NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS"

Transkript

1 NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Oktober 2005 Weekendkursus for frivillige i Nordjylland Årets internatkursus for frivillige, der arbejder med udsatte grupper i Nordjylland, afholdes i år på Hotel Søparken i Aabybro fredag den 4. og lørdag den 5. november Det overordnede tema for årets kursus er Begrænsninger og muligheder som frivillig. Programmet skifter mellem faglige oplæg, opsamling, perspektivering og debat. Der er også afsat tid til erfaringsudveksling og almindelig snak. De faglige oplæg vil i år være om alkoholmisbrug, om stress og om hustruvold set fra mandens synsvinkel. Deltagerkreds: Deltagerantal: Pris: Tilmelding: Frivillige fra projekter og foreninger i Nordjylland, der i bred forstand arbejder indenfor de udsatte grupper. 50 personer. Kurset koster 250 kr. pr. deltager. Det inkluderer overnatning (enkeltværelse), foredrag og forplejning excl. drikkevarer. Tilmelding til De Frivilliges Hus kurset er fuldtegnet. Inspirationskurser efteråret 2005 i De Frivilliges Hus Uge 41: onsdag torsdag d oktober 2005 kl Uge 46: onsdag torsdag d november 2005 kl Aften inspirationskursus: Uge 43: onsdag d. 26. oktober ca. kl Uge 44: onsdag d. 2. november ca. kl Hvis du har lyst til at løse frivillige sociale opgaver, så deltag i et inspirationskursus. I løbet af de 2 dage et inspirationskursus varer, vil du få et overblik over det frivillige sociale arbejde i Aalborg. Vi vil snakke om hvilke områder de frivillige sociale foreninger dækker, og hvor lige præcis du synes det kunne være interessant at yde en indsats. Desuden vil vi besøge forskellige frivillige steder og høre andre frivillige fortælle om deres frivillig job. Kurset er gratis og der serveres en let frokost samt kaffe og the. Tilmelding via mail: knud@frivillighuset.dk eller via telefon:

2 2 dages kursus om PR arbejde i frivillige sociale foreninger Øget synlighed gennem medierne Kurset vil være en vekselvirkning mellem oplæg fra underviseren om kommunikationsstrategier og redskaber til udarbejdelse af bl.a. informationsmateriale og kursisternes praktiske øvelser i f.eks. at skrive en pressemeddelelse eller deltage i et interview. Det er ligeledes hensigten, at kurset skal give de frivillige et større kendskab til, hvordan/hvilke vilkår pressen arbejder på, så man kan sikre sig, at den PR indsats, der laves i foreningen, får størst mulig gennemslagskraft. Målgruppe: Kurset henvender sig til alle frivillige, der har lyst til at lære mere om PR arbejde og som ikke er bange for at formulere sig skriftligt og mundtligt. Eftersom skriveøvelserne primært foregår på computere vil et kendskab til word på brugerniveau være en forudsætning for at deltage. Sted: Kursuscenter Kayerødsgade 37, 9000 Aalborg. Dato og varighed: Fredag d. 28. oktober kl og lørdag d. 29. oktober fra kl Underviser: Kenneth Lemvig Sørensen, freelance journalist. Arbejder for DR Østjylland. Uddannet på Roskilde Universitetscenter i juni 2003 med speciale i lokale medier og adgangen til dem. Tilmelding: Tilmelding til De Frivilliges Hus kun enkelte pladser tilbage. Deltagerantal: Max. 16 deltagere. Deltagergebyr: 50 kr. pr. deltager inklusiv aftensmad/frokost, vand/kaffe/te m.m. i løbet af kurset. De Frivilliges Hus radioprogram Free Willy på Radio Aalborg De Frivilliges Hus radioprogram Free Willy på Radio Aalborg handler om frivilligt socialt arbejde i Aalborg. Programmet sendes hver anden onsdag i lige uger kl på Radio Aalborg. Der søges interview personer til programmet, der vil fortælle om deres forening. Har du/din forening lyst til at deltage i programmet og få noget gratis omtale af din forening, så kontakt: De Frivilliges Hus Charlotte Kristensen Tlf: Mail: charlotte@frivillighuset.dk Blå Kors ny genbrugsbutik åbnet i Aalborg Blå Kors har netop åbnet sin syvende butik i Aalborg området på Gugvej 75 i Aalborg, hvorfra der sælges tøj. Der er åbent fra kl på hverdage og kl om lørdagen. De penge, som Blå Kors tjener på genbrug, er penge som anvendes i organisationens socialdiakonale arbejde inden for misbrugsbehandling. Bl.a. gives der tilskud til at åbne væresteder, og der gives hjælp til børn og unge af misbrugere i såkaldte TUBA projekter.

3 Landsorganisationen af arbejdsledige (LA) Lokalafdelingen i Nordjylland starter nu op igen LA er en medlemsorganisation, som arbejder på at forbedre forholdene for arbejdsledige både på det politiske plan og med individuelle konkrete sager. Alt arbejde foregår på frivillig basis. Alt for mange arbejdsledige, både kontanthjælpsmodtagere, dagpengemodtagere, flexjobbere, førtidspensionister, jobtrænere m.fl. kender det. Følelsen af afmagt og frustration, når man står over for uigennemskuelige regler og en vilkårlig og urimelig behandling af systemet. Hvor kan man henvende sig og få støtte og hjælp, når man mener ens rettigheder bliver krænket? Nu starter LA Nordjylland op igen, og der er planlagt et møde/arrangement tirsdag d. 11. oktober kl i Huset, Hasserisgade 10, Aalborg (lokale: Den Røde Bar, Østfløjen). Arrangementet er åbent for medlemmer og evt. nye interesserede. Nærmere oplysninger om aktiviteter i Aalborg og Nordjylland fås ved henvendelse til: Elin Christensen, Aalborg Tlf: Mail: elin.dahl@christensen.mail.dk Læs evt. mere om landsforeningen på hjemmesiden Familiehjælpen nyt rådgivningstilbud i Aalborg Familiehjælpen er et uafhængigt familie rådgivningstilbud til enlige forsørgere, par, gravide og børnefamilier. Organisationen tilbyder rådgivning, der er baseret på frivilligt arbejde af jurister, psykologer, socialrådgivere, pædagoger m.fl. Rådgivningen retter sig mod familiens voksne, så forældrene bliver i stand til at sikre deres børn en god opvækst og bedre levevilkår. Ny forening for efterladte efter selvmord At miste en man elsker er altid en sorg, og ved selvmord bliver det blandet med mange ting: Vrede, andres frygt for emnet, spekulationer over hvad der egentlig var på færde, forvirring. Det er et svært emne, men det bør ikke være det store tabu, det er i dag. Foreningen Efterladte hjælper folk, der inden for de seneste år har mistet en nær pårørende. I foreningen kan man finde hjælp og vejledning og snakke/mødes med andre i samme situation. Læs mere på hjemmesiden eller på hjemmesiden Den internationale Hospicedag 2005 Lørdag den 8. oktober 2005 markeres Den Internationale Hospicedag for første gang i Danmark. I Aalborg bliver dagen markeret med en koncert i Budolfi Domkirke kl Læs mere på hjemmesiden

4 Tips og lottomidler år 2006 Af Tipstjenestens overskud i de enkelte år fordeles der penge til frivilligt socialt arbejde. Der kan søges fra puljerne til særlige sociale formål (ansøgningsfrist 1. februar), til landsdækkende frivillige sociale organisationer (3. juli) og til landsdækkende ældreorganisationer (15. marts). Information om de forskellige puljer kan ses på hjemmesiden www. tipsmidler. dk Uddannelsespuljen støtte til kursusaktiviteter i 2006 Ansøgningsfristen for at søge om støtte fra Uddannelsespuljen til frivillige sociale organisationers egne kursusaktiviteter er 1. november Ansøgningsskema tilgængeligt på Aalborg Kommune støtte til frivilligt socialt arbejde i 2006 Foreninger og andre grupper kan søge om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde efter paragraf 115 i serviceloven. Ældre og Handicapforvaltningen giver tilskud til frivilligt socialt arbejde for ældre og handicappede, herunder også grupper af sygdomsramte og pårørendegrupper til mennesker med sygdomme. Ansøgningsfristen for at søge støtte for 2006 er den 1. november. Social og Sundhedsforvaltningen giver tilskud til frivilligt socialt arbejde for mennesker i krise. Hovedansøgningsfristen for at søge støtte er normalt hvert år den 1. oktober, men i år er ansøgningstfristen forlænget til den 4. november. Samtalegrupper for børn og unge, der har mistet Nogle børn og unge udvikler så svære traumer, når de mister en af deres nærmeste, at det kan få alvorlige konsekvenser senere i livet, hvis smerten bare bliver gemt væk. Musikterapeut Liselotte Reynolds har startet samtalegrupper for børn og unge op i kommunerne Nibe, Støvring og Sejlflod. Ved hjælp af en musikterapeutisk tilgangsvinkel vil hun forsøge at hjælpe børn og unge til at bearbejde sorgen. Musik kan være med til at skabe glæde, engagement, kontakt med følelser, frihed og kontrol, sociale relationer, kreativitet m.m. Dommergaarden i Nibe bliver i første omgang det faste værested for grupperne. Samtalegrupperne er gratis bortset fra et gebyr pr. gang på 50 kr. til mad og drikke. Børn og unge mødes i hver deres gruppe hver anden uge, og det er ikke en forudsætning, at deltagerne har særlige musikalske evner.

5 FRIVILLIGE OPGAVER/JOBS OKTOBER 2005 Frivillige igangsættere til selvhjælpsgrupper for stressramte Der er brug for flere igangsættere til selvhjælpsgrupper for stressramte. Vi har brug for DIG som igangsætter du vil virkelig kunne gøre en forskel. En igangsætter er en frivillig hjælper ikke behandler eller lignende. Igangsætteren er den person, der tager imod gruppen ved det første møde og introducerer deltagerne for hinanden. Igangsætteren sørger for, at alle får sagt noget samt aftaler alle de praktiske ting med deltagerne: rygning, mødested, tid, hvor ofte de skal mødes osv. Igangsætteren deltager i møderne indtil gruppen selv er klar til at afvikle møderne. Herefter kan igangsætteren være kontaktperson i en periode, hvis der skulle opstå problemer, eller gruppen har brug for hjælp/råd. Igangsætteren har naturligvis tavshedspligt om alt vedrørende gruppen. Alle kan blive igangsættere af en selvhjælpsgruppe. Du skal blot have et positivt livssyn, være udstyret med overskud, tro på ideen, være bevidst om din rolle, kunne sætte personlige grænser og så er et godt humør ingen hindring. At være igangsætter betyder for de fleste, at de selv udvikler sig, lærer nyt, får nye bekendskaber og ny viden. Vi kan tilbyde et kort introduktionsforløb for nye igangsættere og der ydes løbende støtte undervejs. Du vil i starten blive tilknyttet en erfaren igangsætter som en slags føl. Normalt vil der være 2 igangsættere tilknyttet en selvhjælpsgruppe, så man kan hjælpe/sparre med hinanden undervejs. Ring, mail eller mød personligt op i De Frivilliges Hus i Aalborg, hvis du er interesseret i at blive igangsætter af en selvhjælpsgruppe for mennesker med forskellige stressproblematikker. Vi vil herefter tage en helt uforpligtende snak med dig. For yderligere oplysninger og informationer kontakt: De Frivilliges Hus Birgitte Larsen Tlf: Mail: birgitte@frivillighuset.dk Red Barnet frivillige til genbrugsbutik i Aalborg Red Barnet hjælper de børn, som er allermest udsatte både i Danmark og i verdens u lande. Red Barnets gengrugsbutikker forhandler brugt kvalitetstøj, legetøj, udstyr og børnemøbler. Hvis du har menneskeligt overskud, så har vi brug for dig i det frivillige arbejde. Vi mangler frivillige til butikken i Borgergade 5 i Aalborg. Kontaktperson: Paul Abrahamsen Tlf: Mobil: Mail: pa@redbarnet.dk

6 Dansk Flygtningehjælp frivillige lektiehjælpere Dansk Flygtningehjælp søger frivillige lektiehjælpere til Seminarieskolens lektiecafé og lektiecaféen Ny Kastetvej. I samarbejde med Seminarieskolen har Dansk Flygtningehjælp oprettet en lektiecafé for skolens tosprogede elever fra klasse. Lektiecaféen er åben mandag og onsdag fra kl og foregår på Seminarieskolen på Mylius Erichsens Vej. Lektiecaféen Ny Kastetvejs aktiviteter foregår på skolen for to sprogede elever i vestbyen, mandage fra kl Eleverne er her i alderen år. Det er ikke en forudsætning, at man har en faglig undervisningsbaggrund, men interesse for og lyst til at arbejde med andre kulturer, er en fordel. Dansk Flygtningehjælp yder konsulentbistand samt tilbyder kurser og temadage for de frivillige, der indgår i vores frivillignetværk. Er du interesseret i at hjælpe vore to sprogede unge borgere lettere igennem skolegangen, og kan du afsé tiden mandag eller onsdag eftermiddag, hører vi gerne fra dig. For nærmere information kontakt: Konsulent i Dansk Flygtningehjælp Henrik Bo Rasmussen Tlf: eller Mail: henrik.bo.rasmussen@drc.dk Unge for Ligeværd (UFL) frivillige UFL er en selvstændig ungdomsforening, der arbejder for ligeværdige vilkår for alle unge med særlige behov begrundet i boglige, indlærings og funktionsmæssige vanskeligheder. UFL har brug for DIG til klubben i Aalborg! Her vil DU virkelig kunne gøre en forskel! Du vil med en forholdsvis lille indsats kunne hjælpe, støtte og glæde vores ofte oversete målgruppe af sent udviklede /bogligt svage unge Du vil kunne opnå et vejledende men også næsten familiært forhold til såvel de unge brugere, som de øvrige frivillige Du vil kunne deltage i udviklende weekendkurser samt vores landsmøde Du vil kunne udfolde dig, komme med ideer, måske deltage på bestyrelsesplan, alt efter ønske Du har mulighed for og lyst til at bruge fra 1 til 4 aftener om måneden på positivt samvær, hygge og aktiviteter med lokalforeningens unge Vi mangler virkelig DIN aktive indsats, og hører meget gerne fra dig til en helt uforpligtende snak. HELT AKUT mangler vi en aflastning for vores klubleder i Aalborg til dette frivillige job hører også lidt administration, regnskabsføring, fondsansøgning, kontakt til landsforeningen m.m. Se evt. mere på hjemmesiden ligevaerd.dk Kontaktperson: Konsulent for UFL Martin Drejer Tlf: eller Mail: martin@drejer.mail.dk

7 Bliv frivillig i Ventilen Aalborg og gør en forskel Ventilen er et mødested for stille og ensomme unge mellem år, der sammen kan hjælpe og støtte hinanden med opbakning fra frivillige. De unge, der kommer i Ventilen kæmper eksempelvis med lavt selvværd, få venner, vanskeligheder med at skabe kontakt til andre mennesker eller problemer med familien. Frivillige i Ventilen skal være mellem år med forståelse for de problemer unge kan møde i deres hverdag. Ventilen fungerer nemlig efter princippet ung til ung, hvorfor ingen af de frivillige har specifikke faglige forudsætninger for at være i mødestedet. Som frivillig har man ca. en vagt i mødestedet om måneden. De frivillige er også med til at arrangere aktiviteter for brugerne. Det kan være en aften i bowlinghallen, i biografen, et malekursus, en weekendtur eller noget helt andet. Derudover er de frivillige ansvarlige for administrationen af Ventilen Aalborg, hvilket vil sige, at der arbejdes med PR, budget, hjemmeside, fundraising og meget andet. Du får som frivillig i Ventilen en enestående mulighed for: at fordybe dig i spændende og udfordrende projekter, som du selv kan være med til at starte op at samarbejde med andre engagerede unge at deltage i gratis kurser, som udvikler dig i forhold til dit engagement i Ventilen, fx aktiv lytning at opnå erfaring, der kommer dig til gode i senere jobsøgning at gøre en forskel og støtte andre unge mennesker, der ikke har samme overskud Hvis du er interesseret i at blive frivillig, kan du kontakte Ventilen Aalborg på: Tlf: telefonen er åben tirsdag og torsdag mellem Mail: formand@ventilen aalborg.dk Web: aalborg.dk HIV Nettet Aalborg frivillige HIV Nettet er en forening for hiv smittede, der er parat til at hjælpe andre smittede og give pårørende og venner til hiv smittede vejledning og hjælp i de situationer, der kan være svære at tackle i hverdagen. Der søges frivillige, som er gode til at lytte og støtte. Vi søger også frivillige, som evt. vil hjælpe til i forbindelse med afholdelse af Den Internationale Aids dag i december 2005 i Aalborg. HIV Nettet holder til i lokaler i De Frivilliges Hus, Badehusvej 1, Aalborg. Du kan kontakte HIV Nettet per mail eller telefon. Kontaktperson: Henrik Johansen Tlf: Mail: kontakt@hiv nettet.dk Web: nettet.dk Se flere frivillige opgaver/jobs på

8 De Frivilliges Hus i Aalborg er en selvejende institution uafhængig af offentlige, politiske, religiøse, og økonomiske interesser. I bestyrelsen sidder repræsentanter fra de frivillige organisationer, Aalborg Kommune og personalegruppen i De Frivilliges Hus. Huset drives af lønnede og frivillige i fællesskab. Husets udgifter dækkes via kommunale tilskud, offentlige puljer, private fonde og sponsorater. De Frivilliges Hus arbejder for: At alle borgere i Aalborg Kommune med lyst og overskud, skal kunne deltage i frivilligt arbejde under de bedst mulige betingelser. At de lokale frivillige organisationer og foreninger får optimale arbejdsbetingelser og mulighed for at udvikle sig på egne betingelser. At nye foreninger og projekter inden for det lokale frivillige sociale arbejde/område får den bedst mulige start. At alle med behov for hjælp får kendskab til den støtte, de kan hente i den frivillige verden. At indsamle og formidle viden om det frivillige sociale arbejde. At medvirke til en ansvarlig og kvalificeret socialpolitisk debat i lokalsamfundet De Frivilliges Hus Badehusvej 1, st Aalborg Tlf: Mail: frivillighuset@frivillighuset.dk Web: Åbningstider Mandag torsdag kl Fredag kl Har du kommentarer, ideer til artikler, jobs, ris eller ros vedrørende nyhedsbrevet, så er du velkommen til at kontakte redaktionen på tlf: eller via mail: frivillighuset@frivillighuset.dk eller morten@frivilllighuset.dk Har du i øvrigt ideer eller forslag til kort information om frivilligt socialt arbejde, som kan have interesse for nyhedsbrevets abonnenter, hører vi også meget gerne fra dig. Næste nyhedsbrev udkommer november 2005.

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Februar 2006 Integration gennem det frivillige sociale arbejde De Frivilliges Hus har fået bevilget penge til et 3 årigt projekt, hvor det er planen at fremme integrationen,

Læs mere

Nyhedsbrev De Frivilliges Hus

Nyhedsbrev De Frivilliges Hus MAJ 2005 Spirens Dag - Lørdag 21. maj 2005 kl. 10-13 på Grønttorvet ved Danmarksgade/Aagade Så er det igen blevet tid til afholdelse af det årligt tilbagevendende arrangement Spirens Dag. I år kommer det

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS December 2005 Sorg og sygdom Et 2 dages kursus for frivillige, der støtter og rådgiver syge Der findes mange sygdomsforeninger i Aalborg Kommune, som gør et stort og nødvendigt

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Maj 2006 Temadage om Bedst Praksis i de frivillige besøgstjenester for ældre Målgruppe: Temadagene henvender sig til de frivillige organisationer, der har en besøgstjenste

Læs mere

SEPTEMBER 2005. 2 dages kursus om PR arbejde i frivillige sociale foreninger Øget synlighed gennem medierne

SEPTEMBER 2005. 2 dages kursus om PR arbejde i frivillige sociale foreninger Øget synlighed gennem medierne NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS SEPTEMBER 2005 2 dages kursus om PR arbejde i frivillige sociale foreninger Øget synlighed gennem medierne PR public relation er et begreb der er vanskeligt at oversætte til

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

svendborg 2011 Politikere i praktik

svendborg 2011 Politikere i praktik svendborg 2011 Politikere i praktik A- Klubben Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 1 Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 2 Folkekirkens Nødhjælp Kirkens Korshærs Varmestue Frivilligcenter

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS November 2005 Integration gennem det frivillige sociale arbejde De Frivilliges Hus har fået bevilget penge til et 3 årigt projekt, hvor det er planen at fremme integrationen,

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Inspirationskurser NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Marts 2006 Inspirationskurser foråret 2006 i De Frivilliges Hus Hvis du har lyst til at løse frivillige sociale opgaver Uge 12: onsdag torsdag d. 22. 23.

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS August/september 2006 Det Store Frivilligmarked 2006 Lørdag den 2. september kl. 11 15 på Gammel Torv i Aalborg Kom og mød 35 spændende sociale foreninger ved Frivilligmarkedet

Læs mere

Nyhedsbrev De Frivilliges Hus

Nyhedsbrev De Frivilliges Hus JUNI 2 005 Frivilligmarked 2005 Lørdag d. 3. september 2005 afholdes der Frivilligmarked for 10. gang på Gammel Torv i Aalborg. 10 års jubilæet vil blive fejret med et anderledes og markant iøjnefaldende

Læs mere

Tilbud fra Region Nordjylland

Tilbud fra Region Nordjylland LOKALE TILBUD Tilbud fra Region Nordjylland Psykiatrisk Skadestue Aalborg AKUT HJÆLP finder du hos Psykiatrisk Skadestue Aalborg: Ring til vagtlægen, tlf. 70 15 03 00. Psykisk syge kan også henvende sig

Læs mere

Ansøgningsskema for støtteform A år 2008 Ansøgningsfrist 1. november 2007

Ansøgningsskema for støtteform A år 2008 Ansøgningsfrist 1. november 2007 UDD - Uddannelsespuljen Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Ansøgningsskema for støtteform A år 2008 Ansøgningsfrist 1. november 2007 Der et knyttet en vejledning til ansøgningsskemaet, som bør læses

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Nordjylland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Nordjylland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Nordjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION NORDJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014 Frivilligmarked 2014 Lørdag den 30. august kl. 11.00-15.00 på Gammel Torv i Aalborg Hvert år i slutningen af august afholder De Frivilliges

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Sjælland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SJÆLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller en

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Sjælland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Sjælland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne Efteråret i Frivilligcenter Århus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser, tre foredrag og to fyraftensmøder at byde på. Igen i år kan vi tilbyde det populære regnskabskursus som afholdes

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Hovedstaden Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION HOVEDSTADEN VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Syddanmark TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Syddanmark Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Syddanmark TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Syddanmark Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Syddanmark Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SYDDANMARK VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Ligeværd Vejlbjergvej 8A, 8240 Risskov Tlf

Ligeværd Vejlbjergvej 8A, 8240 Risskov Tlf www.ligevaerd.dk Ligeværd Vejlbjergvej 8A, 8240 Risskov Tlf. 86 20 85 70 Ligeværd mere værd Ligeværd ønsker at opnå et mere inkluderende samfund. Herved bliver vore borgere med særlige behov ligestillede

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Hovedstaden TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Hovedstaden Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Den Gule Kultur

Læs mere

Tilbud til kræftramte i Hjørring Kommune. Efterår 2013

Tilbud til kræftramte i Hjørring Kommune. Efterår 2013 Tilbud til kræftramte i Hjørring Kommune Efterår 2013 Hjørring Kommunes tilbud om kræftrehabilitering Har du fået kræft indenfor det sidste år eller for nylig fået tilbagefald, vil vi gerne støtte og vejlede

Læs mere

Årsberetning 2012. Selvhjælp Fredericia-Middelfart. Fredericia, Vendersgade 63, 7000 Fredericia. Åbningstid mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00 13.

Årsberetning 2012. Selvhjælp Fredericia-Middelfart. Fredericia, Vendersgade 63, 7000 Fredericia. Åbningstid mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00 13. Årsberetning 2012 Selvhjælp Fredericia-Middelfart Fredericia, Vendersgade 63, 7000 Fredericia. Åbningstid mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00 13.00 Middelfart, Bakkehuset, Assensvej 100, 5500 Middelfart.

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2015

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2015 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2015 LUNDBYE-VARDINGHUS-GUDNASON JAZZ KONCERT Gratis koncert for jazz- og musikelskere på Gammel Torv med trioen Søren Lundbye (piano), Henrik

Læs mere

Forældresamarbejde. Et værdifuldt samarbejde mellem forældre og plejefamilie SL Aalborg

Forældresamarbejde. Et værdifuldt samarbejde mellem forældre og plejefamilie SL Aalborg Forældresamarbejde Et værdifuldt samarbejde mellem forældre og plejefamilie SL Aalborg 23.1 2018 Et værdifuldt samarbejde Har stor betydning for børnenes trivsel og udvikling Vigtigt for forældrene at

Læs mere

Frivilligindsatsen Kurser & events

Frivilligindsatsen Kurser & events Frivilligindsatsen Kurser & events Andet halvår 2017 Fredag d. 18. august kl. 17-20 Fredagsbar med Frivilligindsatsen Tirsdag d. 5. september kl. 17-18 Samtalesalon om frivillighed og fællesskab i arbejdet

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Psykiatrisk Enhed for Information Brugerstyring Recovery. facebook.com/regionsjaelland

Psykiatrisk Enhed for Information Brugerstyring Recovery.   facebook.com/regionsjaelland Aktiviteter 2019 Psykiatrisk Enhed for Information Brugerstyring Recovery Om PsykInfo PsykInfo er Psykiatrisk Enhed for Information, Brugerstyring og Recovery i Region Sjælland. Med rådgivning, projekter

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Midtjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION MIDTJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Midtjylland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Midtjylland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2018

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2018 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2018 Birk, Bang & Vardinghus MUSIK KONCERT Gratis musik på Gammeltorv. Swingende latin jazz musik med Birk, Bang & Vardinghus. Birk, Bang & Vardinghus

Læs mere

Kursusprogram Efterår 2014

Kursusprogram Efterår 2014 Kursusprogram Efterår 2014 Introduktion til bisidderservice Kurset handler om at være bisidder for andre, der har behov for støtte, hjælp og tryghed i mødet med myndigheder, institutioner og organisationer.

Læs mere

Politikerpraktik. Alle praktikker aftales med Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn. Kontakt Christina Bülow

Politikerpraktik. Alle praktikker aftales med Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn. Kontakt Christina Bülow Politikerpraktik I hele uge 39 markerer vi Frivillig Fredag, og kommunalpolitikere kan her få direkte kontakt med borgere og frivillige inden for det frivillige sociale område. Kig i kataloget og bliv

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 Heinz K & Rold Dolls MUSIK KONCERT Foto: Klaus Rasmussen Gratis musik på Gammel Torv. Koncert for musikelskere med bandet Heinz K & Rold

Læs mere

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Indledning I Horsens Kommune er der en lang tradition for at løfte i flok på social- og sundhedsområdet. Mange borgere i Horsens Kommune bruger en del

Læs mere

KURSUSTILBUD forår 2015

KURSUSTILBUD forår 2015 KURSUSTILBUD forår 2015 Om os Rådgivningsafdelingen Rådgivningsafdelingen er en afdeling under Autismecenter Nord-Bo. Vi udbyder autismefaglig rådgivning, supervision, vejledning og undervisning både internt

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

- et tilbud til kroniske smerteramte og deres pårørende. Smertetacklingskurser Støttende samtaler Netværk

- et tilbud til kroniske smerteramte og deres pårørende. Smertetacklingskurser Støttende samtaler Netværk - et tilbud til kroniske smerteramte og deres pårørende Smertetacklingskurser Støttende samtaler Netværk Hvem er vi? Foreningen Smertetærskel er en frivillig social forening. Vores forening består af en

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst Hvad er der sket siden sidst Nyhedsbrev selvhjælp Randers Sommeren er over os, og vi nyder solens varme og de lyse aftner. Der er noget helt specielt ved sommeren. Man bliver helt glad inden i. Der er

Læs mere

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Journalistik 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Drømmer du om at blive journalist? Drømmer du om at blive journalist? Så er dette 14-dages intensive kursus lige noget for dig. Her kan du

Læs mere

Kursuskatalog 2016. Følg med! Meld dig til DFFs nyhedsbrev på. www.fibromyalgi.dk. DANSK FIBROMYALGI-FORENING Lergravsvej 53 2300 København S

Kursuskatalog 2016. Følg med! Meld dig til DFFs nyhedsbrev på. www.fibromyalgi.dk. DANSK FIBROMYALGI-FORENING Lergravsvej 53 2300 København S Følg med! Meld dig til DFFs nyhedsbrev på www.fibromyalgi.dk Kursuskatalog 2016 DANSK FIBROMYALGI-FORENING Lergravsvej 53 2300 København S Tlf.: 33235560 Mail: dff@fibromyalgi.dk Husk at melde dig til

Læs mere

Orientering om. Pige. Grupper. Et projekt i Middelfart Ungdomsskole

Orientering om. Pige. Grupper. Et projekt i Middelfart Ungdomsskole Orientering om Pige Grupper Et projekt i Middelfart Ungdomsskole Til den unge: Kære ung Denne lille folder handler om Pige grupper, som er et tilbud i Middelfart Ungdomsskole. Fra 5. klasse til 18 år.

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Aktivitetscentret

Læs mere

Oversigt. August Torsdag d. 29. august Sparringmøde til Vindue for en forening

Oversigt. August Torsdag d. 29. august Sparringmøde til Vindue for en forening Oversigt August Torsdag d. 29. august Sparringmøde til Vindue for en forening September Uge 39 Vindue for en forening Fredag d. 27. september Frivillig Fredag Oktober Torsdag den 3. oktober Infomøde om

Læs mere

MEDLEMSNYT: 01 2011 Dato: 07. 02. 2011

MEDLEMSNYT: 01 2011 Dato: 07. 02. 2011 MEDLEMSNYT: 01 2011 Dato: 07. 02. 2011 Rabat på Delebussen fortsætter Rabat på Delebussen fortsætter frem til 1. april, så vi håber det gode vejr får den ud at trille rigtig meget. Rabatten betyder, at

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 3 Maj 2009 Åbningstider og tlf. nr. Mandag: Viggo Jonasen kl. 9.00-12.00 Tirsdag: Lenette og Nanna kl. 9.00-12.00 Onsdag, torsdag: Socialrådgiver

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 3/2017

NYHEDSBREV NR. 3/2017 NYHEDSBREV NR. 3/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om - dage i frivillighedens tegn - (gen)opstart af netværksgruppen Spise med gutterne - nye grupper på vej Selvhjælp Ringkøbing-Skjern Nørredige

Læs mere

Retningslinjer og støtteformer for UDDANNELSESPULJEN FOR FRIVIL- LIGT SOCIALT ARBEJDE 2008-2011. Ansøgningspulje Åbent kursusudbud Konsulentbistand

Retningslinjer og støtteformer for UDDANNELSESPULJEN FOR FRIVIL- LIGT SOCIALT ARBEJDE 2008-2011. Ansøgningspulje Åbent kursusudbud Konsulentbistand Retningslinjer og støtteformer for UDDANNELSESPULJEN FOR FRIVIL- LIGT SOCIALT ARBEJDE 2008-2011 Ansøgningspulje Åbent kursusudbud Konsulentbistand Frivilligrådet og Center for frivilligt socialt arbejde

Læs mere

Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015

Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015 Notat Sagsnr.: 2014/0013472 Dato: 3. marts 2015 Titel: Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015 Sagsbehandler: Kirstine Andersen Udviklingskonsulent 1. Børns Vilkår Aktivitet:

Læs mere

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER 2 Indholdsfortegnelse Målgrupper... 4 Døvblindekonsulentordningen... 5 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER _ 2 _ Indholdsfortegnelse Målgrupper... 4 Døvblindekonsulentordningen... 5 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Et tilbud til senhjerneskadede og deres pårørende, om undervisning, rådgivning, samtalegruppe, pårørende cafe, Samværdsgruppe, kreative aktiviteter og værksted.

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Røde Kors Hovedstaden

Læs mere

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug Vil_modtage_praktikanter: Ja Antal_praktikpladser: 2 Institution: Perron 4 Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers Afdeling: Center for misbrug og forebyggelse Praktikvejledernavn: Per K. Rasmussen Praktikvejlederstilling:

Læs mere

Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014

Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014 Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014 1 Servicedeklaration Viborg Krisecenter Tilbuddets navn og kontaktoplysninger: Viborg

Læs mere

Diakoni aftner. I Vestjylland og 2018.

Diakoni aftner. I Vestjylland og 2018. Diakoni aftner I Vestjylland 2017 og 2018. Programmet henvender sig til diakoner fra alle uddannelses stederne, og personer med interesse for diakoni Hvor andet ikke er nævnt, finder arrangementet sted

Læs mere

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER _ 2 _ Indholdsfortegnelse Målgrupper og kursusform... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og

Læs mere

INDSPIL NR. 48. April 2015

INDSPIL NR. 48. April 2015 Fredag den 22. maj 2015 arrangeres K U L T U R N A T 2 0 1 5 i Kalundborg. En af de nærmeste dage udsendes mail til jer alle med nærmere oplysninger om arrangementet. Begynd gerne straks at tænke på, hvordan

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

God fornøjelse. Familieplejen Roskilde kommune

God fornøjelse. Familieplejen Roskilde kommune KURSER 2013 Kære plejefamilier. Vi har hermed fornøjelsen af igen i år at tilbyde jer 5 efteruddannelsesaktiviteter af høj faglig kvalitet. Ifølge Serviceloven har døgnplejefamilier ret og pligt til to

Læs mere

UNGE OG SORG - OM REAKTIONER PÅ DØDSFALD OG SKILSMISSER

UNGE OG SORG - OM REAKTIONER PÅ DØDSFALD OG SKILSMISSER UNGE OG SORG - OM REAKTIONER PÅ DØDSFALD OG SKILSMISSER MIDDELFART 27.-28.10.15 KURSER & KONFERENCER KURSEROGKONFERENCER.DK UNGES SORG OM REAKTIONER PÅ DØDSFALD OG SKILSMISSER Når livet viser sig fra sin

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn:Tove Klubben

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

SÅDAN HJÆLPER DU BØRN I ALKOHOLFAMILIER - DET KRÆVER KUN EN ENKELT VOKSEN AT ÆNDRE ET BARNS LIV

SÅDAN HJÆLPER DU BØRN I ALKOHOLFAMILIER - DET KRÆVER KUN EN ENKELT VOKSEN AT ÆNDRE ET BARNS LIV SÅDAN HJÆLPER DU BØRN I ALKOHOLFAMILIER - DET KRÆVER KUN EN ENKELT VOKSEN AT ÆNDRE ET BARNS LIV TUBA TUBA står for Terapi og rådgivning for Unge, der er Børn af Alkoholmisbrugere. I TUBA kan unge mellem

Læs mere

Velkommen til Røde Kors Aalborg

Velkommen til Røde Kors Aalborg Marts 2017 Velkommen til Røde Kors Aalborg I denne folder kan du læse lidt om afdelingen og dens mange aktiviteter. Måske er du allerede med i en aktivitet, eller måske overvejer du at komme det. Uanset

Læs mere

UDDANNELSES KATALOG FRIVILLIGE

UDDANNELSES KATALOG FRIVILLIGE UDDANNELSES KATALOG FRIVILLIGE 2 FORORD UDDANNELSER FOR FRIVILLIGE I DANSK FOLKEHJÆLP Har du lyst til at blive en bedre leder? Har afdelingen brug for inspiration til at hverve nye medlemmer? Vil du vide,

Læs mere

INDSPIL NR. 42. Oktober 2014. marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11. frivillig. Annonce:

INDSPIL NR. 42. Oktober 2014. marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11. frivillig. Annonce: NYT FRA FRIVILLIGHEDSKONSULENT MARIKA BORRESEN ANDERSEN marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11 SE KALUNDBORG KOMMUNES NYE FRIVILLIG-SIDE: www.kalundborg.dk/ frivillig Annonce: Frivilligt socialt

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Kursuskatalog Københavns Kommune

Kursuskatalog Københavns Kommune Kursuskatalog Københavns Kommune Få flere og bedre frivillige Få styr på din forenings økonomi og tilskudsregnskab Den gode modtagelse Startpakke: Muligheder som ny forening i København Inklusion af socialt

Læs mere

Bestyrelsesberetning 2018

Bestyrelsesberetning 2018 Bestyrelsesberetning 2018 1 Bestyrelsens beretning 2018 En vigtig del af Mødrehjælpens arbejde varetages af frivillige i lokalforeninger rundt om i landet. Køge lokalforening blev stiftet den 29. november

Læs mere

Alle kurser gennemføres uden omkostning for afdelingen, dog skal afdelingen betale for udgifter til lokaler og forplejning.

Alle kurser gennemføres uden omkostning for afdelingen, dog skal afdelingen betale for udgifter til lokaler og forplejning. UDDANNELSESKATALOG INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...3 Praktiske oplysninger...4 Bestyrelseskursus I og II...5 Foreningsøkonomi...6 Medlemshvervning...7 Kommunikation og medier...8 Tværgående lederuddannelse...9

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

TEMA AFTEN FRA BARN TIL VOKSEN MED HANDICAP

TEMA AFTEN FRA BARN TIL VOKSEN MED HANDICAP TEMA AFTEN FRA BARN TIL VOKSEN MED HANDICAP Målgruppe: Forældre med barn med handicap i alderen 15-18 år. Sted: Bymose Hegn, Bymosegårdvej 11, 3200 Helsinge, T: 86 39 61 11, Dato: 15. september fra kl.

Læs mere

Kvindedaghøjskolen. Kursuskatalog

Kvindedaghøjskolen. Kursuskatalog Kvindedaghøjskolen Kursuskatalog 2009 Valget er mit / unge mødre Et kursus for yngre kvinder og unge mødre På dette kursus arbejder du med selvværd og selvtillid som et gennemgående tema, med udgangspunkt

Læs mere

Alkoholbehandlingens. tilbud. - til alle der er berørt af alkoholproblemer

Alkoholbehandlingens. tilbud. - til alle der er berørt af alkoholproblemer Alkohols tilbud - til alle der er berørt af alkoholproblemer INDHOLDSFORTEGNELSE Alkohol i Holstebro Lemvig Struer......... 3 Tilbuddene er gratis.................................... 3 Kontakt...............................................3

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Opdateret 24.09.2018 Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik,

Læs mere

Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder. Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder

Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder. Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder Kurser foråret 2010 Ungdomskultur i foreningen Torsdag den 4. marts 2010 kl. 19-22 Henrik Koch, ÅUF tlf. 8613 8911 e-mail: henrik@aau.dk Kommunikation udfordringer i Århus Tirsdag den 16. marts 2010 Henrik

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Revideret og vedtaget af udvalget for Fritid & Fællesskab august 2015 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indholdsfortegnelse side 1 2. Hvornår skal der søges om midler

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 8.30 16.00 Faste aktiviteter på Vestergården EFTERÅRET 2015 Mandag: : Madgruppe

Læs mere

Demensuger i Odder marts 2018

Demensuger i Odder marts 2018 Demensuger i Odder 7.-24. marts 2018 Vi vil gerne for 3. gang invitere alle i Odder til demensuger. Ugerne arrangeres i et stærkt samarbejde på tværs af Odder bibliotek, Ældresagen, Alzheimerforeningen

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2016 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

Nyhedsbrev november 2014

Nyhedsbrev november 2014 Nyhedsbrev november 2014 Nyt fra FriSe (Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark) Grundfinansiering for 2015 er på plads! Efter en hektisk aften og formiddag er det nu endelig lykkes FriSe at få bekræftet fra

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2020 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2020 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2020 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Opdateret 25.09.2019 Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik,

Læs mere