Design manual for Bifrost

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Design manual for Bifrost"

Transkript

1 Design manual for Bifrost

2 Farver - Skalaer - Anvendelse - Web anvendelse Bomærke - Skabelse Logotype - Snit - Benyttelse Brødtekstfont - Snit - Benyttelse Region bomærke - Farver - Valg - Form Andre benyttelser af logo form - Lange logo varianter - Høje logo varianter - Streamers Logopakke - Indhold - Anvendelse

3 Farver Nordjylland Sydjylland og Fyn Hovedstaden og Bornholm c: 86 k: 18 c: 81 y: 51 c: 88 y: 13 k: 3 c: 52 m: 75 k: 9 c: 12 m: 83 k: 8 c: 5 m: 62 c: 72 c: 31 y: 54 c: 57 m: 88 c: 47 m: 55 m: 70 k: 8 m: 21 y: 80 Midtjylland Sjælland c: 86 m: 47 y: 38 k: 11 c: 62 m: 2 y: 5 c: 10 k: 18 c: 3 m: 95 y: 92 c: 72 m: 20 y: 18 c: 31 m: 66 y: 70 Brug af farver Farverne er de fem grundlæggende farveskaler i Bifrostlogoet. Kun officelle Bifrost ting kan benytte alle fem farver.t Hver gruppe repræsentere en region i Danmark. Farverne kan kun benyttes sammen med Bifrost hovedlogo samt på brevpapir, medlemskort og årsberetninger, arrangementer som Bifrost står for eller udsteder. Man må ikke benytte farver i sammenhæng som logo for underafdelinger af Bifrost, her skal man benytte sig af den regionsfarve man er placeringsmæssigt underlagt. Farverne må heller ikke optræde sammen på hjemmeside eller andre former for medier, her må kun en enkel farveskala benyttes af gangen. Det er også forbudt at benytte flere af farverne sammen, medmindre at det er et arrangement der specifikt er et samarbejde mellem to eller flere regioner. Del logoer, eller tryksager fra benytter alle fem, alle andre grupper benytter kun den farveskale der tilhøre deres region.

4 Gråtoner Nordjylland Sydjylland og Fyn Hovedstaden og Bornholm k: 70 k: 30 k: 78 k: 38 k: 82 k: 42 k: 50 k: 10 k: 58 k: 18 k: 62 k: 22 Midtjylland Sjælland k: 86 k: 46 k: 74 k: 34 k: 66 k: 26 k: 54 k: 14 Brug af gråtoner I tilfælde af at man ikke har mulighed eller adgang til farveprinter. Kan man arbejde med en gråtonet udgave af bomærket. Her tager man udgangspunkt i den grå version af kortet, men følger ellers de samme forskrevne regler for oopbygning af bomærket som gælder for farveudgaven.

5 Web anvendelse Web anvendelse Farvene benyttes på hjemmeside på forskellige måder. En hjemmeside side, består af to grundfarver, parret som kan ses nedenfor. Det er altid to farver der har en farve mellem sig i farveskalen der er parret. Så f.eks kan den lyseste og mørkeste farve aldrig optræde sammen som de to grundfarver på en side. Farverne benyttes derefter forskelligt. De to aflange bjælker i top og bund er skabt udfra den mørkeste af de to farver sat til en 70% opacity. Det farvede midterstykker, altså delen mellem bjælkerne er den lyseste farve sat til Color i blendmode. Derudover indgår alle fire farvenuancer i knapvalget, i deres oprindelige farve. c: 31 Lysblå sat til color i blendmode De fire farve i farveskala, uden påvirkning c: 72 m: 20 y: 18 Mørkeblå sat til 70% opacity. Nordjylland c: 86 k: 18 c: 81 y: 51 Sydjylland og Fyn c: 88 y: 13 k: 3 c: 52 m: 75 k: 9 c: 72 c: 31 y: 54 c: 57 m: 88 c: 47 m: 55 Midtjylland c: 86 m: 47 y: 38 k: 11 c: 62 m: 2 y: 5 Sjælland c: 10 k: 18 c: 3 m: 95 y: 92 c: 72 m: 20 y: 18 c: 31 m: 66 y: 70 Hovedstaden og Bornholm c: 12 m: 83 k: 8 m: 70 k: 8 c: 5 m: 62 m: 21 y: 80

6 Bomærke Tilfældige bomærker Odenses og Aalborgs bomærke Odense Aalborg Skabelse af bomærke Biforsts bomærke er altid den samme højde og længde af firekanter. Dvs. at Bifrost bomærket er 4 firkanter i højden og fem firkanter i bredden. Desuden vil Bifrosts bomærke altid bestå af fem farveskaler. Bifrost bomærke er altid skabt ud fra grundkortet, som er vedlagt designmanualen. Logoets udsene kommer an på hvor i landet Bifrost arrangementet skal afholdes. Så f.eks vil Odense og Aalborgs arrangementers Bifrost logo se forskelligt ud. Men begge vil dog stadig bestå at 4x5 firekanter og have alle fem farve skaler repræsenteret. Det er ikke tilladt at ændre i højden eller bredden, ved skabelse af bomærket, dette er gjort for at have en harmonisk og genkendelig stil.

7 Logotype og Typografik c: 100 k: 100 Overskrift Apex New Medium Punkt 18 Underoverskrift Apex New Medium Punkt 14 Afsnitsoverskrift Apex New Book Punkt 12 Man kan fremad se, at de har været udset til at læse, at der skal dannes par af ligheder. Dermed kan der afsluttes uden løse ender, og de kan optimeres fra oven af at formidles stort uden brug fra presse. I en kant af landet går der blandt om, at de vil sætte den over forbehold for tiden. Vi flotter med et hold, der vil rundt og se sig om i byen. Det gør heller ikke mere. Men hvor vi nu overbringer denne størrelse til det den handler om, så kan der fortælles op til 3 gange. Hvis det er træet til dit bord der får dig op, er det snarere varmen over de andre. Selv om hun har sat alt mere frem, og derfor ikke længere kan betragtes som den glade giver. Garamond Regular Punkt 12, 14 punkt linjeafstand. Fonten Bifrost skrives med er Apex New. Bifrost skrives altid med en Apex new Light, og altid med en størrelse der vinkler med siderne på bomærket med -5 i kerning. Og er lavet med True black. I tilfælde hvor logoet ikke optræder skrives Brifrost altid med en -5 kerning, ligegyldigt størrelse. Til overskrifter i dokumenter bruges Apex New Medium, i størrelse 18. Til underoverskriftr bruges Medium størrelse 14. Afsnitsoverskrifter bruger en Apex New størrelse 12 i Book. Brødtekst er sat med en Garamond, i regularsnit med en størrelse 12 og punkt 14 i linjeafstand. Der er ingen Kerning på teksten. Det er helt frit for brugeren af gøre brug af bold og kursiv der i teksten hvor der er behov for det.

8 Logotype og Typografik - Negativ Overskrift Apex New Medium Punkt 18 Underoverskrift Apex New Medium Punkt 14 Afsnitsoverskrift Apex New Book Punkt 12 Man kan fremad se, at de har været udset til at læse, at der skal dannes par af ligheder. Dermed kan der afsluttes uden løse ender, og de kan optimeres fra oven af at formidles stort uden brug fra presse. I en kant af landet går der blandt om, at de vil sætte den over forbehold for tiden. Vi flotter med et hold, der vil rundt og se sig om i byen. Det gør heller ikke mere. Men hvor vi nu overbringer denne størrelse til det den handler om, så kan der fortælles op til 3 gange. Hvis det er træet til dit bord der får dig op, er det snarere varmen over de andre. Selv om hun har sat alt mere frem, og derfor ikke længere kan betragtes som den glade giver. Garamond Regular Punkt 12, 14 punkt linjeafstand. Fonten Bifrost skrives med er Apex New, det er en sans serif font og kommer i 14 snit, hvor halvdelene er kursiv. Den er euro optimeret, så den indeholder æøå. Bifrost skrives altid med en Apex new Light, og altid med en størrelse der vinkler med siderne på bomærket med -5 i kerning. Og er lavet med White. Til overskrifter i dokumenter bruges Apex New Medium, i størrelse 18. Til underoverskriftr bruges Medium størrelse 14. Afsnitsoverskrifter bruger en Apex New størrelse 12 i Book. Brødtekst er sat med en Garamond, i regularsnit med en størrelse 12 og punkt 14 i linjeafstand. Der er ingen Kerning på teksten. Det er helt frit for brugeren af gøre brug af bold og kursiv der i teksten hvor der er behov for det.

9 Webfont og logo på hjemmeside 68 px 85 px Man kan fremad se, at de har været udset til at læse, at der skal dannes par af ligheder. Dermed kan der afsluttes uden løse ender, og de kan optimeres fra oven af at formidles stort uden brug fra presse. I en kant af landet går der blandt om, at de vil sætte den over forbehold for tiden. Vi flotter med et hold, der vil rundt og se sig om i byen. Det gør heller ikke mere. Men hvor vi nu overbringer denne størrelse til det den handler om, så kan der Garamond Regular Punkt 13, 16 punkt linjeafstand. Logoet på shjemmeside er 68 px i højden og 85 px i bredden. Det er placeret ned i højre hjørne hvor bunden flugter med bunden af den nederste bjælke. Til logotype på hjemmesiden er Bifrost sat i hvid, Apex New Light, i størrelse 30. Navnet er placeret i midten af den nedereste farvede bjælke, 8 pixels fra den højrekant. Brødtekst er sat med en Tahoma, i regularsnit med en størrelse 13 og punkt 16 i linjeafstand. Der er ingen Kerning på teksten. Det er helt frit for brugeren af gøre brug af bold der i teksten hvor der er behov for det.

10 Regions bomærker Apex New Light c: 100 k: 100 Region bomærker kan skabes vilkårligt ud fra hvor i regionen arrangementes holdes eller tages fra et område i regionen efter egen lyst, hvis der ikke er tale om et arrangement, men et nyhedsbrev eller en mail. Man kan ikke skabe region bomærker ud af områder i de andre regioner. Til logotype ved regionerne er Bifrost sat i True black, Apex New Light, og den størrelse der er nødvendig for at bogstaverne rammer de to sider på bomærket.

11 Varianter af grafikske elementer 4x15 firkanter 2x15 firkanter 1x20 firkanter 4x10 firkanter 1x15 firkanter 4x10 firkanter 3x15 firkanter 1x10 firkanter 4x15 firkanter Der er mange måder og former at bruge de grafiske varianter på. Den eneste regel er at man bygger dem højre en 4 firekanter. Dette er for ikke at have grafiske elementer der stikker mere op i landskabet end logoet. Hvis man har brug for et element der er vertikalt skal man i stedet tage et af de horisontale elementer og dreje det 90 grader med uret. Dette medføre også at farverne holder deres forløb i forhold til læseretningen. Det er tilladt at lave så lange streamers som kan findes på kortet. Alle disse varianter er til for at kunne bruges som elementer på medlemskort, nyhedsbreve, afraporteringer osv, de må aldrig bruges som et alternativ til logoet. 1x20 firkanter

12 Bomærke pakkens indhold Fonte Apex New Garamond Tahoma Bomærke Prefabrikeret bomærke i alle varianter. i png format Regions bomærker By Bomærker 6 forskellige biforst bomærker Bifrost logotype i sort og hvid Bomærke kort Fuld farve kort Gråtone kort Farveskaler Fuld farve Gråtone Grafiske varianter 5 forskellige varianter

Betinget formatering med fremhævning af celler der passer overens med betingelser

Betinget formatering med fremhævning af celler der passer overens med betingelser BETINGET FORMATERING Betinget formatering er en af de funktionaliteter i Excel 2007 som indeholder væsentlige ændringer, den er blevet mere grafisk og der kan skabes bedre visuelle effekter der kan anvendes

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

Webredaktør. Vejledning

Webredaktør. Vejledning Webredaktør Vejledning Version 4.0 opdateret september 2012 2 Velkommen som webredaktør... 3 Jeg vil gerne... 4 Redigere... 4 Gemme det jeg har lavet... 4 Ændre afdelingens navn og logo... 5 Ændre hjemmesidens

Læs mere

Kontakt Frank Skov, analysechef T. 41 77 45 78 E. fs@cevea.dk. Notat Tema: Ulighed Publiceret d. 12-04-2015

Kontakt Frank Skov, analysechef T. 41 77 45 78 E. fs@cevea.dk. Notat Tema: Ulighed Publiceret d. 12-04-2015 Stor ulighed i skolebørns trivsel på Sjælland De danske skolebørn trives heldigvis generelt godt. Der er dog forskel på trivslen fra kommune til kommune. Blandt andet er der i nogle kommuner cirka 9 ud

Læs mere

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med TRE fra ScanDis A/S TAL SEORD TEX Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne ViTal, ViseOrd og ViTex fra ScanDis A/S Kom nemt i gang

Læs mere

Word-5: Tabeller og hængende indrykning

Word-5: Tabeller og hængende indrykning Word-5: Tabeller og hængende indrykning Tabel-funktionen i Word laver en slags skemaer. Word er jo et amerikansk program og på deres sprog hedder skema: table. Det er nok sådan udtrykket er opstået, da

Læs mere

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1 TAL SEORD TEX Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S ScanDis A/S Kursus Del 1 i ViTre pakken - 2013 Side

Læs mere

Specielle tegn. Specielle tegn. Specielle tegn...1 Indhold:...1 Teori og praksis...1 Koder...2 Brug af symboler...5

Specielle tegn. Specielle tegn. Specielle tegn...1 Indhold:...1 Teori og praksis...1 Koder...2 Brug af symboler...5 Siede 1 af 6 Specielle tegn Indhold: Specielle tegn...1 Indhold:...1 Teori og praksis...1 Koder...2 Brug af symboler...5 Teori og praksis Man kan ind i mellem få brug for at kunne skrive specielle tegn.

Læs mere

How to do it in rows and columns 12

How to do it in rows and columns 12 UDSKRIFT Når du har lavet et regneark, kan du selvfølgelig nøjes med at have det liggende på din PC eller på en USB-nøgle eller lignende, men ofte skal du præsentere regnearket for andre, som ikke lige

Læs mere

Designmanual 2014 // Version 1.0. Indholdsfortegnelse

Designmanual 2014 // Version 1.0. Indholdsfortegnelse Designmanual 2014 Indholdsfortegnelse Forord.... 3 Bomærke... 4 Logo - variant 1... 5 Logo - variant 2... 7 Logoregler... 8 Anvendelse af bomærke + navn... 9 Vores payoff... 10 Payoff + bomærke...............................................................................

Læs mere

Oversigt over Procent, absolut og relativ tilvækst samt indekstal

Oversigt over Procent, absolut og relativ tilvækst samt indekstal Oversigt over Procent, absolut og relativ tilvækst samt indekstal Indhold Oversigt over Procent, absolut og relativ tilvækst samt indekstal... 1 Procent... 1 Hvad er én procent?... 1 Procentsatser over

Læs mere

BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL

BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL Lister kan i Excel anvendes til forskellige formål. Her skal vi se på et af disse, nemlig anvendelsen af lister til "databaselignende" funktioner. For at kunne anvende de

Læs mere

Portfolio Redesign Kamilla Klein 1. Semester eksamen

Portfolio Redesign Kamilla Klein 1. Semester eksamen 2014 Portfolio Redesign Kamilla Klein 1. Semester eksamen Lærene: Ditlev Skanderby Frederik Tang Ian Wisler- Poulsen Jesper Hinchely Merete Geidemann Lützen Morten Rold Thomas Hartmann Erhvervsakademiet

Læs mere

Hurtigt i gang. det betaler sig

Hurtigt i gang. det betaler sig Hurtigt i gang det betaler sig Arbejdsmarkedsstyrelsen Maj 2008 Sikker viden Denne pjece indeholder en klar opfordring til landets jobcentre: Tag hurtigt kontakt til nye ledige og fasthold en intensiv

Læs mere

Version 4.3 2013. Kopiering af denne manual er kun tilladt med skriftlig tilladelse fra nkt cables

Version 4.3 2013. Kopiering af denne manual er kun tilladt med skriftlig tilladelse fra nkt cables Version 4.3 2013 Kopiering af denne manual er kun tilladt med skriftlig tilladelse fra nkt cables Udviklet i samarbejde med Bygaden 7, DK-4040 Jyllinge, Danmark INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...5 SKRIDT FOR

Læs mere

K I M K R A R U P A N D E R S E N

K I M K R A R U P A N D E R S E N K I M K R A R U P A N D E R S E N PUBLISHER 2010 LÆR DET SELV PUBLISHER 2010 LÆR DET SELV Bliv fortrolig med den helt nye brugerflade Lær at bruge programmet og dets værktøjer Skab flotte publikationer

Læs mere

Excel-1: kom godt i gang!!

Excel-1: kom godt i gang!! Excel-1: kom godt i gang!! Microsoft Excel er et såkaldt regneark, som selvfølgelig bliver brugt mest til noget med tal men man kan også arbejde med tekst i programmet. Excel minder på mange områder om

Læs mere

Guide til upload af ruter og interessepunkter på Endomondo

Guide til upload af ruter og interessepunkter på Endomondo Guide til upload af ruter og interessepunkter på Endomondo Denne guide indeholder følgende emner: A. Rettigheder B. Oprettelse af profil på Endomondo C. Oprettelse af selve ruten D. Redigering af oprettet

Læs mere

Tip til 1. runde af Georg Mohr-Konkurrencen Geometri

Tip til 1. runde af Georg Mohr-Konkurrencen Geometri Tip til. runde af - Geometri, Kirsten Rosenkilde. Tip til. runde af Geometri Her er nogle centrale principper om og strategier for hvordan man løser geometriopgaver. et er ikke en særlig teoretisk indføring,

Læs mere

Sådan laves en bog. til print-on-demand

Sådan laves en bog. til print-on-demand Sådan laves en bog til print-on-demand Udarbejdet af Kurt Lundskov. 2010 [Dette er bagside af forsiden, når der udskrives på begge sider] Sådan laves en bog til print-on-demand [Kolofon] Sådan laves en

Læs mere

Gode råd til den motiverede ansøgning

Gode råd til den motiverede ansøgning Gode råd til den motiverede ansøgning Mange uddannelsessteder vil gerne have, at kvote 2 ansøgere vedlægger en motiveret ansøgning (nogle steder også kaldet en levnedsbeskrivelse). Den motiverede ansøgning

Læs mere

De fleste mennesker har aflange ansigter så derfor vil et portræt også virke mest naturligt i højformat.

De fleste mennesker har aflange ansigter så derfor vil et portræt også virke mest naturligt i højformat. - Et spørgsmål om format... Tekst og fotos: Kent Bovin Portrætbilleder har, stort set, altid været højformatbilleder. Går man til en portrætfotograf vil man med næsten 100% sikkerhed få sine portrætbilleder

Læs mere

sådan gør du... [opret dit CV]

sådan gør du... [opret dit CV] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV] og jobønsker Opret CV og Jobønsker på jobnet Når du skal oprette et CV på Jobnet.dk, skal du være oprettet som bruger på Jobnet med Min side. 1. Er du allerede

Læs mere

Skab gode trivselsprocesser

Skab gode trivselsprocesser Skab gode trivselsprocesser Inspiration til arbejdet med trivsel og psykisk arbejdsmiljø frastresstiltrivsel.dk Indhold: 3 Skab gode trivselsprocesser 25 Grundlaget for pjecen 6 Systematik i indsatsen

Læs mere

Kom godt i gang med X-Point. Brugerguide

Kom godt i gang med X-Point. Brugerguide Kom godt i gang med X-Point Brugerguide Indhold 1. Kom godt i gang med X-Point... 3 1.1 Indledning... 3 2. Start af X-Point... 4 2.1 Installation og start kort... 4 2.2 Trin 1; Præsentation af opgaven...

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Denne test af, hvordan din hest arbejder, tager ca. tre minutter og bør indgå i opvarmningen hver dag. Du må vide, nøjagtig hvad der

Læs mere

3 fejl du ikke må lave,

3 fejl du ikke må lave, 3 fejl du ikke må lave, hvis du vil tjene penge på din blog! #1 Mette Høholt Frederiksen - Blogvision.dk Indhold Fejl #1 Du går glip af flere hundrede besøgende dagligt fra Google... 5 #1 Giv dit blogindlæg

Læs mere

Tilmelding til NORDLEK 2015 i Viborg:

Tilmelding til NORDLEK 2015 i Viborg: Tilmelding til NORDLEK 2015 i Viborg: Tilmeldingen gælder både for enkeltpersoner og grupper af personer. Beskrivelse af tilmeldingssystemet: Som noget nyt er tilmeldingen bygget op omkring grupper af

Læs mere