Visionsplan for Bække

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Visionsplan for Bække"

Transkript

1 Visionsplan for Bække

2 Visionsplan for Bække Velkommen til Bække Danmarks bedste flække. I januar 2016 afholdte Vejen Kommune inspirationsdag på Rødding Højskole, hvor også Kommunens Landsbyanalyse blev præsenteret. På baggrund af denne landsbyanalyse, samt de ønsker borgerne i lokalsamfundet måtte have, skal Lokalrådet udarbejde en visionsplan for området, som skal ses som et aktivt arbejdsredskab for lokalsamfundet borgerne, lokalrådet, foreningerne, institutionerne og erhvervet samt Vejen Kommune. Under overskriften Hvad gør Bække til Danmarks bedste flække for Børn & unge Familielivet De voksne de ældre og Turisterne havde lokalrådet inviteret til borgermøde Søndag den 3. april 2016 fra og omkring 63 voksne og 20 børn havde takket ja til invitationen. I løbet af de 4 timer var der en livlig snak rundt ved bordene hvor der fokus på Hvad er det der gør Bække til Danmarks bedste flække i dag? og hvad skal der til at vi også i morgen og om 10 år er Danmarks bedste flække for de forskellige grupper?? Der kom rigtig mange forslag frem til hvordan vi kan udvikle Bække til fortsat at være Verdens bedste flække og med udgangspunkt i disse forslag og de ønsker forskellige foreninger i byen er der i samarbejde på tværs af de forskellige foreninger blevet udarbejdet denne visionsplan. Bække i dag. Bække er det største lokalsamfund nord for motorvejen i Vejen Kommune. I vores område har vi Flexinstitution fra 0-6 år, skole fra 0. klasse til 9. klasse, dagligvarebutik med håndkøbsudsalg-bagerudsalgpostbutik, hal med motionscenter, pizzeria, bodega, kro, ældrecenter samt et mangfoldigt erhvervsliv med rigtig mange selvstændige erhvervsdrivende primært indenfor håndværk og landbrug. Bække har en unik beliggenhed midt på Hærvejen fra Viborg til Slesvig samt midt på kyst-til-kyst stien fra Vejle til Blåvands Huk. Vores placering på den jyske højderyg gør, at vi har en meget afvekslende natur. Bækkes placering gør, at vi har offentligt trafikforbindelse dagligt mod alle 4 verdenshjørner, hvilket også er med til at gøre Bække til en attraktiv by Nord Billund og Grindsted Syd Vejen Øst Kolding og Vejle Vest Esbjerg Borgerne beskriver Bække som Danmarks bedste flække, som blandt andet byder på Fællesskabet man møder ofte nogle man kender - et godt sammenhold i byen. En meget central beliggenhed i forhold til motorvejsnet, arbejdspladser og uddannelsesmuligheder Billige byggegrunde og boliger og dermed lavere leveomkostninger. Lokal indkøbsmulighed Gode pasningsmuligheder fra 0-6 år, både dagpleje og flexinstitution.

3 En god skole fra klasse, som ligger i blandt top 3 af skolerne i Vejen Kommune. Et plejecenter, der er kåret til Årets arbejdsplads med omkringliggende ældre boliger og flere forskellige aktivitetsmuligheder for efterlønnere og pensionister Hallen med motionscenter og sportspladsen Mange forskellige foreninger, der tilbyder en bred vifte af muligheder. Sportsaktiviteter både ude og inde En af Danmarks største spejdergrupper målt i forhold til indbyggertallet. Anlægget, en grøn oase med springvand, sø og legeplads. Klubhus med en fantastisk fodboldbane Forskellige arrangementer i løbet af året kirken, byfest, foredrag, sang m.m. En historisk og turistmæssig perle Visionen for Bække frem mod 2026 Visionen for Bække og omegn er at vi også i fremtiden vil være et aktivt og attraktivt sted for borgere i alle aldre og med forskellige behov. I 2030 vil vi gerne, at Bække fortsat er den største by nord for motorvejen i Vejen Kommune. Byens størrelse berettiger, at der er gode pasningsmuligheder for 0-6 år og en velfungerende og tidssvarende skole fra klasse. Strategi frem mod 2026 På Borgermødet kom der rigtig mange forslag frem som indgår som en del af Bækkes strategi frem mod For at alle ideerne ikke bare bliver tomme ord bliver der nedsat forskellige mindre arbejdsgrupper, som bliver en blanding af foreningsrepræsentanter, foreningsarbejdsgrupper og arbejdsgrupper med borgere i byen, som brænder for lige netop det projekt. Derfor beskrives der nedenunder i store træk hvad det er, der vil blive arbejdet med i forskellige arbejdsgrupper frem til 2026.

4 1. Velkommen til nye Borgere Vi har de seneste år fået et større område med almennyttige boliger, der er flere huse til salg og med de lavere boligpriser er vi et attraktivt område for mange og vi ser samtidig en stigning af antallet af borgere fra andre lande, der bosætter sig i byen. Vi ser det som en vigtig opgave for byen, at få integreret alle tilflyttere i vores lokalsamfund hurtigere end det sker i dag og dermed få dem til at føle sig velkomne og blive en del af vores samfund. En arbejdsgruppe vil derfor arbejde med at vi får 1.1 Udarbejdet en velkomstpakke til nye borgere i byen med oplysninger om stort og småt i byen. 1.2 Organiseret og dannet hjælpegrupper til byens borgere. Det kan være borgere som endnu ikke kan sproget og derfor kan have svært ved at begå sig fuldt ud i byen og i kommunen. Det kan være borgere der kan have brug for hjælp til små daglige praktiske problemer skifte en pære eller andre ting. Menighedsrådet har tilbudt at stille menighedshuset til rådighed, som base. 2. Kommunikation i byen I dag har alle foreninger og institutioner hver især en hjemmeside, hvilket kan gøre det svært for borgerne i byen at finde de rette informationer og blive orienteret om forskellige arrangementer, da der er så mange sider, der skal holdes øje med. En arbejdsgruppe vil derfor arbejde med 2.1. At få lavet en fælles hjemmeside for alle foreninger At lave en fælles arrangement kalender så vi mindsker sammenfald af forskellige arrangementer At få etableret formandsmøder ca. 4 gange om året, hvor formænd mødes og samarbejder omkring udviklingen af byen til gavn for alle At få fælles info tavle flere centrale steder i byen i dag har vi en i brugsen At få brandet Bække på en positiv måde i de offentlige medier. 3. Turisterne Bække ligger i et smørhul af historiske og turistmæssige attraktioner. Med en unik placering midt på Hærvejen fra Viborg til Slesvig samt midt på kyst-til kyst-stien fra Vejle til Blåvands Huk. Herudover har Troldhedebanen gået igennem Bække. Rundt omkring og i Bække er der historiske attraktioner fra bronzealderen, Vikingetiden og istiden. Alt dette gør Bække til et populært turistmål især for vandrere om sommeren. En arbejdsgruppe vil derfor arbejde med at 3.1. Lave bedre skiltning rundt i byen omkring byens seværdigheder og historie eks. Klebæk Høje, Hærvejen, Troldhedebanen Skabe nye overnatningsmuligheder i og omkring byen - måske Hærvejens vandrehjem Markedsføring af byen eks. via og udviklingsvejen.

5 3.4. QR med link til byens hjemmeside på portalerne og ved turistinformation, hvor der kan læses og høres forskellige informationer om byens historie, evt. også med mulighed for udlån af cd i brugsen/turistkontoret Oversigtskort ved by portalerne med vores attraktioner og et her er du Bedre skiltning til tidstavlen på konfirmandhuset og andre attraktioner Vi skal kunne tilbyde vores turister især i sommerperioden mulighed for at købe mad og drikke Opbevaringsbokse til bagage ved turistkontoret 3.9. Cykeludlejning til hærvejens vandre og andre som vil på opdagelse rundt i og omkring byen. 4. Stier Igennem tiden er tidligere stier i området tilvokset og benyttes meget sjældent i dag. En arbejdsgruppe vil arbejder med at 4.1 Genåbne og etablere nye stier i området til både gående, løbere og hvis muligt til mountainbike. Bække mark Bække mose Troldhedebanen Gispel mose Stil til golfbanen

6 5. Bymidten Bymidten omkring den gamle rutebilstation, brugsen, skolen, hallen er en samlet stor grå masse, med mange parkeringspladser, hvilket efterlader et indtryk af byen som en kedelig grå masse og Bække er meget mere end det. En arbejdsgruppe vil derfor arbejde med 5.1. Forskønnelse af bymidten og gøre den mere grøn hele året rundt eks. p-plads ved skolen 5.2. Forskønne grus parkeringspladsen overfor den gamle rutebilstation til et grønt fælles område, gerne med noget overdækning så også vores turister kan tage et hvil i tørvejr Flere bænke rundt i byen, der skaber liv Vedligeholdelse af private og kommunale arealer. Motivere folk til at holde facader mod vejen (ukrudt, oprydning, blomster) evt. byde ind med hjælp 5.5. Undersøge mulighederne for en landsbypedel 6. Veje rundt i byen Lokalrådet vil henvende sig til Vejen Kommune og få dem til at se på nedenstående forhold Undersøge mulighederne for at skabe bedre oversigtsforhold fra sideveje rundt i byen Bedre skiltning i krydset Vorbassevej/Vestergade/Møllevej evt. ændring af krydsets udformning, da der blandt bilisterne er tvivl om hvilken slags kryds der er tale om pga. udformningen At vi kan få etableret et fodgængerovergang ved anlægget Lindecenter.

7 7. Byudvikling Uden udvikling går byen i stå, det er derfor vigtigt at vi hele tiden arbejder på at få udviklet byen i samarbejde med relevante samarbejdspartnere. 7.1 Henvendelse til Vejen Kommune om muligheden for at få byens flexinstitution, der i dag er fordelt på 2 afdelinger samlet på en og samme matrikel. Det vil skabe større sammenhæng, en bedre udnyttelse af de pædagogiske kompetencer og derved større læring samt give Vejen kommune en driftsbesparelse. 7.2 Henvendelse til Vejen Kommune for at få byggemodnet flere byggegrunde i byen, lige nu er der kun 1 ledig byggegrund i byen. 7.3 I samarbejde med Vejen Boligforening igangsætte en proces omkring at skabe større og moderne ældreboliger til ægtepar. 8. Anlægget Bække anlæg er en fantastisk grøn oase som bruges af alle i byen og som har en skøn beliggenhed ved byens plejecenter, ældre boliger og ikke langt fra en af byens børnehaver. Bække anlæg blev i tegnet af Aksel Olsen fra Geografisk have i Kolding som Bække Stadionanlæg. I dag er er anlægget opdelt i 3 boldbaner og et klubhus som drives af Bække Sportsforening og i selve anlægget (det rekreative område) som drives af Bække Borgerforening. I anlægget står havfruespringvandet som er et af Niels Hansen-Jacobsen fineste arbejde i granit. I de senere år har anlægget oplevet en renæssance, hvor sø, stier og dele af anlægget er forskønnet og renoveret. Der er etableret stier og udsigtsterrasser som er ældre- og handicapvenlige. Der er opstillet borde, bænke og etableret et shelterområde med mulighed for overnatning. Målet er at give lokale borgere og besøgende mulighed for at forene ude liv og dejlig natur med kunst, rekreation og tid til eftertanke men også give muligheder for bevægelse, leg og læring, fitness og genoptræning for børn, unge og ældre.

8 Borgerforeningen og Sportsforeningen arbejder videre med de planer de allerede har gang i og som omfatter 8.1. Klubhuset renoveres eller der bygges nyt Offentlig tilgængelige toiletter Anlægget gøres færdig i forhold til de udviklingsplaner, Bække Borgerforening har med et aktivitetsområde bestående af forhindringsbane, gynger, legetårne med rutsjebane, klatrevæg, svævebane, redskaber til leg & læring, outdoor fitness for voksne og træningsaktivitet for de ældre Renovering af Niels Hansen-Jacobsens springvand fra 1920 erne 8.5. Undersøger muligheden for at skabe overnatningsmuligheder for autocampere. 9. Hærvejshallen Hærvejshallen blev bygget af borgerne i byen og indviet i Udover almindelig mindre vedligeholdelse af hallen er der siden opførslen kun sket mindre funktionsmæssige forandringer med hallen, idet man på et tidspunkt inddragede mødelokalet i forhallen til motionscenter. Hærvejshallens brugere er i formiddags og tidlige eftermiddagstimer den lokale folkeskole, og en enkelt time til henholdsvis ældre gymnastik og Børnehaven. I eftermiddagstimerne og aftentimerne er vores brugere Byens sportsforening. Generelt på landsplan er interessen for holdsport dalende. I Bække er vi så heldige at de traditionelle idrætter som håndbold, fodbold og badminton stadig dyrkes men vi oplever en stigning i efterspørgslen på mere individuelle idrætter, hvor brugeren betaler for de gange de kommer. I perioden fra september til marts måned, som traditionelt er de måneder indendørs sporten dyrkes, er der ikke mange ledige haltider tilbage, hvilket vanskeliggør at vi kan tilbyde andre sportsgrene. Med den nye skolereform er der mere fokus på at inddrage bevægelse i undervisningen. Bække skoles gymnastiksal er ikke tidssvarende i forhold til bl.a. badefacilliteterne. Hærvejshallen er kommet med i et udviklingsprojekt der hedder I omklædningsrummet bag står firmaet LandLabDk og som er sponsoreret af Landdistriktspuljens Forsøgsmidler.

9 Hærvejshallens bestyrelse arbejder videre med 9.1. Udvidelse af hallen med en halv hal Udvidelse af hallen med et større motionsrum 9.3. Udvidelse af hallen med et mindre lokale til eks. dart Flytning af cafeteriet til en mere central placering i bygningen 9.5. Renovering af omklædningsrummene og toiletterne 9.6. Skabe attraktive udendørs arealer til selvorganiseret sport og aktivitet eks. parkour, basketball, skateboard m.m Mulighed for at etablere Hærvejens vandrehjem i forbindelse med hallen evt. i Møllebo s bygning. 10. Fritidsaktiviteter Bække tilbyder allerede i dag en lang række forskellige attraktive muligheder for fritidsaktiviteter. Der blev ytret ønske om nedenstående fritidsaktivitetsmuligheder, som de forskellige foreninger med tiden kigger på Hundeskov 10.2 Rickshaw med elmotor til byens plejecenter - Kør en tur med de ældre i byen og evt. med mulighed for udlejning Udvikle Gymnastikken - For både børn og voksne - Hvordan får vi erhvervet ledere?? 10.4 Etablere en løbeklub 10.5 Etablere en mountainbike klub 10.6 Bibliotek i dag har vi biblioteksbussen fra Vejen Bibliotek, der holder ved den gamle rutebilstation en gang i ugen, men borgere der er sent hjemme i hverdagen har ikke mulighed for at benytte sig af den. Undersøge muligheden for at genetablere en biblioteksfilial med udlån via sygesikring et sted i byen eller evt. aflevering og afhentning i brugsen.

Bække Anlæg -en oase på Hærvejen

Bække Anlæg -en oase på Hærvejen Til Restkapitalpuljen mbc@vejen.dk Bække den 6. juni 2016 Bække Borgerforening ansøger hermed Landdistriktpuljen om økonomisk støtte til nærværende projekt - fase 2. Til ansøgningen er beskrevet : projektering,

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO

VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO FÆLLESSKAB, STILHED, NÆRHED, UDSYN 2 INDHOLD 4 INTRODUKTION 6 FORENINGER OG INSTITUTIONER I SOGNET 6 Friskolen 7 KFUM spejderne 8 Læborg Multihus 9 LG&U 10

Læs mere

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern?

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern? Resume af borgermøde indkaldt af Gjern Lokalråd Indledning: Gjern Lokalråd inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus og LAG Silkeborg til borgermøde den 27. september 2012 under overskriften: Gjern

Læs mere

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede Kommunes største by 15.855 indbyggere *pr. 1. januar 2014 Ungdomsmiljø Bedre byplanlægning m.h.t. arkitektur Turister! Meget mere aktivt torv Mere industri (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab

Læs mere

Projektbeskrivelse Multibane - Blenstrup IF

Projektbeskrivelse Multibane - Blenstrup IF Projektbeskrivelse Multibane - Blenstrup IF En social multibane der samler alle aldre i lokalområdet til mange forskellige sportsgrene og aktiviteter.. 1 Projektets ansøger Blenstrup IF og Blenstrup hallen

Læs mere

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem.

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. 2. Ansøger er Lem Borgerforening, 8930 Randers. Lem Borgerforening er en 5 år gammel Forening, som blev stiftet af byens borgere

Læs mere

Udviklingsplan for Hald

Udviklingsplan for Hald Udviklingsplan for Hald fremkommet på Borgermøde 24. Februar 2011 på Hald Skole Et arbejdsredskab for Lokalrådet for Hald og Omegn www.haldogomegn.dk Projekt Hald giver Facebook baghjul, der bl.a. omfatter

Læs mere

Find din drømmebolig i Vejen Kommune

Find din drømmebolig i Vejen Kommune Find din drømmebolig i Vejen Kommune FLYTTILVEJEN.DK HJERTET AF SYDDANMARK 1 NOGLE BRUGER HELE LIVET PÅ AT FINDE LYKKEN ANDRE FLYTTER TIL VEJEN KOMMUNE NOGLE BETALER KASSEN FOR AT BO SMÅT ANDRE FLYTTER

Læs mere

Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012

Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012 Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012 www.nimtofte.dk Nimtofte Håndværker-, Handels- og borgerforening og Nimtofte og Omegns Distriktsråd 2012 1 INDHOLD FORORD

Læs mere

Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro.

Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro. Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro. Nr. Felding ligger i naturskønt område tæt på Holstebro (4 km til centrum) En landsby hvor nærhed, fællesskab og udvikling er i fokus. Nr. Felding er et dynamisk

Læs mere

Dispositionsforslag til fremtidens Sport & Fritid i Tarp. Forslaget er udarbejdet i samarbejde med Bryndum Sogn Lokalråd og de tilknyttede foreninger

Dispositionsforslag til fremtidens Sport & Fritid i Tarp. Forslaget er udarbejdet i samarbejde med Bryndum Sogn Lokalråd og de tilknyttede foreninger Dispositionsforslag til fremtidens Sport & Fritid i Tarp Forslaget er udarbejdet i samarbejde med Bryndum Sogn Lokalråd og de tilknyttede foreninger REV. 08.05.2015 Indholdsfortegnelse DISPOSITIONSFORSLAG

Læs mere

Vision og strategi for Sdr. Hygum 2009. Sdr. Hygum skal være et sted man vælger at bosætte sig for at leve et aktivt liv, også når man bliver ældre.

Vision og strategi for Sdr. Hygum 2009. Sdr. Hygum skal være et sted man vælger at bosætte sig for at leve et aktivt liv, også når man bliver ældre. Vision og strategi for Sdr. Hygum 2009 Sdr. Hygum skal være et sted man vælger at bosætte sig for at leve et aktivt liv, også når man bliver ældre. Udarbejdet af: Sdr. Hygum Lokalråds bestyrelse November

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne

På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne Ingen har det hele tilsammen har vi alt - som centrale aktører på Mols ønsker vi at skabe et tæt samarbejde mellem skole, børnehave, hal og foreningsliv

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009 På hat med registrering af side 21 vartegn registrering af side 22 DTK Kort25 Trad. - INFO Indbyggertal 2008 by 630 pers sogn 1311 pers Hjemmeside www.gadbjerg.dk Afstande - Vejle 20 km - Give 12 km Offentlig

Læs mere

Ansøgning om Multihus i Vester Nebel

Ansøgning om Multihus i Vester Nebel Ansøgning om Multihus i Vester Nebel Ansøgning om Multihus i Vester Nebel Visionen for Vester Nebel Multihus Vester Nebel Multihus er stedet, hvor byens borgere samles. Et sted, der summer af aktivitet

Læs mere

Bredsten Balle. Udvikling i fællesskab. Bredsten Balle. registrering af. september 2009. side

Bredsten Balle. Udvikling i fællesskab. Bredsten Balle. registrering af. september 2009. side Bredsten Balle Udvikling i fællesskab registrering af Bredsten Balle side Bredsten kirke Bredsten Balle registrering af side Bredsten Balle - INFO Indbyggertal 2008 Hjemmeside Bredsten og Balle 1622 pers

Læs mere

V I L I G S A T A L O G

V I L I G S A T A L O G 2 0 0 8 dviklingsrådet Hll Helle Øtd Øst dækker gerbæk ktorskoledistrikt t ikt. Heri ligger byerne Hjortkjær, Årre, Fåborg, gerbæk og tarup ofterup. er sidder i udviklingsråd dikli ådhll Helle Øt Øst:

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Rødkærsbro Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Fmd. Kurt Madsen Bjerrevej 77 8840 Rødkærsbro Tlf. 20 33

Læs mere

17. STEPPING Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Stepping Skole

17. STEPPING Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Stepping Skole Kolding Kommune 17. STEPPING Skoledistrikt: Stepping Skole Stepping er beliggende i kommunens sydvestlige hjørne ca. 23 km fra Kolding by. Den gamle del af landsbyens bebyggelse er anlagt som forteby,

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM Landbyrådsrepræsentanten fra Voldum og Lokalrådet i Voldum inviterede

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

KOLDBY SPORT & BEVÆGELSE ET FREMTIDSPROJEKT FOR LOKALOMRÅDET.

KOLDBY SPORT & BEVÆGELSE ET FREMTIDSPROJEKT FOR LOKALOMRÅDET. KOLDBY SPORT & BEVÆGELSE ET FREMTIDSPROJEKT FOR LOKALOMRÅDET. Vi kan ikke få armene ned, da vi ser rigtig mange muligheder i forhold til dette projekt. Vi ser en mangfoldighed og en fornyelse, som vil

Læs mere

Føvling Stenderup - Tobøl

Føvling Stenderup - Tobøl Føvling Stenderup - Tobøl Udviklingsplan 2020 Føvling Stenderup Tobøl du mener, jeg mener, vi gør.. Indhold.: Indhold & Forord Historie Lokal analyse Befolkningsanalyse & Input Vision 2020 & Strategi Afslutning..

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

BILAG 2: ØSVN- IF Bilag 2: ØSVN IF Ansøgning Multihus Vester Nebel

BILAG 2: ØSVN- IF Bilag 2: ØSVN IF Ansøgning Multihus Vester Nebel BILAG 2: ØSVN- IF Den lokale idrætsforening, ØSVN- IF, lavede i efteråret 2011 en stor borgerundersøgelse i Øster Starup, Ågård og Vester Nebel omkring ønsket udvikling. Denne viste, at der var et stort

Læs mere

Ansøgningsskema til udviklingspuljen

Ansøgningsskema til udviklingspuljen cc? - 524/(2 - - Ansøgningsskema til udviklingspuljen Dato 03-08-2016 15:56:50 Blanket ID F0907_766 KLE 18.14.00G01 (456a 31865683-4225-6183-8eed 34fabbeb) 03-08.2016 1556:50 Side 1 af 7 Ansøger Ansøgningens

Læs mere

Aktivt Lyngby-Taarbæk

Aktivt Lyngby-Taarbæk Aktivt Lyngby-Taarbæk - På vej mod en Idræts- og Bevægelsesstrategi 2019-2024 Lyngby-Taarbæk Kommune Nærværende papir er et ramme-papir, der fungerer som forberedelse til den egentlige formulering af en

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Mønsted Lokalråd, Mønsted Idrætsforening, Mønsted Håndværker- og Handelsstandsforening En borgergruppe bestående

Læs mere

Vision. Vision for Kildegården

Vision. Vision for Kildegården Januar 2016 Formål og baggrund Denne handlingsplan skal ses i lyset af, at projekt Kildegården stadig er i udviklingsfasen, hvor der arbejdes på at omsætte projektets vision og rammer til konkrete handlinger

Læs mere

Om undersøgelsen. Sådan udfylder du skemaet

Om undersøgelsen. Sådan udfylder du skemaet Om undersøgelsen Det spørgeskema, du skal til at udfylde, indeholder spørgsmål om din brug af naturen og dine oplevelser med at være aktiv i naturen. Der er også nogle spørgsmål, som handler om, hvordan

Læs mere

1. Etape. Vi vil gerne skabe

1. Etape. Vi vil gerne skabe Projektbeskrivelse Askov lokalråd ønsker at skabe et attraktivt område omkring Torvet, Brugsen og Dammen. Formålet er en byfornyelsen som skal skabe et fælles holdepunkt for befolkningen i Askov. Et sted,

Læs mere

1. ALMINDE-VIUF 3.1. Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Alminde-Viuf Fællesskole

1. ALMINDE-VIUF 3.1. Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Alminde-Viuf Fællesskole Kolding Kommune 1. ALMINDE-VIUF Skoledistrikt: Alminde-Viuf Fællesskole Almind og Viuf ligger som selvstændige landsbyer i kommunens nordligste område. De bærer begge præg af at have været stationsbyer

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Selling?

Hvordan skal vi udvikle Selling? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SELLING Indledning: Landbyrådsrepræsentant Jesper Dissing Henckel fra Selling inviterede

Læs mere

Dronningborg. Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557

Dronningborg. Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557 Dronningborg Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557 Byens bedste beliggenhed Kongelig udsigt Dronningborg Bydelen Dronningborg er beliggende i den nordøstlige del af Randers By og er et af de mest attraktive

Læs mere

Et nyt outdoor miljø i Lind kan tilbyde masser af nye muligheder inden for

Et nyt outdoor miljø i Lind kan tilbyde masser af nye muligheder inden for Et nyt outdoor miljø i Lind kan tilbyde masser af nye muligheder inden for Basketball Beachvolly Bevægelse Fitness Fodbold Gymnastik Hockey Håndbold Leg Løb Parkour Paddle tennis Seniormotion Skoleidræt

Læs mere

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Foto: BOGO Projektbeskrivelse I Hovedgård ønsker vi at udvikle Hovedgård Hallen til et aktivt og imødekommende samlingssted for alle byens borgere

Læs mere

Idekatalog til møde 13. januar 2018

Idekatalog til møde 13. januar 2018 Idekatalog til møde 13. januar 2018 I de grønne felter er alle de projekter og ideer, som så småt er begyndt at spire eller er igangsat. Vi håber flere vil byde ind på projekterne. Vigtigt at pointere,

Læs mere

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - BORGERNES PRIORITERING PÅ BORGERMØDET D. 18 FEBRUAR 2013 BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE: STATIONSOMRÅDET

Læs mere

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd Fællesmøde med arbejdsgrupperne onsdag den 12. oktober kl. 19.30 22.00 i Multihuset. Status fra de enkelte arbejdsgrupper: Kulturgruppen: 5 minutters oplæg fra hver gruppe I støbeskeen til det kommende

Læs mere

Tårs. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Tårs. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Tårs Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Skriv en overskrift til indledningen Skriv en indledning Tårs Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01

Læs mere

Vejrup i Udvikling. Attraktive grunde til nybyggere. Nyt boligområde ved Stationsvej

Vejrup i Udvikling. Attraktive grunde til nybyggere. Nyt boligområde ved Stationsvej Vejrup i Udvikling Attraktive grunde til nybyggere Nyt boligområde ved Stationsvej ! Denne folder er udarbejdet som modspil til manges generelle opfattelse af landsbyernes manglende udvikling. Den beskriver

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN 2011 13 februar 2011

UDVIKLINGSPLAN 2011 13 februar 2011 UDVIKLINGSPLAN 2011 13 februar 2011 INDHOLD Stevning historie... 3 Hvad er Stevning kendt for idag... 4 Vision... 6 Elementer til virkeliggørelse af visionen... 7 Strategi... 9 Landsbylauget... 9 Kultur...

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Landbyrådsrepræsentanten fra Lading og Lokalrådet i Lading inviterede

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 Sådan gør vi I Næstved Kommune har vi en vision med fokus på bosætning der hedder Mærk Næstved Godt liv for familien 2014-17. Visionen

Læs mere

Tårs. Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr.

Tårs. Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr. Tårs Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr. Tidsplan Oktober 2017 - november 2018 Aktivitet Aktivitetsbånd Et udendørs samlingssted,

Læs mere

VISION VEJEN. Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG

VISION VEJEN. Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG VISION VEJEN Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG Forord Missionen, visionen og indsatsområderne er rammen for det videre arbejde. Handlingskataloget konkretiserer det kommende arbejde og vil i foråret

Læs mere

Høringssvar. Forum Ferritslev-Rolfsted afgiver hermed på lokalområdets vegne høringssvar på forslaget til kommunens udviklingsstrategi

Høringssvar. Forum Ferritslev-Rolfsted afgiver hermed på lokalområdets vegne høringssvar på forslaget til kommunens udviklingsstrategi Høringssvar til Faaborg-Midtfyn kommunes forslag til udviklingsstrategi 2019-2030 Forum Ferritslev-Rolfsted afgiver hermed på lokalområdets vegne høringssvar på forslaget til kommunens udviklingsstrategi

Læs mere

Palægårdens Børnehave

Palægårdens Børnehave Palægårdens Børnehave 1 LOKALRÅDETS FUSIONSPLANER MED SKOVBO FEBRUAR 2009 Oversigt 2 1. Beliggenhed 2. Faciliteter indendørs 3. Faciliteter udendørs 4. Indslusning af vuggestuebørn 5. Integreret med Skovbo

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev?

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SKJOLDELEV Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Skjoldelev inviterede i samarbejde

Læs mere

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc.

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Lejre Bevægelsesanlæg Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Inde- og udendørs Cafe Styrketræning/ spinning Fitness Motorikbane/Crossfit Ankomstplads Projektoplæg til styrkelse

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Grundfør?

Hvordan skal vi udvikle Grundfør? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i GRUNDFØR Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Grundfør og Borgerforeningen i Grundfør

Læs mere

Vrå. Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer

Vrå. Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer Vrå Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer Side 1 Vrå Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012)

Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012) Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012) Indledning Borris Rådet inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus til borgermøde den 22. maj 2012 under overskriften: Borris

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017

Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017 Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017 - en perle i Danmark Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Understøttelse af skole og landdistriktsudvikling Indhold 1. Lokalsamfund/skoledistrikt...

Læs mere

Rebild kommunes projektpulje til Byzonebyer 2017

Rebild kommunes projektpulje til Byzonebyer 2017 Ansøgning til: Rebild kommunes projektpulje til Byzonebyer 2017 Det anbefales, at diverse godkendelser søges inden projektpuljen til byzonebyer søges, da beløbet bevilges under forudsætning af, at gældende

Læs mere

Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen

Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen 204 af borgerpanelets medlemmer har svaret på det elektronisk udsendte spørgeskema. Af dem, er 65% fra Odder by, 67% er mænd og 60% er mellem

Læs mere

Løkken er Motion og Bevægelse

Løkken er Motion og Bevægelse Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Løkken d. 12/5-2015 Løkken er Motion og Bevægelse Formål Inddragelse og aktivt samlingspunkt for hele byen Multibanen i Løkken bliver byens nye samlingssted

Læs mere

Inspirations- katalog

Inspirations- katalog Inspirations- katalog Aktivitetspladsen pellentesque: Nam vestibulum dolor quis libero. AKTIVITETSPLADSEN: PLADS TIL ALLE & TIL SOCIALE AKTIVITETER Følgende inspirationskatalog er udarbejdet på baggrund

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Haldum?

Hvordan skal vi udvikle Haldum? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HALDUM Indledning: Borgerforeningen i Halduminviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

LEGEPLADS BIBLIOTEK KLUB GRØNT OMRÅDE UDDANNELSE/INSTITUTION LOKALE ARRANGEMENTER VIRKSOMHED/ARBEJDSPLADS KIRKEN

LEGEPLADS BIBLIOTEK KLUB GRØNT OMRÅDE UDDANNELSE/INSTITUTION LOKALE ARRANGEMENTER VIRKSOMHED/ARBEJDSPLADS KIRKEN LEGEPLADS BIBLIOTEK KLUB GRØNT OMRÅDE UDDANNELSE/INSTITUTION LOKALE ARRANGEMENTER VIRKSOMHED/ARBEJDSPLADS KIRKEN KULTURHUS BIOGRAF INDKØBSCENTER VANDREHJEM CAMPINGPLADS INSTITUTION MUSEUM FORENING ANDET

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 Sådan gør vi I Næstved Kommune har vi en vision med fokus på bosætning der hedder Mærk Næstved Godt liv for familien 2014-17. Visionen

Læs mere

Dialogmøde 2007. Mellem foreninger/institutioner og Skads/Andrup Lokalråd

Dialogmøde 2007. Mellem foreninger/institutioner og Skads/Andrup Lokalråd Dialogmøde 2007 Mellem foreninger/institutioner og Skads/Andrup Lokalråd Dagsorden Velkomst og præsentation af lokalrådets arbejde i den forgangne periode. Forslag til opstart af Skads/Andrup info dag.

Læs mere

Strategiplan for Hundslund og omegn

Strategiplan for Hundslund og omegn Strategiplan for Hundslund og omegn Indholdsfortegnelse Indledning 3 Vores lokalområde 4 Visionen for 8350 6 Projekter i området 7 Fonde, - samt vejledning til at søge 10 Formålet med denne skrivelse Arbejdet

Læs mere

Her tager vi aktivt del i vores eget liv til fællesskabets bedste. Kontakt Ølstrup på. formand@olstrup.dk www.olstrup.dk

Her tager vi aktivt del i vores eget liv til fællesskabets bedste. Kontakt Ølstrup på. formand@olstrup.dk www.olstrup.dk Her tager vi aktivt del i vores eget liv til fællesskabets bedste Kontakt Ølstrup på e-mail: web: formand@olstrup.dk www.olstrup.dk Forord Vi vil videreudvikle Ølstrup og har lagt en visionær udviklingsplan

Læs mere

VISIONSPLAN FOR GJERNDRUP OG OMEGN

VISIONSPLAN FOR GJERNDRUP OG OMEGN VISIONSPLAN FOR GJERNDRUP OG OMEGN DET AKTIVE LOKALSAMFUND OGSÅ I 2025 Indholdsfortegnelse Side Forord... 2 Vision... 2 Gjerndrups historie... 3-4 Lokal analyse... 4-5 Input... 6 SWOT... 7 Strategi...

Læs mere

Borgerplan for Sparkær, Viborg kommune

Borgerplan for Sparkær, Viborg kommune Borgerplan for Sparkær, Viborg kommune Borgerplan for Sparkær 1 Forord Denne borgerplan er lavet med udgangspunkt i et stormøde i Sparkær forsamlingshus, februar 2008. Her deltog 170 af byens indbyggere.

Læs mere

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Handlingsplan Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Projekt Vækstgrupper for landdistriktsudvikling Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Indledning Denne handlingsplan er kommet i stand på 2 møder med Borgerforeningens

Læs mere

Referat fra Borgermødet på Gadbjerg Skole den 18. Maj 2010

Referat fra Borgermødet på Gadbjerg Skole den 18. Maj 2010 Referat fra Borgermødet på Gadbjerg Skole den 18. Maj 2010 Udover Lokalrådet medlemmer mødte der 11 borgere op. Lokalrådets formand Ole Lange bød velkommen og gennemgik aftenens program, som var følgende:

Læs mere

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i Give

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i Give Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i Give 10.09.2018 Idræt og fritid Hvad synes du er fedt at lave i din fritid? Gymnastik Kirkekor At være i idrætsforeningen - som en familie Farre sportsplads

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

OVERLUND RYKKER SAMMEN OVERLUND BYFEST

OVERLUND RYKKER SAMMEN OVERLUND BYFEST OVERLUND RYKKER SAMMEN OVERLUND BYFEST Sammenfatning af idéer og input fra deltagelsen på Overlund byfest. Dato 09.06.2028 Sagsnr. 302251 OVERLUND BYFEST Inddragelse af alle borgere Alle borgere i Overlund

Læs mere

Junget udviklingsprojekt

Junget udviklingsprojekt Projekttitel: Junget udviklingsprojekt Oplysninger om ansøger: Junget Udviklingsselskab ApS c/o Søren Peter Sørensen Jungetgårdvej 1, 7870 Roslev CVR: 2672 3582 INDLEDNING Med mere end 1000 år i bagagen

Læs mere

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i 7080 10.09.2018 Idræt og fritid Hvad synes du er fedt at lave i din fritid? Være sammen med vennerne Hvor er de fede steder i byen? Hvorfor er det

Læs mere

Voel Multihus og Aktivitetsområde - plads til alle!

Voel Multihus og Aktivitetsområde - plads til alle! NATUR LEG SAMVÆR KULTUR Voel Multihus og Aktivitetsområde - plads til alle! LÆRING SUNDHED IDRÆT MILJØ Intro Voel ligger midt i det smukke Søhøjland ca. 10 km fra Silkeborg. Med Sil-keborgmotorvejen er

Læs mere

Resultat undersøgelse Tingbjerg og Bystævneparken. Inviterede Ikke tilgængelige Respondenter Svarfrekvens ,7%

Resultat undersøgelse Tingbjerg og Bystævneparken. Inviterede Ikke tilgængelige Respondenter Svarfrekvens ,7% Resultat undersøgelse Tingbjerg og Bystævneparken Inviterede Ikke tilgængelige Respondenter Svarfrekvens 3862 52 2617 68,7% 1 2. Hvilket udsagn beskriver bedst din relation til Tingbjerg Jeg har været

Læs mere

Gruppe 1. Tog / Kollektiv trafik Yderligere butiksdød Lukning af Rådhus Urbanisering Manglende tilflytning Erhvervsvirksomhederne - lukning

Gruppe 1. Tog / Kollektiv trafik Yderligere butiksdød Lukning af Rådhus Urbanisering Manglende tilflytning Erhvervsvirksomhederne - lukning Gruppe 1 1. Ændring af planforhold i hovedgaden 2. Udvikling af Rådhus til kultur / Borgerhus 3. Søg prof. Hjælp - Studieprojekt Natcafe Medborgerhus Yderligere kulturliv Fibernet Velkomstpakke til tilflyttere

Læs mere

10. LUNDERSKOV Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Kongsbjergskolen

10. LUNDERSKOV Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Kongsbjergskolen Kolding Kommune 10. LUNDERSKOV Skoledistrikt: Kongsbjergskolen Lunderskov er en af de større bysamfund i Kolding kommune og ligger i den vestlige del af kommunen med ca. 13 kilometer til Kolding. Den lokale

Læs mere

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted DETAILHANDELSSTRATEGI 2016 Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted Forord Denne detailhandelsstrategi er resultatet af den proces, som Byrådet i Vejen Kommune igangsatte i foråret 2015.

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

Grib chancen. Flyt til Vorbasse. Få mere tid Giv familien flere muligheder Bo billigt

Grib chancen. Flyt til Vorbasse. Få mere tid Giv familien flere muligheder Bo billigt Grib chancen Flyt til Vorbasse Få mere tid Giv familien flere muligheder Bo billigt Hvis du får chancen for at flytte til Vorbasse, skal du gribe den. «Billund er BØRNENES HOVEDSTAD og Vorbasse er derfor

Læs mere

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 UDKAST 21. marts 2012 1 1. Introduktion til Kataloget Visions- og idékataloget

Læs mere

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 Eksempelprojekter Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 1 Udendørs mødested for ældre X X X I dag er tanken om et udendørs samlingssted med motion i fokus, hvor specielt

Læs mere

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER NYT INDGANGSPARTI BESKRIVELSE / PLAN 1:350 Baggrund for udvidelsen Eksisterende hal 1194,3 m² Eksisterende omklædning Sdr. Omme Idrætscenter er efterhånden blevet 40 år gammelt. Der er sket to mindre tilbygninger

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR BYFORNYELSESUDVALGET - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN FEBRUAR 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE TEMAOMRÅDER TIL IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE

Læs mere

Fritids- og Friluftspolitik Frem mod 2020 Syddjurs som fritids- og friluftskommune

Fritids- og Friluftspolitik Frem mod 2020 Syddjurs som fritids- og friluftskommune 1 of 12 Fritids- og Friluftspolitik Frem mod 2020 Syddjurs som fritids- og friluftskommune Version 1 - marts 2016 Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune 2016. 2 of 12 INDHOLD Forord... 3 Fritid- og friluftliv

Læs mere

Strategi- & udviklingsplan for

Strategi- & udviklingsplan for Strategi- & udviklingsplan for Skovlund-Ansager Hallen 2017-2025 Skovlund Ansager Hallen Lærkevej 16 6823 Ansager. Tlf. 7529 7604 2016 7604 www.sa-hallen.dk E-mail: info@sa-hallen.dk Baggrund Tekniske

Læs mere

Projekt Felding 2010. Mette Saaugaard Henrik Tønnesen Finn Lillelund fmd. Borgerforeningen fmd. IdrætsCenter Syd fmd.

Projekt Felding 2010. Mette Saaugaard Henrik Tønnesen Finn Lillelund fmd. Borgerforeningen fmd. IdrætsCenter Syd fmd. Projekt Felding 2010 Med Projekt Felding 2010, har borgerne i Nr. Felding skabt et projekt, der både rækker langt ind i fremtiden, og som også et godt bud på, hvordan landsbyerne globalt kan sikre vækst

Læs mere

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Debattemaer 1. runde: Liv og bevægelse i landsbyerne hvad skal der til, for at du

Læs mere

Bystrategi for Augustenborg

Bystrategi for Augustenborg Bystrategi for Indhold Byens identitet... side 3 Baggrunden for bystrategierne... side 3 Inddragelse af s borgere... side 4 Selve bystrategien... side 5 De fire fokusområder Natur og landskab Udfoldelse

Læs mere