øse Nyt 1. april med museinvasion på gadekæret Læs i avisen om Stor traktor Hvem skal konfirmeres Fartmålere Ny formand i SGIF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "øse Nyt 1. april med museinvasion på gadekæret Læs i avisen om Stor traktor Hvem skal konfirmeres Fartmålere Ny formand i SGIF"

Transkript

1 S øse Nyt 19. Årgang Nummer 03 April april med museinvasion på gadekæret - og stars and stripes blev hejst over byen, men pyh, vi slap med skrækken. Ca. 150 fremmødte borgere, børn og voksne var med nysgerrig spænding mødt op denne aften for at overvære den annoncerede overrækkelse af skødet på gadekæret. Nogle udenlandske investorer havde angiveligt haft held med at vinde nogle af vore folkevalgte for projektet og havde efter sigende tilsidesat alle demokratiske spilleregler og solgt byens gadekær hen over hovedet på borgerne. En handling som, hvis den var taget bogstaveligt, nok havde medført, at borgerne var mødt op med høtyve og jaget de formastelige af byen. Det var selvfølgelig ren aprilsnar, så leve humoren. Læs i avisen om Stor traktor Hvem skal konfirmeres Læs Niels Larsens tekst inde i bladet. Fartmålere Ny formand i SGIF Byfest en dag for hele familien - er planlagt til lørdag d. 13. juni, kl Om det kan lade sig gøre, er op til dig! Således siger ledelsen af Sengeløse Byfest gennem mange år. Grunden er en akut mangel på hjælp til alle de praktiske gøremål, der er omkring sådan et arrangement. Så kan du afse nogle timer til at stå i bod, hjælpe med opsætning, nedtagning samt oprydning, så meld dig til en af de personer, der er opgivet i artiklen inde i bladet. Du bedes tilmelde dig senest i weekenden april. Mere i artiklen inde i bladet. Geden der spiser kirsebær Og meget mere Tennis starter 1. maj Søndagsdans på plejehjemmet Sengeløse Kro Cup Næste nummer udkommer maj Deadline: 12. maj 2015

2 Sengeløse Gymnastik- og Idrætsforening Hovedformand: Birthe Olesen, Landsbygaden Hovedkasserer: Jørn Brendstrup, Håndværkerbakken Næstformand: Ulla Bang Hyldegård, Ingersvej 4, 2640 Hedehusene Amatørscene: Marianne Neumann, Hultoften Fodbold: Hans Juul-Olsen, Hultoften 8, Fællesidræt: Ulla Bang Hyldegård, Ingersvej 4, 2640 Hedehusene Gymnastik: Formand Helle Breinholt Senioridræt Hilde Hjort Nielsen, Vintoften Birgit Sonne Sengeløse Pensionistforening Forårsafslutning den kl Husk tilmelding senest til Merion tlf Havehjælp Bestyrelsen Vi søger hjælp til lidt forskelligt havearbejde. Vi bor lidt uden for Sengeløse og kan hente og bringe. Ring venligst, hvis det har din interesse tlf.: Volleyball: Martin Nedergaard Festudvalg: John Jørgensen, Kirkestien Cafeteria: Uffe Wolstrup, Ole Rømersvej / Sengeløse Hallens Cafeteria : SGIF Klublokale Spangåvej 10, Hjemmeside : Indkaldelse til ekstraordinær hovedgeneralforsamling I Sengeløse Gymnastik- og Idrætsforening Torsdag d. 7. maj 2015 kl 19 i SGIF s foreningslokale på Sengeløse Skole. Eneste punkt på dagsordnen er Hovedkassereren fremlægger foreningens regnskab for 2014 og budget for 2015 til godkendelse På SGIF s vegne Birthe Olesen Hovedformand Tlf: / Sengeløse Nyt Vintoften 34, Sengeløse, 2630 Taastrup Tlf.: Redaktion og bladudvalg: Ole Holm (ansv.), tlf.: Lars Petersen, tlf.: Kurt Søborg, tlf.: Gert Lauridsen tlf.: Merry Lisbeth Rasmussen tlf.: Oplag: Husstandsomdeles i Sengeløse sogn, den gamle Sengeløse kommune Der er deadline 12. maj 2015 Avisen udkommer maj 2015 Læs Sengeløse Nyt på Sankt Hans i Sengeløse. Sengeløse kommunal forening afholder i år og fremover Sankthansbål ved Sengeløse idrætsanlæg. I den forbindelse vil kommunalforeningen give spejderne en stor tak for alle de år, de har lagt så stort et stykke arbejde i arrangementet. Program vil komme i næste nummer af Sengeløse Nyt Sengeløse Kommunal forening, Bestyrelsen

3 Aprilsnar ved Sengeløse gadekær. Ca. 150 voksne og børn mødte frem og trodsede den bidende vind for at høre, om der var noget om snakken. Endelig oprandt dagen 1. april, hvor eventgruppen Callisto Festival med den til lejligheden medsammensvorne Sengeløse Kommunalforening skulle afsløre deres aprilsnar ved landsbyens gadekær. Plottet gik i sin enkelthed ud på, at de sammensvorne i dette ellers altid kritiske, retfærdige og sanddru blad på forsiden af marts -udgaven afslørede, hvorledes fæle, imperialistiske og grådige kapitalister fra Guds eget land U. S.A. nu den 1. april havde overtaget Sengeløse Gadekær med omliggende huse for at omdanne hele herligheden til en forlystelsespark. Som repræsentant for disse onde kræfter havde spasmagerne valgt den på overfladen blankpolerede og åleglatte Disney Co. Kl skulle skødet til disse herligheder så overdrages til de fæle amerikanske kapitalister for ussel mammon. Sengeløses borgere skulle altså hermed opgive deres førstefødselsret, deres kultur og dermed deres livsform for lidt Dollars. Det kunne de naturligvis aldrig finde på at gøre selv, så derfor havde man overtalt Høje Taastrups Borgmester Michael Ziegler til at spille forræderen, som for penge smadrer gode og ærlige menneskers liv og virke. Han gjorde det i øvrigt mistænkeligt godt!! En klar ulovlighed. Stars and Stripes på vores flagstang, og uden et større og højere placeret Dannebrog. Det må være stærk kost for en konservativ borgmester. Hvordan havde folk mon reageret, hvis flaget havde været Nordkoreas eller Islamisk Stats? Men selv vejrgudernes vrede var vakt med udsigten til en sådan kulturel voldtægt. Da vejrguderne jo også er allestedsnærværende, har de måske hørt franskmændene sige, at Disney Co gør for kulturen, hvad Tjernobyl gjorde for udbredelsen af a- kraftværker. I hvert fald var temperaturen på 6 grader og en halv pelikan piskede fra vest. Skønt solen skinnede, gik kulden gennem marv og ben. En lille scene var blevet sat op, telte var blevet opgivet på grund af vinden. Trods vejret havde ca. 150 mennesker alligevel fundet vej til kæret. Vi fik tilbudt et glas cider eller en vand. Desværre intet varmt. Carl Futtrup fra kommunalforeningen bød velkommen og gav ordet til borgernes førstemand, Michael Ziegler, som foruroligende hjemmevant spillede rollen som grådig misantrop. Men borgmesteren fortalte sig. Han henviste til nedlæggelsen af Sengeløse Kommune i 1974 med ordene: Da Sengeløse Kommune blev lagt ind under Høje Taastrup Kommune. Ak! Ak! Jeg var selv, som ansat i Sengeløse Kommune, med ved den middag på Hedehusene Kro i 1974, hvor Sengeløse Kommune officielt blev nedlagt. Ved den lejlighed sagde borgmesteren fra Høje Taastrup, den også konservative Flemming Jensen, at Sengeløse Kommune ikke bliver Muse-invasionen er en realitet. Med hjælp fra en pirat kom disse gnavere over dammen. Symbolikken er da til at forstå. Vent bare til Anders og Bjørnebanden kommer. lagt ind under Høje Taastrup Kommune. Vi bliver lagt sammen som to ligeværdige enheder. Vi var mange, der allerede dengang tvivlede stærkt på værdien af dette løfte, og Michael Ziegler har tilsyneladende end ikke hørt om det. Men måske var det bare skuespil. Hovedpunktet kom, da Michael Ziegler overdrog skødet til den amerikanske direktør for Disney Co., og her havde arrangørerne virkelig oppet sig. De havde kreeret en kvalmende klam arketype af en amerikansk imperialistisk kapitalist. En rigtig Charlie Smilefellow. Velfodret, høj, med store sorte solbriller og et uskønt engelsk med munden fuld af kartofler. Et af disse uhyggelige mennesker, der ved, hvad alting koster, men ikke aner, hvad noget er værd. Kun tyggegummiet manglede. Man kunne ligefrem se ham iført grim badekåbe og med whisky og cigar foran fjernsynet, mens han ser sin yndlingsfilm Wallstreet med spekulanten Gecco, der siger: Greed is good, (grådighed er godt). På dette tidspunkt kammede eventen over og brugte klart ulovlige virkemidler. Det amerikanske flag, Stars and Stribes, blev, uden Dannebrog, hejst PÅ VORES FLAG- STANG!!! En soleklar overtrædelse af det danske flagregulativ. Og det lige foran borgmesteren! Hvad må den lille mand dog ikke tænke? Den amerikanske nationalsang blev forsøgt afsunget, efterfulgt af Kong Christian fra Elverhøj, men den er jo ikke vores nationalsang. Da krydsede en båd med tre udklædte personer kæret fra vest. Roeren var dresset op som pirat og passagerne forestillede Mickey- og Minnie Mouse. Men også her manglede tyggegummiet. Sjusk. De gik i land ved guldhængepilen, hvor musene uddelte kram, mens amerikanske flag blev givet til publikum. En stakkels til ukendelighed vinterklædt sangerinde underholdt med fortrinsvis amerikanske sange ledsaget af dåsemusik. Hun sang godt, men for meget af lyden blev blæst bort af den isnende kuling. En blæser oversprøjtede de tilstedeværende med sæbebobler, men vinden tog dem, og fik scenen til at minde om snestorm, hvilket fik os til at fryse endnu mere. Godt tre kvarter varede forestillingen. Da jeg gik, var jeg overbevist om, at jeg netop havde overværet et dødsensfarligt stykke politisk teater. Tænk! De legede åbenlyst med ideen om at sælge et velfungerende stykke Danmark til amerikanerne for at få penge. Tænk, hvis Bjarne Corydon og resten af regeringen hører om det. Vi husker vel alle, hvad der skete med DONG. Pas godt på Sengeløse! Niels Larsen

4

5 Ikke flere byfester i Sengeløse? Byfest 2015 En dag for hele familien er planlagt til lørdag d. 13. juni 2015, kl Om det kan lade sig gøre, er op til dig! Lavlund Brolægning Aps Brolæggermester Michael Lavlund Tåstrup Vænge Tåstrup cvr. nr Mob. tlf Langt tilbage i tiden (1984) mente bestyrelsen for Sengeløse Kommunalforening, at der manglede en fest i byen. Rammen for denne fest skulle være vores dejlige store gadekær. Alle foreninger med hjemsted i Vridsløsemagle, Vadsby og Sengeløse blev inviteret. Festen skulle være kort (en dag), og den skulle give alle mulighed for at være sammen om mange sjove og gode oplevelser. Samtlige børneinstitutioner blev inviteret til at optræde på scenen med musik, sketcher eller dans. Vi ved nu, at stolte forældre er tilskuere til deres børns optræden på scenen, den scene de selv har stået på engang. Mange børn, der gennem årene har benyttet sig af bodernes mange tilbud, står i dag selv og passer boderne. Byfesten er i dag en selvstændig forening med det ene formål at afholde en årlig byfest. En byfest - vi ikke tøver med at kalde kommunens bedste og flotteste. Til trods for stor konkurrence fra andre steder og fester i kommunen, vover vi påstanden, at der ikke findes noget magen til. Det skal gerne fortsætte sådan. Denne forhistorie er et opråb til beboerne i Sengeløse og omegn om hjælp, hvis der skal afholdes endnu en byfest. Bestyrelsen og alle af de deltagende foreninger og institutioner mener, at det skal der altså har vi, foreninger og institutioner brug for din hjælp. Det, vi i bestyrelsen oplever tydeligst, er en voldsom mangel på hænder over hele linjen. Vi er nødt til at få din hjælp, hvis byfesten i år og fremover skal foregå. Vi er nogle stykker, der bruger mange timer på byfesten. Det forlanger vi ikke af de frivillige, men nogle timers arbejde har vi brug for. Det kan være alt fra et par timer i en bod, et par timer under forberedelsen fredag aften eller lidt hjælp til at rydde op om søndagen. Du kan tilmelde dig hos en af de to nedenfor nævnte: John Bilenberg, på telefon , eller hans mail: John Andersen, på telefon , eller hans mail: Da vi indkalder til et ekstraordinært krisemøde/ arbejdsmøde den 28. april, skal vi have din tilmelding senest i weekenden april. Gør noget for dig selv gør noget for byen. Med venlig hilsen John Jørgensen Hanne Nikolajsen John Bilenberg Ejvind Rasmussen John Andersen

6 Farmor fortæller godnathistorie -for de små SGIF- Hovedgeneralforsamling: Ny hovedformand for SGIF er en kvinde Ligger du godt under dynen? Og du har dit sovedyr med, tror jeg, så kan vi begynde vores godnathistorie: Inde i Zoologisk Have, har de et helt aflukke for geder. Måske har du været der? Så ved du, hvor sjovt det er at gå derind og fodre de små kælne dyr. De elsker at æde bark, især bark fra piletræerne kan de ekstra godt lide. Der kan man stå og kæle med dyrene, for de er meget tamme og vant til alle børnene. Man kan klappe dem, så det støver, eller klø dem bag hornene det er så hyggeligt! Min kusine boede på en stor gård med masser af dyr. Men hun ville gerne have sit eget kæledyr, og så fik hun en hvid ged, Mette! Mette blev meget tam. Når vi børn legede i haven, ja, så var Mette altid med. Hun kunne lege tag-fat med os, og jeg tror, at vi havde lige stor glæde af det! Ude i haven stod et stort kirsebærtræ, der bar masser af søde kirsebær. Når vi var færdige med at lege, ja, så klatrede vi alle op i træet og begyndte at spise de dejlige kirsebær. Undtagen Mette. En ged er dygtig til at klatre på klipper og i bjerge, men træer nej! Men Mette var ikke dum. Hun stillede sig på bagbenene, for så kunne hun sagtens nå de nederste bær. Og så guflede hun i sig, kan du tro! Vi andre spyttede kirsebærstenene ud, efterhånden som vi spiste men Mette, hun åd bare! Da vi kravlede ned igen, skete der noget sjovt: Mette kom ned på alle fire ben igen og pludselig lød det som en maskinpistol! Det var Mette hun havde gemt alle stenene i munden, og så spyttede hun ALLE stenene ud i én lang byge! Det så så sjovt ud, at vi alle faldt om i græsset af grin! Birthe Olesen- Den nyvalgte hovedformand for SGIF Den 25. marts holdt Sengeløse Gymnastik og Idrætsforening hovedgeneralforsamling i foreningslokalet. Aftenen bød på vedtægtsændringer, valg til hovedbestyrelsen mv. akkompagneret af et fint traktement med ost og rødvin. Jens Bertelsen takkede for sin tid som hovedformand i SGIF igennem de sidste mange år. I år var han på valg og ønskede at trække sig fra posten som hovedformand. Ved hovedgeneralforsamlingen blev han i stedet valgt til sekretærposten for en 1- årig periode. Birthe Olesen fra volleyballafdelingen blev valgt som ny hovedformand - den (måske?) første kvindelige formand i idrætsforeningens historie. Birthe har været aktiv i SGIF siden 1999, og har gennem en stor del af disse år været medlem af SGIF s hovedbestyrelse. Ved hovedgeneralforsamlingen var det desværre ikke muligt at fremlægge foreningens regnskab, pga. et akut og ekstraordinært stort arbejdspres i arbejdslivet for vores hovedkasserer. Dette fremlægges og godkendes derfor ved en ekstraordinær generalforsamling d. 7. maj 2015 kl i foreningslokalet på Sengeløse skole, se indkaldelsen andet steds i avisen eller på www. sengeloese.dk. Her kan du også finde referatet fra Hovedgeneralforsamlingen. SGIF s hovedbestyrelse vil gerne sige en stor tak til Jens Bertelsen for hans store arbejde for foreningen igennem hans mange år som formand. Kan du nu sove godt og måske drømme om geder! Godnat min ven! FARMOR

7 Banerne er klar, de venter på dig? Tennissæsonen starter den 1. maj på tennisbanerne ved Sengeløse Idrætsanlæg. Har du lyst til at spille, så henvend dig til Laila Holm, Vintoften 34 Tlf Kontingentet for sæsonen 1. maj til oktober 2015 er følgende: Seniorer Kr Ungdom under 18 år Kr Vi skal have nye nøgler i år, så tag din gamle nøgle med, ellers koster det 25 kr. i depositum for en ny. Vi arrangerer træning for børn og voksne i år. Tal med Laila om det, når I betaler kontingent.

8 Sengeløse Kro Cup Lørdag d. 7/ blev der traditionen tro afholdt Sengeløse Kro Cup i hallen. 20 hold var mødt op for at få en god dag i hallen. Mange tilskuere var også mødt op, og det skabte en god stemning i hallen samt i cafeteriet. Alle kampene blev afviklet i god ro og orden. Kvaliteten i år var nok lidt højere, end den har været de sidste par år, så det gav en lang række gode kampe. B-rækken blev vundet af Cafeteriets Venner med en finale sejr over Smeden begge hold viste, at alderen nødvendigvis ikke har den Vindere af B-rækken Cafeteriets Venner Sengeløse Hallens CAFETERIA - altid klar med Fast Food og forfriskninger - før kampen - - under kampen - - efter kampen - og når du bare kommer forbi Fadøls-Bar udlejes til arrangementer i Fritidshuset Hallens Cafeteria drives af frivillige Brug Hallens Cafeteria - så støtter du Sporten i Sengeløse Vindere af A-rækken T-Ejendomme store betydning. Med en gennemsnitsalder på over 40 år i finalen fik begge hold vist, at rutine ikke er at fornægte de unge skal tage sig sammen for at være med. A-rækken blev vundet af T Ejendomme med en finale sejr over Rollatorbanden, hermed blev 4 år s sejrsrække brudt. Rollatorbanden havde vundet 4 år i træk under navnet T.H. Stålteknik. Også her må man tage hatten af for de gamle Rollatorbanden, som alle er et godt stykke over 40 år. De måtte dog til sidst give fortabt over for et bedre spillende hold, fra T Ejendomme.. Efter stævnet havde stævnet s hovedsponsor Sengeløse Kro sørget for mad, hvor der deltog omkring 100 spisende gæster. En stor tak til Sponsorerne, der igen i år var med til at hjælpe. Hovedsponsoren Sengeløse Kro, Bilsby Skurvogne, Dagli Brugsen samt Sengeløse Hallen s Cafeteria. Det er nok vores bedste arrangement, som vi afholder i løbet af året i fodboldafdelingen, og vi er meget bevidste om, hele tiden at have for øje, om konceptet er godt nok, eller at der skal nytænkning til for at holde niveauet, slutter formanden af og bekræfter, at man allerede nu er i gang med at planlægge næste års turnering. i/s arkitekt-tegnestuen v/ Jesper Holm Landsbygaden Taastrup Renovering, byfornyelse, nybyggeri, tilbygning, tilstandsrapport, energimærke, vedligeholdelsesplan Hallens Cafeteria har åbent på hverdage fra kl til kl. ca Herudover tilpasses åbningstiderne efter aktiviteter i Hallen

9 Fartmåler Besigtigelse af veje og cykelstier Sengeløse Kommunalforening har rekvireret HTK fartmåleren. Fartmåleren, der også kan fungere som trafiktæller, vil blive opstillet forskellige steder. 1. del af forlængelsen af Frederiksundmotorvejen vil snart blive åbnet, og Kommunalforeningen vil gerne måle gennemkørslen i Sengeløse By før og efter åbningen. Og så gør det jo ikke noget at en fartmåler også er med til at sænke farten. Per Hammel Sengeløse Kommunalforening Landsbylaugene i Fløng (Soderup og Marbjerg ), Vridsløsemagle, Reerslev Stærkinde, Baldersbrønde samt Sengeløse Kommunalforening har indgået et Bylaugsforum på initiativ af Fløng Landsbylaug. Arbejdet begynder at tage form. Sidste år blev ovennævnte foreninger bedt om at indstille én repræsentant til Høje Taastrups Trafiksikkerhedsudvalg. Det var naturligvis ikke nemt at blive enige om, da der ikke tidligere var et etableret samarbejde mellem foreningerne. Så ved lodtrækning blev Sengeløse Kommunalforenings repræsentant Jess Jessen valgt til udvalget. Ved sidste møde i Bylaugsforum blev vi så enige om at lave en før vejbesigtigelse, så Jess Jessen kunne være ordentligt informeret om de vej- problematikker, der er i de forskellige landsbyer, inden kommunens årlige vejbesigtigelse. Det viser sig, at alle landsbylaug kan blive enige om, at sikring af skolevej for børn og generelt for bløde trafikanter har højeste prioritet. D. 22 marts tog vi derfor rundt og så på de udfordringer, der er. Flere steder vil det ikke koste meget at forbedre sikkerheden. Det virker mere som et spørgsmål om, at Bylaugsforum bliver taget med på råd ved planlagte vejforbedringer, da nogle af især afslutninger på cykelstier forekommer helt tåbelige og farlige. Vi håber igennem samarbejdet at kunne give lokalpolitikerne et godt værktøj til, for overkommelige budgetter, at forbedre vore børns skolevej og for et voksende antal cyklister sikre veje og cykelstier. Per Hammel Sengeløse Kommunalforening

10 Veterankøretøjer, klassikere og andre (s)køretøjer. (7) Dingo er en traktor Men den er bygget med kun et formål: at trække meget tunge vægte At Sengeløse også er hjemsted for et af Danmarks ældste og mest spektakulære team i den lille niche af motorsporten, der kaldes traktortræk, er ukendt for de fleste lokale. Men sådan er det. På Håndværkerbakken hos smedemester Finn Larsen bor Team Dingo, som siden 1986 med succes har deltaget i både DM og EM. Ind til videre har teamet vist sine evner i syv lande inklusive Danmark, og vundet i snesevis af pokaler, som er både omfattende og indviklede, hvilket kan føre til diskussioner. De står sirligt opmarcheret på et kæmpestort reolsystem i Finns store værksted. Organisatorisk er sporten i Danmark samlet i to hovedforbund, Dansk Traktor Pulling og Landbo Ungdom, samt nogle private hold. Traktortræk kan være farligt Finn ved traktoren. Motor og tilbehør er afmonteret, for at blive overhalet i løbet af vinteren. Finn har selv lavet det sikkerhedsbur, som skal beskytte ham ved uheld. Finn i aktion på Dingoen. Bemærk hvordan bagdækkene folder under trækket. og foregår derfor under meget omfattende og strengt håndhævede sikkerhedskrav. Spøgefuldt bliver det sagt, at hvis kravene også omfattede tilstedeværelse af præster, psykologer, fortrydelsespiller og mødrehjælpen, ville det være et egentligt katastrofeberedskab. Traktortræk blev, naturligvis, udviklet i USA. Debuten i Danmark fandt sted på Roskilde Dyrskue i 1983, og siden har denne sport været i Danmark. Finn fortæller, at op imod mennesker på fritidsbasis er mere eller mindre aktive. De deltagende traktorer sendes først til enten standardklassen, hvor de som udgangspunkt er genkendelige fra hverdagens trækmaskiner, eller til specialklassen, hvor design og opbygning er mere frit. Derefter klassificeres deltagerne i undergrupper efter bl.a. egenvægt, motorer og valg af brandstof, som i Danmark i praksis står mellem dieselolie eller ethanol (sprit). Team Dingo stiller op i Dansk Traktor Pulling`s regi i 2,5 tons klassen for specialbyggede traktorer. Det kører på dieselolie, som dog skal tilsættes additiver for at sikre smøringen i den meget hårdt tunede motor. Teamet kører med 200 kg tillægsvægt på grund af motorens opbygning, hvilket ikke er en straf, men en fordel, da det øger trækket. Løbene er normalt på mindst 100 m og op til 120 m og varer ca. 12 sek. Traktoren skal trække en slæde 100 m frem ad en bane. På slæden skubbes en tung kasse fremad, og den øger trykket på slædens forreste mede, så den til sidst bliver nærmest urokkelig. Tiden betyder intet. Men de toptunede motorer kan kun holde topydelsen i sek., før de bliver for varme og måske bryder sammen. Største trækvægt vinder. Ved uafgjort vægt vinder den, der kørte længst efter 100 m mærket. Klinik for fodterapi v/stats.aut fodterapeut Jane Dani Bygsø Kirkestien 5 Sengeløse 2630 Taastrup Tidsbestilling tlf

11 Motoren i teamets traktor er nærmest uhyggelig. Det er en 16 liters v10 fra Mercedes, som i standardudgaverne blev indbygget i de tungeste lastbiler fra Mercedes og senere også fra M. A. N. Det er Teamets fire folk, der har ombygget og tunet denne kæmpestore motor, så den med superturbo udvikler ca hk., hvilket er 5-7 gange mere end standardudgaverne. Det er en intellektuel og håndværksmæssig toppræstation. Alle stempelmotorer er meget dårlige til at udnytte brændstoffets frigjorte energi, da langt størstedelen spildes i varmetab. Denne motor udvikler rigtig meget varme. Turbosystemet sammenpresser indsugningsluften så hårdt, at den når 350 grader Celsius, og hvis den blev ledt ind i motoren, ville den ikke kunne arbejde, men ville i stedet blive smadret. Derfor må luften køles, før den når motoren. Det sker i en intercooler, som med vand nedkøler luften til kun 50 grader. De 60 liter vand, som køler luften, opvarmes fra 20 grader til ca. 60 grader på ca. 12 sek. Finn fortæller, at hvis et løb bare trækker nogle få sekunder ud, kan luftens kølevand nå 100 grader. Der er nærmest intet almindeligt ved denne traktor. Dieseltanken kan kun indeholde 8,3 liter, altså som på en mellemstor motorcykel. To nye bagdæk koster ca kr. Når Finn rigtig giver den gas, letter forhjulene fra jorden, og det selv om de bærer kg. Team Dingo drives af Finn på 67 år og tre yngre brødre. Den yngste, Arne, ejer teamet. Navnet Dingo refererer ikke til den australske vildhund, men til en karakter fra tysk børnelitteratur. Den 16 liters motorblok. Den svarer til ti mellemstore personbilsmotorer. I sæsonen 2015 er teamet tilmeldt 17 stævner i DM og EM konkurrencerne, og det skal helt til Ungarn. Kan brødrene Larsens traktor trække? Ja, det kan den. Jeg er sikker på, at den kan trække en stor middelalderborg op ad jorden i et stykke og det med rødder. Pøj, pøj til team Dingo. Niels Larsen Kommunen informerer: Afgrænsning af ny grøn kile i Høje-Taastrup Kommune - Har du ideer og forslag l, hvordan en ny grøn kile i Høje-Taastrup Kommune kan afgrænses og udvikles? Du kan indsende ideer og forslag l Naturstyrelsen ind l den 4. maj. Naturstyrelsen planlægger i samarbejde med Roskilde og Høje- Taastrup Kommune at fastlægge afgrænsningen af en ny grøn kile, Fjordkilen. Kilen skal være med l at skabe et mere sammenhængende grønt fri dslandskab, som forbinder de grønne områder ved Sengeløse vest, Vasby og Soderup med Roskilde Fjord. Det er sigtet, at kilen skal udgøre et grønt åndehul for borgere og besøgende med fokus på både frilu sak viteter, natur og landskabelige oplevelser. Hvordan bør kilen afgrænses, så der sikres en hensigtsmæssig udvikling af kilens rekrea ve værdi? Hvordan kan landsbyerne bedst muligt blive en ak v del af kilens a rak on og fortælling om lokalområdet? Hvordan kan dligere grusgrave udvikles l fri dsformål? Her kan du finde mere informa on: Læs mere om planlægningen og spørgsmål l indhold og afgrænsning af den grønne kile i Naturstyrelsens debatoplæg, som findes på Naturstyrelsens hjemmeside h p:// naturstyrelsen.dk/nyegroenne-kiler. Her vil du også kunne finde baggrundsrapporten for projektet samt Fingerplanen Debatoplægget kan desuden ses på dk

12 Forandringer forestår Årsmøde I Dagli Brugsen Så har der igen været årsmøde (generalforsamling) i Brugsen. Til hver brugsforening har medlemmerne valgt et butiksråd (bestyrelse), som inden for faste rammer kan tilrettelægge drift og aktiviteter sammen med uddeleren Formanden for butiksrådet i Sengeløse Bent Christiansen, selv tidligere uddeler, gav en både bred og indgående orientering om lokale arrangementer og om Coop s overordnede politik med hensyn til fødevarer, kvalitet, madspild m.v. og om de mange medlemsfordele Fremtidens Dagli Brugs I sin beretning uddybede uddeler Per Vandtved planerne for alt det nye, der kommer til at ske i Sengeløse, hvor der vil blive vendt op og ned på præsentationen og indretning til glæde for kunder og personale. Der har gennem årene været afsat penge til renovering, og Sengeløse er nummer 5 i rækken ud af 356 på landsbasis. Desværre er rammerne begrænsede, og alle ønsker kan måske ikke opfyldes, bl.a et dagligstuehjørne, hvor man kan mødes, hygge sig, drikke en kop kaffe m.m. men spændende bliver det. Kræmmermarked Der vil i sommer blive afholdt 3 kræmmermarkeder på græsplænen ved gadekæret, lørdagene 6. juni, 11. juli og 15. august kl For et mindre vederlag kan man faldbyde sine effekter til forhåbentlig mange forbipasserende. Man kan tilmelde sig allerede nu, men indbydelsen vil blive gentaget ved opslag og i Sengeløse Nyt. Et tilløbsstykke Det kan man næppe kalde det. Alligevel var 25 deltagere (ud af 571 medlemmer!) det dobbelte af de senere års 25 deltagere, som fik et lidt anderledes indblik i vor lokale butik, hvor kunderne lægger over 25 mill. kr om året. 25 deltagere, som fik lejlighed til at stille spørgsmål, uddele ris og ros. 25 deltagere, som blev beværtet med en delikat anretning med lækkert brød og udsøgt pålæg fra Brugsens diske. I tilgift fik man prøver på bornholmske specialiteter og deltagelse lodtrækning om en gavekurv. Et lunt alternativt til en frysende aprilsnar ved gadekæret, som kunne mere end seks gange så mange deltagere. Kurt Søborg Formanden for brugerrådet Bent Christiansen

13 Søndagsdans på Sengeløse Plejecenter Alle var meget spændte på, om der ville komme nogen til den første søndagsdans på Sengeløse Plejecenter. Arbejdsgruppen fra Ældre Sagen i Taastrup mødte tidligt op for at hjælpe til, men der var allerede forberedt en hel masse. Bordene var rykket til side, og der var stillet stole op rundt i lokalet. Da det jo var lige før påske, var der pyntet op med forskellige påsketing, og der var lagt fine orange duge på bordene. Flemming Bech og hans Birthe kom med "musikken" og stillede det hele op, så det var parat. Plejepersonalet kom med de beboere, der skulle hjælpes og fik dem placeret rundt i salen, og de, der kunne gå selv, kom ind og satte sig. Nu var det bare at vente. Så begyndte der at komme gæster udefra. Der blev hilst på, budt velkommen og anvist pladser. på gulvet og mærke musikken og føle glæden ved at bevæge sig. Der kommer liv i ansigterne, og minderne kommer frem. Da dansen var forbi, blev der dækket op til kaffe, og plejecentret havde lavet store, flotte, lækre lagkager, som blev budt rundt. Snakken gik ved bordene, og det er tydeligt, at sådan en eftermiddag med musik og dans giver glæde og livskvalitet. Der var mere end 70 deltagere til denne dejlige eftermiddag. Centerleder Ulla Dedenroth takkede for en rigtig god eftermiddag, og hun håber, at det vil fortsætte. Bente Gouriou, leder af arbejdsgruppen fra Ældre Sagen, bød velkommen og ønskede alle en rigtig god eftermiddag. Flemming begyndte at spille og synge. Det myldrede med glade dansere. Plejepersonalet, de frivillige og gæsterne dansede med hinanden og med beboerne, eller man sad bare og nikkede til musikken. Flemming sang og spillede "Ensom dame 40 år..", så det var en lyst at være med. Med hjælpende hænder kan mange, som ikke er så mobile, komme op og ud

14 Månedens engel - hedder Lonnie Petersen - en pige med mange talenter en hånd med i foreningslivet. Bl.a har hun været formand for amatørscenen og været regissør til forestillinger, været med til indsamlingen og loppemarkedet siden 1985, og så har hun været med til byfesten også siden 1985 og håber også hun skal være med i år. Her hjælper hun til i Byfestforeningens bod med salg af drikkevarer. Ud over dette har Lonnie taget sig af kassererjobbet for dette blad, Sengeløse Nyt, i ca. 12 år. Vi fangede Lonnie i Sognegården, hvor hun til onsdagsklubben fremtryller diverse lækre retter til medlemmerne. Hun har boet i Sengeløse siden 1979 og elsker byen og kunne ikke tænke sig at flytte herfra. Summasummarum, Hun synes den har en passende størrelse, lille og hyggelig og rar at være i. Hun har straks fra starten givet Sprogvildskab Fra Ole Nielsens blog, med tilladelse. En fiasko - duo fiaschi denne måneds engleværdighed er velanbragt, og en stor æske med fyldte chokolader er sendt af sted til Lonnie. Det er ikke altid, det flasker sig. Flasken med de dyre dråber kan nemlig såre let gå i stykker. Det er derfra, vi har fået vores fiaskoer. Det italienske ord fiasco betyder nemlig flaske, navnlig sådan en med kurvefletning omkring, som italienerne blandt andet sælger Chianti i. Her er et billede af sådan en række Chiantiflasker. Fiaschi, som de hedder i flertal. Skål, men pas nu på med at drikke for meget Chianti. Hvis flasken går i stykker, kunne du gå hen at skære dig på glasskårene, hvilket ville være en fiasko. Du kunne også gå hen at slå dig, og det kan gøre gevaldig ondt at slå sig på flasken. Faktisk kan det blive en meget stor fiasko. Mit råd må være: Kig ikke for dybt i flasken - det er nok årsagen til, at de har skjult bunden på de der chianti-flasker. Lidt engle-snak Disse to bevingede og velnærede småbørn herunder er de berømte Rafaels engle. Han malede dem nederst i sit maleri Den Sixtinske Madonna ( ). Det hænger i galleriet for Alte Meister i Dresden. I øvrigt er adskillige af hans malerier fra renæssancen fyldt med disse putti, som hos grækerne også blev kaldt eroter og amoriner. Romernes kærlighedsgud hedder Amor og afbildes ofte i skikkelse af en buttet engel, der afskyder sine kærlighedspile efter menneskene. Engle er åndelige væsener, og de kan derfor ikke underkastes en konkret videnskabelig undersøgelse, ellers ville de jo være en biologisk sensation. Dog kan jeg ikke lade være med at spekulere over det med vingerne. Desværre har man af indlysende grunde ikke fundet skeletrester i udgravninger, hvorfra vi kunne få indblik i, hvordan vingerne kunne virke rent fysiologisk. Vingede væsner har jo alle en form for skelet til at styre vingerne og nogle kæmpemuskler på kroppen til at foretage de komplicerede flyvebevægelser. Hos putti erne ser det ud til, at vingerne er vokset ud af skulderbladene, og så må man jo forestille sig en tilhørende muskulatur nedenunder. Vingernes bæreflade synes mig heller ikke at være stor nok til at kunne bære kropsvægten. Det er nok ligesom med humlebierne: teoretisk skulle de ikke være i stand til at flyve, de gør det bare alligevel. Loppemarked 2015 Lørdag den 29. august og søndag den 3. august er der loppemarked i Sengeløse. Som sædvanligt foregår det på festpladsen ved Sengeløse Idrætsanlæg. Du kan allerede nu donere effekter til loppemarkedet. Igen i år er der opstillet en container på festpladsen, og ved at ringe til John Jørgensen på telefon kan du komme af med de ting, der er for gode til at blive smidt ud. Ellers venter du bare til indsamlingsdagen i august.

15 Tag med på Højskolen Marielyst 27/9-3/ Igen i år inviterer Sengeløse Mandagsaftener sammen med Sengeløse Nyt til en fælles tur på højskole. Turen er for alle beboere, medlemmer, venner og bekendte også uden for byen. Kurset er lavet specielt til os, og omtalen nedenfor er derfor ikke udførlig. Fristen for tilmelding er 1. maj. Tag nu med! Kursets overskrift er Strejftog på Sydhavsøerne, hvilket indbefatter en heldagsudflugt til Lolland. Bl.a. til bygningen af den nye Fehmernforbindelse, rundt om Maribosøerne (meget smukt naturreservat) samt besøg på Maribo Stiftsmuseum. Frokosten på Holeby Kro er med i prisen. Der vil bl.a. være foredrag om Lolland-Falsters historie, om Kaj Munk samt en række andre spændende emner. Dagen starter med frivillig morgengymnastik, vi har en festmiddag en af dagene, og der vil helt sikkert også blive arrangeret en koncert undervejs. Dette er kun nogle appetitvækkere om indholdet. Der vil naturligvis blive lavet et udførligt program, som sendes til deltagerne i god tid. Det skal her dog lige nævnes som et ekstra plus, at højskolen ligger kun 200 m fra Østfalsters kyst med Danmarks bedste badestrand og vidunderlig natur. Alle værelser er med eget bad og toilet, alt er i et plan (ingen trapper), og der er både teleslynge og trådløst netværk overalt på skolen. I første omgang kan vi disponere over 15 enkeltværelser og 5 dobbeltværelser altså i alt 25 pladser og det kan vi disponere over frem til 1. maj. Hvis vi bliver 20 personer eller flere, bliver prisen kr. pr. person i dobbeltværelse, inkl. kost og logi. (Enkeltværelses-tillæg er 375 kr.) Prisen er inkl. gratis bustransport fra Sengeløse til Marielyst og retur. Ankomst 27/9 ca. kl retur lørdag den 3/10 med afgang fra højskolen kl Tilmelding til Sengeløse Nyt, tlf (evt. på tlf.svarer) eller til Mandagsaftener v/ formand Poul Erik Sørensen, tlf Se evt. mere om denne type kursus på højskolens hjemmeside. https://hojskolenmarielyst.dk Brænde og træpiller Fyringsklar egebrænde sælges i løs vægt. Brændet kan afhentes, min 1.7 rm - eller leveres. Svenske træpiller i 16 kg sække eller i løs vægt, afhentning eller levering Lager 1 km fra Sengeløse. Anders Gøricke A/S Herringløse Mobil

16 Høje Taastrup Kommune tilbyder: Gratis kursus til alle, der venter barn. Skal I være forældre for første gang, ved I måske ikke automatisk en hel masse om spædbørn. Er I allerede forældre og venter måske jeres andet eller tredje barn, så er kurset en mulighed for at give jer selv tid og ro til at sætte fokus på det kommende barn i maven. På denne måde kan I komme godt fra start, når familien ændres og forøges med et nyt lille medlem. På "Klar til barn" får I indblik i spædbarnets forunderlige verden og kommer til at forholde jer til det forældreskab, I er på vej ind i både de gode stunder og de pressede situationer, der kan opstå for alle forældre med et lille spædbarn. Om kurset Kurset forløber over fire gange, og der vil blandt andet blive vist film og være oplæg fra både sundhedsplejersker og familievejledere. På kurset vil I møde andre kommende forældre, og der vil være god plads til, at I sammen kan diskutere og drøfte de enkelte oplæg, film m.m. På denne måde er kurset en oplagt mulighed for at få delt jeres tanker og erfaringer med andre, og samtidig opnå et indblik i hvor mange forskellige måder man kan være de gode forældre på. I kan tilmelde jer kurset nederst på siden eller finde kontaktoplysninger, hvis I har flere spørgsmål efter at have læst denne side. Temaer På de fire kursusgange er temaerne: 1. Barnet og forældreskabet. 2. Barnet i familien. 3. Barnet og det gode samvær. 4. Det gode børneliv. Hvem kan deltage? "Klar til barn" er et tilbud til ALLE kommende forældre både far og mor - også selv om I er forældre i forvejen. Hvis du skal være alene om barnet, kan du deltage alene, men du er velkommen til at tage en ledsager med. Vi anbefaler, at I tilmelder jer så tidligt som muligt, da første kursusgang tilstræbes at ligge i 20. til 24. graviditetsuge. Hvornår? "Klar til barn" er et fast tilbud i Høje-Taastrup Kommune, og der starter løbende nye hold. Kurset afholdes i tidsrummet De fire kursusgange foregår i grupper med op til 10 forældrepar/ enlige. De første tre kursusgange foregår under graviditeten og den sidste, når barnet er omkring 2½ måned gammel. Hvor foregår det? Kurset afholdes centralt i Taastrup. I vil få nærmere information, når I tilmelder jer. Lidt mere om indholdet Over de fire kursusgange vil I blive præsenteret for forskellige emner, som I skal forholde jer til og drøfte med fagpersonerne og de andre deltagere på kurset. På første kursusgang er det eksempelvis emner som: Jeres forventninger til det nye barn i familien, barnets udvikling, og hvordan man afkoder og forstår barnets signaler. Anden kursusgang indeholder emner såsom: Hverdagen med et nyt spædbarn i huset, realistiske forventninger til mål og drømme og muligheden for at hente hjælp og støtte hos familie og venner. Emnerne på den tredje kursusgang omhandler: Dine overvejelser om samværet med dit barn, og hvilke værdier du og din partners opdragelse af barnet skal bygge på. På den fjerde og sidste kursusgang er der fokus på, at jeres barn nu er kommet til verden. Vi vil tale om: Fødslen og den første tid med jeres baby, virkeligheden der melder sig med en nyfødt i familien, jeres roller som mor og far set i forhold til de forventninger og forestillinger, som vi drøftede på de tidligere kurser. Hvordan håndteres de pressede situationer, den manglende søvn, men ikke mindst hvilke sejre og glæder, I har oplevet med jeres barn? Koster det noget? Det er gratis at deltage i "Klar til barn". Tilmelding Tilmeld jer - kontakt sundhedsplejerske Hanne Gjølby for mere information. Mail: Tlf.: Tilmelding sker efter "først-til-mølle"-princippet da der er et begrænset antal pladser på hvert hold, der opstartes. Klinik for fodterapi Åbent mandage og fredage Trine Pehrson Statsautoriseret fodterapeut Hultoften 7, Sengeløse 2630 Tåstrup Tlf Terrasser, indkørsler og haveanlæg udføres Art Brolægning v. Erik Wildenradt, Hultoften 23, Sengeløse Tlf

17 Gudstjenester i Sengeløse Kirke 2. søndag efter påske 19. april kl Johannesevangeliet 10, Maria Rosted Smith 3. søndag efter påske 26. april kl Johannesevangeliet 16, Merry Lisbeth Rasmussen Bededag 1. maj kl & Konfirmationer Merry Lisbeth Rasmussen 4. søndag efter påske 3. maj kl Johannesevangeliet 16, 5-15 Merry Lisbeth Rasmussen Kirkebilen kører 5. søndag efter påske 10. maj kl Johannesevangeliet 23b 28 Maria Rosted Smith Kristi Himmelfartsdag 14. maj kl Konfirmation Merry Lisbeth Rasmussen 6. søndag efter påske 17. maj kl Johannesevangeliet 15, 26-16, Merry Lisbeth Rasmussen Kirkebilen bestilles senest dagen før hos sognepræst Merry Lisbeth Rasmussen på tlf.: Gudstjenester på Sengeløse Plejehjem Onsdag d. 15. april kl Tirsdag d. 19. maj kl Andagter på Bostedet Holme Onsdag d. 20. maj kl Konfirmationsdagen nærmer sig Så bliver det snart konfirmationsdag - den helt store festdag, hvor familien samles til fest med konfirmanderne med god mad og så selvfølgelig konfirmationsgaver. Det er en spændende dag, hvor vi fejrer, at konfirmanderne konfirmerer/bekræfter deres dåb. Dengang de blev døbt med vand og Helligånd, og på den måde blev kristne, var der nogen, der svarede på deres vegne. Til konfirmationsgudstjenesten skal de stå på egne ben og konfirmere, at de fortsat ønsker at være kristne. Som kristen i et multikulturelt samfund har konfirmanderne valgt et kristent ståsted i livet i forhold til Gud og mennesker og hele jordklodens ve og vel for den sags skyld. Og der er nok at tage vare på. Konfirmanderne er den næste generation, som skal tage ansvar for vort samfund og de værdier, vort samfund bygger på. Værdier som demokrati, ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, ligestilling imellem kønnene samt lige adgang til uddannelse og til at blive behandlet af vort sundhedsvæsen, uanset om man er rig eller fattig. I Vesten taler vi om, at mange af disse værdier er groet ud af det kristne trosgrundlag igennem århundreder, hvor enhver døbt skal færdes i verden i kærlighed til Gud, næsten og sig selv. Det kristne kærlighedsbud guider os i forholdet til det andet menneske uanset køn, race, religion eller politiske overbevisning. Alle mennesker er skabt i Guds billede, og skal som sådanne behandles som ligeværdige mennesker. Ikke alle kulturer og samfund har sådan et menneskesyn, hvor kvinder er ligestillet med mænd, hvor den fattige har de samme rettigheder som den rige, hvor den med de brede skuldre må bære de tungeste byrder, hvor den, der har mest, må betale for dem, der ikke har så meget. I Det Nye Testamente handler alle fortællingerne om Jesus Kristus. Han brugte det meste af sin tid på at være sammen med mennesker, der havde mistet retningen i deres liv alle dem udenfor, som dem indenfor ikke ville være sammen med. Dem som rangerede lavest i samfundet. Jesus vendte tingene på hovedet. Alt det, som betyder mest for mennesker som penge, magt og social status, betød ingenting i hans øjne. I Guds rige handler det ikke om at have flest penge, størst magt eller højest social status. I Guds rige handler det om helt andre ting som dette at elske Gud, næsten og sig selv. Det handler om tro og tillid. De værdier kan ikke måles i penge, men det er samtidig de værdier, der får det menneskelige frem i os mennesker og gør vore hjerter bløde, så de banker for medmennesket og hele klodens ve og vel. Med den kristne livstydning sendes konfirmanderne videre i livet i håbet om, at de vil passe godt på andre mennesker, på sig selv og på jordkloden i tro, håb og kærlighed. Merry Lisbeth Rasmussen Kirkelig vejviser Sognepræst Merry Lisbeth Rasmussen Sengeløse Præstegård Landsbygaden 70 Tlf Træffetid: Tirsdag, onsdag og fredag Torsdag Eller efter aftale Graver og kirketjener Mie Andersen Træffes tirsdag til fredag, kl. 8 16, Tlf Sekretær for sognepræsten Sus la Cour Alle henvendelser skal ske i præstens kontortid. Sognemedhjælper Trine May Knutzen Tlf.: Træffes i sognegården onsdag. Formand for menighedsrådet Henny Sørensen Tlf Sengeløse Kirkes Sognegård (Præstegårdens hovedbygning) Brug af lokalerne aftales med Merry Lisbeth Rasmussen på tlf Hjemmeside

18 .Konfirmationer Årets konfirmander skal konfirmeres på følgende hold: 1. maj kl Freja Fabiansson Haue Niklas Thillemann Villumsen Mathias Lund Olsen Mikkel Hornecker Agustsson David Falkenberg Lindtner Rasmussen Astrid Bardram Starup-Hansen Emilie My Vestergaard Andersen Josephine Pi Vestergaard Andersen Simon Sandberg Hansen 1. maj kl Emilie Cansandra Rygaard Mathilde Denja Jensen Mathilde Voss Larsen Julie Markland Mogensen Max Hove Dalby Lærke Bech Larsen Victor Koch Barslund Onsdagsklubben Næste gang vi ses i onsdagsklubben er onsdag d. 29. april. Dagens menu er lammefrikadeller med flødestuvet spinat Onsdag d. 20.maj: Koteletter og bacon i fad med løse ris. Onsdag d. 10.juni: Sommerfest i onsdagsklubben med åben grill og godt humør. Efter maden er der altid en kop kaffe og te og lidt kage. Hele måltidet koster 75 kr. samt 10 kr. for øl, vand eller vin. Onsdagsklubben er for enker, enkemænd eller singler, der gerne vil nyde et måltid mad i fællesskab med andre. Hvis du ikke har været med før, skal første gang måske være en af disse aftener? Du er altid velkommen, og vi kan garantere, at der er mange søde og lattermilde mennesker at snakke med. Tilmelding er altid nødvendig senest 2 dage før til sognepræst Merry Lisbeth Rasmussen på tlf.: eller på maj kl Jacob Thillemann Villumsen Simone Haukjær Jakobsen Frida Gedde Bendix Pedersen Mads Sebastian Sejr Hvas Mathias Luplau Cecilie Saxe Hansen Trine Bjørnberg Jensen Oliver Rokkjer Bevensee Mads Hartoft Line Petersen Jeanette Støckel Liam de Place Rahbek Emil Stenberg Klamer Helene Helga Hansen Frida Taggatz Ovesen Lise Frem Wolstrup Forny havemiljøet med belægningssten og fliser fra Frandsens Cementstøberi ApS Håndværkerbakken 1-3, Sengeløse hjemmeside: mail: * tlf.: Vi giver 10% i Sengeløse-rabat Sogneeftermiddag Denne sæsons sidste sogneeftermiddag inden sogneudflugten i maj måned er onsdag 29. april kl ved Aase Riis: Kunst. Natur. Tro - Vestjyske billeder. Et strejftog gennem Vestjylland, hvor den barske natur, de høje himle og det smukke og særegne landskab har været grobund for mange kunstnere. Malerne Niels Bjerre og Jens Søndergaard samt digteren Thøger Larsen indgår i foredraget. Det er som altid gratis at deltage og kirkebilen kører. Merry Lisbeth Rasmussen Meddelelse Fra lørdag d. 9. maj til onsdag d. 13. maj er sognepræsten ikke til stede i sognet. Der henvises til præsterne ved Taastrup Nykirke på tlf: For attester, navneændring og lignende henvises til præstens sekretær Sus la Cour på tlf.:

19 Kom med til Helsingør Domkirke og M/S Museum for Søfart Onsdag den 27. maj afgår bussen fra parkeringspladsen ved sognegården kl Turen går til Helsingør Domkirke og Museum for Søfart. Træblæserkvintet i Sengeløse kirke Søndag den 26. april kl Sengeløse Kirke er en del af Helsingør Stift. Roskilde Domkirke ligger jo geografisk meget nærmere på Sengeløse, men sognet og kirken hører som sagt under Helsingør Domkirke, og derfor synes Sengeløse Menighedsråd, at det er oplagt at invitere alle i sognet til en bustur til Helsingør. Rundvisningen i Domkirken begynder kl. 10:30 og varer en time. Herefter går turen på gåben til Café Chaplin, der ligger på Axeltorv: Det er en hyggelig tur gennem byens gader, siger formand for menighedsrådet, Henny Sørensen, og fortsætter: Vi kan ikke finde et lokale til at spise sandwich i Helsingør, men jeg er rigtigt godt tilfreds med aftalen, hvor vi spiser i Café Chaplin til en meget rimelig pris. I caféen er der aftalt brunch kl Efter frokost kører bussen til M/S Museum for Søfart. Museet er tegnet af det verdenskendte arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group, og deltagerne møder her en farverig verden med stribevis af udstillinger, der fortæller om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer i fortid og nutid. Kirker og skibe har noget med hinanden at gøre. Kirkens store rum kaldes skibet, og i mange kirker er der ophængt et skib. Det er der ikke i Sengeløse Kirke, men oplevelsen på Museum for Søfart kan ikke undgå at fascinere, for museet ligger nede under vandet. Museet har gode adgangsforhold, hvis man er dårligt gående. Eftermiddagskaffen indtages på Café Hammermøllen, hvorefter bussen kører tilbage til Sengeløse med forventet ankomst kl Turpris: 200 kr. (Drikkelse til frokost betaler man selv) Tilmelding til: Henny Sørensen senest fredag d. 20. maj på eller på mob / nr Den fremadstormende blæserkvintet Emanon, med de i Sengeløse så velkendte Steinaa søstre i spidsen, giver den 26. april koncert i kirken. Den meget roste og meget aktive kvintet, etableret i 2009, har de senere år være uhyre aktive og spillet i mange forskellige sammenhænge. De har spillet så vel gammel som ny musik, det sidste ofte i samarbejde med komponistforeningen Komvest, hvor de har uropført værker af foreningens medlemmer i forskellige kirker på Sjælland. Kirkens organist og korleder har endvidere haft fornøjelsen af at arbejde sammen med de dygtige unge musikere omkring Michael Bojsesens morsomme værk: Kjærestefolkene i nye klær, for kor og blæserkvintet. Kvintettens repertoire spænder, som det kan forstås bredt, og der venter publikum en spændende koncert, hvor kvintetten er med til at markere den danske national komponist Carl Nielsens 150 års dag ved at spille hans meget kendte blæserkvintet. Ved koncerten opføres endvidere værker af: Ligeti og Ibert. Torben H.S. Svendsen Sommerkoncert i Sengeløse kirke Søndag den 31. maj kl. 16 holder Sengeløse kirkes kor sommerkoncert. Ledsaget af et lille orkester samt to solister, vil det udvidede kor synge Vivaldi: Gloria, samt andre perler for kor og orkester. Mere i næste nummer af Sengeløse Nyt. Menighedsmøde Søndag d. 17. maj afholder Sengeløse Kirkes menighedsråd det årlige lovpligtige menighedsmøde for alle i sognet. Mødet er kl efter gudstjenesten og finder sted i sognegården. Menighedsrådet består af 6 valgte medlemmer og 1 født medlem, som er sognepræsten. Menighedsrådet repræsenterer alle sognets indbyggere. På menighedsmødet har enhver mulighed for at stille spørgsmål til menighedsrådets arbejde. Alle er selvfølgelig velkomne. BRENDSTRUP REVISION ApS HÅNDVÆRKERBAKKEN 17 SENGELØSE 2630 TAASTRUP JØRN BRENDSTRUP Reg. revisor TELEFON TELEFAX

20 795,-

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn Maj - juli 2015 Gudstjeneste under åben himmel 2. pinsedag kl. 11.00 www.hvidovrekirke.dk HØJMESSER OG GUDSTJENESTER MAJ-JULI 2015 Kl. 10.00 hvor intet andet anføres MAJ 1.

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation.

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Du og jeg, Gud 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Den grund, du har i dåben lagt, dit stærke ja til svage, bekræfter du, skal stå ved magt i dag og alle dage. Evangelieteksten til 1.søndag efter

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1 Kort byfestprogram Borbjerg - løbet Pladespil Bilorienteringsløb Friluftsgudstjeneste Familiedag Kæledyrsudstilling flagkonkurrence Gadedysten Fodboldkampe Stjerne for

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Broderloge nr. 90 Morten Børup

Broderloge nr. 90 Morten Børup Broderloge nr. 90 Morten Børup Venskabsbesøg i Skanderborg fra broderloge nr. 75 Veritas, Fagernes i Norge i dagene d. 14. 15. og 16. september 2012 Programmet for besøget: Fredag: 1. Brødre og ledsagere

Læs mere

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. NR. 2 Marts, april, maj Årg. 47

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. NR. 2 Marts, april, maj Årg. 47 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts, april, maj Årg. 47 Beklager Det er næsten blevet et mantra i den moderne verden, at man siger undskyld og trækker ting tilbage, man har sagt. Det er ofte

Læs mere

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år?

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år? Referat fra generalforsamling i Skals borgerforening d. 29/2-2012. Valg af dirigent: Steffen Højer-Nielsen Referent: Lone Algayer Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk Vanløse Frikirke www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad maj-juni 2015 LÆS OM: 1. Peters Brev Bøn på St. Bededag Festlige begivenheder Kr. Himmelfartsudflugt Sommerstævne og lejre Børnekirkeovernatning Informationsmøde

Læs mere

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet.

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet. KNU Juni DEN 2013 Sct. Georgs Gildet Sct. Georgs Gildet Ølstykke Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361 Side 1 Lisbeth Christensen Lis Larsen Ruth Pedersen Peter Hovgaard-Jensen Poul

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 9 OKT 2006 kl.1900 Klubhuset Højdevangen 25 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af foreningens reviderede

Læs mere

SOGNEREJSE TIL OBERAMMERGAU 16/9 21/9. 2010

SOGNEREJSE TIL OBERAMMERGAU 16/9 21/9. 2010 SOGNEREJSE TIL OBERAMMERGAU 16/9 21/9. 2010 På manges opfordring har Sengeløse Kirkes Menighedsråd besluttet at stå bag en sognerejse i 2010. Turen vil denne gang blive ledet af sognepræst Merry Lisbeth

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Industrivej 7 Vester Aaby 5600 Faaborg DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125. Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk www.bago-line.

Industrivej 7 Vester Aaby 5600 Faaborg DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125. Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk www.bago-line. SPONSORER TIL MEDLEMSBLADET: Marts kvartal 2013 6 Årgang Medlemsblad NUFFGIELD UNIVERSAL M 4 Industrivej 7 Vester Aaby DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125 Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk

Læs mere

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik.

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik. Side 2-6 Velkommen til Sports Acro DM2015 for Junior og Senior Kære gymnaster, instruktører og dommere. Det er en stor glæde for Slagelse Gymnastik Forening at kunne byde Jer velkommen til Sports Acro

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer Skåne - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid Danske Senior Agronomer Kursus på Den Internationale Højskole 4. august - 10. august 2013 Kære Danske Senior Agronomer Det er en stor glæde at byde

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

Velkommen til Sydjysk Open 2015

Velkommen til Sydjysk Open 2015 Sydjysk Open 2015 Program og praktiske oplysninger Torsdag den 25. juni Fredag den 26. juni Lørdag den 27. juni Arrangører: Vejen Golklub Vejen Golklub Hovedsponsor: Hovedsponsor: Velkommen til Sydjysk

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Vestegnens Harmonika Klub

Vestegnens Harmonika Klub HARMONIK-AVISEN 23. årgang Marts 2015 Nummer 1 Harmonika koncert i Høje Taastrup Kirke Så er det forår! Forårsmatiné Harmonikakoncert Generalforsamling Spil Op Café Vestegnens Harmonika Klub 1 HARMONIK-AVISEN

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 Orgelindvielse den 20. september Projekt nyt orgel Høstgudstjeneste med orgelindvielse og frokost I juni kom det nye orgel så på plads i Padesø Kirke.

Læs mere

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen HER ER DER PLADS RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. Til opslagstavlen Kære forældre og andre. Lidt hjælp kan vi altid bruge, både i klubben og til 4Hskuet, så hvad

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Dronningensgade set mod nord fra ca. Jyllandsgade. Foto Hugo Matthiessen 1914 VELKOMMEN TIL SÆSON 2014-2015 Vi håber, at rigtig mange vil deltage i vore arrangementer.

Læs mere

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Siden sidst Torsdag den 19 januar var der foredrag i Friskolen hvor tidligere højskolelærer Per Sonne fortalte om Frithof Nansen der krydsede Grønlands indlandsis.

Læs mere

Hej Nabo! i Gadehavegård 4. september. Hvad sker der lige nu i DIT Gadehavegård? Søg penge til gode ideer!

Hej Nabo! i Gadehavegård 4. september. Hvad sker der lige nu i DIT Gadehavegård? Søg penge til gode ideer! Hej Nabo! Hvad sker der lige nu i DIT Gadehavegård? Sommeren er kommet og livet i det grønne Gadehavegård byder sig til Læs om teaterturen på De usynlige stier, streetbasket, streetdance, Åben skole, forældrenetværk,

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

Kulturkonference 2013

Kulturkonference 2013 Til kulturelle samråd, kulturudvalg, kulturforvaltninger samt andre interesserede Kulturelle Samråd i Danmark og Kulturelt Samråd Thisted inviterer til Kulturkonference 2013 Fredag den 20. søndag den 22.

Læs mere

Rolstrup Tidende. Juni 2013 54. udgave 6. årgang.

Rolstrup Tidende. Juni 2013 54. udgave 6. årgang. Rolstrup Tidende Juni 2013 54. udgave 6. årgang. Gerda s hjørne Prøv lige at se forsiden af avisen! Vores nye indgangsparti, - er det ikke blevet flot? Det pynter på facaden, og det er og bliver forhåbentlig

Læs mere

Landsstævne for voksne

Landsstævne for voksne KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det 24. Landsstævne for voksne på Hotel Nyborg Strand den 21.- 23. januar 2011 TEMA: Tid til stilhed tid til Gud... VELKOMMEN KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Program for legestuen ved Fredens Kirke

Program for legestuen ved Fredens Kirke Program for legestuen ved Fredens Kirke Forår 2014. Legestuen foregår året rundt (undtaget i ferierne; sommerferie juli-august) Legestuen er et tilbud til alle børn fra 0 år til 6 år sammen med mor / far

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 2. kvartal 2013.

NØDEBO NIMBUS NYT. 2. kvartal 2013. NØDEBO NIMBUS NYT 2. kvartal 2013. I dette nummer: Bestyrelsen Referat af generalforsamlingen Bestyrelsens årsberetning Invitation og tilmelding til Sommerturen sammen med svenskerne Kalenderen Bestyrelsen:

Læs mere

DM for Redningshund Aalborg 2011

DM for Redningshund Aalborg 2011 DM for Redningshund Aalborg 2011 Tekst af Helga Thorstein og billeder Af Helle Jensen Beredskabscenter Aalborgs Hundetjeneste afviklede i weekenden d. 3.-4. September et forrygende DM for 33 af landets

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Turistforeningen for Sydfyn

Turistforeningen for Sydfyn Turistforeningen for Sydfyn Generalforsamling mandag den 26. marts kl. 19.00 på Hotel Svendborg Der var fremmødt 40 til generalforsamlingen. Formand Allan Mariager bød velkommen til en noget anderledes

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

Mødereferat. Kjeld Sivertsen fremlagde beretning (vedlagt i kopi). Beretningen blev enstemmigt vedtaget, og bestyrelsen præsenterede sig selv

Mødereferat. Kjeld Sivertsen fremlagde beretning (vedlagt i kopi). Beretningen blev enstemmigt vedtaget, og bestyrelsen præsenterede sig selv Mødereferat Emne: Aktiv Kunsts Årsmøde Dato: Tirsdag, den 20. januar 2015 - kl. 19:30 Sted: Deltagere: Fuglsanghus, Hørsholm 53 medlemmer af Aktiv Kunst Dagsorden: 1 Valg af dirigent 2 Bestyrelsens beretning

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

NRUI Sports- og Byfest 2013

NRUI Sports- og Byfest 2013 NRUI Sports- og Byfest 2013 Program for Sports- og Byfesten 2013 Søndag den 25/8 kl. 14,00 Opstilling af telt Teltet skal rejses, borde stole, bar, køkken, lys m.m. skal opstilles, så vi glæder os til

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Sognerejsen til Sverige 2015.

Sognerejsen til Sverige 2015. Sognerejsen til Sverige 2015. søudsigt fra mange værelser. Hotell Örensbaden, Örserum, 563 91 Gränna. Vores dejlige hotel med flot Tekst og foto: Jesper Lindved Lorentzen. Tune/Snoldelev Kirker. Tune og

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD Sæsonstart August 2015 KONTAKTPERSONER Hovedbestyrelsen: Formand: Louis Kristensen tlf. 20 31 40 11 ludimann@yahoo.dk Løb: Formand: Søren Lund tlf. 61 60 74 92 sblund@privat.dk

Læs mere

Fredagsbrev. Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010. Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie.

Fredagsbrev. Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010. Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie. Fredagsbrev Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010 Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie. Vi har savnet jer og glæder os til endnu et fantastisk, sjovt og lærerigt år på Århus

Læs mere

Januar 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

Januar 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 Januar 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen Kære Alle Glædelig jul og godt nytår. Her ved juletid vil jeg gerne ønske alle

Læs mere

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!!

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!! Ny formand NYHEDSARKIV 2003 På generalforsamligen fik Middelfart Roklub ny formand. Flemming Buhl Rasmussen blev valgt til formand efter Bjarne Jacobsen som havde været formand i 11 år. Mange tak til Bjarne

Læs mere

Velkommen til Sydjysk Open 2014

Velkommen til Sydjysk Open 2014 Sydjysk Open 2014 Program og praktiske oplysninger Torsdag den 26. juni Fredag den 27. juni Lørdag den 28. juni Arrangører: Vejen Golklub Vejen Golklub Vejen Golklub Hovedsponsor: Hovedsponsor: Hovedsponsor:

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Afdelingsformand Allan Mortensen afgav bestyrelsens beretning og fremhævede bl.a.:

Afdelingsformand Allan Mortensen afgav bestyrelsens beretning og fremhævede bl.a.: Referat fra Stautrup Tennisklub's ordinære generalforsamling lørdag den 23. juni 2012 kl. 11.00 Formanden bød velkommen til de 25 fremmødte medlemmer. Dagsorden 1. Valg af dirigent: Freddy Jacobi blev

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Næste Aadum Nyt udkommer i uge 5. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 23/1-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com HUSK!!!!

Læs mere

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014 Nyhedsbrev Frivillig Samråd Mors Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam I dette nummer: Det Mobile Omsorgs & Aktivitetsteam på Mors Hjerneskadeforeningen - hvad er en hjerneskade? En dejlig eftermiddag...

Læs mere

2.B s matematiske spilledag

2.B s matematiske spilledag 2.B s matematiske spilledag Vi spiller Tarzan og vi spiller også Kalaha og vi har også spillet Up og Down og vi har også spillet Sequence som er et spil om taktik og held og vi har spillet Bohnanza og

Læs mere

Referat af SGIF hovedgeneralforsamling 25-3-2015 i foreningslokalet, Sengeløse skole

Referat af SGIF hovedgeneralforsamling 25-3-2015 i foreningslokalet, Sengeløse skole Sengeløse d. 27. marts 2015 Referat af SGIF hovedgeneralforsamling 25-3-2015 i foreningslokalet, Sengeløse skole 1: Valg af dirigent Hans Christian Ellegaard er valgt som dirigent. Hans Christian konstaterer,

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere