Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. september 2009 tidligere bestemmelser ophæves hermed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. september 2009 tidligere bestemmelser ophæves hermed"

Transkript

1 bl.1 Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. september 2009 tidligere bestemmelser ophæves hermed 1 Generelle bestemmelser 1.0 Generelt Danske mesterpoint uddeles i åbne danske turneringer arrangeret af Danmarks Bridgeforbund og af kredse, distrikter og klubber herunder. Klubber, der deltager i mesterpointordningen, skal spille om mesterpoint i alle turneringer, hvor det i henhold til disse regler er muligt. Afgiften for mesterpoint skal indgå i startafgiften (kontingentet). Turneringslederen er ansvarlig for at tildele mesterpoint til spillerne og for at indsende oplysningerne til registrering ved dataoverførsel via BridgeCentral. Den daglige administration af mesterpointordningen varetages af Danmarks Bridgeforbunds sekretariat, mens Mesterpointkomiteen har det overordnede ansvar. Henvendelser vedr. ordningen, fx ansøgning om tilladelse til at spille om guldpoint, ansøgning om dispensation fra bestemmelserne, registrering af mesterpoint via BridgeCentral, indsendelse af kuponer (indtil 31.december 2009) og betaling for forbrug af mesterpoint sker til Danmarks Bridgeforbund, Asminderødgade 53, 3480 Fredensborg. 1.1 Definition af mesterpoint Bronzepoint 100 bronzepoint = 1 mesterpoint Bronzepoint uddeles i klubturneringer og almindelige "åbent-hus"- turneringer, arrangeret af klubber, der er tilmeldt mesterpointordningen, og i enkelte forbundsturneringer. Regler for tildeling af bronzepoint i klubturneringer og "åbent-hus"- turneringer fremgår af følgende afsnit: Parturneringer: afsnit Holdturneringer: afsnit Enkeltmandsturneringer: afsnit Regler for tildeling af bronzepoint i forbundsturneringer findes i afsnit 4.2.

2 bl Sølvpoint 10 sølvpoint = 1 mesterpoint Sølvpoint uddeles i kreds- og distriktsturneringer, i turneringer der er sanktioneret af distrikterne, og i enkelte forbundsturneringer. Regler for tildeling af sølvpoint i kreds- og distriktsturneringer fremgår af følgende afsnit: Parturneringer: afsnit Holdturneringer: afsnit Enkeltmandsturneringer: afsnit Regler for tildeling af sølvpoint i turneringer sanktioneret af distrikterne fremgår af afsnit 2.2, mens regler for tildeling af sølvpoint i forbundsturneringer findes i afsnit Guldpoint 1 guldpoint = 1 mesterpoint Guldpoint uddeles i forbundsturneringer og i åbne turneringer, der er sanktioneret af Mesterpointkomiteen. Regler for tildeling af guldpoint i forbundsturneringer fremgår af følgende afsnit: Parturneringer: afsnit Holdturneringer: afsnit Regler for tildeling af guldpoint i turneringer sanktioneret af Mesterpointkomiteen findes i afsnit Afsnittet er udgået 1.3 Sanktion til sølv- eller guldturneringer Sølvturneringer Sanktion til uddeling af sølvpoint kan gives af distrikterne til turneringer af regional karakter arrangeret af klubber, der er tilmeldt mesterpointordningen (herunder weekendturneringer og bridgeuger), hvis følgende betingelser er opfyldt: 1) Den arrangerende klub skal være tilmeldt mesterpointordningen. Enkeltpersoner kan ikke stå som arrangør af sølvturneringer. 2) Ansøgning indsendes til distriktet mindst 2 måneder forud, bilagt oplysning om turneringsform og deltagerliste fra foregående års turnering, hvis en sådan har været afholdt. 3) Mindst 5 klubber skal være repræsenteret i deltagerlisten, og højst halvdelen af deltagerne må være fra samme klub. 4) Det skal være en åben turnering, der skal averteres mindst 14 dage før tilmeldingsfristens udløb enten i Dansk Bridge, i distriktsbladet eller ved brev til samtlige klubber i distriktet.

3 bl.3 I særlige tilfælde, fx hvor turneringsindskuddet med evt. fradrag af udgifter til annoncer og edb-givne kort ubeskåret går til velgørende formål, kan Mesterpointkomiteen efter anbefaling fra distriktet give dispensation fra ovennævnte. Distrikterne kan kun give hver klub tilladelse til uddeling af sølvpoint i én fuld turnering pr. år (mindst 42 spil) og en halv turnering pr. år (27-41 spil, halv sølvpointtildeling). Klubber med flere ugentlige spilletidspunkter kan dog få godkendt en fuld og en halv turnering for hvert spilletidspunkt. Tilladelse til sølvturneringer udover én fuld og en halv pr. år kan i særlige tilfælde gives af Mesterpointkomiteen efter indstilling fra distriktet. Hvis der ønskes anvendt en turneringsform, der ikke er omfattet af reglerne i afsnit 3.1, kan distriktet rette henvendelse til Mesterpointkomiteen via sekretariatet om eventuel tildeling af sølvpoint Guldturneringer Sanktion til uddeling af guldpoint kan kun gives af Mesterpointkomiteen efter indstilling fra distriktet. Der kan gives sanktion til afholdelse af en klubarrangeret guldturnering i de år, hvor klubben fejrer jubilæum (et med 5 deleligt antal år). Turneringen skal bestå af mindst 55 spil, og de i afsnit beskrevne betingelser skal være opfyldt. Turneringen skal være af national karakter og skal derfor averteres med mindst en kvartsides annonce i Dansk Bridge senest 14 dage før tilmeldingsfristens udløb. Der kan ikke dispenseres fra dette krav eller fra de øvrige betingelser, der skal være opfyldt. Guldturneringen medregnes i kvoten på én fuld sølvturnering pr. år. Ansøgning indsendes til distriktet, der sammen med en indstilling videresender ansøgningen til sekretariatet til forelæggelse for mesterpointkomiteen. Afgørelsen meddeles normalt til klubben med kopi til det pågældende distrikt i givet fald med oplysning om, hvor mange guldpoint og supplerende sølvpoint der kan uddeles.

4 bl Titler Spillere, som registreres med et vist antal vundne mesterpoint, opnår følgende titler: Titel Antal mesterpoint Modtager Klubmester 2 -nål/grønt etui 1 Klubmester 5 (kun bronzepoint) 1 grønt etui 10 (kun bronzepoint) 2 spil kort 2 Klubmester 20 (kun bronzepoint) 2 -nål/grønt etui Distriktsmester 15 (min. 5 MP i sølv eller guld -nål/rødt etui eller min. 30 MP i alt) Kredsmester 50 (min. 25 MP i sølv eller guld) *) -nål/blåt etui 1 Kredsmester 100 (min. 25 MP i sølv eller guld) *) 1 blåt etui 2 Kredsmester 150 (min. 25 MP i sølv eller guld) *) 2 blåt etui Forbundsmester 150 (min. 75 MP i guld) *) -nål/orange etui 1 Forbundsmester 300 (min. 75 MP i guld) *) 1 orange etui 2 Forbundsmester 500 (min. 75 MP i guld) *) 2 orange etui Stormester 500 (min. 250 MP i guld) *) -nål/gult etui 1 Stormester 1000 (min. 250 MP i guld) *) 1 gult etui 2 Stormester 2000 (min. 250 MP i guld) *) 2 gult etui 3 Stormester 4000 (min. 250 MP i guld) *) 3 gult etui *) Hvis man har mesterpoint nok til en højere titel, men mangler det fastsatte minimum i sølv- eller guldpoint, kan eventuelle overskydende mesterpoint af lavere karat omvurderes således: 20 bronzepoint vurderes som 1 sølvpoint 20 sølvpoint vurderes som 1 guldpoint Eks. 1: Har man mere end 50 mesterpoint, men mindre end 25 i sølv + guld, bliver man kredsmester under følgende forudsætning: Det antal mesterpoint i sølv + guld, som man mangler i 25, multipliceres med 200. Når dette tal trækkes fra bronzepointene, skal der være mindst 2500 bronzepoint tilbage. Eks. 2: Man er forbundsmester med 9200 bronzepoint, 863 sølvpoint og 28 guldpoint ved denne omvurdering: 1600 bronzepoint vurderes som 80 sølvpoint og 940 sølvpoint som 47 guldpoint. Det giver 7600 bronzepoint, 3 sølvpoint og 75 guldpoint, altså 151 mesterpoint med 75 mesterpoint i guld. Eks 3: Med udelukkende bronzepoint bliver man kredsmester med 75 MP (7500 bronzepoint, hvoraf 5000 vurderes som 250 sølvpoint). Bemærk, at den omvurdering, der er vist i disse eksempler, ikke berører spillerens samlede antal mesterpoint. Nålene udleveres gratis efter anmodning. Dog skal spillere, der er registreret som distriktsmester eller højere, betale kostprisen, hvis de ønsker den 2-stjernede klørnål udleveret. I tilfælde af bortkomne nåle kan nye rekvireres i sekretariatet ligeledes mod betaling af kostprisen.

5 bl Tildeling af mesterpoint Spillere, der vinder mesterpoint i klub-, distrikts-, kreds- eller forbundsarrangerede turneringer, får opdateret deres mesterpointsaldo hos DBf. Det er turneringsarrangører, der har ansvaret for, at dette sker. Er der tale om en turneringsform, der i forvejen er lagt ind i Bridge- Central med de tilhørende mesterpointskalaer, kan BridgeCentral udregne, hvilke spillere der har vundet mesterpoint, og hvor mange mesterpoint, de har vundet. Hvis turneringsformen ikke på forhånd er lagt ind i BridgeCentral, skal turneringsarrangøren selv udregne tildelingen af mesterpoint og lægge oplysningerne ind i BridgeCentral. 1.6 Registrering af mesterpoint Sekretariat foretager en central registrering af spillere, der har opnået mesterpoint til en af de i afsnit 1.4 nævnte titler. Kun spillere i klubber, der er tilsluttet mesterpointordningen, kan registreres. Ved et medlems eller en klubs tilmelding til mesterpointordningen medregnes evt. tidligere registrerede mesterpoint automatisk. Registrering af vundne mesterpoint sker løbende ved dataoverførsel fra BridgeCentral til sekretariatet. Når en spiller har fået registreret tilstrækkeligt mange mesterpoint til at opnå en højere titel, sendes kort, nål og/eller systemkortetui til klubben, som overrækker de nyvundne symboler til spilleren under bifald fra resten af klubbens medlemmer). Foruden danske mesterpoint kan også svenske og islandske mesterpoint registreres i sekretariatet. Da reglerne for tildeling af mesterpoint i de tre lande ligner hinanden meget, vil svenske og islandske mesterpoint blive registreret uden omregning af nogen art. 1.7 Afregning af mesterpoint Generelt Turneringsarrangøren betaler for hver tildeling af mesterpoint. Prisen afhænger af, om det er en bronze-, sølv- eller guldturnering. BridgeCentral holder regnskab med forbruget og sender opgørelse til klub/distrikt/kreds to gange årligt Afregning bronzepoint Klubben betaler 4 kr. for hver tildeling af bronzepoint Afregning sølvpoint Distrikt eller kreds betaler 22 kr. for hver tildeling af sølvpoint, mens prisen for en klub er 30 kr., hvoraf 8 kr. overføres til distriktet Afregning guldpoint Klubben betaler 40 kr. for hver tildeling af guldpoint.

6 bl.6 2 MP-tildeling i klubarrangerede turneringer 2.0 Generelt I klubarrangerede turneringer spilles der som hovedregel om bronzepoint. 2.1 Klubarrangerede turneringer om bronzepoint Generelt Det er substitutten og ikke den fraværende spiller, der er berettiget til eventuelt vundne bronzepoint. Substitutter modtager dog ikke bonus i holdturneringer, medmindre de har spillet mindst halvdelen af det bonusberettigede holds kampe i turneringen Parturnering Afvikles turneringen over flere spilledage, skal bronzepoint tildeles hver spilledag, så kun scoren den pågældende spilledag er afgørende for uddelingen af point. Ca. 1/4 af de deltagende par får point. Begge spillere i parret får det antal point, tabel viser. Spilles der i styrkeopdelte rækker, korrigeres parantallet som angivet i afsnit Spilles der en halv turnering, fx i forbindelse med klubbens generalforsamling, uddeles halvdelen af de i afsnit angivne point. Der skal i givet fald spilles mindst 12 spil. En ren Mitchell-turnering regnes som to rækker. Turneringsformer som Bofors-Mitchell og indvævet Howell, hvor to grupper af spillere har fælles kort og regnskaber, regnes for én række, selv om de to grupper ikke møder hinanden indbyrdes. Tilsvarende gælder for enkelte sektioner af kombinerede turneringer. En serieturnering, hvor der fx kun spilles to eller tre runder pr. spilledag, gøres op hver spilledag for sig, således at scoren pr. spilledag er afgørende for uddelingen af point. Antal point beregnes efter det antal par, der er i rækken. I en handicapturnering tildeles point efter resultatet uden medregning af det tildelte handicap. Som hovedregel gælder, at spillerne på vinderparret hver får 2 point for hvert deltagende par i sin række, og at hvert pointberettiget par får 2/3 af nærmest bedre placerede pars point (decimaler afrundes opad). Ved delt placering skal de par, der er tale om, dele summen af de point, der er til rådighed for de pågældende placeringer. Hvis man herved kommer frem til at skulle uddele mindre end 4 point, forhøjes i alle tilfælde til 4 point Parturnering - en række eller flere rækker efter vilkårlig opdeling mindst 18 spil (se tabel næste side)

7 bl.7 Antal Placering par TABEL : Bronzepoint parturnering en række eller flere rækker efter vilkårlig opdeling.

8 bl Parturnering to (lige store) rækker opdelt efter styrke mindst 18 spil 1) A-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point efter et parantal svarende til deltagende antal par plus 10% (decimaler afrundes opad). 2) B-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point efter et parantal svarende til deltagende antal par minus 10% (decimaler afrundes opad). Eks.: 28 par inddeles efter styrke i 2 rækker a 14 par. I A-rækken gives point som for 16 par (14+1,4=15,4, som forhøjes). I B-rækken gives point som for 13 par (14 1,4=12,6, som forhøjes) Parturnering tre (lige store) rækker opdelt efter styrke mindst 18 spil 1) A-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par plus 15% (decimaler afrundes opad). 2) B-rækken: Der uddeles point efter tabel ) C-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par minus 15% (decimaler afrundes opad) Parturnering fire (lige store) rækker opdelt efter styrke mindst 18 spil 1) A-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par plus 15% (decimaler afrundes opad). 2) B-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par plus 5% (decimaler afrundes opad). 3) C-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par minus 5% (decimaler afrundes opad). 4) D-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par minus 15% (decimaler afrundes opad) Parturnering fem eller flere (lige store) rækker opdelt efter styrke mindst 18 spil 1) A-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par plus 20% (decimaler afrundes opad). 2) B-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par plus 10% (decimaler afrundes opad). 3) Næstlaveste række: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par minus 10% (decimaler afrundes opad). 4) Laveste række: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par minus 20% (decimaler afrundes opad). 5) Øvrige rækker: Der uddeles point efter tabel

9 bl Holdturnering Tabel og anvendes ved 1 kamp pr. spilledag. Tabel og anvendes ved 2 kampe pr. spilledag. Tabel (minihold) anvendes ved flere end 2 kampe pr. spilledag Generelt for afsnit I mesterpointmæssig henseende anses en kamp for vundet, hvis holdet efter fradrag af eventuelle administrative straffe har fået mindst 19 KP (25 0-skalaen). Hvis kampen ikke er vundet, men holdet efter fradrag af eventuelle administrative straffe har fået mindst 12 KP, betragtes kampen som uafgjort. I cupturneringer, hvor det tabende hold forlader turneringen, regnes det vindende hold også i mesterpointmæssig henseende som vinder af kampen uanset sejrens størrelse. Der uddeles ikke point for walk-over, oversidderrunde eller vundet kamp uden kamp, fx som følge af modstanderholdets udeblivelse eller benyttelse af ulovlig spiller. Holdets point akkumuleres, til en turnering er færdigspillet, hvorpå holdet deler den opnåede pointsum. Fordelingen mellem spillerne gøres op hver kamp for sig, og således at en spiller, som blot har spillet én halvleg i en kamp, modtager halvt så mange point som den, der har spillet hele kampen. Der uddeles bonus for den endelige placering. For at være berettiget til bonus må en spiller have spillet mindst halvdelen af kampene. Hvis der spilles efter Monrads system eller tilsvarende, således at ikke alle hold møder hinanden, uddeles der bonus som for et antal hold svarende til antal kampe + 1. Hvis der spilles en dobbelt serieturnering, således at alle hold møder hinanden i to fulde kampe, tildeles bronzepoint for de to omgange uafhængigt af hinanden, og der beregnes vinderbonus for hver af omgangene for sig.

10 bl Holdturnering en række eller flere rækker efter vilkårlig opdeling 1 kamp pr. spilledag mindst 24 spil pr. kamp For vunden kamp modtager vinderholdet 64 point. Ved uafgjort kamp modtager begge hold 32 point. Derudover får hver spiller bonus for den endelige placering: Antal Placering hold TABEL : Bronzepoint. Bonus i holdturnering en række eller flere rækker efter vilkårlig opdeling Holdturnering to eller flere (lige store) rækker opdelt efter styrke 1 kamp pr. spilledag mindst 24 spil pr. kamp 1) A-rækken: I hver kamp spilles om 64 point + et tillæg, som udgør fire gange antallet at rækker. 2) B-rækken: I hver kamp spilles om 16 point mindre end A-rækken. 3) C-rækken og øvrige rækker: I hver kamp spilles om 8 point mindre end nærmest højere række. Eks.: Spilles der i 3 rækker, spiller holdene i A-rækken om 76 point i hver kamp (64 + 3x4), i B-rækken om 60 point pr. kamp (76 16) og i C-rækken om 52 point pr. kamp (60 8). Ved uafgjort kamp deler holdene den pointsum, der er til rådighed for kampen. Hver spiller får bonus for den endelige placering: A-rækken efter tabel B-rækken 2/3 af tabel C-rækken og øvrige rækker halvdelen af tabel Holdturnering en række eller flere rækker efter vilkårlig opdeling 2 kampe pr. spilledag mindst 12 spil pr. kamp Point pr. kamp og bonus beregnes som halvdelen at det i afsnit anførte Holdturnering to eller flere (lige store) rækker opdelt efter styrke 2 kampe pr. spilledag mindst 12 spil pr. kamp Point pr. kamp og bonus beregnes som halvdelen at det i afsnit anførte.

11 bl Miniholdturnering flere end 2 kampe pr. spilledag mindst 18 spil i alt mindst 2 spil pr. runde Afvikles turneringen over flere spilledage, skal bronzepoint tildeles for hver spilledag, således at kun den samlede score den pågældende spilledag er afgørende for uddelingen af point. Hver spiller på det vindende hold får 3 point for hvert deltagende hold. 1/4 af holdene får point (decimaler afrundes opad), og hver pointberettiget spiller får 2/3 af den nærmest bedre placerede spillers point. Ved inddeling i to eller flere rækker efter styrke gradueres pointene efter samme retningslinier som i afsnit (decimaler afrundes opad). Ved et ulige antal hold kan der af hensyn til mesterpointtildelingen gives en erstatningsscore (fx 18 KP ved 25/0-skalaen) til oversidderhold. Der uddeles ingen bonus for den endelige placering. Antal Placering hold TABEL : Bronzepoint. Miniholdturnering.

12 bl Enkeltmandsturnering mindst 18 spil Bedste fjerdedel modtager point (decimaler afrundes opad). Vinderen får point svarende til 1 1/2 gange antal deltagere i rækken. Hver pointberettiget spiller modtager 2/3 af nærmest bedre placerede spillers point (decimaler afrundes opad). Ved inddeling i to eller flere rækker efter styrke gradueres pointene efter samme retningslinier som i afsnit Afvikles turneringen over flere spilledage, tildeles bronzepoint hver spilledag, således at kun scoren den pågældende spilledag er afgørende for uddelingen af point. spillere TABEL 2.1.3: Bronzepoint. Enkeltmandsturnering. 2.2 Klubarrangerede turneringer om sølv- eller guldpoint Generelt Bortset fra de i afsnit nævnte turneringer kan der i klubarrangerede turneringer kun spilles om sølv- eller guldpoint, hvis der foreligger sanktion hertil fra distriktet og Mesterpointkomiteen (guldpoint). Reglerne for sanktion af sølv- eller guldturneringer fremgår af afsnit 1.3. Tildelingen af point i en fuld turnering følger reglerne i afsnit 3.1. Ved en guldturnering skal der dog spilles mindst 55 spil, og alle tildelinger af mindst 10 sølvpoint konverteres til guldpoint, idet der rundes op. Tildelingen af point i en halv turnering følger reglerne i afsnit 3.1 med følgende ændringer: Spilantallet i en par-, minihold- eller enkeltmandsturnering skal være mindst 27 og højst 41. Der tildeles halvdelen af det i afsnit 3.1 anførte antal point, idet der rundes op. Det er ikke tilladt at uddele bronzepoint for delresultater i en sølvturnering, men afholdes forinden finalen en kvalifikationsturnering, kan der tildeles bronzepoint efter reglerne i afsnit 2.1.

13 bl Top-16 Klubber, der holder regnskab med de bronzepoint, spillerne har erhvervet inden for sæsonen i klubbens egne turneringer, kan for de 16 spillere eller de 4 hold, der har scoret flest bronzepoint, arrangere en årlig Top-16 turnering med tildeling af hhv. 12, 8, 6 og 4 sølvpoint til de fire bedst placerede spillere. Klubber med flere ugentlige spilletidspunkter er berettiget til at afvikle en Top-16 for hvert spilletidspunkt. Det forudsætter dog, at klubben holder regnskab med bronzepoint for hvert spilletidspunkt. Spillere, der spiller flere gange i løbet af ugen, kan således ikke lægge bronzepoint fra forskellige spilletidspunkter sammen. Det accepteres, at deltagerantallet udvides til mere end 16 spillere, men det berører ikke den anførte tildeling af sølvpoint. Turneringen kan valgfrit afvikles som en almindelig enkeltmandsturnering over en eller flere spilledage eller som "Poul Jones". Se nærmere herom i den særlige vejledning om Top-16 i afsnit Simultanturneringer I de fast tilbagevendende simultanturneringer tildeles der sølvpoint efter tabel I "Spil med på landsholdet" tildeles herudover guldpoint som beskrevet i afsnit Mesterpointtildeling i distrikts- og kredsarrangerede turneringer 3.0 Generelt I distrikts- og kredsarrangerede turneringer spilles der som hovedregel om sølvpoint. 3.1 Distrikts- og kredsarrangerede turneringer om sølvpoint Generelt For at en spiller kan få sølvpoint i en par-, enkeltmands- eller miniholdturnering, må han have spillet mindst halvdelen af det antal spil eller af de sektioner, turneringen er tilrettelagt med for hans vedkommende. Kan spilleren således ikke få sølvpoint, tildeles disse i stedet dennes substitut, hvis vedkommende har spillet mindst halvdelen af spillene. I holdturneringer modtager en substitut evt. vundne sølvpoint, men er kun berettiget til bonus, hvis vedkommende har spillet mindst halvdelen af det bonusberettigede holds spil.

14 bl Parturnering Generelt Uanset om en sølvturnering spilles over flere spilledage, uddeles kun sølvpoint efter turneringens samlede resultat. Hvis alle par har mødt hinanden, får ca. 1/4 af parrene point (dog højst 16 par). Hvis ikke alle har mødt hinanden, tildeles der, under forudsætning af, at der regnes med fælles top, point for et parantal svarende til summen af 1 (parret selv) + antallet af par, man har mødt + halvdelen af antal par, man ikke har mødt. Eks.: 60 par deltager man har mødt de 30. Der tildeles point svarende til 46 deltagende par ( ½ (halvdelen af 29)), idet der forhøjes. I alt får 12 par point (1/4 af 46 forhøjet). Begge spillere i parret får det antal point, tabel angiver. Spilles der i styrkeopdelte rækker, korrigeres parantallet som angivet i afsnit En ren Mitchell-turnering regnes som to rækker. Hvis der spilles min. 100 spil, uddeles point som for et parantal svarende til antal deltagende par + 20%. Med mindst 150 spil er tillægget 40% Parturnering - en række eller flere rækker efter vilkårlig opdeling min. 16 par (dog min. 12 par i kreds- og distriktsfinaler) min. 42 spil Som hovedregel gælder, at hver spiller på vinderparret får 1 point for hvert deltagende par i sin række. Ved delt placering skal de par, der er tale om, dele summen af de point, der er til rådighed for de pågældende placeringer. (tabel på næste side)

15 bl.15 Antal Placering par (fortsættes på næste side)

16 bl TABEL : Sølvpoint-parturnering en række eller flere rækker efter vilkårlig opdeling.

17 bl Parturnering to (lige store) rækker opdelt efter styrke min. 16 par min. 42 spil 1) A-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point efter et parantal svarende til deltagende antal par plus 10% (decimaler afrundes opad). 2) B-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point efter et parantal svarende til deltagende antal par minus 10% (decimaler afrundes opad). Eks.: 28 par inddeles efter styrke i 2 rækker a 14 par. I A-rækken gives point som for 16 par (14+1,4=15,4, som forhøjes). I B-rækken gives point som for 13 par (14 1,4=12,6, som forhøjes) Parturnering tre (lige store) rækker opdelt efter styrke min. 16 par min. 42 spil 1) A-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par plus 15% (decimaler afrundes opad). 2) B-rækken: Der uddeles point efter tabel ) C-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par minus 15% (decimaler afrundes opad) Parturnering fire (lige store) rækker opdelt efter styrke min. 16 par min. 42 spil 1) A-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par plus 15% (decimaler afrundes opad). 2) B-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par plus 5% (decimaler afrundes opad). 3) Næstlaveste række: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par minus 5% (decimaler afrundes opad). 4) Laveste række: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par minus 15% (decimaler afrundes opad) Parturnering fem eller flere (lige store) rækker opdelt efter styrke min. 16 par min. 42 spil 1) A-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par plus 20% (decimaler afrundes opad). 2) B-rækken: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par plus 10% (decimaler afrundes opad). 3) Næstlaveste række: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par minus 10% (decimaler afrundes opad). 4) Laveste række: Tabel benyttes, men der uddeles point svarende til deltagende antal par minus 20% (decimaler afrundes opad). 5) Øvrige rækker: Der uddeles point efter tabel

18 bl Holdturnering Generelt for afsnit I mesterpointmæssig henseende anses en kamp for vundet, hvis holdet efter fradrag af eventuelle administrative straffe har fået mindst 19 KP (25 0-skalaen). Hvis kampen ikke er vundet, men holdet efter fradrag af eventuelle administrative straffe har fået mindst 12 KP, betragtes kampen som uafgjort. I cupturneringer, hvor det tabende hold forlader turneringen, regnes det vindende hold også i mesterpointmæssig henseende som vinder af kampen uanset sejrens størrelse. Der uddeles ikke point for walk-over, oversidderrunde eller vundet kamp uden kamp, fx som følge af modstanderholdets udeblivelse eller benyttelse af ulovlig spiller. Holdets point akkumuleres, til en turnering er færdigspillet, hvorpå holdet deler den opnåede pointsum. Fordelingen mellem spillerne gøres op hver kamp for sig, og således at en spiller, som blot har spillet én halvleg i en kamp, modtager halvt så mange point som den, der har spillet hele kampen. Der uddeles bonus i oprykningsturneringer inden for DBf s "holdpyramide". For at være berettiget til bonus må en spiller have spillet mindst halvdelen af kampene. Hvis der spilles efter Monrads system eller tilsvarende, således at ikke alle hold møder hinanden, uddeles der bonus som for et antal hold svarende til antal kampe + 1. Hvis der spilles en dobbelt serieturnering, således at alle hold møder hinanden i to fulde kampe, tildeles sølvpoint for de to omgange uafhængigt af hinanden, og der beregnes vinderbonus for hver af omgangene for sig. Afsnit anvendes i distrikts- og kredsturneringer uden for DBf s "holdpyramide", herunder i klubhold-turneringerne. Der uddeles ikke bonus. Afsnit anvendes i kredsenes mellemrækker og andre turneringer med direkte kvalifikation til 3. division. Afsnit anvendes til øvrige distriktsturneringer med direkte kvalifikation til 3. division eller til en mellemrække. Afsnit anvendes i miniholdturneringer med færre end 12 spil pr. kamp.

19 bl Holdturnering en række eller flere rækker efter vilkårlig opdeling min. 4 hold min. 32 spil For vunden kamp modtager vinderholdet 20 point. Ved uafgjort kamp modtager begge hold 10 point Holdturnering to eller flere rækker opdelt efter styrke min. 4 hold min. 32 spil 2 niveauer: På 1. niveau uddeles 20 point pr. kamp. På 2. niveau uddeles 16 point pr. kamp. 3 niveauer: På 1. niveau uddeles 24 point pr. kamp. På 2. niveau uddeles 20 point pr. kamp. På 3. niveau uddeles 16 point pr. kamp. Min. På 1. niveau uddeles 28 point pr. kamp. 4 niveauer: På 2. niveau uddeles 24 point pr. kamp. På 3. niveau uddeles 20 point pr. kamp. På 4. niveau uddeles 16 point pr. kamp. På 5. niveau og i øvrige rækker uddeles 12 point pr. kamp Kredsenes kvalifikationsturneringer til 3. division min. 4 hold min.32 spil I mellemrækkerne og andre turneringer med direkte kvalifikation til 3. division modtager et vinderhold 24 sølvpoint for vunden kamp. Ved uafgjort kamp modtager begge hold 12 sølvpoint. Hvis der spilles i to styrkeopdelte niveauer med årlig op- og nedrykning, tildeles der på det højeste niveau 28 hhv. 14 sølvpoint. På det laveste niveau tildeles 24 hhv. 12 sølvpoint. Desuden gives bonus for endelig placering på højeste niveau pr. spiller: Nr. 1: 60 point, nr. 2: 40 point, nr. 3: 30 point. På et eventuelt lavere niveau uddeles bonus til nr. 1 og 2, hhv. 20 og 15 point. pr. spiller. Hvis der spilles i flere ligestillede rækker med et efterfølgende slutspil, uddeles bonus efter den rækkefølge, der opnås i slutspillet. Ved flere ligestillede rækker uden slutspil deles den anførte bonus mellem rækkerne. I rækkefølgen af bonusberettigede hold ses bort fra eventuelle hold, der har benyttet en eller flere spillere, der er spilleberettiget på et højere niveau.

20 bl Distrikternes oprykningsturneringer min. 4 hold min. 32 spil I distriktsturneringer, der kvalificerer til oprykning inden for DBf s "holdpyramide", tildeles et vinderhold 20 sølvpoint for vunden kamp. Ved uafgjorte kampe tildeles hvert hold 10 sølvpoint. Desuden gives bonus for den endelige placering efter de i anførte regler pr. spiller: Nr. 1: 15 point, nr. 2: 10 point. Hvis der spilles på flere niveauer med årlig op- og nedrykning, anvendes følgende skalaer: Sølvpoint Bonus pr. spiller pr. kamp nr. 1 nr niveau niveau niveau TABEL : Sølvpoint og bonus i distrikternes oprykningskampe, hvor der spilles på flere niveauer med årlig op- og nedrykning. Spilles der i flere ligestillede rækker med efterfølgende slutspil, uddeles bonus efter den rækkefølge, der opnås i slutspillet. Ved flere ligestillede rækker uden slutspil deles den anførte bonus mellem rækkerne Miniholdturnering min. 8 hold min. 42 spil Der gives kun point for den endelige placering. Hver spiller på det vindende hold får 1½ point for hvert deltagende hold. 1/4 af holdene får point. For indtil 32 hold gælder, at hver af spillerne på et pointberettiget hold får point svarende til 2/3 af spillernes point på det nærmest bedre placerede hold. Hvis en miniholdturnering med sølvpoint opdeles i rækker efter styrke, gradueres pointene efter retningslinierne i Resultatet afrundes opad til et med 4 deleligt tal. Hvis der spilles mindst 100 spil, uddeles point som for et holdantal svarende til antal deltagende hold + 20%. Med mindst 150 spil er tillægget 40%. (tabel på næste side)

21 bl.21 Antal Placering hold TABEL : Sølvpoint. Miniholdturnering. De anførte point tildeles hver spiller på holdet, der har spillet mindst halvdelen af holdets spil. For at få point skal man have spillet mindst halvdelen af spillene eller halvdelen af sektionerne i turneringen Enkeltmandsturnering min. 16 spillere min. 42 spil Mesterpointkomiteen fastsætter antallet af point til fordeling, når deltagerantal og turneringsform kendes. Som hovedregel går man ud fra, at vinderne af en enkelt række eller af flere rækker med vilkårlig opdeling får point svarende til 3/4 af deltagerantallet.

22 bl.22 4 Mesterpointtildeling i forbundsarrangerede turneringer 4.0 Generelt I forbundsarrangerede turneringer spilles som hovedregel om guldpoint. 4.1 Forbundsarrangerede turneringer om guldpoint Generelt For at en spiller kan få guldpoint i en par-, enkeltmands- eller miniholdturnering, må spilleren have spillet mindst halvdelen af det antal spil eller af de sektioner, turneringen er tilrettelagt med for dennes vedkommende. Kan spilleren således ikke få guldpoint, tildeles disse i stedet dennes substitut, hvis vedkommende har spillet mindst halvdelen af spillene. I holdturneringer modtager en substitut evt. vundne guldpoint, men er ikke berettiget til bonus Parturneringer Generelt Begge spillere i parret får det angivne antal point DM for åben par I finalen får de 13 bedst placerede point efter denne tabel: I hver af B-finalerne får de 10 bedst placerede point efter denne tabel: DM for mixed par I finalen får de 12 bedst placerede point efter denne tabel: I hver af B-finalerne får de 10 bedst placerede point efter denne tabel: DM for damepar De 11 bedst placerede får point efter denne tabel: DM for veteranpar De 11 bedst placerede får point efter denne tabel:

23 bl Spil med på landsholdet På landsplan tildeles guldpoint til et antal par afhængigt af deltagerantallet den pågældende spilleaften. De bedst placerede par (både NSog ØV-par) modtager pr. spiller: 0 50 par: par: par: Mere end 350 par: Holdturneringer Generelt I mesterpointmæssig henseende anses en kamp for vundet, hvis holdet efter fradrag af eventuelle administrative straffe har fået mindst 19 KP (25 0-skalaen). Hvis kampen ikke er vundet, men holdet efter fradrag af eventuelle administrative straffe har fået mindst 12 KP, betragtes kampen som uafgjort. I slutspillet, oprykningskampe og pokalturneringen, hvor det tabende hold forlader turneringen, regnes det vindende hold (incl. evt. carryover) også i mesterpointmæssig henseende som vinder af kampen uanset sejrens størrelse. Der uddeles ikke point for walk-over, oversidderrunde eller vundet kamp uden kamp, fx som følge af modstanderholdets udeblivelse eller benyttelse af ulovlig spiller. Holdets point akkumuleres til en turnering er færdigspillet, hvorpå holdet deler den opnåede pointsum. Fordelingen mellem spillerne gøres op hver kamp for sig og således, at en spiller, som blot har spillet én halvleg i en kamp, modtager halvt så mange point som den, der har spillet hele kampen. Der uddeles bonus i divisionsturneringen, DM for klubber, DM for damehold og DM for juniorhold. For at være berettiget til bonus må en spiller have spillet mindst halvdelen af de spil, turneringen er tilrettelagt med for dennes vedkommende samt være tilmeldt holdet Divisionsturneringen og DM-slutspillet 1. division og DM-slutspillet: For vunden kamp modtager vinderholdet 20 point. Ved uafgjort kamp modtager begge hold 10 point. Desuden gives bonus for den endelige placering i slutspillet pr. spiller: Nr. 1: 28, nr. 2: 20, nr. 3/4: division: For vunden kamp modtager vinderholdet 16 point. Ved uafgjort kamp modtager begge hold 8 point. Desuden gives bonus for den endelige placering pr. spiller: Nr. 1: 10, nr. 2: 7.

24 bl division: For vunden kamp modtager vinderholdet 10 point. Ved uafgjort kamp modtager begge hold 5 point. Desuden gives bonus for den endelige placering pr. spiller: Nr. 1: 7, nr. 2: 4. I eventuelle op- eller nedrykningskampe tildeles point som for de øvrige kampe DM for klubber landsfinalen For vunden kamp modtager vinderholdet 2 point. Ved uafgjort kamp modtager begge hold 1 point. Desuden gives bonus for den endelige placering pr. spiller: Nr. 1: 6, nr. 2: 4, nr. 3: Pokalturneringen Vinderne af finalen modtager 96 point. Vinderne af semifinalerne modtager 48 point. Vinderne af kvartfinalerne modtager 24 point. Vinderne af ottendedelsfinalerne modtager 16 point. Vinderne af kampe, hvor der resterer op til 128 hold, modtager 12 point. Vinderne af øvrige ordinære kampe modtager 8 point. Vinderne af ekstraordinære kampe, hvor begge hold tidligere har tabt en kamp, modtager 4 point. Disse point deles mellem spillerne i forhold til antal spillede spil DM for damehold 1. division: For vunden kamp modtager vinderholdet 5 point. Ved uafgjort kamp modtager begge hold 2½ point. Desuden gives bonus for den endelige placering pr. spiller: Nr. 1: 7, nr. 2: 5, nr. 3: division: For vunden kamp modtager vinderholdet 3 point. Ved uafgjort kamp modtager begge hold 1½ point. Desuden gives bonus for den endelige placering pr. spiller: Nr. 1: 2, nr. 2: 1. Kvalifikationsturneringen: Se

25 bl DM for juniorhold Mesterpointtildelingen tager udgangspunkt i det antal mesterpoint, der tildeles ved DM for damehold, hvor der spilles 40 spil pr. kamp: Indledende runde / kvalifikationsturnering: Udgangspunktet er sølvpoint-tildelingen fra damernes kvalifikationsturnering (se 4.2.4), idet der tages højde for antallet af spil pr. kamp. Der divideres derfor med 40 og multipliceres med antallet af spil i den aktuelle juniorkamp. Der tildeles ikke bonus for placeringen i den indledende runde / kvalifikationsturneringen. Semifinale / B-finale: Udgangspunktet er guldpoint-tildelingen fra damernes 2. division (se ), idet der tages højde for antallet af spil pr. kamp. Der divideres derfor med 40 og multipliceres med antallet af spil i den aktuelle juniorkamp. I en B-finale tildeles bonus som i damernes 2.division uden korrektion for spilantal. Hvis der spilles med overførsel fra indledende runde, tildeles mesterpoint efter det samlede resultat af kampen inkl. overførsel. A-finale / slutspil: Udgangspunktet er guldpoint-tildelingen fra damernes 1. division (se ), idet der tages højde for antallet af spil pr. kamp. Der divideres derfor med 40 og multipliceres med antallet af spil i den aktuelle juniorkamp. Der tildeles bonus som i damernes 1. division uden korrektion for spilantal. Hvis der spilles med overførsel fra indledende runde, tildeles mesterpoint efter det samlede resultat af kampen inkl. overførsel. I slutspil kan en kamp ikke ende uafgjort i mesterpointmæssig forstand.

26 bl Forbundsarrangerede turneringer om sølv- eller bronzepoint DM for juniorpar Uden forudgående kvalifikation til finalen tildeles sølvpoint efter tabel , evt. forhøjet ved stort spilantal. Desuden gives bonus for den endelige placering pr. spiller: Nr. 1: 30 sølvpoint, nr. 2: 20 sølvpoint, nr. 3: 14 sølvpoint, nr. 4: 10 sølvpoint, nr. 5: 7 sølvpoint. Ændres turneringsformen, så der spilles indledende runder på kredseller distriktsplan, fastsættes mesterpointtildelingen for finalen, når turneringsformen kendes (guldpoint) Skole DM for par I den bedste række tildeles der sølvpoint efter reglerne i afsnit I den næstbedste række tildeles der bronzepoint efter reglerne i afsnit Begynder DM for par Der tildeles bronzepoint efter reglerne i afsnit for et parantal svarende til halvdelen af de deltagende par. Forudsat at turneringen afvikles i to styrkeopdelte grupper (mindre og mere rutinerede), tildeles på landsplan i den mindre rutinerede gruppe sølvpoint til de 6 bedst placerede NS-par og de 6 bedst placerede ØVpar efter skalaen I den mere rutinerede gruppe tildeles sølvpoint til de 8 bedst placerede NS-par og de 8 bedst placerede ØVpar efter skalaen DM for damehold, kvalifikationsturneringen For vunden kamp modtager vinderholdet 16 sølvpoint. Ved uafgjort kamp modtager begge hold 8 sølvpoint. Desuden gives bonus for den endelige placering pr. spiller: Nr. 1: 10 sølvpoint, nr. 2: 7 sølvpoint DM for juniorhold, kvalifikationsturneringen Der tildeles sølvpoint som i kvalifikationsturneringen i DM for damehold (afsnit 4.2.4), idet der dog korrigeres for eventuelle forskelle i antal spil pr. kamp "Team 20", DM for juniorhold (max. 20 år) Mesterpointtildelingen fastsættes, når turneringsformen kendes. Udgangspunkt er tildelingen i afsnit 4.2.4, idet der dog korrigeres for eventuelle forskelle i antal spil pr. kamp.

27 bl.27 5 Vejledning vedrørende mesterpointadministration 5.0 Generelt Mesterpointordningen administreres i overensstemmelse med reglerne for danske mesterpoint (afsnit 7.1 4). Det til enhver tid gældende mesterpointreglement kan ses på DBf s hjemmeside, Årets topscorere Senest 20. maj indsender klubben til sekretariatet meddelelse om, hvem der inden for klubbens normale sæson har scoret flest bronzepoint i klubbens turneringer. Kupon hertil bringes normalt i Dansk Bridge, aprilnummeret. Mellem alle topscorere trækkes lod om en række flotte præmier. Rangfølgen skal publiceres i klubben, således at det fremgår, hvem der har ret til at deltage i klubbens enkeltmandsturnering "Top-16" med uddeling af sølvpoint (se særlig vejledning om Top-16 i afsnit 7.6). På landsplan er udsat to vandrepokaler, som begge gælder mesterpoint vundet i Danmark i perioden 16. maj til 15. maj det følgende år: Bronzepokalen vindes af den spiller, der i perioden har erhvervet og fået registreret flest bronzepoint. Bronzepokalen kan dog kun vindes af samme spiller én gang inden for et 10-år. Efter de 10 år vindes pokalen til ejendom af den spiller, der i 10-året har haft det bedste vinderresultat. Dette resultat kan eventuelt være opnået i en senere sæson end den, hvori pokalen blev vundet. Guldpokalen vindes hvert år af den spiller, der i perioden har erhvervet og fået registreret flest mesterpoint. Efter et 10-år vindes pokalen til ejendom af den spiller, som har vundet den flest gange. Har to eller flere spillere vundet den lige mange gange, tilfalder pokalen den af disse spillere, der har det højeste enkeltresultat. 5.2 Månedens lodtrækning Blandt de spillere, som i løbet af sæsonen opnår en højere titel og derfor bekendtgøres i Dansk Bridge, trækkes hver gang lod om fem bogpræmier. Det gælder normalt de numre af bladet, der udkommer i månederne oktober til og med april. 5.3 Lokale ranglister Det øger interessen for mesterpointordningen, hvis man i klubben løbende ajourfører en rangliste, som viser, hvem der har scoret mest hidtil i sæsonen, og hvem der i alt ligger bedst placeret. 5.4 Fortolkning af reglerne Undertiden forekommer særlige turneringssituationer, der ikke omfattes af mesterpointreglerne. I så fald må klubben anvende en rimelig analogifortolkning. Er der tvivlsspørgsmål, er man altid velkommen til at henvende sig til sekretariatet, der eventuelt retter forespørgsel til Mesterpointkomiteen.

28 bl.28 6 Vejledning vedrørende Top Generelt Klubber, der spiller om mesterpoint, har ret til at arrangere en årlig Top-16 turnering for de medlemmer, der i løbet af sæsonen har vundet flest bronzepoint i klubben. Hvornår denne Top-16 turnering afvikles, er valgfrit. Man kan fx overveje at runde sæsonen af med dette festlige indslag. Top-16 kan afvikles som en traditionel enkeltmandsturnering eller som en "Poul Jones" turnering, hvor spillerne over 3 spilledage danner par med deres makkere og holdkammerater. 6.1 Hvem spiller med? Afhængigt af den valgte turneringsform er følgende 16 spillere kvalificeret til deltagelse: Enkeltmandsturnering: De 16 medlemmer, der i klubbens turneringer har vundet flest bronzepoint i sæsonens løb. Hvis nogle at disse ikke kan deltage, overtager de næste medlemmer i bronzepoint-rækkefølgen pladsen. "Poul Jones": De fire hold, hvis spillere i alle klubbens turneringer tilsammen har vundet flest bronzepoint i sæsonens løb. For begge turneringsformer gælder, at substitutter, der indsættes i sidste øjeblik uden i øvrigt at være kvalificeret til turneringen, deltager i Top-16 efter mesterpointreglernes afsnit 3.1.0, dvs. substitutten skal spille mindst halvdelen af spillene for at være berettiget til at modtage sølvpoint. 6.2 Turneringsform Top-16 turneringen kan afvikles som en traditionel enkeltmandsturnering eller som en "Poul Jones"-turnering. Enkeltmandsturnering: Turneringen afvikles over en eller flere spilledage. De i turneringslederbogen beskrevne former (4.6.9 og ) kan begge benyttes. Hvis turneringen afvikles over én spilledag (15 runder a 2 spil), anbefales den modificerede form (4.6.10), som ikke kræver dublering af kortene. Stillingen kan her gøres op efter hver tredje runde. Færdigtrykte skifteplaner til begge turneringsformer kan købes i Bridgeforlaget, som også kan levere regnskaber til turneringen. Her anvendes enten et stationært regnskab (miniholdblokke eller EM12) eller et vandreregnskab, der følger spillene (EM25). Spillerne kan eventuelt tildeles startnumre, så de faste par dannes i sidste runde. Som opgørelsesmetode vælges den normale parberegning ( ). Det accepteres, at deltagerantallet udvides til mere end 16 spillere, men det berører ikke tildelingen af sølvpoint. "Poul Jones": Turneringen afvikles over tre spilledage, hvor der hver spilledag spilles en almindelig parturnering. Første aften spiller de

Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. januar 2012 tidligere bestemmelser ophæves hermed

Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. januar 2012 tidligere bestemmelser ophæves hermed Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. januar 2012 tidligere bestemmelser ophæves hermed 1 Generelle bestemmelser 1.0 Generelt Danske mesterpoint uddeles i åbne danske turneringer arrangeret af

Læs mere

Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. september 2005 tidligere bestemmelser ophæves hermed

Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. september 2005 tidligere bestemmelser ophæves hermed DBF 7.1 1.09.05 bl.1 Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. september 2005 tidligere bestemmelser ophæves hermed 1 Generelle bestemmelser 1.0 Generelt Danske mesterpoint uddeles i åbne danske turneringer

Læs mere

Reglugerð fyri føroysk meistarastig

Reglugerð fyri føroysk meistarastig Reglugerð fyri føroysk meistarastig Galdandi frá 1. September 2012 (FBS hevur tillagað reglurnar, sum Dansk Bridgeforbund brúkar. Í hesi reglugerðini eru føroysku tillagingarnar skivaðar inn flestu á føroyskum

Læs mere

Skifteplaner og opgørelsesmetoder

Skifteplaner og opgørelsesmetoder 1 I det følgende forklares de mest almindelige skifteplaner og opgørelsesmetoder. Udtrykket Balance bruges en del gange. Det fortæller om en skifteplans retfærdighed. Hvis et par altid spiller kortene

Læs mere

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere.

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere. REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING som senest ændret på 9. hovedkreds generalforsamling den 1. april 2009 og på hovedkredsens bestyrelsesmøde den 29. august 2009. (Nye regler er anført i teksten

Læs mere

Reglement for 9. HK's holdturnering

Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. Hovedkreds holdturnering (Fra og med turneringen 2015/16) 1 Deltagere Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage

Læs mere

Håndbog for stævner i KBU side 1 af 12 INDHOLD

Håndbog for stævner i KBU side 1 af 12 INDHOLD Håndbog for stævner i KBU side 1 af 12 INDHOLD Old Boys / Girls Stævner... 2 KBU Kredskamp... 4 KBU Åbningsstævne... 5 KM Indledende... 6 KM Single Finaler... 8 KM Mix... 9 KBU Cup Indledende... 10 KBU

Læs mere

BADMINTON. November 2011 afsnit 3.2. Jernbanefritid

BADMINTON. November 2011 afsnit 3.2. Jernbanefritid BADMINTON November 2011 afsnit 3.2 BADMINTON Som officielle turneringer betragtes de af JF arrangerede - for tiden DJM for hold, DJM individuelt og DJM for oldboys/oldgirls individuelt samt et årligt stævne

Læs mere

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13)

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Almene regler... 2. 2. Klassificeringssystem... 2. 3. Idrætsmateriel... 2. 4. Idrætsregler... 2. 5. FM-holdturnering...

Indholdsfortegnelse. 1. Almene regler... 2. 2. Klassificeringssystem... 2. 3. Idrætsmateriel... 2. 4. Idrætsregler... 2. 5. FM-holdturnering... Indholdsfortegnelse Side 1. Almene regler... 2 2. Klassificeringssystem... 2 3. Idrætsmateriel... 2 4. Idrætsregler... 2 5. FM-holdturnering... 3 6. Ændring af turneringsregler... 6 7. Bekendtgørelse...

Læs mere

Reglement for Aarhus Skoleskaks Grand Prix Mesterskab

Reglement for Aarhus Skoleskaks Grand Prix Mesterskab Reglement for Aarhus Skoleskaks Grand Prix Mesterskab 1 Grand Prix Mesterskabet Stk. 5 Aarhus Skoleskak (ÅSS) afvikler hver sæson/skoleår et Grand Prix Mesterskab (GPM) som udgøres af en række Grand Prix

Læs mere

Reglement for Seniorranglisten

Reglement for Seniorranglisten Reglement for Seniorranglisten A Propositioner A.1 Spillere Alle spillere, der er medlem af en klub under Danmarks Badminton Forbund, kan optages på ranglisten A.2 Turneringer Følgende turneringsformer

Læs mere

VEJLEDNING FOR TU-LEDERE I AaBC

VEJLEDNING FOR TU-LEDERE I AaBC Vejledning for turneringsledere Tak til vores sponsor VEJLEDNING FOR TU-LEDERE I AaBC Vejledningen er behandlet og godkendt på turneringsledermødet den 8. august. 2018. INDHOLD: PAR-turnering. HOLD-turnering.

Læs mere

OP- OG NEDRYKNINGSREGLER

OP- OG NEDRYKNINGSREGLER 16. Østdanmarksserien. OP- OG NEDRYKNINGSREGLER ØSTDANMARKSSERIEN er unionens øverste række, hvorfra der er oprykning til Danmarksturneringens 2. division. Det bedst placerede, oprykningsberettigede hold

Læs mere

Klubnyt Til alle DBf-klubber og deres medlemmer

Klubnyt Til alle DBf-klubber og deres medlemmer Klubnyt Til alle DBf-klubber og deres medlemmer Danmarks Bridgeforbund Hørkær 32B DK 2730 Herlev Telefon +45 48 47 52 13 E-mail: dbf@bridge.dk Klubudsendelse ved sæsonstart Den nye kamppointskala Nyt ansigt

Læs mere

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering 1 Turneringens struktur Holdturneringen er en turnering arrangeret af Fyns Skak Union (FSU), i hvilken FSU's klubber er berettigede til at deltage med et eller

Læs mere

DBF s turneringer. Turneringsbestemmelser og propositioner

DBF s turneringer. Turneringsbestemmelser og propositioner DBF s turneringer Turneringsbestemmelser og propositioner 1. juli 2008 Indholdsfortegnelse Indledende materiale...3 Forord...3 Generelle bestemmelser...4 301. Betingelser for deltagelse...4 302. Private

Læs mere

Turneringer under DBwF ØST

Turneringer under DBwF ØST Turneringer under DBwF ØST DBwF ØST udbyder følgende turneringer: 6 mands holdturnering for damehold og for herrehold (DT Øst), dvs. 2. division, 3. division osv. 4-mands-holdturnering for damehold (Øst

Læs mere

1) Hvis datoen for turneringen ikke er vist, klikkes på turneringens navn i listen til venstre

1) Hvis datoen for turneringen ikke er vist, klikkes på turneringens navn i listen til venstre Oprettelse af en holdturnering i 2 rækker I dette dokument vises angivelse af turneringsdata for (og dermed oprettelse af) en holdturnering i 2 rækker som spilles fra 19. februar 2019 kl. 18.30 og de følgende

Læs mere

Reglement for Seniorranglisten

Reglement for Seniorranglisten Reglement for Seniorranglisten A Propositioner A.1 Spillere Alle spillere, der er medlem af en klub under Badminton Danmark, kan optages på ranglisten A.2 Turneringer Følgende turneringsformer giver point:

Læs mere

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM 1 Deltagere: Stk. 1. Individuelt Danmarksmesterskab i skoleskak ( Individuelt DM ) og kvalifikation hertil står åbent for deltagere, som opfylder alle følgende betingelser:

Læs mere

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM 1 Deltagere: Stk. 1. Individuelt Danmarksmesterskab i skoleskak ( Individuelt DM ) og kvalifikation hertil står åbent for deltagere, som opfylder alle følgende betingelser:

Læs mere

Nr 1. Indspil November 2014

Nr 1. Indspil November 2014 Nr 1. Indspil November 2014 TURNERINGER Klubbens Alvidende blæksprutte når det gælder turneringer, afvikling af turneringer og indtastninger af resultater i GOLFBOX. Kjeld Hansen k.hansen45@hotmail.com

Læs mere

REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19)

REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19) REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

Generelle regler lokalserier FBwU / JBU

Generelle regler lokalserier FBwU / JBU Generelle regler lokalserier FBwU / JBU 1 Serier af geografisk opdelinger Stk. 1 Danmarksturneringen se forbundets hjemmeside. Stk. 2 Lokalturneringen inddeles for hver sæson af JBU/FBwU's turneringsudvalg.

Læs mere

Regler for holdturneringen i kvartet gruppe A, 2019

Regler for holdturneringen i kvartet gruppe A, 2019 Regler for holdturneringen i kvartet gruppe A, 2019 01) En klub kan kun havde 2 hold med i gruppe A. Kun rene klubhold kan deltage, og man kan kun deltage for en klub/forening selv om man er medlem af

Læs mere

Stk. b. Der spilles 35 minutter i hver halvleg i Old Boys- og Veteran rækker, hvis ikke andet er aftalt. (begge hold og dommer skal acceptere dette).

Stk. b. Der spilles 35 minutter i hver halvleg i Old Boys- og Veteran rækker, hvis ikke andet er aftalt. (begge hold og dommer skal acceptere dette). Proportioner for turneringer i Old Boys Sammenslutningen af 1949. 1. Fællesregler Stk. a. Som udgangspunkt spilles efter SBU's regler Stk. b. Der spilles 35 minutter i hver halvleg i Old Boys- og Veteran

Læs mere

Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub

Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub Sæson 2018-2019 Indholdsfortegnelse:... 1 Velkommen til bridgesæsonen 2018/2019.... 3 Opvarmning.... 3 Spillested:... 3 Klubbens hjemmeside... 3 Klubbens telefonnummer:

Læs mere

Bridgeklubben Enigheden

Bridgeklubben Enigheden Bridgeklubben Enigheden Program for sæsonen 2017-2018 Velkommen til sæsonen 2017-2018 Indtil sæsonstart den 28. august er der masser af muligheder for at spille bridge. Den mest oplagte er vores egen Drop-in:

Læs mere

Ifølge Ribe Bridgeklubs vedtægter, punkt 2, er det formandens opgave at aflægge beretning, og denne gang er det for bridgesæsonen

Ifølge Ribe Bridgeklubs vedtægter, punkt 2, er det formandens opgave at aflægge beretning, og denne gang er det for bridgesæsonen Ifølge Ribe Bridgeklubs vedtægter, punkt 2, er det formandens opgave at aflægge beretning, og denne gang er det for bridgesæsonen 2015-2016. Det er Ribe Bridgeklubs beretning nr. 73 og det er i dag den

Læs mere

ALBANI CUP. Generelle spilleregler

ALBANI CUP. Generelle spilleregler Afsnit 1 Afsnit 2 Afsnit 3 Afsnit 4 Afsnit 5 Afsnit 6 Afsnit 7 Afsnit 8 Afsnit 9 ALBANI CUP Knockoutturnering Spillere Vinder af kampen Scoretavler Præmier Dommere Generelle spilleregler Vigtige datoer

Læs mere

[2.2] DTF står for evt. lodtrækning til playoffkampe, samt fordelingen af hjemme- og udebane.

[2.2] DTF står for evt. lodtrækning til playoffkampe, samt fordelingen af hjemme- og udebane. Dette regelsæt, der gælder for afviklingen af DH medaljespil og DH playoffkampe, er et tillæg til Reglement for DH senior turneringen. Hvor intet andet specifikt fremgår spilles alle playoffkampe og holdkampe

Læs mere

RUDE 11 LIGAEN. Scoretavler & Betaling. Generelle spilleregler. Rude 11 Liga Mesterskabet

RUDE 11 LIGAEN. Scoretavler & Betaling. Generelle spilleregler. Rude 11 Liga Mesterskabet Afsnit 1 Afsnit 2 Afsnit 3 Afsnit 4 Afsnit 5 Afsnit 6 Afsnit 7 Afsnit 8 Afsnit 9 Afsnit 10 Afsnit 11 Afsnit 12 Afsnit 13 Afsnit 14 Rude 11 Ligaen Puljer Holdsammensætning Spillere Puljeinddeling Spillerunder

Læs mere

Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub. Sæson

Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub. Sæson Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub Sæson 2019-2020 Indholdsfortegnelse:... 1 Velkommen til bridgesæsonen 2019/2020.... 3 Opvarmning.... 3 Spillested:... 3 Klubbens hjemmeside... 3 Klubbens telefonnummer:

Læs mere

ØST UDVALG. Aktivitetskoordinator Tim Høst. Tlf Side 1

ØST UDVALG. Aktivitetskoordinator Tim Høst. Tlf Side 1 Turneringer under DBwF Landsudvalg ØST Ledelsen af DBwF Landsudvalg ØST udbyder en række turneringer. Følgende turneringer udbydes: 6 mands holdturnering for damehold og for herrehold (DT Øst), dvs. 2.

Læs mere

Regler for holdturneringen i kvartet gruppe A 2018

Regler for holdturneringen i kvartet gruppe A 2018 Regler for holdturneringen i kvartet gruppe A 2018 01 ) En klub kan kun havde 2 hold med i gruppe A. Kun rene klubhold kan deltage, og man kan kun deltage for en klub/forening selv om man er medlem af

Læs mere

Handicapsystem på vej

Handicapsystem på vej Handicapsystem på vej Orientering om DBf's nye handicapsystem Charlotte Koch- Palmund Divisionsspiller og ansat i DBf. Baggrund Skak har det, golf har det, og nu får DBf også et system, hvor hver enkelt

Læs mere

REGLER FOR DANMARKSRANGLISTEN 2010

REGLER FOR DANMARKSRANGLISTEN 2010 REGLER FOR DANMARKSRANGLISTEN 2010 1. Licens a. For at være omfattet af Danmarksranglisten skal en spiller være registreret med licensnummer hos DSqF. b. Tegning af licens: Alle spillere, der er medlem

Læs mere

Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj. Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk

Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj. Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk KØBENHAVNS BOWLING UNIONS STÆVNEHÅNDBOG FOR UNGDOMSAKTIVITETER Håndbog for stævner i KBU side 1 af 15 INDHOLD KBU

Læs mere

DBTU koncept for Ungdoms Top 12

DBTU koncept for Ungdoms Top 12 DBTU koncept for Ungdoms Top 12 Udarbejdet af DBTUs Eliteudvalg - august 2017. Indledning Formålet med dette koncept er at sætte retningslinjer for afviklingen af DBTUs Ungdoms Top 12 en årlig turnering

Læs mere

Medlemsfordele. Læs om dine fordele ved et DBf medlemsskab

Medlemsfordele. Læs om dine fordele ved et DBf medlemsskab Medlemsfordele Læs om dine fordele ved et DBf medlemsskab Danmarks Bridgeforbund (DBf) er en fælles interesseorganisation for bridgeklubber i Danmark. DBf sørger for fælles løsninger af mange opgaver,

Læs mere

Turneringer under DBwF ØST

Turneringer under DBwF ØST Turneringer under DBwF ØST DBwF ØST udbyder følgende turneringer: turneringer 6 mands holdturnering for damehold og for herrehold (DT Øst), dvs. 2. division, 3. division osv. 4-mands-holdturnering holdturnering

Læs mere

Klubnyt. Bridgens Dag. Til alle DBf-klubber og deres medlemmer

Klubnyt. Bridgens Dag. Til alle DBf-klubber og deres medlemmer Klubnyt Til alle DBf-klubber og deres medlemmer Danmarks Bridgeforbund Hørkær 32B DK 2730 Herlev Telefon +45 48 47 52 13 E-mail: dbf@bridge.dk Herlev, 12. september 2016 Bridgens Dag Juniorcamp Klubsølv

Læs mere

Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub

Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub Sæson 2017-2018 Indholdsfortegnelse:... 1 Velkommen til bridgesæsonen 2017/2018.... 3 Opvarmning.... 3 Spillested:... 3 Klubbens hjemmeside... 3 Klubbens telefonnummer:

Læs mere

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON 2016-2017 Hvis spilleregler / turneringsreglement ikke er i overensstemmelse med propositionerne,

Læs mere

Golf. 6. Mobiltelefon Mobiltelefon skal være slukket under spil på banen. Brug af mobiltelefon kan medføre diskvalifikation.

Golf. 6. Mobiltelefon Mobiltelefon skal være slukket under spil på banen. Brug af mobiltelefon kan medføre diskvalifikation. Golf Opdateret april 2009 Generelle turnerings- og spilleregler 1. Turnerings- og spilleregler Nedennævnte turnerings- og spilleregler er gældende for DM-stævner, der arrangeres under Dansk Firmaidrætsforbund.

Læs mere

ReglementforBadmintonDanmarks mesterskaberforholdforu17,u15, U13

ReglementforBadmintonDanmarks mesterskaberforholdforu17,u15, U13 ReglementforBadmintonDanmarks mesterskaberforholdforu17,u15, U13 1 Til DM for klubhold kan hver kreds tilmelde 1 hold, dog kan SBKr og BD-M tilmelde 2 hold (dog kun ét hold fra samme klub). Den arrangerende

Læs mere

I. Anvendelsesområde og ledelse II. Matchformat og -afvikling

I. Anvendelsesområde og ledelse II. Matchformat og -afvikling I. Anvendelsesområde og ledelse. 1. Dette reglement gælder for KTU s udendørs holdturnering, herefter benævnt holdturneringen. Kun klubber, der er medlem af KTU, kan deltage i holdturneringen. Stk. 2.

Læs mere

Retningslinjer for 7-kant Stævner

Retningslinjer for 7-kant Stævner Retningslinjer for 7-kant Stævner 2008-2009 Medlemmer er følgende foreninger: Kalundborg, Svebølle Hvidebæk, Føllenslev/Særslev, Gørlev, Årby og Rørby/Værslev og Raklev. For et år ad gangen skiftes foreningerne

Læs mere

RUDE 11 LIGAEN. Scoretavler & Betaling. Generelle spilleregler. Rude 11 Liga Mesterskabet

RUDE 11 LIGAEN. Scoretavler & Betaling. Generelle spilleregler. Rude 11 Liga Mesterskabet Afsnit 1 Afsnit 2 Afsnit 3 Afsnit 4 Afsnit 5 Afsnit 6 Afsnit 7 Afsnit 8 Afsnit 9 Afsnit 10 Afsnit 11 Afsnit 12 Afsnit 13 Afsnit 14 Rude 11 Ligaen Puljer Holdsammensætning Spillere Puljeinddeling Spillerunder

Læs mere

ELITEDIVISIONEN Omfatter 12 hold, og afvikles med et grundspil, mellemspil, medaljespil og nedrykningsspil.

ELITEDIVISIONEN Omfatter 12 hold, og afvikles med et grundspil, mellemspil, medaljespil og nedrykningsspil. ELITEDIVISIONEN Omfatter 12 hold, og afvikles med et grundspil, mellemspil, medaljespil og nedrykningsspil. Grundspil Holdene fordeles i tre grundspilspuljer á fire hold, der spiller alle mod alle. Grundspilspulje

Læs mere

Klubsølv Instruks. Efterår 2018 BridgeCentral og senere. Udgivet :37:25. Side 1/11

Klubsølv Instruks. Efterår 2018 BridgeCentral og senere. Udgivet :37:25. Side 1/11 Instruks Efterår 2018 BridgeCentral 3.2.6 og senere Udgivet 24-10-2018 14:37:25 Side 1/11 Generelt 1.1. Turneringen afvikles overalt som en ren Mitchell turnering i rækker à 3-15 borde. I landsresultatet

Læs mere

Turneringer under DBwF udvalg Vest

Turneringer under DBwF udvalg Vest Følgende turneringer udbydes: Turneringer under DBwF udvalg Vest Turnerings udvalg VEST udbyder en række turneringer. 6 mands holdturnering for damehold og for herrehold, som Ude- /Hjemmekampe 4-mands

Læs mere

Regler for Cityturneringerne

Regler for Cityturneringerne Regler for Cityturneringerne Afsnit 1 Afsnit 2 Afsnit 3 Afsnit 4 Afsnit 5 Afsnit 6 Afsnit 7 Afsnit 8 Afsnit 9 Afsnit 10 Afsnit 11 Afsnit 12 Afsnit 13 Afsnit 14 Handicap i Rude 11 Ligaen Puljer Holdsammensætning

Læs mere

Halturneringen-2, / 1

Halturneringen-2, / 1 Halturneringen-2, 2019-2020 / 1 Nørresundby den 21. februar 2019 Tilmelding til Halturneringen for 2-mandshold 2019-2020 I dette materiale finder du tilmeldingsformular og regler for Løvvang Bowling Centers

Læs mere

Stk. b. Der spilles 35 minutter i hver halvleg i Old Boys- og Veteran rækker, hvis ikke andet er aftalt. (begge hold og dommer skal acceptere dette).

Stk. b. Der spilles 35 minutter i hver halvleg i Old Boys- og Veteran rækker, hvis ikke andet er aftalt. (begge hold og dommer skal acceptere dette). Proportioner for turneringer i Old Boys Sammenslutningen af 1949. 1. Fællesregler Stk. a. Som udgangspunkt spilles efter SBU's regler Stk. b. Der spilles 35 minutter i hver halvleg i Old Boys- og Veteran

Læs mere

Reglement for Danmarks Badminton Forbunds mesterskaber for veteranklubhold.

Reglement for Danmarks Badminton Forbunds mesterskaber for veteranklubhold. Reglement for Danmarks Badminton Forbunds mesterskaber for veteranklubhold. 1 Mesterskaberne udskrives i 3 aldersgrupper: 1. 35-44 år holdet skal i hver holdmatch minimum bestå af 1 dame og 2 herrer som

Læs mere

Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering.

Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering. Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering. 1 Pokalturneringen og dens ledelse Pokalturneringen er en holdturnering arrangeret af Fyns Skak Union. Pokalturneringen spilles efter cup-systemet, dvs. at

Læs mere

Til stede: Jacob Duschek (formand), Charlotte Koch-Palmund, Claus Lund, Jesper Buus Thomsen.

Til stede: Jacob Duschek (formand), Charlotte Koch-Palmund, Claus Lund, Jesper Buus Thomsen. Møde i Turneringskomiteen, 2013.05.31 Til stede: Jacob Duschek (formand), Charlotte Koch-Palmund, Claus Lund, Jesper Buus Thomsen. Afbud: Peter Kraunsøe, Stephan Magnusson, Mads Krøjgaard. Referent: Jacob

Læs mere

Klubsølv Instruks. Efterår 2014 BridgeCentral og senere Udgivet 25. august :14. Side 1/11

Klubsølv Instruks. Efterår 2014 BridgeCentral og senere Udgivet 25. august :14. Side 1/11 Instruks Efterår 2014 BridgeCentral 2.4.0 og senere Udgivet 25. august 2014 12:14 Side 1/11 1. Generelt 1.1. Turneringen afvikles overalt som en ren Mitchell turnering i rækker à 3-15 borde. I landsresultatet

Læs mere

Horsens Bridgeklub af 1931 Stiftet 4. september 1931 KLUBREGLER

Horsens Bridgeklub af 1931 Stiftet 4. september 1931 KLUBREGLER Horsens Bridgeklub af 1931 Stiftet 4. september 1931 KLUBREGLER 1. Formål Stk. 1. Nærværende regelsæts formål er at tydeliggøre for medlemmerne efter hvilke principper nye medlemmer optages efter hvilke

Læs mere

Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017

Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017 Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017 Paragraf 1 Fyns Tennis Union og DGI Fyn Tennis har fra og med 2017 indgået et samarbejde i henhold til at styrke og udvikle holdturneringen for

Læs mere

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON

PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON PROPOSITIONER M.V. FOR JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDSTURNERINGER samt TURNERINGER ADM. AF JHF OG KREDSENE, SÆSON 2017-2018 Hvis spilleregler / turneringsreglement ikke er i overensstemmelse med propositionerne,

Læs mere

Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer

Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer 04/2019 Indledning Danmarks Bowling Forbunds landsdækkende turneringer omfattes jf. Bestemmelser for Forbundets turneringer af: Danmarksturneringens

Læs mere

Turneringsformer under DBwF Landsudvalg Region ØST

Turneringsformer under DBwF Landsudvalg Region ØST Turneringsformer under DBwF Landsudvalg Region ØST Ledelsen af DBwF Landsudvalg Region ØST udbyder en række turneringsformer for klubhold. Følgende turneringsformer udbydes: 6 mands holdturnering for damehold

Læs mere

TURNERINGSAFVIKLING POOL

TURNERINGSAFVIKLING POOL DEN DANSKE BILLARD UNION TURNERINGSAFVIKLING POOL Sæson 2016-2017 1. AFVIKLING AF MESTERSKABER 2. AFVIKLING AF DANSK POOL TOUR 3. SHOT-CLOCK & TIMEOUT. 4. DISTANCER 5. RANGLISTER. 6. RATING. 7. SEEDNING.

Læs mere

Sæsonstart Torsdag den 7. september 2017 kl

Sæsonstart Torsdag den 7. september 2017 kl Sæsonstart 2017-18 Torsdag den 7. september 2017 kl. 18 45 Klubregler for bridgeklubben WWW.BRIDGE.DK/4332 og information fra distriktet www.bridge.dk/4300 IKAST BRIDGEKLUB 75 - et stik bedre.. gennem

Læs mere

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således:

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således: Rønne, d. 11. august 2016 Kære klubledere En ny bridgesæson nærmer sig, og sædvanen tro vil distriktsbestyrelsen gerne indvi jer i, hvad vi har oplevet siden generalforsamlingen og hvad vi har af planer

Læs mere

DBTU koncept for Top 12

DBTU koncept for Top 12 DBTU koncept for Top 12 Udarbejdet af DBTU s turneringsudvalg juni 2010. Spilleplan tilrettet november 2013. Indledning Formålet med dette koncept er at sætte retningslinjer for afviklingen af Top 12 en

Læs mere

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved.

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved. Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab for Seniorer Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i

Læs mere

INDBYDELSE TIL DANSKE POLITIMESTERSKABER I BORDTENNIS TIRSDAG DEN 9. OG ONSDAG DEN 10. APRIL VALBY-HALLEN JULIUS ANDERSENS VEJ 3, 2450 KØBENHAVN SV.

INDBYDELSE TIL DANSKE POLITIMESTERSKABER I BORDTENNIS TIRSDAG DEN 9. OG ONSDAG DEN 10. APRIL VALBY-HALLEN JULIUS ANDERSENS VEJ 3, 2450 KØBENHAVN SV. INDBYDELSE TIL DANSKE POLITIMESTERSKABER I BORDTENNIS 2013 TIRSDAG DEN 9. OG ONSDAG DEN 10. APRIL I VALBY-HALLEN JULIUS ANDERSENS VEJ 3, 2450 KØBENHAVN SV. 1 Dansk Politiidrætsforbund og Politiets Idrætsforening,

Læs mere

Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer

Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer 08/2017 Indledning Danmarks Bowling Forbunds landsdækkende turneringer omfatter jf. Bestemmelser for Forbundets turneringer af: Danmarksturneringens

Læs mere

Reglement for Landspokalturneringen

Reglement for Landspokalturneringen Finalerne i landspokalturneringen 2015 afholdes som Final Four 1 Udskrivning af turneringen Dansk Volleyball Forbund udskriver hvert år en Landspokalturnering i en dame- og en herrerække. 2 Pokaler I hver

Læs mere

Turneringer under DBwF Vest

Turneringer under DBwF Vest Turneringer under DBwF Vest Følgende turneringer udbydes: 6 mands holdturnering for herrehold, som Ude- /Hjemmekampe 4-mands holdturnering for damehold og Open række, som Ude-/Hjemmekampe 3-mands holdturnering

Læs mere

Jyderup Bridgeklub GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 30. APRIL 2012, KL. 18.00

Jyderup Bridgeklub GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 30. APRIL 2012, KL. 18.00 GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 30. APRIL 202, KL. 8.00 PROGRAM 8.00-ca.9:00: 9:00-ca.20:30: 20:00-ca.20:30: 20:30-ca.22:30: Generalforsamling Spisning (tilmelding inden generalforsamling)

Læs mere

REGLER FOR DANMARKSRANGLISTEN FOR SENIORER

REGLER FOR DANMARKSRANGLISTEN FOR SENIORER REGLER FOR DANMARKSRANGLISTEN FOR SENIORER 1. Licens a. For at være omfattet af Danmarksranglisten for seniorer skal en spiller være registreret med spillerlicens og tilhørende licensnummer hos DSqF. b.

Læs mere

REFERAT Distrikt Fyn bestyrelsesmøde torsdag, den 27. maj 2010 hos JGL.

REFERAT Distrikt Fyn bestyrelsesmøde torsdag, den 27. maj 2010 hos JGL. REFERAT Distrikt Fyn bestyrelsesmøde torsdag, den 27. maj 2010 hos JGL. Deltagere: Preben Mohr (), Leise Hemberg (), Claus Lund (), Niels Lønborg () og Jørn Gissemann Larsen (JGL). Fraværende: Kurt Lynnerup.

Læs mere

4.5. Dansk Skak Unions ratingsystem

4.5. Dansk Skak Unions ratingsystem 4.5. Dansk Skak Unions ratingsystem 4.5.1. Indledning Ratingsystemet anvendes til udregning af et ratingtal for alle danske spillere, som deltager i ratingberettigede skakturneringer. Ratingtallet kan

Læs mere

Jeg skal som formand for Ribe Bridgeklub aflægge beretning for bridgesæsonen 2014-2015.

Jeg skal som formand for Ribe Bridgeklub aflægge beretning for bridgesæsonen 2014-2015. Jeg skal som formand for Ribe Bridgeklub aflægge beretning for bridgesæsonen 2014-201. På bestyrelsens vegne vil jeg sige tak til alle, der er mødt op. Det er flot at kunne samle som minimum 86 medlemmer

Læs mere

SUPER LIGAEN. Scoretavler & Betaling. Generelle spilleregler. Super Liga Mesterskabet

SUPER LIGAEN. Scoretavler & Betaling. Generelle spilleregler. Super Liga Mesterskabet Afsnit 1 Afsnit 2 Afsnit 3 Afsnit 4 Afsnit 5 Afsnit 6 Afsnit 7 Afsnit 8 Afsnit 9 Afsnit 10 Afsnit 11 Afsnit 12 Afsnit 13 Afsnit 14 Super Ligaen Puljer Holdsammensætning Spillere Puljeinddeling Spillerunder

Læs mere

Skakhåndbogen - Afsnit 5 Reglement for DSU s holdturneringer

Skakhåndbogen - Afsnit 5 Reglement for DSU s holdturneringer 5. REGLEMENT FOR DSU S HOLDTURNERINGER 5-2 5.1 Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering... 5-2 5.2 Instruks for kampledere i Dansk Skak Unions divisionsturnering... 5-12 5.3 Reglement for Dansk

Læs mere

Turneringsbestemmelser

Turneringsbestemmelser Turneringsbestemmelser Turneringsbestemmelserne er udarbejdet af Turneringsudvalget og fastlægger retningslinjer for, hvorledes turneringer planlægges og afholdes i Søhøjlandet Golf. Definitioner Turneringer

Læs mere

Horsens Bridgeklub af 2017 Stiftet 16. maj 2017 KLUBREGLER

Horsens Bridgeklub af 2017 Stiftet 16. maj 2017 KLUBREGLER Horsens Bridgeklub af 2017 Stiftet 16. maj 2017 KLUBREGLER 1. Formål Stk. 1. Nærværende regelsæts formål er at tydeliggøre for medlemmerne efter hvilke principper nye medlemmer optages efter hvilke principper

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2015-2016 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3

Læs mere

Reglement for DBU - Danmarks bedste ungdomshold 14/15

Reglement for DBU - Danmarks bedste ungdomshold 14/15 Reglement for DBU - Danmarks bedste ungdomshold 14/15 Indhold: 1 Formål side 2 2 Aldersinddeling side 2 3 Holdtyper og rækker side 2 4 Udtagelse af hold fra landsdele/kredse side 3 5 Holdopstilling side

Læs mere

Jyderup Bridgeklub GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 11. APRIL 2011, KL

Jyderup Bridgeklub GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 11. APRIL 2011, KL Jyderup Bridgeklub GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 11. APRIL 2011, KL. 18.00 PROGRAM 18.00-ca.19:00: Generalforsamling 19:00-ca.20:30: Spisning (tilmelding inden generalforsamling!!) enten

Læs mere

Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton

Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton Opdateret den 26. september 2012 Indledning Det er enhver klub- eller holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet, idet de

Læs mere

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 Dette holdturneringsreglement gældende for Serie 2, 3 og 4. Det er enhver klub og holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet,

Læs mere

U13, U15, U17 og U19 Danmarksmesterskaber 5. april - 7. april 2019

U13, U15, U17 og U19 Danmarksmesterskaber 5. april - 7. april 2019 U13, U15, U17 og U19 Danmarksmesterskaber 5. april - 7. april 2019 Badminton Danmark byder, i samarbejde med Greve Strands Badminton Klub, Greve Idrætscenter og Greve Kommune, velkommen til Danmarksmesterskaberne

Læs mere

Oprettelse af en Monrad-turnering i BridgeCentral

Oprettelse af en Monrad-turnering i BridgeCentral Oprettelse af en Monrad-turnering i BridgeCentral Klik Ny klubturnering Næste Giv turneringen en passende Beskrivelse. Turneringsform ændres ikke. Næste. Her er regnet med 1 række. Næste. BC kommer op

Læs mere

FSKBH Håndbold - Reglement

FSKBH Håndbold - Reglement FSKBH Håndbold - Reglement Formål og gyldighedsområde Formålet er at samle de københavnske firmaklubbers håndboldspillere til idrætslig samvær til gavn og glæde for udøverne og deres virksomheder, samt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2-3 turneringsbetingelser 4-7 drejebog 8-18 brug af golfbox 19 markøropgave 20 skema til klubpoint

Indholdsfortegnelse. 2-3 turneringsbetingelser 4-7 drejebog 8-18 brug af golfbox 19 markøropgave 20 skema til klubpoint Indholdsfortegnelse Side Side Side Side Side 2-3 turneringsbetingelser 4-7 drejebog 8-18 brug af golfbox 19 markøropgave 20 skema til klubpoint Kredsturnering 2011 Distrikt 2: Kreds syd Turneringsbetingelser:

Læs mere

Katalog til brug for Horsens Bridgecenters bestyrelse m.fl.

Katalog til brug for Horsens Bridgecenters bestyrelse m.fl. Katalog august 2019 Katalog til brug for Horsens Bridgecenters bestyrelse m.fl. Indhold Side 2: Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side 10: HBC's forretningsorden Horsens og Omegns

Læs mere

Turneringsreglement, parturneringer Semifinaler og finaler

Turneringsreglement, parturneringer Semifinaler og finaler Dette turneringsreglement er gældende for semifinaler og finaler i Dame Par, Senior Par, Mix Par og Åben Par. Tilmelding og betaling 1. Alle deltagende spillere skal være medlem af DBf. ( 301A) 2. Der

Læs mere

GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 24. april 2017, KL Makkerpar turnering med lodtrækning af makkere indenfor rækkerne

GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 24. april 2017, KL Makkerpar turnering med lodtrækning af makkere indenfor rækkerne GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 24. april 2017, KL. 18.00 Program 18.00 19.00 Generalforsamling og præmieuddeling 19.00 20.30 Spisning (tilmelding inden generalforsamlingen) 20.30 22.30 Makkerpar

Læs mere

Bestemmelser for forbundets turneringer

Bestemmelser for forbundets turneringer Bestemmelser for forbundets turneringer 05/2017 Indhold 1. Formål og ændring af bestemmelserne for forbundets turneringer... 2 1 Formål... 2 2 Ændring af bestemmelserne for forbundets turneringer... 2

Læs mere

VIBORG FIRMAIDRÆT. Bowling TURNERINGSPLAN. (under udarbejdelse ver 1. af ) TURNERINGSBESTEMMELSER

VIBORG FIRMAIDRÆT. Bowling TURNERINGSPLAN. (under udarbejdelse ver 1. af ) TURNERINGSBESTEMMELSER VIBORG FIRMAIDRÆT Bowling TURNERINGSPLAN (under udarbejdelse ver 1. af 2016-01-01) TURNERINGSBESTEMMELSER 2015 2016 (se side 17) Turneringen vil i år blive i afviklet i perioden medio januar ultimo/primo

Læs mere

Referat fra. GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 28. APRIL 2014, KL DAGSORDEN

Referat fra. GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 28. APRIL 2014, KL DAGSORDEN Referat fra 1. Valg af dirigent. Flemming Larsen valgt GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 28. APRIL 2014, KL. 18.00 DAGSORDEN 2. Formandens beretning. Der var ingen kommentarer til Hanne Knudsens

Læs mere

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling BORDTENNISREGLEMENT 1. Formål 2. Gyldighedsområde 3. Turneringsform og - inddeling 3.1. Generelt 3.2 Turneringsformer 3.3. Aldersgrupper og rækker 3.4. Flere hold i samme række 4. Spillere 4.1. Holdturneringen

Læs mere

Danmarksturneringen 2008/2009 Invitation til cup nr. 3

Danmarksturneringen 2008/2009 Invitation til cup nr. 3 Danmarksturneringen 2008/2009 Invitation til cup nr. 3 Den 23. November på Vesterbro Dette stævne er det tredie af seks enkeltstående cups, som samtidig danner grundlag for kvalifikation til Danmarksmesterskaberne

Læs mere