Tunnel mellem Værløse og Farum? Tankespind drøm. eller virkelighed... Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 1. Nr. 5 8.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tunnel mellem Værløse og Farum? Tankespind drøm. eller virkelighed... Kajs Avis 2007 Nr. 5 8. februar 2007 side 1. Nr. 5 8."

Transkript

1 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 1 undergrunden under Farum Sø? Nr februar 2005 Tunnel mellem Værløse og Farum? Billederne her er fra Bavnestedet i Værløse og viser begyndelsen til en konstruktion, hvis formål ikke er helt kendt. Der er altså tale om nogle vældige konstruktioner over 2 meter i diameter. Hvad værre er de vil nok tiltrække et yngre legelystent publikum, og da Bane Danmark ikke kontrollerer hegnet til S baner mere, så er der fri adgang til de trafikerede jernbanespor lige bagved. Skulle du have oplysninger om projektet, så skriv til redaktionen herom, så vi kan berette mere. Fra særdeles velinformeret kilde (Jan Hansen VVS) forlyder det, at det er et regnvejrsbassin, der er under opbygning. Vi afventer også et svar fra Furesø Kommunes tekniske afdeling om Man kan ihvertfald ikke fænomentet. finde oplysninger på... Furesø Kommunes Og det kommer her, idet hjemmeside, der ellers Drift og Anlægschef Hans påstår at vide alt og ikke Dyrby Kloch fortæller behøver en kritisk og følgende: uafhængig presse. Arbejdet ved Bavnestedet er ikke en tunnel, men et spildevandsbassin. På Værløses gamle hjemmeside lå nedenstående information om anlægget. Pga. af det generelle arbejdspres er det desværre Mit bud er, at man vil ikke alle informationer, der forsøge at lave en tunnel er blevet ført over på den mellem de to gamle nye hjemmeside endnu. kommuner, idet der faktisk Anlægget burde også være mangler adgangsveje beskrevet i Værløse mellem de tre rådhuse. Og Kommunes hvorfor ikke bruge informationsannonce i overskuddet fra Flyvesta november/december. tion Værløse og gå i Entreprenøren burde have Skriv frit til web redak tionen (hvis du sidder ved en Pc koblet til Internet, så brug denne epost adresse: hansjorn(c)kajsavis.dk (husk at ændre (c) til et snabel eller krølle a På kommunens gamle (risikoen for 'spam' gør, at hjemmeside (Værløse delen) kunne man tidligere vi helst ikke annoncerer den korrekte adresse, for følgende om arbejdet: store robotagtige Gravearbejde ved "høstmaskiner" kører hele Nørrevænget og tiden siderne igennem for Bavnestedet at høste disse ting, så man kan genere folk) Gravearbejde ved Nørrevænget og Bavnestedet fra december Tankespind drøm 2006 til april 2007 eller virkelighed... Spildevandsbassinet ved Bavnestedet er gammelt og Var der ikke rimelighed i, utidssvarende, og der skal at de valgte politikere og derfor etableres et større, den købte forvaltning også nedgravet bassin på det var borgerens problemløser grønne areal ved Nørre for ikke at sige ven vænget. Formålet er at... opmagasinere det mest Kunne man ikke undgå urene vand i forbindelse små problemer ved at med kraftigt nedbør og hjælpe hinanden i en derved forhindre, at der jungle af skrivelser der udledes forurenet vand i bruger ord, vendinger, vandløb og søer. henvisninger som selv Arbejdet påbegyndes i computerens stavekontrol december 2006 og forventes erklærer ukendt... færdigt i marts april Når denne egn ikke er en Endelig siger Hans Dyrby Værløse kommune vil man Klock, at.. arbejdet også nok føle at der er blevet blev annonceret i længere til al ting. Unge kommunens og tilflyttere kan spørge informationsannonce den hvorfor bliver al ting 12. december 2006 i Værløse anderledes hvis man Nyt. sammenligner med tiden Web redaktionen siger tak før et kommunevalg og for denne grundige tiden derefter. information og har stor Var der ikke et skær af at forståelse for, at der netop "hvis du stemmer på mig omkring kommune vil jeg også være DIN sammenlægningen kan hjælp i nøden eller bare i have været problemer med hverdagen, det er jo dig der koordinationen mellem de er med til at lønne mig" oprindelige og den nye... hjemmeside. Nogen har spurgt hvorfor... noget så kan ændre sig til Her er der plads til flere få uger efter et valg. lokale nyheder, skulle du Hvorfor skal man så høre at komme ud for nogle lige politikere og borgere ikke som ovenstående reportage taler samme sprog. Hvorfor viser... skal man så høre at "vi sat et skilt op med kontaktinformationer. Jeg vil lige følge op på den del så man kan se hvem det er der arbejder der ude.

2 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 2 tager ting med os hjem, vi ser på dig, vi lytter og du er efter lovgivningen blevet orienteret" o.s.v. Nu lever vi med det "repræsentative demokrati, hvis I ikke er tilfreds med vore afgørelser må I vælge nogle andre ved næste valg". "Vi lytter og orienterer læser læserbreve og ser på sagerne. Men når der skal afgøres er det os der bestemmer. Hvis I fortsætter skal I vide at forsinkelser af projekter kan skabe problemer siden hen. Vi har ansvaret, det er os der afgør og vi er valgt til det". Oplevelser før et valg er meget anderledes end de indtryk borgere får som tiden går når meget er faldet på plads. Ingen borger er valgt til noget som helst uden man ændrer sig. Det er en kendsgerning at borgere i ens bagland ikke er bange for at fortælle om absolut meget positive oplevelser med sin kommune og med politikere. Men oplever man et eller andet der ender anderledes så undrer man sig for egentlig burde valgte politikekere og embedsmænd også være borgerens medarbejdere. Ikke mindst i spørgsmålet om forskellen på borgeren og politikere og embedsfolket når snakken går om hvordan man skal forstå/tyde lovgivernes lidt vanskelige skriftsprog. Sidst og ikke mindst er der spørgsmålet om et emne som TID. Der forekommer ikke meget der udgår fra et offentligt kontor uden der fastsættes en TID for at give en kvittering eller et svar. Men man har fortsat aldrig fået et kort der tilsendes efter alle henvendelse fra det kontor man henvender sig til med et registernummer man kan spørge til. Et kryds hvor dine henvendelser behandles og en dato hvor man kan forvente et svar. Man kan stort set ikke møde en person der ikke har hørt om andre der aldrig fik en kvittering for en henvendelse til det offentlige og altså ikke en bekræftelse. De der har det sværest er de der har sager der kører i årevis omkring forhold der præger deres dagligliv fordi det næsten er uden ende. Nogen lever i stor usikkerhed og tør end ikke spørge om man har modtaget deres brev. Men man kan også lytte til oplevelser der er meget positive og hvorfor er det så ikke meget vigtigt når nu det er de valgte der kan bestemme. En politiker sagde engang at hans største oplevelse havde været som nyvalgt, at gå rundt og tale med at mennesker det havde givet h/h en anden og meget vigtig oplevelse når nu man var blevet noget man var valgt til. En borgmester der var med i de år hvor land blev til by sagde ved sit første møde efter valget: Det er med fuld respekt for hinanden at vi har levet en tid med hinanden og sikret grundlag for et valg. Nu da det er overstået lægger vi den politiske snak på hylden og står sammen om at skabe den bedst mulige kommune for borgerne.... I VORE DAGE er det godt at så mange sørger for, at man skal frede så meget som muligt når man oplever at men'sker mere og mere freder sig fra andre men'sker MEDLEMMER AF FURESØ BYRÅD 3500 Jesper Bach, borgmester Tlf Susanne Mortensen, viceborgm. Tlf Lone Christensen Tlf Lisbeth Lykke Harsvik Tlf Ulla Rasmussen Tlf Henrik Nord Tlf John I. Allentoft Tlf Jane Isdal Tlf Steen Horstmann Tlf Kurt Bork Christensen Tlf Svend Erik Jørgensen Tlf Øjvind Vilsholm Tlf Jørn Johan Nielsen Tlf I de seneste år har man taget afsked med en række af de mere modne hjemme hjælpsmedarbejdere men nye uddannelser skulle fylde pladserne ud men det møder vanskeligheder nogle steder. Ikke mindst fordi der i dialogen som man har nogle steder er opstået et ønske om at imødekomme kravet om en opvurdering af hjemmehjælperens rolle i det moderne samfund. I første række med teknik men i særlig grad med en aflønning der har fundet sted og kan blive en løftestang for løsninger i andre områder. I Furesø kommune skal man nok regne med at der forud for arbejdstiden ligger en transporttid fra et andet område før tjenesten tager sin begyndelse fordi alt det nødvendige personale ikke er lokale beboere. Furesø kommune der i dag er et større område søger personale til dagvagt som nattevagt og tilbyder udviklingsmuligheder. "Indkøbscentral Nordsjælland" 23 medlemmer stemte for hovedforslaget og der var fuld enighed om, at man skal sikre at man ikke vil hente besparelser på grund FURESØ KOMMUNE af børnearbejde. Man skal I Furesø kommune hedder også kunne afvise varer det, at man er i fuld gang man ikke er tilfreds med med at opbygge et nyt team men man ville ikke kræve der vil gøre en forskel hos sikre arbejdsforhold og kommunens borgere. For godt miljø for de der øjeblikket søger man deltager i produktionen. personale og frister dem til Øjvind Vilsholm var den at komme og være med når eneste der stemte imod, den det nye skal bygges op. tidligere borgmester Lars Som en fristelse tilbyder Carpens deltog ikke i dette man personalet gratis punkt på dagsordenen.. fitness der er en moderne Nu skal man sammen med form for kropsbevægelse. en række andre kommuner

3 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 3 og sammen med "Indkøbscentral Nordsjælland" sikre at Furesø antagelig henter dagligvarer og serviceydelser fra andre områder. De der i et og andet repræsenterer den lokale handels og håndværkerstand har ingen sympatisører blandt folkevalgte. Mange af de selvstændige er mere optaget af at holde skruen i vandet, medens de fritages for at sende regninger til deres egen kommune elektronisk. NÅR KOMMUNENS UDVALGTE VEDTAGER, AT HENTE GEVINSTER VED STORKØB og nærmest vil hænge institutioner ud, hvis de svigter storkøbet ved at hente varer i de lokale butikker eller hos en lokal håndværker. Det er jo heller ikke den slags repræsentanter der tager pladserne op, når de valgte drøfter kommunens indkøbspolitik som denne onsdag. Men det er jo også forlængst indrømmet som et fakta, at handels og butiksfolket skal holde sig fra det politiske og leve med "det repræsentative demokrati" og så ellers holde sig til "deres verden"... kan være op til kr. mere i Farum delen end i Værløse delen, og det skal også have vist sig på andre områder i Furesø kommune. Men man vil sikkert arbejde med det, når man opdager den forskel på forskelle. Det kan sætte tanker igang for hvad vil der ske hvis man finder frem til at folkeskolens lærere i 3500 ikke får kr. for lidt i løn, men lærere i 3520 delen får kr. for meget? På den anden side vil vil nogen måske påstå, at når man i Farum delen betaler mere i skat, skal de vel også have mere at betale skat af. Men sådan er det bare ikke... FREMTIDENS ARKÆOLOGISKE ARBEJDE SKAL VARETAGES AF HØRSHOLM EGNSMUSEUM der de seneste år har varetaget disse opgaver for Farum. I de seneste år har det været Kroppedal i Taastrup, der har stået for de arkæologiske undersøgelser i Værløse. Trods et stærkt indlæg fra Jørn Johan Nielsen, støttet af Kurt Bork Christensen stemte 17 medlemmer for at arbejdet fremover skal varetages af Hørsholm Egnsmuseum, der antagelig skal gøre Kroppedals FORSKELLE PÅ arbejde færdigt. Det skulle LØNNINGER I TO være vedtaget at man vil FORSKELLIGE bevare en gravhøj i Ryget KOMMUNALE Skovby. I debatten nævnte man HALVDELE. også at samarbejdet med Frederiksborg Amts Avis Kroppedal ville have været skriver den 2. februar at der uden en udgift på ca. er store forskelle på kr. i løbet af de fire lærerlønnen i Furesø år kommunes to halvdele. Der... BYRÅDSMØDERNE DER HOLDES I FURESØ KOMMUNE afholdes i Farum's rådhus, da man ikke har plads til et bord med plads til 28 personer. Det første officielle offentlige møde blev afholdt onsdag den 31. januar allerede kl Det egentlige tilhørertal var ikke overvældende, men et stort antal skoleelever havde valgt at se på hvordan man afvikler de store møder i den nye kommune SkovgårdsNyt SKOVGÅRDEN Center for pensionister og ældre borgere med talrige aktiviteter og den kommunale genoptræning telefon Aktivitetscenter med støtte af brugere og frivillige. Cafe og gavebutik køb husets eget blad for en ti'er... For rygere er der indrettet en udendyrs rygeafdeling med en smule varme. Regnskabet for julestuen viser et overskud på ,50 der er tilført aktivitetskontoen. Der er fri entre. Onsdag den kl underholder René Schmidt med jorden rundt på en times tid Der er fri entre. Onsdag den kl SANGPROGRAM MED HELLE OG ARNE Helle er medlem af brugerbestyrelsen og synger medens Arne spiller dertil. Det er et program der består af sange fra revyer og sange man kan synge med til. Der er indlagt kaffepause og så er der fri entre. Onsdag den kl er der rejseforedrag ved Per Dalskov, der fortæller om en rejse til Australien. Fri entre. Søndag den 4. marts kl er der SØNDAGSHYGGE. DAGENS RETTER der koster 34 kr. og desserten l1 kr. ses bedst i Skovgårdens eget blad men køkkenet kan godt komme ud for, at der skal rettes i programmet. Det forlyder at der arbejdes med en ældrepolitik, men ikke med vanen med at Påskecaféen tinder sted kalde det noget med onsdag den 28. marts kl. ældre i cafeen. Den nye form for politik skal også handle om en DER ER slags bevægelsesinspi FASTELAVNSFEST ration, der kan tage over fra fredag den 16. feb. kl de år man var på arbejds Sambarytmer ved Skov markedet og det VAR den gårdens dansehold og absolut bedste og billigste fastelavnssange ved form gymnastik og dans Mogens Balslev. Der er eller for lettere bevægelser, kaffe og kakao samt som man kunne tilpasse sig fastelavnsboller. Det vil alt efter ydeevne og tage være festligt hvis brugeren med sig hjem som en slags klæder sig lidt ekstra ud på morgenbevægelse foran dagen eller bare tager en spejlet. sjov fjollet hat på.

4 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 4 Man har da også hørt at man skal have en slags politik for sundhed, der også omfatter sundere mad vægtkontrol m.v. Men i høj grad mere bevægelse. faktisk en sikkerhedsnål udviklet gennem tiderne fra en simpel bøjlenål til en holder af klæderne sammen til også at fungere som et brystsmykke. Hagekorset er et soltegn i ældre tid kaldet swastika. For de der er bange for Det er af værdi man glatte sten på bymidten findes et og andet man kan kender historien om Dette er begyndelsen til en 3 siders historie om det gamle sætte på sko og støvler så WITHERLØSÆ Værløse, som blev trykt for man ikke oplever at glat glimt af historien skrevet af længe siden i Hareskov føre er farligt. Apoteket har Tove Werner Larsen, Hans Værløse Avis og som nu er den slags udstyr hører man. Jørgen Hansen. Tegninger gravet frem fra arkiverne. Den kan læses i sin helhed på: af Ib Friis Savnet man lidt mere wikimedia.dk (slå op på Værløse og følg lænken til Witherløsæ) kontakt, bør man aftale Navnet VÆRLØSE med hinanden at man fortæller os, at byen er en af ringer sammen en gang om de ældste landsbyer i Annoncer og småsnak dagen for ligesom at melde Danmark. ud at man har det godt. Jan M Foto Bymidten 50 Videnskabsmænd mener, Skiftes man koster det ikke at bynavne, der ender på Farvefilm på en 1 time en bondegård. løse" stammer helt tilbage Pas/ID foto kr. 80, måske skal betale tyven eller tyvene erstatning medens urmageren sidder spærret inde så han ikke skyder nogen igen... Men han skal nok betale røveren erstatning for svie og smerte I FURESØ KOMMUNE skal man ikke tro man er imod biler, men de der kører forbi på motorvejen støjer, og de der kører på villaveje har ikke rene udstødninger... I det hele taget er det svært at finde de mennesker der respekterer, at biler bevæger sig, fordi der er et formål. Nu er det jo også farligt at køre i tog, hvis der kan stikke asbest ud her og der, til jernalderen. fordi de rejsende skærer i I SKOVGÅRDENS CAFÉ I gamle papirer kunne man NYHEDER på din telefon sæder og paneler... kan man købe et gavekort se, at navnet blev stavet for de af os, der ikke har IT der kan byttes ud med WITHERLØSÆ. o.l.: Drej 1830 RESPEKTEN for folk der dagens ret o.s.v. Tast 1 for nyheder altid kommer for sent fører WITHER er det samme ord, Tast 2 for sporten til, at man sender flere og vi kender i ordet ved træ". Tast 3 for vejret flere tog af sted. Måske var HJEMMEPLEJEN Derfor kan man oversætte der alligevel ikke plads på ER GRUNDLAGET FOR navnet VÆRLØSE som: UHELD VED INDBRUD... skinnerne. AT MAN KAN KLARE Indhegningen eller marken For et par år siden var en SIG MED DE ved skovene. Som man kan mand i færd med et ALLE ER IMOD EKSISTEREDE se det også i dag. indbrud et sted ved MOBNING men der findes PLEJEHJEM. Roskilde. Da der var nogen et utalligt udvalg af emner "Længst muligt i eget Udgravninger i de senere år hjemme måtte han løbende så man kommer aldrig hjem" er en uvurderlig viser, at her på egnen har flygte fra huset, da han mobning til livs... værdifuld mulighed for at boet mennesker i mange år faldt fordi grundejeren lade mennesker fortsætte før Kristi fødsel. Det viser deres tilværelse, hvor man stolpehuller hvor man har ikke havde fået sneryddet DER ER KOMMUNER der og glatførebekæmpet. Et engang tog hjælp af de er fortrolige med faciliteter kunnet måle store og små brækket ben førte til at selvejende og hvor man finder et og bygninger op. tyven forsøgte at få børneinstitutioner, men nu andet man skal bruge til erstatning på grund af forsøger man at tage afsked aktiviteter man kan bruge i Alugod smykket er fundet i ejerens forsømmelse. med denne, fordi de er for det daglige uden at ulejlige Værløse. Det er en sølv dyre. nogen. Det er også gode fibula med runeindskrift FORLEDEN MÅNED tog daglige bevægelser, der og hagekors. Det er fundet en urmager sagen i egen JOURNALISTER SKAL ligger i det man kan klare på den nuværende flyve hånd. Han kunne ikke OGSÅ INDFØRE ved egen hjælp. plads i nærheden af forsikre sine ure og lagde LIGESTILLING med Så er der igen opstået et Hjortøgaard. så en revolver under en hensyn til lille hul, hvor dit disk og brugte den, da tre CAVLINGPRISEN. Hidtil visitkort kunne stå I nyere tid kalder Værløse røvere mødte frem for at har kun fem kvinder spejdere sig ALUGOD. stjæle ure fra hans butik. modtaget prisen. Det skal og husk: Det koster FIBULA er det latinske ord Han skød på et par af dem, der gøres noget ved men ikke noget for en bøjlenål. En fibula er og nu forlyder det, at han måske især kvinderne.

5 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 5 NU SKAL DER VÆRE KVINDER DER VÆLGER at få deres børn, medens de går derhjemme og studerer, og så skal de måske sikre sig en far noget tidligt... Avis er glemt hvorfor? I KØBENHAVN der er en stor by har man haft problemer med regnskaber og budget i skoleområdet, så der skal skæres urimeligt på mange områder. Børn og lærere protesterer. Den ansvarlige har taget sit tøj, selvom nogen antydede, at der ikke var nogen ansvarlige. Men der skal spares, og det kan der ikke komme noget godt ud af, siger forældre, børn og lærere. Det kunne også tænkes, at redaktionen ikke har overskud til at medtage elektroniske aviser, som jo enhver kan starte for en slik. Furesø Bibliotekerne har ansvaret for at lave lydavisen, og redaktionen er nu placeret i Farum Bibliotek, der måske ikke I DERES HJEM tog det lidt kender til Kajs Avis? længere tid at sende far'en på indkøb i et supermar Eller er det fordi Kajs Avis ked, fordi han ville sikre ikke udgives på tryk og sig at han ikke kom hjem distribueres som med noget gammelt kød reklameblad hver uge, at... den ikke regnes for noget? Svar: Og der kom et prompte svar fra Furesø Lydavis' redaktør Karen Kristensen, der fortalte, at det var en forglemmelse, at Kajs Avis ikke var nævnt på lydavis siden. Til gengæld burde vi (eg. Kajs Avis) måske sende lydavisen en trykt kopi af ugens avis hvilket hermed være gjort. Idet det også skal nævnes, at der er en del overlappende / gentagende stofmængde, hvor lydavisen naturligvis forbeholder sig retten til at vælge. En tak fra web redaktionen til lydavisen for et promple og konstruktivt svar. anbefalet af museumschef Cathrine Kyø Hermansen vedtog byrådet med 17 stemmer, at det fremover skal være Hørsholm, der viderefører det arbejde, der nu også skal omfatte Værløse egnen. Her er man stort set færdig med de store områder, medens det antages, at der skal graves steder på den gamle flyvestation hvor man meget tidligt fandt spor efter beboelse. Småsnak I BYMIDTEN HAR MAN FÅET PLACERET DE STØTTEPILLER DER SKAL BÆRE Danske folkebiblioteker OVERDÆKNING AF ET har ansvaret for, hvad der GANGSTRØG, så skal det Arkæologi indkøbes af bøger det er vise sig om det bliver en ikke et byråd eller andre passage, der er beskyttet DET HØRER MED TIL embedsfolk, der HISTORIEN at man i nyere mod regn og sne når den bestemmer her. Det står i tid fik indført den ordning, stride vind går gennem Biblioteksloven, og det er centret. at man før byggeri i nye en god ting med en sådan områder skulle foretage uafhængighed. At man SYDBANK der fik en filial arkæologiske DER ER MODERNE anvender et undersøgelser for at se, om i Ballerup er en af 110 BYGGERI der forud viser kvalitetskriterium for hvad, der fandtes spor af tidligere fordelt mellem omkring sig at koste 50 60% mere der skal anskaffes og/eller kunder, tiders beboelser. Selvom end forud skønnet. udgives via aktionærer og med 2400 det var gravearbejdet der biblioteksvæsenet. startede den arkæologiske medarbejdere i dag er det interesse på Værløse egnen landets fjerdestørste bank. Så tilbage står, om det er en Cantinos på Læssevej 5 enedes man om at overlade mangel på kvalitet, der får det omfattende arbejde til TD låseservice De er rigtig gode til at Furesø Bibliotekernes Bymidten 38 Kroppedal museet i lave pizza'er lydavis til at overse Kajs Skomager / Tasker & Taastrup, der er en Avis. Lædervarer moderne aktivitet der har medarbejdere der nu i flere Personligt tror jeg, at år har gravet i Værløse. Ved Lydavisen biblioteket ikke vil indtale sammenlægningen med tekster, der kun er Der er skrevet meget om Farum har man så oplevet, PLEJEHJEMMET RYETBO publiceret på nettet så lydavisen både i at man skulle tage stilling søgte en derfor vil jeg tilbyde Frederiksborg Amts Avis til, hvad flertallet mener er aktivitetsmedarbejder 20 Lydavisens redaktion, at og her på Kajs Avis. den bedste løsning, selvom timer om ugen fordelt på 4 jeg sender dem en Førstnævnte gør dage. Ryetbo har 6 man siger, at man papirkopi af den ugentlige opmærksom på, at der terapister og en hyggelig respekterer begge centres indtales fra samme blad + Kajs Avis. terapi med en travl ekspertice. de tre distriksblade fra Der har været flere menu er hverdag. Der bor 60 Farum Mediecenter: Farum Web redaktionen/hansjorn har om hvilket ccnter, der beboere på Ryetbo, som får forfattet dette indspark. Avis, Furesø Weekend og skulle videreføre arbejdet i individuelle tilbud om Værløse Nyt. Men Kajs aktiviteter. Der er daglig den nye kommune, men

6 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 6 gymnastik og grupper med emner som litteratur, musik og bagning. Vi kører ture i beboerbussen og vandrer om mandagen. Der er rig mulighed for, at du kan komme med gode ideer og sætte dit præg på hverdagen. bevaringsværdige. En vurdering viser at en renovering så man sikkert kan være i bygningerne vil koste millioner kr. Udvalg der har set på lokaliteterne siger, at de to lokaliteter ikke vil være egnet til idræt. Placeringen er geografisk uheldig og de BG BANK skal nu lukke 30 mange millioner kunne filialer og indgå i den finde bedre anvendelse danske bank noget der andre steder. Undersøgelser kom overraskende også for Kurt Bork har foretaget kunderne hedder det. viser, at Indenrigsmini steriet afviser at de mange MANGE BORGERE har millioner der skulle ikke oplevet lettelse ved anvendes på de to indførelse af digital bygninger kan fradrages, selvbetjening... når man til sin tid gør op hvad kommunen har tjent på den gave, der er Sydlejren. Her må Furesø Er gode råd dyre? kommune kun tjene 100 Skal jeg vælge det nye mill. resten skal tilgå styresystem Windows Vista staten. Borgmesteren ville Skal jeg betale 500 kr om året gerne se brevvekslingen resten af mit liv for at med Indenrigsministeriet, beskytte mig mod virus før han svarede. Eller vil du have et frit valg?... Spørg PCykologen Hans Jørn Hvis Furesø kommune tager imod Kubens gave, jeg har et svar på alt 75 kr. overtager man ansvar og for 15 min. konsultation pligten til at bevare og Åbent mandage og fredage ml tlf restaurere bygningerne på et areal som Kuben fortsat hurtig vej til mediet ejer. Hvis kommunen modtager gaven, skal man tage stilling til om Kommentar til byggefirmaet skal have ret KUBENS gave til til at opføre nogle ekstra boliger på et andet areal i Furesø Nordlejren. Ved Furesø kommunes første møde den 31. januar var der ingen spørgsmål fra Smalltalk tilhørere, men Kurt Bork Robert Baden Powells Christensen bad om at få fødselsdag den ordet for at beklage, at man fejres. Den 1. august 1907 på flere udvalg beskæftiger tog han 20 udvalgte drenge sig med, hvad man kan med på en tur til en lejr på bruge en gymnastiksal og øen Brownsea ved en hal til som Kuben har Englands sydkyst, hvor han foræret Furesø kommune. afprøvede sine tanker om Kuben havde købt en spejderbevægelse med Nordlejren velvidende at bl.a. primitiv madlavning, de to bygninger var krævet knob, orientering og naturkendskab. Siden er medlemstallet vokse til ca. 38 mill. i 216 lande. EFTER HÅNDBOLD kan bogen han skrev Ulrik Wilbek TRO PÅ DIG SELV være en hjælp til andre Min vej til at udvikle og motivere mennesker... MERE OG MERE LÆSER MAN OM DAGENS DEBAT, at det kan være svært at finde et eller andet i Danmark, der kan være hemmeligt... FURESØ KOMMUNE: Byrådet holdt møde den 31. januar. Der var ikke spørgetid på dagsordenen. Men forvaltningen konstatererer, at der ved udløbet af 2006 var god overensstemmelse mellem de to kommuners budgetter og faktiske forbrug. Som medlemmer af Hegnssynet valgtes Per Edrén, Terkel Birkholm Jacobsen og Heidi Storck. De samme tre medlemmer skal være synsmænd m.h.t.. mark og vejfred. 4 punkter på dagordenen blev udsat med henblik på en nærmere vurdering. Man godkendte kommunens oplæg til indkøbspolitik, der skulle give kommunen en besparelse ved indkøb af dagligvarer m.v. og diverse tjenester på 2.5 mill i Man vil sikre at kommunens fordel ved fælleskøb med andre kommuner ikke baseres på børnearbejde. Lavere priser gælder for et begrænset varesortiment og det er kun dette sortiment der ydes særlige rabatter på. Sammenlægningsudvalgets eget budget for 2006 har en ramme på men der forelå ikke en endelig oversigt over årsafslutningen Principper for høring af råd og nævn på social og sundhedsudvalgets område sendes til fornyet behandling i økonomiudvalget. Man godkendte hvem der kan tegne kommunen ved køb, salg og lokalplaner m.v. Med hensyn til lokalråd sendes sagen til nybehandling i økonomiudvalget. Kommunen vil oprette et borgerpanel der består af 700 personer. Man godkendte principper for brug og opstart. Fra overtager Furesø kommune Farum kommunes opgaver m.h.t. Farum Fjernvarme og i den forbindelse sproglige rettelser i vedtægter Man godkendte at der til nyanlæg og renovering af kloakker i Farum frigøres kr Til en fælles teknisk driftsfdeling på Ny Vestergårdsvej frigives 1 mill.kr., da man med øgede medarbejdere får brug for flere p pladser. Til vejrenovering af veje i kommunen frigøres kr. for 2007 Til kloakrenovering i 2007 frigøres Måløv renseanlæg, der er et fællesskab mellem flere kommuner, skal have en ny gasklokke, der skal erstatte en nedslidt, der ikke mere er tæt. Gasklokken er en enhed, der opsamler den

7 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 7 biogas, der produceres i anlæggets rådnetank. Man bevilgede et rammebeløb på 1/2 mill.. Der er på budgettet afsat til formålet. Til kortlægning af trafikstøj bevilgede man kr., Det sker efter henvendelse fra borgere. Udover støjen er der forureningen, som der blev nævnt under behandlingen men i forbindelse med valgløfter skal man huske, at den største fristelse var ønsket om at tildække dele af motorvejen, der løber gennem Furesø kommune. Anlæg af rundkørsel ved Lejrvej/Kirke Værløsevej skal også have cykelsti til den gamle Nordlejr. Projektet kan udarbejdes for et beløb på kr. Der er forud bevilget På mødet frigav man yderligere til formålet. Anlæg af cykel stier forventes udført i juni Til renovering af den nedslidte rundkørsel på Williams Plads i Farum frigjorde man kr. Arbejdet skal udføres til efteråret. Hareskov skole og Søndersø skolen skal have opgraderet de tekniske anlæg, der styrer ventilation og varme. De i budgettet nævnte kr, blev frigivet til formålet. Furesø Golfklub, der er anlagt på arealer i Farum og Birkerød kommuner i Birkerød drejer det sig om 20 ha. fik aftale om leje af arealet i Farum for en afgift, der svarer til markedsprisen for leje/ forpagtning af landzone jord. Golfklubben skal også have afsluttet forhandlinger med Birkerød kommune. For print og kopi af papir på bibliotekerne vedtog man, at det pr. kopi skal koste 1 kr. Det sker fordi den netopkoplede maskine i Værløse ikke kan skelne mellem print og kopi, hvis der var forskellige priser på denne service. En følelsesladet debat om den museumsvirksomhed der fortsat skulle grave efter spor fra kommunens fortid førte til, at 17 stemte for at fortsætte samarbejdet med Hørsholm Egns Museum. 8 stemte imod. På mødets dagsorden var der ikke spørgetid, men Kurt Bork Christensen stillede borgmesteren det spørgsmål om det var rimeligt at kommunen overtager Kubens pligt til at bevare to nedslidte bygninger og anvende 23 millioner på renoveringen. Borgmesteren lovede at se på spørgsmålet, der dog ikke var endelig afgjort. NU VISER DET SIG at der også kan være nogen der lider af talblindhed. SKOLEPROBLEMER I KØBENHAVN hvor der var sløseri med regnskaber og respekten. Nu viser det sig, at man med den milde vinter og nogle andre ting kan skaffe de manglende millioner og så er man sikkert ude over at skulle hænge nogen ud som ansvarlig. Men den slags er heller ikke noget nyt... har besøgt hulen før... Nogle steder har man set andemor sejle omkring med det første kuld baskende ællinger. INDENFOR FORSØG MED SKOLEGANG hører man, at man har gjort forskellige forsøg på starten på mange års skolegang. Der er forsøg igang, der betegnes som den rullende skolestart. Her venter man ikke til skolens officielle skolestart, men starter frit den dag man fylder 6 år, NÅR FORÅRET kommer er andre starter ved månedsskiftet, medens der flere der er blevet andre lader barnet starte træt... hvert kvartal. Ved forsøgene har man NU VED MAN DET hvis der er sket noget med aldersintegrerede klasser, hvor børnene går i klasse klimaet, er det vores egen skyld, og så kan man tænke med børn der er fra 6 til 8 9 år. Det er først ved over det. overgangen fra 3. til MOBBE ER en anden form" 4.klasse, man deler børnene op i årgangsopdelte klasser. for at drille men mere barsk DET ER IKKE SÅ LIGETIL EN FAMILIE JØRGENSEN AT INDBETALE store Småsnak regninger på postkontoret. fra Værløse vandt en konkurrence om at blive en Hvis man ikke er et kendt Gladsaxe Bladet ansigt kan man blive afvist, tegneseriefamilie i en fortæller om en hvis ikke man har passet børnekanal, der hedder byrådspolitiker, der i med. Det er efter besked fra Nickelodeons ved at mange år er gået under EU og for at sikre sig imod, navnet Mangenavne" fordi skrive en dagbog der skulle at der er tale om hvidvask han havde mange. Da han give baggrund for af penge eller måske fra et tegningerne. De var senere søgte om at få det røveri. deltagere i en større som mellemnavn, fik han konkurrence med mange afslag, men han prøver BILISMEN KUNNE SLET deltagere, og udover at endnu en gang. IKKE UNDVÆRES... overleve som tegneserie, 45 milliarder kroner er vandt man en rejse til Frederiksborg Amts hvad det danske bilfolk Florida. Og det hele skal Avis havde sendt nogle betaler til statskasse i form nok have været en spørgsmål til 11 kommuner oplevelse værd. af forskellige afgifter i via mail for at se, hvor løbet af et år. længe om at svare på de MUSVITTERNE har samme spørgsmål. NOGEN HAR iøvrigt oplevet den milde vinter Allerede dagen efter havde som et tidligt forår og er udnævnt 2007 til Furesø svaret men ellers KULTURÅRET langt med at besætte var der nogen så det vil året nok blive fuglekasser og tilføre nyt spredning... materiale. Man har ligesom præget af... en fornemmelse af, at de

8 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 8 DE KINESISKE KULMINER er de farligste i hele verden. På et år er minearbejder blevet dræbt på grund af eksplosioner, oversvømmelser og andre ulykker. men endnu flest danske. Skal vi så bekymre os om det. havde møde den 30. januar.... DER ER OFFENTLIGE Der var afbud fra 5 PAPIRER, hvor det er svært medlemmer. Man at få flyttet et komma, hører besluttede at undersøge man... regler for anvendelsen af SUNDHEDSSTYRELSEN ligningsmidlerne. Man er konstaterer, at 23% af indstillet på at afholde DER GÅR PANIK i folk, nytårsfesten også næste år. drengene i gymnasiet Jan Hansen VVS A/S drikker alkohol i når de store kæder her og Alarmsystemet skal VVS, fjernvarme, naturgas, nu skal bruge udsalg til at konverteres og udvides for skoletiden 22% af ejendomsservice, blik og drengene og 7% af pigerne tømme hylderne, der skal kr kr. + moms. smedearbejde. har røget hash inden for gøre plads til et eller andet, Kirkegårdsmuren skal vi også skal ha'.. vedligeholdes indenfor en den sidste måned. Hvad God service og højt ramme på I Værløse bruger man så det til når kvalitetsniveau man nu ser at politikere går NÅR DER LÆGGES EN kirke har man konstateret til rette pris meget op i, at børn og unge VEJ gennem naturområder fugt i kældertoilet og i f.eks. gennem skove, Ewaldstuen. Der indkøbes spiser mere sundt... MEN 29% af drengene og kræver man passager under headset og lydudstyr til OM EN FREMTID vejen til glæde for dyr, der brug i børne og 26% af pigerne har inden for den sidste måned skal fra den ene side til den ungdomsarbejdet. FOR anden når der er spærret Dette udvalg opfordrer til, mindst en gang oplevet BIBLIOTEKERNE nedsat indlæringsevne om over vejen. Det kræver man at, at der på alle frivillige mandagen. i Hørsholm i forbindelse skriver professor Anker og ansatte ved kirken med udvidelse af Brink Lund i Berlingeren: indhentes børneattester motorvejen. Folkebibliotekerne råder hvilket menighedsrådet Anmeldelse: Thank ikke over højtråbende og tilsluttede sig. Man søger you for the music stenkastende aktivister, så MANGE MÆND kommer hjælpere til frem i livet gennem deres pressen tier mens den fastelavnsgudstjeneste. ABBA fortjener stor ros for kendskab til hinanden, lokale kulturarv Vibeke Tandrup er valgt til deres mange iørefaldende viser undersøgelser. demonteres landet over". ny formand for sange fra 70'erne og endnu Et aktuelt eksempel på Menighedsplejen. Man har større ros for musical'en kommunal misinformation DER ER BØRN OG UNGE gospelfestival 24. og 25. Mama Mia, der nu går for der nyder godt af, at deres februar. Sigrid W. Kjær er pressedækningen af de 10ende år i London. stærkt forringede vilkår for mor har været rødstrømpe, søger orlov fra 1. august og Når der her kommer en folkebibliotekerne. Når der har man da hørt. to år frem. Man drøftede anmeldelse af en skole lukkes en filial, skriver evt. højmesse den med musical med stærk inspi DE DER VOKSEDE OP i lokalavisen et par spalter medvirken af ration fra Mamma Mia!, så om sager Men derefter går de glade tressere, har også folkemusikanterne. skyldes det ønsket om at givet inspiration til andre. man hurtigt videre til fortælle befolkningen i næste punkt på MOBILTELEFONER viser Værløse, at vi mangler et dagsordenen. For det er jo EN SKOLEELEV SØGTE sig nu at være en ren gymnasium for det er ERSTATNING, FORDI ikke et spørgsmål om liv bakteriebombe, og det skal Gammel Hellerup Gym HAN IKKE HAVDE LÆRT jo nok chokere mange. eller død, og nogle steder nasium, der med 100 elever AT LÆSE, fordi ingen må der jo spares, når og nogle lærere, der satte havde fundet ud af, at han MAN HØRER OFTE OM skattestoppet skal en særdeles vellykket fore havde læseproblemer. respekteres. På landsplan STAFYLOKOKKER, og den stilling op i begyndelsen af Måske er det fordi det nu betyder denne stiltiende slags skal man ikke gi' februar. Navnet var: viser sig, at flere og flere accept, at der allerede er videre til andre. Thank you for the music har det dårligt med at læse nedlagt 84 biblioteker, og (dansk: Tak for musikken det er jo hvad vi andre at vi inden årets udgang DER BRUGES det burde have været: Tak læser. når op på et trecifret antal MANGE ENGELSKE skal du ellers have for en lukkede filialer. musik!). ORD I DANSK Professoren skriver videre: De langsigtede konse kvenser er der ingen danske journalister der gider beskæftige sig med. Tænk en gang, hvis en tilsvarende massakre havde fundet sted blandt danske lokalaviser. Så ville der lyde et ramaskrig". VÆRLØSE MENIGHEDSRÅD

9 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 9 tv båndoptageren (PVR) samt håbe på, at ingen meddelte resultatet af håndboldkampen i pausen eller efter sidste tæppefald. Det var det farlige udgangspunkt motivationen var helt nede, indtil salen blev mørk og musikken startede med de inciterende toner fra ABBA's mange gode sange. Da der kom lys på scenen begyndte 120 minutters underholdning i et fantastisk tempo. Der var sangere, der var skuespillere, der var dansere og der var en scenekonstruktion i 2 etager og der var et kor ligeledes i 2 etager, og der var et godt orkester ledet af en musiklærer, der kunne sit fag. Anmeldelsen som sådan kan findes her: ning i vores egn fordi vi ikke har noget gymnasium eller skole for de årige. Al respekt for skole komedier, der opføres i folkeskolerne i Værløse ja, en dyb respekt faktisk men det bliver bare endnu bedre, jo ældre ungerne bliver. Ligeledes al respekt for Teatergruppen Syvstjernen og for ung domsskoler og fritidshjem, der også opfører komedier, musicals mv. ved lejlighed (Gnisten 2000 mens jeg husker det). Andre kan lave gode minder fra deres egen skoletid, f.eks. opførte min Lad mig også sige det med skole i sin tid (Vejle Gym det samme, at anmelderen nasium ) hele 3 er subjektiv, for min datter operaer, fordi vi havde en deltog i forestillingen, dels dybt engageret musiklærer. med at sy kostumer, dels Og endnu andre kan med at synge med i koret. sikkert komme på lige så Men historien er også, at gode oplevelser i kunstens man som forældre måske wikimedia.dk/index.php/gam verden ældre kan måske lidt pligtskyldigt tilmelder mel_hellerup_gymnasium huske forsamlingshuse på sig en sådan forestilling landet og diletantfore og jeg skal ikke gentage formedelst 50 kr. stillinger. hvorefter man glemmer alt (alt for meget). Dog skal Mor og Datter fremhæves: Kort og godt: I en globa om det. Indtil dagen før liseret Tv verden er det Donna spillet af Nada dagen, hvor man lige ikke bare lykken at se Dayeh (2w) og Sophie pludselig opdager, at transmissioner fra de spillet af Anna Dorph Danmarks håndbold fornemste opera og Ullerichs (2æ). De sang landshold skal spille en vigtig VM semifinale. Så er begge, så det var en fryd for håndboldscener lykken er at være tæt på og opleve, at gode råd dyre, for man kan øret. Donna/Nada havde tingene sker lige for næsen kraft i stemmen og en jo næsten ikke være af dig. bekendt at svigte den store kropsbevægelse, der Det kan jeg endog bevise, supplerede musikken kultur for noget så fornemt Sophie/Anna var fordi jeg sneg et lomme primitivt som en yndefuld og lyrisk og de videokamera med ind i sportsbegivenhed. salen og optog nogle gode udtrykte begge fint for Mærk jer vel, at disse sekvenser fra forestil skolekomedier kun bliver holdet mellem mor og lingen. Var det ikke for datter trods det, at de er opført få gange for et respekten for ophavsret, jævnaldrende. begrænset publikum ville jeg gerne dele disse Men det er bemærkel trods det, at arbejdet med fine oplevelser med alle, nu sesværdigt, at sådanne en sådan forestilling glade amatører kan sprede er det kun til privat brug overgår ens vildeste men kom gerne inden for, fantasier, med mindre man en sådan glæde omkring hvis du ikke tror på mig!) sig også takket være en altså er forældre og /hansjorn tidløs musik, som alle mærker, hvor meget det aldersgrupper holder af. trækker i de unge. Så ps! Meryl Streep har fået Min pointe er, at vi mang derfor valgte vi at tage til hovedrollen som Donna i ler den slags underhold forestillingen og indstille en kommende storfilm Klovnen Bonbon fra Værløse optræder i Monte Carlo. foto: 2007 Ole Simonsen, cirkus dk.dk Hvert år, når Cirkus Arena gæster Værløse, præsen terer cirkusdirektør Benny Berdino sin husklovn, Bonbon som Lasse fra Værløse. Lasse Nørager har boet hele sin barndom i Kirke Værløse og gik i 1982 ud af 10. klasse på Sønder søskolen for at optræde i et lille svensk cirkus. I årene derefter optrådte han i forskellige cirkus i udlan det og herhjemme. De første år var det svært at få engagement, og i 1984 måtte han da også tage på vejene med et omrejsende tivoli, hvor han passede en bamsebod var han klovn i det finske cirkus, Finlandia og her løb han ind i Tiina, som han nu er gift og har 2 børn med. De har bygget hus i Slangerup og bor der, når de ikke er på farten. De er nu i sæsonen, som varer fra marts til september, fast tilknyttet Cirkus Arena, hvor de optræder med deres klovnenumre. Herudover er Lasse ansvar lig for musik og lyd i teltet, og Tiina, som kan en masse med kostumer og rekvi sitter, er Arenas design konsulent. I Europa er der en tradition for jule og vintercirkus,

10 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 10 som vi ikke kender. Så i nov dec drager de af sted til et af de store tyske, hollandske eller franske cirkus, hvor de så fejrer julen med 2 forestillinger på en dag. Vintertiden skal også bruges til at skabe nye numre, lave kostumer, rekvisitter og musik. Bonbon og Tiina har lige deltaget i den 31. Intern ationale Cirkusfestival i Monte Carlo, jan Det er foreløbig højdepunktet på karrieren. I de indledende runder optrådte de med deres badminton, kanonkonge, kuffert og skildpadde entre samt de 5 klovne. Ved festen søndag aften fik de en specialpris og fik samtidig at vide, at de skulle fortsætte med skildpadden og 5 klovne i gallaforestillingen. nu har han bedt mig skrive også når den foregår i om det i sin netavis. udlandet så bliver man ærlig talt noget paf. En journalist og en fotograf fra Politiken fulgte dem i Så tak til Klovnens mor og en uge i Monte Carlo, og til Ole Simonsen fra det blev til en dobbeltside i cirkus dk, der har skrevet Søndags Politiken d. 4. feb. nogle fremragende skil Hjemmesiden dringer fra blandt andet dk.dk, Nyheder fra Monte Carlog festivalen og cirkusverden har også en til Dagbladet Politiken, der udførlig omtale af hele også kendte sin besøgel festivalforløbet. sestid. Jeg synes måske, det er lidt indspist, at det er mig, der skriver dette men pyt! Når jeg siger sådan, er det fordi jeg er Klovnens mor Ke Computers Bymidten 41, Værløse Telefon Nina Nø Web redaktionen kan næsten ikke nære sig for at spørge dansk Tv, hvorfor de ikke er med, når der sker noget på cirkusfronten? Som beskrevet i den foregående artikel sker det Det opfattes af artister som ikke hvert år, at en dansk cirkusartist kommer til tops meget ærefuldt at blive i det internationale inviteret til at deltage i cirkusmiljø så der er denne festival, som bliver grund til at transmittere sendt som TV show over noget, når det sker. Men det hele verden. virker på mig, som om især Dansk TV har ikke sendt Danmarks Radio er gået på festivalprogrammet de vågeblus efter den enorme sidste år måske fordi der skandale med ikke har været danske overskridelse af et artister med i 25 år. Men nu byggebudget på næsten en i 2007 har Bonbon og Tiina milliard kroner. altså været der. Hvad får vi så til gengæld Så måske får vi det at se anden end Danmarks herhjemme. største og dyreste video Mens de var i Monte Carlo udljeningsforretning en har min mand og jeg passet forfærdelige masse spille film fra Hollywood, som deres 2 børn, Julia og man sagtens kunne Joakim på 9 og 7 år og undvære i den dyrebare Tv været på weekend med tid al den stund de fleste dem i Monte Carlo, så vi kan købes/lejes for en slik kunne se forestillingen. på en DVD skive. Når Derfra sendte jeg et dansk Tv ikke er i stand til postkort til Kaj Øgård, og at hæge om dansk kultur Et gensyn med gamle annoncer... Så er der ikke mere i denne omgang redaktionen af denne udgave er sluttet torsdag den 8. februar 2007 dog blev der allerede mandag den 5. sendt en foreløbig udgave til Furesø Bibliotekernes Lydavis, der har 'deadline' om tirsdagen, hvor Farum Avis og Vær løse Nyt udkommer. Skriv gerne til redaktionen, hvis du har noget på hjertesiden: Kajs Avis Gl. Hareskovvej 261 Hareskovby 3500 Værløse Skrevet med OpenOffice Writer Sat med URW Palatino L 10 pkt fed Udskrevet som et Adobe Acrobat dokument i det åbne PDF format

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus

Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus FURESØ KOMMUNE Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl. 19.00 Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus Alle medlemmer mødt REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning 1. Sammenlægningsudvalgets

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG 6 Kære Siggi Nu nærmer tiden sig til at vi skal skifte formand, derfor vil jeg gerne på holdets vejne sige rigtig mange tak for de 20 år der er gået med dig

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen Ideer til undervisningen Læs bogen og brug den Lad eleverne sætte mere dialog til følgende passager: da Klaus gerne vil se kongen, og moderen siger nej da kongen stopper op og snakker med Klaus da kongen

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing.

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. 5 Først må du gerne lige fortælle dig navn, din alder, hvilken klasse du går i, og hvor du bor. Ja. Jeg hedder Line, og

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. vinterhalvåret 2015/2016

Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. vinterhalvåret 2015/2016 Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup vinterhalvåret 2015/2016 Hold dig opdateret på hjemmesiden: www.hvidbjergborgerforening.dk Er din husstand endnu ikke medlem - men ønsker at blive det denne

Læs mere

FALKEPOSTEN. december

FALKEPOSTEN. december FALKEPOSTEN december 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Oktoberdage i Miinchen og andre større b] f... I slutningen af september og meget langt ind i oktober drager folk fra alverdens lande til Tyskland for at deltage i det traditionelle sammentræf for at smage

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen. Indgang via gavlen (handicapindgang).

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Nyhedsbrev fra Klynge 2

Nyhedsbrev fra Klynge 2 Nyhedsbrev fra Klynge 2 Vi begynder at arbejde med nyhedsformidling fra Klynge 2 til forældre/pårørende. Vi har gjort os mange tanker i forhold til, hvad der er vigtigt at berette om. I klynge 2 mener

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted (navn/adresse) Josephine Schneiders Hus, Rostrupvej 3, 2000 Frederiksberg Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt (dato/tidspunkt) Den 19.9. 2012 kl. 17.00.

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

LEKTIONSPLAN DIG OG DIN MOBIL 2. klasse

LEKTIONSPLAN DIG OG DIN MOBIL 2. klasse LEKTIONSPLAN DIG OG DIN MOBIL 2. klasse Formål: Formålet med forløbet for 2. klasse er at give eleverne en guide til, hvad der er god etik omkring brugen af spil som apps og mobilen/tablet som både kommunikationsform,

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E 2014, Uge 8 Ugens Avis År H A L G Å R D S F H F O R 2. 3. O G 4. K L A S S E O p s t a r t e n a f d e t n y e t i l b u d U G E N S R E D A K T I - ON: Mia 2.B Anna 2.B Ida M. 2.B Oliver 4.A Louise 2.B

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 Så er endnu et skoleår ved at være gået. Hvor blev det år lige af!!!! Det er fantastisk dejligt vejr, solen skinner og børnene hygger sig i skolegården.

Læs mere

VMJK klubblad 1. kvartal 2012

VMJK klubblad 1. kvartal 2012 VMJK klubblad 1. kvartal 2012 Side 1 Nu er vi kommet godt ind i 2012, og jeg ønsker alle har haft en god jul med mange gode tog gaver og er kommet godt ind i 2012. På klubplan er vi kommet et godt stykke

Læs mere

Social- og Handicapcentret 19-09-2013

Social- og Handicapcentret 19-09-2013 REFERAT Social- og Handicapcentret 19-09-2013 Deltagere: Ole Hjuler, Anne Madsen, Hans Behrendt, Jørgen Jørgensen, Steen Rosenquist, Hugo Hammel, Tina Præst Nielsen, Susanne Strandkjær, Erik Pedersen (Blå

Læs mere

2. Beretning Præsentation af bestyrelsen: Den består af Hanne Johansen (kasserer), Lars Elsgaard (webmaster), Peter Eg og Jan Nielsen (sekretær).

2. Beretning Præsentation af bestyrelsen: Den består af Hanne Johansen (kasserer), Lars Elsgaard (webmaster), Peter Eg og Jan Nielsen (sekretær). Generalforsamling, Grundejerforeningen Mosen, 26/2 2014 Tilstede: 18, 27, 14, 20, 41, 37, 42, 28, 26, 31, 29, 15, 10, 19 og 13. 1. Valg af dirigent Henrik nr. 20 vælges som dirigent 2. Beretning Præsentation

Læs mere

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog 1 Forord Denne medarbejderhåndbog er udarbejdet og godkendt af værkstedets brugerbestyrelse. I den finder du oplysninger om værkstedet som f.eks. arbejdstider,

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court SIDSTE NYT Hygge på lørdag Årgang 3 Udgave 12 1.holdet debuterer i 1.division... Motionist camp søndag 10.00-13.00 1.holdet debuterer lørdag den 28.oktober kl. 10.00 hjemme...

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Formandens beretning ved PD Danske Lokalavisers årsmøde i Brabrand, 9. maj 2014

Formandens beretning ved PD Danske Lokalavisers årsmøde i Brabrand, 9. maj 2014 Formandens beretning ved PD Danske Lokalavisers årsmøde i Brabrand, 9. maj 2014 I stedet for den traditionelle indledning vil jeg i år lægge ud med et centralt emne for branchen, som vi i PD Danske Lokalavisers

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014 OL. Det første større SFO arrangement her i det nye skoleår er OL i Skovby. Her dyster vi mod SFO fra Skovby, Låsby og Herskind i en række discipliner som f.eks. mooncar ræs, fodbold, sjipning m.v. Arrangementet

Læs mere

Så gik efterårsferien og her på fritter1, blev det en begivenhedsrig uge:

Så gik efterårsferien og her på fritter1, blev det en begivenhedsrig uge: Fritter 1's nyhedsbrev for november 2009. Efterårsferien Så gik efterårsferien og her på fritter1, blev det en begivenhedsrig uge: Sæbekasse løb Tirsdag deltog vi i sæbekasse løb. Deltagerne fra 2.&3.klasse

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

BEMÆRK PRISEN: KUN 175,- pr. kuvert.!

BEMÆRK PRISEN: KUN 175,- pr. kuvert.! August 2006 www.krejbjerg.dk Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Høstfest Lørdag 30. september kl. 19.00 Slut op om den traditionsrige høstfest - invitér hele besætningen! Menu Hønsesalat m.

Læs mere

Organisations- og Økonomiunderudvalg Ekstraordinært møde 24. april 2006, Kl. 16.00 Møde nr. 9 Farum Rådhus, Mødelokale 1

Organisations- og Økonomiunderudvalg Ekstraordinært møde 24. april 2006, Kl. 16.00 Møde nr. 9 Farum Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Organisations- og Økonomiunderudvalg Ekstraordinært møde 24. april 2006, Kl. 16.00 Møde nr. 9 Farum Rådhus, Mødelokale 1 Medlemmerne mødt. Gitte Melchiorsen (V) var fraværende med afbud.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Husk: Nød i Præstegården

Husk: Nød i Præstegården NR. 118 NOVEMBER 2004 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Husk: Nød i Præstegården 1 Medlemsnyt. Indmeldelser: Udmeldelser: Anne-Birgitte Helbo Rosenlunden 20 5471 Søndersø

Læs mere

Indsigelse mod vindmøller ved Kragelund II

Indsigelse mod vindmøller ved Kragelund II Grønheden den 10.09.2014 Frederikshavn Kommune, Rådhus Allé 100, 9900 Frederikshavn Mail: tf@frederikshavn.dk Indsigelse mod vindmøller ved Kragelund II Idet jeg føler mig totalt forbigået i planlægningen

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Familieliv En undersøgelse blandt 8. klasses elever i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet juni 2015

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE Skolelederens beretning: Skoleåret 2009/2010 Indledning: I Danmark har vi en helt speciel ordning, som gør vores skolesystem til noget helt unikt. Man har mulighed for at vælge, hvilken skole ens barn

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Børneunderudvalg 31. maj 2006, Kl Møde nr. 6 Mødelokale 1, Værløse Rådhus

Børneunderudvalg 31. maj 2006, Kl Møde nr. 6 Mødelokale 1, Værløse Rådhus FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 31. maj 2006, Kl. 15.00 Møde nr. 6 Mødelokale 1, Værløse Rådhus Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik, som havde meldt afbud. Berit Torm (V) formand Ulla Rasmussen

Læs mere

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon S K O L E N Y T Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes Francis Bacon Vildbjerg Skole November 2011 November 2011 1. Åbent hus for forældre 3.A skole/hjem

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Ca. 55 grundejere inkl. bestyrelsen var fremmødt Velkomst v. formanden og præsentation af bestyrelsen v. de enkelte medlemmer

Læs mere

Referat OF møde 24-4-2012

Referat OF møde 24-4-2012 1. Valg af dirigent o Formand 2. Valg af referent o Shené 3. Godkendelse af referat o Vi godkender næste gang, da folk ikke har haft tid til at læse den 4. Nyt fra udvalgene o Helle vil gerne bestille

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Niels Rasmussen d. 11.11.11

Niels Rasmussen d. 11.11.11 I mange år har jeg leget med ord, første gang jeg husker var i forbindelse med en lejr for ca. 25 år siden. Jeg husker det handlede om alle vores men er, men der kom en mand Senere har jeg gjort det i

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00 Læs, lyt og se klip om: Den nye skole-reform På besøg i Den gamle

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i GF Annebergparken 6. oktober 2015

Referat fra bestyrelsesmøde i GF Annebergparken 6. oktober 2015 Referat fra bestyrelsesmøde i GF Annebergparken 6. oktober 2015 Til stede: Hans Raunsø, Lars Kristensen, Per Jørn Olsen, Ken Hjelm, Thure Jørgensen (referent). Afbud: Helle Bergmann, Jesper Thers 1. Seneste

Læs mere

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015 Side 1 af 6 Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015 Lad mig indledningsvist slå fast, at Visens Venner i Køge er en forening med en meget loyal medlemsskare, hvilket kommer til udtryk såvel ved fremmødet

Læs mere

VIGTIGT : AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M MØDETIDER: MEDARBEJDERE:

VIGTIGT : AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M MØDETIDER: MEDARBEJDERE: AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12

Læs mere

Årsberetning 2014. Vi er 60 medlemmer i foreningen i år, incl. 5 passive medlemmer.

Årsberetning 2014. Vi er 60 medlemmer i foreningen i år, incl. 5 passive medlemmer. Årsberetning 2014 I denne sæson 2013/14 kan vi glæde os over et større antal dansere på gulvet hver onsdag aften. Det mærkes, at vi de fleste aftener er 4 kvadriller. Det mærkes ved, at vi fylder rummet

Læs mere

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk Min Historie Denne bog tilhører Hvem er jeg? Din identitet har at gøre med den måde, du opfatter dig selv på hvem du selv synes, du er. Den er de kendetegn, der afgrænser netop dig fra alle andre. Du kan

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

USTEN P OLKE F Apri l 2016 Figur 1

USTEN P OLKE F Apri l 2016 Figur 1 FOLKEPUSTEN April 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til vandet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmødet på Bostedet Vinklen - CSB den 4/12 2012.

Referat af Pårørenderådsmødet på Bostedet Vinklen - CSB den 4/12 2012. Referat af Pårørenderådsmødet på Bostedet Vinklen - CSB den 4/12 2012. Tilstede: Susanne Wolfsberg, Carsten Hansen, Natacha Soelberg, Bente Holm, Anne Quitzau og Twiggy Liljehult. Forslag til Møderække

Læs mere

Møde i: Patientfeedback-møde Dato: 7. september 2015. Sted: Psykiatrisk Center Ballerup, Døgnafsnit 12. Deltagere: 5 Patienter

Møde i: Patientfeedback-møde Dato: 7. september 2015. Sted: Psykiatrisk Center Ballerup, Døgnafsnit 12. Deltagere: 5 Patienter Psykiatrisk Center Ballerup Ballerup Boulevard 2 2750 Ballerup Møde i: Patientfeedback-møde Dato: 7. september 2015 Telefon 38 64 50 00 Dato: 10. september 2015 Sted: Psykiatrisk Center Ballerup, Døgnafsnit

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG 5. April 2011 Fremtidens Plejehjem som levende laboratorium Njalsgade 106,2 5. april 2011.COM DK2300 Kbh. S info@copenhagenlivinglab.com +45 2023 2205

Læs mere

Kampagne Projektbeskrivelse

Kampagne Projektbeskrivelse Kampagne Projektbeskrivelse Case: Lykkeposer, Poser som skal pyntes og blive kaldt for lykkeposer. Ingen skal vide hvad der er inden i dem. Det foregår i kødbranchen, hvor der er nogle gange kunder som

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Beringsminde-Nyt www.beringsminde.dk

Beringsminde-Nyt www.beringsminde.dk Beringsminde-Nyt www.beringsminde.dk 36. årgang nr. 3 December 2012 Vinterudgave Referat fra generalforsamlingen er at finde på foreningens hjemmeside www.beringsminde.dk. Det bli r måske hurtigt en kold

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidshjemmet Dronen februar 2016

Nyhedsbrev Fritidshjemmet Dronen februar 2016 Nyhedsbrev Fritidshjemmet Dronen februar 2016 www.ib3.kk.dk Gammeltoftgade 19, opg. 27, 1355 København K Tlf.: 33 13 61 41 # 4 E-mail: nicoju@dronen.kk.dk 3.klasse på SMK En flok studerende fra Ålborg

Læs mere

Juniorudvalgsmøde 19/1 2015

Juniorudvalgsmøde 19/1 2015 Juniorudvalgsmøde 19/1 2015 Sted Til Stede : Hos Hans, Almuevej 7, Skanderborg : Hans Hussmann, Jens Ib Søborg, Ole Roed Bloch, Bjarne Alstrup (Bestyrelsen) og Henrik Meyer Thomsen (Referant) Ikke til

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2013 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere