REKU møde 22. maj 2012 Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 Kbh SV.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REKU møde 22. maj 2012 Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 Kbh SV."

Transkript

1 REKU møde 22. maj 2012 Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 Kbh SV. Til stede Poul Erik Pedersen (mødeleder), Annie Juul-Jørgensen, Nanna Ilmer, Leif Nielsen, Aksel Leck Larsen, Hanne Voetman, Thomas Jensen, Jan Eriksen, Anker Madsen, Casper Lindemann og Johanne Leth Nielsen (ref.) samt delvist Thomas Larsen Schmidt (pkt. 2) og Bjarni Serup (pkt. 3) fra Friluftsrådets sekretariat. Afbud Jeppe Jørgensen 1. Velkommen Poul Erik bød velkommen, og alle deltagerne præsenterede sig, da ikke alle kendte hinanden til mødet. Dagsordenen blev godkendt. 2. Indsatsområde Kulturmiljøer Thomas Larsen Schmidt fra sekretariatet deltog under dette punkt og berettede om Friluftsrådets tanker bag indsatsområdet. Efter sidste REKU møde blev der per mail bedt om indstillinger til indsatsområdets styregruppe. REKU havde ingen kommentarer til kommissoriet Indstillinger til kredsrepræsentation i styregruppen fra regionsformændene o Hovedstaden : ingen kandidater o Midtjylland : Flemming Nielsen, Aarhus Bugt o Sjælland : ingen kandidater o Syddanmark : Erik Bukh, Fyn Nord o Nordjylland : ingen kandidater Det blev foreslået at arbejde videre med begge gode kandidater og dermed to repræsentanter i styregruppen frem for en. 3. Hvor langt er arbejdet med naturparker? Bjarni berettede om, at vi er nået langt! Hensigten var at etablere en mærkningsordning, og det er vi langt med. REKU fik udleveret de senest opdaterede papirer (indeholdende kommentarer fra referencegruppen). Kriterierne og projektbeskrivelse har været i Friluftsrådets bestyrelse, som har godkendt det. Det er også godkendt i projektets referencegruppe samt Regions Sjællands naturparknetværk. Nu skal idéerne projektliggøres i sekretariatet, og vi forventer at kunne skyde mærkningsordningen i gang 1. oktober 2012 og modtage de første ansøgninger i 2013.

2 19. juni 2012 afholdes Kløversti- og Naturparkworkshop i Middelfart, hvor vi håber at se alle kredse repræsenteret. Thomas: Hvornår foreligger der en tidsplan for igangsættelsen? Svar: Senest 1. oktober Og kriterierne vil også kunne offentliggøres 1. oktober. Efter bestyrelsesmødet 1. september 2012 vil der også komme meget mere ud. Jan orienterede, på baggrund af en samtale med skovrideren fra Blåvand, som har trukket sig fra arbejdet i Naturpark Vestkysten. Det har han gjort i protest mod kommunens håndtering af sagen, specielt som lodsejerrepræsentant. Det er meget vigtigt at huske, at holde fast i hensigten om kvalitetsforbedring af naturen i naturparkerne. Alle lodsejere skal involveres. Vi skal stå på mål for kvalitetsbegrebet, og vi må ikke gøre naturparkerne til en arneplads for erhvervsinteresser. Naturparkerne er jo ikke et alternativ til nationalparkerne. 4. Nyt fra kredsene Regionsseminarer Aksel, Region Sjælland Vi har haft en god tur til Tyskland, hvor vi så på naturparker. Turen gav anledning til masser af dialog på tværs af de fem kredse. Vi har ikke nået at evaluere turen endnu. Jan: er meget glad for at turen blev en succes, ser frem til at få evalueringen, som vil være til gavn fremover, hvis der planlægges lignende arrangementer Anni, Region Midtjylland Vi holdt seminaret sammen med Nordjylland. Det var godt og oplægsholderne var gode. En af dem der har været med til at planlægge efterlyser mulighed for honorar til oplægsholder. Tilmeldingssystemet på nettet virkede ikke særlig godt. Anker: Vi får selvfølgelig tilmeldingssystemet til at virke. Thomas, Region Nordjylland Regionsseminaret var en perfekt blanding af fagligt indhold og friluftsliv. I 2014 vil erfaringsudveksling være rigtig godt. Vil også gerne holde det sammen med Midtjylland igen. Hanne, Region Syddanmark Regionsseminar blev uden overnatning, da vi ikke kunne finde noget, der var til at betale. Vi havde et fantastisk seminar under overskriften Naturpark Lillebælt. Foredrag ved Søren Larsen, lækker mad, sejltur, godt vejr. Alle var meget tilfredse. 25 deltagere. Næste regionsudvalgsmøde er aflyst pga Hannes kemoterapi. Poul Erik, Region Hovedstaden Har holdt et godt seminar på Fredensborg Vandrehjem. Gode tilbagemeldinger. Traditionelt møde med eksterne oplægsholdere, FRs bestyrelse og deltagelse fra sekretariatet. Udflugt til Gurre Slotsruin. Godt sted, god mad.

3 Nyt fra kredsene Nyt fra kredsene i Region Midtjylland o Søhøjlandet planlægger sommermøde den 31. august 2012 og budgettet hænger sammen. o Aarhus Bugt har deltaget i frivillighedsseminar. Deres KR møde gik rimeligt. o Østjylland holder sommermøde i starten af september en hverdag. Vil ud og sejle på Randers Fjord. Har haft sager med problemer med islandske heste. De vil gerne mere i kontakt med folk ude i landet og reklamere for tipsmidlerne. o Midtvest har holdt KR møde med 1 deltager ud over bestyrelsen. Holder sommermøde medio september i Feldborg Skovdistrikt. Grønne Spirer spirer godt. Skal også hejse et blåt flag et sted for 25. år i træk. o Limfjord Syd. Har holdt et godt KR møde landet hurtigste møde, 2 timer, da vi pludselig skulle være ude kl. 21. Flemming Larsen holdt et godt strategioplæg på trods af tidspres. Ikke så stort fremmøde. Afholder sommermøde den 2. september 2012 på Fur med guide, hammer og mejsel. Skal hejse 3 blå flag. Nyt fra kredsene i Region Nordjylland o Kreds 1: arbejder med to naturparker, mange kommuner arbejder med kommuneplaner. Høringer giver sjældent anledning til ændringer. Sommermøde afholdes på naturens dag. o Kreds 2 har kun en halv kredsbestyrelse. Der afholdes ekstraordinært møde den 25. juni. o Kreds 3 er i gang med mange aktiviteter, er ved at planlægge sommermøde og inviterer kreds 2 med. Nyt fra kredsene i Region Syddanmark o Fyn Nord har haft godt KR møde. o Trekantområdet har fået ny formand. o Sydvestsjylland har også haft godt KR møde. Spændende indlæg om sæler og hvaler i Vadehavet. 16. juni fælles sommermøde med to andre kredse til Løgum Kloster. Laver også en repræsentantaften i september med fokus på tipsmidler mv. Har nationalparkplan i høring. 5. august 2012 kommer der vand i Fiil Sø. o Anker: skal sekretariatet deltage den 16. juni? Svar: det vender vi tilbage om. Nyt fra kredsene i Region Hovedstaden o København Vest har haft 15 deltagere på KR møde. Har lavet flot friluftsoplæg for Store Vejleådalen. Kredsen er vokset meget med den opgave. Arbejde med supercykelstier. Dette vil de gerne udbrede til andre kredse o København har haft udskiftning i bestyrelsen. Kredsen er meget fokuseret på det indre København og Vestamager. De kommer sjældent til regionsudvalgsmøder. Det arbejdes der på. o København Nord rumsterer med Værløse Flyveplads. Største opgave er etablering af hegn. o Nordsjælland har også haft udskiftning i bestyrelsen. Har ikke fået besat alle pladser, har kun 7 medlemmer. Boris på 87 år er still going strong. Han har fået os med på Nationalparkdagen, hvor vi ikke var inviteret med til at starte med. Debatterer stadig Nationalparken og er på vej i parterapi med landbruget. Har planer om og grønt lys fra politikere til samtaler med de største modstandere.

4 Nyt fra kredsene i Region Sjælland o Intet til dette punkt. 5. Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Nanna : Fornuftig afslutning på riderapporten. Godt med en aftale om det. Udsigt til samarbejde med et fornuftigt mål. Jan: Har haft en god generalforsamling med godt udfald Dansk Cyklist Fforbunds henvendelse taget i betragtning. Vores 2. duplik er nu afleveret til Naturstyrelsen. Beklager kritikken af sagsbehandlingen fra forbundet, når ærindet er et ønske om flere penge. Forventer snarligt et officielt svar fra Naturstyrelsen. Ellers fredsvalg til bestyrelsen men kampvalg til suppleantposterne. Har i går meddelt i sekretariatet, at den siden 1. januar 2012midlertidige struktur fastholdes, således at Mads ikke vender tilbage til kredssektionen. Politisk Sektion og Kredssektionen slås sammen til en sektion med Anker som sektionsleder. Ingen kommentarer til dette punkt. 6. Strategiproces Regionsformændene blev bedt om at vurdere de oplæg, der har været afholdt på kredsrepræsentantskabsmøderne. Thomas: Vi havde valgt den korte form. Det var godt, og det blev krydret ud over oplægget med eksempler. Kreds Himmerland Aalborg var ikke særlige begejstrede for oplægget. Hanne: Havde valgt det korte oplæg i egen kreds. Fortsætter snakken på sommermødet med kredsrepræsentanterne. Vedr. tilbagemeldingen om at det hele blev tabt på gulvet til konferencen, da gruppearbejdet ikke virkede? Hvor er vi lige nu? Hvad er i spil? Hvad skal vi forholde os til? Aksel: De fleste kredse valgte det korte oplæg og de har været glade for det. Annie: Synes det er tid til at gøre noget, så velkomment med strategiproces. Poul Erik: Det ophidser ikke folk særlig meget. Strategikonferencen afspejlede heller ikke nok dynamik. Jan: Hannes ønsker kan opfyldes i sommerbrevet til kredsene. Fokusområder er på plads, koncernmål vedtages i juni, herefter kommer målsætningsdebat. Strategien tages for alvor op på Fællesmødet i efteråret. Koncernmålene kan blive interessante for kredsene. Det bliver forhåbentlig meget visionære mål.

5 Johanne: Som aftalt på sidste REKU møde er der gang i en strategiproces i tre pilotkredse. Der afholdes i øjeblikket møder med dem og resultaterne viderebringes til Friluftsrådets bestyrelse til deres møde medio juni. Johanne var selv til 2. møde i Nordvestsjælland den 21. maj og berettede om en ikke særlig opløftende proces, hvor det var vanskeligt at få kredsen til at se fremad og fjerne fokus fra et ønske om meget medindflydelse især på tipsuddelingen. Kredsen gav også udtryk for en manglende tro på regionsudvalgets berettigelse, da mødeindholdet ofte er for tyndt. Jan: Strategien tages op på Fællesmødet. Det bliver den håndgribelige del af strategien, der skal drøftes. Det er vigtigt at vi forbereder os grundigt på denne proces med udbredelsen af processen til alle kredse. Poul Erik: Vi er meget forskellige landet over og en sådan strategiproces er diffus og svær at forstå for mange. Kan vi hjælpe hinanden på tværs af kredsene, når vi skal til at udvikle visioner for den enkelte kreds? Jan: Tipsmiddelsagsbehandlingen vil ikke komme til at ligge hos de enkelte kredsbestyrelser. Det ville undergrave Friluftsrådets kompetence. Omstruktureringen af kredsene var en stor succes. Redskabsbogen var en stor succes, KFO erne var en stor succes. Vi skal huske at kigge på succeserne og lære af dem. Vi skal udnytte den tættere kontakt, der bliver skabt med sammenlægningen Johanne: Startende på Fællesmødet i efteråret skal strategiprocessen udbredes fra de tre kredse til resten og Johanne håber, at REKU vil forpligte sig til at forberede denne proces grundigt med henblik på sikring af en fremadrettet syn på de rette emner. Konklusion Næstformand og formand for REKU, f.eks., går sammen med administrationen om at planlægge den videre proces og udbredelse til resten af landet på Fællesmøde, Kredsseminar mv. Det er vigtigt, at alle kredse forpligter sig til at deltage, og vi skal alle turde tænke nyt og deltage aktivt. 7. Natura 2000 Casper orienterede om, at NST har fjernet adgangsbegrænsninger og det tyder på, at kommunerne heller ikke vil gøre det. De planer, der er udsendt på nuværende tidspunkt, indeholder heller ikke adgangsbegrænsninger. Budskabet er, at vi ikke kun skal holde øje med adgangsbegrænsninger. Vi kan tage de positive briller på og se på synergieffekter mellem forskellige former for anvendelse. Sekretariatet laver statistik over indholdet. Der afholdes møde den 9. juni 2012 for kredsenes Natura 2000 ansvarlige i Odense. Husk at tilmelde jer. Der er plads til en fra hver kreds, men det er en god idé at uddelegere områderne blandt hele kredsen eller i en mindre arbejdsgruppe. Konklusion Vær opmærksomme på at mange områder går på tværs af kommunegrænser, kredsgrænser og statsejede arealer.

6 Sekretariatet skriver øverst hvilke myndigheder, der er involveret i de enkelte områder og udpeger en ansvarlig kreds, hvis der er mere end en. Alle høringssvar skal indsendes af sekretariatet for at sikre at alle svar sendes til rette myndighed dette skal kredsformændene forklare i bestyrelserne. Husk nu Friluftskasketten! Lav evt. en mindre gruppe, der har erfaring, lyst, kompetencer osv. til at tage sig af høringssvarene. 8. REKUs samlede rolle Poul Erik: Hvordan løfter vi arbejdet i REKU? Hvordan skærper vi fokus på vores muligheder? Hvordan får vi vores samspil regioner og bestyrelse forbedret? Alle: Skal det være kredsformænd der sendes til møder i regionsudvalget? Hvordan kan vi bedre erfaringsudveksle? Der ender altid med at være indhold til møderne i regionsudvalget. Hvordan kan vi være mere velforberedte til møderne i REKU. Kan vi få dagsordenen mere end 8 dage før? Måske 14 dage før? Jo mere der indsamles fra regionerne, jo bedre bliver REKU dagsordenerne. Det er regionernes punkter, der skal danne substansen i REKU dagsordenen. Det er vigtigt, at bestyrelsen interesserer sig for det, kredsene taler om. REKU er bestyrelsens mulighed for at tage pulsen på kredsene. Det er svært at være ny regionsformand og løfte denne opgave. Pas på med at skrive at regionsformændene skal redegøre i dagsordenen, det er ret omfangsrigt. Konklusion Sekretariatet sender dagsordenen ud tidligere fremover og vi beder en uge tidligere om punkter til dagsordenen. Kredsenes opmærksomhed på REKU muligheden skal skærpes. Der udarbejdes et papir, en køreplan over hvordan REKU kan anvendes bedst, og hvordan regionsudvalgsmøder bedst planlægges i relation til REKU møderne. Regionsformænd, som ikke er kredsformænd, bliver fremover også inviteret til informationsmøder i sekretariatet ligesom kredsformændene. 9. Arbejdet med Randzonelovgivningen Thomas roser sekretariatets indsats. Anker: Det er noget vi i sekretariatet har arbejdet på i mange år med alle ordførerne. Vi var meget overraskede over at se forslaget fra fødevareministeren, så hurtigt. Overraskede over landbrugets voldsomme reaktioner. Forslaget har være 2. behandlet og i udvalg. Landbruget har haft foretræde og Friluftsrådet har haft foretræde for udvalget. Tredjebehandlingen i folketinget er udsat til 6. juni og vi forventer det bliver vedtaget. Herefter skal f.eks. kompensationen debatteres. Landbruget har meddelt at de lægger sag an mod staten, hvis det vedtages. (Anker)

7 Det forpligter at vi som friluftsudøvere viser hensyn og færdes i tråd med reglerne på randzonerne. Derfor vil vi i Friluftsrådet igangsætte et arbejde på dette område og det skal I i kredsene medvirke til. (Anker) Vores gode samarbejde med DN og DOF har båret frugt blandt andet ved den fælles udmelding fra de tre organisationers direktører. (Jan) 10. Kriterier for uddeling af tipsmidler Baggrunden for, at de ikke må spredes elektronisk er, at de jævnligt ændres. Derfor er vi ikke glade for, at de ligger ude i landet måske i forældede versioner. Men vi vil fremover sende det til formanden i kopier til uddeling hver gang det opdateres samt et eksemplar direkte til tipsambassadøren. (Jan) 11. Den kommende landsplanredegørelse Der indkaldes idéer fra Miljøministeren. (Poul Erik) Sekretariatet laver høringssvar hver gang der kommer ny landsplanredegørelse. Vi har ventet til redegørelsen kom i sin endelige form. Idéfaserne fra ministerierne er ofte lidt overflødige ift. den endelige plan. Svaret skal komme fra Friluftsrådet centralt. Men I må meget gerne indsende idéer til os. (Anker) 12. Næste møde Næste møde er den 4. september. Fremtidige vedtagne mødedatoer: 4. december marts maj Eventuelt 1. Aage V Jensen Fondene. (Thomas) Thyge vil gerne stille sig til rådighed i Lille Vildmose. I disse dage er det 9 år siden, FR gik i mod Aage V Jensens forbud mod adgang. Det tabte vi i Naturfredningsnævnet og det samme gjorde NST. Invitationen til samarbejdet omkring Fiil Sø var en start på et fremtidige samarbejde, og nu er vi inviteret med i to nye steder i deres Naturråd. Fondene har erkendt, at en kamp for Danmarks natur kan ikke vindes kun for nørder den brede befolkning skal med. Vi har opnået gode adgangsmuligheder ved Fiil Sø. (Jan). Så er vi faktisk med i 4 nemlig også Vildsted Sø. (Thomas) 2. Arresø. Poul Erik. Der er ved at blive udarbejdet sejladsregler. En voldsom debat er i gang om disse regler, som fuglefolket er i mod. Kredsen har valgt ikke at blande sig i debatten i pressen. Hvis man mener vi skal det, vil kredsen gerne have hjælp til det. (Poul Erik)

8 Vi kan ikke og skal ikke være enige med vores medlemsorganisationer om det hele. Vi har før været uenige. (Jan og Anker). 3. Vandscooterbekendtgørelsen der trådte i kraft for et års tid siden. Den lovliggør sejladsen ved kysterne. Aksel. Der er desværre ikke noget at gøre ved det. (Anker) Danske Tursejlere har netop udsendt en kampagneplakat om hensynsfuld vandscootersejlads. (Leif). Denne eftersendes per Nedskæringer i Naturstyrelsen. Hvilke konsekvenser kan det have for f.eks. naturvejledningen? Vi oplever også nedskæringer på toiletter på styrelsens arealer. (Annie) Der nedskæres voldsomt i styrelsen også i toppen. I efteråret kom vi overens med NST om Naturvejledningen, således at vi har puttet flere penge i ordningen. Nu klarer foreningen selv det arbejde, som NST stod for før. Vi anvender i alt ca. 1/5 af lottomidlerne til naturvejlederne. (Jan) Det er rigtigt at der skæres ned på f.eks. toiletter og skraldespande. Vi opfatter NST som meget søgende, og det vil vi hjælpe dem med. (Jan) 5. Grønne råd i kommunerne. Følger Friluftsrådet op på den undersøgelse af rådene KL har lavet? (Aksel) Det har vi gjort. KL har ikke gjort det op endeligt. Vi sender noget ud til jer, så snart vi har det. Skal vi måske lægge pres på de sidste 6 kommuner som ikke har oprettet grønne råd? Vi vil også gerne være med til at kvalificere kredsbestyrelsesmedlemmers indsats i de grønne råd i fremtiden. (Anker) Et notat med gode råd til arbejdet i de grønne råd vil være en rigtig god idé (Poul Erik). 6. Rene la Cour Sell er stoppet i DN og DN kører foreløbig videre med en kollektiv ledelse. Vi søger at fastholde vores gode samarbejde med DN. (Jan) /Johanne Leth Nielsen, 23. maj 2012

På baggrund af drøftelserne vil REKU videregive følgende gode råd:

På baggrund af drøftelserne vil REKU videregive følgende gode råd: September 2009 Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 24. september 2009 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Tilstede: Jeppe Jørgensen Egon Østergaard Nanna Ilmer William

Læs mere

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk Beretning om Friluftsrådets arbejde i Kreds 19, Nordsjælland år 2010 v/ Kreds- og Regionsformand Poul Erik Pedersen, medlem af Det Danske Spejderkorps. Arbejdet i vores Kredsbestyrelse. Det har været et

Læs mere

2. Orientering om projekterne Danske Naturparker, Kløverstier og Naturens Dag 2013

2. Orientering om projekterne Danske Naturparker, Kløverstier og Naturens Dag 2013 REFERAT Af møde i Regionskontaktudvalget Tirsdag den 4. december 2012 kl. 15.30-19.00 Deltagere: Jeppe Jørgensen, Leif Nielsen, Poul-Erik Pedersen, Anni Juhl Jørgensen, Thomas Elgaard Jensen, Hanne Voetmann,

Læs mere

3. Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Leif orienterede kort om udvalgte emner fra de seneste to bestyrelsesmøder:

3. Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Leif orienterede kort om udvalgte emner fra de seneste to bestyrelsesmøder: Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 15. september 2015 Deltagere: Aksel Leck Larsen, Thomas Elgaard Jensen, Poul Erik Pedersen, Bent Holgersen, Jan Karnøe, Kirsten Skovsby, Preben Schmidt, Leif

Læs mere

Møde i Regionskontaktudvalget den 1. december 2011. kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV

Møde i Regionskontaktudvalget den 1. december 2011. kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 1. december 2011 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Deltagere: Fra bestyrelsen: Jeppe Jørgensen, og Leif Nielsen Fra regionerne:

Læs mere

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub.

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. Deltagere: Thyge Steffensen (TS) Christian Kragh (CK) Børge Poulsen (BP) Finn Frandsen (FF) Karin Winther

Læs mere

Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 4. september 2012 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV

Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 4. september 2012 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 4. september 2012 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV 19. september 2012 Til stede Jeppe Jørgensen (mødeleder), Poul Erik Pedersen,

Læs mere

Møde i Regionskontaktudvalget den 7. september 2011 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV

Møde i Regionskontaktudvalget den 7. september 2011 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 7. september 2011 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Deltagere Fra bestyrelsen: Jeppe Jørgensen, Nanna Ilmer og Leif Nielsen Fra

Læs mere

GODKENDT referat fra møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 7. marts 2019 kl i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV

GODKENDT referat fra møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 7. marts 2019 kl i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV GODKENDT referat fra møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 7. marts 2019 kl. 16.00-18.30 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Deltagere: Leif Nielsen, Kirsten Skovsby, Thomas Bach, Poul

Læs mere

Ole Bøgh Vinter meddelte at han havde et par småemner under punktet Eventuelt.

Ole Bøgh Vinter meddelte at han havde et par småemner under punktet Eventuelt. Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 1. marts 2012 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV 24. marts 2012 Deltagere: Afbud: Fra bestyrelsen: Jeppe Jørgensen, og Leif Nielsen.

Læs mere

Referat af møde i Regionskontaktudvalget

Referat af møde i Regionskontaktudvalget Referat af møde i Regionskontaktudvalget tirsdag den 1. marts Deltagere: Fra bestyrelsen: Jeppe Jørgensen Fra regionerne: Thyge Steffensen, Ole Bøgh Vinther, Hanne Voetmann, Aksel Leck Larsen og Gunnar

Læs mere

Referat fra møde i Regionskontaktudvalget den 29. januar 2009

Referat fra møde i Regionskontaktudvalget den 29. januar 2009 Til Regionskontaktudvalget (REKU) Februar 2009 Referat fra møde i Regionskontaktudvalget den 29. januar 2009 Deltagere: Lis Nielsen: Bestyrelsen Egon Østergaard: Bestyrelsen Thomas E. Jensen: Region Nordjylland

Læs mere

Friluftsrådets kommunikationschef Astrid Bjørg Mortensen deltager i dette dagsordenspunkt.

Friluftsrådets kommunikationschef Astrid Bjørg Mortensen deltager i dette dagsordenspunkt. Dagsorden for møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 8. juni 2016 kl. 15.30-19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV 25. maj 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden - Leif Dagsordenen

Læs mere

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Præsentation af en paraplyorganisation. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Præsentation af en paraplyorganisation. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Friluftsrådet Friluftsrådet Præsentation af en paraplyorganisation Præsentation af en paraplyorganisation Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv September 2011 Friluftsrådets formål Friluftsrådets formål

Læs mere

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner Kredsbestyrelsen i Friluftsrådet for kreds 19, Nordsjælland. Hørsholm d. 05.03.2011 Kredsbestyrelsesmøde No. 36 Afholdt mandag den 14.februar kl. 19.00 til kl. 22.00 på Nyruphus Naturcenter, Kongevejen

Læs mere

Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 18. maj 2009 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV

Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 18. maj 2009 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Til Regionskontaktudvalget (REKU) Juni 2009 Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 18. maj 2009 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Tilstede: Nanna Ilmer Gunnar Brüsch

Læs mere

Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Bestyrelsesmedlem Helle Stuart orienteret om følgende aktuelle emner i Friluftsrådet.

Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Bestyrelsesmedlem Helle Stuart orienteret om følgende aktuelle emner i Friluftsrådet. Referat af kredsrepræsentantskabsmøde for Friluftsrådet kreds Østsjælland 25. marts 2019 kl. 19.30 Sted: Haslev Biblioteket, Jernbanegade 62, 4690 Haslev - mødelokale 2 Tilstede: Navn Medlemsorganisation

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 30. oktober 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej

Læs mere

Retningslinjer for kredsrepræsentationernes arbejde i Friluftsrådet. Revideret marts 2013.

Retningslinjer for kredsrepræsentationernes arbejde i Friluftsrådet. Revideret marts 2013. Retningslinjer for kredsrepræsentationernes arbejde i Friluftsrådet. Revideret marts 2013. Friluftsrådets bestyrelse har det overordnede, politiske ansvar for kredsrepræsentationerne og de valgte kredsbestyrelser.

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 29. april 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke

Læs mere

Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland.

Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland. Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl. 18.00 i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland. Mødet startede med besigtigelse ved Nylandsmøllen, Nashøjvej 17, 4700 Næstved. Herefter kørte

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV

i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV 15. juni 2010 Referat fra møde i Regionskontaktudvalget (REKU) den 31. maj 2010 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Tilstede: Egon Østergaard Friluftsrådets bestyrelse (fra punkt 3) Jeppe

Læs mere

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 74. Tid: 19.jan.2017, kl Mødested: Aalborg Sejlklub.

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 74. Tid: 19.jan.2017, kl Mødested: Aalborg Sejlklub. REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 74. Tid: 19.jan.2017, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. Deltagere: Thyge Steffensen (TS) Christian Kragh (CK) Kristian Slyk (KS) Andreas Bekker (AB) Randi Stub Petersen

Læs mere

R E F E R A T Bestyrelsesmødet fredag den 21. juni - lørdag den 22. juni 2013

R E F E R A T Bestyrelsesmødet fredag den 21. juni - lørdag den 22. juni 2013 R E F E R A T Bestyrelsesmødet fredag den 21. juni - lørdag den 22. juni 2013 Tilstede: Marco Brodde, Flemming Larsen, Stine Sørensen, Torben Kaas, Jeppe Jørgensen, Mads Kolte- Olsen, Lars Mortensen, Kirsten

Læs mere

Mødereferat, Kreds Roskilde Udskrevet den 20. august 2010 Friluftsrådet

Mødereferat, Kreds Roskilde Udskrevet den 20. august 2010 Friluftsrådet Kunde/Projekt: Kredsbestyrelsesmøde Deltagere til mødet: Tove Binzer, Jan Laybourn Jan Holm, Jess Jessen, Lone Aalekjær, Leif Egelund, Gert Pedersen, William Jacobsen, Ralf Kristensen, Per Saugman Mødedato:

Læs mere

Referat Kredsrepræsentantskabsmøde

Referat Kredsrepræsentantskabsmøde Referat Kredsrepræsentantskabsmøde Afholdes mandag den 6. marts 2017 - kl. 19.00 i Køge Roklubs lokaler. Deltager: Kredsbestyrelsen: Erik Trøigaard Dansk Forenings for Rosport; Willy Harrenberg DGI; Inger

Læs mere

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel Beretningen for 2012 vil være et tilbageblik på de arbejdsopgaver, som kredsbestyrelsen har lagt flest kræfter i at få løst

Læs mere

UDKAST Referat for møde i Regionskontaktudvalget (REKU) den 6. marts 2013 kl i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV

UDKAST Referat for møde i Regionskontaktudvalget (REKU) den 6. marts 2013 kl i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV UDKAST Referat for møde i Regionskontaktudvalget (REKU) den 6. marts 2013 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV 18. marts 2013 Deltagere: Jeppe Jørgensen, Leif Nielsen, Thomas

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no Afholdt d.10. marts 2014 kl. 19:00 til 22:00 hos Søren Pedersen, Baunehøjen 13, 3320 Skævinge

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no Afholdt d.10. marts 2014 kl. 19:00 til 22:00 hos Søren Pedersen, Baunehøjen 13, 3320 Skævinge Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 10. marts 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 63-2014 Afholdt d.10. marts 2014 kl. 19:00 til 22:00 hos Søren Pedersen, Baunehøjen

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Dagsorden for møde i Regionskontaktudvalget den 1. marts 2012 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV

Dagsorden for møde i Regionskontaktudvalget den 1. marts 2012 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Dagsorden for møde i Regionskontaktudvalget den 1. marts 2012 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV 22. februar 2012 Fra bestyrelsen: Jeppe Jørgensen, Nanna Ilmer og Leif Nielsen.

Læs mere

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift Bestyrelsens 4. møde Torsdag d. 22. oktober 2015 kl 18:00 21:00 Sted: Roskilde Museum Der blev serveret en let aften-anretning fra museets café Romus. R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten,

Læs mere

Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 1. december 2009 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV. Friluftsrådets bestyrelse

Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 1. december 2009 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV. Friluftsrådets bestyrelse Januar 2010 Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 1. december 2009 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Tilstede: Jeppe Jørgensen Nanna Ilmer William S. Jacobsen Ole Bøgh Vinther Thyge

Læs mere

Friluftsrådets inspirationskatalog 2012-2013 1

Friluftsrådets inspirationskatalog 2012-2013 1 Friluftsrådets inspirationskatalog 2012-2013 1 Friluftsrådet Scandiagade 13 2450 København SV Tlf. 33 79 00 79 Fax 33 79 01 79 fr@friluftsraadet.dk www.friluftsraadet.dk Kredssektionen Tlf. 33 28 04 17

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4613643 Sag.nr.: 2017-SL211NJ-15982 16-10-2018 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 29. oktober 2018 Tid: 09.00-16.00 Sted: FOA Nordjylland, Østerport 2 Aaborg. Lokale Toppen i Baghuset

Læs mere

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016 Velkommen Fællesmøde den. 12. November 2016 Program Program 11.00-17.00 11.00 Velkomst og præsentationsrunde, Leif Nielsen 11.10 Status for arbejdet med Politisk Udviklingsområde (PU): Lokal struktur,

Læs mere

Mødereferat, Kreds 15, Roskilde Udskrevet den 6. marts 2013 Friluftsrådet

Mødereferat, Kreds 15, Roskilde Udskrevet den 6. marts 2013 Friluftsrådet Kunde/Projekt: Kredsbestyrelses Deltagere: Lone, Tove, Jørgen, Stuart, Anders, Gert Mødedato: 14. februar 2013 Fraværende: Leif Mødested: (hos Tove) Hjortemarksvej 4, Kisserup 4330 Hvalsø Referent: Lone

Læs mere

Hvordan kan Friluftsrådets programmer og projekter anvendes som led i kredsenes friluftspolitiske arbejde?

Hvordan kan Friluftsrådets programmer og projekter anvendes som led i kredsenes friluftspolitiske arbejde? Hvordan kan Friluftsrådets programmer og projekter anvendes som led i kredsenes friluftspolitiske arbejde? De friluftsrelaterede temaer som vi ved at kommunerne i deres planstrategier og kommuneplaner

Læs mere

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom)

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom) Kredsrepræsentantskabsmøde Onsdag den 23. februar 2011 På AQUA Sø og Naturcenter, Vejlsøvej 55, 8600 Silkeborg. Program for repræsentantskabsmødet jævnfør indkaldelsen. 0. Velkomst ved formand Willi Dupont.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 13.12.2017 kl. 14.30 Afbud: Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt Pkt. 2. Godkendelse af referat Godkendt Pkt. 3. Velkomst til Jette Suppleant

Læs mere

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Vises e-mailen ikke ordentligt? Se onlineversion. NYHEDSBREV: 18. FEBRUAR 2014 ANNI MATTHIESENS NYHEDSBREV Vær social - hold dig opdateret og deltag i debatten GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Traditionen

Læs mere

De første to år med. V/ Lars Mortensen

De første to år med. V/ Lars Mortensen De første to år med V/ Lars Mortensen Disposition 1. Strategiens indhold 2. Hvordan har vi anvendt strategien? 3. Hvilke samarbejder har strategien medført? 4. Reaktioner fra omverdenen 5. Forbedret kommunikation

Læs mere

Mødereferat, Kreds Roskilde Udskrevet den 20. august 2010 Friluftsrådet

Mødereferat, Kreds Roskilde Udskrevet den 20. august 2010 Friluftsrådet Kunde/Projekt: Kredsbestyrelsesmøde Deltagere til mødet: Tove Binzer, Jess Jessen, Lone Aalekjær, Gert Pedersen, Referat udsendes til: Kredsbestyrelsen, per.saugmann Dagsorden: Mødedato: 24. juni 2010

Læs mere

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl Dagsorden og referat Dato og tid: 5. marts kl. 19.00-22.00 Sted: Nødebo Kro Emne: Bestyrelsens arbejdsområder Formål med mødet: Drøfte og beslutte fremtidige aktiviteter Anvendelse af mødets resultat:

Læs mere

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 69. Tid: 22.mar.2016, kl Mødested: Aalborg Sejlklub.

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 69. Tid: 22.mar.2016, kl Mødested: Aalborg Sejlklub. REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 69. Tid: 22.mar.2016, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. Deltagere: Thyge Steffensen (TS) Christian Kragh (CK) Finn Frandsen (FF) Kristian Slyk (KS) Andreas Bekker

Læs mere

Mødereferat, Kreds 15, Roskilde Udskrevet den 11. december 2012 Friluftsrådet

Mødereferat, Kreds 15, Roskilde Udskrevet den 11. december 2012 Friluftsrådet Kunde/Projekt: Kredsrepræsentantskabsmøde Deltagere: Lone, Gert, Tove, Jørgen, Anders, Leif Referat udsendes til: Kredsbestyrelsen, FR Dagsordenen: Mødedato: 1 oktober 2012 kl. 18 Fraværende: Stuart Næste

Læs mere

Beretning for 2014-2015

Beretning for 2014-2015 Friluftsrådets kreds Himmerland-Aalborg Græssende krondyr Kredsbestyrelsens Beretning for 2014-2015 Marts 2015 Indledning. I friluftsåret 2014-2015 har arbejdet med kredsbestyrelsen friluftsprojekter været

Læs mere

Studiepraktik Evaluerings, erfa, og udviklingsmøde

Studiepraktik Evaluerings, erfa, og udviklingsmøde Studiepraktik Evaluerings, erfa, og udviklingsmøde Referat fra møderne i København, Aarhus, Kolding og Aalborg i uge 48 1. Velkomst og runde med præsentation af deltagerne Der var til møderne i henholdsvis

Læs mere

Referat af regionsudvalgsmøde den 31. maj 2016 kl

Referat af regionsudvalgsmøde den 31. maj 2016 kl Regionaludvalget for Syddanmark Referat af regionsudvalgsmøde den 31. maj 2016 kl. 18 00 på Naturskolen Nørreskovgård Til stede Kreds Sydvestjylland Hanne Voetman (formand for regionsudvalget) Henrik Hansen

Læs mere

Evaluering af Grønt Råd

Evaluering af Grønt Råd Evaluering af Grønt Råd 2014-2017 Hvilken forening/interesseorganisation repræsenterer du? Grundejerforeningen Brandsbjerg Syd + Danmarks Naturfrednings Forening Dansk Ornitologisk Forening Glostrup Foreningsunion

Læs mere

Det gode kredsrepræsentantskabsmøde

Det gode kredsrepræsentantskabsmøde Det gode kredsrepræsentantskabsmøde Vi har her sammensat en række gode råd og vejledning om: program, afholdelse, økonomi, formelle krav, invitationen, mødelederens forpligtigelser og praktiske omstændigheder.

Læs mere

Mødet indledtes med en rundvisning af DGI`s lokaliteter på Nordkraft ved direktør Inger Møller Nielsen.

Mødet indledtes med en rundvisning af DGI`s lokaliteter på Nordkraft ved direktør Inger Møller Nielsen. REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 56. Tid: 7.nov. 2013, kl.18.00 Mødested: Nordkraft, Aalborg Deltagere: Thyge Steffensen (TS) Christian Kragh (CK) Randi Stub Petersen (RSP) Vibeke Rasmussen (VR) Karin

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Referat. TR-rådet 26. april 2016

Referat. TR-rådet 26. april 2016 Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 26. april 2016 For referat: Dato for Karen Fischer-Nielsen udarbejdelse: 10. maj 2016 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lone Guldbæk

Læs mere

Økonomidirektørforeningen, Ikast-Brande Kommune, Rådhusstrædet 6, 7430 Ikast E-mail: oedf@oedf.dk - Tlf. nr. 9960 4015 - Hjemmeside: www.oedf.

Økonomidirektørforeningen, Ikast-Brande Kommune, Rådhusstrædet 6, 7430 Ikast E-mail: oedf@oedf.dk - Tlf. nr. 9960 4015 - Hjemmeside: www.oedf. Ø k o n o m i d i r e k t ø r f o r e n i n g e n Hovedbestyrelsen for Økonomidirektørforeningen Bestyrelsesmøde torsdag 31. januar 2013 Deltagere: Flemming Storgaard, formand Ikast-Brande Kommune Alice

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 53. Tid: 2.maj 2013, kl Mødested: Høstemark Skov.

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 53. Tid: 2.maj 2013, kl Mødested: Høstemark Skov. REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 53. Tid: 2.maj 2013, kl.18.00 Mødested: Høstemark Skov. Deltagere: Thyge Steffensen () Christian Kragh () Kristian Slyk () Randi Stub Petersen () Finn Frandsen (FF)

Læs mere

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 54. Tid: 13.juni 2013, kl.18.00 Mødested: Hadsund Sejlklub.

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 54. Tid: 13.juni 2013, kl.18.00 Mødested: Hadsund Sejlklub. REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 54. Tid: 13.juni 2013, kl.18.00 Mødested: Hadsund Sejlklub. Deltagere: Thyge Steffensen (TS) Christian Kragh (CK) Randi Stub Petersen (RSP) Finn Frandsen (FF) Vibeke

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde (dirigent bliver Per Seerup)

1. Godkendelse af referat fra sidste møde (dirigent bliver Per Seerup) Referat Klimarådets møde 17. august 2017 Deltagere: Bjørn Tving Stauning (Formand) Per Seerup (dirigent) Jens Ross Andersen Pelle Andersen-Harrild Ida Nielsen Jens Rolfgaard Søren Smidt-Jensen (referent)

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Himmerland - Aalborg. Til stede: Kristian Slyk (KS) Jørgen Pedersen (JP) Karin Winther (KW) Mette Arleth (MA) Afbud: Finn Frandsen (FF)

Himmerland - Aalborg. Til stede: Kristian Slyk (KS) Jørgen Pedersen (JP) Karin Winther (KW) Mette Arleth (MA) Afbud: Finn Frandsen (FF) Himmerland - Aalborg Hadsund, den 28. januar 2019 Dagsorden for kredsbestyrelsesmøde nr. 86 Tid: 16. januar 2019 kl.18.00 Mødested: Hadsund Sejlklub, Thygeslundvej 3, 9560 Hadsund Til stede: Kristian Slyk

Læs mere

Bestyrelsesmøde torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-12.00

Bestyrelsesmøde torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-12.00 Bestyrelsesmøde torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-12.00 Tilstede: Lars Mortensen, Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Nanna Ilmer, Marco Brodde, Preben Schmidt, Leif Nielsen (10.45 fra punkt 2a ), Flemming

Læs mere

Bestyrelsesseminar onsdag den 3. februar torsdag den 4. februar 2016

Bestyrelsesseminar onsdag den 3. februar torsdag den 4. februar 2016 Ø k o n o m i d i r e k t ø r f o r e n i n g e n Hovedbestyrelsen for Økonomidirektørforeningen Bestyrelsesseminar onsdag den 3. februar torsdag den 4. februar 2016 Deltagere: Tom Ahmt, formand Aabenraa

Læs mere

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Erfaringer og udfordringer Kreds Nordjylland: Svært at TR og AMiR ikke kommer på GF. I 2009 havde vi engageret en korleder. Tidligere var det KB medlemmer,

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde No. 39 Afholdt onsdag d.9. juni kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm

Referat af Kredsbestyrelsesmøde No. 39 Afholdt onsdag d.9. juni kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Kredsbestyrelsen i Friluftsrådet kreds 19, Nordsjælland. Den 11. juni 2011. Referat af Kredsbestyrelsesmøde No. 39 Afholdt onsdag d.9. juni kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm

Læs mere

Referat for møde i Regionskontaktudvalget den 3. september 2013 kl i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV

Referat for møde i Regionskontaktudvalget den 3. september 2013 kl i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Referat for møde i Regionskontaktudvalget den 3. september 2013 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Deltagere: Jeppe Jørgensen, Leif Nielsen, Kirsten Skovsby, Aksel Leck

Læs mere

Punktet er opsamling på formandsmødet i Esbjerg. 3. Alle har ret til en rig natur, hvordan det går med det? - Anni Juhl Jørgensen

Punktet er opsamling på formandsmødet i Esbjerg. 3. Alle har ret til en rig natur, hvordan det går med det? - Anni Juhl Jørgensen Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 24. maj 2011 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Deltagere: Fra bestyrelsen: Jeppe Jørgensen og Nanna Ilmer Fra regionerne: Jacob

Læs mere

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 47. Tid: Mandag, den 7.maj 2012, kl Mødested: Aalborg Sejlklub.

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 47. Tid: Mandag, den 7.maj 2012, kl Mødested: Aalborg Sejlklub. REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 47. Tid: Mandag, den 7.maj 2012, kl.19.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. Deltagere: Thyge Steffensen () Christian Kragh (CK) Vibeke Rasmussen () Kristian Slyk () Børge

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Lasse Breddam, Kurt Pedersen og Anne Wieth-Knudsen (referent) Afbud: Per Fruerled, Finn Pedersen

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Referat fra 22. bestyrelsesmøde Region Syddanmark Fredag den 1. maj 2009, kl. 08.30-12.00 i Munkebo

Referat fra 22. bestyrelsesmøde Region Syddanmark Fredag den 1. maj 2009, kl. 08.30-12.00 i Munkebo Tilstede: Brian Errebo-Jensen, Kirsten Thoke, Esther Skovhus, Helene Benfeldt, Søren Paasch Olsen, Thomas Wulff Bertelsen, Margit Lunde-Edlefsen, Tyge Sigsgård Larsen, Helle Bruun, Ulla Muldbjerg, Margrethe

Læs mere

Vi har brug for at høre din mening! Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006

Vi har brug for at høre din mening! Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006 Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006 Vi har brug for at høre din mening! Vi tillader os at skrive til dig i et vigtigt ærinde. Din nye kommune arbejder aktivt

Læs mere

Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 17. marts 2016

Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 17. marts 2016 Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 17. marts 2016 Deltagere: Aksel Leck Larsen, Thomas Elgaard Jensen, Poul Erik Pedersen, Hanne Voetmann, Anni Juhl Jørgensen, Kirsten Skovsby og Leif Nielsen. Afbud:

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 8. juni 2016

Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 8. juni 2016 Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 8. juni 2016 Deltagere: Aksel Leck Larsen, Thomas Elgaard Jensen, Poul Erik Pedersen, Hanne Voetmann, Anni Juhl Jørgensen, Kirsten Skovsby og Preben Schmidt. Afbud:

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Kære Repræsentantskab Først og fremmest skal I have tak for jeres fine bidrag til Rådets arbejdsweekend i februar. Det var meget interessant og vigtigt

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14

Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14 Side 1 af 5 Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14 Tilstede: Anders Fløjborg, Helle Christoffersen, Anne Steenberg, Jeppe Bülow Sørensen, Rikke Rødekilde og Charlotte Holmershøj

Læs mere

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31.

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. Referat Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl. 1630 Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. august 2017 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2.

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Aktiv sygemelding Projektperiode: 2009 2010 Målgruppe: Målgruppen for

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Referat. Mødeart. Blad nr. 112. Indkaldelse/ referat Mødedato/ Sct. Hans Kirke. Mødested

Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Referat. Mødeart. Blad nr. 112. Indkaldelse/ referat Mødedato/ Sct. Hans Kirke. Mødested Mødeart Indkaldelse/ referat Mødedato/ tidspkt. Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Referat Tirsdag d. 27.05.14 Kl. 19.00-21.45 Sven Madsen, John Berwick, Martin Ringsmose, Claus Weber, Birgitte Skovgaard,

Læs mere

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN Dato: Ref.: DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN 27.02. 2015 Dato: 27.02.2015 Tid: 9.00 10.00 Kaffe fra kl. 8.30 Sted: Birk Centerpark 4, Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

Dansk Sejlunion 21.11.2015 v/kristian Blicher Jepsen Konsulent i Friluftsrådet

Dansk Sejlunion 21.11.2015 v/kristian Blicher Jepsen Konsulent i Friluftsrådet Dansk Sejlunion 21.11.2015 v/kristian Blicher Jepsen Konsulent i Friluftsrådet Friluftsrådet Tilskudsmuligheder Friluftsrådet kort fortalt Vision Friluftsliv for alle i en rig natur, og på et bæredygtigt

Læs mere

Spørgsmål Hvad kan ministeren oplyse om den kommende forvaltningsplan for ulve i Danmark

Spørgsmål Hvad kan ministeren oplyse om den kommende forvaltningsplan for ulve i Danmark Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 164 Offentligt J.nr. NST-4101-00479 25. juni 2013 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. R stillet af Folketingets Udvalg for landdistrikter

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

2. Endelig godkendelse af referatet af Kredsbestyrelsesmøde nr. 65 af 27. maj 2014. Referatet blev godkendt.

2. Endelig godkendelse af referatet af Kredsbestyrelsesmøde nr. 65 af 27. maj 2014. Referatet blev godkendt. Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 20. august 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 66-2014 Afholdt d. 27. maj 2014 kl. 18:30 til 22:00 i Jægerhytten på Ellehammervej,

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 referat RB-møde 140424 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Mødet begynder kl. 09.30 Der vil være kaffe og brød fra

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland. Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland. Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00 Til ABF's medlemsforeninger i kreds Vestjylland Skive, den 1. oktober 2014 Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00 Sted: Restaurant

Læs mere

1. Velkomst og præsentation Poul Erik Pedersen bød velkommen og introducerede til mødet.

1. Velkomst og præsentation Poul Erik Pedersen bød velkommen og introducerede til mødet. Til repræsentationen i Regionsudvalg Hovedstaden Regionsudvalg Hovedstaden Regionsformand Poul Erik Pedersen Hallandsvej 75 3140 Ålsgårde Tlf. 4970 9902 Mobil 2033 3412 E-post: poul.erik@pedersen.mail.dk

Læs mere

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 65. Tid: 8.jun.2015, kl Mødested: Egense Sejlklub.

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 65. Tid: 8.jun.2015, kl Mødested: Egense Sejlklub. REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 65. Tid: 8.jun.2015, kl.18.00 Mødested: Egense Sejlklub. Deltagere: Thyge Steffensen () Christian Kragh (CK) Børge Poulsen () Finn Frandsen (FF) Vibeke Rasmussen (VR)

Læs mere

Møde i Friluftsrådets bestyrelse mandag den 16. december 2013

Møde i Friluftsrådets bestyrelse mandag den 16. december 2013 REFERAT Møde i Friluftsrådets bestyrelse mandag den 16. december 2013 Til stede: Kirsten Nielsen, Flemming Larsen, Mads Kolte-Olsen, Flemming O. Torp, Kirsten Skovsby, Stine Sørensen, Leif Nielsen, Marco

Læs mere

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider Referat af Ordinært Kredsrepræsentantskabsmøde afholdt på Håndværkeren den 10. marts 2016 kl. 18.00 Grønne Kolonihaver

Læs mere

Referat af FU-Møde. 8. oktober. Deltagere: Dagsorden:

Referat af FU-Møde. 8. oktober. Deltagere: Dagsorden: Referat af FU-Møde 8. oktober 2009 Dagsorden: Deltagere: 1. Organisatorisk 2. Siden sidst 3. Regnskab 4. Ansøgninger 5. FSU s turneringer 6. IT 7. Juniorområdet 8. Evt. Benny Brinch, Poul Jacobsen, Hans

Læs mere