Fredensborg Seniorråd. Årsrapport 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fredensborg Seniorråd. Årsrapport 2012"

Transkript

1 Fredensborg Seniorråd Årsrapport 2012

2

3 Generelt for perioden 2010 til 2013 Fredensborg Seniorråd i Fredensborg Kommune er valgt for fire år fra 1. januar 2010 til 31. december Seniorrådet har ni medlemmer og holder ordinære møder hver måned undtagen juli måned. Referater af Rådets møder findes på kommunens hjemmeside, Seniorrådet er en selvstændig forvaltningsenhed i Fredensborg Kommune. Seniorrådet har derfor en samarbejdsaftale med kommunen. Her er nogle vigtige punkter fra aftalen: Samarbejdsaftale mellem Seniorrådet og Fredensborg Kommune Denne aftale skal fremme kommunikation og samarbejde mellem Fredensborg kommune og Fredensborg Seniorråd og skal bidrage til, at Seniorrådet får adgang til alle de nødvendige informationer på det rette tidspunkt til gavn for alle ældre i Fredensborg Kommune. Seniorrådets funktion. Seniorrådet rådgiver byrådet i ældrepolitiske spørgsmål og formidler synspunkter mellem borgerne og byrådet om lokalpolitiske spørgsmål, der vedrører de ældre. Byrådet er forpligtet til at høre Seniorrådet om alle forslag, der vedrører de ældre i henhold til gældende lov. Seniorrådet og Fredensborg kommunes borgmester, byrådet, byrådets udvalg og kommunens administration mødes efter behov til drøftelse af ældrepolitiske emner. For at sikre, at Seniorrådets rådgivende funktion kan indgå i byrådets og udvalgenes drøftelser, skal dagsordenen med tilhørende bilag tilsendes Seniorrådets medlemmer samtidig med udvalgenes medlemmer. Samarbejdet med politikere og forvaltning Seniorrådet har nedsat tre grupper, der samarbejder med de tilsvarende politiske udvalg. Social- og Sundhedsgruppen samarbejder med Social- og Sundhedsudvalget. Teknisk Gruppe samarbejder med Plan- og Klimaudvalget og Miljø- og Teknikudvalget. Kulturgruppen med Fritids- og Erhvervsudvalget og Kultur- og Turistudvalget. Grupperne gennemgår udvalgenes sager, der vedrører de ældre, og indsender høringssvar om relevante sager. Social- og Sundhedsgruppen har langt de fleste høringer. Seniorrådet har ret og pligt til at foreslå nye tiltag, herunder forslag til kommunens budget. Inden vi går over til resultaterne i 2012 vil Seniorrådet påpege, at vi igen i 2012 har haft et forbilledligt samarbejde med politikere og forvaltning. Der bliver altid lyttet til Seniorrådet og vi får alle de oplysninger, vi beder om.

4 De vigtigste resultater i 2012 i alfabetisk rækkefølge Busruter Det kommunale trafikpolitiske standpunkt er: Den kollektive trafik skal styrke de store passagerstrømme (især pendlerne) og samtidig sikre en minimumsbetjening af de mindre befolkede dele af kommunen. Dette synspunkt er ikke tilstrækkeligt til at sikre de mere tætbefolkede områder en rimelig busbetjening, da borgerne herunder ældre og dårligt gående har andre behov for busbetjening. Seniorrådet prioriterer en fortsat betjening af boligområdet Kokkedal Øst med en rute, der passerer Ullerødgårdsvej og en forbedret betjening af Kokkedal Vest med fast timekørsel og aftenkørsel indtil kl. 22. Busstoppesteder Seniorrådet har påpeget, at såvel tilgængelighed til busstoppesteder, herunder afstande, som læskures design samt ramper har betydning for buspassagererne, specielt for ældre og dårligt gående. Forebyggende hjemmebesøg Seniorrådet lægger stor vægt på den forebyggende indsats over for kommunens borgere, og den indsats, som forebyggelseskoordinatorerne har ydet og betydet kan ikke undervurderes. Ved at have en tæt og vedvarende kontakt til specielt de ældre borgere har det været muligt at påvirke borgerens helhedstilstand og dermed borgerens livskvalitet. Her har KRAM-faktorerne (KRAM = kost, rygning, alkohol, motion) naturligvis været ét af hovedpunkterne, og det er lykkedes at få rigtig mange til at interessere sig for den daglige kost samt for motion. Men det er også lykkedes ved en effektiv indsats at få borgerne til at deltage i aktiviteter f.eks. på dagcentre, og dermed forebygge ensomhed, specielt for enlige. Det var derfor med stor betænkelighed, at Seniorrådet måtte notere sig, at antallet af forebyggelseskoordinatorer i 2011 blev skåret fra to til én, og den forebyggende indsats derved blev reduceret til et minimum. Heldigvis lykkedes det Seniorrådet at overbevise byrådet om indsatsens værdi, og både i 2012 og 2013 blev det igen muligt at ansætte forebyggelseskoordinatorer, så der nu igen er tre koordinatorer, det samme antal som ved sammenlægningen af de to kommuner.

5 Forløbet med forebyggelseskoordinatorerne belyser, hvordan først forvaltningen og senere politikerne har ændret deres opfattelse på forebyggelse indenfor ældreområdet. Fondsmidler I Fredensborg Kommune har man én meget velfungerende biograf, men desværre var der ingen mulighed for personer i kørestol at komme ind i foyer en. Seniorrådet påvirkede i denne sag, så der blev søgt fondsstøtte, og der er i dag opstillet en rampe foran Humle Bio, så personer med rollator og kørestol frit kan køre ind i biografen. Også på andre områder har Seniorrådet forsøgt at sætte sit fingeraftryk. Inden sammenlægningen blev det besluttet at opstille teleslyngeanlæg i byrådssalen. Denne sag blev lagt i skuffen efter sammenlægningen, men Seniorrådet indvirkede, at der blev søgt fondsstøtte, hvilket betyder, at svagthørende fremtidig vil have mulighed for at følge debatten i byrådssalen. Kultur og Idræt, Fritid og Erhverv Foruden de nævnte udvalg inden for det sociale og det tekniske område samarbejder Seniorrådet også med de to udvalg inden for kultur, nemlig fritids- og erhvervsudvalget og kultur- og idrætsudvalget. Seniorrådet har her sat vore fingeraftryk ved deltagelse i debatmøder og workshops. Et medlem af Seniorrådets kulturgruppe deltager som frivillig ved indlæsning af Fredensborgs lydavis, der udsendes til svagtseende i kommunen. Seniorrådet er stolt over, at Lydavisen modtog Årets Handicappris for Seniorrådet har deltaget i planlægningen og gennemførelsen af Seminar for kommende pensionister. Kommunens Sundhedspolitik (Revision) Seniorrådet samlede sine synspunkter i en kommentar, der kan sammenfattes således: I det foreliggende udkast til politik er der stadig massivt fokus på borgerrettet forebyggelse medens syge mennesker og kronisk syge omtales mere generelt. Vi udtrykte vor bekymring for, at en del af sundhedspolitikken er opsplittet på to forvaltningsområder. Ældregruppen burde også behandles i sundhedspolitikken medens politikerne mener, at det skal indgå i ældrepolitikken. Seniorrådet foreslog derfor et 5. standpunkt tilføjet med følgende ordlyd: Vi fremmer borgernes livskvalitet og mindsker konsekvenserne af sygdom ved at: sikre træning, herunder selvtræning og genoptræning samt rehabilitering til borgere med behov herfor

6 videreudvikle kurser for mennesker der har kronisk sygdom forebygge unødvendige sygehusindlæggelser bidrage med information til borgerne om det samlede sundhedsvæsens tilbud om forebyggelse, behandling og pleje sikre et godt samspil om behandling og pleje mellem sygehus, almen lægepraksis og den kommunale indsats sikre den fornødne kapacitet ved plejeboliger og pleje af ældre I det videre arbejde hen imod et politisk vedtaget dokument blev der i vid udstrækning taget hensyn til Seniorrådets kommentarer. Kommunens Ældrepolitik (Revision) Seniorrådet deltog i udvalgsarbejdet om revisionen af ældrepoltikken. Seniorrådet stillede det absolutte krav, at demente fik en fremtrædende plads i ældrepolitikken. Med den demografiske udvikling er det helt sikkert, at der bliver flere og flere demente, og derfor er aktiveringen og plejen af demente et vigtigt element. Seniorrådet har i flere år gjort opmærksom på, at behovet for plejeboliger til demente har været undervurderet. At have svage plejepatienter og demente patienter i samme bo-enhed gør det meget svært at differentiere plejen, da demente borgere skal aktiveres, medens de svage skal have pleje. Seniorrådet er derfor meget tilfredse med, at Benediktehjemmet ændres fra et plejecenter til med tiden udelukkende at være et demenscenter. Kvalitetsstandarder for pleje mv. En tilbagevendende opgave for Seniorrådet er at gennemgå kvalitetsstandarderne, som revideres årligt inden de godkendes af byrådet. Antallet af kvalitetsstandarder er efterhånden nået det betragtelige antal af 17, der beskæftiger sig med så forskellige emner som selvtræning, genoptræning efter hospitalsophold, forskellige former for madleverancer og ydelser, der henhører under praktisk hjælp, samt personlig pleje. Ved en grundig gennemgang forsøger Seniorrådet at påvirke, så standarderne dels bliver let forståelige for den almindelige borger, dels at forholdene ikke forringes. Også tidsfrister, f.eks. i forbindelse med træning, har vi forsøgt at få forbedret, så der ikke går for lang tid, før en udskrevet patient kan begynde på den nødvendige genoptræning. Samarbejde med Ældre Sagen Ældre Sagen og Fredensborg Seniorråd har et tæt samarbejde om arbejdet for de ældre borgere. Vi orienterer hinanden om de sager, vi arbejder med, så vi

7 sammen kan påvirke politikerne og kommunens administration, til gavn for de ældre. Samarbejdet har i 2012 blandt andet omfattet den nye ældrepolitik, planlægning af pensionistskovtur og Spisevenner. Medlemmer af Fredensborg Seniorråd, Jørgen Simonsen og Finn Kamper- Jørgensen, er medlemmer af Ældre Sagens lokalbestyrelse. Telebus Seniorrådet anbefaler, at Telebusserne fortsætter efter kontraktudløb i Seniorrådet anser det for vigtigt, at der tilbydes Telebuskørsel fra de fire bysamfund direkte til sygehusene, selv om det betyder, at der skal køre flere telebusser i kommunen. Tilgængelighedskoordinator Også inden for et andet felt har Seniorrådet kunnet påvirke budgetforhandlingerne, idet byrådet har besluttet at ansætte en tilgængelighedskoordinator i Tilgængelighedskoordinatorens meget vigtige arbejde bliver at sørge for, at tilgængelighed indtænkes i alle projekter, på tværs i kommunen. Ældre og handicappede har jo i mange tilfælde fælles interesser, og skal behandles ens. Seniorrådet vil forsøge at gøre sin indflydelse gældende, så arbejdsopgaver og kompetence svarer til, hvad andre kommuner har haft gode resultater med. Tilgængelighed er også, at borgerne kan komme fra A til B i kommunen, uden at skulle skifte mellem forskellige transportmidler. Her har Seniorrådet forsøgt at påvirke, at udkantsområder ikke bliver glemt i planlægningen, når aftalerne med trafikselskaberne skal genforhandles. I 2008 udførte Seniorrådet en omfattende analyse af busstoppesteder og deres tilgængelighed. Det ser ud til, at denne undersøgelse nu bliver anvendt, idet såvel busstoppesteder, læskærme og busstoppestedernes tilgængelighed vil blive gjort til genstand for en større gennemgang, hvor Seniorrådet bliver naturlige deltagere i arbejdet. Dette arbejde varetages af Seniorrådets tekniske gruppe, der samarbejder med Miljø- og Teknikudvalget samt Plan- og Klimaudvalget. Trafiksikkerhedsudvalget Seniorrådet er repræsenteret i kommunens Trafiksikkerhedsudvalg. Seniorrådet lægger stor vægt på at være med til at præge trafiksikkerheden i kommunen, til gavn ikke mindst for vore ældre og svage borgere

8

R E F E R A T. Møde Fredensborg Seniorråd. MANDAG DEN 7. JANUAR 2013 kl. 9,00. Lilletrommen, 2. sal, Fredensborg Rådhus D A G S O R D E N

R E F E R A T. Møde Fredensborg Seniorråd. MANDAG DEN 7. JANUAR 2013 kl. 9,00. Lilletrommen, 2. sal, Fredensborg Rådhus D A G S O R D E N R E F E R A T Møde 1-2013 Fredensborg Seniorråd MANDAG DEN 7. JANUAR 2013 kl. 9,00 Lilletrommen, 2. sal, Fredensborg Rådhus Afbud: Jørgen Nørregaard Gæster: Morten Knudsen kl. 09.00 D A G S O R D E N 0)

Læs mere

R E F E R A T. Møde Fredensborg Seniorråd. MANDAG den 6. august 2012 kl. 9,00. Kontrabassen, Fredensborg Rådhus D A G S O R D E N

R E F E R A T. Møde Fredensborg Seniorråd. MANDAG den 6. august 2012 kl. 9,00. Kontrabassen, Fredensborg Rådhus D A G S O R D E N R E F E R A T Møde 7-2012 Fredensborg Seniorråd MANDAG den 6. august 2012 kl. 9,00 Kontrabassen, Fredensborg Rådhus Afbud: Inge Larsen, Jørgen Nørregaard, Helle Lassen Gæster: Trine Holmberg kl. 9,00-9,45

Læs mere

R E F E R A T. Møde Fredensborg Seniorråd. MANDAG den 11. JUNI 2012 kl. 9,00. Kontrabassen, Fredensborg Rådhus D A G S O R D E N

R E F E R A T. Møde Fredensborg Seniorråd. MANDAG den 11. JUNI 2012 kl. 9,00. Kontrabassen, Fredensborg Rådhus D A G S O R D E N R E F E R A T Møde 6-2012 Fredensborg Seniorråd MANDAG den 11. JUNI 2012 kl. 9,00 Kontrabassen, Fredensborg Rådhus Afbud: Anette Gottschalck, Jørgen Nørregaard Gæster: Hans Bækvang og forebyggelseskoordinatorerne

Læs mere

R E F E R A T. Møde Fredensborg Seniorråd. Onsdag den 8. februar 2012 kl. 9,00. Egelunden, mødelokale 1. sal (Mødetid kl.

R E F E R A T. Møde Fredensborg Seniorråd. Onsdag den 8. februar 2012 kl. 9,00. Egelunden, mødelokale 1. sal (Mødetid kl. R E F E R A T Møde 2-2012 Fredensborg Seniorråd Onsdag den 8. februar 2012 kl. 9,00 Egelunden, mødelokale 1. sal (Mødetid kl. 8,45) Afbud: ingen Gæster: ingen D A G S O R D E N 1) Godkendelse af referat

Læs mere

Å R S B E R E T N I N G 2014. Fredensborg Seniorråd

Å R S B E R E T N I N G 2014. Fredensborg Seniorråd SeniorRådet Å R S B E R E T N I N G 2014 Fredensborg Seniorråd Side 1 af 12 Samarbejdsaftale mellem Seniorrådet og Fredensborg Kommune Denne aftale skal fremme kommunikation og samarbejde mellem Fredensborg

Læs mere

Sundhedspolitik for ældrebefolkningen med sundhedsfremme og forebyggelse. Oplæg ved Finn Kamper-Jørgensen Vingsted 24.

Sundhedspolitik for ældrebefolkningen med sundhedsfremme og forebyggelse. Oplæg ved Finn Kamper-Jørgensen Vingsted 24. Sundhedspolitik for ældrebefolkningen med sundhedsfremme og forebyggelse Oplæg ved Finn Kamper-Jørgensen Vingsted 24. oktober 2017 Formand for Seniorrådet, Fredensborg Kommune Formand for Forebyggelsesrådet

Læs mere

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Ældrepolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente, hvoraf en

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. marts 2007 Kl. 17.00 Byrådssalen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sundhedsaftaler med Region Syddanmark...2 2. Samarbejde

Læs mere

R E F E R A T. Møde 7-2013. Fredensborg Seniorråd. MANDAG DEN 12. AUGUST 2013 kl. 9,00. Lilletrommen, Fredensborg Rådhus D A G S O R D E N

R E F E R A T. Møde 7-2013. Fredensborg Seniorråd. MANDAG DEN 12. AUGUST 2013 kl. 9,00. Lilletrommen, Fredensborg Rådhus D A G S O R D E N R E F E R A T Møde 7-2013 Fredensborg Seniorråd MANDAG DEN 12. AUGUST 2013 kl. 9,00 Lilletrommen, Fredensborg Rådhus Afbud: Flemming Priem Gæster: Hans Nissen kl. 9,00 D A G S O R D E N 0) Besøg af Hans

Læs mere

Fredensborg Kommune. Kandidatmøde til Seniorrådsvalget den 21. august 2017

Fredensborg Kommune. Kandidatmøde til Seniorrådsvalget den 21. august 2017 Fredensborg Kommune Kandidatmøde til Seniorrådsvalget den 21. august 2017 Program Kl. 16.00-16.05 Velkomst v/hans Nissen, formand for valgbestyrelsen Kl. 16.05-16.30 Orientering om processen for valget

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune.

Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune. Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune. 1 I henhold til bestemmelserne i 30 til 33 i Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område er ældrerådet valgt til uafhængigt af partipolitiske

Læs mere

Vedtægter for Seniorrådet Ishøj Kommune

Vedtægter for Seniorrådet Ishøj Kommune Vedtægter for Ishøj Kommune 1 i Ishøj Kommune c/o Rådhuset, Sundhed og ældre, Store Torv 20, 2635 Ishøj. Navn Lovgrundlag 2 Lov om retssikkerhed og administration 30-33 (Lovbekendtgørelse nr. 930 af 17

Læs mere

Det nye ældrebillede og behovet for differentierede løsninger

Det nye ældrebillede og behovet for differentierede løsninger ELDREOMSORG I NORDEN: LIKE UTFORDRINGER ULIKE LØSNINGER? Oslo, 4. juni 2015 Det nye ældrebillede og behovet for differentierede løsninger Eva Pedersen Kontorchef Ministeriet for Børn, Ligestilling,Integration

Læs mere

Forebyggelsesrådet for Ældrebefolkningen foreslår, at forebyggelsesopgaven på ældreområdet prioriteres i de kommende års budgetter

Forebyggelsesrådet for Ældrebefolkningen foreslår, at forebyggelsesopgaven på ældreområdet prioriteres i de kommende års budgetter Bilag 1 Forebyggelsesrådets kommentar til kommunens forestående budgetseminar april 2017: Forebyggelsesrådet for Ældrebefolkningen foreslår, at forebyggelsesopgaven på ældreområdet prioriteres i de kommende

Læs mere

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv Ældrepolitik Et værdigt ældreliv l Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente,

Læs mere

Fredensborg Seniorråd Årsberetning 2015

Fredensborg Seniorråd Årsberetning 2015 Fredensborg Seniorråd Årsberetning 2015 Seniorrådet: Michael Huusom, Anette Lewinsky, Finn Kamper Jørgensen, Grethe Troensegaard, Helle Lassen, Anders Kopping, Grethe Zöllner, Niels Søndergaard, og Jørgen

Læs mere

Syddjurs Kommunes ældreråd

Syddjurs Kommunes ældreråd Syddjurs Kommunes ældreråd Årsberetning 2014 Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Inge Marie Frederiksen, Mørke Gurli Juel Sørensen,Tirstrup Poul Andersen, Hornslet Formand:

Læs mere

Forslag til målgruppe for og hovedemner i ældrepolitikken 2017

Forslag til målgruppe for og hovedemner i ældrepolitikken 2017 Forslag til målgruppe for og hovedemner i ældrepolitikken 2017 1. Indledning En vigtig del af visionen for Norddjurs Kommune er: Et liv med muligheder og Alle med. Et af hovedformålene med Norddjurs kommunes

Læs mere

Aktive borgere Fredensborg Kommune skaber rammer for at ældre selv får mulighed for :

Aktive borgere Fredensborg Kommune skaber rammer for at ældre selv får mulighed for : Seniorrådets forslag til ældrepolitik med indbyggede værdighedskriterier 7. Februar 2016 Indledning Fredensborg Kommune har revideret sin ældrepolitik i lyset af den lov om værdighed i ældreplejen, som

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2016 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel Sørensen, Tirstrup Poul Andersen,

Læs mere

Kvalitetsstandard Forbyggende hjemmebesøg

Kvalitetsstandard Forbyggende hjemmebesøg Kvalitetsstandard Forbyggende hjemmebesøg Fanø Kommune Indhold 1.0 Lovgrundlag... 3 2.0 Formål... 3 3.0 Hvor kan man henvende sig om forebyggende hjemmebesøg?... 3 3.1 Klageadgang... 3 4.0 Målgruppe -

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2013 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

Forebyggelsesrådets forslag til budget

Forebyggelsesrådets forslag til budget Forebyggelsesrådet for ældrebefolkningen Forebyggelsesrådets forslag til budget 2018 2021 Forebyggelsesrådet for ældrebefolkningen fremsendte til Byrådets april-budget seminar generelle synspunkter på

Læs mere

Information om. Valg til Seniorrådet

Information om. Valg til Seniorrådet Information om Valg til Seniorrådet November 2009 Hæftets indhold: Oversigt over orienterende møder Kort gennemgang af lovgivning Oversigt over arbejdet i Seniorrådet Regler og tidsplan for valgets afvikling

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2012 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2015 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Anna S. Jørgensen, Ebeltoft Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel

Læs mere

Referat. Forebyggelsesrådet

Referat. Forebyggelsesrådet Referat 19. januar 2017, kl. 13:00 Lilletrommen Rådhuset, Fredensborg Kommune Egevangen 3B, Kokkedal Fraværende: Helle Lassen Lis Kofoed Til stede: Finn Kamper-Jørgensen Jørgen Simonsen Henrik Nielsen

Læs mere

Allerød Kommune høring af ældrerådet

Allerød Kommune høring af ældrerådet Allerød Kommune høring af ældrerådet Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Allerød Kommune ikke har tilsidesat reglerne i serviceloven om høring af ældrerådet i forbindelse med vedtagelse

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2017 Ældrerådet har følgende sammensætning: Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde

Læs mere

R E F E R A T. Møde 1-2012. Fredensborg Seniorråd. Mandag den 9. januar 2012 kl. 12.30. Kontrabassen. Fredensborg Rådhus D A G S O R D E N

R E F E R A T. Møde 1-2012. Fredensborg Seniorråd. Mandag den 9. januar 2012 kl. 12.30. Kontrabassen. Fredensborg Rådhus D A G S O R D E N R E F E R A T Møde 1-2012 Fredensborg Seniorråd Mandag den 9. januar 2012 kl. 12.30 Kontrabassen Fredensborg Rådhus Afbud: Finn Kamper-Jørgensen Gæster: Ingen D A G S O R D E N 1) Godkendelse af referat

Læs mere

Årsplan for Ældre og Omsorg

Årsplan for Ældre og Omsorg Årsplan for Ældre og Omsorg Periode: Hvem er vi? Center for Ældre og Omsorg har til formål at sikre borgernes service indenfor ældre- og omsorgsområdet, træning, patientrettet forebyggelse, primært efter

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet 2014.

Vedtægter for Ældrerådet 2014. Punkt 5. Vedtægter for Ældrerådet 2014. 2014-913. Det tidligere Ældreråd har udarbejdet forslag til reviderede vedtægter for Ældrerådet i Aalborg Kommune. Forslaget har været til 1. behandling i Ældrerådet

Læs mere

Ældrerådets juridiske grundlag set fra rådets side. v/dorthe Neergaard Ældrepolitisk konsulent i DANSKE ÆLDRERÅD

Ældrerådets juridiske grundlag set fra rådets side. v/dorthe Neergaard Ældrepolitisk konsulent i DANSKE ÆLDRERÅD Ældrerådets juridiske grundlag set fra rådets side v/dorthe Neergaard Ældrepolitisk konsulent i DANSKE ÆLDRERÅD Retsgrundlag og arbejdsopgaver for ældre- /seniorråd 2018 Dagens menu Hvilke love gælder

Læs mere

STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17

STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17 STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17 Der er valg til november Få indflydelse Tænker du af og til: Hvis bare jeg havde indflydelse på de beslutninger, som træffes om forhold, der vedrører 60+ årige i Odense? Så har

Læs mere

HERNING KOMMUNE Ældrerådet

HERNING KOMMUNE Ældrerådet HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:30 B2.01 Fraværende: Henny Højland, Villy Thomsen og Ole Kjeldsen. Jørgen Kier deltog i pkt. 41. Mødet slut kl. 11.30 2 Der foreligger følgende sager

Læs mere

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den Et Godt Ældreliv Ældre- og værdighedspolitik 2018-2021 Godkendt af Byrådet den 17.12.2018 Forord Fredensborg Kommunes ældre- og værdighedspolitik er grundlaget for at sikre værdighed i ældrelivet og livskvalitet

Læs mere

Kompetencefordelingsplan for Sundhedsudvalget

Kompetencefordelingsplan for Sundhedsudvalget 5. KFP - Sag: 00.00.00-A00-23-09 Fællessekretariatet 13-02-2014 Kompetencefordelingsplan for 1/7 Kommunalbestyrelsen Den politikformulerende kompetencefordelingsplan for fagområde sundhed og handicap Denne

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Tirsdag den 24.11.15 kl. 9-12 på Strandcentret Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Strategi for ældre og værdighed. Lemvig Kommune

Strategi for ældre og værdighed. Lemvig Kommune Strategi for ældre og værdighed Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Dagsorden Ældrerådet

Dagsorden Ældrerådet Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. februar 2019 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om åbningstid i caféer Sundhed og Omsorg - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering

Læs mere

Forslag og overvejelser fra en arbejdsgruppe under Seniorrådet

Forslag og overvejelser fra en arbejdsgruppe under Seniorrådet Forslag og overvejelser fra en arbejdsgruppe under Seniorrådet December 2015 Indledning Fredensborg Kommune ønsker, at den ældrepolitik, som skal ligge til grund for at realisere kommunens vision om tilfredse

Læs mere

ÆLDREPOLITIK. Vision: Et godt og aktivt liv

ÆLDREPOLITIK. Vision: Et godt og aktivt liv ÆLDREPOLITIK Vision: Et godt og aktivt liv Forord til Ældrepolitikken: Der skal sikres en konstant respektfuld dialog med de ældre om hvilke ønsker og forventninger de har til livet hverdagen denne dag!

Læs mere

POLITIK FOR SÅRBARE VOKSNE OG ÆLDRES VELFÆRD

POLITIK FOR SÅRBARE VOKSNE OG ÆLDRES VELFÆRD POLITIK POLITIK FOR SÅRBARE VOKSNE OG ÆLDRES VELFÆRD indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Forebyggelsesrådet for ældrebefolkningen Beretning for 2016

Forebyggelsesrådet for ældrebefolkningen Beretning for 2016 Forebyggelsesrådet for ældrebefolkningen Beretning for 2016 1 Forebyggelsesrådets etablering og arbejde i 2016 Byrådet (kommunalbestyrelsen) nedsatte på deres møde 31. marts 2014 Forebyggelsesrådet for

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

Referat april Seniorrådet møde 04 Onsdag den 10. april 2019 kl i Violinen

Referat april Seniorrådet møde 04 Onsdag den 10. april 2019 kl i Violinen 6. maj 2019 Referat april 2019 Seniorrådet møde 04 Onsdag den 10. april 2019 kl. 09.00 13.00 i Violinen Til stede: Anette Lewinsky, Bjørn Helstrup, Finn Kamper-Jørgensen, Grethe Troensegaard, Jørgen Simonsen,

Læs mere

Seniorpolitik 2017 og frem

Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 3. oktober 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 3. oktober 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 3. oktober 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Jeg vil sige noget om. Strukturreformen - Neurorehabilitering. Den nye struktur på sundhedsområdet. Målet er et smidigt sundhedsvæsen.

Jeg vil sige noget om. Strukturreformen - Neurorehabilitering. Den nye struktur på sundhedsområdet. Målet er et smidigt sundhedsvæsen. Jeg vil sige noget om Strukturreformen - Neurorehabilitering Konference Kurhus 13.-14 Marts 2008 Tóra H. Dahl, ergoterapeut, MPH Sundhedsstyrelsen Sundhedsplanlægning 1. Den nye struktur på sundhedsområdet

Læs mere

Referat december 2016

Referat december 2016 Referat december 2016 møde 11 2016 mandag den 5. december 2016 Til stede: Finn Kamper-Jørgensen, Jørgen Simonsen, Grethe Troensegaard, Anette Lewinsky, Helle Lassen, Niels Søndergaard, Michael Huusom,

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens ældre borgere har mulighed for at leve et godt, aktivt og

Læs mere

Vedtægter. for. Ældrerådet

Vedtægter. for. Ældrerådet Dato 19.02.13 Dok.nr. 26636-13 Sagsnr. 13-3527 Ref. elth Vedtægter for Ældrerådet 1/5 Vedtægter for Ældrerådet 1 Formål Ældrerådet er etableret efter reglerne i Lov om retssikkerhed og administration på

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden 2

1 Godkendelse af dagsorden 2 Referat Ældrerådet Mødedato: 20. oktober 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Høring - Kvalitetsstandarder - Genoptræning, vedligeholdelsestræning

Læs mere

Referat fra Ældrerådets møde mandag den 8. september 2014 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat fra Ældrerådets møde mandag den 8. september 2014 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe Friis X Mariann Mehder X Erik Strand X Marie Jørgensen X Eva Hansen X Michael Dyre Ousted X Fritz Voss X Ole

Læs mere

ÆLDRERÅDET. Dato: 5. marts 2013 Dokument: Årsberetning 2012

ÆLDRERÅDET. Dato: 5. marts 2013 Dokument: Årsberetning 2012 , Årsberetning 01: Indledning Arbejdsform - Ad hoc grupper - Følgegrupper - Kontaktpersoner - 60PLUS Møder - Ordinære - Dialogmøder - Borgermøder - Andre Budget / Kvalitetsstandarder Høringer Tilsyn Regionsældreråd

Læs mere

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE

ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE PROGRAM Hvordan skal man forstå kvalitetsstandarder? Hvad kan man skrue på? Hvordan har vi arbejdet med udarbejdelsen af kvalitetsstandarder i Randers

Læs mere

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 14. Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal

Læs mere

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik Et godt og aktivt ældreliv Dragør Kommunes ældrepolitik Udgivet af: Social, Børn og Kulturudvalget Ansvarshavende redaktør: Mette Brinch, direktør Tekst og redaktion: Pernille Dørr Kjær og Johannes Bo

Læs mere

Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dato) Indhold Forord...2 Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold...2 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om

Læs mere

R e f e r a t. Møde 5-2014. Fredensborg Seniorråd. Mandag den 5. maj 2014 kl. 09:00. Lilletrommen, Fredensborg Rådhus

R e f e r a t. Møde 5-2014. Fredensborg Seniorråd. Mandag den 5. maj 2014 kl. 09:00. Lilletrommen, Fredensborg Rådhus R e f e r a t Møde 5-2014 Fredensborg Seniorråd Mandag den 5. maj 2014 kl. 09:00 Lilletrommen, Fredensborg Rådhus Medlemmer: Anders Kopping, Anette Lewinsky, Finn Kamper-Jørgensen, Grethe Troensegaard,

Læs mere

Handicap politik [Indsæt billede]

Handicap politik [Indsæt billede] l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 1 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget Udvalgsplan 2014-2017 for Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE NOTAT Emne: Til: Dato: Sagsbeh.: Sagsnr.: Indsatsområde Nuværende indsatser Indsatser understøttet af pulje Udgift 2014 (2015)

SOLRØD KOMMUNE NOTAT Emne: Til: Dato: Sagsbeh.: Sagsnr.: Indsatsområde Nuværende indsatser Indsatser understøttet af pulje Udgift 2014 (2015) SOLRØD KOMMUNE NOTAT Emne: Til: Bilag vedr. sag om støtte fra puljen til løft af ældreområdet Byrådet Dato: 28.01.14 Sagsbeh.: DOSA Sagsnr.: 14/574 Nedenstående er en uddybning af de 6 foreslåede indsatser,

Læs mere

R e f e r a t a f møde 7-2015. Fredensborg Seniorråd. Fredag den 14. August 2015 kl. 09.00. Kontrabassen, Fredensborg Rådhus

R e f e r a t a f møde 7-2015. Fredensborg Seniorråd. Fredag den 14. August 2015 kl. 09.00. Kontrabassen, Fredensborg Rådhus R e f e r a t a f møde 7-2015 Fredensborg Seniorråd Fredag den 14. August 2015 kl. 09.00 Kontrabassen, Fredensborg Rådhus Til stede: Finn Kamper-Jørgensen, Jørgen Simonsen, Michael Huusom, Niels Søndergaard,

Læs mere

Handicaprådet. Årsberetning 2013

Handicaprådet. Årsberetning 2013 Handicaprådet Årsberetning 2013 Indledning I forbindelse med kommunalreformen og i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a nedsatte sammenlægningsudvalget for den 22.

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 21-01-2014-21-01-2014 21.01.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 15 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE ÆLDREPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE ÆLDREPOLITIK ALLERØD KOMMUNE ÆLDREPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2016-2019 Indhold Forord... 3 Indledning... 4 Værdigrundlag... 5 Vision... 6 ken indsatsområder... 7 1. Et godt ældreliv... 7 2. En tryg hverdag... 8 3. Sundhed

Læs mere

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune har handlet i strid med serviceloven og retssikkerhedsloven ved i perioden fra den 7. oktober 2008 til den

Læs mere

Visioner og værdier for sundhedsaftalen. - Udspil til det fælles politiske møde den 28. april 2014.

Visioner og værdier for sundhedsaftalen. - Udspil til det fælles politiske møde den 28. april 2014. Visioner og værdier for sundhedsaftalen 2015-2018 - Udspil til det fælles politiske møde den 28. april 2014. 25. april 2014 Visioner og værdier for sundhedsaftalen 2015-2018 1. Indledning Sundhedskoordinationsudvalget

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 22 TIRSDAG DEN 28. OKTOBER 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Social- og Sundhedsudvalget 28. oktober 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 23 Godkendelse af dagsorden 3 24 Opsamling på byvandring og anbefalinger 4 25

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

ÆLDREPOLITIK. Vejle Kommune et godt, aktivt og værdigt ældreliv

ÆLDREPOLITIK. Vejle Kommune et godt, aktivt og værdigt ældreliv ÆLDREPOLITIK Vejle Kommune 2018-2025 et godt, aktivt og værdigt ældreliv FORORD Hvad er det gode ældreliv? Netop det spørgsmål giver mange forskellige svar. Det, der er vigtigt for dig, er ikke så vigtigt

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 01.03.2017 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 Nyd livet, københavner Et godt helbred er et godt udgangspunkt for, at vi kan trives fysisk, psykisk og socialt. Der findes mange bud på, hvad det

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 10.04.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 67. Forslag til grundaftaler... 3 68. Patientrettetforebyggelse

Læs mere

Dialogmøde mellem Social- og Sundhedsudvalget, Handicaprådet og bruger-/pårørenderåd

Dialogmøde mellem Social- og Sundhedsudvalget, Handicaprådet og bruger-/pårørenderåd Dialogmøde mellem Social- og Sundhedsudvalget, Handicaprådet og bruger-/pårørenderåd Referat fra møde Den 1. april 2019 kl. 17.00-19.00 i Byrådssalen MØDEDELTAGERE Social- og Sundhedsudvalget Handicaprådet

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

Det nære sundhedsvæsen Fredericia Kommune. Tine Curtis Leder Center for Forebyggelse i praksis Adj. Professor, Syddansk Universitet

Det nære sundhedsvæsen Fredericia Kommune. Tine Curtis Leder Center for Forebyggelse i praksis Adj. Professor, Syddansk Universitet Det nære sundhedsvæsen Fredericia Kommune Tine Curtis Leder Center for Forebyggelse i praksis Adj. Professor, Syddansk Universitet Det overordnede udfordringsbillede på sundhedsområdet Større andel af

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Lov om social service (Serviceloven)

Lov om social service (Serviceloven) Relevante web-adresser Lov om social service: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?i d=158071 Socialstyrelsen: http://www.socialstyrelsen.dk/ Embedslægerne: http://sundhedsstyrelsen.dk/da/uddannelseautorisation/autorisation/autorisation-ogpligter/journalfoering-ogopbevaring/journalopbevaring/rekvirering-afjournaler/embedslaegerne-nordjylland

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter sygehusudgifter samt sundhedsmæssige indsatser og forebyggende

Læs mere

Forebyggelsesrådet for ældrebefolkningen. Beretning for perioden

Forebyggelsesrådet for ældrebefolkningen. Beretning for perioden Forebyggelsesrådet for ældrebefolkningen Beretning for perioden 2014-2015 Forebyggelsesrådets etablering og arbejde de to første år 2014 2015 Byrådet (kommunalbestyrelsen) nedsatte på sit møde 31. marts

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 4. april 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Karsten P. Smith og Flemming Pihl.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 4. april 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Karsten P. Smith og Flemming Pihl. Referat Mødelokale 1, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Frank R. Taarup Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Bemærkning: Afbud

Læs mere

Forord [2] Med venlig hilsen. Hanne Andersen, Formand for Ældrerådet

Forord [2] Med venlig hilsen. Hanne Andersen, Formand for Ældrerådet ÆLDRERÅDET ÅRSBERETNING 2015 Forord I 2015 har et af de store omdrejningspunkter for ældrerådsarbejdet været anvendelse af midlerne fra Ældremilliarden. I Ældrerådet har vi debatteret en lang række forslag

Læs mere

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED Udvalgsplan 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

Referat. Forebyggelsesrådet

Referat. Forebyggelsesrådet Referat 31. august 2016, kl. 13:00 Lilletrommen Rådhuset, Fredensborg Kommune Egevangen 3B, Kokkedal Fraværende: Lis Kofoed Henrik Nielsen Til stede: Finn Kamper-Jørgensen Helle Lassen Jørgen Simonsen

Læs mere

Afdækning af Rudersdal Kommunes borger- og brugerdialog. Ældre. Bestyrelser, råd og andre formelle fora. Høringsberettigede

Afdækning af Rudersdal Kommunes borger- og brugerdialog. Ældre. Bestyrelser, råd og andre formelle fora. Høringsberettigede Afdækning af Rudersdal Kommunes borger- og brugerdialog Ældre og Psykiatri og Handicap 1. oktober 2014 Borgerservice og Digitalisering Digitalisering og Organisationsudvikling Dette notat er en kort skriftlig

Læs mere

Afbud: Bjarne Larsen, Jørgen Lange, Vicky Holst Rasmussen, Henning Christensen. Per Veise deltog i punkt 1-5

Afbud: Bjarne Larsen, Jørgen Lange, Vicky Holst Rasmussen, Henning Christensen. Per Veise deltog i punkt 1-5 Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 5. Mandag d. 02.05.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.05.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.10 Egedal Rådhus

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE

VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE Hele VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆKAktiv KOMMUNE Livet1 Med værdighedspolitikken ønsker vi at sætte mere fokus på værdighed for borgere i Holbæk Kommune. At blive ældre må aldrig

Læs mere

Referat af Seniorrådets 2. møde i Deltagere: Niels Møller, Finn Rolf Jacobsen (referent), Jesper Lauritsen, Kjeld Flemming, Hanne Wendt

Referat af Seniorrådets 2. møde i Deltagere: Niels Møller, Finn Rolf Jacobsen (referent), Jesper Lauritsen, Kjeld Flemming, Hanne Wendt Dato: 23.februar 2018 Referat af Seniorrådets 2. møde i 2018 Mødet fandt sted på Selmersbo, Selmersvej, 23. februar 2018. Mødets start: kl. 9:30. Mødets slut: kl. 12:35. Deltagere: Niels Møller, Finn Rolf

Læs mere

Æ L D R EPO LITIK. Vision: Et godt og aktivt liv

Æ L D R EPO LITIK. Vision: Et godt og aktivt liv Æ L D R EPO LITIK Vision: Et godt og aktivt liv Forord til Ældrepolitikken Politikken tager udgangspunkt i følgende emner: Der skal sikres en konstant respektfuld dialog med de ældre om hvilke ønsker og

Læs mere

Inspirationspapir. Vedrørende bruger- og pårørenderåd, tilsyn på plejehjem mv., forebyggende hjemmebesøg samt visitationsskema.

Inspirationspapir. Vedrørende bruger- og pårørenderåd, tilsyn på plejehjem mv., forebyggende hjemmebesøg samt visitationsskema. Inspirationspapir Vedrørende bruger- og pårørenderåd, tilsyn på plejehjem mv., forebyggende hjemmebesøg samt visitationsskema. Folketinget har ved lovbekendtgørelse nr. 629 af 11. juni 2010, ændret lov

Læs mere