørelsen er den generelle maksimale tilladelig et køretøj, registreret som uregistreret 18,75 m. Vi vil gerne anmode om at maksimal tilladelig længde øges fra 18,75 m til

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk

Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk UDKAST FS302-502 22. december 2010 Nr. xxx af yy. januar 2010 Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk I medfør af 51, stk. 7, 84, stk. 1, 85, stk. 1 og 118, stk. 8,

Læs mere

Bekendtgørelse om indretning og udstyr for traktorer og motorredskaber m.v. (* 1)

Bekendtgørelse om indretning og udstyr for traktorer og motorredskaber m.v. (* 1) Bekendtgørelse om indretning og udstyr for traktorer og motorredskaber m.v. (* 1) I henhold til 33 a, stk. 2, 35, stk. 1, 2 og 4, 68, stk. 1, 83 og 118, stk. 5, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Jerlev Kro Sydjysk Kødkvæg

Jerlev Kro Sydjysk Kødkvæg Jerlev Kro 14.03.2017 Sydjysk Kødkvæg Svend O;o Pedersen Poli>assistent Tungvognscenter Syd Sydøstjyllands Poli> Tlf. 7258 3532 Mail: sop001@poli>.dk Emner Transport af dyr Traktortyper bruges >l Sammenkoblinger

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (Dimensionsbekendtgørelsen) 1

Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (Dimensionsbekendtgørelsen) 1 1 UDKAST Øverst på formularen 23. september 2016 Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (Dimensionsbekendtgørelsen) 1 I medfør af 51, stk. 8, 84, stk. 1, 85, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1) BEK nr 1573 af 01/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr.

Læs mere

Bredde, længde og højde mv (Uddrag fra dimensionsbekendtgørelse nr. 577 af 6. juni 2011).

Bredde, længde og højde mv (Uddrag fra dimensionsbekendtgørelse nr. 577 af 6. juni 2011). Færdselslovens regler vedr. kørsel og transport med landbrugskøretøjer Omkring lygter, reflekser mv. på traktorer, motorredskaber, påhængskøretøjer henvises til Trafikministeriets bekendtgørelse nr. 530

Læs mere

TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK

TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK - PR. MAJ 2018 På de efterfølgende sider finder du en række eksempler på køretøjstyper og vogntogskombinationer, i forbindelse de aktuelle totalvægte der er gældende pr. 1.

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr I bekendtgørelse nr. 434 af 29. april 2014 om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Læs mere

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer 1)

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer 1) BEK nr 485 af 25/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 13. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS2060604-8

Læs mere

Få styr på de TUNGE VOGNTOG

Få styr på de TUNGE VOGNTOG Få styr på de TUNGE VOGNTOG Sådan udnytter du bedst de nye totalvægte find dine muligheder i oversigten Oversigten er udarbejdet af Finn Bjerremand 18 T 11,5 T Max 10 T 11,5 T/ 18 T 42 T/EU 40 T 11,5 T

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog

Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog BEK nr 1076 af 07/11/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Færdselsstyrelsen, j.nr. FS302-12 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog

Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog Færdselsstyrelsen Bilteknisk Afdeling Dato: J. nr.: 11. juni 2007 FS302-12 Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog I medfør af 68, 70a og 118, stk. 8, samt i henhold til bekendtgørelse nr.

Læs mere

Teoribog. b/e kørekort. I dette pdf-dokument gennemgås de emner, du kan blive overhørt i til den praktiske køreprøve.

Teoribog. b/e kørekort. I dette pdf-dokument gennemgås de emner, du kan blive overhørt i til den praktiske køreprøve. Teoribog b/e kørekort I dette pdf-dokument gennemgås de emner, du kan blive overhørt i til den praktiske køreprøve. Du er velkommen til at udskrive teoribogen. Køreprøven: Inden køreprøven starter, har

Læs mere

Total- og vogntogsvægte i DK - pr. 1. august 2014

Total- og vogntogsvægte i DK - pr. 1. august 2014 Total- og vogntogsvægte i DK - pr. 1. august 2014 På de efterfølgende sider finder du en række eksempler på mulige køretøj- og vogntogstyper i forbindelse med de forhøjede totalvægte der er gældende pr.

Læs mere

Regler for traktorer m.v.

Regler for traktorer m.v. Regler for traktorer m.v. Traktorbekendtgørelsen Den 1. oktober 1996 trådte en ny bekendtgørelse om traktorer og motorredskaber m.v. i kraft. Bekendtgørelsen fastsætter regler for traktorer, motorredskaber

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr m.v. (* 1)

Bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr m.v. (* 1) Bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr m.v. (* 1) I henhold til 35, stk. 1,2 og 4, 68, stk. 1, 70, stk. 3, og 118, stk. 3, i færdselslov nr. 287 af 10. juni 1976 fastsættes: Kapitel 1. Bestemmelser

Læs mere

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer UDKAST af 9. november 2015 J.nr.TS2060604-8 Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer I medfør af 70, stk. 4, og 118, stk. 7, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr.1386 af 11. december 2013, fastsættes

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 265 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 265 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 265 Offentligt Bilag 1 til TRU Alm. del svar på spørgsmål 265. Kommunernes Landsforenings Høringssvar. Fra: Nikolaj Sveistrup [mailto:nis@kl.dk]

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 I medfør af 43, stk. 11, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Teoribog b/e kørekort

Teoribog b/e kørekort Teoribog b/e kørekort I dette pdf-dokument gennemgås de emner, du kan blive overhørt i til den praktiske køreprøve. Du er velkommen til at udskrive teoribogen. Den rolige køreskole Denrolige.dk Trailerkørekort

Læs mere

Undervisningsmateriale til AMU mål 48407. Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser

Undervisningsmateriale til AMU mål 48407. Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser Undervisningsmateriale til AMU mål 48407 Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser 1 Indholdsfortegnelse. Regler for vognbremser Side 3. Brug af bremsetester Side 6. Bremsetester display Side

Læs mere

Bekendtgørelse om Tivolitog. Indhold

Bekendtgørelse om Tivolitog. Indhold Bekendtgørelse om Tivolitog Indhold Afsnit 1: Politiets meddelse og tilladelse Side 3 Afsnit 2: Synsvirksomhedens godkendelse. Side 4 Afsnit 3: Tivolitogets anvendelse. Side 5 Afsnit 4 Straf, betaling

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1) BEK nr 458 af 12/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS20000-00068

Læs mere

Lovstof til B/E. Vægt betegnelser: Bremser på traileren: Krav til bremsen: Teoristof til Køreprøve

Lovstof til B/E. Vægt betegnelser: Bremser på traileren: Krav til bremsen: Teoristof til Køreprøve Lovstof til B/E Teoristof til Køreprøve Vægt betegnelser: Egenvægt er køretøjets vægt når den køre fra fabrikken uden drivmidler. Tjenestevægt er køretøjets egenvægt + værktøj og reservehjul samt fører

Læs mere

2013 Udgivet den 21. marts 2013. 15. marts 2013. Nr. 292. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort

2013 Udgivet den 21. marts 2013. 15. marts 2013. Nr. 292. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort Lovtidende A 2013 Udgivet den 21. marts 2013 15. marts 2013. Nr. 292. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1 I bekendtgørelse nr. 12 af 10. januar 2013 om kørekort foretages følgende

Læs mere

Traktorfører. Færdselsregler og arbejdsmiljø 05

Traktorfører. Færdselsregler og arbejdsmiljø 05 Traktorfører Færdselsregler og arbejdsmiljø 05 Indhold Side Forord..........................................4 Traktorer........................................6 Hvad er en traktor?...........................6

Læs mere

Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del Bilag 274 Offentligt. Bilag 1A

Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del Bilag 274 Offentligt. Bilag 1A Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del Bilag 274 Offentligt Bilag 1A BILAG 1B Forslag til akseltryk og totalvægt på gyllevogne 3- akslede gyllevogne For gyllevogne (traktorpåhængsvogn/-redskab) tillades

Læs mere

Kørekortkategorier, alderskrav samt køretøjer der må anvendes til øvelseskørsel.

Kørekortkategorier, alderskrav samt køretøjer der må anvendes til øvelseskørsel. Kørekortkategorier, alderskrav samt køretøjer der må anvendes til øvelseskørsel. 1. Kørekortkategorier, alderskrav mv. i BEK nr. 886, kørekortbekendtgørelsen. Kørekort kategori AM (Stor knallert) A1 (lille

Læs mere

Gennemgang af: Fører. Dokumentation. Køretøj. Fører. Kørekort Chaufføruddannelsesbevis Ansættelsesforhold Køre- og hviletid

Gennemgang af: Fører. Dokumentation. Køretøj. Fører. Kørekort Chaufføruddannelsesbevis Ansættelsesforhold Køre- og hviletid Gennemgang af: Fører Kørekort Chaufføruddannelsesbevis Ansættelsesforhold Køre- og hviletid Kørselsform Fællesskabstilladelse Kontroldokumenter Attester Synsrapporter Registreringsgrundlag Indretning/Teknisk

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse Til høringsparterne Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse J.nr.: TS2060103-413 Dato 23. september 2016 Hermed

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport BEK nr 567 af 28/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2060602-119 Senere ændringer til

Læs mere

1. En cykel og påhængs eller sidevogn hertil skal være således indrettet og holdes i en sådan stand, at den kan benyttes uden fare eller ulempe.

1. En cykel og påhængs eller sidevogn hertil skal være således indrettet og holdes i en sådan stand, at den kan benyttes uden fare eller ulempe. Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v.1) I medfør af 50, stk. 2 3, 68, stk. 1 og 2, 69, stk. 2, 70, stk. 3, 83, 84, stk. 1, 85, stk. 1 og 118, stk. 5, 7 og 10, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 21. marts 2013. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) 19. marts 2013. Nr. 289.

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 21. marts 2013. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) 19. marts 2013. Nr. 289. Lovtidende A 2013 Udgivet den 21. marts 2013 19. marts 2013. Nr. 289. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 7, i færdselsloven,

Læs mere

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1)

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) Hjemmel Denne bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr er udstedt med hjemmel i 68, stk. 1, og

Læs mere

Velkommen på Trailerholdet. Her er lidt praktisk information om forløbet.

Velkommen på Trailerholdet. Her er lidt praktisk information om forløbet. Velkommen på Trailerholdet. Her er lidt praktisk information om forløbet. Du skal bruge en lægeattest som skal laves af egen læge koster 5-600 kr., der er typisk 14 dages ventetid på lægeattesten. Du skal

Læs mere

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1)

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) Hjemmel Denne bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr er udstedt med hjemmel i 68, stk. 1, og

Læs mere

Detailforskrifter for Køretøjer 2013 1

Detailforskrifter for Køretøjer 2013 1 Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 7, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1055 af 9. november 2012, samt efter bemyndigelse

Læs mere

Regler om kørsel med trailer

Regler om kørsel med trailer Regler om kørsel med trailer Med de nye kørekortsregler pr. 19/1-2013 bortfaldt reglen om, at hvis påhængskøretøjets tilladte totalvægt overstiger bilens egenvægt med mere end 50 kg, så skal man have kørekort

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 3. maj 2014. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) 29. april 2014. Nr. 434.

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 3. maj 2014. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) 29. april 2014. Nr. 434. Lovtidende A 2014 Udgivet den 3. maj 2014 29. april 2014. Nr. 434. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 8, i færdselsloven, jf.

Læs mere

Ny særtransportbekendtgørelse pr. 1. januar 2015.

Ny særtransportbekendtgørelse pr. 1. januar 2015. Nr.: 1987 Dato: 18.12.2014 Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Ny særtransportbekendtgørelse pr. 1. januar 2015. Baggrund. Den 1. januar 2015 træder ny bekendtgørelse om særtransport i kraft.

Læs mere

Godkendelse af terminaltraktorer

Godkendelse af terminaltraktorer Nr.: 1957 Dato: 22.06.2011 Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Godkendelse af terminaltraktorer Ved bekendtgørelse nr. 551 af 27. maj 2011 er der indført regler om særlige køretøjer på havne-

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 1. april 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 1. april 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 1. april 2010 11. marts 2010. Nr. 351. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 8, i færdselsloven, jf.

Læs mere

Overvejelser om færdselssikkerhedsmæssige konsekvenser af en eventuel forøgelse af hastighedsgrænsen for traktorer og motorredskaber mv.

Overvejelser om færdselssikkerhedsmæssige konsekvenser af en eventuel forøgelse af hastighedsgrænsen for traktorer og motorredskaber mv. Overvejelser om færdselssikkerhedsmæssige konsekvenser af en eventuel forøgelse af hastighedsgrænsen for traktorer og motorredskaber mv. Indhold 1 Forord... 4 2 Resume... 5 3 Gældende ret og praksis...

Læs mere

SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI C, D OG E

SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI C, D OG E SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI C, D OG E Som hjælpemiddel må anvendes: Undervisningsplan for køreuddannelsen til kategori C1 og C Undervisningsplan for køreuddannelsen til kategori D1 og D Undervisningsplan

Læs mere

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk Teoribog til Trailer - En praktisk håndbog til kørsel med trailer Her er alt det du skal vide for at køre trailer, såkaldt B/E. Når du vil tage trailerkørekort er der 2 forskellige typer af kort efter

Læs mere

Temamøde om gylle. Foulum 7. maj 2014

Temamøde om gylle. Foulum 7. maj 2014 Temamøde om gylle Foulum 7. maj 2014 Beskrivelse af bremse problematikker for traktortrukne landbrugs- og entreprenør-vogne. Ved Per Hedetoft Dansk Maskinhandlerforening Foto: Jogeir M. Agjeld, Bedre

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1

Udkast. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1 Udkast Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1 I medfør af 43, stk. 12, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

3. Vægt og dimensioner

3. Vægt og dimensioner 76 3.01.001 Generelle bestemmelser 76 3.01.010 Motordrevet køretøj 77 3.02 Højde, bredde og længde 97 3.02.001 Generelle bestemmelser 97 3.02.010 Motordrevet køretøj 101 Januar 2018 Side 75 3.01.001 Generelle

Læs mere

OMTRYK 11. marts 2010 2 Nr. 351. Færdselsstyrelsen, den 11. marts 2010 HENNING CHRISTIANSEN

OMTRYK 11. marts 2010 2 Nr. 351. Færdselsstyrelsen, den 11. marts 2010 HENNING CHRISTIANSEN Lovtidende A 2010 Udgivet den 1. april 2010 11. marts 2010. Nr. 351. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 8, i færdselsloven, jf.

Læs mere

Bremser. En bil skal være forsynet med 3 bremser: 1. Driftsbremse (fodbremsen) 2. Nødbremse 3. Parkeringsbremse (håndbremse)

Bremser. En bil skal være forsynet med 3 bremser: 1. Driftsbremse (fodbremsen) 2. Nødbremse 3. Parkeringsbremse (håndbremse) Bremser En bil skal være forsynet med 3 bremser: 1. Driftsbremse (fodbremsen) 2. Nødbremse 3. Parkeringsbremse (håndbremse) Driftsbremsen skal virke på alle hjul og kunne bremse bilen sikkert, hurtigt

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om særtransport 1

UDKAST. Bekendtgørelse om særtransport 1 1 Færdselsstyrelsen 15. februar 2007 UDKAST Bekendtgørelse om særtransport 1 I medfør af 43, stk. 7, 68, stk. 1, 69, stk. 2, 70, stk. 3, 82, stk. 4, 84, stk. 1, 85, stk. 1, 86, stk. 2, og 118, stk. 8,

Læs mere

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne Gode råd om bremser Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne 2012 Loven siger: at mindst 50 pct. af vogntogets samlede vægt skal hvile på de bremsende hjul at bremserne på vognen skal kunne præstere

Læs mere

Branchevejledning. Krav om kørekort og certifikater til motordrevne køretøjer

Branchevejledning. Krav om kørekort og certifikater til motordrevne køretøjer Branchevejledning Krav om kørekort og certifikater til motordrevne køretøjer Forord Branchearbejdsmiljørådet (BAR) Jord til Bord er sammensat af repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter og oprettet i

Læs mere

GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ

GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ HAR DU STYR PÅ DE NYE REGLER? NYE REGLER OM KØREKORT TIL MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ Den 19. januar 2013 træder nye regler

Læs mere

Bekendtgørelse om særtransport 1)

Bekendtgørelse om særtransport 1) BEK nr 1328 af 10/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 15. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2060602-51 Senere ændringer til

Læs mere

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 21. marts 2012. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 16. marts 2012. Nr. 247.

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 21. marts 2012. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 16. marts 2012. Nr. 247. Lovtidende A 2012 Udgivet den 21. marts 2012 16. marts 2012. Nr. 247. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 8, i færdselsloven, jf.

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej 28. juni 213 I medfør af 43, stk. 10 og 118, stk. 7, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1055 af 9. november 2012, som ændret ved lov

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Standardtypegodkendelse for tunge køretøjer

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Standardtypegodkendelse for tunge køretøjer FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 10.10.08 1922 FS350-000004 Standardtypegodkendelse for tunge køretøjer Færdselsstyrelsen har den 9. oktober 2008

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv.

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 07.11.08 1923 FS302-12 Godkendelse af køretøjer til brug i modulvogntog Ved bekendtgørelse af 7. november 2008

Læs mere

Bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stort påhængskøretøj (kategori E)

Bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stort påhængskøretøj (kategori E) Bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stort påhængskøretøj (kategori E) I medfør af 56, stk. 5, 64, stk. 5, og 134a i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 735 af 24. august 1992

Læs mere

C11_1 C11_2 C12. Højresving forbudt

C11_1 C11_2 C12. Højresving forbudt C11_1 Højresving forbudt Forbuddet gælder kun i det kryds eller ved den indkørsel, hvor tavlen er opsat, medmindre andet er angivet med undertavle. C11_2 Ventresving forbudt Forbuddet gælder kun i det

Læs mere

Bremsetest af traktorer med påhængsredskab

Bremsetest af traktorer med påhængsredskab Bremsetest af traktorer med påhængsredskab Henning Sjørslev Lyngvig, SEGES Mogens Kjeldal, DM&E Per Hedetoft, Dansk Maskinhandlerforening Bremsetest af traktorer med påhængsredskaber 1 FORMÅL OG METODE

Læs mere

Love og regler iht. ECE-regulativ 48

Love og regler iht. ECE-regulativ 48 Love og regler iht. ECE-regulativ 48 For motorkøretøjer og påhængskøretøjer 2 3 Samlet oversigt over regler om lys og lygter De lovmæssige bestemmelser skal følges ved eftermontering af lys og lygter

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E Bekendtgørelse om Parkering i Faxe Kommune Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 2 Parkering på veje og parkeringspladser...4 3 Lastbilparkering...4 4 Parkering langs fortov...4

Læs mere

Indre indretning, udsyn, særligt udstyr

Indre indretning, udsyn, særligt udstyr Vejledning om syn af køretøjer AFSNIT 10 Indre indretning, udsyn, særligt udstyr 10.03 Side 23 10.03.001 Generelle bestemmelser (1) Motordrevet køretøj skal være således indrettet, at der fra førerpladsen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om registrering af køretøjer

Bekendtgørelse af lov om registrering af køretøjer LBK nr 720 af 30/05/2017 Udskriftsdato: 6. maj 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2017-2388 Senere ændringer til forskriften LOV nr 715 af 25/06/2010 LOV nr 1431 af 11/12/2017

Læs mere

Reparation, ombygning m.v.

Reparation, ombygning m.v. Vejledning om syn af køretøjer AFSNIT 18 Reparation, ombygning m.v. 18. Indhold Side 1 18.01 Oversigt...3 18.02 Biler beregnet til motorløb...5 18.03 Motorcykler til motorløb...11 AFSNIT 18 Vejledning

Læs mere

1. Ved en bus med 2 aksler, må tilladte totalvægt ikke overskride 16 tons. 2. Ved en bus med 2 aksler, må tilladte totalvægt ikke overskride 18 tons

1. Ved en bus med 2 aksler, må tilladte totalvægt ikke overskride 16 tons. 2. Ved en bus med 2 aksler, må tilladte totalvægt ikke overskride 18 tons Spørgsmål 1 Hvilke(n) af følgende lovbestemmelser om bus skal eleven have kendskab til? 1. Ved en bus med 2 aksler, må tilladte totalvægt ikke overskride 16 tons 2. Ved en bus med 2 aksler, må tilladte

Læs mere

Udkast. til. bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med bus 1

Udkast. til. bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med bus 1 Udkast til bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med bus 1 I medfør af 43, stk. 10, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 38 af 5. januar 2017, fastsættes efter

Læs mere

CLAAS SKÆREBORDSVOGN VARIO / CERIO ( )

CLAAS SKÆREBORDSVOGN VARIO / CERIO ( ) CLAAS SKÆREBORDSVOGN VARIO / CERIO (770-930) BRUGERVEJLEDNING & RESERVEDELSKATALOG A/S FASTERHOLT MASKINFABRIK EJSTRUPVEJ 22, DK-7330 BRANDE DENMARK TLF: +45 97 18 80 66 FAX: +45 97 18 80 40 LAGER: +45

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej BEK nr 986 af 07/08/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS20000-00019 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI C, D og E

SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI C, D og E SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI C, D og E Som hjælpemiddel må anvendes Undervisningsplan for køreuddannelsen til kategori C1 og C Undervisningsplan for køreuddannelsen til kategori D1 og D Undervisningsplan

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-bus på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-bus på motorvej BEK nr 677 af 21/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS20000-00062 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune Trafik og Ejendomme Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28, 92, stk. 1, nr.1, bestemmes med samtykke af

Læs mere

Dimensionsgivende køretøj. -Opdatering af Vejreglernes værdier. Marts 2006. Belinda la Cour Lund

Dimensionsgivende køretøj. -Opdatering af Vejreglernes værdier. Marts 2006. Belinda la Cour Lund Dimensionsgivende køretøj -Opdatering af Vejreglernes værdier Marts 2006 Belinda la Cour Lund Aps Forskerparken SCION DTU Diplomvej, bygning 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...3

Læs mere

SIKKER KØRSEL MED FRONTMONTEREDE REDSKABER

SIKKER KØRSEL MED FRONTMONTEREDE REDSKABER SIKKER KØRSEL MED FRONTMONTEREDE REDSKABER Forord Traktorer med frontredskaber kan udgøre en farlig kombination i trafikken. Derfor er det særligt vigtigt, at traktorføreren gør sig klart, hvorledes man

Læs mere

CARROSSERIE LEMEIRE BVBA (0) PRÆSENTATION ANHÆNGER KG MED EU-TYPEGODKENDELSE E6*2007/46*0104*00

CARROSSERIE LEMEIRE BVBA (0) PRÆSENTATION ANHÆNGER KG MED EU-TYPEGODKENDELSE E6*2007/46*0104*00 00 32 (0) 52 47 05 48 PRÆSENTATION ANHÆNGER 12.000 KG MED EU-TYPEGODKENDELSE E6*2007/46*0104*00 PRÆSENTATION AF ANHÆNGER 12.000 kg - LEMEIRE R.A.12000 (CHASSIS MED LAVT GULV med skivebremser) e6*2007/46*0104*00

Læs mere

Vejning af mobilkraner

Vejning af mobilkraner Vejning af mobilkraner Fejl ved vejning Den mest præcise metode til at fastslå den totale vægt på en mobilkran, er ved at bruge kalibrerede vægte med tilstrækkelig kapacitet samt en brovægt, på hvilken

Læs mere

Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v. 1)

Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v. 1) BEK nr 976 af 28/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 9. juli 2016 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS2060302-00066

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1977L0536 DA 01.01.2007 008.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 28. juni 1977 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes

Læs mere

Vejslid fra tunge landbrugskøretøjer mv. Evaluering af 2016-forsøg med forhøjede vægte for bæltekøretøjer

Vejslid fra tunge landbrugskøretøjer mv. Evaluering af 2016-forsøg med forhøjede vægte for bæltekøretøjer Dato 6. april 2017 Sagsbehandler Henrik Clemmensen Mail hecl@vd.dk Telefon +45 7244 3131 Dokument 16/16576-1 Side 1/5 Vejslid fra tunge landbrugskøretøjer mv. Evaluering af 2016-forsøg med forhøjede vægte

Læs mere

Bekendtgørelse om særlige krav til busser 1)

Bekendtgørelse om særlige krav til busser 1) Bekendtgørelse om særlige krav til busser 1) I medfør af 18, stk. 1, 20 og 22 i stk. 2, i lov om buskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 107 af 19. februar 2003, som ændret ved lov nr. 582 af 24. juni 2005

Læs mere

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr BEK nr 1595 af 15/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune 1. maj 2009. Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune Teknisk Forvaltning Side 2 Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28 stk. 3, 3. pkt. 92, stk. 1

Læs mere

Branchevejledning. Krav om kørekort og certifikater til motordrevne køretøjer

Branchevejledning. Krav om kørekort og certifikater til motordrevne køretøjer Branchevejledning Krav om kørekort og certifikater til motordrevne køretøjer Forord Denne branchevejledning Krav om kørekort og certifikater til motordrevne køretøjer er udarbejdet af Jordbrugets Arbejdsmiljøudvalg

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv.

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 10.01.08 1913 FS350-000004 Digital anmeldelse af Godkendelseserklæring og Typegodkendelse for chassis til bil og

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forhøjelse af hastighedsgrænsen for campingvogne og andre påhængskøretøjer, traktorer

Læs mere

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere.

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Let at klappe sammen uden at skulle bøje sig Lav transporthøjde Nem adskillelse, uden brug af værktøj

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK Lovforslag nr. L 84 Folketinget 2015-16 OMTRYK Rettelse af parallelteksten til 2, nr. 3 Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Udklip af bekendtgørelser for de der dispenserer for 28, stk. 3

Udklip af bekendtgørelser for de der dispenserer for 28, stk. 3 Udklip af bekendtgørelser for de der dispenserer for 8, stk. 3 Albertslund Kommune Assens Kommune Køretøjer hvis tilladte totalvægt ikke overstiger 3.500 kg kan standses eller parkeres delvist på fortov

Læs mere

Det er ikke gratis at overtræde færdselsloven Men hvad koster det

Det er ikke gratis at overtræde færdselsloven Men hvad koster det Det er ikke gratis at overtræde færdselsloven Men hvad koster det? P 669 (01/06) 1 BØDETABEL I tabellen er anført Rigsadvokatens vejledende bødetakster for en række af de mest almindelige over trædelser.

Læs mere

Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v. 1)

Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v. 1) Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v. 1) I medfør af 50, stk. 2-3, 68, stk. 1 og 2, 70, stk. 3, 83, 84, stk. 1, 85, stk. 1 og 118, stk. 5, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 735 af

Læs mere

Copyright 2018 afskrift og kopi er ikke tilladt! Hans Køreskoles Uddannelsescenter Mobil E- Mail:

Copyright 2018 afskrift og kopi er ikke tilladt! Hans Køreskoles Uddannelsescenter Mobil E- Mail: Copyright 2018 afskrift og kopi er ikke tilladt! Hans Køreskoles Uddannelsescenter Mobil 21777585 E- Mail: hanskoreskole@gmail.com Kategori B ( Alm. bil ) Dette materiale er tænkt som et elektronisk materiale,

Læs mere

Test af tryk under dæk RAPPORT. Opmåling af kontaktfladeareal under dæk og beregning af specifikt tryk i kontaktfladearealet

Test af tryk under dæk RAPPORT. Opmåling af kontaktfladeareal under dæk og beregning af specifikt tryk i kontaktfladearealet Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 358 Offentligt Test af tryk under dæk Opmåling af kontaktfladeareal under dæk og beregning af specifikt tryk i kontaktfladearealet RAPPORT AF Jørgen Pedersen

Læs mere

JINMA TRAKTOR DK Aps. Ringstedvej 645, 4100 Ringsted, Tlf: 22858444, per@kjulerup.dk. www.jinma-traktor.dk

JINMA TRAKTOR DK Aps. Ringstedvej 645, 4100 Ringsted, Tlf: 22858444, per@kjulerup.dk. www.jinma-traktor.dk JINMA TRAKTOR DK Aps Ringstedvej 645, 4100 Ringsted, Tlf: 22858444, per@kjulerup.dk www.jinma-traktor.dk JINMA Jinma traktorerne udfylder springet mellem havetraktorer og de store landbrugstraktorer.takket

Læs mere

Råd til at blive i live

Råd til at blive i live Råd til at blive i live Branchearbejdsmiljørådet Jord til Bord 1 Branchearbejdsmiljørådet (BAR) Jord til Bord er sammensat af repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter og oprettet iht. Arbejdsmiljøloven.

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Til høringsparterne Sagsnr.:TS2060100-00070 Dato: 15-04-2019 Sagsbehandler: SAJF Høring over udkast til bekendtgørelse om

Læs mere