PTU ÅRSBERETNING 2011 LEDELSESBERETNING 1 ÅRSBERETNING

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PTU ÅRSBERETNING 2011 LEDELSESBERETNING 1 ÅRSBERETNING"

Transkript

1 PTU ÅRSBERETNING 2011 LEDELSESBERETNING 1 ÅRSBERETNING 2011

2 ÅRSBERETNING 2011

3 INDHOLD PTU i 2012 Hvad er planerne? 04 Ledelsesberetning 05 Det skete i Sundhedsdag 06 Nyt måleudstyr i PTU Handicapbiler 06 Den Europæiske Poliokonference 07 Styrkede rådgivningstilbud 08 Om- og tilbygning af PTU Rødovre 09 Master i rehabilitering 10 Livet efter trafikulykken 10 Det vidste du ikke om PTU 11 Lancering af ny hjemmeside 12 PTU takker 14 Støtte fra virksomheder og fonde 14 De meldte sig ind i PTU i Regnskab 16 Hovedtal Resultatopgørelse 16 Udvalgte nøgletal 18

4 04 LEDELSESBERETNING PTU ÅRSBERETNING 2011 PTU i 2012 Hvad er planerne? 2012 bliver året, hvor vi intensiverer samarbejdet med flere sundhedsinstitutioner og andre offentlige og private aktører, der har betydning for os. Det bliver også året, hvor vi: indtager vores nye faciliteter i Rødovre samarbejder med Glostrup Hospital om projekter inden for whiplash og polio samt el-stimulation af rygmarvsskadede samarbejder med Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU), Rigspolitiet, Kommunernes Landsforening (KL), Forsikring og Pension, Rådet for Sikker Trafik m.fl. om at etablere en rådgivningsfunktion for ulykkesramte vil ud i primærsektoren og gøre vores tilbud synlige vil nedsætte en arbejdsgruppe, der skal se på, hvordan vi kan gøre det endnu mere attraktivt at deltage i PTU s frivillige arbejde vil akkrediteres samarbejder med SDU om træning og teknologi arbejder for at finde bedre faciliteter til afdelingen i Risskov. Vi kan ikke vente med at komme i gang.

5 PTU ÅRSBERETNING 2011 LEDELSESBERETNING 05 LEDELSES BERETNING Et år med store forandringer Sidste halvår af 2011 vil blive husket for den omfattende til- og ombygning af PTU s faciliteter i Rødovre. Byggeriet begyndte i juni, og indtil videre går det efter planen. Det store projekt kan lade sig gøre, fordi PTU har modtaget 28 mio. kr. fra staten og selv har valgt at bruge yderligere 20 mio. kr., der hovedsageligt kommer fra fonde og arv. Vi forventer at slå dørene op til nye, indbydende faciliteter i sommeren Men byggeriet har ikke domineret alt blev også året, hvor PTU var i fremdrift på en række andre områder: Europæisk poliokonference. Vi gennemførte i samarbejde med Den Europæiske Polio Union (EPU) en international poliokonference med ca. 350 deltagere fra over 25 lande. De kunne deltage i 66 faglige indlæg over 3 dage. PTU i medierne. Poliokonferencen medførte selvfølgelig en del presseomtale, men også i andre henseender har PTU været omtalt i medierne og det i en grad, der langt overstiger, hvad vi tidligere har oplevet. Ny hjemmeside. PTU lancerede i november en ny hjemmeside i et flot design. Med lanceringen fulgte en række nye tiltag, så man nu f.eks. kan finde korte, informerende videoer og et medlemsforum på siden. Styrkede rådgivningstilbud. PTU har styrket rådgivningstilbuddene, så det nu også er muligt for medlemmer at få privatøkonomisk rådgivning, gøre brug af en bisidderordning og tale med ligesindede gennem medlem til medlem telefonen. Frivillige. Flere af tilbuddene kunne ikke være etableret uden hjælp fra PTU s frivillige, der yder en uvurderlig indsats. Til kredsbestyrelserne, interessegrupperne, bisidderne og mange, mange flere: TAK! Den økonomiske krise havde vi gerne været foruden. Igen i år har mange medlemmer og patienter oplevet besparelserne på egen krop. Eksempelvis er nogle regioner så ivrige for at spare, at de ikke vil yde befordringsgodtgørelse til patienter, der skal til behandling på PTU s RehabiliteringsCenter. PTU har hjulpet med at indbringe sagerne for Patientombuddet og det har virket! Indtil nu har alle berørte patienter fået medhold. Finanskrise eller ej. PTU vil fortsat varetage medlemmernes interesse. Philip Rendtorff Formand: H. Kallehauge Næstformand: Janus Tarp Næstformand: Ghita Tougaard Medlem: Inge Carlsen Medlem: Jørgen Maibom Medlem: Anne-Lise Rossau Medlem: Gurli B. Nielsen Medlem: Inga Bredgaard Medlem: Kaja Brolykke Eiding Medlem: Peer G.H. Laursen Medarb.valgt.repr.: Lars Roskam-Hemmingsen Medarb.valgt.repr.: Bente Elton Rasmussen Direktør: Philip Rendtorff

6 06 DET SKETE I 2011 PTU ÅRSBERETNING 2011 DET SKETE i 2011 Sundhedsdag Nyt måleudstyr i PTU Handicapbiler For anden gang arrangerede RYK - Rygmarvsskadede i Danmark og PTU i fællesskab en Forsknings- og Sundhedsdag. Den fandt sted d. 13. oktober på Vingsted Hotel & Konferencecenter ved Vejle. Omkring 250 deltagere mødte op for at blive inspireret af specialister inden for læge- og motionsverdenen. Årets tema var den aktive og sunde livsstil for folk med rygmarvsskader, og dagen bød på spændende foredrag og workshops om blandt andet senskader og livsstilssygdomme, optimal motion til alle og håndtering af problemer med vandladning. Top-motivator og foredragsholder Chris McDonald afsluttede et vellykket arrangement med et forrygende show om at arbejde med sin attitude til sig selv og livet. PTU Handicapbiler hjælper mennesker med et handicap til at køre bil. En bilattrap er et vigtigt redskab i arbejdet med at vurdere behovet for bilindretning til den enkelte, og nu har PTU Handicapbiler, ved hjælp af fondsstøtte, fået udskiftet bilattrapper i både Rødovre og Risskov. De nye attrapper erstatter to modeller fra 1979, og selvom de endnu målte fint, nyder fysioterapeuterne i afdelingen, at de nu kan aflæse testresultaterne digitalt på en computerskærm. De nye attrapper er også lettere at flytte sig over i, da sæderne udover at kunne køre frem og tilbage, hæve og sænke også kan dreje. Som noget helt nyt kan sædesektionen kobles fra, så det er muligt at køre hen foran måledelen og blive målt, mens man sidder i sin elkørestol. Det nye måleudstyr letter på flere måder arbejdet med at udrede den enkeltes mulighed for at køre bil.

7 PTU ÅRSBERETNING 2011 DET SKETE I Poliokonferencen Der blev lyttet koncentreret til et af de i alt 66 faglige indlæg på den 3 dage lange konference. Den Europæiske Poliokonference PTU og Den Europæiske Polio Union (EPU) var værter ved Den Europæiske Poliokonference, der blev afholdt i København d. 31. august til d. 2. september fagfolk og polioramte med 28 forskellige nationaliteter deltog i den 3 dage lange konference. Fokus var rettet mod de udfordringer, polioramte i hele verden møder, når de senere i livet oplever smerter og nedsat muskelfunktion. Den seneste forskning inden for området blev formidlet, kontakter knyttet, erfaringer delt og nye initiativer iværksat. Udover indlæg fra fagfolk bød dagene blandt andet på en fremvisning af den prisbelønnede film og personlige beretning Epidemien jeg husker ikke noget, men jeg glemmer det aldrig og en udstilling for bandagister. Konferencens emne blev derfor belyst fra adskillige sider. Alle sessioner for ikke-fagfolk blev videooptaget. Se dem og samtlige PowerPoint præsentationer fra oplægsholderne på:

8 08 DET SKETE I 2011 PTU ÅRSBERETNING 2011 DET SKETE i 2011 Styrkede rådgivningstilbud Flere medlemsundersøgelser har vist, at rådgivning er en af de ting, PTU s medlemmer lægger meget vægt på. PTU har derfor udvidet foreningens rådgivningspakke med følgende tiltag i 2011: Medlem til medlem telefon D. 1. oktober åbnede PTU s nye medlem til medlem tele fon. Dette tilbud adskiller sig markant fra de øvrige rådgivningstilbud, da telefonen bliver betjent af frivillige medlemmer, der alle kender til det at leve med en skade eller livet som pårørende. Medlem til medlem telefonen har fire linjer for henholdsvis polioskadede, ulykkes- og rygmarvsskadede, whiplashskadede og pårørende. Privatøkonomisk vejledning Vejledning i privatøkonomiske forhold er et helt nyt tilbud til PTU s medlemmer. PTU har indgået et samarbejde med Finanshuset i Fredensborg, som har stor erfaring i at yde uvildig og uafhængig økonomisk rådgivning til private og virksomheder. Medlemmer af PTU har uden beregning adgang til en indledende økonomisk telefonsamtale, hvor vejledningsbehovet og mulighederne afdækkes. Juridisk vejledning PTU s advokatgruppe har gennem mange år givet juridisk vejledning og gode råd til PTU s medlemmer. Der er ofte travlt ved telefonerne, og derfor har PTU sammen med advokatgruppen vedtaget at udvide telefontiden. Den udvidede telefontid trådte i kraft d. 1. november.

9 PTU ÅRSBERETNING 2011 DET SKETE I Om- og tilbygning af PTU Rødovre I juni måned 2011 begyndte en længe ventet om- og tilbygning af PTU s faciliteter i Rødovre. Når det står færdigt i sommeren 2012, kan PTU slå dørene op for et rehabiliteringscenter, der blandt andet omfatter: Udbygning på ca. 700 m2 Udvidet træningscenter med langt bedre plads til patienter, behandlere og træningsudstyr Nye omklædningsfaciliteter, der lever op til vores patienters særlige behov Nyistandsat varmtvandsbassin Ny ergoterapi Ny kantine og venteområder Konferencesal med plads til 150 personer Nyistandsat patienthotel Alt i alt vil rehabiliteringscentret blive mere indbydende, og vi vil kunne tilbyde optimale rammer for behandling af patienter og fremragende mødefaciliteter. Arbejdet med byggeriet går naturligvis ikke ubemærket hen. Både patienter og medarbejdere mærker til de store forandringer. Vi er dog sikre på, at resultatet vil være det hele værd og blive til stor glæde for alle, der har deres gang i PTU Rødovre.

10 10 DET SKETE I 2011 PTU ÅRSBERETNING 2011 DET SKETE i 2011 Master i rehabilitering Ellen Madsen, fysioterapeut i PTU s Rehabiliterings- Center, har som den første medarbejder i PTU taget en master i rehabilitering. Sammen med fysioterapeut Dorte Hoffmann fra Vestdansk Center for Rygmarvsskade afleverede hun i sommer en masterafhandling under titlen Tilbage til arbejde/uddannelse efter en traumatisk rygmarvsskade. I forbindelse med masterstudiet ved Syddansk Universitet undersøgte de to fysioterapeuter, i hvor høj grad rygmarvsskadede i Danmark bevarer en tilknytning til arbejdsmarkedet efter deres skade. Der er ikke tidligere lavet landsdækkende danske undersøgelser på området, og undersøgelsens resultater bør give anledning til, at spørgsmålet om arbejdstilknytning får en mere central plads i rehabiliteringen. Du kan læse en præsentation af undersøgelsens resultater i PTU s medlemsblad Livtag # Hele masterafhandlingen kan du få elektronisk ved henvendelse til eller Afhandlingen kan også hentes på Livet efter trafikulykken PTU og en lang række aktører på trafikskadeområdet har gennemført en større spørgeskemaundersøgelse, der afdækker behovet for mere og bedre hjælp til trafikulykkeskadede. Det sker på baggrund af en nyere undersøgelse fra Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU), der viser, at ulykkeskadede ofte bliver overladt til sig selv, når de bliver udskrevet fra sygehuset. Det sker til trods for, at ulykken ofte har alvorlige fysiske, økonomiske, psykiske og sociale følger. I løbet af foråret 2012 vil resultaterne af rapporten ligge klar, og det vil derefter blive besluttet, hvilke nye tiltag der skal iværksættes, og hvilken rolle PTU skal spille i det videre arbejde for at forbedre hjælpen til de flere tusinde danskere, der hvert år bliver skadet i trafikken.

11 PTU ÅRSBERETNING 2011 DET SKETE I Det vidste du ikke om PTU: 359 personer meldte sig ind i PTU i personer arbejdede frivilligt for PTU i gange blev PTU omtalt i større danske medier mod 24 gange i 2010 og 6 gange i gange blev PTU s 6 velbeliggende, handicapvenlige feriehuse rundt om i Danmark udlejet til medlemmer af foreningen i 2011.

12 12 DET SKETE I 2011 PTU ÅRSBERETNING 2011 DET SKETE i 2011 ptu.dk Lancering af ny hjemmeside I slutningen af 2011 fik PTU ny hjemmeside. Både form og indhold har fået et løft, og med den nye hjemmeside følger en række nye tiltag, der giver PTU s brugere flere muligheder. Det er eksempelvis blevet muligt at stille spørgsmål til PTU s faglige eksperter via en netrådgivningsfunktion. PTU s hjemmeside vil fortsat være i udvikling. Vi arbejder lige nu bl.a. på at kunne lancere en sektion for pårørende og en for nytilskadekomne, ligesom der også vil komme flere nye videoer. Se resultatet på

13 PTU ÅRSBERETNING 2011 DET SKETE I Videoer giver en hurtig præsentation af fx PTU eller medlemsfordele Et medlemsforum giver medlemmer mulighed for at møde ligesindede, dele gode erfaringer eller starte en debat Et danmarkskort giver et overblik over aktiviteter i medlemmernes nærområde Billeder af alle ansatte i PTU Netrådgivning, hvor medlemmer kan stille spørgsmål til PTU s faglige eksperter

14 14 PTU TAKKER PTU ÅRSBERETNING 2011 PTU TAKKER Støtte fra virksomheder og fonde Villum Fonden Augustinusfonden Frantz Hoffmanns Mindelegat Ernst og Vibeke Husmans Fond Jascha Fonden Knud Højgaards Fond Aase og Ejnar Danielsens Fond Lykfeldts Legat Møllerens Fond De Spannjerske Legater Direktør Kaptajn J.J. Bahnson og Hustrus Legat Fabrikant Mads Clausens Legat Fonden af 29/ Fabrikant Knud Johan Danielsen og Hustru Agnes Louise Danielsen, født Ferslev s Legat Harald og Ellen Plesner, født Tofft og børns Mindefond Foreningen Østifterne Jubilæumsfonden af 12. august 1973 Fabrikant Juul Christensen og hustru Mary Christensens Familielegat Skandinavisk Tobakskompagni s Gavefond Aage og Johanne Louis-Hansens Fond Den Bøhmske Fond Else & Erik Jørgensens Familiefond I.F. Lemvigh Müllers Fond Direktør J.P. Lund og Hustru Vilhelmine Bugges Legat Konsul Osvald Christensens Mindefond Medarbejdernes Honorarfond i Novo Gruppen Købmand Chr. Wasehuus og hustru Helga Wasehuus, født Larsens Fond Grosserer Oscar Jensen og Hustrus Legat Danske Banks Fond Familien Hede Nielsens Fond Gurli og Knud Pedersens Fond I.C.H. Ellehammers Fond Axel Muusfeldts Fond Thorvald Larsen og Hustru Ingeborg Skovs Fond Den Georg Bruunske Fond Bruger-Hjælper Formidlingen Astra Tech A/S Pia & Pernille Handicapservice ApS Bandagist Jan Nielsen Focus People A/S Medtronic Danmark A/S Vejle apotek Handy Wear Rosendahl Handicapservice Coloplast Lemco INVACARE Nielsen Rehab & hops. Danpleje/OneMed A/S MBH International ApS Medema Danmark Ortos A/S Grifols PHI Otto Bock Sahva Fior & Gentz Camp Scandinavia Pfizer Bus Company Harbirk Formuepleje Viking Autosport, Frederikssund PTU-partnere: Pia og Pernilles Handicapservice ApS Bruger-Hjælper Formidlingen Bandagist Jan Nielsen A/S Astra Tech Activ Handiservice

15 PTU ÅRSBERETNING 2011 NYE MEDLEMMER 15 De meldte sig ind i PTU i 2011 Tukan Latifi >> I 2010 var jeg ude for en trafikulykke. En af mine venner fortalte mig om foreningen og anbefalede mig at melde mig ind. Jeg går nu til genoptræning i PTU s RehabiliteringsCenter. Mit håb er, at jeg kan træne min krop til at blive mere funktionsdygtig. Jeg arbejder også som frivillig for foreningen som en del af projektet DACAPO (et projekt der sætter fokus på inklusion af mennesker med etnisk minoritetsbaggrund i PTU-red.). Her fungerer jeg bl.a. som lektiehjælper. Jesper Gøth << For syv år siden fik jeg en arbejdsskade. Min diskos blev ødelagt, og jeg er nu diagnosticeret kronisk smertepatient. Min far, som selv er erklæret invalid, har været medlem af PTU i mange år, og han anbefalede mig at melde mig ind i foreningen. Min tilstand er blevet værre de seneste par år. I PTU har jeg fået socialfaglig bistand af en socialrådgiver, som har hjulpet mig i kontakten til kommunen. Lis Jakobsen >> Jeg træner to gange om ugen i PTU s motionscenter. Det gavner mig meget. Og så har jeg samtaler med en socialrådgiver og en fysioterapeut, som begge arbejder i PTU s RehabiliteringsCenter. Jeg har med stor interesse læst medlemsbladet Livtag ikke mindst om de kurser og arrangementer, der bliver arrangeret rundt om i de forskellige kredse. Nu har jeg jo ikke været medlem så længe, men jeg kunne godt forestille mig at deltage i sådan noget fremover.

16 16 hovedtal 2011 PTU ÅRSBERETNING 2011 HOVEDTAL Resultatopgørelse i kr Bidrag og tilskud m.v Medlemskontingenter m.v PTU s RehabiliteringCenter Handicapbiler Ejendomsindtægter Øvrige indtægter Ekstraordinære indtægter Omsætning Finansielle indtægter Indtægter i alt Medlemsaktiviteter PTU s RehabiliteringsCenter Handicapbiler Ejendomsomkostninger Foreningsledelse og administration Finansielle indtægter Resultat og regulering af kapitalandele Ekstraordinære udgifter Regnskabsmæssige reguleringer Omkostninger i alt Årets resultat * * ekskl. modtaget arv

17 PTU ÅRSBERETNING 2011 hovedtal Balance i kr Ejendomme, inventar og driftsmidler Finansielle anlægsaktiver Varebeholdninger Tilgodehavender Likvide beholdninger Aktiver i alt Egenkapital Hensættelser, egenkapital Langfristede gældsforpligtelser Kortfristede gældsforpligtelser Passiver i alt Resultatopgørelse i procent Fordeling af indtægter i pct.: Bidrag og tilskud m.v Medlemskontingenter m.v PTU s RehabiliteringsCenter Handicapbiler Ejendomsindtægter Øvrige indtægter Ekstraordinære indtægter Finansielle indtægter Medlemsaktiviteter PTU s RehabiliteringsCenter Handicapbiler Ejendomsudgifter Foreningsledelse og administration Finansielle udgifter Ekstraordinære udgifter Regnskabsmæssige reguleringer

18 18 nøgletal 2011 PTU ÅRSBERETNING 2011 UDVALGTE NØGLETAL Udvalgte nøgletal Antal aktive medlemmer Antal støttemedlemmer Indtægter fra arv m.v.* (indgår ikke i resultatopgørelsen) Antal fuldtidsansatte Afkast af værdipapirbeholdning i pct. 2,9 3,9 4,0 3,6 5,2 * i kr

19 Patienter i PTU s Rehabiliteringscenter Diagnose Antal 2011 Antal nye 2011 Andre 60 6 Para- Tetraplegi Polio Trafik og Ulykke 94 7 Total

20 Design: ESSENSEN.COM // Foto: Lars Just/PTU // TRYK: Scanprint // 2012 PTU er en landsdækkende forening, der arbejder for at skabe ligeværdige vilkår og øget livskvalitet for de over danskere, som har alvorlige skader efter en ulykke eller sygdom. Foreningen har specialiseret sig i at: Forbedre vilkårene for personer med alvorlige skader Støtte medlemmerne gennem rådgivning, kurser og arrangementer Synliggøre og oplyse om foreningens medlemmer I foreningens sekretariat arbejder 30 medarbejdere på at løfte denne opgave. Det sker sammen med de mange frivillige, der landet over hjælper foreningens medlemmer, som typisk har en skade efter: Trafik-, fritids- eller arbejdsulykke Whiplash (piskesmæld) Rygmarvsskade Polio PTU driver derudover en bilafdeling, der gør det muligt for handicappede at blive selvkørende, og et specialsygehus for personer med varigt bevægelseshandicap. Specialsygehuset er omfattet af sundhedsloven og har driftsoverenskomst med Region Hovedstaden. Det beskæftiger ca. 60 medarbejdere og har som hovedopgave at behandle og genoptræne personer, som har alvorlige skader efter en ulykke eller sygdom. PTU LANDSFORENINGEN AF POLIO-, TRAFIK- OG ULYKKESSKA DEDE Fjeldhammervej Rødovre T

ÅRSBERETNING. Trafik-, fritids- eller arbejdsulykke Whiplash (piskesmæld) Rygmarvsskade Polio

ÅRSBERETNING. Trafik-, fritids- eller arbejdsulykke Whiplash (piskesmæld) Rygmarvsskade Polio Design: ESSENSEN.COM // Foto: Lars Just/PTU // TRYK: Scanprint // 2013 ÅRSBERETNING 2012 PTU er en landsdækkende forening, der arbejder for at skabe ligeværdige vilkår og øget livskvalitet for de over

Læs mere

BRUG FOR HJÆLP? Vi støtter dig i livet efter ulykken

BRUG FOR HJÆLP? Vi støtter dig i livet efter ulykken BRUG FOR HJÆLP? Vi støtter dig i livet efter ulykken 02 BRUG FOR HJÆLP? Læs mere Rekvirer en brochure om ulykkesskader, whiplashskader, rygmarvsskader eller polio på tlf. 36 73 90 21. Hvem er PTU? PTU

Læs mere

INDHOLD. Hvad sker i 2014? 04 Ledelsesberetning 05

INDHOLD. Hvad sker i 2014? 04 Ledelsesberetning 05 ÅRSBERETNING 2013 ÅRSBERETNING 2013 INDHOLD Hvad sker i 2014? 04 Ledelsesberetning 05 Det skete i 2013 06 Holger Kallehauge 40 år som formand for PTU 06 Igangsætning af to forskningsprojekter 07 Øget synlighed

Læs mere

BLIV FRIVILLIG I PTU......og hjælp mennesker i livet efter ulykken

BLIV FRIVILLIG I PTU......og hjælp mennesker i livet efter ulykken BLIV FRIVILLIG I PTU......og hjælp mennesker i livet efter ulykken 2 BLIV FRIVILLIG I PTU PTU kort fortalt PTU er en landsdækkende forening, der arbejder for at skabe ligeværdige vilkår og øget livskvalitet

Læs mere

ÅRSBERETNING. for PTU 2015

ÅRSBERETNING. for PTU 2015 ÅRSBERETNING for PTU 2015 2016 Mod nye tider 2016 er en direkte fortsættelse af arbejdet i 2015 med at blive klar med vores totale nyorientering af foreningen. Lancering I marts 2016 havde vi intern lancering

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 Årsberetning_3_2015.indd 1 08-05-2015 09:51:23

ÅRSBERETNING 2014 Årsberetning_3_2015.indd 1 08-05-2015 09:51:23 ÅRSBERETNING 2014 Årsberetning_3_2015.indd 1 08-05-2015 09:51:23 ÅRSBERETNING 2014 Årsberetning_3_2015.indd 2 08-05-2015 09:51:23 INDHOLD 2015 - Et skelsættende år 04 Ledelsesberetning 05 Det skete i 2014

Læs mere

DINE MEDLEMS- FORDELE

DINE MEDLEMS- FORDELE 1 DINE MEDLEMSFORDELE BRUG DINE MEDLEMSFORDELE 2 3 Brug dine medlemsfordele I PTU arbejder vi hele tiden på at kunne tilbyde det, som vores medlemmer efterspørger. I denne brochure kan du få et overblik

Læs mere

DINE MEDLEMS- FORDELE

DINE MEDLEMS- FORDELE 1 DINE MEDLEMSFORDELE BRUG DINE MEDLEMSFORDELE 2 3 Brug dine medlemsfordele I PTU arbejder vi hele tiden på at kunne tilbyde det, som vores medlemmer efterspørger. I denne brochure kan du få et overblik

Læs mere

TVÆRFAGLIG UDREDNING. Et tilbud til kommunernes sygemeldte borgere

TVÆRFAGLIG UDREDNING. Et tilbud til kommunernes sygemeldte borgere TVÆRFAGLIG UDREDNING Et tilbud til kommunernes sygemeldte borgere 2 TVÆRFAGLIG UDREDNING Hvad kan PTU tilbyde kommunernes sygemeldte borgere? Tværfaglig vurdering og rehabilitering Igennem livet er det

Læs mere

DINE medlems- fordele

DINE medlems- fordele DINE medlemsfordele 1 Brug dine medlemsfordele 2 3 Brug dine medlemsfordele I PTU arbejder vi hele tiden på at kunne tilbyde det, som vores medlemmer efterspørger. I denne brochure kan du få et overblik

Læs mere

Når din nærmeste har en rygmarvsskade

Når din nærmeste har en rygmarvsskade Når din nærmeste har en rygmarvsskade 2 NÅR DIN NÆRMESTE HAR EN RYGMARVSSKADE Til DIG SOM PÅRØRENDE En rygmarvsskade påvirker ikke alene den tilskadekomne, men også de pårørende. Denne brochure henvender

Læs mere

Når din nærmeste har post polio

Når din nærmeste har post polio Når din nærmeste har post polio 2 NÅR DIN NÆRMESTE HAR post polio Til DIG SOM PÅRØRENDE Post polio påvirker ikke alene den polioskadede, men også de pårørende. Denne brochure henvender sig til dig, som

Læs mere

UlykkesPatientForeningen STRATEGI

UlykkesPatientForeningen STRATEGI UlykkesPatientForeningen STRATEGI 2016-2018 9. marts 2016 OM ULYKKESPATIENTFORENINGEN UlykkesPatientForeningens formål er at forbedre livsvilkårene for de flere end 100.000 danskere, der har alvorlige

Læs mere

TVÆRFAGLIG UDREDNING. Et tilbud til forsikringsselskaber

TVÆRFAGLIG UDREDNING. Et tilbud til forsikringsselskaber TVÆRFAGLIG UDREDNING Et tilbud til forsikringsselskaber 2 TITEL Hvad kan PTU tilbyde danske forsikringsselskaber? Tværfaglig vurdering og rehabilitering Igennem livet er det vigtigt med et godt helbred,

Læs mere

UlykkesPatientForeningen STRATEGI 2016-2018

UlykkesPatientForeningen STRATEGI 2016-2018 UlykkesPatientForeningen STRATEGI 2016-2018 9. marts 2016 OM ULYKKESPATIENTFORENINGEN UlykkesPatientForeningens formål er at forbedre livsvilkårene for de flere end 100.000 danskere, der har alvorlige

Læs mere

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld Når mor eller far har piskesmæld når mor eller far har piskesmæld 2 når mor eller far har piskesmæld Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med piskesmæld. Kan

Læs mere

Medlemsundersøgelse 2009

Medlemsundersøgelse 2009 Spg. 1. Er det korrekt, at du er medlem af PTU? Ja 100 100% Nej 0 0% Spg. 2. Hvor længe har du været medlem af PTU? Under 1 år 4 4% 1-2 år 4 4% 3-5 år 11 11% 6-8 år 15 15% 9-12 år 22 22% 13-15 år 11 11%

Læs mere

værd at vide om ulykker

værd at vide om ulykker værd at vide om ulykker 2 værd at vide om ulykker Hvad er en ulykke? Over 80.000 danskere har store daglige gener som følge af en alvorlig ulykke. Ulykkerne sker hovedsageligt i hjemmet og i forbindelse

Læs mere

værd at vide om ulykker

værd at vide om ulykker PTU arbejder for at skabe ligeværdige vilkår og øget livskvalitet for de over 100.000 danskere, som har alvorlige skader efter en ulykke eller sygdom. Meld dig ind i foreningen på www.ptu.dk/stoet eller

Læs mere

PolioForeningen STRATEGI 2016-2018

PolioForeningen STRATEGI 2016-2018 PolioForeningen STRATEGI 2016-2018 9. marts 2016 OM POLIOFORENINGEN PolioForeningen har som formål at forbedre livsvilkårene for de 5.000 danskere, der har alvorlige følger efter polio, således at disse

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

PTU FYN BERETNING 2012. Kontakt PTU FYN Seniorhus Odense Toldbodgade 5-7 5000 Odense C

PTU FYN BERETNING 2012. Kontakt PTU FYN Seniorhus Odense Toldbodgade 5-7 5000 Odense C BERETNING 2012 Kontakt PTU FYN Seniorhus Odense Toldbodgade 5-7 5000 Odense C PTU FYN Formand: Birthe Bjerre Tlf: 6593 4288 Mobil: 2685 4288 e-mail: ptufyn@hotmail.com SENIORHUS ODENSE Det sidste år har

Læs mere

ÅRSBERETNING. for 2016

ÅRSBERETNING. for 2016 ÅRSBERETNING for 2016 LEDELSESBERETNING Vi vil være en del af løsningen I disse år oplever vi tydeligt, at vi er rundet af en forening PolioForeningen. Navnlig inden poliovaccinen fremkom i midten af 50

Læs mere

FREDERIKSHAVN ERHVERVSFORENING ÅRSRAPPORT

FREDERIKSHAVN ERHVERVSFORENING ÅRSRAPPORT BDO ScanRevision Rimmensallé 89, Box 712 Statsautoriseret revisionsaktieselskab DK-9900 Frederikshavn CVR-nr. 20 22 26 70 Tlf: 96 20 76 00, Fax: 96 20 76 01 www.bdo.dk E-mail: Frederikshavn@bdo.dk FREDERIKSHAVN

Læs mere

TVÆRFAGLIG UDREDNING. Et tilbud til kommunernes sygemeldte borgere

TVÆRFAGLIG UDREDNING. Et tilbud til kommunernes sygemeldte borgere TVÆRFAGLIG UDREDNING Et tilbud til kommunernes sygemeldte borgere 2 TVÆRFAGLIG UDREDNING Hvad kan vi tilbyde kommunernes sygemeldte borgere? Tværfaglig vurdering og rehabilitering Igennem livet er det

Læs mere

værd at vide om Rygmarvsskader

værd at vide om Rygmarvsskader værd at vide om Rygmarvsskader 2 værd at vide om rygmarvsskader Hvad er en rygmarvsskade? Rygmarvsskader er en samlet betegnelse for en række forskellige skader på rygmarven, som er den samling af nerver,

Læs mere

Når din nærmeste har en rygmarvsskade

Når din nærmeste har en rygmarvsskade Når din nærmeste har en rygmarvsskade 2 NÅR DIN NÆRMESTE HAR EN RYGMARVSSKADE Til DIG SOM PÅRØRENDE En rygmarvsskade påvirker ikke alene den tilskadekomne, men også de pårørende. Denne brochure henvender

Læs mere

Offerrådgivningen for Fyns Politi, Odense, Assens, Kerteminde, Middelfart, Nordfyns og Nyborg kommuner

Offerrådgivningen for Fyns Politi, Odense, Assens, Kerteminde, Middelfart, Nordfyns og Nyborg kommuner Offerrådgivningen for Fyns Politi, Odense, Assens, Kerteminde, Middelfart, Nordfyns og Nyborg kommuner Nørregade 77, 3., 5000 Odense C CVR-nr. 31 67 04 38 Årsrapport for 2009 Godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

TVÆRFAGLIG UDREDNING. Et tilbud til forsikringsselskaber

TVÆRFAGLIG UDREDNING. Et tilbud til forsikringsselskaber TVÆRFAGLIG UDREDNING Et tilbud til forsikringsselskaber 2 TVÆRFAGLIG UDREDNING Hvad kan vi tilbyde danske forsikringsselskaber? Tværfaglig vurdering og rehabilitering Igennem livet er det vigtigt med et

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr. 46 87 44 12. Delårsrapport for perioden 1. oktober 2010 31. marts 2011

Brd. Klee A/S. CVR.nr. 46 87 44 12. Delårsrapport for perioden 1. oktober 2010 31. marts 2011 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2010 31. marts 2011 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

Beretning 2015 PTU FYN. Generalforsamling den 28. september 2015. Kontakt: PTU FYN Seniorhus Odense Toldbodgade 5-7

Beretning 2015 PTU FYN. Generalforsamling den 28. september 2015. Kontakt: PTU FYN Seniorhus Odense Toldbodgade 5-7 Beretning 2015 PTU FYN Generalforsamling den 28. september 2015 Kontakt: PTU FYN Seniorhus Odense Toldbodgade 5-7 Formand: Birthe Bjerre Mobil: 2685 4288 E-mail: ptufyn@hotmail.com Indholdsfortegnelse

Læs mere

REGNSKAB 2013-14. Skovdyrkerforeningen Østjylland a.m.b.a. Parallelvej 9A 8680 Ry Danmark CVR-nr. 38 67 78 10

REGNSKAB 2013-14. Skovdyrkerforeningen Østjylland a.m.b.a. Parallelvej 9A 8680 Ry Danmark CVR-nr. 38 67 78 10 REGNSKAB 2013-14 Skovdyrkerforeningen Østjylland a.m.b.a. Parallelvej 9A 8680 Ry Danmark CVR-nr. 38 67 78 10 Tel +45 86 89 32 22 soj@skovdyrkerne.dk www.skovdyrkerne.dk/soj SELSKABSOPLYSNINGER Selskabet

Læs mere

H.B.K. Fitness og Motionscenter

H.B.K. Fitness og Motionscenter Side 1 af 13 H.B.K. Fitness og Motionscenter CVRnr. 35726799 Årsrapport 1. juni 31. december 2014 1. regnskabsår. Årsrapporten er godkendt og fremlagt på foreningens generalforsamling den 28. juli 2015

Læs mere

Motionsklubben Elefanten. Årsrapport 2014

Motionsklubben Elefanten. Årsrapport 2014 Indhold Bestyrelsens påtegning 2 Den uafhængige revisors erklæringer 3 Ledelsesberetning 4 Foreningsoplysninger 4 Beretning 5 Årsregnskab 1. januar - 31. december 6 Anvendt regnskabspraksis 6 Resultatopgørelse

Læs mere

Stampe Invest ApS. Nygårdparken Herning. Årsrapport 16. juni december 2016

Stampe Invest ApS. Nygårdparken Herning. Årsrapport 16. juni december 2016 Stampe Invest ApS Nygårdparken 43 7400 Herning Årsrapport 16. juni 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/01/2017 Hanne Thomsen Dirigent

Læs mere

Poliocafé om nyorienteringen i PTU

Poliocafé om nyorienteringen i PTU Rødovre 20.4. 2015 Referent: Rikke Pinborg Poliocafé om nyorienteringen i PTU Velkomst ved Lise Kay. Dagens møde skal bruges til at få input til den videre proces omkring den fremtidige struktur. Philip

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr. 46 87 44 12. Delårsrapport for perioden 1. oktober 2014 31. marts 2015

Brd. Klee A/S. CVR.nr. 46 87 44 12. Delårsrapport for perioden 1. oktober 2014 31. marts 2015 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2014 31. marts 2015 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN - - - DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR nr. 53 28 98 19 Årsregnskab 2015 16. marts 2016 Dette regnskab indeholder 12 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger

Læs mere

Bestyrelsesberetning 2015

Bestyrelsesberetning 2015 INSTITUTTETS ÅRSREGNSKAB Bestyrelsesberetning 2015 Den positive udvikling, som vi oplevede i 2014, er fortsat i 2015 med fremgang i Martinus Center Klint og en god modtagelse af bogen Det evige verdensbillede,

Læs mere

ULRICH BRINCH OG HUSTRUS MINDELEGAT Årsregnskab 2014

ULRICH BRINCH OG HUSTRUS MINDELEGAT Årsregnskab 2014 ULRICH BRINCH OG HUSTRUS MINDELEGAT Årsregnskab 2014 30. marts 2015 Dette regnskab indeholder 10 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning 4 Selskabsoplysninger

Læs mere

Bring virkeligheden ind i undervisningen Få besøg af en. en personlig fortælling om konsekvenserne af et forkert valg

Bring virkeligheden ind i undervisningen Få besøg af en. en personlig fortælling om konsekvenserne af et forkert valg Bring virkeligheden ind i undervisningen Få besøg af en Trafikinformatør en personlig fortælling om konsekvenserne af et forkert valg Man sidder lige og vrikker lidt med sine ben og føler efter om de nu

Læs mere

Revisor BDO ScanRevision Statsautoriseret revisionsaktieselskab. Bankforbindelse Danske Bank. Direktion Jørn Ravn, adm. direktør

Revisor BDO ScanRevision Statsautoriseret revisionsaktieselskab. Bankforbindelse Danske Bank. Direktion Jørn Ravn, adm. direktør DOMEA ÅRSBERETNING 00 Domea s.m.b.a. Borgergade Postboks 0 København K Tlf. Fax domea@domea.dk www.domea.dk Bestyrelse Karin Thomsen, formand Svend Mogensen, næstform. Anette Kruse,. næstform. Allan Mose

Læs mere

Når din nærmeste har en ulykkesskade

Når din nærmeste har en ulykkesskade Når din nærmeste har en ulykkesskade 2 NÅR DIN NÆRMESTE har en ulykkesskade Til DIG SOM PÅRØRENDE En ulykkesskade påvirker ikke alene den tilskadekomne, men også de pårørende. Denne brochure henvender

Læs mere

værd at vide om polio

værd at vide om polio PTU arbejder for at skabe ligeværdige vilkår og øget livskvalitet for de over 100.000 danskere, som har alvorlige skader efter en ulykke eller sygdom. Meld dig ind i foreningen på www.ptu.dk/stoet eller

Læs mere

Årsregnskab 2010. Poul Due Jensen s Fond

Årsregnskab 2010. Poul Due Jensen s Fond Årsregnskab 2010 Poul Due Jensen s Fond Resultatopgørelse for poul due jensen s fond 1. januar - 31. december Note 2010 2009 Administrationsomkostninger 1 (4) (3) Indtægter af kapitalandele i dattervirksomheder

Læs mere

Når din nærmeste har whiplash

Når din nærmeste har whiplash Når din nærmeste har whiplash 2 NÅR DIN NÆRMESTE HAR WHIPLASH Til DIG SOM PÅRØRENDE En whiplashskade påvirker ikke alene den tilskadekomne, men også de pårørende. Denne brochure henvender sig til dig,

Læs mere

værd at vide om ulykker

værd at vide om ulykker Sammen er vi stærkere -Meld dig ind i PTU i dag I PTU arbejder vi for at skabe ligeværdige vilkår og øget livskvalitet for de over 100.000 danskere, som lever med alvorlige skader efter en ulykke eller

Læs mere

FORENINGEN WSPA DANMARK. CVR.nr. 26 39 74 48 ÅRSRAPPORT 2011

FORENINGEN WSPA DANMARK. CVR.nr. 26 39 74 48 ÅRSRAPPORT 2011 FORENINGEN WSPA DANMARK CVR.nr. 26 39 74 48 ÅRSRAPPORT 2011 INDHOLD Side Ledelsesberetning Foreningsoplysninger 2 Ledelsesberetning 3 Påtegninger Ledelsespåtegning 4 Den uafhængige revisors erklæringer

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING. Årsrapport marts 2012 Dette regnskab indeholder 10 sider

DANSK BRYGMESTER FORENING. Årsrapport marts 2012 Dette regnskab indeholder 10 sider DANSK BRYGMESTER FORENING Årsrapport 2011 29. marts 2012 Dette regnskab indeholder 10 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning 4 Selskabsoplysninger

Læs mere

Det Konservative Folkeparti. Nyhavn 4, 1051 København K

Det Konservative Folkeparti. Nyhavn 4, 1051 København K Det Konservative Folkeparti Nyhavn 4, 1051 København K Årsregnskab for 2007 Indholdsfortegnelse Ledelseserklæring 1 Den uafhængige revisors påtegning 2 Anvendt regnskabspraksis 4 Resultatopgørelse 5 Balance

Læs mere

Regnskabssammendrag 2012

Regnskabssammendrag 2012 Indhold Regnskabssammendrag 1. januar 31. december 2 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæringer 3 Andelsselskabsoplysninger 4 Resultatopgørelse 5 Balance 6 Pengestrømsopgørelse 8 Noter 9 1

Læs mere

1. I hvilken afdeling af PTU har du modtaget behandling indenfor. Aarhus (Hvis du har været. på rehabiliteringsophold i. Rødovre, skal du vælge om

1. I hvilken afdeling af PTU har du modtaget behandling indenfor. Aarhus (Hvis du har været. på rehabiliteringsophold i. Rødovre, skal du vælge om PTUs patienttilfredshedsundersøgelse maj 2015 med Justerede procenter versus Aarhus Undersøgelsen blev sendt ud til 692 patienter og blev besvaret af 266 hvilket svarer til 38. 2. For bedre at kunne bruge

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige forår 2013

Kursuskatalog for frivillige forår 2013 Kursuskatalog for frivillige forår 2013 Velkommen til kursusåret 2013! Kære frivillige Som noget nyt er vi i PTU begyndt at udbyde kurser til alle vores frivillige. Det er derfor Husk at os oplyse en glæde

Læs mere

HJÆLP I HJEMMET til personer med polio. Til visitator, hjemmesygeplejerske, social- og sundhedsassistenter/ hjælpere

HJÆLP I HJEMMET til personer med polio. Til visitator, hjemmesygeplejerske, social- og sundhedsassistenter/ hjælpere HJÆLP I HJEMMET til personer med polio Til visitator, hjemmesygeplejerske, social- og sundhedsassistenter/ hjælpere 2 HJÆLP I HJEMMET TIL PERSONER MED POLIO Hjælp i hjemmet til personer med polio Særlige

Læs mere

Handicaporganisationer åbner muligheder Har du eller en i din familie et handicap? Så kan du få hjælp og støtte i handicaporganisationerne.

Handicaporganisationer åbner muligheder Har du eller en i din familie et handicap? Så kan du få hjælp og støtte i handicaporganisationerne. Handicaporganisationer åbner muligheder Har du eller en i din familie et handicap? Så kan du få hjælp og støtte i handicaporganisationerne. Har du eller en i din familie et handicap? Har du brug for mere

Læs mere

ARV OG TESTAMENTE Læs artikler, nyheder og om vore kompetencer på: www.forumadvokater.dk

ARV OG TESTAMENTE Læs artikler, nyheder og om vore kompetencer på: www.forumadvokater.dk Brug Forum Advokater ARV OG TESTAMENTE Læs artikler, nyheder og om vore kompetencer på: www.forumadvokater.dk VI KÆMPER FOR EN BEDRE TILVÆRELSE FOR MENNESKER MED FØLGER AF POLIO ELLER EN ULYKKE www.forumadvokater.dk

Læs mere

ULRICH BRINCH OG HUSTRUS MINDELEGAT Årsregnskab 2011

ULRICH BRINCH OG HUSTRUS MINDELEGAT Årsregnskab 2011 ULRICH BRINCH OG HUSTRUS MINDELEGAT Årsregnskab 2011 29. marts 2012 Dette regnskab indeholder 11 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning 4 Selskabsoplysninger

Læs mere

DEN DANSKE MARITIME FOND

DEN DANSKE MARITIME FOND DEN DANSKE MARITIME FOND Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 05/03/2013 Knud Pontoppidan Dirigent Side 2 af 14

Læs mere

Årsregnskab 2011 Poul Due Jensen s Fond

Årsregnskab 2011 Poul Due Jensen s Fond Årsregnskab 2011 Poul Due Jensen s Fond Resultatopgørelse for Poul Due Jensen's Fond 1. januar - 31. december 2011 Note 2011 2010 Administrationsomkostninger 1 (9) (4) Indtægter af kapitalandele i dattervirksomheder

Læs mere

LOLLIPOP INVESTMENTS IVS

LOLLIPOP INVESTMENTS IVS LOLLIPOP INVESTMENTS IVS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 11/06/2015 Richard Kaldal Andersen Dirigent Side 2

Læs mere

Radikale Venstres Landsforbund

Radikale Venstres Landsforbund Indhold Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæring 3 Beretning 4 5 Resultatopgørelse 5 Balance 6 Noter 8 Ernst & Young P/S - Osvald Helmuths Vej 4 - Postboks 250-2000 Frederiksberg - CVR-nr.

Læs mere

værd at vide om RygmaRvs- skader

værd at vide om RygmaRvs- skader værd at vide om Rygmarvsskader 2 værd at vide om rygmarvsskader værd at vide om kronisk whiplash 3 Hvad er en rygmarvsskade? Rygmarvsskader er en samlet betegnelse for en række forskellige skader på rygmarven,

Læs mere

BRYGGERIFORENINGENS LEGAT

BRYGGERIFORENINGENS LEGAT BRYGGERIFORENINGENS LEGAT Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR nr. 11 61 62 91 Årsregnskab 2015 16. marts 2016 Dette regnskab indeholder 11 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning

Læs mere

værd at vide om whiplash

værd at vide om whiplash Sammen er vi stærkere -Meld dig ind i PTU i dag I PTU arbejder vi for at skabe ligeværdige vilkår og øget livskvalitet for de over 100.000 danskere, som lever med alvorlige skader efter en ulykke eller

Læs mere

BRYGGERIFORENINGENS LEGAT Årsregnskab 2012

BRYGGERIFORENINGENS LEGAT Årsregnskab 2012 BRYGGERIFORENINGENS LEGAT Årsregnskab 2012 21.marts 2013 Dette regnskab indeholder 10 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning 4 Selskabsoplysninger

Læs mere

HIK Fodbold CVR-nr

HIK Fodbold CVR-nr CVR-nr. 10 98 00 11 Regnskabssammendrag af årsrapport for 2015 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Ledelsesberetning 1. Ledelsespåtegning 2. Anvendt regnskabspraksis 3

INDHOLDSFORTEGNELSE. Ledelsesberetning 1. Ledelsespåtegning 2. Anvendt regnskabspraksis 3 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsesberetning 1 Ledelsespåtegning 2 Anvendt regnskabspraksis 3 Resultatopgørelse for perioden 1. januar til 30. juni 2012 4 Balance pr. 30. juni 2012 5-6 Egenkapitalforklaring

Læs mere

Grosserer, konsul N.C. Nielsens Fond CVR-nr

Grosserer, konsul N.C. Nielsens Fond CVR-nr CVR-nr. 21 03 26 97 Årsrapport 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på bestyrelsesmødet den 31. maj 2013. Steffen Ebdrup Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Ledelsespåtegning 1 Den uafhængige

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2017

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2017 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2016 31. marts 2017 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

NOTAT. Regionale nøgletal. Introduktion I dette notat præsenteres sammenligninger af nøgletal indenfor økonomi og kvalitet på regionalt niveau.

NOTAT. Regionale nøgletal. Introduktion I dette notat præsenteres sammenligninger af nøgletal indenfor økonomi og kvalitet på regionalt niveau. NOTAT Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Sekretariat & Budget Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 87 28 50 00 www.regionmidtjylland.dk Regionale nøgletal Introduktion I dette notat præsenteres sammenligninger

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING. Årsrapport 2013. 25. marts 2014 Dette regnskab indeholder 10 sider

DANSK BRYGMESTER FORENING. Årsrapport 2013. 25. marts 2014 Dette regnskab indeholder 10 sider DANSK BRYGMESTER FORENING Årsrapport 2013 25. marts 2014 Dette regnskab indeholder 10 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning 4 Selskabsoplysninger

Læs mere

Delårsrapport kvartal 2016

Delårsrapport kvartal 2016 Delårsrapport 1.-3. kvartal 2016 Resultat før skat blev i 3. kvartal 204 mio. kr. og for årets første 9 måneder et underskud på 243 mio. kr. I halvårsregnskabet blev IC2-flåden og 5 IC4-togsæt nedskrevet

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2016

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2016 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2015 31. marts 2016 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

Kommunale rettigheder. Cafémøde Tirsdag den 11. oktober 2011 Oplæg ved PTU s Socialrådgiver Bente Elton Rasmussen

Kommunale rettigheder. Cafémøde Tirsdag den 11. oktober 2011 Oplæg ved PTU s Socialrådgiver Bente Elton Rasmussen Kommunale rettigheder Cafémøde Tirsdag den 11. oktober 2011 Oplæg ved PTU s Socialrådgiver Bente Elton Rasmussen Dagens program Præsentation Oversigt over generelle rettigheder Arbejdsevne og mulige foranstaltninger

Læs mere

Næsby Vandværk A.m.b.a.

Næsby Vandværk A.m.b.a. CVR-nr. 12 49 96 12 81. regnskabsår Indhold 2 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæring 3 Resultatopgørelse 4 Balance 5 Noter 7 Ernst & Young P/S - Værkmestergade 25 - Postboks 330-8100 Aarhus

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Ledelsesberetning 1. Ledelsespåtegning 2. Anvendt regnskabspraksis 3

INDHOLDSFORTEGNELSE. Ledelsesberetning 1. Ledelsespåtegning 2. Anvendt regnskabspraksis 3 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsesberetning 1 Ledelsespåtegning 2 Anvendt regnskabspraksis 3 Resultatopgørelse for perioden 1. januar til 30. juni 2009 4 Balance pr. 30. juni 2009 5-6 Egenkapitalforklaring

Læs mere

Din Revisor Partner ApS

Din Revisor Partner ApS Din Revisor Partner ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24/05/2013 Svend Erik Underbjerg Dirigent Side 2 af

Læs mere

Vindenergi Danmark amba

Vindenergi Danmark amba Vindenergi Danmark amba ÅRSRAPPORT 2009 I HOVEDTAL 10. regnskabsår Registreret Revisionsaktieselskab HuRup Rolighedsvej 7 7760 Hurup Tlf. 9795 1711 Fax 9795 3249 CVR-nr. 2883 9200 hurup@revisionlimfjord.dk

Læs mere

Bestyrelsen for Århus Elite A/S, har på et bestyrelsesmøde behandlet og godkendt halvårsrapporten for perioden 1. juli - 31. december 2005.

Bestyrelsen for Århus Elite A/S, har på et bestyrelsesmøde behandlet og godkendt halvårsrapporten for perioden 1. juli - 31. december 2005. Stadion Allé 70 8000 Århus C Tlf. nr. 89386000 Fax nr. 8733 1019 Københavns Fondsbørs Århus, den 28. februar 2006 Meddelelse nr. 02/2006 Århus Elite A/S, halvårsrapport 2005/06 Bestyrelsen for Århus Elite

Læs mere

værd at vide om polio

værd at vide om polio værd at vide om polio 2 værd at vide om polio værd at vide om polio 3 Hvad er polio? Polio er en smitsom virus, som i det akutte stadie angriber nervesystemet og kan give lammelser i kroppens muskler.

Læs mere

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2015 dok. nr. 32805/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden

Læs mere

Når din nærmeste har post polio

Når din nærmeste har post polio Når din nærmeste har post polio 2 NÅR DIN NÆRMESTE HAR post polio Til DIG SOM PÅRØRENDE Post polio påvirker ikke alene den polioskadede, men også de pårørende. Denne brochure henvender sig til dig, som

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2014

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2014 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2013 31. marts 2014 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

Biografforeningen Sofarækken ÅRSRAPPORT

Biografforeningen Sofarækken ÅRSRAPPORT Biografforeningen Sofarækken ÅRSRAPPORT 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling den 15/3 2015. Dirigent INDHOLD Side Ledelsespåtegning... 3 Revisionspåtegning... 4 Ledelsesberetning...

Læs mere

BAGGESEN INVEST ApS. Årsrapport 1. juli juni Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

BAGGESEN INVEST ApS. Årsrapport 1. juli juni Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den BAGGESEN INVEST ApS Årsrapport 1. juli 2013-30. juni 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/12/2014 Frode Baggesen Dirigent Side 2 af 10 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Aage og Johanne Louis- Hansen ApS. Årsrapport for 2015

Aage og Johanne Louis- Hansen ApS. Årsrapport for 2015 Aage og Johanne Louis- Hansen ApS GL. Strandvej 22A, 2990 Nivå Årsrapport for 2015 (regnskabsår 17/4-30/9) CVR-nr. 36 71 78 82 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Mænd og lungekræft. Svend Aage Madsen Rigshospitalet. Svend Aage Madsen. Forekomst og dødelighed. Dødelighed: Svend Aage Madsen

Mænd og lungekræft. Svend Aage Madsen Rigshospitalet. Svend Aage Madsen. Forekomst og dødelighed. Dødelighed: Svend Aage Madsen Rigshospitalet Forekomst og dødelighed Forekomst: M/K 1,18 Dødelighed: M/K 1,26 Tlf: +45 35454767 - E-mail: svaam@rh.dk & svendaage@madsen.mail.dk 1 Lungekræft-uligheden Mænd i DK har 18 procent større

Læs mere

Bilag I - Afrapporteringer, supplerende redegørelser

Bilag I - Afrapporteringer, supplerende redegørelser Bilag Bilag I - Afrapporteringer, supplerende redegørelser m.v. Følgende afrapporteringer og supplerende redegørelser er resumeret i de efterfølgende afsnit: Priser på fritvalgsområdet (pleje og praktisk

Læs mere

Ordinær generalforsamling

Ordinær generalforsamling Ordinær generalforsamling 27. januar 2004 RTX Telecom A/S. Stroemmen 6. DK-9400 Noerresundby. Denmark www.rtx.dk Dagsorden 1. Bestyrelsens redegørelse for selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2015/16. Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele. CVR nr (54. regnskabsår)

ÅRSRAPPORT 2015/16. Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele. CVR nr (54. regnskabsår) ÅRSRAPPORT 2015/16 Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele CVR nr. 12868014 (54. regnskabsår) Fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling den Dirigent Ordinær generalforsamling

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Årsregnskab 2014

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Årsregnskab 2014 - - - - DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Årsregnskab 2014 30. marts 2015 Dette regnskab indeholder 11 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning

Læs mere

Motion. for polioramte

Motion. for polioramte Motion for polioramte 2 Motion for polioramte Motion for polioramte Som polioramt kan man opleve, at kræfterne svinder, når man bliver ældre, og det er vigtigt at overveje, om den nedsatte styrke skyldes,

Læs mere

Årsregnskab 2014. Dansk Sejlunions Generalforsamling 2015

Årsregnskab 2014. Dansk Sejlunions Generalforsamling 2015 Årsregnskab 2014 Dansk Sejlunions Generalforsamling 2015 Årsregnskab 2014 Indhold: Resultatopgørelsen Hvor kommer pengene fra? Hvordan anvendes pengene? Afvigelser i forhold til budget Disponering af resultatet

Læs mere

Det Radikale Venstres Landsforbund. Årsrapport 2007. 08-r001 RON LOJ 777172 07003

Det Radikale Venstres Landsforbund. Årsrapport 2007. 08-r001 RON LOJ 777172 07003 KPMG C.Jespersen Statsautoriseret Revisionsinteressentskab Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk KPMG C.Jespersen Statsautoriseret Revisionsinteressentskab

Læs mere

HUSTØMRERFORENINGEN I KØBENHAVN OG DENS STIFTELSER

HUSTØMRERFORENINGEN I KØBENHAVN OG DENS STIFTELSER HUSTØMRERFORENINGEN I KØBENHAVN OG DENS STIFTELSER Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/04/2015 Bjarne Petersen

Læs mere

VI VIL ET GODT LIV TIL FLERE

VI VIL ET GODT LIV TIL FLERE VI VIL ET GODT LIV TIL FLERE ET GODT LIV TIL FLERE Psykiatrifonden kæmper for bedre psykisk trivsel blandt børn og voksne i Danmark. Vi opdeler ikke mennesker i syge og raske. Alle skal kunne leve et godt

Læs mere

Randers Fjord Golfklub

Randers Fjord Golfklub Dansk Revision Randers Godkendt Revisionspartnerselskab Tronholmen 5 DK-8960 Randers SØ randers@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 89 12 50 00 Telefax: +45 89 12 51 00 CVR: 31 77 85 30

Læs mere

Folkehøjskolerne aflægger regnskab i henhold til bestemmelserne i bekendtgørelse nr. 1234 af 04/12/2006.

Folkehøjskolerne aflægger regnskab i henhold til bestemmelserne i bekendtgørelse nr. 1234 af 04/12/2006. 1. Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er folkelig oplysning. Undervisningen gennemføres inden for rammerne af et kostskolemiljø jf LBK

Læs mere

Folkehøjskolernes regnskab 2013

Folkehøjskolernes regnskab 2013 1. Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er folkelig oplysning. Undervisningen gennemføres inden for rammerne af et kostskolemiljø jf LBK

Læs mere

ORGANISTFORENINGENS REGNSKAB 2014

ORGANISTFORENINGENS REGNSKAB 2014 ORGANISTFORENINGENS REGNSKAB RESULTATOPGØRELSE 1. JANUAR - 31. DECEMBER 1 Kontingentindtægter m.m. 2.711.395 2.711.000 2.760.926 Omkostninger 2 Kontingentudgifter -277.869-318.000-291.370 3 PO-bladet -92.954-149.000-112.039

Læs mere