Til bestyrelsen og direktionen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til bestyrelsen og direktionen"

Transkript

1 Til bestyrelsen og direktionen 21. december 2010 Ref. mma I indeværende brev orienteres først om en ændring til regnskabsbekendtgørelsen som allerede har virkning fra og med aflæggelsen af årsrapport for Herefter opsummeres de observationer, som Finanstilsynet har gjort i forbindelse med regnskabskontrollen af årsrapporterne for Sidst gør vi opmærksom på nogle forhold, der ikke er snævert knyttet til kreditinstitutternes aflæggelse af årsrapport. Ændringer af de danske regnskabsregler Regnskabsbekendtgørelsen for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. ændres i Ændringerne finder som hovedregel anvendelse fra og med regnskabsåret 2011, men bekendtgørelsen kan også helt eller delvist anvendes på årsrapporterne for Institutterne skal dog være opmærksomme på, at såfremt at den nye regnskabsbekendtgørelse ikke anvendes i sin helhed, skal dette anføres i afsnittet om anvendt regnskabspraksis med angivelse af de bestemmelser, der er anvendt førtidigt. FINANSTILSYNET Århusgade København Ø Tlf Fax CVR-nr finanstilsynet@ftnet.dk ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET En enkelt ændring har imidlertid virkning allerede for årsrapporten for Noteoplysningskravet om fordeling af pengeinstitutters erhvervsudlån på brancher ændres, så erhvervskategorierne bliver i overensstemmelse med de kategorier, der anvendes af Danmarks Statistik og Nationalbanken 1. For detaljer vedrørende denne ændring samt de øvrige ændringer henvises til udkast til bekendtgørelse, som blev sendt i høring den 8. december Observationer fra regnskabskontrollen Finanstilsynet har gennemført regnskabskontrol for kreditinstitutters årsrapporter for Langt de fleste kreditinstitutter har valgt frivilligt at offentliggøre korrigerende/supplerende information, førend sagerne blev forelagt Fondsrådet henholdsvis det Finansielle Virksomhedsråd. Som følge heraf har sagerne kunne afsluttes med, at Finanstilsynet påtalte, at der havde været fejl i den aflagte årsrapport. Der vil fremadrettet ske offentliggørelse 1 Jf. regnskabsbekendtgørelsens 93 og 150, stk. 1.

2 2 af påtaler i regnskabskontrolsager efter retningslinjerne i offentlighedsbekendtgørelsen 2. Oplysninger om risici (IFRS 7) I Finanstilsynets orienteringsbrev om kreditinstitutternes regnskabsaflæggelse for 2009 tilkendegav vi, at oplysningskrav i henhold til IFRS 7 og de tilsvarende oplysningskrav i regnskabsbekendtgørelsen ville være i fokus i Finanstilsynets kontrol af kreditinstitutternes årsrapporter for Finanstilsynet har ved den foretagne kontrol konstateret problemer med efterlevelsen af oplysningskrav både for så vidt angår kreditrisici og markedsrisici. Manglende oplysninger om kreditrisiko Finanstilsynet har i flere tilfælde konstateret, at oplysningskravene vedrørende kreditrisiko var mangelfuldt efterlevet. Der er tale om en række kvalitative og kvantitative oplysninger om kreditkvalitet, sikkerhedsstillelse og baggrund for foretagne nedskrivninger 3 Oplysningerne skal gives med udgangspunkt i en for virksomheden passende opdeling under hensyntagen til de finansielle aktivers karakteristika. For et kreditinstitut vil udlånsvirksomhed være en så betydelig aktivitet, at en underopdeling af udlån og garantier som hovedregel vil være nødvendig i relation til de krævede oplysninger om kreditrisici 4. Fondsrådet har i 2010 truffet afgørelse om, at det er en fejl, såfremt en virksomhed ikke har givet tilstrækkelige oplysninger om kreditrisici i henhold til IFRS 7.36 og IFRS , ligesom Finanstilsynet på Fondsrådets vegne i flere tilfælde har givet påtale, hvor virksomheder efter en regnskabskontrol har givet supplerende/korrigerende information til deres årsrapport for 2009 vedrørende kreditrisici. Tilsynet har observeret tilfælde med mangelfulde eller manglende oplysninger om kreditkvaliteten af udlån, som hverken er forfaldne eller værdiforringede og meget generelle beskrivelser af sikkerhedsstillelse ligesom at kreditinstitutter i nogle tilfælde ikke giver en aldersfordeling af udlån, der er i restance men ikke nedskrevne. 2 Jf. Bekendtgørelse nr. 309 af 26. marts 2010 om penge- og realkreditinstitutters pligt til at offentliggøre Finanstilsynets vurdering af instituttet. 3 Jf. regnskabsbekendtgørelsens 93 a, stk. 1, nr. 1-2, stk. 2, nr. 1,3 og 4 eller IFRS 7.36(a)-(c) og IFRS 7.37(a)-(b). 4 Jf. IFRS 7.6 og B1-B3 samt bemærkningerne til regnskabsbekendtgørelsens 93 a 5 Jf. Fondsrådets hjemmeside ( under afgørelser.

3 3 Manglende oplysninger om markedsrisici Finanstilsynet har ligeledes i flere tilfælde konstateret, at kreditinstitutter ikke giver tilstrækkelige oplysninger om instituttets følsomhed over for de markedsrisici, der er relevante for virksomheden 6. Konkret har kreditinstitutterne i en række tilfælde ikke givet oplysninger om, hvorledes virksomhedens resultat og egenkapital ville være blevet påvirket af sandsynlige ændringer i relevante risikovariable på balancetidspunktet. De variable, der er relevante, vil typisk være renteændringer, ændring i valutakurser og aktiekurser. I nogle tilfælde har virksomhederne alene givet oplysning om aktiebeholdningens totale størrelse fordelt på f.eks. handelsbeholdning og anlægsbeholdning uden at angive virkningen af f.eks. ændringer i bestemte aktieindeks. I andre tilfælde har institutterne givet oplysninger svarende til den indberetning, som penge- og realkreditinstitutter skal foretage om markedsrisiko (typisk valutakursindikator 1 og 2 mv.). Dette lever ikke i sig selv op til regnskabsreglernes krav om oplysninger, om hvordan instituttet kan blive påvirket af rimeligt sandsynlige ændringer af valutakurser, renter og aktiekurser. Ændring i dagsværdi af forpligtelser ved ændring i kreditrisiko Finanstilsynet har i årsregnskaberne fra de realkreditinstitutter, der er udtaget til kontrol, konstateret manglende efterlevelse af de oplysningskrav, der vedrører finansielle forpligtelser, der måles til dagsværdi. Kreditinstitutterne skal i en note oplyse om størrelsen af den ændring i dagsværdien af disse forpligtelser som kan henføres til ændringer i kreditrisikoen på disse forpligtelser (egen kreditrisiko) 7. Oplysningerne skal gives for grupper af virksomhedens forpligtelser, der relevante i forhold til oplysningskravet, henholdsvis for regnskabsperioden og akkumuleret fra første indregning af forpligtelserne. I de udtagne årsrapporter er realkreditinstitutterne slet ikke kommet med oplysninger om egen kreditrisiko. Da de finansielle forpligtelser, der måles til dagsværdi, ofte er børsnoterede obligationer, kan det være vanskeligt at afgøre, i hvilket omfang en ændring af børskursen afspejler en ændring i kreditrisikoelementet. Oplysningskravet kan derfor opfyldes ved at oplyse forskellen mellem ændringen i kursen på børsnoterede obligationer og ændringen i kursen på relevante risikofri obli- 6 Oplysningsforpligtelserne fremgår af regnskabsbekendtgørelsens 129 a, som vedrører børsnoterede virksomheder, der ikke aflægger koncernregnskab og derfor ikke er pligtige til at følge de tilsvarende regler i IFRS Jf. regnskabsbekendtgørelsens 103a, og IFRS 7 (10) og (11)

4 4 gationer. Instituttet skal dog være opmærksom på, at en del af kursforskellen mellem realkreditobligationer og statsobligationer kan henføres til risikoen for førtidsindfrielse (udtrækningsrisiko). Bestemmelserne åbner endvidere mulighed for, at virksomheden kan anvende andre metoder for at fastlægge den ændring i kreditrisikoen, der indgår i den samlede ændring af værdien af forpligtelserne, såfremt dette giver et mere retvisende billede af ændringen i kreditrisiko som følge af egen kreditrisiko. Den metode, der er anvendt, skal beskrives fyldestgørende. Henvisning til risikorapport o.l. Finanstilsynet har bemærket, at flere pengeinstitutter i stedet for at give oplysning om kredit- og markedsrisiko henviser til virksomhedens særlige risikorapport, som er udarbejdet i henhold til kapitaldækningsbekendtgørelsen og offentliggjort f.eks. på virksomhedens hjemmeside. Det forhold, at et institut i sin ledelsesberetning henviser til andre redegørelser, rapporter o.l., som er tilgængelige på virksomhedens hjemmeside, indebærer ikke, at oplysninger i sådanne rapporter kan erstatte manglende oplysninger i årsregnskabet. Efter tilsynets vurdering er det ikke i overensstemmelse med regnskabsreglerne, at oplysninger, som kræves indeholdt i årsregnskabet, gives ved henvisning til andre redegørelser, rapporter o.l., når disse ikke er en integreret del af årsrapporten. I henhold til IFRS 7.B6, skal oplysningerne ud over at være tilgængelige på samme tid som årsregnskabet, tillige være tilgængelige på samme vilkår, som instituttets årsregnskab. Det er Finanstilsynets opfattelse, at dette skal forstås således, at sådanne rapporter eller dele heraf -, der krydshenvises til, skal indgå som en integreret del af instituttets årsregnskab, som dermed også er omfattet af revisionspligten. Det fremgår endvidere af regnskabsbekendtgørelsen 8, at såfremt oplysningskrav er efterlevet ved, at der under noter er givet henvisning til, at oplysningerne er givet i andre dele af årsrapporten, skal henvisningen være præcis. Af bestemmelsen fremgår det således, at oplysningskrav ikke kan efterleves ved, at der henvises til andre rapporter eller redegørelser, som ikke er en integreret del at virksomhedens årsrapport. Måling af unoterede kapitalandele herunder sektoraktier Finanstilsynet har i forbindelse med regnskabskontrollen ved flere lejligheder været i dialog med pengeinstitutter omkring reglerne for værdiansættelse af unoterede kapitalandele. Finanstilsynet har konstateret, at der i enkelte tilfælde sker indregning og måling af unoterede kapitalandele til kostpris 8 Jf. regnskabsbekendtgørelsens 84, stk. 2.

5 5 frem for dagsværdi med den begrundelse, at der ikke er et aktivt marked for de unoterede kapitalandele. Finansielle instrumenter skal løbende måles til dagsværdi. Alene i tilfælde hvor dagsværdien ikke kan måles pålideligt skal de unoterede kapitalandele måles til kostpris med fradrag af nedskrivninger 9. Såfremt et marked for et finansielt instrument ikke er aktivt, skal virksomheden fastsætte dagsværdien ved anvendelse af en værdiansættelsesmetode. Man kan således ikke undlade at måle en unoteret kapitalandel til dagsværdi ved at henvise til, at der ikke er et effektivt marked for de pågældende papirer. Undtagelsesbestemmelsen er en særlig undtagelse til hovedreglen om, at finansielle aktiver skal måles til dagsværdi. Den finder alene anvendelse, når det ikke er muligt at estimere en pålidelig dagsværdi på den pågældende kapitalandel. I det tilfælde, at der ikke er et aktivt marked for en kapitalandel skal dagsværdien opgøres ved hjælp af en veldokumenteret værdiansættelsesmodel og -teknik, der tager udgangspunkt i, hvad transaktionsprisen ville være ved handel mellem uafhængige parter 10. Værdiansættelsen skal således være pålidelig og sandsynliggjort. I forbindelse med værdiansættelse til dagsværdi har pengeinstitutter argumenteret for, at indre værdi som udgangspunkt kan anvendes til at beregne dagsværdien af unoterede kapitalandele. Det er Finanstilsynets opfattelse, at dagsværdien af unoterede kapitalandele kan fastsættes med udgangspunkt i indre værdi, såfremt alle væsentlige aktiver og forpligtelser er indregnet i selskabets balance og målt til dagsværdi, f.eks. goodwill, udviklingsprojekter og lignende poster, hvorefter den indre værdi kan betragtes som den reelle salgsværdi. I givet fald skal der være tale om en opdateret indre værdi, der tager højde for alle tilgængelige oplysninger i markedet. Herudover vil indre værdi kunne tages som udtryk for dagsværdien af en sektoraktie i de tilfælde, hvor omregningskursen for en aktie er aftalt at svare til selskabets indre værdi Overtagelse af andre virksomheder (overtagelsesmetoden) Ved anvendelse af overtagelsesmetoden skal samtlige aktiver og forpligtelser, der kan identificeres og måles pålideligt, indregnes til dagsværdien på erhvervelsestidspunktet 11. Når alle aktiver og forpligtelser skal indregnes, så indebærer dette også, at dagsværdien af overtagne eventualforpligtelser skal indregnes, uanset om de opfylder betingelserne for indregning i den 9 Jf. regnskabsbekendtgørelsens 44, stk. 3, og IAS 39 (46) 10 Jf. regnskabsbekendtgørelsens 48, stk. 1, og IAS 39 (AG74-82) 11 Jf. regnskabsbekendtgørelsens 145.

6 6 overtagne virksomhed 12. Tilsynet har observeret, at kreditinstitutter, der overtager aktiviteter ikke i alle tilfælde har indregnet overtagne eventualforpligtelser til dagsværdi. Da der er tale om et område, hvor Finanstilsynet har observeret en generel usikkerhed med hensyn til anvendelsen af regnskabsreglerne, vil tilsynet i 2011 undersøge praksis hos en række kreditinstitutter med henblik på at kunne give mere detaljeret vejledning om reglerne. Tilsvarende skal også immaterielle aktiver, som ellers ikke opfylder kriterierne for indregning, indregnes 13, når overtagelsesmetoden benyttes. Finanstilsynet har i forbindelse med regnskabskontrollen konstateret, at der er institutter, som ikke har indregnet værdien af kundelister i forbindelse med overtagelse af den sunde del af et institut. Det er Finanstilsynets opfattelse, at når et institut overtager den sunde del af et institut, må overtagelsen af netop de disse kunder medføre at instituttet overtager et forretningspotentiale, der som udgangspunkt må formodes at have en værdi. Finanstilsynet skal endvidere henlede opmærksomheden på, at renter og amortisering af overtagne udlån og tilgodehavender, som efterfølgende indregnes til amortiseret kostpris, skal indregnes i resultatopgørelsens post Renteindtægter i overensstemmelse med den effektive rentes metode. Dette indebærer, at der til det enkelte overtagne udlån skal beregnes den effektive rente, som sætter nutidsværdien af de forventede betalinger på lånet lig med den dagsværdi, hvortil lånet er overtaget 14. Øvrigt Der er herudover en række forhold, der ikke er snævert knyttet til kreditinstitutternes aflæggelse af regnskab, som Finanstilsynet ønsker kort at informere om. Revisionsudvalg Finanstilsynet implementerede primo 2009 bestemmelserne fra EU s 8. direktiv 15 om revisionsudvalg i finansielle virksomheder i revisionsudvalgsbekendtgørelsen 16. Kravet om etablering af revisionsudvalg har pt. været gældende i knapt 2 år, hvorfor de omfattede virksomheder på nuværende tidspunkt forventes at have et veletableret og velfungerende revisionsud- 12 Se bemærkninger til regnskabsbekendtgørelsens Se bemærkninger til regnskabsbekendtgørelsens Se bemærkninger til regnskabsbekendtgørelsens Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/43/EF af 17. maj 2006 om lovpligtig revision af årsregnskaber og konsoliderede regnskaber, om ændring af Rådets direktiv 78/660/EØF og 83/349/EØF og om ophævelse af Rådets direktiv 84/253/EØF 16 Bekendtgørelse om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

7 7 valg. Inspiration til revisionsudvalgets sammensætning, rolle og arbejdsopgaver kan hentes i bilag 1 til EU Kommissionens henstilling om udvalg nedsat i bestyrelsen mv. 17. Finanstilsynet lancerer ultimo 2010 et statusskema om revisionsudvalg til brug for tilsynets undersøgelser. Statusskemaet tager udgangspunkt i revisionsudvalgsbekendtgørelsens krav, og indeholder spørgsmål om, hvorledes udvalget er etableret, samt om hvordan udvalget løser sine arbejdsopgaver. Statusskemaet vil blive udsendt forud for undersøgelser, der gennemføres i Skemaet kan tillige downloades fra Finanstilsynets hjemmeside. Underretning om drift af anden virksomhed Kreditinstitutter skal underrette Finanstilsynet, hvis instituttet midlertidigt driver anden virksomhed 18. Kreditinstitutter kan drive anden virksomhed til sikring eller afvikling af forud indgåede engagementer eller med henblik på medvirken til omstrukturering af erhvervsvirksomheder. Kreditinstitutter har adgang til at medvirke ved omstrukturering af virksomheder, som indebærer, at der kan medvirkes aktivt i den nødvendige omstrukturering af virksomheder ved at indskyde risikovillig ejerkapital i virksomhederne. Udøvelsen af stemmeretten i en virksomhed betragtes som drift af anden virksomhed. Når formålet med overtagelsen er opfyldt, når eksempelvis virksomheden er omstruktureret eller en nødlidende virksomhed er begyndt at give overskud, skal virksomheden forsøges afhændet, uanset om det ud fra et indtjeningssynspunkt er bedre at opretholde ejerskabet. I forbindelse med indberetningen til Finanstilsynet, skal indberetningen være udformet således, at det er muligt at se, om betingelserne for overtagelsen er opfyldt. Indberetningen skal endvidere være så specifik, at det er muligt for Finanstilsynet at bedømme risikoens art og størrelse. Finanstilsynet påser, at kravet om midlertidighed overholdes. 17 Kommissionens henstilling (2005/162/EF) af 15. februar 2005 om den rolle, der spilles af menige bestyrelsesmedlemmer og medlemmer af tilsynsorganer i børsnoterede selskaber og om udvalg nedsat i bestyrelsen/ledelsesorganet 18 Jf. lov om finansiel virksomhed 25

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. Til bestyrelsen og direktionen Att.:

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. Til bestyrelsen og direktionen Att.: Til bestyrelsen og direktionen Att.: 22. december 2011 Ref. TH J.nr. Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse for 2011 for kreditinstitutter m.fl. I dette brev orienteres først om de

Læs mere

Til bestyrelsen og direktionen

Til bestyrelsen og direktionen Til bestyrelsen og direktionen 18. december 2009 Ref. mma J.nr. 10122-0004 Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse for 2009 Finanstilsynet har igen i år udarbejdet et orienteringsbrev,

Læs mere

Modeller for gruppevise nedskrivninger beskriver sammenhængen mellem forhold (forklarende faktorer) og efterfølgende tab på udlån.

Modeller for gruppevise nedskrivninger beskriver sammenhængen mellem forhold (forklarende faktorer) og efterfølgende tab på udlån. Til bestyrelsen og direktionen 17. december 2008 Ref. LOE/BIJ J.nr. 10122-0002 Orienteringsskrivelse fra Finanstilsynet i forbindelse med regnskabsaflæggelsen for 2008 1. Gruppevise nedskrivninger I Finanstilsynets

Læs mere

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Den 28. januar 2015 blev der stillet lovforslag til ændring af årsregnskabsloven. Ændringerne skyldes primært, at Danmark skal implementere det EU-regnskabsdirektiv,

Læs mere

Til bestyrelsen og direktionen 26. januar 2010

Til bestyrelsen og direktionen 26. januar 2010 Til bestyrelsen og direktionen 26. januar 2010 Ref. mma Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af års- og halvårsrapport Finanstilsynet har i år valgt at udarbejde et orienteringsbrev, hvor

Læs mere

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2015 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2015 1 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens

Læs mere

Bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl.

Bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. Finanstilsynet 3/4 2017 FIRA/fp Bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. Almindelige bemærkninger

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010 Til bestyrelsen og direktionen 21. december 2010 Ref. mma J.nr. Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010 Finanstilsynet har valgt at udarbejde et orienteringsbrev, hvor der

Læs mere

A/S Vinderup Bank fik udkast til afgørelse i partshøring den 7. september 2009. Banken har ved brev af 15. september 2009 kommenteret på udkastet.

A/S Vinderup Bank fik udkast til afgørelse i partshøring den 7. september 2009. Banken har ved brev af 15. september 2009 kommenteret på udkastet. FONDSRÅDET Bestyrelsen og direktionen for A/S Vinderup Bank Søndergade 30 7830 Vinderup 19. oktober 2009 Ref. IH J.nr.6245-0501 Kontrol af A/S Vinderup Banks årsrapport for 2008 Indledning Finanstilsynet

Læs mere

Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002

Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002 Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002 Gæld og eventualforpligtelser Docent Tage Rasmussen Institut for Regnskab Handelshøjskolen i Århus Definition af forpligtelser 33 Stk. 2. En forpligtelse skal indregnes

Læs mere

GENTOFTE EJENDOMSSELSKAB, KOMMANDITEJENDOMSSELSKAB

GENTOFTE EJENDOMSSELSKAB, KOMMANDITEJENDOMSSELSKAB GENTOFTE EJENDOMSSELSKAB, KOMMANDITEJENDOMSSELSKAB Sundkrogsgade 7 2100 København Ø Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S

ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2014 Lars B. Petersen Dirigent Side 2

Læs mere

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg Årsrapport 2012 PHINI Invest ApS Mådevej 15 6700 Esbjerg CVR nr. 32833543 Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, 2. 6700 Esbjerg Fremlagt og godkendt på den

Læs mere

Vejledning om nedskrivninger for kredittab på udlån, der måles til dagsværdi

Vejledning om nedskrivninger for kredittab på udlån, der måles til dagsværdi VEJ nr 9847 af 05/09/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. september 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 152-0002 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

C. Nielsen Holding ApS Ravnsøvej Risskov. CVR-nr: ÅRSRAPPORT 1. januar december 2016

C. Nielsen Holding ApS Ravnsøvej Risskov. CVR-nr: ÅRSRAPPORT 1. januar december 2016 Ravnsøvej 52 8240 Risskov CVR-nr: 29 31 50 00 ÅRSRAPPORT 1. januar - 31. december 2016 (11. regnskabsår) Godkendt på selskabets generalforsamling, den 15. februar 2017 Dirigent, Claus Loldrup Nielsen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

PHØNIX INVEST A/S. Søndergade Aarhus C. Årsrapport 1. januar december 2017

PHØNIX INVEST A/S. Søndergade Aarhus C. Årsrapport 1. januar december 2017 PHØNIX INVEST A/S Søndergade 2 8000 Aarhus C Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/06/2018 Klaus Schulze Dirigent

Læs mere

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016 Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016 Indholdsfortegnelse Side: 2. Ledelsespåtegning 3. Ledelsesberetning 4. Resultat- og totalindkomstopgørelse 1. halvår 2016 5. Balance

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. 1. Værdiansættelse af landbrugsjord

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. 1. Værdiansættelse af landbrugsjord 20. december 2012 Ref. MMA J.nr.10122-0002 Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse for 2012 for kreditinstitutter m.fl. I dette brev orienteres om forhold kreditinstitutterne skal være

Læs mere

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Bestyrelsen og direktionen for PFA Pension Sundkrogsgade 4 2100 København Ø 21. april 2015 Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Indledning I Økonomisk Ugebrev nr. 34 2014 fremgik

Læs mere

AC Lundbæk A/S CVR-nr

AC Lundbæk A/S CVR-nr AC Lundbæk A/S CVR-nr. 28 27 94 77 Årsrapport 1. januar - 31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14. maj 2014. Claus Lundbæk Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej Hvalsø

Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej Hvalsø Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej 36 4330 Hvalsø 14. september 2012 Ref. LOS J.nr. 560-0014 Påtale og påbud for overtrædelse af aflønningsreglerne i lov om finansiel virksomhed

Læs mere

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/1 2009 ApS Sitkagranvej 13 9800 Hjørring Årsrapport 1. oktober 2017-30. september 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 03/01/2019

Læs mere

Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning 2. Going concern

Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning 2. Going concern 6. marts 2009 /pkj Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning Den nuværende finansielle krise påvirker det danske og internationale

Læs mere

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej 50 2860 Søborg Dato 21. december 2015 FleNie J. nr. 2015-4040 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2017 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2017 1 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens

Læs mere

HOLDINGSELSKABET JEA AF 1/ ApS

HOLDINGSELSKABET JEA AF 1/ ApS HOLDINGSELSKABET JEA AF 1/10 2013 ApS Nordvangen 6 7120 Vejle Øst Årsrapport 1. juli 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/11/2018 Jørgen

Læs mere

Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven

Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven Konsekvenser for Venture Capital og Private Equity selskaber ved indregning og måling af kapitalandele i andre virksomheder Kontakt Niels Henrik B. Mikkelsen

Læs mere

DRIFTSSELSKABET AF 10. JULI 2014 ApS

DRIFTSSELSKABET AF 10. JULI 2014 ApS DRIFTSSELSKABET AF 10. JULI 2014 ApS Vesterbrogade 51, 4 th 1620 København V Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

IFRS 9 overgangsordning for kapitalopgørelse

IFRS 9 overgangsordning for kapitalopgørelse Til Bestyrelse og direktion 15. januar 2018 IFRS 9 overgangsordning for kapitalopgørelse Denne orientering er i særlig grad relevant for penge- og realkreditinstitutter og kan være relevant fondsmæglerselskaber,

Læs mere

Hallum Hougs Holding ApS Springbanen Gentofte CVR-nr.:

Hallum Hougs Holding ApS Springbanen Gentofte CVR-nr.: Springbanen 111 2820 Gentofte CVR-nr.: 10 15 71 29 ÅRSRAPPORT 1. januar 2014 til 31. december 2014 (11. regnskabsår) Godkendt på selskabets generalforsamling, den / 2015 Erik Hougs Dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg Årsrapport 2012 M. Sørensen Holding ApS Dyrehavevej 24 2930 Klampenborg CVR nr. 28866992 Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, 2. 6700 Esbjerg Fremlagt og

Læs mere

Orientering om ændrede regnskabsregler for indregning og måling (værdiansættelse) af pengeinstitutters udlån og garantier pr. 1.

Orientering om ændrede regnskabsregler for indregning og måling (værdiansættelse) af pengeinstitutters udlån og garantier pr. 1. Til pengeinstitutterne 17. december 2004 Ref. MT/TH/LOE J.nr. 122-0031 Orientering om ændrede regnskabsregler for indregning og måling (værdiansættelse) af pengeinstitutters udlån og garantier pr. 1. januar

Læs mere

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens GK AGIO ApS Stensballe Strandvej 195 8700 Horsens CVR-nr. 26 73 91 95 Årsrapport for 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/02 2017 Gert Kristiansen Dirigent

Læs mere

RISIKA ApS. Bredgade 33C 1260 København K. Årsrapport 1. juli december 2017

RISIKA ApS. Bredgade 33C 1260 København K. Årsrapport 1. juli december 2017 RISIKA ApS Bredgade 33C 1260 København K Årsrapport 1. juli 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/05/2018 Nicolai Rasmussen Dirigent

Læs mere

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens GK AGIO ApS Stensballe Strandvej 195 8700 Horsens CVR-nr. 26 73 91 95 Årsrapport for 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/03 2016 Gert Kristiansen Dirigent

Læs mere

Ændring i regnskabspraksis og regnskabsmæssige skøn

Ændring i regnskabspraksis og regnskabsmæssige skøn Ændring i regnskabspraksis og regnskabsmæssige skøn Ændringer kan opdeles i områderne ændring i regnskabspraksis og ændring af regnskabsmæssige skøn. Herudover kan der være ændringer som følge af fejl.

Læs mere

Coolio Gaming ApS. Esbjergvej Kolding. Årsrapport 1. januar december 2017

Coolio Gaming ApS. Esbjergvej Kolding. Årsrapport 1. januar december 2017 Coolio Gaming ApS Esbjergvej 18 6000 Kolding Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2018 Stephan Korsgaard Dirigent

Læs mere

SLOTSHOLMEN 2, 8660 SKANDERBORG 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018

SLOTSHOLMEN 2, 8660 SKANDERBORG 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018 HOLDINGSE Slotsholmen 8660 Skande 32082203 HOLDINGSELSKABET SPE AF 15/1 2009 APS SLOTSHOLMEN 2, 8660 SKANDERBORG ÅRSRAPPORT Års 1. OKTOBER 2017-30. SEPTEMBER 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på

Læs mere

MATADOR EJENDOMME APS

MATADOR EJENDOMME APS Tlf: 76 97 37 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab vejen@bdo.dk Ådalen 13 A, 1. www.bdo.dk DK-6600 Vejen CVR-nr. 20 22 26 7020222670 MATADOR EJENDOMME APS ÅRSRAPPORT Årsrapport 2012 Årsrapporten

Læs mere

Mellembalance pr. 31. august 2012 for A/S Vinderup Bank

Mellembalance pr. 31. august 2012 for A/S Vinderup Bank Mellembalance pr. 31. august 212 for A/S Vinderup Bank Ledelsespåtegning I henhold til fusionsplanen af 24. oktober 212 fusioneres Salling Bank A/S og A/S Vinderup Bank, således at Salling Bank A/S bliver

Læs mere

PLS 1 ApS. Busbjergvej Bjerringbro. Årsrapport 1. oktober september 2015

PLS 1 ApS. Busbjergvej Bjerringbro. Årsrapport 1. oktober september 2015 PLS 1 ApS Busbjergvej 85 8850 Bjerringbro Årsrapport 1. oktober 2014-30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/02/2016 Peter Lykke Sørensen

Læs mere

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015 Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015 Indholdsfortegnelse: Side: 2. Ledelsespåtegning 3. Ledelsesberetning 4. Resultat- og totalindkomstopgørelse 1. halvår 2015 5.

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for forsikringsselskaber og tværgående pensionskasser

Udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for forsikringsselskaber og tværgående pensionskasser 31. august 2018 Udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for forsikringsselskaber og tværgående pensionskasser 1 I bekendtgørelse nr. 937 af 27. juli 2015 om finansielle

Læs mere

Invest Birk & Bang ApS Visbjerg Hegn Mårslet CVR-nr Årsrapport 2017

Invest Birk & Bang ApS Visbjerg Hegn Mårslet CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Østre Havnepromenade 26, 4. sal 9000 Aalborg Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk Invest Birk & Bang ApS Visbjerg Hegn

Læs mere

CHRISTIAN DATE GADEBERG HOLDING APS UNDER TVANGSOPLØSNING ØRSTEDSVEJ 10, 8660 SKANDERBORG 2014/15

CHRISTIAN DATE GADEBERG HOLDING APS UNDER TVANGSOPLØSNING ØRSTEDSVEJ 10, 8660 SKANDERBORG 2014/15 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 CHRISTIAN DATE GADEBERG HOLDING APS UNDER TVANGSOPLØSNING

Læs mere

JA Holding 5 ApS. c/o Rødovre Centrum Rødovre Centrum 1R, Rødovre. CVR-nr Årsrapport for 2018 (21.

JA Holding 5 ApS. c/o Rødovre Centrum Rødovre Centrum 1R, Rødovre. CVR-nr Årsrapport for 2018 (21. Crowe Statsautoriseret Revisionsinteressentskab v.m.b.a. Rygårds Allé 104 DK-2900 Hellerup Telefon +45 39 29 25 00 www.crowe.dk JA Holding 5 ApS c/o Rødovre Centrum Rødovre Centrum 1R, 1 202 2610 Rødovre

Læs mere

Den Jyske Sparekasse TILLÆG TIL KONCERNRISIKORAPPORT I HENHOLD TIL KAPITALDÆKNINGSBEKENDT- GØRELSEN

Den Jyske Sparekasse TILLÆG TIL KONCERNRISIKORAPPORT I HENHOLD TIL KAPITALDÆKNINGSBEKENDT- GØRELSEN Den Jyske Sparekasse TILLÆG TIL KONCERNRISIKORAPPORT I HENHOLD TIL KAPITALDÆKNINGSBEKENDT- GØRELSEN Offentliggørelse af solvensbehov pr. 31.03.2012 0 Indhold 1. INDLEDNING... 1 2. SOLVENSBEHOV... 1 2.1

Læs mere

PACTA SUNT SERVANDA ApS

PACTA SUNT SERVANDA ApS Halsskovgade 4 3 305 2100 København Ø CVR-nr. 31170672 Årsrapport for 2017 10. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15-03-2018 Christian Petri Dirigent

Læs mere

Allindemaglegård Holding ApS. Årsrapport 2016/17

Allindemaglegård Holding ApS. Årsrapport 2016/17 Allindemaglevej 58 A Allindemagle 4100 Ringsted CVR-nr. 38166301 Årsrapport 2016/17 1. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24-11-2017 Kim Kjær

Læs mere

REPE ApS. Hesselrødvej Kokkedal. Årsrapport 1. januar december 2016

REPE ApS. Hesselrødvej Kokkedal. Årsrapport 1. januar december 2016 REPE ApS Hesselrødvej 13 2980 Kokkedal Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 08/06/2017 René Jakobsen Dirigent Side

Læs mere

Dragstrupvej 50 I ApS

Dragstrupvej 50 I ApS Dragstrupvej 50 I ApS CVR-nr. 34 09 37 41 Årsrapport for perioden 1. januar til 31. december 2014 (4. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/01

Læs mere

Nye regler i årsregnskabsloven praktisk fortolkning Revisorevent v/ statsautoriseret revisor Kim Larsen

Nye regler i årsregnskabsloven praktisk fortolkning Revisorevent v/ statsautoriseret revisor Kim Larsen Nye regler i årsregnskabsloven praktisk fortolkning Revisorevent 2017 v/ statsautoriseret revisor Kim Larsen EMNER - FORTOLKNING NY ÅRL KLASSE B Oplysning om tilvalg fra højere klasse hvornår? Oplysning

Læs mere

SPAREKASSEN DEN LILLE BIKUBE

SPAREKASSEN DEN LILLE BIKUBE SPAREKASSEN DEN LILLE BIKUBE Risikorapport i henhold til kapitaldækningsbekendtgørelsen. Offentliggørelsespolitik I henhold til kapitalbekendtgørelsens 60 bilag 20, er det sparekassen pålagt at offentliggøre

Læs mere

Påbud til Nordjyske Bank A/S om at implementere god regnskabsmæssig praksis

Påbud til Nordjyske Bank A/S om at implementere god regnskabsmæssig praksis Bestyrelsen og direktionen for Nordjyske Bank A/S Torvet 4 9400 Nørresundby 15. marts 2017 Påbud til Nordjyske Bank A/S om at implementere god regnskabsmæssig praksis 1. Afgørelse Finanstilsynet påbyder

Læs mere

Aarhus Papir Holding ApS CVR-nr

Aarhus Papir Holding ApS CVR-nr Aarhus Papir Holding ApS CVR-nr. 67 10 52 14 Årsrapport 2012/13 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18. september 2013. Grete Wiemann Jensen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nordic Property Development Finance ApS. Årsrapport for 2015

Nordic Property Development Finance ApS. Årsrapport for 2015 Lykkegårdsvej 9 4000 Roskilde CVR-nr. 30173384 Årsrapport for 2015 9. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30-06-2016 Lars Nørholt Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Juridisk Kontor CPH ApS. Årsrapport 2016/17

Juridisk Kontor CPH ApS. Årsrapport 2016/17 Palægade 3, 4. th. 1261 København K CVR-nr. 32478786 Årsrapport 2016/17 8. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28. februar 2018 Johnny Hast Hansen

Læs mere

TORBEN HOLME NIELSEN ApS

TORBEN HOLME NIELSEN ApS TORBEN HOLME NIELSEN ApS Damgårdsvej 24 2930 Klampenborg Årsrapport 1. oktober 2016-30. september 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/02/2018 Karina

Læs mere

LOGOCARE INVEST ApS. Krogsbøllevej Roskilde. Årsrapport 1. juli juni 2017

LOGOCARE INVEST ApS. Krogsbøllevej Roskilde. Årsrapport 1. juli juni 2017 LOGOCARE INVEST ApS Krogsbøllevej 1 4000 Roskilde Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/12/2017 John Holm Dirigent Side

Læs mere

HS Revision & Rådgivning Komplementarrevisionsanpartsselskab

HS Revision & Rådgivning Komplementarrevisionsanpartsselskab godkendt revisionspartnerselskab Torvegade 7 DK-9490 Pandrup hs@hsrevi.dk www.hsrevi.dk Telefon: +45 99 73 03 00 CVR: DK 36 92 02 89 Bank: 9070 0450042145 Torvegade 7 9490 Pandrup CVR-nummer 36919485 Årsrapport

Læs mere

QNA ApS. Højen Herning. Årsrapport 1. juli juni 2017

QNA ApS. Højen Herning. Årsrapport 1. juli juni 2017 QNA ApS Højen 47 7400 Herning Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/12/2017 HENRIK OLESEN Dirigent Side 2 af 11 Indhold

Læs mere

Selskabsmeddelelse 5. maj København, den 5. maj 2011 kl

Selskabsmeddelelse 5. maj København, den 5. maj 2011 kl Selskabsmeddelelse 5. maj 2011 Regnskabsmeddelelse for FIH Realkredit A/S for 1. kvartal 2011 Vedlagt fremsendes regnskabsmeddelelse for FIH Realkredit A/S for 1. kvartal 2011. FIH Realkredit A/S er et

Læs mere

LN ADVOKATER ADVOKATANPARTSSELSKAB

LN ADVOKATER ADVOKATANPARTSSELSKAB LN ADVOKATER ADVOKATANPARTSSELSKAB Erhvervsparken 1 9700 Brønderslev Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 17/05/2016

Læs mere

Rekord Rens Nord ApS. Årsrapport 1. juli juni 2017 (Opstillet uden revision eller review)

Rekord Rens Nord ApS. Årsrapport 1. juli juni 2017 (Opstillet uden revision eller review) Kirkepladsen 5A 9900 Frederikshavn CVR-nr. 35816631 Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 (Opstillet uden revision eller review) 3. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

DANSKE SHARE INVEST III ApS

DANSKE SHARE INVEST III ApS DANSKE SHARE INVEST III ApS Værkmestergade 25, 14 8000 Aarhus C Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/05/2016

Læs mere

Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens

Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens Andelskassen Fælleskassen Bülowsvej 48 1870 Frederiksberg C Att. Bestyrelsen og direktionen 31. maj 2017 Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens årsrapport for 2015 1. Afgørelse Finanstilsynet

Læs mere

IA Invest ApS. Årsrapport for 2016/17

IA Invest ApS. Årsrapport for 2016/17 IA Invest ApS Vestervangen 6, Skt Klemens, 5260 Odense S Årsrapport for 2016/17 (regnskabsår 1/7-30/6) CVR-nr. 32 83 91 34 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

DEN DANSKE MARITIME FOND

DEN DANSKE MARITIME FOND DEN DANSKE MARITIME FOND Årsrapporten er fremlagt og godkendt af bestyrelsen den 29. marts 2010 (dirigent) CVR-nr. 28 89 38 25 Årsrapport 2009 AMALIEGADE 33 B * DK - 1256 KØBENHAVN K * TLF.: +45 77 40

Læs mere

R INVEST APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 28. juni René Bak CVR-NR.

R INVEST APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 28. juni René Bak CVR-NR. Tlf: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 R INVEST APS ÅRSRAPPORT Årsrapport 2012 Årsrapporten

Læs mere

EJENDOMSHOLDING AF 2010 ApS

EJENDOMSHOLDING AF 2010 ApS EJENDOMSHOLDING AF 2010 ApS Søndre Viaduktvej 5 4600 Køge Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2016 Hans-Christian

Læs mere

STOKHOLM HOLDING, RINGE ApS Chr. Lehns Vænge 38 Næsbyhoved Broby 5270 Odense N. CVR-nr: ÅRSRAPPORT 1. oktober 2014 til 30.

STOKHOLM HOLDING, RINGE ApS Chr. Lehns Vænge 38 Næsbyhoved Broby 5270 Odense N. CVR-nr: ÅRSRAPPORT 1. oktober 2014 til 30. Chr. Lehns Vænge 38 Næsbyhoved Broby 5270 Odense N CVR-nr: 25 90 73 10 ÅRSRAPPORT 1. oktober 2014 til 30. september 2015 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 6/1 2016 Per Stokholm Dirigent

Læs mere

PLS 1 ApS. Busbjergvej Bjerringbro. Årsrapport 1. oktober september 2016

PLS 1 ApS. Busbjergvej Bjerringbro. Årsrapport 1. oktober september 2016 PLS 1 ApS Busbjergvej 85 8850 Bjerringbro Årsrapport 1. oktober 2015-30. september 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/02/2017 Peter Lykke Sørensen

Læs mere

Årsrapporten for 2008 er revideret af Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab og er påtegnet uden forbehold og uden supplerende oplysninger.

Årsrapporten for 2008 er revideret af Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab og er påtegnet uden forbehold og uden supplerende oplysninger. FONDSRÅDET Bestyrelsen og direktionen for Max Bank A/S 7. december 2009 Regnskabskontrol af årsrapporten for 2008 for Max Bank A/S Indledning Finanstilsynet har foretaget kontrol af Max Bank A/S årsrapport

Læs mere

FLY INVESTERINGSANPARTSSELSKAB

FLY INVESTERINGSANPARTSSELSKAB FLY INVESTERINGSANPARTSSELSKAB Trommesalen 3, 3 tv 1614 København V Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2018

Læs mere

Københavns Fondsbørs 10. februar 2011 Ref. Michael Mikkelsen Antal sider : 10 incl. denne. København, den 10. februar 2011, kl. 19.

Københavns Fondsbørs 10. februar 2011 Ref. Michael Mikkelsen Antal sider : 10 incl. denne. København, den 10. februar 2011, kl. 19. Københavns Fondsbørs 10. februar 2011 Ref. Michael Mikkelsen Antal sider : 10 incl. denne Regnskabsmeddelelse nr. 2011.01 for FIH Realkredit A/S for 2010. Vedlagt fremsendes regnskabsmeddelelse for FIH

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. Regler, der træder i kraft ved aflæggelse af årsrapport for 2013

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. Regler, der træder i kraft ved aflæggelse af årsrapport for 2013 Til bestyrelsen og direktionen 19. december 2013 Ref. CLA J.nr. 10120-0015 Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse for 2013 for kreditinstitutter m.fl. I dette brev orienteres om forhold,

Læs mere

CFH Holding ApS Skovagervej Charlottenlund CVR-nr Årsrapport 2016

CFH Holding ApS Skovagervej Charlottenlund CVR-nr Årsrapport 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk CFH Holding ApS Skovagervej 6

Læs mere

OBTON SOLENERGI ROMA KOMPLEMENTARANPARTSSELSKAB

OBTON SOLENERGI ROMA KOMPLEMENTARANPARTSSELSKAB OBTON SOLENERGI ROMA KOMPLEMENTARANPARTSSELSKAB Silkeborgvej 2 8000 Aarhus C Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse Til bestyrelsen og direktionen 4. december 2017 Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse for 2017 Dette brev orienterer om forhold, som kreditinstitutterne m.fl. skal være opmærksomme

Læs mere

SKÆLSKØR BOLIG A/S under frivillig likvidation Bag Haverne Køge CVR-nr Årsrapport 2017

SKÆLSKØR BOLIG A/S under frivillig likvidation Bag Haverne Køge CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Ndr. Ringgade 70A 4200 Slagelse Telefon 58 55 82 00 Telefax 58 55 82 01 www.deloitte.dk SKÆLSKØR BOLIG A/S under frivillig likvidation

Læs mere

Foreningen for erhvervsilkeborg

Foreningen for erhvervsilkeborg Dansk Revision Silkeborg registreret revisionsaktieselskab Hagemannsvej 4 DK-8600 Silkeborg silkeborg@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 86 82 99 22 Telefax: +45 86 82 29 69 CVR: DK 21

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 8. februar 2012 har Erhvervsstyrelsen klaget over statsautoriseret revisor R.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 8. februar 2012 har Erhvervsstyrelsen klaget over statsautoriseret revisor R. Den 4. marts 2013 blev der i sag nr. 10/2012 Erhvervsstyrelsen mod Statsautoriseret revisor R afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 8. februar 2012 har Erhvervsstyrelsen klaget over statsautoriseret

Læs mere

Eggert Eggert ApS Klarinetvej Horsens CVR-nr Årsrapport

Eggert Eggert ApS Klarinetvej Horsens CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Egtved Allé 4 6000 Kolding Telefon 75 53 00 00 Telefax 75 53 00 38 www.deloitte.dk Eggert Eggert ApS Klarinetvej 10 8700 Horsens CVR-nr.

Læs mere

Beregnerservice Nord ApS. Årsrapport for. 1. juli juni CVR-nr

Beregnerservice Nord ApS. Årsrapport for. 1. juli juni CVR-nr Årsrapport for 1. juli 2012-30. juni 2013 CVR-nr. 33592868 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25. november 2013 Bjarke Kjær Dirigent Indholdsfortegnelse Virksomhedsoplysninger

Læs mere

HOLDINGSELSKABET FRL AF 10/ APS GRANGAARD ALLÉ 2, 7300 JELLING 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018

HOLDINGSELSKABET FRL AF 10/ APS GRANGAARD ALLÉ 2, 7300 JELLING 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018 Holdingselsk Grangaard A 7300 Jelling 35875379 HOLDINGSELSKABET FRL AF 10/2 2015 APS GRANGAARD ALLÉ 2, 7300 JELLING ÅRSRAPPORT Års 1. OKTOBER 2017-30. SEPTEMBER 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt

Læs mere

V.S. Automatic, Medarbejder A/S

V.S. Automatic, Medarbejder A/S V.S. Automatic, Medarbejder A/S Ormhøjgårdvej 15 8700 Horsens CVR-nr. 31 42 53 28 Årsrapport for 2014/15 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/10 2015 Torben

Læs mere

Københavns Scene Laug IVS

Københavns Scene Laug IVS CY Revision Borups Allé 117 2000 Frederiksberg Danmark T: +45 71 99 28 37 E:: kontakt@cyrevision.dk W: www.cyrevision.dk Københavns Scene Laug IVS Borups Alle 117 st. 2000 Frederiksberg CVR-nr. 36 89 45

Læs mere

Thomsen 2016 Holding ApS

Thomsen 2016 Holding ApS Thomsen 2016 Holding ApS Skæring Skolevej 157 8250 Egå Årsrapport 1. juli 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/11/2016 Klaus Kimose Thomsen

Læs mere

LE AF 30. JUNI 2014 A/S under frivillig likvidation Lundvej 14, 8800 Viborg

LE AF 30. JUNI 2014 A/S under frivillig likvidation Lundvej 14, 8800 Viborg LE AF 30. JUNI 2014 A/S under frivillig likvidation Lundvej 14, 8800 Viborg CVR-nr. 27 40 98 73 Årsrapport 1. januar - 31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg Årsrapport 2012 P. D. Holding, Fanø ApS Postboks 38, Nordby 6720 Fanø CVR nr. 19948870 Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, 2. 6700 Esbjerg Fremlagt og

Læs mere

OM 2012 APS HACK KAMPMANNS PLADS 1, 2. TV., 8000 ÅRHUS C

OM 2012 APS HACK KAMPMANNS PLADS 1, 2. TV., 8000 ÅRHUS C Tlf.: 89 30 78 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab aarhus@bdo.dk Kystvejen 29 www.bdo.dk DK-8000 Aarhus C CVR-nr. 20 22 26 7020222670 OM 2012 APS HACK KAMPMANNS PLADS 1, 2. TV., 8000 ÅRHUS C

Læs mere

Shopstart ApS. Jyllandsgade 4, 1 mf 7400 Herning. Årsrapport 1. januar december 2018

Shopstart ApS. Jyllandsgade 4, 1 mf 7400 Herning. Årsrapport 1. januar december 2018 Shopstart ApS Jyllandsgade 4, 1 mf 7400 Herning Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2019 Martin Bay Dirigent

Læs mere

LNM Holding ApS. Smallegade 34, 1. tv Frederiksberg. CVR. nr.: ÅRSRAPPORT 1. januar 2017 til 31. december 2017

LNM Holding ApS. Smallegade 34, 1. tv Frederiksberg. CVR. nr.: ÅRSRAPPORT 1. januar 2017 til 31. december 2017 Smallegade 34, 1. tv. 2000 Frederiksberg CVR. nr.: 32769691 ÅRSRAPPORT 1. januar 2017 til 31. december 2017 Godkendt på selskabets generalforsamling, den / 2018 Dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE Påtegninger

Læs mere

20. december 2012. Ref. FIRA/fp. J.nr. 162-0007. Århusgade 110 2100 København Ø

20. december 2012. Ref. FIRA/fp. J.nr. 162-0007. Århusgade 110 2100 København Ø Til organisationer og myndigheder anført på vedhæftede høringsliste samt til medlemmerne af Finanstilsynets rådgivende regnskabsudvalg for forsikring og pension 20. december 2012 Ref. FIRA/fp J.nr. 162-0007

Læs mere

REVISIONSFIRMAET HANNE OG ERLING LUND ApS

REVISIONSFIRMAET HANNE OG ERLING LUND ApS REVISIONSFIRMAET HANNE OG ERLING LUND ApS Vestergade 23 7323 Give Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 06/07/2018

Læs mere

47 Hensatte forpligtelser Ændringslovens 8,

47 Hensatte forpligtelser Ændringslovens 8, 18. oktober 2016 Sag 2016-3181 Vejledning om overgangsbestemmelser ved anvendelse af visse bestemmelser i årsregnskabsloven Indledning Erhvervsstyrelsen har udstedt en bekendtgørelse 1, der skal gøre det

Læs mere

DANICA REVISION ApS. Rødegårdsvej Odense M. Årsrapport 1. januar december 2016

DANICA REVISION ApS. Rødegårdsvej Odense M. Årsrapport 1. januar december 2016 DANICA REVISION ApS Rødegårdsvej 182 5230 Odense M Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/05/2017 Özgür Basoda

Læs mere

Kjaer Knudsen Agriculture A/S. Årsrapport 2017

Kjaer Knudsen Agriculture A/S. Årsrapport 2017 Allindemaglevej 60 Allindemagle 4100 Ringsted CVR-nr. 38521543 Årsrapport 2017 1. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24-11-2017 Kim Kjær Knudsen

Læs mere

Gråsten Fjernvarme A.m.b.a. CVR-nr. 28667809. Årsrapport 2013

Gråsten Fjernvarme A.m.b.a. CVR-nr. 28667809. Årsrapport 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Egtved Allé 4 6000 Kolding Telefon 75 53 00 00 Telefax 75 53 00 38 www.deloitte.dk Gråsten Fjernvarme A.m.b.a. CVR-nr. 28667809 Årsrapport

Læs mere

Thai Køkken & Butik ApS

Thai Køkken & Butik ApS Thai Køkken & Butik ApS Silkeborgvej 27 7400 Herning Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/06/2017 Henrik Linde

Læs mere