BETJENINGSVEJLEDNING FOR C-SCOPE KABELSØGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BETJENINGSVEJLEDNING FOR C-SCOPE KABELSØGER"

Transkript

1 BETJENINGSVEJLEDNING FOR C-SCOPE KABELSØGER LÆSES FØR IBRUGTAGNING!

2 TILLYKKE MED DERES NYE C-SCOPE KABEL OG RØRSØGER LÆS DENNE VEJLEDNING FØR IBRUGTAGNING Følg venligst denne vejledning hver gang de tager deres anlæg i brug, herved sikrer de, lang levetid for udstyret og sparer dem selv for unødige ærgrelser. Adskillelse, reparationer, eller andre indgreb må kun foretages af autoriseret reparatør. C-SCOPE ER ISO 9001 CERTIFISERET OG HAR 30 ÅRS ERFARING I AT PRODUCERE UDSTYR SOM KAN MODSTÅ SELV DE VANSKELIGSTE FORHOLD.

3

4 Indstilling kabelsøger: Power indstilling I Power Indstilling kan kabelsøgeren opfange elektriske signaler. Disse signaler findes i alle kabler som bærer en elektrisk strøm, dog kan alle ikke spores. Signalerne kan også være fra en begravet leder, såsom metalrør til gas eller vand. Begrænsninger i Power indstilling: Ikke alle elektriske kabler kan findes i Power indstilling, her er de vigtigste eksempler på elektriske kabler som måske ikke kan spores i Power indstilling. Kabler til gadelamper, når disse er slukket dannes der ikke signal Forsyning til bygninger med lidt, eller ingen elektricitet, vil ikke kunne spores Afkapslede kabler, i disse vil der aldrig være signal, selvom de er strømførende Ubrugte eller afklippede kabler Nogle få højspændingskabler, disse kan være så godt afbalancerede at der kun er et svagt eller slet intet signal. Kabler til jernbanedrift, disse har intet signal Kabler der ligger dybere end 3 mtr. Advarsel! Kabelsøgeren kan kun spore kabler som udsender et sporbart elektromagnetisk signal. Nogle kabler udsender intet signal og kan derfor ikke spores Dette betyder dog ikke at der ikke er spænding i kablerne Normalt skulle disse kabler kunne opdages hvis De bruger Radio eller Generator indstillingen.

5 Indstilling kabelsøger: Radio indstilling I Radio indstilling opdager kabelsøgeren radiosignaler, disse signaler strømmer gennem jorden og har tendens til at finde den vej med mindst modstand, såsom nedgravede metalkabler. Når dette sker, kan de som oftest spores med kabelsøgeren i Radio indstilling. Begrænsninger i radio indstilling: Ikke alle kilder kan findes i Radio indstilling Et stærkt signal fra en kilde kan maskere et svagere fra en anden kilde Man kan generelt ikke se hvad kilden er i Radio indstilling, kun positionen Radiosignalet favorisere ikke en kilde frem for en anden Dybden af det nedgravede kan ikke kun vurderes på signalstyrken Man kan normalt kun opdage radiosignaler ned til 2meters dybde Nogle signaler kan være for svage til at spores Advarsel! Kabelsøgeren kan kun finde signalkilder med et sporbart elektromagnetisk signal. Ikke alle signalkilder udsender et sporbart signal Signalkilder som ikke kan findes i Radio indstilling, kan i de fleste tilfælde findes i Generator indstilling med en signal generator.

6 Indstilling kabelsøger: Generator indstilling I Generator indstilling opdager kabelsøgeren signaler genereret af Generatoren, fra lederene. Signal generatoren udsender et kendt signal i de ledende kabler/rør som kan spores med kabel søgeren. På denne måde er det muligt at spore kabler eller rør som opfanger dette signal. Der et 2 metoder som signal generatoren kan afgive signal på: Direkte forbindelse - Signal generatoren forbindes direkte til kabler/røret, enten ved hjælp af jordspydet eller ved hjælp af tilbehør, f.eks. signaltangen. Induktion Signal generatoren kan sende et signal via induktion til rør/kabler som er begravet i jorden. Begrænsningerne ved Generator indstilling er beskrevet nærmere i betjeningsvejledningen til signal generatoren. Advarsel! Kabelsøgeren kan kun finde signalkilder med et sporbart elektromagnetisk signal. Ikke alle signalkilder udsender et sporbart signal

7 Brug af kabelsøger: Batterier Kontrol af batterier i kabelsøger Tænd kabelsøgeren ved at trykke på on/off kontakten som er placeret på undersiden af bærehåndtaget. Kabelsøgeren udsender et hørbart kontrolsignal i ca. 1 sekund og display tændes. Kontrolér indikatoren for batteritilstand i det nederste venstre hjørne af displayet. Hvis der kun er 1 streg eller ingen streg på indikatoren, skal batterierne udskiftes inden brug af kabelsøgeren. Udskiftning af batterier Tryk de to clips tilbage som holder låget til batterirummet. Fjern alle 8 brugte batterier og udskift dem med nye. Vær omhyggelig med at placere batterierne korrekt i batteriholderen. Indsæt batteriholder vær opmærksom på at denne har kontakt med de 2 kontaktpunkter i batterirummet, luk låget omhyggeligt. Brug kun Alkaline batterier type AA (LR6). Bortskaf altid brugte batterier på en forsvarlig måde. Advarsel! Skift ikke batterierne i lukkede rum, hvor der kan være gasser til stede.

8 Brug af kabelsøger: Korrekt greb på kabelsøger Når den er i brug skal kabelsøgeren altid holdes lodret. Sving aldrig med kabelsøgeren så den bevæger sig væk fra vandret. Hold tænd/sluk kontakten tændt med lang eller lillefinger. Brug pegefingeren til at justere følsomheden med.

9 Brug af kabelsøger: Søgnig Der er 3 trin i processen at spore et objekt: søgning, præcisering og sporing 1. Stil funktionskontakten i den korrekte indstilling 2. Hold tænd/sluk kontakten inde. Kablesøgeren udsender en test tone og display tændes. Kontrolér batteriniveauet for at være sikker på at batterierne er brugbare. 3. Roter knappen til følsomhed med uret indtil maksimum er indikeret af pilen på displayet. 4. Foretag afsøgning af området i et rudemønster. Gå langsomt og sørg for kabelsøgeren holdes lodret og roligt. 5. Når du nærmer dig området hvor der et signal, vil kabelsøgeren udsende et hørbart signal og give udslag på displayet 6. Forsæt med at gå indtil begge signaler forsvinder. Denne søgeteknik bruges kun i Power og Radio indstilling. Se Brug af signalgenerator for det korrekte søgemønster når der bruges signalgenerator. Nogle gange vil kabelsøgeren afgive et hørbart signal og fuld udslag på display over hele området, hvis dette er tilfældet, så skru lidt ned for følsomheden og gentag afsøgningen af området.

10 Brug af kabelsøger: præcisering Når man har konstateret at der er en signalkilde, er det næste trin at finde kilden præcist, jo tættere kabelsøgeren er på kilden, jo stærkere er responsen. Præcisering af et signal 1. Hold kabelsøgeren vertikalt, søg i området med signalkilden. Hvis signalet er for kraftigt, reducer da følsomheden lidt inden der forsættes. 2. Bredden af signalområdet vil krympe når følsomheden bliver reduceret. Når følsomheden er lav nok vil der være en klar signaltop på displayet, når kabelsøgeren passerer kilden. Kabelsøgeren er placeret direkte over kilden når displayet visser det højeste udslag. 3. Drej forsigtigt kabelsøgeren over dette sted, indtil udslaget falder til et minimum. Kabelsøgeren vil nu være omtrent på linie med kilden. 4. Marker kilden. Justering af følsomheden kan variere meget, afhængigt af indstilling, signal styrke og dybde.

11 Brug af kabelsøger: sporing Når man har fundet et signal, skulle det nu være muligt at spore dets rute 1. Følg omhyggeligt signalets rute, hold kabelsøgeren vinkelret på signalets retning. Der er nødvendigt at bevæge kabelsøgeren i en pendulbevægelse fra side til side for at værre sikker på at der stadigt er fuldt signal. 2. Stop og marker retningen på signalet med jævne mellemrum, jo flere markeringer der laves jo mere præcis bliver retningen af kilden. Det kan være nødvendigt at justere følsomheden, for at bevare det optimale signal. Efter afsøgning, gentag da denne for at finde yderligere signalkilder. Advarsel! Forcer aldrig sporingen, da små ændringer i signalets rute kan overses hvis man ikke er omhyggelig med at følge signalet.

12 Tabt signal Dette kan være på grund af en bøjning, et buk, en ændring i dybden eller en T-forbindelse, eller simpelthen enden af signalkilden. At genfinde et tabt signal 1. Søg i en cirkel på mindst 1 meter fra hvor signalet blev tabt. Dette skulle finde signalet igen, hvis det bare har ændret retning eller er blevet fordelt i en T-forbindelse. 2. Hvis du intet finder, øg da følsomheden og gentag cirklen, dette skulle finde signalet, hvis det bare er længere nede. Brug af signalgenerator Ved brug af kabelsøgeren i power eller radio indstilling, er det kun muligt at spore en signalkilde som udsender et signal, eller genudsender et radiosignal. Ved brug af signalgenerator er det muligt at finde næsten alle de tilbageblivende signalkilder. Denne sektion forklare de forskellige måder som signalgeneratoren kan bruge spå. Den viser også hvordan man ved hjælp af tilbehør kan forbinde signalgeneratoren til forskellige kilder. Direkte forbindelse At forbinde signalgeneratoren direkte til en kilde er den bedste og mest effektive metode at overføre signalet på og spore dette. Signal tang Signal tangen er tilbehør som tillader at forbinde signalgeneratoren til et kabel uden at lave en direkte fysisk forbindelse. Selv om at signal tangen ikke er i fysisk kontakt med kablet anses dette som en forbindelse, da signalgeneratoren er i Connection indstilling.

13 Signal injector Signal injectoren et tilbehør som gør det muligt at tilslutte signalgeneratoren til en almindelig stikkontakt. Signalet kan spores i forsyningskablet til ejendommen. Induktion Med induktion kan man sende signaler i kabler/rør hvor det ikke er muligt at lave direkte forbindelse. Kabelsøgeren skal altid bruges efter forskrifterne i brugsvejledningen, med mindre andet er påkrævet ved brug med signalgenerator.

14 Brug af signalgenerator: Batterier Tænd signalgeneratoren ved at trykke på on/off knappen. Signalgeneratoren udsender en høj vedvarende tone. Hvis batterierne trænger til udskiftning vil tonen blive afbrudt. Under brug vil signalgeneratoren advare kabelsøgeren om lavt batteriniveau ved at udsende at afbrudt signal i stedet for det normale vedvarende. Udskiftning af batterier Fjern tilbehørsbakken. Skru de to fingerskruer som er placeret i bunden af signalgeneratoren løse. Fjern alle 4 batterier og udskift dem med nye Vær omhyggelig med at isætte de nye batterier korrekt Pas på ikke at stramme fingerskruerne for meget Sæt tilbehørsbakken på plads igen Brug kun Alkaline batterier type D (LR20). Bortskaf altid brugte batterier på en forsvarlig måde. Advarsel! Skift ikke batterierne i lukkede rum, hvor der kan være gasser til stede.

15 Brug af signalgenerator: Direkte forbindelse Advarsel! Forbind aldrig direkte til strømførende ledning Advarsel! Det kan være nødvendigt at få ejers tilladelse inden De forbinder til røret Kablet til direkte forbindelse og jordspydet som leveres med signalgeneratoren, bruges til at sende et signal i ethvert metalrør, gennem et passende kontaktpunkt, f.eks. ventil, hane, stophane eller et stykke bart rør. 1. Sæt kablet i signalgeneratorens stik 2. Sæt den røde ledning på deres kontaktpunkt, ved hjælp af krokodillenæbet. Vær sikker på at der er en god forbindelse til røret. 3. Tænd signal generatoren Materialet som metalrøret er lavet af har ingen eller lille indflydelse på sporings evnen Hvis det ikke er muligt at få krokodillenæbet til at bide, brug da magneten på bagsiden af dette.

16 4. Sæt jordspydet i jorden (afsøg først området for nedgravede kabler med kabelsøgeren). Den ideelle placering af jordspydet er vinkelret på retningen af røret, og hele kablet fører væk fra forbindelspunktet. 5. Forbind den sorte jordledning til jordspydet (eller et alternativ som er jordet). Hvis jordforbindelsen er for langt væk til den sorte ledning kan nå, brug da den gule 10mtr ekstraledning i stedet. 6. Når jordledningen forbindes til jordspydet, vil signalet fra signalgeneratoren ændre tonen. Jo større ændring i tonen, jo bedre vil signalet være i røret. Hvis der ikke er nogen ændring i tonen kan det skyldes skidt, maling eller rust som forhindre en god forbindelse med røret. Det kan også være jordspydet som er problemet. Placer jordspydet et andet sted, eller brug et alternativ. Hvis signalgeneratorens tone ikke ændre sig, bliver der ikke overført noget signal

17 Direkte forbindelse til en gadelampe Placering og retning af kabler til gadelamper kan bestemmes, ved brug af signalgeneratoren og jordspyd med rør. Brug den samme metode som hvis det var et rør, forbind signalgeneratorens røde ledning til ydersiden af gadelampen. Advarsel! Åben aldrig dækslet i gadelampen for at få adgang til kablerne, dette er farligt og ikke nødvendigt! Vær sikker på at der ikke er maling som forhindrer krokodillenæbet i direkte forbindelse til stolpen. Hvis stolpen er af beton, forbind da ledningen til metalrammen rundt om dækslet.

18 Brug af signalgenerator: Signal tang / injector Signal tang 1. Tilslut signaltang til stik på signalgenerator 2. Tænd for signalgenerator 3. Kontrolér at tangens arme er rengjorte. Placer signaltangen omkring kablet og vær sikker på at tangens kæber er helt lukket. Det hørbare signal fra signalgeneratoren ændrer sig for at indikere at kæberne er lukket korrekt. Advarsel! Forsøg aldrig placere signaltangen omkring elektriske kabler som bevist er placeret uden for rækkevidde, dette kan være ubeskyttede eller uisolerede kabler! Signaltangen kan ikke sende et signal til et kabel som ikke er jordet i begge ender. Dette kan være afklippede kabler, eller kabler til mindre maskiner som ikke er jordet.

19 Signal injector 1. Tilslut signal injector til stik på signalgenerator og el stik 2. Tænd for signalgenerator 3. Tænd for el stik. Det hørbare signal fra signalgenerator vil ændre sig for at indikere korrekt forbindelse. På PME systemer kan det være nødvendigt med den ekstra jordforbindelse, hertil kan de bruge jordspyd og det dertil hørende 10 mtr gule kabel. Spørg altid ejer/bruger om det er i orden at afbryde el forsyningen Brug af signalgenerator kan afbryde el forsyningen. Advarsel! Brug aldrig signalgeneratoren i systemer hvor spændingen overstiger 240 volt

20 Signal generator: Søgning på signal med direkte forbindelse Søgemønsteret som man benytter når signal generatoren er direkte forbundet (ledning, signal tang eller injector) er forskellig fra den metode man bruger normalt, i Power eller Radio indstilling. 1. Gå nogle få skridt væk fra hvor signalgeneratoren er forbundet med røret. Sæt indstillingsknappen på Generator indstilling. Hold kabelsøgeren, sådan at siden vender mod signalgeneratoren. 2. Juster følsomheden, således kun lige viser et udslag og udsender et hørbart signal. 3. Hvis det er muligt, gå i en fuld cirkel omkring forbindelsespunktet, forsøg at holde den samme afstand til dette. Når et signal findes, lokaliser placeringen som vist under Brug af kabelsøger. 4. Når det første signal er lokaliseret, så juster ikke på følsomheden, men forsæt cirklen for at se om andre signaler kan findes. Hvis flere signaler findes, sammenlign da styrken af disse ved hjælp af displayet, der stærkeste signal vil normalt komme fra det rør som signalgeneratoren er forbundet til.

21 Signal generator: Sporing af et direkte forbundet signal Metoden der benyttes til sporing af et direkte forbundet signal er stort set den samme som den normale metode brugt i Power eller Radio indstilling, men der et følgende forskelle: Det er ikke muligt at søge på signalet, før eller efter forbindelsespunktet Signalet som kabelsøgeren finder, vil blive svagere jo længere væk du kommer fra signalgeneratoren. Derfor er det nødvendigt løbende at justere følsomheden, for at kompensere for dette.

22 Signal generator: Induktion Dette er standardmetoden for induktion af et signal til begravede rør/kabler. Signalet vil være kraftigt lige under signal generatoren, men bliver hurtigt svagere når man bevæger sig væk fra den. 1. Kontrolér at der ikke er noget tilbehør tilsluttet signal generatoren, det slår automatisk på induktion når dette ikke er tilfældet. 2. Placer signal generatoren på jorden hvor kablerne kan være begravet. Vær sikker på at signal generatoren står parallel med i den retning som kablerne kan være. 3. Tænd signalgeneratoren og kontrolér batterierne. 4. Signalet vil blive sendt direkte ned i jorden imiddelbart under generatoren, i ca. 3 meters bredde, på begge sider af generatoren. Jo tættere signal generatoren er på det nedgravede kabel, jo stærkere vil signalet være.

23 Signal generator: Søgning efter et induceret signal Søgemønstret, man benytter for at finde signal generatorens signal, når det bliver induceret er lidt anderledes end det mønster man benytter i Power eller Radio indstilling. 1. Gå mindst 10 meter væk fra signal generatoren, med kabelsøgeren. Dette er for at undgå at det signal der opfanges er fra de nedgravede rør/kabler og ikke bliver opfanget gennem luften. 2. Stå så du er på linie med enden på signal generatoren og kabelsøgerens side vender mod denne. 3. Juster følsomheden, således kun lige viser et udslag og udsender et hørbart signal. Signal generatoren, vil sende en del signaler i jorden men også luftbårne signaler vil kunne opfanges Vær sikker på at holde kabelsøgeren lodret hele tiden for at formindske risikoen for at opfange de luftbårne signaler. 4. Gå i en ret linie for end enden af signalgeneratoren. Når et signal opfanges, lokaliser det som beskrevet i Brug af kabelsøger. Hvis der ikke opfanges noget signal, flyt da signalgeneratoren 5 meter og prøv igen. Gentag proceduren og flyt signalgeneratoren, i trin af 5 meter, i rude mønster indtil et signal opfanges. 5. Det kan være muligt at øge styrken på det inducerede signal, ved at ændre placering på signalgeneratoren. Når kablet/røret først er fundet kan man flytte signalgeneratoren til siden og signalet bliver stærkere eller svagere. Husk at jo tættere signalgeneratoren er på emnet jo kraftigere er signalet.

24 Signalet som kabelsøgeren opfanger, bliver svagere jo længere fra signalgeneratoren man er. Det er nødvendigt at øge følsomheden for at kompensere for dette.

25 Signal generator: Induktion i flere rør/kabler Det er vigtigt at kontrollere om der er flere kabler/rør som løber parallelt med den du har opdaget. 1. Kontrolér at der ikke er koblet tilbehør til signal generatoren. 2. Tænd signal generatoren og kontrolér batterierne er i orden 3. Placér signal generatoren på jorden, på siden, over det sted du har lokaliseret røret/kablet, således at der ikke længere induceres et kraftigt signal. 4. Undersøg området, for at finde endnu et stærkt signal, tæt på hvor det oprindelige signal blev fundet. Gentag denne proces indtil du er sikker på der ikke er flere signaler. Denne metode kan også bruges til at maskere et signal, så et andet lettere kan findes. Signalets udbredelse er ca. 3 meter på hver side af signalgeneratoren, men ikke direkte under den. Begrænsninger ved induktions metoden Der er begrænsninger på hvad man kan opnå ved brug af signal generatoren i induktions indstilling sammenlignet med direkte forbindelse. Det er normalt ikke muligt at identificere det kabel/rør som er blevet opdaget med et induceret signal. Hvis signalet kan følges langt nok, vil et dæksel eller lignende være den synlige identifikation på typen af rør/kabel. Meget tynde kabler, kan muligvis ikke induceres tilstrækkeligt til at de kan opdages. Ofte er det ikke muligt at inducere et specifikt rør/kabel for at spore dette alene, hvis der er andre rør/kabler i nærheden. Et rør eller kabel som er under armeret beton kan ikke induceres. Armeringen vil sende signalet tilbage og derved maskere signalet fra rør/kabler begravet under dette.

26 Signal generator: Brug af induktiv søgning Hvis et stort område skal afsøges for nedgravede tjenester kan man bruge induktiv søgning, dette er den ideelle metode for at finde nedgravede rør/kabler på et større område. Induktiv søgning kræver 2 personer: en til at betjene kabelsøgeren og en til at positionere signal generatoren. 1. Stå ca. 10 meter fra hinanden 2. Den ene person holder signal generatoren, tændt, tæt på jorden og med enden af signal generatoren vendt mod personer der holder kabelsøgeren. 3. Justér følsomheden, så den lige giver udslag og udsender et hørbart signal. 4. Gå samtidigt, langsomt over området, medens i holder den samme afstand og går på parallelt med hinanden. Når signal generatoren kommer tæt på en nedgravet tjeneste, vil signalet blive induceret til den og du vil se en øget respons fra kabelsøgeren. 5. Bed øjeblikkeligt din kollega om at stoppe og placere signal generatoren på jorden på stedet. Du kan nu præcisere signalet og spore dets rute. Fortsæt med at afsøge området både på langs og på tværs af området.

27 Sporing i ikke metalliske rør Ikke metalliske rør såsom, kloakrør, nedløbsrør, gas- og vandrør er ikke ledende og kan derfor ikke opdages med kabelsøgeren i power- eller radio indstilling. Det er heller ikke muligt at inducere et signal i rørene med signalgeneratoren, eller for den sags skyld vandet eller gasen i rørene. Hvis der kan finde adgang ind i rørene, skulle en C.scope sonde eller Plastic Pipe Tracer gøre det muligt at fastslå position og rute på rørene. Sonde Sonden er en lille batteridrevet sender, som kan indsættes i et rør, f.eks. kloak eller afløb. Positionen kan fastslås (derved fastslås positionen af røret) ved at bruge kabelsøgeren i generator indstilling. Sonden kan bruges i rør fra Ø50mm og indtil 5 meters dybde. Den kan IKKE sende et signal gennem et metalrør. Sonde sender ikke et signal langs med røret, men udsender et distinkt signal som kabelsøgeren kan opfange. Man indsætter den i røret og skubber den ind til det punkt, rør man ønsker at spore. Dette kan gøres ved at montere sonden på en rørål, v.h.a. den medfølgende adapter, eller ved at montere sonde på spuleslange eller et kloak-tv. Bemærk Sonden leveres med en standard adapter til rørål, hvis der er brug for anden adapter, kontakt da deres forhandler. Bemærk Brug kun alkaline AA (LR6) batterier, bortskaf brugte batterier på en forsvarlig måde Bemærk Monter altid et nyt batteri i sonden, hvis du forventer at sporingen i røret, vil blive langvarig.

28 Sporing i ikke metalliske rør: Sonde Sonden får strøm fra et enkelt alkaline AA (LR6) batteri. 1. For at tænde sonden, skille soden af og et nyt batteri indsættes, indsæt det nye batteri i batterirummet med + polen ned af. 2. Skru de 2 halvdele af sonden sammen, vær omhyggelig med ikke at stramme dem for hårdt, sonden udsender nu et signal. 3. For at slukke sonden skal batteriet fjernes.

29 Positionering Før sonden indsættes i røret er det bedst at indstille kabelsøgeren så følsomheden er korrekt, til dybden. Bemærk Dette gøres nemmest når sonden er synlig i bunden af mandehullet, inden den indføres i røret. 1. Kabelsøgeren skal altid holdes parallelt med sonden. Bemærk Dette er modsat den måden den holdes på normalt.

30 2. Stil kabelsøger til generator indstilling og tænd den. Kontrolér batteriniveau for at sikre dem at batterierne i kabelsøgeren virker, skift dem hvis nødvendigt. 3. Mens kabelsøgeren holdes parallelt med sonden, bevæg den da frem og tilbage over sonden. Justér følsomheden indtil en distinkt top ses på display, når kabelsøger bevæges over sonden. 4. Bevæg kabelsøgeren far side til side over sonden, en tilsvarende top skal nu ses når den passere direkte over sonden. Kabelsøgeren er nu sat korrekt op til at spore sonden. 5. Skub sonden ind i røret. 6. Med kabelsøgeren tænd gå nu fra starten af røret i den retning som sonden blev skubbet ind. Et stærkt signal med to svagere spøgelses signaler på hver side, indikere at man er direkte over sonden. Spøgelsessignalerne er altid svagere end hoved signalet og skal ikke fejlagtigt tages for dette. 7. Præcisér placeringen ved at bevæge kabelsøgeren frem og tilbage og fra side til side, indtil du får et kraftigt signal. 8. Skub sonden længere ind i røret og gentag proceduren.

31 Sporing i ikke metalliske rør: Plastic Pipe Tracer Sporing af ledninger Plastic Pipe Traceren kan bruges indtil 2 meters dybde og fungerer ikke i metalrør eller nedløb. Plastic Pipe Traceren skal indsættes i røret inden signalet fra signalgeneratoren tilføres. Signalgeneratoren tilsluttes som når man vil sende signal direkte i et metalrør, se under brug af signalgenerator. Kun en leder skal forbindes til Plastic Pipe Traceren, den anden forbindes til jordspydet. Advarsel Autorisation kan være nødvendig inden brug af Plastic Pipe Tracer. Bemærk Det er usandsynligt at signalgeneratorens signal kan spores i hele Tracerens længde inden i røret, så antag aldrig at du har nået enden at denne, Brug af End Tracing er nødvendigt.

32 End Tracing Spidsen af Plastic Pipe Traceren kan tilføres et signal fra signalgeneratoren. Den opfører sig som en sonde og er en meget pålidelig måde at finde enden på. Signalet fra signalgeneratoren tilføres ved at forbinde den røde Direct Connection ledning til en af terminalerne på Traceren og den sorte jordledning til den anden terminal. Når den anden forbindelse udføres vil signalgeneratoren ændre tone, for at indikere at forbindelsen er foretaget. Spidsen af Plastic Pipe Traceren kan nu findes på samme måde som man lokalisere en sonde. Bemærk Det er vigtigt at man høre en ændring af tonen, for at indikere at forbindelsen er etableret. Bemærk Dette er den ideelle metode til at finde enden af røret, men den angiver ikke rørføringen

33 Dybde måling Kabelsøgeren kan bruges sammen med signalgeneratoren eller sonden til at indikere dybden af et nedgravet rør/kabel. Dybde kan ikke måles i Power eller Radio indstilling. Advarsel Dybdemåling må ikke bruges som grundlag til vurdering af om en opgravning kan foretages. Advarsel Hvis ikke den korrekte procedure for dybdemåling følges, kan resultatet være ukorrekt, dette er værre end ikke at have et dybdemål overhovedet! 1. Signalgeneratoren skal stå på kontinuerligt signal, ikke pulserende signal. 2. Det er vigtigt at signalet er godt og kraftigt. Dette opnås bedst ved at bruge signalgeneratoren i Connect indstilling i stedet for induktiv indstilling. 3. Sæt kabelsøgeren i generator indstilling og præciser positionen af den nedgravede tjeneste. Vær sikker på at kabelsøgeren er direkte over denne og vinkelret på rør/kableføringen. Hvil kabelsøgeren på jorden i oprejst position. Advarsel Hvis positionen at dårligt præciseret, vil dybdemålingen blive unøjagtig. Bemærk Et dårligt signal indikeres med en ustabil visuel respons på kabelsøgeren, dette vil give en unøjagtigt dybdemåling.

34 4. Tryk på og hold dybdemålingsknappen nede, dybden vil blive vist på displayet, udlæst i meter. 5. Dybden kan vericiferes, ved at løfte kabelsøgeren mens dybdemålingsknappen holdes nede, dybdemålet vil øges med den løftede distance. Begrænsning ved dybdemåling Der er nogle situationer hvor det ikke er muligt at få en korrekt angivelse af dybdemålet: o Et sving eller buk i rør/kabel føringen o Tæt på et sted hvor dybden ændres o Nær et T i rør/kabel føringen o Hvor rør/kabel enden o Hvor signalet kan overføres til en nærliggende installation o Tæt på store metalobjekter, såsom; metalhegn eller køretøjer o Inden for 25 meter af signalgeneratoren, hvis denne bruges i Induction indstilling o Under armeret beton o Tæt på signalgeneratoren, eller ledninger ved brug i Connected indstilling. Bemærk Dybden der vises er fra centrum af rør/kabel og ikke fra afdækning, dette kan være af betydning ved rør/kabler i stor diameter. Nøjagtighed er 0,05 meter, Dybde er 0,2 meter til 3,0 meter.

35 Dybdemåling ved hjælp af sonde/plastic Pipe Tracer (kun i End indstilling) 1. Find sondens nøjagtige position som vist i sporing af ikke metalliske rør, vær sikker på at signalet er fra sonden og ikke et af de 2 spøgelsessignaler for og bag den nøjagtige position. 2. Hvil kabelsøgeren på jorden, hold den vertikalt og parallelt med sonden. 3. tryk 2 gange på dybdeknappen og hold den, ved de andet tryk for at vælge sonde indstilling. Sonde vil blinke i display og dybden vil blive vist. Hvis ordet sonde ikke vises vil dybdemålet ikke være nøjagtigt. Bemærk Den viste dybde er på sonden og ikke på røret. Nøjagtigheden er 0,15 meter, dybden 0,8 meter til 5,0 meter

Betjeningsvejledning for C.A.T+ & GENNY+ 100.116

Betjeningsvejledning for C.A.T+ & GENNY+ 100.116 CAT og Genny er det perfekte søgeudstyr til lokalisering af nedgravede kabler og rør. Den robuste konstruktion sikrer lang levetid og stor driftssikkerhed. De få knapper sikrer stor effektivitet, selv

Læs mere

AT3000 Kabelsøger & Signalgenerator

AT3000 Kabelsøger & Signalgenerator AT3000 Kabelsøger & Signalgenerator El-nr. 87 98 327 411 Elma AT3000 side 2 Forord R-3000 og G-3000 er det perfekte søgeudstyr til lokalisering af nedgravede kabler og rør. Den robuste konstruktion sikrer

Læs mere

Betjeningsvejledning Zircon i700 Lægte/metal og spændingssøger. El.nr. 63 98 157 245

Betjeningsvejledning Zircon i700 Lægte/metal og spændingssøger. El.nr. 63 98 157 245 Betjeningsvejledning Zircon i700 Lægte/metal og spændingssøger El.nr. 63 98 157 245 Zircon i700 lægtesøger... 3 Generelt... 3 Beskrivelse af instrumentet... 3 Oversigt over instrumentet... 3 Installering

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Brugsanvisning Varenr.: 9053292 Metaldetektor GC-1065 Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Metaldetektor - Varenr. 9053292 Beskrivelse: Metaldetektor med max.

Læs mere

LÆGTE/METAL/STRØM DETEKTOR

LÆGTE/METAL/STRØM DETEKTOR LÆGTE/METAL/STRØM DETEKTOR Brugsanvisning Læs denne brugsanvisning grundigt før brug INTRODUKTION Dette er en avanceret detektor med multifunktion. Den kan finde og lokalisere metal, strøm og lægter. Figur

Læs mere

Betjeningsvejledning Seba VM-880 Stophanesøger. El.nr. 63 98 964 328

Betjeningsvejledning Seba VM-880 Stophanesøger. El.nr. 63 98 964 328 Betjeningsvejledning Seba VM-880 Stophanesøger El.nr. 63 98 964 328 Seba VM-880 side 2 Indhold Seba VM-880 introduktion... 2 Seba VM-880 standardudstyr... 2 Tekniske specifikationer... 3 Kontrol og indikatorer...

Læs mere

Rev.1 November 2009. Betjenings vejledning for RD 7000 DL

Rev.1 November 2009. Betjenings vejledning for RD 7000 DL Rev.1 November 2009 Betjenings vejledning for RD 7000 DL Beskrivelse af RD 7000 Modtager Modtager RD 7000 15 12 10 11 12 18 19 20 21 22 RD 7000 funktioner 1 Tryk knapper. 2 LCD-display 3 Batteriklap 4

Læs mere

Geemarc BRUGERVEJLEDNING. Loop Hear LH600

Geemarc BRUGERVEJLEDNING. Loop Hear LH600 Geemarc DK BRUGERVEJLEDNING Loop Hear LH600 Introduktion Tillykke med din Geemarc LH600 teleslynge. Dette er en kvalitetsteleslynge designet til brug i dit hjem. Den er let at installere og passer ind

Læs mere

BRUGERMANUAL. ELEKTRONISK HYDROGEN LÆKAGEDETEKTOR Cod

BRUGERMANUAL. ELEKTRONISK HYDROGEN LÆKAGEDETEKTOR Cod BRUGERMANUAL ELEKTRONISK HYDROGEN LÆKAGEDETEKTOR Cod. 11132320 GENERAL INFORMATION Tak for dit køb denne Hydrogen (brint) gas lækage detektor (H2). Læs brugsanvisningen før ibrugtagning for at sikker korrekt

Læs mere

Quick guide til evolution wireless serie 100

Quick guide til evolution wireless serie 100 Quick guide til evolution wireless serie 100 Tillykke med dit nye evolution wireless sæt. Nedenfor finder du en Quick-guide, som sætter dig istand til at anvende dit evolution wireless sæt meget hurtigt.

Læs mere

TILLYKKE MED DERES NYE TV INSPEKTIONS ANLÆG LÆS DENNE VEJLEDNING FØR IBRUGTAGNING

TILLYKKE MED DERES NYE TV INSPEKTIONS ANLÆG LÆS DENNE VEJLEDNING FØR IBRUGTAGNING TILLYKKE MED DERES NYE TV INSPEKTIONS ANLÆG LÆS DENNE VEJLEDNING FØR IBRUGTAGNING Tillykke med deres nye TV INSPEKTIONSANLÆG FOR KLOAKER OG ANDRE SKJULTE INSTALLATIONER. Følg venligst denne vejledning

Læs mere

Brugervejledning TAL Evolution

Brugervejledning TAL Evolution 1 BRUGSVEJLEDNING TAL EVOLUTION Serienr.: Ejer: Forhandler: Brdr. A & O Johansen, Rørvang 3, 2620 Albertslund. Forord TAL Evolution er startmodellen blandt de automatiske lasere. Her er THEIS ikke gået

Læs mere

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser Tak, fordi du har købt denne stråle detektor, læs venligst denne brugsanvisning omhyggeligt før installation. Forsøg aldrig at adskille eller reparere produktet.

Læs mere

Olympia Canny Babyalarm Brugsvejledning

Olympia Canny Babyalarm Brugsvejledning Olympia Canny Babyalarm Brugsvejledning 1 Kære kunde Vi er meget glade for, at du valgt at købe Olympia Canny hos os. Skulle der imod alt forventning være en teknisk fejl, bedes du bemærke dig følgende

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR Side 1 til vandsensor Introduktion Vandsensoren er designet til at opdage vand, f.eks. ved oversvømmelser i din bolig. Den kan placeres alle steder, hvor der kan være risiko

Læs mere

Elma Ultra kabelsøgersystem - A-Ramme søgning

Elma Ultra kabelsøgersystem - A-Ramme søgning - A-Ramme søgning 2 Index Baggrund... 3 Hvordan fejl med jordretur opstår... 3 Generelt før der kabelfejlsøges... 3 Fejllokaliseringsteori... 3 Opsætning af transmitter... 4 Opsætning af modtager og A-ramme...

Læs mere

Side 1 af 10. Klargøring af SNOEZELEN apparater 3. Belægning af kontrolfelter for de forskellige apparater 4. Tænd/sluk knappen for Batteri 4

Side 1 af 10. Klargøring af SNOEZELEN apparater 3. Belægning af kontrolfelter for de forskellige apparater 4. Tænd/sluk knappen for Batteri 4 Side 1 af 10 Brugervejledning til SNOEZELEN Fjernbetjening Vi takker for at du har besluttet dig for at købe dette førsteklasses produkt. SNOEZELEN fjernbetjeningen produceres udelukkende i Tyskland og

Læs mere

NEO GSM nødkaldeapparat. Betjeningsvejledning

NEO GSM nødkaldeapparat. Betjeningsvejledning NEO GSM nødkaldeapparat Betjeningsvejledning Kidde Danmark A/S Kidde Danmark A/S Industriholmen 17-19 Viborgvej 798 2650 Hvidovre 8471 Sabro 3686 9600 8694 8711 info@kidde-danmark.dk info@kidde-danmark.dk

Læs mere

DM-18. Bærbar CD-afspiller. Dansk betjeningsvejledning. Danish. www.denver-electronics.com

DM-18. Bærbar CD-afspiller. Dansk betjeningsvejledning. Danish. www.denver-electronics.com DM-18 Bærbar CD-afspiller Dansk betjeningsvejledning ALLE RETTIGHEDER FORBEHOLDES COPYRIGHT DENVER ELECTRONICS A/S www.denver-electronics.com SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER For ikke at beskadige denne enhed

Læs mere

SAS816WHB-0-RF TRÅDLØS RUMTERMOSTAT

SAS816WHB-0-RF TRÅDLØS RUMTERMOSTAT TRÅDLØS RUMTERMOSTAT SAS816WHB-O-RF SAS816WHB-0-RF TRÅDLØS RUMTERMOSTAT SAS816WHB-0-RF er en ikke-programmerbar termostat, Den kan erstatte de mest almindelige termostater i boligen og er konstrueret til

Læs mere

Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder. Brugsanvisning. Pakken indeholder:

Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder. Brugsanvisning. Pakken indeholder: Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder Brugsanvisning Pakken indeholder: 1 modtager 2 x sendere Stænktætte covers til halsbånd / nøglering 1 x holder til modtager ID-stickers til sendere 2

Læs mere

Installation, konfigurering og fejlfinding af medicinsk udstyr i TDCs hjemmemonitoreringspakker

Installation, konfigurering og fejlfinding af medicinsk udstyr i TDCs hjemmemonitoreringspakker Installation, konfigurering og fejlfinding af medicinsk udstyr i TDCs hjemmemonitoreringspakker A&D Blodtryksmåler type UA-767 PBT-Ci Dokument kontrol: Dokument navn: Teknisk vejledning TDC UA-767PBT-Ci

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT Side 1 til din LOCKON dørkontakt Introduktion Dørkontakten består af en senderenhed og en magnetenhed. Den fungerer sådan, at senderenheden overfører et signal til centralenheden,

Læs mere

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Sådan kommer du i gang Det er der i kassen Indhold MojoMINI skærm USB kabel til skærm SD hukommelseskort Pegepind Billader til skærm Monteringsbeslag

Læs mere

MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING

MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhedsforanstaltninger.....1 Nødvendigt værktøj...1 Montering af garageportåbneren...2-6 Montering af skinnerne..7-8 Stramning af

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

DM-44TE 45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller

DM-44TE 45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller Danish DM-44TE 45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller Dansk betjeningsvejledning www.denver-electronics.com SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER For ikke at beskadige denne enhed bør den ikke opbevares på steder

Læs mere

Manual. Transportabel energistation. Opbevar denne vejledning til fremtidig brug.

Manual. Transportabel energistation. Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. Manual Transportabel energistation Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER Dette elektriske produkt må kun anvendes til de formål der er i overensstemmelse med disse

Læs mere

2007/2. Clean Mate IVO. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel

2007/2. Clean Mate IVO. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel 2007/2 DK Betjeningsvejledning Clean Mate IVO Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforskrifter... 3 3.

Læs mere

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIOER LÆS OG FØLG INSTRUKTIONERNE VIGTIGT: Først når bundsugeren er helt under vand tilsluttes en til strømstikket og der tændes

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Brugsanvisning Varenr.: 9053291 Metaldetektor GC-1066 Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Metaldetektor - Varenr. 9053291 Beskrivelse: Metaldetektor med 12

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter.

Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter. Dansk Dansk Keepower Lader Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter. Læs betjeningsvejledningen inden opladning.

Læs mere

15. Digital kode vælger (hvid DIP switch) 16. Kanal vælger (gul DIP switch) 17. Batteri hus

15. Digital kode vælger (hvid DIP switch) 16. Kanal vælger (gul DIP switch) 17. Batteri hus Babyalarm MBF 8020 DK 1.. INDHOLD 1 x sender med integreret oplader, 1 x modtager, 1x ladestation for oplader 2 x strømforsyninger, 2 x specielle opladte batteri pakker 1 x Bruger manual 2.. KOMPONENTER

Læs mere

Humantecknik Crescendo 50

Humantecknik Crescendo 50 Humantecknik DK BRUGERVEJLEDNING Humantecknik Crescendo 50 Side 2 Tillykke med købet af din Crescendo 50 forstærker. Du har valgt et moderne og pålideligt system. Læs venligst denne brugsvejledning omhyggeligt

Læs mere

Brugsvejledning Olympia Babyalarm MBF 7010

Brugsvejledning Olympia Babyalarm MBF 7010 Brugsvejledning Olympia Babyalarm MBF 7010 Kære kunde Vi er meget glade for, at du valgt at købe Babyalarm 7010 hos os. Skulle der imod alt forventning være en teknisk fejl, bedes du bemærke dig følgende

Læs mere

PDC120 PI. Betjeningsvejledning Version 120.3. Installationsvejledning Version 120.4

PDC120 PI. Betjeningsvejledning Version 120.3. Installationsvejledning Version 120.4 PDC120 PI Betjeningsvejledning Version 120.3 Installationsvejledning Version 120.4 1. Intoduktion Tillykke med dit nye Smart Park parkerings system. Din Smart Park er et multifunktions parkerings system,

Læs mere

Elektrisk golfvogn 1-7

Elektrisk golfvogn 1-7 Elektrisk golfvogn 1-7 Golfvognsskitse 2-7 Opstart Drej koblingen og skub hjulet på aksen indtil Quick Release røret lukker. Vær opmærksom på forskellen på højre og venstre hjul Tryk foldeleddet, løsgør

Læs mere

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Humantechnik Akustisk Alarmsender A

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Humantechnik Akustisk Alarmsender A Humantechnik DK BRUGERVEJLEDNING Humantechnik Akustisk Alarmsender A-2473-0 Side 2 Tillykke med købet af din RF-alarmsender akustisk. Vi håber, at du vil få mange års betryggende brug ud af apparatet.

Læs mere

Betjeningsvejledning Seba 9800XT serien Kabelsøgere

Betjeningsvejledning Seba 9800XT serien Kabelsøgere Betjeningsvejledning Seba 9800XT serien Kabelsøgere El.nr. 63 98 964 205/218 Introduktion...3 Sikkerhedsforbehold...3 Seba 9800 Kvikstart guide for den erfarne bruger...3 Sender: Kontrolenheder, indikatorer

Læs mere

Alarmsender. Brugervejledning. yderligere information på www.phonicear.dk

Alarmsender. Brugervejledning. yderligere information på www.phonicear.dk Alarmsender DK Brugervejledning yderligere information på www.phonicear.dk indholdsfortegnelse DETECTs funktion.............................. 1 DETECT indstillinger............................ 2 DETECT

Læs mere

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Lisa Vækkeur RF Time A-3240

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Lisa Vækkeur RF Time A-3240 Humantechnik DK BRUGERVEJLEDNING Lisa Vækkeur RF Time A-3240 Lys/Snooze Alarm on/off Visuel indikation af alarm, der er aktiveret. Højtaler on/off Blinkende lys on/off 12 V strømforsyning Højtaler Knap

Læs mere

Brugsanvisning. Strømtester. Automotive components since 1963

Brugsanvisning. Strømtester. Automotive components since 1963 Automotive components since 1963 Strømtester Når man forbinder Cargo strømtesteren med bilens batteri har man en mangfoldighed af kontrolinstrumenter til sin rådighed. Med et tryk på tænd/sluk-knappen

Læs mere

Trin 3: Registrering af fjernbetjening og lås

Trin 3: Registrering af fjernbetjening og lås Montage- og brugsvejledning for fjernbetjening Læs vejledningen grundigt og gem den Læs vejledningen grundigt igennem, før du tager fjernbetjeningen i brug. Opbevar vejledningen til senere brug og giv

Læs mere

MANUAL CARITEL 1000: Trådløst dørtelefonsystem

MANUAL CARITEL 1000: Trådløst dørtelefonsystem MANUAL CARITEL 1000: Trådløst dørtelefonsystem DK Copyright KEFOCOM ApS, 2000 KEFOCOM ApS: Hindbærvangen 75, 2765 Smørum. - Tlf.: 44 66 06 46 - Fax: 44 66 36 63 e-mail: kefocom@kefocom.dk - http://www.kefocom.dk

Læs mere

METALDETEKTOR DENVER MET-100

METALDETEKTOR DENVER MET-100 METALDETEKTOR DENVER MET-100 Betjeningsvejledning FORSIGTIG: Inden du tager metaldetektoren i brug, bør du sætte dig ind i de lokale love og retningslinjer for, hvor det er tilladt at anvende en metaldetektor

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 1 SIKKERHEDSBEMÆRKNINGER Tillykke med købet af denne ventilator. Produktet har gennemgået omfattende kvalitetssikring, og der er sørget for, at du modtager

Læs mere

Amplicomms TV 2400 FM system til TV/radio. Med indbygget mikrofon. Brugervejledning

Amplicomms TV 2400 FM system til TV/radio. Med indbygget mikrofon. Brugervejledning Amplicomms TV 2400 FM system til TV/radio Med indbygget mikrofon Brugervejledning Modtager 1. Øretelefoner højre/venstre 2. Styrkekontrol 3. Indikator for tænd/sluk 4. Tænd/sluk rummikrofon 5. Tænd/sluk

Læs mere

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning.

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Tillykke med Deres nye Niveaukontrol. Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Standarder: Denne Niveaukontrol opfylder gældende regler og normer for sikkerhed. Produktet er testet

Læs mere

Bruger Manual GRIPO 4925 GSM-modul

Bruger Manual GRIPO 4925 GSM-modul Bruger Manual GRIPO 4925 GSM-modul GRIPO 4925 er let at tilslutte og anvende. Læs hvor simpelt det kan gøres i denne manual. Indhold 1 Introduktion... 1 Vedligeholdelse...1 Gripo hotline...1 Gripo hjemmeside...1

Læs mere

PORTAUTOMATIK Original brugermanual

PORTAUTOMATIK Original brugermanual PORTAUTOMATIK Original brugermanual Bango A/S Højgårdsvej 25, Thorning, 8620 Kjellerup Telefon 86 82 20 88 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion og vigtige sikkerhedsråd 3 1) Pakkeliste 3 2) Installation 4

Læs mere

Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W

Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W - 1 - ADVARSEL: LÆS DENNE BRUGSVEJLEDNING GRUNDIGT FØR BRUG Ved brug af elektriske apparater er det vigtigt at overholde de grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger.

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL

BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL Side 1 til betjeningspanel Introduktion Du kan betjene din alarm med det trådløse betjeningspanel. Det placeres ved hjemmets hoveddør, så det er let at slå alarmen til

Læs mere

Jabra GN9120/GN9125. User manual. www.jabra.com

Jabra GN9120/GN9125. User manual. www.jabra.com Jabra GN9120/GN9125 User manual www.jabra.com Dansk GN9120/GN9125 Referenceguide Denne referenceguide indeholder yderligere oplysninger om opsætning, brug og vedligeholdelse af GN9120/GN9125. Bemærk venligst:

Læs mere

BRUGSANVISNING MODEL

BRUGSANVISNING MODEL BRUGSANVISNING MODEL Tillykke med Deres nye multimeter, før De går igang med at bruge produktet, bedes De læse denne brugsanvisning grundigt. I. ANVENDELSE Dette kategori III multimeter kan anvendes til

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning Side 3 Brugsanvisning Side 4 Tilpasning af cyklen & tilbehør Side 5 og 6 Det elektriske system Side 7 Fejlmelding Side 8 Periodisk eftersyn af cyklen Side 9 3 BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED

BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED Side 1 til centralenhed Introduktion Centralenheden styres og indstilles via det online kontrolpanel. Det er centralenheden, som sender og modtager signaler fra alle sensorerne,

Læs mere

Signolux Pager A-2619

Signolux Pager A-2619 Human Technik DK BRUGERVEJLEDNING Signolux Pager A-2619 Symboler Batteristatusindikator Batterirum Bælteklips Funktionsknap Tænd/slukknap Ladekontakter Sletknap Stik til pude- og sengebundsvibrator Bordfod

Læs mere

VEJLEDNING BATTERISKIFT

VEJLEDNING BATTERISKIFT VEJLEDNING BATTERISKIFT Vejledning til udskiftning af batteri Side 1 Her er en vejledning til udskiftning af batteri i de LOCKON enheder, hvor du selv kan udskifte batteriet. Ved lavt batteriniveau vil

Læs mere

BRUGSANVISNING CAL J250

BRUGSANVISNING CAL J250 BRUGSANVISNING CAL J250 Automatisk vanddybde måling Vandsensoren registrerer vand kontakt og starter måling af vanddybde automatisk. Maksimal vanddybde indikation Du kan se den maksimal vanddybde for sidste

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Original brugsanvisning Varenr.: 9056424 Spækmåler RENCO LEAN-MEATER Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Spækmåler - Varenr. 9056424 Beskrivelse: Ultralydsspækmåler

Læs mere

Sennheiser BRUGERVEJLEDNING. Set 840

Sennheiser BRUGERVEJLEDNING. Set 840 Sennheiser DK BRUGERVEJLEDNING Set 840 Tillykke med dit nye trådløse Set 840 S fra Sennheiser Ved at følge nedenstående beskrivelse kommer du hurtigt i gang med at bruge dit nye trådløse TV sæt. Pak udstyret

Læs mere

1. Detaljeret beskrivelse

1. Detaljeret beskrivelse Digital Diktafon Indhold 1. Detaljeret beskrivelse... 3 2. Specifikation... 4 3. Sæt batterier i... 4 4. Anvendelse... 6 4.1. Tænd/Sluk... 6 4.2. Optagelse... 6 4.4.1 Vælg optagelsestilstand... 6 4.4.2

Læs mere

Trådløs Sengealarm. Brugervejledning K2267-EU

Trådløs Sengealarm. Brugervejledning K2267-EU Trådløs Sengealarm Brugervejledning K2267-EU Tunstall A/S Tel. +45 87 93 50 00 Niels Bohrs Vej 42, Stilling Fax. +45 87 93 50 10 8660 Skanderborg info@tunstallnordic.com Danmark www.tunstallnordic.com

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR Side 1 til rumsensor Introduktion Rumsensoren fra LOCKON er en bevægelsessensor, som reagerer på bevægelser inden for rumsensorens dækningsområde. Når sensoren er slået til og

Læs mere

LED lampe m. bevægelsessensor

LED lampe m. bevægelsessensor Original brugsanvisning Varenr.: 9054449 LED lampe m. bevægelsessensor Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk LED lampe - Varenr. 9054449 Beskrivelse: Udendørs

Læs mere

Brugsvejledning. For Model MO - SIL MG 10/2000 00000000000

Brugsvejledning. For Model MO - SIL MG 10/2000 00000000000 Brugsvejledning DK For Model MO - SIL MG 10/2000 00000000000 12 1 INDHOLD Vigtigt Før ibrugtagning Installation I brug Rengøring og vedligeholdelse VIGTIGT * Afstanden fra komfurets overkant til emhættens

Læs mere

DENVER DMP /45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller. Dansk betjeningsvejledning.

DENVER DMP /45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller. Dansk betjeningsvejledning. DENVER DMP-365 120/45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller Dansk betjeningsvejledning www.denver-electronics.com SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER For ikke at beskadige denne enhed bør den ikke opbevares på steder

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator

Læs mere

GRIPO GSM MODUL 4925 JHJ V.170809. Brugermanual

GRIPO GSM MODUL 4925 JHJ V.170809. Brugermanual GRIPO GSM MODUL 4925 JHJ V.170809 Brugermanual Oversigt 1. Indhold 2 2. Funktion 3 3. Signal 3 4. Bemærk 4 5. Installation /forklaring på LED lys 4 5.1. Stik på bagsiden 5.2. LED lys 5.3. Betydningen af

Læs mere

Breathe 55 Installationsguide

Breathe 55 Installationsguide Breathe 55 Installationsguide Anbefalinger installation af Breathe Den elektriske installation af Breathe 55 bør kun foretages af en autoriseret el-installatør eller af Sustain Solutions. Den elektriske

Læs mere

Anvend en MAX 6 A sikring i din emhætte for din egen sikkerheds skyld. Advarsel om fragt og transport Hvis du behov for transport igen

Anvend en MAX 6 A sikring i din emhætte for din egen sikkerheds skyld. Advarsel om fragt og transport Hvis du behov for transport igen 1 4 2 3 *Denne emhætte er produceret for almindelig brug i privat husholdning. *Dette produkt skal installeres af en autoriseret montør. *Produktet skal bruges med en jordet stikkontakt. * Installation

Læs mere

JK5. Bruger manual Reservedels liste

JK5. Bruger manual Reservedels liste JK5 Bruger manual Reservedels liste Gennemlæs og følg nøje alle sikkerheds instruktioner før omsnørings maskinen betjenes. Gem denne instruktions manual på et sikker og nemt tilgængelig sted for fremtidig

Læs mere

Brugsanvisning D913 Libra+ 100M Trådløs Ringeklokke med ringetryk

Brugsanvisning D913 Libra+ 100M Trådløs Ringeklokke med ringetryk 48329PL Ed1 Brugsanvisning D913 Libra+ 100M Trådløs Ringeklokke med ringetryk Libra + Ledningsfri dørklokkesæt Indstilling Kontrollér pakkens indhold... side. 18 Sikkerhed... Hurtig start... Sådan åbner

Læs mere

Hukommelsesmoduler. Brugervejledning

Hukommelsesmoduler. Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

FUNTIONAL OVERVIEW APERCU DES FONCTIONS FUNCIONES FUNKTIONEN - ÜBERBLICK TOETSEN PANORAMICA FUNZIONALE ALARM ALARM ALARM ALARM ALARM

FUNTIONAL OVERVIEW APERCU DES FONCTIONS FUNCIONES FUNKTIONEN - ÜBERBLICK TOETSEN PANORAMICA FUNZIONALE ALARM ALARM ALARM ALARM ALARM Clock Radio AJ3160 Clock radio 1 English 2 Français Español Deutsch Nederlands Italiano 1 2 3 T F F a 4 5 Svenska Dansk Suomi Português 1 Polski Έλληνικά Meet Philips at the Internet http://www.philips.com

Læs mere

Betjeningsvejledning. Hvis du ikke læser andet heri - LÆS DISSE 2 PUNKTER! OPBEVARES I PLASTICPOSE PÅ MOTORCYKLEN! VEDLIGEHOLD

Betjeningsvejledning. Hvis du ikke læser andet heri - LÆS DISSE 2 PUNKTER! OPBEVARES I PLASTICPOSE PÅ MOTORCYKLEN! VEDLIGEHOLD VEDLIGEHOLD FJERNBETJENING Fjernbetjeningen indeholder elektroniske komponenter og skal beskyttes mod slag og fugt. Derfor: Skil ikke fjernbetjeningshuset ad undtaget for at skifte batterier. Fjernbetjeningens

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER Side 1 til signalforstærker Introduktion Signalforstærkeren fra LOCKON bruges til at forlænge og forstærke det trådløse signal fra centralenheden ud til de forskellige

Læs mere

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Digital timer print modul 12V 2000.2231 Multi funktions timer med 8 funktioner, anvendelig i mange installationer, forsyning 12VDC drift. Printet har

Læs mere

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361)

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC-Positioner Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC 1.0/1.2 Positioner DiSEqC-omformer, som gør at man kan styre en parabolmotor 36-Volts type med alle digital modtagere som har standard

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning KOM GODT I GANG MED INSTALLATIONEN Denne vejledning giver dig et overblik over, hvad startpakken indeholder og hjælper dig med installationen trin for trin. 1 gateway 1 netværkskabel

Læs mere

Multifunktions-detektor

Multifunktions-detektor Multifunktions-detektor da Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 84108HB11XVI 2015-10 Kære kunde! Den nye multifunktionsdetektor kan bruges til at lokalisere strømførende ledninger samt metaller i

Læs mere

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Humantecknik DS-1/RF A

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Humantecknik DS-1/RF A Humantechnik DK BRUGERVEJLEDNING Humantecknik DS-1/RF A-3250-0 Side 2 Tillykke med købet af dit nye vækkeur lisa DS-1/RF. Vi håber at du vil få mange års brug ud af produktet. Du har valgt et moderne og

Læs mere

Dampgenerator Selvbyg. - - - Dansk Bademiljø

Dampgenerator Selvbyg. - - - Dansk Bademiljø Brug af dampgenerator Når alt er installeret og opsat, er man kommet der til hvor man skal til at betjene dampgeneratoren. 1) Start: Start generatoren med ON/OFF knappen på siden af generatoren. 2) Alternativ

Læs mere

AXA Remote. Fjernbetjent åbning og lukning af loftvinduer og tophængte (udadgående) vinduer.

AXA Remote. Fjernbetjent åbning og lukning af loftvinduer og tophængte (udadgående) vinduer. AXA Remote Fjernbetjent åbning og lukning af loftvinduer og tophængte (udadgående) vinduer. AXA Remote De er nu ejer af et AXA kvalitets-produkt. For at sikre en problemfri betjening af dette produkt,

Læs mere

STØVSUGER MODEL: VCB43C17M0B. Best.nr BRUGSANVISNING

STØVSUGER MODEL: VCB43C17M0B. Best.nr BRUGSANVISNING STØVSUGER MODEL: VCB43C17M0B Best.nr. 5713 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 700W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES

Læs mere

Brugervejledning til Alarmsystem. Model HomeSafe.

Brugervejledning til Alarmsystem. Model HomeSafe. Brugervejledning til Alarmsystem. Model HomeSafe. 1 Introduktion. HomeSafe enestående infrarøde og magnetiske sensorer er integreret i dette alarmsystem. Alarmsystemet er opbygget af et central styringsanlæg,

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere

Betjeningsvejledning Zircon MT6 Metaldetektor

Betjeningsvejledning Zircon MT6 Metaldetektor Betjeningsvejledning Zircon MT6 Metaldetektor El.nr. 63 98 401 551 Indhold Generelt... 1 Installering af batteri... 1 Bliv fortrolig med instrumentet... 1 Tænd og sluk for instrumentet... 2 Genscanning

Læs mere

Brugermanual for Reck MOTOmed viva1

Brugermanual for Reck MOTOmed viva1 1. Generel information 2. Indstigning og sikring af ben 3. Betjeningsguide 4. Ben indstigningshjælp 5. Start/stop for bentræner 6. Hastihed 7. Motor styrke 8. Aktiv mode 9. Træningsperiode 10.Start/stop

Læs mere

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug.

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. Brugsanvisning Mælkeskummer 423008 DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. g DANSK DANSK g SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs denne vejledning, da

Læs mere

KONSTANT REGN 6 BETJENINGSVEJLEDNING VERSION 18 DATO 20-1-95 UDLÆSNING I DISPLAY. - Indtrækshastighed. - Total vandingstid

KONSTANT REGN 6 BETJENINGSVEJLEDNING VERSION 18 DATO 20-1-95 UDLÆSNING I DISPLAY. - Indtrækshastighed. - Total vandingstid UDLÆSNING I DISPLAY - Indtrækshastighed - Total vandingstid - Længde af den udtrukne slange - For- og eftervanding valgt - Tryk sensor - Stop sensor - Hastigheds sensor - Motor 1, motor der regulere turbinen

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

Vedvarende energi. Sådan kommer du i gang med LEGO Energimåleren

Vedvarende energi. Sådan kommer du i gang med LEGO Energimåleren Vedvarende energi Sådan kommer du i gang med LEGO Energimåleren de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af Energimåleren... 3 2. Sådan påsættes Energiakkumulatoren... 3

Læs mere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Manual Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen 3 Kontroller at alle delene er i kassen 4 Passende og upassende brug af centralstøvsugeren 5 Futura 5 Beskrivelse

Læs mere

Installationsvejledning Mobile iwl220g

Installationsvejledning Mobile iwl220g Installationsvejledning Mobile iwl220g Nets Denmark A/S. Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 1.9 (2015-07-09). Software version 20.18. Vare nr.: R336-0121 1. Indledning Før Mobile

Læs mere

Betjeningsvejledning Elma Videostik med styrbar spids. El.nr. 63 98 958 376

Betjeningsvejledning Elma Videostik med styrbar spids. El.nr. 63 98 958 376 Betjeningsvejledning Elma Videostik med styrbar spids El.nr. 63 98 958 376 Elma Videostik side 2 Indhold Generelle sikkerhedsinstruktioner... 3 Introduktion... 3 Specifikationer... 4 Funktionsinstruktioner...

Læs mere