Modeller for gruppevise nedskrivninger beskriver sammenhængen mellem forhold (forklarende faktorer) og efterfølgende tab på udlån.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Modeller for gruppevise nedskrivninger beskriver sammenhængen mellem forhold (forklarende faktorer) og efterfølgende tab på udlån."

Transkript

1 Til bestyrelsen og direktionen 17. december 2008 Ref. LOE/BIJ J.nr Orienteringsskrivelse fra Finanstilsynet i forbindelse med regnskabsaflæggelsen for Gruppevise nedskrivninger I Finanstilsynets orienteringsbrev af 20. november 2007 behandledes under afsnittet om gruppevise nedskrivninger af udlån spørgsmålet om anvendelse af modeller. I den forbindelse pointerede Finanstilsynet, at et instituts bestyrelse og direktion altid vil skulle forholde sig til det resultat, en model måtte beregne. Bestyrelsen og direktionen skal, hvis det vurderes, at modellen ikke (fuldt ud) tager hensyn til alle relevante forhold i overensstemmelse med regnskabsreglerne, korrigere de modelbaserede gruppevise nedskrivninger. FINANSTILSYNET Gl. Kongevej 74 A 1850 Frederiksberg C Tlf Fax CVR-nr finanstilsynet@ftnet.dk ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET Det er Finanstilsynets opfattelse, at bestyrelsen og direktionen i år i højere grad end tidligere må forvente at skulle foretage en korrektion til beløb, den anvendte model beregner. Udviklingen i den finansielle sektor og i økonomien som helhed øger behovet for at få forhold med, som instituttets model ikke har inddraget. Det må derfor forventes, at denne korrektion vil udgøre en væsentligt større andel af de gruppevise nedskrivninger i 2008 regnskabet end tidligere. Modeller for gruppevise nedskrivninger beskriver sammenhængen mellem forhold (forklarende faktorer) og efterfølgende tab på udlån. Korrektionen skal for det første være for forhold, der på grund af den nuværende udvikling spiller en rolle for nedskrivningsbehovet, men som ikke tidligere har været anset for så væsentlige, at de er indgået i modellen. Eksempler på sådanne forhold kan være den ændrede likviditetssituation for instituttets kunder, omsætningen i boligmarkedet, faldende efterspørgsel efter kundernes produkter. Derudover skal bestyrelsen og direktionen overveje behovet for korrektion for de forhold, som indgår i modellen, men hvis betydning for ned- På Finanstilsynets hjemmeside under "Om os" og "Hvad kan du forvente af Finanstilsynet" findes information om bl.a. sagsbehandlingstider.

2 2 skrivningsbehovet er ændret. Det kan være, fordi virkningen af tabsbegivenhederne endnu ikke har givet sig til udtryk i de forhold, der indgår i modellen, eller at størrelsen af virkningen er en anden end tidligere. Eksempler på sådanne forhold kan være arbejdsløshed og boligpriser. De justeringer, som instituttet foretager i det modelberegnede resultat, skal kunne dokumenteres selvstændigt over for instituttets revisor, og på forespørgsel over for tilsynet. Denne dokumentation skal for det første indeholde en begrundelse for den foretagne justering med angivelse af, hvilke nye forhold der er taget hensyn til, hvorfor disse forhold kan forklare den foretagne justering, og hvorledes beregningen er foretaget. Der skal altså være tale om en sammenhængende ræssonnementskæde, for de enkelte tabsbegivenheders virkning, hvor det er muligt at se, hvorledes korrektionen er fremkommet adskilt fra modellens beregninger, men gerne med argumentation fra den viden, man har fra modellen. Det er dog ikke en forudsætning, at man har data til rådighed til at dokumentere de kvantitative sammenhænge, der vurderes at være. For det andet skal den indeholde en oversigt over, hvilke tabsbegivenheder/parametre der er ændret i forhold til dem, der indgår i den modelbaserede beregning, og hvorledes korrektionsberegningen er foretaget. Finanstilsynet har forstået, at institutter, der anvender Lokale Pengeinstitutters model, vil modtage information fra Lokale Pengeinstitutter om, hvilke forhold modellen har taget højde for, så instituttet kender udgangspunktet for sin korrektion. Herudover er det en forudsætning for anvendelsen af Lokale Pengeinstitutters model, at der foretages en vurdering af, hvorvidt de gennemsnitlige forhold, som denne model bygger på, er relevant for instituttet. Her skal instituttet for det første tage udgangspunkt i sammensætningen af sin egen udlånsportefølje, og hvis denne afviger fra modellens gennemsnitlige forhold, foretage en korrektion, der tager hensyn til en sådan afvigelse. For det andet skal instituttet vurdere, om de sammenhænge mellem tab og tabsbegivenheder, som modellen bygger på, også svarer til instituttets viden om sin egen udlånsportefølje. Det indebærer f.eks., at tilpasningen af arbejdsløshedsfaktorens betydning (såvel størrelsen af arbejdsløsheden som sammenhængen mellem arbejdsløshed og betalingsvanskeligheder for kunderne) tager hensyn til de lokale forhold, der er af betydning for instituttets kundekreds. Det er således ledelsens ansvar at sikre, at de endeligt opgjorte gruppevise nedskrivninger er retvisende. Det er Finanstilsynets forventning, at disse korrektioner i år i de fleste tilfælde vil forøge behovet for gruppevise nedskrivninger væsentligt.

3 3 2. Væsentlighed og reaktioner Ved regnskabskontrollen foretages der af Finanstilsynet en gennemgang af de udtagne årsrapporter og delårsrapporter med henblik på, om de lever op til de relevante regnskabsregler. I tilfælde af, at der er afvigelser fra regnskabsreglerne, skal der tages stilling til forholdets væsentlighed. Fondsrådet har netop offentliggjort sine generelle overvejelser og afvejninger af væsentlighed i forbindelse med regnskabskontrol, se Fondsrådets hjemmeside. Disse overvejelser og afvejninger giver nogle retningslinier for Finanstilsynets arbejde med væsentlighed i forbindelse med regnskabskontrol. Notatet kan findes på Fondsrådets hjemmeside. Selv om retningslinjerne først og fremmest er stilet til Finanstilsynet, vil de også få betydning for institutterne, som gennem disse retningslinier kan se, hvad der vil blive lagt vægt ved væsentlighedsvurderingen. Notatet gennemgår først væsentlighed mere generelt og slår fast, at væsentlighedsbegrebet er det samme, hvad enten regnskabet er aflagt efter IFRS eller danske regnskabsregler. For indregning og måling slås det fast, at de konkrete afgørelser, der tidligere er truffet, også vil være relevante for fremtidige afgørelser. Endelig gennemgås en række yderligere områder, ikke mindst oplysningskrav. Som det fremgår af det offentliggjorte notat vil det, der hidtil har været betegnet som en væsentlig fejl, fremover blive kaldt en fejl, og det, der hidtil har været betegnet som en ikke-væsentlig fejl, blive kaldt en lovlig fravigelse. Dette får også betydning for nogle af reaktionerne fremover. Er der tale om lovlige fravigelser (tidligere ikke-væsentlige fejl) vil reaktionerne ikke længere være fremadrettede påbud. I stedet vil virksomheden få en risikooplysning, der fortæller virksomheden, at der ved regnskabskontrollen er blevet afdækket en lovlig fravigelse fra regnskabsreglerne. Da fravigelsen er lovlig, er der ikke krav om, at virksomheden skal foretage rettelse. Hvis virksomheden fremover fortsætter med fravigelsen, skal virksomheden dog ved hver regnskabsaflæggelse foretage en væsentlighedsvurdering for at finde ud af, om der fortsat er tale om en lovlig fravigelse, eller om der er blevet tale om en fejl. Som hidtil vil fejl (tidligere væsentlige fejl) udløse påbud om enten et nyt regnskab eller korrigerende/supplerende information. Tilsvarende vil bagatelagtige fravigelser (tidligere fejl) ikke udløse nogen reaktion.

4 4 Også Det Finansielle Virksomhedsråd har taget stilling til de ovennævnte spørgsmål. Det er besluttet, at det samme væsentlighedsbegreb skal finde anvendelse også for ikke-børsnoterede finansielle virksomheder. Ligeledes vil reaktionerne blive de samme. 3. Ny bekendtgørelse om finansielle rapporter Finanstilsynet udsteder i december 2008 en ny bekendtgørelse, der erstatter bekendtgørelse nr af 26. oktober 2007 om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. Bekendtgørelsen finder anvendelse for regnskabsår, der begynder 1. januar 2009, men kan anvendes også for årsregnskaberne for De nye regler om omklassificering af finansielle instrumenter, der findes i 55, stk. 4-7, og i 99 a i den nye bekendtgørelse, kan således også anvendes i årsrapporterne for I forhold til den gældende bekendtgørelse er der i den nye bekendtgørelse foretaget følgende ændringer: Ændringer affødt af, at revisionspligten i forhold til ledelsesberetningen er ophævet Med lov nr. 517 af 17. juni 2008 ændredes lov om finansiel virksomhed, således der herefter ikke længere er revisionspligt i forhold til ledelsesberetningen i årsrapporten. I den forbindelse blev det fastslået, at begrebet "årsregnskab" omfatter de dele af en årsrapport, der er underlagt revisionspligt, dvs. resultatopgørelse, balance, oversigt over bevægelserne i egenkapitalen samt noter, herunder afsnit om beskrivelse af anvendt regnskabspraksis. I den forbindelse er oplysningskravene vedrørende femårsoversigter og risikooplysninger flyttet fra ledelsesberetningen til noterne, således at disse oplysningskrav fortsat omfattes af revisionspligt. Ændringerne fremgår af følgende bestemmelser i den nye bekendtgørelse: 84, stk. 2 (ny) og 87 a, og 88 a (flyttet). Ændring, der muliggør, at Finanstilsynet fortsat kan tillade anvendelse af sammenlægningsmetoden En nylig ændring af IFRS 3 indebærer bl.a., at sammenslutningen af gensidige selskaber (mutual entities) ikke længere er fritaget fra standardens anvendelsesområde, hvorved også sådanne sammenslutninger skal behandles efter overtagelsesmetoden i virksomheder, der anvender IFRS. En ændring af bekendtgørelsens 146, stk. 2, muliggør imidlertid, at Finanstilsynet fortsat, uanset ændringen af IFRS 3, kan tillade anvendelse af sammenlægningsmetoden i forbindelse med overtagelser og fusioner,

5 5 der kun involverer sparekasser og andelskasser, som anvender de danske regnskabsregler. Bestemmelsen er et af de få eksempler på, at bekendtgørelsen fraviger princippet om IFRS-forenelighed. Nye oplysningskrav om ledelseskodeks I bekendtgørelsen er indført en ny 134, der kræver oplysninger om den ledelseskodeks, som virksomheden er omfattet af eller efterlever. De nye oplysningskrav er direktivkrævede (direktiv 2006/46/EF). Oplysningskravene gælder kun for virksomheder, der er noterede på et reguleret marked, og er parallelle til bestemmelser, der er indført i årsregnskabsloven. Nye oplysningskrav om virksomheders samfundsansvar I bekendtgørelsen er indført en ny 135, der kræver oplysninger om virksomhedens samfundsansvar, dvs. hensyn til eksempelvis menneskerettigheder, sociale forhold, miljø- og klimamæssige forhold samt bekæmpelse af korruption i virksomhedens forretningsstrategi og forretningsaktiviteter. De ny oplysningskrav er en følge af regeringens handlingsplan for virksomheders samfundsansvar fra maj Oplysningskravene gælder kun for virksomheder, der er noterede på et reguleret marked, og er parallelle til bestemmelser, der er ved at blive indført i årsregnskabsloven. Nye oplysningskrav for noterede virksomheder, der ikke følger IFRS. Bekendtgørelsen udvider oplysningskravene for virksomheder, der er noteret på regulerede markeder, men som ikke følger IFRS, fordi virksomheden ikke aflægger koncernregnskab. Oplysningskravene svarer til oplysningskrav om finansielle instrumenter, der findes i IFRS 7, vedrørende oplysning om dagsværdier (ny 88 b), om kreditrisici (ny 93 a) og om følsomhed over for finansielle risici (ny 129 a). Fleksibilitet mht. finansielle holdingvirksomheders opstilling af koncernregnskabet En ny bestemmelse i 141, stk. 3, muliggør, at finansielle holdingvirksomheder kan få Finanstilsynets tilladelse til at fravige skemakravene med hensyn til opstilling af koncernregnskabets resultatopgørelse og balance. Omklassificering af finansielle instrumenter Der er indført mulighed for at foretage omklassificeringer af finansielle instrumenter med tilhørende oplysningskrav svarende til de ændringer af IAS 39 og IFRS 7, der blev vedtaget af EU-Kommissionen den 15. oktober Selve omklassificeringsreglerne fra IAS 39 er indsat som nye bestemmelser i 55, stk De tilhørende noteoplysningskrav er indsat som en ny 99 a.

6 6 Nye oplysningskrav i forbindelse med finansielle forpligtelser til dagsværdi De hidtil gældende oplysningskrav i 85, stk. 8, er ophævet, og der er indført nye oplysningskrav i forbindelse med finansielle forpligtelser, der måles til dagsværdi, i 103 a. De nye oplysningskrav svarer til kravene i IFRS 7(10 og 11). Ændringerne er i overensstemmelse med kravene i direktiv 2006/46/EF. Danmarks Skibskredit A/S omfattes af bekendtgørelsen Bekendtgørelsens anvendelsesområde, der er fastlagt i 1, stk. 1, er udvidet til at omfatte Danmarks Skibskredit A/S. Diverse ændringer Derudover er der fortaget diverse præciseringer, terminologiske tilpasninger og konsekvensændringer i 2, stk. 3 (ny), 36, nr. 1, 46, stk. 2, nr. 2, 132 a, 1. pkt., 133 a, stk. 1, 1. pkt., 137, stk. 1 og 2, 148, stk. 4 og 5, 141, stk. 1, 151, stk. 1, 3, 5 og Regnskabsmæssig behandling af beløb i relation til stabilitetspakken Finanstilsynet offentliggjorde den 21. oktober 2008 en meddelelse om den regnskabsmæssige behandling af beløb i relation til lov om finansiel stabilitet. Det fremgik heraf: 1) Pengeinstitutternes andel af garantiprovision til Afviklingsselskabet (i alt 7,5 mia. kr. årligt i toårsperioden) omkostningsføres jævnt over løbetiden. I det omfang dette ikke harmonerer med de faktiske betalinger, skal der indregnes et aktiv eller et passiv under periodeafgrænsningsposter. 2) Betaling af garantiprovision med pengeinstituttets aktier, andelsbeviser eller garantbeviser omkostningsføres tilsvarende efter reglerne om aktiebaseret vederlæggelse med indregning af en samtidig tilvækst i egenkapitalen/posten for garantbeviser. 3) Pengeinstituttets andel af kaution for dækning af tab i Afviklingsselskabet (i alt 20 mia. kr.) behandles som en eventualforpligtelse, indtil den måtte blive aktuel. Ovenstående finder ensartet anvendelse for samtlige pengeinstitutter tilmeldt ordningen, uanset om regnskabet aflægges efter IFRS eller efter de danske regnskabsregler. Med formuleringen under nr. 3 ovenfor "indtil den måtte blive aktuel" menes, at kautionsforpligtelsen opfylder kriterierne for indregning i balancen, dvs. når det er "sandsynligt, at fremtidige økonomiske fordele vil

7 7 fragå virksomheden, og forpligtelsens værdi kan måles pålideligt", jf. 38, stk. 2, i bekendtgørelsen om finansielle rapporter. Efterfølgende er spørgsmålet blevet rejst, hvor i resultatopgørelsen omkostningen til garantiprovision skal føres, idet der har været anført to muligheder: Enten under posten Afgivne gebyrer og provisionsudgifter eller som en driftsomkostning under posten Andre driftsudgifter. Det er Finanstilsynets vurdering, at den pågældende garantiprovision bedst svarer til omkostninger, der almindeligvis klassificeres som almindelige driftsudgifter. Garantiprovisionen skal derfor føres under posten Andre driftsudgifter i resultatopgørelsen. Med venlig hilsen Lars Østergaard

Til bestyrelsen og direktionen

Til bestyrelsen og direktionen Til bestyrelsen og direktionen 18. december 2009 Ref. mma J.nr. 10122-0004 Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse for 2009 Finanstilsynet har igen i år udarbejdet et orienteringsbrev,

Læs mere

Til bestyrelsen og direktionen 26. januar 2010

Til bestyrelsen og direktionen 26. januar 2010 Til bestyrelsen og direktionen 26. januar 2010 Ref. mma Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af års- og halvårsrapport Finanstilsynet har i år valgt at udarbejde et orienteringsbrev, hvor

Læs mere

Til bestyrelsen og direktionen

Til bestyrelsen og direktionen Til bestyrelsen og direktionen 21. december 2010 Ref. mma I indeværende brev orienteres først om en ændring til regnskabsbekendtgørelsen som allerede har virkning fra og med aflæggelsen af årsrapport for

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. Til bestyrelsen og direktionen Att.:

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. Til bestyrelsen og direktionen Att.: Til bestyrelsen og direktionen Att.: 22. december 2011 Ref. TH J.nr. Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse for 2011 for kreditinstitutter m.fl. I dette brev orienteres først om de

Læs mere

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej 50 2860 Søborg Dato 21. december 2015 FleNie J. nr. 2015-4040 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010 Til bestyrelsen og direktionen 21. december 2010 Ref. mma J.nr. Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010 Finanstilsynet har valgt at udarbejde et orienteringsbrev, hvor der

Læs mere

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS UDKAST Bekendtgørelse for Grønland om udarbejdelse af delårsrapporter for virksomheder, der har værdipapirer optaget til handel på et reguleret marked, og hvor virksomheden er omfattet af årsregnskabsloven

Læs mere

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen)

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen) BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2016-1425 Senere ændringer

Læs mere

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2017 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2017 1 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens

Læs mere

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Den 28. januar 2015 blev der stillet lovforslag til ændring af årsregnskabsloven. Ændringerne skyldes primært, at Danmark skal implementere det EU-regnskabsdirektiv,

Læs mere

Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens

Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens Andelskassen Fælleskassen Bülowsvej 48 1870 Frederiksberg C Att. Bestyrelsen og direktionen 31. maj 2017 Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens årsrapport for 2015 1. Afgørelse Finanstilsynet

Læs mere

Påbud til Nordjyske Bank A/S om at implementere god regnskabsmæssig praksis

Påbud til Nordjyske Bank A/S om at implementere god regnskabsmæssig praksis Bestyrelsen og direktionen for Nordjyske Bank A/S Torvet 4 9400 Nørresundby 15. marts 2017 Påbud til Nordjyske Bank A/S om at implementere god regnskabsmæssig praksis 1. Afgørelse Finanstilsynet påbyder

Læs mere

2011 Udgivet den 25. maj maj Nr. 41. Indhold

2011 Udgivet den 25. maj maj Nr. 41. Indhold Ministerialtidende 2011 Udgivet den 25. maj 2011 23. maj 2011. Nr. 41. Vejledning om virkningen af Fondsrådets afgørelser om ændring af regnskabsinformation i års- og delårsrapporter Indhold 1. Indledning

Læs mere

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1 (Delårsrapportbekendtgørelsen) I medfør af 134 a og 164, stk. 4 og 5, i årsregnskabsloven,

Læs mere

C. Nielsen Holding ApS Ravnsøvej Risskov. CVR-nr: ÅRSRAPPORT 1. januar december 2016

C. Nielsen Holding ApS Ravnsøvej Risskov. CVR-nr: ÅRSRAPPORT 1. januar december 2016 Ravnsøvej 52 8240 Risskov CVR-nr: 29 31 50 00 ÅRSRAPPORT 1. januar - 31. december 2016 (11. regnskabsår) Godkendt på selskabets generalforsamling, den 15. februar 2017 Dirigent, Claus Loldrup Nielsen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl.

Bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. Finanstilsynet 3/4 2017 FIRA/fp Bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. Almindelige bemærkninger

Læs mere

Indledning Erhvervsstyrelsen har gennemført en kontrol af delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto A/S.

Indledning Erhvervsstyrelsen har gennemført en kontrol af delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto A/S. FORTROLIGT Bestyrelsen for BioPorto A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse 31. maj 2018 Ref./MetGyd J. nr. 2017-4580 Regnskabskontrolsag vedrørende delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto

Læs mere

Notat om ikke anvendelige fremgangsmåder ved opgørelse af værdien af udlån i forbindelse med udarbejdelse af åbningsbalancen pr. 1.

Notat om ikke anvendelige fremgangsmåder ved opgørelse af værdien af udlån i forbindelse med udarbejdelse af åbningsbalancen pr. 1. Finanstilsynet 8. juli 2005 FIRA J.nr.122-0031 /mt Notat om ikke anvendelige fremgangsmåder ved opgørelse af værdien af udlån i forbindelse med udarbejdelse af åbningsbalancen pr. 1. januar 2005 Indledning

Læs mere

Nordic Property Development Finance ApS. Årsrapport for 2015

Nordic Property Development Finance ApS. Årsrapport for 2015 Lykkegårdsvej 9 4000 Roskilde CVR-nr. 30173384 Årsrapport for 2015 9. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30-06-2016 Lars Nørholt Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016 Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016 Indholdsfortegnelse Side: 2. Ledelsespåtegning 3. Ledelsesberetning 4. Resultat- og totalindkomstopgørelse 1. halvår 2016 5. Balance

Læs mere

Vejledning om virkningen af Fondsrådets afgørelser om ændring af regnskabsinformation i års- og delårsrapporter

Vejledning om virkningen af Fondsrådets afgørelser om ændring af regnskabsinformation i års- og delårsrapporter Vejledning om virkningen af Fondsrådets afgørelser om ændring af regnskabsinformation i års- og delårsrapporter Version 1.0 23. august 2006 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Regelgrundlag... 5

Læs mere

Nyheder inden for regnskabsmæssige forhold

Nyheder inden for regnskabsmæssige forhold Nyheder inden for regnskabsmæssige forhold Nr. 8 september 2006 Indhold Fondsrådet Vejledning om konsekvenser af Fondsrådets afgørelser. IASB Standardpause. IFRIC Udkast til fortolkning relateret til indregning

Læs mere

A/S Vinderup Bank fik udkast til afgørelse i partshøring den 7. september 2009. Banken har ved brev af 15. september 2009 kommenteret på udkastet.

A/S Vinderup Bank fik udkast til afgørelse i partshøring den 7. september 2009. Banken har ved brev af 15. september 2009 kommenteret på udkastet. FONDSRÅDET Bestyrelsen og direktionen for A/S Vinderup Bank Søndergade 30 7830 Vinderup 19. oktober 2009 Ref. IH J.nr.6245-0501 Kontrol af A/S Vinderup Banks årsrapport for 2008 Indledning Finanstilsynet

Læs mere

Vejledning om nedskrivninger for kredittab på udlån, der måles til dagsværdi

Vejledning om nedskrivninger for kredittab på udlån, der måles til dagsværdi VEJ nr 9847 af 05/09/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. september 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 152-0002 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Juridisk Kontor CPH ApS. Årsrapport 2015/16

Juridisk Kontor CPH ApS. Årsrapport 2015/16 Palægade 3, 4. th. 1261 København K CVR-nr. 32478786 Årsrapport 2015/16 7. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14. marts 2017 Johnny Hast Hansen

Læs mere

FONDSRÅDET. Bestyrelsen for RIAS A/S Industrivej Roskilde

FONDSRÅDET. Bestyrelsen for RIAS A/S Industrivej Roskilde FONDSRÅDET Bestyrelsen for RIAS A/S Industrivej 9-17 4000 Roskilde 11. januar 2011 Ref. KHA J.nr. 2010-0022533 Afgørelse vedrørende delårsrapporten for 1. halvår af regnskabsåret 2009/10 for RIAS A/S,

Læs mere

Københavns Scene Laug IVS

Københavns Scene Laug IVS CY Revision Borups Allé 117 2000 Frederiksberg Danmark T: +45 71 99 28 37 E:: kontakt@cyrevision.dk W: www.cyrevision.dk Københavns Scene Laug IVS Borups Alle 117 st. 2000 Frederiksberg CVR-nr. 36 89 45

Læs mere

Overgang til IFRS i 2005 (ikke revideret)

Overgang til IFRS i 2005 (ikke revideret) Pr. 1. januar 2005 ændres den anvendte regnskabspraksis til at være i overensstemmelse med kravene i de internationale regnskabsstandarder, IFRS. Overgangsdatoen er 1. januar 2004. De i Bekendtgørelse

Læs mere

Carsten Stamp Lambæk Holding ApS. Årsrapport for 2012

Carsten Stamp Lambæk Holding ApS. Årsrapport for 2012 Carsten Stamp Lambæk Holding ApS Edith Rodes Vej 14, 7430 Ikast CVR-nr. 26 90 60 91 Årsrapport for 2012 10. regnskabsår Til Erhvervsstyrelsen Nærværende årsrapport er fremlagt og godkendt på selskabets

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse Til bestyrelsen og direktionen 4. december 2017 Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse for 2017 Dette brev orienterer om forhold, som kreditinstitutterne m.fl. skal være opmærksomme

Læs mere

Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning 2. Going concern

Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning 2. Going concern 6. marts 2009 /pkj Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning Den nuværende finansielle krise påvirker det danske og internationale

Læs mere

UNIFORM ApS. Kolonnevej Sønderborg. Årsrapport 1. januar december 2017

UNIFORM ApS. Kolonnevej Sønderborg. Årsrapport 1. januar december 2017 UNIFORM ApS Kolonnevej 10 6400 Sønderborg Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/06/2018 Lars Perregaard Dirigent

Læs mere

20. december 2012. Ref. FIRA/fp. J.nr. 162-0007. Århusgade 110 2100 København Ø

20. december 2012. Ref. FIRA/fp. J.nr. 162-0007. Århusgade 110 2100 København Ø Til organisationer og myndigheder anført på vedhæftede høringsliste samt til medlemmerne af Finanstilsynets rådgivende regnskabsudvalg for forsikring og pension 20. december 2012 Ref. FIRA/fp J.nr. 162-0007

Læs mere

Krudtdillen IVS. Trekronergade Valby. Årsrapport 23. november juni 2016

Krudtdillen IVS. Trekronergade Valby. Årsrapport 23. november juni 2016 Krudtdillen IVS Trekronergade 126 2500 Valby Årsrapport 23. november 2015-29. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 03/01/2017 Victor Fasahati Dirigent

Læs mere

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2015 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2015 1 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens

Læs mere

BoligOne Lars Eriksen ApS Centervej Køge. Årsrapport for 2018

BoligOne Lars Eriksen ApS Centervej Køge. Årsrapport for 2018 BoligOne Lars Eriksen ApS Centervej 7 4600 Køge CVR-nr. 35 82 53 39 Årsrapport for 2018 (5. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 3. april 2019

Læs mere

Resumé af påtale til H. Lundbeck A/S vedr. delårsrapporten for 1. halvår 2015

Resumé af påtale til H. Lundbeck A/S vedr. delårsrapporten for 1. halvår 2015 25. april 2016 Sag 2015-2583 /MiaSim Resumé af påtale til H. Lundbeck A/S vedr. delårsrapporten for 1. halvår 2015 Indledning Erhvervsstyrelsen har som led i regnskabskontrollen med de børsnoterede virksomheder

Læs mere

Årsrapporten er fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling

Årsrapporten er fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling Navn på klub GF Forsikringsklubben Pas På, klub 114 Valdemarshaab 1, 1. tv. 4600 Køge Telefon 56142487 E-mail pp@gfforsikring.dk Hjemmeside: gfpaspaa.dk CVR- nr. 33081766 Budget Resultatopgørelse 2016

Læs mere

LNM Holding ApS. Smallegade 34, 1. tv Frederiksberg. CVR. nr.: ÅRSRAPPORT 1. januar 2017 til 31. december 2017

LNM Holding ApS. Smallegade 34, 1. tv Frederiksberg. CVR. nr.: ÅRSRAPPORT 1. januar 2017 til 31. december 2017 Smallegade 34, 1. tv. 2000 Frederiksberg CVR. nr.: 32769691 ÅRSRAPPORT 1. januar 2017 til 31. december 2017 Godkendt på selskabets generalforsamling, den / 2018 Dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE Påtegninger

Læs mere

AHS Invest ApS. Ballerumvej Thisted. CVR-nr Årsrapport for regnskabsår

AHS Invest ApS. Ballerumvej Thisted. CVR-nr Årsrapport for regnskabsår Ballerumvej 279 CVR-nr. 38111302 Årsrapport for 2017 2. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23. maj 2018 Allan Hoxer Sunesen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ole Kjeldsen Holding A/S Årsrapport for 2013/14

Ole Kjeldsen Holding A/S Årsrapport for 2013/14 Ole Kjeldsen Holding A/S Årsrapport for 2013/14 (regnskabsår 1/7-30/6) CVR-nr. 39 39 40 14 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/11 2014 Ole Kjeldsen Dirigent

Læs mere

LB PROPERTY ApS. Søndergade 227, 3 th 9900 Frederikshavn. Årsrapport 1. januar december 2016

LB PROPERTY ApS. Søndergade 227, 3 th 9900 Frederikshavn. Årsrapport 1. januar december 2016 LB PROPERTY ApS Søndergade 227, 3 th 9900 Frederikshavn Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/06/2017 Lars Bach

Læs mere

FLY INVESTERINGSANPARTSSELSKAB

FLY INVESTERINGSANPARTSSELSKAB FLY INVESTERINGSANPARTSSELSKAB Trommesalen 3, 3 tv 1614 København V Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2018

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. 1. Værdiansættelse af landbrugsjord

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. 1. Værdiansættelse af landbrugsjord 20. december 2012 Ref. MMA J.nr.10122-0002 Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse for 2012 for kreditinstitutter m.fl. I dette brev orienteres om forhold kreditinstitutterne skal være

Læs mere

Fremsat den 31. marts 2004 af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen)

Fremsat den 31. marts 2004 af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) L 214 (som fremsat): Forslag til lov om ændring af lov om værdipapirhandel m.v., lov om finansiel virksomhed, lov om erhvervsdrivende virksomheders aflæggelse af årsregnskab m.v. (årsregnskabsloven) med

Læs mere

De Fire Heste ApS. Ørholmvej Kongens Lyngby. CVR-nr Årsrapport for regnskabsår

De Fire Heste ApS. Ørholmvej Kongens Lyngby. CVR-nr Årsrapport for regnskabsår Ørholmvej 59 2800 Kongens Lyngby CVR-nr. 29317127 Årsrapport for 2016 11. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24. maj 2017 Lars Thuesen Dirigent

Læs mere

HGW HOLDING ApS. Kaj Munks Vej Vejle. Årsrapport 1. juli juni 2017

HGW HOLDING ApS. Kaj Munks Vej Vejle. Årsrapport 1. juli juni 2017 HGW HOLDING ApS Kaj Munks Vej 14 7100 Vejle Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/11/2017 Helga Wæver Dirigent Side

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. Regler, der træder i kraft ved aflæggelse af årsrapport for 2013

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. Regler, der træder i kraft ved aflæggelse af årsrapport for 2013 Til bestyrelsen og direktionen 19. december 2013 Ref. CLA J.nr. 10120-0015 Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse for 2013 for kreditinstitutter m.fl. I dette brev orienteres om forhold,

Læs mere

FRANDSEN TEKNOLOGI HOLDING ApS

FRANDSEN TEKNOLOGI HOLDING ApS FRANDSEN TEKNOLOGI HOLDING ApS Teglværkssvinget 9 9500 Hobro Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/06/2019 Karin

Læs mere

MQM Biler ApS. Årsrapport 17. marts juni Gl. Landevej Fredericia. CVR-nr

MQM Biler ApS. Årsrapport 17. marts juni Gl. Landevej Fredericia. CVR-nr Gl. Landevej 86 7000 Fredericia CVR-nr. 35805176 Årsrapport 17. marts 2014-30. juni 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30. november 2015 Qais Ahmad Habibi

Læs mere

Bestyrelsen for Simcorp A/S. Sendt til virksomhedens digitale postkasse

Bestyrelsen for Simcorp A/S. Sendt til virksomhedens digitale postkasse Bestyrelsen for Simcorp A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse Dato 17. maj 2018 Ref. Jesjes J.nr. 2017-2708 Regnskabskontrolsag vedrørende halvårsrapporten for 1. halvår 2017 for SimCorp A/S CVR-nr.

Læs mere

Fanø Vesterhavsbads Grundejerforening

Fanø Vesterhavsbads Grundejerforening CVR-nr. 30838033 Årsrapport 2017/18 Indholdsfortegnelse Bestyrelsespåtegning 3 Revisors erklæring om opstilling af årsregnskab 4 Virksomhedsoplysninger 5 Anvendt regnskabspraksis 6 Resultatopgørelse 7

Læs mere

SAINT SEA GROUP EU DIVISION APS CVR-NR

SAINT SEA GROUP EU DIVISION APS CVR-NR SAINT SEA GROUP EU DIVISION APS CVR-NR. 31 60 89 29 Årsrapport for 2013 (5. regnskabsår) Opstillet uden revision eller review Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

PACTA SUNT SERVANDA ApS

PACTA SUNT SERVANDA ApS Halsskovgade 4 3 305 2100 København Ø CVR-nr. 31170672 Årsrapport for 2017 10. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15-03-2018 Christian Petri Dirigent

Læs mere

UNIWATCHES ApS. Toldbodgade 8, Roskilde. Årsrapport 1. januar december 2015

UNIWATCHES ApS. Toldbodgade 8, Roskilde. Årsrapport 1. januar december 2015 UNIWATCHES ApS Toldbodgade 8, 1 4000 Roskilde Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/05/2016 Finn Dirigent (Urevideret)

Læs mere

Hallum Hougs Holding ApS Springbanen Gentofte CVR-nr.:

Hallum Hougs Holding ApS Springbanen Gentofte CVR-nr.: Springbanen 111 2820 Gentofte CVR-nr.: 10 15 71 29 ÅRSRAPPORT 1. januar 2014 til 31. december 2014 (11. regnskabsår) Godkendt på selskabets generalforsamling, den / 2015 Erik Hougs Dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN LUNDEMARKEN LUNDESTÆDET HOLBÆK

GRUNDEJERFORENINGEN LUNDEMARKEN LUNDESTÆDET HOLBÆK GRUNDEJERFORENINGEN LUNDEMARKEN LUNDESTÆDET 2 4300 HOLBÆK CVR nr. 30 62 72 45 ÅRSRAPPORT 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Bestyrelsespåtegning... 2 Den uafhængige revisors revisionspåtegning... 3-4 Ledelsesberetning...

Læs mere

A Mean Joe ApS Rislundvej 7, 8240 Risskov

A Mean Joe ApS Rislundvej 7, 8240 Risskov A Mean Joe ApS Rislundvej 7, 8240 Risskov CVR-nr. 38 42 88 37 Årsrapport 16. februar - 31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13. juni 2018.

Læs mere

Arv efter boet af Marinus Hermansen c/o Sorø Event & Turist

Arv efter boet af Marinus Hermansen c/o Sorø Event & Turist Dansk Revision Sorø godkendt revisionsaktieselskab Feldskovvej 9 DK-4180 Sorø soroe@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 58 58 18 00 Telefax: +45 57 83 20 64 CVR: DK 29 91 98 01 Bank: 2204

Læs mere

Advice Holding 2 ApS. Årsrapport for 2015

Advice Holding 2 ApS. Årsrapport for 2015 Advice Holding 2 ApS Gammel Kongevej 3 E, 1610 København V Årsrapport for 2015 CVR-nr. 34 88 34 40 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/1 2016 Espen Højlund

Læs mere

TMC Group ApS. Årsrapport for 2015

TMC Group ApS. Årsrapport for 2015 Lygten 65, 4. th. 2400 København NV CVR-nr. 28308795 Årsrapport for 2015 11. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18. maj 2016 Claus Holm Jacobsen

Læs mere

Ocean Hills ApS. Årsrapport for 2015

Ocean Hills ApS. Årsrapport for 2015 Vibevej 50 7330 Brande CVR-nr. 36907142 Årsrapport for 2015 1. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30-05-2016 Kim Tranholm Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fanø Bad Antenneforening

Fanø Bad Antenneforening Revisionsprotokol Fanø Bad Antenneforening CVR-nr. 18041901 Årsrapport 2017/18 Indholdsfortegnelse Bestyrelsespåtegning 3 Revisors erklæring om opstilling af årsregnskab 4 Virksomhedsoplysninger 5 Anvendt

Læs mere

Allindemaglegård Holding ApS. Årsrapport 2016/17

Allindemaglegård Holding ApS. Årsrapport 2016/17 Allindemaglevej 58 A Allindemagle 4100 Ringsted CVR-nr. 38166301 Årsrapport 2016/17 1. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24-11-2017 Kim Kjær

Læs mere

Årsrapport for Budget Resultatopgørelse 2015 Balancedato 31/ Regnskab Resultatopgørelse 2014 Balancedato 31/ (Regnskabsklasse A)

Årsrapport for Budget Resultatopgørelse 2015 Balancedato 31/ Regnskab Resultatopgørelse 2014 Balancedato 31/ (Regnskabsklasse A) Navn på klub GF Forsikringsklubben Pas På, klub 114 Valdemarshaab 1, 1. tv. 4600 Køge Telefon 56142487 E-mail pp@gfforsikring.dk Hjemmeside: gfpaspaa.dk CVR- nr. 33081766 Budget Resultatopgørelse 2015

Læs mere

Kapital 31/8 ApS. Sødalsparken 18, 8220 Brabrand. Årsrapport for 2016/17. (regnskabsår 28/ /8 2017) CVR-nr

Kapital 31/8 ApS. Sødalsparken 18, 8220 Brabrand. Årsrapport for 2016/17. (regnskabsår 28/ /8 2017) CVR-nr Kapital 31/8 ApS Sødalsparken 18, 8220 Brabrand CVR-nr. 37 77 72 85 Årsrapport for 2016/17 (regnskabsår 28/4 2016 31/8 2017) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Årsrapport for 2016/ (1. regnskabsår)

Årsrapport for 2016/ (1. regnskabsår) Årsrapport for 2016/17 28.10.16-30.06.17 (1. regnskabsår) Bygman IVS H. C. Ørsteds Vej 50 C, 1 1879 Frederiksberg C CVR-nr. 38139886 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Dragstrupvej 50 I ApS

Dragstrupvej 50 I ApS Dragstrupvej 5 I ApS CVR-nr. 34 9 37 41 Årsrapport for perioden 1. januar til 31. december 216 (6. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24. maj

Læs mere

Bangs Have Selskabet af 1911 ApS Strandparken Bandholm. CVR-nr:

Bangs Have Selskabet af 1911 ApS Strandparken Bandholm. CVR-nr: Strandparken 21 4941 Bandholm CVR-nr: 24 04 10 18 INTERNT ÅRSREGNSKAB 1. januar - 31. december 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Påtegninger Ledelsespåtegning... 3 Ledelsesberetning mv. Ledelsesberetning... 5 Internt

Læs mere

STOKHOLM HOLDING, RINGE ApS Chr. Lehns Vænge 38 Næsbyhoved Broby 5270 Odense N. CVR-nr: ÅRSRAPPORT 1. oktober 2014 til 30.

STOKHOLM HOLDING, RINGE ApS Chr. Lehns Vænge 38 Næsbyhoved Broby 5270 Odense N. CVR-nr: ÅRSRAPPORT 1. oktober 2014 til 30. Chr. Lehns Vænge 38 Næsbyhoved Broby 5270 Odense N CVR-nr: 25 90 73 10 ÅRSRAPPORT 1. oktober 2014 til 30. september 2015 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 6/1 2016 Per Stokholm Dirigent

Læs mere

Københavns Fondsbørs 10. februar 2011 Ref. Michael Mikkelsen Antal sider : 10 incl. denne. København, den 10. februar 2011, kl. 19.

Københavns Fondsbørs 10. februar 2011 Ref. Michael Mikkelsen Antal sider : 10 incl. denne. København, den 10. februar 2011, kl. 19. Københavns Fondsbørs 10. februar 2011 Ref. Michael Mikkelsen Antal sider : 10 incl. denne Regnskabsmeddelelse nr. 2011.01 for FIH Realkredit A/S for 2010. Vedlagt fremsendes regnskabsmeddelelse for FIH

Læs mere

K.B.INVEST GROUP ApS. Tjørring Hovedgade 42, st 7400 Herning. Årsrapport 1. januar december 2016

K.B.INVEST GROUP ApS. Tjørring Hovedgade 42, st 7400 Herning. Årsrapport 1. januar december 2016 K.B.INVEST GROUP ApS Tjørring Hovedgade 42, st 7400 Herning Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/04/2017 Peder

Læs mere

Reborn Incorporated IVS. Årsrapport

Reborn Incorporated IVS. Årsrapport Hovedgaden 11, 1. th. 3460 Birkerød CVR-nr. 36690615 Årsrapport 20-03-2015-31-12-2015 1. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23-06-2016 Kevin Sass

Læs mere

Kimco International ApS Miravej 10, 7100 Vejle. Årsrapport regnskabsår

Kimco International ApS Miravej 10, 7100 Vejle. Årsrapport regnskabsår Miravej 10, 7100 Vejle CVR-nr. 34802734 Årsrapport 2016 4. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29. juni 2017 Flemming Kops Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

GENTOFTE EJENDOMSSELSKAB, KOMMANDITEJENDOMSSELSKAB

GENTOFTE EJENDOMSSELSKAB, KOMMANDITEJENDOMSSELSKAB GENTOFTE EJENDOMSSELSKAB, KOMMANDITEJENDOMSSELSKAB Sundkrogsgade 7 2100 København Ø Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Torben Villadsen Holding ApS. Årsrapport for 2017/18

Torben Villadsen Holding ApS. Årsrapport for 2017/18 Torben Villadsen Holding ApS c/o Torben Villadsen, Parkvej 6, 7400 Herning Årsrapport for 2017/18 (regnskabsår 1/7-30/6) CVR-nr. 29 60 75 24 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

CKJ INVEST, KOLDING ApS

CKJ INVEST, KOLDING ApS CKJ INVEST, KOLDING ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/05/2015 Claus Kudsk Jørgensen Dirigent Side 2 af

Læs mere

Finanstilsynet har foretaget kontrol af Investeringsforeningen Alternativ Invests årsrapport for 2008.

Finanstilsynet har foretaget kontrol af Investeringsforeningen Alternativ Invests årsrapport for 2008. FONDSRÅDET Bestyrelsen for Investeringsforeningen Alternativ Invest og direktionen for Forvaltningsselskabet SEBinvest A/S Landemærket 10 1119 København K 18. januar 2010 Ref. bi J.nr. 6445-0318; F11165

Læs mere

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens GK AGIO ApS Stensballe Strandvej 195 8700 Horsens CVR-nr. 26 73 91 95 Årsrapport for 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/03 2016 Gert Kristiansen Dirigent

Læs mere

Juridisk Kontor CPH ApS. Årsrapport 2016/17

Juridisk Kontor CPH ApS. Årsrapport 2016/17 Palægade 3, 4. th. 1261 København K CVR-nr. 32478786 Årsrapport 2016/17 8. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28. februar 2018 Johnny Hast Hansen

Læs mere

Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014, kvartalsrapport for 1. kvartal 2015 og halvårsrapport for 1.

Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014, kvartalsrapport for 1. kvartal 2015 og halvårsrapport for 1. Bestyrelsen og direktionen for Nykredit Realkredit A/S Kalvebod Brygge 1-3 1780 København V 21. december 2015 J.nr. 6848-0029 Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014,

Læs mere

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/1 2009 ApS Sitkagranvej 13 9800 Hjørring Årsrapport 1. oktober 2017-30. september 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 03/01/2019

Læs mere

Selskabsmeddelelse 5. maj København, den 5. maj 2011 kl

Selskabsmeddelelse 5. maj København, den 5. maj 2011 kl Selskabsmeddelelse 5. maj 2011 Regnskabsmeddelelse for FIH Realkredit A/S for 1. kvartal 2011 Vedlagt fremsendes regnskabsmeddelelse for FIH Realkredit A/S for 1. kvartal 2011. FIH Realkredit A/S er et

Læs mere

LOC Holding 2014 ApS Hans Hedtofts Gade København S CVR-nr Årsrapport

LOC Holding 2014 ApS Hans Hedtofts Gade København S CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Tværkajen 5 Postboks 10 5100 Odense C Telefon 63 14 66 00 Telefax 63 14 66 12 www.deloitte.dk LOC Holding 2014 ApS Hans Hedtofts Gade

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen. Pr maj 2016

Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen. Pr maj 2016 Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen Pr. e-mail: carsor@erst.dk 10. maj 2016 Udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven Tak for muligheden

Læs mere

Særlige problemstillinger ved revision af pengeinstitutters årsregnskaber for 2014

Særlige problemstillinger ved revision af pengeinstitutters årsregnskaber for 2014 15. januar 2015 Særlige problemstillinger ved revision af pengeinstitutters årsregnskaber for 2014 Til inspiration og vejledning af FSR - danske revisorers medlemmer har FINU (foreningens Finansielle udvalg)

Læs mere

Superb Group ApS. Nordre Fasanvej 7, st th 2000 Frederiksberg. Årsrapport 1. januar december 2017

Superb Group ApS. Nordre Fasanvej 7, st th 2000 Frederiksberg. Årsrapport 1. januar december 2017 Superb Group ApS Nordre Fasanvej 7, st th 2000 Frederiksberg Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/05/2018 Zaedo

Læs mere

CNR Holding ApS. Årsrapport 1. oktober marts 2017

CNR Holding ApS. Årsrapport 1. oktober marts 2017 Ringager 28 2605 Brøndby CVR-nr. 37222682 Årsrapport 1. oktober 2015-31. marts 2017 1. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31. juli 2017 Christian

Læs mere

Delårsrapporten er ikke revideret eller reviewet af virksomhedens revisor.

Delårsrapporten er ikke revideret eller reviewet af virksomhedens revisor. FORTROLIGT Coloplast A/S Att.: Bestyrelsen Sendt til virksomhedens digitale postkasse Dato 24. januar 2017 Ref. ChrSoj J.nr. 2016-7089 Regnskabskontrolsag vedrørende delårsrapporten for perioden 1. oktober

Læs mere

PALÆ EJENDOMSADMINISTRATION A/S

PALÆ EJENDOMSADMINISTRATION A/S PALÆ EJENDOMSADMINISTRATION A/S Ryvangs Allé 18 2100 København Ø Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/04/2016

Læs mere

Bridgewalk Invest ApS

Bridgewalk Invest ApS Fagerlien 11 7000 Fredericia CVR-nr. 37117668 Årsrapport for 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 1. maj 2018 Tommy Lyndegaard Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Thy Elektro Holding ApS

Thy Elektro Holding ApS Industrivej 36 C CVR-nr. 25081536 Årsrapport for 2015 17. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30. marts 2016 Jacob Schousgaard Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

WD-Transport ApS. Brolandvej Agedrup. Årsrapport 1. januar december 2018

WD-Transport ApS. Brolandvej Agedrup. Årsrapport 1. januar december 2018 WD-Transport ApS Brolandvej 82 5320 Agedrup Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/03/2019 Wissam Dabbas Dirigent

Læs mere

Sunset-Boulevard ApS. Årsrapport for 2016/17

Sunset-Boulevard ApS. Årsrapport for 2016/17 Ringstedgade 31 A 4000 Roskilde CVR-nr. 35645160 Årsrapport for 2016/17 3. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18-12-2017 Søren Steen Rasmussen

Læs mere

Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002

Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002 Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002 Gæld og eventualforpligtelser Docent Tage Rasmussen Institut for Regnskab Handelshøjskolen i Århus Definition af forpligtelser 33 Stk. 2. En forpligtelse skal indregnes

Læs mere

LOGOCARE INVEST ApS. Krogsbøllevej Roskilde. Årsrapport 1. juli juni 2017

LOGOCARE INVEST ApS. Krogsbøllevej Roskilde. Årsrapport 1. juli juni 2017 LOGOCARE INVEST ApS Krogsbøllevej 1 4000 Roskilde Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/12/2017 John Holm Dirigent Side

Læs mere

FEM Invest Ikast ApS Lassonsvej 2, 7430 Ikast. Årsrapport

FEM Invest Ikast ApS Lassonsvej 2, 7430 Ikast. Årsrapport FEM Invest Ikast ApS Lassonsvej 2, 7430 Ikast CVR-nr. 29 82 88 22 Årsrapport 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 9. februar 2017. Villy B. Fiedler Dirigent

Læs mere

Ruben Mikkelsen ApS. Årsrapport for 2018

Ruben Mikkelsen ApS. Årsrapport for 2018 Lergravsvej 54 2300 København S CVR-nr. 31431557 Årsrapport for 2018 10. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31-05-2019 Ruben Mikkelsen Dirigent

Læs mere

RESUMÉ. Fondsrådets regnskabskontrol

RESUMÉ. Fondsrådets regnskabskontrol RESUMÉ Fondsrådets regnskabskontrol Indledning Pr. 1. januar 2005 er der iværksat en regnskabskontrol med børsnoterede virksomheders års- og delårsrapporter. Regnskabskontrollen er iværksat i medfør af

Læs mere

GASA GRUPPEN A/S. Årsrapport for 2015

GASA GRUPPEN A/S. Årsrapport for 2015 GASA GRUPPEN A/S Lavsenvænget 1, 5200 Odense V Årsrapport for 2015 CVR-nr. 25 86 42 20 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 3 /5 2016 Torben Mølkjær Dirigent

Læs mere