Arrangements oversigt 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arrangements oversigt 2015"

Transkript

1 Arrangements oversigt 2015 I dette hæfte er alle Kyst- og Fjordcentrets offentlige tilbud beskrevet, og under de 4 lokaliteter er ture / events beskrevet. Praktiske oplysninger Det er Kyst- og Fjordcentret der driver de 4 besøgssteder: Klithuset, Blå Flag Center Grenaa, Klitten 1, 8500 Grenaa Tlf Rullende naturformidling på Nordkysten, Tlf Blå Flag Station Fjellerup strand, Klitvej 5, 8585 Glesborg Tlf Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Tlf / Vi er desuden til stede på Instagram og LinkedIn Norddjurs kommune yder et driftstilskud til naturformidlingen.

2 Månedens tur 2015 Norddjurs Kommune og Kyst- og Fjordcentret tilbyder igen i 2015 et væld af spændende arrangementer med fokus på især kysterne. Nærværende oversigt er udarbejdet i februar måned og der vil løbende ske justeringer og ændringer i det planlagte, ligesom der løbende vil komme flere arrangementer til. På vores hjemmeside vil man kunne se det aktuelle program og tilmelde sig nyhedsbreve. Ved at følge os på vil man løbende blive direkte opdateret. Man er altid velkommen til at ringe til os på April Cykeltur på Nordkysten Lørdag d. 25. april Mere information følger. Medbring: cykel, kaffe og madpakke og evt. kikkert. Cykeltur og Fugletræk - Søndag den 26. april Mere information følger. Medbring: cykel, kaffe og madpakke og evt. kikkert. Maj Slanger og krybdyr i klitten ved Grenaa strand Tidsramme: torsdag d. 21. maj kl Mødested: Klithuset, Klitten 1, 8500 Grenaa Tag med naturvejlederen på opdagelse i klitterne ved Grenaa strand. Hvis vi er heldige og stille kan vi opleve hugorme der tager solbad, samt opleve firben og andre spændende dyr der også holder af at være i klitterne. Tag aftenkaffen med. Juni Kanotur på Grenaaen Tidsramme: torsdag d. 18. Juni kl Mødested: Gasværksvej, 8500 Grenaa Vi giver en basal instruktion i det at padle en kano, hvorefter vi padler til Enslevsgården. Her tænder vi bål, og så skal vi tilberede mad på bål sammen med personale fra Kyst- og Fjordcentret samt lokale politikere. Har man lyst til at ro med i egen kano eller kajak, så er man meget velkommen. Det er endvidere muligt at gå eller cykle til Enslevgården. Tilmelding er nødvendig senest tirsdag d. 16 juni kl. 12 på tlf Man skal her oplyse om man skal have plads i en kano, eller om man kommer til Enslevgården på anden vis. Der opgræves en symbolsk betaling for mad og drikke. Den store kystvandring Klinteetapen fra Grenaa til Fjellerup med overnatning i Gjerrild torsdag d. 25. Juni til fredag 26. juni Startsted: Klithuset, Klitten 1, 8500 Grenaa kl Slutsted: Blå Flag station Fjellerup, Klitvej 5, 8585 Glesborg kl. 14 med busafgang til Grenaa.

3 Turen starter ved Klithuset i mellem kl og Der vil være information om, hvad man skal se efter på første etape. Herefter går man på egen hånd til Fornæs fyr ca. 6,5 km hvor der i tidsrummet til vil være en formidler til stede, som vil fortælle lidt om Fornæs og den næste strækning. Næste opsamlingssted er ved Sangstrup Klint, hvor der igen vil være direkte formidling i tidsrummet Ved Sangstrup serveres en forfriskning. Der overnattes i Gjerrild på campingpladsen, i shelters, på vandrehjemmet eller på Gjerrild kro. Der kan bestilles aftensmad og morgenmad direkte på overnatningsdestinationerne. Dag 2 starter i tidsrummet mellem 9.00 og 9.30 og første formidlingspunkt er Bønnerup havn i tidsrummet mellem og 12.00, der serveres frokost i Bønnerup. Turen afsluttes på Blå Flag stationen i Fjellerup, og man skal være fremme senest kl Tidspunkterne er udregnet efter en gå hastighed på 4,5 km/t. Det vil også være muligt at cykle eller ro i kajak. Praktiske oplysninger Bagagen flyttes fra Grenaa til Gjerrild og retur til Grenaa. Transporten mellem Fjellerup og Grenaa sker i bus. Pris: 500,- plus overnatning og forplejning Juli se særskilt program August Den store kystvandring Klinteetapen fra Grenaa til Fjellerup med overnatning i Gjerrild Torsdag d. 27. august Fredag den 28. August kl Startsted: Klithuset, Klitten 1, 8500 Grenaa. Slutsted: Blå Flag station Fjellerup, Klitvej 5, 8585 Glesborg kl. 14 med busafgang til Grenaa. Turen starter ved Klithuset i mellem kl og Der vil være information om, hvad man skal se efter på første etape. Herefter går man på egen hånd til Fornæs fyr ca. 6,5 km, hvor der i tidsrummet til vil være en formidler til stede, som vil fortælle lidt om Fornæs og den næste strækning. Næste opsamlingssted er ved Sangstrup Klint, hvor der igen vil være direkte formidling i tidsrummet Ved Sangstrup serveres en forfriskning. Der overnattes i Gjerrild på campingpladsen, i shelters, på vandrehjemmet eller på Gjerrild kro. Der kan bestilles aftensmad og morgenmad direkte på overnatningsdestinationerne. Dag 2 starter i tidsrummet mellem 9.00 og 9.30 og første formidlingspunkt er Bønnerup havn i tidsrummet mellem og 12.00, der serveres frokost i Bønnerup. Turen afsluttes på Blå Flag stationen i Fjellerup, og man skal være fremme senest kl Tidspunkterne er udregnet efter en gå hastighed på 4,5 km/t. Det vil også være muligt at cykle eller ro i kajak. Praktiske oplysninger Bagagen flyttes fra Grenaa til Gjerrild og retur til Grenaa. Transporten mellem Fjellerup og Grenaa sker i bus.

4 Pris: : 500,- plus overnatning og forplejning September Naturens dag søndag den 13. September kl Naturpark Randers fjord - Tour de Hotspots Oplev de 5 hotspots i Naturparken fra en kano eller kajak. Vi starter i Allingåbro og ender i Udbyhøj, man kan stoppe ved Voer Færgested. Turen er ikke for begyndere. Der kan lejes kanoer af Fjordcentret og kajakker af Voer Færgesteds kajakklub. Der koordineres transport tilbage til startstedet mod en beskeden betaling. Dette kræver dog tilmelding. De 5 hotspots beliggende i Norddjurs kommune er Allingåbro, Dammene i rørskoven, Voer Færgested, Kanaløen og Udbyhøj. Afstanden fra Allingåbro til Voer Færgested er 12 km Afstanden fra Voer Færgested til Udbyhøj er 12 km Den store kystvandring Klinteetapen fra Grenaa til Fjellerup med overnatning i Gjerrild Lørdag d. 27. september Søndag den 28. september Startsted: Klithuset, Klitten 1, 8500 Grenaa kl Slutsted: Blå Flag station Fjellerup, Klitvej 5, 8585 Glesborg kl. 14 med busafgang til Grenaa. Turen starter ved Klithuset i mellem kl og Der vil være information om, hvad man skal se efter på første etape. Herefter går man på egen hånd til Fornæs fyr ca. 6,5 km, hvor der i tidsrummet til vil være en formidler til stede, som vil fortælle lidt om Fornæs og den næste strækning. Næste opsamlingssted er ved Sangstrup Klint, hvor der igen vil være direkte formidling i tidsrummet Ved Sangstrup serveres en forfriskning. Der overnattes i Gjerrild på campingpladsen, i shelters, på vandrehjemmet eller på Gjerrild kro. Der kan bestilles aftensmad og morgenmad direkte på overnatningsdestinationerne. Dag 2 starter i tidsrummet mellem 9.00 og 9.30 og første formidlingspunkt er Bønnerup havn i tidsrummet mellem og 12.00, der serveres frokost i Bønnerup. Turen afsluttes på Blå Flag stationen i Fjellerup, og man skal være fremme senest kl Praktiske oplysninger Bagagen flyttes fra Grenaa til Gjerrild og retur til Grenaa. Transporten mellem Fjellerup og Grenaa sker i bus. Tidspunkterne er udregnet efter en gåhastighed på 4,5 km/t. Det vil også være muligt at cykle eller ro i kajak. Pris: : 500,- plus overnatning og forplejning Klinterne med fossiler Søndag den 20. september i tidsrummet 10 til 13 er der naturvejleder ved Sangstrup klint. Kom og få et indblik i klintens spændende historie der strækker sig gennem mere end 65 mio år. Vi medbringer diverse undersøgelsesværktøjer og lupper. Vi medbringer også et teleskop til fugle og vindmøllekig. Tag gerne madpakke og kaffe med.

5 Oktober Svampetur i Mejlgårdskoven med udgangspunkt fra blå flag i Fjellerup Vi mødes og organiserer samkørsel til et spændende svampested. Vi fortæller om hvilke svampe vi leder efter og om svampenes biologi. Vi går derefter på svampejagt i 2 timer, hvorefter vi kører tilbage til Blå Flag centret. Her laver vi svampeudstilling og tilbereder de bedste af dem. Medbring kurv, kniv og evt. svampebog, samt en 20 er til chaufførerne. November Fuldmåneaften Onsdag d. 25. November Det er Fuldmåne, og vi inviterer til at se månen gennem vores stjernekikkerter. Vi er klar til at se på månen og udpege nogle af de mest tydelige stjernebilleder i tidsrummet fra Arrangementet foregår i samarbejde med Norddjurs kommune. Flere oplysninger om arrangementet ved Carsten Enemark på December Stjerneskud Aftentur med stjerneskud Søndag d. 13 december kl på P-pladsen, spisning mod forudbestilling kl Oplev meteorsværmen Geminiderne der giver mulighed for at se på endog rigtig mange stjerneskud. Selve arrangementet starter kl. 19 og varer ca. 2 timer. Der er ikke lagt op til en lang gåtur, hvis det er stjerneklart, for så handler det om at se stjerneskud, og også få udpeget nogle af de store og flotte stjernebilleder. Det vil være muligt, at starte arrangementet allerede kl. 18 med spisning af Stjerneskud. Såfremt man ønsker at deltage i dette, skal man ringe på og tilmelde sig senest torsdag d. 10. december kl. 14. Prisen er 125,- som dækker stjerneskud, en øl eller vand samt kaffe under stjernekiggeriet. Arrangementet foregår i samarbejde med Norddjurs kommune. Flere oplysninger om arrangementet ved Carsten Enemark på

6 Fjordcentret Her er kun omtalt de Skrubbelaugets underlaug, samt enkeltstående offentlige arrangementer. Alle Fjordcentrets daglige tilbud kan ses i et særskilt hæfte. Alle vores tilbud kan ligeledes findes på En del er til download og ligger som printklare pdf-filer. Pileflet Pilefletterne mødes den og 5 onsdag om måneden for at flette pil og erfaringsudveksle omkring deres hobby. Pilefletterne deltager også aktivt i dyrkning og høstning af pil på Fjordcentret. Pilefletterne er kommet godt fra start, og vi er i øjeblikket ca. 10 aktive flettere. Har du også lyst til at flette pil på Fjordcentret, skal du bare møde. Her er plads til både nybegyndere og erfarne flettere! Uldtanter Uldtanterne mødes den 2. onsdag i måneden. Der eksperimenteres meget med de forskellige teknikker. Er du med i en af onsdagsgrupperne skal du være med i Skrubbelauget. Sivflet Sivfletterne mødes den 4. onsdag i måneden. Der eksperimenteres meget med de forskellige teknikker. Er du med i en af onsdagsgrupperne skal du være med i Skrubbelauget. Team1, en gruppe af primært mænd som er under opstart med udendørsaktiviteter og vedligehold. Sildedag søndag d. 26. April i tidsrummet Fuglene synger, græsset gror, bølgen den blå lokker og Fjordcentret ved Voer Færgested hejser atter flaget. Fra 26. april til 31. august har vi åbent alle dage, det markerer vi med vores traditionsrige Sildedag som i år er den sidste søndag i april. Vi vil vi røge og planke sild, dele smagsprøver ud til vores gæster, give gode råd til det at fange, rense og tilberede sild. Men det er ikke gjort med det, vores gæster kan også selv prøve lykken enten fra bredden og fiske ud i kanalen eller fra en af Fjordcentrets joller. Sildefiskeri er sjovt og aktivt fiskeri, og rammer du stimen handler det om at stoppe, mens du stadig har lyst og energi til at rense din fangst, for sild kan ikke genudsættes. Fjordcentret er jo meget mere end fiskeri, det er også aktive oplevelser for hele familien og vi har aktiviteter på land og på vand. Vores vandaktiviteter omfatter altid (når vejret tillader det) motorjoller, bygning af tømmerflåder, kanosejlads og tur i waders. Ved særlige lejligheder tilbyder vi også ture i vores store gummibåd Havørnen og naturvejledning fra havkajak. Aktiviteterne på land udbygges også løbende, og der er i år helt ny Vandlegeplads og store Lavuer. Naturligvis de kendte aktiviteter med vandraketter, rørebassiner, gpsjagter, kanosejlads, stenslibning, rebslagning og aktiviteter med ild og mad. Der er nok at gå i gang med, og aktiviteter for hele familien. Vi laver desuden naturvejledning i hele kommunen, og Blå flag aktiviteter i Fjellerup og i Grenaa. Se mere

7 på kalenderen på vores hjemmeside. Vi glæder os til forårets og sommerens glade naturaktiviteter. Sikkerhedsopdatering 27. april Med forårets komme lokker atter vandet til aktivitet. På Kyst- og Fjordcentret har vi altid gjort en dyd ud af sikkerheden. Det forekommer os helt naturligt, at vi skaber en god kultur om vores aktiviteter hvor sikkerheden er tænkt ind fra start til slut. Derfor har vi hygiejne certifikater, 12 timers førstehjælpskursus, og diverse maritime kurser. Men det er ikke gjort med det, man kan have nok så fine papirer, men det hjælper ikke hvis ikke man også bruger hovedet. Nogle færdigheder er man desuden nød til at holde vedlige, det gælder blandt andet redninger i forbindelse med vandaktiviteter. Vi inviterer derfor til, at interesserede kan deltage i eller overvære vores årlige sikkerhedsopdatering. Dagen starter i Fjordcentrets Naturværksted, her vil programmet blive gennemgået, derefter går vi til omklædning og flytter kanoer, kajak og joller ned til Voer Færgeleje. Her er der gode tilskuerfaciliteter og samtidig gode forhold til redningsøvelser. Der er ingen forudsætninger for at være tilskuer, men vil man være deltager kræver det lige en snak med Carsten Enemark. I waders skal vores instruktører prøve at vælte, både forlæns og baglæns, og muligvis også prøve fra båd selvom vores instruktører aldrig sejler i waders. I kanoerne skal der øves redninger med assistance fra kajak, kano og joller. Endelig laver vi mand over bord øvelse fra en jolle. Flere oplysninger ved Carsten Enemark på / ce@kystogfjordcentret.dk Fjordens og Kystens dag søndag d. 10. maj Vi har åbent fra 9.30 til Formiddagskaffe i fjorden, der er rundstykker til alle i waders og til folk i kajak. I samarbejde med Beredskabet på Djursland vil der dagen igennem være forskellige aktiviteter ved færgestedet med fokus på redninger. Få pudset din selvredning / makkerredning af i kajak. Er det længe siden du sidst har prøvet en redning i din havkajak så tag imod vores tilbud om at få din redning pudset af så du er klar til sæsonen på vandet. Du kan medbringe din egen kajak eller du kan låne en af vores. Hele dagen vil der være forskellige arbejdende værksteder. Der er gratis adgang til Fjordcentret denne dag, men deltagelse i aktiviteterne på centret fordrer billet. I Fjellerup er Blå Flag stationen åben fra Indvielse af Maritim oplevelsesplads i Bønnerup fredag den 15 maj Norddjurs kommune og Destination Djursland har i fællesskab skabt en maritim oplevelsesplads på trekanten ved Bønnerup havn. Skt. Hans aften på Fjordentret Tirsdag den 23. Juni fra Skt. Hans aften skal fejres i festligt lag sammen med glade mennesker. Gode traditioner er værd at holde fast i og videre udvikle. På Fjordcentret har vi tradition for at tænde op i grillen, i fællesskab tænde bål, høre et inspirerende menneske holde tale og synge nogle af de flotte danske sange. Vi griller koteletter og pølser, og vi har 80 madbilletter á 75,-

8 Det er en fordel at bestille på forhånd. Du må også gerne tage din egen madkurv med. Bålet tændes kl Fjordens friske fisk Dagen før I kommer, sætter vi garn til jer, som vil stå og fiske hele natten. Det er disse garn, vi nu i fællesskab skal ud for at røgte. Vi er med for at give den optimale oplevelse. Større børn og voksne kan selv bjærge garnene, mens mindre børn må vente, til de bliver store og stærke nok til at kunne trække garnene ombord. Når garnene er ombord, er vi nu klar til at pille fisk og krabber ud af garnene, og her kan alle være med, uanset alder. Alle fisk måles på målebrættet, og undermålere sættes forsigtigt tilbage i fjorden. Resten tages med til Fjordcentret. De friskfangede fisk flyttes til et stort rørebassin til senere brug. Efter en kort pause starter vi nu på den næste fase. Fiskene skal atter fanges, men denne gang med fingrene. Alle modtager en grundig instruktion i at rense og flå de fangede fisk. Personer under 18 år får ikke lov til at skære i levende fisk, og voksne kun efter instruktion. Men alle er med til at rense og flå fisken. Fiskene tilberedes over bål i folie, som plankede eller i røgeovnen. Fiskeri er naturligvis en slags lotteri, og vi kan ikke garantere fangst hver gang. Men selve sejlturen på fjorden er også en oplevelse og nydelse. Offentlige garnture - tirsdage og torsdage i uge 26 til og med uge 35 med start kl Pris: Aktivitetsbillet +50,- kr. pr. person (inkluderer entré til centret til en hel dag med fantastiske oplevelser). Selve sejlturen varer ca. 45 minutter. Sivhøsttur Mandag d. 20. juli med start kl Tag med på årets sivhøsttur. Vi sejler i de små joller til Grund fjord for at høste Søkogleaks. Selve sejlturen tager ca. 45. minutter. Vel ankommet ved "Sivene" spises den medbragte madpakke og der fortælles lidt om selve høsten, vejringen, opbevaringen med mere. Derefter høster vi i et par timer, hvorefter vi returnerer til Fjordcentret. På sejlturen hjem kan den medbragte kaffe nydes. Pris. 150,- (Medlemmer af Skrubbelaget: gratis) Den enkelte deltager kan få 2 neg siv med hjem. Tilmelding er nødvendig og sker på tlf senest fredag d.17. juli. kl 12.00

9 Blå flag station Fjellerup Livet på det lave vand I tidsrummet mellem 10 og 11 udleveres grej af forskelligt art til vores gæster, de får alle samme besked at når klokken nærmer sig 11 vil naturvejlederen komme ud forenden af broen og være med til at se på dagens fangst. Noget af fangsten sættes forsigtigt tilbage i havet, mens andre dele af fangsten tages med op til Blå Flag stationen. Hvis der er mange rejer tænder vi bål og nyder friske bålstegte rejer. Aktiviteten er gratis. Snorkling Livet under havets overflade er superspændende og opleves fantastisk set gennem en dykkemaske, og har man snorkel på kan man forlænge sit ophold i havet og holde øje med noget spændende dukker op som man ikke vil mindst øjenkontakten til. Gæsterne starter med at tage en våddragt på, finde maske og snorkel og finner i rette størrelse. Derefter begiver vi os i samlet flok ud mellem 1. og 2. revle, her er ofte kun 30 cm dybt og derfor et ideelt sted at starte. Finnerne placeres på broen. Introduktionen starter med at vi snakker om hvad vårdragten gør, derefter tager vi masken på, viser hvordan vi tømmer den hvis der er kommet vand i den. Kigger ned og fortsætter med snorklen, den fylder vi også med vand, og viser hvordan den bliver tømt med et lille blæs. Allerede på det helt lave vand vil vi ofte være omgivet af rejer og bundlevende småfisk, og dermed er oplevelsen allerede startet på 30 cm vand. Deltagerne snorkler ind til broen og tager finnerne på. De kan nu enten svømme ud mellem 2. og 3. revle eller gå derud. Vælger de at gå vil de opleve at det er lettest at gå baglæns. Vi fortæller også om hvordan benene skal bevæges for at udnytte finnerne optimalt. Inden gæsterne slippes viser vi dem hvordan de lettest dykker ned, og så skal de bruge deres kunnen i at tømme deres snorkel mens de ligger i vandet. Når alle er trygge ønsker vi dem god fornøjelse. Det er en betalingsevent, som koster 100,- og prisen dækker eventen og giver ret til at låne udstyr en uge frem. Gæsterne skal gøres opmærksomme på hvis vi har snorkling ved Bønnerup eller Sangstrup i nær fremtid. Kajak En kajak er en lille båd man tager på og giver muligheder for store naturoplevelser. En del af vores værdigrundlag er at sikkerhed er en fuldstændig og naturligt ingeret del af alle vores tilbud. Derfor vil vi gerne introducere vores gæster til det helt basale i kajakroningen, nemlig det at kunne redde andre hvis man vælter. Gæsterne iføres våddragt (også om sommeren) og svømmevest og kajakken bliver gennemgået. Vi viser hvordan man holder en pagaj og hvordan man kommer i kajakken fra strandbredden. Herefter er det gæstens tur, ofte vil der allerede her ske kæntringer. Deltagerne parres sammen 2 og 2, og hvert makkerpar tager 1 kajak med ud på ca. 1 meter vand. Her demonstreres hvordan man kommer ud af kajakken både med og uden skørt. Makkerredningen bliver introduceret og gennemgået et par gange under vejledning. Vi vælger at have folk i vandet der kan holde kajakkerne på plads og samlet under den første del af eventen. Når alle har forstået hvad de skal, så kan alle komme i kajak. Det handler først og fremmest om redninger og basale styretag. Derefter kan deltagerne afhængig af vejret få lov til at ro en tur. Gæsterne skal gøres opmærksom på hvis vi har en guidet tur i nær fremtid. Alderskrav minimum 12 år. Børn skal være ifølge med en voksen, er børnene i alderen er forholdet 1:1, er børnene mellem kan 1 voksen godt have flere børn med.

10 Det er en betalingsevent, som koster 200,- og prisen dækker eventen og giver ret til at låne udstyr en uge frem. Blå Flag center Grenaa Krabbesuppetur fra Hav til Mav Stranden og det lave vand byder på mange lækkerier. Turen starter derfor med et kort oplæg omkring rørebassinet hvorefter det er tur til indsamling. Der indsamles krabber, rejer, snegle, frisk tang mm. Tilbage i Klithuset bliver der fortalt lidt basal biologi hvorefter selve madlavningen går i gang. Eventen sluttes af omkring bålet med Dagens unikke suppe. Der kan serveres en eller anden form for brød til. GPS tur Grenaa plantage ligger lige i vores baghave med rig mulighed for at tage på opdagelse, og det gælder året rundt og stort set på alle tidspunkter. Vi har en række faste gps-punkter, og dermed også en række forskellige ruter og tema. Fortæl naturvejlederen hvad i godt kunne tænke jer, så vil han eller hun forsøge at opfylde jeres ønske. Vi giver naturligvis en grundig instruktion i brugen af en håndholdt gps. Livet på det lave vand Efter et kort oplæg omkring rørebassinet er det tid til, at tage på ekspedition, her udforskes lavvandsområdets rige dyreliv. Med waders, ketsjere og evt. vodtrækning kan man fange snegle, muslinger, vandmænd, rejer, krabber og småfisk. På en god dag ved kysten fanger vi ofte over 25 forskellige arter. Akvarier, oversigtsduge og bestemmelsesnøgler over de fundne dyrearter tages med ned på Grenaa strand. I bestemmer selv om dagens fangst skal ende i suppegryden eller i akvarierne. Det aftales med naturvejlederen på forhånd. Kanotur på Grenaaen Midt i hjertet af Grenaa ligger Gasværksvej hvor vi har vores kanoer liggende. Kanoerne er monteret med 2 eller 3 faste sæder og i depotet er der løse sæder. Det er også i depotet at man finder padler og ikke mindst de obligatoriske redningsveste. Kanoerne lejes ud på dagsbasis til turister på almindelige udlejningsvilkår. Kanoerne kan også lejes af skoleklasser og bruges af Kyst- og Fjordcentret som en del af vores tilbud. Er vi med er det at betragte som erhvervsmæssig sejlads og dermed skal vi overholde vores Sikkerhedsinstruks. Skoleklasser der lejer kanoerne af os, uden at vi er med, skal have udarbejdet deres egen sikkerhedsinstruks. Gæsterne informeres om dagens program, inddeles i fornuftige kanohold og når redningsvesten er på kan kanoerne sættes i vandet. Inden dette sker er der udpeget et mødested, og de mest basale kanotag er demonstreret. Vigtigst af alt er dog at gruppen skal være sammen i makkerpar. Der padles til Enslevgården. Her er der tid til pause. Ofte vil vi have noget brænde og bålgrej med, men undertiden har vi andre planer. Fra man sætter i gang til at Enslevgården er nået skal man regne en god time. Pausen på Enslevgården tager hurtigt også en time, især hvis der skal tændes bål og bages pandekager samt spises madpakker. Turen hjem er medstrøms og tager ikke helt så lang tid. I juli måned er der en periode hvor der skæres grøde og dermed opsat grødespærring. Det giver lidt ekstra udfordringer.

11 Rullende naturformidling Sangstrup Klint Karlby & Sangstrup Klinter fremtræder som meget flotte kystklinter. Det underste lag af Danskekalken, Bryozo-kalken, når her helt op til overfladen. Der er gjort betydelige flintefund fra stenalderen. Der er mulighed for at finde fossiler. Vi er tilstede og har lidt grej med så vi kan se nærmere på klinten og de fossiler vi og vores gæster finder. Sangstrup er også smuk under vandet. Har du prøvet at snorkle før så tag dit grej med, har du ikke snorklet før, så anbefaler vi en introduktion til snorkling på Blå Flag stationen i Fjellerup. På udvalgte dage kan du følge med naturvejlederen ud og ned i vandet. Se den aktuelle kalender eller ring på / Sangstrup er desuden en god fiskelokalitet så husk dit fiskegrej. Bønnerup Bønnerup marina og strand byder på flere forskelige oplevelser og vi er tilstede forskellige steder fra gang til gang, dog efter fast plan. Trekanten under møllerne. Vi er her i den ydre del af havnen og en smule mere påvirket af dønninger. Vi har fangstnet og spande, og fangsten kan vi se på i vores store krabbetrailer, her er der også forskelligt undersøgelsesudstyr. Har du snorklet før er det oplagt at prøve at snorkle langs med molerne. Det er dog ikke for nybegyndere. På stedet er der en dejlig kajakanløbsbro, men også her gælder der at det ikke er for nybegyndere, idet der er dybt med det samme. Har du lyst til at prøve at snorkle eller ro i kajak så kan vi anbefale at besøge Blå flag stationen i Fjellerup. Bønnerup marina. Der er meget liv langs med broer og moler i en marina. Vi har forskelligt fangst og undersøgelsesudstyr med. Det kan man som gæst låne, prøve lykken og derefter få en god snak med naturvejlederen om fangsten og hvordan det indgår i det store kredsløb. Bønnerup strand, øst for marinaen. Midt mellem badende gæster vrimler det med liv. Krabber, rejer og småfisk trives godt på det lave vand. Vi kigger nærmere på livet på det lave vand. St. Sjørup krabber og kanoer på sommermarked De første 4 tirsdag i juli måned er der sommermarked ved søen i St. Sjørup. Vi har en krabbetraileren med og indbyder til krabbevæddeløb. Du kan også låne en kano og tage en tur på søen naturligvis iført redningsvest.

Fokus på naturen i Norddjurs

Fokus på naturen i Norddjurs Fokus på naturen i Norddjurs Månedens tur i 2014 Alle de beskrevne ture er ganske gratis at deltage i. Februar Vi fletter med pil Mandag d. 10. Februar fredag d. 14 februar 10.00 15.00 Naturværkstedet

Læs mere

Naturoplevelser på Djursland 9. juli 16. juli

Naturoplevelser på Djursland 9. juli 16. juli Torsdag den 9. juli kl. 10 Torsdag den 9. juli kl. 10 Torsdag den 9. juli kl. 10-12 LAV DIT EGET INSEKTBO For at tiltrække de nyttige og bestøvende insekter til haven, kan man lave et insektbo og hænge

Læs mere

Naturoplevelser på Djursland 25. juni 5. juli

Naturoplevelser på Djursland 25. juni 5. juli Torsdag den 25. juni kl. 09.30 FJORDENS FRISKE FISK Kom og vær med til at røgte garn. Sted: Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123. Torsdag den 25. juni kl. 18-21 MOTIONSBANKO - FOR HELE FAMILIEN I denne

Læs mere

Naturoplevelser på Djursland 2. juli 12. juli

Naturoplevelser på Djursland 2. juli 12. juli Onsdag den 1. juli til onsdag den 5. august kl. 09.45-12 VANDRETUR MED GUIDE - MODERAT AKTIVITETSNIVEAU Sommervandretur: Juli/august uge 27-28-29-30-31-32. Onsdage. Vandretur krydret med den "gode historie"

Læs mere

Status for Kyst- og Fjordcentret 2015

Status for Kyst- og Fjordcentret 2015 Status for Kyst- og Fjordcentret 2015 Fjordcentret Sæsonen startede tidligt med arrangementer allerede fra den første weekend i januar, men ellers er det generelle billede, at langt de fleste af vores

Læs mere

Naturformidling - status 2013 og perspektivering 2014

Naturformidling - status 2013 og perspektivering 2014 Naturformidling - status 2013 og perspektivering 2014 Kyst- og Fjordcentret Indledning Norddjurs Kommune og Kyst- og Fjordcentret indgik pr. 1. februar 2013 samarbejdsaftale om de naturformidlingsopgaver,

Læs mere

SOMMERARRANGEMENTER I NATURPARK LILLEBÆLT 2017

SOMMERARRANGEMENTER I NATURPARK LILLEBÆLT 2017 SOMMERARRANGEMENTER I NATURPARK LILLEBÆLT 2017 JUNI Lillebælts kyster Kystvandring på Trelde Næs Tirsdag d. 13. juni 2017, 18.30-20 Mødested: P-pladsen Treldenæsvej 290, 7000 Fredericia En kystvandring

Læs mere

Blå Flag program 2012. Ud i det blå i Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2012. Ud i det blå i Sønderborg Kommune Blå Flag program 2012 Ud i det blå i Sønderborg Kommune Juni Juli August Sø 1 Strandkunst On 1 Fjordsafari AKTIVITETSKALENDER Ma 2 Aktiv Sommer To 2 Fjordsafari Ti 3 Aktiv Sommer/Fjordsafari Fr 3 Skibsbygger

Læs mere

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2012

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2012 Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2012 Referencenummer: 21954 Navn naturvejleder: Kasper Kollerup Nielsen / Carsten Enemark Navn arbejdsgiver: Fjordcentret Arbejdssted: Voer Færgested og hele Norddjurs

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune Blå Flag program 2015 Ud i det blå med Sønderborg Kommune Aktivitetskalender Juni Juli August On 1 Aktiv sommer Lø 1 Undervandsjagt + Spis din kyst To 2 Aktiv sommer Sø 2 Snorkelsafari Fr 3 Aktiv sommer

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

ET HAV AF OPLEVELSER... BLÅ FLAG ARRANGEMENTER - SOMMER 2016

ET HAV AF OPLEVELSER... BLÅ FLAG ARRANGEMENTER - SOMMER 2016 ET HAV AF OPLEVELSER... BLÅ FLAG ARRANGEMENTER - SOMMER 2016 HER FINDER DU VORES BLÅ FLAG ARRANGEMENTER 2 1113 1 3 6 8 7 4 14 12 5 10 9 1. Skærbæk Strandpark 2. Trelde Næs 3. Lyngsoddevej, Fredericia

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

kys frøen Hvem kan deltage Alle

kys frøen Hvem kan deltage Alle kys frøen OG KOM TÆTTERE PÅ NATUREN Velkommen til oplevelsescentrene Kys Frøen, Find Haletudsen og Kram Krabben i Det Sydfynske Øhav. De giver ingen eventyrgaranti, men du risikerer at finde en skat og

Læs mere

BLÅ FLAG AKTIVITETER 2015 I HELSINGØR KOMMUNE

BLÅ FLAG AKTIVITETER 2015 I HELSINGØR KOMMUNE BLÅ FLAG AKTIVITETER 2015 I HELSINGØR KOMMUNE PRØV EN SNORKELTUR Hver dag i sommerferien kan du tage en svømmetur på snorkelstien i Kronborgbugten, Ved Kystens Perle, Hornbæk Plantage eller ved Julebæk.

Læs mere

Naturvejleder Faxe 2012. Kom med på tur!

Naturvejleder Faxe 2012. Kom med på tur! Naturvejleder Faxe 2012 Kom med på tur! Skovens Dag - Skovtur for hele familien 29. april, kl. 11.00-13.00 Mødested: P-pladsen ved Strandegård Dyrehave. Fra Faxe Ladeplads køres mod syd og ca. 500 m efter

Læs mere

skanderborg-ungdomsskole.dk

skanderborg-ungdomsskole.dk SKOLEPAKKER skanderborg-ungdomsskole.dk Forord Ungdomsskolen har med skolepakkerne sammensat en række aktive tilbud til skolerne i Skanderborg Kommune. Alle skolepakker gælder for 7.-9. klasse med undtagelse

Læs mere

Naturoplevelser i Fredericia Kommune 2017

Naturoplevelser i Fredericia Kommune 2017 Foto: Ole Klottrup Ørnens Dag ved Rands Fjord Søndag den 26. februar kl. 10-14 Vi står klar med teleskoper i og ved tårnet og vil fortælle om ørnenes spændende adfærd og biologi. Reden kan ses fra fugletårnet

Læs mere

Naturoplevelser på Djursland I perioden 23. juni 30. juni

Naturoplevelser på Djursland I perioden 23. juni 30. juni Naturoplevelser på Djursland I perioden 23. juni 30. juni Lørdag den 25. juni kl. 14 LEGEDAG MED FÆLLESSPISNING PÅ ENSLEVGÅRDEN Arrangementet foregår i år sammen med Djurslands Fjerkræklub. Vi starter

Læs mere

Blå Flag program 2019

Blå Flag program 2019 Blå Flag program 2019 Mød os på Facebook og Instagram under navnet Blå Flag Center Sønderborg. Her kan du følge med i hvad der sker på centeret og få oplysninger om de enkelte aktiviteter. Aktivitetskalender

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Velkommen til Camp Fredensborg Tak for den interesse I allerede har vist for Camp Fredensborg. Her kommer den endelige invitation til de unge deltagere.

Læs mere

SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli.

SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli. SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli. DU 1 mandage, tirsdage & onsdage DU 2 onsdage, torsdage & fredage Program for Sommerugerne 29 & 30 2019. Kolding Kommune har igen i år besluttet at der

Læs mere

Kære børn og forældre

Kære børn og forældre Kære børn og forældre Så nærmer sommerferien sig med hastige skridt. Vi synes selv maj er fløjet af sted, måske er det alle de ekstra fridage, vi har haft. Og de er fortsat ind i juni, så derfor kommer

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Om Kerteminde Kajakklub

Om Kerteminde Kajakklub Siden er sidst revideret den 2. januar 2016 af GRL Om Kerteminde Kajakklub Kerteminde Kajakklub blev etableret i juni 2005 ved en stiftende generalforsamling og er således stadig en ny klub. Det betyder,

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere

Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere I Blekinge län, ca. 2½ times kørsel fra København er Snärjeskogen beliggende lige på grænsen til Sveriges sydligste

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Tag med på eventyr og få en eventyrlig dag Et nyt løb af en ny klub ser interessant ud Start og mål ud for Kajakklubben Odin i havnebassinet. Kajakløbet foregår

Læs mere

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk Sjørupvej 13 Grønnerup 9640 Farsø Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk www.facebook.com/meldgaardheste.dk Islænder Ridecenter & Friluftsliv. Center

Læs mere

Camp Unge Pårørende. 5 Fredericia Vandrerhjem september 2018

Camp Unge Pårørende. 5 Fredericia Vandrerhjem september 2018 Camp Unge Pårørende 28.-30. september 2018 5 Fredericia Vandrerhjem En weekend med fællesskab, faglige og personlige oplæg, aktiv udfoldelse og mad i det fri 5 Camp Unge Pårørende Fredericia Vandrerhjem

Læs mere

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Januar Spinning start. Februar Onsdag den 24. kl. 19.00 Generalforsamling i Nordvest Hallen. Generalforsamling i Nordvest Hallen for TIF hovedbestyrelse med efterfølgende

Læs mere

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge Kajaktur til Tolo Anne og Jakob, uge 40 2018 Anne og jeg drog i uge 40 til Grækenland for at ro i havkajak i Tolo Roklub. Jeg lovede vores kære formand, Jette, at vi ville lave en kort rejsebeskrivelse

Læs mere

Kajakkurser og oplevelser i KajakOasen 2015

Kajakkurser og oplevelser i KajakOasen 2015 Kajakkurser og oplevelser i KajakOasen 2015 Velkommen til et nyt og oplevelsesrigt år i Kajakoasen. Vi har et stort udvalg af kurser og oplevelser på Lamme orden og i Rørvig. Som noget nyt har vi 1 og

Læs mere

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig.

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig. ÅRHUSKLUBBERNE OG DANSK SEJLUNION BYDER VELKOMMEN TIL TUNØ SEJLERLEJR D. 2. 7. AUG. VIL DU GÅ GLIP AF 6 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Alle optimister og juniorsejlere fra sejlklubberne i Århus, Egå, Kaløvig,

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

AKTIVITETER SÆSON 2018

AKTIVITETER SÆSON 2018 AKTIVITETER SÆSON 2018 Kære alle, Hermed planlagte aktiviteter for sæsonen 2018, som starter med datoer for de enkelte begivenheder og dernæst en nærmere beskrivelse samt oplysninger om tilmeldingsfrist,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk Sjørupvej 13 Grønnerup 9640 Farsø Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk www.facebook.com/meldgaardheste.dk Islænder Ridecenter & Friluftsliv. Center

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand DGI Svømning Åbent Vand Inspirationsdag 2018 Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand Lørdag d. 18. august kl. 10-16 ved Marselisborg Lystbådehavn 2 Vær med, når DGI åbner dørene til den første

Læs mere

OGF klubtur Odense Berlin Pinsen 2015

OGF klubtur Odense Berlin Pinsen 2015 OGF klubtur Odense Berlin Pinsen 2015 Odense Gymnastik Forening Oplevelse Glæde Fællesskab OGF-klubhus. Deltagerne mødes i klubhuset lørdag, den 23. maj 2015 kl. 7.30. Her pakkes følgebilerne med bagagen,

Læs mere

Skoletjeneste & FjordCamp

Skoletjeneste & FjordCamp Skoletjeneste & FjordCamp Sjov, leg og læring på den fede måde! Dagsbesøg, Lejrskole og Hytteture Kyst- & Fjordcentret Kyst- og Fjordcentrets skoletjeneste FjordCamp for skoler Når I kommer på Kyst- &

Læs mere

VELKOMMEN TIL NORDDJURS KOMMUNE VELKOMMEN KOMMUNEN HAR ET INDBYGGERTAL PÅ OG ET SAMLET AREAL PÅ GODT 721 KM 2

VELKOMMEN TIL NORDDJURS KOMMUNE VELKOMMEN KOMMUNEN HAR ET INDBYGGERTAL PÅ OG ET SAMLET AREAL PÅ GODT 721 KM 2 VELKOMMEN VELKOMMEN TIL NORDDJURS KOMMUNE Det er os en stor glæde og fornøjelse at byde dig/jer velkommen til. Vi er glade for, at du har valgt at bosætte dig her, og står klar til at hjælpe dig med at

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

AKTIVITETER SÆSON 2018

AKTIVITETER SÆSON 2018 AKTIVITETER SÆSON 2018 Kære alle, Hermed planlagte aktiviteter for sæsonen 2018, som starter med datoer for de enkelte begivenheder og dernæst en nærmere beskrivelse samt oplysninger om tilmeldingsfrist,

Læs mere

Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og aktiviteter: Maj - september, 2019

Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og aktiviteter: Maj - september, 2019 Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og aktiviteter: Maj - september, 2019 Samsø Kommune, Naturafdelingen Langørevej 12, 8305 Samsø, Tlf. 86 59 64 54 Samsø Kommunes Naturafdeling byder velkommen

Læs mere

Samsø Naturskoles. og Blå-Flag Centers. Naturture og Aktiviteter Juni - august Samsø Kommune, Naturafdelingen

Samsø Naturskoles. og Blå-Flag Centers. Naturture og Aktiviteter Juni - august Samsø Kommune, Naturafdelingen Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og Aktiviteter Juni - august 2016 Samsø Kommune, Naturafdelingen Langørevej 12, 8305 Samsø, Tlf. 86 59 64 54 Samsø Kommunes Naturafdeling byder velkommen

Læs mere

September Sydtoften Grindsted Tlf.:

September Sydtoften Grindsted Tlf.: September 2017 Sydtoften 8 7200 Grindsted Tlf.: 72 13 10 40 Himmelblaa@billund.dk http://billund.dk/cafehimmelblaa 1 Café Himmelblå Udgives af Café Himmelblå. Redaktion: Alice Henriksen (ansv.) Knud Erik

Læs mere

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km.

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km. Turoversigt 2014 13. 14. Juni - Skibelund tur Start: Fredag d.13.6 kl 17:00 Hjemkomst: Lørdag til frokost Turlængde: 2 x 11 km Medbring: Madpakke og drikkevarer til fredag aften Der er frisk vand på pladsen

Læs mere

Naturens dag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter!

Naturens dag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Naturens dag Friluftsfestival Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Festivalen er åben fra 10.00-15.00 Naturstyrelsen, Kronjylland:

Læs mere

Naturensdag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter!

Naturensdag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Naturensdag Friluftsfestival Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Festivalen er åben fra 10.00-15.00 Naturstyrelsen, Kronjylland:

Læs mere

Skovcenter. Træningsmaskinerne kan benyttes på hverdage kl kl kl Weekend og helligdage kl

Skovcenter. Træningsmaskinerne kan benyttes på hverdage kl kl kl Weekend og helligdage kl Åbent Aktivitets- og træningscentre. Skovcenter Træning og aktiviteter for alle selvhjulpne +60 årige, hørende under Ældre & Sundhed, bosiddende i Lolland kommune. For at benytte tilbuddet, skal du kunne

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Aktivitetskalender Maj 2011- April 2012

Aktivitetskalender Maj 2011- April 2012 Aktivitetskalender Maj 2011- April 2012 Søndag d. 01 maj NM`2011 kamp 1 kystfiskeri Bouet Fredag den 13 til søndag den 15 maj 2011 Weekendtur til Mariager fjord og Navnsø. Et par dage med hyggeligt samvær

Læs mere

Ung Frivillig Weekend 2018

Ung Frivillig Weekend 2018 5.-7. oktober 2018 5 Dronningens Ferieby Ung Frivillig Weekend 2018 I frivillighedens tegn 5 Dronningens Ferieby 5.-7. oktober 2018 Ung Frivillig Weekend Ung Frivillig Weekend er en gratis weekend for

Læs mere

Frigivelse i 2 tempi

Frigivelse i 2 tempi Version: 2018.04.24 Frigivelse.docx Side 1 af 5 Frigivelseskurser i 2 hastigheder Frigivelse Hvad skal man egentlig for at blive frigivet i havkajak i? Man skal kunne de færdigheder, som man skal kunne

Læs mere

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Maj og juni 2011 Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Ta med en tur på BAKKEN - Ishøj - for nu er foråret kommet Adresse: Krumtappen Østerhøj Bygade 48 2750 Ballerup

Læs mere

KYST- OG FJORDCENTRETS SKOLETJENESTE

KYST- OG FJORDCENTRETS SKOLETJENESTE Indhold For de mindste (børnehave og indskoling)... 3 Krible-Krable smådyr... 3 Fjordens Friske Fisk... 4 Svampetur... 6 Kysten og fjordens dyreliv... 7 Ildens magi - Bål og bålaktiviteter... 7 Jul på

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Sejladsaktivitet: Havkajak

Sejladsaktivitet: Havkajak Sejladsaktivitet: Havkajak Det sikres at deltagerne er klædt på efter forholdene f.eks. våddragt, rojakke / regnjakke, neopren sko, hue, handsker mv. Desuden medbringes på længere ture nødtøj, tørt ekstra

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet.

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Maj og Juni 2014 Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Brugerrådsmøde D 20/2 14 Tilstede: Pia, Lotte, Gert, Henrik, Thomas, Albert, Steffen. Vejlederne: Lone, Bruno. Formand: Pia P. Næstformand: Lotte

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D

MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D. 2.07. 2018 VIL DU GÅ GLIP AF 5 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Hvornår er det?: Indkvartering er søndag d. 1.07.2018 kl. 20.00 22.00 Afhentning

Læs mere

AKTIVITETER SÆSON 2018

AKTIVITETER SÆSON 2018 AKTIVITETER SÆSON 2018 Kære alle, Hermed planlagte aktiviteter for sæsonen 2018, som starter med datoer for de enkelte begivenheder og dernæst en nærmere beskrivelse samt oplysninger om tilmeldingsfrist,

Læs mere

Gør dette. Eksperimenter med

Gør dette. Eksperimenter med Version 2010 Kom ned i kajakken. Du må gerne få hjælp. Hold balancen i kajakken uden at holde fast i noget. Se om du samtidig kan holde en bold eller pagaj. Ro fremad. At styre kajakken. At ro fremad i

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for Kyst- og Fjordcentrets kurser, undervisning og aktiviteter på Randers Fjord, Grenåen og i Kattegat

Sikkerhedsinstruks for Kyst- og Fjordcentrets kurser, undervisning og aktiviteter på Randers Fjord, Grenåen og i Kattegat Sikkerhedsinstruks for Kyst- og Fjordcentrets kurser, undervisning og aktiviteter på Randers Fjord, Grenåen og i Kattegat 1) Identifikation af rederen og dennes juridisk ansvarlige person Kyst- og Fjordcentret

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Skoletjenesten. Tilbud til gymnasier 2012. Generelt om skoletjenesten

Skoletjenesten. Tilbud til gymnasier 2012. Generelt om skoletjenesten Skoletjenesten Tilbud til gymnasier 2012 Generelt om skoletjenesten Fjord&Bælt har stor erfaring i undervisning rettet mod de gymnasiale uddannelser. Undervisningen har er ofte tilrettelagt i samarbejde

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig Udvikling En weekend i musikkens tegn 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig

Læs mere

Sikkerheds cirkulære Hou Maritime Idrætsefterskole - Havkajaksejlads i forbindelse med liniefaget outdoor og andre vandaktiviteter

Sikkerheds cirkulære Hou Maritime Idrætsefterskole - Havkajaksejlads i forbindelse med liniefaget outdoor og andre vandaktiviteter Sikkerheds cirkulære Hou Maritime Idrætsefterskole - Havkajaksejlads i forbindelse med liniefaget outdoor og andre vandaktiviteter Udarbejdet af Lars Johnsen og Søren Bojer d. 22. maj, d. 20. juni og d.

Læs mere

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat!

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat! TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015 Kursen er sat! LEMVIG 23.-25. MAJ 2015 TEMA: FISK & FISKERI - FØR OG NU Fisk og fiskeri har altid fyldt meget i Lemvig og derfor har vi valgt dette tema for Pinsestævne

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

5 Ungeweekend UNGEUDVALGET. Ungeweekend. Dronningens Ferieby PRÆSENTERER maj Sammen har vi det sjovest

5 Ungeweekend UNGEUDVALGET. Ungeweekend. Dronningens Ferieby PRÆSENTERER maj Sammen har vi det sjovest UNGEUDVALGET 5 Ungeweekend PRÆSENTERER Dronningens Ferieby Ungeweekend 12.-14. maj 2017 Sammen har vi det sjovest Ungeweekend Velkommen til Ungeweekend! Vi har i år fokus på det gode fællesskab og samværet

Læs mere

Kitesurfing begynderkursus. Windsurfing

Kitesurfing begynderkursus. Windsurfing Windsurfing Kitesurfing begynderkursus Eastwind Surf School. Intro eller begynderkursus Intro 3 timer/ Begynder 3 timer pr. dag, 3 dage. Balka Strand v. livreddertårnet. Alle dage kl. 10.00-13.00 og 14.00

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Hvornår er turen: Fredag den 4. juli kl. 14.00- søndag den 6. juli kl. 15.00 eller kl. 17.00 (2 færgeafgange)

Hvornår er turen: Fredag den 4. juli kl. 14.00- søndag den 6. juli kl. 15.00 eller kl. 17.00 (2 færgeafgange) Vil du have en skøn oplevelse med familien? Så er chancen der nu. Museum Sydøstdanmark er, i samarbejde med Vordingborg Kommune, i gang med at udvikle en ny oplevelsesrute på Møn, Nyord og Bogø; Camønoen

Læs mere

Program åbning af Den Blå Rambla, søndag den 24. august 2014

Program åbning af Den Blå Rambla, søndag den 24. august 2014 Program åbning af Den Blå Rambla, søndag den 24. august 2014 1. Strandbaren 2. Kajakpolobane 3. Beachvolleybaner 4. Streetbasketbane 5. Skatepark 6. Havkajakker på vandet 7. Faldskærmsudspring 8. Ungdomssejlads

Læs mere

Ta på tur I VEJEN KOMMUNE. Efterår - vinter

Ta på tur I VEJEN KOMMUNE. Efterår - vinter Ta på tur I VEJEN KOMMUNE Efterår - vinter 2016 Layout og tryk: Vejen Kommune Fotos: Vejen Kommune og arrangører Udgivet: Juni 2016 Oplag: 2.000 stk. Ordrenr.: 655-16 Velkommen til Vejen Kommunes Ta på

Læs mere

Begynder kursus 2016 Turkajak - Kajakklubben Krogen

Begynder kursus 2016 Turkajak - Kajakklubben Krogen Begynder kursus 2016 Turkajak - Kajakklubben Krogen Klubhuset åbner en halvtime før kursisterne skal være klar omklædte. Instruktører: Lisa - Birgit M. - Andres J. Hjælpeinstruktør: Anette, Program Efter

Læs mere

36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge

36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge 36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge Den traditionsrige sejlads, Fyn Rundt for bevaringsværdige Sejlskibe løber af stabelen i næste uge. Med de sidste tilmeldinger er Fyn Rundt nu oppe på 36

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 5 Juli 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

Sejladsaktivitet: Havkajak

Sejladsaktivitet: Havkajak Sejladsaktivitet: Havkajak Søer og åer Det sikres at deltagerne er klædt på efter forholdene f.eks. våddragt, rojakke / regnjakke, neopren sko, hue, handsker mv. Desuden medbringes på længere ture nødtøj,

Læs mere

Vandkanten kalder. Blå Flag inviterer dig og din familie til kystsjov i skolernes sommerferie

Vandkanten kalder. Blå Flag inviterer dig og din familie til kystsjov i skolernes sommerferie Vandkanten kalder Blå Flag inviterer dig og din familie til kystsjov i skolernes sommerferie Hybenlarver og stenbidere I både opskylszonen og klitrækkerne kan man finde sjove sten, smukke skaller og farverige

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

Dykning. Danmarks sjoveste

Dykning. Danmarks sjoveste Dykning Danmarks sjoveste Lyst til at opleve verden under overfladen? Så kom til Camp Hverringe og dyk med børnene, med din partner eller de andre i klubben. Her er noget for alle, der elsker vand... Danmarks

Læs mere