Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores"

Transkript

1

2 Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores missionshuse rundt om i regionen. Her er jeres forslag til, hvordan vi får flere til at komme: Messy Church (www.messychurch.dk/?id=6) o I Messy Church er der plads til, at voksne og børn kan opleve side om side. Når mange mennesker er sammen, er der mange forskellige behov, der skal tages hensyn til. Johan på 2, der konstant er overalt; Lise på 12, som mest har lyst til at sende sms; Matthias på 10, der kun vil spille fodbold; mor eller far, som har haft en hård dag på arbejdet; hr. Svendsen på 50, som gerne vil skille en vaskemaskine ad og frk. Olsen, som strikker kludetæpper til Moder Teresa. Messy Church kan rumme dem alle. Spaghettigudstjeneste i samarbejde med kirken. o Spaghettigudstjenesten er kirkens tilbud til børnefamilier, bedsteforældre og børnebørn eller børnene og deres faddere. En spaghettigudstjeneste er en kort gudstjeneste på børnenes præmisser. Den bliver for det meste holdt på en hverdag sidst på eftermiddagen og slutter med fællesspisning. DFS biler Evigglad 1 og 2 (www.soendagsskoler.dk/index.php?id=77) o Evigglad 1 kommer ud til steder i Danmark, hvor der lige nu ikke er en klub. Vi kommer med bil og vogn og stiller op med hoppeborg og sjove legeredskaber, og så er der klub! Evigglad kan også være med til at lave et arrangement i forbindelse med klubstart, byfest, kirkedage eller åbent- hus arrangementer. o Evigglad 2 (en varevogn med en lidt mindre trailer) kan bestilles til at komme på besøg, hvis der skal være en klubfest, byfest, åbent hus- arrangement, kirkedage eller hvad nu der er brug for! Den kan pakkes efter ønske. Spørge en af DFS konsulenter om at komme og hjælpe os med opstart. (www.soendagsskoler.dk) Holde familieweekend, hvor det er børnefamilierne, der er i centrum. Måske lave det til en familielejr. Starte Gospel- Kids op. (www.gospel- kids.dk) o Gospel- kids giver børn mulighed for at udtrykke glæde gennem bevægelse og sang. Glæde for Gud, for Hans gaver og for hinanden. Gospel- Kids formål er at formidle evangeliet om Jesus Kristus for børn og juniorer ved at være et sted, hvor glæden er i centrum og bliver udtrykt gennem bevægelse og sang. Børnepasning til de sædvanlige møder. Lave legerum, hvor der er et TV, så forældrene stadig kan følge med i mødet. Børnenes 5 minutter. Lave Fredagstræf, som de gør i Hobro- kredsen. (www.fredagstraef.dk)

3 Med Hjerte og Hånd/Elsk din by Med Hjerte og Hånd/Elsk din by er et koncept, hvor vi fra missionshuset tilbyder vores hjælp til at handle ind for ældre mennesker, slå græs, vaske tøj, passe børn mm. og det gør vi gratis. Dette er ikke direkte evangeliserende, men ved at vi tilbyder vores hjælp gratis, vil folk ofte spørge ind til, hvorfor vi gør det, og her har vi en god mulighed for at forkynde evangeliet for dem. Hjælp til opstart: Det er en god ide at søge fonde om økonomisk støtte til fx PR. Søg evt. om penge i Hjallerupfonden. (www.hjallerupbibelcamping.dk/informationen/hjalleruppuljen) Lave trøjer med et fedt logo, som viser, hvem vi er. Finde sponsorer til trøjerne. Annoncere i lokalavisen (evt. sponsoreret af avisen). I samarbejde med kirken. Hente inspiration fra Århus Bykirkes projekt Elsk Århus. Lave en liste over, hvem kan lave hvad. Lave en folder om hvem vi er. Have gavekvittering med, hvis de gerne vil give en gave. Annoncere i den lokale radio. Annoncere ude ved plejehjemmene eller ved kommunen. Dele flyers ud i hele byen om dette tiltag. Hvordan får vi flere med i vores missionshuse? Vores fælleskaber rundet om i regionen bliver mindre, og derfor har vi brug for, at der sker noget, men hvad kan vi så gøre? Her kommer en liste med nogle forslag, som er lige til at gå til: Holde åbent hus med debataften for de unge mennesker. o Få evt. inspiration fra Brønderslev IM/IMUs 150 års jubilæumsarrangement Få Cafébussen ud til vores missionshus. o Cafébussen er et team under Indre Mission, og vores opgave er at gøre kristendom relevant for dagens dansker. Dette forsøger vi at gøre gennem relevant undervisning på skoler, samtaler med folk på gaden, markeder, festivaler, byfester m.m. Derudover ønsker vi at inspirere til evangelisation rundt i Danmark, samt komme med nye tanker om at drive mission. Deltag aktivt i bybilledet, ved fx Open by Night. Gadeevangelisation. o Kontakt Evangelisationsteam i Region Nord, og få dem til at stille med nogle unge. o Få undervisning i det, så kan vi selv starte det op.

4 Kristendomskursus, Den Røde tråd eller Dig og Kristendommen o Alle tre er kurser, som egner sig godt til kirkefremmede, da det er undervisning i den grundlæggende kristendom. Kristendomskurset er det mest grundlæggende, hvor Den Røde Tråd er en viderebygning af Kristendomskurset. Dig og Kristendommen er det samme som Kristendomskursus, men henvender sig til de unge. Lav en alternativ klub. o Det kunne være en knallertklub, hvor unge og gamle samles for at skrue på deres knallert, og så til sidst sluttes der af med en andagt. Det kunne også være en strikkeklub, fodboldklub, golf eller andre ting. Hvis I har en hobby, som I brænder for, hvorfor så ikke bruge den til at udbrede Jesu opstandelse? Lav fællesspisningsarrangement, hvor maden er gratis. o Saml ind til at give gaver, mad, juletræ m.m. til de mennesker i vores by, som ikke selv har råd til det. Café Lave café i dagtimerne i vores missionshuse eller leje sig ind i et lokale for at lave café. Det kræver meget arbejde, og der skal findes frivillige, som har tid til at stå i denne café. Her kommer nogle ideer til, hvad sådan en café skal indeholde: Den skal være åben for alle. Et sted, hvor der skal være plads til hygge. Køb en masse brætspil, så det bliver et sted, hvor de unge hænger ud sammen. Bålplads, så man kan hygge sig om sommeren, selvom der er blevet mørkt. Stå til rådighed med samtale og hjælp til det daglige liv. Et sted, hvor man kan reklamere for det lokale missionshus. Sælg slik, sodavand og mad, men uden den store fortjeneste. Gratis kaffe, the og varm kakao. Søge forskellige fonde, til opstart og indretning. Invitere cafébussen til at komme. Lave det med samarbejde med kirken. Seniorcafé fra kl én gang om ugen.

5 Kurser Afhold kurser gratis i missionshuset for både unge og gamle. Kurserne kan handle om nogle hverdagspraktiske ting. Her kommer nogle ideer: Hjælp til at komme på digitalpost. NemID- kursus. Computerkursus. Lær din computer/tablet at kende. Engelskkursus Opfrisk dit dansk/matematik, så du er klar til at hjælpe dine børn/børnebørn med lektierne. Netbank Mission for flygtninge I perioden fra 1. juni til 31. oktober 2014 er der kommet flere flygtning til Nordjylland. Der kommer flere og flere til vores region og derfor er der rig mulighed for at række evangeliet til dem også. Mange flygtninge konverterer til kristendommen, når de kommer til Danmark, hvis de ikke allerede er kristne. I denne målgruppe er der altså et behov for undervisning i kristendommen. Her er nogle ideer til, hvordan vi som missionsfolk kan række evangeliet til dem: Holde åbent hus i Missionshuset én gang om måneden, hvor man kun inviterer denne målgruppe. Henvende sig til asylcentrene for at høre, om de har brug for hjælp. Hente inspiration fra Indre Missions Tværkulturelle Arbejde (www.imta.dk) Holde danskundervisning for dem, der ikke kan tale dansk. Invitere til familiedag, hvor man leger danske lege for at integrere dem i den danske kultur. Holde Kristendomskursus kun for denne målgruppe. Holde dåbsforberedelse, hvis der er nogen, der vil døbes. Tilbyde, at de selv kan holde gudstjenester på deres sprog i vores missionshuse.

6 Gymnasiemission En måde, man kan få fat i de unge, er ved at missionere ude ved gymnasierne. Der kan være flere måder, man kan gøre dette på. Her er jeres forslag: Tilbyde gratis kaffe eller varm kakao om morgenen, når de møder. Starte Kirstendomskursus op og afholde det på gymnasiet. Være til stede ved gymnasiefester med kaffe, sodavand og måske et bål. Grill en kristen, så alle har mulighed for at stille spørgsmål til en kristen person. Oprette en KFS- gruppe på skolen. Tilbyde at komme til en religionstime, så de kan høre, hvem Indre Mission i virkeligheden er. Hente inspiration fra KFS (www.kfs.dk) Lave debataften i missionshuset om fx evolution vs. skabelse. o Få evt. inspiration fra Brønderslev IM/IMUs 150 års jubilæumsarrangement. Invitere de unge med på Discipeltræf eller Påskelejr. Plejehjem Hvordan kommer vi ud til de mennesker, som virkelig har brug for evangeliet om Jesu opstandelse? Her vil komme nogle idéer til, hvordan vi kommer ud på plejehjemmene/til de ældre med ordet om Jesus: Holde julekoncerter. Holde gudstjenester på plejehjemmene. Besøgstjeneste for dem, der plejede at komme i vores missionshus. Holde andagt én gang om ugen på plejehjemmet. Synge sammen med beboerne.

Ny I AARHUS VALGMENIGHED? VELKOMMEN!

Ny I AARHUS VALGMENIGHED? VELKOMMEN! Ny I AARHUS VALGMENIGHED? VELKOMMEN! 5 VELKOMMEN til ÅVM-familien! 5 Hjertelig velkommen i Aarhus Valgmenighed! Vi er en fornyet folkekirke, som blander velkendt tradition med nutidig fornyelse, og alle

Læs mere

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen!

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Dette katalog indeholder konkrete og lettilgængelige ideer til, hvordan I ude på datastuerne, bibliotekerne og andre it-undervisningssteder

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Bethesda. Glimt fra Fælleslejr. Program marts - juni 2014. Bethesda: 25 år i Jernbanegade. Staffetten med Jonna Holst. marts 2014

Bethesda. Glimt fra Fælleslejr. Program marts - juni 2014. Bethesda: 25 år i Jernbanegade. Staffetten med Jonna Holst. marts 2014 marts 2014 Bethesda Aalborg Indre missions hus Glimt fra Fælleslejr Program marts - juni 2014 Bethesda: 25 år i Jernbanegade Staffetten med Jonna Holst Lederen Når dette blad udkommer, har vi fejret jul

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

AKTIVITETSFORSLAG til læreren

AKTIVITETSFORSLAG til læreren Røde Kors Blegdamsvej 27 2100 København Ø Tlf. 3525 9200 info@rodekors.dk AKTIVITETSFORSLAG til læreren Vi har samlet en række forslag til klasseaktiviteter i forbindelse med en emneuge om Afrika. Aktiviteternes

Læs mere

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED Læs her i folderen om de muligheder du har som bruger med ledsageordningen hos Bruger - Hjælper Formidlingen DET ER DINE ØNSKER, DER TÆLLER Er du mellem 12

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

BON APPÉTIT LAYOUT: JENS JØRGEN JENSEN

BON APPÉTIT LAYOUT: JENS JØRGEN JENSEN BON APPÉTIT Hvordan har du det med at lave mad? For mit vedkommende er madlavning ensbetydende med en opskrift, der følges slavisk punkt for punkt. Da jeg flyttede hjemmefra, forærede min kæreste mig en

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig? Luk op for Indre Missions arbejde

Hvad kan vi gøre for dig? Luk op for Indre Missions arbejde Hvad kan vi gøre for dig? Luk op for Indre Missions arbejde Kære læser Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der mødes for at dele tro og liv. Vi ønsker at være et åbent mødested, hvor vi har tid

Læs mere

LEG, LÆRING OG LEKTIER

LEG, LÆRING OG LEKTIER LEG, LÆRING OG LEKTIER INDHOLD Forord 3 En lektiecafé er mere end 2+2 4 Til fodbold i Herning 6 Foreningsliv på nydansk Københavns Internationale Forening 10 På biblioteket i Vollsmose 14 IT som motivation

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere

Nyt i kirken: A-gudstjenester. SommerLight. gudstjenste

Nyt i kirken: A-gudstjenester. SommerLight. gudstjenste Vil gerne gøre en forskel INTERVIEW: SIDE 4 Klyngesøndag i efteråret ANDERLEDES: SIDE 6 SommerLight Nyt i kirken: A-gudstjenester gudstjenste GUDSTJENSTE: GRILL: SIDE SIDE 7 7 Masser af gode tilbud AKTVITETER:

Læs mere

Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5. Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10

Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5. Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10 cellehåndbog indholdsfortegnelse Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5 Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10 Cellegruppelederen... 12 Cellegruppeaftenerne... 15 Facilitering...

Læs mere

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Hv ordan få ørenlyd i klubben?

Hv ordan få ørenlyd i klubben? Hv ordan få ørenlyd i klubben? Lissen Margård Bendix Jensen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 2 Ørenlyd i en larmende verden Vi lever i en tid, hvor vi omgives af larm. Larm fra mobilen,

Læs mere

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start Et vigtigt valg! I dagligdagen kan det være svært. Sådan er det! Der venter en hård kamp men det hjælper! Jeg vil klart sige; GØR DET! Lige når man

Læs mere

Frivillighåndbog. Aktiviteter

Frivillighåndbog. Aktiviteter Frivillighåndbog Aktiviteter Indhold Aktiviteter... 3 Kontakten til børnefamilierne... 3 Kontakten til kommunen... 3 Alt andet reklame... 3 Aktiviteter i lokalforeningerne... 4 Støttetilbud... 4 Højtidsfester...

Læs mere

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det Denne artikel er den første i en række om forskellige brugerorganisationers arbejde med brugerindflydelse. Artiklen er blevet til på baggrund af et interview med repræsentanter fra ULF. Artiklen handler

Læs mere

Burma og Børnekonventionen. Kære Leder!

Burma og Børnekonventionen. Kære Leder! Mødeaktiviteter Materiale til Spejderhjælpsugen 2012 2 baggrund baggrund 3 Kære Leder! I hånden har du en række færdigpakkede møder i forløb til alle aldersgrupper, som I kan arbejde med i tiden op til

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan?

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? Der skal to til et møde Mennesker med handicap er sjældent medlemmer af foreningerne. Det er der mange årsager

Læs mere

Undersøg job ARBEJDSKORT 1. Job i dagligdagen. Opgaven. Sådan kommer du i gang. Resultat. Tid

Undersøg job ARBEJDSKORT 1. Job i dagligdagen. Opgaven. Sådan kommer du i gang. Resultat. Tid ARBEJDSKORT 1 Undersøg job Job i dagligdagen Hver dag møder du, overalt hvor du kommer, mennesker på job. Hos bageren, i indkøbscentret, i sportshallen, i biografen, på gaden. På skolen er der dine lærere,

Læs mere

Fold Kristendomsprofilen ud... på gulvet og i udvalgsarbejdet

Fold Kristendomsprofilen ud... på gulvet og i udvalgsarbejdet Kristendomsprofilen skal være en levende og dynamisk profil. En profil der også i fremtiden vil blive justeret, reformuleret og udviklet. Ligesom KFUM og KFUK er en levende og dynamisk bevægelse, skal

Læs mere

Stjernens Årsskrift. Kære venner af Stjernen.

Stjernens Årsskrift. Kære venner af Stjernen. Stjernens Årsskrift 2014 Kære venner af Stjernen. I sidder her med mange spændende beretninger, om det store arbejde der bliver gjort i og ud fra Stjernen. Meget spændende læsning, som I har tid til at

Læs mere