INTERNATIONALISERING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INTERNATIONALISERING"

Transkript

1 Innovationsdag torsdag den 27. september 2012 fra kl 09:45-16:00 Sted: NOVI Bygningen, Niels Jernes vej 14, 9220 Aalborg Øst INTERNATIONALISERING Internationalisering er vigtigt for mange virksomheder og de fleste virksomheder ved godt at der er gode muligheder i at tænke internationalt. Men hvordan skal man som nordjysk virksomhed agere på den internationale scene. Det er udfordringen for mange virksomheder. Innovation X sætter derfor fokus på internationalisering d. 27. september. Kom derfor og hør om: Hvad virksomheder skal være opmærksomme ved eksport til forskellige dele af verden. Både vækstmarkeder og nærmarkeder Hvordan virksomheder skal forholde sig til IPR på den internationale scene Hvilke erfaringer forskellige virksomheder har gjort sig med eksport TILMELDNING Du vælger selv, hvilke dele du ønsker at deltage i - tilmeldning sker via vores hjemmeside: Husk at tilmelde dig vores store Netværksbuffet fra kl. 12:00-12:55. Der er kun adgang til buffeten, hvis du har tilmeldt dig. DELTAGELSE ER GRATIS, og tilmeldingen er åben indtil mandag d. 24. september kl. 12:00 Afbud til arrangementet skal ske senest den 26. september til projektleder Allan Norré Pedersen på Der opkræves et no-show gebyr på 500 kr. Husk derfor at afhente dit navneskilt i modtagelsen For yderligere information, kontakt Allan Norré Pedersen på tlf.: eller

2 PROGRAM Der tages forebehold for ændringer i programmet 10:00-10:45 Vækstmarkeder (Kina og Sydafrika) 11:00-11:45 Vækstmarkeder (Rusland og Mellemøsten) Patentering af forretningsmodeller i USA og Europa 12:00-12:55 Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost 13:00-13:45 Vækstmarkeder (Vietnam og Indonesien) 14:00-14:45 Vil du ud i verden? 15:00-15:45 Vil du ud i verden? ReConnect (Lukket arrangement) ReConnect (Lukket arrangement) ReConnect (Lukket arrangement) Nærmarkeder (Sverige og Finland) Innovation Centre Denmark Gør en god forretning i Afrika IPR og Internationalisering Go Global DANIDA IFU EKF CSR - en styrke for internationale virksomheder Sparring vækstmarkeder (Kina og Sydafrika) Sparring vækstmarkeder (Rusland og Mellemøsten) Sparring Nærmarkeder (Finland) Sparring vækstmarkeder (Vietnam og Indonesien) Læs mere om hver oplæg på de efterfølgnede sider

3 VÆKSTMARKEDER - VIETNAM OG INDONESIEN Fra kl. 13:00 til 13:45 Ved Jeppe Solmer, Eksportrådgiver, Den Danske Ambassade i Vietnam og Tim Mac Hansen, Commercial Director, Den Danske Ambassade i Indonesien Vietnam og Indonesien står netop nu klar til at overtage stafetten i Asien med en årlig vækst på over 6 %. Deres økonomiske udvikling har skabt et behov for modernisering af særligt infrastruktur, men også produktionsapparater, alternative energikilder og miljøforbedrende løsninger. Dette oplæg vil fokusere på, hvordan netop danske virksomheder vil kunne høste frugterne af denne udvikling samt disse to landes gunstige investeringsklima og lave lønomkostninger. VIL DU MED UD I VERDEN? Fra kl. 14:00 til 14:45 og fra 15:00 til 15:45 Ved Jens Brinksten, CEO, Refugees United Præsenteret af BrainsBusiness ICTNORCOM - eller er du allerede derude og vil gerne blive bedre rustet hertil Så er det her lige noget for dig! BrainsBusiness ICTNORCOM har inviteret Jens Brinksten som oplægsholder. Jens er en yderst erfaren herre med en meget global orientering og mere end 20 års ledererfaring. Jens har startet internationale aktiviteter op for blandt andre KPMG og SimCorp.

4 RECONNECT Fra kl 13:00 til 15:45 Ved Lasse Jensen, Regionschef, CONNECT Denmark Præsenteret af CONNECT Denmark Nordjylland ReCONNECT er et arrangement for alle tidligere springboard deltagere i CONNECT Denmark. VÆKSTMARKEDER - KINA OG SYDAFRIKA Fra kl. 10:00 til 10:45 Ved Jesper Bech Andersen, Team Leader, Generalkonsulat Shanghai og Søren Asp Mikkelsen, Projektleder, GLOBALmidt Den kinesiske byggesektor er i rivende udvikling og der er gode muligheder for danske virksomheder i at eksportere både materialer og know-how til det kinesiske marked. Jesper Bech Andersen er handelschef på det danske konsulat i Shanghai og har en stor viden om det kinesiske marked herunder beskyttelse af immaterielle rettigheder i Kina. Sydafrika er Afrikas største og mest diversificerede økonomi, og en god indgang til mange andre afrikanske markeder. Sydafrika er desuden S et i BRIKS klubben af store vækstøkonomier. Danske virksomheder gør det allerede godt i Sydafrika indenfor flere sektorer, herunder medico og farmaceutiske produkter og leverancer af maskiner og maskindele til Sydafrikas industri. Men der er endnu større muligheder indenfor energiområdet særligt vind og solenergi, samt energieffektivisering - ligesom landets infrastruktur markant udvides de næste år.

5 VÆKSTMARKEDER - RUSLAND OG MELLEMØSTEN Fra kl. 11:00 til 11:45 Ved Marina Piotrovskaya, Teamleder maskinsektor, Det danske generalkonsulat i Skt. Petersborg og Thomas Kammer Pedersen, Handelsrådgiver, Generalkonsulatet Dubai Rusland oplever en stor udvikling indenfor bl.a. miljø og energisektoren med gode muligheder for danske virksomheder. En ny føderal lov om energibesparelse åbner op for mange nye muligheder for danske virksomheder. Mange russiske virksomheder er pga. denne lov ved at modernisere deres virksomheder hvilket også er en god mulighed for danske virksomheder. Mellemøsten: Danske interesser er stærkt repræsenteret i Mellemøsten. Især i de Forenede Arabiske Emirater (FAE), hvor Danmark er repræsenteret i Dubai. Thomas Kammer Pedersen er handelsrådgiver på den danske ambassade i Dubai og vil fokusere på fødevaresektoren i Dubai og hvilke muligheder danske virksomheder har i Dubai og Mellemøsten generelt. NÆRMARKEDER - SVERIGE OG FINLAND Fra kl. 13:00 til 13:45 Ved Mette Ehlers Mikkelsen, Chef for handelsafdelingen, Danmarks Amassade i Sverige og Tero Terje Kajander, Commercial advisor, Embassy of Denmark Helsinki Sverige: Mette Ehlers Mikkelsen chef for handelsafdelingen på den danske ambassade i Sverige vil fortælle om de muligheder danske virksomheder har på det svenske marked og hvad virksomhederne skal være særligt opmærksomme på. Finland: In our presentation we aim to introduce the Finnish ICT sector, keeping in mind the potential of the market for Danish companies. We will raise awareness of the growth potential of ebusiness, the less competed market compared to other Nordic markets, and the opportunities for co-operation with Finnish start-ups. - Please note that the presentation will be in English.

6 INNOVATION CENTRE DENMARK Fra kl. 14:00 til 14:45 Ved Birgit La Cour Madsen, Fuldmægtig, Innovation Centre Danmark - Eksportrådet og Tine Hylleberg, Teamleder, Innovation Centre Denmark, Eksportrådet Præsenteret af Innovation X Adgang til udenlandske vidensmiljøer, kapital, teknologi og netværk kan være af afgørende betydning for at de gode ideer fødes og allerede eksisterende teknologier finder nye anvendelsesmuligheder. Især for SMV er kan det at opnå adgang til den nyeste internationale viden eller den rette udviklingspartner være en besværlig og kostbar eksercits her er Innovation Centre Denmark klar til at agere den forlængede arm i de internationale hot spots hvor vi er til stede. GØR EN GOD FORRETNING I AFRIKA Fra kl.15:00 til 15:45 Ved Jacob Ravn, Head of Secretariat, Access2Innovation Præsenteret af SEA Netværket access2innovation støtter og etablerer samarbej der mellem humanitære organisationer, forskere og små og mellemstore virksomheder, der er interesserede i at sælge løsninger på de afrikanske vækstmarkeder. Den økonomiske vækst i Østafrika er blandt de mest eksplo sive i verden for øjeblikket; men det afrikanske marked er svært at komme ind på især for små og mellemstore danske virksomheder. Samtidig er der et stort behov for innovative løsninger, som danske forskere og virksomheder er kendt for at kunne levere. Især indenfor områderne vand og sanitet, fødevarer og vedva rende energi.

7 PANTERING AF FORRETNINGSMODELLER I USA OG EUROPA Fra kl. 11:00 til 11:45 Ved Henrik Pedersen. Partner, PATRADE A/S Præsenteret af Innovation X De fleste organisationer undlader at patentere forretningsmodeller. Dermed mister mange virksomheder mulighed for at forsvare deres rettigheder, fordi alle frit kan kopiere. Man bør i forbindelse med udvikling af forretningsmetoder vurdere, om omkostninger til indlevering af patentansøgninger opvejes af at kunne udnytte patent pending i en periode. Patent ansøgning kan danne grundlag for mulig licens indtægt. IPR OG INTERNATIONALISERING Fra kl. 13:00 til 13:45 Ved Birgitte Krejsager, Ph.d, Juridisk Institut AAU Præsenteret af BrainsBusiness ICTNORCOM Hvordan beskytter du dine varemærker, design, patenter, brugsmodeller mv., når din virksomhed bliver international? Kom og hør om beskyttelsen af IP-rettigheder i EU og uden for EU. Hvordan er din retsstilling, hvis dine rettigheder bliver krænket uden for Danmarks grænser? Hør om international retshåndhævelse af rettigheder, og hvilke retssager du kan anlægge ved en dansk domstol.

8 GO GLOBAL Fra kl. 14:00 til 14:45 Ved Niels Egerup, Chefkonsulent, DANIDA og Peter Schwalbe, Department Director IFU og Ivan Nielsen, Chefkonsulent, EKF GoGlobal er et samarbejde mellem Danida, Eksportrådet, IFU og EKF og kan hjælpe hvis du skal starte virksomhed i udlandet, begynde at eksportere, savner finansiering eller søgere partnere i udlandet. Niels Egerup, chefkonsulent ved Danida. Peter Schwalbe, Department Director IFU og Ivan Nielsen, Chefkonsulent EKF vil præsentere de forskellige muligheder for hjælp og støtte. For mere information om GoGlobal se goglobal.dk CSR - EN STYRKE FOR INTERNATIONALE VIRKSOMHEDER Fra kl.15:00 til 15:45 Ved Birte Roest, Projektleder, Væksthus Nordjylland og Carole Welton Kaagaard, Rådgiver, Investeringsfonden CSR (coperate social resposebility) er blevet en væsentlig faktor for internationale virksomheders muligheder for succes. Hvordan kan CSR være med til at skabe succes? Der vil være oplæg fra Investeringsfonden for udviklingslandene ved Corporate Social Responsibility Adviser Carole Welton Kaagaard og en virksomhed der har samarbejdet med IFU.

Innovationsdag torsdag den 27. september 2012 fra kl 09:45-16:00 Sted: NOVI Bygningen, Niels Jernes vej 14, 9220 Aalborg Øst

Innovationsdag torsdag den 27. september 2012 fra kl 09:45-16:00 Sted: NOVI Bygningen, Niels Jernes vej 14, 9220 Aalborg Øst Innovationsdag torsdag den 27. september 2012 fra kl 09:45-16:00 Sted: NOVI Bygningen, Niels Jernes vej 14, 9220 Aalborg Øst Temaet for dagen er: Internationalisering Internationalisering er vigtigt for

Læs mere

eksportfokus innovation giver resultater eksport til down under SYDNEY BRYSSEL SARAJEVO LYON BRASILIA SOFIA MONTREAL OTTAWA TORONTO VERDEN VENTER

eksportfokus innovation giver resultater eksport til down under SYDNEY BRYSSEL SARAJEVO LYON BRASILIA SOFIA MONTREAL OTTAWA TORONTO VERDEN VENTER eksportfokus innovation giver resultater Hos Ferrosan i Søborg arbejder Malene Metz Mørch (billedet) og hendes kolleger målrettet med innovation. Mød Ferrosan og andre danske virksomheder, og læs om Danmarks

Læs mere

Lær af. eksportsucceserne

Lær af. eksportsucceserne Lær af eksportsucceserne Politiske anbefalinger og eksportværktøjer der styrker de mindre og mellemstore virksomheders internationale konkurrencedygtighed DESIGNIT A/S ORANA A/S Termonova A/S LINIMATIC

Læs mere

- SÅDAN ARBEJDER DU MED INTELLEKTUELLE EJENDOMSRETTIGHEDER(IPR) I HELE PROCESSEN FRA IDÉ TIL SALG.

- SÅDAN ARBEJDER DU MED INTELLEKTUELLE EJENDOMSRETTIGHEDER(IPR) I HELE PROCESSEN FRA IDÉ TIL SALG. Få din virksomhed til at vokse med IPR - SÅDAN ARBEJDER DU MED INTELLEKTUELLE EJENDOMSRETTIGHEDER(IPR) I HELE PROCESSEN FRA IDÉ TIL SALG. 2 INDHOLD Produktudvikling Produktion Salg & Markedsføring Internationalisering

Læs mere

OPSAMLING FRA TEMAMØDET OM EKSPORTFREMME

OPSAMLING FRA TEMAMØDET OM EKSPORTFREMME Den 12. december 2013, kl. 10.00-16.00 i Eigveds Pakhus OPSAMLING FRA TEMAMØDET OM EKSPORTFREMME (For detaljer henvises til de enkelte præsentationer, som er tilgængelige på DWF s hjemmeside) VELKOMST

Læs mere

Fødevaresikkerhed i Kina

Fødevaresikkerhed i Kina Shanghai - central Denmark Fødevaresikkerhed i Kina Kan dansk teknologi og viden medvirke til øget fødevaresikkerhed og sporbarhed i Kina? MIDTNET arrangerer i samarbejde med Videncentret for Landbrug

Læs mere

eksportfokus AFRIKANSK LØVEVÆKST 0611 december NAIROBI LONDON ATLANTA OSLO TORONTO SHANGHAI RIGA MOSKVA

eksportfokus AFRIKANSK LØVEVÆKST 0611 december NAIROBI LONDON ATLANTA OSLO TORONTO SHANGHAI RIGA MOSKVA eksportfokus 0611 december AFRIKANSK LØVEVÆKST Det afrikanske kontinent er et epicenter for vækst. Inden for det seneste årti har seks ud af verdens ti hurtigst voksende økonomier været afrikanske, og

Læs mere

eksportfokus 0212 april VERDEN UNDER OMBYGNING BRASILIA OSLO ATLANTA PARIS BEIJING BERLIN SYDNEY WARSZAWA VERDEN VENTER

eksportfokus 0212 april VERDEN UNDER OMBYGNING BRASILIA OSLO ATLANTA PARIS BEIJING BERLIN SYDNEY WARSZAWA VERDEN VENTER eksportfokus VERDEN UNDER OMBYGNING 0212 april Danske arkitekter tegner projekter i udlandet som aldrig før. Verden vil have hele og grønne løsninger, og det kan Danmark levere. Side 18-26 BRASILIA OSLO

Læs mere

eksportfokus 0212 april VERDEN UNDER OMBYGNING BRASILIA OSLO ATLANTA PARIS BEIJING BERLIN SYDNEY WARSZAWA VERDEN VENTER

eksportfokus 0212 april VERDEN UNDER OMBYGNING BRASILIA OSLO ATLANTA PARIS BEIJING BERLIN SYDNEY WARSZAWA VERDEN VENTER eksportfokus VERDEN UNDER OMBYGNING 0212 april Danske arkitekter tegner projekter i udlandet som aldrig før. Verden vil have hele og grønne løsninger, og det kan Danmark levere. Side 18-26 BRASILIA OSLO

Læs mere

Ejer du din egen viden? Vælg en strategi for patenter og intellektuel ejendomsret i IT-branchen

Ejer du din egen viden? Vælg en strategi for patenter og intellektuel ejendomsret i IT-branchen Ejer du din egen viden? Vælg en strategi for patenter og intellektuel ejendomsret i IT-branchen Patent- og Varemærkestyrelsen, ITEK & IT-Brancheforeningen Juni 2005 1 At dele og beskytte viden Øget handel

Læs mere

eksportfokus Det glemte ø-rige 0113 marts Jakarta London riga Warszawa Bangkok hamborg Taiwan

eksportfokus Det glemte ø-rige 0113 marts Jakarta London riga Warszawa Bangkok hamborg Taiwan eksportfokus Det glemte ø-rige 0113 marts Indonesien vil i løbet af få år have den største middelklasse i Asien efter Kina og Indien. Alligevel er landet kun nr. 60 på listen over danske eksportmarkeder.

Læs mere

Naboer i vækst. eksportfokus. 0612 december HELSINKI SHANGHAI OSLO TOKYO STOCKHOLM REYKJAVIK PARIS VERDEN VENTER

Naboer i vækst. eksportfokus. 0612 december HELSINKI SHANGHAI OSLO TOKYO STOCKHOLM REYKJAVIK PARIS VERDEN VENTER eksportfokus Naboer i vækst De fire nordiske lande er et lyspunkt i de ellers triste udsigter for eksporten til Europa. 0612 december Tema side 16-33 HELSINKI SHANGHAI OSLO TOKYO STOCKHOLM REYKJAVIK PARIS

Læs mere

Eksport & Internationalisering September 2012

Eksport & Internationalisering September 2012 Eksport & Internationalisering September 2012 1 UDGIVELSE Vækstforum Sjælland, september 2012 REDAKTION Regional udvikling, Region Sjælland i samarbejde med Væksthus Sjælland Lars Tomlinson, ltom@regionsjaelland.dk

Læs mere

GABRIEL: Det globale eventyr

GABRIEL: Det globale eventyr Nr. 6 oktober 2011 nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland GABRIEL: Det globale eventyr INDBLIK: EFFEKTIVISERING Mød din nye robot TEMA: GLOBALISERING Her er Nordjyllands nye vækstmarkeder DUELLEN:

Læs mere

MERE HANDEL NYE JOB HJÆLP TIL DIN VIRKSOMHED MED EKSPORTFREMME OG ØKONOMISK DIPLOMATI

MERE HANDEL NYE JOB HJÆLP TIL DIN VIRKSOMHED MED EKSPORTFREMME OG ØKONOMISK DIPLOMATI MERE HANDEL NYE JOB HJÆLP TIL DIN VIRKSOMHED MED EKSPORTFREMME OG ØKONOMISK DIPLOMATI PÅ ARBEJDE FOR DANSK ERHVERVSLIV Med 40 nye initiativer stiller alle ministre sig bag eksporten. Regeringen giver danske

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces Deltagelse fra 2195 kr. Husk 5. marts 2015 Lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Bliv inspireret af de kreative, og bliv klogere på de

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces Deltagelse fra 2195 kr. HUSK 5. marts 2015 lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Hør kravene til danske underleverandører fra to af de

Læs mere

VÆKST OG UDVIKLING OPDAG UDVIKLINGS- MULIGHEDERNE I DIN VIRKSOMHED. Vi kombinerer erfaring og internationalt netværk med et tæt samarbejde.

VÆKST OG UDVIKLING OPDAG UDVIKLINGS- MULIGHEDERNE I DIN VIRKSOMHED. Vi kombinerer erfaring og internationalt netværk med et tæt samarbejde. Ny trend Fokuser på grundlaget for ledelsesbeslutninger DENNE UDGIVELSE ER ET INDSTIK FRA MEDIAPLANET Dansk erhvervsliv Vækstmuligheder og udfordringer i Danmark Forbered jer Benarbejde sikrer succesfuldt

Læs mere

Giv jeres virksomhed et forspring

Giv jeres virksomhed et forspring Giv jeres virksomhed et forspring Sæt fokus på forretningen og find vej i de danske innovations- og erhvervsfremmetilbud Sådan har andre virksomheder fundet finansiering: Jydsk Aluminium Industri: Vækstkaution

Læs mere

Fra min side skal lyde en klar opfordring til, at så mange erhvervsfolk som muligt møder op.

Fra min side skal lyde en klar opfordring til, at så mange erhvervsfolk som muligt møder op. Formanden mener... Hjørring som Jyllands uddannelsesby nr. 3. Det er en vision, som Erhverv Hjørring deler. At virkeliggøre visionen er en proces, der kræver indsats fra mange sider. Også fra det lokale

Læs mere

eksportfokus Morgengry i staterne

eksportfokus Morgengry i staterne eksportfokus Morgengry i staterne 0213 Juni Optimismen er tilbage i de amerikanske konjunkturer efter den største krise i nyere tid. Det mærkes på dansk USA-eksport, som sidste år steg med 25 procent.

Læs mere

Magasinet. Klar til kick-off

Magasinet. Klar til kick-off Specialmagasin Udgivet af Dansk Erhverv Maj 2012 Annoncefinancieret Magasinet Dansk Erhverv Klar til kick-off Med udspillet Denmark United giver Dansk Erhverv bolden op til styrket samarbejde for at øge

Læs mere

eksportfokus ny chef for eksportrådet side 12-15 erhvervslivet mødte ambassadører side 8-11

eksportfokus ny chef for eksportrådet side 12-15 erhvervslivet mødte ambassadører side 8-11 eksportfokus den store bjørn er vågnet Ruslands økonomi er i stærk vækst og efter nogle turbulente år er landet i dag præget af økonomisk stabilitet. Rusland tjener store penge på olie- og gasindustrien

Læs mere

SYDØSTASIEN MULIGHEDER FOR EKSPORT OG

SYDØSTASIEN MULIGHEDER FOR EKSPORT OG SYDØSTASIEN MULIGHEDER FOR EKSPORT OG OUTSOURCING Brunei Cambodja Filippinerne Indonesien Laos Malaysia Singapore Thailand Vietnam Indhold INDHOLD 1 VELKOMMEN TIL SYDØSTASIEN 2 SAMHANDEL I SYDØSTASIEN

Læs mere

OVERBLIK. Børsnoteringer Sådan skaber vi vækst. Analyse af børsintroduktioner i Danmark

OVERBLIK. Børsnoteringer Sådan skaber vi vækst. Analyse af børsintroduktioner i Danmark OVERBLIK Børsnoteringer Sådan skaber vi vækst Analyse af børsintroduktioner i Danmark SIDE 2 Velkommen En gylden mulighed Efter fem år med økonomisk krise har de seneste måneder langt om længe budt på

Læs mere

B E R E T N I N G 2 0 1 0

B E R E T N I N G 2 0 1 0 B E R E T N I N G 2 0 1 0 Hjørring ErhvervsCenter viser vejen til vækst og innovation Direktør Ole Peter Christensen Grib chancen og lad erhvervscentret guide din virksomhed til nye udviklingsmuligheder.

Læs mere

Strong Relations Matter

Strong Relations Matter Strong Relations Matter Historier fra 10 års samarbejde Shanghai og Region Midtjylland Indhold 4 Størrelsen er det mindste 6 Midtnet eksport, innovation og vidensamarbejde 9 Danske fødevarer som brand

Læs mere

Aalborg Den Globale Videns- og Industriby. Erhvervsplan 2015-2018

Aalborg Den Globale Videns- og Industriby. Erhvervsplan 2015-2018 Aalborg Den Globale Videns- og Industriby Erhvervsplan 2015-2018 2 Den Globale Videns- og Industriby Medlemmer Aalborg Erhvervsråd Fra erhvervslivet Adm. dir. Peter Rindebæk, Bladt Industries (DI) Regional

Læs mere

eksportfokus ud i verden med ny hjemmeside side 4 dansk mode med fransk potentiale side 30-33

eksportfokus ud i verden med ny hjemmeside side 4 dansk mode med fransk potentiale side 30-33 eksportfokus 0105 parløb om millioneksport Direktør Niels Ole Iversen (tv) har med hjælp fra Eksportrådet lagt en eksportstrategi. Planen skal sikre salg for et tocifret millionbeløb side 10-12 ud i verden

Læs mere

FN køber mindre dansk

FN køber mindre dansk TÆT PÅ Camilla Kampmann brænder for genbrug Nr. 18 10. juni 2014 DI Business di.dk/dibusiness Et hot emne hos it-virksomheden Oracle er såkaldt cirkulær økonomi, som bl.a. handler om genbrug af hardware.

Læs mere