Tunnel mellem Værløse og Farum? Tankespind drøm. eller virkelighed... Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 1. Nr. 5 8.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tunnel mellem Værløse og Farum? Tankespind drøm. eller virkelighed... Kajs Avis 2007 Nr. 5 8. februar 2007 side 1. Nr. 5 8."

Transkript

1 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 1 undergrunden under Farum Sø? Nr februar 2005 Tunnel mellem Værløse og Farum? Billederne her er fra Bavnestedet i Værløse og viser begyndelsen til en konstruktion, hvis formål ikke er helt kendt. Der er altså tale om nogle vældige konstruktioner over 2 meter i diameter. Hvad værre er de vil nok tiltrække et yngre legelystent publikum, og da Bane Danmark ikke kontrollerer hegnet til S baner mere, så er der fri adgang til de trafikerede jernbanespor lige bagved. Skulle du have oplysninger om projektet, så skriv til redaktionen herom, så vi kan berette mere. Fra særdeles velinformeret kilde (Jan Hansen VVS) forlyder det, at det er et regnvejrsbassin, der er under opbygning. Vi afventer også et svar fra Furesø Kommunes tekniske afdeling om Man kan ihvertfald ikke fænomentet. finde oplysninger på... Furesø Kommunes Og det kommer her, idet hjemmeside, der ellers Drift og Anlægschef Hans påstår at vide alt og ikke Dyrby Kloch fortæller behøver en kritisk og følgende: uafhængig presse. Arbejdet ved Bavnestedet er ikke en tunnel, men et spildevandsbassin. På Værløses gamle hjemmeside lå nedenstående information om anlægget. Pga. af det generelle arbejdspres er det desværre Mit bud er, at man vil ikke alle informationer, der forsøge at lave en tunnel er blevet ført over på den mellem de to gamle nye hjemmeside endnu. kommuner, idet der faktisk Anlægget burde også være mangler adgangsveje beskrevet i Værløse mellem de tre rådhuse. Og Kommunes hvorfor ikke bruge informationsannonce i overskuddet fra Flyvesta november/december. tion Værløse og gå i Entreprenøren burde have Skriv frit til web redak tionen (hvis du sidder ved en Pc koblet til Internet, så brug denne epost adresse: hansjorn(c)kajsavis.dk (husk at ændre (c) til et snabel eller krølle a På kommunens gamle (risikoen for 'spam' gør, at hjemmeside (Værløse delen) kunne man tidligere vi helst ikke annoncerer den korrekte adresse, for følgende om arbejdet: store robotagtige Gravearbejde ved "høstmaskiner" kører hele Nørrevænget og tiden siderne igennem for Bavnestedet at høste disse ting, så man kan genere folk) Gravearbejde ved Nørrevænget og Bavnestedet fra december Tankespind drøm 2006 til april 2007 eller virkelighed... Spildevandsbassinet ved Bavnestedet er gammelt og Var der ikke rimelighed i, utidssvarende, og der skal at de valgte politikere og derfor etableres et større, den købte forvaltning også nedgravet bassin på det var borgerens problemløser grønne areal ved Nørre for ikke at sige ven vænget. Formålet er at... opmagasinere det mest Kunne man ikke undgå urene vand i forbindelse små problemer ved at med kraftigt nedbør og hjælpe hinanden i en derved forhindre, at der jungle af skrivelser der udledes forurenet vand i bruger ord, vendinger, vandløb og søer. henvisninger som selv Arbejdet påbegyndes i computerens stavekontrol december 2006 og forventes erklærer ukendt... færdigt i marts april Når denne egn ikke er en Endelig siger Hans Dyrby Værløse kommune vil man Klock, at.. arbejdet også nok føle at der er blevet blev annonceret i længere til al ting. Unge kommunens og tilflyttere kan spørge informationsannonce den hvorfor bliver al ting 12. december 2006 i Værløse anderledes hvis man Nyt. sammenligner med tiden Web redaktionen siger tak før et kommunevalg og for denne grundige tiden derefter. information og har stor Var der ikke et skær af at forståelse for, at der netop "hvis du stemmer på mig omkring kommune vil jeg også være DIN sammenlægningen kan hjælp i nøden eller bare i have været problemer med hverdagen, det er jo dig der koordinationen mellem de er med til at lønne mig" oprindelige og den nye... hjemmeside. Nogen har spurgt hvorfor... noget så kan ændre sig til Her er der plads til flere få uger efter et valg. lokale nyheder, skulle du Hvorfor skal man så høre at komme ud for nogle lige politikere og borgere ikke som ovenstående reportage taler samme sprog. Hvorfor viser... skal man så høre at "vi sat et skilt op med kontaktinformationer. Jeg vil lige følge op på den del så man kan se hvem det er der arbejder der ude.

2 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 2 tager ting med os hjem, vi ser på dig, vi lytter og du er efter lovgivningen blevet orienteret" o.s.v. Nu lever vi med det "repræsentative demokrati, hvis I ikke er tilfreds med vore afgørelser må I vælge nogle andre ved næste valg". "Vi lytter og orienterer læser læserbreve og ser på sagerne. Men når der skal afgøres er det os der bestemmer. Hvis I fortsætter skal I vide at forsinkelser af projekter kan skabe problemer siden hen. Vi har ansvaret, det er os der afgør og vi er valgt til det". Oplevelser før et valg er meget anderledes end de indtryk borgere får som tiden går når meget er faldet på plads. Ingen borger er valgt til noget som helst uden man ændrer sig. Det er en kendsgerning at borgere i ens bagland ikke er bange for at fortælle om absolut meget positive oplevelser med sin kommune og med politikere. Men oplever man et eller andet der ender anderledes så undrer man sig for egentlig burde valgte politikekere og embedsmænd også være borgerens medarbejdere. Ikke mindst i spørgsmålet om forskellen på borgeren og politikere og embedsfolket når snakken går om hvordan man skal forstå/tyde lovgivernes lidt vanskelige skriftsprog. Sidst og ikke mindst er der spørgsmålet om et emne som TID. Der forekommer ikke meget der udgår fra et offentligt kontor uden der fastsættes en TID for at give en kvittering eller et svar. Men man har fortsat aldrig fået et kort der tilsendes efter alle henvendelse fra det kontor man henvender sig til med et registernummer man kan spørge til. Et kryds hvor dine henvendelser behandles og en dato hvor man kan forvente et svar. Man kan stort set ikke møde en person der ikke har hørt om andre der aldrig fik en kvittering for en henvendelse til det offentlige og altså ikke en bekræftelse. De der har det sværest er de der har sager der kører i årevis omkring forhold der præger deres dagligliv fordi det næsten er uden ende. Nogen lever i stor usikkerhed og tør end ikke spørge om man har modtaget deres brev. Men man kan også lytte til oplevelser der er meget positive og hvorfor er det så ikke meget vigtigt når nu det er de valgte der kan bestemme. En politiker sagde engang at hans største oplevelse havde været som nyvalgt, at gå rundt og tale med at mennesker det havde givet h/h en anden og meget vigtig oplevelse når nu man var blevet noget man var valgt til. En borgmester der var med i de år hvor land blev til by sagde ved sit første møde efter valget: Det er med fuld respekt for hinanden at vi har levet en tid med hinanden og sikret grundlag for et valg. Nu da det er overstået lægger vi den politiske snak på hylden og står sammen om at skabe den bedst mulige kommune for borgerne.... I VORE DAGE er det godt at så mange sørger for, at man skal frede så meget som muligt når man oplever at men'sker mere og mere freder sig fra andre men'sker MEDLEMMER AF FURESØ BYRÅD 3500 Jesper Bach, borgmester Tlf Susanne Mortensen, viceborgm. Tlf Lone Christensen Tlf Lisbeth Lykke Harsvik Tlf Ulla Rasmussen Tlf Henrik Nord Tlf John I. Allentoft Tlf Jane Isdal Tlf Steen Horstmann Tlf Kurt Bork Christensen Tlf Svend Erik Jørgensen Tlf Øjvind Vilsholm Tlf Jørn Johan Nielsen Tlf I de seneste år har man taget afsked med en række af de mere modne hjemme hjælpsmedarbejdere men nye uddannelser skulle fylde pladserne ud men det møder vanskeligheder nogle steder. Ikke mindst fordi der i dialogen som man har nogle steder er opstået et ønske om at imødekomme kravet om en opvurdering af hjemmehjælperens rolle i det moderne samfund. I første række med teknik men i særlig grad med en aflønning der har fundet sted og kan blive en løftestang for løsninger i andre områder. I Furesø kommune skal man nok regne med at der forud for arbejdstiden ligger en transporttid fra et andet område før tjenesten tager sin begyndelse fordi alt det nødvendige personale ikke er lokale beboere. Furesø kommune der i dag er et større område søger personale til dagvagt som nattevagt og tilbyder udviklingsmuligheder. "Indkøbscentral Nordsjælland" 23 medlemmer stemte for hovedforslaget og der var fuld enighed om, at man skal sikre at man ikke vil hente besparelser på grund FURESØ KOMMUNE af børnearbejde. Man skal I Furesø kommune hedder også kunne afvise varer det, at man er i fuld gang man ikke er tilfreds med med at opbygge et nyt team men man ville ikke kræve der vil gøre en forskel hos sikre arbejdsforhold og kommunens borgere. For godt miljø for de der øjeblikket søger man deltager i produktionen. personale og frister dem til Øjvind Vilsholm var den at komme og være med når eneste der stemte imod, den det nye skal bygges op. tidligere borgmester Lars Som en fristelse tilbyder Carpens deltog ikke i dette man personalet gratis punkt på dagsordenen.. fitness der er en moderne Nu skal man sammen med form for kropsbevægelse. en række andre kommuner

3 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 3 og sammen med "Indkøbscentral Nordsjælland" sikre at Furesø antagelig henter dagligvarer og serviceydelser fra andre områder. De der i et og andet repræsenterer den lokale handels og håndværkerstand har ingen sympatisører blandt folkevalgte. Mange af de selvstændige er mere optaget af at holde skruen i vandet, medens de fritages for at sende regninger til deres egen kommune elektronisk. NÅR KOMMUNENS UDVALGTE VEDTAGER, AT HENTE GEVINSTER VED STORKØB og nærmest vil hænge institutioner ud, hvis de svigter storkøbet ved at hente varer i de lokale butikker eller hos en lokal håndværker. Det er jo heller ikke den slags repræsentanter der tager pladserne op, når de valgte drøfter kommunens indkøbspolitik som denne onsdag. Men det er jo også forlængst indrømmet som et fakta, at handels og butiksfolket skal holde sig fra det politiske og leve med "det repræsentative demokrati" og så ellers holde sig til "deres verden"... kan være op til kr. mere i Farum delen end i Værløse delen, og det skal også have vist sig på andre områder i Furesø kommune. Men man vil sikkert arbejde med det, når man opdager den forskel på forskelle. Det kan sætte tanker igang for hvad vil der ske hvis man finder frem til at folkeskolens lærere i 3500 ikke får kr. for lidt i løn, men lærere i 3520 delen får kr. for meget? På den anden side vil vil nogen måske påstå, at når man i Farum delen betaler mere i skat, skal de vel også have mere at betale skat af. Men sådan er det bare ikke... FREMTIDENS ARKÆOLOGISKE ARBEJDE SKAL VARETAGES AF HØRSHOLM EGNSMUSEUM der de seneste år har varetaget disse opgaver for Farum. I de seneste år har det været Kroppedal i Taastrup, der har stået for de arkæologiske undersøgelser i Værløse. Trods et stærkt indlæg fra Jørn Johan Nielsen, støttet af Kurt Bork Christensen stemte 17 medlemmer for at arbejdet fremover skal varetages af Hørsholm Egnsmuseum, der antagelig skal gøre Kroppedals FORSKELLE PÅ arbejde færdigt. Det skulle LØNNINGER I TO være vedtaget at man vil FORSKELLIGE bevare en gravhøj i Ryget KOMMUNALE Skovby. I debatten nævnte man HALVDELE. også at samarbejdet med Frederiksborg Amts Avis Kroppedal ville have været skriver den 2. februar at der uden en udgift på ca. er store forskelle på kr. i løbet af de fire lærerlønnen i Furesø år kommunes to halvdele. Der... BYRÅDSMØDERNE DER HOLDES I FURESØ KOMMUNE afholdes i Farum's rådhus, da man ikke har plads til et bord med plads til 28 personer. Det første officielle offentlige møde blev afholdt onsdag den 31. januar allerede kl Det egentlige tilhørertal var ikke overvældende, men et stort antal skoleelever havde valgt at se på hvordan man afvikler de store møder i den nye kommune SkovgårdsNyt SKOVGÅRDEN Center for pensionister og ældre borgere med talrige aktiviteter og den kommunale genoptræning telefon Aktivitetscenter med støtte af brugere og frivillige. Cafe og gavebutik køb husets eget blad for en ti'er... For rygere er der indrettet en udendyrs rygeafdeling med en smule varme. Regnskabet for julestuen viser et overskud på ,50 der er tilført aktivitetskontoen. Der er fri entre. Onsdag den kl underholder René Schmidt med jorden rundt på en times tid Der er fri entre. Onsdag den kl SANGPROGRAM MED HELLE OG ARNE Helle er medlem af brugerbestyrelsen og synger medens Arne spiller dertil. Det er et program der består af sange fra revyer og sange man kan synge med til. Der er indlagt kaffepause og så er der fri entre. Onsdag den kl er der rejseforedrag ved Per Dalskov, der fortæller om en rejse til Australien. Fri entre. Søndag den 4. marts kl er der SØNDAGSHYGGE. DAGENS RETTER der koster 34 kr. og desserten l1 kr. ses bedst i Skovgårdens eget blad men køkkenet kan godt komme ud for, at der skal rettes i programmet. Det forlyder at der arbejdes med en ældrepolitik, men ikke med vanen med at Påskecaféen tinder sted kalde det noget med onsdag den 28. marts kl. ældre i cafeen. Den nye form for politik skal også handle om en DER ER slags bevægelsesinspi FASTELAVNSFEST ration, der kan tage over fra fredag den 16. feb. kl de år man var på arbejds Sambarytmer ved Skov markedet og det VAR den gårdens dansehold og absolut bedste og billigste fastelavnssange ved form gymnastik og dans Mogens Balslev. Der er eller for lettere bevægelser, kaffe og kakao samt som man kunne tilpasse sig fastelavnsboller. Det vil alt efter ydeevne og tage være festligt hvis brugeren med sig hjem som en slags klæder sig lidt ekstra ud på morgenbevægelse foran dagen eller bare tager en spejlet. sjov fjollet hat på.

4 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 4 Man har da også hørt at man skal have en slags politik for sundhed, der også omfatter sundere mad vægtkontrol m.v. Men i høj grad mere bevægelse. faktisk en sikkerhedsnål udviklet gennem tiderne fra en simpel bøjlenål til en holder af klæderne sammen til også at fungere som et brystsmykke. Hagekorset er et soltegn i ældre tid kaldet swastika. For de der er bange for Det er af værdi man glatte sten på bymidten findes et og andet man kan kender historien om Dette er begyndelsen til en 3 siders historie om det gamle sætte på sko og støvler så WITHERLØSÆ Værløse, som blev trykt for man ikke oplever at glat glimt af historien skrevet af længe siden i Hareskov føre er farligt. Apoteket har Tove Werner Larsen, Hans Værløse Avis og som nu er den slags udstyr hører man. Jørgen Hansen. Tegninger gravet frem fra arkiverne. Den kan læses i sin helhed på: af Ib Friis Savnet man lidt mere wikimedia.dk (slå op på Værløse og følg lænken til Witherløsæ) kontakt, bør man aftale Navnet VÆRLØSE med hinanden at man fortæller os, at byen er en af ringer sammen en gang om de ældste landsbyer i Annoncer og småsnak dagen for ligesom at melde Danmark. ud at man har det godt. Jan M Foto Bymidten 50 Videnskabsmænd mener, Skiftes man koster det ikke at bynavne, der ender på Farvefilm på en 1 time en bondegård. løse" stammer helt tilbage Pas/ID foto kr. 80, måske skal betale tyven eller tyvene erstatning medens urmageren sidder spærret inde så han ikke skyder nogen igen... Men han skal nok betale røveren erstatning for svie og smerte I FURESØ KOMMUNE skal man ikke tro man er imod biler, men de der kører forbi på motorvejen støjer, og de der kører på villaveje har ikke rene udstødninger... I det hele taget er det svært at finde de mennesker der respekterer, at biler bevæger sig, fordi der er et formål. Nu er det jo også farligt at køre i tog, hvis der kan stikke asbest ud her og der, til jernalderen. fordi de rejsende skærer i I SKOVGÅRDENS CAFÉ I gamle papirer kunne man NYHEDER på din telefon sæder og paneler... kan man købe et gavekort se, at navnet blev stavet for de af os, der ikke har IT der kan byttes ud med WITHERLØSÆ. o.l.: Drej 1830 RESPEKTEN for folk der dagens ret o.s.v. Tast 1 for nyheder altid kommer for sent fører WITHER er det samme ord, Tast 2 for sporten til, at man sender flere og vi kender i ordet ved træ". Tast 3 for vejret flere tog af sted. Måske var HJEMMEPLEJEN Derfor kan man oversætte der alligevel ikke plads på ER GRUNDLAGET FOR navnet VÆRLØSE som: UHELD VED INDBRUD... skinnerne. AT MAN KAN KLARE Indhegningen eller marken For et par år siden var en SIG MED DE ved skovene. Som man kan mand i færd med et ALLE ER IMOD EKSISTEREDE se det også i dag. indbrud et sted ved MOBNING men der findes PLEJEHJEM. Roskilde. Da der var nogen et utalligt udvalg af emner "Længst muligt i eget Udgravninger i de senere år hjemme måtte han løbende så man kommer aldrig hjem" er en uvurderlig viser, at her på egnen har flygte fra huset, da han mobning til livs... værdifuld mulighed for at boet mennesker i mange år faldt fordi grundejeren lade mennesker fortsætte før Kristi fødsel. Det viser deres tilværelse, hvor man stolpehuller hvor man har ikke havde fået sneryddet DER ER KOMMUNER der og glatførebekæmpet. Et engang tog hjælp af de er fortrolige med faciliteter kunnet måle store og små brækket ben førte til at selvejende og hvor man finder et og bygninger op. tyven forsøgte at få børneinstitutioner, men nu andet man skal bruge til erstatning på grund af forsøger man at tage afsked aktiviteter man kan bruge i Alugod smykket er fundet i ejerens forsømmelse. med denne, fordi de er for det daglige uden at ulejlige Værløse. Det er en sølv dyre. nogen. Det er også gode fibula med runeindskrift FORLEDEN MÅNED tog daglige bevægelser, der og hagekors. Det er fundet en urmager sagen i egen JOURNALISTER SKAL ligger i det man kan klare på den nuværende flyve hånd. Han kunne ikke OGSÅ INDFØRE ved egen hjælp. plads i nærheden af forsikre sine ure og lagde LIGESTILLING med Så er der igen opstået et Hjortøgaard. så en revolver under en hensyn til lille hul, hvor dit disk og brugte den, da tre CAVLINGPRISEN. Hidtil visitkort kunne stå I nyere tid kalder Værløse røvere mødte frem for at har kun fem kvinder spejdere sig ALUGOD. stjæle ure fra hans butik. modtaget prisen. Det skal og husk: Det koster FIBULA er det latinske ord Han skød på et par af dem, der gøres noget ved men ikke noget for en bøjlenål. En fibula er og nu forlyder det, at han måske især kvinderne.

5 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 5 NU SKAL DER VÆRE KVINDER DER VÆLGER at få deres børn, medens de går derhjemme og studerer, og så skal de måske sikre sig en far noget tidligt... Avis er glemt hvorfor? I KØBENHAVN der er en stor by har man haft problemer med regnskaber og budget i skoleområdet, så der skal skæres urimeligt på mange områder. Børn og lærere protesterer. Den ansvarlige har taget sit tøj, selvom nogen antydede, at der ikke var nogen ansvarlige. Men der skal spares, og det kan der ikke komme noget godt ud af, siger forældre, børn og lærere. Det kunne også tænkes, at redaktionen ikke har overskud til at medtage elektroniske aviser, som jo enhver kan starte for en slik. Furesø Bibliotekerne har ansvaret for at lave lydavisen, og redaktionen er nu placeret i Farum Bibliotek, der måske ikke I DERES HJEM tog det lidt kender til Kajs Avis? længere tid at sende far'en på indkøb i et supermar Eller er det fordi Kajs Avis ked, fordi han ville sikre ikke udgives på tryk og sig at han ikke kom hjem distribueres som med noget gammelt kød reklameblad hver uge, at... den ikke regnes for noget? Svar: Og der kom et prompte svar fra Furesø Lydavis' redaktør Karen Kristensen, der fortalte, at det var en forglemmelse, at Kajs Avis ikke var nævnt på lydavis siden. Til gengæld burde vi (eg. Kajs Avis) måske sende lydavisen en trykt kopi af ugens avis hvilket hermed være gjort. Idet det også skal nævnes, at der er en del overlappende / gentagende stofmængde, hvor lydavisen naturligvis forbeholder sig retten til at vælge. En tak fra web redaktionen til lydavisen for et promple og konstruktivt svar. anbefalet af museumschef Cathrine Kyø Hermansen vedtog byrådet med 17 stemmer, at det fremover skal være Hørsholm, der viderefører det arbejde, der nu også skal omfatte Værløse egnen. Her er man stort set færdig med de store områder, medens det antages, at der skal graves steder på den gamle flyvestation hvor man meget tidligt fandt spor efter beboelse. Småsnak I BYMIDTEN HAR MAN FÅET PLACERET DE STØTTEPILLER DER SKAL BÆRE Danske folkebiblioteker OVERDÆKNING AF ET har ansvaret for, hvad der GANGSTRØG, så skal det Arkæologi indkøbes af bøger det er vise sig om det bliver en ikke et byråd eller andre passage, der er beskyttet DET HØRER MED TIL embedsfolk, der HISTORIEN at man i nyere mod regn og sne når den bestemmer her. Det står i tid fik indført den ordning, stride vind går gennem Biblioteksloven, og det er centret. at man før byggeri i nye en god ting med en sådan områder skulle foretage uafhængighed. At man SYDBANK der fik en filial arkæologiske DER ER MODERNE anvender et undersøgelser for at se, om i Ballerup er en af 110 BYGGERI der forud viser kvalitetskriterium for hvad, der fandtes spor af tidligere fordelt mellem omkring sig at koste 50 60% mere der skal anskaffes og/eller kunder, tiders beboelser. Selvom end forud skønnet. udgives via aktionærer og med 2400 det var gravearbejdet der biblioteksvæsenet. startede den arkæologiske medarbejdere i dag er det interesse på Værløse egnen landets fjerdestørste bank. Så tilbage står, om det er en Cantinos på Læssevej 5 enedes man om at overlade mangel på kvalitet, der får det omfattende arbejde til TD låseservice De er rigtig gode til at Furesø Bibliotekernes Bymidten 38 Kroppedal museet i lave pizza'er lydavis til at overse Kajs Skomager / Tasker & Taastrup, der er en Avis. Lædervarer moderne aktivitet der har medarbejdere der nu i flere Personligt tror jeg, at år har gravet i Værløse. Ved Lydavisen biblioteket ikke vil indtale sammenlægningen med tekster, der kun er Der er skrevet meget om Farum har man så oplevet, PLEJEHJEMMET RYETBO publiceret på nettet så lydavisen både i at man skulle tage stilling søgte en derfor vil jeg tilbyde Frederiksborg Amts Avis til, hvad flertallet mener er aktivitetsmedarbejder 20 Lydavisens redaktion, at og her på Kajs Avis. den bedste løsning, selvom timer om ugen fordelt på 4 jeg sender dem en Førstnævnte gør dage. Ryetbo har 6 man siger, at man papirkopi af den ugentlige opmærksom på, at der terapister og en hyggelig respekterer begge centres indtales fra samme blad + Kajs Avis. terapi med en travl ekspertice. de tre distriksblade fra Der har været flere menu er hverdag. Der bor 60 Farum Mediecenter: Farum Web redaktionen/hansjorn har om hvilket ccnter, der beboere på Ryetbo, som får forfattet dette indspark. Avis, Furesø Weekend og skulle videreføre arbejdet i individuelle tilbud om Værløse Nyt. Men Kajs aktiviteter. Der er daglig den nye kommune, men

6 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 6 gymnastik og grupper med emner som litteratur, musik og bagning. Vi kører ture i beboerbussen og vandrer om mandagen. Der er rig mulighed for, at du kan komme med gode ideer og sætte dit præg på hverdagen. bevaringsværdige. En vurdering viser at en renovering så man sikkert kan være i bygningerne vil koste millioner kr. Udvalg der har set på lokaliteterne siger, at de to lokaliteter ikke vil være egnet til idræt. Placeringen er geografisk uheldig og de BG BANK skal nu lukke 30 mange millioner kunne filialer og indgå i den finde bedre anvendelse danske bank noget der andre steder. Undersøgelser kom overraskende også for Kurt Bork har foretaget kunderne hedder det. viser, at Indenrigsmini steriet afviser at de mange MANGE BORGERE har millioner der skulle ikke oplevet lettelse ved anvendes på de to indførelse af digital bygninger kan fradrages, selvbetjening... når man til sin tid gør op hvad kommunen har tjent på den gave, der er Sydlejren. Her må Furesø Er gode råd dyre? kommune kun tjene 100 Skal jeg vælge det nye mill. resten skal tilgå styresystem Windows Vista staten. Borgmesteren ville Skal jeg betale 500 kr om året gerne se brevvekslingen resten af mit liv for at med Indenrigsministeriet, beskytte mig mod virus før han svarede. Eller vil du have et frit valg?... Spørg PCykologen Hans Jørn Hvis Furesø kommune tager imod Kubens gave, jeg har et svar på alt 75 kr. overtager man ansvar og for 15 min. konsultation pligten til at bevare og Åbent mandage og fredage ml tlf restaurere bygningerne på et areal som Kuben fortsat hurtig vej til mediet ejer. Hvis kommunen modtager gaven, skal man tage stilling til om Kommentar til byggefirmaet skal have ret KUBENS gave til til at opføre nogle ekstra boliger på et andet areal i Furesø Nordlejren. Ved Furesø kommunes første møde den 31. januar var der ingen spørgsmål fra Smalltalk tilhørere, men Kurt Bork Robert Baden Powells Christensen bad om at få fødselsdag den ordet for at beklage, at man fejres. Den 1. august 1907 på flere udvalg beskæftiger tog han 20 udvalgte drenge sig med, hvad man kan med på en tur til en lejr på bruge en gymnastiksal og øen Brownsea ved en hal til som Kuben har Englands sydkyst, hvor han foræret Furesø kommune. afprøvede sine tanker om Kuben havde købt en spejderbevægelse med Nordlejren velvidende at bl.a. primitiv madlavning, de to bygninger var krævet knob, orientering og naturkendskab. Siden er medlemstallet vokse til ca. 38 mill. i 216 lande. EFTER HÅNDBOLD kan bogen han skrev Ulrik Wilbek TRO PÅ DIG SELV være en hjælp til andre Min vej til at udvikle og motivere mennesker... MERE OG MERE LÆSER MAN OM DAGENS DEBAT, at det kan være svært at finde et eller andet i Danmark, der kan være hemmeligt... FURESØ KOMMUNE: Byrådet holdt møde den 31. januar. Der var ikke spørgetid på dagsordenen. Men forvaltningen konstatererer, at der ved udløbet af 2006 var god overensstemmelse mellem de to kommuners budgetter og faktiske forbrug. Som medlemmer af Hegnssynet valgtes Per Edrén, Terkel Birkholm Jacobsen og Heidi Storck. De samme tre medlemmer skal være synsmænd m.h.t.. mark og vejfred. 4 punkter på dagordenen blev udsat med henblik på en nærmere vurdering. Man godkendte kommunens oplæg til indkøbspolitik, der skulle give kommunen en besparelse ved indkøb af dagligvarer m.v. og diverse tjenester på 2.5 mill i Man vil sikre at kommunens fordel ved fælleskøb med andre kommuner ikke baseres på børnearbejde. Lavere priser gælder for et begrænset varesortiment og det er kun dette sortiment der ydes særlige rabatter på. Sammenlægningsudvalgets eget budget for 2006 har en ramme på men der forelå ikke en endelig oversigt over årsafslutningen Principper for høring af råd og nævn på social og sundhedsudvalgets område sendes til fornyet behandling i økonomiudvalget. Man godkendte hvem der kan tegne kommunen ved køb, salg og lokalplaner m.v. Med hensyn til lokalråd sendes sagen til nybehandling i økonomiudvalget. Kommunen vil oprette et borgerpanel der består af 700 personer. Man godkendte principper for brug og opstart. Fra overtager Furesø kommune Farum kommunes opgaver m.h.t. Farum Fjernvarme og i den forbindelse sproglige rettelser i vedtægter Man godkendte at der til nyanlæg og renovering af kloakker i Farum frigøres kr Til en fælles teknisk driftsfdeling på Ny Vestergårdsvej frigives 1 mill.kr., da man med øgede medarbejdere får brug for flere p pladser. Til vejrenovering af veje i kommunen frigøres kr. for 2007 Til kloakrenovering i 2007 frigøres Måløv renseanlæg, der er et fællesskab mellem flere kommuner, skal have en ny gasklokke, der skal erstatte en nedslidt, der ikke mere er tæt. Gasklokken er en enhed, der opsamler den

7 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 7 biogas, der produceres i anlæggets rådnetank. Man bevilgede et rammebeløb på 1/2 mill.. Der er på budgettet afsat til formålet. Til kortlægning af trafikstøj bevilgede man kr., Det sker efter henvendelse fra borgere. Udover støjen er der forureningen, som der blev nævnt under behandlingen men i forbindelse med valgløfter skal man huske, at den største fristelse var ønsket om at tildække dele af motorvejen, der løber gennem Furesø kommune. Anlæg af rundkørsel ved Lejrvej/Kirke Værløsevej skal også have cykelsti til den gamle Nordlejr. Projektet kan udarbejdes for et beløb på kr. Der er forud bevilget På mødet frigav man yderligere til formålet. Anlæg af cykel stier forventes udført i juni Til renovering af den nedslidte rundkørsel på Williams Plads i Farum frigjorde man kr. Arbejdet skal udføres til efteråret. Hareskov skole og Søndersø skolen skal have opgraderet de tekniske anlæg, der styrer ventilation og varme. De i budgettet nævnte kr, blev frigivet til formålet. Furesø Golfklub, der er anlagt på arealer i Farum og Birkerød kommuner i Birkerød drejer det sig om 20 ha. fik aftale om leje af arealet i Farum for en afgift, der svarer til markedsprisen for leje/ forpagtning af landzone jord. Golfklubben skal også have afsluttet forhandlinger med Birkerød kommune. For print og kopi af papir på bibliotekerne vedtog man, at det pr. kopi skal koste 1 kr. Det sker fordi den netopkoplede maskine i Værløse ikke kan skelne mellem print og kopi, hvis der var forskellige priser på denne service. En følelsesladet debat om den museumsvirksomhed der fortsat skulle grave efter spor fra kommunens fortid førte til, at 17 stemte for at fortsætte samarbejdet med Hørsholm Egns Museum. 8 stemte imod. På mødets dagsorden var der ikke spørgetid, men Kurt Bork Christensen stillede borgmesteren det spørgsmål om det var rimeligt at kommunen overtager Kubens pligt til at bevare to nedslidte bygninger og anvende 23 millioner på renoveringen. Borgmesteren lovede at se på spørgsmålet, der dog ikke var endelig afgjort. NU VISER DET SIG at der også kan være nogen der lider af talblindhed. SKOLEPROBLEMER I KØBENHAVN hvor der var sløseri med regnskaber og respekten. Nu viser det sig, at man med den milde vinter og nogle andre ting kan skaffe de manglende millioner og så er man sikkert ude over at skulle hænge nogen ud som ansvarlig. Men den slags er heller ikke noget nyt... har besøgt hulen før... Nogle steder har man set andemor sejle omkring med det første kuld baskende ællinger. INDENFOR FORSØG MED SKOLEGANG hører man, at man har gjort forskellige forsøg på starten på mange års skolegang. Der er forsøg igang, der betegnes som den rullende skolestart. Her venter man ikke til skolens officielle skolestart, men starter frit den dag man fylder 6 år, NÅR FORÅRET kommer er andre starter ved månedsskiftet, medens der flere der er blevet andre lader barnet starte træt... hvert kvartal. Ved forsøgene har man NU VED MAN DET hvis der er sket noget med aldersintegrerede klasser, hvor børnene går i klasse klimaet, er det vores egen skyld, og så kan man tænke med børn der er fra 6 til 8 9 år. Det er først ved over det. overgangen fra 3. til MOBBE ER en anden form" 4.klasse, man deler børnene op i årgangsopdelte klasser. for at drille men mere barsk DET ER IKKE SÅ LIGETIL EN FAMILIE JØRGENSEN AT INDBETALE store Småsnak regninger på postkontoret. fra Værløse vandt en konkurrence om at blive en Hvis man ikke er et kendt Gladsaxe Bladet ansigt kan man blive afvist, tegneseriefamilie i en fortæller om en hvis ikke man har passet børnekanal, der hedder byrådspolitiker, der i med. Det er efter besked fra Nickelodeons ved at mange år er gået under EU og for at sikre sig imod, navnet Mangenavne" fordi skrive en dagbog der skulle at der er tale om hvidvask han havde mange. Da han give baggrund for af penge eller måske fra et tegningerne. De var senere søgte om at få det røveri. deltagere i en større som mellemnavn, fik han konkurrence med mange afslag, men han prøver BILISMEN KUNNE SLET deltagere, og udover at endnu en gang. IKKE UNDVÆRES... overleve som tegneserie, 45 milliarder kroner er vandt man en rejse til Frederiksborg Amts hvad det danske bilfolk Florida. Og det hele skal Avis havde sendt nogle betaler til statskasse i form nok have været en spørgsmål til 11 kommuner oplevelse værd. af forskellige afgifter i via mail for at se, hvor løbet af et år. længe om at svare på de MUSVITTERNE har samme spørgsmål. NOGEN HAR iøvrigt oplevet den milde vinter Allerede dagen efter havde som et tidligt forår og er udnævnt 2007 til Furesø svaret men ellers KULTURÅRET langt med at besætte var der nogen så det vil året nok blive fuglekasser og tilføre nyt spredning... materiale. Man har ligesom præget af... en fornemmelse af, at de

8 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 8 DE KINESISKE KULMINER er de farligste i hele verden. På et år er minearbejder blevet dræbt på grund af eksplosioner, oversvømmelser og andre ulykker. men endnu flest danske. Skal vi så bekymre os om det. havde møde den 30. januar.... DER ER OFFENTLIGE Der var afbud fra 5 PAPIRER, hvor det er svært medlemmer. Man at få flyttet et komma, hører besluttede at undersøge man... regler for anvendelsen af SUNDHEDSSTYRELSEN ligningsmidlerne. Man er konstaterer, at 23% af indstillet på at afholde DER GÅR PANIK i folk, nytårsfesten også næste år. drengene i gymnasiet Jan Hansen VVS A/S drikker alkohol i når de store kæder her og Alarmsystemet skal VVS, fjernvarme, naturgas, nu skal bruge udsalg til at konverteres og udvides for skoletiden 22% af ejendomsservice, blik og drengene og 7% af pigerne tømme hylderne, der skal kr kr. + moms. smedearbejde. har røget hash inden for gøre plads til et eller andet, Kirkegårdsmuren skal vi også skal ha'.. vedligeholdes indenfor en den sidste måned. Hvad God service og højt ramme på I Værløse bruger man så det til når kvalitetsniveau man nu ser at politikere går NÅR DER LÆGGES EN kirke har man konstateret til rette pris meget op i, at børn og unge VEJ gennem naturområder fugt i kældertoilet og i f.eks. gennem skove, Ewaldstuen. Der indkøbes spiser mere sundt... MEN 29% af drengene og kræver man passager under headset og lydudstyr til OM EN FREMTID vejen til glæde for dyr, der brug i børne og 26% af pigerne har inden for den sidste måned skal fra den ene side til den ungdomsarbejdet. FOR anden når der er spærret Dette udvalg opfordrer til, mindst en gang oplevet BIBLIOTEKERNE nedsat indlæringsevne om over vejen. Det kræver man at, at der på alle frivillige mandagen. i Hørsholm i forbindelse skriver professor Anker og ansatte ved kirken med udvidelse af Brink Lund i Berlingeren: indhentes børneattester motorvejen. Folkebibliotekerne råder hvilket menighedsrådet Anmeldelse: Thank ikke over højtråbende og tilsluttede sig. Man søger you for the music stenkastende aktivister, så MANGE MÆND kommer hjælpere til frem i livet gennem deres pressen tier mens den fastelavnsgudstjeneste. ABBA fortjener stor ros for kendskab til hinanden, lokale kulturarv Vibeke Tandrup er valgt til deres mange iørefaldende viser undersøgelser. demonteres landet over". ny formand for sange fra 70'erne og endnu Et aktuelt eksempel på Menighedsplejen. Man har større ros for musical'en kommunal misinformation DER ER BØRN OG UNGE gospelfestival 24. og 25. Mama Mia, der nu går for der nyder godt af, at deres februar. Sigrid W. Kjær er pressedækningen af de 10ende år i London. stærkt forringede vilkår for mor har været rødstrømpe, søger orlov fra 1. august og Når der her kommer en folkebibliotekerne. Når der har man da hørt. to år frem. Man drøftede anmeldelse af en skole lukkes en filial, skriver evt. højmesse den med musical med stærk inspi DE DER VOKSEDE OP i lokalavisen et par spalter medvirken af ration fra Mamma Mia!, så om sager Men derefter går de glade tressere, har også folkemusikanterne. skyldes det ønsket om at givet inspiration til andre. man hurtigt videre til fortælle befolkningen i næste punkt på MOBILTELEFONER viser Værløse, at vi mangler et dagsordenen. For det er jo EN SKOLEELEV SØGTE sig nu at være en ren gymnasium for det er ERSTATNING, FORDI ikke et spørgsmål om liv bakteriebombe, og det skal Gammel Hellerup Gym HAN IKKE HAVDE LÆRT jo nok chokere mange. eller død, og nogle steder nasium, der med 100 elever AT LÆSE, fordi ingen må der jo spares, når og nogle lærere, der satte havde fundet ud af, at han MAN HØRER OFTE OM skattestoppet skal en særdeles vellykket fore havde læseproblemer. respekteres. På landsplan STAFYLOKOKKER, og den stilling op i begyndelsen af Måske er det fordi det nu betyder denne stiltiende slags skal man ikke gi' februar. Navnet var: viser sig, at flere og flere accept, at der allerede er videre til andre. Thank you for the music har det dårligt med at læse nedlagt 84 biblioteker, og (dansk: Tak for musikken det er jo hvad vi andre at vi inden årets udgang DER BRUGES det burde have været: Tak læser. når op på et trecifret antal MANGE ENGELSKE skal du ellers have for en lukkede filialer. musik!). ORD I DANSK Professoren skriver videre: De langsigtede konse kvenser er der ingen danske journalister der gider beskæftige sig med. Tænk en gang, hvis en tilsvarende massakre havde fundet sted blandt danske lokalaviser. Så ville der lyde et ramaskrig". VÆRLØSE MENIGHEDSRÅD

9 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 9 tv båndoptageren (PVR) samt håbe på, at ingen meddelte resultatet af håndboldkampen i pausen eller efter sidste tæppefald. Det var det farlige udgangspunkt motivationen var helt nede, indtil salen blev mørk og musikken startede med de inciterende toner fra ABBA's mange gode sange. Da der kom lys på scenen begyndte 120 minutters underholdning i et fantastisk tempo. Der var sangere, der var skuespillere, der var dansere og der var en scenekonstruktion i 2 etager og der var et kor ligeledes i 2 etager, og der var et godt orkester ledet af en musiklærer, der kunne sit fag. Anmeldelsen som sådan kan findes her: ning i vores egn fordi vi ikke har noget gymnasium eller skole for de årige. Al respekt for skole komedier, der opføres i folkeskolerne i Værløse ja, en dyb respekt faktisk men det bliver bare endnu bedre, jo ældre ungerne bliver. Ligeledes al respekt for Teatergruppen Syvstjernen og for ung domsskoler og fritidshjem, der også opfører komedier, musicals mv. ved lejlighed (Gnisten 2000 mens jeg husker det). Andre kan lave gode minder fra deres egen skoletid, f.eks. opførte min Lad mig også sige det med skole i sin tid (Vejle Gym det samme, at anmelderen nasium ) hele 3 er subjektiv, for min datter operaer, fordi vi havde en deltog i forestillingen, dels dybt engageret musiklærer. med at sy kostumer, dels Og endnu andre kan med at synge med i koret. sikkert komme på lige så Men historien er også, at gode oplevelser i kunstens man som forældre måske wikimedia.dk/index.php/gam verden ældre kan måske lidt pligtskyldigt tilmelder mel_hellerup_gymnasium huske forsamlingshuse på sig en sådan forestilling landet og diletantfore og jeg skal ikke gentage formedelst 50 kr. stillinger. hvorefter man glemmer alt (alt for meget). Dog skal Mor og Datter fremhæves: Kort og godt: I en globa om det. Indtil dagen før liseret Tv verden er det Donna spillet af Nada dagen, hvor man lige ikke bare lykken at se Dayeh (2w) og Sophie pludselig opdager, at transmissioner fra de spillet af Anna Dorph Danmarks håndbold fornemste opera og Ullerichs (2æ). De sang landshold skal spille en vigtig VM semifinale. Så er begge, så det var en fryd for håndboldscener lykken er at være tæt på og opleve, at gode råd dyre, for man kan øret. Donna/Nada havde tingene sker lige for næsen kraft i stemmen og en jo næsten ikke være af dig. bekendt at svigte den store kropsbevægelse, der Det kan jeg endog bevise, supplerede musikken kultur for noget så fornemt Sophie/Anna var fordi jeg sneg et lomme primitivt som en yndefuld og lyrisk og de videokamera med ind i sportsbegivenhed. salen og optog nogle gode udtrykte begge fint for Mærk jer vel, at disse sekvenser fra forestil skolekomedier kun bliver holdet mellem mor og lingen. Var det ikke for datter trods det, at de er opført få gange for et respekten for ophavsret, jævnaldrende. begrænset publikum ville jeg gerne dele disse Men det er bemærkel trods det, at arbejdet med fine oplevelser med alle, nu sesværdigt, at sådanne en sådan forestilling glade amatører kan sprede er det kun til privat brug overgår ens vildeste men kom gerne inden for, fantasier, med mindre man en sådan glæde omkring hvis du ikke tror på mig!) sig også takket være en altså er forældre og /hansjorn tidløs musik, som alle mærker, hvor meget det aldersgrupper holder af. trækker i de unge. Så ps! Meryl Streep har fået Min pointe er, at vi mang derfor valgte vi at tage til hovedrollen som Donna i ler den slags underhold forestillingen og indstille en kommende storfilm Klovnen Bonbon fra Værløse optræder i Monte Carlo. foto: 2007 Ole Simonsen, cirkus dk.dk Hvert år, når Cirkus Arena gæster Værløse, præsen terer cirkusdirektør Benny Berdino sin husklovn, Bonbon som Lasse fra Værløse. Lasse Nørager har boet hele sin barndom i Kirke Værløse og gik i 1982 ud af 10. klasse på Sønder søskolen for at optræde i et lille svensk cirkus. I årene derefter optrådte han i forskellige cirkus i udlan det og herhjemme. De første år var det svært at få engagement, og i 1984 måtte han da også tage på vejene med et omrejsende tivoli, hvor han passede en bamsebod var han klovn i det finske cirkus, Finlandia og her løb han ind i Tiina, som han nu er gift og har 2 børn med. De har bygget hus i Slangerup og bor der, når de ikke er på farten. De er nu i sæsonen, som varer fra marts til september, fast tilknyttet Cirkus Arena, hvor de optræder med deres klovnenumre. Herudover er Lasse ansvar lig for musik og lyd i teltet, og Tiina, som kan en masse med kostumer og rekvi sitter, er Arenas design konsulent. I Europa er der en tradition for jule og vintercirkus,

10 Kajs Avis 2007 Nr februar 2007 side 10 som vi ikke kender. Så i nov dec drager de af sted til et af de store tyske, hollandske eller franske cirkus, hvor de så fejrer julen med 2 forestillinger på en dag. Vintertiden skal også bruges til at skabe nye numre, lave kostumer, rekvisitter og musik. Bonbon og Tiina har lige deltaget i den 31. Intern ationale Cirkusfestival i Monte Carlo, jan Det er foreløbig højdepunktet på karrieren. I de indledende runder optrådte de med deres badminton, kanonkonge, kuffert og skildpadde entre samt de 5 klovne. Ved festen søndag aften fik de en specialpris og fik samtidig at vide, at de skulle fortsætte med skildpadden og 5 klovne i gallaforestillingen. nu har han bedt mig skrive også når den foregår i om det i sin netavis. udlandet så bliver man ærlig talt noget paf. En journalist og en fotograf fra Politiken fulgte dem i Så tak til Klovnens mor og en uge i Monte Carlo, og til Ole Simonsen fra det blev til en dobbeltside i cirkus dk, der har skrevet Søndags Politiken d. 4. feb. nogle fremragende skil Hjemmesiden dringer fra blandt andet dk.dk, Nyheder fra Monte Carlog festivalen og cirkusverden har også en til Dagbladet Politiken, der udførlig omtale af hele også kendte sin besøgel festivalforløbet. sestid. Jeg synes måske, det er lidt indspist, at det er mig, der skriver dette men pyt! Når jeg siger sådan, er det fordi jeg er Klovnens mor Ke Computers Bymidten 41, Værløse Telefon Nina Nø Web redaktionen kan næsten ikke nære sig for at spørge dansk Tv, hvorfor de ikke er med, når der sker noget på cirkusfronten? Som beskrevet i den foregående artikel sker det Det opfattes af artister som ikke hvert år, at en dansk cirkusartist kommer til tops meget ærefuldt at blive i det internationale inviteret til at deltage i cirkusmiljø så der er denne festival, som bliver grund til at transmittere sendt som TV show over noget, når det sker. Men det hele verden. virker på mig, som om især Dansk TV har ikke sendt Danmarks Radio er gået på festivalprogrammet de vågeblus efter den enorme sidste år måske fordi der skandale med ikke har været danske overskridelse af et artister med i 25 år. Men nu byggebudget på næsten en i 2007 har Bonbon og Tiina milliard kroner. altså været der. Hvad får vi så til gengæld Så måske får vi det at se anden end Danmarks herhjemme. største og dyreste video Mens de var i Monte Carlo udljeningsforretning en har min mand og jeg passet forfærdelige masse spille film fra Hollywood, som deres 2 børn, Julia og man sagtens kunne Joakim på 9 og 7 år og undvære i den dyrebare Tv været på weekend med tid al den stund de fleste dem i Monte Carlo, så vi kan købes/lejes for en slik kunne se forestillingen. på en DVD skive. Når Derfra sendte jeg et dansk Tv ikke er i stand til postkort til Kaj Øgård, og at hæge om dansk kultur Et gensyn med gamle annoncer... Så er der ikke mere i denne omgang redaktionen af denne udgave er sluttet torsdag den 8. februar 2007 dog blev der allerede mandag den 5. sendt en foreløbig udgave til Furesø Bibliotekernes Lydavis, der har 'deadline' om tirsdagen, hvor Farum Avis og Vær løse Nyt udkommer. Skriv gerne til redaktionen, hvis du har noget på hjertesiden: Kajs Avis Gl. Hareskovvej 261 Hareskovby 3500 Værløse Skrevet med OpenOffice Writer Sat med URW Palatino L 10 pkt fed Udskrevet som et Adobe Acrobat dokument i det åbne PDF format

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen Ideer til undervisningen Læs bogen og brug den Lad eleverne sætte mere dialog til følgende passager: da Klaus gerne vil se kongen, og moderen siger nej da kongen stopper op og snakker med Klaus da kongen

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

VMJK klubblad 1. kvartal 2012

VMJK klubblad 1. kvartal 2012 VMJK klubblad 1. kvartal 2012 Side 1 Nu er vi kommet godt ind i 2012, og jeg ønsker alle har haft en god jul med mange gode tog gaver og er kommet godt ind i 2012. På klubplan er vi kommet et godt stykke

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Nyhedsbrev fra Klynge 2

Nyhedsbrev fra Klynge 2 Nyhedsbrev fra Klynge 2 Vi begynder at arbejde med nyhedsformidling fra Klynge 2 til forældre/pårørende. Vi har gjort os mange tanker i forhold til, hvad der er vigtigt at berette om. I klynge 2 mener

Læs mere

Drømmen om at bo for sig selv

Drømmen om at bo for sig selv Artikel i Muskelkraft nr. 2, 2001 Drømmen om at bo for sig selv Peter Bang Jensen er glad for, at han flyttede væk fra en institution og ud i egen lejlighed, men hverdagen kan være svær uden hjælpere Af

Læs mere

Opgaver til Den dag tyskerne kom

Opgaver til Den dag tyskerne kom Opgaver til Den dag tyskerne kom 1 Når de voksne frygter krig Knuds mor og far talte tit om, at der var krig i Europa, og at krigen kunne komme til Danmark. Hvad taler dine forældre om? Hvad er de bange

Læs mere

Maj 2015 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz

Maj 2015 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz Maj 2015 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz Sæsonens sidste DVK golfmatch sponsor: Christian Boesen www.bolig-udland.dk Vinder i dame rækken Nr. 2 i dame rækken Nr. 3 i Dame rækken Elsa Risvad Margit Sandager

Læs mere

Generalforsamling i Henne golfklub torsdag, den 21. november 2013. Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til Henne

Generalforsamling i Henne golfklub torsdag, den 21. november 2013. Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til Henne Generalforsamling i Henne golfklub torsdag, den 21. november 2013. Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til Henne golfbane a/s Men en særlig velkomst til vores nye træner

Læs mere

Kom godt i gang med din PC - få styr på: Hvad kan internettet bruges til: Vintersæson 2011-2012. Link til Datastuens hjemmeside

Kom godt i gang med din PC - få styr på: Hvad kan internettet bruges til: Vintersæson 2011-2012. Link til Datastuens hjemmeside 126 Ældre hjælper Ældre Vintersæson 2011-2012 Link til Datastuens hjemmeside Kom godt i gang med din PC - få styr på: Kassens indhold Tænd & sluk Skrivebord Lyd Tastatur Mus Åbn programmer Programvinduer

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Dagsorden. Afbud: Tine (TS), Tom (TVS), Kirsten (KKO) 1. Dagsorden: 2. Referat: 3. Godkendelse af: 4. Valg af: Rudkøbing - Simmerbølle Menighedsråd

Dagsorden. Afbud: Tine (TS), Tom (TVS), Kirsten (KKO) 1. Dagsorden: 2. Referat: 3. Godkendelse af: 4. Valg af: Rudkøbing - Simmerbølle Menighedsråd Blad nr. 87 Dagsorden Tilstede: Janne (JRP). Jens Christian (JCB), Kjeld (KM), Lars (LF), Vibeke (VW), Helle (HJ), Kisser (KW), Åse (ÅLS), Mai (MBA), Benny (BR), Thomas (TH) Afbud: Tine (TS), Tom (TVS),

Læs mere

Husk: Nød i Præstegården

Husk: Nød i Præstegården NR. 118 NOVEMBER 2004 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Husk: Nød i Præstegården 1 Medlemsnyt. Indmeldelser: Udmeldelser: Anne-Birgitte Helbo Rosenlunden 20 5471 Søndersø

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog 1 Forord Denne medarbejderhåndbog er udarbejdet og godkendt af værkstedets brugerbestyrelse. I den finder du oplysninger om værkstedet som f.eks. arbejdstider,

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Ca. 55 grundejere inkl. bestyrelsen var fremmødt Velkomst v. formanden og præsentation af bestyrelsen v. de enkelte medlemmer

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

Gladsaxe Film- & Videoklub Program 2015 2016

Gladsaxe Film- & Videoklub Program 2015 2016 Side 1 af 6 Mandag den 5. august 2015 Program: Åbent hus: Eyvind Dekaa har hen over sommeren arbejdet med sit Bakke-projekt bistået af Lars. Vi fik lov til at se en god bid af det foreløbige resultat-

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 416/05. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 416/05. afsagt den ****************************** REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 416/05 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Alanya, Tyrkiet 30.08. 13.09.2005 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV 5.118 kr. Fald i bus under transport til en

Læs mere

Dagsorden. Pkt. 1. Godkendelse af dagsordenen. Pkt. 2. Økonomi. Pkt. 3, Høringssvar. Pkt. 4. Orientering fra formanden.

Dagsorden. Pkt. 1. Godkendelse af dagsordenen. Pkt. 2. Økonomi. Pkt. 3, Høringssvar. Pkt. 4. Orientering fra formanden. MødeNr 10 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 24. oktober 2014 kl. 9.30 12.30 Sted Grønnegadecentret 1. sal Nellike Deltagere Alle med undtagelse af Finn Frandsen Referent Birgit Vejby Afbud Finn Frandsen

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L KONTAKT 12/13 nr. A P R I L Indhold: Aktuelt i april s. 2 Fritternyt s. 3 4.a syr slanger s. 3 Besøg af Vejen Musiksko le s. 4 8.årgang i Odense s. 4 A-dage i E 3 s. 5 Foredrag med forfatter s. 6 Skolefest

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Det skal være sjovt at gå på arbejde Interview med bl.a. Birgitte Holst, personaleleder på Dorthe Mariehjemmet fra Kristligt Dagblad 21.

Det skal være sjovt at gå på arbejde Interview med bl.a. Birgitte Holst, personaleleder på Dorthe Mariehjemmet fra Kristligt Dagblad 21. 50 Det skal være sjovt at gå på arbejde Interview med bl.a. Birgitte Holst, personaleleder på Dorthe Mariehjemmet fra Kristligt Dagblad 21. januar 2009 De ansattes evner kommer i spil til glæde for såvel

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde - kladde

Referat af bestyrelsesmøde - kladde Referat af bestyrelsesmøde - kladde Bestyrelsesmøde Tid: Tirsdag 21. januar 2014, kl. 19 Sted Frede Kjær, Møllestykket 16 Deltagere: Jan Magleby (Formand) Frede Kjær Hanne Gleitze, (Kasserer) Torben Toldam-Andersen

Læs mere

Referat af generalforsamling for Kastaniehøj Grundejerforening og Vandværk

Referat af generalforsamling for Kastaniehøj Grundejerforening og Vandværk Referat af generalforsamling for Kastaniehøj Grundejerforening og Vandværk Mødet blev afholdt d. 18. marts 2012 kl. 14.00 i Gundsølille Hallen. Der var fremmødt 31 stemmeberettiget og bestyrelsen havde

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

MINISAMFUND. Brosonania. UGE 12 i 12

MINISAMFUND. Brosonania. UGE 12 i 12 MINISAMFUND Brosonania UGE 12 i 12 MINISAMFUND Skolen består af - 692 elever fra 0-9 klasse - Et antal pædagoger - Godt 70 lærere/leder/servicepersonale/kontorpersonale (konsulenter) Disse fordeles på

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00

1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00 1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00 Inviterede: Bestyrelsen: Ole, Bent, Kim, Søren, Erik, Marianne Fra afdelingerne: Lars, Ole, Rikke, Solveig, Birger, og Hanne Østergaard.

Læs mere

Projekt Sluk efter brug. Proces

Projekt Sluk efter brug. Proces 3B /HO Projekt Sluk efter brug Hareskov Skole december 2011 - januar 2012 Proces Fase 1 Faglig introduktion til projektet 1. Hvorfor laver skolen et projekt om dette emne? (spare på energi/udgifter til

Læs mere

Niels Rasmussen d. 11.11.11

Niels Rasmussen d. 11.11.11 I mange år har jeg leget med ord, første gang jeg husker var i forbindelse med en lejr for ca. 25 år siden. Jeg husker det handlede om alle vores men er, men der kom en mand Senere har jeg gjort det i

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 9 OKT 2006 kl.1900 Klubhuset Højdevangen 25 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af foreningens reviderede

Læs mere

Beboerforeningen Morbærhaven Referat AB møde 03-11-2011

Beboerforeningen Morbærhaven Referat AB møde 03-11-2011 Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 3. november 2011 klokken 19:15 på beboerkontoret Til stede: BL, KA, EJ, MJM, HP, DB, KDP, LM, MM Afbud: KFG, JCK, MB Fravær: NKC, EG Kategorier for dagsordenspunkter

Læs mere

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk Lav en avis! Navn: 1 Indhold Job på en avisredaktion 3 Nyhedskriterier 4 Vælg en vinkel 5 Avisens genrer 6 Nyhedsartikel 7 Reportage 8 Baggrund 9 Feature 10 Interview 11 Læserbrev 12 Kronik 13 Leder 14

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 1, 2015

Nyhedsbrev nr. 1, 2015 Så er vinteren slut hos MY veterantog. Vi er i fuld gang med at planlægge årets ture og sørge for, at materiellet er køreklart. Så blev det tid til at udsende vores første nyhedsbrev i 2015. Vi regner

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Referat af møde den 17. august 2009 om spildevandsløsning i Klinteby og Karrebækstorp

Referat af møde den 17. august 2009 om spildevandsløsning i Klinteby og Karrebækstorp Klinteby, den 20. august 2009 Referat af møde den 17. august 2009 om spildevandsløsning i Klinteby og Karrebækstorp Mødet blev afholdt hos Jesper Lund Andersen. Til stede ved mødet var: Steen B. Rasmussen,

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

SPIL DANSK DAGEN. Torsdag 30. oktober 2008. Vær med i årets største festdag for dansk musik

SPIL DANSK DAGEN. Torsdag 30. oktober 2008. Vær med i årets største festdag for dansk musik SPIL DANSK DAGEN Torsdag 30. oktober 2008 Vær med i årets største festdag for dansk musik Spil Dansk Dagen en mangfoldighed af musik over hele landet Dansk musik er mangfoldig og fortjener at blive udforsket

Læs mere

Et strejftog gennem 20 år

Et strejftog gennem 20 år 1993-2013 www.taarnbybladet.dk OKTOBER 2013 Et strejftog gennem 20 år Redigeret af: Allan Meyer Indholdsfortegnelse Forord... 1 Indledning... 2 Stiftende generalforsamling 2 Første nummer udkom 15. september

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 1. Valg af dirigent og referent Niels Jensen blev valgt som dirigent. Ask Nørgaard blev valgt som referent. Dirigenten

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Dette er et referat / sammenligning af erfaringerne fra turen. Hadsten (kun center) Hammel (del af hallen) Randers Arena (del af hallen) Facks

Dette er et referat / sammenligning af erfaringerne fra turen. Hadsten (kun center) Hammel (del af hallen) Randers Arena (del af hallen) Facks Sammenligning af Fitness Centre Den 20. August 2015, var repræsentanter fra Mariagerfjord Kommunes Haller på tur tre steder, for at hører noget om forskellige måder at drive Fitness Center på. Dette er

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

8680 RY Torsdag den 7. maj 2015 klokken 19,30

8680 RY Torsdag den 7. maj 2015 klokken 19,30 Dagsorden Fraværende Referat Mette Obel og Tove Bendixen med anmeldt forfald. 69. Godkendelse af dagsorden Godkendt 70. Godkendelse af referat fra mødet den 9. april 2015 71 Meddelelser 1. Provstiet 2.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Undersøgelsens overordnede resultater 2010

Undersøgelsens overordnede resultater 2010 Evaluering af hjemmehjælpen 2010 I perioden fra 18. oktober 2010 til 15. november 2010 gennemførte Sundhed- og Ældrecentret en spørgeskemaundersøgelse af de ydelser, der leveres af den kommunale hjemmehjælp

Læs mere

Et imponerende og meget spændende projekt. Selvom det ikke direkte vedrører ældre, var det spændende at blive orienteret.

Et imponerende og meget spændende projekt. Selvom det ikke direkte vedrører ældre, var det spændende at blive orienteret. Møde Nr. 18 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 22. maj 2015 09.00 12.00 Sted Grønnegadecentret lokale Nellike Deltagere Alle Referent Birgit Vejby Afbud Ingen Dagsorden. 1) Godkendelse af dagsordenen.

Læs mere

Kommunesammenlægning Af S. Aa. Tonnesen

Kommunesammenlægning Af S. Aa. Tonnesen Kommunesammenlægning Af S. Aa. Tonnesen Denne artikel er fra Horneposten nov.- dec. 2006 Nu nærmer vi os igen en sammenlægning af kommuner. Jeg fik en forespørgsel fra Kurt Vig, om jeg måske kunne skrive

Læs mere

Uddannelsesparathed og forældresamarbejde

Uddannelsesparathed og forældresamarbejde Uddannelsesparathed og forældresamarbejde I 2010 besluttede ministeriet, at alle elever, der forlader grundskolen, skal vurderes m.h.t., om de er uddannelsesparate eller om de ikke er uddannelsesparate

Læs mere

Samrådets repræsentant i Folkeoplysningsudvalget

Samrådets repræsentant i Folkeoplysningsudvalget Kulturelt Samråd i Høje-Taastrup Kommune Referat fra mødet den 27.01.2015 i Kulturcentret Ruth Trier Jette Thomsen Jørgen Kristensen Benny Pedersen Anette Dahl Nielsen Otto Vinter Tine Brings Brock Jørn

Læs mere

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 Så er endnu et skoleår ved at være gået. Hvor blev det år lige af!!!! Det er fantastisk dejligt vejr, solen skinner og børnene hygger sig i skolegården.

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole Velkommen til alle jer Skelund Landsbyforening vil gerne byde alle nye borgere velkommen til Skelund og omegn Skelund er en aktiv

Læs mere

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N Biblioteksloven 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter,

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 5 klasse, 6 klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmødet på Vinklen - CSB Tirsdag d. 4 marts 2014.

Referat af Pårørenderådsmødet på Vinklen - CSB Tirsdag d. 4 marts 2014. Referat af Pårørenderådsmødet på Vinklen - CSB Tirsdag d. 4 marts 2014. Tilstede: Carsten Hansen - beboerrepræsentant, Natacha Soelberg - beboerrepræsentant, Susanne Wolfsberg - botilbudsleder, Wivi Mortensen

Læs mere

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Titelblad Navn Mark Friis (10512) Email mark-f.r.i.i.s@hotmail.com Semester Forår 2012 Dagens dato 13 August 2012 Spørgsmål: Hvilke faktorer motiverede dig til

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 45

Referat af bestyrelsesmøde nr. 45 Referat af bestyrelsesmøde nr. 45 Dato: Onsdag den 22. 08.2012, kl. 19 Sted: Susanne Thorkilsen, Ordrup Jagtvej 2, 2920 Charlottenlund Bestyrelsesmedlemmer: Susanne Thorkilsen, ST Steen Dawids, SD Charlotte

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE SEP., OKT., NOV., DEC. 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviteter... 3 Nada... 4 Krolf... 6 Petanque... 7 Motionshold... 8 Strikkeklub... 9 Mellemgruppe...10

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013.

Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013. Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Velkommen til årets sidste nyhedsmail fra Vrist Pumpelag Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013.

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

VMJK klubblad for 2. kvartal 2015

VMJK klubblad for 2. kvartal 2015 VMJK klubblad for 2. kvartal 2015 Fremtidens tog En fantasi eller hvornår kommer togrejsen til at foregå sådan! Måske vil vi hellere bygge i dette tempo. Her er der jo skinner, landskab og meget andet

Læs mere

Kom og vær med til at spille teater

Kom og vær med til at spille teater Kom og vær med til at spille teater Få en sprudlende, fantasifuld, smuk, poetisk, musikalsk og helt ualmindelig hyggelig oplevelse sammen med dit barn Vær med i Teatergruppens traditionsrige teaterforestilling

Læs mere