øse Nyt 1. april med museinvasion på gadekæret Læs i avisen om Stor traktor Hvem skal konfirmeres Fartmålere Ny formand i SGIF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "øse Nyt 1. april med museinvasion på gadekæret Læs i avisen om Stor traktor Hvem skal konfirmeres Fartmålere Ny formand i SGIF"

Transkript

1 S øse Nyt 19. Årgang Nummer 03 April april med museinvasion på gadekæret - og stars and stripes blev hejst over byen, men pyh, vi slap med skrækken. Ca. 150 fremmødte borgere, børn og voksne var med nysgerrig spænding mødt op denne aften for at overvære den annoncerede overrækkelse af skødet på gadekæret. Nogle udenlandske investorer havde angiveligt haft held med at vinde nogle af vore folkevalgte for projektet og havde efter sigende tilsidesat alle demokratiske spilleregler og solgt byens gadekær hen over hovedet på borgerne. En handling som, hvis den var taget bogstaveligt, nok havde medført, at borgerne var mødt op med høtyve og jaget de formastelige af byen. Det var selvfølgelig ren aprilsnar, så leve humoren. Læs i avisen om Stor traktor Hvem skal konfirmeres Læs Niels Larsens tekst inde i bladet. Fartmålere Ny formand i SGIF Byfest en dag for hele familien - er planlagt til lørdag d. 13. juni, kl Om det kan lade sig gøre, er op til dig! Således siger ledelsen af Sengeløse Byfest gennem mange år. Grunden er en akut mangel på hjælp til alle de praktiske gøremål, der er omkring sådan et arrangement. Så kan du afse nogle timer til at stå i bod, hjælpe med opsætning, nedtagning samt oprydning, så meld dig til en af de personer, der er opgivet i artiklen inde i bladet. Du bedes tilmelde dig senest i weekenden april. Mere i artiklen inde i bladet. Geden der spiser kirsebær Og meget mere Tennis starter 1. maj Søndagsdans på plejehjemmet Sengeløse Kro Cup Næste nummer udkommer maj Deadline: 12. maj 2015

2 Sengeløse Gymnastik- og Idrætsforening Hovedformand: Birthe Olesen, Landsbygaden Hovedkasserer: Jørn Brendstrup, Håndværkerbakken Næstformand: Ulla Bang Hyldegård, Ingersvej 4, 2640 Hedehusene Amatørscene: Marianne Neumann, Hultoften Fodbold: Hans Juul-Olsen, Hultoften 8, Fællesidræt: Ulla Bang Hyldegård, Ingersvej 4, 2640 Hedehusene Gymnastik: Formand Helle Breinholt Senioridræt Hilde Hjort Nielsen, Vintoften Birgit Sonne Sengeløse Pensionistforening Forårsafslutning den kl Husk tilmelding senest til Merion tlf Havehjælp Bestyrelsen Vi søger hjælp til lidt forskelligt havearbejde. Vi bor lidt uden for Sengeløse og kan hente og bringe. Ring venligst, hvis det har din interesse tlf.: Volleyball: Martin Nedergaard Festudvalg: John Jørgensen, Kirkestien Cafeteria: Uffe Wolstrup, Ole Rømersvej / Sengeløse Hallens Cafeteria : SGIF Klublokale Spangåvej 10, Hjemmeside : Indkaldelse til ekstraordinær hovedgeneralforsamling I Sengeløse Gymnastik- og Idrætsforening Torsdag d. 7. maj 2015 kl 19 i SGIF s foreningslokale på Sengeløse Skole. Eneste punkt på dagsordnen er Hovedkassereren fremlægger foreningens regnskab for 2014 og budget for 2015 til godkendelse På SGIF s vegne Birthe Olesen Hovedformand Tlf: / Sengeløse Nyt Vintoften 34, Sengeløse, 2630 Taastrup Tlf.: Redaktion og bladudvalg: Ole Holm (ansv.), tlf.: Lars Petersen, tlf.: Kurt Søborg, tlf.: Gert Lauridsen tlf.: Merry Lisbeth Rasmussen tlf.: Oplag: Husstandsomdeles i Sengeløse sogn, den gamle Sengeløse kommune Der er deadline 12. maj 2015 Avisen udkommer maj 2015 Læs Sengeløse Nyt på Sankt Hans i Sengeløse. Sengeløse kommunal forening afholder i år og fremover Sankthansbål ved Sengeløse idrætsanlæg. I den forbindelse vil kommunalforeningen give spejderne en stor tak for alle de år, de har lagt så stort et stykke arbejde i arrangementet. Program vil komme i næste nummer af Sengeløse Nyt Sengeløse Kommunal forening, Bestyrelsen

3 Aprilsnar ved Sengeløse gadekær. Ca. 150 voksne og børn mødte frem og trodsede den bidende vind for at høre, om der var noget om snakken. Endelig oprandt dagen 1. april, hvor eventgruppen Callisto Festival med den til lejligheden medsammensvorne Sengeløse Kommunalforening skulle afsløre deres aprilsnar ved landsbyens gadekær. Plottet gik i sin enkelthed ud på, at de sammensvorne i dette ellers altid kritiske, retfærdige og sanddru blad på forsiden af marts -udgaven afslørede, hvorledes fæle, imperialistiske og grådige kapitalister fra Guds eget land U. S.A. nu den 1. april havde overtaget Sengeløse Gadekær med omliggende huse for at omdanne hele herligheden til en forlystelsespark. Som repræsentant for disse onde kræfter havde spasmagerne valgt den på overfladen blankpolerede og åleglatte Disney Co. Kl skulle skødet til disse herligheder så overdrages til de fæle amerikanske kapitalister for ussel mammon. Sengeløses borgere skulle altså hermed opgive deres førstefødselsret, deres kultur og dermed deres livsform for lidt Dollars. Det kunne de naturligvis aldrig finde på at gøre selv, så derfor havde man overtalt Høje Taastrups Borgmester Michael Ziegler til at spille forræderen, som for penge smadrer gode og ærlige menneskers liv og virke. Han gjorde det i øvrigt mistænkeligt godt!! En klar ulovlighed. Stars and Stripes på vores flagstang, og uden et større og højere placeret Dannebrog. Det må være stærk kost for en konservativ borgmester. Hvordan havde folk mon reageret, hvis flaget havde været Nordkoreas eller Islamisk Stats? Men selv vejrgudernes vrede var vakt med udsigten til en sådan kulturel voldtægt. Da vejrguderne jo også er allestedsnærværende, har de måske hørt franskmændene sige, at Disney Co gør for kulturen, hvad Tjernobyl gjorde for udbredelsen af a- kraftværker. I hvert fald var temperaturen på 6 grader og en halv pelikan piskede fra vest. Skønt solen skinnede, gik kulden gennem marv og ben. En lille scene var blevet sat op, telte var blevet opgivet på grund af vinden. Trods vejret havde ca. 150 mennesker alligevel fundet vej til kæret. Vi fik tilbudt et glas cider eller en vand. Desværre intet varmt. Carl Futtrup fra kommunalforeningen bød velkommen og gav ordet til borgernes førstemand, Michael Ziegler, som foruroligende hjemmevant spillede rollen som grådig misantrop. Men borgmesteren fortalte sig. Han henviste til nedlæggelsen af Sengeløse Kommune i 1974 med ordene: Da Sengeløse Kommune blev lagt ind under Høje Taastrup Kommune. Ak! Ak! Jeg var selv, som ansat i Sengeløse Kommune, med ved den middag på Hedehusene Kro i 1974, hvor Sengeløse Kommune officielt blev nedlagt. Ved den lejlighed sagde borgmesteren fra Høje Taastrup, den også konservative Flemming Jensen, at Sengeløse Kommune ikke bliver Muse-invasionen er en realitet. Med hjælp fra en pirat kom disse gnavere over dammen. Symbolikken er da til at forstå. Vent bare til Anders og Bjørnebanden kommer. lagt ind under Høje Taastrup Kommune. Vi bliver lagt sammen som to ligeværdige enheder. Vi var mange, der allerede dengang tvivlede stærkt på værdien af dette løfte, og Michael Ziegler har tilsyneladende end ikke hørt om det. Men måske var det bare skuespil. Hovedpunktet kom, da Michael Ziegler overdrog skødet til den amerikanske direktør for Disney Co., og her havde arrangørerne virkelig oppet sig. De havde kreeret en kvalmende klam arketype af en amerikansk imperialistisk kapitalist. En rigtig Charlie Smilefellow. Velfodret, høj, med store sorte solbriller og et uskønt engelsk med munden fuld af kartofler. Et af disse uhyggelige mennesker, der ved, hvad alting koster, men ikke aner, hvad noget er værd. Kun tyggegummiet manglede. Man kunne ligefrem se ham iført grim badekåbe og med whisky og cigar foran fjernsynet, mens han ser sin yndlingsfilm Wallstreet med spekulanten Gecco, der siger: Greed is good, (grådighed er godt). På dette tidspunkt kammede eventen over og brugte klart ulovlige virkemidler. Det amerikanske flag, Stars and Stribes, blev, uden Dannebrog, hejst PÅ VORES FLAG- STANG!!! En soleklar overtrædelse af det danske flagregulativ. Og det lige foran borgmesteren! Hvad må den lille mand dog ikke tænke? Den amerikanske nationalsang blev forsøgt afsunget, efterfulgt af Kong Christian fra Elverhøj, men den er jo ikke vores nationalsang. Da krydsede en båd med tre udklædte personer kæret fra vest. Roeren var dresset op som pirat og passagerne forestillede Mickey- og Minnie Mouse. Men også her manglede tyggegummiet. Sjusk. De gik i land ved guldhængepilen, hvor musene uddelte kram, mens amerikanske flag blev givet til publikum. En stakkels til ukendelighed vinterklædt sangerinde underholdt med fortrinsvis amerikanske sange ledsaget af dåsemusik. Hun sang godt, men for meget af lyden blev blæst bort af den isnende kuling. En blæser oversprøjtede de tilstedeværende med sæbebobler, men vinden tog dem, og fik scenen til at minde om snestorm, hvilket fik os til at fryse endnu mere. Godt tre kvarter varede forestillingen. Da jeg gik, var jeg overbevist om, at jeg netop havde overværet et dødsensfarligt stykke politisk teater. Tænk! De legede åbenlyst med ideen om at sælge et velfungerende stykke Danmark til amerikanerne for at få penge. Tænk, hvis Bjarne Corydon og resten af regeringen hører om det. Vi husker vel alle, hvad der skete med DONG. Pas godt på Sengeløse! Niels Larsen

4

5 Ikke flere byfester i Sengeløse? Byfest 2015 En dag for hele familien er planlagt til lørdag d. 13. juni 2015, kl Om det kan lade sig gøre, er op til dig! Lavlund Brolægning Aps Brolæggermester Michael Lavlund Tåstrup Vænge Tåstrup cvr. nr Mob. tlf Langt tilbage i tiden (1984) mente bestyrelsen for Sengeløse Kommunalforening, at der manglede en fest i byen. Rammen for denne fest skulle være vores dejlige store gadekær. Alle foreninger med hjemsted i Vridsløsemagle, Vadsby og Sengeløse blev inviteret. Festen skulle være kort (en dag), og den skulle give alle mulighed for at være sammen om mange sjove og gode oplevelser. Samtlige børneinstitutioner blev inviteret til at optræde på scenen med musik, sketcher eller dans. Vi ved nu, at stolte forældre er tilskuere til deres børns optræden på scenen, den scene de selv har stået på engang. Mange børn, der gennem årene har benyttet sig af bodernes mange tilbud, står i dag selv og passer boderne. Byfesten er i dag en selvstændig forening med det ene formål at afholde en årlig byfest. En byfest - vi ikke tøver med at kalde kommunens bedste og flotteste. Til trods for stor konkurrence fra andre steder og fester i kommunen, vover vi påstanden, at der ikke findes noget magen til. Det skal gerne fortsætte sådan. Denne forhistorie er et opråb til beboerne i Sengeløse og omegn om hjælp, hvis der skal afholdes endnu en byfest. Bestyrelsen og alle af de deltagende foreninger og institutioner mener, at det skal der altså har vi, foreninger og institutioner brug for din hjælp. Det, vi i bestyrelsen oplever tydeligst, er en voldsom mangel på hænder over hele linjen. Vi er nødt til at få din hjælp, hvis byfesten i år og fremover skal foregå. Vi er nogle stykker, der bruger mange timer på byfesten. Det forlanger vi ikke af de frivillige, men nogle timers arbejde har vi brug for. Det kan være alt fra et par timer i en bod, et par timer under forberedelsen fredag aften eller lidt hjælp til at rydde op om søndagen. Du kan tilmelde dig hos en af de to nedenfor nævnte: John Bilenberg, på telefon , eller hans mail: John Andersen, på telefon , eller hans mail: Da vi indkalder til et ekstraordinært krisemøde/ arbejdsmøde den 28. april, skal vi have din tilmelding senest i weekenden april. Gør noget for dig selv gør noget for byen. Med venlig hilsen John Jørgensen Hanne Nikolajsen John Bilenberg Ejvind Rasmussen John Andersen

6 Farmor fortæller godnathistorie -for de små SGIF- Hovedgeneralforsamling: Ny hovedformand for SGIF er en kvinde Ligger du godt under dynen? Og du har dit sovedyr med, tror jeg, så kan vi begynde vores godnathistorie: Inde i Zoologisk Have, har de et helt aflukke for geder. Måske har du været der? Så ved du, hvor sjovt det er at gå derind og fodre de små kælne dyr. De elsker at æde bark, især bark fra piletræerne kan de ekstra godt lide. Der kan man stå og kæle med dyrene, for de er meget tamme og vant til alle børnene. Man kan klappe dem, så det støver, eller klø dem bag hornene det er så hyggeligt! Min kusine boede på en stor gård med masser af dyr. Men hun ville gerne have sit eget kæledyr, og så fik hun en hvid ged, Mette! Mette blev meget tam. Når vi børn legede i haven, ja, så var Mette altid med. Hun kunne lege tag-fat med os, og jeg tror, at vi havde lige stor glæde af det! Ude i haven stod et stort kirsebærtræ, der bar masser af søde kirsebær. Når vi var færdige med at lege, ja, så klatrede vi alle op i træet og begyndte at spise de dejlige kirsebær. Undtagen Mette. En ged er dygtig til at klatre på klipper og i bjerge, men træer nej! Men Mette var ikke dum. Hun stillede sig på bagbenene, for så kunne hun sagtens nå de nederste bær. Og så guflede hun i sig, kan du tro! Vi andre spyttede kirsebærstenene ud, efterhånden som vi spiste men Mette, hun åd bare! Da vi kravlede ned igen, skete der noget sjovt: Mette kom ned på alle fire ben igen og pludselig lød det som en maskinpistol! Det var Mette hun havde gemt alle stenene i munden, og så spyttede hun ALLE stenene ud i én lang byge! Det så så sjovt ud, at vi alle faldt om i græsset af grin! Birthe Olesen- Den nyvalgte hovedformand for SGIF Den 25. marts holdt Sengeløse Gymnastik og Idrætsforening hovedgeneralforsamling i foreningslokalet. Aftenen bød på vedtægtsændringer, valg til hovedbestyrelsen mv. akkompagneret af et fint traktement med ost og rødvin. Jens Bertelsen takkede for sin tid som hovedformand i SGIF igennem de sidste mange år. I år var han på valg og ønskede at trække sig fra posten som hovedformand. Ved hovedgeneralforsamlingen blev han i stedet valgt til sekretærposten for en 1- årig periode. Birthe Olesen fra volleyballafdelingen blev valgt som ny hovedformand - den (måske?) første kvindelige formand i idrætsforeningens historie. Birthe har været aktiv i SGIF siden 1999, og har gennem en stor del af disse år været medlem af SGIF s hovedbestyrelse. Ved hovedgeneralforsamlingen var det desværre ikke muligt at fremlægge foreningens regnskab, pga. et akut og ekstraordinært stort arbejdspres i arbejdslivet for vores hovedkasserer. Dette fremlægges og godkendes derfor ved en ekstraordinær generalforsamling d. 7. maj 2015 kl i foreningslokalet på Sengeløse skole, se indkaldelsen andet steds i avisen eller på www. sengeloese.dk. Her kan du også finde referatet fra Hovedgeneralforsamlingen. SGIF s hovedbestyrelse vil gerne sige en stor tak til Jens Bertelsen for hans store arbejde for foreningen igennem hans mange år som formand. Kan du nu sove godt og måske drømme om geder! Godnat min ven! FARMOR

7 Banerne er klar, de venter på dig? Tennissæsonen starter den 1. maj på tennisbanerne ved Sengeløse Idrætsanlæg. Har du lyst til at spille, så henvend dig til Laila Holm, Vintoften 34 Tlf Kontingentet for sæsonen 1. maj til oktober 2015 er følgende: Seniorer Kr Ungdom under 18 år Kr Vi skal have nye nøgler i år, så tag din gamle nøgle med, ellers koster det 25 kr. i depositum for en ny. Vi arrangerer træning for børn og voksne i år. Tal med Laila om det, når I betaler kontingent.

8 Sengeløse Kro Cup Lørdag d. 7/ blev der traditionen tro afholdt Sengeløse Kro Cup i hallen. 20 hold var mødt op for at få en god dag i hallen. Mange tilskuere var også mødt op, og det skabte en god stemning i hallen samt i cafeteriet. Alle kampene blev afviklet i god ro og orden. Kvaliteten i år var nok lidt højere, end den har været de sidste par år, så det gav en lang række gode kampe. B-rækken blev vundet af Cafeteriets Venner med en finale sejr over Smeden begge hold viste, at alderen nødvendigvis ikke har den Vindere af B-rækken Cafeteriets Venner Sengeløse Hallens CAFETERIA - altid klar med Fast Food og forfriskninger - før kampen - - under kampen - - efter kampen - og når du bare kommer forbi Fadøls-Bar udlejes til arrangementer i Fritidshuset Hallens Cafeteria drives af frivillige Brug Hallens Cafeteria - så støtter du Sporten i Sengeløse Vindere af A-rækken T-Ejendomme store betydning. Med en gennemsnitsalder på over 40 år i finalen fik begge hold vist, at rutine ikke er at fornægte de unge skal tage sig sammen for at være med. A-rækken blev vundet af T Ejendomme med en finale sejr over Rollatorbanden, hermed blev 4 år s sejrsrække brudt. Rollatorbanden havde vundet 4 år i træk under navnet T.H. Stålteknik. Også her må man tage hatten af for de gamle Rollatorbanden, som alle er et godt stykke over 40 år. De måtte dog til sidst give fortabt over for et bedre spillende hold, fra T Ejendomme.. Efter stævnet havde stævnet s hovedsponsor Sengeløse Kro sørget for mad, hvor der deltog omkring 100 spisende gæster. En stor tak til Sponsorerne, der igen i år var med til at hjælpe. Hovedsponsoren Sengeløse Kro, Bilsby Skurvogne, Dagli Brugsen samt Sengeløse Hallen s Cafeteria. Det er nok vores bedste arrangement, som vi afholder i løbet af året i fodboldafdelingen, og vi er meget bevidste om, hele tiden at have for øje, om konceptet er godt nok, eller at der skal nytænkning til for at holde niveauet, slutter formanden af og bekræfter, at man allerede nu er i gang med at planlægge næste års turnering. i/s arkitekt-tegnestuen v/ Jesper Holm Landsbygaden Taastrup Renovering, byfornyelse, nybyggeri, tilbygning, tilstandsrapport, energimærke, vedligeholdelsesplan Hallens Cafeteria har åbent på hverdage fra kl til kl. ca Herudover tilpasses åbningstiderne efter aktiviteter i Hallen

9 Fartmåler Besigtigelse af veje og cykelstier Sengeløse Kommunalforening har rekvireret HTK fartmåleren. Fartmåleren, der også kan fungere som trafiktæller, vil blive opstillet forskellige steder. 1. del af forlængelsen af Frederiksundmotorvejen vil snart blive åbnet, og Kommunalforeningen vil gerne måle gennemkørslen i Sengeløse By før og efter åbningen. Og så gør det jo ikke noget at en fartmåler også er med til at sænke farten. Per Hammel Sengeløse Kommunalforening Landsbylaugene i Fløng (Soderup og Marbjerg ), Vridsløsemagle, Reerslev Stærkinde, Baldersbrønde samt Sengeløse Kommunalforening har indgået et Bylaugsforum på initiativ af Fløng Landsbylaug. Arbejdet begynder at tage form. Sidste år blev ovennævnte foreninger bedt om at indstille én repræsentant til Høje Taastrups Trafiksikkerhedsudvalg. Det var naturligvis ikke nemt at blive enige om, da der ikke tidligere var et etableret samarbejde mellem foreningerne. Så ved lodtrækning blev Sengeløse Kommunalforenings repræsentant Jess Jessen valgt til udvalget. Ved sidste møde i Bylaugsforum blev vi så enige om at lave en før vejbesigtigelse, så Jess Jessen kunne være ordentligt informeret om de vej- problematikker, der er i de forskellige landsbyer, inden kommunens årlige vejbesigtigelse. Det viser sig, at alle landsbylaug kan blive enige om, at sikring af skolevej for børn og generelt for bløde trafikanter har højeste prioritet. D. 22 marts tog vi derfor rundt og så på de udfordringer, der er. Flere steder vil det ikke koste meget at forbedre sikkerheden. Det virker mere som et spørgsmål om, at Bylaugsforum bliver taget med på råd ved planlagte vejforbedringer, da nogle af især afslutninger på cykelstier forekommer helt tåbelige og farlige. Vi håber igennem samarbejdet at kunne give lokalpolitikerne et godt værktøj til, for overkommelige budgetter, at forbedre vore børns skolevej og for et voksende antal cyklister sikre veje og cykelstier. Per Hammel Sengeløse Kommunalforening

10 Veterankøretøjer, klassikere og andre (s)køretøjer. (7) Dingo er en traktor Men den er bygget med kun et formål: at trække meget tunge vægte At Sengeløse også er hjemsted for et af Danmarks ældste og mest spektakulære team i den lille niche af motorsporten, der kaldes traktortræk, er ukendt for de fleste lokale. Men sådan er det. På Håndværkerbakken hos smedemester Finn Larsen bor Team Dingo, som siden 1986 med succes har deltaget i både DM og EM. Ind til videre har teamet vist sine evner i syv lande inklusive Danmark, og vundet i snesevis af pokaler, som er både omfattende og indviklede, hvilket kan føre til diskussioner. De står sirligt opmarcheret på et kæmpestort reolsystem i Finns store værksted. Organisatorisk er sporten i Danmark samlet i to hovedforbund, Dansk Traktor Pulling og Landbo Ungdom, samt nogle private hold. Traktortræk kan være farligt Finn ved traktoren. Motor og tilbehør er afmonteret, for at blive overhalet i løbet af vinteren. Finn har selv lavet det sikkerhedsbur, som skal beskytte ham ved uheld. Finn i aktion på Dingoen. Bemærk hvordan bagdækkene folder under trækket. og foregår derfor under meget omfattende og strengt håndhævede sikkerhedskrav. Spøgefuldt bliver det sagt, at hvis kravene også omfattede tilstedeværelse af præster, psykologer, fortrydelsespiller og mødrehjælpen, ville det være et egentligt katastrofeberedskab. Traktortræk blev, naturligvis, udviklet i USA. Debuten i Danmark fandt sted på Roskilde Dyrskue i 1983, og siden har denne sport været i Danmark. Finn fortæller, at op imod mennesker på fritidsbasis er mere eller mindre aktive. De deltagende traktorer sendes først til enten standardklassen, hvor de som udgangspunkt er genkendelige fra hverdagens trækmaskiner, eller til specialklassen, hvor design og opbygning er mere frit. Derefter klassificeres deltagerne i undergrupper efter bl.a. egenvægt, motorer og valg af brandstof, som i Danmark i praksis står mellem dieselolie eller ethanol (sprit). Team Dingo stiller op i Dansk Traktor Pulling`s regi i 2,5 tons klassen for specialbyggede traktorer. Det kører på dieselolie, som dog skal tilsættes additiver for at sikre smøringen i den meget hårdt tunede motor. Teamet kører med 200 kg tillægsvægt på grund af motorens opbygning, hvilket ikke er en straf, men en fordel, da det øger trækket. Løbene er normalt på mindst 100 m og op til 120 m og varer ca. 12 sek. Traktoren skal trække en slæde 100 m frem ad en bane. På slæden skubbes en tung kasse fremad, og den øger trykket på slædens forreste mede, så den til sidst bliver nærmest urokkelig. Tiden betyder intet. Men de toptunede motorer kan kun holde topydelsen i sek., før de bliver for varme og måske bryder sammen. Største trækvægt vinder. Ved uafgjort vægt vinder den, der kørte længst efter 100 m mærket. Klinik for fodterapi v/stats.aut fodterapeut Jane Dani Bygsø Kirkestien 5 Sengeløse 2630 Taastrup Tidsbestilling tlf

11 Motoren i teamets traktor er nærmest uhyggelig. Det er en 16 liters v10 fra Mercedes, som i standardudgaverne blev indbygget i de tungeste lastbiler fra Mercedes og senere også fra M. A. N. Det er Teamets fire folk, der har ombygget og tunet denne kæmpestore motor, så den med superturbo udvikler ca hk., hvilket er 5-7 gange mere end standardudgaverne. Det er en intellektuel og håndværksmæssig toppræstation. Alle stempelmotorer er meget dårlige til at udnytte brændstoffets frigjorte energi, da langt størstedelen spildes i varmetab. Denne motor udvikler rigtig meget varme. Turbosystemet sammenpresser indsugningsluften så hårdt, at den når 350 grader Celsius, og hvis den blev ledt ind i motoren, ville den ikke kunne arbejde, men ville i stedet blive smadret. Derfor må luften køles, før den når motoren. Det sker i en intercooler, som med vand nedkøler luften til kun 50 grader. De 60 liter vand, som køler luften, opvarmes fra 20 grader til ca. 60 grader på ca. 12 sek. Finn fortæller, at hvis et løb bare trækker nogle få sekunder ud, kan luftens kølevand nå 100 grader. Der er nærmest intet almindeligt ved denne traktor. Dieseltanken kan kun indeholde 8,3 liter, altså som på en mellemstor motorcykel. To nye bagdæk koster ca kr. Når Finn rigtig giver den gas, letter forhjulene fra jorden, og det selv om de bærer kg. Team Dingo drives af Finn på 67 år og tre yngre brødre. Den yngste, Arne, ejer teamet. Navnet Dingo refererer ikke til den australske vildhund, men til en karakter fra tysk børnelitteratur. Den 16 liters motorblok. Den svarer til ti mellemstore personbilsmotorer. I sæsonen 2015 er teamet tilmeldt 17 stævner i DM og EM konkurrencerne, og det skal helt til Ungarn. Kan brødrene Larsens traktor trække? Ja, det kan den. Jeg er sikker på, at den kan trække en stor middelalderborg op ad jorden i et stykke og det med rødder. Pøj, pøj til team Dingo. Niels Larsen Kommunen informerer: Afgrænsning af ny grøn kile i Høje-Taastrup Kommune - Har du ideer og forslag l, hvordan en ny grøn kile i Høje-Taastrup Kommune kan afgrænses og udvikles? Du kan indsende ideer og forslag l Naturstyrelsen ind l den 4. maj. Naturstyrelsen planlægger i samarbejde med Roskilde og Høje- Taastrup Kommune at fastlægge afgrænsningen af en ny grøn kile, Fjordkilen. Kilen skal være med l at skabe et mere sammenhængende grønt fri dslandskab, som forbinder de grønne områder ved Sengeløse vest, Vasby og Soderup med Roskilde Fjord. Det er sigtet, at kilen skal udgøre et grønt åndehul for borgere og besøgende med fokus på både frilu sak viteter, natur og landskabelige oplevelser. Hvordan bør kilen afgrænses, så der sikres en hensigtsmæssig udvikling af kilens rekrea ve værdi? Hvordan kan landsbyerne bedst muligt blive en ak v del af kilens a rak on og fortælling om lokalområdet? Hvordan kan dligere grusgrave udvikles l fri dsformål? Her kan du finde mere informa on: Læs mere om planlægningen og spørgsmål l indhold og afgrænsning af den grønne kile i Naturstyrelsens debatoplæg, som findes på Naturstyrelsens hjemmeside h p:// naturstyrelsen.dk/nyegroenne-kiler. Her vil du også kunne finde baggrundsrapporten for projektet samt Fingerplanen Debatoplægget kan desuden ses på dk

12 Forandringer forestår Årsmøde I Dagli Brugsen Så har der igen været årsmøde (generalforsamling) i Brugsen. Til hver brugsforening har medlemmerne valgt et butiksråd (bestyrelse), som inden for faste rammer kan tilrettelægge drift og aktiviteter sammen med uddeleren Formanden for butiksrådet i Sengeløse Bent Christiansen, selv tidligere uddeler, gav en både bred og indgående orientering om lokale arrangementer og om Coop s overordnede politik med hensyn til fødevarer, kvalitet, madspild m.v. og om de mange medlemsfordele Fremtidens Dagli Brugs I sin beretning uddybede uddeler Per Vandtved planerne for alt det nye, der kommer til at ske i Sengeløse, hvor der vil blive vendt op og ned på præsentationen og indretning til glæde for kunder og personale. Der har gennem årene været afsat penge til renovering, og Sengeløse er nummer 5 i rækken ud af 356 på landsbasis. Desværre er rammerne begrænsede, og alle ønsker kan måske ikke opfyldes, bl.a et dagligstuehjørne, hvor man kan mødes, hygge sig, drikke en kop kaffe m.m. men spændende bliver det. Kræmmermarked Der vil i sommer blive afholdt 3 kræmmermarkeder på græsplænen ved gadekæret, lørdagene 6. juni, 11. juli og 15. august kl For et mindre vederlag kan man faldbyde sine effekter til forhåbentlig mange forbipasserende. Man kan tilmelde sig allerede nu, men indbydelsen vil blive gentaget ved opslag og i Sengeløse Nyt. Et tilløbsstykke Det kan man næppe kalde det. Alligevel var 25 deltagere (ud af 571 medlemmer!) det dobbelte af de senere års 25 deltagere, som fik et lidt anderledes indblik i vor lokale butik, hvor kunderne lægger over 25 mill. kr om året. 25 deltagere, som fik lejlighed til at stille spørgsmål, uddele ris og ros. 25 deltagere, som blev beværtet med en delikat anretning med lækkert brød og udsøgt pålæg fra Brugsens diske. I tilgift fik man prøver på bornholmske specialiteter og deltagelse lodtrækning om en gavekurv. Et lunt alternativt til en frysende aprilsnar ved gadekæret, som kunne mere end seks gange så mange deltagere. Kurt Søborg Formanden for brugerrådet Bent Christiansen

13 Søndagsdans på Sengeløse Plejecenter Alle var meget spændte på, om der ville komme nogen til den første søndagsdans på Sengeløse Plejecenter. Arbejdsgruppen fra Ældre Sagen i Taastrup mødte tidligt op for at hjælpe til, men der var allerede forberedt en hel masse. Bordene var rykket til side, og der var stillet stole op rundt i lokalet. Da det jo var lige før påske, var der pyntet op med forskellige påsketing, og der var lagt fine orange duge på bordene. Flemming Bech og hans Birthe kom med "musikken" og stillede det hele op, så det var parat. Plejepersonalet kom med de beboere, der skulle hjælpes og fik dem placeret rundt i salen, og de, der kunne gå selv, kom ind og satte sig. Nu var det bare at vente. Så begyndte der at komme gæster udefra. Der blev hilst på, budt velkommen og anvist pladser. på gulvet og mærke musikken og føle glæden ved at bevæge sig. Der kommer liv i ansigterne, og minderne kommer frem. Da dansen var forbi, blev der dækket op til kaffe, og plejecentret havde lavet store, flotte, lækre lagkager, som blev budt rundt. Snakken gik ved bordene, og det er tydeligt, at sådan en eftermiddag med musik og dans giver glæde og livskvalitet. Der var mere end 70 deltagere til denne dejlige eftermiddag. Centerleder Ulla Dedenroth takkede for en rigtig god eftermiddag, og hun håber, at det vil fortsætte. Bente Gouriou, leder af arbejdsgruppen fra Ældre Sagen, bød velkommen og ønskede alle en rigtig god eftermiddag. Flemming begyndte at spille og synge. Det myldrede med glade dansere. Plejepersonalet, de frivillige og gæsterne dansede med hinanden og med beboerne, eller man sad bare og nikkede til musikken. Flemming sang og spillede "Ensom dame 40 år..", så det var en lyst at være med. Med hjælpende hænder kan mange, som ikke er så mobile, komme op og ud

14 Månedens engel - hedder Lonnie Petersen - en pige med mange talenter en hånd med i foreningslivet. Bl.a har hun været formand for amatørscenen og været regissør til forestillinger, været med til indsamlingen og loppemarkedet siden 1985, og så har hun været med til byfesten også siden 1985 og håber også hun skal være med i år. Her hjælper hun til i Byfestforeningens bod med salg af drikkevarer. Ud over dette har Lonnie taget sig af kassererjobbet for dette blad, Sengeløse Nyt, i ca. 12 år. Vi fangede Lonnie i Sognegården, hvor hun til onsdagsklubben fremtryller diverse lækre retter til medlemmerne. Hun har boet i Sengeløse siden 1979 og elsker byen og kunne ikke tænke sig at flytte herfra. Summasummarum, Hun synes den har en passende størrelse, lille og hyggelig og rar at være i. Hun har straks fra starten givet Sprogvildskab Fra Ole Nielsens blog, med tilladelse. En fiasko - duo fiaschi denne måneds engleværdighed er velanbragt, og en stor æske med fyldte chokolader er sendt af sted til Lonnie. Det er ikke altid, det flasker sig. Flasken med de dyre dråber kan nemlig såre let gå i stykker. Det er derfra, vi har fået vores fiaskoer. Det italienske ord fiasco betyder nemlig flaske, navnlig sådan en med kurvefletning omkring, som italienerne blandt andet sælger Chianti i. Her er et billede af sådan en række Chiantiflasker. Fiaschi, som de hedder i flertal. Skål, men pas nu på med at drikke for meget Chianti. Hvis flasken går i stykker, kunne du gå hen at skære dig på glasskårene, hvilket ville være en fiasko. Du kunne også gå hen at slå dig, og det kan gøre gevaldig ondt at slå sig på flasken. Faktisk kan det blive en meget stor fiasko. Mit råd må være: Kig ikke for dybt i flasken - det er nok årsagen til, at de har skjult bunden på de der chianti-flasker. Lidt engle-snak Disse to bevingede og velnærede småbørn herunder er de berømte Rafaels engle. Han malede dem nederst i sit maleri Den Sixtinske Madonna ( ). Det hænger i galleriet for Alte Meister i Dresden. I øvrigt er adskillige af hans malerier fra renæssancen fyldt med disse putti, som hos grækerne også blev kaldt eroter og amoriner. Romernes kærlighedsgud hedder Amor og afbildes ofte i skikkelse af en buttet engel, der afskyder sine kærlighedspile efter menneskene. Engle er åndelige væsener, og de kan derfor ikke underkastes en konkret videnskabelig undersøgelse, ellers ville de jo være en biologisk sensation. Dog kan jeg ikke lade være med at spekulere over det med vingerne. Desværre har man af indlysende grunde ikke fundet skeletrester i udgravninger, hvorfra vi kunne få indblik i, hvordan vingerne kunne virke rent fysiologisk. Vingede væsner har jo alle en form for skelet til at styre vingerne og nogle kæmpemuskler på kroppen til at foretage de komplicerede flyvebevægelser. Hos putti erne ser det ud til, at vingerne er vokset ud af skulderbladene, og så må man jo forestille sig en tilhørende muskulatur nedenunder. Vingernes bæreflade synes mig heller ikke at være stor nok til at kunne bære kropsvægten. Det er nok ligesom med humlebierne: teoretisk skulle de ikke være i stand til at flyve, de gør det bare alligevel. Loppemarked 2015 Lørdag den 29. august og søndag den 3. august er der loppemarked i Sengeløse. Som sædvanligt foregår det på festpladsen ved Sengeløse Idrætsanlæg. Du kan allerede nu donere effekter til loppemarkedet. Igen i år er der opstillet en container på festpladsen, og ved at ringe til John Jørgensen på telefon kan du komme af med de ting, der er for gode til at blive smidt ud. Ellers venter du bare til indsamlingsdagen i august.

15 Tag med på Højskolen Marielyst 27/9-3/ Igen i år inviterer Sengeløse Mandagsaftener sammen med Sengeløse Nyt til en fælles tur på højskole. Turen er for alle beboere, medlemmer, venner og bekendte også uden for byen. Kurset er lavet specielt til os, og omtalen nedenfor er derfor ikke udførlig. Fristen for tilmelding er 1. maj. Tag nu med! Kursets overskrift er Strejftog på Sydhavsøerne, hvilket indbefatter en heldagsudflugt til Lolland. Bl.a. til bygningen af den nye Fehmernforbindelse, rundt om Maribosøerne (meget smukt naturreservat) samt besøg på Maribo Stiftsmuseum. Frokosten på Holeby Kro er med i prisen. Der vil bl.a. være foredrag om Lolland-Falsters historie, om Kaj Munk samt en række andre spændende emner. Dagen starter med frivillig morgengymnastik, vi har en festmiddag en af dagene, og der vil helt sikkert også blive arrangeret en koncert undervejs. Dette er kun nogle appetitvækkere om indholdet. Der vil naturligvis blive lavet et udførligt program, som sendes til deltagerne i god tid. Det skal her dog lige nævnes som et ekstra plus, at højskolen ligger kun 200 m fra Østfalsters kyst med Danmarks bedste badestrand og vidunderlig natur. Alle værelser er med eget bad og toilet, alt er i et plan (ingen trapper), og der er både teleslynge og trådløst netværk overalt på skolen. I første omgang kan vi disponere over 15 enkeltværelser og 5 dobbeltværelser altså i alt 25 pladser og det kan vi disponere over frem til 1. maj. Hvis vi bliver 20 personer eller flere, bliver prisen kr. pr. person i dobbeltværelse, inkl. kost og logi. (Enkeltværelses-tillæg er 375 kr.) Prisen er inkl. gratis bustransport fra Sengeløse til Marielyst og retur. Ankomst 27/9 ca. kl retur lørdag den 3/10 med afgang fra højskolen kl Tilmelding til Sengeløse Nyt, tlf (evt. på tlf.svarer) eller til Mandagsaftener v/ formand Poul Erik Sørensen, tlf Se evt. mere om denne type kursus på højskolens hjemmeside. https://hojskolenmarielyst.dk Brænde og træpiller Fyringsklar egebrænde sælges i løs vægt. Brændet kan afhentes, min 1.7 rm - eller leveres. Svenske træpiller i 16 kg sække eller i løs vægt, afhentning eller levering Lager 1 km fra Sengeløse. Anders Gøricke A/S Herringløse Mobil

16 Høje Taastrup Kommune tilbyder: Gratis kursus til alle, der venter barn. Skal I være forældre for første gang, ved I måske ikke automatisk en hel masse om spædbørn. Er I allerede forældre og venter måske jeres andet eller tredje barn, så er kurset en mulighed for at give jer selv tid og ro til at sætte fokus på det kommende barn i maven. På denne måde kan I komme godt fra start, når familien ændres og forøges med et nyt lille medlem. På "Klar til barn" får I indblik i spædbarnets forunderlige verden og kommer til at forholde jer til det forældreskab, I er på vej ind i både de gode stunder og de pressede situationer, der kan opstå for alle forældre med et lille spædbarn. Om kurset Kurset forløber over fire gange, og der vil blandt andet blive vist film og være oplæg fra både sundhedsplejersker og familievejledere. På kurset vil I møde andre kommende forældre, og der vil være god plads til, at I sammen kan diskutere og drøfte de enkelte oplæg, film m.m. På denne måde er kurset en oplagt mulighed for at få delt jeres tanker og erfaringer med andre, og samtidig opnå et indblik i hvor mange forskellige måder man kan være de gode forældre på. I kan tilmelde jer kurset nederst på siden eller finde kontaktoplysninger, hvis I har flere spørgsmål efter at have læst denne side. Temaer På de fire kursusgange er temaerne: 1. Barnet og forældreskabet. 2. Barnet i familien. 3. Barnet og det gode samvær. 4. Det gode børneliv. Hvem kan deltage? "Klar til barn" er et tilbud til ALLE kommende forældre både far og mor - også selv om I er forældre i forvejen. Hvis du skal være alene om barnet, kan du deltage alene, men du er velkommen til at tage en ledsager med. Vi anbefaler, at I tilmelder jer så tidligt som muligt, da første kursusgang tilstræbes at ligge i 20. til 24. graviditetsuge. Hvornår? "Klar til barn" er et fast tilbud i Høje-Taastrup Kommune, og der starter løbende nye hold. Kurset afholdes i tidsrummet De fire kursusgange foregår i grupper med op til 10 forældrepar/ enlige. De første tre kursusgange foregår under graviditeten og den sidste, når barnet er omkring 2½ måned gammel. Hvor foregår det? Kurset afholdes centralt i Taastrup. I vil få nærmere information, når I tilmelder jer. Lidt mere om indholdet Over de fire kursusgange vil I blive præsenteret for forskellige emner, som I skal forholde jer til og drøfte med fagpersonerne og de andre deltagere på kurset. På første kursusgang er det eksempelvis emner som: Jeres forventninger til det nye barn i familien, barnets udvikling, og hvordan man afkoder og forstår barnets signaler. Anden kursusgang indeholder emner såsom: Hverdagen med et nyt spædbarn i huset, realistiske forventninger til mål og drømme og muligheden for at hente hjælp og støtte hos familie og venner. Emnerne på den tredje kursusgang omhandler: Dine overvejelser om samværet med dit barn, og hvilke værdier du og din partners opdragelse af barnet skal bygge på. På den fjerde og sidste kursusgang er der fokus på, at jeres barn nu er kommet til verden. Vi vil tale om: Fødslen og den første tid med jeres baby, virkeligheden der melder sig med en nyfødt i familien, jeres roller som mor og far set i forhold til de forventninger og forestillinger, som vi drøftede på de tidligere kurser. Hvordan håndteres de pressede situationer, den manglende søvn, men ikke mindst hvilke sejre og glæder, I har oplevet med jeres barn? Koster det noget? Det er gratis at deltage i "Klar til barn". Tilmelding Tilmeld jer - kontakt sundhedsplejerske Hanne Gjølby for mere information. Mail: Tlf.: Tilmelding sker efter "først-til-mølle"-princippet da der er et begrænset antal pladser på hvert hold, der opstartes. Klinik for fodterapi Åbent mandage og fredage Trine Pehrson Statsautoriseret fodterapeut Hultoften 7, Sengeløse 2630 Tåstrup Tlf Terrasser, indkørsler og haveanlæg udføres Art Brolægning v. Erik Wildenradt, Hultoften 23, Sengeløse Tlf

17 Gudstjenester i Sengeløse Kirke 2. søndag efter påske 19. april kl Johannesevangeliet 10, Maria Rosted Smith 3. søndag efter påske 26. april kl Johannesevangeliet 16, Merry Lisbeth Rasmussen Bededag 1. maj kl & Konfirmationer Merry Lisbeth Rasmussen 4. søndag efter påske 3. maj kl Johannesevangeliet 16, 5-15 Merry Lisbeth Rasmussen Kirkebilen kører 5. søndag efter påske 10. maj kl Johannesevangeliet 23b 28 Maria Rosted Smith Kristi Himmelfartsdag 14. maj kl Konfirmation Merry Lisbeth Rasmussen 6. søndag efter påske 17. maj kl Johannesevangeliet 15, 26-16, Merry Lisbeth Rasmussen Kirkebilen bestilles senest dagen før hos sognepræst Merry Lisbeth Rasmussen på tlf.: Gudstjenester på Sengeløse Plejehjem Onsdag d. 15. april kl Tirsdag d. 19. maj kl Andagter på Bostedet Holme Onsdag d. 20. maj kl Konfirmationsdagen nærmer sig Så bliver det snart konfirmationsdag - den helt store festdag, hvor familien samles til fest med konfirmanderne med god mad og så selvfølgelig konfirmationsgaver. Det er en spændende dag, hvor vi fejrer, at konfirmanderne konfirmerer/bekræfter deres dåb. Dengang de blev døbt med vand og Helligånd, og på den måde blev kristne, var der nogen, der svarede på deres vegne. Til konfirmationsgudstjenesten skal de stå på egne ben og konfirmere, at de fortsat ønsker at være kristne. Som kristen i et multikulturelt samfund har konfirmanderne valgt et kristent ståsted i livet i forhold til Gud og mennesker og hele jordklodens ve og vel for den sags skyld. Og der er nok at tage vare på. Konfirmanderne er den næste generation, som skal tage ansvar for vort samfund og de værdier, vort samfund bygger på. Værdier som demokrati, ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, ligestilling imellem kønnene samt lige adgang til uddannelse og til at blive behandlet af vort sundhedsvæsen, uanset om man er rig eller fattig. I Vesten taler vi om, at mange af disse værdier er groet ud af det kristne trosgrundlag igennem århundreder, hvor enhver døbt skal færdes i verden i kærlighed til Gud, næsten og sig selv. Det kristne kærlighedsbud guider os i forholdet til det andet menneske uanset køn, race, religion eller politiske overbevisning. Alle mennesker er skabt i Guds billede, og skal som sådanne behandles som ligeværdige mennesker. Ikke alle kulturer og samfund har sådan et menneskesyn, hvor kvinder er ligestillet med mænd, hvor den fattige har de samme rettigheder som den rige, hvor den med de brede skuldre må bære de tungeste byrder, hvor den, der har mest, må betale for dem, der ikke har så meget. I Det Nye Testamente handler alle fortællingerne om Jesus Kristus. Han brugte det meste af sin tid på at være sammen med mennesker, der havde mistet retningen i deres liv alle dem udenfor, som dem indenfor ikke ville være sammen med. Dem som rangerede lavest i samfundet. Jesus vendte tingene på hovedet. Alt det, som betyder mest for mennesker som penge, magt og social status, betød ingenting i hans øjne. I Guds rige handler det ikke om at have flest penge, størst magt eller højest social status. I Guds rige handler det om helt andre ting som dette at elske Gud, næsten og sig selv. Det handler om tro og tillid. De værdier kan ikke måles i penge, men det er samtidig de værdier, der får det menneskelige frem i os mennesker og gør vore hjerter bløde, så de banker for medmennesket og hele klodens ve og vel. Med den kristne livstydning sendes konfirmanderne videre i livet i håbet om, at de vil passe godt på andre mennesker, på sig selv og på jordkloden i tro, håb og kærlighed. Merry Lisbeth Rasmussen Kirkelig vejviser Sognepræst Merry Lisbeth Rasmussen Sengeløse Præstegård Landsbygaden 70 Tlf Træffetid: Tirsdag, onsdag og fredag Torsdag Eller efter aftale Graver og kirketjener Mie Andersen Træffes tirsdag til fredag, kl. 8 16, Tlf Sekretær for sognepræsten Sus la Cour Alle henvendelser skal ske i præstens kontortid. Sognemedhjælper Trine May Knutzen Tlf.: Træffes i sognegården onsdag. Formand for menighedsrådet Henny Sørensen Tlf Sengeløse Kirkes Sognegård (Præstegårdens hovedbygning) Brug af lokalerne aftales med Merry Lisbeth Rasmussen på tlf Hjemmeside

18 .Konfirmationer Årets konfirmander skal konfirmeres på følgende hold: 1. maj kl Freja Fabiansson Haue Niklas Thillemann Villumsen Mathias Lund Olsen Mikkel Hornecker Agustsson David Falkenberg Lindtner Rasmussen Astrid Bardram Starup-Hansen Emilie My Vestergaard Andersen Josephine Pi Vestergaard Andersen Simon Sandberg Hansen 1. maj kl Emilie Cansandra Rygaard Mathilde Denja Jensen Mathilde Voss Larsen Julie Markland Mogensen Max Hove Dalby Lærke Bech Larsen Victor Koch Barslund Onsdagsklubben Næste gang vi ses i onsdagsklubben er onsdag d. 29. april. Dagens menu er lammefrikadeller med flødestuvet spinat Onsdag d. 20.maj: Koteletter og bacon i fad med løse ris. Onsdag d. 10.juni: Sommerfest i onsdagsklubben med åben grill og godt humør. Efter maden er der altid en kop kaffe og te og lidt kage. Hele måltidet koster 75 kr. samt 10 kr. for øl, vand eller vin. Onsdagsklubben er for enker, enkemænd eller singler, der gerne vil nyde et måltid mad i fællesskab med andre. Hvis du ikke har været med før, skal første gang måske være en af disse aftener? Du er altid velkommen, og vi kan garantere, at der er mange søde og lattermilde mennesker at snakke med. Tilmelding er altid nødvendig senest 2 dage før til sognepræst Merry Lisbeth Rasmussen på tlf.: eller på maj kl Jacob Thillemann Villumsen Simone Haukjær Jakobsen Frida Gedde Bendix Pedersen Mads Sebastian Sejr Hvas Mathias Luplau Cecilie Saxe Hansen Trine Bjørnberg Jensen Oliver Rokkjer Bevensee Mads Hartoft Line Petersen Jeanette Støckel Liam de Place Rahbek Emil Stenberg Klamer Helene Helga Hansen Frida Taggatz Ovesen Lise Frem Wolstrup Forny havemiljøet med belægningssten og fliser fra Frandsens Cementstøberi ApS Håndværkerbakken 1-3, Sengeløse hjemmeside: mail: * tlf.: Vi giver 10% i Sengeløse-rabat Sogneeftermiddag Denne sæsons sidste sogneeftermiddag inden sogneudflugten i maj måned er onsdag 29. april kl ved Aase Riis: Kunst. Natur. Tro - Vestjyske billeder. Et strejftog gennem Vestjylland, hvor den barske natur, de høje himle og det smukke og særegne landskab har været grobund for mange kunstnere. Malerne Niels Bjerre og Jens Søndergaard samt digteren Thøger Larsen indgår i foredraget. Det er som altid gratis at deltage og kirkebilen kører. Merry Lisbeth Rasmussen Meddelelse Fra lørdag d. 9. maj til onsdag d. 13. maj er sognepræsten ikke til stede i sognet. Der henvises til præsterne ved Taastrup Nykirke på tlf: For attester, navneændring og lignende henvises til præstens sekretær Sus la Cour på tlf.:

19 Kom med til Helsingør Domkirke og M/S Museum for Søfart Onsdag den 27. maj afgår bussen fra parkeringspladsen ved sognegården kl Turen går til Helsingør Domkirke og Museum for Søfart. Træblæserkvintet i Sengeløse kirke Søndag den 26. april kl Sengeløse Kirke er en del af Helsingør Stift. Roskilde Domkirke ligger jo geografisk meget nærmere på Sengeløse, men sognet og kirken hører som sagt under Helsingør Domkirke, og derfor synes Sengeløse Menighedsråd, at det er oplagt at invitere alle i sognet til en bustur til Helsingør. Rundvisningen i Domkirken begynder kl. 10:30 og varer en time. Herefter går turen på gåben til Café Chaplin, der ligger på Axeltorv: Det er en hyggelig tur gennem byens gader, siger formand for menighedsrådet, Henny Sørensen, og fortsætter: Vi kan ikke finde et lokale til at spise sandwich i Helsingør, men jeg er rigtigt godt tilfreds med aftalen, hvor vi spiser i Café Chaplin til en meget rimelig pris. I caféen er der aftalt brunch kl Efter frokost kører bussen til M/S Museum for Søfart. Museet er tegnet af det verdenskendte arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group, og deltagerne møder her en farverig verden med stribevis af udstillinger, der fortæller om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer i fortid og nutid. Kirker og skibe har noget med hinanden at gøre. Kirkens store rum kaldes skibet, og i mange kirker er der ophængt et skib. Det er der ikke i Sengeløse Kirke, men oplevelsen på Museum for Søfart kan ikke undgå at fascinere, for museet ligger nede under vandet. Museet har gode adgangsforhold, hvis man er dårligt gående. Eftermiddagskaffen indtages på Café Hammermøllen, hvorefter bussen kører tilbage til Sengeløse med forventet ankomst kl Turpris: 200 kr. (Drikkelse til frokost betaler man selv) Tilmelding til: Henny Sørensen senest fredag d. 20. maj på eller på mob / nr Den fremadstormende blæserkvintet Emanon, med de i Sengeløse så velkendte Steinaa søstre i spidsen, giver den 26. april koncert i kirken. Den meget roste og meget aktive kvintet, etableret i 2009, har de senere år være uhyre aktive og spillet i mange forskellige sammenhænge. De har spillet så vel gammel som ny musik, det sidste ofte i samarbejde med komponistforeningen Komvest, hvor de har uropført værker af foreningens medlemmer i forskellige kirker på Sjælland. Kirkens organist og korleder har endvidere haft fornøjelsen af at arbejde sammen med de dygtige unge musikere omkring Michael Bojsesens morsomme værk: Kjærestefolkene i nye klær, for kor og blæserkvintet. Kvintettens repertoire spænder, som det kan forstås bredt, og der venter publikum en spændende koncert, hvor kvintetten er med til at markere den danske national komponist Carl Nielsens 150 års dag ved at spille hans meget kendte blæserkvintet. Ved koncerten opføres endvidere værker af: Ligeti og Ibert. Torben H.S. Svendsen Sommerkoncert i Sengeløse kirke Søndag den 31. maj kl. 16 holder Sengeløse kirkes kor sommerkoncert. Ledsaget af et lille orkester samt to solister, vil det udvidede kor synge Vivaldi: Gloria, samt andre perler for kor og orkester. Mere i næste nummer af Sengeløse Nyt. Menighedsmøde Søndag d. 17. maj afholder Sengeløse Kirkes menighedsråd det årlige lovpligtige menighedsmøde for alle i sognet. Mødet er kl efter gudstjenesten og finder sted i sognegården. Menighedsrådet består af 6 valgte medlemmer og 1 født medlem, som er sognepræsten. Menighedsrådet repræsenterer alle sognets indbyggere. På menighedsmødet har enhver mulighed for at stille spørgsmål til menighedsrådets arbejde. Alle er selvfølgelig velkomne. BRENDSTRUP REVISION ApS HÅNDVÆRKERBAKKEN 17 SENGELØSE 2630 TAASTRUP JØRN BRENDSTRUP Reg. revisor TELEFON TELEFAX

20 795,-

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 8.30 16.00 Faste aktiviteter på Vestergården EFTERÅRET 2015 Mandag: : Madgruppe

Læs mere

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Vellykket loppemarked i Lyset SOS børnebyerne fik overskuddet... Glimt fra sommerfest og loppemarked Renovering af hovedtrappe Valby Kino Indkaldelse til generalforsamling

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Krejbjerg - Nyt April 2015

Krejbjerg - Nyt April 2015 Krejbjerg - Nyt April 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn FÆLLESSPISNING Fredag, den 17. april kl. 18.30 er der forårsfællesspisning i Krejbjerg Forsamlingshus. Madholdet er i forårshumør

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

OSTED IDRÆTSFORENING NYHEDSBREV NR. 93 8. MARTS 2015

OSTED IDRÆTSFORENING NYHEDSBREV NR. 93 8. MARTS 2015 Nyheder og informationer fra Osted Idrætsforening Side 1 af 6 Indhold 1. OIF INVITERER TIL GRATIS PØLSE OG OSTEBORD... 1 2. AFDELINGSGENERALFORSAMLINGERNE... 2 3. NYE TILTAG I BADMINTONAFDELINGEN... 2

Læs mere

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1 November 2010 Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur Side 1 Bestyrelsen i Kærby Landsbylaug: Formand: Næstformand: Lasse Hansen, Tina Jørgensen

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00.

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00. Plejecenter Skovvænget April 2015 har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes i cafeen kl. 16.00. I dette nummer: skriver 1 Fødselsdage mv. Skovvængets venner Bruger/ pårørende

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Sportsuge program 2016

Sportsuge program 2016 Sportsuge program 2016 Onsdag d. 8. juni 2016 19.00 Banko i Lyne Hallen Fredag d. 10. juni 2016 17.00 Teltet/baren åbner 18.00 Nem og billig aftensmad * 18.30 Fodbold serie 1 19.00 Tour de Lyne* 21.00

Læs mere

KØLKÆR/FASTERHOLT S. G.

KØLKÆR/FASTERHOLT S. G. i Kølkær 3. juni - 7. juni 2014 KØLKÆR/FASTERHOLT S. G. og I. Velkommen til endnu en byfest i Kølkær. Landsby med vilje. Tirsdag den 3. juni 2014 Byfesten starter med fællesspisning i hallens cafeteria.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Fødselsdagsgildehal Lørdag 06/09/2015 med efterfølgende gildeudflugt

Fødselsdagsgildehal Lørdag 06/09/2015 med efterfølgende gildeudflugt Gildenyt Sct. Georgs Gildet i Hadsten September 2015 www.sctgeorg-hadsten.dk Fødselsdagsgildehal Lørdag 06/09/2015 med efterfølgende gildeudflugt Vi mødes til fødselsdagsgildehal Lørdag 06/09/2015 kl.

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

for Lyne Sogn November 2015

for Lyne Sogn November 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn November 2015 Indhold: * Lyne Kirke: diverse, Arrangémenter * Lyne Friskole: Åben hus * Vennekredsen: Bankospil * Skulptur: *

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon S K O L E N Y T Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes Francis Bacon Vildbjerg Skole November 2011 November 2011 1. Åbent hus for forældre 3.A skole/hjem

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Oktober 2015 ÅRSMØDE SOMMERENS HOLD

Oktober 2015 ÅRSMØDE SOMMERENS HOLD Oktober 2015 ÅRSMØDE SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 22220668 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161 MEDLEM Lone

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie,

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie, Nyhedsbrev Marts 2011 Kære alle WS ere med familie, Fastelavn er mit navn.. Fastelavn er just overstået og straks er tankerne i årsmøde planlægning. 2011 er for Dansk forening for Williams Syndrom et lidt

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 1 Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 290 I al sin glans nu stråler solen 291 Du som går ud 294 Talsmand 42 I underværkes land jeg bor En mand kommer gående hen ad vejen, han er på vej til Nidaros,

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Oktober 2009 21. ÅRGANG

Oktober 2009 21. ÅRGANG Oktober 2009 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...75 83 83 90 / 26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

FALKEPOSTEN. november

FALKEPOSTEN. november FALKEPOSTEN november 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Vores medlemmer har deltaget i en masse cykel løb. Af de fineste resultater kan nævnes:

Vores medlemmer har deltaget i en masse cykel løb. Af de fineste resultater kan nævnes: Mountainbike Club Vejle CVR.: 34151830 (Gammelt cvr: 30436245) Generalforsamling tirsdag d. 4. februar 2014 Sted: Klublokalerne Til stede: 30 medlemmer og bestyrelsen 1. Valg af dirigent Til dirigent blev

Læs mere

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Siden sidst Torsdag den 19 januar var der foredrag i Friskolen hvor tidligere højskolelærer Per Sonne fortalte om Frithof Nansen der krydsede Grønlands indlandsis.

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB TEMA: Kærester 2. årgang Nr. 2 Juni 2016 mener: Vi unge med særlige behov bestemmer selv, om vi vil have en kæreste. Vi bestemmer selv, hvem vi har sex med. Vi bestemmer selv, hvem

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Humor, glæde og sundhed i samarbejde med Gladsaxe kommune

Humor, glæde og sundhed i samarbejde med Gladsaxe kommune Humor, glæde og sundhed i samarbejde med Gladsaxe kommune Kursus 23 fra 16/10 til 22/10 2016 SØNDAG 16/10 Kl. 14.30 Kl. 15.00 Kl. 16.30 17.15 Kl. 18.00 19.00 Kl. 19.30 Modtagelse / Jannie Lehmann, Christian

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke Så er der nu mulighed for, at du kan udfolde din kreative sider. I cafémiljø mødes vi hver 2. mandag (ulige uger) fra kl. 19.00-21.30. Hanne Friberg og Sanne Nielsen

Læs mere

Forkyndelsesmateriale om Helte

Forkyndelsesmateriale om Helte Forkyndelsesmateriale om Helte Overordnet forløb: Oplæg til Tema Sang M&L nr. 23 Voxpop Menneskesøn fra Tarzan Heltestationen Refleksion Bøn Sang M&L nr. 86 Oplæg til tema (1 min) Fortælleren kommer ind

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere