Regionernes svar vedr. refusion af udgifter ved brug af privat hjertestarter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regionernes svar vedr. refusion af udgifter ved brug af privat hjertestarter"

Transkript

1 N O T A T Regionernes svar vedr. refusion af udgifter ved brug af privat hjertestarter Med baggrund i en sag fra Region Midtjylland spurgte Danske Regioner regionerne, om de refunderer udgifter forbundet med anvendelse af hjertestartere efter anmodning af AMK-vagtcentralen. Nærværende notat er en opsamling på regionernes svar Sag nr. 10/1550 Dokumentnr /11 Maj-Britt Laursen Tel Mbl@regioner.dk En af de betingelser, som ejere af hjertestartere accepterer ved tilslutning til TrygFondens hjertestarter netværk, er, at der refunderes ikke udgifter i forbindelse med klargøring af hjertestarteren efter brug ved eventuelt hjertestop. Det er Danske Regioners vurdering, at dette henviser til, at ejeren af netværket, som er TrygFonden, ikke refunderer udgifter. Regionerne forholder sig forskelligt til problemstillingen. Flere regioner gør opmærksom på, at det forventes kun at dreje sig om meget få sager, hvor en borger kræver refusion af udgifterne. Region Nordjylland skriver, at de ikke refunderer udgifterne, mens Region Sjælland skriver, at de vil være villige til at betale. Region Syddanmark og Region Midtjylland har ikke taget eksplicit stilling. Danske Regioner har ikke modtaget svar fra Region Hovedstaden. Region Nordjylland ønsker endvidere, at sagen afventer Sundhedsstyrelsens anbefalinger for opsætning og anvendelse af hjertestartere (AED) placeret uden for sygehus. Danske Regioner er dog ikke bekendt med, at anbefalingerne vil indeholde en afklaring af denne problemstilling. På baggrund af forespørgslen i regionerne vurderer Danske Regioner, at der på nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at udarbejde fælles retningslinier for refusion af udgifter ved brug af privat hjertestarter. Der kan på et senere tidspunkt evt. følges op på sagen og problemets omfang fx i ambulancestyregruppen.

2 Nedenfor fremgår regionernes svar på forespørgslen og sidst i dokumentet fremgår forespørgslen, som blev sendt til sundhedsdirektørerne. Side 2 Svar fra Region Midtjylland Region Midtjylland har anmodet Danske Regioner om en principiel behandling vedrørende eventuel refusion af private borgeres udgifter ved indsats i akutte situationer med ulykke eller sygdom. Sag er således dagsordensat på kommende sundhedsdirektørmøde. I Region Midtjylland har der været et tilfælde, hvor alarmcentralen (og ikke som det fremgår af dagsordensteksten AMK-vagtcentralen) kontaktede en ejer af en hjertestarter med anmodning om at rykke ud med hjertestarteren. Anvendelse af hjertestartere kræver anvendelse af elektroder, såkaldte pads, som kun kan anvendes en gang, hvilket medfører en engangsudgift ved brug (ca. 450 kr. inkl. moms). Ejeren af hjertestarteren rettede efterfølgende henvendelse til regionen med anmodning om at få sine udgifter til elektroderne refunderet af regionen. Ejeren af hjertestarteren var tilmeldt en database under Trygfonden, kaldet hjertestarternetværket, der angiver placeringen af registrerede hjertestartere i Danmark med oplysninger om præcis lokation, tilgængelighed og kontaktmulighed. I forbindelse med ovennævnte sag foreligger der oplyst, at politiet ikke yder refusion. Tilsvarende påtager TrygFonden sig heller ikke refusionsopgaven. Efterfølgende har Region Midtjylland modtaget en henvendelse fra en borgerforening, der (forlods) forespørger, om regionen refunderer eventuelle kommende udgifter ved brug af hjertestarter. Der er således flere lag i sagen: Dels om regionerne refunderer udgifterne, når borgeren er anmodet af AMK-agtcentralen om at stille hjertestarter til rådighed, dels om regionerne refunderer udgifterne, når borgeren er anmodet (uanset af hvilken myndighed) om at stille hjertestarter til rådighed, dels om regionerne forlods meddeler, at man refunderer eventuelle udgifter til vedligehold m.v. af private hjertestartere. Om end sagen umiddelbart kunne virke enkel og lille, forekommer der være dybereliggende principper på spil, der måske kan sammenfattes til, hvorvidt regionerne skal betale/refundere private borgere for at deltage i den præhospitale indsats.

3 Svar fra Region Nordjylland "Region Nordjylland refunderer ikke udgifter forbundet med brug af hjertestartere, der er rekvireret via AMK-vagtcentralen. Betingelserne for registrering af hjertestartere på er, som det fremgår af dagsordensteksten, umiddelbart klare, hvorfor regionen ikke refunderer udgifter forbundet hermed. Side 3 Det er ligeledes vurderingen, at det vil være uhensigtsmæssigt, at regionerne fremadrettet refunderer udgifter til klargøring af hjertestartere, da en del af bevæggrunden bag er baseret på frivillighed, og at det ligeledes er meningen med hjertestartere, at de er til fælles bedste så snart de er registreret på Region Nordjylland har efterfølgende sendt en tilføjelse: Det er Region Nordjyllands holdning, at drøftelsen af problemstillingen bør afvente Sundhedsstyrelsens arbejde vedrørende anbefalinger for hjertestartere. Arbejdsgruppen anbefalinger forventes således snart at komme i høring og den omtalte problematik vil være inkluderet i disse anbefalinger. Svar fra Region Sjælland Emnet har ikke været drøftet i ambulancestyregruppen under Danske Regioner, så der er ikke på landsplan taget stilling. Det vil være meget sjældent, at regionen vil få et krav om betaling til pads efter brug af AED, og regionen er villig til at betale, hvis det skulle forekomme. Svar fra Region Syddanmark Region Syddanmark har ikke fået henvendelse fra borgere om finansiering af udgifter forbundet med anvendelse af hjertestartere efter anmodning fra AMK-vagtcentralen. Det skønnes, at kun meget få borgere vil henvende sig for at få finansieret elektroder eller nyt batteri efter brug af hjertestarter, og ofte vil de firmaer, der sælger hjertestartere gratis levere nye elektroder/nyt batteri efter brug af en hjertestarter. Det vurderes derfor, at der ikke er behov for fælles regionale retningslinjer.

4 Svar fra Region Hovedstaden Danske Regioner har ikke modtaget svar fra Region Hovedstaden. Side 4 Sagsfremstilling fra Sundhedsdirektørmail nr. 9/2011 (genfremsendt i sundhedsdirektørmail 10/2011) Region Midtjylland har rettet henvendelse til Danske Regioner med henblik på afklaring af det principielle betalingsansvar ved brug af hjertestarter efter anmodning af AMK-vagtcentralen. Enhver borger kan købe og anvende en hjertestarter. Indkøb, placering og brug af hjertestartere er ikke reguleret som et særligt område og er således heller ikke underlagt særlig juridiske restriktioner. I Region Midtjylland har der været et tilfælde, hvor AMK-vagtcentralen kontaktede en ejer af en hjertestarter med anmodning om at rykke ud med hjertestarteren. Anvendelse af hjertestartere kræver anvendelse af elektroder, såkaldte pads, som kun kan anvendes en gang, hvilket medfører en engangsudgift ved brug (ca. 450 kr. inkl. moms). Ejeren af hjertestarteren rettede efterfølgende henvendelse til regionen med anmodning om at få sine udgifter til elektroderne refunderet af regionen. Ejeren af hjertestarteren var tilmeldt en database under TrygFonden, kaldet hjertestarternetværket, der angiver placeringen af registrerede hjertestartere i Danmark med oplysninger om præcis lokation, tilgængelighed og kontaktmulighed. Registreringen er på nuværende tidspunkt frivillig. Det forventes dog, at den igangværende arbejdsgruppe i Sundhedsstyrelsen om placering af hjertestartere uden for sygehus vil anbefale forskellige tiltag, der skal øge registreringsgraden. Ved tilmelding af en hjertestarter til hjertestarternetværket i TrygFonden, accepterer ejeren af hjertestarteren bl.a. at: - oplysninger om adresse og tilgængelighed for hjertestarteren vises på hjemmesiden - hjertestarteren kan udleveres til og anvendes af personer, der yder førstehjælp ved hjertestop i nærheden af adressen for hjertestarteren. - oplysningerne om de til hjertestarternetværket tilmeldte hjertestartere er tilgængelige for alarmcentraler i Danmark. - der refunderes ikke udgifter i forbindelse med klargøring af hjertestarteren efter brug ved eventuelt hjertestop.

5 - Der er to muligheder for at fremskaffe hjertestarteren i tilfælde af hjertestop:1. Afhentning, 2. Udbringning. Ejeren af hjertestarten vælger helt selv, hvilken form der passer bedst. - Afhentning: En person der yder førstehjælp på skadesstedet guides af alarmcentralen hen til den nærmeste hjertestarter. Hjertestarteren afhentes af den nævnte person hos den nærmeste ejer af en hjertestarter. - Udbringning: Alarmcentralen kontakter ejeren af hjertestarteren telefonisk for at bede ejeren/kontaktpersonen bringe hjertestarteren hen til skadesstedet med det samme. Hvis kontakt ikke kan opnås eller udbringning ikke er mulig, anvendes hjertestarteren ikke. Side 5 Det er uklart, i hvilken grad betingelserne for tilmelding til hjertestarternetværket påvirker registreringsgraden. Det kan dog oplyses, at der pr. februar 2011 var registreret 3870 hjertestartere i hjertestarternetværket. Ud fra salgstallene fra flere producenter af hjertestartere vurderes der at være ca hjertestartere i Danmark. Der ønskes en gensidig orientering om, om regionerne refunderer udgifter forbundet med anvendelse af hjertestartere efter anmodning af AMKvagtcentralen. Det sker med henblik på en afklaring af, om der er behov for en fælles praksis på området.

Notat. Hjertestartere. Regionshuset Viborg

Notat. Hjertestartere. Regionshuset Viborg Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Notat www.regionmidtjylland.dk Hjertestartere Hjertestartere Jf. Sundhedsstyrelsen er der hvert år ca. 3.500 personer,

Læs mere

Godkendelse af anbefalinger for hjertestartere i Aalborg Kommune

Godkendelse af anbefalinger for hjertestartere i Aalborg Kommune Punkt 6. Godkendelse af anbefalinger for hjertestartere i Aalborg Kommune 2014-186041 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget drøfter kortlægningen af hjertestartere

Læs mere

112-førstehjælper i Region Midtjylland

112-førstehjælper i Region Midtjylland 112-førstehjælper i Region Midtjylland Præhospitalet Region Midtjylland 112-førstehjælper i Region Midtjylland 112-førstehjælper i Region Midtjylland... 3 Opgaven som 112-førstehjælper... 3 Uddannelse...

Læs mere

Et nyt korps af 112-førstehjælpere

Et nyt korps af 112-førstehjælpere Et nyt korps af 112-førstehjælpere I Region Midtjylland skal der etableres et korps af frivillige 112-førstehjælpere, som kan rykke ud ved mistanke om hjertestop og sikre borgerne hurtig og relevant førstehjælp,

Læs mere

Tema vedrørende Førsteindsatsen

Tema vedrørende Førsteindsatsen Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Notat (Perspektiveringer af den fremtidige præhospitale indsats) www.regionmidtjylland.dk Tema vedrørende Førsteindsatsen

Læs mere

Venteliste oprydning pr. 21. maj 2015 Sagsnr. Beløb Sum Modtagelsesdato Region 1 80299 1.375.000,00 1.375.000,00 03-11-2005 Nordjylland 2 80288

Venteliste oprydning pr. 21. maj 2015 Sagsnr. Beløb Sum Modtagelsesdato Region 1 80299 1.375.000,00 1.375.000,00 03-11-2005 Nordjylland 2 80288 Venteliste oprydning pr. 21. maj 2015 Sagsnr. Beløb Sum Modtagelsesdato Region 1 80299 1.375.000,00 1.375.000,00 03-11-2005 Nordjylland 2 80288 1.375.000,00 2.750.000,00 03-11-2005 Nordjylland 3 80287

Læs mere

Dette projekt finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling OM SAVING LIFE

Dette projekt finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling OM SAVING LIFE Dette projekt finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling OM SAVING LIFE SAVING LIFE Læs mere på savinglife.eu Følg os facebook.com/danskfolkehjaelp Dansk Folkehjælp og ASB Schleswig-Holstein

Læs mere

Fakta om hjertestop i Danmark 2001-2011

Fakta om hjertestop i Danmark 2001-2011 Fakta om hjertestop i Danmark 2001-2011 Nye tal fra Dansk Hjertestopregister Dansk Hjertestopregister offentliggør en samlet rapport med analyse af hjertestop uden for hospital i Danmark. Analysen bygger

Læs mere

Team Finans Venteliste oprydning pr. 8. januar 2015 SAM s sagsnr. Beløb Sum Modtagelsesdato Region 1 80268 4.000.000,00 4.000.000,00 11-01-2005 Nordjylland 2 80266 1.375.000,00 5.375.000,00 11-01-2005

Læs mere

Opstilling af hjertestartere i Svendborg Kommune

Opstilling af hjertestartere i Svendborg Kommune Opstilling af hjertestartere i Baggrund Der har de seneste år været meget fokus på hjertestartere og deres betydning for genoplivning af borgere med hjertestop udenfor sygehus. Trygfonden har støttet arbejdet

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse

Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse April 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 3/2016 om hospitalslægers

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9.

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9. Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 17. marts 2017

Læs mere

Sundhedspersoners videregivelse af oplysninger til brug for efterforskning

Sundhedspersoners videregivelse af oplysninger til brug for efterforskning Dato 21-12-2015 sbro Sagsnr. 4-1415-19/1 Sundhedspersoners videregivelse af oplysninger til brug for efterforskning af straffesager Internt notat om sundhedspersoners tavshedspligt og videregivelse af

Læs mere

Kommunale rehabiliteringstilbud til kronisk syge borgere - en status

Kommunale rehabiliteringstilbud til kronisk syge borgere - en status Kommunale rehabiliteringstilbud til kronisk syge borgere - en status KLs sundhedskonference 2012, Hotel Nyborg Strand Centret er støttet af TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse Den 17. januar 2012 Astrid

Læs mere

112 dag sundhedsfaglig visitering. Poul Anders Hansen Præhospital leder, overlæge Region Nordjylland

112 dag sundhedsfaglig visitering. Poul Anders Hansen Præhospital leder, overlæge Region Nordjylland 112 dag sundhedsfaglig visitering Poul Anders Hansen Præhospital leder, overlæge Region Nordjylland Sundhedsstyrelsen nedsatte i sommeren 2008 en arbejdsgruppe med den opgave at konkretisere anbefaling

Læs mere

Indtægten på hospitaler m.v. (på baggrund af patienternes indbetaling af gebyr i perioden 1. juni december 2011) har været på 0,1 mio. kr.

Indtægten på hospitaler m.v. (på baggrund af patienternes indbetaling af gebyr i perioden 1. juni december 2011) har været på 0,1 mio. kr. Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 270 Offentligt Til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Danske Regioners svar på Anmodning om bidrag til besvarelse

Læs mere

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser N O T A T Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Regionernes svar på ministerens spørgsmål vedr. håndtering af henvendelser fra patienter med alvorlige formodede bivirkninger ved HPV-vaccination. 16-12-2013

Læs mere

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler.

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Indstilling til styregruppen for grundaftaler Arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler indstiller til styregruppen

Læs mere

BILAG 9 MASSEVACCINATION

BILAG 9 MASSEVACCINATION BILAG 9 December 2015 Beslutning om at vaccinere hele befolkningen eller større grupper heraf udmeldes af Sundhedsstyrelsen sammen med den overordnede handleplan. Sundhedsstyrelsen er endvidere ansvarlig

Læs mere

Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på Android modeller fra Play Butik. App`en kræver minumum version 5.X.X. Der

Læs mere

Udtalelse. Beslutningsforslag fra S, EL og K om at opstille hjertestartere. TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Beslutningsforslag fra S, EL og K om at opstille hjertestartere. TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Til Aarhus Byråd via Magistraten Side 1 af 5 Beslutningsforslag fra S, EL og K om at opstille hjertestartere 1. Konklusion Teknik og Miljø bakker op om forslaget Aarhus redder liv med hjertestartere, som

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. 1. Indbetaling i 2008 til Forskningsfonden for almen praksis

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. 1. Indbetaling i 2008 til Forskningsfonden for almen praksis OK-Nyt Praksis nr. 006-08 Indbetaling for 2008 til fonde på sygesikringsområdet 1. Indbetaling i 2008 til Forskningsfonden for almen praksis 2. Indbetaling i 2008 til Fond vedrørende delvis finansiering

Læs mere

Vi håber, at projektets viden og dokumentation giver et brugbart redskab for Jeres arbejde i psykiatrien.

Vi håber, at projektets viden og dokumentation giver et brugbart redskab for Jeres arbejde i psykiatrien. Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Bilag 117 Offentligt DANSKE REGIONER Jf. udsendelsesliste Temahæfte om gennembrudsprojektet: Pårørende i psykiatrien November 2009 Sag nr. 07/761 Dokumentnr, 55367/09

Læs mere

Vejledning til gruppestarter

Vejledning til gruppestarter Vejledning til gruppestarter Hjerteforeningens Landsuddeling 2019 Tak fordi du har meldt dig som gruppestarter til Hjerteforeningens Landsuddeling 2019. Med din indsats kan dit lokalmiljø føle sig lidt

Læs mere

Status på de regionalt iværksatte tiltag som opfølgning på Rigsrevisionens beretning om hospitalslægernes bibeskæftigelse

Status på de regionalt iværksatte tiltag som opfølgning på Rigsrevisionens beretning om hospitalslægernes bibeskæftigelse Status på de regionalt iværksatte tiltag som opfølgning på Rigsrevisionens beretning om hospitalslægernes bibeskæftigelse 04-09 2017 EMN-2017-03783 1078478 David Sembach Sundhedsministeren var i februar

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forskningsmidler på hospitalerne. September 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forskningsmidler på hospitalerne. September 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forskningsmidler på hospitalerne September 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 7/2014 om forskningsmidler på

Læs mere

Notat Frivillighedsstrategi på det præhospitale område

Notat Frivillighedsstrategi på det præhospitale område Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 14/1983 Dato: 30. april 2014 Notat Frivillighedsstrategi på det præhospitale område Indledning I regionen er der over 300 frivillige

Læs mere

Kontraktbilag 20 Frivillighedsstrategi på det præhospitale område

Kontraktbilag 20 Frivillighedsstrategi på det præhospitale område Udbud af udkaldssystem til akuthjælperordninger Kontraktbilag 20 Frivillighedsstrategi på det præhospitale område Notat Frivillighedsstrategi på det præhospitale område Indledning I regionen er der over

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [25. april 2017, kl , Christiansborg, Sundheds- og Ældreudvalget]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [25. april 2017, kl , Christiansborg, Sundheds- og Ældreudvalget] Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 804 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1700450 Dok. nr.: 318538 Dato:

Læs mere

Vejledning om tilskud til nyttiggørelse af dæk

Vejledning om tilskud til nyttiggørelse af dæk NOTAT Jord & Affald J.nr. MST-7021-00002 Ref. Sofre Den 1. maj 2012 Vejledning om tilskud til nyttiggørelse af dæk Nyttiggørelse af dæk. Miljø- og energiministeren indgik i 1995 aftale om tilbagetagningsordning

Læs mere

6. Få afdøde donorer fra intensivafdelingerne på Sjælland (orientering)

6. Få afdøde donorer fra intensivafdelingerne på Sjælland (orientering) Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland Dato: 9. oktober Tid: kl. 16-19 (ca.) Sted: Sekretariatet i Vanløse 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning. Godkendt. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde

Læs mere

Diagnostisk pakkeforløb for alvorlig sygdom

Diagnostisk pakkeforløb for alvorlig sygdom 1. december 2017 Sundhedsanalyser, Lægemiddelstatistik og Sundhedsdataprogrammet Diagnostisk pakke for alvorlig sygdom 2013-2016 1 / 92 Indhold Diagnostisk pakke for alvorlig sygdom... 1 1. Hovedresultater

Læs mere

Egenbetaling ved forskellige opholdstyper

Egenbetaling ved forskellige opholdstyper Egenbetaling ved forskellige opholdstyper NOTAT 5. december 2018 Journal nr. Sagsbehandler SKRAS Baggrund Velfærdsudvalget har ønsket udarbejdet et notat, der forholder sig til Kammeradvokatens notat,

Læs mere

Regionernes udbud af behandlinger til private leverandører

Regionernes udbud af behandlinger til private leverandører N O T A T Regionernes udbud af behandlinger til private leverandører Regionernes udbudsrunder (udbud af behandlinger, red.) i forbindelse med suspensionen af det udvidede frie valg har vist, at der er

Læs mere

PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB

PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB December 2015 Indhold SIDE 1. OPGAVER 3 1.1 Lovgivning 3 1.2 Opgaver 3 1.3 Den kørende lægevagt 4 2. LEDELSE 4 3. ORGANISATION 4 3.1 Snitflader

Læs mere

Jeg har i den anledning modtaget et brev af 2. august 2007 fra Region Hovedstadens Psykiatri.

Jeg har i den anledning modtaget et brev af 2. august 2007 fra Region Hovedstadens Psykiatri. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. december 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 3 vedrørende min inspektion den 8. december 2004 af Hvidovre Hospital, Psykiatrisk Afdeling. Jeg har i den anledning modtaget

Læs mere

Dagpengeret, selvforskyldt ledighed. Lov om arbejdsløshedsforsikring 63, stk. 1.

Dagpengeret, selvforskyldt ledighed. Lov om arbejdsløshedsforsikring 63, stk. 1. Side 1 af 7 ARVID Stamoplysninger Titel Adir j.nr. 99-627-0338 Dokumenttype Dagpengeret, selvforskyldt ledighed AMA-afgørelse Dato(DD-MM-ÅÅ) 20-10-2000 Klassifikation Resumé Principiel Medlemmet havde

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Rådsmøde den 10. september 2015 Referat Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 10.09.2015 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-116-15 Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

rediger ansøgning 1. Grundlæggende oplysninger om projektet Beløb Forskning Regionalt eller landsdækkende

rediger ansøgning 1. Grundlæggende oplysninger om projektet Beløb Forskning Regionalt eller landsdækkende rediger ansøgning 1. Grundlæggende oplysninger om projektet Beløb Hvor meget søger du præcist (angiv kr. inkl. moms)? 89.000 Forskning Søger du støtte til et videnskabeligt forskningsprojekt? Ja Nej Regionalt

Læs mere

Referat. Almen praksis-området - hvad kan vi gøre for at komme videre?

Referat. Almen praksis-området - hvad kan vi gøre for at komme videre? Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Mandag den 19/10 2015 kl. 08.00-10.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 4 Deltagere: Bente Graversen, Rikke Albrektsen, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Vejledning til AIA/ADK-aftalen. Januar 2017

Vejledning til AIA/ADK-aftalen. Januar 2017 Vejledning til AIA/ADK-aftalen Januar 2017 KOM GODT I GANG 2 6 RAMMEAFTALER & 5 LEVERANDØRER Delaftale 1 Landsdækkende ACTAS A/S Dansk Kabel TV A/S G4S Security Services A/S Delaftale 2 Region Hovedstaden

Læs mere

KLARE MÅL FOR AKUTHJÆLPEN

KLARE MÅL FOR AKUTHJÆLPEN KLARE MÅL FOR AKUTHJÆLPEN MARTS 2018 INDHOLD Den præhospitale indsats er styrket nu skal vi videre 3 Den præhospitale indsats i dag 5 Mere ensartede målsætninger på det præhospitale område 8 Ensartet opgørelse

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen! " 29. november 2011 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag,

Læs mere

Monitorering af pakkeforløb for kræft 2.-4. kvartal 2008

Monitorering af pakkeforløb for kræft 2.-4. kvartal 2008 Sundhedsudvalget 28-9 SUU alm. del Bilag 421 Offentligt Monitorering af pakkeforløb for kræft 2.-4. kvartal 28 Monitorering af pakkeforløb for kræft, 2.-4. kvartal 28 Uddrag og citater er kun tilladt med

Læs mere

Resumé af Sundhedsaftalerne

Resumé af Sundhedsaftalerne Resumé af Sundhedsaftalerne Følgende resumé er et sammendrag af regionernes sundhedsaftaler med kommunerne med henblik på at skabe et overblik over, hvorvidt og hvordan Sundhedsplanerne inkluderer palliation.

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne Centervej, Auning. den 10. november 2011.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne Centervej, Auning. den 10. november 2011. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn i Bofællesskaberne Centervej, Auning den 10. november 2011. December 2011 Adresse: Telefon: 89 59 10 00

Læs mere

Projekt Danmark reder liv

Projekt Danmark reder liv Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedsplanlægning Journal nr.: 18/13 Dato: 3. december 2018 Projekt Danmark reder liv Projektet Regionsrådet besluttede på regionsrådsmødet i juni 2017, at Region Syddanmark

Læs mere

Indstilling. Førstehjælp i folkeskolen efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Førstehjælp i folkeskolen efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. juni 2013 Førstehjælp i folkeskolen efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet Børn og Unge har modtaget en indstilling fra Børn og Unge-byrådet

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

Kl til på Rønnegården, Strøvej 93, 3330 Gørløse

Kl til på Rønnegården, Strøvej 93, 3330 Gørløse K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Torsdag den 10. november 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Rønnegården, Strøvej 93, 3330 Gørløse Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

Referat af åben dagsorden

Referat af åben dagsorden Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 7. oktober 2009 /METANE Refer af åben dagsorden til mødet i Samarbejdsudvalget på psykologområdet 21. september 2009 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, lokale C1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Patientrettigheder. Generel information om dine rettigheder som patient

Patientrettigheder. Generel information om dine rettigheder som patient Patientrettigheder Generel information om dine rettigheder som patient PTU s RehabiliteringsCenter Email: ptu@ptu.dk www.ptu.dk Rødovre Fjeldhammervej 8, 2610 Rødovre Tlf.: 36 73 90 00 Risskov Arresøvej

Læs mere

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale I Sundhedsaftalen 2015-18 er der fastlagt fire mål, der har afsæt i Økonomiaftalerne for 2014 og 2015. De fire mål i Økonomiaftalerne er: Færre uhensigtsmæssige

Læs mere

Evaluering af førstehjælpsordninger

Evaluering af førstehjælpsordninger Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 13/101 Dato: 17. maj 2013 Notat Evaluering af førstehjælpsordninger Region Syddanmark har fået statslig støtte til opstartsudgifter

Læs mere

NOTAT. 27. november 2013 J.nr.: Dok. nr.: HKJ.DKETIK. Side 1 af 5

NOTAT. 27. november 2013 J.nr.: Dok. nr.: HKJ.DKETIK. Side 1 af 5 NOTAT 27. november 2013 J.nr.: 1305839 Dok. nr.: 1348290 HKJ.DKETIK Høring vedrørende udkast til vejledning om fravalg af livsforlængende behandling, herunder genoplivningsforsøg, og om afbrydelse af behandling,

Læs mere

Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj 2010, kl. 9-13, Oluf Palmes Alle 15, Århus, mødelokale K8, 1. sal

Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj 2010, kl. 9-13, Oluf Palmes Alle 15, Århus, mødelokale K8, 1. sal Til regionernes kontaktpersoner for Specialpsykologuddannelsen! " 12. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj

Læs mere

Specialevejledning for Klinisk farmakologi

Specialevejledning for Klinisk farmakologi Specialevejledning for Klinisk farmakologi Specialevejledningen er udarbejdet som led i Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning, jf. sundhedslovens 208, som omhandler organiseringen og varetagelsen af specialfunktioner

Læs mere

Danmark redder liv. Udfordring At nå ud til områder med lang responstid At yde kvalificeret førstehjælp ved hjertestop inden for de første 5 minutter

Danmark redder liv. Udfordring At nå ud til områder med lang responstid At yde kvalificeret førstehjælp ved hjertestop inden for de første 5 minutter Danmark redder liv Årligt 4.000 hjertestop 72% i eget hjem Antallet af overlevende i eget hjem er steget fra 3 til 8% (2001-2014) Antallet af overlevende i det offentlige rum er steget fra 7 til 24% (2001-2014)

Læs mere

Generelle vilkår for oprettelse i og anvendelse af

Generelle vilkår for oprettelse i og anvendelse af Generelle vilkår for oprettelse i og anvendelse af 1 Definitioner Aftalen Ved Aftalen forstås den aftale, der indgås mellem Talura ApS og Virksomheden. Aftalen er underlagt bestemmelserne i nærværende

Læs mere

Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Status vedr. Århus Kommunes ordning med sekretærbistand til byrådsmedlemmer

Læs mere

Videotolke erfagruppemøde. Torsdag d. 29. november 2018

Videotolke erfagruppemøde. Torsdag d. 29. november 2018 Videotolke erfagruppemøde Torsdag d. 29. november 2018 2 Agenda 1. Velkomst v/lone Godkendelse af referat fra sidst. 2. Siden sidst v/alle Hvordan går det med at bruge videotolkning på hhv. sygehuse og

Læs mere

Monitorering af hjertepakker 1. kvartal 2016

Monitorering af hjertepakker 1. kvartal 2016 N O T A T Monitorering af hjertepakker 1. kvartal 10-06- e Nærværende notat indeholder Sundhedsstyrelsens kommentarer til data for den nationale monitorering af hjerteområdet for 1. kvartal. Monitoreringen

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del Bilag 137 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del Bilag 137 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del Bilag 137 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K Redegørelse for regioners indkøb og brug af hjerteklappen

Læs mere

Uddannelse i sundhedsberedskab

Uddannelse i sundhedsberedskab Beredskabsuddannelsesrådet Region Syddanmark 2012 Uddannelse i sundhedsberedskab regionsyddanmark.dk Forord Her er sundhedsberedskabskursuskataloget for sundhedsberedskabsuddannelse i Region Syddanmark.

Læs mere

Førstehjælp som præhospital tiltag

Førstehjælp som præhospital tiltag Førstehjælp som præhospital tiltag Første led i den præhospitale kæde ulykken/den akutte sygdom opstår: Det kan i mange tilfælde være afgørende for en tilskadekommen eller svært syg patients overlevelse,

Læs mere

Vejledning for håndtering af dialogsamtaler.

Vejledning for håndtering af dialogsamtaler. Koncern Sekretariatet Juridisk Sekretariat Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 48 20 50 00 Direkte 48 20 57 19 Fax 48 20 57 77 Web www.regionhovedstaden.dk CVR/SE-nr: 29 19 06 23 Dato: 3. december 2010

Læs mere

Forretningsorden for Landsudvalget for Specialuddannelsesråd ved Uddannelsen i Anæstesiologisk sygepleje

Forretningsorden for Landsudvalget for Specialuddannelsesråd ved Uddannelsen i Anæstesiologisk sygepleje Forretningsorden for Landsudvalget for Specialuddannelsesråd ved Uddannelsen i Anæstesiologisk sygepleje Side 1 af 5 1 Baggrund Specialuddannelsen for sygeplejersker i anæstesiologisk sygepleje er fastsat

Læs mere

Notat om muligheder for etablering af førstehjælperkorps i samarbejde med Region Midtjylland.

Notat om muligheder for etablering af førstehjælperkorps i samarbejde med Region Midtjylland. Notat om muligheder for etablering af førstehjælperkorps i samarbejde med Region Midtjylland. Byrådet vedtog med budgettet for 2015, at det skal undersøges, hvorledes der indenfor det gældende budget kan

Læs mere

Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016

Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016 N O T A T Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016 Resumé I løbet af 2016 skal det afgøres, hvor samtlige erhvervsuddannelser i Danmark skal være placeret

Læs mere

Temagruppen om forebyggelse. Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse

Temagruppen om forebyggelse. Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen om forebyggelse DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse Tid: Fredag

Læs mere

TrygFondens. Hjerteløber projekt. Region Syd, Vejle, 12. august 2019

TrygFondens. Hjerteløber projekt. Region Syd, Vejle, 12. august 2019 TrygFondens Hjerteløber projekt Region Syd, Vejle, 12. august 2019 Fredrik Folke PhD, Klinisk Forskningslektor, Overlæge, Kardiologisk afd., Gentofte Hospital, Forskningsleder i Akutberedskabet, RegH Smartphone

Læs mere

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger.

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger. Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Kalundborg Gymnasium og HF s Elevcomputerordning 2010

Kalundborg Gymnasium og HF s Elevcomputerordning 2010 Kalundborg Gymnasium og HF s Elevcomputerordning 2010 Tilmeld dig Kalundborg Gymnasiums og HF elevcomputerordning og få din egen computer til studie og fritid. Vision I løbet af nogle år håber vi på Kalundborg

Læs mere

Hjerterehabilitering i Danmark lige nu! v/lene Joensen Akademisk medarbejder Sundhed og Forebyggelse

Hjerterehabilitering i Danmark lige nu! v/lene Joensen Akademisk medarbejder Sundhed og Forebyggelse Hjerterehabilitering i Danmark lige nu! v/lene Joensen Akademisk medarbejder Sundhed og Forebyggelse Hvad er hjerterehabilitering Et fuldt rehabiliteringsforløb indeholder: Undervisning om sygdom og behandling

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om regionernes præhospitale indsats. Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om regionernes præhospitale indsats. Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om regionernes præhospitale indsats Juni 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 7/2013 om regionernes præhospitale

Læs mere

Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 2. kvartal 2014

Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 2. kvartal 2014 N o t a t Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 2. kvartal Dette notat indeholder Sundhedsstyrelsens kommentarer til data for den nationale moni. kvartal. Monitoreringen gør det

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 044-15 Indbetaling for 2016 til fondene mv. for almen praksis

Læs mere

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan 4 timer

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan 4 timer Uddannelsesplan 4 timer Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en

Læs mere

SINE. Danmarks nye digitale radiosystem for beredskabet

SINE. Danmarks nye digitale radiosystem for beredskabet SINE Danmarks nye digitale radiosystem for beredskabet Orientering om SINE for Beredskabskommissionen Emner 1. Grundlaget 2. Hvad er SINE? 3. Hvem er ansvarlig? 4. Fællesoffentligt projekt organisation

Læs mere

Regionerne bedes indbetale beløbet for 2017 snarest muligt efter modtagelse af elektronisk faktura.

Regionerne bedes indbetale beløbet for 2017 snarest muligt efter modtagelse af elektronisk faktura. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 046-16 Indbetaling for 2017 til fondene mv. for almen praksis

Læs mere

Monitorering af hjertepakker 4. kvartal 2016

Monitorering af hjertepakker 4. kvartal 2016 N O T A T Monitorering af hjertepakker 4. kvartal Task Force for Patientforløb for Kræft- og Hjerteområdet har besluttet at nedlægge eksisterende pakkeforløb for hjerteområdet inklusiv tilhørende registrerings-

Læs mere

Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation)

Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation) Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation) 1 Grundlag og tema for aftalen Denne aftale er indgået i Praksisplanudvalget i Region Syddanmark

Læs mere

Evaluering af Samrådet for udviklingshæmmede lovovertrædere og tilsyn med målgruppen i Syddanmark for 2007 og 2008.

Evaluering af Samrådet for udviklingshæmmede lovovertrædere og tilsyn med målgruppen i Syddanmark for 2007 og 2008. Evaluering af Samrådet for udviklingshæmmede lovovertrædere og tilsyn med målgruppen i Syddanmark for 007 og 008.. Kommuneevaluering: 8 kommuner har udfyldt evalueringen: Assens, Billund, Faaborg-Midtfyn,

Læs mere

Nedenfor er nøgletallene fra 2. kvartal af 2014 for monitorering af ret til hurtig udredning og differentieret udvidet frit sygehusvalg.

Nedenfor er nøgletallene fra 2. kvartal af 2014 for monitorering af ret til hurtig udredning og differentieret udvidet frit sygehusvalg. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 12. september 2014 Faktaark: Hurtig udredning og behandling til tiden Data fra monitorering af udredningsretten for fysiske sygdomme Nedenfor er nøgletallene

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Åben dagsorden

Region Midtjylland Sundhed. Åben dagsorden Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 14. september 2009 /METANE Åben dagsorden til mødet i Samarbejdsudvalget på psykologområdet 21. september 2009 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, lokale C1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Overlevelseskæden ved hjertestop. Tidlig hjertelungeredning (HLR) og defibrillering

Overlevelseskæden ved hjertestop. Tidlig hjertelungeredning (HLR) og defibrillering Overlevelseskæden ved hjertestop Tidlig hjertelungeredning (HLR) og defibrillering Hjertestop pr. 2016 i Danmark 73 % i private hjem 27% Offentligt rum Privat hjem 73% Fra: Dansk Hjertestopregister 2001-2016

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Data fra monitorering af udredningsretten for fysiske sygdomme, 4. kvartal 2014

Data fra monitorering af udredningsretten for fysiske sygdomme, 4. kvartal 2014 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 13. marts 2015 Faktaark: Hurtig udredning og behandling til tiden, 4. kvartal 2014 Data fra monitorering af udredningsretten for fysiske sygdomme, 4. kvartal

Læs mere

UNDERUDVALGET FOR HOSPITALSSTRUKTUR

UNDERUDVALGET FOR HOSPITALSSTRUKTUR D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 28. august 2007 Kl. 16.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H3 Møde nr. 5 Medlemmer: Knud Andersen (formand) Bent Larsen Benedikte Kiær Kirsten Lee Vibeke

Læs mere

Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation)

Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation) UDKAST 18-12-2018 Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation) 1 Grundlag og tema for aftalen Denne aftale er indgået i Praksisplanudvalget

Læs mere

November Rigsrevisionens notat om beretning om. hospitalslægers bibeskæftigelse

November Rigsrevisionens notat om beretning om. hospitalslægers bibeskæftigelse November 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om hospitalslægers bibeskæftigelse (beretning nr. 3/2016) 29.

Læs mere

Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på Android modeller fra Play Butik. App`en kræver minumum version 5.X.X. Der

Læs mere

Samarbejdsaftale. om drift af landsdækkende akutlægehelikopterordning. imellem

Samarbejdsaftale. om drift af landsdækkende akutlægehelikopterordning. imellem 04-07-2013 Samarbejdsaftale om drift af landsdækkende akutlægehelikopterordning imellem Region Nordjylland Region Midtjylland Region Syddanmark Region Sjælland Region Hovedstaden 1. Baggrund og formål

Læs mere

Ældre Sagens Sygehusudvalg

Ældre Sagens Sygehusudvalg Ældre Sagens Sygehusudvalg - INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER Indhold 3 Udfordringer for ældre patienter 3 Ældre Sagens lokale indsats på sundhedsområdet 4 Hvordan har vi organiseret indsatsen? 8

Læs mere