Torsdag, den 3. april 2014, hos SP Medical, Møllevej 1, 4653 Karise

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Torsdag, den 3. april 2014, hos SP Medical, Møllevej 1, 4653 Karise"

Transkript

1 Bureau Veritas Netværksgruppe MILJØ Vil du vide mere om : Miljø- og energistandarder som ISO 14001, EMAS og DS/EN Praktisk implementering, standarder, ledelsessystemer, auditmetoder og leverandøraudits? Metoder til målinger, KPI'er og miljøgevinster Kemikaliestyring og håndtering af krav som REACH og CLP Kultur- og forandringsledelse Indkøbsprocessen og leverandørhåndtering Værdibaserede audits Implementering, formidling og kommunikation Miljøledelse som en del af virksomhedens samlede samfundsansvar Håndtering af CSR, samt Carbon Footprint og klimaregnskaber Netværksgruppen Miljø er opbygget af et netværk af ligesindede, som hver især bidrager med deres viden og erfaringer, kombineret med input fra kompetente og erfarne miljøprofessionelle. Så ønsker du at være på forkant med nyheder og lære mere om systematisk miljøledelse, samtidig med du får indsigt i hvordan andre virksomheder arbejder med et godt eksternt miljø så er denne gruppe noget for dig. MØDEPLAN FOR april, Vært: SP Medical, Karise Styring og dokumentation for overholdelse af lovkrav Miljøstyring af outsourcede processer 3. september, Vært: Taconic Europe, Ry Miljømål og handleplaner. Hvordan skabes de gode resultater 19. november, Vært: HOFOR, Amagerværket Miljø som en del af strategien i virksomheden sæt miljø på dagsordenen. Risk og opportunities for virksomheden.

2 Torsdag, den 3. april 2014, hos SP Medical, Møllevej 1, 4653 Karise Vært: Michaela Serban og Mark Lucas Saxentoff Styring og dokumentation for overholdelse af lovkrav o Hvordan styres lovgivningsarbejdet, der er indeholdt i ISO o Hvordan identificeres og ajourføres de lovkrav, der gælder for virksomheden (4.3.2.a) og hvor og hvordan styres de (4.3.2.b) o Hvordan dokumenteres overvågningen af, at lovgivningen overholdes (4.5.2.). Miljøstyring af outsourcede processer og leverandører. o Virksomheder bruger i stigende omfang outsourcing til kerneprocesserne i produktionen. Derfor øges vigtigheden af leverandørens kvalitet i forhold til, hvilket produkt eller hvilken service, der tilbydes kunderne. o Miljø skal/bør styres, så identificerede væsentlige miljøforhold relateret til leverandører og outsourcede processer styres på en effektiv men også realistisk måde. o Der er kommet mere præcise krav til denne styring og overvågning i den nye ISO SP Medical blev grundlagt i 1934 og har siden 1950 fokuseret på plast. De har været med, siden plasten blev født, og har mere end 60 års erfaring i at udvikle og fremstille plastprodukter og systemer. SP Medical er en del af SP Group, en international virksomhed, registreret i Denmark. SP Group producerer plastikkomponenter og -belægning. SP Group har datterselskaber i Danmark, Sverige, Tyskland, Holland, Polen, USA, Canada, Brasilien og Kina.

3 I dag er SP Medicals mission at udvikle, fremstille og levere plastløsninger til den globale medico- og lægemiddelindustri. De fremstiller såvel kundespecifikke løsninger som standardiserede produkter og produkter under egne varemærker. Ligesom de tilbyder systemleverancer og logistikløsninger. Produktion og processer er certificeret efter en række standarder, ligesom de er underlagt omfattende dokumentationskrav til produktion af medicinsk udstyr.

4 Onsdag, den 3. september 2014 hos Taconic Europe A/S, Bomholtvej 10, 8680 Ry Vært: Conni Jørgensen Miljømål og handleplaner. Hvordan skabes de gode resultater. o Hvordan skabes det kontinuere forbedringsarbejde i virksomheden. o Brugen af indikatorer på væsentlige miljøforhold. o Screeningslister på miljøarbejdet. o Velgennemtænkte og projektorienterende handleplaner Taconic blev grundlagt i 1952 og er en global udbyder af genetisk modificerede mus og rotte modeller samt services. Som ledende full-service i branchen, hjælper Taconic kunderne med at erhverve, teste, udvikle, opdrætte, cryopreservere, forberede og distribuere relevante forskningsprojekter i hele verden. Uanset om du har brug for tilpassede gensplejsede humaniserede eller forsknings-klare modeller, Taconic oprererer med flg. værdier: Kunden er altid topprioriteret De ansatte er virksomheden Det lokale og globale samfund er vigtigt Taconic er ISO-certificeret og den eneste kommercielle dyre facilitet i Europa, som har fået tildelt AAALAC akkreditering. De har tre faciliteter og laboratorier i Danmark.

5 Onsdag, den 19. november 2014 hos HOFOR, Amagerværket, Kraftværksvej 37, 2300 København S Vært: Christian Laursen Miljø som en del af strategien i virksomheden - sæt miljø på topledelsens dagsorden. Risks og opportunities for virksomheden. o I forbindelse med den nye standard på ISO er der fokus på, at miljø bliver en del af det strategiske arbejde i virksomheden. Hvordan gøres dette i praksis? o Endvidere er der i den nye standard kommet et planlægningsafsnit, der tager udgangspunkt i risk og opportunities. Risk og opportunities indeholder fortsat identifikation af væsentlige miljøforhold, men tager også flere forhold med. Hvilke skal/kan medtages, og hvordan gøres dette? Amgerværket er en del af HOFOR. Det ligger i København og består af tre produktionsenheder - eller blokke - hvoraf to er i brug i øjeblikket. Blok 1 og 3 leverer el til det nordiske elnet og fjernvarme til det storkøbenhavnske fjernvarmenet. Amagerværkets blok 1 blev sat i drift i 1971 og var oprindeligt et kulfyret anlæg. I 2004 blev blokken taget ud af drift og en gennemgribende renovering blev sat i gang. Blok 1 står nu færdig med nyt kedel- og turbineanlæg og nye miljøanlæg, og der er rejst en helt ny skorsten. Amagerværkets blok 3 blev sat i drift i 1989 og fyrer med kul. Blokken har en kapacitet på 263 MW el og 370 MJ/s fjernvarme.

6 Amagerværket dækker med sine to aktive produktionsanlæg cirka 12 % af det sjællandske elforbrug og varmebehovet i det, der svarer til omkring husstande.

7 INSPIRATION TIL ANDRE TEMAER Miljøkommunikation miljøvaredeklarationer Interne audits i miljøøjemed. ERFAREN OG KOMPETENT NETVÆRKSLEDER Netværksgruppen ledes af Lead Auditor Klaus Behrndt, som er en dedikeret miljøauditor med mange års erfaring. Klaus Behrndt har arbejdet med forbedring af miljøet i mange dele af verden, og han har en særlig forkærlighed for Nigaragua. Han er Bureau Veritas' spydspids inden for klimaregnskaber og carbon footprint, og han har kendskab til den praktiske håndtering af disse regnskaber. Det er således en særdeles erfaren og kompetent herre, der står bag gruppen, og han er garant for et højt fagligt niveau. Desuden får du som medlem sparring, input og inspiration fra de øvrige deltagere. EKSTRA FORDELE VED ET MEDLEMSSKAB Som medlem af vores netværksgrupper får du specialpriser på deltagelse i flg. kurser, der afholdes i 2014: Auditorcoach med gennemslagskraft 2-dags kursus, afholdes den november. Normalpris: DKK ekskl. moms og overnatning DIN PRIS: DKK ekskl. moms og overnatning Effektivisering & Kvalitetsledelse 2 dags kursus, afholdes 12. og 24. november. Normalpris: DKK ekskl. moms og overnatning, DIN PRIS: DKK ekskl. moms og overnatning

8 Leverandøraudit 2 dags kursus, afholdes oktober. Normalpris: DKK ekskl. moms og overnatning, DIN PRIS: DKK ekskl. moms og overnatning Lead Auditor Arbejdsmiljø 5 dags kursus, afholdes september. Normalpris: DKK ekskl. moms og overnatning, DIN PRIS: DKK ekskl. moms og overnatning Lead Auditor Miljø 5 dags kursus, afholdes oktober. Normalpris: DKK ekskl. moms og overnatning, DIN PRIS: DKK ekskl. moms og overnatning Se yderligere info på eller i vores kursuskatalog VIL DU OGSÅ VÆRE MED? Vil du vide mere om, hvordan andre virksomheder arbejder med Miljø? Skabe dig et netværk af ligesindede? Få inspiration til løsning af udfordringer? Give og tage med åbent sind? Så er netværksgruppen MIljø lige noget for dig. Send din tilmelding til så er du sikret en plads ved bordet. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte netværkskoordinator Tanja Vinther-Bjerg på tlf eller

9 2 FOR 1 Vi tilbyder konceptet 2 for 1. Det vil sige, du kan vælge medlemsskab af to grupper efter eget valg til samme pris som medlemsskab af én gruppe (den billigste gruppe er gratis). Kontakt netværkskoordinator Tanja Vinther-Bjerg for yderligere info. Oversigt over vores netværksgrupper: Kvalitet Medicinsk Udstyr Kvalitetsledelse i Olie & Gas industrien Kvalitet Leverandør til Fly-, Rumfarts- & Forsvarsindustrien DKK Nye Horisonter World Class Quality DKK Miljø Miljø Arbejdsmiljø Arbejdsmiljø Arbejdsmiljøledelse & Psykisk Arbejdsmiljø DKK Fødevare- sikkerhed IFS/BRC ISO 22000/FSSC Generelt Leverandørstyring Intern Auditor DKK Bæredygtighed Kemi og Sustainability i Tekstilbranchen DKK CSR og bæredygtighed i praksis Bæredygtighed og socialt ansvar i Byggeog Anlægsbranchen Speciel Globale Koncerner DKK Et medlemsskab Oldenborggade er 1B personligt Vesterbrogade og dækker 149 over deltagelse DK-7000 i to Fredericia grupper efter DK-1620 eget valg København den V billigste Phone gruppe +45 er 7731 gratis Hvis Phone ikke +45 andet er angivet koster et medlemsskab / år Birkemosevej Første personlige 7 medlemsskab Vestkraftgade 1 pr. virksomhed DK-6000 betaler Kolding fuld pris. DK-6700 Efterfølgende Esbjerg personlige Phone medlemsskaber ydes Phone der 50% +45 rabat på.

CSR OG BÆREDYGTIGHED I PRAKSIS

CSR OG BÆREDYGTIGHED I PRAKSIS Bureau Veritas nye Netværksgruppe CSR OG BÆREDYGTIGHED I PRAKSIS NYE MARKEDER, NYE MULIGHEDER Både små og store virksomheder bliver i stigende grad mødt med kontante krav om miljøvenlighed, leverandørstyring

Læs mere

BÆREDYGTIGHED OG SOCIALT ANSVAR I BYGGE- OG ANLÆGSBRANCHEN

BÆREDYGTIGHED OG SOCIALT ANSVAR I BYGGE- OG ANLÆGSBRANCHEN Bureau Veritas nye Netværksgruppe BÆREDYGTIGHED OG SOCIALT ANSVAR I BYGGE- OG ANLÆGSBRANCHEN I Bureau Veritas nye netværksgruppe sætter vi fokus på bygge- og anlægsbranchens udfordringer inden for bæredygtighed

Læs mere

20. marts 2014, Vært: Grundfos Holding A/S Tema: Gennemgang af de væsentligste ændringer i den kommende ISO 9001 udgave.

20. marts 2014, Vært: Grundfos Holding A/S Tema: Gennemgang af de væsentligste ændringer i den kommende ISO 9001 udgave. Bureau Veritas Netværksgruppe KVALITET Vil du Vide mere om systematisk kvalitetsledelse? Have indsigt i, hvordan andre virksomheder arbejder med kvalitet? Høre om konkrete løsninger på praktiske problemstillinger?

Læs mere

Netværk. Inspiration, idéudveksling og faglig sparring

Netværk. Inspiration, idéudveksling og faglig sparring Netværk Inspiration, idéudveksling og faglig sparring 015 Forord Inspiration, idéudveksling og faglig sparring er nøgleordene for Bureau Veritas netværk. Her finder du ligesindede, der kan bringe dig på

Læs mere

Kompetenceudvikling. kvalitet miljø arbejdsmiljø fødevarer. Kurser 2015

Kompetenceudvikling. kvalitet miljø arbejdsmiljø fødevarer. Kurser 2015 Kompetenceudvikling kvalitet miljø arbejdsmiljø fødevarer Kurser 2015 Henning Nyekjær Indehaver af QMS-Consult hny@qmsconsult.dk Mobil: +45 2462 3664 Lone Meng Kursusadministration/bogholderi lme@qmsconsult.dk

Læs mere

Kompetenceudvikling. kvalitet miljø arbejdsmiljø fødevarer. Kurser 2013

Kompetenceudvikling. kvalitet miljø arbejdsmiljø fødevarer. Kurser 2013 Kompetenceudvikling kvalitet miljø arbejdsmiljø fødevarer Kurser 2013 1 Henning Nyekjær Indehaver af QMS-Consult hny@qmsconsult.dk Mobil: +45 2462 3664 QMS-Consult Lone Meng Kursusadministration/bogholderi

Læs mere

KLIMAREGNSKAB OG CARBON FOOTPRINT

KLIMAREGNSKAB OG CARBON FOOTPRINT Bureau Veritas netværksgruppe KLIMAREGNSKAB OG CARBON FOOTPRINT TILMELDING: BLIV EN DEL AF NETVÆRKET Vil du være med? Vil du vide mere om klimaregnskaber og carbon footprint? At få indsigt i, hvordan andre

Læs mere

Kompetenceudvikling. kvalitet miljø arbejdsmiljø fødevarer. kurser 2011

Kompetenceudvikling. kvalitet miljø arbejdsmiljø fødevarer. kurser 2011 Kompetenceudvikling kvalitet miljø arbejdsmiljø fødevarer kurser 2011 QMS-Consult Henning Nyekjær Indehaver af QMS-Consult hny@qmsconsult.dk Mobil: +45 2462 3664 Ingrid Bornæs Seniorkonsulent inb@qmsconsult.dk

Læs mere

Kurser der får hjertet til at slå

Kurser der får hjertet til at slå vend & læs mere kurser inden for kemi, farligt gods og sikkerhedsrådgivning Kvalitet Miljø 4 9 10 Arbejdsmiljø 14 Fødevaresikkerhed Kurser der får hjertet til at slå Kvalitet, miljø, arbejdsmiljø og fødevaresikkerhed

Læs mere

DELTAG I NYE MÅL 2013 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER

DELTAG I NYE MÅL 2013 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2013 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER HAVNEGADE 39 DK-1059 KØBENHAVN K T : +45 33 25 33 27 W: WWW.BJERGK.DK E : KONTAKT@BJERGK.DK 2

Læs mere

DELTAG I NYE MÅL 2015

DELTAG I NYE MÅL 2015 INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2015 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER 1 INDHOLD 1. PROJEKTET KORT...4 2. HVEM HAR DELTAGET FØR?...4 3. BJERG K...6 4. HVAD FÅR DU UD

Læs mere

02/13. rejsen mod kvalitet. den 30. maj 2013 incl. virksomhedsbesøg i Københavns lufthavn. Side 17. med iso 9000 som fundament

02/13. rejsen mod kvalitet. den 30. maj 2013 incl. virksomhedsbesøg i Københavns lufthavn. Side 17. med iso 9000 som fundament 02/13 Side 17 DFK Konference: rejsen mod kvalitet med iso 9000 som fundament den 30. maj 2013 incl. virksomhedsbesøg i Københavns lufthavn indhold 02/13 03 I 05 I 09 I 12 I 15 I 17 I 19 I 22 I 25 I 26

Læs mere

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø QMS- håndbog Kvalitet og Miljø Munck Asfalt a/s April 2015 Munck Asfalt a/s Munck Intercon a/s, nu Munck Asfalt a/s, blev etableret i Nyborg i starten af 90'erne. I de første år var fokus koncentreret

Læs mere

Miljøredegørelse for Miljøstyrelsen 2013

Miljøredegørelse for Miljøstyrelsen 2013 Miljøredegørelse for Miljøstyrelsen 2013 1. januar 2013 31. december 2013 Udgivet 14. oktober 2014 Denne redegørelse verificeret af DNV-GL den 10. oktober 2014. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

MASKINDIREKTIVET I VIRKELIGHEDENS VERDEN

MASKINDIREKTIVET I VIRKELIGHEDENS VERDEN MASKINDIREKTIVET I VIRKELIGHEDENS VERDEN Kurser i maskin-, el-, og ATEX-sikkerhed NYE Efterår 2014 & Forår 2015 Introduktion til CE-mærkning CE-mærkning af maskiner og anlæg CE-mærkning af bygningsautomatik

Læs mere

03/08 SIDE 24. værdibaseret ledelse. brugen af business. hul igennem for xperion ace. socialt ansvar nu gælder det TEMA. Side 18. Side 16.

03/08 SIDE 24. værdibaseret ledelse. brugen af business. hul igennem for xperion ace. socialt ansvar nu gælder det TEMA. Side 18. Side 16. TEMA 03/08 Side 3 værdibaseret ledelse Side 5 forandringsagent Side 8 brugen af business excellence i grundfos Side 12 CMMI skaber vækst Side 16 det nye makkerpar Side 18 ISO 9000 familien Side 20 hul

Læs mere

FREMTIDENS CFO. Netværk. Hvorfor? Fra strategisk sparringspartner til driftsmester. Customer Relationship Economics - er loyale kunder lønsomme?

FREMTIDENS CFO. Netværk. Hvorfor? Fra strategisk sparringspartner til driftsmester. Customer Relationship Economics - er loyale kunder lønsomme? FREMTIDENS CFO Netværk. Hvorfor? SIDE 8 Fra strategisk sparringspartner til driftsmester SIDE 3 Customer Relationship Economics - er loyale kunder lønsomme? SIDE 6 1 NETWORK DIRECTOR PER NIKOLAJ BUKH Per

Læs mere

Fra ad hoc-tilgang til en struktureret CSR-indsats

Fra ad hoc-tilgang til en struktureret CSR-indsats Tryksag 541-643 Gode råd Her er nogle gode råd til, hvordan I griber CSR-processen an. Kom godt i gang med standarder > > Sæt et realistisk ambitionsniveau > > Sørg for, at CSR er en integreret del af

Læs mere

Kursuskatalog - Speditørskolen

Kursuskatalog - Speditørskolen Kursuskatalog - Speditørskolen Uddannelsesvejen er lagt Uddannelse og kompetenceudvikling er to af nøgleordene der skal sikre vores fremtid og vores branche Kravene fra vores kunder stiger, og udenlandske

Læs mere

Kursuskatalog - Speditørskolen

Kursuskatalog - Speditørskolen Kursuskatalog - Speditørskolen Uddannelsesvejen er lagt Uddannelse og kompetenceudvikling er to af nøgleordene der skal sikre vores fremtid og vores branche. Kravene fra vores kunder stiger, og udenlandske

Læs mere

Miljøledelse i SME i Norden

Miljøledelse i SME i Norden Miljøledelse i SME i Norden TemaNord 2006:550 Miljøledelse i SME i Norden TemaNord 2006:550 Nordisk Ministerråd, København 2006 ISBN 92-893-1366-8 Tryk: Ekspressen Tryk & Kopicenter Oplag: 165 Trykt på

Læs mere

Kursuskatalog - efterår 2010. FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde

Kursuskatalog - efterår 2010. FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde Kursuskatalog - efterår 2010 FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde Indhold Drift & Økonomi Kurserne i dette spor er for dig, der sidder i bestyrelsen,

Læs mere

Abena. en ansvarlig samarbejdspartner. Ansvarligt indkøb. Ansvarligt salg. Ansvarlig virksomhed

Abena. en ansvarlig samarbejdspartner. Ansvarligt indkøb. Ansvarligt salg. Ansvarlig virksomhed Abena en ansvarlig samarbejdspartner Ansvarligt indkøb. Ansvarligt salg. Ansvarlig virksomhed Hos Abena går kompetence og social ansvarlighed hånd i hånd. Derfor er vi en ansvarlig samarbejdspartner Indledning

Læs mere

DELTAG I NYE MÅL 2014

DELTAG I NYE MÅL 2014 INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2014 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER FLÆSKETORVET 68, 1 DK-1711 KØBENHAVN V T : +45 33 25 33 27 W: WWW.BJERGK.DK E : KONTAKT@BJERGK.DK

Læs mere

Få styr på dine forpligtelser under kemikalielovgivningen. Information til virksomheder om kemikalielovgivning ved import fra ikke-eu lande

Få styr på dine forpligtelser under kemikalielovgivningen. Information til virksomheder om kemikalielovgivning ved import fra ikke-eu lande Få styr på dine forpligtelser under kemikalielovgivningen Information til virksomheder om kemikalielovgivning ved import fra ikke-eu lande Få styr på dine forpligtelser under kemikalielovgivningen Herunder

Læs mere

01/14. succeshistorier om effektiv kvalitetsledelse. Hvad gør kvalitetsarbejdet værdifuldt? den 27. februar 2014 Hotel Sorø Storkro Sorø.

01/14. succeshistorier om effektiv kvalitetsledelse. Hvad gør kvalitetsarbejdet værdifuldt? den 27. februar 2014 Hotel Sorø Storkro Sorø. 01/14 Side 19 DFK Konference: Hvad gør kvalitetsarbejdet værdifuldt? succeshistorier om effektiv kvalitetsledelse den 27. februar 2014 Hotel Sorø Storkro Sorø indhold 01/14 03 I 05 I 10 I 14 I 16 I 19

Læs mere

Kursuskatalog - Speditørskolen

Kursuskatalog - Speditørskolen Kursuskatalog - Speditørskolen Uddannelsesvejen er lagt Der har længe i Speditionsbranchen været et ønske om at skabe et generelt kompetenceløft blandt branchens medlemmer og medarbejdere. Dette for at

Læs mere

EKSEMPLER PÅ ERFA-GRUPPER ENERGILEDELSE. eksempel EN GENVEJ TIL ENERGILEDELSE

EKSEMPLER PÅ ERFA-GRUPPER ENERGILEDELSE. eksempel EN GENVEJ TIL ENERGILEDELSE EKSEMPLER PÅ ERFA-GRUPPER eksempel ERFA-GRUPPER EN GENVEJ TIL En genvej til energiledelse Projekt Værktøjskassens ERFAgrupper er en genvej for virksomheder, der ønsker at indføre energiledelse og derigennem

Læs mere

MASKINDIREKTIVET I VIRKELIGHEDENS VERDEN

MASKINDIREKTIVET I VIRKELIGHEDENS VERDEN MASKINDIREKTIVET I VIRKELIGHEDENS VERDEN Kurser i maskin- og el-sikkerhed Efterår 2012 & Forår 2013 Introduktion til Maskindirektivet og CE-mærkning CE-mærkning af maskiner og anlæg Sikkerhedsfunktioner

Læs mere

Kursuskatalog - Speditørskolen

Kursuskatalog - Speditørskolen Kursuskatalog - Speditørskolen Uddannelsesvejen er lagt Uddannelse og kompetenceudvikling er to af nøgleordene der skal sikre vores fremtid og vores branche Kravene fra vores kunder stiger, og udenlandske

Læs mere